Vidare skriver de att trädridån i väster bidrar till områdets karaktär och att skydd i plan bör övervägas.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vidare skriver de att trädridån i väster bidrar till områdets karaktär och att skydd i plan bör övervägas."

Transkript

1 Dp 4978 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande förslag till detaljplan för koloniområdet KÖLNAN i Husie i Malmö Ärendet har bedömts vara av den karaktären att det enligt plan- och bygglagen 5 kap 29 kan antas av stadsbyggnadsnämnden i kommunfullmäktiges ställe. Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda nämnder, statliga och kommunala organ, sakägare, och andra som kan ha ett väsentligt intresse av förslaget. Följande sammanställning redovisar samråds- och remissynpunkter. Stadsbyggnadskontorets kommentarer redovisas i anslutning till varje remissvar. MYNDIGHETER Länsstyrelsen skriveri yttrande att det är positivt att Malmö stad tydliggör sin syn på hur koloniområdena i Malmö bör bevaras och utvecklas. De anser dock att tydligare beskrivning av befintlig situation bör göras och reglering av vilka material som får användas bör göras om bygglovbefrielse ska gälla i området. Vidare skriver de att trädridån i väster bidrar till områdets karaktär och att skydd i plan bör övervägas. Länsstyrelsen föreslår även ett skydd i detaljplanen för den gemensamma gården för att säkra och bevara förståelsen av områdets historia och utveckling. - Stadsbyggnadskontoret anser att utformningen av bebyggelsen inom koloniområdet bör hållas relativt fri för föreningen att råda över ifråga om ex färgsättning och mer detaljerad utformning. Plankartan reglerar

2 fasadmaterial, byggnadsstorlekar samt inbördes placering av de olika byggnaderna på kolonilotten. En bestämmelse om intervall för taklutning har tillförts plankartan sedan samrådet. Plankartan och beskrivning har försetts med illustrationer för att tydliggöra vad och hur man får lov att bygga på respektive kolonilott. Bestämmelse har tillförts plankartan om att marklov krävs för fällning av träd. Enligt avtal skall åtgärder på träd som står på de gemensamma ytorna inom koloniområdet ske i samråd med fastighetskontoret. Den gemensamma gården i planområdets sydvästra hörn har försetts med en varsamhetsbetämmelse med syfte att bevara dess karaktär. Lantmäterimyndigheten meddelar i skrivelse följande: Skrivning om fastighetsbildning skapar osäkerhet kring vad som gäller. Antingen förbjuder planen avstyckning eller så kan man göra det. Text om att fastighetsplan ej ska upprättas i samband med planen är onödig och kan tas bort. - Genomförandebeskrivningen har justerats med hänsyn till ovanstående synpunkter. Sedan när gäller Friggebodsbestämmelserna för koloniträdgårdsändamål? - Enligt Plan- och bygglagen gäller den s.k. friggebodsbestämmelsen en- eller tvåbostadshus. I PBL-betänkande SOU 2005:77 beskrivs tillämpningen närmre: mindre kolonistugor kan inte helt uteslutas. Men bestämmelserna är inte avsedda och dimensionerade för små kolonistugor och kolonilotter. Det är alltså skillnad på mindre och små kolonistugor. Det är rimligt att tolka kvm som mindre och 15 kvm stugor som små. STATLIGA OCH KOMMUNALA ORGAN Tekniska nämnden lämnar i skrivelse följande synpunkter: Beteckningen GC-VÄG för Utflyktsstigen bör ändras eftersom den även fungerar som infart till parkeringsplats. Lokalgatan genom området inte bör vara allmän platsmark eftersom gatan endast är till för koloniföreningens medlemmar och privatboende. 2 (6)

3 Under rubriken Placering, Utformning, Utförande kan formulering om vad som får uppföras i tomtgräns missuppfattas. De flesta har häck. Det bör även fortsättningsvis framgå att kolonisterna själva får välja om de vill ha en häck eller ett glest staket. Enligt Plan- och bygglagen krävs grannes godkännande vid all byggnation närmre tomtgräns än 4,5 meter. Detta bör gälla även huvudbyggnaden. Fastighetskontoret önskar skriva bort friggebodregeln och istället tillåta komplementbyggnader upp till max 15 kvm med max 3 st byggnader per lott. Formuleringen av detta skiljer sig mellan planen för Ärtholmen respektive Kölnan. För Stolpalösa och Flansbjer anser Stadsbyggnadeskontoret att regeln inte är tillämplig. Kan inte detta med att regeln ej tillämplig gälla samtliga koloniområden? Utöver detta lämnas även en del synpunkter på plantexterna av mer redaktionell art. - Plankartan har justerats på följande punkter; Utflyktsstigen har fått ändrad användningsbestämmelsen ändrad till LOKALGATA då den även fungerar som infart för biltrafik till koloniområdet. Den andra infarten genom området har ändrats från allmän plats till kvartersmark då den endast är till för koloniföreningens medlemmar samt privatboende. Infarten regleras istället som gemensamhetsanläggning och tillfarten till den privata gården kan eventuellt säkras genom servitut. Tillfartsgatan har även försetts med en bestämmelse om tillåtelse för allmänna underjordiska ledningar för att möjliggöra en eventuell etablering av kommunalt avloppssystem. Planbestämmelserna har justerats för att naturligtvis även medge häck i tomtgräns. Enligt PBL kan inte Friggebodsbestämmelsen skrivas bort från koloniområden med stugor av denna storlek, enbart för koloniområden med mindre stugor, s.k. närkoloniområden samt för odlingslotter. Avstånd för huvudbyggnad till tomtgräns har satts till 1,5 meter eftersom hela området är uppbyggt efter detta mönster. För att öka tydligheten i planen har plankartan och beskrivningen kompletterats med en skiss som visar tillåtna ytor och inbördes placering av bebyggelse inom en kolonilott. Utöver detta har samtliga synpunkter på plantexterna av redaktionell art tillgodosetts. 3 (6)

4 Miljönämnden tillstyrker i skrivelse planförslaget under förutsättning att frågan om hantering av avloppsvatten inom Malmös koloniområden beaktas. Nämnden förespråkar kommunalt avloppssystem på koloniområden i Malmö stad, där avloppsvattnet omhändertas på ett ur miljöoch hälsoskyddssynpunkt fullgott sätt. Enligt miljöbalkens 9 kap 7 ska avloppsvatten avledas och renas eller tas om hand så att olägenhet för människors hälsa eller miljön inte uppkommer. I Malmö finns 2500 trädgårdskolonier med indraget vatten i stugorna. Den ökade vattenförbrukningen och många små avlopp ger sammantaget ett stort problem Vid inventeringar har det visat sig att en mycket stor del av de befintliga enskilda avloppsanläggningarna, som fungerade för 30 år sedan, idag är igensatta och i stort behov av upprustning. I förordning (1998:899) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd, 12 fastställs att det är generellt förbjudet att i ett vattenområde släppa ut avloppsvatten från vattentoalett eller tätbebyggelse, om avloppsvattnet inte har genomgått längre gående rening än slamavskiljning. Naturvårdsverket nya allmänna råd om avloppsanordningar trädde i kraft hösten I råden görs ingen skillnad mellan fritidshus och permanent bebyggelse. Miljönämnden bedömer vilken skyddsnivå som krävs. - Planen medger indragning av kommunalt avlopp genom en u-bestämmelse i infartsgatan genom området. Koloniföreningen har möjlighet att på egen bekostnad dra in kommunalt avlopp. Närmsta anslutningspunkt till kommunalt avlopp är ca 2 km. Malmö Kulturmiljö meddelar i skrivelse att den gemensamma gården inom området har en lång historia, är mycket välbevarad till sin karaktär och bör förses med varsamhetsbestämmelse. - Gården har försetts med en varsamhetsbestämmelse (k) som innebär att vid förändringar måste hänsyn tas till gårdens typiska karaktärsdrag. E.ON Elnät Sverige AB meddelar i skrivelse att parkering ej bör tillåtas under deras befintliga luftledning i östra delen av planområdet, eftersom det då kan bli nödvändigt att bygga om ledningen. Vidare har noterats att Svenska Kraftnät har en 400 kv ledning öster om nämnda luftledning, varför även de bör höras för synpunkter på planen. - Område för parkering på plankartan har justerats med hänsyn till ovanstående och går inte längre in på område för luftledningen. 4 (6)

5 E.ON Gas Sverige AB meddelar i skrivelse att de har gasledningar belägna i utflyktsstigen och påpekar att eventuell påverkan på ledningarna till följd av exploatering i området ska bekostas av exploatören. - Planen ger inte upphov till ny exploatering invid ledningarna i Utflyktsstigen. Följande har inget att erinra mot förslaget. SDF Husie enligt skrivelse Fritidsförvaltningen " E.ON Värme Sverige AB " TeliaSonera AB " SAKÄGARE OCH ÖVRIGA Hyresgästföreningen meddelar i skrivelse att ingen erinran finns mot planförslaget. 83 olika ägare till kolonistugor i Kölnans Fritidsby har i skrivelser daterade lämnat följande synpunkter på planförslaget: 1. Att byggnationen skall få vara 45 kvm. Idag är denna 40 kvm. 2. Terrass 12 kvm som tidigare men att denna inte behöver vara inglasad ända ned till marken. 3. Förråd 10 kvm och att detta får ligga i anslutning till huvudbyggnaden, då många tomter är små och olikartade och förråden därför svåra att placera fristående. 4. Att vi även får ha 6 kvm växthus utöver 10 kvm förråd, som det är idag. 5. Att detaljplanen skall vara 20 år som tidigare och ej 15 år godkändes stugor på 42, 5 kvm. 1. Stadsbyggnadskontoret menar att bygglovbefriade åtgärder ska vara desamma som tidigare, dvs 40 kvm huvudbyggnad, 12 kvm skärmtak samt tillbyggnader i enlighet med den s.k. friggebodsbestämmelsen. Vill man bygga större kan detta fortfarande prövas i bygglov. 2. Inglasningen av skärmtaket behöver inte utformas med glas ända ned till mark. Bestämmelsen lyder att ej genomsiktlig del av denna fasad medges till max 1/3 del av de fria sidorna. Plankartan ha förtydligats med en skiss som visar hur det kan se ut. Bestämmelsen är till för att verandan inte ska bli en del av en bastant huvudbyggnad som därmed blir väldigt stor, utan som en tillbyggnad av lättare karaktär. 3. Förråd skall läggas på minst 80 cm ifrån huvudbyggnad. Detta mått gäller för att undvika att boytan ökar. Dessutom gör ett mått om minst 80 cm att byggnader 5 (6)

6 kan målas och underhållas när man ledigt kommer emellan dem. Plankartan förtydligas på denna punkt. 4. Växthus räknas som komplementbyggnad och därför kan förråd och växthus byggas så att den totala ytan blir 15 kvm. 5. En detaljplan måste alltid ha en bestämd genomförandetid. Denna genomförandetid skall vara minst 5 år och högst 15 år. Om en fastighetsägare vill säkerställa sin rätt att bygga måste denne ansöka om bygglov före genomförandetidens utgång. Det bör dock understrykas att en detaljplan inte upphör i och med att genomförandetiden löper ut. Planen fortsätter att gälla ända tills dess den ändras eller upphävs. När genomförandetiden löpt ut har emellertid fastighetsägarna inte längre kvar något ekonomiskt skydd mot att detaljplanen ändras eller upphävs. 6. För stugor större än 40 kvm krävs enligt förslaget bygglov. I övrigt har inga anmärkningsskrivelser från kända sakägare och övriga inkommit mot förslaget. Ingemar Gråhamn Joakim Axelsson 6 (6)

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö

tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö 2009-06-11 Dp 5076 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av fastigheterna Bunkeflostrand 6:95, 6:37 och Ängsklockan 2 i Bunkeflostrand i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE MYNDIGHETER Dp 4981

UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE MYNDIGHETER Dp 4981 2008-10-17 Dp 4981 UTSTÄLLNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för koloniområdet Ärtholmen i Hyllie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö 20xx xx xx 2011-05-31 Dp 5184 SAMRÅDSREDOGÖRELSE som tillhör detaljplan för fastigheten MARIEHAGE 1 m.m. i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen,

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län

Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län Datum Diarienummer 2011-03-04 2010.0859.214 Särskilt utlåtande samråd del 1 och 2 avseende Detaljplan för Hole 1:129 och del av Hole1:94 Torsby kommun, Värmlands län 2 Bakgrund Stadsarkitekt Torbjörn Almroth,

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

Detaljplan för BRF Vintergatan 1

Detaljplan för BRF Vintergatan 1 1(11) Detaljplan för BRF Vintergatan 1 UTLÅTANDE April 2017 I detta utlåtande redovisas de yttranden som framkommit i samband med samråd (21 december 2016 16 januari 2017) samt granskning (21 februari

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län

Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län Detaljplan Detaljplan för Del av Horn 1:18 m.fl. Drottviksslingan Västrum, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2018-04-17 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET

Läs mer

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö

datum Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö datum 2013-03-20 diarienummer 2012-00723 Dp 4582 GRANSKNINGSHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för koloniområdet ZENITH i Innerstaden i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd

Läs mer

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län.

Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Dnr: Ks 2017/25 Samrådsredogörelse Samrådsredogörelse tillhörande detaljplan för Hantverksgården, Tomelilla kommun, Skåne län. Upprättad. Samråd Detaljplanen har varit utställd för samråd från och med

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER

TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER 2(11) TILLÄGG TILL PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom området för ändringen av detaljplanen för del av Kullö 1:1 m fl, etapp 2, Ädp 364. Underliggande detaljplan för del av Kullö 1:1 m fl, etapp 2 (Dp

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Skruv 15:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Samrådets genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande

Utlåtande. nr 0901Ä2. Innehållsförteckning. Utlåtande 1 (7) Tillväxtkontoret John Öster Planarkitekt Katrin Karlsdottir Projektledare exploatering Plan- och exploateringsavdelningen Datum 2016-04-15 Vår beteckning KS 15/0753 ändring genom tillägg 2 till detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Laga kraft

Laga kraft STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Ann-Sofi Rundquist 2014-03-08 Tfn 08-508 27 300 REV 2014-06-16 1(6) Laga kraft 2016-01-29 Genomförandebeskrivning Detaljplan för del av Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

del av stadsldelen Ljungdala i Hässleholm, Hässleholms kommun

del av stadsldelen Ljungdala i Hässleholm, Hässleholms kommun Planbeskrivning Dnr: BN 2014-478 Samrådshandling Ändring genom tillägg inom detaljplaner för del av stadsldelen Ljungdala i Hässleholm, Hässleholms kommun Handlingar Till detaljplanen hör planbeskrivning

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Rotvägen, Säffle Granskningsutlåtande Detaljplan för Rotvägen, Säffle Ett förslag till detaljplan för Rotvägen (del av Säffle 5:16 och 5:31 m fl) har upprättats. Syftet med planen är att pröva möjligheten att skapa tomter

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6

Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom fastigheten Malevik 1:6 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-07-07 215 att genomföra samråd för detaljplaneförslaget.

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län.

Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Detaljplan för fastigheterna Fjugesta 1:2 & Fjugesta 5:24 (Äventyrets förskola) Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Detaljplanens syfte är att justera byggrätten för Äventyrets

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205

ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Dnr: KS.2018.0362 ÄNDRING AV DETALJPLAN OCH TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING S. 205 Ändring av detaljplan för fastigheten Druvan 11 Eslöv kommun, Skåne Län Upprättad: Figur 1. Orienteringskarta för planområdet.

Läs mer

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet

Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Planområdet. Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet Detaljplan för BACKEN VÄSTRA, HÄSTEN M FL. Norsjö kommun Västerbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE Planområdet Översiktskarta. Källa: Lantmäteriet SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1(6) Detaljplan för Backen Västra, Hästen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Byggansökan för nybyggnad, tillbyggnad eller ombyggnad

Byggansökan för nybyggnad, tillbyggnad eller ombyggnad Byggansökan för nybyggnad, tillbyggnad eller ombyggnad Fastighets- och gatukontoret ansvarar för mark som kommunen äger. Det är Fastighets- och gatukontoret som genom arrendeavtal har upplåtit koloniområdet

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen),

Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen), p1 p1 p1 p1 p1 p1 p1 p1 PLANBESTÄMMELSER e1 Endast en huvudbyggnad per fastighet och 2. z z 2 p1 p1 p1 Lidköpings kommun SAMHÄLLSBYGGNAD/PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för del av Sunnerby 1:44, (Öboängen),

Läs mer

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3

Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Antagandehandling 2019-06-05 Dnr:2018:370 Upphävande av bestämmelse om fastighetsindelning för Öglan 3 Ändring av Stadsplan Norrahammarsvägen del av Jönköping Planbeskrivning Innehåll Bakgrund, syfte och

Läs mer

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige

Fastställd av Gäller fr.o.m. Diarienummer Kommunfullmäktige Planbeskrivning 1 (4) PLANBESKRIVNING FÖRSLAG TILL UPPHÄVANDE AV DEL AV DETALJPLAN FÖR SKURUP 48:41 M. FL. I SKURUP, SKURUPS KOMMUN PLANHANDLINGAR Upphävandehandlingarna består av: - En plankarta (gällande

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNAD Ändring av detaljplan för Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2016-12-01 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 6 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2018-01-22 Dnr KS 2016/407 PL 16-0013 Detaljplan för Ängelholm 6:1 och 3:39, Gamla Kungsgården, Ängelholm, Ängelholms kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län.

Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Ändring av detaljplan för del av Sälven 1:35, Lanna Golf Resort, Lekebergs kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med detaljplaneändringen är att ändra planbestämmelser för att möjliggöra

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, norra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-04-09 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-04-17 95 Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: BN 2011-1150 Antagandehandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra

Läs mer

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län

Samrådsredogörelse för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län för detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1 inom Grekland Älvsbyns kommun, Norrbottens län Ett förslag till detaljplan för kvarteret Moroten samt del av Älvsbyn 25:1, daterat 2017-09-25,

Läs mer

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Kommunstyrelsens förvaltning Enheten för samhällsbyggnad 2018-07-03 Antagandehandling Detaljplan för Geten 14 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län GRANSKNINGSUTLÅTANDE HANDLINGAR Till detaljplanen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat

GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat GRANSKNINGSUTLÅTANDE STANDARDFÖRFARANDE Planförslag upprättat/påbörjat 2016-03-11 SBN 2016.0044 Loviselund Skolgärdet del av Bofors 1:19 m.fl. Granskningsutlåtande upprättat 2016-10-03 BAKGRUND OCH SYFTE

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för Torglägenheterna

Detaljplan för Torglägenheterna 1(13) Detaljplan för Torglägenheterna UTLÅTANDE Juni 2017 I detta utlåtande redovisar de yttranden som framkommit i samband med samråd (2 februari 23 februari 2017) samt granskning (31 maj - 21 juni 2017)

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY

DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Dnr: POM 2011-383 DETALJPLAN FÖR UTÖKNING AV DEL AV KVARTEREN SÅGEN OCH STENBOCKEN I VÄNNÄSBY Hur samrådet har bedrivits Detaljplaneprövningen handläggs med normalt planförfarande. Förslag till detaljplan

Läs mer

Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar att: - strandskydd enligt 7 kap MB upphävs i strid med gällande bestämmelser.

Motiv för bedömningen Länsstyrelsen befarar att: - strandskydd enligt 7 kap MB upphävs i strid med gällande bestämmelser. SAMRÅDSYTTRANDE 1 (5) Samhällsbyggnadskontoret Kungsbacka kommun samhallsbyggnadskontoret@kungsbacka.se Samrådsyttrande över förslag till detaljplan för Lannekulla 20:5 m.fl. i Landa, Kungsbacka kommun

Läs mer

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1

Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Sida 1 av 7 Samrådsredogörelse: ändring av detaljplan 129 Getskär-Valeberget för fastigheten Anrås 44:1 Bakgrund och syfte Fastighetsägaren för Anrås 44:1, i Stora Höga, Stenungsunds kommun, har inkommit

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län

Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län Dnr 788/2017-PDP GRANSKNINGSHANDLING Ändring av del av byggnadsplan för Grytnäs 1:3 m.fl. i Kalix kommun, Norrbottens län 1 HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Ändring av planbestämmelser

Läs mer

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5)

Dnr: GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) GRANSKNINGSHANDLING Sid 1 (5) Detaljplan för GÄSTGIVAREN 6 Bromölla, Bromölla kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet bedrivits Ärendet handläggs med standardförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan II för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-20 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53

(6) Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 NORDANSTIGS KOMMUN Plan- och byggkontoret 2012-01-23 1 (6) Samrådshandling Enkelt planförfarande Detaljplan för Vikarskogen 1:75 och del av Stockviksstranden 1:53 2012-01-23 2 (6) PLAN OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN

Antagandehandling. Sjösäter 3:1 m.fl. fastigheter Hällekis tätort, Götene kommun DETALJPLAN Antagandehandling HANDLINGAR Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse med utlåtande Plankarta med bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning Planen antagen 2002-02-20 Laga kraft 2002-03-27

Läs mer

Stadsarkitektkontoret

Stadsarkitektkontoret Stadsarkitektkontoret 2017-03-02 PLANBESKRIVNING SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring genom tillägg till detaljplan (byggnadsplan) för del av Ekerö- Nibbla 1:1 (Nibbla koloniträdgårdsområde) i Ekerö kommun,

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och 13, Helenelund Kommunledningskontoret Samrådsredogörelse Michaela Lundqvist Sidan 1 av 5 Planarkitekt 08-579 221 31 UNDERRÄTTELSEHANDLING Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 405, avseende Höstsådden 1, 11, 12 och

Läs mer

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl

Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl 1(7) 2018-05-30 Granskningshandling Samrådsredogörelse för förslag till ny detaljplan för del av Kosta 36:13 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering 2(7) Innehållsförteckning Samrådets genomförande...

Läs mer

Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun

Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun KS15.465 Ändring av detaljplan LD 147, för fastigheten Hallegården 1:39 m fl Område öster om Lilla Stamsjön, i Lerums kommun Planbeskrivning - Samrådshandling Sektor samhällsbyggnad Plan- och exploateringsenheten

Läs mer

BYGGREGLER TRÄDGÅRDSKOLONIER Ett dokument för rivning, till-, om-, nybyggnad inom koloniområdena

BYGGREGLER TRÄDGÅRDSKOLONIER Ett dokument för rivning, till-, om-, nybyggnad inom koloniområdena BYGGREGLER TRÄDGÅRDSKOLONIER Ett dokument för rivning, till-, om-, nybyggnad inom koloniområdena 2010-03-01 1 Detta dokument är tänkt att vara en hjälp och ett förtydligande i samband med rivning och byggnation.

Läs mer

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING

Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING Detaljplan Gränsö 1:195 m.fl. Gränsö hotell, Loftahammar, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2017-04-24 UTLÅTANDE EFTER GRANSKNING HUR GRANSKNINGEN BEDRIVITS

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Planenheten Dnr MSN 2007/75 214

Planenheten Dnr MSN 2007/75 214 DP 478 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING för NO Hedvigslund (Dp 167) i Älta, Nacka kommun Enkelt planförfarande Upprättad på planenheten i april 2009, reviderad

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö 2009-04-15 Dp 5068 UNDERRÄTTELSE SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för del av kv. Slagthuset i Hamnen i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för samråd med länsstyrelsen, berörda

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Diarienummer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Diarienummer UTSTÄLLNINGSHANDLING FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN ÄNGELHOLM 5:16, KOLONIOMRÅDET FRITIDEN, FRIDHEM, ÄNGELHOLMS STAD, ÄNGELHOLMS KOMMUN HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare samt berörda

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE

GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE GRANSKNINGSHANDLING DETALJPLAN FÖR DEL AV STRÖVELSTORP 6:27, STRÖVELSTORP, ÄNGELHOLMS KOMMUN SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET HAR BEDRIVITS Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar

Läs mer

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl.

Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Byggnadsnämnden SAMRÅDSREDOGÖRELSE 1 (5) Datum 2018-11-07 Dnr PL/2016:21 Samrådsredogörelse för detaljplan för bostäder inom Vallda 4:46 m.fl. Genomförande Byggnadsnämnden beslöt den 2016-06-15 181 att

Läs mer

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE

Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården. Laxå kommun, Örebro län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för Laxåskogen 18:1, Hemgården Laxå kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Global Care i Laxå AB äger fastigheten Laxåskogen 18:1. Företaget önskar möjlighet för fler typer av användningar

Läs mer

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN

Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson PBN PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Jenny Andreasson 2013-12-20 PBN 2013-000745 018-727 47 52 Detaljplan för Norby 53:11 och Norby 53:4 Tillägg till gällande detaljplan för Norby,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Granskningsutlåtande. Gruvstugan 1:9 ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Granskningsutlåtande 1(8) 214 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 18 november 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN. för. del av Rensbo 1:30. Hedemora kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN för del av Rensbo 1:30 Hedemora kommun, Dalarnas län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Upprättad 7 juli 2017 HANDLINGAR Detaljplanen består av: Plankarta Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län

Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Samrådsredogörelse avseende Detaljplan för del av Eket 1:214, Eket, Örkelljunga kommun, Skåne län Hur samrådet har bedrivits Sakägare enligt fastighetsförteckningen samt berörda förvaltningar och myndigheter

Läs mer

Byggregler

Byggregler Byggregler 2019-01-01 Detta dokument är tänkt att vara en hjälp och ett förtydligande i samband med rivning och byggnation. Dokumentet ändras när det finns behov av att tydliggöra regler och används som

Läs mer

GRANSKNINGSUTLÅTANDE

GRANSKNINGSUTLÅTANDE GRANSKNINGSUTLÅTANDE 2017-09-14 DETALJPLAN FÖR flerbostadshus vid Kabinbanevägen och FASTIGHETSBETECKNING Mörviken 1:61, 1:62, 1:74, 1:100 och 1:103 ÅRE KOMMUN, JÄMTLANDS LÄN GENOMFÖRD GRANSKNING Planförslaget,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län

Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län 2017-12-12 Detaljplan för Gårö 1:14, Gnosjö kommun, Jönköpings län SAMRÅDSREDOGÖRELSE ÄRENDEHANTERING 2016-10-04 244 gav kommunstyrelsen i uppdrag åt samhällsbyggnadsförvaltningen att ta upprätta en detaljplan

Läs mer

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan

Järnvägen 9. Samrådsredogörelse. Innehåll. 1. Bakgrund. 2. Hur samrådet har gått till Dnr MSN/2016:1216. Ändring av detaljplan 2017-09-05 Dnr MSN/2016:1216 Ändring av detaljplan Järnvägen 9 stadsdelen Brevik Samrådsredogörelse Innehåll 1. Bakgrund s. 1 2. Hur samrådet har gått till s. 1 3. Sammanfattning av inkomna synpunkter

Läs mer

Detaljplan för Kårarvets koloniområde. Samråd pågår till 5 september 2016

Detaljplan för Kårarvets koloniområde. Samråd pågår till 5 september 2016 Detaljplan för Kårarvets koloniområde Samråd pågår till 5 september 2016 Detaljplaneprocessen (Plan- och bygglagen) Samråd Bearbetning Granskning Antagande Laga kraft Normalt ca 1 år Samråd pågår fram

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län. Granskningshandling. Kvarstående synpunkter och ställningstagande Granskningshandling Samrådsredogörelse Detaljplan för Kv. Uttern Kristinehamns kommun, Värmlands län Hur processen har bedrivits Detaljplanen har varit på samråd under tiden 2015-05-05 till 2015-05-27.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Getabrohult 1:9 m fl GRÖNKULLEN Bollebygds Kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2006-08-29 Detaljplan för Getabrohult 1:9 m fl, GRÖNKULLEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Inre hamnen (Båtsmansgatan)

Inre hamnen (Båtsmansgatan) 2018-02-28 Dnr: Ks/2017:182 Kommunledningsförvaltningen Planeringsavdelningen Granskningshandling Planbeskrivning för Inre hamnen (Båtsmansgatan) Ändring av detaljplan Planbeskrivningen är framtagen av

Läs mer

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande

Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande 2018-04-25 Dnr SBN 2018/66 Detaljplan för Tallskogen 1 m fl, Lidköpings kommun Granskningsutlåtande Hur samråd och granskningen bedrivits Samhällsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna detaljplanen för

Läs mer

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G 2011-10-04 Granskning: Stafsinge 5:2 mfl 1(5) G R A N S K N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för Stafsinge 5:2 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-07 Reviderad

Läs mer

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län

Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län Detaljplan för Gamla Gymnastiksalen, del av Kåbdalis 4:75 (tidigare Kåbdalis S:1), Kåbdalis, Jokkmokks kommun, Norrbottens län SAMRÅDSREDOGÖRELSE SAMRÅD Samråd har hållits under tiden 26 april till 17

Läs mer

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun

Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Löddeköpinge 23:3 mfl i Löddeköpinge, Kävlinge kommun UPPRÄTTAD: Diarienr: MN 2016/56 STANDARDFÖRFARANDE PLANUPPDRAG SAMRÅD Granskning ANTAGANDE LAGAKRAFT Plan-

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Bygg- och miljöförvaltningen Josefine Andersson Dnr BMN-2017-134 1(6) Granskningsutlåtande Förslag till detaljplan för Frösåkersskolan, del av fastigheten Gammelbyn 1:70 Östhammars kommun, Uppsala län

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Planens nr: HE 151 Antagen av KF: 2010-06-23, 158 Laga kraft: 2010-10-07 DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-05 REVIDERAD 2010-06-17 Sweco

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Träklubban. Planområde. Antagandehandling Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Träklubban Planområde 2015-10-20 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta och bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer