Bildningsnämnden (16)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bildningsnämnden (16)"

Transkript

1 Bildningsnämnden (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 28 februari kl Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer Skymbäck (S) Maria Svensson (S) Emma Åhlander Hansson (M) Karin Rask (C) Carl-Gunnar Holst (FP) Lena Holmqvist (S), ersättare för Marie-Louise Eddegård (S), 16-21, kl Maj-Brith Andersson (S), ersättare för Marie-Louise Eddegård (S), 22-28, kl Luigi Ixcot Rojas (S), ersättare för Susanne Gustavsson (S) Rune Magnusson (C), ersättare för Henrik Jonsson (M) Börje Ullström (C), ersättare för Jan Granlund (C) Övriga deltagande Maj-Brith Andersson (S), ej tjänstgörande ersättare, Nina Seiron, Lärarförbundet Uno Andersson-Midenheim, LR, Christer Augustinsson, samordningschef Marit Persson, bildningschef Birgitta Ahlström, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Carl-Gunnar Holst (FP) Underskrifter: Paragrafer sekreterare Birgitta Ahlström ordförande Jan-Olof Jäghagen justerande Carl-Gunnar Holst Nämnd/styrelse ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Bildningsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Bildningskontoret Datum för anslags nedtagande Underskrift Birgitta Ahlström

2 Bildningsnämnden BIN 16 Dnr 2011: Bokslut 2012 Bildningschef Marit Persson informerar kring bokslut Resultatet för bildningsnämnden är 2012 ett överskott på kronor. Årsredovisningen innehåller avsnitten Årets händelser, Mål och måluppfyllelse, Jämställdhet och friskvård, Ekonomi och Framtid. Bilaga. Bildningsnämnden beslutar att med godkännande lägga bokslut 2012 till protokollet.

3 Bildningsnämnden BIN 17 Dnr 2012: Tidsplan för införandet av det digitala sammanträdet Kommunstyrelsen har i beslut uppdragit till kommunens nämnder, bolag och räddningstjänstförbundet att i likhet med kommunstyrelsen arbeta för att handlingar ska hållas digitala. Politikerna kommer att förses med läsplattor som ska ersätta pappershanteringen. Införande av det digitala sammanträdet ingår i kommunens pågående e-förvaltningsprojekt. Nämndsekreterare Birgitta Ahlström presenterar ett förslag till tidsplan för införande av det digitala sammanträdet: 19 juni Utbildning i två pass under förmiddagen. Ett för ersättarna, ett för ordinarie. Juni (före den Extra tider, några kvällstid, för alla som inte 19 juni) kan den 19 juni. 29 augusti Utbildning i två pass under förmiddagen. Ett för ersättarna, ett för ordinarie. Augusti (före den Extra tider, några kvällstid, för alla som inte 29 augusti) kan den 29 augusti. Mars maj 2013 September Utbildning för ordföranden, vice ordföranden och bildningschefen. Utskick digitalt till samtliga ledamöter. Utskick via e-post till tjänstemän m.fl. Bildningsnämnden beslutar att enligt kommunstyrelsens riktlinjer anta föreslagen tidsplan för införande av det digitala sammanträdet. Bildningsnämnden beslutar att köpa in ipad till samtliga ledamöter i bildningsnämnden både ordinarie och ersättare.

4 Bildningsnämnden BIN 18 Dnr 2013: Pedagogisk omsorg Bildningschef Marit Persson informerar om ärendet. Emmaboda kommun erbjuder utöver förskola även pedagogisk omsorg för barn i åldern 1-6 år. Pedagogisk omsorg utgörs av verksamhet där barn tas om hand i personalens eget hem. Tidigare kallades den personal som arbetade inom denna verksamhet för dagbarnvårdare. I Emmaboda finns i dagsläget två anställda med denna typ av arbetsuppgifter. Intresset för att ha sina barn i pedagogisk omsorg har varierat över tiden. De senaste åren har en markant minskning i antalet sökande till barnomsorg av denna form skett. Detta gäller inte bara för Emmaboda utan för riket i allmänhet. I genomsnitt tar varje anställd hand om 6-8 barn. Det är centralt för verksamheten i kommunen att det är två eller flera personer som arbetar i denna verksamhet. Dels täcker de upp för varandra på lediga dagar och semester, dels samarbetar de och planerar och genomför aktiviteter tillsammans. I Emmaboda är i dag 8 barn inskrivna i pedagogisk omsorg. Ett barn står i kö för denna form av barnomsorg. Från och med hösten 2013 går en av de anställda inom pedagogisk omsorg i pension. Ingen nyanställning planeras i dagsläget. Följden blir då att de barn som i dag har pedagogisk omsorg måste erbjudas annan placering, liksom den anställda personen. En alternativ lösning enligt bildningschefen kan vara att tillgången på pedagogisk omsorg i Emmaboda styrs av efterfrågan. Om färre barn än 12 önskar pedagogisk omsorg finns inte tillräckligt stort underlag för att driva verksamheten. Då erbjuds placering i förskola i stället. Om 12 eller flera önskar denna variant av barnomsorg kan kommunen starta den igen. Bildningsnämnden beslutar uppdra till förvaltningen att utreda frågan vidare och antecknar dagens information till protokollet. Frågan kommer att behandlas på nytt vid nämndens möte i mars.

5 Bildningsnämnden BIN 19 Dnr 2012: Medborgarförslag Flytta Eriksmåla bibliotek till f.d. Föreningsbankens lokal på Postvägen i Eriksmåla kommunfullmäktigebeslut Kommunfullmäktige har beslutat att uppdra till bildningsnämnden och teknik- och fritidsnämnden att utreda frågan vidare i samverkan med berörda parter samt att man i samband med utredningen ska ta fram statistik över låntagare i Eriksmåla bibliotek. Bildningsnämnden beslutar uppdra till kulturenheten inom bildningsförvaltningen att tillsammans med berörda parter utreda frågan.

6 Bildningsnämnden BIN 20 Dnr 2013: Revisionsrapport Granskning av LSS organisation och budgetföljsamhet Kommunens revisorer har gett PwC i uppdrag att granska LSS organisation och budgetföljsamhet i Emmaboda kommun. Svar på inlämnade synpunkter och gjorda bedömningar ska lämnas till revisorerna senast den 15 april. Bildningsnämnden beslutar uppdra till bildningschef Marit Persson och samordningschef Christer Augustinsson att ta fram en konsekvensanalys samt ett förslag till beslut inför nämndens möte den 27 mars samt antecknar dagens information till protokollet.

7 Bildningsnämnden BIN 21 Dnr 2012: Konstverk i Bjurbäcksskolans skolbibliotek Leif Clarhed, Vissefjärda, lämnade i november in en skrivelse med en förfrågan gällande ett konstverk som ursprungligen placerades i Bjurbäcksskolans bibliotek efter om- och tillbyggnation. Tavlan har efter skadegörelse flyttats från biblioteket och finns i dag i ett av kommunhusets sammanträdesrum. Önskemål framförs i skrivelsen om att tavlan åter placeras i biblioteket. Kulturutskottet behandlade frågan och uppdrog då till kultursamordnare Görel Abramsson att handlägga frågan. Görel Abramsson har efter utredning svarat att tavlan är inköpt som löskonst och att den inte är en del av den utsmyckning som görs vid ny- eller ombyggnationer. Hon finner dagens placering lämplig och beslutar att tavlan ska stanna kvar i sammanträdesrummet. Kultursamordnaren är enligt delegationsordningen beslutsfattare gällande handläggningen av löskonst inkom Leif Clarhed med en ny skrivelse i frågan där han ber bildningsförvaltningen ompröva beslutet och åter placera konstverket i biblioteket. Kulturutskottet behandlade frågan vid möte och beslutade efter diskussioner att föreslå bildningsnämnden att ställa sig bakom kultursamordnarens delegationsbeslut och därmed anse att skrivelsen är besvarad. Bildningsnämnden beslutar enligt kulturutskottets förslag att ställa sig bakom kultursamordnarens delegationsbeslut att tavlan ska vara kvar i sammanträdesrummet och anser därmed att skrivelsen är besvarad. Rune Magnusson (C) reserverar sig mot beslutet.

8 Bildningsnämnden BIN 22 Dnr 2013:8 600 Förvaltningschefen rapporterar Bildningschef Marit Persson informerar om följande: Bärbara datorer är i princip utdelade till all personal. Diskussioner om uppdrag som IT-pedagog håller på att diskuteras med cheferna. Uppdraget är att tillsammans med skolledningen driva det IT-pedagogiska arbetet på skolan samt utbilda och stödja lärarna i att använda datorn som verktyg i undervisningen. Kommunen har fått en förfrågan om att ta emot ett ökat antal flyktingar. Bildningsförvaltningen har fått i uppdrag att göra en konsekvensanalys om hur detta skulle påverka de olika verksamheterna inom förvaltningen. Nya villkor för studier inom Lärarlyftet II håller på att tas fram av förvaltningen. Förslaget innebär att huvudmannen gör en prövning om sökt utbildning är prioriterad för verksamheten. Om så är fallet ersätts kostnader för resor och litteratur upp till vissa summor. Efter godkänd kurs erhåller den studerande en bonus motsvarande ungefär statsbidraget. Ansökningstiden är 15 mars-15 april. Inventering och kartläggning av verksamheten vid fritidsgårdarna i yttre området genomförs av Joachim Axelsson, som nu är chef för samtliga fritidsgårdar. Nya avtal med föreningar kommer att skrivas under våren. ABF har sagt upp avtalet med bildningsförvaltningen om att driva SFI-undervisningen. Vilhelm Mobergsgymnasiet kommer att driva verksamheten vidare i egen regi. Lokaler undersöks. Xylem har sagt upp sitt avtal med Vilhelm Mobergsgymnasiet. Omförhandlingar pågår. E-förvaltningsprojektet gällande förskolans digitala barnscheman i maj köps modulen som möjliggör att föräldrar kan lämna ansökan, barnschema m.m. digitalt. Lönerevisionen är i gång. Överläggningar startar den 6 mars. Barnens och de ungas fullmäktige genomförs den 18 april kl Två anmälningar har inkommit till Skolinspektionen. Emmaboda ska utreda och meddela eventuella åtgärder med anledning av klagomål på modersmålsundervisning och en anmälan om lärares olämpliga uttalande mot elev om dennes kost. En anmälan om upplevd kränkande behandling vid Vissefjärda skola är nu besvarad till Barn- och elevombudet. Vi har hittills fått positiva beslut från Skolinspektionen och Barn- och elevombudet (BEO). Dock talar BEO om en nolltolerans och ökade skadestånd. Snabb handläggning är också en princip som accentuerats de senaste månaderna. Vi har ansökt om att komma med i Matematiklyftet. Besked den 8 mars. Om ansökan beviljas kommer pengarna att gå till matematikhandledare och kompetensutvecklingstid för lärare.

9 Bildningsnämnden BIN 22 forts. Klagomål på undervisningen har inkommit gällande ett evenemang inom Skapande skola. Evenemanget har upplevts som osakligt, propagandistiskt, kränkande och anti-israeliskt. Ärendet håller på att utredas just nu. Evenemanget var anordnat av Länsmusiken och kontakt med dem har tagits. Kommunrevisionen kommer att besöka nämnden under de enskilda överläggningarna den 27 mars och har sänt ut ett antal frågor inför mötet. Frågorna kommer att skickas ut med kallelsen till mötet. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

10 Bildningsnämnden BIN 23 Dnr 2013:9 607 Rapporter om kränkande behandling Bildningschef Marit Persson rapporterar om inkomna incidentrapporter. Tre rapporter har inkommit från Vissefjärda skola gällande verbala trakasserier och fysiskt våld. En incident har startat via internet på fritiden och sedan fortsatt i skolan. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

11 Bildningsnämnden BIN 24 Dnr 2013: Fadderrapporter Carl-Gunnar Holst (FP) har lämnat en rapport från besök på förskolan Videbacken den 4 februari Utformningen av en fadderrapport diskuteras och frågan kommer att tas upp vid ett senare tillfälle. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

12 Bildningsnämnden BIN 25 Dnr 2013: Rapport från kulturutskottet Samordningschef Christer Augustinsson informerar från kulturutskottets möte den 14 februari 2013 och från kulturavdelningens verksamheter. Inbjudan från Lefkada, Grekland, gällande deltagande i ett vänortsnätverk diskuterades. Kulturutskottet föreslår att ärendet återförs till kommunstyrelsens beredning, eftersom vänortssamarbete är en övergripande kommunal fråga och syftet med Lefkadas vänortsnätverk har kommunövergripande inriktning. Bildningsnämnden önskar dock kvarstå som kontakt gällande kulturfrågor. Enhetschefen för kultur och fritid i Torsås har meddelat att de på grund av sparbeting tvingas avstå från deltagande i Konst Runt, en konstrunda som Emmaboda, Nybro och Torsås kommuner gemensamt har anordnat under ett antal år. Kulturutskottet gav kulturavdelningens allmänkulturenhet i uppdrag att arbeta vidare med frågan. Kulturhelgen med tema motor den april planeras och 45 olika föreningar har meddelat intresse att delta med evenemang. Kulturavdelningens samtliga enheter bidrar med programpunkter, bl.a. föreläsningar, dansuppvisningar och utställningar. Kommunledningskontoret står för marknadsföringen. I Lindås skola står Paméla Karlsson för utsmyckningen utomhus och Christer Chytraeus inomhus. Förening för scenkonst är bildad och ordförande för föreningen är Åsa Engstrand. Kvalitetsredovisningar från kulturavdelningen ska vara klara till den 15 mars. En ansökan från bildningsförvaltningen och bygg- och miljökontoret till kommunstyrelsen gällande medel till kulturmiljöprogram för Emmaboda kommun är under bearbetning. Ansökan om bidrag till Skapande skola läsåret har skickats in. Patent- och Registreringsverket (PRV) har meddelat att invändning mot namnet The Glass Factory har avslagits. Kulturavdelningen har påbörjat arbetet med att ta fram en barn- och ungdomskulturplan. En tillgänglighetsplan för kultur ska tas fram under 2013 för att sedan börja gälla från Normerna för föreningsbidragen ska ses över. Implementering av ett antal nationella, regionala och lokala planer ska ske. Marknadsgruppen hade möte den 27 februari och där diskuterades bl.a. pågående radioreklamkampanj, som under april kommer att handla om kultur och under hösten bl.a. om förskola och skola. Kommande Emmabodafestival diskuterades. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

13 Bildningsnämnden BIN :2 002 Delegationsärenden Anmälan av delegationsbeslut har inkommit från rektor, yttre bildningsområdet, Algutsboda /12, rektor yttre bildningsområdet, Lindås Y , rektor Lindåsskolan L samt från förvaltningsekonomen Bf ek 06/13. Bildningsnämnden beslutar anteckna härom till protokollet.

14 Bildningsnämnden BIN 27 Rapporter Dnr 2013:5 627 Långasjö Föräldrastyrelse har översänt protokoll från möte den 21 januari Dnr 2013:1 047 Skolverket har översänt beslut gällande statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning. Dnr 2012: Kommunstyrelsen har i samband med behandling av revisonsrapport om Den demokratiska processen kallelser och protokoll beslutat uppdra till ledningsgruppen att ge förslag till större samordning och på sikt en eventuell samorganisation av kommunens sekretariat, uppdra till sekreterarna i styrelse och nämnder att arbeta fram ändamålsenligt utformade kallelser och protokoll och arbeta fram ändamålsenliga och fastställda rutiner för beredningsarbete, att uppdragen skall vara genomförda och tillställda kommunstyrelsen för beslut senast samt att bjuda in PwC till en gemensam diskussion om rapporten med berörda politiker och tjänstemän och i samband med det hitta möjligheter till utbildning i beredning och justering. Dnr 2013: Kommunfullmäktige har antagit Kommunikationspolicy riktlinjer för Emmaboda kommuns kommunikation och Policy för sociala medier. Dnr 2013:1 047 Ansökan om bidrag till Skapande skola läsåret har tillsammans med handlingsplan skickats in till Kulturrådet. Ansökan gäller årskurs F-9. Ansökan om statsbidrag i Matematiklyftet har skickats in till Skolverket. Dnr 2013: Skolinspektionen har återkallat godkännande för nationella program vid den fristående gymnasieskolan Kalmar Tekniska Gymnasium i Kalmar kommun samt för vissa program vid den fristående gymnasieskolan NTI-gymnasiet i Karlskrona kommun.

15 Bildningsnämnden BIN 27 forts. Dnr 2013: Skolinspektionen har beslutat godkänna Mikael Elias Gymnasium AB som ny huvudman för den fristående Mikael Elias Gymnasium i Karlskrona kommun. Dnr 2013:1 047 Skolverket har översänt beslut gällande statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna. Dnr 2012: Ordförande Jan-Olof Jäghagen och vice ordförande Ann Helene Jonsson har enligt nämndens uppdrag skickat svar till kommunstyrelsen gällande medborgarförslaget Köp in ipad/datorer till alla elever på mellanstadiet på Vissefjärda skola. Bildningsnämnden beslutar anteckna informationen till protokollet.

16 Bildningsnämnden BIN 28 Dnr 2013: Övriga frågor Karin Rask (C) påpekar att bildningsnämnden inte har haft något sammanträde förlagt utanför kommunhuset på länge och föreslår att något studiebesök/möte planeras till annan plats under våren, t.ex. Eriksmåla som är aktuellt i flera ärenden. Bildningsnämnden beslutar att notera förslaget till protokollet och att presidiet tar med sig frågan till kommande beredningar.

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S)

Bildningsnämnden (10) Maj-Brith Andersson (S) Bildningsnämnden 2013-09-25 1 (10) Plats och tid Moberg onsdagen den 25 september 2013 kl. 15.00-17.00. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 86-87, kl. 15.00-16.20 Ann Helene Jonsson (M), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15)

Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Bildningsnämnden 2011-03-17 1 (15) Plats och tid Moberg torsdagen den 17 mars 2011 kl 15.00-15.45. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Mickael Fransson (s) Erik Fors (s)

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2013-01-31 1 (16) Plats och tid Moberg torsdagen den 31 januari kl. 15.00-17.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S)

Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Christer Skymbäck (S) Bildningsnämnden 2012-06-20 1 (16) Plats och tid Moberg onsdagen den 20 juni 2012 kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-05-22 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 22 maj kl. 15.00-17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl

PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk, , kl PROTOKOLL 1 (16) Plats och tid The Glass Factory, Boda Glasbruk,, kl. 17.00 19.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande 126-136, kl. 17.00 17.25, 17.40 19.15 Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer

Läs mer

Bildningsnämnden (17)

Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2013-06-19 1 (17) Plats och tid Moberg, kommunhuset, onsdagen den 19 juni 2013 kl. 15.00-16.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S) Christer Skymbäck

Läs mer

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus

Bildningskontoret, Emmaboda kommunhus SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (25) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Ajournering kl. 16.30 16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.35 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19)

Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19) Bildningsnämnden 2012-10-25 1 (19) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 oktober 2012 kl. 15.00-16.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Erik Fors

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.40 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Erik Fors (S) Flemming Jörgensen (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (18)

Sammanträdesprotokoll 1 (18) Sammanträdesprotokoll 1 (18) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 15.00 16.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S) Christer Skymbäck (S) Marie-Louise

Läs mer

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2013-03-27 1 (20) Plats och tid Moberg onsdagen den 27 mars kl. 15.00-17.10 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), 29-39, kl. 15.00-16.20

Läs mer

Bildningsnämnden (18)

Bildningsnämnden (18) Bildningsnämnden 2013-12-12 1 (18) Plats och tid Moberg, kommunhuset torsdagen den 12 december 2013 kl. 15.00 18.10. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson

Läs mer

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13)

Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Bildningsnämnden 2009-09-03 1 (13) Plats och tid Glasblåsaren, Emmaboda Folkets Hus torsdagen den 3 september 2009 kl 15.00-16.05. Ajournering kl 15.10-15.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2013-03-05 35 Plats och tid Mobergsalen kommunhuset Emmaboda, 2013-03-05, 13:00 14:30 Beslutande Övriga deltagare Tema Ann-Marie Fagerström (s) ordförande Stig-Ove Andersson (s) Bo Eddie Rossbol (s) Jan-Olof

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2018-06-11 1 Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, Rådhusgatan 2B, 2018-06-11 kl.18.00 20:30 Beslutande Närvarande ersättare Inger Rossbol (s), ordförande Göte Lundberg (c) Annika Karlsson (s) Maj Brith

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, 2015-10-15, kl. 15.00 17.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 17.15 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson (S) Dan Bondesson (S) Marie-Louise Eddegård

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (23)

Sammanträdesprotokoll 1 (23) Sammanträdesprotokoll 1 (23) Plats och tid Nöjes- & Cateringrestaurangen, Emmaboda,, kl. 13.30 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-19.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Therese Gustafsson (fp) Stefan Moberg

Läs mer

Bildningsnämnden (10)

Bildningsnämnden (10) Bildningsnämnden 2016-08-22 1(10) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.50 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Birgitta

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl

Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda, , kl Ajournering kl och kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar, Emmaboda,, kl. 15.00 19.15 Ajournering kl. 16.25 16.35 och kl. 18.40 18.55. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Susanne Gustavsson

Läs mer

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M)

Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Ann Helene Jonsson (M) Bildningsnämnden 2012-03-22 1 (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 22 mars 2012 kl. 15.00-17.20 Beslutande Jan-Olof Jäghagen (S), ordförande Ann Helene Jonsson (M) Mickael Fransson (S), kl. 15.00-16.40,

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksskolans textilslöjdsal, kl. 08:30 11:30 Ajournering 10:00-10:10 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annika Karlsson, (S) Christer

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

BN AU PROTOKOLL BUDGET

BN AU PROTOKOLL BUDGET BN AU PROTOKOLL BUDGET HEDEMORA KOMMUN 1-;t;i HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Ledamöter Anki Rooslien (S), ordf. Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-13 1 [10] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.30 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Urban Johansson (SB), 1:e vice ordförande Katarina

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-10 1-11 Plats och tid Kommunalhusets sammanträdesrum, Bergaholm, kl. 19.00 20.25 Beslutande Övriga deltagande Bo Selander (M) Agneta

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Beslutande. Övriga deltagare. Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 09.00 10.15 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Karlsson (S) Håkan J Andersson (C) tjänstgörande ersättare för Christer Laurell

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden

Gunilla Abrahamsson. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- o utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Samlingssalen, Hultsfreds gymnasium, Hultsfred kl. 13.30 17.20 Beslutande Pär Edgren, M Gunilla Abrahamsson, S Gunvor Nilsson, M Ove Karlsson, S Monica Bergh,

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Britt Larsson Gårdebäck (S) Sandra Berwing, sekreterare. Helena Koch, ordförande. Elin Insulander Hjelm, justerande

Britt Larsson Gårdebäck (S) Sandra Berwing, sekreterare. Helena Koch, ordförande. Elin Insulander Hjelm, justerande Humanistiska nämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-07 Plats och tid: Trosa kvarn, kl. 17:00 18.40 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Helena Koch (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden

VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Kultur- och utbildningsnämnden VILHELMINA KOMMUN Protokoll 1(12) Plats och tid Vilhelmina Folkets hus, rum 1, 2011-04-14 Kl 13.00-16.00 Beslutande Viveka Abramsson, Ordförande (S) Birgitta Ohlsson, (S) Joakim Sandqvist, (S) Bengt Göran

Läs mer

Grästorps barn- och ungdomsnämnd

Grästorps barn- och ungdomsnämnd Barn- och ungdomsnämnden 2007-02-16 1 (12) Plats och tid Centralskolan, kl 13.00 15.15 Beslutande Britt-Marie Hermansson (m), ordförande Jens Persson (s) Susann Paulsson (m) Bengt Svensson (c) Maria Toll

Läs mer

Barn- och utbildningsutskottet (15)

Barn- och utbildningsutskottet (15) Barn- och utbildningsutskottet 2018-10-15 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-10-15 kl. 13:00-15:45 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Ingrid Sundbom (c)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

~?~ Ordförande Reino Persson (S) S'&C\-J.---- Sofia H ultber9~ J{Jl Justerande Marcus Möller (SO)

~?~ Ordförande Reino Persson (S) S'&C\-J.---- Sofia H ultber9~ J{Jl Justerande Marcus Möller (SO) 1(12) ÅS TORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.00-21: 15 Ajournering 20:40-20:55 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD) Paul

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.45 Ajournering: kl. 15.05-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S) ordförande Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid ande Verksamhetsbesök på Kinnekulle förskola, klockan 16.00. Sammanträdet fortsatte sedan i Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 22 april 2015, mötet

Läs mer

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80

Pia Lindau, sekreterare Jan Bonell, förvaltningschef Agneta Turnstedt, ekonom Åsa Albertsson, utvecklingsstrateg Azra Omic, ingenjör 80 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum Karl-Oskar,, kl. 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson (S) ordförande Annika Karlsson (S) Christer Norrby (S) Inger Rossbol

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom

Karl Persson (SD) Sebastian Ullström, sekreterare Tove Frostvik, barn- och bildningschef Helén Källvik, ekonom Sammanträdesdatum Sida 1/11 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:00 12:00 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Lars T. Stenson (L) Jan Klarström (SD)

Läs mer

Protokoll 1(17) Sammanträdesrummet Multen, Kommunhuset, Bangatan 7, Fjugesta

Protokoll 1(17) Sammanträdesrummet Multen, Kommunhuset, Bangatan 7, Fjugesta KULTUR- OCH BILDNINGSNÄMNDEN Protokoll 1(17) Politiskt organ Tid Plats Sammanträdesrummet Multen, Kommunhuset, Bangatan 7, Fjugesta Ledamöter Ersättare Ordf. Håkan Söderman, (M) Andreas Aronsson (FP) 1:e

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17)

Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17) Bildningsnämnden 2013-08-29 1 (17) Plats och tid Moberg torsdagen den 29 augusti 2013 kl. 15.00-16.45 Sammanträdet inleds med en tyst minut för Patrik Ideström (S). Beslutande Övriga deltagande Utses att

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10

Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Teknik- och fritidsnämnden 2012-02-22 10 Plats och tid Beslutande Moberg, Järnvägsgatan 28, Emmaboda onsdagen den 22 februari 2012, kl 08.30-12.00 Per Sigvardsson (s) ordförande Annchristin Rosell (s)

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer