ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)"

Transkript

1 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 3 oktober 2012 Plats och tid Stockholm, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Staffan Jansson (S) 1:e vice ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 2:e vice ordförande Lars Kallsäby (C) Joakim Mukuasa (S) Jenny Våglin (MP) Kristiina Koistila (V) Benny Barrö (M) Fredrik Larsson (M) Lennart Nilsson (FP) Karin Levinsson (S) Jan Andersson (S) Aurora Pirraku Eriksson (S) Cecilia Nyström (MP) Kerstin Ånevall Lind (V) Anna Svensson Nordin (M) Charlotte Bergsjö (M) Marion Annilén (FP) Magnus Agestav (KD) ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (11) 1. Protokollsjustering Individ- och familjenämnden föreslår 1. Jenny Våglin (MP) 2. Kristiina Koistila (V) att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. 2. Anmälan av extra ärenden 3. Fastställande av föredragningslista Staben föreslår att ärende 1 16 är offentliga. 4. Anmälan av handling Förteckningen anmälan av handling anmäls och läggs till handlingarna. 5. Anmälan av delegeringsbeslut Följande beslut som fattats med stöd av individ- och familjenämndens delegationsordning anmäls och läggs till handlingarna. 1. Ordförandebeslut 2. Arbetsutskottets beslut enligt protokoll från 29 augusti samt 13 september. 3. Tjänstemannabeslut och beslut inom proaros individ- och familj enligt datalistor. 6. Information - Månadsstatistik Statistik gällande försörjningsstöd och vårdkostnader.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (11) 7. Dnr: 2012/211-IFN(3) Handlingsplan för bostadsförsörjning Individ- och familjenämnden beslutar att anta stabens yttrande som sitt svar på remissen och överlämna det till fastighetsnämnden. Fastighetsnämnden har remitterat Handlingsplan för bostadsförsörjning till bland andra individ- och familjenämnden. Sociala nämndernas stab konstaterar att handlingsplanen i allt väsentligt tar upp de aspekter som är viktiga även för personer inom individ- och familjenämndens ansvarsområde. Staben vill särskilt understryka vikten av att nytillskottet av bostäder ska vara 800 lägenheter inte minst mot bakgrund av bostadsbristen för nämndens målgrupper. För att till exempel möjliggöra kvarboende i närområdet vid behov av byte av bostad, vilket tas upp i planen, är det av särskild vikt att skapa bra bostadsalternativ i serviceorterna och övriga småorter utanför tätorten, där alternativ ofta saknas till det egna huset man inte längre kan bo kvar i. Detta gäller naturligtvis människor i alla åldrar vid förändrade situationer i livet. Synpunkter på rubrik 6, sid. 16: Ny formulering: Flyktingar och personer som är i behov av bostadssociala insatser. Tillägg/justering av text efter...då det krävts identitetshandlingar för detta. Behovet av bostäder för flyktingar kan snabbt förändras. För är situationen oviss. Västerås stad har fortfarande ett avtal om att ta emot 250 personer, men Länsstyrelsen och Migrationsverket har aviserat ett ökat behov. På grund av ny lagstiftning från 1 juli 2012 avseende styrkande av släktskap förväntas fler anhöriginvandrare komma. Situationen i Syrien ökar också antalet flyktingar. Med dessa synpunkter stödjer staben handlingsplanen. Sociala nämndernas stab har i skrivelse den 21 september 2012 lagt fram 8. Översiktsplan 2026 med utblick mot 2050 Handlingarna kommer senare.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (11) 9. Dnr: 2012/262-IFN Projekt/arrangemangsstöd - Mobbing på arbetet, Slussa vänner Individ- och familjenämnden beslutar att bevilja föreningen Slussa Vänner ansökan om projekt/arrangemangsstöd för projektet Mobbning på arbetet med kr. Föreningen Slussa Vänner planerar en föreläsning Mobbning på arbetet 19 september på Stadsbiblioteket i Västerås, föreläsare Leif Kåvestad medverkar. Föreläsningen är öppen för alla intresserade. Sociala nämndernas stab har i skrivelse daterad 29 augusti 2012, lagt fram 10. Dnr: 2012/261-IFN Ny förening - Internationell Kamp För Kvinnors Rättigheter Individ- och familjenämnden beslutar att bevilja föreningen, Internationell Kamp För Kvinnors Rättigheter ansökan om att bli bidragsberättigad förening inom Individ- och familjenämnden. Individ- och familjenämnden lämnar stöd till föreningar med särskild social inriktning och de ska rikta sig till de mest utsatta grupperna i samhället, vara rådgivande och stödjande samt utgöra ett komplement till nämndens verksamhet. Staben bedömer att föreningen Internationell Kamp För Kvinnors Rättigheter uppfyller de, enligt Individ- och familjenämnden, uppsatta riktlinjer för att bli bidragsberättigad förening och ansökan bör därmed beviljas. Sociala nämndernas stab har i skrivelse daterad 29 augusti 2012, lagt fram 11. Dnr: 2012/263-IFN Sammanträdestider Individ- och familjenämnden 2013 Individ- och familjenämnden beslutar fastställa datum för nämndens sammanträden och arbetsutskott för 2013.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (11) Sociala nämndernas stab har utarbetat ett förslag på sammanträdesplan för I planen anges förslag på datum för individ- och familjenämndens sammanträden, arbetsutskott och temaförmiddagar. Individ- och familjenämnden förslås ha fyra temaförmiddagar under året - två på våren och två på hösten. Sociala nämndernas stab har, i skrivelse den 31 augusti 2012, lagt fram 12. Dnr: 2012/273-IFN(2) Redovisning Lex Sarah anmälningar, tertial 2, 2012 Individ- och familjenämnden godkänner redovisningen av lex Sarah rapport/anmälan för tertial 2, perioden 1 maj till och med 31 augusti En ny lex Sarah rapport som via kvalitetsombudet blivit till en anmälan till Socialstyrelsen har registrerats under tertial 2. Ärendet anmält av SNS till Socialstyrelsen Upprinnelsen till anmälan är en händelse som inträffade den 14 mars Socialjouren Västmanland blev av polis kallad till en lägenhet där det hade varit bråk. Två vikarerande Socialsekreterare fann vid ankomsten till lägenheten polis samt en man som på grund av påverkan av narkotika skulle tas om hand för förhör. I lägenheten bodde också sambo samt tre minderåriga barn, 2 månader, 2 år samt 13 år. Modern befanns sig i närheten med de två minsta barnen och vid ankomst till lägenheten togs även prover på henne. Dessa visade spår av narkotiska preparat. Vid samtal framgick det att hon hade haft ett återfall några dagar tidigare. Jour medarbetarna stannade kvar hos mor och barn i ca 3 timmar för att sedan göra bedömningen att hon var kapabel att ta hand om barnen, dock fanns en oro för stora hjälpbehov varför en så kallad orosanmälan gjordes till barn och ungdomskontoret påföljande dag. Efter samråd med enhetschef och genomgång av rutiner med mera gjordes en anmälan till Socialstyrelsen. Även en privatperson har anmält ärendet. Ärendet är pågående. Sociala nämndernas stab har i skrivelse lagt 13. Dnr: 2012/274-IFN(2) Redovisning synpunkter och klagomål, tertialrapport 2, 2012 Individ-och familjenämnden godkänner redovisningen för tertial 2 avseende synpunkter och klagomål, allmänna avvikelser.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (11) Under tertial 2, perioden 1 maj till och med 31 augusti har 32 synpunkter och klagomål registrerats. Av 32 anmälningar utgör 50 % klagomål mot Socialkontor ekonomi, resterande klagomål är fördelade på Barn och ungdomskontoret, Socialkontor vuxen samt övriga leverantöret, tex City Kyrkan. Noterbart är att återkopplingen på klagomålen mot Socialkotor ekonomi avsevärt förbättrats och kvalitetssäkrats under tertial 2 via skriftliga återkopplingar till SNS. I enskilda fall har felaktiga beräkningar korrigerats och byte av handläggare har genomförts i ett fall. Antalet individuella besök via Fiskartorgsentrén har minskat påtagligt, detta kan ha sin orsak i att kommunikationsproblematiken mellan handläggare och klient minskat, detta var ett problem som påtalades i förra tertialrapporten. Antalet klienter som förklarat sig nöjda efter återkoppling har också ökat något. Sociala nämndernas stab har i skrivelse lagt 14. Dnr: 2012/204-IFN Program för personer med funktionsnedsättning i Västerås Nämnden för funktionshindrade Västerås stad har inbjudits att lämna synpunkter på förslaget till ett nytt program för delaktighet och jämlikhet som ska ersätta det tidigare handikappolitiska programmet som Västerås stads kommunfullmäktige beslutade om i maj 2000, Program för delaktighet och jämlikhet, ett program framtaget av dåvarande Äldre- och handikappnämnden. Nämnden för funktionshindrade har därefter fått ansvaret för att driva arbetet med fullföljandet av programmet. Nuvarande program är i behov av revidering då ett antal omständigheter är annorlunda idag än för 11 år sedan. Programmet är ett styrdokument för alla stadens nämnder och bolagsstyresler och bygger på tre viktiga styrdokument, nationellt och lokalt. FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, inriktningsmålen i den nationella handlingsplanen samt Västerås stads vision Sociala nämndernas stab har i skrivelse den 5 september 2012 lagt fram

