diarienummer Dp 5245 datum SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "diarienummer 2012-00974 Dp 5245 datum 2012-06-04 SAMRÅDSREDOGÖRELSE"

Transkript

1 datum diarienummer Dp 5245 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten RIDHUSET 1 i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder, statliga och kommunala organ, sakägare och andra som kan ha ett väsentligt intresse av förslaget. Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i kursiv stil. MYNDIGHETER Länsstyrelsen meddelar i yttrande följande. Redogörelse för ärendet Syfte med planläggningen Syftet med planen är att bevara byggnaden inom planområdet, samt att göra det möjligt att använda den för utåtriktad verksamhet som till exempel handel, utställningsverksamhet m.m. Planområdet ligger centralt i Malmös innerstad. Planförslagets överensstämmelse med ÖP I kommunens gällande översiktsplan anges markanvändningen för planområdet till bostäder och service. Planförslaget bedöms stämma överens med översiktsplanen. Planförslagets innehåll Bygganden inom planområdet bedöms som kulturhistorisk värdefull som inte får förvanskas. Byggnaden förses med planbestämmelsen Q som anger att den får användas för verksamhet anpassad till byggandens kulturvärden. Riksintressen Riksintresse kulturmiljö Planområdet ligger inom riksintresse kulturmiljö. Länsstyrelsen ser positivt på stadens arbete med att skapa planmässiga skydd för en tidig 1800-tals byggnad och med höga kulturhistoriska värden, och bedömer således planförlaget ligga i linje med riksintressets värdebeskrivning. Hälsa och säkerhet Buller 1 (9)

2 I planbeskrivningen anges att utsätts området, delen mot Norra Vallgatan, utsetts för trafikbuller som överskrider de gällande riktvärden för trafikbuller. Vidare anges i planbeskrivningen att sannolikheten att byggnaden kommer att användas som bostad inte är så stor. Länsstyrelsen anser att planbestämmelsen som reglerar användningsändamålet ska kompletteras så att den inte medger bostäder i byggnaden. Under förutsättning att planen säkrar att inga bostäder tillåts inom planområdet, respektive inom den bullerstörda delen av planområdet, har Länsstyrelsen ingen anledning att ingripa vid sin tillsyn enligt 11 kap PBL. Miljöbedömning Länsstyrelsen delar kommunens bedömning om att genomförandet av aktuell detaljplan inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan såsom avses i 6 kap. 11 miljöbalken. Plankartan och planbeskrivningen har kompletterats med att bostäder ej tillåtes. Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse följande. Fastighetsrättsliga genomförandefrågor och konsekvenser I planbeskrivningen står att fastigheten Ridhuset 1 inte omfattas av tomtindelning eller fastighetsplan. Detta stämmer inte då fastigheten omfattas av en av ålder bestående tomtindelning. Om inte fastighetsindelningsbestämmelser införs kommer, genom detaljplanen, den av ålder bestående tomtindelningen att upphöra att gälla. Vidare framgår av planbeskrivningen att fastighetens gränser inte ska ändras vilket tyder på att fastighetsindelningen önskas styras och att fastighetsindelnings- bestämmelser därmed ska införas. Planbeskrivningen har kompletterats med uppgiften att byggnaden omfattas av en av ålder bestående tomtindelning. I planbeskrivningen angivna texten att fastighetsgränserna inte skall ändras var endast tänkt som ett förtydligande att byggnaden och fastigheten Ridhuset 1 har samma storlek. Denna text har tagits bort. Nya fastighetsbestämmelser bedöms ej erforderliga eftersom byggnaden inte får rivas eller förändras och endast användas för verksamhet anpassad till byggnadens kulturvärden. KOMMUNALA OCH REGIONALA ORGAN Tekniska nämnden, delegation, meddelar i skrivelse följande. Allmänt Den angivna benämningen Q är väldigt öppen, varför det är svårt att bedöma vilka konsekvenser planen kommer att få för allmän platsmark, t.ex. när det gäller behovet av cykel- och bilparkeringsplatser samt omfattning av varu- 2 (9)

3 leveranser till kommande verksamheter. Om den verksamhet som är tänkt att inrymmas i byggnaden kommer att kräva tillbyggnad med en lastbrygga ska fastighetsgränsen regleras så att denna inryms i sin helhet inom fastigheten. Handlingarna bör inför underrättelsen kompletteras med en illustration som redovisar vilka åtgärder som krävs i anslutning till byggnaden. Buller För mer aktuella bullervärden kan hänvisas till Bullerkartläggning för Malmö stad Beräknade dygnsmedelvärden för fastigheten Ridhuset 1 är dock desamma som i kartläggningen från Buller från vägtrafik uppgår till mellan db(a) med ungefär 5 db(a) lägre värde vid fasaden mot torget. Buller från tågtrafik uppgår till mellan db(a) med ungefär 5 db(a) lägre värde mot torget. Miljöprogram för Malmö stad är ett utgånget dokument. För buller hänvisas istället till Boverkets allmänna råd 2008:1 om buller i planeringen samt infrastrukturpropositionen 1996/97;53 som anger riktvärden för trafikbuller. I övrigt finns det från tekniska nämndens sida inget att erinra mot planförslaget och ej heller mot att detsamma antages av stadsbyggnadsnämnden i kommunfullmäktiges ställe. Detaljplanebestämmelsen Q innebär att byggnaden kan användas till vad som helst så länge användningen är anpassad till byggnadens kulturvärden. (Bostad får dock ej anordnas.) Denna detaljplan kommer sannolikt att gälla under många årtionden framåt. Verksamheterna i byggnaden kommer därför att skifta genom åren. Därför går det inte i förväg redovisa vad som kommer att hända med allmän platsmark. Detta får lösas i samband med de olika byggloven som kommer att sökas för de olika verksamheterna som i framtiden kommer att finnas i byggnaden. Beskrivningen har ändrats beträffande buller. Miljönämnden, delegation, meddelar i skrivelse följande. Efter granskning av rubricerat förslag till detaljplan tillstyrker Miljöförvaltningen förslaget under förutsättning att följande beaktas och arbetas in i dokumentet. I planbeskrivningen anges att sannolikheten inte är så stor att byggnaden kommer att användas som bostad. Eftersom planbestämmelserna inte utesluter bostäder vill miljöförvaltningen att det i planbeskrivningen införs ett avsnitt om att det inte är lämpligt att byggnaden används som bostad eftersom fastighetens trafikbullerutsatta läge, med svårigheter att göra kompensationsåtgärder (med tanke på att byggnaden inte får byggas till eller till sin exteriör förändras), samt att fastigheten saknar egen gård, strider mot målet i miljöprogrammet om att De som bor i Malmö ska ha tillgång till ett boende som är sunt, säkert och tryggt. 3 (9)

4 Avsnittet om markföroreningar i planbeskrivningen bör ersättas enligt följande: Planområdet består av en fastighet som till fullo täcks av en byggnad. Byggnaden har funnits på platsen sedan 1818 och kommer inte att rivas. Eventuella föroreningar i mark under byggnaden ska således ha tillkommit före Då det inte är rimligt att anta att direkt kontakt med dessa eventuella föroreningar kommer att ske är det inte motiverat med en markundersökning med anledning av den nya detaljplanen. Det finns dock en risk att föroreningar har spridits i grundvattnet in under byggnaden. Är dessa föroreningar av den typ som avger ångor kan det föreligga risk för de som är verksamma i byggnaden. Det är känt att bensinstationer och oljetankar funnits i närområdet och oljeföroreningar kan därför ha spridits via grundvatten. Även klorerade lösningsmedel förekommer i Malmös grundvatten. Miljöförvaltningen rekommenderar därför att provtagning sker av inomhusluft för att kontrollera om det finns en eventuell påverkan av inomhusluften. Provtagning bör vara inriktad mot alifater, aromater och klorerade lösningsmedel. Finns möjligheten kan detta kompletteras med grundvattenanalyser. Då grundvattenanalyser normalt representerar ett större område kan en sådan provtagning ske strax utanför planområdet. Detaljplanen har ändrats så att bostäder ej tillåtes. Planbeskrivningens text angående markföroreningar har ändrats enligt miljöförvaltningens anvisningar. Serviceförvaltningen, meddelar i skrivelse följande. Serviceförvaltningen anser att texten s.3 under rubriken PLANFÖRSLAGET Byggnaden får inte byggas till eller till sin exteriör förändras, bör kompletteras med Befintlig tillbyggnad på baksidan får dock förändras och kompletteras för att möjliggöra inlastning från norr. Detta för att korrespondera med texten s.4 under rubriken ANGÖRINGSTRAFIK, där det anges att lastintaget ska ske från byggnadens norrsida. Detta är idag inte möjligt då denna sida saknar dörrar. Utifrån de ansvarsområden som berör Serviceförvaltningen har förvaltningen därutöver inga synpunkter på förslaget till detaljplan. Planförslaget har kompletterats med dörr på byggnadens norra fasad. VA SYD avfall, meddelar i skrivelse följande. Avfallsplan för Malmö Stad och Burlöv kommun är antagen av kommunfullmäktige och syftar till att göra hållbarhet verkligt i våra användares vardag och har en naturlig del i arbetet att uppnå en hållbar stadsutveckling. 4 (9)

5 Utformning av avfallsutrymmen ska i enlighet med Avfallsplan dimensioneras så att det uppkomna avfallet som exempelvis kontorspapper, förpackningar, tidningar, elektronik samt mat- och restavfall kan sorteras. I byggnader och komplex med flera olika verksamheter är erfarenheten att avfallshanteringen fungerar bäst om respektive verksamhet får tillgång till åtskilda låsta utrymmen för sitt avfall. Avfallsplanen anger även att nyetablerade butiker med en butiksyta över 3000 m 2 ska ha insamling av farligt avfall, elavfall samt förpackningar och tidningar för våra brukare. Detta innebär att det i ska finnas en publik återvinningsplats i eller i anslutning till byggnaden för dess besökare. Det bör även förtydligas i planen att hämtstället för avfall anläggs på ett sätt så att backning för hämtfordon undviks samt att dragvägen för sopkärlen kommer att vara hårdgjord. Ovanstående beaktas i samband med bygglov. Planbeskrivningen har kompletterats. Byggnaden är endast 1084 kvm stor vilket medför att publik återvinningsplats inte är aktuell om hela byggnaden skulle användas som butik. Följande har inget att erinra mot förslaget. SDF Centrum enligt skrivelse Malmö Museer Räddningstjänsten Syd VA SYD Skånetrafiken SAKÄGARE OCH ÖVRIGA MKB, ägare till fastigheten Humle 21 anför i skrivelse följande. MKB Fastighets AB är en av flera bostadsfastighetsägare i det planerade området vid Drottningtorget. Byggnaden, Ridhuset l, är välbevarad och har för platsen ett kulturhistoriskt värde. MKB ser det som mycket önskvärt med ett breddat användande av byggnaden. En mer utåtriktad verksamhet skulle styrka platsens attraktivitet med fler mötesplatser och rörelse. Som fastighetsägare ser vi det som gynnsamt både för våra boende som för våra lokalidkare. Befintliga verksamheter i närområdet överlever lättare när densiteten ökar. 5 (9)

6 Detaljplanen anger att byggnadens användning måste anpassas till byggnadens kulturvärden. Det är sedan Stadsfastigheter som bestämmer till vem de vill hyra ut byggnaden. Ilva Bostedt boende fastigheten Lorens Bager 1 anför i skrivelse följande. byggnaden som vi kallar för Vagnmuseet. Njuter även av återkommande lördagar med Bondens Marknad som verkar mycket populär bland malmöborna som kommer hit flitigt. Alla som bor här i hela huset skulle tycka det var mycket trevligt om ridhuset l kunde bli en saluhall med inriktning på samma produkter som bondens marknad, det vill säga närproducerat. Alla som säljer kött, ägg, ostar, sylt, bröd etc. har ju möjlighet att sälja året om och frukt och grönsaker mer säsongbetonat. Vi är nog ett rätt så köpstarkt gäng som bor här vid Drottningtorget och det skulle bli bra konkurrens till Malmborgs som dock är en utmärkt närbutik med Caroli som håller på att bli mycket fint. Jag ska försöka få mina grannar att själva uttrycka sina önskemål men vet redan att alla jag pratar med tycker som jag. Med vänliga hälsningar och tack för att ni bryr er om vad vi som bor här. Detaljplanen anger bara att byggnadens användning måste anpassas till byggnadens kulturvärden, dock ej bostad. Detaljplanen medger att byggnaden får användas som saluhall under förutsättning att verksamheten anpassas till byggnadens kulturvärden. Det är sedan Stadsfastigheter som bestämmer till vem de vill hyra ut byggnaden: Rob Leasure och Gregg Mowins boende fastigheten Lorens Bager 1 anför i skrivelse följande. Vi bor på Drottningtorget 1, lgh 1301, och reser utomlands just nu så hinner inte att besöka stadsbyggnadskontoret. Våra synpunkter är att få en saluhall med lokala produkter. Vi också hoppas att torget återstod bilfri, så om mera parkering behövs finns där möjligheten att få ett underjordiskt parkeringshus? Detaljplanen omfattar bara själva byggnaden och ingen del av torget. För tillfället finns ingen beställning på en detaljplan för ett underjordiskt garage. Detaljplanen anger bara att byggnadens användning måste anpassas till byggnadens kulturvärden, dock ej bostad. Detaljplanen medger att byggnaden får användas som saluhall under förutsättning att verksamheten anpassas till byggnadens kulturvärden. Det är sedan Stadsfastigheter som bestämmer till vem de vill hyra ut byggnaden: 6 (9)

7 Abelardo Gonzalez boende fastigheten Lorens Bager 3 anför i skrivelse följande. Dessutom bifogas samrådsredogörelsen utredningen Drottningtorget Ekologiska torget. Stadsbyggnadskontoret aux mains, Efter att ha upplevt problematiken av området runt Drottningtorget, en area som på något vis har tappat kraft i Malmös utveckling bifogar jag här min analys och mina synpunkter samt dessutom mitt föreslag till fastigheten Ridhuset 1 och för Drottningtorget i sin helhet. Styrelse av Bostadsrättsföreningen Drottninghus är har sett min skrivelse och mina förslag, dom har meddelat mig att dom är helt överens med min skrivelse och mina förslag om att öka den fantastiska känslan av 1800 talets unika rumsexempel och arkitektur. Drottningtorget är ett av de mest centrala torgen i Malmö, som har en unik 1800-talskaraktär, ursprungligen planerad för torghandel. Idag är den i en period av en slags Törnrosasömn. Torget som har en unik och klassisk arkitektur definierar huvudfasaden mot torget, liksom saluhallsbyggnaden gör. Det finns en charm i denna spännande plats ordning som man sällan träffar på i svenska städer. Med tanke på att Östergatan skapar en naturlig separation finns fortfarande karaktären kvar i denna fasad som därmed stänger torget och det urbana utrymmet behåller därmed sin kvalitet. Stadskärnan som en oberoende enhet blir allt viktigare i en tid då de nationella gränserna i stor utsträckning förlorar sin betydelse. Mitt primära mål är att skydda det unika i Malmö. Jag tänker mig att vidareutveckla ett förslag som är experimentellt och kreativt, för att på så vis generera en dynamisk och erfarenhetsrik arkitektur där man finner en naturlig koppling till stadsrummet och stadslivet. Tankarna koncentrerar sig huvudsakligen på möjligheterna för framtida återhämtning av utvalda områden i Malmö. Staden Malmö är på många sätt en stad med två ansikten, en med historien i ryggraden och en som ser framåt, där man respekterar den svenska bakgrunden och samtidigt har ett ansikte som vänder sig mot kontinenten. Båda sidor är tydliga idag, restaureringen och bevarandet av platser som påminner om stadens historia ger oss minnet av det historiska Malmö. Tanken och idén med detta ska ses som ett försök att förena och uttrycka alla dessa sidor och från dem forma en rik och dynamisk helhet. Jag bifogar ett förslag på hur mina tankar går om hur man kan utveckla Drottningtorget i en vettig och intressant riktning - ett ekologiskt torg med "vagnmuséet" som eko-saluhall med två restauranger precis så som det ritades Det viktiga är att vi ser framåt och att vi samtidigt stödjer oss på torgets historia och originalitet. Jag vill att Drottningtorget Lever och blir det torg som det förtjänar att vara. Viva Drottningtorget! 7 (9)

8 Detaljplanen omfattar bara själva byggnaden och ingen del av torget. Detaljplanen anger bara att byggnadens användning måste anpassas till byggnadens kulturvärden, dock ej bostad. Detaljplanen medger att byggnaden får användas för saluhall, affärer och restauranger under förutsättning att verksamheten anpassas till byggnadens kulturvärden. Det är sedan Stadsfastigheter som bestämmer till vem de vill hyra ut byggnaden. E:ON Värme Sverige AB meddelar i skrivelse följande. E.ON Värme Sverige AB (EVS) har tagit del av inkomna handlingar i rubricerat ärende och vill framföra följande synpunkter. Fastigheten är ansluten till EVS fjärrvärmeledning. Skulle det till följd av genomförandet av detaljplanen bli aktuellt att utföra åtgärder på ledningarna så förutsätter EVS att exploatören står för samtliga kostnader för nödvändiga åtgärder. Detta ansvar ska framgå av planhandlingarna. Vid eventuella ombyggnader i samband med genomförandet av detaljplanen finns det risk för att ledningarna utsätts för belastningar som de inte är dimensionerade för. Det är därför viktigt att exploatören skaffar sig kännedom om ledningarnas förläggningsdjup vid planering av hur ombyggnaden inom planområdet ska ske. Denna information finns i de Bestämmelser för grävarbeten nära fjärrvärme- och fjärrkylaledningar som EVS tillhandahåller. Med beaktande av ovanstående synpunkter ställer sig EVS positiva till planförslaget. Planbeskrivningen har kompletterats. E:ON Gas Sverige AB meddelar i skrivelse följande. E.ON Gas Sverige AB har tagit del av inkomna handlingar i ovan rubricerat ärende och har följande synpunkter. In till byggnadens östra sida har E.ON Gas en avkopplad servisledning för natur- och biogas. Innan arbetet påbörjas bör kontakt tas med E.ON Gas för ledningsvisning, tfn Det är viktigt att ett detaljerat samråd sker med vår områdeshandläggare Rolf Granqvist, tfn om arbete sker i närheten av gasledningen samt samråd gällande avlägsningen av den avkopplade servisledningen äger rum reda i tidigt projekteringsskede. Närheten till vårt natur- och biogasnät innebär att gas kan vara ett mycket intressant energialternativ för den planerade verksamheten. För information om anslutning av gas, kontakta gärna E.ON Gas marknadsenhet, Planbeskrivningen har kompletterats. 8 (9)

9 Följande har inget att erinra mot förslaget. E.ON Elnät enligt skrivelse TeliaSonera Skanova AB I övrigt har inga anmärkningsskrivelser från kända sakägare och övriga inkommit mot förslaget. Ingemar Gråhamn Göran Hallin 9 (9)

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö 20xx xx xx 2011-05-31 Dp 5184 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö 2009-06-11 Dp 5076 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö

datum Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö datum 2012-08-23 diarienummer 2011-00887 Dp 5234 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av fastigheterna GÄNGTAPPEN 1 och KRANEN 5 i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2012-03-26 diarienummer 2012-00974 Dp 5245 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten RIDHUSET 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och

Läs mer

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö.

datum 2013-03-22 Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. datum 2013-03-22 diarienummer 2011-01214 Dp 5241 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av kvarteret VÄTET i Rosengård i Malmö. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö 2009-04-15 Dp 5068 UNDERRÄTTELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheterna STAMMEN 9 och 15 i Fosie i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheterna STAMMEN 9 och 15 i Fosie i Malmö 2011-04-29 Justerad 2011-06-09 Dp 5177 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheterna STAMMEN 9 och 15 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande:

datum 2015-11-04 Lantmäterimyndigheten Malmö stad meddelar i skrivelse 2015-09-23 följande: V 150101 datum 2015-11-04 diarienummer 2014-48 ÄDp 5122 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av detaljplan för del av fastigheten LANDSKONTORISTEN 1 i Rosengård i Malmö Planförslaget har varit

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

UTLÅTANDE EFTER UNDERRÄTTELSE

UTLÅTANDE EFTER UNDERRÄTTELSE datum 2014-04-10 diarienummer 2011-00284 Dp 5225 UTLÅTANDE EFTER UNDERRÄTTELSE Detaljplan för fastigheten SKOTTET 21 i Husie i Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan- och

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING datum 2011-09-06 diarienummer 2010-00707 Dp 5178 SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av kv. VÄNDROSTEN mm i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Bohus 5 m fl i Innerstaden

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Bohus 5 m fl i Innerstaden 2011-08-10 Dp 5150 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Bohus 5 m fl i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö datum 2013-03-20 diarienummer 2012-00723 Dp 4582 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö

tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö 2010 06 07 Dp 5124 BESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Stensjön 8 i Hyllie i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Läs mer

tillhörande detaljplan för del av fastigheten Husaren 5 i Innerstaden i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheten Husaren 5 i Innerstaden i Malmö 2010 04 07 Dp 4984 4 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheten Husaren 5 i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda

Läs mer

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Stadsarkitektkontoret Victor Zakrisson, Planarkitekt 0221-252 92 victor.zakrisson@koping.se Detaljplan för kv. Nifelhem 7, Köpings tätort, Köpings kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄNDRINGAR

Läs mer

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö

datum justerad Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö datum 2012-10-10 justerad 2012-10-31 diarienummer 2010-00245 Dp 5248 UNDERRÄTTELSEHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten Studenten 1 och 2 i Fosie i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen

Läs mer

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för Fjugesta 2:74 m.fl. Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplanen är att möjliggöra utökning av verksamheten för Macken i Lekeberg AB och stänga av

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN GRANSKNINGSHANDLING 2017-12-15 Dnr: 2017.0478.211 DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 9:292 & 9:343 SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25 september till den 15

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Detaljplan för Del av Haganäs 3 (vid Älmhults vattentorn) Älmhult, Älmhults kommun S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Planprocessen Planförslaget har varit föremål för samråd från den 15 december 2016

Läs mer

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen

Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen Detaljplan för del av Norr 3:59, ny utfart mot Sveavägen SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-03-19 Dnr. 2017-182 2(8) 3(8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 3 Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-061 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Räddningstjänsten

Läs mer

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö

datum 2013-12-12 Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö datum 2013-12-12 diarienummer 2013-00307 Dp 5318 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av fastigheten VÄSTERBOTTEN 9 i Fosie i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen är att göra det möjligt

Läs mer

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24,

Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Dnr: PLAN.2017.1866 Granskningshandling 2018-09-19 Samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Björkholmen 24, Björkholmen, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö

datum 2013-05-15 Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö datum 2013-05-15 diarienummer 2012-01049 Dp 5300 PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten KUNGEN 1 i Innerstaden i Malmö PLANFÖRFARANDE Detaljplanen handläggs enligt PBL 2010:900 och har bedömts vara

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun

Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun Detaljplan för fastigheten Slaggbollen 13, Vargön, Vänersborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-03-24 Hur samrådet har bedrivits Samråd med normalt planförfarande enligt 5 kap 11 plan- och bygglagen har

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område väster om Lockarps bageri i Lockarp i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område väster om Lockarps bageri i Lockarp i Malmö 2010 06 07 Dp 4893 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för område väster om Lockarps bageri i Lockarp i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder,

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:1 med närområde (Pampushamnen) inom Händelö i Norrköping tillhörande detaljplan för del av fastigheten den 23 november

Läs mer

Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län 2014-08-15 Dnr: 12.906 Projektnummer: D7262 Detaljplan Värby 54:6 Bara Gamla Bensinmack, Svedala kommun, Skåne län SÄRSKILT UTLÅTANDE SAMRÅDET Enligt bygg- och miljönämndens beslut 2013-11-21 har i rubricerad

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö 2011-02-20 Dp 5149 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten Käglinge 5:214 m fl i Käglinge i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Samråd. Antagen av. "DAG månad ÅR" Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014

Samråd. Antagen av. DAG månad ÅR Laga kraft. Granskning. Antagande. Dnr:490/2014 Upprättadd 19 november 2014 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Tillägg till detaljplan (akt 1283K-16036) för del av fastigheten RYA 1:30, RYDEBÄCK Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Smedby 6:1 (Smedby idrottsfält) inom Smedby i Norrköping den 2 oktober 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen Lantmäteriet Antagandehandling Detaljplan för Svetsaren 1 och 2, Saab Barracuda AB Gamleby, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-01-30 GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för Varpet 1:17

Detaljplan för Varpet 1:17 Detaljplan för Varpet 1:17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-04-19 Dnr. 2017-163 2(6) 3(6) Innehållsförteckning Sammanfattning av samrådsredogörelsen... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Miljösamverkan Östra Skaraborg

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/55.318 DP 4-B-29:2 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg

Läs mer

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun

Dnr: PLAN Granskningshandling Samrådsredogörelse. Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Dnr: PLAN.2016.2238 Granskningshandling 2017-10-18 Samrådsredogörelse Detaljplan, för Bonde 8, Trossö, Karlskrona, Karlskrona kommun Vad är en samrådsredogörelse? Samrådsskedet Samrådsskedet är det första

Läs mer

BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län

BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRESE Samrådsredogörelse BORGEN 8 Kiruna kommun Norrbottens län s.2 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Samråd angående förslaget till detaljplan för Borgen 8 har hållits under tiden

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Dnr: KS.2018.0362 ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Ändring av detaljplan för fastigheten Druvan 11 Eslöv kommun, Skåne Län Upprättad: Figur 1. Orienteringskarta för planområdet.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Ändring av detaljplan för Linden 2

Ändring av detaljplan för Linden 2 Stadsbyggnadsnämnden 2016-05-25 Stadsbyggnadsförvaltningen Planavdelning SBN/2015:382 Inga Krekola 016-710 11 19 1 (1) Stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan för Linden 2 Förslag till beslut Förslag

Läs mer

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA

DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA KS/2014/497 GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR DEL AV GULDFISKEN 1 MED FLERA HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN Aktuellt detaljplanområde markerat med heldragen röd linje. ANTAGANDEHANDLING 2015-01-30 BAKGRUND

Läs mer

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5

Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga 20:5 PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Datum Diarienummer Annika Danielson 2015-03-09 PBN 2014-922 Rev. 2015-03-19 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Berthåga, Pl 90 A, avseende Berthåga

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse

Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) Samrådsredogörelse LAGA KRAFT 2014-09-20 Samhällsbyggnadskontoret ANTAGANDEHANDLING 1(12) 2014-06-02 DNR: PBN/2013:112 Samrådsredogörelse Tillhörande detaljplan för: Sparbanken 5 Sparbanken, Strängnäs Kommun Plan- och byggnämnden

Läs mer

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN.

OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. KS 2016.503 UPPRÄTTAD 2017-04-10 ÄNDRING DETALJPLAN Molnbydepån OMFATTANDE FASTIGHETERNA MOLNBY 1:5 OCH MOLNBY 1:6 I VALLENTUNA KOMMUN, STOCKHOLMS LÄN. GRANSKNINGSUTLÅTANDE UPPRÄTTAD ENLIGT PBL 2010:900

Läs mer

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort

Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort 1 Detaljplan för del av Alvesta 14:56 (Kulturen) i Alvesta tätort GRANSKNINGSUTLÅTANDE SAMMANFATTNING Planen har varit föremål för granskning under tiden 2018-06-25 2018-07-30. Under granskningstiden har

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun

Detaljplan för Fritzhem 9 GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun Antagandehandling 1 Detaljplan för Fritzhem 9 Dnr Ädh Dnr planmodul: GARAGE VID FRITZHEMSGATAN/RUUTHSVÄGEN Östersunds kommun PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad av samhällsbyggnad den 5 november

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35

GRANSKNINGSUTLÅTANDE Dnr: 2013/35 Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl. i Löderup tätort Ystads kommun, Skåne län GRANSKNING Detaljplan för Löderup 4:98 m.fl., har varit utställd för granskning under tiden 25 mars - 24 april 2017 (enligt Samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län

Samrådsredogörelse. Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län 1 (5) 2015-04-09 Dnr: Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Köpmanberget 2:9 (hotell/restaurang) i Hudiksvall, Gävleborgs län För att ge möjlighet till insyn och påverkan har förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten

Detaljplan för del av kvarteret Kofoten Detaljplan för del av kvarteret Kofoten GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2018-06-18 Dnr. 2018-061 2(7) 3(7) Innehållsförteckning Sammanfattning av granskningsutlåtande... 4 Yttranden med synpunkter... 4 Lantmäteriet

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

Ändring genom tillägg till stadsplan för Kungsängens industriområde (Pl 56 U), avseende Kungsängen 21:2 och 21:3 Förenklat planförfarande

Ändring genom tillägg till stadsplan för Kungsängens industriområde (Pl 56 U), avseende Kungsängen 21:2 och 21:3 Förenklat planförfarande P LAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Annika Danielson 2016 000975 Planbeskrivning Ändring genom tillägg till stadsplan för Kungsängens industriområde (Pl 56 U), avseende Kungsängen 21:2

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2014-11-03 Diarienummer: 0370/14 Aktbeteckning: 2-5266 Eva Carlfjord-Mattsson Telefon: 031-368 18 53 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Ändring av del av detaljplan för

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 m.fl. - Antagande Ärende 4 KS 2017/115 Sida 3 av 17 Tjänsteskrivelse 1(1) 2017-03-23 Dnr: KS 2017/115 Kommunstyrelsen Ändring av detaljplan för Löddeköpinge

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Enkelt planförfarande Kartan visar

Läs mer

datum 2014-11-04 Detaljplan för område norr om kv Polonäsen i Fosie i Malmö

datum 2014-11-04 Detaljplan för område norr om kv Polonäsen i Fosie i Malmö datum 2014-11-04 diarienummer 2014-140 Dp 5258 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för område norr om kv Polonäsen i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9

Tillägg nr 3 till planbeskrivning Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Handläggare: Niklas Idesjö, tfn 0322-61 60 64 Dnr 2015.112 211 Samråds/granskningshandling Ändring av detaljplan för Alingsås, fastighetsindelning vid Färgaregatan 9 Tillägg nr 3 till planbeskrivning 2015-04-27

Läs mer

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31

LAGA KRAFT. Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten /KS/31 2019-03-21 19/KS/31 LAGA KRAFT Ändring av detaljplan 18-VRE-50 för fastigheten Grotorp 10:5 Vretstorp, Hallsbergs kommun, Örebro län FÖRENKLAT FÖRFARANDE Samråd: 2019-03-01 2019-03-15 Antagen av KS: 2019-04-09

Läs mer

Vidare skriver de att trädridån i väster bidrar till områdets karaktär och att skydd i plan bör övervägas.

Vidare skriver de att trädridån i väster bidrar till områdets karaktär och att skydd i plan bör övervägas. 2008-05-27 Dp 4978 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet KÖLNAN i Husie i Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan- och bygglagen 5 kap 29

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(5) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ramnö 1:1 inom Vikbolandet i Norrköpings kommun den 5 augusti 2014 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län

Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Ändring av Förslag till ändring av stadsplan för del av Askersund, Kv. Sundsbron Askersunds kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan-

Läs mer

Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län

Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län Datum Dnr. 1(4) Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Mustad 6, Tonvillan i Mölndal, Tallkottegatan 3 och 5, Västra Götalands län Tidigare behandling Kommunstyrelsen gav 2015-11-25, 288, stadsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Sydnärkes byggförvaltning Ulrika Åberg Planarkitekt SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Tivedstorp 2:47 Laxå kommun, Örebro län Enligt PBL 2011 (Plan- och bygglagen 2011) 5 kap. 17 har Detaljplan

Läs mer

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Antagandehandling 2019-06-05 Dnr:2018:370 Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Ändring av Stadsplan Norrahammarsvägen del av Jönköping Planbeskrivning Innehåll Bakgrund, syfte och

Läs mer

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning

Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning 1(6) 2018-11-29 Granskningshandling Behovsbedömning för miljökonsekvensbeskrivning Detaljplan för fastigheten Kosta 13:20 - Stenstugan Kosta samhälle Lessebo kommun Kronobergs län Denna checklista utgör

Läs mer

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET 56 och 20 inom Sandbacka Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning Antagande Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2016/00169 Datum: 2016-11-29 Handläggare: Anton Vikström, Tyréns AB Ändring genom tillägg av detaljplan för fastigheterna VÄSTRA BÄCKGÄRDET

Läs mer