PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL"

Transkript

1 Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndagen den 4 mars 2019 kl.16:30-19:05 i konferenssal Yngern, Nykvarns kommunhus. Ajournering 18:15-18:20 Thomas Wiberg (NP), ordförande Lembit Vilidu (M), 1:e vice ordförande, jäv 23 Jörgen Runholm (S), 2:e vice ordförande Patrick Claesson (SD) Bengt Lindén (NP) Peter Palmér (M) 23 Övriga närvarande Ersättare Per Salberg(NP) Peter Palmér (M) 16-22, Joana Nilsson (S) Malin Westergren (NP) Tjänstemän Sylvia Krenn, tf utbildningschef Josefine Alan, ekonom Lars Lundberg, controller Maria Frykegård, nämndsekreterare Övriga Justering Justerare Tid och plats för justering Jörgen Runholm (S) 11 mars kl.16:30 på kommunhusets kansli Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare Maria Frykegård Thomas Wiberg (NP) Jörgen Runholm (S) 1(16)

2 ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Paragrafnummer 16-20, har direktjusterats Datum då anslaget sätts upp Underskrift Överklagandetid Datum då anslaget tas ned Underskrift Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Centrumvägen 26, Nykvarn 2(16)

3 Innehållsförteckning Ärende Sida 16 Mötets öppnande samt val av justerare Fastställande av dagordning Beslutsuppföljning Utbildningschefen informerar Ekonomisk uppföljning av utbildningsverksamheten Internkontroll för utbildningsnämnden Planprogram för Stenkälla - Samråd Planprogram för Miare Backar - Samråd Anmälan av delegationsbeslut Inkomna protokoll och skrivelser Övriga frågor (16)

4 16 Mötets öppnande samt val av justerare s beslut väljer Jörgen Runholm (S) att justera dagens protokoll den 11 mars kl. 16:30 på kommunhusets kansli. Ordförande förklarar dagens sammanträde öppnat. Jörgen Runholm (S) föreslås att jämte ordföranden justera dagens protokoll den 11 mars kl. 16:30 på kommunhusets kansli. 4(16)

5 17 Fastställande av dagordning s beslut Dagordningen fastställs. Övriga frågor Jörgen Runholm (S) har en fråga om varför detaljbudget för utbildningsnämnden inte finns med på dagordningen. Malin Westergren (NP) har en fråga om den oroliga situationen i centrum och skola. 5(16)

6 18 Beslutsuppföljning Dnr UN/2019:4 s beslut beslutar att godkänna beslutsuppföljningen. går igenom besluts- och informationsuppföljningen. Underlag i ärendet är s beslutsuppföljning daterad samt s informationsuppföljning (16)

7 19 Utbildningschefen informerar Dnr UN/2019:5 s beslut beslutar att godkänna informationen. Sylvia Krenn informerar om att: - Utbildningschef Susanne Englund är invald i en styrgrupp vid Södertörns högskola som avser planering för genomförande av en utbildning för anställda i kommunen som arbetar på fritidshem. Utbildningen syftar till att redan anställda på fritidshem ska kunna få en kompletterande utbildning som ger yrkeslegitimation. Styrgruppen undersöker om det är möjligt att genomföra en sådan utbildning. I framtiden kommer det att finnas legitimationskrav också för anställda inom fritidshemmen. - Till hösten 2019 behövs paviljonger för att öka antalet förskoleplatser. En upphandling har påbörjats via Telge inköp för hyra av paviljonger. Planeringen är att paviljongerna ska vara klara och möjliga att använda inom förskoleverksamheten under hösten Statsbidrag är en satsning där staten vill uppmuntra vissa insatser i skolan. Nykvarn har sökt statsbidrag för vissa insatser i skolan. Kommunen har bland annat sökt medel för likvärdig skola. Sylvia Krenn presenterar de statsbidrag som utbildningskontoret sökt och planerar att söka. - Skolinspektionen har publicerat resultatet från den nationella skolenkät som genomförts. Resultatet finns att ta del av på Skolinspektionens hemsida. - Under 2019 har fyra anmälningar om kränkande behandlingar inkommit till huvudmannen. - Det har varit oroligt på Lillhagaskolan med flera incidenter. Detta ledde till att vårdoch omsorgskontoret haft personal på skolan samt att väktare har funnits i lokalerna för att förebygga ytterligare orolighet. Samverkan pågår för att säkerställa att oroligheterna inte fortsätter. Akt 7(16)

8 20 Ekonomisk uppföljning av utbildningsverksamheten Dnr UN/2018:6 s beslut beslutar att godkänna informationen. Det totala underskottet för utbildningsnämnden år 2018 blev ca 9,2 miljoner vilket är ca 3 % av årsbudgeten (netto) eller 1,6 % av den tilldelade ramen samt övriga intäkter så som taxor och avgifter samt externa bidrag. Detta trots att samtliga enheter har varit återhållsamma och ansvarsfulla. Underskottet kan till största delen förklaras av att hyran för Furuborgsskolans etapp två varit obudgeterad på grund av en tidigareläggning av projektet. Detta har kostat ca 7,3 miljoner mer än vad som var budgeterat för hyra under året. Övriga underskott kan förklaras med att antalet barn och elever stadigt har ökat både inom de egna verksamheterna och i de verksamheter där kommunen köper platser externt som till exempel gymnasium, vuxenutbildning samt grundsärskola. Inom de egna verksamheterna har kommunen lättare att förutsäga och till viss del styra kostnaderna vilket inte är möjligt på samma sätt vid köp av verksamhet. Det är tydligt att det främst är inom köp av verksamhet som kostnaderna har varit högre än budgeterat. Kostnaderna för livsmedel har också ökat markant under hösten vilket gör att kostenheten har gått med underskott. Ekonomichef Ekonom Josefine Alan 8(16)

9 22 Internkontroll för utbildningsnämnden 2019 Dnr UN/2019:18 s beslut beslutar att anta Internkontrollplan för utbildningsnämnden Förvaltningen har under hösten 2018 tagit fram ett digitalt verktyg och ett gemensamt arbetssätt för Internkontroll. Internkontrollen är en del av ekonomi- och verksamhetsstyrningen och kan definieras som en målmedveten styrningsprocess som syftar till att påverka organisationens beslut och beteende. En väl fungerande internkontroll fungerar också som ett skydd för såväl förtroendevalda som anställda mot oberättigade misstankar. Internkontroll är därmed ett verktyg med väsentlig betydelse för såväl den politiska ledningen som för förvaltningen. Kommunallagen (KL) ställer krav på att kommunens styrelse och nämnder har en tillräcklig internkontroll. Det är alltid respektive nämnd som har det yttersta ansvaret för att utforma en god internkontroll. En plan tas fram av förvaltningen under hösten och beslutas i nämnd i början av det aktuella året. Kommunstyrelsen kan även besluta om särskilda punkter i kontrollplanen som ska vara gemensamma och som samtliga nämnder ska ha med i sin internkontrollplan för det kommande året. Internkontrollplanerna ska innehålla: Vilka processer och risker samt vilka kontrollmoment som ska följas upp. Genomförd riskbedömning. Omfattningen på uppföljningen (frekvensen). Vem som ansvarar för att utföra uppföljningen (roll). När rapportering ska ske. I samband med årsredovisningen redovisas sedan resultatet av internkontrollarbetet i en Internkontrollrapport för det gångna året. Ekonomiska konsekvenser Planen medför inga ekonomiska konsekvenser däremot kan en god internkontroll bidra till att ändamålsenligheten stärks och att verksamheten med medborgarnas bästa för ögonen bedrivs effektivt och säkert. Driftbudget Inga konsekvenser. Investeringsbudget Inga konsekvenser. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Internkontrollplan 2019 Utbildningsnämnd 9(16)

10 Utbildningskontoret Rektorer och förskolechefer 10(16)

11 23 Planprogram för Stenkälla - Samråd Dnr UN/2019:42 s beslut beslutar anta utbildningskontorets yttrande om Planprogram för Stenkälla Nykvarn - samråd (KS/2014:120) som sitt eget. Syftet med planprogrammet är att pröva förutsättningar för en utbyggnad med friliggande småhus, det vill säga en- eller tvåbostadshus i en eller två våningar. En minsta tomtstorlek på mellan kvm föreslås för området. Programområdet ligger cirka 2,5 kilometer nordväst om Nykvarns centrum mellan E20 och Svealandsbanan, omfattningen är ca 8 ha. Hela området är privatägt och Kommunen äger ingen mark i området. Ingen service finns i området eller närområdet. Nykvarns Centrum är närmaste service punkt för butik, handel, vårdcentralen, mm cirka 2km borta. Söder om programområdet finns en skola, Furuborgsskola. Behov av platser i förskola och skola uppkommer vid utbyggnaden av området. Pga. närheten till skola kommer inte behov av skoltaxi uppstå i framtiden. Något utbyggt gatunät finns inte, det enda rimliga alternativet för trafikförsörjning av området bedöms vara via Trädgårdsvägen. Här kommer trafikmängderna att öka. I det angränsande området Furuborg håller det att på att byggas nya bostäder och skola som kommer att förses med gång- och cykelväg. När dessa är utbyggda kommer det att finnas ett sammanhängande gång- och cykelstråk som börjar meter från programområdet och fortsätter till Nykvarns centrum och station. Någon kollektivtrafik kommer inte att byggas ut i området eller närområdet. Närmaste busshållplats för linjetrafik respektive närtrafik finns på Maskinförarevägen cirka 1,5 km från planområdet. Tågstationen ligger cirka 2 km från planområdet. Ekonomiska konsekvenser Ärendet medför inga direkta ekonomiska konsekvenser för utbildningsnämnden. Inom en snar framtid måste dock hänsyn tas i s ekonomiska planering till områdets barn som flyttar in till kommunen och till Nykvarns skolor. Driftbudget Ärendet medför inga ekonomiska konsekvenser för utbildningsnämnden när det gäller drift. Tanken är att kvartersgatorna inom området och vägen från området till närmast kommunal väg blir enskilda gator med enskilt huvudmannaskap. En samfällighet bildas med de kommande fastighetsägarna inom området som ansvarar för vägar samt naturmark inom området. För de kommunala vatten- och avloppsledningarna, inklusive dagvatten ledningar och anläggningar blir huvudmannaskapet kommunalt. Investeringsbudget Ärendet medför inga ekonomiska konsekvenser för utbildningsnämnden när det gäller investering. Ett exploateringsavtal ska upprättas med fastighetsägarna och kommunen vid eventuell planläggning av området. Det ska bland annat reglera att exploatören står för exploateringskostnaderna, d.v.s. kostnaden för utbyggnaden av gator, dagvatten anläggningar, med mera i området. Ett VA-avtal med kommunens VA-förvaltning kan tillkomma. 11(16)

12 Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Planhandlingar Jäv Lembit Vilidu (M) anmäler jäv i ärendet och deltar inte i handläggning och beslut. Lembit Vilidu (M) ersätts av Peter Palmér (M). Samhällsbyggnadskontoret 12(16)

13 24 Planprogram för Miare Backar - Samråd Dnr UN/2019:44 s beslut beslutar anta utbildningskontorets yttrande om Planprogram för Miare Backar Nykvarn - samråd (KS/2013:403) som sitt eget. Syftet med planprogrammet är att pröva förutsättningar för en utbyggnad med cirka 300 bostäder, en blandning av bostadstyper och upplåtelseformar. Det kan innebära en- eller tvåbostadshus i en eller två våningar, radhus, kedjehus eller flerbostadshus upp till 4-5 våningar. Förutom ett par befintliga restauranger och golfklubbhus där finns ingen service i området eller närområdet. I Nykvarns centrum, som ligger ca 4,5km från programområdet, finns ett stort utbud av handel och mötesplatser, offentlig och kommersiell service. Från programområdet är det ca 4,5-5 km till förskola och grundskola. En förskola behöver byggas i samband med exploateringen. Mark ska reserveras inom planområdet eller närområdet Turinge för förskoleändamål. Befintlig busshållplats ligger ca 1,5 km från programområdet vid Turinge kyrka. Busslinjerna 780 och 782 har förbindelse med Södertäljes och Nykvarns stationer för pendeltåg samt regionaltåg. Att dra en busslinje in i området är idag inte aktuell. Trots det ska vissa vägar vara dimensionerade för att tillåta en busslinje i framtiden då antal bostäder ökar. Ekonomiska konsekvenser Trehundra bostäder är en ny stadsdel och medför en betydande ökning av antalet barn i förskoleoch skolålder. Man brukar räkna med 1,5 barn per ny bostad vilket är 450 barn. Vad som behövs i form av förskolor eller skola är beroende på i vilken takt bostäderna byggs. Driftbudget Området kommer att belasta budget med kostnader för drift av en ny förskola/skola eller för kostnader för elevernas busskort i storleksordningen en miljon kronor årligen. Investeringsbudget Våra befintliga skolor beräknas vara helt fulla Om en utredning visar att en ny skola bör byggas i anslutning till Miara Backar, kommer den att behöva planeras i investeringsbudget. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Planhandlingar Samhällsbyggnadskontoret 13(16)

14 25 Anmälan av delegationsbeslut Dnr UN/2019:7 s beslut beslutar att godkänna redovisningen av delegationsbeslut. Listor över delegationsbeslut för perioden cirkulerar under mötet. 14(16)

15 26 Inkomna protokoll och skrivelser Dnr UN/2019:8 s beslut beslutar att godkänna rapporteringen av inkomna protokoll och skrivelser. De protokoll och skrivelser av intresse för utbildningsnämnden som inkommit sedan föregående sammanträde, har cirkulerat under mötet. - Protokollsutdrag från kommunstyrelsens sammanträde Maxtaxa för förskola och fritidshem för perioden UN/2018:79 - Protokollsutdrag från kommunfullmäktiges sammanträde Maxtaxa för förskola och fritidshem för perioden UN/2018:79 - Beslut om riskklassning och årlig kontrollavgift för livsmedelsanläggning Furuborgskolan, UN/2019:29 - Information om beslut om erfarenhetsklassning av Furuborgskolan, Dnr UN/2019:29 - Protokollsutdrag från kommunfullmäktiges sammanträde Inkallelseordning för styrelser och nämnder Läsa, skriva, räkna en garanti för tidiga stödinsatser, Ny bestämmelse i skollagen, inkom Information från Riksrevisionen om otillräcklig uppföljning av tillsynsbeslut, inkom Protokollsutdrag från kommunstyrelsens sammanträde Kostpolicy, UN/2018:54 15(16)

16 27 Övriga frågor Dnr UN/2019:9 s beslut beslutar att godkänna övriga frågor. Jörgen Runholm (S) har en fråga om varför detaljbudget för utbildningsnämnden inte finns med på dagordningen. Thomas Wiberg (NP) informerar om att förvaltningen ser över detaljbudgeten och ärendet kommer att finnas med på dagordningen till nästkommande sammanträde. Malin Westergren (NP) har en fråga om den oroliga situationen i centrum och skola. Tf utbildningschef Sylvia Krenn informerar om att utbildningskontoret samverkar med vård- och omsorgskontoret. Ingen ytterligare information finns att lämna vid sammanträdet. 16(16)

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 27 februari 2018 kl.16:30-17:50 i konferenssal Yngern, Nykvarns kommunhus. Ajournering kl. 17:05-17:10. Thomas Wiberg (NP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdag 29 september 2016 kl.16.30 18.00 i konferensrum Yngern, Nykvarns kommunhus. Thomas Wiberg (NP), ordförande Lembit

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 11 december 2018 kl.17:05 18:20 i konferenssal Yngern, Nykvarns kommunhus. Thomas Wiberg (NP), ordförande Lembit Vilidu (M), 1:e

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 9 april 2018 kl 17.00 18.10 i konferenssal Vällingen, Nykvarns kommunhus. Anders Jönsson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Onsdagen den 1 november 2017 kl.16:30-18:50 i konferenssal Yngern, Nykvarns kommunhus. Lembit Vilidu (M), ordförande Dan Fagerlund (NP) Jörgen Runholm (S),

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 11 oktober 2017 kl.17:00-18:35 konferenssal Vällingen, Nykvarns kommunhus. Ajournering kl. 18:15-18:25 Anders Jönsson (M), ordförande Thorbjörn Wallin (NP),

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Måndagen den 7 maj 2018 kl.16:30-19:00 i konferenssal Yngern, Nykvarns kommunhus. Ajournering 18:20-18:25 Lembit Vilidu (M), ordförande Jörgen

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-31. Tid och plats Beslutande Ledamöter. Övriga närvarande Ersättare. Justering. Underskrifter. Vård- och omsorgsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 31 augusti 2015 kl. 17.00 19.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 10 november 2014 kl. 17.15-19.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Mona Zetterberg (m) Urban Söder (np) Matilda Drol (s)

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 3 oktober 2016 kl. 17.00 19.30, konferensrum Yngern, kommunhuset Jan Linderhielm (np) ersätter Peter Ohlsson (m), som ordförande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 9 juni 2014 kl. 17.00-19.15 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL konferenslokal Yngern, kommunhuset. Malin Westergren (np), ersätter Jan Linderhielm (np)

PROTOKOLL konferenslokal Yngern, kommunhuset. Malin Westergren (np), ersätter Jan Linderhielm (np) Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats för justeringen Måndag den 10 november 2014 kl.17.00 17.15 i konferenslokal

Läs mer

PROTOKOLL 2015-04-07

PROTOKOLL 2015-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tisdag 7 april 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-12.00, 13.00-15.20 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 8 maj 2017 kl. 17.00 19.15, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Bertil Svenson (np) Matilda Drol (s) Eva Johansson (s) Ersättare Kristina

Läs mer

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige

PROTOKOLL 2014-05-22. Tid och plats. Beslutande. Övriga närvarande. Kommunfullmäktige Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Torsdag 22 maj 2014 kl.18.00-20.09 i konferenssal Qulturum Sländan, Nykvarns kommunhus. Effe Östman (M), ordförande Leif Zetterberg

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 1 Justering och fastställande av föredragningslista 3 2 Sammanfattning av skolornas risk- och konsekvensanalys vid 4 3 införande av en dator per elev Årsbokslut 2017 5 4 Uppföljning

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 14 december 2015 kl. 17.25 19.15, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Lindehielm (np) Eva

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen kl. 15.30 17.40 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L), till kl.

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, klockan 15.00 17.00 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Rickard Gillman (S) Karin Hurtig (V) Nancy Ibarra (V) Ylva

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 12 december 2016 kl. 17.00 17.50, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Matilda Drol (s) Eva Johansson (s) Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 2015-01-26

PROTOKOLL 2015-01-26 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Måndag 26 januari 2015 kl. 17.00 18.30 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Peter Ohlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tisdagen den 12 juni 2012, kl 18 19.45 i Debatten Lena Gerby (M) ordförande Marzena Waligorska (M) Gunnar Mossberg (M) 29-36 Ove Wallin (C) Thomas

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 7 mars 2019 Tid: 16:00-20:15 Plats: Östra Roten Justeringsdag: onsdag 13 mars 2019 Paragrafer: 9-21 Utses att justera: Carin Thorén-Hansson (S) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 7 november 2016 kl. 17.00 18.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Matilda Drol (s) Ersättare Claudia Medina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 18.00 20.00 Thommy Ukkonen (S), ordförande Olle Rahm (S) Majja

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Naverlönnsalen, måndagen den 8 maj 2017 kl 17:00 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2018-06-11 1(5) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M)

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M) 1 (11) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 14 februari 2019 kl 14:00-15:20 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S) Ronny Thomasson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Sekreterare: Marianne Martinsson

Sekreterare: Marianne Martinsson Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll 1(28) Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 3 april 2019, kl 09.00 12.15 Beslutande Tommy Larsson (S), ordf. Fredrik Gustafsson (C) ers för Sandra

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-26 Utbildningsnämnden Josefine Alan Ekonom Telefon 08 555 010 38 Josefine.alan@nykvarn.se 2019-03-31 för utbildningsnämnden UN/2019:66 Förvaltningens förslag till beslut Budgetuppföljning

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-03

PROTOKOLL 2014-03-03 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 3 mars 2014 kl. 17.00-20.05 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Maria Svensson (C) Sanna Brobeck (SD) - (S) Anna Berg von Linde (M) Jenny Ulfvin (SD) Anders Bjerehjelm (KD) - (S)

Maria Svensson (C) Sanna Brobeck (SD) - (S) Anna Berg von Linde (M) Jenny Ulfvin (SD) Anders Bjerehjelm (KD) - (S) 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 13.30-15.25 Ajournering kl. 14.55-15.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Èmilie Lundgren (S), vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19 Tid och plats Kl. 18:00 onsdag den 27 februari 2019, Skoklosterrummet/Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Carl-Johan Torstenson (M), Ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 5 maj 2014 kl. 17.00-18.45 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2015-12-07 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-12-07 kl. 13:00-16:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Måndag 23 januari 2017 kl. 17.00 20.00, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np) Matilda Drol (s) Ersättare Ingrid Lindskog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll sid 1/10 Datum: Torsdag den 14 juni Tid: 18:00 20:45 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Måndag den 18 juni Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Jörgen Andersson (c) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 29 februari 2016 kl. 17.00 19.40, konferensrum Yngern, kommunhuset Jan Linderhielm (np), ersätter Peter Ohlsson (m), som

Läs mer

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r

T/XCfXuufe* Ulla Matsson/ r o Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet, kl. 09:00-14:30 Beslutande Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Tomas

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Delgivningar... 5 4 Anmälan av delegationsbeslut... 6 5 Internkontroll 2017... 7 6

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll

Samhällsbyggnadsnämnden protokoll Datum: Måndagen den 26 maj 2014 Tid: 18.00 21:40 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 26 maj 2014 Paragrafer: 30-43 Utses att justera: Jörgen Andersson (C) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-04-23

Utbildningsnämndens protokoll 2015-04-23 Datum: Torsdagen den 23 april 2015 Tid: 16.00-19.05 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2017-03-30 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade pga gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Närvarande tjänsteman Martin Ivarsson exploateringsingenjör från Samhällsbyggnadskontoret

Närvarande tjänsteman Martin Ivarsson exploateringsingenjör från Samhällsbyggnadskontoret 1 (5) 2014-09-18 Kallelse/Föredragningslista Nämnd/Styrelse Järna kommundelsnämnd Handläggare Yessica Garcia Manzano 08-523 018 95 yessica.garciamanzano@sodertalje.se Tid och plats: Tisdagen den 30 september,

Läs mer

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl Plats och tid Ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl. 14.00-15.50 Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek

Läs mer

Protokoll 1. Mats Wallin (S) Lisbeth Eklund (S) Lars-Erik Byström (S) Karina Nordgren (S) Anders Wallgren (M) Ida Lindström (C) Bengt Molander (FP)

Protokoll 1. Mats Wallin (S) Lisbeth Eklund (S) Lars-Erik Byström (S) Karina Nordgren (S) Anders Wallgren (M) Ida Lindström (C) Bengt Molander (FP) Plats och tid Timrå kommun 14:00 Protokoll 1 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Mats Wallin (S) Lisbeth Eklund (S) Lars-Erik Byström (S) Karina

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 9.00, 9.10 11.00 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Cariné Ahlfeldt (-) Justeringens

Läs mer