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (11) 15. Dnr: 2012/112-IFN Idé om samverkan, ungdomar i risk för livslångt social utsatthet Individ- och familjenämnden beslutar att avslå ansökan om medfinansiering av verksamheten. Stadsmissionen har lämnat in en idé om samverkan kring ungdomar i risk för livslång social utsatthet. Stadsmissionen har utvecklat ungdomsverksamhet för att motverka social utsatthet och föreslår att kommunen ska bidra med finansiering av verksamheten, cirka 2 mkr. Stabens bedömning är att verksamheten inte motsvarar det förebyggande och uppsökande arbete som nämnden har att ansvara för samt att nämnden inte har planerat för en ny beställning och upphandling av ungdomsverksamhet. Möjlighet finns däremot för Stadsmissionen att ansöka om föreningsbidrag för verksamhet som utgör ett komplement till nämndens egen verksamhet. Sociala nämndernas stab har i skrivelse lagt fram förslag till beslut. 16. Dnr: 2012/94-IFN Projekt - Genomförande av förstärkt familjehemsvård i Västerås Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna projektplanen för förstärkt familjehemsvård samt att en delredovisning av projektet ska lämnas till nämnden tertial 2, Individ- och familjenämnden beslutade vid sammanträde den 29 mars 2012 om att bevilja medel för att i projektform utveckla förstärkt familjehemsvård. Nämnden gav även uppdrag till staben att återkomma med en tydlig projektbeskrivning. Sociala nämndernas stab har tillsammans med socialkontor barn och ungdom utarbetat en projektplan för förstärkt familjehemsvård från Sociala nämndernas stab har i skrivelse lagt fram förslag till beslut. HÄR SLUTAR SAMMANTRÄDETS ÖPPNA DEL

