Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande"

Transkript

1 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson (C), 1:e vice ordförande Nathalie Svaneborn (SD) Kalle Holm (SD) Jörgen Johnsson (M) Andrej Schönbäck (M) Tjänstgörande ersättare Kjell-Åke Johnsson (S) för Stefan Svalö (S) Lars Hein (SD) för Pia Trollehjelm (SD) Irene Nilsson (SD) för Lise-Lott Johansson (SD) Ersättare Denise Berendji (S) Kai Christiansen (S) Nils-Erik Sandberg (S) Anita Blixt (L) Ingegärd Berglund (KD) Ted Nilsson (M) Mattias Lejon (M) Övriga närvarande Justerare Madeleine Peyron, förvaltningschef Frida Jönsson, nämndsekreterare Karolin Molen, verksamhetschef Per Sandell, ekonom Ann-Marie Larsson, personalföreträdare Nathalie Svaneborn Justeringens plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, Underskrifter Sekreterare Frida Jönsson Paragrafer Ordförande Kenneth Bolinder Justerare Nathalie Svaneborn ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Anslaget är uppsatt Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset Underskrift Frida Jönsson

2 2 (15)

3 3 (15) Ärendelista 76 Dnr Upprop Dnr Fastställande av dagordning Dnr Val av justerare Dnr Information om kompetensförsörjningsplan Dnr Information om kvalitetsundersökningen Dnr Information om Jens Billeskolan Dnr Information om Tidiga samordnade insatser (TSI) Dnr Ekonomisk månadsuppföljning Dnr Svar till KSAU - Förslag på åtgärder för att minska verksamhetens driftskostnader Dnr Regelverk för skolskjuts för elev i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt ersättning för elevresor för elev i gymnasieskola Dnr Inventarier gamla Brogårdaskolan Dnr Redovisning av delegationsbeslut

4 4 (15) 76 Dnr Upprop Nämndssekreterare genomför upprop och finner att det är 12 tjänstgörande ledamöter närvarande. s beslut fastställer att mötet har 12 tjänstgörande ledamöter närvarande.

5 5 (15) 77 Dnr Fastställande av dagordning Föreligger förslag på dagordning daterad s beslut godkänner föreslagen dagordning.

6 6 (15) 78 Dnr Val av justerare Till att justera mötets protokoll föreslås Nathalie Svaneborn (SD) s beslut beslutar att välja Nathalie Svaneborn (SD) till att justera dagens protokoll.

7 7 (15) 79 Dnr Information om kompetensförsörjningsplan Skolchef Karolin Molen informerar nämnden om förvaltningens arbete med att trygga kompetensförsörjningen inom Barn- och utbildningsförvaltningen. I nuläget är fokus på förvaltningens pedagogiska verksamheter. I första hand riktas aktiviteterna mot skola och fritidshem och i andra hand mot förskola. Arbetet innebär att bredda strategierna för att öka antalet behöriga lärare, behålla lärare samt utveckla organisation och arbetssätt. s beslut tackar för informationen.

8 8 (15) 80 Dnr Information om kvalitetsundersökningen Nämnden tar del av resultatet från vårens kvalitetsundersökning. s beslut tackar för informationen.

9 9 (15) 81 Dnr Information om Jens Billeskolan 7-9 Skolchef Karolin Molen informerar nämnden om Jens Billeskolans arbete med att avhjälpa Skolinspektionens påtalade brister vid skolenheten. I början på juni kom Skolinspektionens beslut om att avskriva tre av de påtalade bristerna då Skolinspektionen anser att skolan vidtagit de åtgärder som krävts. Skolans arbete fortsätter enligt planeringen. Nästa uppföljning är i november s beslut tackar för informationen.

10 10 (15) 82 Dnr Information om Tidiga samordnade insatser (TSI) Nämnden tar del av information kring arbetet med Tidiga samordnade insatser (TSI). TSI är en gemensam satsning mellan Skolverket och Socialstyrelsen med syfte att öka samverkan och samordnade insatser mellan skola, socialtjänst och hälso-sjukvård. Syftet med utvecklingsarbetet är att öka delaktighet och tillgänglighet till stöd för barn och familjer och underlätta samverkan och samordning. Utvecklingsarbetet kommer att fokusera på att minska skolfrånvaro genom att dels arbeta på generell nivå och dels på indikerad nivå. s beslut tackar för informationen.

11 11 (15) 83 Dnr Ekonomisk månadsuppföljning 2019 Ekonom Per Sandell informerar nämnden om Ekonomisk rapport maj Utfallet till och med maj visar att nämnden, effektiviseringsposten, IKE och HVB är de områden som riskerar hamna på ett underskott. Prognosen i skrivande stund visar ett underskott på cirka 8-9 mnkr. Förvaltningen fortsätter under 2019 arbetet med att nå en budget i balans. Förvaltningens fokus är att inte sänka kvaliteten i de tjänster som invånaren tar del av. Förvaltningen fokuserar istället på organisatoriska förändringar och effektiviseringar i arbetsmetoder. Förvaltningen kommer under 2019, förutom att arbeta med generell kostnadseffektivisering, arbeta intensivt med några få huvudområden för förbättrat ekonomiskt resultat tex. kostnader för kost och förflyttning av små enheter till större Beslutsunderlag Ekonomisk rapport maj 2019 Barn- och Utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår nämnden besluta att godkänna den ekonomiska månadsuppföljningen till och med maj. Förvaltningen fortsätter under 2019 arbetet med att nå en budget i balans utan att sänka kvaliteten i de tjänster som invånaren tar del av. s beslut godkänner den ekonomiska månadsrapporten till och med maj. Förvaltningen fortsätter under 2019 arbetet med att nå en budget i balans utan att sänka kvaliteten i de tjänster som invånaren tar del av.

12 12 (15) 84 Dnr Svar till KSAU - Förslag på åtgärder för att minska verksamhetens driftskostnader Barn och utbildningsnämnden har fått i uppdrag att genomföra en översyn av nämndens taxor, avgifter och hyror i de fall det förekommer inom nämndens ansvarsområden och lämna förslag som innebär att intäkterna ökar samt att genomföra en översyn av nämndens organisationer i syfte att effektivisera verksamheterna. I nämndens svar till KSAU finns en beskrivning av nämndens taxor, avgifter och hyror samt en beskrivning av de effektiviseringar som barn- och utbildningsförvaltningen har genomfört inom samtliga av förvaltningens verksamheter. Beslutsunderlag Barn och utbildningsnämndens svar på Förslag på åtgärder för att minska verksamhetens driftskostnader Arbetsutskottet Beslut KS- 95 Barn- och Utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn och utbildningsnämnden beslutar att skicka svaret vidare till KSAU. s arbetsutskotts beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott uppdrar åt förvaltningschef att konkretisera svaret samt komplettera med summa eller skattning på de olika effektiviseringsposterna fram tills nämndsmötet. s beslut Barn och utbildningsnämnden beslutar att skicka svaret vidare till KSAU.

13 13 (15) 85 Dnr Regelverk för skolskjuts för elev i grundskola, grundoch gymnasiesärskola samt ersättning för elevresor för elev i gymnasieskola I samband med Skånetrafikens nya skolbiljetter har Barn och utbildningsförvaltningen reviderat kommunens regelverk för skolskjuts för elev i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt ersättning för elevresor för elev i gymnasieskola. Beslutsunderlag Arbetsutskottet Regelverk för skolskjuts Bjuv Barn- och Utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår nämnden besluta att det nya regelverket för skolskjuts för elev i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt ersättning för elevresor för elev i gymnasieskola att gälla från och med s arbetsutskotts beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår nämnden besluta att det nya regelverket för skolskjuts för elev i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt ersättning för elevresor för elev i gymnasieskola till att gälla från och med s beslut beslutar att det nya regelverket för skolskjuts för elev i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt ersättning för elevresor för elev i gymnasieskola att gälla från och med

14 14 (15) 86 Dnr Inventarier gamla Brogårdaskolan På kommunen finns idag en förvaltningsövergripande grupp som arbetar med att tömma den gamla Brogårdaskolan på inventarier. Samtliga av kommunens verksamheter har under våren haft möjlighet att hämta saker på skolan, dock finns det en hel del saker kvar. Att slänga dessa är förenat med höga kostnader, det är inte heller ett bra alternativ ur miljösynpunkt. Barn- och utbildningsförvaltningen önskar därför att sälja resterande inventarier till marknadspris, i enlighet med kommunallagen. Det som sedan finns kvar i form av möbler önskar förvaltningen skänka till en förening som skänker skolinventarier till Afrika för återanvändning i byskolor. För att inventarierna ska kunna säljas krävs ett nämndbeslut i barn- och utbildningsnämnden. Beslutsunderlag Snabbfakta- Vad får vi göra med gamla möbler Barn- och Utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår nämnden besluta att sälja resterande inventarier från gamla Brogårdaskolan till marknadspris, i enlighet med kommunallagen. Det som sedan finns kvar i form av möbler överlåtes till en förening som skänker skolinventarier till Afrika för återanvändning i byskolor. s beslut beslutar att sälja resterande inventarier från gamla Brogårdaskolan till marknadspris, i enlighet med kommunallagen. Det som sedan finns kvar i form av möbler överlåtes till en förening som skänker skolinventarier till Afrika för återanvändning i byskolor.

15 15 (15) 87 Dnr Redovisning av delegationsbeslut 2019 har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän i enlighet med barn- och utbildningsnämndens delegationsordning. Dessa beslut ska redovisas till barn- och utbildningsnämnden. Redovisningen innebär inte att barn- och utbildningsnämnden omprövar eller fastställer delegationsbesluten. Däremot får barn- och utbildningsnämnden återta lämnad delegation eller föregripa ett beslut i ett enskilt ärende av den som fått beslutanderätten genom att själv ta över ärendet och fatta beslut. Beslutsunderlag Beslut om busskort 39/19 Beslut om mottagande och placering i grundsärskola 40/19 Beslut om mottagande och placering i grundsärskola 41/19 Beslut om mottagande och placering i grundsärskola 42/19 Beslut om tillhörighet till målgruppen för gymnasiesärskola 43/19 s beslut godkänner redovisningen av de delegationsbeslut som förtecknats i protokoll 26 juni 2019.

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Stefan Svalö (S) 63-72 Håkan Olsson (S) Krister Nilsson

Läs mer

Anita Blixt (L) för Madeleine Landin (S)

Anita Blixt (L) för Madeleine Landin (S) 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 24 april 2019 kl 18:30-21:00 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Stefan Svalö (S) Håkan Olsson (S) Krister Nilsson

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson (C), 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 18:30-19:50 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 18:30-19:50 Beslutande 1 (22) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 18:30-19:50 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson (C), 1:e vice

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30. Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke Johnsson (S)

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30. Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke Johnsson (S) 1 (20) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 november 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Madeleine Landin (S) Ingegärd Berglund (KD) Urban Berglund (KD)

Madeleine Landin (S) Ingegärd Berglund (KD) Urban Berglund (KD) 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 22 augusti 2018 kl 18:30-21:20 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30.

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. 1 (15) Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Mickael Persson (S) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Sten Claesson (SD)

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 25 januari 2017 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson (S)

Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson (S) 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 24 januari 2018 kl 18:30-19:50 Beslutande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00

Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Mickael Persson (S) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Krister Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 19 september 2018 kl 18:30-20.15 Beslutande Caroline Wegner (S), Ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen klockan 18.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 10 oktober 2018 kl 18:30-20:30. Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S)

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 10 oktober 2018 kl 18:30-20:30. Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S) 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 10 oktober 2018 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L)

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Håkan Olsson (S) ersätter Denise Berendji (S) Madeleine Landin (S) ersätter Mickael Persson (S) Andrej Schönbäck (M) Maher Wawieh (S)

Håkan Olsson (S) ersätter Denise Berendji (S) Madeleine Landin (S) ersätter Mickael Persson (S) Andrej Schönbäck (M) Maher Wawieh (S) 1 (15) Plats och tid Blosset, måndagen den 11 juni 2018 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Bertil

Läs mer

Micael Ohlsson (S) Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S)

Micael Ohlsson (S) Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S) 1 (18) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 21 mars 2018 kl 18:30-20:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) kl 18:40-20:30 Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD)

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) kl 18:40-20:30 Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 september 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 21 januari kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Sven-Ingvar Blixt (L) Jörgen Johnsson (M) Jonas Lindqvist (KD) Jörgen Sjöqvist (S) Peter Persson (S) Lennart Wiberg (S) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (12) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 12 oktober 2017 kl 14:00-15:15 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Niels Madsen (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande 1 (12) Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M)

Krister Bergsten (L) Jörgen Sjöqvist (S) Jerry Karlsson (SD) Magnus Olsson (SD) Göran Palmkvist (M) 1 (11) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 14 februari 2019 kl 14:00-15:20 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S) Ronny Thomasson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 9 Sida 1 av 9 Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014 kl. 18.30-20.30 Förskolan Äventyret, Ekeby Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson (S) ordförande Annika

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 augusti kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD), 1:e vice ordförande Terhi Laine (S) Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD), 1:e vice ordförande Terhi Laine (S) Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) 1 (12) Plats och tid Solgatan 5 J, Bjuv, onsdagen den 20 mars 2019 kl 13:30-15:00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD), 1:e vice ordförande Terhi Laine (S) Mikael Henrysson (SD)

Läs mer

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S)

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S) 1 (10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 30 maj 2018 kl 08:30-11:45 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Sven-Ingvar Blixt (L) Ninnie Lindell

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (12) Plats och tid Futurum, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15.30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 11 Sida 1 av 11 Tid och plats Onsdagen den 18 februari kl. 18:00-21:00 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2015-06-10 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 10 juni kl.8.30 11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Töcksfors skola, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Allan Spets, V. ordförande (C) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Thord Andersson (C)

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Håkan Olsson (S) 48 för Madeleine Landin. Håkan Olsson (S), 40-47, Maher Wawieh (S)

Håkan Olsson (S) 48 för Madeleine Landin. Håkan Olsson (S), 40-47, Maher Wawieh (S) 1 (22) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 18 april 2018 kl 18:30-21:05 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla.

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS. Justering av Socialnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla. 1 Plats och tid Borgmästaren 09:00-11:30 ande ledamöter Övriga närvarande ersättare tjänstemän Utses att justera Maritza Villanueva Contreras (V) Lars Kempe (S) Gunilla Nilsson (S) Alf Söderlund (S) ersätter

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

Håkan Olsson (S) Kenneth Bolinder (S) 8-11 Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Kennet Jansson (MP) Bernt Drube (SD)

Håkan Olsson (S) Kenneth Bolinder (S) 8-11 Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Kennet Jansson (MP) Bernt Drube (SD) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 mars 2016 kl 18:30-20:15 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD)

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD) 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 22 februari 2017 kl 18:30-19:30 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19 Tid och plats Kl. 18:00 onsdag den 27 februari 2019, Skoklosterrummet/Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Carl-Johan Torstenson (M), Ordförande

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, måndagen den 19 augusti 2019 kl 14:00-16:00 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 17.30 19.35 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-20 1 [11] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande 1 (15) Plats och tid Beslutande Futurum, onsdagen den 17 augusti 2016 kl 13:30-15.45 Ajö Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD)

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Blossset, Almliden, kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Rolf Olsson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M)

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-11-18 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Gunnemar Olsson (FP)) Kenneth Hermansson (C) Mona Olausson (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-08 1 [8] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (14) Plats och tid Söderåsens Golfklubb, onsdagen den 24 maj 2017 kl 09:00-12.00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Ersättare Bert Roos (S) Nils Nilsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55.

Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:00 15:30, ajournering kl 14:30 14:55. Beslutande: Tobias Folkesson Ordförande (S) Susanne Olsson Vice Ordförande (S) Qristina Ribohn Ledamot (S) Mona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (13) Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 december 2016 kl 13:00-14:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Gull-Britt Hansson (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer