Bildningsnämnden (19)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19)"

Transkript

1 Bildningsnämnden (19) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 oktober 2012 kl Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer Skymbäck (S) Marie-Louise Eddegård (S) Susanne Gustavsson (S) Emma Åhlander Hansson (M) Karin Rask (C) Jan Granlund (C) Carl-Gunnar Holst (FP) Maj-Brith Andersson (S), ersättare för Maria Svensson (S) Lillemor Karlsson (M), ersättare för Henrik Jonsson (M) Övriga deltagande Daniel Jonsson, förvaltningsekonom, Christer Augustinsson, samordningschef Marit Persson, bildningschef Birgitta Ahlström, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Susanne Gustavsson (S) Underskrifter: Paragrafer sekreterare Birgitta Ahlström ordförande Jan-Olof Jäghagen justerande Susanne Gustavsson Nämnd/styrelse ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bildningsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Bildningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift Birgitta Ahlström

2 Bildningsnämnden BIN 111 Mötets föredragningslista Ordförande Jan-Olof Jäghagen meddelar att punkt 19 på föredragningslistan Föreläggande om vite utgår på grund av nya fakta i ärendet. Bildningsnämnden beslutar med godkännande anteckna till protokollet.

3 Bildningsnämnden BIN 112 Dnr 2011: Budgetuppföljning Förvaltningsekonom Daniel Jonsson informerar om det preliminära budgetläget. En mer noggrann uppföljning kommer att göras per den 31 oktober. Läraravtalet är klart med 4,2 % löneökning under 2012, men lokala förhandlingar pågår fortfarande. Lönerna kommer troligen att betalas ut i november. Antalet inskrivna barn i förskolorna fortsätter att minska även i oktober. En preliminär prognos per visar i dag ett underskott i budgeten på kronor.

4 Bildningsnämnden BIN 113 Dnr 2012: Budget 2013 Förvaltningsekonom Daniel Jonsson informerar om pågående budgetarbete inför Kommunstyrelsen kommer att besluta om budgetramarna vid sitt sammanträde den 6 november. Förvaltningarna har fått i uppdrag att räkna på årets budgetramar med 2 % mindre respektive 2 % ökad totalsumma. Beräkningarna har lämnats till ekonomikontoret för vidarebefordran till budgetberedningen. Volymförändringar 2013 jämfört med 2012 är mindre barnomsorg, färre elever i grundskolan samt färre ungdomar i gymnasieåldern. Antalet barntimmar i förskolorna fortsätter att minska under hösten, vilket kan påverka budgeten 2013.

5 Bildningsnämnden BIN 114 Dnr 2012: Ersättning till Waldorfförskolan Amanda i Kalmar Förvaltningsekonom Daniel Jonsson redogör för ärendet. Enligt skollagen (SFS 2010:800) och bestämmelser om kommunala bidrag till fristående skolor samt enskilt bedrivna förskolor, fritidshem och förskoleklasser (SFS 2009:372, prop. 2008/09:171) ska kommunen besluta om ersättningen till de enskilt drivna verksamheterna. Waldorfförskolan Amandas grundbelopp 2012 har beräknats till kr per månad utifrån gällande regelverk i skollagen och kommunens resursfördelningssystem. I enlighet med resursfördelningssystemet justeras månadsersättningen utifrån antalet barntimmar varje enskild månad. Ett tilläggsbelopp ska lämnas utöver grundbeloppet för barn som har ett omfattande behov av särskilt stöd enligt lagtexten. Inga sådana omfattande behov föreligger varför något tilläggsbelopp ej har beräknats. Bildningsnämnden beslutar att 2012 i enlighet med skollagen (2010:800) lämna bidrag (grundbelopp) till Waldorfförskolan Amandas ekonomiska förening med kr per månad. I enlighet med resursfördelningssystemet ska månadsersättningen justeras varje enskild månad.

6 Bildningsnämnden BIN 115 Dnr 2012: Ny organisationsstruktur inom bildningsförvaltningen Bildningschef Marit Persson informerar om pågående arbete med att genomföra en ny organisationsstruktur inom bildningsförvaltningen. Syftet är att skapa verksamhetsområden i stället för som i dag geografiska områden. Marit Persson arbetar vidare med ovanstående inriktning och skriftligt underlag kommer att tas fram till nämndens möte

7 Bildningsnämnden BIN 116 Dnr 2012:9 006 Sammanträdestider 2013 Ett förslag på sammanträdestider för bildningsnämnden år 2013 har skickats ut med kallelsen till dagens sammanträde. Bildningsnämndens ledamöter uppmanas att i de politiska grupperna gå igenom förslaget och att sammanträdesplanen fastställs vid nämndens sammanträde den 22 november.

8 Bildningsnämnden BIN 117 Dnr 2010: Handlingsplan för samverkan mellan socialnämnden och bildningsnämnden avseende barn och unga i behov av insatser Nämnderna samverkar inom en rad områden, t.ex. skola, individ- och familjeomsorg (IFO) och LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och en handlingsplan för samverkan fastställdes av kommunfullmäktige Handlingsplanen redogör för mål, former för samverkan och mål för framtiden/ utveckling. Under 2012 har förvaltningarna och respektive nämnds presidier reviderat planen i samarbete med rektorer, IFO-personal m.fl. Bildningsnämnden beslutar anta den reviderade handlingsplanen för samverkan mellan socialnämnden och bildningsnämnden avseende barn och unga i behov av insatser. Bildningsnämnden beslutar att lämna handlingsplanen till kommunstyrelsen med förslag om att kommunfullmäktige fastställer planen.

9 Bildningsnämnden BIN 118 Dnr 2012: Medborgarförslag Flytta Eriksmåla bibliotek till f.d. Föreningsbankens lokal på Postvägen i Eriksmåla Ett medborgarförslag har remitterats till bildningsnämnden för yttrande. Förslaget gäller att Eriksmåla bibliotek flyttas till Postvägen i Eriksmåla och därmed skulle förskolan Solgläntan få större utrymme för sin verksamhet. Områdeschef Ingrid Bruze och rektor/förskolechef Laila Dånge har lämnat yttranden i frågan. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet samt att beslut om yttrande i frågan ska tas vid nämndens möte

10 Bildningsnämnden BIN 119 Dnr 2012: Medborgarförslag Köp in i-pad/datorer till alla elever på mellanstadiet på Vissefjärda skola Klass 5 i Vissefjärda skola har lämnat ett medborgarförslag om inköp av ipad/datorer till alla elever på mellanstadiet i Vissefjärda skola. Förslaget är remitterat till bildningsnämnden för yttrande. Utvecklingsledare Laus Ellebäck har lämnat ett yttrande i frågan där han hänvisar till av kommunfullmäktige antagen IKT-plan för bildningsnämnden. I planen finns ett antal övergripande mål och ett större antal utvärderingsbara delmål för utvecklingen av arbetet med IKT i verksamheterna. Ett av delmålen är att antalet bärbara datorer för elever ska öka fram till Senast 2013 ska alla elever i gymnasiet, åk 7 och åk 8 ha tillgång till personlig dator och minst en åk 1 ska pröva individuella läs-/surfplattor. Laus Ellebäck menar att när det gäller frågan om datorer till mellanstadieelever kommer satsningen på åk 7 och åk 8 att utvärderas för att dra nytta av erfarenheter från denna innan en eventuell satsning på personliga datorer till elever i åk 4-6 kan planeras. Bildningsnämnden beslutar efter diskussioner i frågan att uppdra till presidiet att lämna ett yttrande till kommunstyrelsen.

11 Bildningsnämnden BIN 120 Dnr 2012: Förvaltningschefen rapporterar Bildningschef Marit Persson informerar om följande: Den 9 november besöker Skolinspektionen presidiet för en slutlig uppföljning av förra läsårets tillsyn av kommunens förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg, skola och vuxenutbildning. En anmälan om att en elev i kommunen har utsatts för kränkande behandling har gjorts till Barn- och elevombudet. Huvudmannen ska yttra sig över ärendet senast bl.a. om hur huvudmannen ser på resultatet av de åtgärder som skolan har vid-tagit. Lärarlönerna är i slutförhandlingsskedet. Kommunen har beslutat om nya ingångs-/lägstalöner för lärare; kr för fritidspedagoger, förskollärare och tidigarelärare, kr för senarelärare och kr för gymnasielärare. Projekt om utredning om att sammanföra kommunens städpersonal under en förvaltning är initierat. Projektet Emmaboda din framtid går nu in i en fas med tillsättning av arbetsgrupper. Bolagens och nämndernas presidier samt högsta chefer är utplacerade i fem grupper centrum, boende och kommunikation, varumärket Emmaboda, samhällsservice samt näringsliv och handel (inkl. besöksnäring och kultur) som ska ta fram konkreta handlingsplaner inom respektive område. Kommunstyrelsen har , 105, beslutat anta rutiner för digitala sammanträden. Vecka 44 är det höstlov. Skoleleverna är lediga, men fritidshemmens verksamhet ökar och förskolornas verksamhet är oförändrad. Lärarpersonalen har kompetensutvecklingsdagar den oktober. Måndagen är i central regi på temat film som verktyg i undervisningen. Tisdag-onsdag är fortbildningsverksamheten anordnad lokalt. För lärare i åk 4-6 fokuseras betygssättningen i slutet av höstterminen. Arbetet med kartläggning av lärarbehörigheter pågår. Arbetet med e-förvaltning koncentreras till förskola och skolbarnsomsorg där störst rationaliseringsvinster är att vänta, bl.a. i form av digitala scheman. Sådana prövas redan i förvaltningens egen regi i Lindås. Där pågår i dagarna en programmering som innebär att scheman även automatiskt läses över till databasen Procapita. Sjukfrånvaron för årets första nio månader visar att sjukfrånvaron hitintills är 3,1 % mot 3,6 % För bildningsförvaltningen var motsvarande siffra 3,3 %. För tio år sedan var sjuktalet omkring 7 %, så här har skett en positiv utveckling. Andelen långtidssjukfrånvaro i kommunen är hitintills 33,9 % (ungefär motsvarande siffra för 2011). Bildningsförvaltningen har dock 38,5 %, också ungefär detsamma som Något högre andel äldre (+ 50) är sjukskrivna inom bildningsförvaltningen (+ 0,6 %) än i kommunen som helhet.

12 Bildningsnämnden BIN 120 forts. Regeringen har beslutat att tillsätta Thomas Persson, utbildningsdirektör i Stockholms stad, som ansvarig för en utredning om hur lärarnas administration kan minska och förenklas.

13 Bildningsnämnden BIN 121 Dnr 2012: Rapporter om kränkande behandling Bildningschef Marit Persson rapporterar om inkomna incidentrapporter. Totalt 11 rapporter har kommit in i oktober och gäller både verbala trakasserier och fysiskt våld. Vidtagna och planerade åtgärder redovisas i samband med rapporteringen, bl.a. samtal med inblandade, föräldrar, rektor, kurator och psykolog. I något fall har kvarsittning skett. Rektorsgruppen arbetar vidare med rutinerna med rapportering och åtgärder kring kränkande behandling.

14 Bildningsnämnden BIN 122 Dnr 2012: Fadderrapporter Rapport har kommit in från Lillemor Karlsson (M), Karin Rask (C) och Susanne Gustavsson (S) från fadderbesök på Skutan kulturenheten den 11 juni 2012 där de träffade samordningschef Christer Augustinsson, områdessekreterare Nina Söderberg, IKT-utvecklare Laus Ellebäck och kultursamordnare Görel Abramsson. Susanne Gustavsson (S) och Karin Rask (C) rapporterar även från fadderbesök på The Glass Factory i Boda Glasbruk den 26 juni Susanne Gustavsson (S) meddelar muntligt att hon besökte Emmaboda bibliotek onsdagen den 10 oktober när Ingemo Engblom Larsson, specialpedagog i Emmaboda, berättade om vad dyslexi är.

15 Bildningsnämnden BIN 123 Dnr 2012: Rapport från kulturutskottet Samordningschef Christer Augustinsson informerar från kulturutskottets möte den 18 oktober Kulturplanen har presenterats av kultursamordnare Görel Abramsson vid dagens enskilda överläggningar. Arbetet följer tidsschemat och bildningsnämnden kommer att behandla ärendet vid mötet i november. Förvaltningen har fått kulturutskottets uppdrag att granska översiktsplanen med hänsyn till nämndens verksamhetsområden och inkomma med förslag till yttrande till nämndens möte i november. Kulturskolechef Lotta Odlingson och kultursamordnare Görel Abramsson har fått i uppdrag att tillsammans med näringslivsutvecklare Ann-Christine Torgnyson kontakta näringsliv, föreningsliv, kyrkorna och övriga kommunala verksamheter för att ta fram förslag till hur verksamheten inom ramen för GoOn(sdag) kan utvecklas. Statistik över kulturskolans verksamhet redovisades av Lotta Odlingson och framtidsfrågor inom kulturskolan diskuterades, bl.a. framtida musikundervisning. Två förslag på utsmyckning i Lindås skola har gått vidare till skissuppdrag. En utsmyckning inomhus kommer att köpas in till förskolan Skatan, Långasjö, när ombyggnaden där är klar. En utställning av en del av kommunägd konst har genomförts på Emmaboda bibliotek. En kulturhelg med tema motor planeras till den april Den 29 oktober genomförs en studiedag för lärarna med programmen Biografen som klassrum och Att arbeta med eget skapande och processinriktat lärande. En revidering av den regionala kulturplanen pågår och kultursamordnare Görel Abramsson och museichef Maja Heuer har besvarat ett antal frågor från Regionförbundet i samband med revideringen. The Glass Factory har fått projektmedel från dels Regionförbundet i Kalmar och dels från Statens kulturråd. Samarbete med Emigrantinstitutet har inletts och tre projekt är under diskussion; Arkiven/Glasbruksarkivens företagshandlingar och skisser, Arbetets historia inkl. migration och Forskning/Släktforskning/Migration. Årets ansökan till Skapande skola har beviljats av Statens kulturråd. Mottagare av kulturstipendium och hedersomnämnande 2012 ska utses. Kulturutskottet kommer att behandla förslagen vid möte den 13 november och bildningsnämnden tar beslut den 22 november.

16 Bildningsnämnden BIN 124 Dnr 2012: Delegationsärenden Anmälan av delegationsbeslut har inkommit från områdeschef/rektor i yttre bildningsområdet Y027-Y037/12 samt från förskolechef i yttre bildningsområdet Y039-Y052/12. Bildningsnämnden beslutar anteckna härom till protokollet.

17 Bildningsnämnden BIN 125 Dnr 2012: Kurser och konferenser Samordningschef Christer Augustinsson, ordförande Jan-Olof Jäghagen (S) och Christer Skymbäck (S) rapporterar kort från Bok & Biblioteksmässan i Göteborg den september. Susanne Gustavsson (S) och Marie-Louise Eddegård (S) är anmälda till Skolforum i Älvsjö den oktober. Två ledamöter från respektive block har möjlighet att besöka Skolforum. Ann Helene Jonsson (M) meddelar att ingen från alliansen har möjlighet att delta.

18 Bildningsnämnden BIN 126 Rapporter Dnr 2012:7 627 Långasjö Föräldrastyrelse har översänt protokoll från möte den 25 september Dnr 2012:1 047 Skolverket har översänt beslutsmeddelande om extra tilldelning av statsbidrag till yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning Dnr 2012: Kommunfullmäktige har , 55, beslutat att besvara ett medborgarförslag om att flytta Vilhelm Mobergsgymnasiet från N Lindåsgatan till f.d. Emmaboda Möbelhuset i enlighet med bildningsnämndens beslut , 76, och anser därmed medborgarförslaget besvarat. Dnr 2010: Kommunfullmäktige har , 57, beslutat att i enlighet med bildningsnämndens yttrande avslå förslag i motion om att avskaffa 14-dagarsregeln i barnomsorgen på obekväm arbetstid och därmed anses motionen besvarad. Dnr 2012: En skrivelse har inkommit gällande ett inslag från SVT om elever som fick rösta om vem som var snäll i klassen. I skrivelsen framhålls vikten av att lärare får kompletterande utbildning kring elever med koncentrationssvårigheter m.m. Dnr 2012: Regionförbundet i Kalmar län har beviljat kronor i kulturprojektmedel till projektet Crossing Borders Frigger Tactics på The Glass Factory. Dnr 2012: Statens kulturråd har beviljat kronor år 2012 i utvecklingsbidrag till The Glass Factory för att utveckla en glaspedagogik för barn och unga. Projektet är treårigt.

19 Bildningsnämnden BIN 126 forts. Dnr 2012: Skolinspektionen har avslagit en ansökan om godkännande av CIS Kalmar AB som huvudman för gymnasieskola avseende det nationella Teknikprogrammet med inriktning Teknikvetenskap i Kalmar kommun. Dnr 2011:1 047 Kulturhandläggare Nanna Johannisson har till Statens kulturråd skickat in redovisning av bidrag till Skapande skola 2011/2012, KUR 2011/811.

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S)

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S) Bildningsnämnden 2013-09-25 1 (10) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.00. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 86-87, kl. 15.00-16.20 Ann Helene Jonsson (M), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15)

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Plats och tid Moberg torsdagen den 17 mars 2011 kl 15.00-15.45. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s)

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S)

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S) Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Plats och tid Moberg onsdagen den 20 juni 2012 kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (23)

Sammanträdesprotokoll 1 (23) Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Nöjes- & Cateringrestaurangen, Emmaboda,, kl. 13.30 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 22 mars 2012 kl. 15.00-17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), kl. 15.00-16.40,

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Plats och tid Moberg onsdagen den 27 mars kl. 15.00-17.10 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), 29-39, kl. 15.00-16.20

Läs mer

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Ajournering kl. 16.30 16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-01-31 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 31 januari kl. 15.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-06-19 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 15.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk,, kl. 17.00 19.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 126-136, kl. 17.00 17.25, 17.40 19.15 Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-02-28 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 28 februari kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14)

ANSLAG/BEVIS. Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Bildningsnämnden 2015-02-16 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen kl. 08.30-11.30 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45

Plats och tid 2011-04-19, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 BARN- OCH BILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrum 2, stadshuset, kl 09:00-11.45 Beslutande Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Ola Ekblom (FP) Övriga Anneli Svensson,

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer Skymbäck

Läs mer

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13)

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Plats och tid Glasblåsaren, Emmaboda Folkets Hus torsdagen den 3 september 2009 kl 15.00-16.05. Ajournering kl 15.10-15.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14)

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Plats och tid Nämndrummet kommunhuset, Skoghall kl. 13.00-15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V)

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (18)

Sammanträdesprotokoll 1 (18) Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 15.00 16.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Christer Skymbäck (S) Marie-Louise

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 18.30 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande, 43-55, 58 Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 19.15 Ajournering kl. 16.25 16.35 och kl. 18.40 18.55. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-05-22 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 22 maj kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Erik Fors (S) Flemming Jörgensen (S)

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.35 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-05-25 1 (18) Maj-Brith Andersson (s)

Bildningsnämnden 2011-05-25 1 (18) Maj-Brith Andersson (s) Bildningsnämnden 2011-05-25 1 (18) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 maj 2011 kl 15.00-16.05. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s) Christer

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden (18)

Bildningsnämnden (18) Bildningsnämnden 2013-12-12 1 (18) Plats och tid Moberg, kommunhuset torsdagen den 12 december 2013 kl. 15.00 18.10. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson

Läs mer

-~;~ H -~ ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott. stadshuset, Öringen, kl. 13:30-16:00

-~;~ H -~ ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens barn- och ungdomsutskott. stadshuset, Öringen, kl. 13:30-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Plats och tid stadshuset, Öringen, kl. 13:30-16:00 Beslutande Ledamöter Petter Jönsson (Fp), ordförande Rune Larsson (M) Ann-Christine Fredriksson (M) Gert Franzen (C), Liselotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida 2015-05-19 A4 1(11) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 11.55. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Andreas Sihvonen, S Per-Göran Skoog, S Petra Danielsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-03-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.00 ande Lillemor Larsson (V), ordförande Hans Bolin (S) ersätter Anders Englund (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(8) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje. kl. 14.00-15.20 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17)

Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17) Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 29 augusti 2013 kl. 15.00-16.45 Sammanträdet inleds med en tyst minut för Patrik Ideström (S). Beslutande Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-01-17 1 (10) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 17 januari 2013, kl. 08.30-11.00 Beslutande Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef Catarina

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Barn- och utbildningsnämnden 2014-02-06 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet 6 februari 2014 kl. 13.30-18.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal MBP FP MP Henry Sandahl Egon Svensson, tjänstgör

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-03-19, kl. 15.00 17.40

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-03-19, kl. 15.00 17.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 Sida 1 (15) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2013-09-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport

14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-24 12 Meddelanden 13 Anmälan om delegationsbeslut 14 Redovisning av ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport 15 Ekonomi 16 Reviderad timplan för Tingsryds kommuns grundskolor

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30.

Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 25 april 2018 kl. 08:30-11:30, ajournering för studiebesök 09:50-10:30. Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-01-30 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, 2014-01-30, kl. 15.00 17.45 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), 1-10, kl. 15.00 17.35 Erik

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2009-08-05 122 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-11:00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP) Ulf Westlund (S) deltar

Läs mer

Information - ungdomsenheten

Information - ungdomsenheten Bildningsnämnden 2015-04-27 1(20) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 14.00 17.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) vice ordförande Hans Bolin (S) ersätter Steinar Ruud

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.50 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ...

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ... Bildningsnämnden 2014-10-27 1(11) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-14.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Agneta Gottlow-Pettersson (KD) ersätter

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-03-21 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s), v ordf Laila

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef. Tema - Göran Schnell, Brandskyddsföreningen Förstudie förbundsbildning Räddningstjänsten 2012-06-25 58 Plats och tid Nygatan 8 Folkets Hus Emmaboda, 2012-06-25, kl. 18:00-20:10 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c), Emma Åhlander Hansson(m), Christer Jonsson(c), Inger

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(13) Plats och tid Insikten, Hedslund, 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Rickard Möller (S) Anki Dåderman (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

BN AU PROTOKOLL BUDGET

BN AU PROTOKOLL BUDGET BN AU PROTOKOLL BUDGET HEDEMORA KOMMUN 1-;t;i HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Ledamöter Anki Rooslien (S), ordf. Karin

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35

Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 1 (15) Plats och tid: Kommunkontorets sammanträdesrum, kl 9 12.35 Beslutande: Tomas Johansson (s), ordförande Cariné Ahlfeldt (s) Margareta Gustavsson (s), ersättare för Andreas Bylund (s) Liza Jonsson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Boel Rosdahl (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-23 Innehållsförteckning Ärende 74 Rapport kostupphandling... 87 75 Utvärdering av resultatfonder i barn- och utbildningsnämnden... 88 76 Ekonomisk månadsrapport... 89 77 Aktuell kö till förskoleverksamhet

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2013-11-13 Tid 17:00 Plats Kumla skola, Aulan Ordförande Sekreterare Anki Svensson Michael Martinsson Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten Snacka förskola och skola!

Läs mer