Bildningsnämnden (17) Ann Helene Jonsson (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M)"

Transkript

1 Bildningsnämnden (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 22 mars 2012 kl Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), kl , Erik Fors (S) Christer Skymbäck (S) Maria Svensson (S) Marie-Louise Eddegård (S) Susanne Gustavsson (S) Emma Åhlander Hansson (M) Karin Rask (C) Jan Granlund (C) Carl-Gunnar Holst (FP) Börje Ullström (C), ersättare för Henrik Jonsson (M) Maj-Brith Andersson (S), ersättare för Mickael Fransson Övriga deltagande Maj-Brith Andersson (S), ej tjänstgörande ersättare Daniel Jonsson, förvaltningsekonom, Christel Gross, handläggare, 27-del av 34 Nina Seiron, Lärarförbundet, Jens Hägerbrand, LR Marit Persson, bildningschef Birgitta Ahlström, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Ann Helene Jonsson (M) Underskrifter: Paragrafer sekreterare Birgitta Ahlström ordförande Jan-Olof Jäghagen justerande Ann Helene Jonsson Nämnd/styrelse ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bildningsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Bildningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift Birgitta Ahlström

2 Bildningsnämnden BIN 26 Dnr 2011: Budgetuppföljning Förvaltningsekonom Daniel Jonsson meddelar att kommunfullmäktige har justerat budgetramen 2012, vilket innebär att bildningsnämndens ram har ändrats. Arbetet med att lägga in detaljbudgeten i ekonomisystemet är ännu inte klart och därför går det inte att göra en fullständig uppföljning av årets första månader. En uppföljning kommer att redovisas vid nämndens möte i april. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

3 Bildningsnämnden BIN 27 Dnr 2012: Ersättning till föräldrakooperativet Bullerbyn Förvaltningsekonom Daniel Jonsson föreslår i skrivelse att bildningsnämnden beslutar att i enlighet med skollagen (2010:800) lämna bidrag (grundbelopp) till föräldrakooperativet Bullerbyn med kronor per månad under I enlighet med resursfördelningssystemet ska månadsersättningen justeras varje enskild månad. Bildningsnämnden beslutar lämna bidrag till föräldrakooperativet Bullerbyn med kronor per månad under 2012 samt att månadsersättningen justeras varje enskild månad i enlighet med resursfördelningssystemet.

4 Bildningsnämnden BIN 28 Dnr 2012: Ersättning till föräldrakooperativet Lilla Hjärtat Förvaltningsekonom Daniel Jonsson föreslår i skrivelse att bildningsnämnden beslutar att i enlighet med skollagen (2010:800) lämna bidrag (grundbelopp) till föräldrakooperativet Lilla Hjärtat med kronor per månad under I enlighet med resursfördelningssystemet ska månadsersättningen justeras varje enskild månad. Bildningsnämnden beslutar lämna bidrag till föräldrakooperativet Lilla Hjärtat med kronor per månad under 2012 samt att månadsersättningen justeras varje enskild månad i enlighet med resursfördelningssystemet.

5 Bildningsnämnden BIN 29 Dnr 2012: SKL:s matematiksatsning i grundskolan Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har skickat ut en inbjudan till Sveriges kommuner om deltagande i en flerårig matematiksatsning i grundskolan. Senast den 16 april ska ansökan vara SKL tillhanda. SKL:s upplägg ska ses som en modell för förbättringsarbete inom svenskt skolväsende. Satsningen går i hög grad ut på att förbättra Sveriges placering i PISA SKL:s mål är att då ska dels andelen som når lägsta nivån halveras och dels andelen som når högsta nivån öka. Därutöver ska Sverige tillhöra de tio bästa OECD-länderna. För kommuner som vill delta i SKL:s matematiksatsning gäller att den politiskt ansvariga ledningen avger en avsiktsförklaring att förbättra matematikundervisningen för sin kommuns elever. Varje deltagande kommun ska också ange ett operativt mål vad gäller resultaten i matematik på de nationella proven. Bildningschef Marit Persson föreslår i skrivelse nedanstående formulering av Emmaboda kommuns avsiktsförklaring och operativa mål inför ansökan att delta i SKL:s matematiksatsning PISA Avsiktsförklaring: Emmaboda kommuns bildningsförvaltning avser att arbeta för att höja grundskolans resultat i matematik genom att aktivt utveckla, öka och bibehålla elevernas intresse för matematik genom skolåren. Detta skall ske bl.a. genom att utveckla undervisningsmetoder med varierande arbetssätt, nyttja mer IT i matematikundervisningen och genom ökad integration med andra ämnen. Operativt mål: Andelen elever som når de högre betygsnivåerna (A, B och C) på de nationella proven i årskurs 6 och 9 ska öka med 10 % under perioden och andelen som inte uppnår lägst godkänt ska ha halverats. Vid dagens enskilda överläggningar framkom att Bjurbäcksskolan år är i kontakt med Linnéuniversitetet och diskuterar ett matematikprojekt för lärarna i åk 7-9. I projektet kommer bl.a. att ingå föreläsningar och seminarier, som även lärare i lägre årskurser kommer att bjudas in till. Christer Skymbäck (S) hänvisar till konferensen ESTO Nationell konferens om estetiken i Lgr 11 som ledamöterna i kulturutskottet deltog i den 13 mars 2012 och föreslår att även kulturskolan finns med i avsiktsförklaringen när det gäller integration med andra ämnen.

6 Bildningsnämnden BIN 29 forts Dnr 2012: SKL:s matematiksatsning i grundskolan forts Bildningsnämnden beslutar att anmäla deltagande till SKL:s matematiksatsning med följande avsiktsförklaring och ambitionsnivå vad gäller operativa mål. Avsiktsförklaring: Emmaboda kommuns bildningsförvaltning avser att arbeta för att höja grundskolans resultat i matematik genom att aktivt utveckla, öka och bibehålla elevernas intresse för matematik genom skolåren. Detta skall ske bl.a. genom att utveckla undervisningsmetoder med varierande arbetssätt, nyttja mer IT i matematikundervisningen och genom ökad integration med andra ämnen och med kulturskolan. Operativt mål: Andelen elever som når de högre betygsnivåerna (A, B och C) på de nationella proven i årskurs 6 och 9 ska öka med 10 % under perioden och andelen som inte uppnår lägst godkänt ska ha halverats.

7 Bildningsnämnden BIN 30 Dnr 2012: Moderna språk i grundskolan Bildningschef Marit Persson har lämnat följande tjänsteskrivelse i frågan. Inför årskurs 6 eller 7 ska alla elever i grundskolan göra ett språkval. Enligt grundskoleförordningen ska eleverna erbjudas minst två av språken franska, spanska och tyska. Det är ca 80 % av landets grundskoleelever som väljer att studera ett främmande språk utöver engelskan. De alternativ som ska erbjudas dem som inte vill läsa ett främmande språk är att läsa mer svenska eller engelska. Det är också möjligt att i stället för ett modernt språk välja att få undervisning i det egna modersmålet eller i teckenspråk. Skolinspektionen finner i en granskning genomförd 2010 att de flesta skolorna arbetar för att motivera eleverna att påbörja studier i ett modernt språk. Skolverkets statistik visar dock att en stor andel av eleverna inte fullföljer studierna. Avhoppen från moderna språk i grundskolan varierar mellan 20 och 25 procent. På riksnivå visar statistiken för de senaste tio åren att andelen elever i årskurs 9 som läser ett modernt språk i genomsnitt är 60 procent. Det skiljer sig naturligtvis åt; det finns kommuner där andelen är nära 90 procent och det finns kommuner där andelen är under 30 procent. Under senaste tiden har regeringen försökt stimulera elever i gymnasieskolan och i grundskolan till att fullfölja sina studier i moderna språk genom att införa extra meritpoäng för sådana kurser vid tillträde till högskolestudier. Även i Emmaboda ser vi en ökande trend av avhopp från språkstudierna i högstadiet. När det gäller Emmabodas nuvarande årskurs 9 läste ungefär 90 % av eleverna ett modernt språk när de började årskurs 7. Resterande 10 % läste svenska eller engelska. I årskurs 9 har avhoppen från de moderna språken medfört att andelen som läser svenska eller engelska i stället nästan har tredubblats. Frågan är hur skolan ska kunna minska andelen avhopp i syfte att kunna öka elevernas möjligheter till extra meritpoäng vid ansökan till högre studier. På Bjurbäcksskolan har orsaken till de höga avhoppen diskuterats en längre period. En lösning värd att pröva tycker man är att starta språkstudierna först i årskurs 7 i kombination med ett pedagogiskt nytänkande och kompetensutveckling inom språkstudier, bedömning och betygssättning. Ett sådant beslut kunde även i viss mån underlätta arbetet med timplanen i grundskolan. En stor förändring vad gäller åk 1-6 är att kunskapskraven i alla olika ämnen förtydligas; alla ämnen ska betygssättas. Det får konsekvenser för utlägget av antalet undervisningstimmar i alla ämnen i framför allt åk 4-6. Jämfört med i dag måste varje ämne få sin beskärda del.

8 Bildningsnämnden BIN 30 forts Dnr 2012: Moderna språk i grundskolan forts Genom att flytta starten av moderna språk från årskurs 6 till årskurs 7 frigörs tid både i form av den undervisning som i dag genomförs i åk 6 och i form av den restid som framför allt elever i yttre bildningsområdet lägger ned för att transporteras in till Emmaboda. Timplanen för årskurs 4-6 har utökats med ämnen som tidigare av tradition undervisats enbart på högstadiet, till exempel kemi och teknik. Nya läroplanen innebär att vi behöver ändra timplanen Bildningsnämnden beslutar att under en försöksperiod på tre år erbjuda moderna språk enbart fr.o.m. årskurs 7, med bibehållet antal undervisningstimmar, som ett led i justeringen av timplanen. Utvärdering ska ske en gång om året. I kombination med detta utvecklas ett kompetensutvecklingsprogram för språkdidaktik för lärare i främmande språk, inklusive engelska. De elever som inte väljer ett språk ska erbjudas att läsa antingen mer svenska eller mer engelska alternativt svenska som andraspråk eller studier i det egna modersmålet. Timplanen för grundskolan justeras i enlighet med detta beslut och förväntas presenteras för nämnden på aprilmötet.

9 Bildningsnämnden BIN 31 Dnr 2012: Mål- och kvalitetsarbetet inom bildningsnämnden Bildningschef Marit Persson redogör kring förslag om det systematiska kvalitetsarbetet inom bildningsförvaltningen. Under mål- och uppföljningsområden har kommunfullmäktiges inriktningsmål för brutits ner till delmål för bildningsnämnden och de närvarande går tillsammans igenom delmålen under mötet. Bildningsnämnden beslutar att fastställa det arbetssätt och mål för verksamheten i enlighet med det korrigerade förslaget om Systematiskt kvalitetsarbete. Bildningsnämnden beslutar vidare att med utrymme för nödvändiga tidsmässiga korrigeringar och innehållsmässiga förändringar fastställa modellen för uppföljning i form av föreslagen årsklocka.

10 Bildningsnämnden BIN 32 Dnr 2011: Svar till Skolinspektionen gällande genomförd tillsyn i Emmaboda kommun Christel Gross, bildningskontoret, informerar om det pågående arbetet med svaret till Skolinspektionen gällande genomförd tillsyn av förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning i Emmaboda kommun. Svaret ska vara Skolinspektionen tillhanda senast den 30 mars Bildningsnämnden beslutar uppdra åt bildningskontoret att färdigställa svaret till Skolinspektionen och att efter samråd och kommunikation med presidiet om den slutliga utformningen skicka in svaret till Skolinspektionen.

11 Bildningsnämnden BIN 33 Dnr 2012: Översiktsplan 2012 Emmaboda kommun Ett förslag till ny Översiktsplan 2012 för Emmaboda kommun har upprättats. Syftet med översiktsplanen är att den ska utgöra ett vägledande underlag för beslut om mark- och vattenanvändningen. Under samrådstiden finns planen tillgänglig på biblioteken i kommunen, servicehuset Ekebo i Algutsboda samt på tekniska kontoret i kommunhuset. Eventuella synpunkter, erinringar eller kompletteringar ska vara bygg- och miljönämnden tillhanda senast den 30 april Bildningsnämnden beslutar att behandla ärendet vid nämndens möte i april samt antecknar informationen till protokollet

12 Bildningsnämnden BIN 34 Dnr 2012: Förvaltningschefen rapporterar Bildningschef Marit Persson informerar om följande: En uppskattad kompetensutvecklingsdag om entreprenörskap genomfördes den 27 februari för lärarpersonalen. Bildningskontoret kommer att projektanställa en person, 50 %, under cirka 4-5 månader, bl. a. på grund av att förvaltningsekonomen ska genomföra ett antal större utredningar, bl.a. om resursfördelningssystemet. Skolverket har skickat ut en information om insatser för förstärkt elevhälsa. Skolhuvudmän kan söka bidrag för att förstärka med skolläkare, skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog samt lärare med specialpedagogisk kompetens eller speciallärare inom elevhälsan. En motion från vänsterpartiets fullmäktigegrupp har inkommit till kommunfullmäktige med rubriken Avskaffa 14-dagarsregeln i barnomsorgen på obekväma arbetstider. Motionen är remitterad till bildningsnämnden och ska vara besvarad senast En rektorstjänst och en biträdande rektorstjänst är utannonserade på Vilhelm Mobergsgymnasiet. Ett studiebesök i Malå kommer att göras av förvaltningsekonomen, en förskolechef och en skolassistent. Där ska man titta på ett system för registrering av faktisk närvaro på förskola och fritidshem. Systemet kan också användas för närvarobaserad taxa. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

13 Bildningsnämnden BIN 35 Dnr 2012: Rapporter om kränkande behandling Bildningschef Marit Persson rapporterar om inkomna incidentrapporter. Fem rapporter har lämnats från yttre bildningsområdet och de handlar om både verbalt och fysiskt våld. Tre rapporter handlar om händelser mellan elever och två om elever mot vuxna. Omständigheterna kring fallen är utredda på de aktuella enheterna och åtgärder vidtagna i enlighet med skolornas Plan för kränkande behandling och likabehandling. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

14 Bildningsnämnden BIN 36 Dnr 2012: Fadderrapporter Ordförande Jan-Olof Jäghagen konstaterar att inga fadderrapporter har kommit in till dagens sammanträde. Bildningsnämnden beslutar anteckna till protokollet.

15 Bildningsnämnden BIN 37 Dnr 2012: Delegationsärenden Anmälan av delegationsbeslut har inkommit från rektor/förskolechef i Lindås, yttre bildningsområdet Y , områdeschef på Vilhelm Mobergsgymnasiet VMG 12:1-2, områdeschef yttre bildningsområdet Y /12 samt från bildningschefen Bf 01/12. Bildningsnämnden beslutar anteckna härom till protokollet.

16 Bildningsnämnden BIN 38 Rapporter Dnr 2012:7 627 Långasjö Föräldrastyrelse har översänt protokoll från möte den 14 februari Dnr 2011: Kommunfullmäktige har i januari beslutat fördela den totalt beslutade lönerevisionen till respektive nämnd. Dnr 2012: Miljöenheten, tekniska kontoret, har översänt kontrollrapport för livsmedel gällande förskolan Fyrklövern, Emmaboda. Dnr 2012: Skolinspektionen har översänt remisser gällande ansökningar från CIS Kalmar AB, Ljud och Bildskolan LBS AB och Plusgymnasiet AB om godkännande som huvudman för fristående gymnasieskolor i Kalmar kommun samt från AMB Education AB för en fristående gymnasieskola i Tingsryds kommun. Dnr 2012:1 047 Skolverket har skickat beslutsmeddelande gällande omfördelning av statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning verksamhetsåret Dnr 2011: Kommunfullmäktige har beslutat anta bildningsnämndens svar på medborgarförslag om att förlägga aktiviteten Skapande skola på Bökön, Emmabodas hembygdspark och lämna det som kommunfullmäktiges svar på förslaget, som därmed anses besvarat. Dnr 2012: Kommunfullmäktige har antagit Emmaboda kommuns kostpolicy. Den kommer att gälla fr.o.m då den har förankrats i verksamheterna och eventuella handlingsplaner har påbörjats.

17 Bildningsnämnden BIN 38 forts Rapporter forts Dnr 2011: Kommunfullmäktige har beslutat att nämnderna totalt överför tkr till kommunstyrelsens förfogande. Detta beror på att PO-avgifterna vad gäller avtalsförsäkringarna har sänkts efter kommunfullmäktiges beslut i november 2011 om budget Bildningsnämnden beslutar anteckna härom till protokollet.

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S)

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S) Bildningsnämnden 2013-09-25 1 (10) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.00. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 86-87, kl. 15.00-16.20 Ann Helene Jonsson (M), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15)

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Plats och tid Moberg torsdagen den 17 mars 2011 kl 15.00-15.45. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s)

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S)

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S) Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Plats och tid Moberg onsdagen den 20 juni 2012 kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19)

Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19) Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 oktober 2012 kl. 15.00-16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-01-31 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 31 januari kl. 15.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (23)

Sammanträdesprotokoll 1 (23) Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Nöjes- & Cateringrestaurangen, Emmaboda,, kl. 13.30 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Plats och tid Moberg onsdagen den 27 mars kl. 15.00-17.10 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), 29-39, kl. 15.00-16.20

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13)

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Plats och tid Glasblåsaren, Emmaboda Folkets Hus torsdagen den 3 september 2009 kl 15.00-16.05. Ajournering kl 15.10-15.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013.

26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för år 2013. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2012-03-28 24 Meddelanden. 25 Anmälan om delegationsbeslut. 26 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport. 27 Förutsättningar inför arbetet med budgetramarna för

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14)

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen kl. 08.30-11.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Ajournering kl. 16.30 16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-06-19 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 15.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk,, kl. 17.00 19.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 126-136, kl. 17.00 17.25, 17.40 19.15 Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.35 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Erik Fors (S) Flemming Jörgensen (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-24 12 Meddelanden 13 Anmälan om delegationsbeslut 14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport 15 Ekonomi 16 Reviderad timplan för Tingsryds kommuns grundskolor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-03-22 1 Innehållsförteckning Ärende 20 Information från Hagens förskole- och skolområde... 3 21 Besök av studie- och yrkesvägledare Ola Hjalte... 4 22 Ekonomisk månadsrapport... 5 23 Granskning av

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00

Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Paragrafen, kommunkontoret, Storuman 2013-09-26 kl 10 00 14 00 Beslutande Peter Åberg (S) ordförande Ulf Vidman (M) Eva-Marie Stabbfors (KD) Lilian Mörtsell

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-06-25 92 Plats och tid Mobergsalen, kommunhuset Emmaboda, 2012-06-25, 17:00 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ...

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ... Bildningsnämnden 2014-10-27 1(11) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-14.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Agneta Gottlow-Pettersson (KD) ersätter

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson förvaltningschef

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 52 Plats och tid Kvidinge skola kl 1830-2100 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Ingemar Öberg (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

ANSLAG/BEVIS. ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå, tisdag 27 februari 2018, kl 09:00 Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Emmaboda Bowling Mat & Nöje (Nöjesindustrin), Emmaboda,, kl. 15.00 16.55 Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15) 2012-03-29 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Edsbyn sammanträdesrum A, torsdag 29 mars 2012, kl. 9:00-12:00. ande Ledamöter Håkan Englund (S), ordförande Susanne Jeffrey (MP), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-02-28 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 28 februari kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden

ID Sammanträdesdatum Barn-och utbildningsnämnden ID Malung-Sälens kommun Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-12:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande Bengt Nilsson (S) Lilian Olsson (S)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c)

Stenbockskolans konferensrum, kl Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.15 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Andreas Eriksson (m) Siv Friedmann Björk (c) Övriga deltagande Gösta Högberg,

Läs mer

Bildningsnämnden (10)

Bildningsnämnden (10) Bildningsnämnden 2016-08-22 1(10) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.50 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Bildningsnämnden (18)

Bildningsnämnden (18) Bildningsnämnden 2013-12-12 1 (18) Plats och tid Moberg, kommunhuset torsdagen den 12 december 2013 kl. 15.00 18.10. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(13)

Sammanträdesprotokoll 1(13) Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.20 Nancy Ibarra (V), ordförande Johanna Odö (S) Rickard Gillman (S)

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 7 mars 2019 Tid: 16:00-20:15 Plats: Östra Roten Justeringsdag: onsdag 13 mars 2019 Paragrafer: 9-21 Utses att justera: Carin Thorén-Hansson (S) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Barn och utbildningskontoret, Heby, kl 9.30 12.45 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Per Eric Liljeholm (C) Anton Ingstedt (S) Rose

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.30 Johanna Odö (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för lärande

Kommunstyrelsens utskott för lärande 1(10) Kommunstyrelsens utskott för lärande Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, 2019-03-13 kl. 09:00 11:15 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S), vice ordförande Carina

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Grimsnäs Herrgård, kl. 8.00 15.00 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Lina Cesar (s) Ahmed Yonis Warsame (s) Monika Stasny (s) Anton Håkansson (s) Kristina Eriksson (c) v. ordf. Marcus

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-04-20 Sid: 34 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid GKC kl 15.00 19.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Diana Brandin (S) 1:e vice

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-18

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-18 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-18 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-16.55 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten (s) Bertil Bresell (s) Susanne Sjöberg (s) Agnetha Larssohn

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14)

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Plats och tid Nämndrummet kommunhuset, Skoghall kl. 13.00-15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden Plats och tid hus, kl. 15.00 18.25 Beslutande ledamöter Helena Koch (M), ordförande Bengt-Eric Sandström (FP), 1:e vice ordförande Elin Insulander Hjelm (S), 2:e vice ordförande Ann Larson (M) Esbjörn

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl

Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl 1 (13) Plats och tid Förvaltningskontoret Lilla Rådmansgatan 2, kl. 18.00 19.40 Beslutande Carl-Göran Svensson (C) Lars Ragnarsson (M) tjänstgör för Madli-Ann Pohla (M) Fredric Strömberg (FP) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (18)

Sammanträdesprotokoll 1 (18) Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 15.00 16.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Christer Skymbäck (S) Marie-Louise

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-02-22 HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 13 Besök från Bränninge rektorsområde... 17 14 Ekonomisk månadsrapport... 18 15 Bokslut 2010... 19 16 Budgetförutsättningar för barn- och utbildningsnämnden verksamhetsåren 2012-2014...

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Bildningsnämnden (18)

Bildningsnämnden (18) Bildningsnämnden 2016-06-13 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.05 ande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hessestedt (V) Marie-Louise Sandberg

Läs mer