MBL-information inför mötet genomfördes Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MBL-information inför mötet genomfördes 060502. Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht 2006 7."

Transkript

1 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Ullrika Sellman student Marcus Thulin student Nicholas Wickström lärare Michel Thomsen lärare Frånvarande Joel Utgren student Joakim Fagerström student Övriga närvarande Marita Hilliges ordf UN, Ärendeordning: 1, 2, 4, 3, 14, 7,12, 13, 8, 9, 10, 11, 5, 6, 15 MBL-information inför mötet genomfördes Synpunkter framfördes på Sökstatistik för ht Fastställande av agendan Agendan fastställdes med tillägg av följande under 15 Övrigt: a) Mötestider höstterminen 2006 b) Studierektorsgruppen c) Återrapportering till styrelsen från sektionens strategigrupper 2. Utseende av justeringsperson Nicholas Wickström utsågs till justeringsperson. 3. Fastställande av föregående mötes protokoll Protokollet från lades till handlingarna. 4. Uppföljning av fattade beslut Val av beredning för ledamöter samt framtagande av förslag till ordförande och vice ordförande i forskningsnämnderna. Rektor har beslutat att prorektorstillsättningen skall bli klar innan val till nämnderna kommer att äga rum. EOK och omorganisering. Genomförandet av omorganisationen av EOK är ännu inte helt klar. T ex är det inte helt klart var sektionernas kontaktpersoner skall vara lokaliserade. Det råder skilda meningar om hur EOKs organisation skall se ut och fungera. Remiss Grundutbildningsstrategi. Sektionens remissvar är inskickat till UN. Högskolestyrelsen fastställde grundutbildningsstrategin vid sitt möte Marita Hilliges deltar vid dagens möte för att ge feedback på sektionens remissvar. Inköp av kurslitteratur. Vid styrelsens förra möte framkom synpunkt om att en översyn av litteraturen inom utbildningsprogrammen skulle göras för att identifiera nyckellitteratur som återkommer i flera kurser. Detta har ännu inte gjorts men kommer att vara en del i Bolognaanpassningen av kursplanerna.

2 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 2(5) 5. Riktlinjer för kontrakt mellan lärarutbildningsnämnd och sektion Underlag har distribuerats till sektionerna för diskussion och sektionscheferna har varit kallade till möte med Lärarutbildningen för diskussioner om dokumenten. ser positivt på att ansvaret tydliggörs, men det ger ett flertal frågor. undrade hur detta dokument förhåller sig till andra dokument internt på högskolan, bl a till internförsäljningspolicyn. Varför skall inte den här typen av riktlinjer finnas mot alla parter, dvs liknande riktlinjer borde sättas upp även mellan sektioner. ELU är ansvarig för didaktikutbildningen enligt högskolestyrelsen. Den specifika ämnesdidaktiken kan finnas på sektionen, vilket gynnar oss, men den kan också hanteras av ELU/Lärarutbildningsnämnden. Det finns även möjlighet för ELU att köpa av andra. För att ELU skall erhålla det som de förväntar sig av motparten, skulle ett alternativ till dokumentet vara att tydligare specificera beställningen inför ett läsår. 6. Förslag till riktlinjer för avtal mellan Lärarutbildningen och inriktningsansvarig undrade hur det rent praktiskt fungerar att inriktningsansvarig är underställd ELU personen har i så fall två chefer. 7. Sökstatistik för ht 2006 Sektionen föreslår rektor att ställa in följande kurser och program avseende sommaren och höstterminen 2006: HH Matematik 1-20 (sommarkurs) HH Affärsmodeller inom e-handel 5 p HH Introduktion till edutainment 5 p (nätuniversitetet) HH Design av mobila tjänster 120 p HH Webbdesign för e-handel 40 p föreslår MI-lab och CC-lab att arbeta fram ett ett-årigt påbyggnadsår inom mobila tjänster, med hänsyn till att det tre-åriga programmet tvingats ställas in två år i rad på grund av för få sökande. En diskussion på sektionen och laben bör föras avseende vår programstruktur för framtiden. Ökad samverkan med SET är också viktig. 8. Fastställande av reviderade tjänstebeskrivningar för den administrativa personalen. 9. Inrättande av kandidatprogram i tillämpad matematik godkänner de reviderade tjänstebeskrivningarna för den administrativa personalen. Det är många internationella sökande till magisterprogrammet i Finansiell matematik som är väl kvalificerade enligt den bedömning studerandeavdelningen gjort. Men de saknar en kandidatexamen vilket de måste ha för att få ut en magisterexamen på ett breddmagisterprogram, som Finansiell matematik är.

3 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 3(5) Ett kandidatprogram i tillämpad matematik är framtaget så att studenterna kan erhålla en kandidatexamen genom att komplettera med en 5-poängskurs. godkänner utbildningsplanen, men ser helst att endast ett kandidatämne inrättas om det är möjligt. Magnus Larsson får i uppdrag att kontrollera detta med UN. Styrelsen framför dock synpunkter på utformningen av utbildningsplanen och vill att samma krav ställs på denna som på alla andra utbildningsplaner. 10. Fastställande av kursplaner valde att bordlägga fastställandet av kursplanerna då inte tillräcklig information finns om kurserna. 11. Godkännande av utbildningsplaner Nya utbildningsplaner för DE- och IT-magisterprogrammen skall fastställas. DE-magisterprogrammet har fått en ändrad kursordning så att inriktningen mot Inbyggda system blir tydligare. IT-magisterprogrammet har fått en ändring gällande betygssystemet (alla kurspoäng sätts i ECTS och betyget på kursen enligt lokal ordning) godkänner båda de nya utbildningsplanerna för DE- och ITmagisterprogrammen. 12. Högskolans grundutbildningsstrategi 13. Nivåklassificering av sektionens samtliga kurser Marita Hilliges berättar hur UN tänkt och bemöter de synpunkter sektionsstyrelsen haft på grundutbildningsstrategin. -grundutbildningsstrategin skall hållas öppen så att den är flexibel, hållbar och passar alla. - grundutbildningsstrategin har haft ett antal remissomgångar och har bl a varit och vänt hos högskolestyrelsen tidigare. UN har resonerat att det är bättre att ha ett underlag att utgå ifrån och sedan revidera den inom en snar framtid. Dokumentet i sig är viktigt att ha. - dokumentet har en del skrivningar av mer tvingande karaktär och det är UNs avsikt att vara tydlig. - innovationsbegreppet behövde luddas till för att alla sektioner skulle acceptera begreppet och dess innebörd. Sektionen kan lägga in en strängare tolkning om man vill. - UN är ansvarig för dokumentet men det skall stå i kvalitetsdokumentet i stället. Marita Hilliges delade ut riktlinjer för nivåbestämning enligt Bolognaanpassningen. Varje kurs skall klassificeras enligt de nya direktiven på grund-, avancerad eller forskarnivå. Listor på sektionens samtliga kurser skall lämnas till UN den 15 september Vis nivåbestämningen skall hänsyn tas till tre kriterier; 1) förkunskapskrav, 2) lärandemål och 3) lärmiljö (undervisningen). Varje lärosäte bestämmer själv för examen på avancerad nivå hur många kurser på grundnivå som får ingå. Om en student skall antas till forskarutbildning behövs kurser om 40 poäng på avancerad nivå vilket då påverkar hur vi sätter kursklassificeringen.

4 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 4(5) Marita meddelar att det är möjligt att klassa kurser olika för olika studenter inom samma kurs om man vill. Då måste dock två separata kursplaner skrivas för de olika nivåerna. Samtliga kursplaner kommer att få en ny rubrik Lärandemål. Även utbildningsplaner skall ha lärandemål och skall hänga ihop med kursplanernas lärandemål och examination. 14. Meddelanden Tjänsten som Forskarassistent i datavetenskap. Tjänsten är ännu ej tillsatt men sakkunnigutlåtanden finns och dessa förordar Stefan Byttner. FNTN kommer att behandla ärendet vid sitt kommande möte i maj. Tjänsten som Adjunkt i informatik. Jesper Svensson var den enda behöriga sökanden och han har erhållit tjänsten. Utbyte med Valencia. Det lärarutbyte som skedde med Valencia var mycket positivt. Att två lärare åkte iväg upplevs som mer effektivt då diskussioner kan föras på ämnesnivå istället för på ledningsnivå. Uppmuntra fler lärare att åka på utbyten. Kursvärderingssystem. Avtal för det kursvärderingssystem som IDE vill testa är ännu inte skrivet. Ärendet ligger hos förvaltningschefen. Fler avdelningar har visat intresse för att testa verktyget bl a till personal- och studentbaromenter. Avslutning. Sektionens avslutning för studenterna i årskurs 3 kommer att äga rum fredagen den 2 juni kl 16 (ca) på andra våningen i Visionen. Studerandeexpeditionens öppettider. Se under meddelanden på agendan. Dock framfördes förnyat önskemål om öppettid under lunchen. HSVs uppföljning av ingenjörsprogrammen. Den uppföljning som HSV gör tre år efter utvärderingen av ingenjörsprogrammen ansvarar Magnus Larsson och Jonas Bäckman för. En sammanställning av svar på de frågor som HSV skickat sammanställs programvis. skall få sammanställningen för genomläsning innan svaret skickas till HSV den 26 maj års nollning. Ullrika Sellman är Phältmarskalk i år och hon meddelar att alla studenter som blivit antagna kommer att bli uppringda för att få information, vilket samordnas av informationsavdelningen. Nollningskommittén vill också ringa till studenterna och hon undrar om det går att samordna detta. Frågan tas upp vid högskolans rekryteringsgrupp. Inköp av kurslitteratur. Studeranderepresentanterna väcker frågan om diskussion har förts gällande inköp av kurslitteratur. Det är viktigt att tänka till vid val av kurslitteratur avseende kostnad och nytta. Se t ex till att biblioteket tar in fler exemplar av kurslitteratur.

5 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 5(5) 15. Övrigt a) Mötestider höstterminen 2006 Magnus Larsson och Martina Johansson tar fram förslag på mötestider för hösten och meddelar styrelsen. b) Studierektorsgruppen Studeranderepresentanterna undrade över studierektorsgruppen eftersom information om gruppen finns på sektionens hemsida. Magnus meddelar att gruppen finns inte längre eftersom studierektorerna nu ingår i sektionens ledningsgrupp. Men det finns önskemål om att studierektorsgruppen återuppstår både från sektionens administration samt studeranderepresentanterna i sektionsstyrelsen. Till kommande styrelsemöte skall ett förslag på gruppkonstellation presenteras. Det är viktigt att koppla ihop studerandemiljö och studiesociala frågor i den nya gruppen. Vid protokollet Justeras Jessika Rosenberg, sekreterare Magnus Larsson, ordförande Nicholas Wickström, lärarrepresentant

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik 2007-09-12 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Frånvarande Jörgen Carlsson Veronica Gaspes Madeleine Holgersson Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Henrik

Läs mer

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14, 8, 14, 9, 10, 11, 12, 13c, 12, 11, 13a, 13b HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student Veronica Gaspes lärare 1-13a Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Michel

Läs mer

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13

Ärendeordning: 1, 2, 3, 4, 15, 5, 6, forts 15, 7, 8, 10, 11, 12, 9, forts 12, 13 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(6) Närvarande ledamöter Jörgen Carlsson lärare Joakim Fagerström student 1-8, 10, 15 Veronica Gaspes lärare Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-03-06. Pontus Wärnestål lärare HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 2/2013 sid 1(5) Närvarande ledamöter Magnus Hållander Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Daniel Möller Eva Nestius ordförande T/A-personal Övriga

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-02-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Data- och Elektroteknik 2004-04-07 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister, 1-8, 12-14 Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Knut-Martin

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15

Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 5/2008 1 (7) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-09-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-09-15 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik 2003-12-03 05 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Data- och Elektroteknik 2003-12-03 05 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(8) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Icke närvarande Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard (DE-magister) Magnus Jonsson Kristina Kunert (DE-magister) Magnus Larsson

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL Fört vid sammanträde 2006-09-08 Tid 09.30 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Anne-Marie Brodén Cumtell Anna Lena Enmark Romulo Gaspes Veronica Nilsson Katarina Norén Johan

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2013-05-15. Hoai Hoang Bengtsson HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2013 sid 1(7) Närvarande ledamöter Malin Bornhager Stefan Byttner Peter Eliasson Sofie Eriksson Hoai Hoang Bengtsson Magnus Hållander Eric Järpe Daniel Möller Eva Nestius

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Akademin för informationsteknologi HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2015 sid 1(6) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Magnus Hållander Adam Grimberg Eric Järpe Memet Mehmeti Björn Åstrand lärare ordförande student lärare student lärare

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 6/2009 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2009 sid 1(6) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Olga Torstensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-09-27 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-09-27 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-01-14 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2010 sid 1(7) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student student

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-01-19

Sektionsstyrelsen 2012-01-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-01-19 Datum 2012-01-19 Tid Kl. 9-12 Plats Q 436 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ej

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-03-09 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2010 sid 1(9) Närvarande ledamöter Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström student ordförande

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17

Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2010 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2010-03-22 Sektionsstyrelsesammanträde 2010-03-17 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard, DE-magister Magnus Jonsson Kristina Kunert, DE-magister Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-02-06 kl. 13.00 17.00 RBU_Torpet Heberg Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Närvarande ledamöter Övriga närvarande Lasse Hörnäs Bertil Nilsson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Alexandra Vujic Henrik Barth Jonas Bäckman Erika Friskt punkt 9 Bengt Hjort Marie Mattsson Christel Sjunnesson

Läs mer

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen

Data- och Elektroteknik Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Emma Bergh Jörgen Carlsson Håkan Fasth Veronica Gaspes Magnus Larsson (ordf) Tobias Persson Jessika Rosenberg Michel Thomsen Marcus Thulin Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2009-06-09. Nicholas Wickström HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2009 sid 1(10) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Tobias Persson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft 19/4 Anette Henriksson 19/4 Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Jonas Bäckman Jennie Wagnemark

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 3/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-04-14 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-04-14 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2011 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-05-20 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-05-19 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Frånvarande: Övriga närvarande: Ole

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-05-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-05-10 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11

Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (9) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-12-11 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-12-11 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Alexandra Bengtsson AnneCharlotte Berggren

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden

Protokoll Utbildningsnämnden Protokoll Utbildningsnämnden 2013-05-30 Protokoll fört vid sammanträde med Blekinge Tekniska Högskolas Utbildningsnämnd Tid: 2013-05-30, kl. 9.00 11.10 Plats: Utsikten, Campus Gräsvik Närvarande: Ordförande:

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Data- och Elektroteknik 2003-09-30 10-01 Sektionsstyrelsen

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Data- och Elektroteknik 2003-09-30 10-01 Sektionsstyrelsen HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(12) Närvarande ledamöter Övriga närvarande Anmält förhinder Cecilia Anderberg Christian Bangsgaard Magnus Jonsson Magnus Larsson, ordförande Kenneth Nilsson Jessika

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06

Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2007-09-06 Sektionsstyrelsesammanträde 2007-09-06 Närvarande ledamöter: Anna Bergelin, tom 10 AnneCharlotte Berggren Kajsa Christensson

Läs mer

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Utskottet för utbildning på grundnivå och avancerad nivå Utskottet Omfning: 14-21 Datum och tid: Onsdagen den 28 mars 2018, kl. 09.15-10.30 Plats: B212, Eskilstuna Ledamöter: Niclas Månsson Ordförande Magnus Elfström Vice ordförande Joakim Johansson Lärarrepresentant

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1 (5) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2006-02-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2006-02-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: AnneCharlotte Berggren

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning

HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning HÖGSKOLAN I HALMSTAD Enheten för Lärarutbildning Protokoll fört vid sammanträde med enheten för Lärarutbildningens styrelse 01-11-05 kl. 13.00 17.00 E 212 Närvarande: Lars-Peder Alingfeldt, ordf Sandra

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2008 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2008-05-15 Sektionsstyrelsesammanträde 2008-05-14 Närvarande ledamöter: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande Ann-Katrin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(5) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg 3-15 Annette Böhm 9-15 Magnus Jonsson Magnus Larsson, ordförande Knut Lindgård Jessika Rosenberg Maria Åkesson Övriga närvarande

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2011-03-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 3/2011 sid 1(8) Närvarande ledamöter Magnus Larsson Peter Eliasson Eva Nestius Bertil Nilsson Jesper Svensson Olga Torstensson Nicholas Wickström ordförande student T/A-personal

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7)

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL sid 1(7) Närvarande ledamöter Cecilia Anderberg lärare 6-17 Magnus Jonsson lärare Linda Knudsen student Magnus Larsson ordförande Jessika Rosenberg T/A-personal Maria Åkesson

Läs mer

Fastställd av UN Reviderad , Dnr: System för utbildningsutvärdering

Fastställd av UN Reviderad , Dnr: System för utbildningsutvärdering Fastställd av UN 2008-08-26 Reviderad 2011-03-10, 2012-11-07 Dnr: 59-2011-668 System för utbildningsutvärdering 2011-2014 System för utbildningsutvärdering 2011-2014 Föreliggande dokument beskriver hur

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-10-26

Sektionsstyrelsen 2012-10-26 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 5/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-10-26 Datum 2012-10-26 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Q436 Lisbeth Ranagården,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2008 sid 1(7) Närvarande ledamöter Magnus Larsson ordförande Emma Berg student Jörgen Carlsson lärare Veronica Gaspes lärare Tobias Persson student Jessika Rosenberg

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt.

Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Vid upprop konstateras att utskottet inte är beslutsmässigt. Omfattning: 12-19 Datum och tid: Onsdagen den 29 mars klockan 9.30 11.45 Plats: Ledamöter: R3-132, Mälardalens högskola, Västerås Lars Hallén

Läs mer

PROTOKOLL 1/5. Lärarutbildningsråd 1. Mötestid kl i Lillan, Föreningsgatan 20

PROTOKOLL 1/5. Lärarutbildningsråd 1. Mötestid kl i Lillan, Föreningsgatan 20 Lärarutbildningsråd 1 Mötestid 2008-04-17 kl 14.00-17 i Lillan, Föreningsgatan 20 PROTOKOLL 1/5 2008-04-17 Närvarande: Jan Carle, SFN, ordförande Sten Båth, UFN Pontus Sundén, SLUG Doris Wennerberg, Kungälv

Läs mer

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10)

2013-05-10. Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner. Sida 1 (10) 2013-05-10 Detaljerad processbeskrivning Ta fram och revidera kursplaner Sida 1 (10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 PROCESS TA FRAM OCH REVIDERA KURSPLANER... 3 1.1 Processens syfte... 3 1.2 Övergripande beskrivning

Läs mer

Sektionsråd 2013-01-29

Sektionsråd 2013-01-29 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 1/2013 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsråd 2013-01-29 Datum 2013-01-29 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ärendena

Läs mer

Sektionsstyrelsen 2012-09-10

Sektionsstyrelsen 2012-09-10 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 4/2012 Sektionen för lärarutbildning fört vid sammanträde Sektionsstyrelsen 2012-09-10 Datum 2012-09-10 Tid Kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Ej

Läs mer

Robotik och intelligenta system internationellt magisterprogram, 80 poäng (120 ECTS)

Robotik och intelligenta system internationellt magisterprogram, 80 poäng (120 ECTS) Utbildningsplan Dnr CF 52-548/2005 Sida 1 (5) Robotik och intelligenta system internationellt magisterprogram, 80 poäng (120 ECTS) Robotics and Intelligent Systems International Master Programme, 80 points

Läs mer

Mall för att skapa och revidera kursplan 2014-09-25

Mall för att skapa och revidera kursplan 2014-09-25 Mall för att skapa och revidera kursplan 2014-09-25 Kursplanen beslutas utifrån den svenska texten. Engelsk version är endast en översättning. Kurskod Kursnamn (svenska) Kursnamn (engelska) Ämne Antal

Läs mer

Bil 29:1. Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter

Bil 29:1. Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter Lärarutbildningsnämndens ansvarsbefogenheter Bil 29:1 Inledning I Högskoleverkets utvärdering och granskning under 2004 av lärarutbildningen lämnades bl.a. följande synpunkt på Högskolan i Gävle: I denna

Läs mer

Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner

Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner BESLUT 1 2012-06-14 Dnr SU 2012/244 Rektor Revidering av tillämpningsföreskrifter för kurs- och utbildningsplaner Bakgrund Tillämpningsföreskrifter fastställdes första gången 2006 i samband med arbetet

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin

Plats: Högskolan i Borås, A 523. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin 1 (7) Tid: Kl. 9.00-12.30 Plats: Högskolan i Borås, A 523 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Anna Hellén Elisabeth Persson Kristina Bartley Maria Ferlin Frånvarande: Studentrepresentant 1 vakant

Läs mer

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson:

Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Allégatan 1, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Agnes Nagy ledamot via Skype Malin Bengtsson ledamot Britt-Lis Johnsson sekreterare Paragrafer:

Läs mer

Rektor Högskolan Kristianstad

Rektor Högskolan Kristianstad Rektor Högskolan Kristianstad Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Karin Järplid Linde 08-563 087 86 karin.jarplid.linde@hsv.se

Läs mer

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr

Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring av Beslut av rektor , Dnr HÖGSKOLAN I HALMSTAD Riktlinjer för studentinflytande vid Högskolan i Halmstad Ändring 2008-04-01 av Beslut av rektor 2007-11-19, Dnr 10-2007-2019 Allmänna utgångspunkter Dessa riktlinjer ingår i högskolans

Läs mer

Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem

Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem Sveriges Universitets- REK 2011:1 & Högskoleförbund Dnr 10/118 Rekommendationer om kursplaner, utbildningsplaner och betygssystem Fastställda av SUHF:s styrelse den 25 februari 2011 Förändringarna i Högskoleförordningen

Läs mer

Efter Bologna Högskoleförordningen

Efter Bologna Högskoleförordningen Efter Bologna Högskoleförordningen: Utbildningen delas in i 3 nivåer; grund-, avancerad och forskarnivå 1 poäng blir 1 juli 2007 1,5 högskolepoäng, 1 läsår = 60hp Alla kursplaner, utbildningsplaner och

Läs mer

Utbildningsplan för Programmet för Medicinsk Informatik 160 poäng

Utbildningsplan för Programmet för Medicinsk Informatik 160 poäng Utbildningsplan för Programmet för Medicinsk Informatik 160 poäng Study programme in Medical Informatics, 160 credits (=240 ECTS credits) Fastställd av Styrelsen för utbildning 2002-06-12 Senast reviderad

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2013-08-22 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Izudin Dugic Päivi Jokela Hanna Palmer Anette

Läs mer

Utskottet för samhälle

Utskottet för samhälle Omfning: 1-9 Datum och tid: Onsdagen den 18 januari klockan 9.30 11.00 Plats: Ypsilon, Mälardalens högskola, Västerås Ledamöter: Lars Hallén Ordförande Jakob Eklund Lärarrepresentant Helena Blomberg Lärarrepresentant

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid måndagen den 20 februari, kl 10.45 16.00 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Peter

Läs mer

Christian Engene Gustav Hedelin Marita Hilliges Bernd Hofmaier Lisa Löfving Bengt-Göran Rosén Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Gunnar Weber

Christian Engene Gustav Hedelin Marita Hilliges Bernd Hofmaier Lisa Löfving Bengt-Göran Rosén Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Gunnar Weber Närvarande ledamöter Övriga närvarande Jenny Andersson Christian Engene Gustav Hedelin Marita Hilliges Bernd Hofmaier Lisa Löfving Bengt-Göran Rosén Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Gunnar Weber Tina Skytt

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/512 HANDELSHÖGSKOLAN Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Bachelor's Programme in Business and Economics, Programkod: S1EKA 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan

HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) fört vid sammanträde 2004-12-10. Tid 09.00 12.30. Faculty Club, Högskolan HÖGSKOLESTYRELSEN PROTOKOLL (VI) Tid 09.00 12.30 Plats Närvarande ledamöter Faculty Club, Högskolan Andersson Thorsten, ordf Bangsgaard Christian Enmark Romulo Nilsson Kristina Norén Johan Persson Birgitta

Läs mer

Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp

Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp Programschema för Innovation, produktion och logistik högskoleingenjörsprogram, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2015/2016 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Sektionen för Informationsvetenskap, Data- och Elektroteknik 2010-05-19 HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 4/2010 sid 1(11) Närvarande ledamöter Madeleine Andersson Ellinor Brynning Magnus Larsson Eva Nestius Bertil Nilsson Johannes Ramsten Jesper Svensson Nicholas Wickström

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Enheten för Lärarutbildnings styrelse kl

Protokoll fört vid sammanträde med Enheten för Lärarutbildnings styrelse kl Protokoll fört vid sammanträde med s styrelse 020827 kl. 13.00-16.30 Lokal: K 226 Närvarande styrelseledamöter: Gunilla Lundkvist, ordförande (dock inte närvarande vid 9) Lars-Gunnar Franzén, SET (ordförande

Läs mer

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola

Arbetsordning för fakultetsnämnd och dess utskott vid Mälardalens högskola Beslutsdatum: 2013-06-25 MDH 1.1.1 220/13 1 (6) Beslutande: Rektor Handläggare: Maria Spennare Dokumentansvarig: Utbildnings- och forskningssektionen Dokumenttyp: Delegationsordning/organisationsbeslut

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Klockargården, Tällberg Datum och tid torsdagen den 15 september, kl 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07

PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07 PROTOKOLL 2009:2 Utbildnings- och forskningsnämnden för naturvetenskap och teknik, NT-nämnden Sammanträdesrum Oden plan 4 2009-05-07 Närvarande: Ledamöter: Bahram Moshfegh, ordförande, företrädare för

Läs mer

PROTOKOLL 2009:3 Nämnden för humaniora, vård- och samhällsvetenskap vid Högskolan i Gävle (HVS-nämnden) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2009:3 Nämnden för humaniora, vård- och samhällsvetenskap vid Högskolan i Gävle (HVS-nämnden) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 2009:3 Nämnden för humaniora, vård- och samhällsvetenskap vid Högskolan i Gävle (HVS-nämnden) Sammanträdesdatum 2009-09-15 Närvarande: Ledamöter: Agneta Ney, ordförande Mårten Eriksson Marja-Leena

Läs mer

Tid: Kl Högskolan i Borås, Tornrummet. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman

Tid: Kl Högskolan i Borås, Tornrummet. Paragrafer: 1-9. Ordförande: Tomas Wahnström. Justeringsperson: Carl-Johan Rydman 1 Tid: Kl. 13.00 Plats: Högskolan i Borås, Tornrummet Närvarande ledamöter: Tomas Wahnström ordförande Jan Isberg suppleant 1-6 samt 8-9 Peter Ahlström ledamot Carl-Johan Rydman studentledamot Britt-Lis

Läs mer

Programschemat är granskad och godkänt av utbildningsledare vid akademin för utbildning, kultur och kommunikation

Programschemat är granskad och godkänt av utbildningsledare vid akademin för utbildning, kultur och kommunikation Programschema för Grundlärarprogrammet inriktning förskoleklass och årskurs 1-3, 240 hp Programkod: Gäller för läsåret 2014/2015 Programschemat är granskad och godkänt av utbildningsledare vid akademin

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Magisterprogram - Arbetsliv, hälsa och rehabilitering, 60 hp

Magisterprogram - Arbetsliv, hälsa och rehabilitering, 60 hp 1 (5) Utbildningsplan för: Magisterprogram - Arbetsliv, hälsa och rehabilitering, 60 hp Master (one year) of Working Life, Health and Rehabilitation, 60 Credits Allmänna data om programmet Programkod Tillträdesnivå

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Reviderat

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Reviderat Programschema för Högskoleingenjörsprogrammet i nätverksteknik, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2016/2017 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation,

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2011 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-03-08 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-03-03 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå

Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Sammanställning av beslut och ställningstaganden i Naturvetenskapliga fakultetsnämnden med relevans för utbildning på grund- och avancerad nivå Beslut fattade i samband med Bolognaprocessen. (Beslut före

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll 2014-11-26 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Ann-Charlotte Larsson ordförande, prodekan Conny Sjögren Rune Körnefors Frånvarande: Erika

Läs mer

PERSONALBAROMETER 2003-09-29

PERSONALBAROMETER 2003-09-29 PERSONALBAROMETER 2003-09-29 1. Kön Kvinna Man 2. Ålder 18-34 år 35-49 år 50-65 år 3. Födelseland Sverige Övriga Norden Övriga Europa Utanför Europa 4. Hur länge har Du arbetat på högskolan i Halmstad?

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2011-05-19 Tid 12:00 Plats Beslutande Styrelserummet John Ericssonsv 1 223 63 Lund Ordf. Erik Sävmark Sekr. Ove Hagelstedt Åsa Andersson Helena Sjöberg Axel Engstrand

Läs mer

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik

Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik Programschema för liga programmet, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2016/2017 Programschemat är beslutat av utbildningsledare Annika Björklund vid akademin för innovation, design och teknik 2016-01-20.

Läs mer

LOKAL UTBILDNINGSPLAN INFORMATIKPROGRAMMET 120 POÄNG IF04

LOKAL UTBILDNINGSPLAN INFORMATIKPROGRAMMET 120 POÄNG IF04 INSTITUTIONEN FÖR MATEMATIK OCH NATURVETENSKAP LOKAL UTBILDNINGSPLAN INFORMATIKPROGRAMMET 120 POÄNG IF04 Fastställd i institutionsstyrelsen 2004-04-01 Dnr 420/333-04 INNEHÅLL LOKAL UTBILDNINGSPLAN Sid

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23.

HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Sektionen för informationsvetenskap, data- och elektroteknik 2014-01-23. HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL nr 1/2014 sid 1(10) Närvarande ledamöter Stefan Byttner Sara Hammarström Magnus Hållander Henrik Johansson Eric Järpe Eva Nestius Pontus Wärnestål Björn Åstrand lärare student

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Textilhögskolan Institutionsstyrelsen Sekreterare Maria Otterdahl. PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-08-23 IS 2007/2 1 (6)

HÖGSKOLAN I BORÅS Textilhögskolan Institutionsstyrelsen Sekreterare Maria Otterdahl. PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-08-23 IS 2007/2 1 (6) 1 (6) Tid: Kl 9.00-12.50 Plats: Högskolan i Borås,, konferensrummet plan 3 Närvarande ledamöter: Halina Dunin-Woyseth ordförande Tor Ahlbom extern ledamot Ronald Pedersen prefekt Birgitta Jönsson lärarrepresentant

Läs mer

MAGISTERPROGRAMMET I ELEKTROTEKNIK, 160 POÄNG

MAGISTERPROGRAMMET I ELEKTROTEKNIK, 160 POÄNG UTBILDNINGSPLAN MAGISTERPROGRAMMET I ELEKTROTEKNIK, 160 POÄNG Programme for Electrical and Electronic Engineering, 160 points Fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 27 januari 2011, klockan 14.30 17.40 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

Tillsynsbesök hos Högskolan i Halmstad uppföljning

Tillsynsbesök hos Högskolan i Halmstad uppföljning Högskolan i Halmstad Rektor Box 823 301 18 Halmstad Juridiska avdelningen Teresa Edelman BESLUT Tillsynsbesök hos Högskolan i Halmstad uppföljning Bakgrund Under ett besök hos Högskolan i Halmstad den

Läs mer

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd

Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Mötesanteckningar från A3:s (utökade) ledningsråd Datum: 2016-06-07 Tid: 8.00 15.30 OBS! mötestiden Lokal: C 728 8.00 12.00: ledningsråd med nedanstående agenda 13.00 15.30: utökat ledningsråd med workshop

Läs mer

Lokal examensordning vid Blekinge Tekniska Högskola

Lokal examensordning vid Blekinge Tekniska Högskola Lokal examensordning vid Blekinge Tekniska Högskola för högskoleutbildning på grundnivå och avancerad nivå Examensordningen är fastställd av rektor vid Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och ersätter examensordning

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2015-10-13 Tid: kl. 13:00 15:15 Plats: Jörgen Lehman, Academicum Närvarande Ledamöter: Närvaro- och yttranderätt:

Läs mer

SYSTEMVETENSKAPLIGA PROGRAMMET, 120 POÄNG

SYSTEMVETENSKAPLIGA PROGRAMMET, 120 POÄNG INSTITUTIONEN FÖR EKONOMI, STATISTIK OCH INFORMATIK Utbildningsplan Dnr CF 52-535/2005 Sida 1 (5) SYSTEMVETENSKAPLIGA PROGRAMMET, 120 POÄNG Programme of Systems Analysis, 120 points Utbildningsprogrammet

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 7/2011 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2011-11-09 Sektionsstyrelsesammanträde 2011-11-08 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Anders Nelson,

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Programschema för Datavetenskapliga programmet, 180 hp. Gäller för läsåret 2018/2019. Programschema för 2018/2019.

Programschema för Datavetenskapliga programmet, 180 hp. Gäller för läsåret 2018/2019. Programschema för 2018/2019. Programschema för liga programmet, 180 hp Programkod: Gäller för läsåret 2018/2019 Om programschemat Varje utbildningsprogram har en fastställd utbildningsplan där det bl.a. framgår alla i programmet ingående

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Campus Falun Datum och tid onsdagen den 20 februari, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

Sektionsstyrelsesammanträde

Sektionsstyrelsesammanträde HÖGSKOLAN I HALMSTAD PROTOKOLL 2/2009 1 (6) Sektionen för Hälsa och Samhälle 2009-03-13 Sektionsstyrelsesammanträde 2009-03-10 Närvarande ledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Ole Olsson, ordförande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss

FÖREDRAGNINGSLISTA Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss Omfning Datum och tid: Plats: Punkt 1-9 Torsdagen den 3 februari, kl. 11.30 12.00 Lärosal R1-152, Mälardalens högskola, Västeråss Ledamöter: Tjänstemän: Peter Dobers Yvonne Eriksson Anders Garpelin Eva

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson

Plats: Högskolan i Borås, B 431. Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson 1 (6) Tid: Kl. 9.00-11.15 Plats: Högskolan i Borås, B 431 Närvarande ledamöter: Anita Varga ordförande Kristina Bartley Lillemor Adrianson Frånvarande: Anita Eriksson Jörgen Dimenäs Karin Remse Maria Ferlin

Läs mer