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (11) 17. Dnr: 2012/257-IFN(3) Delårsrapport 2, 2012 Individ- och familjenämnden beslutar godkänna rapporten och överlämnar den till kommunstyrelsen. Det ekonomiska utfallet för individ- och familjenämnden uppgår efter augusti månad till totalt 405,0 mkr (66,4%). Utfallet ligger lägre än riktpunkten efter andra tertialet som är 66,7 procent d.v.s. att två tredjedelar av budgeten ska vara förbrukad. För de flesta verksamheterna inom nämndens område utbetalas en årlig ersättning till proaros med tolftedelar varför utfallet i dessa fall är jämnt fördelat över året. Prognosen för årets slut är negativ och beräknas till ett underskott om 3,9 mkr. Prognostiserat underskott motsvarar 0,6 procent av nämndens budgetram på 610,1 mkr. Sociala nämndernas stab har i skrivelse, daterad 18 september 2012, lagt fram 18. Dnr: 2012/245-IFN(4) Remiss av betänkandet SOU 2012:42, Bättre behörighetskontroll - Ändring i förordningen (2006:196) om register över hälso- och sjukvårdsperonal Individ- och familjenämnden beslutar att godkänna yttrandet och överlämna till Kommunstyrelsen. Kommunen har beretts tillfälle att yttra sig över remissen av betänkandet SOU:42 Bättre behörighetskontroll Ändringar i förordningen (2006:196) om register över hälso- och sjukvårdspersonal. I beredningen har tjänstemän från Stadsledningskontoret och Sociala nämndernas stab samarbetat. Betänkandet har inom staden endast remitterats till de tre sociala nämnderna men i beredningen har även övriga nämnders intressen beaktats. Individ- och familjenämnden är positiv till förslaget att möjliggöra direktåtkomst för vårdgivare till uppgifter i HOSP-registret. Individ- och familjenämnden bedömer att förslaget skulle ge ett enklare arbetssätt och högre patientsäkerhet. Förslaget innebär att ett undantag från sekretess införs så att även allmänheten får möjlighet till direktåtkomst till en avgränsad del av uppgifterna. Nämnden vill framhålla att denna avgränsning är mycket

9 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 9 (11) viktig så att inte allmänheten ges tillgång till samtliga uppgifter i HOSPregistret, särskilt uppgift om folkbokföringsort. Sociala nämndernas stab har i skrivelse den 14 september 2012 lagt fram 19. Dnr: 2012/137-IFN Remiss motion från (M), (FP), (KD), (C) Den sociala ekonomin är en resurs att ta tillvara Individ- och familjenämnden godkänner stabens förslag till yttrande över motionen och överlämnar det kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har remitterat rubricerad motion från Västeråsalliansen (M), (FP), (KD) och (C) för yttrande. I motionen föreslås bl.a. att uppdra till nämnderna att i enlighet med inriktningen i motionen och i dialog med berörda organisationer och företag utveckla sitt samarbete med aktörer inom den sociala ekonomin, såsom bland annat frivilligorganisationer och sociala företag. Vidare föreslås att de sociala nämnderna uppdras att revidera handlingsplanen för beställning, upphandling och konkurrensutsättning i syfte att upphandlingsprocessen utformas så att god konkurrens uppnås, med låga inträdeshinder för nya aktörer och med hänsyn till de mindre företagens förutsättningar, samt att förfrågningsunderlagen ska vara lättförståeliga. Sociala nämndernas stab har i skrivelse den 24 augusti 2012 lagt fram 20. Dnr: 2012/240-IFN Serveringstillstånd - Hässlö Wärdshus, Gastro Gate AB Individ- och familjenämnden beslutar att avslå ansökan för Gastro Group Sweden AB, organisationsnummer med hänvisning till att bestämmelserna i alkohollagens 8 kap 12 avseende personlig och ekonomisk lämplighet inte är uppfyllda. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Inkommen ansökan enligt 8 kap 2 alkohollagen om stadigvarande tillstånd att till allmänheten få servera spritdrycker, vin, starköl och andra jästa alkoholdrycker, mellan klockan i Hässlö Werdshus, Flottiljgatan 73, Västerås, samt på intilliggande uteservering.

10 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 10 (11) Bolagets ansökan omfattar även stadigvarande tillstånd till cateringverksamhet för slutet sällskap, enligt 8 kap 4 alkohollagen, för samma tider och drycker som ovan. proaros, Sociala enheten, Tillståndsärenden, har i skrivelse daterad 5 september 2012, lagt fram 21. Dnr: 2012/264-IFN Yttrande till Socialstyrelsen 22. Dnr: 2012/247-IFN Yttrande till Socialstyrelsen 23. Yttrande till Tingsrätten gällande adoption 24. Yttrande till Tingsrätten gällande adoption 25. Yttrande till Tingsrätten gällande adoption 26. Nedläggning av faderskapsutredning 27. Nedläggning av faderskapsutredning 28. Nedläggning av faderskapsutredning 29. Beredningsärenden 1. Budget 2013 Bilaga 2. Försöksår med utökade serveringstider till kl. 03:00

11 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 11 (11) 3. Stödteam för familjer med barn/ungdomar med funktionsnedsättning och social problematik. Bilaga 4. Reglemente 30. Slutna informationsärenden 31. Kurser och konferenser 32. Stabsdialog 33. Övriga frågor

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (7) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 april 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 november 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 19 december 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 28 februari 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (15) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 20 december 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (13) Sammanträdesprotokoll 249-279 Sammanträdesdatum 25 oktober 2012 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-16:40 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Staffan Jansson (S) 1:e vice ordförande Ann-Louise

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (13) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 18 juni 2014 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 143-175

Sammanträdesprotokoll 143-175 1 (10) Sammanträdesprotokoll 143-175 Sammanträdesdatum 23 juni 2010 Plats och tid Stadshuset A 287, kl 14:00-16:00 Ajournering 14:50-15:10 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ragnhild Källberg (FP) 1:e

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (12) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 23 maj 2013 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 98-128 Sammanträdesdatum 23 april 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (8) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 22 oktober 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (15) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Staffan Jansson Sammanträdesdatum 25 september 2014 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-30

Sammanträdesprotokoll 1-30 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1-30 Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00-17:15 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Ann-Louise Molin Östling (S) 1:e vice ordförande Anna

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) KALLELSE 1 (9) 2016-08-24 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 1 september 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 19 maj 2015 Plats och tid A287, kl. 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-05-25 2 SN 66 Dnr 35.11 700 Fastställande av patientsäkerhetsplan 2011 Patientsäkerhetslag (SFS 2010:659) syftar till att främja hög patientsäkerhet inom hälso- och sjukvården. Vårdgivaren

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för funktionshindrade Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carl-Johan Norström Sammanträdesdatum 27 mars 2013 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 24 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 08:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-11-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 24 november 2016 Plats och tid KS-salen (Stadshuset rum A287), 13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-09-20 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum Torsdag 28 september 2017 Plats och tid KS-salen Stadshuset rum A287, 13:00

Läs mer

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl

Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga Deltagande Kommunhuset, tingssalen, Orsa onsdagen den 18 maj 2011, kl 13.00 15.15 Hans Sternbro (s), ordförande Bernt Westerhagen (c), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2016-06-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) 2017-04-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 106-133 Sammanträdesdatum Torsdag 27 april 2017 Plats och tid Stadshuset A287, kl 13:00-16:50 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-05-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 23 maj 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad

Nybro kommun Sammanträdesprotokoll Blad Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset Eken 2007-08-30 kl 13.30-17.00 Beslutande Bertil Johnsson (s), ordförande Åke Liljegren (s), ersättare för Lena Jonsson (s) Anna Gustafsson (s), ersättare

Läs mer

KALLELSE. Folkets Hus, Smedjan. OBS!!! Ledamöter och ersättare kallas till detta sammanträde!

KALLELSE. Folkets Hus, Smedjan. OBS!!! Ledamöter och ersättare kallas till detta sammanträde! KALLELSE 1(17) Tid Plats Tisdag kl.13:00 17:00 Folkets Hus, Smedjan Tid för justering 2019-03-26, Plangatan 5 OBS!!! Ledamöter och ersättare kallas till detta sammanträde! Meddela till nämndsekreteraren

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Äldrenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Solveig Nilsson Sammanträdesdatum 15 december 2015 Plats och tid Stadshuset, A287, kl 13:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Solveig

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 23 september 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-01-16 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 26 januari 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 18 Utsändningsdag: Torsdagen den 7 november 2013 V 46 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Socialnämndens arbetsutskott Torsdag 14 November Socialnämndens arbetsutskott kallas till sammanträde

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare

Övriga deltagare: Birgitta Ratcovich förvaltningschef, Ann Hermansson sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-08-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30-16 05 ande Kristina Valtersson (C) Birgitta Larsson (RP) Ingrid K Karlsson (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 19 november 2008, kl

Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 19 november 2008, kl 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 19 november 2008, kl 13.00 15.50 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson (s) Ingrid Bergman

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Great Taste 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Mangiamo 4 Ansökan om tillfälligt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Lennart Gabrielsson (FP) Sonia Lunnergård (KD) Swapna Sharma (S) Marie Hård (M) Agneta Fraser (M) Anders Hultkvist (M) Gunnar Ljungberg (S)

Lennart Gabrielsson (FP) Sonia Lunnergård (KD) Swapna Sharma (S) Marie Hård (M) Agneta Fraser (M) Anders Hultkvist (M) Gunnar Ljungberg (S) Sidan 1 av 11 Plats och tid Rotebrorummet, plan 13, kl. 18:15-18:45 Närvarande ledamöter Lennart Gabrielsson (FP) Sonia Lunnergård (KD) Swapna Sharma (S) Marie Hård (M) Agneta Fraser (M) Anders Hultkvist

Läs mer

Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13. Karin Hjärpe. @vasteras.see. programmet. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen

Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13. Karin Hjärpe. @vasteras.see. programmet. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen Stadsledningskontoret Karin Hjärpe Telefon:021 393950 E-post:karin.hjarpe@ @vasteras.see Delges TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: 2011/367-KS 2011-09-13 1 Revidering avv handikappolitiska programmet Förslag till beslut

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 28 januari 2009, kl 13.00 15.20 Beslutande Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2011-03-30 2 SN 35 Dnr 25.11 700 Extra ärende Följande extra ärende godkännes till dagordningen. - Information om att redovisning av stimulansbidrag 2007-2010 har gjorts till Socialstyrelsen.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 73-83

Sammanträdesprotokoll 73-83 Sammanträdesprotokoll 73-83 Sammanträde med Skultuna kommundelsnämnd Sammanträdesdatum Plats och tid Skultunagården kl. 16:00-17:50 Närvarande ledamöter Ordförande Sven Svensson (kd), Enes Bilalovic (m)

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (11) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 21 maj 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (10) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Sammanträdesdatum 26 maj 2016 Ordförande Ann-Louise Molin Östling Plats och tid Ledamöter Ersättare Stadshuset, D 240,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 95-109

Sammanträdesprotokoll 95-109 Sammanträdesprotokoll 95-109 Sammanträde med Sammanträdesdatum Styrelsen för proaros Tisdagen den 14 oktober Plats och tid KomVux, kl 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Lars Kallsäby (c), Rodrigo Romo (m),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(7)

Sammanträdesprotokoll 1(7) Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Matsalen, Öjersbogården, 15.00-17.15 ande Inga-Stina Hesselius (S), ordförande Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S) tjg ersättare Åke Andersson (V) Övriga närvarande

Läs mer

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M)

2014-09-25 1(12) Omsorgsnämnden. Bente Johansson (M) 1(12) Plats och tid Tingshuset torsdagen den 25 september 2014 kl. 16.00-19.45 Ajournering 17.40-17.55 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Bente Johansson (M) Bente Johansson (M) Eva Svantesson

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMRJMU QRJRS Socialnämndens sammanträde Ny hyressättningsmodell i Alingsås kommun - remissvar 3 Ansökan om serveringstillstånd vid restaurang China 4 Ansökan om tillfälligt utökat serveringstillstånd

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2018-02-21 Plats och tid Socialförvaltningen Falun, lokal: Sundborn kl. 10:00 10:55 ande S Christina Knutsson, ordförande Falun S Margreth Göransdotter

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30

SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30 SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL nr 2/2012 Tillståndsutskottet Sammanträdesdag Justerat 14 / 2 2012 Plats: Swedenborgsgatan 20 Tid: 08:30 9:30 Marie Ljungberg Schött (M) Elisabeth Brandt Ygeman (S) Sekreterare

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= = = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= = Socialnämndens sammanträde Information om förslaget till ny styrmodell för Alingsås kommun 3 Information om alkohollagen 4 Återkallelse av serveringstillstånd

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg

Sammanträdesrum Önnerup. Britt-Marie Pettersson Christine Edenbrandt Lennart Eriksson Susanne Berg Catharina Göransson-Lundberg Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 1 mars 2012, kl. 08.30-12.00 Ajourering kl. 10.45-11.15 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Lena Forsberg

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMSJNQ= = =UPJVP= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Amvrosia 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Parkliden 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNNJNMJOR NNVJNOS Socialnämndens sammanträde Information om jämförelser med andra kommuners insatser för vuxna med beroendeproblematik 3 Information om arbetet med handlingsplanen för budget

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2013-01-15, kl 13:15-15:30 Beslutande: Anders Malm (M) ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel Aidemark (FP)

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Sonia Lunnergård (KD) Marie Hård (M) Richard Meyer (S) Anders Hultkvist (M) Moa Rasmusson (L) Johan Edlund (L) Karin Lundqvist (S)

Sonia Lunnergård (KD) Marie Hård (M) Richard Meyer (S) Anders Hultkvist (M) Moa Rasmusson (L) Johan Edlund (L) Karin Lundqvist (S) Sidan 1 av 12 Plats och tid Bergendal konferensanläggning kl. 08:30-08:40 Närvarande ledamöter Sonia Lunnergård (KD) Marie Hård (M) Richard Meyer (S) Anders Hultkvist (M) Moa Rasmusson (L) Johan Edlund

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl :35

Tillståndsutskottet. Anders Larsson Sekreterare. Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl :35 Sammanträdesprotokoll nr 8/2015 Sida 1 (10) Tidpunkt: Torsdag den 3 september 2015 kl. 08.30 09:35 Lokal: Framtid Stockholm, Rosenlundsgatan 44 B, lokal Paris Justerat 8 / 9 2015 Ylva Wahlström (MP) Ordförande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62

Protokoll. Socialnämnden 2014-06-17 51-62 Socialnämnden 51-62 2 51 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Maxi ICA...5 52 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Sallys Café i Alingsås AB...6 53 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde

Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Antal: 34 Utsändningsdag: Onsdag den 16 oktober 2013 2013 V 43 Kallelse/Underrättelse till Sammanträde Socialnämnden Onsdag 23 Oktober Socialnämnden kallas till sammanträde Onsdag 23 oktober 2013, OBS!

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 16 Plats och tid Konferenssalen, Odengatan 1, Lessebo måndagen den 16 juni 2014 kl 14.00-16.45 ande Lars Altgård, ordf (s) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Emil Wetterling (s) Annette Åstrand

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Hoby-salen, Stadhuset, kl 13 00 16 45, ajournering kl 14 45 14 55 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-11-03 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 10 november 2016 Plats och tid s sessionssal, 16:00 2016-11-03 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (9) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 april 2016 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Platsochtid Socialkontoret,Norrtälje, kl , Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Platsochtid Socialkontoret,Norrtälje, kl , Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-04-25 Platsochtid Socialkontoret,Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-12.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30

Protokoll. Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Bäve, kl.08:30-9:30 ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Stefan Skoglund (S ), ordtorande Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 23 juni 2016 Plats och tid KF salen, Stadshuset, 09:00 14:00 Ledamöter Ordförande Anna Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun

Sammanträdesprotokoll Falu kommun 1 (10) Sammanträdesprotokoll tobak och receptfria läkemedel 2016-04-26 Plats och tid Socialförvaltningen, lokal: Sundborn kl. 10:00-11:00 ande S Kenneth Persson, ordförande, 21-23 Borlänge S Christina

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2019-06-27 Individ- och familjenämnden Sammanträdesprotokoll 231-244 Sammanträdesdatum Torsdag 27 juni 2019 Plats och tid Stadshuset D240, kl 13:00-15:00 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 09:00-11:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Socialnämnden 2015-01-29 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum A1, Engelbrektsgatan 15, kl. 13.30-14.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.05 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer