Bildningsnämnden (16) Christer Skymbäck (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S)"

Transkript

1 Bildningsnämnden (16) Plats och tid Moberg onsdagen den 20 juni 2012 kl Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer Skymbäck (S) Marie-Louise Eddegård (S) Susanne Gustavsson (S) Emma Åhlander Hansson (M) Henrik Jonsson (M) Karin Rask (C) Jan Granlund (C) Carl-Gunnar Holst (FP) Maj-Brith Andersson (S), ersättare för Maria Svensson (S) Övriga deltagande Daniel Jonsson, förvaltningsekonom, Christel Gross, handläggare, Christer Augustinsson, samordningschef Nina Seiron, Lärarförbundet Marit Persson, bildningschef Birgitta Ahlström, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Christer Skymbäck (S) Underskrifter: Paragrafer sekreterare Birgitta Ahlström ordförande Jan-Olof Jäghagen justerande Christer Skymbäck Nämnd/styrelse ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bildningsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Bildningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift Birgitta Ahlström

2 Bildningsnämnden BIN 70 Dnr 2011: Budgetuppföljning Förvaltningsekonom Daniel Jonsson redogör områdesvis för budgetuppföljning genomförd efter fem månaders verksamhet. Bilaga. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

3 Bildningsnämnden BIN 71 Dnr 2012: Tillsyn av föräldrakooperativet Bullerbyn Samordningschef Christer Augustinsson informerar om genomförd inspektion på föräldrakooperativet Bullerbyn i Vissefjärda. Inspektionen inleddes med ett besök på Bullerbyn den 6 mars 2012 av samordningschef Christer Augustinsson, förvaltningsekonom Daniel Jonsson och specialpedagogerna Inger Pedersen och Ingemo Engblom-Larsson. Vid besöket diskuterades den nya skollagen, andra lagar och regler, kvalitetsredovisning, budget och bokslut m.m. Vidare gjorde en pedagog ett verksamhetsbesök den 24 april 2012 i samband med lunchen. Den 14 maj hade styrelse och personal från Bullerbyn sitt styrelsemöte i Språkverkstan/Skoldatateket där information om elevhälsan, särskilt stöd m.m. lämnades. Bildningsnämnden beslutar med godkännande anteckna informationen till protokollet.

4 Bildningsnämnden BIN 72 Dnr 2012: Tillsyn av föräldrakooperativet Lilla Hjärtat Samordningschef Christer Augustinsson informerar om genomförd inspektion på föräldrakooperativet Lilla Hjärtat i Lindås. Inspektionen inleddes med ett besök på Lilla Hjärtat den 6 mars 2012 av samordningschef Christer Augustinsson, förvaltningsekonom Daniel Jonsson och specialpedagogerna Inger Pedersen och Ingemo Engblom-Larsson. Vid besöket diskuterades den nya skollagen, andra lagar och regler, kvalitetsredovisning, ekonomin m.m. Vidare gjorde en pedagog ett verksamhetsbesök den 16 april 2012 i samband med lunchen. Ett styrelsemöte i Språkverkstan/Skoldatateket med styrelse och personal från Lilla Hjärtat är planerat. Bildningsnämnden beslutar med godkännande anteckna informationen till protokollet.

5 Bildningsnämnden BIN 73 Dnr 2012: Remiss om ny bibliotekslag Kulturdepartementet har på remiss skickat ut förslag till en ny bibliotekslag med en moderniserad och mer användarvänlig struktur. Samordningschef Christer Augustinsson informerar kring förslaget som bl.a. innebär att principen att boklån ska vara avgiftsfria utsträcks till litteratur i alla former, även e-böcker. Ett krav på kvalitet och allsidighet i bibliotekens utbud införs. Ansvaret för det allmänna biblioteksväsendet tydliggörs och de grupper som ska ägnas särskild uppmärksamhet lyfts fram ytterligare. I förslaget tydliggörs också det nationella ansvaret för överblick över biblioteksväsendet och uppföljning av biblioteksplaner. Remissvar ska ha kommit till Kulturdepartementet senast den 15 september Bildningsnämnden beslutar att uppdra till bibliotekschef Viveca Alfelt och samordningschef Christer Augustinsson att sammanställa ett förslag till remissvar till nämndens möte den 30 augusti 2012.

6 Bildningsnämnden BIN 74 Dnr 2012: Systematisk uppföljning av bildningsnämndens verksamhet Handläggare Christel Gross inleder med en information kring bildningsnämndens årscykel för systematiskt uppföljningsarbete. I dagens redogörelse saknas uppföljning av skolornas, förskolornas och fritidshemmens systematiska kvalitetsarbete (februari), uppföljning om likvärdig kvalitet på förskolor och fritidshem (april), uppföljning av utförda insatser och planerade åtgärder mot kränkande behandling samt sammanställning av frånvaro (juni). Christel Gross redogör för Skolverkets nyckeltal, jämförelse , för förskola, fritidshem, grundskola och gymnasiet. Vidare informeras om aktuella kostnader, betygsstatistik, antal elever som ej uppnått målen i åk 9, ämnesprov, antal sökande till gymnasieskolan, skriftliga klagomål och synpunkter samt anmälningar till Skolinspektionen. Christel Gross och Christer Augustinsson redovisar statistik över biblioteksverksamheten. Emma Åhlander Hansson (M) framför ett önskemål om statistik över aktiva lånekort med specificerad statistik över barn- och ungdomslån, vilket noteras till protokollet. Samordningschef Christer Augustinsson redogör för resurser utöver områdets egna för särskilt stöd ärendeblanketterna och handlingsplanerna läsåret Bildningsnämnden beslutar efter diskussioner om fortsatt uppföljning att anteckna dagens information till protokollet.

7 Bildningsnämnden BIN 75 Dnr 2011: Bemanningsnormer Bildningsnämnden gav vid sitt sammanträde , 77, förvaltningen i uppdrag att se över och vidareutveckla beslutet om bemanningsplaner för förskola barn-skola fritidshem/-klubb från Denna instruktion har hittills formellt reglerat personalförsörjningen i kommunens förskolor och fritidshem. Översynen är angelägen särskilt med hänsyn till den nya skollagen (2010:800) från , men också som ett led i samhällets utveckling i övrigt, bl.a. införandet av barnomsorg på obekväma arbetstider. Det bör också tilläggas att normen inte alltid går att tillämpa för att förskola och fritidshem inte längre organiserar sina barngrupper på samma sätt som i slutet av 1990-talet. Rådande norm är också föråldrad i sina uttryck som t.ex. barnskola som en benämning på förskoleklass. Bildningschef Marit Persson redogör för pågående utredning och förslag till beslut i frågan kommer att lämnas till nämndens möte i augusti Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

8 Bildningsnämnden BIN 76 Dnr 2012: Remiss: Medborgarförslag Flytta Vilhelm Mobergsgymnasiet till f.d. möbelaffären I ett medborgarförslag föreslås det att Vilhelm Mobergsgymnasiet flyttas från Norra Lindåsgatan i Lindås till f.d. Emmaboda Möbelaffär på Järnvägsgatan i Emmaboda. Rektor Thomas Claesson har lämnat följande yttrande i frågan. Förslaget är intressant och en flyttning av skolans verkstadslokaler skulle kunna innebära vissa fördelar. Dock måste konstateras att de verkstadslokaler som i dag disponeras på Norra Lindåsgatan är mycket lämpade för utbildningens behov. Stora resurser har lagts ner för bästa möjliga anpassning av lokalerna. Vilka ombyggnadsbehov som krävs när det gäller den f.d. möbelaffären kan vi i dagsläget inte bedöma. Vi vet dock vad en flyttning av utrustningen som finns i verkstaden i dag kan innebära. Enligt vår bedömning rör sig bara flytten om miljonbelopp. Vår bedömning är att kostnaderna för ombyggnad och anpassning av lokalerna tillsammans med kostnader för flytt av maskinpark m.m. inte tillför utbildningen tillräckligt för att det skall vara motiverat med en flyttning. Bildningsnämnden beslutar att till kommunfullmäktige lämna Thomas Claessons yttrande som svar på medborgarförslaget.

9 Bildningsnämnden BIN 77 Dnr 2012: Förvaltningschefen rapporterar Bildningschef Marit Persson informerar om följande: Byggnadsarbetet vid Lindås skola startar den 6 augusti Verksamheterna kommer under tiden att bedrivas i Helges villa, gamla post- och banklokalerna samt i Mikaelsgården. Ombyggnaden av förskolan Skatan i Långasjö är försenat och kommer att påbörjas i höst. Andra renoveringsarbeten som kommer att genomföras under sommaren är bl.a. fasaden på Johansfors skola, fönstren på Bjurbäcksskolan år samt tvättning av paviljongen där Resolut finns. Kommunstyrelsen har uppdragit till ledningsgruppen att i styrande kommittén initiera ett projekt för utveckling av e-förvaltning. En förstudie ska genomföras under hösten Upphandling pågår gällande datorer till pedagogiskt verksam personal. Projektet Nya tider startar på försök på förskolan Stenröset i Lindås under hösten. I samband med detta kommer man även att prova ett system med digital närvaroregistrering på förskolan. Ulf Nilsson är anställd som ny rektor på Vilhelm Mobergsgymnasiet. Samordningschef Christer Augustinsson informerar om följande: Rutiner för utredning och beslut om mottagande i den obligatoriska grundsärskolan för Emmaboda kommun är under bearbetning. Rutinerna beskriver start av ärende, den fortsatta utredningen, information till och samverkan med hemmet samt beslut om mottagande. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

10 Bildningsnämnden BIN 78 Dnr 2012: Rapporter om kränkande behandling Bildningschef Marit Persson rapporterar om inkomna incidentrapporter. Rapporter har inkommit från Bjurbäcksskolan 0-12 år och Bjurbäcksskolan år. Rapporterna handlar om konflikter, trakasserier verbala och via digitala medier, slagsmål, skadegörelse m.m. Omständigheterna kring fallen är utredda på de aktuella enheterna och åtgärder vidtagna i enlighet med skolornas Plan för kränkande behandling och likabehandling. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

11 Bildningsnämnden BIN 79 Dnr 2012: Fadderrapporter Marie-Louise Eddegård (S) har lämnat rapport från deltagande vid föräldrarådets möte den 8 maj Rapporten har skickats ut med kallelsen till dagens möte. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

12 Bildningsnämnden BIN 80 Dnr 2012: Rapport från kulturutskottet Samordningschef Christer Augustinsson rapporterar från kulturutskottets möte den 13 juni 2012 samt om aktuella kulturfrågor, bl.a. att: Förslag till kulturplan för Emmaboda kommun kommer att skickas ut på remiss under sommaren och åter behandlas vid kulturutskottets möte i september för att sedan gå vidare till bildningsnämnd, kommunstyrelse och kommunfullmäktige. Kulturplan för Kalmar län ska revideras och synpunkter ska vara Regionförbundet i Kalmar län tillhanda senast den 31 augusti. Kulturutskottet gav vid sitt möte den 13 juni förvaltningens kulturtjänstemän i uppdrag att utarbeta ett förslag till remissvar. Kvalitetsredovisningar från huvudbiblioteket och Bjurbäcksskolans bibliotek, The Glass Factory Glasmuseet i Boda, kulturskolan och kulturenheten har redovisats för kulturutskottet. En översyn av bidragsnormerna för föreningar och studieförbund är planerad att vara klar till Årets bidrag har redovisats för kulturutskottet. Konstnären Axel Tomas har lämnat förslag om att en skulptur med namnet Småland ska göras och lämpligen placeras på taket till Coop Konsum. Kulturutskottet har konstaterat att bildningsnämnden inte har några förutsättningar för att bidra till genomförande av förslaget. Bibliotekschef Viveca Alfelt och Christer Augustinsson arbetar med en behovsinventering och skisser inför en renovering och tillbyggnad av biblioteket. Diskussioner pågår med Emigrantinstitutet i Växjö om ett framtida samarbete kring The Glass Factory, arkiv, forskarservice på bibliotek m.m. Arbete med en satsning på det litterära Emmaboda pågår. Konst Runt genomförs den 8-9 september och samlingsutställningen blir i Boda Glasbruk på f.d. brukskontoret. En dag med Moberg genomförs den 7 juli i Sockenstugan i Algutsboda. Konstgruppen är konstituerad och medlemmarna är Görel Abramsson, Kajsa Rosqvist, Ulf Ogenbrant, Rune Hallberg och Nina Seiron. Utställningar pågår i The Glass Factory, Kristallmuseet i Johansfors, Duvemåla och på huvudbiblioteket. En visförening har bildats i Emmaboda. De kommer att arrangera en Cornelisdag i parken vid Folkets Hus den 18 augusti En bok om småländska gästgivargårdar och skjutsstationer kommer ut till hösten och kulturutskottet har beslutat köpa in ett antal böcker till förvaltningen. Information om ett projekt kring inventering av källor i Småland och på Öland har inkommit.

13 Bildningsnämnden BIN 80 forts Dnr 2012: Rapport från kulturutskottet forts Översiktsplanen är klar för utställning. Arbetet med att samordna och marknadsföra all kulturverksamhet kommunal och föreningar m.fl. har intensifierats. Marknadsgruppen har diskuterat marknadsföring av kommunen vid större arrangemang i Emmaboda kommun, t.ex. Emmabodafestivalen i Rasslebygd och motorarrangemangen i kommunen. En kulturvecka ska genomföras under vecka 44 och föreningar, kommunala institutioner, enskilda, privata personer m.fl. ska bjudas in att delta. Emmaboda kommun har tilldelats kronor till Skapande skola våren Emmaboda kommun har beviljats bidrag på kronor till metodstudie för kulturmiljöprogram och kulturmiljöprofil. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

14 Bildningsnämnden BIN 81 Dnr 2012: Delegationsärenden Anmälan av delegationsbeslut har inkommit från LSS-handläggaren 1-12/2012. Bildningsnämnden beslutar anteckna härom till protokollet.

15 Bildningsnämnden BIN 82 Rapporter Dnr 2012:7 627 Långasjö Föräldrastyrelse har översänt protokoll från möte den 14 maj Dnr 2012: Avtal har träffats mellan Emmaboda Lärcentrum/Högskolecentrum och Linnéuniversitetet gällande lärarutbildning på distans förlagd till lärcentrum. Dnr 2010: Kommunfullmäktige har godkänt kommunens årsredovisning för Kommunfullmäktige har beslutat att bevilja ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2011 för ledamöterna i kommunstyrelsen samt för ledamöterna i styrelse, nämnder och den gemensamma nämnden för överförmyndarverksamheten. Dnr 2012: Kommunfullmäktige har antagit policy för anställdas bisysslor. Dnr 2012: Kultursamordnare Görel Abramsson har till bygg- och miljökontoret lämnat ett yttrande angående förslag till ny scen vid Kyrkstallarna i Vissefjärda. Hon meddelar att kulturenheten inom bildningsförvaltningen inget har att erinra mot bygget av en ny scen. Dnr 2011: Skolinspektionen har meddelat beslut gällande uppföljning av beslut angående skolsituationen för en elev vid Lindåsskolan i Emmaboda kommun. Skolinspektionen bedömer att Emmaboda kommun vidtagit tillräckliga åtgärder och att uppföljningen av ärendet därmed kan avslutas. Bildningsnämnden beslutar anteckna ovanstående rapporter till protokollet.

16 Bildningsnämnden BIN 83 Övriga frågor Susanne Gustavsson (S) undrar varför bildningsnämndens möte inte blev förlagt till Johansfors skola enligt Karin Rasks förslag vid nämndens möte i maj. Ordförande Jan-Olof Jäghagen meddelar att mötet i augusti planeras till Johansfors skola. Ett antal tjänstemän var inbjudna till dagens enskilda överläggningar och därför var det enklare att förlägga mötet i kommunhuset. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S)

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S) Bildningsnämnden 2013-09-25 1 (10) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.00. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 86-87, kl. 15.00-16.20 Ann Helene Jonsson (M), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15)

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Plats och tid Moberg torsdagen den 17 mars 2011 kl 15.00-15.45. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-06-19 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 15.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Ajournering kl. 16.30 16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19)

Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19) Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 oktober 2012 kl. 15.00-16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors

Läs mer

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Plats och tid Moberg onsdagen den 27 mars kl. 15.00-17.10 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), 29-39, kl. 15.00-16.20

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk,, kl. 17.00 19.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 126-136, kl. 17.00 17.25, 17.40 19.15 Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-02-28 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 28 februari kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 22 mars 2012 kl. 15.00-17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), kl. 15.00-16.40,

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (23)

Sammanträdesprotokoll 1 (23) Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Nöjes- & Cateringrestaurangen, Emmaboda,, kl. 13.30 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Bildningsnämnden (18)

Bildningsnämnden (18) Bildningsnämnden 2013-12-12 1 (18) Plats och tid Moberg, kommunhuset torsdagen den 12 december 2013 kl. 15.00 18.10. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-01-31 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 31 januari kl. 15.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-05-22 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 22 maj kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Erik Fors (S) Flemming Jörgensen (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer Skymbäck

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 19.15 Ajournering kl. 16.25 16.35 och kl. 18.40 18.55. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (18)

Sammanträdesprotokoll 1 (18) Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 15.00 16.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Christer Skymbäck (S) Marie-Louise

Läs mer

Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17)

Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17) Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 29 augusti 2013 kl. 15.00-16.45 Sammanträdet inleds med en tyst minut för Patrik Ideström (S). Beslutande Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.35 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S) 1(14) Plats och tid Hillerstorps skola, kl 15.00 Beslutande Alexander Josefsson (M), ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C) Annie Fredriksen (S) Jessica Källberg (S)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14)

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen kl. 08.30-11.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-05-25 1 (18) Maj-Brith Andersson (s)

Bildningsnämnden 2011-05-25 1 (18) Maj-Brith Andersson (s) Bildningsnämnden 2011-05-25 1 (18) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 maj 2011 kl 15.00-16.05. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s) Christer

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-01-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, 2014-01-30, kl. 15.00 17.45 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), 1-10, kl. 15.00 17.35 Erik

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09:

Barn-och utbildningsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09: o Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoii Barn-och utbildningsnämnden 2014-11-12 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset i Malung kl. 09:00-11.30 Beslutande Kristina Bäckman (M), ordförande

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Bildningsnämnden (10)

Bildningsnämnden (10) Bildningsnämnden 2016-08-22 1(10) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.50 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Birgitta

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (9) Plats och tid ande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-12:00 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Jessica Larsson (S) Lars Nyborg (C) Ola

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (8) Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-05 1(8) Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrummet Broka Gyl, Älmhult onsdagen den 5 december 2012 kl 13.00-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13)

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Plats och tid Glasblåsaren, Emmaboda Folkets Hus torsdagen den 3 september 2009 kl 15.00-16.05. Ajournering kl 15.10-15.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-03-19, kl. 15.00 17.40

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-03-19, kl. 15.00 17.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Emmaboda Bowling Mat & Nöje (Nöjesindustrin), Emmaboda,, kl. 15.00 16.55 Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-01-23 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 14.00 16.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) ersätts av Hans Bohlin (S) Anders Englund (S) Jan-Olof

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Hans Liljas (FP) Jan Bohlin (S), t o m kl 11:00, 15 Lars Östlund (V), fr o m kl 11:00, 16

Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Hans Liljas (FP) Jan Bohlin (S), t o m kl 11:00, 15 Lars Östlund (V), fr o m kl 11:00, 16 Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Fritidslokalen vid Råda skola (övre våningen i förskolehuset) kl 09:00 11:30 Beslutande Övriga Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Hans

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Gun Magnberg Pål Magnussen Arne Engström Nr Kultur- och utbildningsnämnden 2005-11-23 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Dalslandsrummet klockan 08.30 12.20, därefter studiebesök på Åsebro skola Beslutande Per-Axel Andersson (s) Harald

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-03-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.00 ande Lillemor Larsson (V), ordförande Hans Bolin (S) ersätter Anders Englund (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2014-09-11, kl. 15.00 17.10

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2014-09-11, kl. 15.00 17.10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.10 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 BARN- OCH BILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 Beslutande Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Ola Ekblom (FP) Övriga Anneli Svensson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD)

Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, 08.30 11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14)

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Plats och tid Nämndrummet kommunhuset, Skoghall kl. 13.00-15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S)

Sammanträdesdatum 2015-11-24. Per Sigvardsson(S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda,, 17:30-18:30 Beslutande Bo Eddie Rossbol (S) ordför. Ann-Marie Fagerström (S) Bo Sunesson (C) Emma Åhlander Hansson (M) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda

Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningens lokaler, Emmaboda 2018-06-18 1 Plats och tid Emmaboda kommunhus Karl-Oskar, 2018-06-18, 16:00-17:00 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (S) Maria Ixcot Nilsson (S) Bo Eddie Rossbol (S) Jan-Olof Jäghagen (S)

Läs mer

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010

Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05. Sven Weitner Bo Sahlée, kl. 16.30 17.30 84. Lilla Rådmansgatan 11 november 2010 1 (10) Plats och tid Förvaltningskontoret Järnvägsgatan 2, kl. 16.30 18.05 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Madli-Ann Pohla (M) Christer Grankvist (S) Lennart Månsson (S) Övriga närvarande Sven Weitner

Läs mer