HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik 2003-12-03 05 Sektionsstyrelsen"

Transkript

1 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Icke närvarande Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard (DE-magister) Magnus Jonsson Kristina Kunert (DE-magister) Magnus Larsson (ordförande) Kenneth Nilsson Jessika Rosenberg (T/A representant) Maria Åkesson Martina Johansson, sekreterare Jörgen Carlsson, studierektor 7 Daniel Löf (fristående kurs) Studeranderepresentant, vakant 1. Dagens agenda Ärendelistan godkändes MBL-information har genomförts inför mötet. De fackliga representanterna hade inga synpunkter på ärendena. 2. Utseende av justeringsperson Magnus Jonsson utsågs att justera mötets protokoll. 3. Fastställande av föregående mötes protokoll Styrelsen fastställde protokollet från och lade anteckningarna från det icke beslutsmässiga mötet till handlingarna. 4. Uppföljning av fattade beslut Godkännande av kursplaner till Enheten för lärarutbildning Kursplanerna i Barn, matematik och naturorienterande ämnen 1-20 och har godkänts av sektionschefen och sänts vidare till Lärarutbildningen. Personal med icke fyllda tjänster Personal med rum kvar i sina tjänster skulle enligt protokollet få ett mail med en uppmaning om att kontakta sin labledare i frågan. Inget mail har skickats ut. Utbildningsutbudet 2004/2005 Nytt namn för Datorsystemteknik 120 p diskuterades men detta stötte på starkt motstånd bland personalen. IDE-programmet startas inte till hösten utan Öppen ingång ges även nästa läsår. IDEprogrammet måste utvecklas mer och förankras bättre på övriga sektioner. Arbetet med utvecklingen lyfts in i strategiarbetet. Projektsatsningar

2 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 2(8) Ansvariga för utvecklingsprojekten har fått information och ombetts inkomma med projektplan till ledningsgruppen. Flera förslag till användning av pengarna som avsattes för Uppmuntran för goda idéer har kommit in men ledningsgruppen har ännu inte fattat beslut i frågan. 5. Meddelanden Tjänstefördelningen Det finns inget nytt underlag för hur tjänstefördelningen på hela sektionen ser ut. Inställd kurs Informatik 1-20 på nätuniversitetet ställdes in p g a för få sökande. Kursplanemall UN har beslutat att ta fram en kursplanemall på engelska. Information på engelska Studenthälsan har tagit fram en folder med information om sin verksamhet på engelska. Fördelning av årsstudieplatser 2004 Fördelning av årsstudieplatser för 2004 är beslutat i UN. Till IDE blir det 749 åpl. I beslutet står det följande: UN beslutar att 25 T/N-platser skall omfördelas till andra sektioner, dessa platser skall dock på sikt tillbaka till IDE för att möta studenternas krav. Terminstiderna 2004/2005 UN har fastställt terminstiderna för läsåret 2004/2005: ht till och vt till Basår: ht till och vt till Öppet hus Studenten Martin Sandberg har fått ansvaret att samordna sektionens samtliga program i samråd med sektionsledningen inför ÖPPET HUS den 2 mars Martin har tidigare varit aktiv som studentambassadör och känner väl till regelverk och vilka som normalt är engagerade i arbetet. Inbyggda system KK-stiftelsen har beslutat att Högskolans profilförslag Inbyggda system skall få utvecklas ytterligare och därefter lämnas över till expertgruppen för bedömning. Det fördjupade underlaget skall ha inkommit till KK-stiftelsen senast Utvärdering av informatikämnet HSV:s platsbesök för utvärdering av ämnet Informatik ägde rum Besöket gick mycket bra och i utvärderingsgruppens muntliga summering framkom bara positiva omdömen.

3 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 3(8) Forskningsprojektledarmöten Forskningsprojektledarmötena är nu i gång. Det första ägde rum 16/10 och nya är fastställda till 4/12, 12/1, 12/2 och 1/4 Arkivrutiner Riksarkivet besökte Högskolan den 5 november och inspekterade IDE-sektionens arkiv med rutiner. Enligt det preliminära protokollet är arkivordningen för högskolan otillfredsställande och det finns ett antal punkter som måste åtgärdas, förslag till åtgärder ska ha inkommit till Riksarkivet senast 31/ Fastställande och godkännande av kursplaner Beslut: Kursplanerna Envariabelanalys för Uppdragsutbildningsenheten, Perspektiv på teknik och Webbprogrammering fastställs. Kursplanerna i Matematisk statistik, statistikteori och Matematisk statistik, sannolikhetsteori godkänns och sänds vidare till Enheten för Lärarutbildning för fastställande. 7. Inrättande av påbyggnadsutbildning till Magisterprogrammet i Datorsystemteknik eller Elektroteknik Arbetet med påbyggnadsutbildningen är väl förankrat i CC-, EF- och IS-lab. Styrelsen diskuterade den föreslagna utbildningsplanen med Jörgen Carlsson. Beslut: Utbildningen har tre inriktningar: Forskningsinriktning, Innovationsinriktning och Breddad ingenjörsutbildning. Jörgen Carlsson återkommer med en utbildningsplan som är korrigerad enligt styrelsens förslag samt en kursplan för Innovationsfördjupningen 20 p. Godkännandet av utbildningsplanen bordläggs till fredagen Diskussion fördes huruvida student kan tvingas pendla till t ex Lund eller Göteborg för att följa doktorandkurser. Sektionen måste kunna erbjuda kurser så att ingen tvingas pendla för att klara utbildningen. Beslut: Kursplanen Scientific Writing fastställs. I kursplanen står att kursen examineras: by evaluation of the work with the scientific paper the student writes and submits for publication. respektive...genom bedömning av arbetet med den artikel studenten skriver och skickar in för publikation. påpekar att det är mycket viktigt att det klargörs hur eventuellt accepterade artiklar finansieras.

4 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 4(8) 8. Resultatredovisning för forskning anslag Forskning anslag har en ingående balans på kr per Det totala sektionsgemensamma underskottet uppgick vid samma tidpunkt till kr. För att klara de gemensamma kostnaderna under 2002 så hade sektionsbeskattningen behövt vara 12% av budgeterade medel istället för överenskomna 10%. Beskattningsberäkning 2002 Medel enligt budget % enligt plan Faktisk beskattning Sektionsgem. kostn Frågan väcktes ännu en gång att frysa gamla forskningsanslag. Beslut: Styrelsen fryser inte gamla forskningsanslag men det krävs beslut i sektionsstyrelsen för att någon ska få lyfta pengar från nämnda anslag. 9. Kvartalsavstämning med resultatprognos Kvartalsavstämningen är per men då en tid förflutit sedan dess finns det nu en större insikt om hur resultatet för hela året kommer att bli. Forskning anslag Underskottet kommer att bli större än i prognosen. Beslut: Kvartalsavstämningen för Forskning anslag godkänns. Forskning externa medel Underskottet beror av beviljade medel som inte kommit in. Underskott i EU-projekt har periodiserats (underskottet har skjutits på framtiden). Beslut: Kvartalsavstämningen för Forskning externa medel godkänns. Grundutbildning anslag Kvartal tre fick ett negativt resultat eftersom betalning för sålda tjänster inte kommit in från varken SET eller ELU. Avtalen med SET och ELU om köp och försäljning av lärartjänster är ännu inte klara vilket styrelsen ser som ett stort osäkerhetsmoment. Beslut: Kvartalsavstämningen för Grundutbildning anslag godkänns. Grundutbildning externa medel GIT-projektets revisorer sätter sig emot det avtal som tecknats mellan GIT-projektet och CNAP gällande leasing av CNAPs datorutrustning. Beslut: Kvartalsavstämningen för Grundutbildning externa medel godkänns.

5 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 5(8) 10. Utbildningsutbudet 2004/2005 Sektionens utbildningsutbud för 2004 gicks igenom. Med i underlaget fanns även en råskiss över hur det kommer att se ut vt Fastställande av budget för 2004 Grundutbildning anslag Förslaget är budgeterat med ett underskott om kr. Förslaget har diskuterats i ledningsgruppen som vill synliggöra att budgeten inte är i balans. Ytterligare nedskärningar kan inte göras utan att allvarligt skada sektionens verksamhet. Budgeten utgår från att befintlig personal arbetar även under 2004 i samma utsträckning som under Ändringar i utbildningsutbudet kan dock komma att påverka personalkostnaderna. Av pengarna som Utbildningsnämnden beviljat för utvecklingsprojekt förs kr över till Styrelsen efterlyser en strategidiskussion om hur personal- och lönestrukturen ska se ut inom sektionen. Studeranderepresentanterna påpekade att det är mycket viktigt för kvaliteten i utbildningarna att det inte görs mer nedskärningar i resurstilldelningen till kurserna. Det är även viktigt för skolans trovärdighet att inte utbildningarna ändras varje år. Osäkra faktorer i budgeten för grundutbildning anslag: - avtal om köp och försäljning av lärartjänster med SET och ELU - ELU har fått mindre anslag för nästa år vilket kan påverka beställningen av lärartjänster - påverkan på lönekostnader beroende av förändringar i utbildningsutbudet Beslut: Budgeten för Grundutbildning anslag godkänns. På nästa möte diskuteras utbildningsutbudets påverkan på lönekostnaderna med koppling till programramarna. Grundutbildning externa medel Förslaget är budgeterat med ett underskott om kr. Beslut: Budgeten för Grundutbildning externa medel godkänns. Forskning anslag Endast medel tilldelade för 2004 är budgeterade. Budgeten bygger på projektbudgetar som lämnats in av de projektansvariga. Beslut: Budgeten för Forskning anslag godkänns.

6 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 6(8) Forskning externa medel Styrelsen konstaterade att intäkter från befintliga projekt inte täcker planerade lönekostnader. Beslut: Budgeten för Forskning externa medel godkänns. 12. Projekt CNAP Morgan Gripson kommer inte att få sitt förordnande förlängt under Malin Bornhager (tidigare Olsson) kommer att ta över funktionen som projektledare under vårterminen. Cisco Norden anser det viktigt att arbetet med de lokala akademierna fortsätter. Cisco vill ha Högskolan i Halmstad som samarbetspartner. Sektionen vill ha en instruktör som finns på plats på högskolan. Styrelsen anser det mycket viktigt att CNAP integreras i CC-lab. Rapport gavs att studenterna på Datornätverk I inte anser att kursen fungerar. Beslut: Sektionens kurser beslutar att inga interna avtal för varken några av sektionens kurser som har gjorts i CNAPs regi under 2003 eller för några nya kurser i samverkan med CNAP skall upprättas. Projekt CNAP utgör en del av sektionens verksamhet. Detta innebär att alla kurser i samverkan med CNAP lyder under sektionens planeringsrutiner och villkor. Sektionen ser många fördelar att göra kurser i samverkan med CNAP. CNAPs personal tillhör CC-lab. I samråd med labledaren för CC-lab bestäms innehåll i tjänst för projektledaren, vilket även gäller för övrig berörd personal inom CNAP. Kurser inom Uppdragsutbildning Avtal gällande kurser inom Uppdragsutbildningen i CNAPs regi förhandlas och skrivs med sektionen. 13. Inrättande av doktorandtjänst i Signalanalys Beslut: Doktorandanställningen inrättas under förutsättning att underlag för finansiering under 3 år inkommer till styrelsen. Styrelsen meddelas när doktorandanställningen är inrättad. 14. Urkund Beslut: Samtliga uppsatser på B-, C- och D-nivå samt examensarbeten ska köras igenom systemet Urkund, för plagiatkontroll, på försök under ett år från och med dagens datum. Beslutet delges samtliga studenter på program och kurser. Sektionens personal delges var manualen hämtas på nätet. Sektionsledningen informeras. Mötet avbryts och återupptas fredag kl

7 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 7(8) Mötet återupptas Närvarande ledamöter Övriga närvarande Icke närvarande Cecilia Anderberg Magnus Jonsson Kristina Kunert (DE-magister) Magnus Larsson (ordförande) Kenneth Nilsson Jessika Rosenberg (T/A representant) Martina Johansson, sekreterare Jörgen Carlsson, studierektor Christian Bangsgaard (DE-magister) Daniel Löf (fristående kurs) Maria Åkesson Studeranderepresentant, vakant 5. Meddelanden Forskningsprojektledarmöte Sektionens forskningsprojektledare samlades för att diskutera hur sektionens underskott ska betalas tillbaka. De närvarande forskningsprojektledarna föreslår att alla medel från och med ska beskattas med 1,5%-enheter extra. Beslutet är dock inte giltigt förrän alla forskningsprojektledare inom sektionen är eniga om förslaget. Inrättande av doktorandtjänst i Signalanalys Styrelsen fick del av finansieringsunderlaget till doktorandanställningen i Signalanalys. 7. Inrättande av påbyggnadsutbildning till Magisterprogrammet i Datorsystemteknik eller Elektroteknik Beslut: Styrelsen godkänner Utbildningsplanen för Påbyggnadsutbildning till Magisterprogrammet i Datorsystemteknik eller Elektroteknik 20 poäng efter gjorda ändringar och skickar den vidare till Utbildningsnämnden för fastställande. Styrelsen diskuterade kursplanen för Innovationsfördjupning 20 poäng ingående. Beslut: Kursplanen i Innovationsfördjupning skickas tillbaka till författarna för revision och sedan skickas den tillsammans med kursplanen i Research Project 10 poäng på remiss till styrelsen. Magnus Larsson fastställer kursplanerna på delegation. 15. Rutiner för justering av protokoll Frågan bordlades till nästa möte.

8 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 8(8) Övrigt Nästa möte Nästa ordinarie styrelsemöte är kl Med anledning av beslutet i punkt 8 reserveras tid till ett extra möte kl Detta tillfälle kommer dock bara att utnyttjas om behov uppstår. Vid protokollet Justeras Martina Johansson, sekreterare Magnus Larsson, ordförande Magnus Jonsson, lärarrepresentant

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Frånvarande Jörgen Carlsson Veronica Gaspes Madeleine Holgersson Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Henrik

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister, 1-8, 12-14 Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Knut-Martin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Data- och Elektroteknik 2003-09-30 10-01 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Data- och Elektroteknik 2003-09-30 10-01 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Anmält förhinder Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard Magnus Jonsson Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg 3-15 Annette Böhm 9-15 Magnus Jonsson Magnus Larsson, ordförande Knut Lindgård Jessika Rosenberg Maria Åkesson Övriga närvarande

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-09-27 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte

Läs mer

MBL-information inför mötet genomfördes 060502. Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht 2006 7.

MBL-information inför mötet genomfördes 060502. Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht 2006 7. HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Ullrika Sellman student Marcus Thulin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Närvarande ledamöter Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Hoai Hoang Bengtsson Magnus Hållander Eric Järpe Daniel Möller Eva Nestius

Läs mer

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student 1-8, 10, 15 Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-05-20 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-05-19 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Frånvarande: Övriga närvarande: Ole

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-09-06 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 Närvarande ledamöter: Anna Bergelin, tom 10 AnneCharlotte Berggren Kajsa Christensson

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Olga Torstensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg lärare 6-17 Magnus Jonsson lärare Linda Knudsen student Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Maria Åkesson

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande student T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lasse Hörnäs Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Henrik Barth Jonas Bäckman Erika Friskt punkt 9 Bengt Hjort Marie Mattsson Christel Sjunnesson

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-11-05 kl. 13.00 17.00 E 212 Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt, ordf Sandra

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-02-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-02-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-05-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-05-10 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 5/2008 1 (7) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-09-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2010 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2010-03-22 Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-09-25 kl. 09.00 12.30 E 212 Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt, ordf Sandra

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2011 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-03-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-03-03 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna.

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Berth Lideberg, föredragande hälsade ledamöterna välkomna. 1 Val av ordförande 2 Val av vice ordförande 3 Förslag till nya ledamöter Mattias

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Jonas Bäckman Jennie Wagnemark

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Närvarande ledamöter Mathias Ahlsund student Alexander Eriksson student Magnus Jonsson lärare Linda Knudsen student Magnus Larsson ordförande Kenneth Nilsson lärare

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 5/2010 sid 1(7) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Vivekanandan Mahadevan student Eva Nestius T/A-personal Bertil Nilsson lärare Jesper Svensson lärare Olga

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson 1 (6) Tid: Kl. 9.00-11.15 Plats: Högskolan i Borås, B 431 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson Frånvarande: Anita Eriksson Jörgen Dimenäs Karin Remse Maria Ferlin

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-01-19

Sektionsstyrelsen 2012-01-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-01-19 Datum 2012-01-19 Tid Kl. 9-12 Plats Q 436 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ej

Läs mer

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student Veronica Gaspes lärare 1-13a Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Michel

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) Tid 09.00 12.30 Plats Närvarande ledamöter Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Bangsgaard Christian Enmark Romulo Nilsson Kristina Norén Johan Persson Birgitta

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (9) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-12-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-09-10

Sektionsstyrelsen 2012-09-10 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-09-10 Datum 2012-09-10 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ej

Läs mer

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Emma Bergh Jörgen Carlsson Håkan Fasth Veronica Gaspes Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Michel Thomsen Marcus Thulin Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08 Tid 09.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Anne-Marie Brodén Cumtell Anna Lena Enmark Romulo Gaspes Veronica Nilsson Katarina Norén Johan

Läs mer

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson:

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Agnes Nagy ledamot via Skype Malin Bengtsson ledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare Paragrafer:

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23.

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23. HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Sara Hammarström Magnus Hållander Henrik Johansson Eric Järpe Eva Nestius Pontus Wärnestål Björn Åstrand lärare student

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Data- och Elektroteknik 2004-09-30 2004-10-01 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Data- och Elektroteknik 2004-09-30 2004-10-01 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(10) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Frånvarande Mathias Ahlsund Cecilia Anderberg Magnus Jonsson Linda Knudsen Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

Fakulteten för teknik Styrelse

Fakulteten för teknik Styrelse Protokoll Sammanträdesdatum: 2013-10-04 Fakulteten för teknik Styrelse Närvarande ledamöter: frånvarande: föredragande: övriga Staffan Carius, dekan, ordförande Ann-Charlotte Larsson, prodekan Carl Hult,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2012 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2012-02-15

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2012 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2012-02-15 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2012 sid 1(10) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Malin Bornhager Peter Eliasson Eric Järpe Jessika Rosenberg Michel Thomsen Björn Åstrand ordförande lärare student

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 7/2011 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-11-09 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-11-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Anders Nelson,

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-10-26

Sektionsstyrelsen 2012-10-26 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 5/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-10-26 Datum 2012-10-26 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Q436 Lisbeth Ranagården,

Läs mer

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt)

NÄRVARANDE. Lärarrepresentanter (med rösträtt) Petra Bauer. Studentrepresentanter (med rösträtt) KU- nämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-02 NR.2013:7 NÄRVARANDE Lärarrepresentanter (med rösträtt) Ann Cathrine Andersson, prorektor, lektor, ordf Martín Ávila, lektor Magnus Bärtås, professor Kenneth

Läs mer

Sektionsråd 2013-01-29

Sektionsråd 2013-01-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2013 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsråd 2013-01-29 Datum 2013-01-29 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ärendena

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (9) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-11-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-11-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Enheten för Lärarutbildnings styrelse kl

Protokoll fört vid sammanträde med Enheten för Lärarutbildnings styrelse kl Protokoll fört vid sammanträde med s styrelse 020827 kl. 13.00-16.30 Lokal: K 226 Närvarande styrelseledamöter: Gunilla Lundkvist, ordförande (dock inte närvarande vid 9) Lars-Gunnar Franzén, SET (ordförande

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för kliniska vetenskaper Datum: 2015-04-13 Tid: kl. 14:40-16:00 Plats: Lars Öberg, Academicum Närvarande Ledamöter:, ordförande Cecilia

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats, datum och tid: Campus Lugnet, Falun. Högskolehuset, Ljungbergsrummet Torsdagen den 29 april 2004, kl. 10.00 15.15 Närvarande ledamöter: Anders Fransson,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Emma Berg student Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Tobias Persson student Jessika Rosenberg

Läs mer

Lunds samordningsförbund

Lunds samordningsförbund Lunds samordningsförbund 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Bytaregatan 7, kl. 9.30-11.30 Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Justerare Plats och tid för justering Underskrifter Anslag/Bevis Sekreterare

Läs mer

Avdelningsdirektör C Flodin Företrädare för verksamheten. Företrädare för studenterna

Avdelningsdirektör C Flodin Företrädare för verksamheten. Företrädare för studenterna GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL Avdelningsdirektör C Flodin Tid 9.10 15.20 Närvarande Företrädare för verksamheten Lennart Olausson ordförande Kerstin Norén Christer Ahlberger fr.o.m. del av 6 Alf Björnberg

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-03-15

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-03-15 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (8) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-03-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-03-15 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder Övriga närvarande: AnneCharlotte Berggren

Läs mer

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-11-29, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1578 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Utbildningsutskottet för utbildning

Utbildningsutskottet för utbildning 2012-08-15 Fakultetsnämnden Utbildningsutskottet för utbildning Datum och tid: Onsdagen den 22 augusti 2012 Kl.09.15 B212 (VÄPNAREN plan 2, ingång Drottninggatan 12), Eskilstuna Plats: Sidan Så hittar

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL 1(5) Närvarande Ledamöter: Christian Lindfors extern ledamot, ordf. Sam Aston extern ledamot Catarina Coquand dekanus Jeanette Eriksson Yuanji Cheng Lutfi Zuta studentrepresentant Hampus Magnusson studentrepresentant

Läs mer

Anna Danielsson deltog under punkterna 4-7 och Sara Månson deltog under punkterna 8-9.

Anna Danielsson deltog under punkterna 4-7 och Sara Månson deltog under punkterna 8-9. Protokoll från Organisationskommittén 13 december 2013 Närvarande: Eino Örnfeldt, Agneta Stark, Kristina Axén-Olin, Kerstin Wigzell, Bo-Erik Gyberg, Magnus Aspegren, Efva Lilja, Lars Burstedt, Anna Lindal,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Närvarande ledamöter Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik

Institutionen för de humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnenas didaktik 1 Nr 8/1715 Art: Institutionsstyrelsesammanträde Tid:, kl. 14:02-16:03 Plats: P302 Svante Arrhenius Väg 20A Ordinarie ledamöter Inger Eriksson, prefekt, ordförande Catrine Björck, studierektor Kristina

Läs mer

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US. Margareta Bachrach- Lindström 1(6) Tid: Måndagen den 10 oktober 2016 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14, Campus US Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Inger Lundeborg Hammarström

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2011 sid 1(11) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-02-25

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2011 sid 1(11) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-02-25 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2011 sid 1(11) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande student T/A-personal

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2009 Närvarande Ledamöter Hansson, Barbro högskolesekreterare Holst, Olle professor Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jannasch, Patric universitetslektor Karlsson, Adine 1 lab ass Piculell, Lennart professor

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2009 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2009-03-13 Sektionsstyrelsesammanträde 2009-03-10 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö

2013-03-21. studentrepresentant, suppleant. Christina Wehtje St: Petri skola, Malmö 148-157 Johan Wennerberg DuPont Chemoswed Malmö Sammanträdesprotokoll 2013-03-21 Utbildningsnämnden Ledamöter Bo-Anders Jönsson prodekanus, ordförande Per Ahlberg Stina Ausmeel, suppleant Jonna Axbom, suppleant Tomas Brage Crister Ceberg Patrik Edén

Läs mer

Tid: Måndagen den 13 februari 2017 kl Scandic City, Linköping. Margareta Bachrach- ordförande. Malin Lindqvist Appell programansvarig

Tid: Måndagen den 13 februari 2017 kl Scandic City, Linköping. Margareta Bachrach- ordförande. Malin Lindqvist Appell programansvarig 1(9) Tid: Måndagen den 13 februari 2017 kl. 9.00 11.00 Lokal: Scandic City, Linköping Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- ordförande Lindström Agneta Kullberg Karin Valeskog Malin Lindqvist Appell

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2017-02-15 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-11-02 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 8:30 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lisbeth Lundgren(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Övriga

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2009 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-04-14

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2009 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-04-14 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2009 sid 1(9) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande T/A-personal

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Rådbo, Marie vicedekanus Hohmann, Stefan prodekanus Berndtsson, Bo (ej 5.2.4) Celander, Malin (ej 5.2.1) Hilmersson,

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström

Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14. Margareta Bachrach- Lindström 1(8) Tid: Måndagen den 22 maj 2017 kl. 13.00 16.00 Lokal: Mötesrum Tidlösa, hus 511 plan 14 Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- Lindström Agneta Kullberg Karin Valeskog Malin Lindqvist Appell Marie

Läs mer

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2003-09-16 Tid: Måndagen 16 september 2003, kl 13:00-17:00 Plats: Sal: 31:530 Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111205 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, Sandra Karlsson, studeranderepresentant Kalmar

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 8 Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Sammanträdesdatum nr 8 Närvarande Ledamöter: Företrädare för verksamheten Turner, David dekanus, ordförande Sandelius, Anna Stina prodekanus Rådbo, Marie vicedekanus Bergh, Jöran Hilmersson, Göran Hohmann, Stefan Olshammar,

Läs mer

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt.

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Omfattning: 12-19 Datum och tid: Onsdagen den 29 mars klockan 9.30 11.45 Plats: Ledamöter: R3-132, Mälardalens högskola, Västerås Lars Hallén

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/6 1(5)

HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom. PROTOKOLL Sammanträdesdag NKU 2010/6 1(5) HÖGSKOLAN I BORÅS Nämnden för konstnärligt utvecklingsarbete Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl 13.00-16.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Hallnäs,

Läs mer

nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor

nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor PROTOKOLL s Arbetsutskott Närvarande Magnus Alm studeranderepresenta nt Christer Jönsson professor ordförande Lars Bjørnshauge universitetsbibliotekari e Jan Svensson dekan, professor Övriga Elna Jönsson

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2012 Närvarande Ledamöter Ax, Elisabeth student, LTH Hägerhäll, Cecilia universitetslektor Jeppsson Wistrand, Ulla 1. lab ass Levin, Maria institutionsadministratör Malm, Jan-Olle professor Nordberg Karlsson,

Läs mer

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor:

Ordföranden Margareta Lindfors hälsade deltagarna välkomna och öppnade mötet. Dagordningen godkändes med tillägg av punkter på Övriga frågor: PROTOKOLL MOTOCROSSEKTION Nr 1 2004 Datum: 9-10 januari 2004 Plats: Scandic Hotell, Norrköping Tid: Fredag 9:30 Lördag 15:00 Deltagare: Margareta Lindfors Håkan Svensson Peter Johansson Peter Isgren Ordförande

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111031 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, vice ordf. Daniel Nilsson Ranta, lärarrepresentant

Läs mer

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt Vallon, Danila univ lekt studierektor tandläkarutb

Ledamot med endast närvaro- och yttranderätt Vallon, Danila univ lekt studierektor tandläkarutb 1 Närvarande ledamöter Ericson, Dan professor ordf Persson, Georg tandläkare klinikchef ftv Petersson, Kerstin univ lekt vice ordf Redmo Emanuelsson, Ing-Mari forskarassistent Vult von Steyern, Per univ

Läs mer

Ärendeförteckning 42-52

Ärendeförteckning 42-52 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 42-52 42 Mötet öppnas 43 Justeringsperson 44 Fastställa dagordningen 45 Inkomna/avsända handlingar 46 Revisionens egen budgetuppföljning 47 Presentation

Läs mer