Samrådsredogörelse Befintlig 20 kv ledning Hacktorp Nynas oljeraffinaderi, Nynäshamns kommun, Stockholms län

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse Befintlig 20 kv ledning Hacktorp Nynas oljeraffinaderi, Nynäshamns kommun, Stockholms län"

Transkript

1 BILAGA 3:1 Samrådsredogörelse Befintlig 20 kv ledning Hacktorp Nynas oljeraffinaderi, Nynäshamns kommun, Stockholms län Dokumentförteckning Samrådsredogörelse Bilaga 1 Inbjudan till samråd Bilaga 2 Sändlista (myndigheter, intresseorganisationer mfl) Bilaga 3 Samrådsannons i tidning Bilaga 4 Inkomna yttranden Sida 1 (1)

2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi, Nynäshamn kommun Nynas AB

3 Befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi BAKGRUND Nynas AB (nedan benämnt Nynas) äger befintlig 20 kv luftledning som går från stationen Hacktorp till bolagets raffinaderi i Nynäshamn, söder om Stockholm. I raffinaderiet förädlas råolja till olika produkter. För att verksamheten ska kunna fungera krävs en driftsäker och tillförlitlig elförsörjning. Raffinaderiet försörjs av en 70 kv luftledning som ägs av Vattenfall Eldistribution AB och ovan nämnda 20 kv ledning som ägs av Nynas. Koncessionen (tillstånd enligt ellagen) för 20 kv ledningen har gått ut och Nynas avser att söka om koncession för den befintliga ledningen. För att bygga och använda elektriska starkströmsledningar i Sverige krävs enligt ellagen (1997:857) tillstånd, nätkoncession för linje. En miljökonsekvensbeskrivning ska biläggas ansökan om nätkoncession. I arbetet med att upprätta MKB ska samråd enligt 6 kap. 4 miljöbalken hållas. Denna redogörelse omfattar genomfört samråd inför upprättande av MKB och koncessionsansökan för befintlig 20 kv ledning och syftar till att beskriva samrådets genomförande, sammanfatta inkomna synpunkter samt bemöta dessa. SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE Samråd, enligt 6 kapitlet miljöbalken har skett genom utskick av ett samrådsunderlag den 27 juli 2017 till bl.a. Länsstyrelsen i Stockholms län, Nynäshamns kommun samt övriga myndigheter och organisationer som kan tänkas bli berörda. Samråd har även skett med de fastighetsägare, närboende och verksamhetsutövare som bedöms vara direkt berörda av den befintliga ledningen genom utskick av samrådsunderlag och inbjudan till samråd. Samrådet kungjordes den 18 augusti 2017 genom annons i Nynäshamns Posten. Nynas önskade få synpunkter senast den 8 september De synpunkter som inkommit i samrådet redovisas nedan. 2 (5)

4 Befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi INKOMNA YTTRANDEN OCH NYNAS BEMÖTANDEN I detta avsnitt redovisas en sammanfattning av inkomna synpunkter i samrådet om befintlig ledning. Yttrandena bemöts löpande i texten i direkt anslutning till respektive yttrande. Länsstyrelse och kommun Länsstyrelsen Stockholm Länsstyrelsen har inget att erinra mot förslaget. Enligt deras bedömning är det mest lämpligt att låta befintlig ledning finnas kvar. Detta eftersom det innebär minst påverkan på omgivningen. Länsstyrelsen informerar även om att man avser att avvakta med ett beslut om ledningen kan antas medföra betydande miljöpåverkan till dess att Nynas kompletterat begäran med denna samrådsredogörelse. Nynas bemötande Att bibehålla befintlig ledning är som länsstyrelsen skriver, det mest lämpliga i det här fallet. Nynäshamns kommun I samband med utvecklingen av Norviks hamn finns förslag om en ny påfart till väg 73 i det berörda området. Kommunen förutsätter att Nynas AB tar kontakt med Stockholms Hamnar och Trafikverket för att kontrollera att detta inte kommer att innebära problem. I övrig har inte kommunen något att invända mot ansökan om ny koncession. Nynas bemötande Nynas noterar kommunens synpunkter. Information om Trafikverkets arbete med pågående åtgärdsvalsstudie för väg 73, sträckan trafikplats Älgviken-Nynäshamns station har lämnats av Trafikverket, se nedan. Övriga myndigheter, intresseföreningar och sektorsintressenter Följande myndigheter och organisationer har meddelat att de avstår från att yttra sig: - Folkhälsomyndigheten - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) - Statens fastighetsverk (SFV) - Naturvårdsverket - Sveriges geologiska undersökningar (SGU), eftersom det gäller en befintlig ledning Följande myndigheter och organisationer har meddelat att de inte har något att erinra i ärendet: - Skogsstyrelsen 3 (5)

5 Befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi Polisen, via Lokalpolisen Haninge/Nynäshamn, meddelar att man inte har några uppgifter eller åsikter att tillägga utan hänvisar till de aktörer som är med och handlägger ärendet. Nynas kommentarer: Nynas noterar Polisens synpunkter. Skanova meddelar att man inte har några speciella synpunkter. Om alternativet med markförlagd kabel skulle bli aktuellt upplyser Skanova att man har kablar i området mellan transformatorstation Hacktorp och väg 73. Skanova hänvisar även till ledningskollen.se samt påminner om Telestörningsnämndens meddelande nr 21 rörande avstånd mellan högspänningsledning och lågspännings-, teleanläggningar mm. Nynas kommentarer: Nynas noterar Skanovas synpunkter för det fall att alternativet med markförlagd kabel skulle bli aktuellt. Vattenfall konstaterar att Nynas 20 kv ledning går parallellt med Vattenfalls 70 kv ledning och har så gjort under lång tid. Eftersom Nynas inte planerar att göra några förändringar på ledningen har Vattenfall inte något att erinra. Vattenfall informerar vidare att avtal tecknats med Nynas avseende Vattenfalls övertagande av 20 kv ledningen efter att koncession meddelats. Nynas kommentarer: Nynas noterar Vattenfalls synpunkter och är medveten om Vattenfalls framtida övertagande av ledningen. Ellevio har inget att invända. I händelse av en förändring av ledningen vill Ellevio att fortsatta kontakter tas. Nynas kommentarer: Nynas noterar Ellevios synpunkt. Vid en eventuell förändring av ledningen kommer Nynas att kontakta Ellevio. Trafikförvaltningen meddelar att de inte har några synpunkter på samrådshandlingarna. Varken befintlig sträckning eller eventuell markförläggning av ledningen skulle medföra någon påverkan på kollektivtrafiken. Nynas kommentarer: Nynas noterar synpunkterna. Trafikverket har inget att erinra mot att befintlig luftledning fortsätter att användas. En markförläggning av ledningen anses dock kunna påverka trafiken i anläggningsskedet. Markförläggning av kabel tvärs över väg 73 kräver tillstånd från samt avtal med Trafikverket. Trafikverket meddelar vidare att de för närvarande genomför en åtgärdsvalsstudie för väg 73, sträckan trafikplats Älgviken-Nynäshamns station. Trafikplats Norvik är en av de punkter som är mest prioriterade att titta på. Studien har ännu inte kommit till fasen där åtgärder föreslås och Trafikverket vet därför inte om ledningen i fråga kan påverkas av dessa framtida åtgärder. Nynas kommentarer: Nynas noterar Trafikverkets synpunkter. Om markförläggning skulle bli aktuell kommer vidare kontakt tas med Trafikverket. Vid en framtida förändring av trafikplats Norvik förutsätter Nynas att Trafikverket tar hänsyn till befintlig luftledning. Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) bedömer att Nynas agerar tillfredsställande ur strålskyddssynpunkt. SSM vill påpeka att Myndigheternas försiktighetsprincip om lågfrekventa elektriska och magnetiska fält, ADI477, inte existerar längre. 4 (5)

6 Befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi SSM upplyser om Strålsäkerhetsmyndighetens allmänna råd (SSMFS 2008:18) om begränsning av allmänhetens exponering för elektromagnetiska fält vilket anger referensvärden (rekommenderade maxvärden) för elektromagnetiska fält, samt lämnar viss information om magnetfält. Nynas kommentarer: Nynas noterar Strålsäkerhetsmyndighetens synpunkter. 5 (5)

7 Datum Handläggare Mottagare Till berörd länsstyrelse, kommun, fastighetsägare mfl. Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken för befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi, Nynäshamns kommun, Stockholms län Nynas AB äger en 20 kv luftledning mellan transformatorstation Hacktorp och Nynas oljeraffinaderi. Ledningen är ca 650 meter lång och försörjer raffinaderiet med ström och säkerställer att verksamheten fungerar. Koncessionen (tillstånd enligt ellagen) har gått ut och Nynas har inlett arbetet med att ansöka om koncession för att få fortsätta använda och driva den befintliga ledningen. Detta samråd är en viktig del i det arbetet. Den samlade bedömningen i dagsläget är att ett bibehållande av befintlig ledning och fortsatt drift sammantaget utgör det bästa alternativet ur teknisk, ekonomisk och miljömässig aspekt. Befintlig ledning och utredda alternativ finns beskrivna i bifogat samrådsunderlag. Välkommen att lämna synpunkter Vi tar tacksamt emot skriftliga synpunkter senast 8 september 2017 till ÅF, som arbetar i projektet på uppdrag av Nynas AB: ÅF Industry AB att STOCKHOLM Alternativt per Samrådsunderlaget skickas till länsstyrelsen, Nynäshamns kommun, övriga berörda myndigheter och organisationer samt fastighetsägare som är särskilt berörda. Inbjudan och uppmaning till allmänheten och övriga intressenter att inkomma med synpunkter sker via annons i Nynäshamns Posten. Samrådet syftar till att informera om arbetet samt ge berörda parter möjlighet att i ett tidigt skede kunna påverka och föra fram synpunkter på ledningen samt uppmärksamma viktiga aspekter att belysa i den miljökonsekvensbeskrivning (MKB) som kommer att upprättas. Vad händer sedan? Inkomna synpunkter och Nynas kommentarer till dem kommer att sammanfattas i en samrådsredogörelse. Nästa steg är sedan att ta fram en MKB som kommer att utgöra bilaga till koncessionsansökan som lämnas till Energimarkandsinspektionen för prövning. ÅF Industry AB, Frösundaleden 2 (goods 2E), SE Stockholm Telefon , Org nr , VAT nr SE Sda 1 (2)

8

9 Sändlista, samråd bef. 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi Samrådsunderlaget har skickats digitalt till de remissinstanser där e-post angivits nedan. Övriga har erhållit underlaget i pappersform via vanlig post. NAMN Adress Postnr Stad E-postadress E-post (E) eller Brev (B) Länsstyrelsen Stockholms län Box Stockholm stockholm@lansstyrelsen se E Nynäshamns kommun kontaktcenter@nynashamn.se E Skogsstyrelsen Jönköping skogsstyrelsen@skogsstyrelsen.se E Elsäkerhetsverket Box Kristinehamn registrator@elsakerhetsverket.se E Försvarsmakten Stockholm exp-hkv@mil se E Fortifikationsverket Eskilstuna fortv@fortifikationsverket.se E FRA (Försvarets Radioanstalt) Box Bromma fra@fra.se E Skanova, Elskyddsärenden Box Farsta elskydd@skanova.se E Folkälsomyndigheten info@folkhalsomyndigheten.se E Trafikverket Borlänge trafikverket@trafikverket.se E Naturvårdsverket registrator@naturvardsverket.se E Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) Karlstad registrator@msb.se E Post och Telestyrelsen (PTS) Box Stockholm pts@pts se E Sveriges Geologiska Undersökning Box Uppsala sgu@sgu.se E Riksantikvarieämbetet registrator@raa.se E Statens Fastighetsverk sfv@sfv.se E Rikspolisstyrelsen registrator kansli@polisen se E Polismyndigheten registrator stockholm@polisen.se E Strålsäkerhetsmyndigheten registrator@ssm.se E LRF Stockholm registrator@lrf.se E Ellevio E Vattenfall Eldistribution AB planochbygg.solna@vattenfall com E AB Stockholms lokaltrafik landstinget@sll se E NET 1 storkund@net1.se E STOKAB Box Stockholm info@stokab.se E TDC Sverige AB kundservice@tdc se E Tele2 Sverige AB Stockholm B Teracom kundtjanst@teracom.se E E Telenor Sverige AB Stockholm B Telia Sonera STOCKHOLM B Friluftsfrämjandet Nynäshamn nynashamn@friluftsframjandet.se E Nynäshamns Naturskyddsförening nynashamn@naturskyddsforeningen.se E Nynäshamns ornitologer (NOF) nof@nynof.se E Sotholms Härads hembygdsförening post@nynashamnshembygdsgard se E Värmevärden AB info@varmevarden.se E Svenska Stadsnät Nynäsvägen Nynäshamn Skanova, Elskyddsärenden Box Farsta B Skanova, Gemomatikk ledningsanvisning@geomatikk.se E

10

11

12

13 YTTRANDE Datum Beteckning (2) Detta beslut ha granskats, godkänts och skickats via Länsstyrelsens digitala ärendehanteringsdiariesystem Platina och har därför ingen namnunderskrift. Kopia: SMOHF, miljokontoret@smohf

14 Yttrande Datum Beteckning FM :5 Sida 1 (1) Ert tjänsteställe, handläggare Ert datum Er beteckning Vårt tjänsteställe, handläggare Vårt föregående datum Vår föregående beteckning, HKV PROD Yttrande avseende samråd för förlängning av nätkoncession, befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi, Nynäshamns kommun, Stockholms län Försvarsmakten har inget att erinra i rubricerat ärende. För frågor i ärendet kontakta handläggaren enligt ovan. Stf. C Produktionsledningens infrastrukturavdelning Handlingen är fastställd i Försvarsmaktens elektroniska dokument- och ärendehanteringssystem. Sändlista ÅF consult För kännedom FMTIS AnlE FMTIS SystE Planavd FMTIS Stab J5 Postadress Besöksadress Telefon Telefax E-post, Internet Försvarsmakten Lidingövägen exp-hkv@mil.se Stockholm

15

16 [Sida]

17

18 Stockholm (1) ÅF Industry AB att Stockholm Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken för befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi, Nynäshamns kommun, Stockholms län Ellevio AB har erhållit rubricerade remiss för yttrande och vi har följande synpunkter. Ellevio har som framgår av samrådsunderlaget områdeskoncessionen för Nynäshamns kommun, vilket omfattar ledningar upp till 20 kv. Ellevio har dock inget att invända mot det valda alternativet. I händelse av förändring av ledningen vill vi även fortsatt bli kontaktade för samråd. Kontaktperson: Med vänliga hälsningar Ellevio, Fysisk planering Ellevio AB (publ). Box Stockholm Säte Stockholm. Org-nr Telefon Webbadress ellevio.se

19

20

21

22

23 Skickat: den 24 augusti :31 Till: Kopia: SGU Diariet Ämne: Förlängd nätkoncession Hacktorp-Nynäs SGU Dnr 1664/2017 Då ärendet gäller en befintlig ledning har vi inget att anföra mot en förlängd koncession. Vi ser gärna att ärenden gällande förlängning av befintliga nätkoncessioner inte tillsänds oss. Statsgeolog Avdelningen för samhällsplanering Sveriges geologiska undersökning Uppsala tel. Mobil

24

25 Från: Skickat: den 18 augusti :23 Till: Ämne: NV : Samråd enligt 6:4 miljöbalken avseende befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi, Nynäshamns kommun Naturvårdsverket avstår att yttra sig i rubricerat ärende. Detta e-postmeddelande är skickat via Naturvårdsverkets dokument- och ärendehanteringssystem. Om du svarar på meddelandet bör du inte ändra avsändaradress eller ämne. Hälsningar NATURVÅRDSVERKET BESÖK: Valhallavägen 195, Stockholm POST: Stockholm TELEFON: INTERNET: Tänk på miljön innan du skriver ut det här mejlet

26

27 Skickat: den 1 augusti :22 Till: Kopia: Registrator Ämne: Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken för befintlig20 kv ledning Hacktorp- Nynas raffinaderi, Nynäshamns kommun, Stockholms län. Vårt dnr Uppföljningsflagga: Följ upp Färdigt: den 29 augusti :30 Flagga: Har meddelandeflagga Folkhälsomyndigheten har beretts tillfälle att inkomma med synpunkter angående rubricerade remiss. Folkhälsomyndigheten är en nationell myndighet för folkhälsofrågor och inte specifika miljöfrågor som t.ex. ledningars dragning i specifika fall. Myndigheten lämnar därför remissen utan åtgärd. Med vänlig hälsning utredare/samordnare Folkhälsomyndigheten Epidemiologi och Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet med ett övergripande ansvar för folkhälsofrågor. Myndighetens uppdrag är att främja hälsa, förebygga ohälsa samt skydda mot hälsohot. För ytterligare information:

28

29

30

31 BESLUT 1 (1) Enheten för planfrågor Datum Beteckning ÅF Industry Beslut om att förnyelse av koncession för befintlig 20 kvledning mellan Hacktorp och Nynas raffinaderi i Nynäshamns kommun, Stockholms län inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan Ansökan med underlag daterad 5 oktober Beslut Länsstyrelsen beslutar att förnyelse av koncession för befintlig 20 kv ledning mellan Hacktorp och Nynas raffinaderi i Nynäshamns kommun inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan enligt 6 kap. 5 miljöbalken. Upplysning Detta beslut får enligt miljöbalken 6 kap 5 MB inte överklagas. Redogörelse för ärendet Ni har genomfört samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken (MB) med berörda enskilda och tillsynsmyndigheten. Länsstyrelsen lämnade sitt samrådsyttrande den 12 september Länsstyrelsens motivering Vid en sammanvägning av den planerade verksamhetens art, storlek och lokalisering samt av vad som i övrigt framkommit i ärendet gör Länsstyrelsen, med stöd av Förordning om miljökonsekvensbeskrivningar (SFS 1998:905), bilaga 2, bedömningen att planerad verksamhet inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Planhandläggare Detta beslut ha granskats och godkänts via Länsstyrelsens ärendehanteringssystem och har därför ingen namnunderskrift. Postadress Besöksadress Telefon E-post/webbplats Länsstyrelsen i Stockholms län Regeringsgatan stockholm@lansstyrelsen.se Box Fax STOCKHOLM

Bilaga 1. Samrådsredogörelse för alternativa sträckningar

Bilaga 1. Samrådsredogörelse för alternativa sträckningar Bilaga 1 Samrådsredogörelse för alternativa sträckningar Administrativa uppgifter Verksamhetsutövare Tekniska verken Nät AB Box 1500 581 15 Linköping Organisationsnummer: 556426-8588 Konsult ÅF Consulting

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Sjunnen och Stensborg i Vetlanda kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Sjunnen och Stensborg i Vetlanda kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Sjunnen och Stensborg i Vetlanda kommun September

Läs mer

Befintlig 50 kv ledning mellan Väsa och Blyberg i Älvdalens kommun i Dalarnas län

Befintlig 50 kv ledning mellan Väsa och Blyberg i Älvdalens kommun i Dalarnas län MKB-bilaga 2 Befintlig 50 kv ledning mellan Väsa och Blyberg i Älvdalens kommun i Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om nätkoncession för linje April 2017 Ellevio AB (publ). 115 77 Stockholm Säte

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Brunnshult och Sjunnen i Vetlanda kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Brunnshult och Sjunnen i Vetlanda kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Brunnshult och Sjunnen i Vetlanda kommun September

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bredestad och Aneby i Aneby kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bredestad och Aneby i Aneby kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bredestad och Aneby i Aneby kommun Februari 2017

Läs mer

Bilageförteckning 1 Samrådsunderlag Bifogas ej 2 Samrådsinbjudan fastighetsägare 3 Samrådsinbjudan remissinstanser 4 Sändlista remissinstanser 5 Lista över inkomna yttranden 6 Inkomna yttranden 8/8 Sändlista

Läs mer

Förlängd koncession för befintlig 145 kv ledning mellan Källtjärn och Nora i Karlskoga och Nora kommun, Örebro län

Förlängd koncession för befintlig 145 kv ledning mellan Källtjärn och Nora i Karlskoga och Nora kommun, Örebro län Bilaga M1 Förlängd koncession för befintlig 145 kv ledning mellan Källtjärn och Nora i Karlskoga och Nora kommun, Örebro län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om förlängd nätkoncession för linje Ellevio AB (publ).

Läs mer

Befintlig 40 kv luftledning mellan Holma och Kaxholmen i Jönköpings kommun

Befintlig 40 kv luftledning mellan Holma och Kaxholmen i Jönköpings kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Befintlig 40 kv luftledning mellan Holma och Kaxholmen i Jönköpings kommun Oktober 2017 Bg: 5967-4770 Pg: 428797-2

Läs mer

Samrådredogörelse

Samrådredogörelse Samrådredogörelse Förnyelse av nätkoncession för befintlig 40 kv-luftledning mellan Kinna och Rydboholm, Mark kommun och Borås stad, Västra Götalands län. 2018-02-12 INNEHÅLL 1 BAKGRUND OCH SYFTE... 2

Läs mer

Länsstyrelsen har inget att erinra mot vad som föreslås. Beskrivning och MKB behöver förtydligas enligt nedanstående.

Länsstyrelsen har inget att erinra mot vad som föreslås. Beskrivning och MKB behöver förtydligas enligt nedanstående. Samrådsyttrande 2017-05-02 Bilaga S3 sid 1/15 Diarienummer 407-12178-2017 Sida 1(2) Samhällsbyggnadsenheten Arkitekt @vattenfall.com @poyry.com @lansstyrelsen.se Yttrande över ansökan om att flytta markkablar

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 130 kv kraftledning mellan Ängdalen och Ängsgården, Åstorps kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 130 kv kraftledning mellan Ängdalen och Ängsgården, Åstorps kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 130 kv kraftledning mellan Ängdalen och Ängsgården, Åstorps kommun September

Läs mer

Samrådsredogörelse - Koskullskulle

Samrådsredogörelse - Koskullskulle 2017-10-06 Bild: Hitta.se Samrådsredogörelse - Koskullskulle Ansökan om nätkoncession för 40 kv kraftledning vid Koskullskulle, Gällivare kommun, Norrbottens län Bilaga 1 till SR [Kommun, Länsstyrelse,

Läs mer

Ansökan om nätkoncession för linje för befintlig 150 kv-luftledning 714MF(3) Tjärnholmen - Gammelstad. Samrådsredogörelse.

Ansökan om nätkoncession för linje för befintlig 150 kv-luftledning 714MF(3) Tjärnholmen - Gammelstad. Samrådsredogörelse. Bilaga A Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för befintlig 150 kv-luftledning 714MF(3) Tjärnholmen - Gammelstad Luleå kommun, Norrbottens län 2017-08-29 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING...

Läs mer

Fortum har anlitat Pöyry SwedPower AB för att genomföra samråd och upprätta MKB:n.

Fortum har anlitat Pöyry SwedPower AB för att genomföra samråd och upprätta MKB:n. Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för markförläggning av del av 40 kv-ledning L643 i ny sträckning mellan Norra Ormesta och Rynninge, Örebro kommun, Örebro län 1. Inledning 1.1 Bakgrund

Läs mer

Bilaga M1 b. Projektorganisation. Ellevio AB Stockholm. Telefonväxel: Org.nr: Samordnare tillståndsfrågor

Bilaga M1 b. Projektorganisation. Ellevio AB Stockholm. Telefonväxel: Org.nr: Samordnare tillståndsfrågor Samrådsredogörelse Bilaga M1 b Projektorganisation Ellevio AB 115 77 Stockholm Telefonväxel: 08-606 00 00 Org.nr: 556037-7326 Samordnare tillståndsfrågor Samråd och MKB NEKTAB Sågaregatan 22 46132 Trollhättan

Läs mer

Remissvar: LFV har som sakägare av CNS-utrustning inget att erinra mot att nätkoncession beviljas för ledningen..

Remissvar: LFV har som sakägare av CNS-utrustning inget att erinra mot att nätkoncession beviljas för ledningen.. 2017-06-16 Remissvar: LFV har som sakägare av CNS-utrustning inget att erinra mot att nätkoncession beviljas för ledningen.. Detta yttrande gäller på utfärdandedatum. LFV förbehåller sig rätten att revidera

Läs mer

/2269 SAMRÅDSREDOGÖRELSE

/2269 SAMRÅDSREDOGÖRELSE SVENSKA S KRAFTNÄT Koncessioner och kommunikation Enligt sändlista 2017-05-15 2016/2269 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Redogörelse för genomfört samråd enligt 6 kap miljöbalken angående ombyggnation av fem stycken

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bruket och Ramsebo, via Pauliström i Vetlanda kommun

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bruket och Ramsebo, via Pauliström i Vetlanda kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Bruket och Ramsebo, via Pauliström i Vetlanda kommun

Läs mer

Befintlig 145 kv ledning Västansjö-Hybo- Edeforsen samt Ljusdal-Hybo i Hudiksvall och Ljusdals kommun, Gävleborgs län

Befintlig 145 kv ledning Västansjö-Hybo- Edeforsen samt Ljusdal-Hybo i Hudiksvall och Ljusdals kommun, Gävleborgs län Befintlig 145 kv ledning Västansjö-Hybo- Edeforsen samt Ljusdal-Hybo i Hudiksvall och Ljusdals kommun, Gävleborgs län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om nätkoncession för linje Maj 2017 Ellevio AB (publ). 115

Läs mer

Markbygden Etapp 2 - Elanslutning

Markbygden Etapp 2 - Elanslutning Bilaga A Markbygden Etapp 2 - Elanslutning Samrådsredogörelse 2015-03-19 Tidigare samråd Bolaget har tidigare genomfört samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken för hela projektet Vindkraft i Markbygden i samband

Läs mer

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando. Samrådsredogörelse. Pajala kommun, Norrbottens län

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando. Samrådsredogörelse. Pajala kommun, Norrbottens län Bilaga A. Samrådsredogörelse Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledningar mellan Lovikka och Junosuando Pajala kommun, Norrbottens län 2017-09-25 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 SAMRÅDETS

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE VINDPARKER ÅBY-ALEBO OCH KÄRNEBO

SAMRÅDSREDOGÖRELSE VINDPARKER ÅBY-ALEBO OCH KÄRNEBO www.statkraftsodra.com Bilaga C8 SAMRÅDSREDOGÖRELSE VINDPARKER Ansökan om tillstånd enligt miljöbalken Statkraft Södra Vindkraft AB 1 (8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 SAMRÅDETS GENOMFÖRANDE 3 2.1

Läs mer

Ombyggnation av 145 kv ledning Grycksbo-Stångtjärn, Faluns kommun, Dalarnas län

Ombyggnation av 145 kv ledning Grycksbo-Stångtjärn, Faluns kommun, Dalarnas län Bilaga 1 Ombyggnation av 145 kv ledning Grycksbo-Stångtjärn, Faluns kommun, Dalarnas län Samrådsredogörelse Ellevio AB. 115 77 Stockholm Säte Stockholm. Org nr 556037 7326 Telefon 08-606 00 00 ellevio.se

Läs mer

Projektorganisation. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se. ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com. Rapporten har upprättats av

Projektorganisation. E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se. ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com. Rapporten har upprättats av Projektorganisation E.ON Elnät Sverige AB 205 09 Malmö eon.se ÅF Industry AB Box 585 201 25 Malmö www.afconsult.com Rapporten har upprättats av För kartor i underlaget innehas rättighet: Lantmäteriet MS2006/02876

Läs mer

Ny 145kV markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län

Ny 145kV markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län Ny 145kV markförlagd ledning mellan fördelningsstation Ängelholm Östra och ny fördelningsstation Håve i Ängelholms kommun, Skåne län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om nätkoncession för linje Yttranden och

Läs mer

Ny 145 kv ledning mellan Sälen och Sälsätern i Malung-Sälens kommun i Dalarnas län

Ny 145 kv ledning mellan Sälen och Sälsätern i Malung-Sälens kommun i Dalarnas län Bilaga 1a Ny 145 kv ledning mellan Sälen och Sälsätern i Malung-Sälens kommun i Dalarnas län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ansökan om nätkoncession för linje November 2016 Ellevio AB (publ). 115 77 Stockholm Säte

Läs mer

Innehållsförteckning. 1 Samråd 4

Innehållsförteckning. 1 Samråd 4 Innehållsförteckning 1 Samråd 4 2 Inkomna synpunkter och bemötanden 5 2.1 Länsstyrelsen i Blekinge län 5 2.2 Ronneby kommun 5 2.3 Försvarsmakten 5 2.4 Skanova 5 2.5 Riksantikvarieämbetet 5 2.6 Sveriges

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan,

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan, SAMRÅDSREDOGÖRELSE E 18 Tullstation Hån Årjängs kommun, Värmlands län Vägplan, 2016-09-30 Trafikverket Postadress: Box 1051, 651 15 Karlstad E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 Samrådsredogörelse

Läs mer

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintliga 70 kv och 12 kv kraftledningar vid Sandarne för vilka samrådet gäller. Ellevio AB Stockholm

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintliga 70 kv och 12 kv kraftledningar vid Sandarne för vilka samrådet gäller. Ellevio AB Stockholm Ellevio AB 115 77 Stockholm SAMRÅDSUNDERLAG FÖRNYAD NÄTKONCESSION FÖR LINJE FÖR BEFINTLIGA 70 KV KRAFTLEDNING L3-70 MELLAN KÄLLVATTSTJÄRNEN OCH SANDARNE TRANSFORMATORSTATION OCH INOM SANDARNE INDUSTRIOMRÅDE

Läs mer

2 Kompletterande samrådsredogörelse

2 Kompletterande samrådsredogörelse Bilaga M4.b - Kompletterande samråd sida 2/17 1.2 Syfte Syftet med den nya ledningen mellan Dotorp och Täppan är att förstärka elnätet i området, samt att möjliggöra anslutning av vindkraftsanläggningar

Läs mer

Sida 1 av 1 2016-11-07 Från: @skanova.se Skickat: den 3 november 2016 16:24 Till: Registrator Kopia: Elskydd@skanova.se Ämne: dnr 2016/1940 Kategorier: Hej! Skanova Elskyddsärenden har inga speciella synpunkter

Läs mer

1 INLEDNING...3 2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE...3

1 INLEDNING...3 2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE...3 Innehållsförteckning 1 INLEDNING...3 1.1 BAKGRUND...3 1.2 SYFTE...3 2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE...3 2.1 MYNDIGHETER...4 2.1.1 Länsstyrelsen Västra Götalands län...4 2.1.2 Munkedals kommun...4 2.1.3 Skogsstyrelsen...4

Läs mer

Väg E22 Gladhammar-Verkebäck

Väg E22 Gladhammar-Verkebäck SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg E22 Gladhammar-Verkebäck Västerviks kommun, Kalmar län Vägplan, val av lokaliseringsalternativ, 2016-11-11 Projektnummer: V87 833 333 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket

Läs mer

Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar. Samrådsredogörelse

Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar. Samrådsredogörelse BILAGA A Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje avseende befintlig 40 kv luftledning 3450Ao Leringsforsen-Torpshammar Ånge kommun, Västernorrlands län 2016-09-15 Samrådsredogörelse Ansökan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Om- och nybyggnad av anslutande ledningar till ny 150 kv station i Grundfors Alternativa sträckningar

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Om- och nybyggnad av anslutande ledningar till ny 150 kv station i Grundfors Alternativa sträckningar Bilaga 3:1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Om- och nybyggnad av anslutande ledningar till ny 150 kv station i Grundfors Alternativa sträckningar Vattenfall Eldistribution AB Januari, kompletterat Mars 2017 INLEDNING

Läs mer

Om elförbindelsen Överby-Beckomberga

Om elförbindelsen Överby-Beckomberga Fastighetsägare och remissinstanser enligt sändlista 2019-03-25 Dnr 2016/891 INFORMATION Val av utredningskorridor för fortsatt utredning av den planerade elförbindelsen Överby-Beckomberga Om elförbindelsen

Läs mer

Ansökan om förlängning av nätkoncession för befintlig 40kV markkabel mellan Eksjö och Sjöäng i Eksjö kommun

Ansökan om förlängning av nätkoncession för befintlig 40kV markkabel mellan Eksjö och Sjöäng i Eksjö kommun E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Ansökan om förlängning av nätkoncession för befintlig 40kV markkabel mellan Eksjö och Sjöäng i Eksjö kommun December

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Om- och nybyggnad av anslutande ledningar till ny 150 kv station i Grundfors Utbyggnadsförslag

SAMRÅDSREDOGÖRELSE Om- och nybyggnad av anslutande ledningar till ny 150 kv station i Grundfors Utbyggnadsförslag Bilaga 3:2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Om- och nybyggnad av anslutande ledningar till ny 150 kv station i Grundfors Utbyggnadsförslag Bilaga 1 Annons, Hemsida, Vattenfall Eldistrubution AB Bilaga 2 Annons, dagstidning

Läs mer

Samrådsredogörelse

Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse Gällande Göteborg Energi Nät AB:s ansökan om linjekoncession för 130-kv markförlagd kabel på sträckan Brantingsmotet Brunnsbomotet, Göteborg stad, Västra Götalands län. 2015-09-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

1 Swedish Energy Markets inspectorate

1 Swedish Energy Markets inspectorate em i Energimarknadsinspektionen 1 Swedish Energy Markets inspectorate BESLUT Datum Diarienr 1(4) Sökande Vattenfall Eldistribution AB 556417-0800 RU 2560 169 92 Stockholm Saken Ansökan om nätkoncession

Läs mer

Väg 84 Hede gång- och cykelväg

Väg 84 Hede gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 84 Hede gång- och cykelväg Härjedalens kommun, Jämtlands län Vägplan 2015-08-28 Projektnummer: 145074 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186, 871

Läs mer

Väg 40 förbi Eksjö SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Eksjö kommun, Jönköpings län. Vägplan, val av lokaliseringsalternativ, Projektnummer:

Väg 40 förbi Eksjö SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Eksjö kommun, Jönköpings län. Vägplan, val av lokaliseringsalternativ, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 40 förbi Eksjö Eksjö kommun, Jönköpings län Vägplan, val av lokaliseringsalternativ, 2016-09-30 Projektnummer: 108206 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket

Läs mer

Har meddelandeflagga. Hej!

Har meddelandeflagga. Hej! Från: Skickat: den 22 augusti 2018 15:01 Till: registrator@kustbevakningen.se; stockholm@lansstyrelsen.se; registrator@msb.se; kontaktcenter@nynashamn.se; registrator.stockholm@polisen.se; Regelrådet;

Läs mer

Linjekoncession Lindessjön Samrådsredogörelse

Linjekoncession Lindessjön Samrådsredogörelse Linjekoncession Lindessjön Samrådsredogörelse 2016-01-25 Flygfoto över aktuellt område. Källa: Eniro Ändring av befintlig 40 kv- luftledning söder om Lindessjön, Lindesbergs kommun Linjekoncession Lindessjön-

Läs mer

Förlängning av nätkoncession för linje för två befintliga markkablar, Laxå kommun, Örebro län

Förlängning av nätkoncession för linje för två befintliga markkablar, Laxå kommun, Örebro län Förlängning av nätkoncession för linje för två befintliga markkablar, Laxå kommun, Örebro län Samrådsunderlag September 2016 Ellevio AB avser förlänga nätkoncession för linje för två befintliga 40 kv markkablar

Läs mer

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintlig 70 kv kraftledning L4-70 Ringnäs Kinstaby ställverk. Ellevio AB Stockholm

SAMRÅDSUNDERLAG JUNI Karta över befintlig 70 kv kraftledning L4-70 Ringnäs Kinstaby ställverk. Ellevio AB Stockholm Ellevio AB 115 77 Stockholm SAMRÅDSUNDERLAG FÖRNYAD NÄTKONCESSION FÖR LINJE FÖR BEFINTLIG 70 KV KRAFTLEDNING L4-70 MELLAN RINGNÄS OCH KINSTABY STÄLLVERK I SÖDERHAMNS KOMMUN, GÄVLEBORGS LÄN JUNI 2016 Karta

Läs mer

Samrådsmöte med Länsstyrelsen i Dalarnas län angående koncession för 130 kv ledning mellan Lannaberget och Broboberget i Rättviks kommun

Samrådsmöte med Länsstyrelsen i Dalarnas län angående koncession för 130 kv ledning mellan Lannaberget och Broboberget i Rättviks kommun Protokoll Samrådsmöte med Länsstyrelsen i Dalarnas län angående koncession för 130 kv ledning mellan Lannaberget och Broboberget i Rättviks kommun Datum: 2014 06 18 Plats: Länsstyrelsen Dalarnas län, Falun

Läs mer

Samrådsredogörelse och begäran om beslut om betydande miljöpåverkan enligt miljöbalken 6 kap 5 1 Inledning

Samrådsredogörelse och begäran om beslut om betydande miljöpåverkan enligt miljöbalken 6 kap 5 1 Inledning Länsstyrelsen i Västra Götalands län samby.vastragotaland@lansstyrelsen.se Ert Diarienr: 407-12178-2017 Datum: Kopia till: 2017-05-19 Miljösamverkan Östra Skaraborg Sökande: Kontaktperson sökanden: Tel:

Läs mer

Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall Eldistribution AB BILAGA 1 Markförläggning av 130 kv kraftledning inför exploatering av Västra Ursvik, Sundbybergs stad och Stockholms stad Samrådsredogörelse Vattenfall Eldistribution AB Mars 2018 Projektorganisation:

Läs mer

Ordförande i NOF LULEÅ. Skickat: den 9 juli :17 Till:

Ordförande i NOF LULEÅ. Skickat: den 9 juli :17 Till: Från: Skickat: den 9 juli 2017 08:17 Till: Ämne: Remiss @bredband.net> Hej, Ni önskar att få synpunkter vad avser tre ärenden om förlängd koncession Lovikka-finska gränsen.nof vill på det här stadiet av

Läs mer

MILJÖENHETEN. Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet

MILJÖENHETEN. Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet MILJÖENHETEN Samråd inför ansökan om tillstånd till miljöfarlig verksamhet 1 Samråd Många verksamheter kräver tillstånd enligt miljöbalken för att få startas och drivas. I bilagan till förordningen om

Läs mer

Bakgrund och syfte AB PiteEnergi planerar att ansöka om linjekoncession för två 45 kv markkablar i anslutning till Pitholmens industriområde.

Bakgrund och syfte AB PiteEnergi planerar att ansöka om linjekoncession för två 45 kv markkablar i anslutning till Pitholmens industriområde. PM 2014-09-23 Samrådsredogörelse Inledning Detta är en redogörelse för hur samråden har genomförts, samt de åsikter och förslag som inkommit och hur AB PiteEnergi ställer sig till dessa. Samråden behandlar

Läs mer

Fortsatt tillstånd för 130 kv markkabel mellan Fotevik och Ljunghusen i Vellinge kommun, Skåne län

Fortsatt tillstånd för 130 kv markkabel mellan Fotevik och Ljunghusen i Vellinge kommun, Skåne län E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Fortsatt tillstånd för 130 kv markkabel mellan Fotevik och Ljunghusen i Vellinge kommun, Skåne län Februari 2016

Läs mer

Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för flytt av del av 40 kv-ledning L118 i ny sträckning vid Munkatorp, Örebro kommun, Örebro län

Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för flytt av del av 40 kv-ledning L118 i ny sträckning vid Munkatorp, Örebro kommun, Örebro län Bilaga M2 Samrådsredogörelse Ansökan om nätkoncession för linje för flytt av del av 40 kv-ledning L118 i ny sträckning vid Munkatorp, Örebro kommun, Örebro län 1. Inledning 1.1 Bakgrund Fortum Distribution

Läs mer

Samrådsredogörelse. Ny 40 kv kraftledning inom Jokkmokk tätort Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse. Ny 40 kv kraftledning inom Jokkmokk tätort Jokkmokks kommun, Norrbottens län Samrådsredogörelse Ny 40 kv kraftledning inom Jokkmokk tätort Jokkmokks kommun, Norrbottens län 2016 06 22 Om samrådsredogörelsen Samråd genomförs för att ge myndigheter, organisationer, särskilt berörda

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Emelie Persson UPPRÄTTAD AV. Emelie Persson

UPPDRAGSLEDARE. Emelie Persson UPPRÄTTAD AV. Emelie Persson pm04s 2010-12-15 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Marstrands vattenskyddsområde UPPDRAG Kungälv VSO UPPDRAGSLEDARE Emelie Persson DATUM 2017-08-28 UPPDRAGSNUMMER 1311703000 UPPRÄTTAD AV Emelie Persson REViDERAD Redogörelse

Läs mer

Bilaga 3. Kopior av skriftliga svar från samrådet

Bilaga 3. Kopior av skriftliga svar från samrådet Diarienr 20-2013-0164 Vårt datum/our date 2013-06-05 Vår referens/our reference Bilaga 3 Kopior av skriftliga svar från samrådet Postadress/Address Box 53 SE-401 20 GÖTEBORG Sweden Huvudkontor/Headoffice

Läs mer

Samrådsprocessen enligt miljöbalkens 6 kapitel 4 gällande den aktuella ledningssträckningen inleddes under februari 2014.

Samrådsprocessen enligt miljöbalkens 6 kapitel 4 gällande den aktuella ledningssträckningen inleddes under februari 2014. PM 2014-09-15 Samrådsredogörelse efter kompletterande samråd för anläggande av ny kraftledning med driftspänning upp till 150 kv i befintlig ledningsgata förbi Gammelstadsviken, Luleå kommun, Norrbottens

Läs mer

VÄLKOMMEN PÅ INLEDANDE SAMRÅD OM MÄLARPROJEKTET

VÄLKOMMEN PÅ INLEDANDE SAMRÅD OM MÄLARPROJEKTET 1 (2) 2012-09-04 Dnr: 12-02627 Styrning och Planering Sjöfartsverket 601 78 Norrköping VÄLKOMMEN PÅ INLEDANDE SAMRÅD OM MÄLARPROJEKTET Fördjupning och breddning av de allmänna farlederna till Västerås

Läs mer

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Kvillsfors och Järnforsen inom Vetlanda och Hultsfreds kommuner

Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Kvillsfors och Järnforsen inom Vetlanda och Hultsfreds kommuner E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsredogörelse Förlängning av tillstånd för befintlig 40 kv luftledning mellan Kvillsfors och Järnforsen inom Vetlanda och Hultsfreds

Läs mer

Samråd. För dig som är ansvarig för en verksamhet som ska söka tillstånd enligt miljöbalken. Miljösamverkan Sverige

Samråd. För dig som är ansvarig för en verksamhet som ska söka tillstånd enligt miljöbalken. Miljösamverkan Sverige Samråd För dig som är ansvarig för en verksamhet som ska söka tillstånd enligt miljöbalken Miljösamverkan Sverige Tillstånd enligt miljöbalken I många fall måste du ha ett tillstånd enligt miljöbalken

Läs mer

1. Förstudie Regler om förstudie återfinns i 6 kap. 4-6 och miljöbalken, 14a väglagen, 23a vägkungörelsen och 1-8, VVFS 2007:223.

1. Förstudie Regler om förstudie återfinns i 6 kap. 4-6 och miljöbalken, 14a väglagen, 23a vägkungörelsen och 1-8, VVFS 2007:223. 1.Förstudie 1. Förstudie Regler om förstudie återfinns i 6 kap. 4-6 och 19-21 miljöbalken, 14a väglagen, 23a vägkungörelsen och 1-8, 18-21 VVFS 2007:223. Förstudie krävs alltid vid byggande av väg samt

Läs mer

Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län

Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län E.ON Energidistribution AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Konc: 7082 Samrådsunderlag Befintlig 20 kv markkabel längs riksväg 21 i Hässleholms kommun i Skåne län Oktober 2018 Bg: 5967-4770

Läs mer

Uppdaterad

Uppdaterad 1 Uppdaterad 2012-03-29 Att söka tillstånd till vattenverksamhet Vattenverksamhet regleras i 11 kap miljöbalken (1998:808) och i lagen (1998:812) med särskilda bestämmelser om vattenverksamhet. För vattenverksamhet

Läs mer

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken.

Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. DETALJPLAN FÖR Sund 1:15 mfl. Stora Räfseviken. VÄRMDÖ KOMMUN GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 15KS/6 PBL (2010:900) Datum: 2017-10-09 Samhällsbyggnadsavdelningen GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR Sund 1:15

Läs mer

SVENSKA ^ KRAFTNÄT. Komplettering av ansökan om förlängning av nätkoncession för 400 kv ledningen Kilforsen - Hallsberg (8000 V, X, Y, Z, Å, DÖ)

SVENSKA ^ KRAFTNÄT. Komplettering av ansökan om förlängning av nätkoncession för 400 kv ledningen Kilforsen - Hallsberg (8000 V, X, Y, Z, Å, DÖ) SVENSKA ^ KRAFTNÄT Generaldirektören Energimarknadsinspektionen Box 155 631 03 ESKILSTUNA 2011-09-28 2009/124 KOMPLETTERING Komplettering av ansökan om förlängning av nätkoncession för 400 kv ledningen

Läs mer

Samråd enligt Sevesolagstiftningen

Samråd enligt Sevesolagstiftningen samhällsskydd och beredskap PM 1 (5) Enheten för säker hantering av farliga ämnen Samråd enligt Sevesolagstiftningen Syftet med samråd enligt Sevesolagstiftningen 1 är att utreda vilka omgivningsfaktorer

Läs mer

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING

MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING Befintlig 20 kv ledning Hacktorp-Nynas raffinaderi, Nynäshamn kommun Nynas AB December 2017 Projektorganisation: Nynas AB Nynäshamn raffinaderiet 149 82 NYNÄSHAMN Telefonväxel:

Läs mer

Utställningsutlåtande

Utställningsutlåtande Dnr 2011SBN572 1 (6) Bygg- och miljöförvaltningen Matilda Svahn ANTAGANDEHANDLING Utställningsutlåtande Ändring genom tillägg till detaljplan för Forsmarkverket och SFR. Gällande fastigheterna Forsmark

Läs mer

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde

Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Detaljplan för DEL AV AVESTA 4:36 OCH 4:38, UTBYGGNAD AV KÄLLHAGEN samt upphävande av del av Detaljplan för del av Källhagens industriområde Avesta kommun Dalarnas län Upprättad av Västmanland-Dalarna

Läs mer

Yttrande avseende bygglov för telekommunikationsmast med tillhörande teknikbodar på fastigheten Erstavik 25:1, Nacka kommun, Stockholms län

Yttrande avseende bygglov för telekommunikationsmast med tillhörande teknikbodar på fastigheten Erstavik 25:1, Nacka kommun, Stockholms län Dnr B 2017-000646 Ankom 2017-07-07 Yttrande Datum Beteckning 2017-07-06 FM2017-14497:3 Sida 1 (2) Ert tjänsteställe, handläggare Ert datum Er beteckning Nacka kommun, Klas Modin B 2007-000646 Vårt tjänsteställe,

Läs mer

Samrådsunderlag avseende ändrad sträckning och tekniskt utförande av befintliga 70 kv kraftledningar vid Tollare i Nacka kommun, Stockholms län

Samrådsunderlag avseende ändrad sträckning och tekniskt utförande av befintliga 70 kv kraftledningar vid Tollare i Nacka kommun, Stockholms län Samrådsunderlag avseende ändrad sträckning och tekniskt utförande av befintliga 70 kv kraftledningar vid Tollare i Nacka kommun, Stockholms län Oktober 2015 Bakgrund och syfte Befintliga 70 kv luftledningar

Läs mer

Tillståndsansökan Malmporten bilaga 4. Malmporten i Luleå. Samrådsredogörelse Fördjupning av farleder mm

Tillståndsansökan Malmporten bilaga 4. Malmporten i Luleå. Samrådsredogörelse Fördjupning av farleder mm Tillståndsansökan Malmporten bilaga 4 Malmporten i Luleå Samrådsredogörelse 2015-10-16 Malmporten i Luleå Samrådsredogörelse Fördjupning av farleder med mera Datum Uppdragsnummer 1320009291 Utgåva/Status

Läs mer

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef

Granskningsutlåtande. Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Samhällsbyggnadsförvaltningen Heléne Hallberg, planchef Antagandehandling Januari, 2015 Dnr 2014 KSM 0986 Ändring genom tillägg för detaljplan för Fastigheten Tyresö 1:582 Solberga, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067

Samrådsredogörelse. TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län. Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling juli, 2015 Dnr 2015 KSM 0067 Detaljplan för TYRESÖ 1:505 Tyresö Strand, Tyresö kommun, Stockholms län Samrådsredogörelse Karta

Läs mer

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten

Granskningsutlåtande. Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms län. Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Samhällsbyggnadsförvaltningen Amanda Hammer, planenheten Antagandehandling Februari, 2015 Dnr 2014 KSM 0848 Ändring genom tillägg för detaljplan för Del av Gimmersta 1:1 Bollmora, Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun

Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun E.ON Energidistribution AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040-25 50 00 Samrådsunderlag Befintlig 130 kv anslutande luftledning in till Fänestad transformatorstation, Värnamo kommun November 2017 Bg:

Läs mer

"" SVENSKA ^ KRAFTNÄT

 SVENSKA ^ KRAFTNÄT "" SVENSKA ^ KRAFTNÄT Generaldirektören Energimarknadsinsp ektionen Box 155 63103 ESKILSTUNA 2010-11-08 2009/1298 ANSÖKAN Ansökan om förlängning av nätkoncession för dubbla 400 kv ledningar Ringhals -

Läs mer

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg Ystad kommun, Skåne län Vägplan 2016-05-24 Projektnummer: 144882 Trafikverket Postadress: Björkhemsvägen 17, 291

Läs mer

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando

Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando Bilaga 1. Inbjudan till samråd, samrådsunderlag. Inbjudan till samråd enligt Miljöbalken 6 kap 4 Ansökan om förlängd koncession för 40 kv-luftledning mellan Lovikka och Junosuando Pajala kommun Norrbottens

Läs mer

Väg E22 Gladhammar-Verkebäck

Väg E22 Gladhammar-Verkebäck SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg E22 Gladhammar-Verkebäck Västerviks kommun, Kalmar län Vägplan, val av lokaliseringsalternativ, 2017-02-06 Projektnummer: V87 833 333 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket

Läs mer

Förlängd koncession för 24 kv ledning mellan Kvarnåsen och Buås i Årjängs kommun, Värmlands län

Förlängd koncession för 24 kv ledning mellan Kvarnåsen och Buås i Årjängs kommun, Värmlands län Förlängd koncession för 24 kv ledning mellan Kvarnåsen och Buås i Årjängs kommun, Värmlands län SAMRÅDSUNDERLAG Ansökan om förlängd nätkoncession för linje Januari 2018 Ellevio AB (publ). 115 77 Stockholm

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för Kidet 3

Samrådsredogörelse för detaljplan för Kidet 3 1 [6] Referens Kaisa-Leena Aksli Mottagare Samhällsbyggnadsnämnden Samrådsredogörelse för detaljplan för Kidet 3 Ärendet Planområdet ligger i Tumba. Förslaget till detaljplan syftar till att möjliggöra

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Denna Miljökonsekvensbeskrivning är upprättad av Vattenfall Services Nordic AB Miljö & Tillstånd Uppdragsledare: Beställare: Stora Enso Paper AB

Denna Miljökonsekvensbeskrivning är upprättad av Vattenfall Services Nordic AB Miljö & Tillstånd Uppdragsledare: Beställare: Stora Enso Paper AB Denna Miljökonsekvensbeskrivning är upprättad av Vattenfall Services Nordic AB Miljö & Tillstånd Uppdragsledare: Beställare: Stora Enso Paper AB Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Inledning...

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Datum. Ansökan om nätkoncession för linje enligt 2 kap. 1 ellagen (1997:857); nu fråga om avvisning

Datum. Ansökan om nätkoncession för linje enligt 2 kap. 1 ellagen (1997:857); nu fråga om avvisning ime Energimarknadsinspektionen Swedish Energy Markets Inspectorate BESLUT Datum Diarienr 1(4) Sökande Skellefteå Kraft Elnät AB 556544-3951 931 80 Skellefteå Saken Ansökan om nätkoncession för linje enligt

Läs mer

1 (3) YTTRANDE. Vattenfall Eldistribution AB

1 (3) YTTRANDE. Vattenfall Eldistribution AB 1 (3) Vattenfall Eldistribution AB Registratur.eldistribution@vattenfall.com Samråd enligt 6 kap 4 miljöbalken (1998:808), MB, inför ansökan om förlängd nätkoncession för 150 kv kraftledningar mellan Porjus

Läs mer

Samråd enligt 6 kap. miljöbalken för E.ONs befintliga 20 kv markkabel i Hässleholms kommun

Samråd enligt 6 kap. miljöbalken för E.ONs befintliga 20 kv markkabel i Hässleholms kommun TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-11-15 KLK 2018/886 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Samråd enligt 6 kap. miljöbalken för E.ONs befintliga

Läs mer

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Samrådsredogörelse

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Samrådsredogörelse BILAGA A Samrådsredogörelse Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs Vindeln och Vännäs kommun Västerbottens län 2016-10-27 Samrådsredogörelse

Läs mer

Kontaktperson: Johanna Fransila Telefon: 08-714 32 13

Kontaktperson: Johanna Fransila Telefon: 08-714 32 13 Datum: Kontaktperson: Johanna Fransila Telefon: 08-714 32 13 2015-02-26 E-post: Johanna.fransila@sweco.se Samråd, enligt miljöbalken 6 kap 4, gällande markförläggning av en delsträcka av Vattenfalls 70

Läs mer

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Yttranden

Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs. Yttranden BILAGA A1 Yttranden Ansökan om förlängning av nätkoncession för linje avseende befintlig 130 kv luftledning 714Uz Yttersjön-Vännäs Vindeln och Vännäs kommun Västerbottens län 2016-09-15 Yttrande

Läs mer

Kabling av två luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby

Kabling av två luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby Bilaga 1 E.ON Elnät Sverige AB Nobelvägen 66 205 09 Malmö eon.se T 040 25 50 00 Samrådsredogörelse Kabling av två luftledningssträckor vid Astrid Lindgrens Värld, Vimmerby Mars 2013 Bg: 59674770 Pg: 4287972

Läs mer

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA

FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA FÖRLÄNGNING AV KONCESSION FÖR 400 kv-ledningarna MELLAN RINGHALS OCH HORRED SAMT MELLAN RINGHALS OCH STRÖMMA SAMMANFATTNING AV MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING SEPTEMBER 2010 Förlängning av koncession för 400

Läs mer

Cykelled Brösarp/Haväng-Vitemölla

Cykelled Brösarp/Haväng-Vitemölla SAMRÅDSREDOGÖRELSE Cykelled Brösarp/Haväng-Vitemölla Simrishamns kommun, Skåne Län Vägplan, 2014-06-27 Projektnummer: 8850568 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 543, 291

Läs mer

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-01-12 Projektnummer: 150308 Trafikverket Postadress: Box 110, 541

Läs mer

Ansökan om nätkoncession för 132 kv kraftkabel mellan fördelningsstation Hållplatsen och Fjärrvärme Central Israel i Helsingborgs Stad

Ansökan om nätkoncession för 132 kv kraftkabel mellan fördelningsstation Hållplatsen och Fjärrvärme Central Israel i Helsingborgs Stad SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2015-12-15 Ansökan om nätkoncession för 132 kv kraftkabel mellan fördelningsstation Hållplatsen och Fjärrvärme Central Israel i Helsingborgs Stad Som en del i processen att ansöka om

Läs mer

2 Den reviderade sträckningen

2 Den reviderade sträckningen Koncessioner och kommunikation Enligt sändlista @svk.se 2017-04-24 2016/616 KOMPLETTERANDE SAMRÅD Inbjudan till kompletterande samråd enligt 6 kap. miljöbalken för 400 kv markkablar mellan Snösätra och

Läs mer