Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag"

Transkript

1 Plats och tid Karl-Oskar, kommunhuset, Rådhusgatan 2B, kl :30 Beslutande Närvarande ersättare Inger Rossbol (s), ordförande Göte Lundberg (c) Annika Karlsson (s) Maj Brith Andersson (s) ersätter Susanne Gustavsson (s) Gunnar Magnusson (s) Magnus Hansson (m) Marie-Louise Eddegård (s) Berthold Andersson (m) Ingrid Jensen (c) Övriga deltagande Tommy Persson, sekreterare Maria Henningsson, arkivarie Utses att justera Göte Lundberg (c) Justeringens Kommunförvaltningen, , kl. 10:00 plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 8-23 Tommy Persson Ordförande Inger Rossbol Justerande Göte Lundberg ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Nämnd/styrelse Valnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunförvaltningen, Emmaboda _ Britt-Marie Fransson

2 VN 8 Utbildning och information - Säkerhet inför och under valet Säkerhetssamordnare Niclas Karlson och kommunpolis Mickael Sjöström utbildar och informerar Valnämnden om säkerhet inför och under valet. att anteckna informationen till protokollet. VN 9 Policy hot och våld mot förtroendevalda Säkerhetssamordnare Niclas Karlsson och kommunpolis Mickael Sjöström informerar Valnämnden om säkerhet inför och under valet. I informationen ingår även förslag på policy om hot och våld mot förtroendevalda inkl. en rutin att följa när situationen kräver det. Säkerhetssamordnaren har tagit fram förslag på policyn. Valnämnden får information i ärendet vid dagens sammanträde. Förslaget kommer efter dagens sammanträde kompletteras med synpunkter som kommit fram idag. Valnämnden kommer vid kommande sammanträde besluta godkänna policy inkl. rutin och överlämna förslag och föreslå Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige att anta och fastställa Policy hot och våld mot förtroendevalda. Förslag till beslut att anteckna informationen till protokollet.

3 VN 10 Information Lokal instruktion Valnämndens presidium och valkansliet har tagit fram Lokal instruktion. Instruktionen beskriver i stort hur hantering och organisering av röstningen ska gå till i röstningsoch vallokal under RKL val Instruktionen gås igenom vid sammanträdet. Ändringar från tidigare års instruktion är skrivet i rött. att anteckna informationen till protokollet. VN 11 Information Brev till partierna 2018 Valnämndens presidium och valkansliet har tagit fram ett brev för utskick till de politiska partierna. Brevet innehåller Information till partierna inför valet till riksdag- kommun och landsting, RKL, den 9 september Bilagor till brevet: 1. Information om vallokaler och Förtidsröstningslokaler i Emmaboda kommun 2. Schema Förtidsröstning Emmaboda kommunhus, Gamla receptionen kommunhuset Järnvägsgatan 28, plan 1 3. Information om Budröstning, Ambulerande röstmottagare och ordning vid röstning. 4. Information om hur röstning går till i Vallokal 5. Information om hur det går till att förtidsrösta i Sverige Brevet och bilagor gås igenom vid sammanträdet. att anteckna informationen till protokollet.

4 VN 12 Information Brev till röstmottagare Valnämndens presidium och valkansliet har tagit fram ett brev för utskick till de som ska tjänstgöra som röstmottagare. Brevet innehåller information om områden som är viktiga som röstmottagare att känna till. Bl.a. om Valnämnden, Valkansliet, utbildning, lokaler och uppdraget. Brevet och bilagor gås igenom vid sammanträdet. att anteckna informationen till protokollet.

5 Tidschema förtidsröstning Valnämndens presidium och valkansliet har tagit fram förslag till tidschema för röstning i röstningslokal enligt vallagen 4 kap 22 och 24. Vallagen 4 kap 22 I val som gäller hela landet ska varje kommun se till att det finns lämpliga lokaler som kan användas som röstningslokaler och som i fråga om lokalisering, tillgänglighet och öppethållande ger väljarna goda möjligheter att rösta. 24 Kommunen bestämmer vilka dagar och tider en röstningslokal ska vara öppen för röstning. I varje kommun som valet gäller ska dock minst en röstningslokal vara öppen varje dag under den tid som röstmottagning får ske i röstningslokaler som kommunen har anordnat. På valdagen ska minst en röstningslokal i varje kommun vara öppen för röstmottagning under den tid som enligt 21 första stycket gäller för röstning i en vallokal. Lag (2014:301). Förslag Tid- och bemanning för förtidsröstningen RKL val 2018 Dag Tid Arbetstid Övrig information 22/ transport, till posten, röster, andra kommuner / * * rast efter överenskommelse med valkansliet * * * * : Posten lämnar 9 valdagen : Valnämndens preliminära rösträkning 13 8:00-13:00 Valnämndens preliminära rösträkning om det krävs mer tid. att godkänna förslag till tidschema förtidsröstning RKL 2018.

6 Förtidsröstningslokaler Kommunerna ansvarar för all röstning och ska se till att röstning är möjligt inför ett val. Tidigast den 18 dagen före valdagen får kommunerna anordna röstmottagning i förtidsröstningslokal. Den huvudsakliga förtidsröstningen i Emmaboda kommun inför RKL2018 är tänkt att genomföras på kommunhuset, Järnvägsgatan 28 plan 1 där även hiss finns. Tidigare år har förtidsröstning genomförts i källarplan på samma adress. Förtidsröstningslokaler har även anordnats i Boda glasbruk och Eriksmåla. Inför valet 2006 slogs Algutsboda 1, 2 och 3 ihop till Algutsboda valdistrikt. Valnämnden har därför vid tidigare val anordnade röstning i förtidsröstningslokal i dessa två tätorter under ett begränsat antal timmar på valdagen. att som Emmaboda kommuns huvudsakliga röstningslokal godkänna i Emmaboda kommunhus, Järnvägsgatan 28, plan 1centralorten Emmaboda med start 18 dagen före valdagen under val till RKL 2018 att uppdra till valnämndens presidium att avtal om lämpliga röstningslokaler i tätorterna Boda Glasbruk och Eriksmåla under valdagen för val till RKL 2018.

7 Utbildning för röstmottagare i vallokal, röstningslokal och ambulerande röstmottagare Valpresidiet och valkansliet har inför de tidigare valen till RKL och EP genomfört utbildningar för röstmottagare. Nytt i vallagen Vallagen kap. 3 5 Som röstmottagare får endast den förordnas som har fått sådan utbildning som behövs för uppdraget. Lag (2014:301). Inför det RKL 2018 planerar valpresidiet och valkansliet att genomföra utbildning för röstmottagare i vallokal, röstningslokal och ambulerande röstmottagare. För röstmottagare och ambulerande röstmottagare planeras utbildning den 16 augusti mellan kl. 13:00-16:00. För röstmottagare i röstningslokal planeras utbildning den 21 och 29 augusti mellan kl. 18:00-21:00. För de som inte har möjlighet att delta vid ovan nämnda tillfällen kommer extra utbildningar att erbjudas till dessa röstmottagare. att uppdra till valnämndens presidium att anordna utbildning enligt förslag för röstmottagare i vallokal, röstningslokal och ambulerande röstmottagare.

8 Förordnande av Röstmottagare Valnämnden har att besluta om Röstmottagare val till RKL Valnämndens presidium har tillsammans med valkansliet sammanställt listor för röstmottagare i vallokal, röstningslokal och till ambulerande röstmottagare. Listorna gås igenom vid sammanträdet och är inte utsända tidigare då de innehåller personuppgifter. Beslutsunderlag Röstmottagare vid RKL 2018 att förordna de röstmottagare som är klara enligt förslag från valnämndens presidium och valkansliet att uppdra till i första hand valnämndens presidium och i andra hand till valkansliet att tillsätta vakanta platser som röstmottagare vid val till RKL 2018.

9 Delegation att ändra i röstlängderna Länsstyrelsen Kalmar län vill av Valnämnden ha ett beslut angående uppdrag att verkställa beslut om rättelse i röstlängd vid de allmänna valen Länsstyrelsen har beslutat med stöd av 5 kap 7 vallagen uppdra åt Valnämnden att ombesörja, att beslut om rättelse av uppgift i röstlängd förs in då ett beslut om rättelse inte hunnit föras in i röstlängden innan den sänts till kommunen. Valnämnden ska utse en eller flera personer att verkställa rättelsen. Länsstyrelsens beslut ska föras in i röstlängden före valdagen eller senast på valdagens morgon. att uppdra till valkansliet där Tommy Persson kommunsekreterare och Maria Henningsson arkivarie ingår att verkställa beslut om rättelse i röstlängd vid de allmänna valen Delegation att kvittera och ta emot röster Till kommunen kommer röster från andra kommuner och från utlandet. För korrekt hantering ska det finnas delegation på vem som får kvittera ut och motta dessa röster. Förslag från valnämndens presidium och valkansliet att delegera att kvittera och ta emot röster till följande funktioner: postdistributör Boris Cipra eller dennes ersättare, registrator Britt-Marie Fransson, arkivarie Maria Henningsson, IT-handläggare Gunnar Cornelsen och kommunsekreterare Tommy Persson. att delegera att kvittera och ta emot röster till följande funktioner postdistributör Boris Cipra eller dennes ersättare, registrator Britt-Marie Fransson, arkivarie Maria Henningsson, IT-handläggare Gunnar Cornelsen och kommunsekreterare Tommy Persson.

10 Delegation att ändra i röstmottagarorganisationen och annonsering Inför val till RKL 2018 finns behov av delegation till valnämndens ordförande och i dennes frånvaro till valnämndens vice ordförande. Följande förslag till delegation finns Ordföranden i Valnämnden kan: vid behov utse, omplacera och entlediga röstmottagare, ordförande och vice ordförande i valdistrikten, vid behov förändra tiderna för öppethållande vid förtidsröstning samt besluta om innehållet i annonser och information att vid val till RKL 2018 ge följande delegation till valnämndens ordförande och vid dennes frånvaro till valnämndens vice ordförande: vid behov utse, omplacera och entlediga röstmottagare, ordförande och vice ordförande i valdistrikten, vid behov förändra tiderna för öppethållande vid förtidsröstning samt besluta om innehållet i annonser och information. 21 Delegation att besluta om ny lokal om situationen kräver det Inför val till RKL 2018 finns behov av delegation till valnämndens ordförande och vid dennes frånvaro till valnämndens vice ordförande. Följande förslag till delegation finns Ordförande kan: då situation kräver det flytta till annan vallokal eller röstningslokal att vid val till RKL 2018 ge följande delegation till valnämndens ordförande och i dennes frånvaro till valnämndens vice ordförande: då situation kräver det flytta till annan vallokal eller röstningslokal.

11 Viktiga datum och tider för Valnämnden Datum och tider att notera Datum Tid Ärende Närvarande 19 Kl Sammanträde Ordinarie ledamöter och ersättare februari 11 juni Kl Sammanträde Ordinarie ledamöter och ersättare 16 augusti 16 augusti Kl Kl Utbildning röstmottagare förtidsröstning och ambulerande röstmottagare Utbildning Valnämndens mottagande på valnatten och preliminära rösträkning 21 och 29 augusti 9 september 12/9 Kl.8.30 Kommunens preliminära rösträkning ( onsdagsräkning) Ordinarie ledamöter och ersättare, ej obligatoriskt Ordinarie ledamöter och ersättare Kl Utbildning röstmottagare Ordinarie ledamöter och ersättare, ej obligatoriskt Kl Mottagande av röster på Ordinarie ledamöter valnatten Ordinarie ledamöter 13/9 Kl.8.30 Kommunens preliminära rösträkning ( onsdagsräkning) fortsätter vid behov Ordinarie ledamöter 25/9 Kl Sammanträde-utvärdering Ordinarie ledamöter Efter att röstmottagarna räknat och rapporterat rösterna lämnar de valmaterialet till kommunen. Hos kommunen kontrolleras materialet innan det transporteras till länsstyrelsen Tre dagar efter valdagen ska kommunen genomföra en preliminär rösträkning av de förtidsröster som röstmottagarna har underkänt på valdagen och de förtidsröster som inte granskats i vallokalen. I vår kommun är det valnämnden som utför dessa uppdrag. Det är av yttersta vikt att valnämnden är fulltalig för att arbetet ska ske smidigt och inte ta för lång tid. Om du är ordinarie ledamot och har förhinder måste du meddela detta för att möjliggöra att vi kan sätta in ersättare. att med godkännande anteckna informationen till protokollet.

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare 1 () Valnämnden 2018-03-27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 27 mars 2018, kl 13.00 Beslutande Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo Övriga deltagande

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare Tid och plats 25 april 2019, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Kommunhuset, Tierp Paragrafer 13-26 Utses att justera Monica Norén ande Ledamöter Catarina deremar (C), Ordförande Jessica Tindre Falk

Läs mer

Lennart Alfredsson (C) tjänstgör för Lena Arnells (C) Tjänstemän Nämndsekreterare Eva-Lena Zetterdahl

Lennart Alfredsson (C) tjänstgör för Lena Arnells (C) Tjänstemän Nämndsekreterare Eva-Lena Zetterdahl 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S), Ordförande Ulla Mortimer (M), 1:e vice ordförande Jonas Frost (S) Bertil Höglund (L) Nils Erik Falk (C) Sture

Läs mer

Valnämnden Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M)

Valnämnden Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M) Valnämnden 2018-03-12 1 Plats och tid Kommunhuset Vara kl. 15.00-16.25 Beslutande Peter Persson (S), ordf. Per Gunnarsson (M) Petra Sahlström (S) Ann-Britt Gruvaeus (C) Leif Sandberg (M) Övriga deltagande

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats 2 april 2019, kl. 17:30-19:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 9-19 Utses att justera Inger Wennberg ande Ledamöter Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice

Läs mer

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C)

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 14 augusti 2018 kl. 10.00-12.15 Beslutande Närvarande ersättare Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), 40-48 Kristina Bock Grahl (C) Christina

Läs mer

2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19.

2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19. 2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19.10 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S) Ordförande Ulla Mortimer (M), vice ordförande

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2019-04-09 Valnämnden 2019-04-09 Vn 21 Risk- och sårbarhetsanalys... 2 Vn 22 Förordnande av valförrättare för EU-valet 2019... 3 Vn 23 Förordnande av röstmottagare för EU-valet 2019... 6 Vn 24 Onsdagsräkning

Läs mer

Rolf Kummu, ordförande Birgitta Törnqvist Rolf Mäkitalo Birger Wiippa Christer Töyrä. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin

Rolf Kummu, ordförande Birgitta Törnqvist Rolf Mäkitalo Birger Wiippa Christer Töyrä. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin 1 (24) Valnämnden 2006-02-09 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå torsdagen den 9 februari 2006 kl 09.00-10.45 ande Rolf Kummu, ordförande Birgitta Törnqvist Rolf Mäkitalo Birger Wiippa Christer

Läs mer

Gudrun Mo (C), ordförande Karl-Georg Ekwall (M) May-Britt Landin (FP) Rose-Marie Sjöman (S) Peter Barvestad (ÖP)

Gudrun Mo (C), ordförande Karl-Georg Ekwall (M) May-Britt Landin (FP) Rose-Marie Sjöman (S) Peter Barvestad (ÖP) 1(8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.30 Beslutande Gudrun Mo (C), ordförande Karl-Georg Ekwall (M) May-Britt Landin (FP) Rose-Marie Sjöman (S) Peter Barvestad (ÖP) Övriga närvarande

Läs mer

Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin ANSLAG/BEVIS

Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin ANSLAG/BEVIS 1 (24) Valnämnden 2014-03-31 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå måndagen den 31 mars 2014 kl 13.00-13.45 Beslutande Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2019-04-24 2019-04-24 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 10:00 11:30 Paragrafer 23 27 Utses att justera Kenneth Emilsson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2019-04-29 Underskrifter

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Torvald Pääjärvi Johan Heikkilä Rolf Kummu Ylva Ylinenpää Sannemalm

Östen Lejon, ordförande Torvald Pääjärvi Johan Heikkilä Rolf Kummu Ylva Ylinenpää Sannemalm 1 (20) Valnämnden 2009-02-12 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå torsdagen den 12 februari 2009 kl 13.00-14.00 Östen Lejon, ordförande Torvald Pääjärvi Johan Heikkilä Rolf Kummu

Läs mer

Valnämnden (7)

Valnämnden (7) Valnämnden 2014-08-18 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 17:30 18:30 Beslutande Sonja Andersson (C) ordförande Bert Johansson (S) vice ordförande Odd Torsson (KD) Gunilla Magnusson (KV) Rose-Marie

Läs mer

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare.

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 1 februari 2018 kl 18:00-19:10 ande Karina Gren (S), ordförande Liselott Nydén (S) Thomas Carlsson (S) Mattias Johansson (C) Ingemar Ryefalk (L) Ove Emanuelsson (M)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-11 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande 19-24, 26-27 Maria Arman (MP), vice ordförande,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Miljö- och byggnadsförvaltningens mötesrum 7 maj 2018 kl. 9.00-9.45 ande Övriga deltagande Camilla Ljungdahl, C Silva Andersson, S Carola Nilsson, S Evert Möller, KD Åke Bergh, M Ulf Nilsson,

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (16) Valnämnden 2010-03-19 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 19 mars 2010 kl 13.00-13.45 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S)

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.10 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-08-13 Valnämnden 2018-08-13 Valn 39 Valnämndens instruktioner... 2 Valn 40 Förordnande av röstmottagare... 3 VAln 41 Risk- och sårbarhetsanalys och checklistor... 4 Valn 42 Utbildning av röstmottagare...

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 17 Lägesrapport från valkansliet 18 Kvittering av förtidsröster 19 Förordning av röstmottagare - förtidsröstning

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. 17 Lägesrapport från valkansliet 18 Kvittering av förtidsröster 19 Förordning av röstmottagare - förtidsröstning Register 17 Lägesrapport från valkansliet 18 Kvittering av förtidsröster 19 Förordning av röstmottagare - förtidsröstning Plats och tid ande Kommunhuset i Märsta Sammanträdeslokal: Matsilver Torsdagen

Läs mer

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg Tid och plats Paragrafer 19-27 21 augusti 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Frida Nyberg Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD)

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD) Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 31 januari 2019 kl 16:00-17:00 ande Karina Gren (S), ordförande Hans Dahm (S) Mattias Johansson (C) Claes-Gunnar Almestål (L) Ove Emanuelsson (M), vice

Läs mer

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/6 Plats och tid Kommunhuset, kl. 19.00-19.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordförande Margareta Stenström (M), tjg ers för Leif Hägg (M) Anette Hallberg

Läs mer

Protokoll Valnämnden

Protokoll Valnämnden Tid Plats 10:00-11:15 Lillängen ande ledamöter Arild Wanche (KD) (ordförande) Reidun Hannerz-Zita (M) Eva Hermansson (S) (vice ordförande) Göran Parmling (S) ersätter Solveig Widstrand (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00 1 (22) Paragrafer 9-20 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Klippan kl. 13:30-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Carl-Johan Svensson (S) Björn Flinth (S) kl

Carl-Johan Svensson (S) Björn Flinth (S) kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset onsdag den 12 september 2018 kl. 08:00 15:40 Beslutande ledamöter Anna Lena Andersson (S) Helena Bååth (S) Ulla

Läs mer

PROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Valnämnden Sammanträdesdatum: 1(16) Plats och tid Hövdingasalen, Kommunhus Nödinge, kl. 14:00-15:40 ande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Eva Eriksson (S), ordförande Catharina Elisasson (S), tjänstgör för Lena

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 15.00-16.30 Beslutande Se sidan två. Övriga närvarande Kanslichef Johan Linander Registrator Patrik Månehall Utses att justera Eva Gustavsson (C) Justerade

Läs mer

Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29

Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29 Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29 Plats: Nämndrummet Hova Underskrifter Kerstin Isaksson Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Monica Joby ande Övriga Kerstin

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-03-19 Valnämnden 2018-03-19 Vn 1 Vallokaler och öppethållande inför RKL-valet den 9 september... 2 Vn 2 Röstningslokaler och öppethållandetider... 3 Vn 3 Röstmottagare, ordförande och vice ordförande...

Läs mer

Valnämnden Madelaine Vilgren. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Jonny Ståhl. Justerande/Madelaine Vilgren.

Valnämnden Madelaine Vilgren. Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Jonny Ståhl. Justerande/Madelaine Vilgren. 2014-03-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 17 mars 2014 kl 16:00-17:00. Beslutande Jonny Ståhl (C), ordförande May Mjärdner (MP) Robert Wahlström (KD), ersättare

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2019-02-18 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Bemanningsstrategi inför de allmänna valen år 2018 och val till Europaparlamentet år 2019

Bemanningsstrategi inför de allmänna valen år 2018 och val till Europaparlamentet år 2019 Tjänsteskrivelse 2017-11-07 Handläggare Tove Liljas Utredningsenheten Valnämnden Bemanningsstrategi inför de allmänna valen år 2018 och val till Europaparlamentet år 2019 Förslag till beslut 1. Valnämnden

Läs mer

Marianne Johansson (S) vice ordförande. Bengt Erik Askerlund (MP) ledamot

Marianne Johansson (S) vice ordförande. Bengt Erik Askerlund (MP) ledamot 2019-04-11 Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Dillö kl. 17:00 17:25 Beslutande Anna Mossberg (M) ordförande Marianne Johansson (S) vice ordförande Jan Wahn (C) ledamot Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(14) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, 14.00 15.30 Beslutande Ingrid Ekström (SD) Anette Hallberg (S) Pernilla Ekelund (L) Eva Olofsson (C) Wioletta Kopanska Larsson (SD) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Ingrid Andersson (S), tjänstgör för Sixten Nylin (S) Christer Persson (S) Torsdagen den 14 juni 2018, Kommunhuset, Bålsta

Ingrid Andersson (S), tjänstgör för Sixten Nylin (S) Christer Persson (S) Torsdagen den 14 juni 2018, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 18:00 torsdagen den 14 juni 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Bertil Brifors (M), Ordförande Robert Kohlström

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANKs sammanträdesrum kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice ordförande),

Läs mer

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare Tid och plats Paragrafer 22-26 30 oktober 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera Beslutande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) VALNÄMNDEN Sammanträdestid: 2018-06-14 kl. 17.00-18.35 Lokal: Beslutande ledamöter Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Ersättare Eivor Svensson (opol), ordförande Tommy Fransson

Läs mer

Protokoll. Valnämnden

Protokoll. Valnämnden 1 Valnämnden 2 Valnämnden Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 8-13 kl. 17:00-17:40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Torbjörn Gustafsson (C) (ordförande)

Läs mer

Valnämnden (9)

Valnämnden (9) Valnämnden 2014-03-27 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 27 mars 2014 kl. 13.00 15.00 Beslutande Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Jan Fagerberg (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (6) Valnämnden 2010-06-11 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 11 juni 2010 kl 14.00-14.10 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Ej tjänstgörande Lars Haraldsson (KD) 45-51, 53-54

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Ej tjänstgörande Lars Haraldsson (KD) 45-51, 53-54 Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.35 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 45-51, 53-54 Sonja Sareyko (C) 52 Ej tjänstgörande Lars Haraldsson

Läs mer

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 9.00-9.45 Beslutande Pär Carlsson (S) ordförande Björn Olsson (C) v ordf Björn-Åke Bergman (FP) Christer Danielsson (M) ersättare

Läs mer

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2019-03-05, kl.09.30 12.00 Beslutande Magnus Gustafsson (KD) Stig Töyrä (KD) Alice Videkull (SJV) Solveig Lindfors Lehmivaara

Läs mer

Solweig Nyrede (S), ordförande Bengt Norrlén (S) Kerstin Ernebrink (S) Mildred Eggen (C) Calle Morgården (MP), tjänstgörande ersättare

Solweig Nyrede (S), ordförande Bengt Norrlén (S) Kerstin Ernebrink (S) Mildred Eggen (C) Calle Morgården (MP), tjänstgörande ersättare 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 20 mars 2018 kl 13:00-14:00 Ledamöter Solweig Nyrede (S), ordförande Bengt Norrlén (S) Kerstin Ernebrink (S) Mildred Eggen (C) Calle Morgården

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(13) Plats och tid Strået, 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Göran Winér (S) ordf. Kate Haeggström (C) Ingrid Ekström (SD), vice ordf. Per-Olof Andersson (M) Anette Hallberg (S) Björn

Läs mer

Sammanträdesdatum Eva Johansson (S) Bernt-Åke Edlund (M) Anna-Maria Lindkvist-Arrué (C) ersätter Börje Lindqvist (M) Peter Laufer (SD)

Sammanträdesdatum Eva Johansson (S) Bernt-Åke Edlund (M) Anna-Maria Lindkvist-Arrué (C) ersätter Börje Lindqvist (M) Peter Laufer (SD) 1(11) Plats och tid Rademacherrummet, stadshuset, klockan 13:00-14:00 ande Lillemor Nordh (C), ordförande Daniel Alexandersson (S) Elisabeth Rytterström (L) Eva Johansson (S) Bernt-Åke Edlund (M) Anna-Maria

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 17:00-17:30. Christer Påhlson (S) Martin Snygg (L) Kenneth Tinglöf (KD) Ellinor Scheffer (MP)

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 17:00-17:30. Christer Påhlson (S) Martin Snygg (L) Kenneth Tinglöf (KD) Ellinor Scheffer (MP) Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2019-03-13 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 17:00-17:30 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Margareta Ahlm (S), ersätter Bernt Larsson (C) Göran Gustavsson (M), ersätter Nils Detlofsson (L) Kommunhuset, 15 mars, kl

Margareta Ahlm (S), ersätter Bernt Larsson (C) Göran Gustavsson (M), ersätter Nils Detlofsson (L) Kommunhuset, 15 mars, kl LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Kindla, kommunhuset, kl. 9:30-10:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Gunilla

Läs mer

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S)

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S) uppleifi Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, klockan 18:30-19.50 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 17:00-17:50. Maria Arman (MP), vice ordförande Louise Montgomery (C) Melissa Bojang, sekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 17:00-17:50. Maria Arman (MP), vice ordförande Louise Montgomery (C) Melissa Bojang, sekreterare Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-04-17 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 17:00-17:50 ande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande Maria Arman (MP), vice ordförande Louise Montgomery

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 15.0016.30 Beslutande Se sidan två. Övriga närvarande Kanslichef Johan Linander Nämndsekreterare Olof Hammar Registrator Patrik Månehall Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00 Valnämnden Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå - Solsidan, onsdag 13 juni 2018, kl 13:00 Plats och tid Beslutande: Artur Andersson (C), ordf Anne Rousu (ÖFA) Erkki Bergman (NS) Henry Barsk (S) Tage Töyrä

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Gunnar Nilsson) Valnämnden Kanslienheten. Plats och tid Näset, kommunhuset, kl

Jerry Elvin (ersättare Gunnar Nilsson) Valnämnden Kanslienheten. Plats och tid Näset, kommunhuset, kl Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.05 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Maria Lagerman (S), ersättare

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-04-18 Valnämnden 2018-04-18 Valn 12 Uppdatering Röstningslokaler och öppethållandetider... 2 Valn 13 Röstmottagare, ordförande och vice ordförande... 3 Valn 14 Ambulerande röstmottagare... 4 Valn

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet Nr 1 Valnämnden 2018-02-12 1(14) Tid och plats Måndagen den 12 februari 2018, klockan 17.30 18.40, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Reine Dahlman (S) Johnny Stücken (S) Lennart Karlsson, ordf. (C)

Läs mer

Valnämnden (5)

Valnämnden (5) Valnämnden 2012-05-15 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 maj 2013 kl. 14.00 16.30 Beslutande Anders Krook (M) Anita Håkansson (C), ordförande Hans Cedergren (KD) Ingrid Årdh-Strid

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden SAMMANTRÄDES Valnämnden 2019-04-09 1 Plats och tid Klätten, Kommunhuset Öckerö, klockan 09.00-11.05 Beslutande Ledamöter Johan Hamnebo (KD), ordförande Stig Ottosson (M) Anders Post (L) Sylke Sandberg

Läs mer

Protokoll. Valnämnden

Protokoll. Valnämnden 1 Valnämnden 2 Valnämnden Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 14-17 kl. 17:00-17:50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Torbjörn Gustafsson (C) (ordförande)

Läs mer

Mikael Rydberg (S), ordförande Alf Gustafsson (S) Åke Johansson (C), 1:e vice ordförande Ewa Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Ulf Månsson (M)

Mikael Rydberg (S), ordförande Alf Gustafsson (S) Åke Johansson (C), 1:e vice ordförande Ewa Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Ulf Månsson (M) Valnämnden 2019-04-23 1 Plats och tid Galleriet, Rådhuset kl. 13:30 15:40 Beslutande Mikael Rydberg (S), ordförande Alf Gustafsson (S) Åke Johansson (C), 1:e vice ordförande Ewa Nilsson (KD), 2:e vice

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Datum för anslags nedtagande. Kommunledningskontoret, Vallentuna Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Valnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-14 Paragrafer 16-22 Datum för anslags uppsättande 2018-06-15 Datum för anslags nedtagande 2018-07-09 Överklagandetiden

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Organ: Valnämnden 21-29

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Organ: Valnämnden 21-29 Plats och tid: hus, Trosa kl. 15.30-16.00 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Danielsson (S) Sonja Sareyko (C)

Läs mer

Bert Johansson (S) ordförande Gunilla Magnusson (KV) Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare. Eva Nordgaard, sekreterare

Bert Johansson (S) ordförande Gunilla Magnusson (KV) Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare. Eva Nordgaard, sekreterare Valnämnden 2014-10-27 1 (3) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 17:30 18:30 Beslutande Bert Johansson (S) ordförande Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Susanne Ohlsson. Maria Johansson Arnström (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Valnämnden (14)

Susanne Ohlsson. Maria Johansson Arnström (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Valnämnden (14) MOTESPROTOKOLL Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:45 ande ledamöter Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Rune Gunnarsson (S), Matilda Johansson (S), Gunilla Magnusson (KV), Per-Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD)

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD) Plats och tid: hus, Trosa kl. 18.00-18.15 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Tommy Setzman (S) Kenneth Tinglöf (KD) Ej tjänstgörande - ersättare Övriga närvarande: Jakob Etaat (kanslichef) Justering:

Läs mer

Lars Olin (M) ordförande Dick Stenberg (S) 2:e vice ordf. Nils-Ola Roth (M), tjänsgörande ersättare. Gustav Schyllert (M)

Lars Olin (M) ordförande Dick Stenberg (S) 2:e vice ordf. Nils-Ola Roth (M), tjänsgörande ersättare. Gustav Schyllert (M) 5) Plats och tid Vellinge kommunhus, sammanträdesrum 1, kl. 18.00 18.20 ande Lars Olin (M) ordförande Dick Stenberg (S) 2:e vice ordf. Nils-Ola Roth (M), tjänsgörande ersättare. Britt Lindhal (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum ! ~ HERRLJUNGA KOMMUN 'I,..,.. VALNAMNDEN Sid 1 Plats och tid Beslutande Herrljunga kommun, Sämsjön, kl. 18.00-19.40 Ajournering 18.35-18.45 Ove Severin (KD) tjs. ers. för Ronnie Rexwall (KV), ordförande

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Valnämnden Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:00-10:15 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2018-04-03 13:00 Paragrafer: 1-11 Sekreterare: Ordförande:

Läs mer

Plats och tid Rum 6 i kommunhuset, kl. 13:00-14:05. Kommunkansliets postrum, , klockan 11:00.

Plats och tid Rum 6 i kommunhuset, kl. 13:00-14:05. Kommunkansliets postrum, , klockan 11:00. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Rum 6 i kommunhuset, kl. 13:00-14:05 Utses att justera Justeringens plats och tid Jan-Erik Apelqvist Kommunkansliets postrum, 2017-12-15, klockan 11:00 Underskrifter

Läs mer

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process Valnämnd 2014-05-12 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 12 maj 2014, klockan 17:00-17:14 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande Bülent

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll VALNÄMNDEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:15 13:50 Beslutande Laila Borger (S), ordförande Lilian Palm (S) Stig Lindqvist (S) Lars Levahn (S) Per-Axel Siljebäck (M)

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-06-18 Valnämnden 2018-06-18 Valn 29 Förordnande av röstmottagare... 2 Valn 30 Bemanning på Rådhuset 8 september... 3 Valn 31 Bemanning vid distribution av förtidsröster på valdagen... 4 Valn 32 Bemanning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats A-salen, kl. 09.00 11.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (L) Emelie Öberg (S)

Läs mer

Datum: kl 15:00-16:30 Paragrafer: 18-26

Datum: kl 15:00-16:30 Paragrafer: 18-26 Datum: kl 15:00-16:30 Paragrafer: 18-26 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter Margitha Dagobert Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Elisabeth Elg ande Ersättare

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Strået, 13.30 14.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordf Ingrid Ekström (SD), vice ordf Birgitta Zadenius (L) tjg ers för Kate Haeggstrom (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv,, kl. 13.30 14.40 Beslutande Göran Winér (S) ordförande Kate Haeggström (C) vice ordförande Birgitta Zadenius (L) Ingrid Ekström (SD) Per-Olof Andersson (M) 6 12

Läs mer

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30

Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Valnämnd 2014-08-25 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 25 augusti 2014, klockan 18:00-18:30 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Register 20 Lägesrapport från valkansliet 21 Förordning av röstmottagare - valdagen 22 Delegeringsbeslut 23 Utkörning av namnvalsedlar 24 Information från valnämndens ordförande Plats och tid Beslutande

Läs mer

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, kl. 19.0020.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Göran Winér (S), ordförande Leif Hägg (M) Anette Hallberg (S) Anders Nilsson (SD), tjg ers för

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden Måndagen den 11 mars 2019 kl Kommunhuset Vestby

Sammanträdesdatum Valnämnden Måndagen den 11 mars 2019 kl Kommunhuset Vestby Valnämnden 2019-03-11 1 Tid och plats Måndagen den 11 mars 2019 kl. 15.00-15.30 Kommunhuset Vestby Beslutande Per Gunnarsson (M), ordförande Mikael Plate (M) Peter Persson (S) Toril Korsvik Jevås (S) Tresphore

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Nämndrummet, 10:00-12:00. Sven Olof Larsson (S) VALNÄMNDEN Nämnd Plats och tid Utses att justera Nämndrummet, 10:00-12:00 Sven Olof Larsson (S) Justeringens plats och tid Rådhuset, 2018-04-11 klockan 09:00 Paragrafer 15-24 Underskrifter Kjell Pettersson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat och tillkännagivet genom anslag Plats och tid Vellinge kommunhus, sammanträdesrum 1, kl. 18.00 18.40 ande Lars Olin (M) ordförande Elisabeth Tedestål (M) Britt Lindal (M) Gustav Schyllert (M) Bengt Bergström (FP) Kjell Bornhager (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Valnämnden (16) Måndagen den 8 april 2019, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Valnämnden (16) Måndagen den 8 april 2019, klockan , i Skållerudsrummet Nr 3 Valnämnden 2019-04-08 1(16) Tid och plats Måndagen den 8 april 2019, klockan 17.30 17.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Lennart Karlsson, ordf. (C) Tony Johansson, 1:e vice ordf. (MP) Monika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2014-04-28 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 13.30-16.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Thomas Nordenstam (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-12-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:00 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S), ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 13.30 15.00 Beslutande Lars-Erik Nilsson, (M), ordförande Lars-Åke Bergstrand, (S), vice ordförande Kjell Myrén, (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Sevederummet, fredagen den 19 januari 2018 kl 10:00-11.00 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), Ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6 Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.30 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6 Ej tjänstgörande ersättare Lars Haraldsson

Läs mer

Kommunsekreterarens kontor

Kommunsekreterarens kontor 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 13:00-13:45 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S), Ordförande Ulla Mortimer (M), 1:e vice ordförande Jonas Frost (S) Bertil Höglund (L) Lena Arnells (C) Nils Erik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(10)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(10) Sammanträdesprotokoll Sida 1(10) Plats och tid Sevederummet, fredagen den 16 mars 2018 kl 10:00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), Ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus Gustafsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 9.00-11.15 ande Gunilla Nilsson, C Conny Daag, M Peter Åkermark, KD Silva Andersson, S Jonny Bengtsson, S Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Valnämnden 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 16.30-17.45 Beslutande Margaretha Persson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Olsson (C) Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Tina Brink

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Inger Wennberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice ordförande Louise

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-05-16 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-10.45 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer