Tvärbanan elektrifiering Hällnäs-Lycksele

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tvärbanan elektrifiering Hällnäs-Lycksele"

Transkript

1 Samrådsunderlag Tvärbanan elektrifiering Hällnäs-Lycksele Vindelns och Lycksele kommun, Västerbottens län Järnvägsplan med status samrådsunderlag, Projektnummer: TRV 2018/128888

2 Trafikverket Postadress: Sundsbacken 4, Luleå E-post: Telefon: TMALL 0095 Samrådsunderlag v 5.0 Dokumenttitel: Samrådsunderlag Tvärbanan elektrifiering Hällnäs-Lycksele, Vindelns och Lycksele kommun, Västerbottens län. Författare: Sweco Dokumentdatum: Ärendenummer: TRV 2018/ Åtgärdsnummer: Version: 1.0 Kontaktperson: Lars-Gunnar Henriksson Sida 2 (22)

3 Innehåll 1. SAMMANFATTNING INLEDNING Bakgrund och beskrivning av befintlig järnvägsanläggning Tidigare utredningar Övergripande mål, ändamål och projektmål Angränsande planering Ny mötesdriftplats Åmsele Viltstängsel längs järnvägen PROJEKTETS LOKALISERING, UTFORMNING OCH OMFATTNING AVGRÄNSNINGAR Utrednings- och influensområde Tid FÖRUTSÄTTNINGAR OCH MILJÖPÅVERKAN Trafik och användargrupper Markanvändning Boendemiljö och hälsa Buller och vibrationer Elektromagnetiska fält Miljö Hushållning av naturresurser Natura 2000-, Ramsar-, Strandskydd- och andra naturområden Vattenförekomster Kulturmiljö Rekreationsområden Rennäring Påverkan under byggtiden ÅTGÄRDER OCH FORTSATT ARBETE KÄLLOR Sida 3 (22)

4 BILAGA 1. FÖRDJUPAD MILJÖANALYS BILAGA 2. KARTOR NATUR- OCH KULTURVÄRDEN BILAGA 3. TABELLER KULTURVÄRDEN Sida 4 (22)

5 1. Sammanfattning Trafikverket ser på möjligheten att elektrifiera järnvägen på sträckan Hällnäs-Lycksele för att skapa ett mer modernt och flexibelt transportsystem, samt att möjliggöra för en ökning av trafikeringen längs sträckan i framtiden. Elektrifieringen innebär att en ny funktion permanent tillförs järnvägsanläggningen (fundament, stolpar, ledningar) och därför krävs att järnvägsplan tas fram. Järnvägssträckan är cirka sju mil lång och idag inte elektrifierad. Järnvägen utgörs av enkelspårig järnväg och trafikeras av både godståg och persontåg. Transporterna sker med diesellok. I dagsläget trafikeras sträckan i genomsnitt av 12 tåg, varav 8 persontåg och 4 godståg per dygn. Trafikverkets prognos för trafikering år 2040 är 8 persontåg och 7 godståg per dygn. Trafikverket gör bedömningen att projektet inte kan antas medföra en betydande miljöpåverkan, eftersom påverkan utanför järnvägen är minimal. Utmed sträckan finns riksintressen för natur- och kulturvård, riksintresse för skyddade vattendrag, samt riksintresse för friluftslivet. Natura 2000-nätverket och Ramsarområden finns också utmed järnvägssträckan. De natur- och kulturvärden som ligger till grund för aktuella skyddade områden påverkas inte av planerad åtgärd. Ingen naturmark kommer att tas i anspråk utanför järnvägsfastigheten. Elektrifiering av järnvägen kommer, om det blir aktuellt, att utföras inom järnvägsfastigheten och främst på banvallen, varpå områdets miljövärden bedöms påverkas i mycket liten utsträckning. En bullerutredning utförs där ljudnivån vid fasad för bostäder i anslutning till järnvägsspåret beräknas för nuläget (diesellok), nollalternativ (diesellok med trafikprognos år 2040) och enligt planförslaget (elektrifierad järnväg). Behovet av bullerskyddsåtgärder kommer också att ses över. Det elektromagnetiska fältet som bildas kring kontaktledningen är svagt då inget tåg är i närheten, men ökar något när tåget passerar. Om man befinner sig ca 20 m från järnvägen när tåget är mer än 2,5 kilometer bort, är magnetfältet från järnvägen ungefär lika stort som det normalt finns i bostäder och kontor. Vid passage ligger nivån långt under det referensvärde som Strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar. Sida 5 (22)

6 2. Inledning Ett väg- eller järnvägsprojekt ska planeras enligt en särskild planläggningsprocess som styrs av lagar och som slutligen leder fram till en vägplan eller järnvägsplan. I början av planläggningen tar vi fram ett underlag som beskriver hur projektet kan påverka människor och miljö. Underlaget ligger till grund för Länsstyrelsens beslut om projektet kan antas medföra en betydande miljöpåverkan. Innan Länsstyrelsen prövar om projektet kan antas medföra en betydande miljöpåverkan, ska enskilda som kan antas bli särskilt berörda få möjlighet att yttra sig. Samråd är viktigt under hela planläggningen. Det innebär att Trafikverket utbyter information med och inhämtar synpunkter från bland annat andra myndigheter, organisationer, enskilda och allmänhet som berörs. Synpunkterna som kommer in under samråd sammanställs i en samrådsredogörelse. Bild 1. Planläggningsprocessen, där Länsstyrelsen beslutat att projektet inte medför betydande miljöpåverkan Bakgrund och beskrivning av befintlig järnvägsanläggning Järnvägssträckan mellan Hällnäs och Lycksele är cirka sju mil lång och saknar elektrifiering. I bild 2 ges en översikt av berörd sträcka samt dess geografiska placering. Järnvägen utgörs av enkelspårig järnväg av skarvspår. Sträckan trafikeras av både godståg och persontåg. Transporterna sker idag med diesellok. Vid driftplatserna Hällnäs, Åmsele och Lycksele finns det flera spår för möte och driftunderhåll. Översiktskartor för berörd järnvägssträckning i området runt Hällnäs och Lycksele visas i bild 3 respektive bild 4. På sträckan finns det 18 plankorsningar varav 16 är obevakade och två är övervakade övergångar samt åtta järnvägsbroar. Trafikverkets fastighet är delvis bevuxen och vegetation finns i närhet till spår. Sida 6 (22)

7 Bild 2. Karta över området med aktuell järnvägssträcka markerad i rött. Bild 3. Karta över område runt Hällnäs med aktuell järnvägssträcka markerat i rött Sida 7 (22)

8 Bild 4. Karta över område runt Lycksele med aktuell järnvägssträcka markerat i rött Trafikverket planerar att elektrifiera järnvägen för att skapa ett mer modernt och flexibelt transportsystem, samt att möjliggöra för en ökning av trafikeringen längs sträckan i framtiden. Elektrifieringen innebär att en ny funktion permanent tillförs järnvägsanläggningen (fundament, stolpar, ledningar) och därför krävs att en järnvägsplan tas fram. Idag saknas möjligheten att trafikera sträckan mellan Hällnäs och Lycksele med ellok på grund av avsaknaden av kontaktledning. Detta gör att transporterna sker med dieseltåg. I dagsläget trafikeras sträckan i genomsnitt av tolv tåg, varav åtta persontåg och fyra godståg per dygn. Trafikverkets prognos för trafikering år 2040, för sträckan Hällnäs- Lycksele, är åtta persontåg och sju godståg per dygn Tidigare utredningar Under 2013 genomfördes en åtgärdsvalsstudie i stråket Storuman-Umeå där syftet var att identifiera de mest effektiva åtgärderna för att utveckla stråket. Utifrån studiens arbetsprocess identifierades ett flertal åtgärder för fortsatta studier. Av dessa åtgärder ansågs fem åtgärder särskilt viktiga att gå vidare: Råvaruterminal/överlämningsbangård i Lycksele, flytt av driftplatsgräns Lycksele, elektrifiering av stråket, införande av ERTMS och möjliggöra tågmöte i Åmsele. Under åtgärdsvalsstudiens slutförande var vissa av de identifierade åtgärderna på stråket redan påbörjade eller genomförda. Elektrifiering av stråket var en av dem som kvarstod, varpå beslut om att genomföra en kraftförsörjningsutredning för elektrifiering togs. Utifrån den utredningen tas nu denna järnvägsplan fram för sträckan Hällnäs till Lycksele. Sida 8 (22)

9 2.3. Övergripande mål, ändamål och projektmål På nationell nivå finns det övergripande målet för transportpolitiken, som är att säkerställa en samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet i hela landet. Ändamål Ändamålet med en elektrifiering av Tvärbanan är att skapa effektivare transporter bland annat genom att öka kapaciteten och robustheten på banan, samt att bidra till en minskad påverkan på miljö och omgivning. Elektrifieringen av järnvägen skapar förutsättningar för en utökad regional järnvägstrafik. Den bidrar även till regional utveckling och ett miljöanpassat transportsystem. Vidare bidrar ombyggnaden till att nationella och regionala trafik- och miljömål kan uppnås. Funktion - Ökad kapacitet och tillförlitlighet Övergång till eldrift ger förutsättningar för att köra tyngre godståg, vilket ökar banans kapacitet. Effektiviteten ökas genom minskat antal växlingsrörelser för byte av lok. Att införa eldrift på banan innebär även en större tillgänglighet på fordon, främst för persontransporter, vilket ökar robustheten i systemet. Miljö - Minskad påverkan på vårt klimat Nyttorna med att elektrifiera banan är att möjliggöra transporter med elektriska lok i stället för dieseldrivna lok. Utsläppen av klimatgaser minskar då, vilket ger positiva miljöeffekter. Hälsa - Minskad påverkan på boende och boendemiljö En övergång från dieseldrift till eldrift medför att hälsopåverkande utsläpp minskar. Även påverkan av buller kan förutsättas minska något främst vid driftplatser. Sida 9 (22)

10 2.4. Angränsande planering Ny mötesdriftplats Åmsele Trafikverket rustar upp Åmsele driftplats för att göra det möjligt för tåg att mötas på sträckan mellan Hällnäs och Lycksele. Järnvägen är enkelspårig och idag finns det ingen möjlighet för tågmöten mellan Hällnäs och Lycksele. Om man skapar mötesmöjligheter i Åmsele minskar risken för tågförseningar och flexibiliteten i systemet ökar. Byggstart för projektet har skett hösten 2018 och projektet beräknas vara klart hösten Mer information om projektet finns på Trafikverkets hemsida Viltstängsel längs järnvägen I ett annat projekt sätter Trafikverket upp viltstängsel längs delar av järnvägen i Västerbotten. Syftet med viltstängsel längs järnvägen är att minska risken för vilt- och renolyckor, förbättra framkomligheten för järnvägstrafikanterna och att minska maskinskador. Längs Tvärbanan berörs en sträcka på cirka 4,5 kilometer väster om Hällnäs i höjd med Gladaberg. Stängslet sätts upp på båda sidor om järnvägen, men inom Trafikverkets järnvägsfastighet. Arbetet är påbörjat under Mer information om projektet finns på Trafikverkets hemsida: Sida 10 (22)

11 3. Projektets lokalisering, utformning och omfattning Elektrifiering omfattar anläggande av kontaktledningsstolpar med fundament som placeras i befintlig banvall, cirka 3,35 meter från spårets mitt, utmed hela banan. Avståndet mellan stolparna är cirka meter, se bild 5. Bild 5. Exempel på utplacering av kontaktledningsstolpar Vilken sida av spåret stolparna kommer att stå på, kommer att utredas i ett senare skede vid detaljprojektering. Eventuellt kommer byte av sida ske längs med sträckan på grund av olika förutsättningar längs med banan. Samtliga kontaktledningsstolpar och fundament kommer att placera i banvallen inom järnvägsfastigheten. Kontaktledningen som placeras ovanför spåret och förläggs på en höjd av 5,5 meter över rälsens överkant (RÖK). Vid eventuell byggnation kan det bli aktuellt att hjälpkraft används med inmatning i Lycksele. Hjälpkraft är ett separat kraftledningssystem som förser nödvändiga objekt för järnvägsdriften med elkraft, exempelvis växelvärme, belysning och kraft till vissa delar av signalanläggningen. Hjälpkraften placeras i toppen av kontaktledningsstolparna, se bild 6. Sida 11 (22)

12 Bild 6. Kontaktledning med stolpar inkl. hjälpkraftledning För att kunna köra tyngre tåg efter järnvägssträckan kommer det att byggas transformatorer, vid cirka var tionde kilometer, se bild 7 för ett exempel på en transformator. Längs med sträckan Hällnäs-Lycksele kommer det att placeras ut cirka 6-7 stycken transformatorer. Exakt placering kommer att avgöras vid ett senare skede vid detaljprojektering. Placeringen av transformatorerna kommer att anpassas efter miljöaspekter och placeras där det är möjligt inom Trafikverkets fastighet. Bild 7. Exempel på transformator i en liten byggnad som är ca 3x4 meter stor. Transformatorn placeras i närheten av spåret och i nära anslutning till banvallen. Sida 12 (22)

13 Placeringen kan anpassas något utifrån omgivningens förutsättningar, exempelvis skyddsvärd miljö. Två alternativ till kraftförsörjning av kontaktledning från Yttersjön utreds separat. Alternativ 1 är en dragning med kraftförsörjningen från Yttersjön längs med Stambanan till Hällnäs. Det andra alternativet är en dragning från Yttersjön parallellt längs med befintlig kraftledningskorridor rakt västerut till Skärträsket, där kraftledningskorridoren korsar järnvägen. Det är drygt 15 km efter järnvägssträckan från Hällnäs mot Lycksele. Om alternativ 2 väljs, hanteras denna via en separat ansökan till Energimarknadsinspektionen. Elskyddsportaler sätts upp vid plankorsningar med vägtrafik, se bild 8 för ungefärlig utformning och varningsskyltar sätts upp vid plankorsningar för ägoväg, samt gång- och cykelväg. För samtliga vägbroar och järnvägsbroar kommer kontaktledningen att anpassas mot brokonstruktionen. Teknisk lösning tas fram av Trafikverket i ett senare skede av projektet. Bild 8. Exempel på elskyddsportal vid passage. Elskyddsportalen är de två höga stolparna med tvärliggare med texten Livsfarlig ledning. På bilden syns även en bomanläggning med där tillhörande signaler. Bomanläggningar är inte aktuella i detta projekt, utan endast objekt som har med elektrifieringsprojektet att göra. Sida 13 (22)

14 4. Avgränsningar 4.1. Utrednings- och influensområde Järnvägsplanens utredningsområde har begränsats till det område som direkt kan beröras av anläggandet av elektrifieringen av järnvägen. Inom arbetet med järnvägsplanen kommer det inte att utredas på vilken sida om järnvägen som kontaktledningsstolparna bör placeras. Detta sker i ett senare skede av projektet. Utredningsområdet är cirka tio meter på vardera sida om järnvägen. Påverkan i form av exempelvis bullerstörningar kan ske utanför utredningsområdet. Detta område kallas för influensområdet och sträcker sig ibland utanför utredningsområdet beroende på vilken miljöaspekt som avses. Inga samverkande effekter från andra verksamheter eller projekt har identifierats. De miljöaspekter som tas upp har avgränsats med utgångspunkt från lagar och förordningar, kunskap om befintlig miljö och projektets tänkbara påverkan. I projektet, att elektrifiera en befintlig järnväg, har det bedömts att aspekterna boendemiljö och hälsa, landskap, kultur- och naturmiljö samt mark och vatten är relevant att studera Tid Beslut om genomförande av elektrifieringen är ännu inte taget. Prognosår för bedömning av miljöeffekter är år Sida 14 (22)

15 5. Förutsättningar och miljöpåverkan 5.1. Trafik och användargrupper En fungerande järnväg ökar möjligheterna för transporter med tåg och ökar möjligheterna till överflyttning av trafik från väg till järnväg. Elektrifiering av sträckan kommer kunna resultera i att standarden höjs och att transportkvaliteten på järnvägen förbättras. En ny järnvägslösning med förbättrad transportkvalitet för person- och godstransporter på tåg stödjer den regionala utvecklingen. Genom en elektrifiering kommer det att bli mer attraktivt för företag längs med sträckan att använda järnvägen för att transportera gods. Elektrifieringen kommer även göra det mer attraktivt för fler företag att trafikera sträckan med persontransporter än vad det gör idag. Tågens maxlängd är 40 meter för persontåg och 630 meter för godståg. Sträckan trafikeras i genomsnitt av tio tåg dagtid, samt ett tåg kvällstid och ett nattetid. Hållplatser på sträckan i nuläget är Lycksele Resecentrum och Hällnäs station. Den planerade åtgärden kommer inte förändra antalet hållplatser eller dess placering Markanvändning Bebyggelse finns utspridd utmed sträckan, men huvuddelen av den är samlad i och kring orterna Hällnäs och Lycksele. Längs järnvägssträckan mellan Hällnäs och Lycksele används majoriteten av bebyggelsen som fritidshus och en minoritet används av fastboende. Det finns redan idag en järnväg på den aktuella sträckan. Byggnationen av elektrifieringen är planerad att ske inom den aktuella järnvägsfastigheten. Eventuellt markanspråk kan möjligen behövas för tillfälliga upplagsplatser av byggmateriel, men i nuläget bedöms att upplag kan rymmas inom Trafikverkets befintliga järnvägsfastighet. Om tillfälliga upplag trots allt skulle behövas, anpassas dessa utifrån omgivande miljöfaktorer, såsom skyddsvärd natur, kultur och friluftsliv Boendemiljö och hälsa Faktorer som kan påverka boendemiljö och hälsa utmed järnvägsfastigheten är buller, vibrationer, elektromagnetiska fält samt minskade utsläpp till följd av att diesellok slutar användas. Ljudnivån längs en järnvägsfastighet påverkas av bland annat tågens typ, hastighet, längd och antal tåg. Vidare påverkas ljudnivån också av avståndet mellan spåren och mottagaren, markförhållanden, topografi samt bullerreducerande åtgärder Buller och vibrationer Elektrifieringen av sträckan Hällnäs-Lycksele klassas, utifrån bullersynpunkt, som väsentlig ombyggnad. Detta gör att en bullerutredning behöver tas fram. Bullerutredningen för planförslaget har påbörjats och i ett inledande skede görs en identifiering av byggnader som beräknas få ljudnivåer över riktvärden. Identifierande byggnader räknas som bullerberörda i järnvägsplanen. I senare skede kommer maximaloch ekvivalentnivåer att beräknas för bullerberörda områden och byggnader, utifrån nuläge, nollalternativ och planalternativ. De två första alternativen är baserade på att Sida 15 (22)

16 diesellok används för samtliga transporter. Beräkningarna avseende planalternativet är baserat på att järnvägen elektrifieras mellan Hällnäs och Lycksele, vilket således innebär att ellok används för järnvägstransporterna Elektromagnetiska fält Magnetfält finns ständigt omkring oss. De är starkast närmast källan, till exempel kring kraftledningar eller omkring elektriska apparater, men styrkan avtar snabbt med avståndet. Ju starkare ström som används, desto starkare magnetfält. Magnetfält är svåra att skärma av och går obehindrat igenom väggar och tak. När ett tåg tar ström ur kontaktledningen orsakar strömmen ett magnetiskt fält. När inget tåg befinner sig i närheten går mycket lite ström i ledningarna, och ett mycket begränsat magnetfält alstras, se bild 9. Cirka 20 meter från järnvägen när tåget är mer än 2,5 kilometer bort är magnetfältet från järnvägen ungefär lika stort som det som normalt finns i bostäder och kontor. När tåget passerar ökar magnetfältet närmast järnvägen. Detta magnetfält får en varaktighet på några minuter och är starkast vid järnvägen och avtar med avståndet från järnvägen, se bild 10. Bild 9. Magnetfältets styrka på olika avstånd från järnvägen när tåget är långt borta (mer än 2,5 kilometer bort). Strömstyrkan är 200 A och frekvensen 16,7 Hz Sida 16 (22)

17 Bild 10. Magnetfältets styrka på olika avstånd från järnvägen när tåget passerar. Strömstyrkan är 200A och frekvensen 16,7 Hz. Det tillfälligt högre magnetfältet varar i ett par minuter. Toppen är långt under referensvärdet på 300 mikrotesla som Strålsäkerhetsmyndigheten rekommenderar. Referensvärdet överensstämmer även med vad EU och Internationella strålskyddskommissionen (ICIRP) rekommenderar I bild 11 nedan visas storleken på magnetfält kring olika typer av hushållsutrustning som en jämförelse med magnetfältet som alstras kring kontaktledningen. Bild 9. Storleken på magnetfältet kring olika typer av hushållsutrustning på ett normalt användningsavstånd. Skillnaderna i fältstyrkan på samma typ av utrustning beror på produktens tekniska utformning. (Källa: Federal Office for Radiation Safety, Tyskland 1999) Sida 17 (22)

18 5.4. Miljö Hushållning av naturresurser God hushållning med mark och vatten grundas bland annat på miljöbalkens hushållningsbestämmelser och på plan- och bygglagens bestämmelser om intresseavvägningar vid planläggning m.m. Mark för jord- och skogsbruk finns längs sträckan, men då projektet inte bedöms behöva ta mark i anspråk utanför järnvägsfastigheten, så kommer denna mark inte att beröras. Tillfälliga upplag planeras inom Trafikverkets befintliga järnvägsfastighet. Inga dricksvattentäkter eller vattenskyddsområden finns längs aktuell järnvägssträckning. Det finns ett flertal energibrunnar i järnvägens närhet, samt två grundvattenmagasin, men dessa bedöms inte påverkas av elektrifieringen i och med att kontaktledningsfundamenten sätts i banvallen. För utförligare information se bilaga Natura 2000-, Ramsar-, Strandskydd- och andra naturområden I anslutning till järnvägsfastigheten finns flera naturområden som är av särskilt skyddsvärda. Ingen av naturområdena bedöms bli påverkade. För utförligare information se bilaga Vattenförekomster Ett flertal ytvattenförekomster ligger i anslutning till järnvägssträckan. Åtta vattendrag och fem sjöar passeras alternativt angränsar järnvägssträckan. Ingen av vattenförekomsterna bedöms bli påverkade. För utförligare information se bilaga Kulturmiljö I området finns det byggnadsminnen, fornlämningar, skog och historia som anses av vikt att tas i beaktning vid planering av infrastrukturprojekt. Ingen av de ovanstående bedöms påverkas av elektrifieringen. För utförligare information se bilaga Rekreationsområden I området finns flera rekreationsområden som är i anslutning till järnvägsfastigheten. Inget av dessa bedöms bli påverkade. För utförligare information se bilaga Rennäring Planerad elektrifiering av Tvärbanan ligger inom Ubmeje Tjeälddie och Rans samebyar. Området har stor betydelse för rennäringen. Järnvägen korsar bland annat riksintressen, såsom kärnområden och flyttleder, se bild 12. Rennäringen bedöms kunna bedrivas i stort opåverkad av elektrifieringen. Den prognostiserade ökningen av trafikmängden år 2040, kan dock medföra en viss ökad risk för påkörningar beroende på hur stängslingen då ser ut längs med järnvägen. Sida 18 (22)

19 Bild 10. Rennäringens intressen i området 5.6. Påverkan under byggtiden Under byggtiden kommer arbete med tunga maskiner att pågå i området. Anläggningsarbeten och trafik med maskiner, samt fordon kan orsaka vissa störningar i form av intrång, buller, vibrationer, damning, luftföroreningar och eventuellt begränsad framkomlighet. Trafikverket kommer i samband med en eventuell entreprenadupphandling att införa restriktioner för att minimera dessa störningar. Sida 19 (22)

20 6. Åtgärder och fortsatt arbete Bullerutredningen kommer att fortsätta under vintern 2018/2019, för att undersöka om riktvärde för järnvägstrafikbuller överskrids till följd av elektrifieringen med prognostrafikering för år Behovet av bullerskyddsåtgärder kommer även att utredas. I den fortsatta planeringen utreds om det finns ytterligare behov av skydds- och försiktighetsåtgärder. Synpunkter som framförs på detta underlag kommer att hanteras i projektets samrådsredogörelse. Till våren kommer fysiska samråd att genomföras i Lycksele, samt Hällnäs eller Åmsele, där möjlighet att ställa ytterligare frågor finns. Därefter tas en granskningshandling fram, som ställs ut och är tillgänglig inom Lycksele och Vindeln kommun, innan slutgiltigt fastställande av järnvägsplanen. Sida 20 (22)

21 Källor Banverket, Elektromagnetiska fält omkring järnvägen. Federal Office for Radiation Safety, 1999, Tyskland. Lycksele kommun, Översiktsplan Utveckling för Lycksele kommun. Region Västerbotten, Åtgärdsvalsstudie Tvärstråket. Riksantikvarieämbetet Fornminnesinventeringen Nuläge och kompletteringsbehov. En riksöversikt. Stockholm. Riksantikvarieämbetet Riksintressen för kulturmiljövården Västerbottens län (AC). Vindelns kommun, Översiktsplan för Vindelns kommun. Webbaserade källor: FMIS. Länsstyrelsen, Karttjänster (WebbGIS) Riksantikvarieämbetets bebyggelseregister SGU:s jordartskarta Skogsstyrelsen b9cd4d7c/magnetfalt-och-halsorisker.pdf Sida 21 (22)

22 Trafikverket, Luleå. Besöksadress: Sundsbacken 42. Telefon: , Texttelefon: Sida 22 (22)

Uppförande av viltstängsel längs stambanan genom övre Norrland och tvärbanan

Uppförande av viltstängsel längs stambanan genom övre Norrland och tvärbanan SAMRÅDSUNDERLAG Uppförande av viltstängsel längs stambanan genom övre Norrland och tvärbanan Bandelar 129, 130, 126, 124 och 152 i Västernorrland, Västerbotten och Norrbottens län TRV 2017/63459 TMALL

Läs mer

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Samrådsunderlag

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Samrådsunderlag BILAGA A3 Samrådsunderlag Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs Vindeln och Vännäs kommun Västerbottens län 2016-09-15 Samråd för

Läs mer

Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län

Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län E.ON Energidistribution AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Konc: 7082 Samrådsunderlag Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län Oktober 2018 Bg: 5967-4770

Läs mer

E4 Rastplats Granberget

E4 Rastplats Granberget Samrådsunderlag E4 Rastplats Granberget Robertsfors kommun, Västerbottens län Vägplan 2018-09-18 TRV 2018/58536 TMALL 0095 Samrådsunderlag v 5.0 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 Luleå E-post: investeringsprojekt@trafikverket.se

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg 370 Nölviken. Malå kommun, Västerbottens län. Vägplan Projektnummer: ,TRV 2015/101450

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg 370 Nölviken. Malå kommun, Västerbottens län. Vägplan Projektnummer: ,TRV 2015/101450 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 370 Nölviken Malå kommun, Västerbottens län Vägplan 2016-03-03 Projektnummer: 137580,TRV 2015/101450 1 Trafikverket Postadress: 972 42, Luleå, Besöksadress: Sundsbacken 2-4, 972

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN (LD 128) FÖR FASTIGHETEN HUNSTUGAN 1:119 M.FL. I LERUMS KOMMUN

BEHOVSBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN (LD 128) FÖR FASTIGHETEN HUNSTUGAN 1:119 M.FL. I LERUMS KOMMUN 1 (9) BEHOVSBEDÖMNING FÖR ÄNDRING AV DETALJPLAN (LD 128) FÖR FASTIGHETEN HUNSTUGAN 1:119 M.FL. I LERUMS KOMMUN Allmänt Syftet med behovsbedömningen är att avgöra om planens genomförande kan komma att innebära

Läs mer

Vändspår Floda/Lerum. Samrådsmöte Järnvägsplan, JP TRV 2017/43687

Vändspår Floda/Lerum. Samrådsmöte Järnvägsplan, JP TRV 2017/43687 Vändspår Floda/Lerum Samrådsmöte 2018-05-16 Järnvägsplan, JP TRV 2017/43687 Agenda samrådsmöte 1. Välkommen 2. Information från Lerums kommun 3. Presentation av Trafikverkets projekt i Lerum och Floda

Läs mer

Samråd väg 562 Nolby- Resecentrum samt Information Dubbelspår Dingersjö- Sundsvall. november 2016

Samråd väg 562 Nolby- Resecentrum samt Information Dubbelspår Dingersjö- Sundsvall. november 2016 Samråd väg 562 Nolby- Resecentrum samt Information Dubbelspår Dingersjö- Sundsvall november 2016 Dagordning 1. Inledning 2. Presentation av medverkande 3. Redogörelse för vägplanens och järnvägsplanens

Läs mer

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

1 (6) Dnr: Antagandehandling ANTAGEN LAGAKRAFT Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1 (6) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGEN 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för kv. Sofielund och Nordslund Trädgårdsgatan Lessebo samhälle Lessebo

Läs mer

Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar. Samrådsunderlag

Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar. Samrådsunderlag BILAGA A3 Samrådsunderlag Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar Ånge kommun, Västernorrlands län 2016-09-15 Samråd för 40 kv luftledning

Läs mer

Vändspår Floda/Lerum. Samrådsmöte Järnvägsplan, JP TRV 2017/43687

Vändspår Floda/Lerum. Samrådsmöte Järnvägsplan, JP TRV 2017/43687 Vändspår Floda/Lerum Samrådsmöte 2019-01-23 Järnvägsplan, JP TRV 2017/43687 Agenda vid samrådsmöte 23/1 1. Välkommen 2. Information från Lerums kommun 3. Presentation av Trafikverkets järnvägsplan i Lerum

Läs mer

Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING

Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING Detaljplan för utvidgning av Sydvästra Industriområdet (delar av Säffle 6:18 och Köpmannen 2) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR Behovsbedömning Grundkarta (separat kartblad) Fastighetsförteckning Plankarta med

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl

Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl 1(6) 2018-09-25 Granskningshandling version 2 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Skruv 15:13 m.fl Gåsamålavägen, Skruvs camping Skruvs samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Bilaga 1 Fördjupad Miljöanalys

Bilaga 1 Fördjupad Miljöanalys Bilaga 1 Fördjupad Miljöanalys Innehåll 1. Miljö och hälsa... 1 1.1. Buller och vibrationer... 1 1.2. Landskap... 1 1.3. Skyddade och skyddsvärda områden och arter... 2 1.3.1. Riksintressen och Natura

Läs mer

Åmsele ny mötesdriftsplats

Åmsele ny mötesdriftsplats SAMRÅDSREDOGÖRELSE Åmsele ny mötesdriftsplats Vindelns kommun, Västerbottens län Järnvägsplan 2016-12-19 Dnr: TRV 2016/78102 TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Trafikverket Postadress: Trafikverket Region

Läs mer

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte i Robertsfors

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte i Robertsfors TMALL 0141 Presentation v 1.0 Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte i Robertsfors 2017-06-13 Dagens punkter 1. Om Norrbotniabanan 2. Pågående linjestudier och utredningar 3. Samrådsprocessen 4. Sammanfattning

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E10, Kulleribacken Kiruna kommun, Norrbottens län Vägplan, 2015-11-12 Projektnummer: 139633 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 Luleå E-post:

Läs mer

Trafikbuller vid Leran 3:292 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun

Trafikbuller vid Leran 3:292 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun Datum Sida 2016-12-08 1 (6) ) Trafikbuller vid Leran 3:292 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun Dokumentinformation Titel: Trafikbuller vid Leran 3:292 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun. Författare:

Läs mer

E10 Avvakko Lappeasuando

E10 Avvakko Lappeasuando SAMRÅDSREDOGÖRELSE E10 Avvakko Lappeasuando Gällivare kommun, Norrbottens län Vägplan 2016-08-29 Projektnummer: 880950 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 LULEÅ E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Trafikverket planerar för att bygga om E8 mellan och. Sträckan är cirka km lång, mycket olycksdrabbad och brister i såväl framkomlighet

Läs mer

Samråd 5-19 maj. Nyköpings Resecentrum

Samråd 5-19 maj. Nyköpings Resecentrum Samråd 5-19 maj Nyköpings Resecentrum Nyköpings resecentrum - Samråd Övergripande information om Ostlänken Samrådets syfte Syftet med projektet - ändamål Järnvägsplan Nyköpings kommun informerar Miljöförutsättningar

Läs mer

Bilaga 2 till plankartor

Bilaga 2 till plankartor FASTSTÄLLELSEHANDLING Bilaga 2 till plankartor Förteckning över skyddsåtgärder och försiktighetsmått Norrbotniabanan, Umeå-Dåva Umeå Kommun, Västerbottens län Järnvägsplan, 2017-11-30 Trafikverket Postadress:

Läs mer

Underlag för samråd enl. MB 6 kap 4 Nätkoncession vid Täfteå, Umeå Kommun

Underlag för samråd enl. MB 6 kap 4 Nätkoncession vid Täfteå, Umeå Kommun Underlag för samråd enl. MB 6 kap 4 Nätkoncession vid Täfteå, Umeå Kommun 2015 Innehåll 1 BAKGRUND OCH SYFTE... 3 1.1 Koncessionsansökan... 3 1.2 Projektets omfattning... 3 1.3 Tidplan... 3 1.4 Samråd...

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2019-04-17 Samrådshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheterna Vega och Tor m.fl. Eriksgatan/Baldersgatan Hovmantorps samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm Välkommen! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för

Läs mer

Projekt Göteborg-Borås. Informationsmöte Almedal Mölnlycke Fokus Mölndal och Göteborg

Projekt Göteborg-Borås. Informationsmöte Almedal Mölnlycke Fokus Mölndal och Göteborg Projekt Göteborg-Borås Informationsmöte Almedal Mölnlycke Fokus Mölndal och Göteborg Kulturhuset Möllan 25 maj 2016 2 Inledning Höghastighetsjärnväg Göteborg Borås Planläggningsprocessen och tidplan Pågående

Läs mer

Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun

Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun E.ON Energidistribution AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun November 2017 Bg:

Läs mer

Nyköpings resecentrum

Nyköpings resecentrum KOMPLETTERANDE SAMRÅDSUNDERLAG FÖR UTÖKAT UTREDNINGSOMRÅDE Nyköpings resecentrum Nyköpings kommun, Södermanlands län Järnvägsplan 2016-04-19 Projektnummer: Trafikverket Postadress: Solna strandväg 98,

Läs mer

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby Hässleholms kommun, Skåne län Plan- och miljöbeskrivning, 2017-03-24 Trafikverket Postadress: Box 543, 291 25 Skåne

Läs mer

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax

1(8) ra04s Sweco Gullbergs Strandgata 3 Box 2203, Göteborg Telefon Telefax RAPPORT Kommunledningsförvaltningen, Falköpings Kommun Bullerutredning för Uppdragsnummer planerar för ett nytt bostadsområde i området. Sweco har genomfört en bullerutredning inkl. principiella förslag

Läs mer

Väg 84 Hede gång- och cykelväg

Väg 84 Hede gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 84 Hede gång- och cykelväg Härjedalens kommun, Jämtlands län Vägplan 2015-08-28 Projektnummer: 145074 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186, 871

Läs mer

Väg 35 Åtvidaberg- Linköping Etapp Rösten Sandtorpet (förbi Grebo)

Väg 35 Åtvidaberg- Linköping Etapp Rösten Sandtorpet (förbi Grebo) SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 35 Åtvidaberg- Linköping Etapp Rösten Sandtorpet (förbi Grebo) Linköpings kommun, Åtvidabergs kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-08-31 Projektnummer: 156795 TMALL 0096 Mall

Läs mer

Trafikbuller vid Skäggeberg 12:11 och del av 1:315 Allégården, Sunne kommun

Trafikbuller vid Skäggeberg 12:11 och del av 1:315 Allégården, Sunne kommun Datum Sida 1 (10) ) Trafikbuller vid Skäggeberg 12:11 och del av 1:315 Allégården, Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel 0565-16000

Läs mer

Samrådsredogörelse. Skånebanan, (Hässleholm) (Kristianstad) Attarp Förlängning av mötesspår

Samrådsredogörelse. Skånebanan, (Hässleholm) (Kristianstad) Attarp Förlängning av mötesspår Skånebanan, (Hässleholm) (Kristianstad) Attarp Förlängning av mötesspår Samrådsredogörelse Järnvägsplan-Samrådshandling utformning av planförslag 2018-06-01 Projektnummer: 149066 Handlingsnummer: 2012721-00-013

Läs mer

Trafikbuller vid Leran 3:166 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun

Trafikbuller vid Leran 3:166 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun Datum 1 (10) ) Trafikbuller vid Leran 3:166 m fl. Norr om Magasinsgatan, Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel 0565-16000

Läs mer

Viltstängsel E4 Kopparnäs-Harrbäcken

Viltstängsel E4 Kopparnäs-Harrbäcken SAMRÅDSREDOGÖRELSE FÖR VÄGPLAN Viltstängsel E4 Kopparnäs-Harrbäcken Piteå kommun, Norrbottens län Datum: 2017-10-27 Projektnummer: 160721 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket Postadress:

Läs mer

Järnvägsplan -samrådshandling val av lokalisering. Enånger Idenor Stegskogen Hudiksvalls kommun

Järnvägsplan -samrådshandling val av lokalisering. Enånger Idenor Stegskogen Hudiksvalls kommun Järnvägsplan -samrådshandling val av lokalisering Enånger Idenor Stegskogen Hudiksvalls kommun 2016-10-05 Iggesund 2016-10-06 Hudiksvall Kenth Nilsson Tony Andersson Susann Sandegård Oskar Jansson TMALL

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. E18 Köping-Västjädra. Köpings, Hallstahammars och Västerås kommun, Västmanlands län. PM Kommunal planering

GRANSKNINGSHANDLING. E18 Köping-Västjädra. Köpings, Hallstahammars och Västerås kommun, Västmanlands län. PM Kommunal planering GRANSKNINGSHANDLING E18 Köping-Västjädra Köpings, Hallstahammars och Västerås kommun, Västmanlands län PM Kommunal planering 2016-09-30 Dokumenttitel: PM Kommunal planering Skapat av: Mia Jameson Dokumentdatum:

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2018-11-29 Granskningshandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör

Läs mer

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för del av Granås 1:4. Dnr: 2010.0511-315 Upprättad: 2011-01-20

Storumans kommun. Behovsbedömning Detaljplan för del av Granås 1:4. Dnr: 2010.0511-315 Upprättad: 2011-01-20 Storumans kommun Behovsbedömning Detaljplan för del av Granås 1:4 Dnr: Upprättad: 2011-01-20 Detaljplan för del av Granås 1:4 Samråd om miljöpåverkan Lagen om Miljöbedömningar av planer och program Enligt

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping

BEHOVSBEDÖMNING SAMRÅDSHANDLING. fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde. tillhörande detaljplan för. inom Arkösund i Norrköping SPN 263/2008 BEHOVSBEDÖMNING tillhörande detaljplan för fastigheterna KÄLEBO 2:39, 2:40 och 2:67 med närområde inom Arkösund i Norrköping Stadsbyggnadskontoret, fysisk planering den 27 mars 2009 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

RAPPORT. Kv. Folieraren SÄTERS KOMMUN BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Uppdragsledare Granskare

RAPPORT. Kv. Folieraren SÄTERS KOMMUN BULLERUTREDNING UPPDRAGSNUMMER SWECO ENVIRONMENT AB. Uppdragsledare Granskare SÄTERS KOMMUN Kv. Folieraren UPPDRAGSNUMMER 3314858000 BULLERUTREDNING SWECO ENVIRONMENT AB OLOF ÖHLUND LEIF DAHLBACK Uppdragsledare Granskare Sammanfattning En ny detaljplan håller på att tas fram för

Läs mer

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando Bilaga 1. Inbjudan till samråd, samrådsunderlag. Inbjudan till samråd enligt Miljöbalken 6 kap 4 Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando Pajala kommun Norrbottens

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vipan 21 och 25 inom centrala stan i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Vipan 21 och 25 inom centrala stan i Umeå kommun, Västerbottens län Behovsbedömning Sida 1 av 6 Diarienummer: BN-2014/01378 Datum: 2016-12-27 Handläggare: Peter Jönsson för fastigheten Vipan 21 och 25 inom centrala stan i, Västerbottens län Behovsbedömning av detaljplan

Läs mer

Elektrifiering Kimstad-Skärblacka

Elektrifiering Kimstad-Skärblacka Samrådsunderlag Elektrifiering Kimstad-Skärblacka Norrköpings kommun, Östergötlands län Järnvägsplan, 2018-04-24 TRV 2017/101444 TMALL 0095 Samrådsunderlag v 5.0 Trafikverket Postadress: Trafikverket,

Läs mer

Dnr: LSK Kommunstyrelsen Datum:

Dnr: LSK Kommunstyrelsen Datum: Dnr: LSK 11-98-214 Kommunstyrelsen Datum: 2011-05-18 Detaljplan för VÄGERÖD 1:70 MM Östersidan, Lysekils kommun Underlag för BEHOVSBEDÖMNING BEHOVSBEDÖMNING FÖR DETALJPLAN Miljöpåverkan - behov av miljöbedömning

Läs mer

Effektredovisning för BVLu_009 Stambanan genom övre Norrland, ökad kapacitet (Brattby)

Effektredovisning för BVLu_009 Stambanan genom övre Norrland, ökad kapacitet (Brattby) PM Effektredovisning för BVLu_009 Stambanan genom övre Norrland, ökad kapacitet (Brattby) Handläggare: Telefon: e-post: Innehåll 1 Effektbeskrivning av åtgärd...3 1.1 Allmänt...3 1.2 Trafikering...4 1.3

Läs mer

SAMRÅDSUNDERLAG Väg E14, stigningsfält i Rännbergsbacken Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan 2015-08-25 Projektnummer: 150208

SAMRÅDSUNDERLAG Väg E14, stigningsfält i Rännbergsbacken Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan 2015-08-25 Projektnummer: 150208 SAMRÅDSUNDERLAG Väg E14, stigningsfält i Rännbergsbacken Åre kommun, Jämtlands län Vägplan 2015-08-25 Projektnummer: 150208 TMALL 0095 Mall samrådsunderlag v.2.0 Trafikverket Postadress: Trafikverket,

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

E14/E45. Delen Lockne-Optand. Förbifart Brunflo

E14/E45. Delen Lockne-Optand. Förbifart Brunflo SAMRÅDSHANDLING E14/E45. Delen Lockne-Optand. Förbifart Brunflo Östersunds kommun, Jämtlands län Vägplan, val av lokaliseringsalternativ 2016-03-14. Förkortad version. Projektnummer: 139569 Trafikverket

Läs mer

Alternativutredningens syfte är att den utgör en del av underlaget för beslut om vilket alternativ utredningen skall gå vidare med.

Alternativutredningens syfte är att den utgör en del av underlaget för beslut om vilket alternativ utredningen skall gå vidare med. Alternativutredning Jämtkraft Elnät AB har fått ett föreläggande från Energimarknadsinspektionen att inkomma med ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig ledning från Lugnvik till Östersund

Läs mer

Malmbanan dubbelspår Peuravaara-Riksgränsen Järnvägsplan 1 delen Peuravaara- Krokvik

Malmbanan dubbelspår Peuravaara-Riksgränsen Järnvägsplan 1 delen Peuravaara- Krokvik Planläggningsbeskrivning 2017-05-17 Malmbanan dubbelspår Peuravaara-Riksgränsen Järnvägsplan 1 delen Peuravaara- Krokvik Kiruna Kommun, Norrbottens län Med hjälp av denna planläggningsbeskrivning får du

Läs mer

BEHOVSBEDÖMNING/ AVGRÄNSNING. av miljökonsekvensbeskrivning (MKB)

BEHOVSBEDÖMNING/ AVGRÄNSNING. av miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Detaljplan för gamla vattentornet, del av Västervik 4:2, Västerviks kommun, Kalmar län. BEHOVSBEDÖMNING/ AVGRÄNSNING av miljökonsekvensbeskrivning (MKB) Kommunledningskontoret 2010-12-20 Behovsbedömning/

Läs mer

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter.

Derome Timber AB, Varbergs kommun. Trafikbullerutredning för externa transporter. Handläggare Perry Ohlsson Telefon 010-505 84 38 Mobil 0701847438 E-post perry.ohlsson@afconsult.com Datum 2016-04-12 Uppdragsnummer 591440 Rapport 591440 A Beställare Derome Timber AB Derome Timber AB,

Läs mer

I samband med detaljplanering kontrakterades Ramböll för utförande av mätning gällande elektromagnetiska fält (enhet mickrotesla, µt).

I samband med detaljplanering kontrakterades Ramböll för utförande av mätning gällande elektromagnetiska fält (enhet mickrotesla, µt). mätning Uppdrag Ringvägen Upplands-Bro, mätning elektromagnetiska fält Mötets syfte/typ Mätning / Utredning Mötesdatum 2016-10-10 Tid 10-16 Plats Byggarbetsplats, Kungsängens Kyrkby 2:1, Upplands-Bro förare

Läs mer

Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg

Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg Tranås kommun, Jönköpings län Vägplan, Granskningshandling, 2018-06-08 Projektnummer: 158 023 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse

Läs mer

Minnesanteckningar. Öppet hus : Granskningshandling JP Tunadal

Minnesanteckningar. Öppet hus : Granskningshandling JP Tunadal MINNESANTECKNINGAR 1 (9) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Datum Version Mats Landström, ÅF 2017-10-18 0.1 Projektnamn Ärendenummer Projektnummer Maland och Tunadalsspåret TRV 2015/35757 107 217 Dokumenttitel

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Samrådsunderlag. Förnyelse av koncession för befintliga 45kV-ledningar mellan station Svarven och station Centrum. Januari 2018

Samrådsunderlag. Förnyelse av koncession för befintliga 45kV-ledningar mellan station Svarven och station Centrum. Januari 2018 Nässjö Affärsverk Elnät AB Tullgatan 2 571 34 Nässjö Telefon: 0380-51 70 00 Samrådsunderlag Förnyelse av koncession för befintliga 45kV-ledningar mellan station Svarven och station Centrum Januari 2018

Läs mer

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte TMALL 0141 Presentation v 1.0 Norrbotniabanan Välkommen till samrådsmöte 2017-05-18 Samrådsmöte för Norrbotniabanan i Skellefteå 1. Om Norrbotniabanan 2. Pågående linjestudier och utredningar 3. Samrådsprocessen

Läs mer

Väg 222, tpl Kvarnholmen

Väg 222, tpl Kvarnholmen PM Buller Väg 222, tpl Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län 2014-10-31 Projektnummer: 107350 Dokumenttitel: PM Buller, Väg 222, tpl Kvarnholmen, Nacka kommun, Stockholms län Skapat av: A Axenborg Dokumentdatum:

Läs mer

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun

Gredby 1:1, del av. Behovsbedömning/Avgränsning av MKB. Planprocessen. Inledning. Detaljplan för. Tillbyggnad förskola Eskilstuna kommun Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2014-10-30 SBN/2014:27 1.25 Planavdelningen Inga Krekola, 016-710 11 19 Detaljplan för Gredby 1:1, del av Tillbyggnad

Läs mer

Väg 222, tpl Kvarnholmen

Väg 222, tpl Kvarnholmen PM Buller Väg 222, tpl Kvarnholmen Nacka kommun, Stockholms län 2015-01-31 Projektnummer: 107350 Dokumenttitel: PM Buller, Väg 222, tpl Kvarnholmen, Nacka kommun, Stockholms län Skapat av: A Axenborg Dokumentdatum:

Läs mer

Kalvsvik 1:4 m.fl., Jordbro Centrum

Kalvsvik 1:4 m.fl., Jordbro Centrum Haninge kommun Kalvsvik 1:4 m.fl., Jordbro Centrum Trafikbullerutredning Uppdragsnr: 105 11 65 Version: 2 2017-09-27 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie

Väg 77. Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie Väg 77 Länsgränsen - Rösa förbi Rimbo Samrådsunderlag förstudie 1 Kort om väg 77 Vägen har ett körfält i vardera riktningen utan mitträcke. Vägbredden är ca 6,5m, respektive körfält 3m, vägrenar 0,25m.

Läs mer

Elektromagnetiska fält omkring järnvägen

Elektromagnetiska fält omkring järnvägen Elektromagnetiska fält omkring järnvägen 1 2 Förord Allt fler ställer frågor om elektromagnetiska fält. Vad är elektromagnetiska fält? Var i vår omgivning finns de? Påverkar elektromagnetiska fält vår

Läs mer

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning

Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning 1(5) 2019-08-15 Granskningshandling Undersökning för miljökonsekvensbeskrivning Ändring av detaljplan för fastigheterna Ankungen 1 & 2, Rödluvan 1 & 2, Tingeling 1 samt del av Hovmantorp 6:1 Denna checklista

Läs mer

Vägutredning väg 288 delen Gimo-Börstil

Vägutredning väg 288 delen Gimo-Börstil Samrådsunderlag för utökning av utredningsområde Vägutredning väg 288 delen Gimo-Börstil Östhammar, Uppsala län Samrådsunderlag 2011-11-21 Projektnummer: 880007 Dokumenttitel: Vägutredning väg 288 delen

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, 2016-11-03 Projektnummer: 128078 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Järnvägsbro över Sibirienvägen Dubbelspår Ängelholm Helsingborg

Järnvägsbro över Sibirienvägen Dubbelspår Ängelholm Helsingborg Samrådsunderlag Järnvägsbro över Sibirienvägen Dubbelspår Ängelholm Helsingborg Ängelholm och Helsingborgs kommuner, Skåne Län Miljöprövning vattenverksamhet 2018-06-15 TMALL 0095 Samrådsunderlag v 5.0

Läs mer

miljöassistans Bullerutredning för Åstorp 113:137 Lennart Pehrsson Åstorp Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder

miljöassistans Bullerutredning för Åstorp 113:137 Lennart Pehrsson Åstorp Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder miljöassistans Lennart Pehrsson Bullerutredning för 113:137 Beräknad ljudutbredning för framtida bostäder Denna rapport ersätter rapport daterad 2017-04-10 i sin helhet Innehåll 1. Uppdraget 2. Omgivningen

Läs mer

Rastplats Bocksliden, Skoterport

Rastplats Bocksliden, Skoterport RAPPORT Rastplats Bocksliden, Skoterport Lycksele, Västerbotten Samrådshandling 2016-10-10 Projektnummer: 880803 Dokumenttitel: Samrådshandling Skapat av: Kristina Lidén Lindgren Dokumentdatum: 2016-10-10

Läs mer

Vägplan Rastplats Kiruna. Kirunaprojektet

Vägplan Rastplats Kiruna. Kirunaprojektet Vägplan Rastplats Kiruna Kirunaprojektet 2018-11-21 2 2018-11-21 Trafikverket Ellen Petäjävaara, delprojektledare Linda Lundqvist, projektingenjör Elise Kieri, markförhandlare Sweco Anna Keisu, uppdragsledare

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun www.mjolby.se/planer Bedömning av för ÖSTRA OLOFSTORP i Mantorp, Mjölby kommun Antagen: åååå-mm-dd Laga kraft: åååå-mm-dd Genomförandetidens sista dag: åååå-mm-dd Miljöar för planer och program Om en plan

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vale 17 inom Centrum i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Vale 17 inom Centrum i Umeå kommun, Västerbottens län Behovsbedömning Sida 1 av 8 Diarienummer: BN-2016/01122 Datum: 2016-11-08 Handläggare: Nelli Nilsson för fastigheten Vale 17 inom Centrum i Umeå kommun, Västerbottens län Behovsbedömning av detaljplan

Läs mer

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA SAMMANFATTNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING SEPTEMBER 2010 Förlängning av koncession för 400

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

Väg 56, X-Länsgräns - Hedesunda

Väg 56, X-Länsgräns - Hedesunda VÄGPLAN Väg 56, X-Länsgräns - Hedesunda Gävle kommun, Gävleborgs län PM Bullerutredning Ärendenummer: TRV 2014/12687 Trafikverket Postadress: Box 417, 801 05 Gävle E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för persontrafik

Läs mer

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun

Bedömning av miljöpåverkan för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Bedömning av för Planprogram, del av Fall-området, söder om järnvägen, Mantorp, Mjölby kommun Antagen: Laga kraft: Genomförandetidens sista dag: www.mjolby.se/planer Miljöar för planer och program Om en

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl

Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl 1(5) 2018-04-10 Antagandehandling ANTAGANDE 2018-06-18 LAGAKRAFT 2018-07-18 Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Hovmantorp 6:1 m.fl Skolgatan Hovmantorps samhälle

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E10, Kulleribacken Kiruna kommun, Norrbottens län Vägplan, 2016-04-25 Projektnummer: 139633 1 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 Luleå E-post:

Läs mer

Väg 62 Dyvelsten Norra infarten Forshaga

Väg 62 Dyvelsten Norra infarten Forshaga Väg 62 Dyvelsten Norra infarten Forshaga Forshaga kommun, Värmlands Län PM Buller, 2015-02-11, bilaga till Planbeskrivningen Projektnummer: 136 346 1 Trafikverket Postadress: Box 1051, 651 15 Karlstad

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Almen 1-7 inom Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för fastigheten Almen 1-7 inom Umeå kommun, Västerbottens län Sida 1 av 7 Undersökning av Diarienummer: BN-2018/02274 Datum: 2019-02-08 Handläggare: Maria Hildén, Tyréns AB för fastigheten Almen 1-7 inom, Västerbottens län Undersökning av behovet att göra en miljöbedömning

Läs mer

Samråd på orten Rämshyttetunneln, Bergslagsbanan. 22 februari Välkommen!

Samråd på orten Rämshyttetunneln, Bergslagsbanan. 22 februari Välkommen! Samråd på orten Rämshyttetunneln, Bergslagsbanan 22 februari 2018 Välkommen! Presentation Mathias Johansson, Projektledare Trafikverket Maria Hellsten, Markförhandlare Trafikverket Maria Mellberg, Uppdragsledare

Läs mer

Effektredovisning för BVLu_015 Malmbanan, ökad kapacitet (Gällivare)

Effektredovisning för BVLu_015 Malmbanan, ökad kapacitet (Gällivare) PM Effektredovisning för BVLu_015 Malmbanan, ökad kapacitet (Gällivare) Handläggare: Telefon: e-post: Innehåll 1 Effektbeskrivning av åtgärd...3 1.1 Allmänt...3 1.2 Trafikering...3 1.3 Restider/transporttider/avstånd...3

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN

DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 2014-12-23 Dnr: 2012-0474-204 BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SJÖHAGEN, FASTIGHETEN SVINHUSABERGET 1 M FL. EKSJÖ STAD, EKSJÖ KOMMUN, JÖNKÖPINGS LÄN SAMRÅDSHANDLING 1(8) BEHOVSBEDÖMNING HANDLINGAR

Läs mer

PM Risk seniorboende Olovslund, Bromma

PM Risk seniorboende Olovslund, Bromma Uppdragsnamn Olovslund s station, del av Åkeshov 1:1 Uppdragsgivare Uppdragsnummer Datum Bonum/Riksbyggen 109558 2016-10 - 14 Handläggare Egenkontroll Internkontroll Rosie Kvål RKL 161014 LSS 161014 PM

Läs mer

Väg 1750, gång- och cykelväg mellan Ingared och Västra Bodarna

Väg 1750, gång- och cykelväg mellan Ingared och Västra Bodarna SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 1750, gång- och cykelväg mellan Ingared och Västra Bodarna Alingsås kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-08-23 Projektnummer: 106595 Trafikverket Postadress: Trafikverket,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan,

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan, SAMRÅDSREDOGÖRELSE E 18 Tullstation Hån Årjängs kommun, Värmlands län Vägplan, 2016-09-30 Trafikverket Postadress: Box 1051, 651 15 Karlstad E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 Samrådsredogörelse

Läs mer

Grums bangårdsåtgärder

Grums bangårdsåtgärder SAMRÅDSREDOGÖRELSE Grums bangårdsåtgärder Grums kommun, Värmlands län Järnvägsplan, 2019-04-24 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket Postadress: Hamntorget, 652 26 Karlstad E-post: investeringsprojekt@trafikverket.se

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 27 förbi Bor. Värnamo kommun Jönköpings län. 11 september 2018

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 27 förbi Bor. Värnamo kommun Jönköpings län. 11 september 2018 Samrådsmöte Vägplan Väg 27 förbi Bor Värnamo kommun Jönköpings län 11 september 2018 Dagordning 1. Presentation av de närvarande 2. Bakgrund 3. Vad är en vägplan? 4. Miljö 5. Vägplanens förslag 6. Marklösen

Läs mer

Vårgårda Centrumutveckling

Vårgårda Centrumutveckling /Henrik Guldbransen/Susanne Andersson Rådgivande ingenjörer inom Ljud, Buller, Vibrationer. Vårgårda Centrumutveckling Trafikbullerutredning FÖRHANDSKOPIA Till denna rapport hör bullerkartor 6117-66 till

Läs mer

Väg E10, Muorjevaarabackarna

Väg E10, Muorjevaarabackarna VÄGPLAN Väg E10, Muorjevaarabackarna Gällivare kommun, Norrbottens län Samrådshandling 2015-09-07 Planbeskrivning Projektnummer: 135238 TMALL 0092 Mall planbeskrivning v.2.0 Trafikverket Postadress: Box

Läs mer

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-01-12 Projektnummer: 150308 Trafikverket Postadress: Box 110, 541

Läs mer

Samråd vägplan Väg 77 Uppsala länsgräns trafikplats Rösa. Etapp 1, Uppsala länsgräns Eknäs Norrtälje kommun, Stockholms län

Samråd vägplan Väg 77 Uppsala länsgräns trafikplats Rösa. Etapp 1, Uppsala länsgräns Eknäs Norrtälje kommun, Stockholms län Samråd vägplan 2018-10-02 Väg 77 Uppsala länsgräns trafikplats Rösa Etapp 1, Uppsala länsgräns Eknäs Norrtälje kommun, Stockholms län Åsa Eriksson, projektledare Dagordning Presentation av närvarande Trafikverket

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län

Behovsbedömning SAMRÅD. För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Miljö- och byggnadsförvaltningen Behovsbedömning SAMRÅD För detaljplan Mimer 6, del av Hultsfred 3:1, samt del av Mimer 7, Hultsfred kommun, Kalmar län Sida 1 av 7 Behovsbedömning Enligt 6 kap 11 miljöbalken

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Umeå 4:3, Stadsliden 4:2 inom I20-området i Umeå kommun, Västerbottens län

Detaljplan för del av fastigheten Umeå 4:3, Stadsliden 4:2 inom I20-området i Umeå kommun, Västerbottens län Behovsbedömning Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/02002 Datum: 2018-05-07 Handläggare: Johan Marklund för del av fastigheten Umeå 4:3, Stadsliden 4:2 inom I20-området i, Västerbottens län Behovsbedömning

Läs mer

Porten 11 ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för fastigheten

Porten 11 ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(8) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för fastigheten 1(8) Behovsbedömning tillhörande detaljplan för fastigheten Porten 11 med närområde inom Hageby i Norrköping den 12 juni 2013 ANTAGANDEHANDLING Antagen: 2013-09-10, 158 Laga kraft: 2013-10-17 Genomförandetidens

Läs mer