PROTOKOLL. Grundskolenämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2000-05-23"

Transkript

1 Grundskolenämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Tuna Torg 1, Vallentuna tisdagen den 23 maj 2000 kl Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Sandor Heveus (m) Anna Markgren (m) ersätter Jan Erik Gyllenram (m) Johan Mossling (fp) Åke Eriksson (c) Agneta Westerberg (s) Ann Ejdervik (s) Lena Lundgren (v) ersätter Anders Eriksson (v) Grundskolechef Göran Nydahl Bitr. administrativ chef Annika Grönberg Colding Utvecklingsledare Eva Lod Rektor Ro1 Per-Arne Andersson Enhetschef Ormstaskolan Birgit Göransson KTK-representant Roger Bodin Utses att justera Justeringens plats och tid Ann Ejdervik (s) Grundskolekontoret, Vallentuna Sekreterare Annika Grönberg Colding Paragrafer Ordförande Sten-Åke Adlivankin Justerande Ann Ejdervik Organ Grundskolenämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Grundskolekontoret, Vallentuna Underskrift 1 (19)

2 Innehållsförteckning: Sid Observatörsprojektet - en rapport från Ormstaskolan 3 Anslagen för läromedel i Vallentuna grundskolor rapportering av läget 4 Uppföljning av handlingsplan för Agenda 21-arbetet 6 Implementering av kommunens barn- och ungdomspolitiska handlingsprogram 7 Lägesrapport beträffande F 9 skolor i Vallentuna 8 Rapport angående långtidssjukskrivna 9 Delegation till grundskolechefen att upphandla skolmöbler 10 Anhållan om taxiresor från Stora Mellösa 11 Planering av grundskolenämndens studiedagar hösten Tillsyn av Vallentuna Djur, natur- och musikförskola 15 Anmälningsärenden 16 Rapport från kontaktpolitiker 17 Rapport från referensgruppen 18 Ev övriga ärenden 19 2 (19)

3 Observatörsprojektet - en rapport från Ormstaskolan GN 45 AU 56 Inom ramen för Observatörsprojektet har ett observatörslag från Vaxholms stad under vecka 11 gjort observationer på Ormstaskolan. Dessa har dokumenterats i en rapport som överlämnats till Ormstaskolan och grundskoleförvaltningen. Rapporten har sänts ut till grundskolenämndens ledamöter. Grundskoleförvaltningens förslag: Rapporten presenteras på nämndens sammanträde i maj. Arbetsutskottet diskuterar hur goda exempel, som exempelvis Ormstaskolans ledarskapsmodell, kan spridas mellan skolorna. Arbetsutskottets beslut: Rapporten och helst även skolans åtgärdsplan presenteras på nämndens sammanträde. På sammanträdet redovisar rektor Per-Arne Andersson och enhetschef Birgit Göransson de synpunkter och förslag till förbättringar som kommit fram i rapporten och de åtgärder som skolan kommer att vidta. Grundskolenämnden tackar för informationen. För att visa sin uppskattning över Ormstaskolans arbetssätt och de många goda exempel som lyfts fram i rapporten ger grundskolenämnden förvaltningen i uppdrag att ordna så att personalen bjuds på tårta vid lämpligt tillfälle. 3 (19)

