Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Varför Bison ÖKA ER KONKURRENSKRAFT VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA. A urval av framgångsrika Bison-företag"

Transkript

1 Bison är ett heltäckande affärssystem för medelstora och stora kunder inom handels-, grossist- och postorderverksamhet. Bison riktar sig främst till er som ser era affärsprocesser och systemstödet för dessa som en nyckelfaktor för framgång. Om ni inte vill inordna er verksamhet under affärssystemets mall utan istället kunna anpassa detta för att fullt ut stödja de konkurrensfördelar företaget har i form av kunnande och unika affärsprocesser och ni dessutom har en långsiktig och expansiv plan för framtiden är Bison ett utmärkt val. Bison är sammanfattningsvis ett enkelt och intuitivt system med en utomordentlig förmåga att anpassa systemet till de rådande förutsättningarna. ÖKA ER KONKURRENSKRAFT Varför Bison? VÄX MED BISON BISON EN TRYGG INVESTERING SUPPORT FRÅN EXPERTERNA A urval av framgångsrika Bison-företag

2 ÖKA ER KONKURRENSKRAFT Bison är i grunden skapat för att enkelt och snabbt kunna anpassas. Anpassningarna kan vara betingade av förändringar i omvärlden eller av nya kreativa idéer om hur affärsprocesserna ska fungera. Oavsett grunden för anpassningarna stärker systemet er konkurrenskraft. Genom att ha ett systemstöd för processer som inte era konkurrenter har tillgång till kan ni stärka er position och få utlopp för den kreativitet, kunskap och erfarenhet som finns i er organisation kring hur affärer ska skötas. VÄX MED BISON Tillväxt är ett angenämt problem för de flesta företag. Dock kan tillväxten hämmas av att affärssystemet inte längre klarar av att hantera ökade transaktionsmängder och mer komplicerade processer. Bisons arkitektur och tekniska plattform ger unika möjligheter att växa och skala upp systemet i den takt som behövs. Tack vare systemets anpassningsbarhet bromsas inte era strukturförändringar av affärssystemet. Bison kan istället fungera som en viktig integrationsmotor vid införlivande av nya verksamhetsområden och bolag. BISON EN TRYGG INVESTERING Affärsmodellen för Bison är unik i det att ni bara betalar en engångslicens för systemet. Det kostar alltså inget i form av löpande årliga avgifter. Den enda kostnaden för att använda systemet är den konsulting, utbildning och utveckling ni väljer att göra kring Bison. Även Bisons arkitektur och tekniska plattform borgar för en trygg och framtidssäker investering. Arkitekturen genom att vara tjänstebaserad, vilket ger fördelar i form av återanvändbarhet och möjlighet att utveckla flera olika användargränssnitt mot samma tjänst. Den tekniska plattformen ger en trygg investering genom full bakåt- och framåt-kompabilitet vad gäller operativsystem samt låga underhållskostnader på systemet. SUPPORT FRÅN EXPERTERNA Bison utvecklas, konsultas på och anpassas av företaget DecidoKompetensor. Genom att enbart fokusera på affärssystem och funktionalitet kring dem, är DecidoKompetensor en kompetent, trygg och erfaren aktör på affärssystemsmarknaden. DecidoKompetensors filosofi är att genom att jobba nära kunderna kunna sätta sig in i er verksamhet och därmed skapa en långsiktig relation för utveckling av affärsprocesserna i allmänhet och systemstödet för dessa i synnerhet. Kring alla Bison-kunder skapas ett kundteam, vilket innebär att ni som kund alltid har kontakt med samma Bison-experter. Ert kundteam sköter allt från utbildning, utveckling och konsulting till support, vilket innebär att ni alltid får hjälp av en expert på just ert system och er verksamhet.

3 huvudmoduler Bison har ett rikt utbud av moduler och funktionalitet som stödjer och ger kontroll över företagets hela verksamhet. BISON BAS Basmodulen i Bison hanterar allt som krävs för att ett system ska fungera. Bison Bas hanterar applikationer, menyer, roller, styrregister, loggfunktioner mm, men innehåller inga affärsfunktioner. Basmodulen är nödvändig för alla övriga moduler. BISON EKONOMI Med Bison Ekonomi har ni alltid tillgång till aktuell och relevant information om företagets finanser. Här hanterar du allt från löpande bokföring, bokslut, kundreskontra, leverantörsreskontra, budgetering och anläggningsredovisning. I Bison Ekonomi finns också funktioner för projektredovisning, momsredovisning och cash management. Ekonomimodulen är väl integrerad med övriga moduler i Bison som genererar ekonomitransaktioner, men kan samtidigt fungera som en fristående modul eller integreras med annat affärssystem. Ekonomisystemet består av styrande rutiner som på ett flexibelt och kraftfullt sätt ser till att kontering av affärshändelser automatiseras vilket innebär mindre manuellt arbete för personalen och förbättrade uppföljningsmöjligheter. Bison Ekonomi består också av en stödjande del där rapporter kan konfigureras och distribueras på ett enkelt men kraftfullt sätt. Här kan all data information tas del av i realtid med kopplingar ned på transaktionsnivå. BISON FÖRSÄLJNING I Bison försäljningsmodul finns funktionalitet för att hantera allt kring försäljning till interna och externa kunder. Hela ordersystemet i Bison har en väldigt flexibel uppbyggnad där en kundorder automatiskt kan generera inköp, tillverkningar, leveranser direkt till kund från leverantören mm på samma order. Det finns även funktioner för kundvård i försäljningsmodulen i form av ett CRM. Detta CRM har bland annat ett starkt stöd för planering och uppföljning av säljaktiviteter i form av möten, besök, samtal och liknande och ett enkelt sätt att återrapportera aktiviteterna. Här kan säljansvariga få en överblick över vad alla säljare har gjort, gör just nu och vad de ska göra framöver. Tack vare denna kontroll kan man enkelt följa upp vilka aktiviteter som ger goda utfall och varje enskild säljares prestation. Bison Försäljning innefattar även en avancerad prissättningsmodul med flerdimensionella möjligheter att sätta priser. Olika priser kan gälla för olika kvantiteter, kanaler och kampanjer. Även vid avancerade uppsättningar av priser är det enkelt i Bison att se varför ett visst pris givits en viss rad.

4 BISON VARUFÖRSÖRJNING Med hjälp av Bisons lagerstyrningsmodul kan man på ett kraftfullt sätt avgöra vad, när och hur mycket som ska köpas hem. Bison har även stöd för legotillverkning och annan enklare tillverkning som inte kräver avancerad materialplanering. Till inköpsorder i Bison kan läggas leveransbevakningar i form av eller liknande för att hålla reda på när leveranserna kommer. Bison har en automatisk fakturamatchningsrutin där fakturor matchas mot inköpsorder för att sedan automatiskt attesteras och bli klara för betalning och fakturan uppfyllt de krav i form av avvikelsetolerans mm som satts upp. BISON LAGER Bison Lager är ett komplett WMS-system som ger ett effektivt utnyttjande av lagerytorna och ett enkelt arbetssätt för lagerpersonalen. Givetvis finns fullt stöd för spårbarhet i form av batch och serienummer samt hantering av hållbarhetsdatum. BISON BI I Bisons BI modul finns funktionalitet för att vända och vrida på all information i affärssystemet. Här kan man direkt på ett enkel och intuitivt sätt bryta sig ned och vända och vrida på alla begrepp i systemet vilket ger en oerhörd möjlighet att följa upp verksamheten på exakt den nivå ni önskar. Bison BI går även att komplettera med information från andra system. Tilläggsmoduler BISON WEBSHOP Bison Webshop en integrerad del av affärssystemet och använder samma grunddata och samma rutiner för prissättning, saldo- och leveransbesked m.m. som används av övriga Bison. Även Bison Webshop är lika anpassningsbar som övriga Bison och de ändringar som sker i Bison slår givetvis igenom även på webben. MOBILA LÖSNINGAR Tack vare arkitekturen till Bison finns möjlighet att hantera all funktionalitet i mobila enheter såsom iphone, ipad etc. För att få ett optimalt utnyttjande av de mobila enheterna skräddarsyr DecidoKompetensor alla lösningar för mobilitet efter kundens önskemål. Vår erfarenhet kring mobila lösningar är att strävan efter enkelhet framför kompletta lösningar är att föredra.

5 referenser Bison används idag av många ledande företag och koncerner inom olika verksamhetsområden. Nedan följer ett urval av framgångsrika Bison-kunder. ECONOVA GARDEN Econova Garden är Nordens ledande trädgårdsföretag. Företaget erbjuder ett brett sortiment av noggrant utvalda jord- och trädgårdsprodukter under välkända varumärken som Weibulls, Hammenhögs och Topstar. HABO GRUPPEN Habo Gruppen är den ledande leverantören av beslag till återförsäljare, industri och grossister i Norden genom egna dotterbolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland. ICA ICA är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med över egna och handlarägda butiker i Sverige, Norge och Baltikum. PANDURO HOBBY Panduro Hobby är Nordens ledande distributör av hobbymaterial. Genom en unik bredd och ett strategiskt utvecklingsarbete erbjuder de produkter och inspiration för eget kreativt skapande. Panduro Hobby har ett sortiment på mer än produkter inom scrapbooking, smycketillverkning, inredningsdetaljer, tyg, barnprodukter m.m. PROCURATOR Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag. De erbjuder bl.a. Sveriges bredaste sortiment av personlig skyddsutrustning, samt hygien-/torkpapper, lokalvård, servering, kontorsartiklar och emballage. Procurator finns representerade i de nordiska länderna samt Polen. THOMÉE GRUPPEN Thomée Gruppen är en ledande fristående aktör inom förnödenheter för järn- och byggfackhandeln i Norden.

6 DecidoKompetensor är Sydsveriges ledande konsulthus inom affärssystem. Vi är specialiserade på affärssystem med tillhörande lösningar och tjänster. Målet med vår verksamhet är att hjälpa din verksamhet att lyckas. Med idéer, rådgivning, tjänster och produkter gör vi det lättare för våra kunder att utveckla sin fulla potential, fatta rätt beslut och förenkla resan mot målen. Det är faktiskt vår bergfasta övertygelse att ett rätt använt affärssystem hjälper företag att lyckas.

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi...

Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3. Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4. Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5. Ekonomi... Produktöversikt för Microsoft Dynamics NAV MyWay Innehåll Vad är Dynamics NAV MyWay?... 3 Hur är Dynamics NAV MyWay uppbyggt?... 4 Vilka typer av företag passar Dynamics NAV MyWay för?... 5 Ekonomi...

Läs mer

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir?

Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Make your business smar ter Want to buy the final ERP-system in your career, Sir? Jeevesselected_2x2_vPRINT.indd 1 30//0 1:01:00 Chained to your old ERP system, Sir? You have been Selected to unlock your

Läs mer

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering.

Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. Hitta guldgruvor och jaga tidstjuvar. Kompletta affärssystem för bemanning och rekrytering. intelliplan intelliplan Intelliplan Om företaget Vi hjälper kunder att hitta gömda guldgruvor. 2 Intelliplan

Läs mer

2 BRANSCHKUNSKAP VI KAN KONFIGURATION

2 BRANSCHKUNSKAP VI KAN KONFIGURATION trimit konfigurator 2 BRANSCHKUNSKAP VI KAN KONFIGURATION av produkter BRANSCHKUNSKAP 3 Citatet ovan är känns säkert bekant trots dess motstridiga budskap. Ditt företag är kanske inte berört av allt ovan

Läs mer

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär Affärssystem på ditt sätt Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär SoftOne för detalj- och dagligvaruhandeln SoftOnes affärssystem är utvecklat

Läs mer

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär Affärssystem på ditt sätt Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär SoftOne för hantverkare SoftOnes affärssystem är utvecklat särskilt för att

Läs mer

Nöjda kunder är nyckeln till vår framgång

Nöjda kunder är nyckeln till vår framgång åke persson Nöjda kunder är nyckeln till vår framgång Vi är inte som andra. I 40 år har vi hållit fast vid vår affärsidé att leverera ett affärssystem för tillverkande industri. Vår utveckling, support,

Läs mer

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5

Vad är NAVsmart?... 2. Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3. Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4. Ekonomistyrning... 5 Produktblad för NAVsmart Innehåll Vad är NAVsmart?... 2 Hur är NAVsmart uppbyggt?... 3 Vilka typer av företag passar NAVsmart för?... 4 Ekonomistyrning... 5 Tidrapportering och projekt... 6 Integration

Läs mer

ett affärssystem för verklighet och vision!

ett affärssystem för verklighet och vision! ett affärssystem för verklighet och vision! Ett nytt sätt att arbeta När du väljer nytt affärssystem är det viktigt att det har rätt funktionalitet för din verksamhet och att det bygger på en modern teknisk

Läs mer

Vässa ditt företags konkurrenskraft med marknadens smartaste ekonomitjänster

Vässa ditt företags konkurrenskraft med marknadens smartaste ekonomitjänster Vässa ditt företags konkurrenskraft med marknadens smartaste ekonomitjänster Ekonomiservice Illustration: Robert Hilmersson Nu kan även mindre företag mäta sig med stora företags resurser när det gäller

Läs mer

Välkommen till Modern Ekonomi

Välkommen till Modern Ekonomi MODERN EKONOMI Mats Olsson - Falköping Lena Grevsjö - Kungsbackakontoret Mats Olsson - Falköpingskontoret Välkommen till Modern Ekonomi Modern Ekonomi är ett av Sveriges snabbast växande företag för ekonomitjänster.

Läs mer

Kraven på affärssystem har förändrats. Rätt infört blir affärssystem en strategisk fördel. 5 steg till en lyckad upphandling av affärsssystem

Kraven på affärssystem har förändrats. Rätt infört blir affärssystem en strategisk fördel. 5 steg till en lyckad upphandling av affärsssystem ANNONS HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS FRÅN IDG CUSTOM PUBLISHING 1 rapport från Exido AFFÄRSSYSTEM SÅ MAXIMERAR DU AFFÄRSNYTTAN Affärssystem en strategisk fördel Kraven på affärssystem har förändrats.

Läs mer

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär

Affärssystem på ditt sätt. Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär Affärssystem på ditt sätt Vi kan och har erfarenhet av din bransch Vi förstår dina behov och gör det som är bäst för din affär SoftOne Affärs- och Personalsystem SoftOnes system finns tillgängliga både

Läs mer

e-handla nu! Commercior e-com for business

e-handla nu! Commercior e-com for business e-handla nu! Commercior e-com for business 2 Vår vision För ungefär fem år sedan inledde vi ett intensivt samarbete inom hälso- och sjukvården för att finna effektivare system för hantering av flöden vid

Läs mer

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan.

Köpguide för mobila växlar. Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Köpguide för mobila växlar Modern telefoni till företaget är långt ifrån vad det var för bara några år sedan. Tänk om din nya telefonilösning kunde förenkla din vardag och hjälpa dina medarbetare att arbeta

Läs mer

för lönsamhet Utbildning nyckeln till framgång We Like Complexity 1/1 252x372 En utomordentlig

för lönsamhet Utbildning nyckeln till framgång We Like Complexity 1/1 252x372 En utomordentlig Standardlogotype Logotype utan övertoningar. Används när färgantalet är begräsnat EC Process C 100% M 0 % Y 0% K 27% Klarröd C 0% M 100 % Y 100% K 0% Pantone 308 EC Process C 100% M 0 % Y 0% K 58% Mellanröd

Läs mer

Allt inom it snabbt och säkert

Allt inom it snabbt och säkert Allt inom it snabbt och säkert Simply Faster HISTORIK Per Eriksson, VD på Dustin sedan 2007 Inköp av it-produkter ska vara enkelt och gå snabbt 1984 startade Ulla och Bosse Lundevall familjeföretaget Dustin,

Läs mer

10 år med äkta SaaS ger oss ett rejält försprång nu när alla vill erbjuda det

10 år med äkta SaaS ger oss ett rejält försprång nu när alla vill erbjuda det Hela denna tematidning är från IDG Creative Media MEDFÖLJER AFFÄRS- COMPUTER SWEDEN SEPTEMBER 2012 SYSTEM Molnbaserade Affärssystem SIDAN 11 10 år med äkta SaaS ger oss ett rejält försprång nu när alla

Läs mer

Hogia Order/Lager/Inköp

Hogia Order/Lager/Inköp Hogia Order/Lager/Inköp Ett kompetent processtöd för varudistribuerande företag Den röda tråden Logistiken i ett varudistribuerande företag är fokuserad på att optimera varuflöden i hela kedjan från beställning/inköp

Läs mer

Årsredovisning 2000 Industrial and Financial Systems, IFS AB

Årsredovisning 2000 Industrial and Financial Systems, IFS AB Årsredovisning 2000 Industrial and Financial Systems, IFS AB Bolagsstämma Ordinarie bolagsstämma äger rum tisdagen den 27 mars, 17.00 i Collegiums lokaler, Teknikringen 7, Linköping. Ekonomisk information

Läs mer

Marknad för affärssystem

Marknad för affärssystem Marknad för affärssystem Vi samarbetar med SoftOne som är en av tre ledande leverantörer av moduluppbyggda standardprogram och tjänster på en svenska marknaden. Vad kännetecknar detta marknadsegment? Moduluppbyggd

Läs mer

Mayfl ower CRM. avancerat men inte krångligt

Mayfl ower CRM. avancerat men inte krångligt Mayfl ower CRM avancerat men inte krångligt Marknad, sälj & kundvård Abalon en av nordens marknadsledande leverantörer av CRM-system Vårt fokus är att vara en nära leverantör av CRM-system på den nordiska

Läs mer

Så utvecklar försäkringsbranschen. med SMS. Solution Perspective

Så utvecklar försäkringsbranschen. med SMS. Solution Perspective Så utvecklar försäkringsbranschen sina affärer med SMS Solution Perspective Innehållet i detta dokument är en sammanställning av information från olika källor. Innehållet speglar allmänna förutsättningar

Läs mer

Våra kunder berättar

Våra kunder berättar Våra kunder berättar Implemas kunder består främst av medelstora svenska företag. Företagen verkar inom ett antal branscher med viss tyngdpunkt på tillverkning, livsmedel, läkemedel, handel och grossist.

Läs mer

Ken Engström Bison BAS 820825-XXXX. Bison BAS. Informationssystem med modulära affärssystems komponenter. 2012-09-30 Sida 1 / 5

Ken Engström Bison BAS 820825-XXXX. Bison BAS. Informationssystem med modulära affärssystems komponenter. 2012-09-30 Sida 1 / 5 Bison BAS Informationssystem med modulära affärssystems komponenter. 2012-09-30 Sida 1 / 5 Innehållsförteckning 1. Sammandrag... 3 2. Abstract... 3 3. Introduktion... 3 4. Relaterad forskning... 3 5. Metod...

Läs mer

Så blir framtidens inköp

Så blir framtidens inköp Whitepaper Så blir framtidens inköp En mer strategisk yrkesroll, ökade hållbarhetskrav och kraftfullare system det är några förändringar inköpare kan vänta sig i framtiden. Läs mer på visma.se/proceedo

Läs mer

Så funkar Novacura Flow

Så funkar Novacura Flow Ett verktyg ska göra arbetet enklare för den som utför det. Företag behöver verktyg för att deras medarbetare ska kunna utföra sina uppgifter och dessutom verktyg för att planera att allt utförs i rätt

Läs mer

Elektroniska lösningar som gör vardagen smidigare

Elektroniska lösningar som gör vardagen smidigare Elektroniska lösningar som gör vardagen smidigare Lösningar för alla behov myschenker e-business EDI TA-system Vad passar för dig? Kundreferenser Utveckla Planera Följa upp Beställa Kund Schenker Bevaka

Läs mer