Godkännande av dagordning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Godkännande av dagordning"

Transkript

1 Öfn 123 Godkännande av dagordning Överförmyndarnämndens beslut Överförmyndarnämnden beslutade att till föredragningslistan foga punkten 15 b. Sammanträdesordning för nästkommande verksamhetsår. Under punkten övriga frågor beslutades om rapportering om rättsläget gällande ensamkommande barn.

2 Öfn 124 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet; skriftlig. Överförmyndarnämndens beslut Redovisningen godkännes.

3 Öfn 125 Beslut om att inkomma med förteckning Akt nr 1089 Innehållet i paragrafen är sekretessbelagt enligt 32 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen (OSL).

4 Öfn 126 Beslut om att inkomma med förteckning Akt nr 1333 Innehållet i paragrafen är sekretessbelagt enligt 32 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen (OSL).

5 Öfn 127 Beslut om redovisning i förenklad form Akt nr 1410 Innehållet i paragrafen är sekretessbelagt enligt 32 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen (OSL).

6 Öfn 128 Beslut om vitesföreläggande Akt nr 1281 Innehållet i paragrafen är sekretessbelagt enligt 32 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen (OSL).

7 Öfn 129 Begäran om att utnyttja eget kapital - Överförmyndarnämndens förvaltningsberättelse 2015, ÖFN 15 - Fullmäktiges beslut , Rf 59 - Tjänsteskrivelse, daterad Överförmyndarnämndens beslut Överförmyndarnämnden begär av regionstyrelsen att få utnyttja kronor av eget kapital. Överförmyndarnämnden har tidigare, enligt gällande regelverk, beslutat att använda eget kapital till finansiering av en tillfällig personalförstärkning. Detta för att klara den ökande ärendemängd som uppkommit till följd av ett ökat flyktingmottagande av ensamkommande barn. Behovet har tidigare rapporterats i samband med månads- och delårsrapporter. Förstärkningen kommer även att behövas under 2017 men beräknas sedan avta. För 2016 uppgår behovet till kr. Regionfullmäktige har samtidigt beslutat ( 59, ) om att nämnderna ska begära medgivande från regionstyrelsen för att få nyttja eget kapital under 2016 vilket nämnden härmed gör. Expedieras: Regionstyrelsen

8 Öfn 130 Rapport om ekonomi - Resultat och prognos; skriftlig Överförmyndarnämndens beslut Rapporten från enhetschef Annelie Thomsson läggs till handlingarna. Prognostiserat positiv avvikelse om kr på kontoslag nämnd, härrör sig från inställt sammanträde som gjordes av nämnden som besparing samt schablontilldelning som överförts från socialnämnden för ensamkommande barn. Arvoden prognostiseras till budget i balans. Dessa är dock svåra att beräkna och en stor del av arvodena ska fortfarande beslutas. Förra året gick nämnden back för arvoden. I år har överförmyndarnämnden också gjort en besparing om kronor på arvoden. Ett prognostiserat negativt reslutat väntas på posten ensamkommande barn om kronor. Ersättning från migrationsverket ges inte för alla kostnader. Överförmyndarnämnden har återsökt kostnader fram till den 30:e juni i år. Köp av tjänst prognostiseras till underkott om kronor. Detta avser kostnad för förstärkning på kansliet. Överförmyndarnämnden begär från regionstyrelsen att få täcka underskott med eget kapital.

9 Öfn 131 Rapport från kansliet - Verksamhetsrapport; muntlig. Överförmyndarnämndens beslut Rapporten från kansliet läggs till handlingarna. Enhetschef Annelie Thomsson rapporterar att kansliet avser att tills full bemanning uppnås, ställa in besökstid på torsdagar. Detta då kansliet inte klarar av att säkra upp bemanning så att minst två medarbetar är på plats. Annelie Thomsson rapporterar om beslut om ny organisation för serviceförvaltningen och att överförmyndarnämndens kansli kommer att ingå i enheten för kommunikation och kansli med Per Lorén som enhetschef. Annelie Thomsson rapporterar också att kansliet har en tillfällig förstärkning under några dagar. Hans uppgift är att arkivera 2015-års handlingar. Utöver detta undersöker Annelie om ekonom kan tas in på timme fram tills årsskiftet för att delta i granskning av årsräkningar. Annelie rapporterar också att serviceförvaltningen kommer gå ut externt för att rekrytera förstärkningstjänsten. Annelie Thomsson rapporterar också att Elin Ax kommer att avtackas för sin tid vid kansliet på fredagen den 21:e oktober klockan 14. Nämndens ledamöter är välkomna att delta.

10 Öfn 132 Skrivelse till Karolina Samuelsson angående kansliets fysiska placering Skrivelse, daterad Överförmyndarnämndens beslut Överförmyndarnämnden överlämnar skrivelse med vidtagna korrigeringar angående kansliets fysiska placering till Karolina Samuelsson Skrivelse angående kansliets fysiska placering I samband med beslutad organisationsförändring till ny förvaltningen för styrning, stöd och service, kommer troligen även den fysiska placeringen av medarbetarna prövas. I den planeringen önskar överförmyndarnämnden att placeringen av nämndens kansli noga övervägs utifrån dels tillgänglighetsaspekter, dels arbetsmiljöaspekter. Karaktären på kansliets verksamhet Överförmyndarnämndens kansli arbetar huvudsakligen med myndighetsutövning i ärende om ställföreträdarskap, men också med rekrytering, utbildning och tillsyn av gode män och förvaltare. Då överförmyndarnämnden är en tillsynsmyndighet, förekommer inom serviceskyldigheten naturligt mycket information och rådgivning. Detta även gentemot medborgare som inte är ärende hos nämnden, då till exempel arvsfrågor kan beröra en stor krets anhöriga runt den enskilde. Utöver detta handlägger kansliet registerärenden för förvaltarfrihetsbevis. Idag har kansliet telefontid eller besökstid två timmar om dagen. Utöver detta förekommer spontanbesök vid uppskattningsvis ett tjugotal tillfällen i veckan. Kansliet tar också emot uppskattningsvis ett tiotal bokade besök per vecka. Säkerhetsaspekter Då överförmyndarnämndens verksamhet till stor del består av myndighetsutövning, ingår givetvis ett riskmoment för kansliets medarbetare. Detta särskilt då besluten överförmyndarnämnden fattar ofta innebär begränsning av människors möjlighet att nyttja sina eller anhörigas medel. Hotbilden är relativt omfattande och sjukdomsbilden naturligt tung hos många besökare, då ställföreträdarskap förutsätter

11 sjukdom, psykisk störning eller liknande. Kansliets medarbetare försöker att schemalägga verksamheten så att aldrig en handläggare är ensam på plats, men placering nära reception skulle kunna underlätta planeringen. Att besökare anmäler sig i receptionen ökar möjlighet till kontroll och kan möjligtvis även ha lugnande verkan på upprörda besökare. Förutom närhet till receptionen önskas av säkerhetsskäl larm på rummen samt tillräckligt stora rum för att kunna möblera så att handläggare har möjlighet att ta sig ut från rummen vid ett eventuellt övergrepp. Tillgänglighetsaspekter Överförmyndarnämnden anser kansliets tillgänglighet vara en avgörande del av den kvalitet kansliet tillhandahåller medborgare och brukare. Den fysiska placeringen är en avgörande faktor för god tillgänglighet. Idag är kansliets placering ur handikappsaspekt inte välplacerad. Det tar lång tid för besökare att ta sig från receptionen. Hiss finns, men ingen skyltning eller ringklocka vid dörren vilket medför att det är svårt att hitta och att besökare måste knacka mycket hårt på dörren för att bli insläppta. Det är heller inget genomförbart alternativ för handläggare att hämta sina besökare i receptionen, då detta tar mycket av handläggarnas arbetstid och arbetssituationen på kansliet är ansträngd. Då stark sekretess råder i ärende hos överförmyndarnämnden är det viktigt att kansliets handläggare har egna rum. Ur sekretessynpunkt vore det önskvärt att handläggare dessutom har tillgång till besöksrum, så att besökare inte får möjlighet att gå igenom sekretessbelagt material då handläggare lämnar rummet för att hämta utskrifter eller material i arkivet. Av sekretesskäl är det också viktigt med ett välorganiserat arkiv som uppfyller brandsäkerhetskrav. De ställföreträdare kansliet har tillsyn över, har ofta en heltidssysselsättning vid sidan av och därmed svårt att passa telefon- och besökstider. Av det skälet anser överförmyndarnämnden att det är viktigt att spontanbesök medges, även utanför telefon- och besökstider. Överförmyndarnämnden tror att strikta telefon- och besökstider skulle kunna verka hämmande på rekrytering av nya ställföreträdare. Inte heller önskar överförmyndarnämnden en situation där kansliets medarbetare nekar besökare vid dörren. Överförmyndarnämnden ser omorganisationen till förvaltning för styrning, stöd och service som en möjlighet för överförmyndarnämndens kansli att bättre kunna

12 utnyttja receptionen och därmed öka professionalismen i mottagandet av medborgare och brukare. Arbetsmiljöaspekter Även ur arbetsmiljöaspekt är arkivets utformning och placering viktigt för kansliets medarbetare. Lagstiftning, tillsynsmyndighet och datorsystem stödjer inte uteslutande elektronisk ärendehantering och handläggare måste vid besök ha tillgång till arkivet. Då kan det inte vara långt placerat ifrån handläggares rum. Även övriga medarbetares arbetsmiljö, skulle förbättras med en mer ändamålsenlig placering av nämndens kansli. Under åren har kansliets medarbetare vid ett flertal tillfällen mottagit klagomål från övriga medarbetare på de många besöken. De har upplevt det som spring i korridorerna när överförmyndarnämndens besökare väntat på sin tur och besökt toaletterna. Situationen där besökare måste banka på dörren, är givetvis heller inte tillfredsställande för någon. Expedieras: Karolina Samuelsson

13 Öfn 133 Förslag till nytt reglemente för överförmyndarnämnden - Förslag till nytt reglemente, daterad , - Reglemente för överförmyndarnämnden, antaget , - Regionstyrelsens reglemente, antaget av regionfullmäktige , - Överförmyndarnämndens skrivelse till regionfullmäktige, daterad , - Tjänsteskrivelse, daterad Överförmyndarnämndens beslut Överförmyndarnämnden beslutar föreslå regionfullmäktige att enligt förslag anta reglemente för överförmyndarnämnden. Nämndernas uppgifter enligt Kommunallagen (KL) 3:13 och 14 är att bereda ärenden som ska avgöras av fullmäktige, att själva fatta beslut i förvaltningsfrågor och genomförandefrågor (verkställighet) och i frågor som fullmäktige delegerat till dem. Nämnderna har en viss självständig beslutanderätt inom den förvaltande verksamheten. Utöver detta har ofta nämnderna till uppgift att besluta i frågor enligt speciallagstiftning, vilket ofta innefattar inslag av myndighetsutövning. Sådan beslutsbefogenhet är exklusiv för nämnden och i RF 12:2 anges att det är förbjudet för kommunfullmäktige att besluta hur en nämnd ska besluta i ärende som rör myndighetsutövning mot enskild. I kommunfullmäktiges uppgifter ingår enligt KL 3:9 punkten 3 nämndernas organisation och verksamhetsformer. Kommunen måste enligt KL 3:3 besluta om de nämnder som utöver styrelsen behövs för att fullgöra kommunens uppgifter enligt särskilda författningar. Föreskrifter om nämndernas verksamhet och arbetsformer ska enligt KL 6:32 framgå av reglemente som kommunfullmäktige utfärdat. I reglemente ska nämndens uppgiftsområden uttryckas. Detta innebär att i det fall nämnden får nya uppgifter eller fråntas uppgifter, ska nytt reglemente antas av kommunfullmäktige. Överförmyndarnämndens nuvarande reglemente antogs 2006 och uppdaterades senast 2010, då överförmyndarnämnden fick till uppgift att ansvara för administration och ersättning till särskilt förordnade vårdnadshavare för ensamkommet flyktingbarn som tidigare inte varit familjehem. Regionfullmäktige antog ( 284) nytt reglemente för regionstyrelsen. Detta sedan SKL kommit med nytt förslag på reglemente 2014 (Cirkulär 14:58). Detta förslag var enligt föredragande behövligt då SKL:s förslag till reglemente inte uppdaterats sedan 1992 i samband med att nuvarande kommunallag antogs. Sedan 1992 har det skett

14 många förändringar i kommunallagen som tidigare förslag till reglemente inte tog hänsyn till. Av tjänsteskrivelse till nytt reglemente för regionstyrelsen framgår att avsikten är att övriga nämnder ska basera sina reglementen på strukturen i regionstyrelsens reglemente. Denna består av en styrelse/nämndsspecifik del och en allmän del, vilket är helt enligt SKL:s förslag på nytt reglemente. Inga nämnder inom Region Gotland har ännu antagit nytt reglemente i enlighet med strukturen i regionstyrelsens reglemente. Överförmyndarnämnden föreslår regionfullmäktige att anta nytt reglemente för överförmyndarnämnden. Expedieras: Regionfullmäktige

15 Öfn 134 Beslut om personuppgiftsombud - Tjänsteskrivelse, daterad Överförmyndarnämndens beslut Överförmyndarnämnden beslutar att utse Daniel Granlöf till personuppgiftsombud för Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden beslutar samtidigt att befria Elin Ax från uppdraget som personuppgiftsombud för Överförmyndarnämnden. Enligt gällande lagstiftning är varje förvaltningsmyndighet personuppgiftsansvarig. Detta innebär att överförmyndarnämnden bestämmer ändamål med och medel för behandling av personuppgifter. Behandling av personuppgifter är tex insamling, registrering, organisering, lagring, bearbetning eller ändring, återvinnande, inhämtande, användning, utlämnande genom översändande, spridning eller annat tillhandhållande av uppgifter, sammanställning eller samkörning, blockering, utplåning eller förstörning. Lagen gäller behandling som är helt eller delvis automatiserad eller ingår i en strukturerad samling av personuppgifter vilka är tillgängliga för sökning eller sammanställning. Personuppgiftsombud är den fysiska person som efter förordnande av den personuppgiftsansvariges självständigt ska se till att personuppgifter behandlas på ett korrekt och lagligt sätt. Den som behandlar uppgifterna kallas för personuppgiftsbiträde. Personuppgiftsombudet har till uppgift att självständigt se till att den personuppgiftsansvarige behandlar personuppgifter på ett lagligt och korrekt sätt och i enlighet med god sed samt påpeka eventuella brister för honom eller henne. Har personuppgiftsombudet anledning att misstänka att den personuppgiftsansvarige bryter mot de bestämmelser som gäller för behandlingen av personuppgifter och vidtas inte rättelse så snart det kan ske efter påpekande, skall personuppgiftsombudet anmäla förhållandet till tillsynsmyndigheten. Personuppgiftsombudet ska även i övrigt samråda med tillsynsmyndigheten vid tveksamhet om hu de bestämmelser om gäller för behandling av personuppgifter skall tillämpas. Personuppgiftsombudet skall föra en förteckning över de behandlingar som den personuppgiftsansvarige genomför och som kan omfattas av anmälningsskyldighet om ombudet inte hade funnits. Förteckningen skall omfatta åtminstone de uppgifter

16 som en anmälan enligt 36 skulle ha innehållit. Personuppgiftsombudet skall hjälpa registrerade att få rättelse när det finns anledning att misstänka att behandlande personuppgifter är felaktiga eller ofullständiga.

17 Öfn 135 Sammanträdesordning för överförmyndarnämnden år Tjänsteskrivelse, daterad Överförmyndarnämndens beslut Överförmyndarnämnden antar förslag till sammanträdesordning för år Överförmyndarnämnden beslutar att som besparing låta sammanträdet den 16:e maj utgå. Överförmyndarnämnden beslutar att uppdra åt förvaltningen att till nästa sammanträde återkomma med ett årshjul över nämndens verksamhet Sammanträdesdag kl Ordförandeberedning kl Tisdagen den 17 januari Fredagen den 6 januari Tisdagen den 14 februari Fredagen den 3 februari Tisdagen den 14 mars Fredagen den 3 mars Tisdagen den 18 april Fredagen den 7 april Tisdagen den 13 juni Fredagen den 2 juni Tisdagen den 15 augusti Fredagen den 4 augusti Tisdagen den 19 september Fredagen den 8 september Tisdagen den 10 oktober Fredagen den 29 september Tisdagen den 14 november Fredagen den 3 november Tisdagen den 12 december Fredagen den 1 december

18 Öfn 136 Anmäla ärenden Vid sammanträdes anmäldes följande ärenden: SKL:s Cirkulär 16:50 Budgetproposition för år 2017 och höständringsbudgeten för år 2016 Material om konsumenträtt för nyanlända Internremiss; Internationell strategi för Region Gotland Justering av budgetramar, RS 206

19 Öfn 137 Eventuella övriga frågor Jurist Elin Ax rapporterade om Ds 2016:37 angående åldersbedömning tidigare i asylprocessen samt den överenskommelse SKL och Migrationsverket gjort om att kommuner ska begära omprövning av barns ålder, då kommunen finner att barnet uppenbart är äldre än den ålder det uppgivit. I Ds 2016:37 föreslås att beslut om uppskrivning i ålder ska kunna överklagas särskilt, men att beslut ska gälla med en gång. I utredningen föreslås också att migrationsverkets utredningsskyldighet ska uppfyllas genom att erbjuda barnet åldersbedömning. Fortsatt kommer bevisbördan att ligga på barnet.

20 Öfn 138 Nästa sammanträde Nästa sammanträde är enligt antagen sammanträdesordning den 8 november Vid nästa sammanträde ordnar Boel Jormer fika.

21 Öfn 139 Avslut Ordföranden förklarade sammanträdet för avslutat och tackade för deltagandet. Innan sammanträdet avslutas, tackar ordförande Lennart Petersson Elin Ax med blommor och trevlig bok för åren hon varit anställd vid kansliet.

Godkännande av dagordning

Godkännande av dagordning Öfn 153 Godkännande av dagordning Dagordningen godkännes. Öfn 154 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Redovisningen godkännes. Gustav Guteson

Läs mer

Godkännande av dagordning

Godkännande av dagordning Öfn 140 Godkännande av dagordning Dagordningen godkännes med nedanstående ändring: o Punkt 12 Information om framtidsfullmakter utgår och flyttas fram till sammanträdet den 13 december 2016. Öfn 141 Redovisning

Läs mer

Öfn 66 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 66 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 66 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 67 Vitesföreläggande Akt nr 1575 Innehållet i

Läs mer

Godkännande av dagordning

Godkännande av dagordning Öfn 110 Godkännande av dagordning Dagordningen godkännes med nedanstående tillägg: o Under punkt 13 Eventuella övriga frågor läggs till överförmyndarnämnden sent inkommet ärende: Remissvar Förändring i

Läs mer

Öfn 110 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 110 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 110 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 111 Beslut om vitesföreläggande Akt nr 2454

Läs mer

Öfn 127 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 127 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 127 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 128 Beslut om uttag av medel med överförmyndarspärr

Läs mer

Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 84 Beslut om redovisning i förenklad form Akt

Läs mer

Öfn 1 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 1 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 1 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämndens beslut Redovisningen godkänns och läggs till handlingarna Öfn 2 Beslut om

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden

Överförmyndarnämnden. Reglemente för Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden Reglemente för Överförmyndarnämnden Innehåll Överförmyndarnämndens uppdrag och verksamhet...3 1 Allmänt om överförmyndarnämndens uppgifter...3 2 Ansvarsområde...3 3 Samverkan och samverkansområden...3

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.15 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00-17:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Jan Åke Johansson (S) (ordförande) Ulla Nilmander Jensen (L)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER

REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER 1 (7) REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN FÖR ESKILSTUNA OCH STRÄNGNÄS KOMMUNER Antaget av kommunfullmäktige i Eskilstuna KSKF/2014:186 ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS VERKSAMHET 2 (7) 1 Uppgifter enligt speciallagstiftning

Läs mer

Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL)

Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL) Kommunledningsförvaltningen STYRDOKUMENT Godkänd/ansvarig 1(5) Beteckning Riktlinjer behandling personuppgifter Allmänna riktlinjer för behandling av personuppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL) 1.

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Gävle kommun

Reglemente för överförmyndarnämnden i Gävle kommun 1 Reglemente för överförmyndarnämnden i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Nämndens uppgifter Verksamheter 1 Överförmyndarnämnden svarar för

Läs mer

Granskning av landstingets hantering av personuppgifter

Granskning av landstingets hantering av personuppgifter Granskning av landstingets hantering av personuppgifter Rapport nr 25/2012 Februari 2013 Susanne Hellqvist, revisor, revisionskontoret Innehåll 1. SAMMANFATTNING... 3 1.1 REKOMMENDATIONER... 4 2. BAKGRUND...

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN

DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Beslutanderätten delegeras inte i följande slag av ärenden (6 kap 34 kommunallagen, 19 kap 14 föräldrabalken) 1. ärenden som avser verksamhetens mål, inriktning,

Läs mer

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner

Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och. Älvsbyns kommuner Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns kommuner Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för gemensam Överförmyndarnämnd för Piteå och Älvsbyns

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

Delegeringsordning för överförmyndarnämnden fastställd av överförmyndarnämnden 2011-01-11, 2.

Delegeringsordning för överförmyndarnämnden fastställd av överförmyndarnämnden 2011-01-11, 2. ÄLMHULTS KOMMUN DELEGERINGSORDNING 1 (6) Delegeringsordning för överförmyndarnämnden fastställd av överförmyndarnämnden 2011-01-11, 2. Kommunfullmäktige har 2010-12-20, 184 fastställt reglemente för överförmyndarnämnden.

Läs mer

Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun

Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun Antaget av kommunfullmäktige 2018-12-17, 116 Giltigt från 2019-01-01 Gemensamt reglemente för styrelsen och nämnderna i Köpings kommun

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Val- och demokratinämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.05 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson 2019-10-09 1 (14) Plats och tid Beslutande Höörs kommun, Kommunhuset, Konferensrum Backasalen Onsdagen den 9 oktober 2019 kl. 14:00 16:00 Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer

Granskning av överförmyndarna

Granskning av överförmyndarna Revisionsrapport Granskning av överförmyndarna Borgholms kommun Lisa Åberg Borgholms kommun Granskning av överförmyndarna Innehållsförteckning 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga och kontrollmål...

Läs mer

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare Årsredovisning verksamheter 2013 Överförmyndare Överförmyndare, Årsredovisning verksamheter 2013 2(8) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Verksamhetsområde Överförmyndare är för kommunen obligatorisk. Överförmyndaren

Läs mer

regel modell plan policy program riktlinje rutin strategi taxa reglemente för interna myndighetsnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige

regel modell plan policy program riktlinje rutin strategi taxa reglemente för interna myndighetsnämnden ... Beslutat av: Kommunfullmäktige modell plan policy regel reglemente för interna myndighetsnämnden program riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2018-12-17 216 Ansvarig:

Läs mer

Österåkers kommuns styrdokument

Österåkers kommuns styrdokument Österåkers kommuns styrdokument Överförmyndarens delegationsordning Antagen av Överförmyndare 2019-01-02 Dnr: KS 2018/0378 Kommentar: - Innehållsförteckning 1. Förkortningar 3 1.1 Lagar 3 1.2 Övriga förkortningar

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 3.8

Laholms kommuns författningssamling 3.8 Laholms kommuns författningssamling 3.8 Reglemente för socialnämnden; antaget av kommunfullmäktige den 16 december 2014, 196 1, med ändring den 28 april 2015, 68 2, den 29 september 2015, 119 3, den 28

Läs mer

Reglemente för valnämnden i Gävle kommun

Reglemente för valnämnden i Gävle kommun 1(6) Reglemente för valnämnden i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Nämndens uppgifter Verksamheter 1 Valnämnden 1. är kommunens organ för

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antagen av kommunfullmäktige 2006-12-11, 90 Dnr 2006.197 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26 1 Medlemmar Kalmarsundsregionens Renhållare är ett kommunalförbund enligt kommunallagen (1991:900), (KL). Medlemmar i kommunalförbundet är de fyra kommunerna Kalmar, Mörbylånga, Nybro och Torsås. Kommunalförbundet

Läs mer

Överförmyndarnämndens delegeringsordning

Överförmyndarnämndens delegeringsordning Överförmyndarnämndens delegeringsordning Delegeringsordning Diarienummer: Dokumentansvarig: Beslutad av: Ersätter tidigare beslut: Datum för beslut: Giltighetstid: : ÖN2016/0098 Nämndsekreterare/Kommunkansliet

Läs mer

REGLEMENTE FÖR REGION GOTLANDS REVISORER

REGLEMENTE FÖR REGION GOTLANDS REVISORER REGLEMENTE FÖR REGION GOTLANDS REVISORER Antaget av Region Gotland (dåvarande kommunfullmäktige) 1992-05-11. Ändrat 1996-09-16 och 2006-10-16. Revisionens roll 1 Revisorerna och lekmannarevisorerna (revisionen)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31, KF 166 Dnr: KS 2015/90 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (17) Diarienummer ÖFN 2016/0003 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.55 Ledamöter Ersättare Gunnar Håkansson

Läs mer

Överförmyndarnämnden har den beslutat att anta följande delegationsordning.

Överförmyndarnämnden har den beslutat att anta följande delegationsordning. Överförmyndarnämnden har den 2017-11-13 beslutat att anta följande delegationsordning. Allmänt om delegation I 19 kap 14 föräldrabalken finns bestämmelser om vilka beslut som kan delegeras och till vem.

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun Antaget i kommunfullmäktige 2010-12-13, 224 1 2011-01-01 Socialnämnden version 0 1/8 Reglemente för socialnämnden i Norrtälje kommun

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun (2016) Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2015-12-14 146 2 Reglemente för överförmyndarnämnden i Ljungby kommun Nämndens verksamhet Ansvarets omfattning 1

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden

Reglemente för överförmyndarnämnden SID 1(9) Reglemente för överförmyndarnämnden Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se SID 2(9) Kommunfullmäktige har beslutat om en gemensam vision för

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden FÖRFATTNINGSSAMLING Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Gäller från och med: 15 juni 2018 Antagen: VN 2018-06-12 29, dnr VN 2017/21 Delegationsordning för valnämnden Inledande bestämmelser Denna delegationsordning

Läs mer

Eda kommuns styrdokument

Eda kommuns styrdokument Dokument: Delegeringsordning Beslut Diarienummer Gäller fr.o.m. Antagen: ÖFN 2005-11-15, 15 2005-12-14 Reviderad: ÖFN 2010-02-17, 2 2010-03-19 Överförmyndarnämndens delegeringsordning Med handläggare i

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Styrdokument, reglemente Sida 1(8) Reglemente för socialnämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Socialnämndens verksamhetsområde 1 Ansvar

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Sid 188 Upprop och dagordning... 4 189 Justering... 5 190 Information från ordförande... 6 191 Information från förvaltningen... 7 192

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Socialnämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Socialnämnden i Norrtälje kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs

Läs mer

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun

Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Ärendenummer KS2017/239 VALN2016/2 Reglemente för Valnämnden i Enköpings kommun Dokumenttyp Beslutad av Gäller fr.om. Gäller t.om. Reglemente Kommunfullmäktige 2017-06-12 Tillsvidare Ersätter Gäller för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 15.45 Ledamöter Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot, 191-205 Lars Bergwall (C), ledamot Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 134 Dnr KS/2015:410. Personuppgiftslagen - förslag på riktlinje för Mjölby kommun

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 134 Dnr KS/2015:410. Personuppgiftslagen - förslag på riktlinje för Mjölby kommun Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2017-09-04 1 (1) Sida 134 Dnr KS/2015:410 Personuppgiftslagen - förslag på riktlinje för Mjölby kommun Bakgrund EU:s dataskyddsförordning

Läs mer

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. överförmyndarnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för överförmyndarnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Överförmyndarnämndens

Läs mer

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-14, 129 Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och i förekommande fall annan lagstiftning gäller bestämmelserna i

Läs mer

Överförmyndarnämndens reglemente

Överförmyndarnämndens reglemente Överförmyndarnämndens reglemente Styrdokument Styrdokument Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige 2005-03-30, 20 Dokumentansvarig: Kommunchefen Reviderad av: Kommunfullmäktige 2007-01-31,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika kl. 09.00-12.00 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Patric Carlsson (V) ersättare för Bengt Nilsson (KD) Övriga

Läs mer

Delegationsordning. Delegering av beslutanderätt till handläggare och tjänstgörande ordförande

Delegationsordning. Delegering av beslutanderätt till handläggare och tjänstgörande ordförande Överförmyndarnämnden Allmänt om delegation Delegationsordning I 19 kap 14 föräldrabalken finns bestämmelser om vilka beslut som kan delegeras och till vem. Överförmyndarnämnden får uppdra åt en ledamot,

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen

Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen REGLEMENTE 1(7) Reglemente för överförmyndarnämnden i Umeåregionen Detta reglemente och tillhörande avtal om samverkan i gemensam överförmyndarnämnd har fastställts av kommunfullmäktige i varje samverkande

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva januari :10

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva januari :10 SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva januari 2018 3:10 REGLEMENTE FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN I anslutning till vad som stadgas i kommunallagen om nämnd samt vad som stadgas i föräldrabalken (1949:381)

Läs mer

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M)

Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27. Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) 2019-04-10 1 (13) Plats och tid Hörby, Kommunhuset - Victoria Benedictsson 2 Onsdagen den 10 april 2019 kl 14:00 15:27 Beslutande Övriga Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Delegationsordning för överförmyndarnämnden Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner 2018

Delegationsordning för överförmyndarnämnden Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner 2018 Kommunal författningssamling Delegationsordning för överförmyndarnämnden Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner 2018 Gäller fr.o.m. 2018-10-16 Beslutsinstans: Överförmyndarnämnden Diarienummer:

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00 11:00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Johanna Zidén, (M) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, tj ers, (C) Ej

Läs mer

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN

LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN LIDINGÖ STADS FÖRFATTNINGSSAMLING F 6 / 2017 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH SOCIALNÄMNDEN antaget av kommunfullmäktige den 29 november 2016 och gällande från den 1 januari 2017 1 REGLEMENTE FÖR OMSORGS- OCH

Läs mer

Delegeringsordning för den gemensamma överförmyndarnämnden i Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner

Delegeringsordning för den gemensamma överförmyndarnämnden i Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2019:1-002 Delegeringsordning för den gemensamma överförmyndarnämnden i Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner Antagen av överförmyndarnämnden 2019-01-08 1 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden

Reglemente för Barn- och Bildningsnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antaget av kommunfullmäktige 2006-12-11 91 Dnr 2006.196 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer

Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015.

Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015. Reglemente för socialnämnden Detta reglemente gäller från och med 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Socialnämnden fullgör kommunens uppgifter inom socialtjänsten. Nämnden utövar också ledningen av den

Läs mer

Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005. Senast ändrad av överförmyndarnämnden den 9 december 2009

Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005. Senast ändrad av överförmyndarnämnden den 9 december 2009 Delegeringsordning Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005 Senast ändrad av överförmyndarnämnden den 9 december 2009 Med handläggare i denna delegeringsordning avses tjänsteman hos kommunen

Läs mer

Reglemente för barn- och ungdomsnämnden i Gävle kommun

Reglemente för barn- och ungdomsnämnden i Gävle kommun 1 Reglemente för barn- och ungdomsnämnden i Gävle kommun Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Nämndens uppgifter Verksamheter 1 Barn- och ungdomsnämnden svarar

Läs mer

Samverkansavtal om gemensam överförmyndarnämnd i Umeåregionen (ÖFUR)

Samverkansavtal om gemensam överförmyndarnämnd i Umeåregionen (ÖFUR) AVTAL Sida 1 av 7 Samverkansavtal om gemensam överförmyndarnämnd i Umeåregionen (ÖFUR) Mellan Bjurholms, Nordmalings, Robertsfors, Umeås, Vindelns, Vännäs, och Örnsköldsviks kommuner träffas genom detta

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Delegationsordning för valnämnden

Delegationsordning för valnämnden Delegationsordning 1 (7) Delegationsordning för valnämnden Fastställd: Valnämnden 2017-05-04, 4 Delegationsordning 2 (7) Delegationsordning Förhållandet kommunfullmäktige nämnd/styrelse Kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för valnämnden

Reglemente för valnämnden Dnr 2016/269/003, Id 51286 Reglemente för valnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2016-06-27, KF 170 2 3 INNEHÅLL VALNÄMNDENS UPPGIFTER 4 Sakområden 4 Processbehörighet 4 Rätt att ingå avtal 4 Rätt att

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden 1 (6) Ärendenummer KS2017/604 Reglemente för socialnämnden Antaget av kommunfullmäktige den 11 december 2017, paragraf 184, ärendenummer KS2017/604. 1 Nämndens ansvarsområden 1.1 Verksamhetsområde och

Läs mer

Reglemente för socialnämnden i Gävle kommun

Reglemente för socialnämnden i Gävle kommun 1 Reglemente för socialnämnden i Gävle kommun Enligt beslut av KF 2008-12-15 236 att gälla fr.o.m. 2009-01-01 (Dnr 08KS341) med ändring införd utifrån KF-beslut 2009-06-15 116 (09KS237) att gälla fr.o.m

Läs mer

Pul i praktiken LINKÖPINGS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET

Pul i praktiken LINKÖPINGS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Pul i praktiken LINKÖPINGS KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET PUL i praktiken Vad är PuL? PuL betyder Personuppgiftslagen och trädde i kraft 1998. Personuppgiftsansvarig Den som ensam eller tillsammans med andra bestämmer

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnd KS/2014:322

Reglemente för krisledningsnämnd KS/2014:322 TJÄNSTESKRIVELSE 2015-09-14 Kommunstyrelsen Thomas Jansson Kanslichef Telefon 08 555 010 09 thomas.jansson@nykvarn.se Reglemente för krisledningsnämnd KS/2014:322 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av: kommunfullmäktige 2019-06-24, 84 Gäller från: 2019-07-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2018-01-29, 4 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

REGLEMENTE FÖR. Revisionen. Antaget KF

REGLEMENTE FÖR. Revisionen. Antaget KF REGLEMENTE FÖR Revisionen Antaget av Kommunfullmäktige Antaget KF 2019-05-06 74 Giltighetstid Dokumentansvarig Tills vidare Kansli- och kvalitetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki Diarienummer KS

Läs mer

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård

Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 2014-10-29 rev.2014-11-06 Håkan Blomgren Reglemente för nämnden för primärvård och tandvård 1. Nämnden för primärvård och tandvård består av 9 ledamöter och 9 ersättare, som väljs av landstingsfullmäktige

Läs mer

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för Krisledningsnämnd. Antagen av kommunfullmäktige den [månad_år]

NYKVARNS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING. Reglemente för Krisledningsnämnd. Antagen av kommunfullmäktige den [månad_år] Reglemente för Krisledningsnämnd Antagen av kommunfullmäktige den [månad_år] Ändringar införda till och med KF, [nr/år] Innehållsförteckning Reglemente för krisledningsnämnden...2 1 Krisledningsnämndens

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33

Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00. Nedzad Karamehmedovic, ekonom ( 27) Underskrift Sekreterare Paragrafer 26-33 1(10) Plats och tid Sammanträdesrum Mogata, tisdagen den 28 maj 2019 kl 10:00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare - Silva Karlsson (), Ordförande Katarina Karlberg (C), 1:e vice ordförande Anne Giertz (S)

Läs mer

170 Svar på remiss av departementspromemorian Åldersbedömning tidigare i asylprocessen Ds 2016:37 (KS/2016:306)

170 Svar på remiss av departementspromemorian Åldersbedömning tidigare i asylprocessen Ds 2016:37 (KS/2016:306) SOLNA STAD Kommunstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1 (1) 2016-11-14 170 Svar på remiss av departementspromemorian Åldersbedömning tidigare i asylprocessen Ds 2016:37 (KS/2016:306) Sammanfattning Justitiedepartementet

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden KS2015/887/01 Antaget av kommunfullmäktige , 78

Reglemente för överförmyndarnämnden KS2015/887/01 Antaget av kommunfullmäktige , 78 Datum Sida 2015-10-13 1 (7) Reglemente för överförmyndarnämnden KS2015/887/01 Antaget av kommunfullmäktige 2016-05-30, 78 Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org.nr Sunne kommun Verksamhetsstöd

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:30 ande Lena Carlbom, ordförande, Falkenberg (C) Ulla Svensson, vice ordförande, Varberg (S)

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden

Reglemente för omsorgsnämnden Utgivare: Kommunledningsförvaltningen, Kansliavdelningen Gäller från: 1 januari 2015 Antagen: KF 120/2014 Senast reviderad: KF 115/2017, KF 95/2018 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen (2017:725)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN Gällande från den 26 februari 2018 Fastställt av kommunfullmäktige den 26 februari 2018, 37 REGLEMENTE FÖR SOCIALA MYNDIGHETSNÄMNDEN VERKSAMHETSOMRÅDE 1 Huvuduppgifter

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN

SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN Socialförvaltningen Annika Andersson SÄKERHETSPLAN FÖR PERSONUPPGIFTSBEHANDLING SOCIALFÖRVALTNINGEN GISLAVEDS KOMMUN 2 INNEHÅLL Sida 1. Regler för behandling av personuppgifter 3 2. Organisation 6 3. Rutin

Läs mer

Reglemente för Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden

Reglemente för Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden Sid 1 (8) Reglementen för nämnder och styrelser Reglemente för Näringslivs- och arbetsmarknadsnämnden Beslutad av Kommunfullmäktige i Gävle 2013-12-15, att gälla fr.o.m. 2014-01-01 (dnr 13KS487) Justeringar

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-15:00 ande Roger Kardemark, ordförande, Varberg (KD) Ralph Jirander, Varberg (M) Ingegerd Rönnbäck,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 03:1 Kf 29/2003, Kf 125/2009 Dnr Ks 2012/128 Dnr Ks/K 2003.10052 REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige den 17 mars 2003. Senaste

Läs mer

Missiv internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs

Missiv internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs 2018-04-09 1 (1) Socialförvaltningen Utveckling och ÖFNES/2017:124 Elin Lindh /016-710 42 26 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Missiv internkontrollplan

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS)

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) 1 (6) Hantering av personuppgifter i Skyddat Webbaserat informationssystem (WIS) Detta personuppgiftsbiträdesavtal reglerar Personuppgiftsbiträdets behandling av personuppgifter för den Personuppgiftsansvariges

Läs mer

-1-1 Barn- och utbildningsnämnden har det politiska ansvaret i förhållande till medborgarna för kommunal utbildningsverksamhet.

-1-1 Barn- och utbildningsnämnden har det politiska ansvaret i förhållande till medborgarna för kommunal utbildningsverksamhet. -1-2015 REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 Barn- och utbildningsnämnden har det politiska ansvaret i förhållande till medborgarna för kommunal utbildningsverksamhet. NÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE 2

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Socialnämndens

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014

Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 9 september 2014 Sid Justering... 3 53 Fastställande av ärendelistan... 4 54 Ekonomi... 5 55 Delårsrappport 2014... 6 56 Avrapportering av internkontrollplan

Läs mer

Delegationsordning för överförmyndarnämnden

Delegationsordning för överförmyndarnämnden Föreliggande dokument är antaget av överförmyndarnämnden 2013-05-02 34 Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid behov revideras, dock senast i juni månad året efter det att ny mandatperiod inletts.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, kl. 14.00 16.30 Ledamöter: Elisabeth Iregren (V), ordförande Solveig Ekström Persson (S), ledamot Lars

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS DELEGATIONSORDNING

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS DELEGATIONSORDNING Datum 2016-03-08 Överförmyndarnämnden ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS DELEGATIONSORDNING Om inte annat anges eller följer av lag eller annan författning är beslutanderätten delegerad till ledamot och ersättare i

Läs mer

Varberg och Falkenbergs kommuner

Varberg och Falkenbergs kommuner Varberg och Falkenbergs kommuner Plats och tid Sammanträdesrum Albertina, Norrgatan 16 Varberg, kl. 13:30-14:50 ande Ersättare - ej tjänstgörande Ulla Svensson, Varberg (S) Ingegerd Rönnbäck, Falkenberg

Läs mer