4 Anslagen för läromedel i Vallentuna grundskolor rapportering av läget GN 46 AU 49, GN 13, AU 12, GN 127/99 Femton slöjdlärare i kommunen hade till nämndens sammanträde i december kommit in med en gemensam skrivelse angående anslagen till slöjden med hänsyn till den pris/kostnadsutveckling som varit under de senaste tio åren. Slöjdlärarna påtalade att slöjdanslagen inte följt prisutvecklingen och att kvalitén på undervisningen därmed blev svår att upprätthålla. Med anledning av skrivelsen fick förvaltningen i uppdrag att förbereda ett ärende om läromedel i Vallentuna grundskolor så att detta ärende skulle kunna behandlas på nämndens sammanträde i februari. En redovisning av kostnadsutvecklingen för skolornas läromedelsinköp 1999 bilades kallelsen till nämndens februarisammanträde. På sammanträdet redovisade ekonom Annika Hellberg kostnadsutvecklingen för läromedel sedan 1995 och i jämförelse med år 1988 samt utvecklingen i förhållande till riksgenomsnittet. Kostnadsutvecklingen och dess konsekvenser diskuterades. På sammanträdet fick förvaltningen i uppdrag att fortsätta utredningen om läromedel och nämnden beslöt att ärendet skulle tas upp på nytt på majsammanträdet, då nämnden först ville ha en klar bild av behovet för barn med läs-och skrivsvårigheter. På majsammanträdet ville nämnden bl. a ha en fördjupad redovisning av vad som köpts för läromedelspengarna och om möjligt fördelningen mellan olika ämnen. Nämnden ville också att skolledarna skulle ges möjlighet att delta i den fortsatta utredningen. Arbetsutskottets förslag: Det tidigare uppdraget från nämnden till förvaltningen ersätts med ett nytt uppdrag som innebär att förvaltningen istället får i uppdrag att till nämndens sammanträde i juni lämna en rapport om läget beträffande läromedel för elever med läs- och skrivsvårigheter. Förvaltningen får vidare i uppdrag att till nämndens sammanträde i september ta fram ett förslag till plan för renovering och upprustning av lärmiljöer i enlighet med nämndens beslut om åtgärder i anslutning till genomförandet av punkt 4 i skolplanen. 4 (19)

5 Lena Lundgren (v) yrkar, och Jerker Sjögren (kd) instämmer, att nämnden ger grundskoleförvaltningen i uppdrag att särskilt informera slöjdlärarna i detta ärende. Enligt arbetsutskottets förslag och enligt Lena Lundgren (v) och Jerker Sjögrens (kd) yrkande. 5 (19)

6 Uppföljning av handlingsplan för Agenda 21-arbetet GN 47 AU 50 GN 7 Komrev AB genomförde 1999 på uppdrag av revisorerna en miljörevision i kommunen. Grundskolenämnden lämnade med anledning av rapporten följande yttrande som tillägg till rapporten: Grundskolenämnden antog på sitt sammanträde den 23 februari 1999 (GN 18/99) en handlingsplan för Agenda 21-arbetet. Grundskolenämndens handlingsplan kommer att följas upp i början av år Ansvarig för uppföljningen är bitr. utvecklingsledare Elsie- Britt Rosengren. Rapporten kommer att överlämnas till miljö- och hälsoskyddsnämnden. En skriftlig rapport Uppföljning av grundskolenämndens handlingsplan för Agenda 21-arbetet delas ut på sammanträdet. Grundskoleförvaltningens förslag: Nämnden föreslås besluta att godkänna uppföljningsrapporten. Bilaga 36. Arbetsutskottets förslag: I enlighet med förvaltningens förslag. Grundskolenämndens förslag: Enligt arbetsutskottets förslag. 6 (19)

7 Implementering av kommunens barn- och ungdomspolitiska handlingsprogram GN 48 AU 51 Arbetsgruppen för kommunens barn- och ungdomspolitiska handlingsprogram har låtit ta fram en folder, som riktar sig till barn och ungdomar. I denna beskrivs innebörden av FN:s barnkonvention. Foldern kommer att delas ut och uppmärksammas i skolor och fritidsgårdar under vecka 37. Fredagen den 15 september har utnämnts till barnkonventionsdag i kommunen. Programmet för vecka 37 och i synnerhet den 15 september är under planering. Skolornas arbete kommer att presenteras i form av en utställning i Vallentunasalen senare under hösten. För elever i år 8 och 9 förbereds en teaterföreställning på temat hur ungdomar skall kunna engagera sig i samhället. För gymnasieeleverna planeras ett ITbaserat möte med kommunpolitiker. För att aktualisera barnkonventionen för personal som arbetar med barn och ungdomar inbjuds till en föreläsning veckan innan skolan börjar. Planeringen av barnkonventionsdagen sker i huvudsak i samarbete mellan grundskoleförvaltningen, utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen, fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och Rädda Barnen. Kopplingar finns även till förskoleförvaltningen, socialförvaltningen och NÖSO. Grundskoleförvaltningens förslag: Ärendet tas upp på nämndens sammanträde som ett informationsärende. Arbetsutskottets förslag: I enlighet med förvaltningens förslag. Nämnden tackar för informationen. 7 (19)

8 Lägesrapport beträffande F 9 skolor i Vallentuna GN 49 AU 52 GN 40 AU 48 Grundskolenämnden gav på sammanträdet den 25 april förvaltningen i uppdrag att ta fram en skriftlig lägesrapport över hur långt arbetet med att förverkliga den politiska ambitionen att göra kommunens skolor till F 9 skolor hunnit och när arbetet beräknas vara helt genomfört. En skriftlig rapport F 9 skolor delas ut på arbetsutskottets sammanträde. Vissa redaktionella ändringar i rapporten görs på sammanträdet. Grundskoleförvaltningens förslag: Framtida skolor i Vallentuna skall byggas som F-9- skolor. Nuvarande skolor skall, om elevunderlaget medger detta, byggas om till F-9-skolor. Arbetsutskottets beslut: Rapporten överlämnas till nämnden för beslut. Bilaga 37. Nämnden tackar för rapporten. Enligt förvaltningens förslag beslutar nämnden att: Framtida skolor i Vallentuna skall byggas som F-9- skolor. Nuvarande skolor skall, om elevunderlaget medger detta, byggas om till F-9-skolor. 8 (19)

9 Rapport angående långtidssjukskrivna GN 50 AU 57 På nämndens sammanträde den 25 april fick förvaltningen i uppdrag att på nästa nämndsammanträde lämna en fördjupad rapport om långtidsjukskrivningarna. En skriftlig rapport delas ut på arbetsutskottets sammanträde. Arbetsutskottets beslut: Rapporten överlämnas till nämnden för kännedom. Bilaga 38. Agneta Westerberg (s) yrkar att förvaltningen får i uppdrag att lämna en uppföljande rapport angående långtidssjukskrivningarna till nämnden i slutet av året. Nämnden tackar för rapporten och beslutar Enligt Agneta Westerbergs (s) yrkande. 9 (19)

10 Delegation till grundskolechefen att upphandla skolmöbler GN 51 AU 60 Inför skolstart hösten 2000 ämnar Karby-, Ekeby- och Lovisedalsskolan göra inköp av skolmöbler till en summa som ligger utöver rektors och grundskolchefens delegationsrätt. Anbudsförfrågan har gått ut till skolmöbelsleverantörer enligt rutiner för förenklad upphandling. Beställningarna av möbler behöver göras före nämndens junisammanträde varför en tillfällig delegation till grundskolechefen behövs för denna upphandling. Upphandlingen beräknas maximalt uppgå till 1,5miljoner kronor. Grundskoleförvaltningens förslag : Grundskolenämnden beslutar delegera till grundskolchefen att upphandla skolmöbler inför skolstart hösten 2000 till ett belopp av högst 1,5 miljoner. Arbetsutskottets förslag: I enlighet med förvaltningens förslag. Ordförande framför kritik mot förvaltningen för den sena handläggningen av upphandlingsärendet. Sandor Heveus (m) yrkar, med instämmande av Johan Mossling (fp), på att nämnden delegerar till arbetsutskottet att upphandla skolmöbler inför skolstart hösten 2000 till ett belopp av högst 1,5 miljoner. Ordförande ställer proposition på de två förslagen: arbetsutskottets förslag och förslaget från m och fp och finner att nämnden beslutat enligt förslaget från m och fp. Nämnden delegerar till arbetsutskottet att upphandla skolmöbler inför skolstart hösten 2000 till ett belopp av högst 1,5 miljoner. 10 (19)

11 Anhållan om taxiresor från Stora Mellösa GN 52 AU 53 En förälder har kommit in med en skrivelse angående skolskjuts med taxi för sina två söner födda 1986 respektive Bilaga 39. Den äldre pojken börjar i höst i år 8 och den yngre i år 7 på Hammarbacksskolan. Den yngre pojken är skriven hos sin mamma på Ekebydalsvägen och den äldre är skriven hos sin pappa i Stora Mellösa. Enligt gällande riktlinjer är endast den äldre eleven berättigad till busskort med hänsyn till avståndet från folkbokföringsadress till skola. Båda barnen har dock tidigare läsår beviljats taxiresa till och från skolan varannan vecka, då de bott hos pappan. Taxiresa har tidigare beviljats med hänsyn till att vägen från Stora Mellösa betraktats som alltför farlig att gå på med hänsyn till barnens ålder och den tidvis hårda trafiken. Idag är eleverna dock så stora att de bör klara att ta sig till bussen på stora vägen vid Grana. Riktlinjer för skolskjutsar De riktlinjer för avstånd som gäller är: 1. För elever i förskoleklass och år 1-5 skall vägsträckan överstiga 3 km. 2. För elever i år 6 9 skall vägsträckan överstiga 4 km. Barnets folkbokföringsadress utgör underlag för beslut om rätt till skolskjuts. Det är från denna adress som vägsträckans längd beräknas. Det innebär att vid gemensam vårdnad är det den adress, där barnet är folkbokfört, som avgör rätten till skolskjuts. En förändring gjordes i gällande riktlinjer för rätt till skolskjuts på grundskolenämndens sammanträde den 26 oktober 1999 ( 96/99). Denna innebär att de barn i förskoleklass och elever i år 1-9 som väljer annan skola i Vallentuna och därigenom kommer att uppfylla kraven ifråga om avstånd till den valda skolan får rätt till busskort på SL eller resor med Gula linjen, som trafikerar sträckan Älgeby Hjälmstaskolan. Ingen ändring gjordes däremot av beslutet, att vid gemensam vårdnad utgör folkbokföringsadressen grunden vid beräkning av avståndet för rätt till skolskjuts. Elev som väljer att gå i skola i annan kommun saknar idag rätt till skolskjuts. 11 (19)

12 På arbetsutskottets sammanträde den 8 juni 1999 (AU 68/99 beslutades att de två barnen från Stora Mellösa skulle få skolskjuts även under höstterminen 1999 i avvaktan på att nuvarande riktlinjer skulle ses över och eventuellt kompletteras. Det är denna översyn ( 96/99), som fadern i sin skrivelse avser och som alltså är genomförd. Någon ytterligare översyn är för närvarande inte aktuell. Grundskoleförvaltningens förslag: Med hänsyn till elevernas ålder avslås ansökan om taxiresor. Arbetsutskottets förslag: Inget avsteg görs i detta fall från gällande riktlinjer, vilket i sin tur innebär att taxiresor inte beviljas för nästa läsår. Den äldre pojken som är skriven hos sin pappa i Stora Mellösa är i enlighet med gällande riktlinjer berättigad till busskort. Texten i kallelsen till nämnden kompletteras med utdrag ur de av nämnden beslutade riktlinjerna för skolskjutsverksamheten. (Se ovan) Lena Lundgren (v) och Ann Ejdervik (s) yrkar, utöver arbetsutskottets förslag, på att även den yngre pojken får rätt till busskort, trots att han är folkbokförd hos mamman och därmed ej berättigad till sådant enligt gällande riktlinjer. Detta med anledning av att föräldrarna har gemensam vårdnad om barnen. Ordförande ställer följande proposition med anledning av yrkandet. Propositionsordning 1. Den som stödjer yrkandet från Lena Lundgren (v) och Ann Ejdervik (s) röstar ja 2. Den som inte stödjer yrkandet från Lena Lundgren (v) och Ann Ejdervik (s) röstar nej. Omröstningen utfaller med fem nej; Sten-Åke Adlivankin (m), Jerker Sjögren (kd), Anna Markgren (m), Sandor Heveus (m) och Johan Mossling (fp) och fyra ja; Åke Eriksson (c), Agneta Westerberg (s), Ann Ejdervik (s) och Lena Lundgren (v). Ordföranden finner att nämnden fattar beslut enligt arbetsutskottets förslag. 12 (19)

13 Enligt arbetsutskottets förslag. Reservation Lena Lundgren (v) och s-gruppen reserverar sig till förmån för sitt eget yrkande. 13 (19)

14 Planering av grundskolenämndens studiedagar hösten 2000 GN 53 AU 54 Erfarenheterna av de studiebesök som genomförts under våren har varit mycket positiva. Arbetsutskottets beslut: Två studiebesök planeras in i höst. Det första förläggs till Ormstaskolan och Gustav Vasaskolan i samband med nämndens sammanträde i september. Det andra studiebesöket förläggs till Karbyskolan och Ekebyskolan i samband med novembersammanträdet. Grundskolenämnden beslut: Ärendet läggs till handlingarna. 14 (19)

15 Tillsyn av Vallentuna Djur, natur- och musikförskola GN 54 AU 55 På arbetsutskottets sammanträde lämnar utvecklingsledare Eva Lod en muntlig rapport från tillsynen. Förvaltningen har genomfört den årliga tillsynen av förskoleklassverksamheten vid Vallentuna djur, natur och musikförskola. Ansvarig för verksamheten är Lillemor Wiman. Tillsynen är genomförd utifrån de av nämnden framtagna kriterierna och genomfördes i april. Ansvariga för tillsynen var utvecklingsledaren och biträdande utvecklingsledaren från grundskoleförvaltningen. Enligt bilagda rapport uppfyller Vallentuna djur, natur och musikförskola väl de av nämnden framtagna kriterierna. Grundskoleförvaltningens förslag Rapporten överlämnas till nämnden för godkännande. Arbetsutskottets beslut: Arbetsutskottet tackar för informationen och godkänner att den skriftliga rapporten skickas ut till nämndens sammanträde. Bilaga 40. Nämnden tackar för informationen. 15 (19)

16 Anmälningsärenden GN 55 En förteckning över delegationsbeslut biläggs handlingarna. Bilagorna 41 och 42. Flera nämndledamöter ställer kompletterande frågor med hänvisning till handlingar enligt postlistan. Förteckningen över delegationsbeslut för april och första halvan av maj samt postlistan för perioden läggs till handlingarna. 16 (19)

17 Rapport från kontaktpolitiker GN 56 Ann Ejdervik (s) rapporterar från sitt besök vid Gustav Vasa skolans förvaltningsråd En enkätundersökning om mobbing har genomfört på skolan i år 2-6. Resultatet denna gång visade på klara förbättringar, jämfört med resultat från tidigare mobbing-enkät. Vidare rapporterar Ann Ejdervik att hon tyvärr vid två tillfällen, p.g.a dubbelbokade möten, inte lyckats närvara vid förvaltningsrådet på Kårstaskolan. Agneta Westerberg (s), Sandor Heveus (m) och Johan Mossling (fp) rapporterar att de besökt förvaltningsrådet på Hjälmstaskolan den 27 april. Förvaltningsrådet diskuterade bl a betygssättning och utvecklingssamtal. Vidare fördes en kreativ diskussion om hur man skulle kunna marknadsföra Hjälmstaskolan. Agneta Westerberg (s) rapporterar att hon besökt förvaltningsrådet på Hammarbacksskolan den 3 maj. En längre diskussion fördes bl a kring regler och beteenden. Föräldraföreningen kommer, tillsammans med skolan, att genomföra en enkätundersökning bland eleverna kring gränsdragningar och konsekvenser av att överskrida av gränser. Även marknadsföring av Hammarbacksskolan diskuterades. Agneta Westerberg (s) och Jerker Sjögren (kd) rapporterar att de besökt förvaltningsrådet på Ormstaskolan den 10 maj. Observatörsrapporten från Vaxholms observatörslag var huvudpunkten på mötet. Vidare framförde föräldraföreningen ett starkt önskemål om att få medverka vid projekteringsarbetet av Hagaskolan. Nämnden tackar för informationen. 17 (19)

18 Rapport från referensgruppen GN 57 Ärendet bordläggs då inget referensgruppsmöte hållits sedan senaste nämndsammanträdet. 18 (19)

19 Ev övriga ärenden GN 58 Jerker Sjögren (kd) undrar om förvaltningen tänkt ansöka om projektmedel från Skolverket för något läs-och skrivprojekt. Eva Lod informerar om att förvaltningen planerar att söka medel i samband med det pågående läs-och skrivprojektet. Nämnden ger förvaltningen i uppdrag att på arbetsutskottet den 6 juni informera om hur långt man kommit med ansökan om medel. 19 (19)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Måndag 10 december 2001 kl 19.00-20.00. Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 10 december 2001 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-12-25 Justeringens plats Sekreterare Ordförande Granbyrummet,

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06

PROTOKOLL. Grundskolenämnden 2001-11-06 Grundskolenämnden 2001-11-06 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Vallentuna tisdagen den 6 november 2001 kl 19.00 21.15 Sten-Åke Adlivankin (m),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl AB VALLENTUNA KOMMUN Grundskolenämnden 1999-01-12 1(1) Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 12 januari 1999 kl 19.00-22.40 Beslutande Mikael Bæcklund (m),

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden

PROTOKOLL. Grundskolenämnden Grundskolenämnden 2000-03-21 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Granbyrummet, Vallentuna tisdagen den 21 mars kl. 19.00 21-50 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden 2003-04-29 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 29 april 2003 kl 19:00-22:00 Beslutande Jerker Sjögren (kd)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden

KALLELSE. 1. Upprop. 2. Justerande:... Grundskolenämnden Grundskolenämnden 2001-10-09 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Angarnsrummet, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 9 oktober 2001 kl 19.00 Grundskolechef Göran Nydahl

Läs mer

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo

Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl oo 1 ( 12) P lats och tid Bällstarummet, tisdagen den 16 november, kl. 19.00-21.oo Ledamöter Raimo Vuojärvi (M), Hans Heneby (M), AnnCharlotte Höglund (C), Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård (S), Thomas

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Grundskolenämnden 2001-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl 18.00 Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Barn- och ungdomsnämnden 2009-06-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 16 juni 2009, kl. 19.30 20.40 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m)

Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans Temrin (fp), vice ordf Sandor Heveus (m) Jan Erik Gyllenram (m) Johan Liberson (m) Barn- och ungdomsnämnden Datum 2003-05-27 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 27 maj 2003 kl 19:00-22:20 ande Ersättare Jerker Sjögren

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

PROTOKOLL. Grundskolenämnden

PROTOKOLL. Grundskolenämnden Grundskolenämnden 1999-08-24 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kårstaskolan, Kårsta, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 1999. Kl. 19.00-21.45.

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-09-16 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 16 september 2010, kl. 19.00-20.30 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl Grundskolekontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bällstarummet, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl Grundskolekontoret, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Grundskolenämnden 2000-01-25 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Vallentuna tisdagen den 25 januari kl. 19.00 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Jan Erik Gyllenram

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg Utvecklingsledare Eva Lod Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2005-02-08 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Barn - och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr., Vallentuna tisdagen den 8 februari kl. 08.00 12.30 Jerker

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002

Justerande... KALLELSE. Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 KALLELSE Barn- och ungdomsnämnden 5 februari 2002 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna Tisdag 5 februari 2002 kl 19.00 Göran Nydahl, förvaltningschef

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl Barn- och ungdomsnämnden 2005-04-19 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 april kl. 19.00-21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Hans

Läs mer

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna

Granbyrummet, Tuna torg 1, 1 tr, Vallentuna Tisdag 2 oktober kl Agneta Westerberg (s) Förskoleförvaltningen, Vallentuna Interimistisk barn- och ungdomsnämnd 2001-10-02 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 2001-10-16 Justeringens plats Sekreterare Granbyrummet, Tuna torg 1,

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S)

Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod Ekonomiadministrativ chef Annika Hellberg Nämndsekreterare Lotta Lann. Thomas Arctaedius (S) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2010-01-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-01-13. Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00

Utbildningsnämnden 2011-01-13. Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00 1 (9) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 13 januari 2011, kl. 19.00-20.00 Björn

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl Utbildningsnämnden 2008-03-06 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 6 mars kl. 19.00 19.50 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl Barn- och ungdomsnämnden 2009-03-03 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 3 mars 2009, kl. 19.00-20.40 Beslutande Ersättare Raimo Vuojärvi (M) ordförande

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden

KALLELSE. 1. Justerande:... Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2008-10-14 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 14 oktober 2008, kl. 19.00 Utbildningschef Roland Beijer

Läs mer

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot

Elisabeth Rydström(C), ordförande Karin Unnerstad (FP), ledamot Agneta Westerberg (S), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2010-03-24 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 Utbildningsnämnden 2005-10-06 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr., Vallentuna torsdagen den 6 oktober kl.19.00 21.10 ande Ersättare Elisabeth Rydström (c),ordförande Lars Rundgren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-08-29 93 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-08-29, kl 13.00 16.30 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19: Barn- och ungdomsnämnden 14 oktober 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2003 kl 19:00-22.35 ande Jerker Sjögren (kd) ordförande Hans

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00.

Utbildningsnämnden 2005-12-20 1 (13) Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. 12-20 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Birger Svensson Stefan Ohlsson Monica Lantz Agnetha Bertheau Maria Göransdotter Mårten

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-27 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 27 november 2007 kl. 13.00 17.10 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande Sune

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 Plats och tid Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 8 februari 2011, kl. 19.00-19.40 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnden 2010-02-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerande Bällstarummet, Tuna

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s)

Förvaltningschef Göran Nydahl Nämndsekreterare Louise Westin. Personalrepresentant Roger Bodin Agneta Westerberg (s) Barn- och ungdomsnämnden 7 maj 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 7 maj 2002 kl 19.00-22.00 Ajournering 20.40-20.50 Ajournering

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40

Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl :40 Barn- och ungdomsnämnden 17 december 2002 Plats och tid för sammanträdet Hjälmstaskolan, Vallentuna tisdagen den 17 december 2002 kl 19.20-22:40 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Bällstarummet, tid 19.00-20.45 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Daniel

Läs mer

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312,

Personalrepresentant Roger Bodin. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Louise Westin Paragrafer 312, Barn- och ungdomsnämnden 19 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna tisdagen den 19 november kl 19.00-22.30 Ajournering

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef. Bällstarummet, Tuna torg 1, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-02-10 1(15) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag den 10 februari 1998

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-10-02 1 Innehållsförteckning Ärende 102 Presentation av ny enhetschef... 3 103 Information om tillsynsärende - Socialstyrelsen... 4 104 Delegation handläggning av SFI-bonus... 5 105 Äldreomsorgsplan...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2004 12 15 1(20) Plats och tid Sjöängsskolan Askersund onsdagen den 15 december 2004, kl. 15.00-17.40 Beslutande Solveig Samuelsson (s) ordf Rune Karlsson (v) Elise-Marie Löfkvist

Läs mer

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP)

Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson (FP) Annika Sahlin (FP) 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Ulla-Britt Svensson (S) ordförande Lena Svensson (S) Torgny Sjögren (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C) Therese Gustafsson

Läs mer

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl

Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl Utbildningsnämnden 2005-11-17 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 17 november kl.19.00 21.00 ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Elisabeth

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Blomskogs skola, kl 15.30-19.30 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Barn- och ungdomsnämnden 2009-12-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 15 december, kl. 16.30-18.00 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordf Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 5 november 2002 Socialnämnden 5 november 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer