Systemlösningar SANTE Academy

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Systemlösningar SANTE Academy"

Transkript

1 Systemlösningar SANTE Academy SANTE Academy tillhandahåller access och utbildningsmaterial för en rad olika systemlösningar. Denna presentation är tänkt att fungera som en introduktion till de olika lösningarna och ge prospektiva användare av tjänsten en översikt. Med ett uttalat fokus på användning av affärssystem i akademisk undervisning är det viktigt att finna rätt systemlösning för rätt pedagogisk målsättning, och förhoppningsvis kan denna samling beskrivningar fungera som ett stöd i detta. Systemen är valda på basis av två huvudsakliga kriterier. För det första har en analys av användbarheten i akademisk undervisning genomförts. Detta har innefattat en nedbrytning av funktionalitet och omfatting i mjukvaran för att se vilka typer av teoretiska samband som kan exemplifieras genom systemet. Det har även innefattat en analys av den marknadsmässiga användningen av systemlösningen i termer av spridning och användarnöjdhet. Det andra kriteriet för val av systemlösning har varit leverantörens inställning till ett strategiskt partnerskap med akademin. Leverantörer med en helt sälj-relaterad fokusering har därmed uteslutits från den slutgiltiga listan av lösningar. Vi hoppas att beskrivningarna kommer att vara värdefulla vid val av lösning för användning i akademisk undervisning. Göteborg Centrum för Affärssystem

2 Access: Microsoft Dynamics Navision 4.0 via VPC Microsoft Dynamics Navision 5.0 via VPC Microsoft Dynamics NAV09 via VPC och Remote Desktop Microsoft Dynamics NAV09 Classic via VPC och Remote Desktop Systemkrav: 1 GB RAM för Navision GB RAM för Navision GB RAM för NAV09 Aktiv internetuppkoppling till Remote desktop Microsoft Dynamics NAV Microsoft Dynamics NAV är ett av världens mest spridda affärssystem med över 1.25 miljoner användare av kunder i över 40 länder och över 4000 certifierade partners. Systemet kan hantera flera hundra användare samtidigt men är mest utbrett bland små och medelstora företag. Microsoft Dynamics Nav är ett integrerat anpassningsbart affärssystem som automatiserar och effektiviserar affärsprocesser, levererar kraftfulla rapporter och affärsinfomration samt knyter samman anställda, kunder och partner på en global marknad. Microsoft Dynamics NAV är flexibelt och lätt att använda, vilket stimulerar personalen att stärka produktiviteten i verksamheten och gör det möjligt att fatta väl underbyggda beslut och reagera snabbt på nya marknadsmöjligheter. Systemet kan integreras smidigt med befintliga system och via konfigurations-och utvecklingsfunktionerna kan det enkelt anpassas till personalen och företagets arbetssätt. Microsoft Dynamics NAV har lösningar framtagna för: Ekonomi Produktion Varuflödeshantering Affärsinformation och rapportering Hantering av kundrelationer Konfiguration och utveckling Personalhantering Källa:

3 Företag Studenterna har möjlighet att logga in som en anställd på ett virtuellt företag utvecklat av Microsoft avsett att användas för utbilding. Övningar Bild 1: Student inloggad på rollcentret i Microsoft Dynamics NAV SANTE Academy har möjligheten att låta studenter ta del av Microsofts labbar som innefattar navigation i systemet, handel och logistik, produktion, finansiella åtgärder, kostnadsredovisning och utveckling. Hur kommer jag igång? Studenter kan logga in som den anställde Alicia Thornber på det virtuella företaget Contoso. Detta finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom SANTE Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in och vad för lösenord som krävs.

4 Access: Microsoft Dynamics Axapta 4.0 via VPC Microsoft Dynamics AX09 via VPC och Remote Desktop Microsoft Dynamics AX2012 via Remote Desktop Systemkrav: 1 GB RAM för Axapta GB RAM för AX09 Aktiv internetuppkoppling till remote desktop Microsoft Dynamics AX Microsoft Dynamics AX är utvecklat för medelstora och stora företag. Systemet lämpar sig för internationella koncerner eftersom det har stöd för flera språk och valutor. Dess främsta styrkor ligger inom tillverkning och E-handel, men det innehåller även starka funktioner för handel- och serviceindustrin. Microsoft menar att systemets enkla användargränssnitt som dessutom liknar många andra system i Windows-miljön kan bidrar till att minimera kostnaderna för utbildning vid en implementering.microsoft Dynamics AX innehåller verktyg för följande funktioner: Financial Management Customer Relationship Management Supply Chain Management Human Resource Management Project Management and analytics Källa:

5 Företag Studenterna har möjlighet att logga in som en anställd på ett virtuellt företag utvecklat av Microsoft avsett att användas för utbilding. Övningar Bild 2: Student hanterar inventarier i Microsoft Dynamics AX SANTE Academy har möjligheten att låta studenter ta del av Microsofts labbar som innefattar navigation i systemet, handel och logistik, produktion, finansiella åtgärder, kostnadsredovisning och utveckling. Hur kommer jag igång? Studenter kan logga in som den anställde Ellen Gasca på det virtuella företaget Contoso. Detta finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom SANTE Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in och vad för lösenord som krävs.

6 Access: Systemkrav: SAP GUI Remote via Remote Desktop eller egen internetanslutning med godkänd IP Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop SAP Systems Applications and Products in Data Processing, räknas med kunder som den ledande leverantören av affärssystem. Systemet utvecklades av fem ingengörer, och före detta IBM-anställda, i Tyskland och har sedan 70-talet utvecklas till ett fullt integrerat affärssystem med best practice -stöd för i princip alla funktioner. Idag finns hundratals olika produkter och branschlösningar som riktar sig till såväl stora som små företag i mer än 120 länder. Bland kunderna återfinns Ericsson, Statoil, Nokia och Mölnlycke Health Care. Genom att köra SAP menar företaget att kunderna når en högre grad av insikt, effektivitet och flexibilitet och därmed har större möjlighet att klara sig i dagens företagsklimat. SANTE Academy tillhandahåller SAP ERP, som är vidareutvecklingen av SAP R/3. Systemet innehåller bland annat: Financials Human Capital Management Operations Performance Management and analytics 2008 köpte SAP även Business Objects, för att säkra stöd för Business Intelligence. Källa:

7 Företag Studenterna har möjlighet att ta del av SAP s demo system som är fullt av data. Övningar Bild 3: Student navigerar i SAP För att studenterna skall kunna komma igång finns det navigationsövningar. Sedan finns det fyra stycken integrationsfallstudier tillgängliga inom redovisning av kostnadställe, logistiska moduler, produktionsplanering och projektledning med personal. Hur kommer jag igång? Lärare tar kontakt med SANTE s support eller någon på Centrum för Affärsysystem och beställer konton. Därefter får läraren tilldelat sig ett antal konton som kan användas för att logga in på systemet med. Detta finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom SANTE Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in.

8 Access: Systemkrav: SAP GUI Remote via Remote Desktop Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop SAP Business Objects BusinessObjects är en integrerad plattform för prestationsmätning, rapportering, planering och analys. Inom prestationsmätning erbjuder BusinessObjects bland annat stöd för aktivitetsbaserad kostnadskalkylering (ABC) och balanserade styrkort. Rapporteringen stöds genom sofistikerade rapporteringsverktyg som snabbar upp bokslutsprocessen och ökar kvaliteten i de finansiella rapporterna. Dessutom finns det stöd för olika regelverk angående finansiell rapportering, t ex Sarbanes-Oxley. Planering, budgetering och prognostisering stöds av funktioner inom BusinessObjects som gör det möjligt att på ett snabbt och effektivt sätt omvandla mål och strategier till konkreta handlingsplaner uttryckta i finansiella siffror. BusinessObjects möjliggör s k drill down analyser av data, där det går att via enkla klick borra sig ner i information. Exempelvis kan en försäljningschef klicka sig ner för att se försäljning per land, produkt, område och/eller kund. En stor fördel med BusinessObjects är att samtliga funktioner är integrerade i ett system, varför systemet t ex automatiskt kan hämta data från redovisningen för att användas för budgetering. Källa:

9 Access: Garp 3.18 via VPC och Remote Desktop Systemkrav: 512 mb RAM för Garp 3.18 Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop Garp Garp är ett affärssystem (ERP) som vänder sig till växande småföretag upp till medelstora företag. Garps kunder är framförallt verksamma inom handel och tillverkning och branschlösningar finns utvecklade för textil/konfektion, järn/bygg/färg och frukt/grönt. Affärssystemet innehåller en mängd fördefinierade processer för tillverkning, handel och distribution. Det ska vara enkelt att installera, förändra och underhålla, och går att uppgradera på mindre 60 minuter oavsett kundens specifika behov.garp fokuserar på att erbjuda ett enkelt och användarvänligt system för samtliga aktörer inom ett företag till en låg totalkostnad.ett tecken på att Garp är på rätt spår är att företag har hamnat på första plats i en oberoende kundundersökning där olika affärssystem rankades på basis av användarvänlighet, funktionalitet, prisvärdhet mm.garp har stöd för följande funktioner: Försäljning/CRM Lager/Logistik Inköp Produktion Ekonomi Projekthantering Källa:

10 Företag Studenterna kan använda sig av en rad företag med demodata. Företagen är små produktionsbolag. Övningar Bild 4: Student kollar materialstruktur över en vara i Garp För att studenterna skall kunna komma igång finns det navigationsövningar. Andra tillgängliga övningar innefattar lager- och produktplanering och affärsflöde. Hur kommer jag igång? Studenter loggar in som SYS som är systemansvarig i systemet och har fria händer. Detta finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom SANTE Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in.

11 Access: Agresso Business World 5.5 via VPC Agresso Business World 5.5 via Remote Desktop Systemkrav: 1 GB RAM för Agresso Business World 5.5 Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop Agresso Agresso är ett integrerat management- och informationssystem, gjort för företag som står inför alla de utmaningar som snabba förändringar innebär. Affärssystemet riktar sig till medelstora och stora företag, och hälften av deras kunder befinner sig inom den offentliga sektorn. Branschlösningar finns framtagna för fastighet, skog, entreprenad/industri, offentlig sektor och tjänsteföretag.agresso har ambitionen att deras affärssystem ska möjliggöra för kunderna att förstå alla delar av företaget genom analys av information av finansiell eller operationell natur. Dessutom ska Agresso vara enkelt att förändra vid behov, varvid det passar för kunder som befinner sig i snabbföränderliga branscher.agresso innehåller stöd för följande funktioner: Lön/Personal Projekt Ekonomi Logisitik Informationsverktyg Källa:

12 Företag Studenter får access till ett exempelföretag från Agresso som heter Utbildningsföretaget AB och det företaget är fullt av demodata. Bild 5: Studenter kollar företagets saldotabell i Agresso Övningar För att studenterna skall kunna komma igång finns det navigationsövningar, därefter finns det övningar inom ekonomihantering och affärsflöde i Agresso och två praktifall som innefattar flerdimensionell redovisning och uppföljning och verifikationsregistrering. Hur kommer jag igång? Det delade kontot cfa finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom Sante Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in och vad för lösenord som krävs. Användaren har fria rättigheter att ändra i data på företaget.

13 Access: Systemkrav: Jeeves Web Client Jeeves Universal via Remote Desktop Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop Jeeves Jeeves Information Systems AB utvecklar affärssystem för företag inom tillverkning, handel, serviceoch tjänstesektorerna. Kunderna återfinns framförallt inom gruppen medelstora företag. Systemet marknadsförs som ett av världens mest kostnadseffektiva, anpassningsbara och samarbetsvilliga affärssystem. Genom att Jeeves Enterprise består av fria byggstenar som är integrerbara med alla andra system kan systemet anpassas att passa vilka verksamheter som helst. För att underlätta implementeringen har en av Jeeves samarbetspartners tagit fram Jeeves Implementation Accelerator (JIA), som är en kartläggning och beskrivning av samtliga flöden som finns fördefinierade i affärssystemet.jeeves har idag lösningar inom följande områden: Customer Relations Management (CRM) Supply Chain Management (SCM) Collaboration Financials Manufacturing Human Relations (HR) Källa:

14 Företag Studenterna har möjlighet att ta del av ett demoföretag från Jeeves. Övningar Bild 6: Student skapar en normal order i Jeeves För att studenterna skall kunna komma igång finns det navigationsövningar. Sedan finns det även en stor fallstudie som innefattar affärsflöde. Hur kommer jag igång? Lärare tar kontakt med SANTE s support eller någon på Centrum för Affärsysystem och beställer konton. Detta finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom SANTE Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in.

15 Access: Hogia Analys , Hogia Audit med Bokslut och Koncern Hogia Byråekonomi via VPC Hogia Analys , Hogia Audit med Bokslut och Koncern , Hogia Byråekonomi, Hogia Skatt , Hogia Transaktionsanalys Proffs via Remote Desktop Systemkrav: 1 GB RAM för Hogia 2008 Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop Hogia Hogias produktfamilj innehåller lösningar för såväl små som medelstora och stora företag. Hogia Ekonomi, Hogia Bokslut, Hogia Skatt och Hogia Beslutsstöd är några av de många lösningar som finns. Genom många små bolag inom gruppen menar Hogia att man når fokusering och därmed kompetens inom varje område samtidigt som samarbete inom och utanför gruppen är centralt för att nå samverkan mellan systemen. Denna samverkan möjliggör att användaren lätt kan föra över information från Hogia Ekonomi till Hogia Bokslut och Hogia Skatt. Man kan också lätt lägga in samma information i Hogia Beslutsstöd där systemet innehåller stöd för analysering och rapportering, simulering samt budgetering. Genom SANTE Academy ges tillgång till samtliga ovan nämnda program. Källa:

16 Företag Studenterna får ofta access till antingen ett exempelföretag skapat av Hogia i Stenungssund kallat "Demoföretaget AB" eller ett helt tomt företag där studenterna får skapa företaget från grunden med relevant information. Bild 7: Studenter gör verifikationer i sitt egna företag i Hogia Ekonomi Övningar Navigeringsövning för Hogia Ekonomi finns tillgänglig. De övriga övningarna i Hogia är ofta fokuserade på bokföring och registrering. Studenterna kommer att få göra realistiska konteringar i affärssystemet som är vanligtivs involverade vid ett årsbokslut.

17 Hur kommer jag igång? Det delade kontot hogiauser finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom Sante Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in och vad för lösenord som krävs. hogiauser har rättighet till ett delat företag som är exempelföretaget Demoföretaget AB från Hogia i Stenungsund. För att få egna företag så tar lärare tar kontakt med SANTE s support eller någon på Centrum för Affärsysystem och beställer konton. Man har möjlighet att välja baskontoplan för företag för att passa för ens laborationer. De tillgängliga baskontoplanerna är Aktiebolag BAS 2011, Aktiebolag BAS 2011 Engelsk, Handelsbolag BAS 2011, Enskild Firma BAS 2011, Enskild Firma Förenklat Bokslut BAS 2011, Mini BAS Detta finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom SANTE Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in.

18 Access: Systemkrav: Professional Planner via VPC Professional Planner via Remote Desktop 1 GB RAM för Professional Planner Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop Professional Planner Winterheller Professional Planner är en mycket kraftfull lösning inom Corporate Performance Management segmentet. Genom att objekt, eller beräkningsformler som Winterheller kallar det, är kopplade till varandra medför en förändring i en viss data förändringar i samtliga kopplade objekt. Detta innebär att användaren lätt kan skapa sig en uppfattning om företagets framtid och till exempel se hur varje liten ändring av en resultatpost påverkar både kassaflöde och balansrapport och vice versa. Winterheller beskriver Professional Planner som Excel på sterioder, och utvecklades efter ett uppmärksammat behov av att kunna korta ner planeringsprocessen och eliminera de formelfel som ofta uppstår i kalkylblad. Källa:

19 Access: Systemkrav: Qlikview via Remote Desktop Aktiv internetuppkoppling till Remote Desktop Qlikview Qlikview är ett Business Intelligence system som genom in-memory business analysis ger billiga, snabba och kraftfulla möjligheter till analys av affärsdata. Användaren utför i dashboardlösningar alla analyser själv genom enkla klick med musen och användargränssnittet är designat för att följa hjärnans logik snarare än en rent teknisk logik. Qliktech hävdar att systemet är redo att använda inom några dagar och att användarna lär sig systemet på några minuter. För att testa systemet, gå in på demo.qlikview.com Källa:

20 Företag Studenterna jobbar inte med ett företag. Studenterna får istället tillgång till exempeldata som dom kan använda till att bygga upp lösningar anpassade för valfritt typ av företag. Övningar Bild 8: Studenter gör en handledning med exempeldata i Qlikview Qlikview har ett antal utbildningar som kan erbjudas gratis. Förutom det bedrivs det avancerade kursmoment inom Qlikview på medlemsuniversiteten inom SANTE Academy. Hur kommer jag igång? Det delade kontot CFA01 finns tillgängligt för alla studenter som är med i medlemsuniversitet inom Sante Academy. Se accessing SANTE Academy för hur man loggar in och vad för lösenord som krävs.

SANTE Academy - En framtidsinvestering!

SANTE Academy - En framtidsinvestering! SANTE Academy - En framtidsinvestering! Av: Patrik Andersson, Daniel Date, Haris Ikanović, Elisabeth Lundberg Illustration: Course à pied (SANTEACADEMY.se u.å.) SANTE Academy är en portal där elever och

Läs mer

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProHost

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProHost säkerställer stabil och trygg integration mellan ProMark och bakomliggande system som ERP och lön. är en konfigurerbar standardlösning som innehåller en lång rad förkonfigurerade filuppsättningar. PROMARK

Läs mer

40% 50% 75% Exklusivt julerbjudande. Utnyttja potentialen hos alla anställda. Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kampanj på extra användarlicens

40% 50% 75% Exklusivt julerbjudande. Utnyttja potentialen hos alla anställda. Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kampanj på extra användarlicens Exklusivt julerbjudande Förbättra lönsamheten i osäkra tider! Kunskap en säker investering över 50% Köp kurs och spara över 50%. Gå kurserna i 2009. Läs mer sida 4 Utnyttja ny funktionalitet 75 % genom

Läs mer

Boka kostnadsfri workshop!

Boka kostnadsfri workshop! Branschlösning för dig som verkar i sektorerna för Bygg, Service & Underhåll och Entreprenad Vi har verktygen du behöver för full styrning över dina projekt, från anbud till genomförande och avslut shaping

Läs mer

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Styr verksamheten utifrån aktuella siffror som visar hur ditt företag mår idag Vi kan nu se svart på vitt hur det ligger till inom varje område vilket gör att vi kan identifiera risker

Läs mer

Jeeves BI 3.0 JEEVES WORLD 2012 LASSE HELLBERG. Copyright 2012 Jeeves Information Systems AB

Jeeves BI 3.0 JEEVES WORLD 2012 LASSE HELLBERG. Copyright 2012 Jeeves Information Systems AB Jeeves BI 3.0 JEEVES WORLD 2012 LASSE HELLBERG Copyright 2012 Jeeves Information Systems AB Vad? Varför? Hur? Business Discovery: Business User-Driven BI App Model Remixability and Reassembly Social and

Läs mer

IBS BI & FS & OP. Bengt Jensfelt Product Manager, PD IBS Kunddag 29 November 2012

IBS BI & FS & OP. Bengt Jensfelt Product Manager, PD IBS Kunddag 29 November 2012 IBS BI & FS & OP Bengt Jensfelt Product Manager, PD IBS Kunddag 29 November 2012 RPM Teknologi och lösningar IBS Statement of Direction RPM är IBS plattform för Business Intelligence-och SOP-lösningar

Läs mer

Program för intranät

Program för intranät Program för intranät Innehåll Applikation som tjänst Program för intranät 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten 3 Planer 3 Easy-SharePoint 4 Easy-Intranet 4 Easy-Documents 4 Easy-Projects 5 Easy-HR

Läs mer

Applikation som tjänst Program för Intranät

Applikation som tjänst Program för Intranät Applikation som tjänst Program för Intranät Innehåll Applikation som tjänst Program för intranät 3 Allmänt om tjänsten 3 Planer 3 Easy-SharePoint 3 Easy-Intranet 3 Easy-Documents 4 Easy-Projects 4 Easy-HR

Läs mer

EG Utility Användarträff Stefan Fleron, Senior VP EG Utility

EG Utility Användarträff Stefan Fleron, Senior VP EG Utility EG Utility Användarträff 2018 Stefan Fleron, Senior VP EG Utility Hur förändras energibranschen? Viktiga förändringsområden Ökning av förnybar energi Distribuerad energiproduktion Elektrifiering av transport

Läs mer

Affärssystem i Sverige

Affärssystem i Sverige Affärssystem i Sverige En oberoende analys av den svenska marknaden för affärssystem Strategier, leverantörer och system, fakta och tal, bransch- och partneraspekter, verksamhetsprocesser, kostnadsaspekter,

Läs mer

En Rapport om ERP från DataDIA AB Våren 2011

En Rapport om ERP från DataDIA AB Våren 2011 En Rapport om ERP från DataDIA AB Våren 2011 ERP/Affärssystem. Marknadsandelar, nöjdhet och nyförsäljningstakt Undersökningen bygger på svar från 3773 IT och Ekonomiansvariga bland företag och organisationer

Läs mer

Oslagbara affärsmöjligheter med. Software. Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget

Oslagbara affärsmöjligheter med. Software. Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget Oslagbara affärsmöjligheter med Mamut Business Software Mamut Partnerprogram Nå dina mål bli en del av vinnarlaget 3 Nå dina mål bli en del av vinnarlaget 3 Prisbelönta affärssystem som dina kunder kan

Läs mer

En digital förändringsresa Jan Longnell, CIO

En digital förändringsresa Jan Longnell, CIO En digital förändringsresa 2017-03-16 Jan Longnell, CIO THE INDOOR CLIMATE COMPANY Swegon har utvecklat produkter och system för energigivande inomhusklimat i över 60 år Optimal livscykelkostnad i fokus

Läs mer

EG i Sverige, nu och i framtiden. Stefan Fleron, VD

EG i Sverige, nu och i framtiden. Stefan Fleron, VD EG i Sverige, nu och i framtiden Stefan Fleron, VD Förut: Mätningar i fokus Nu: Människan i fokus Skifte från mätningar till människor Fakturera Beräkna förbrukning Leverera Avveckla Utveckla Attrahera

Läs mer

Weber effektiviserar order- till fakturaprocessen mot leverantör med hjälp av IBS fakturamatchning

Weber effektiviserar order- till fakturaprocessen mot leverantör med hjälp av IBS fakturamatchning Weber effektiviserar order- till fakturaprocessen mot leverantör med hjälp av IBS fakturamatchning Per Redtzer, SC Director, Weber Per Dahlberg, Produktansvarig, IBS Weberprodukter (f.d. maxit) Kunder

Läs mer

Microsoft Dynamics 365 Business Application vs. ERP. Företagen måsta sätta sig själva i förarsätet

Microsoft Dynamics 365 Business Application vs. ERP. Företagen måsta sätta sig själva i förarsätet Microsoft Dynamics 365 Business Application vs. ERP Slutsats från mina 5 artiklar om ämnet: Tema Dynamics 365 Business Application 2017-05-10 Created by: Mikael Petersén: Vi är inne i ett stort teknikskifte

Läs mer

Mamut One Innehåll och status

Mamut One Innehåll och status Mamut One Innehåll och status Tove B E Pedersen, Marketing Manager Channel 16 oktober 2008 tovep@mamut.com Mamut Business Platform Vi introducerar en ny kundplattform Komplett erbjudande Lösningar som

Läs mer

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET SÅ HÄR FUNGERAR DET: Vi ger era medarbetare ett enkelt och effektivt verktyg för att lära sig och vässa sina kunskaper i Windows och Office-programmen.

Läs mer

Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark.

Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark. Access till Centrum För Affärssystems Virtuella Affärssystemspark. Logga in på fjärrskrivbordet 1. Hitta din fjärrskrivbordsklient Windows 7: Start Menyn Alla program Tillbehör Anslutning till fjärrskrivbord

Läs mer

Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay-

Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay- Baltzar Business Arena -The way from purchase to pay- Varför systemlösning istället för manuell hantering Kostnadsbesparing i både tid och pengar Effektivare hantering Bättre rutiner Bättre kontroll Får

Läs mer

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se

Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008. pars@mamut.se Hur sälja Mamut One? Pär Svärd, Sales Manager VAR Sweden 16 oktober, 2008 pars@mamut.se Mamut One - vision Att förenkla vardagen för mindre företag Så mycket funktionalitet som möjligt i en och samma lösning

Läs mer

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra!

Välj rätt affärssystem för att din. organisation ska blomstra! Välj rätt affärssystem för att din organisation ska blomstra! - En guide till dig som funderar på att byta eller investera i ett ERP system. Innehåll Därför är ett affärssystem viktigt för tillväxten...

Läs mer

för iscala & Epicor ERP

för iscala & Epicor ERP Epicor Storefront t för iscala & Epicor ERP Fred Boström Bitlog AB 1 Vad är Epicor Storefront? Epicor Storefront hjälper tillverkare, distributörer och detaljister att organisera och sälja sina produkter,

Läs mer

EN BERÄTTELSE OM SAMARBETE OCH FRAMGÅNG

EN BERÄTTELSE OM SAMARBETE OCH FRAMGÅNG EN BERÄTTELSE OM SAMARBETE OCH FRAMGÅNG 2015-11 2016-03 Där målen för både kundupplevelse affärskrav uppfylldes NOVARTO FAKTA & SIFFROR 2008 Företaget grundades 40+ Högt kvalificerade mjukvaruingenjörer

Läs mer

The Complete Property Management System

The Complete Property Management System The Complete Property Management System HotSoft 8 Cloud Solution Med vår nya hosting-lösning får du tillgång till HotSoft 8 via säkra tunnlar över internet. HotSoft 8 körs via en server hos Hoist Cloud

Läs mer

Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015.

Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015. Utbildning i Microsoft Dynamics CRM 2015. Microsoft Dynamics CRM is one of the most flexible CRM system that allows everything from a simple and basic setup to a highly tailored and complex CRM solution,

Läs mer

ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG SUMMIT 2014 PER JOHANSSON & JOEL KÖHL ADITRO L FRÅN WINDOWS TILL WEB

ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG SUMMIT 2014 PER JOHANSSON & JOEL KÖHL ADITRO L FRÅN WINDOWS TILL WEB ADITRO LÖSNINGAR FÖR EN ENKLARE JOBBVARDAG SUMMIT 2014 PER JOHANSSON & JOEL KÖHL ADITRO L FRÅN WINDOWS TILL WEB 2014-10-10 COPYRIGHT ADITRO. ALL RIGHTS RESERVED. 1 Agenda» Inledning/Bakgrund» Vad krävs

Läs mer

Affärssystem. Affärssystem - 1. Affärssystem. Informationssystem (IS) Tobias Nyström

Affärssystem. Affärssystem - 1. Affärssystem. Informationssystem (IS) Tobias Nyström Affärssystem Affärssystem - 1 Tobias Nyström 111123 Affärssystem ERP ERP = Enterprise Resource Planning System (ingen klar definition av ERP i litt.) Tidigare affärsaktiviteter ex. HR, Finans och försäljning

Läs mer

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 750. Pris från 2.990:- (6 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer). Leverantörsreskontra med utbetalningar Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Läs mer

Welcome. to the world of Jeeves. Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB

Welcome. to the world of Jeeves. Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB Welcome to the world of Jeeves Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB Jeeves APPs & APPs Market Jeeves World 2011 Tomas Enblom, Chief Architect Innovation historiska ögonblick Ca 3500 f kr Ca 2000

Läs mer

Styrelsen i Scalaepicor användarförening har härmed äran att bjuda in dig och ditt företag till föreningens vårmöte den i Nyköping

Styrelsen i Scalaepicor användarförening har härmed äran att bjuda in dig och ditt företag till föreningens vårmöte den i Nyköping Inbjudan Huvudartiklar: Höstmötet. en succe. Varför mötas? Fler krafter gör jobbet enklare. Dags att anmäla sig till vårmötet! Styrelsen i Scalaepicor användarförening har härmed äran att bjuda in dig

Läs mer

Tag kontroll över företagets interna transaktioner

Tag kontroll över företagets interna transaktioner Tag kontroll över företagets interna transaktioner Ett genialt koncept som alla större koncerner kan ha mycket stor nytta av. Effektiviserad hantering av interna fakturor Netting används för att rationalisera

Läs mer

Tentamen i: Affärssystem och tjänsteorienterad arkitektur

Tentamen i: Affärssystem och tjänsteorienterad arkitektur Tentamen i: Affärssystem och tjänsteorienterad arkitektur Kurskod: DSK2:SOA1 Datum: 18 februari 2013 Tid: 15:00 19:00 Examinator: Gustaf Juell-Skielse Information Hjälpmedel: Omfång: Poängkrav: Utförande:

Läs mer

Self Service Business Intelligence. Varför? Vad? Hur? 09.00-09.45. Thomas Svahn, Niklas Pernvik Advectas AB. www.advectas.se

Self Service Business Intelligence. Varför? Vad? Hur? 09.00-09.45. Thomas Svahn, Niklas Pernvik Advectas AB. www.advectas.se Self Service Business Intelligence Varför? Vad? Hur? 09.00-09.45 Thomas Svahn, Niklas Pernvik Advectas AB www.advectas.se 1 Detta är Advectas Konsultföretag helt nischat mot Beslutsstöd. Kompetensområden:

Läs mer

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB

+ Kunder berättar. Alfredsson Transport AB Kunder berättar + Alfredsson Transport AB Kontaktperson: Erik Alfredsson Kvicksilvergatan 5 602 23 Norrköping Tel: 011-31 26 20 Fax: 011-31 26 24 E- post: info@alfredssontransport.com Alfredsson Transport

Läs mer

Addtech spränger gränserna med Smart Office och Mashup. 10.30 11.15 Johan Kvick Addtech, Björn Torold Infor

Addtech spränger gränserna med Smart Office och Mashup. 10.30 11.15 Johan Kvick Addtech, Björn Torold Infor Addtech spränger gränserna med Smart Office och Mashup 10.30 11.15 Johan Kvick Addtech, Björn Torold Infor 1 Kort om Addtech Ett teknikhandelsföretag Förädlingslänk mellan leverantörer och kunder Fokus

Läs mer

GADD Software en introduktion

GADD Software en introduktion GADD Software en introduktion Publik version, September 2013, gaddsoftware.com page 1 Vad är GADD Software? Vårt fokus Beslutsstöd, BI, tillgängligt för alla Retailing och ISV (Independent Software Vendors)

Läs mer

Låt företaget växa med tillförsikt

Låt företaget växa med tillförsikt Låt företaget växa med tillförsikt Håll igång företaget och få det att växa Oavsett om ett företag skapar widgets, säljer tjänster eller flyttar varor är det beroende av sin personal. Personalen är i sin

Läs mer

Beslutsstöd ger allt för sällan ökad konkurrenskraft! Hur får man till det?

Beslutsstöd ger allt för sällan ökad konkurrenskraft! Hur får man till det? Beslutsstöd ger allt för sällan ökad konkurrenskraft! Hur får man till det? Johan Jerresand, johan.jerresand@affecto.com Practice Manager - Business Advisory Services Nära till spetskompetens! Nordens

Läs mer

Skapa värde för verksamheten genom affärsplanerings- & prognosprocessen. Sara Lindberg, 2014-05-08

Skapa värde för verksamheten genom affärsplanerings- & prognosprocessen. Sara Lindberg, 2014-05-08 Skapa värde för verksamheten genom affärsplanerings- & prognosprocessen Sara Lindberg, 2014-05-08 Vi är Skandia kortsiktighetens fiende Ledande, oberoende och kundstyrd bank- och försäkringskoncern Erbjuder

Läs mer

Skapa insikter till rätt beslut

Skapa insikter till rätt beslut Skapa insikter till rätt beslut Enklaste vägen till beslut med dynamiska rapporter Verksamhetskolls dashboards är tydliga och det är lätt att direkt ta till sig det väsentliga. Alla dimensioner i ditt

Läs mer

IT Group ISE BUDGET/FORECAST ANALYZER EN PRESENTATION PÅ FINANSDAGEN 2011 SCALABRUK

IT Group ISE BUDGET/FORECAST ANALYZER EN PRESENTATION PÅ FINANSDAGEN 2011 SCALABRUK IT Group ISE BUDGET/FORECAST ANALYZER EN PRESENTATION PÅ FINANSDAGEN 2011 SCALABRUK BOVILBERN ULF LIEBACK 1 Bolagen IT Group Solutions IT Group ISE AB IT Group Konsult Datema AB Datema Mobility AB Datema

Läs mer

30 år av erfarenhet och branschexperts

30 år av erfarenhet och branschexperts 30 år av erfarenhet och branschexperts Integrerad Säkerhet Integrerad Säkerhet Varför överordnat system Användarvänlighet Kvalitet Trygghet Kostnadseffektivitet Varför ett överordnat system? Med stora

Läs mer

The power of simplicity

The power of simplicity The power of simplicity FACTSHEET - 1 - Vertex GRC är ett molnbaserat verktyg som är utvecklat med användaren i fokus det ska vara lätt och intuitivt att implementera, administrera och använda! Verktyget

Läs mer

ProReport PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROREPORT BESLUT BASERADE PÅ FAKTA

ProReport PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT PROREPORT BESLUT BASERADE PÅ FAKTA PROREPORT BESLUT BASERADE PÅ FAKTA är ett rapporteringsverktyg för att dela information. Det ger dig möjlighet att presentera och distribuera data från ProMark i form av automatiserade rapporter och statistik,

Läs mer

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet...

App-klient för smartphones... 2. Power BI... 3. Arbetsflöde... 4. CRM Online... 5. Webb-klienten... 6. Dokumenthantering... 7. Molnet... Nyheter i Dynamics NAV 2016 Innehåll App-klient för smartphones... 2 Power BI... 3 Arbetsflöde... 4 CRM Online... 5 Webb-klienten... 6 Dokumenthantering... 7 Molnet... 8 Elektronisk fakturering... 9 App-klient

Läs mer

ifood EFFEKTIV LOGISTIK OCH SÄKER MAT

ifood EFFEKTIV LOGISTIK OCH SÄKER MAT ifood EFFEKTIV LOGISTIK OCH SÄKER MAT We ll gui de you Vad är ifood? ifood, powered by Microsoft Dynamics AX är en färdig affärssystemlösning för livsmedelsbranschen med fokus på leverantörer till dagligvaruhandeln

Läs mer

Agenda. Cloetta Fazer i korthet Förutsättningarna inom Cloetta Fazer Lösningen för informationshanteringen och resultatuppföljningen Erfarenheter

Agenda. Cloetta Fazer i korthet Förutsättningarna inom Cloetta Fazer Lösningen för informationshanteringen och resultatuppföljningen Erfarenheter CLOETTA FAZER Agenda Cloetta Fazer i korthet Förutsättningarna inom Cloetta Fazer Lösningen för informationshanteringen och resultatuppföljningen Erfarenheter CLOETTA FAZER I KORTHET Omvärld EMV ökar Lågprishandeln

Läs mer

Fujitsu Day in Action. Human Centric Innovation. En resa mot tillväxt Santa Maria. Stefan Johansson. 0 Copyright 2016 FUJITSU

Fujitsu Day in Action. Human Centric Innovation. En resa mot tillväxt Santa Maria. Stefan Johansson. 0 Copyright 2016 FUJITSU Fujitsu Day 2016 En resa mot tillväxt Santa Maria Stefan Johansson Human Centric Innovation in Action 0 Copyright 2016 FUJITSU Framtidens affärslösningar är redan här 1 Copyright 2016 FUJITSU ONE Santa

Läs mer

Din manual F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://sv.yourpdfguides.com/dref/2859689

Din manual F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://sv.yourpdfguides.com/dref/2859689 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Du hittar svar på alla dina frågor i F-SECURE

Läs mer

Visma Projekt & Ekonomi Helhetslösning från försäljning till ekonomiadministration

Visma Projekt & Ekonomi Helhetslösning från försäljning till ekonomiadministration Visma Projekt & Ekonomi Helhetslösning från försäljning till ekonomiadministration FOKUSERA PÅ LÖNSAMMA PROJEKT OCH FÅ KONTROLL PÅ DIN EKONOMI! Visma Projekt & Ekonomi en helhetslösning med allt du behöver

Läs mer

Releaseinformation för Remote Support Platform 3.2 för SAP Business One

Releaseinformation för Remote Support Platform 3.2 för SAP Business One RELEASEINFORMATION PUBLIC (OFFENTLIG) Dokumentversion: 1.0 2015-09-24 Releaseinformation för Remote Support Platform 3.2 för SAP Business One 2018 SAP SE eller ett SAP-koncernföretag. Med ensamrätt. THE

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education Credits

UTBILDNINGSPLAN. Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education Credits Dnr: 999/2008-515 Utbildningsnämnden för grundnivå och avancerad nivå inom humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Master Programme in Business Process and Supply Chain Management, 60 Higher Education

Läs mer

MJUKVARUSPECIFIKATION LS4098-UH(1)

MJUKVARUSPECIFIKATION LS4098-UH(1) MJUKVARUSPECIFIKATION LS4098-UH(1) INNEHÅLL!" # $ # " % # % & ' ()# * " +, * - ""&".# / -# "(0 1-2"3 0. +4 1-5 (25 6 Consafe Logistics erbjuder mjukvara enligt nedanstående specifikation. Astro Warehouse

Läs mer

Engineering Bases viktigaste egenskaper

Engineering Bases viktigaste egenskaper Engineering Bases viktigaste egenskaper Med Engineering Base intåg på den Svenska marknaden är det många företag som inom de närmaste åren kommer att se över strategin kring sitt CAD system och utvecklingen

Läs mer

Mamut One Innehåll och status

Mamut One Innehåll och status Mamut One Innehåll och status Tove B E Pedersen, Marketing Manager Channel 8 oktober 2008 tovep@mamut.com Mamut Business Platform Vi introducerar en ny kundplattform Komplett erbjudande Lösningar som kombinerar

Läs mer

integrerat med iscala SCALA EPICOR ANVÄNDARFÖRENING 2012 BO VILBERN IT GROUP ULF LIEBACK IT GROUP

integrerat med iscala SCALA EPICOR ANVÄNDARFÖRENING 2012 BO VILBERN IT GROUP ULF LIEBACK IT GROUP integrerat med iscala SCALA EPICOR ANVÄNDARFÖRENING 2012 BO VILBERN IT GROUP ULF LIEBACK IT GROUP IT Group IT Group ISE AB IT Group Solutions IT Group Konsult Tilläggsprogram till Affärssystem Konsult

Läs mer

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET

Makes quality Happen NÖJDA KUNDER EFFEKTIVITET Makes IT happen Idnet grundades 1991 och har på den tiden gått från att vara en teknikleverantör till att bli en expert på IT-logistiklösningar för varuflöden i både butik-, lager- och transportsektorn.

Läs mer

Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag

Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag Bison är ett heltäckande affärssystem för medelstora och stora kunder inom handels-, grossist- och postorderverksamhet. Bison riktar sig främst till er som ser era affärsprocesser och systemstödet för

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

DataDIA ERP-marknaden 2013

DataDIA ERP-marknaden 2013 Marknadsundersökning DataDIA ERP-marknaden 2013 Marknadsandelar och andel av nyförsäljning 2012 jämfört med 2008 (Förkortad version) Niklas Linder VD, DataDIA AB Peter Edling Analytiker, Agile Sales AB

Läs mer

Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser

Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser Mobisma Support Policy nextg Mobile UC Client & MCB Server licenser Datum: februari - 2014 Vid information kontakta: salesnordic@mobisma.com Inledning Denna presentation omfattar Mobismas supportpolicy

Läs mer

Vad är nytt i Jeeves Selected och Jeeves Universal 2.0

Vad är nytt i Jeeves Selected och Jeeves Universal 2.0 Vad är nytt i Jeeves Selected och Jeeves Universal 2.0 Magnus Sjökvist Copyright 2008 Jeeves Information Systems AB Galapremiär Jeeves Selected Jeeves Universal 2.0 Nya produkter! Jeeves Selected Trade

Läs mer

Mayfl ower CRM. avancerat men inte krångligt

Mayfl ower CRM. avancerat men inte krångligt Mayfl ower CRM avancerat men inte krångligt Marknad, sälj & kundvård Abalon en av nordens marknadsledande leverantörer av CRM-system Vårt fokus är att vara en nära leverantör av CRM-system på den nordiska

Läs mer

Välj affärssystem & partner i 5 steg. En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem

Välj affärssystem & partner i 5 steg. En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem Välj affärssystem & partner i 5 steg En guide för dig som ska välja, upphandla & implementera ett affärssystem Att byta affärssystem är en utmaning, men ofta ett nödvändigt steg för att lyfta verksamheten

Läs mer

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services Förändrar ditt företag Canon Business Services När konsumenternas beteenden ändras påverkar det hur företagen drivs och fungerar hur organisationer bygger och säljer sina produkter

Läs mer

Hyrtjänst SAP On demand

Hyrtjänst SAP On demand SAP som Hyrtjänst SAP On demand komplett affärssystem till fast månadskostnad Börja i liten skala! Väx utan begränsning. Full insyn i svenska och utländska bolag. Internationell handel. Hantera legala

Läs mer

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT

Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Bisnode LÖSNINGAR OCH INSIKTER FÖR SMARTA BESLUT Utan frågor & svar stannar världen OM BISNODE Det finns små och stora frågor inom alla företag, organisationer och verksamheter. Frågor som kräver uppmärksamhet

Läs mer

Delårsrapport januari-september 2018

Delårsrapport januari-september 2018 Delårsrapport januari-september 2018 Omsättningen för januari-september 2018 uppgick till 6 786 KSEK (f å 4 489 KSEK) Nettoomsättningen för januari-september 2018 uppgick till 5 821 KSEK (f å 3 523 KSEK)

Läs mer

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Vad är Zendesk Vår snabb guide för att koppla ihop Zendesk och din webbutik från Nordisk e handel Steg 1 [Skapa konto] Steg 2 [Konfigurera språk] Steg

Läs mer

Fujitsu Day in Action. Human Centric Innovation. ServiceNow. Stefan Schöllin Fujitsu. 0 Copyright 2016 FUJITSU

Fujitsu Day in Action. Human Centric Innovation. ServiceNow. Stefan Schöllin Fujitsu. 0 Copyright 2016 FUJITSU Fujitsu Day 2016 ServiceNow Stefan Schöllin Fujitsu Stefan Berg ServiceNow Human Centric Innovation in Action 0 Copyright 2016 FUJITSU ServiceNow Vi förändrar sättet människor arbetar på 1 Copyright 2016

Läs mer

FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION

FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION FRAMTIDENS DIGITALA EKONOMIFUNKTION Framtidens ekonomifunktion Som ekonomichef har du en viktig roll och ett stort ansvar. Ekonomifunktionen är central i varje företag och fungerar inte den får bolaget

Läs mer

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir?

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Make your business smar ter Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Jeevesselected_2x2_vPRINT.indd 1 30//0 1:01:00 Chained to your old ERP system, Sir? You have been Selected to unlock your

Läs mer

Mobila lösningar. Marina Klinglöf, Stefan Hagman, Fredrik Gulliksson, Bjarne Boesen EG Sverige

Mobila lösningar. Marina Klinglöf, Stefan Hagman, Fredrik Gulliksson, Bjarne Boesen EG Sverige Mobila lösningar Marina Klinglöf, Stefan Hagman, Fredrik Gulliksson, Bjarne Boesen EG Sverige EG CrossPads Xellent Self Service Xellent App Xellent Preferred Communication EG Apps Xellent WIT (API & Webservices)

Läs mer

Vilka trender och tendenser påverkar ditt val av beslutssystem

Vilka trender och tendenser påverkar ditt val av beslutssystem Vilka trender och tendenser påverkar ditt val av beslutssystem Konsult vid IT plan www.itplan.se Peter.soderstrom@itplan.se Sammanfattning 1. Alla användare kan inte ha samma gränssnitt 2. Företaget bör

Läs mer

SAL: 1 SAL: 2 SAL: 3 SAL: 4 SAL: 5 SAL: 6 SAL: 7 SAL: 8. Spår 10:15-11:00 Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe

SAL: 1 SAL: 2 SAL: 3 SAL: 4 SAL: 5 SAL: 6 SAL: 7 SAL: 8. Spår 10:15-11:00 Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Kaffe Dag 1 08:30-09:15 09:15-10:15 Keynote SAL: 1 SAL: 2 SAL: 3 SAL: 4 SAL: 5 SAL: 6 SAL: 7 SAL: 8 Registrering, kaffe KEYNOTE: José Duarte, President of Global Services, SAP AG KEYNOTE: Timo Elliott, HANA-evangelist,

Läs mer

Innehåll. Planacys flexibilitet och skalbarhet ger er en långsiktig investering 3

Innehåll. Planacys flexibilitet och skalbarhet ger er en långsiktig investering 3 planacy Innehåll Det här är Planacy 3 Planacys flexibilitet och skalbarhet ger er en långsiktig investering 3 Hur Planacy ger er en snabbare, säkrare och mer kollaborativ planeringsprocess 3 Planacy ger

Läs mer

Swedbank CI Cross Functional Team

Swedbank CI Cross Functional Team Swedbank CI Cross Functional Team Kundmöteskartan och agila arbetsmetoder med QlikView Ashkan Farnian CI Professional Services CI Professional Services Agenda Bakgrund Lösning Scenario Arbetssätt Värde

Läs mer

Branschledande affärslösningar. fashion

Branschledande affärslösningar. fashion Branschledande affärslösningar fashion bransch konfektion arbetskläder skor sportartiklar hattar väskor accessoarer textilier artiklar i många, många varianter det är glädjen men också den unika utmaningen

Läs mer

VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt!

VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt! VI ÄR WMD - THE WORKFLOW COMPANY Nordens ledande workflow specialister inom SAP Helt enkelt! Det handlar om att spara tid, få överblick, förenkla arbetsprocesser, utnyttja resurser och i slutändan handlar

Läs mer

Din leverantör av hissautomater, pallställ, grenställ och utdragsenheter.

Din leverantör av hissautomater, pallställ, grenställ och utdragsenheter. v.2 Compact talk Programvaran som integrerar Compact Hissautomater med överliggande system Compact Talk gör det enkelt att till låg kostnad integrera Compact Hissautomater med ett överliggande system som

Läs mer

Tomas Borg, konsult, SAS Institute Elin Rydell, konsult, SAS Institute Copyright 2003, SAS Institute Inc. All rights reserved.

Tomas Borg, konsult, SAS Institute Elin Rydell, konsult, SAS Institute Copyright 2003, SAS Institute Inc. All rights reserved. SAS Business Intelligence Nya rapporteringsverktyg i SAS 9 Tomas Borg, konsult, SAS Institute Elin Rydell, konsult, SAS Institute Copyright 2003, SAS Institute Inc. All rights reserved. Kunskapsvärdekedjan

Läs mer

Dialogue Technologies April 2005

Dialogue Technologies April 2005 Dialogue Technologies April 2005 En typisk självbetjäningstjänst för web ser ut enligt följande En inledande text för att användaren skall förstå tjänsten En aktuell lista med de 10 vanligast frågorna

Läs mer

3 steg för att förbättra bokslutsprocessen

3 steg för att förbättra bokslutsprocessen 3 steg för att förbättra bokslutsprocessen Automatisering av manuella bokningar Christer Mäkelä 2 3 steg för att förbättra boksluts-processen Contents 3 steg för att förbättra bokslutsprocessen... 3 Om

Läs mer

KURSKATALOG. qlikview.com

KURSKATALOG. qlikview.com KURSKATALOG qlikview.com Om katalogen I den här katalogen finns all information du behöver om QlikViews utbildningar. Katalogen är indelad i två delar: utbildningar med instruktör antingen i QlikTechs

Läs mer

3C:Basware Purchase Management (PM) Satsa på några få istället!

3C:Basware Purchase Management (PM) Satsa på några få istället! A Basware Presentation 3C:Basware Purchase Management (PM) Satsa på några få istället! Mia Lenman 6:e okt 2011 Agenda Varför skall vi ha ett elektroniskt inköpssystem? Inköpsprocessen Fokus på kontroll,

Läs mer

OFFICE 365 OCH LICENSIERING. Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen

OFFICE 365 OCH LICENSIERING. Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen OFFICE 365 OCH LICENSIERING Fredrik Gotting, IT Strategy & Development Manager, Pulsen OFFICE 365 & LICENSER AGENDA Office 365, vad, hur och våra erfarenheter Fredrik Gotting, Pulsen Office 365 och licensiering

Läs mer

Är din plattform redo för High Performance?

Är din plattform redo för High Performance? Är din plattform redo för High Performance? Få optimal utdelning av din investering i Dynamics eller nu och i framtiden. Delta på Dynamics-dagen och se branschmoduler, tilläggslösningar och tjänster som

Läs mer

Seminarie Affärssystem Ska vi verkligen investera mer pengar i vårt affärssystem?

Seminarie Affärssystem Ska vi verkligen investera mer pengar i vårt affärssystem? Seminarie Affärssystem Ska vi verkligen investera mer pengar i vårt affärssystem? HerbertNathan & Co 2014-11-25 2014 Stockholm Göteborg Karlstad Lund Köpenhamn Århus Oslo Reykjavik Agenda Strategi Upphandling

Läs mer

Molnet ett laglöst land?

Molnet ett laglöst land? Molnet ett laglöst land? 31 januari 2012 Pernilla Borg, CISA Magnus Ahlberg Om Ernst & Young IT Risk and Assurance Inom IT Risk and Assurance hjälper vi organisationer att hantera IT-risker på ett sätt

Läs mer

360 Avtalshantering. Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen

360 Avtalshantering. Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen 360 Avtalshantering håller organisationen uppdaterad och utgör beslutsunderlag när avtal ska ingås, övervakas eller omförhandlas. Utmaningarna är

Läs mer

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5 Produktblad för NAVsmart Innehåll Vad är NAVsmart?... 2 Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3 Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4 Ekonomistyrning... 5 Tidrapportering och projekt... 6 Integration

Läs mer

PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA. SRF tar pulsen på F R A M T I D S S P A N I N G PROGRAMVARULEVERANTÖRER REDOVISNING

PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA. SRF tar pulsen på F R A M T I D S S P A N I N G PROGRAMVARULEVERANTÖRER REDOVISNING SRF tar pulsen på PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA Just nu är det stort fokus på automatiseringar i redovisningsbranschen. Teknikutvecklingen möjliggör att mer tid kan läggas på kvalificerade arbetsuppgifter

Läs mer

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar Visma Analys. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt Visma Analys analysera, presentera och följ upp Visma Analys är ett modernt och användarvänligt

Läs mer

Våg 2010 We re all in!

Våg 2010 We re all in! Click to edit headline title style Click to edit body copy. Våg 2010 We re all in! Henrik Byström, Magnus Forsberg Microsoft Citizen Service Platform Click to edit headline title style Kommunens utmaningar

Läs mer

Windows 10 på nya smarta sätt inte som du alltid gjort. Andreas Stenhall, Coligo

Windows 10 på nya smarta sätt inte som du alltid gjort. Andreas Stenhall, Coligo Windows 10 på nya smarta sätt inte som du alltid gjort Andreas Stenhall, Coligo Andreas Stenhall Specialistkonsult på Coligo inom Windows- och enhetshantering 9 år som Microsoft MVP inom Windows klient

Läs mer