Alla mediafiler Säkert på ett ställe

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Alla mediafiler Säkert på ett ställe"

Transkript

1 Alla mediafiler Säkert på ett ställe

2 Total kontroll på all digital media Media Asset Management (MAM) kallas den arbetsprocess som syftar till att effektivisera och underlätta hantering av digital media för olika ändamål inom en organisation. Tillgången på och användandet av olika typer av digital media har ökat markant de senaste åren, vilket gjort att behovet av samordning och struktur ökat. Det är detta behov som MAM möter. Ett implementerat Media Asset Management system berör ofta hela organisationen och fungerar som ett omfattande stöd för specifika avdelningar som t.ex. marknads- och informationsavdelningen, där användningen av digital media är stor. VÄL ETABLERAT MAM är ett väletablerat arbetsstöd som används av stora och små organisationer över hela världen. Anledning till att man väljer att investera i MAM är för att effektivisera hantering av digital media men också för att kontrollera kommunikationen av sitt varumärke. ImageVault ger dig: Effektiv hantering av digital media ImageVault är ett fristående mediesystem (MAM) och erbjuder allt ni behöver för att på ett effektivt sätt lagra, hitta och använda digital media inom er organisation. Dessutom har ImageVault förutsättningar att kopplas ihop med ert befintliga publiceringsverktyg (CMS), vilket gör att hela er Media Asset Management-lösning blir tillgänglig direkt i verktyget. ImageVault kan även kopplas ihop med andra externa lagrings- system för digital media t.ex. Youtube, Flickr, Qbrick, etc. Detta innebär att media som är lagrade i andra system kan hanteras i ImageVault direkt, utan att ni manuellt behöver flytta filerna. ImageVault fungerar därför som den centrala hubben för all digital media, oavsett var orginalfilerna finns. TID ÄR PENGAR ImageVault sparar tid och minskar kostnader samtidigt som det underlättar för alla som jobbar med digitala filer. Rätt använt så säkerställer systemet också att varumärket kommuniceras på ett professionellt och enhetligt sätt. HUBBEN FÖR ALL MEDIA Tre primära användningsområden för ImageVault: MAM är ett väletablerat arbetsstöd MAMLÖSNING I WCM IMAGE VAULT FRISTÅENDE SYSTEM Som navet för all media Som fristående mediesystem Integrerat i webbpubliceringsverktyg

3 Som fristående mediesystem En stor utmaning för många organisationer idag är att få en överblick eller hitta en specifik digital fil för ett särskilt ändamål, t.ex. en viss bild för användande i en broschyr eller på webbplatsen. du äger, var den används, rättigheter samt vilka digitala filer som görs tillgängliga för användaren, interna såväl som externa. Detta är särskilt viktigt när det gäller säkerställning av företagets varumärke och exponering. Enkelt att överblicka och hitta det du söker Lyckas man väl hitta filen, är nästa utmaning att veta om filen har ett format som är lämpligt för ändamålet. Om jag måste ändra formatet, har jag då rätt program på min dator eller kunskapen att göra detta? Slutligen bör man också veta vilka rättigheter man har för användandet av den aktuella mediefilen. Att äventyra upphovsrätten kan kosta mycket pengar. Detta ställer höga krav på samordning, struktur och förenkling i hanteringen av digitala filer. Det är här ImageVault kommer in i bilden. TA KONTROLLEN Genom att lagra dina filer i ImageVault får du en komplett överblick över vilken digital media ENKELT ATT HITTA Med ImageVault behöver du aldrig lägga tid på att leta runt efter filen du söker. Varje mediefil innehåller information baserat på t.ex. kategorier eller metadata. Den inbyggda sökfunktionen gör att du hittar rätt fil blixtsnabbt. ENKELT FÖR ANVÄNDARNA Med ImageVault behöver du aldrig lagra kopior av samma fil i olika format. Från den högupplösta orginalfilen kommer ImageVault att konvertera filen till ett format som är anpassat för det aktuella ändamålet utan att orginalfilen ändras. Detta är en flexibel lösning som sparar mycket tid vid användning av digital media för olika ändamål. Fördelar Spara tid och kostnader vid hantering av digital media. Få kontroll över var och hur er digitala media används. Lätthanterligt för användarna. Enkelt att överblicka och hitta det du söker. Säker lagring med rättighetsstyrning.

4 Integrerat i webpubliceringsverktyg Många bygger idag sin webbplats på ett publiceringsverktyg, ett s.k. CMS (Content Management System), för att enkelt kunna administrera och publicera innehåll. Att publicera digitala media, som t.ex. bilder och filmer på sin webbplats har blivit standard. Dock erbjuder publiceringsverktygen ofta begränsade möjligheter när det handlar om att effektivt samla, hitta och hantera digital media. Detta medför att redaktörernas arbete ofta blir ineffektivt och tidsödande. Med ImageVault integrerat i ert publiceringsverktyg blir det enkelt att hitta rätt filer, styra rättigheter och hantera bildformat, upplösning, storlek mm. IMAGEVAULT FÖR EPISERVER Via en färdig connector kan ImageVault kopplas ihop med EPiServer CMS vilket innebär att alla era tillgångar som lagras i ImageVault är åtkomliga och användbara direkt i EPiServer s redaktörsläge. ImageVault har funnits till EPiServer sedan 2003 och sedan dess har vi ständigt förbättrat produktens integration mot EPiServer. Idag är ImageVault det marknadsledande stödet för mediehantering i EPiServer. Läs mer om ImageVault för EPiServer på IMAGEVAULT FÖR ANDRA CMS Eftersom ImageVault bygger på ett plattformsoberoende API kan systemet integreras med de flesta moderna publiceringsverktyg på marknaden. FILNAMN Skuggor FILFORMAT jpg SKAPAD Maj 26, 2012 RÄTTIGHETER All rights reserved. TAGGAR Natur, Skuggor, Vår Läs mer om ImageVault för EPiServer på Fördelar Alla digitala mediefiler blir tillgängliga direkt i ert publiceringsverktyg. Gör det enklare för redaktörerna. Sparar tid och frustration. En tydlig överblick av all er media direkt i publiceringsverktyget.

5 ImageVault som navet för all media Enkel integration Idag använder de flesta organisationer flera olika lagringssystem för digital media beroende på vilken typ av media det handlar om. Att manuellt flytta filer från olika ställen med syftet att lagra dem på en och samma plats är svårgreppbart och tidskrävande. Därför har vi gjort det möjligt att koppla ihop ImageVault med externa lagringssystem, som t.ex. Youtube. Detta innebär att man ifrån ImageVault har möjlighet att hämta in media ifrån det externa system som kopplas ihop med produkten. Med denna lösning drar man också nytta av fördelarna i det externa systemet eftersom filen fortfarande är lagrad där, vilket innebär att t.ex. streaming sköts av det externa systemet. Gällande Youtube finns det redan en koppling på plats i ImageVault. Allt du behöver göra är att välja vilket Youtube- konto du vill hämta filer ifrån så hanterar ImageVault resten. Filerna som hämtas blir automatiskt sökbara i ImageVault. ENKEL INTEGRATION Enligt samma princip kan integrationer också skapas mellan ImageVault och andra program eller klienter så att man t.ex. kan infoga bilder från ImageVault i exempelvis Office eller Adobe program. ImageVault har förutsättningar att integreras med externa källor och klienter vilket gör det möjligt att hämta in media ifrån andra system eller publicera media från ImageVault i andra klienter. Fördelar En samlad och sökbar plats för alla media. ImageVault utnyttjar fördelarna i de system som kopplas ihop med produkten. Inga filer ifrån andra system behöver manuellt flyttas till ImageVault. Filerna hanteras i ImageVault även om orginalet är lagrat på annan plats.

6 ImageVault passar när Tekniska krav ImageVault är baserad på Microsoftteknik och körs på en Windows Server, men tack vare ett plattformsoberoende API så går det att integrera mot alla typer av system. Systemkrav: Microsoft Windows Server 2008 Microsoft SQL Server 2008 För kopplingen till EPiServer CMS stödjs: EPiServer CMS 6 EPiServer CMS 7 Ni har behov av att samordna och strukturera era digitala mediefiler utan att behöva flytta alla era befintliga filer från externa källor. Ni har ett flertal personer som administrerar eller arbetar med digitala filer för olika syften. Ni har behov av att jobba mot en gemensam lagringsyta varifrån filerna kan användas och återanvändas för olika syften. Ni vill ha en bättre överblick och undvika dubbelarbete. Ni vill kunna använda era medietillgångar på ett mer flexibelt och effektivt sätt. IMAGE VAULT Kontakt Vill du veta mer om ImageVault eller få en presentation av produkten. Tveka då inte att ta kontakt med oss. Vi är alltid öppna för att lyssna på era behov, utmaningar och förväntningar. TORBJÖRN NILSSON Partner- och säljansvarig Tel Mobil E-post Ni vill spara tid och resurser genom effektiv hantering av er digitala media.

7 ImageVault är ett mediesystem (Media Asset Management) som hjälper organisationer att spara tid och resurser i samband med hantering av digital media. Verktyget kan användas som ett fristående mediesystem men kan också med enkelhet integreras med de flesta moderna publiceringsverktyg. Produkten har funnits på marknaden sedan Den kan kopplas ihop med EPiServer CMS vilket innebär att alla tillgångar som lagras i ImageVault är åtkomliga och användbara direkt i EPiServer s redaktörsläge. Idag används ImageVault av cirka 500 olika organisationer och företag. Allt från större internationella företag till mindre, regionala organisationer har sett nyttan med ImageVault. Bland våra kunder återfinns t.ex. Mio Möbler Visit Sweden Scandic De Beers Group Försvarsmakten Svenska bostäder LKAB Servera Ledarna Riksidrottsförbundet Nordiska kompaniet Svenska Röda Korset Kustbevakningen Electrolux PEAB ICA Kalmar kommun Växjö kommun Linköpings kommun Karlstad kommun HL-Display BabyBjörn Phadia Örebrobostäder Mellanskog Väderstadsverken Landstinget Västernorrland Studiefrämjandet Södra skogsägarna Ikano bank Svenska filminstitutet Candyking ImageVault Svensknabbevägen Kalmar Tel E-post

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar.

Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Caesar CRM CRM på ditt sätt Drivna av en passion att utveckla våra kunder, har SuperOffice blivit en av Europas ledande leverantörer av CRM-lösningar. Vill du öka er försäljning, kundlojalitet och lönsamhet?

Läs mer

Content without boundaries

Content without boundaries Content without boundaries Dra nytta av sociala medier EPiServer 7 CMS gör det enkelt att använda integerat kommunicera i social media för att öka trafik och konverteringar. Med hjälp av ett användarvänligt

Läs mer

WebPublish. Sju fördelar med. WebPublish. Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat.

WebPublish. Sju fördelar med. WebPublish. Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat. WebPublish Faktaproduktion och formgivning i ett - för smidigt arbete och ett lyckat resultat. WebPublish är ett modernt och kraftfullt publiceringsverktyg som anpassas individuellt för varje organisation.

Läs mer

HemsidaExpress. När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt!

HemsidaExpress. När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt! HemsidaExpress När du vill ha en professionell hemsida snyggt, snabbt och enkelt! Skaffa din egen identitet på nätet Välkommen till HemsidaExpress! Med HemsidaExpress kan du skapa egna hemsidor utan att

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

MICS CRM. utan att krångla till det! CRM - Säljstödssystem AGILE IT SVERIGE AB

MICS CRM. utan att krångla till det! CRM - Säljstödssystem AGILE IT SVERIGE AB MICS CRM - Säljstödssystem CRM utan att krångla till det! Marknadens mest logiska system! Företags information Personer på företagen. Händelser, dokument och E-mail på dina företag. All information på

Läs mer

Mika Sverige AB. Beskrivning för trycksaksköpare 2008. UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis:

Mika Sverige AB. Beskrivning för trycksaksköpare 2008. UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis: Mika Sverige AB UniQueue utvecklas av Mika Sverige AB, som framgångsrikt genomfört uppdrag åt exempelvis: Adobe, FujiFilm, EFI, Océ, Sharp, International Data Group (IDG), SAAB, SEB, Ericsson, Moniér,

Läs mer

Handboken får spridas fritt, i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Handboken får spridas fritt, i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Denna handbok skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Handboken får spridas fritt, i

Läs mer

Innan ni köper affärssystem

Innan ni köper affärssystem Innan ni köper affärssystem Läs hur ni bäst förbereder er innan ni köper ett affärssystem. Utnyttja mer än 10 års erfarenhet och undvik överraskningar med dessa goda råd från en aktör som själva producerar

Läs mer

Förslag till ny organisation för Trelleborgs kommuns webbplatser

Förslag till ny organisation för Trelleborgs kommuns webbplatser Ärende 1 (8) Datum 2014-10-06 Förslag till ny organisation för Trelleborgs kommuns webbplatser 1. Bakgrund Vid mötet i e-delegationens styrgrupp den 5 juni 2013 fick avdelningen för strategi och kommunikation

Läs mer

Relate Public Edition för sociala webbplatser och communitys. Relate Intranet Edition för intranät och extranät

Relate Public Edition för sociala webbplatser och communitys. Relate Intranet Edition för intranät och extranät Public Edition för sociala er och communitys Intranet Edition för intranät och extranät EPiServer gav oss den ideala grunden att bygga GOCityGirlsiten på. Genom att använda personaliserings- och communityverktygen

Läs mer

White Paper. CRM framgångsrik affärsstrategi. Zync Customer Management AB

White Paper. CRM framgångsrik affärsstrategi. Zync Customer Management AB White Paper CRM framgångsrik affärsstrategi Zync Customer Management AB CRM FRAMGÅNGSRIK AFFÄRSSTRATEGI 1 I DETTA WHITE PAPER CRM framgångsrik affärsstrategi av Zync Customer Management AB Detta dokument

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN IKT-FUNKTIONEN UTREDNING Projekt: Författare: Version: Elever i behov av särskilt IT-stöd v3.3.017 Förvaltning/avdelning: Godkänd av beställare: Senast ändrad: Utbildningsförvaltningen,

Läs mer

Teknisk rapport. IS-projektet. Om de tekniska lösningarna

Teknisk rapport. IS-projektet. Om de tekniska lösningarna Teknisk rapport IS-projektet Om de tekniska lösningarna Bakom IS-projektet står styrgruppen för IS, i samverkan med forskning.se. Den tekniska rapporten är skriven av Anders Flodell, tekniskt ansvarig

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

ECM som skapar arbetsglädje

ECM som skapar arbetsglädje ECM som skapar arbetsglädje www.exformatics.se Exformatics ECM: samlar information hämtar information strukturerar information delar information arkiverar information Det är viktigt med en kort implementering

Läs mer

RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN

RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN RIKTLINJER & REGLER KRING SOCIALA MEDIER FÖR GISLAVEDS KOMMUN ANTAGEN AV KOMMUNSTYRELSEN 2015-02-25 Om sociala medier Det finns flera definitioner av vad begreppet sociala medier står för. I det digitala

Läs mer

Aastra MX-ONE» Maximera er företagskommunikation

Aastra MX-ONE» Maximera er företagskommunikation Aastra MX-ONE» Maximera er företagskommunikation Det hela handlar om att sätta dig i centrum för kommunikationen NU SÄTTS du I KOMMUNIKATIONENS CENTRUM Du behöver snabbt och effektivt sätta dig i kontakt

Läs mer

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se

Uppdateramera. Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB. 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Uppdateramera Tio tips för en bättre webbplats. PRODUKTIONSBYRÅ AB 1 Krokedil Produktionsbyrå AB www.krokedil.se Välkommen Här har vi samlat tio grundläggande tips som hjälper dig att skapa en effektivare,

Läs mer

Driver dina affärer på nätet

Driver dina affärer på nätet Vem ska satsa på e-handel? Här är några exempel på hur och var e-handel kan utveckla onlineupplevelsen. Alla typer av organisationer inom allt från traditionella till icke-traditionella marknader använder

Läs mer

Handboken får spridas fritt, i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Handboken får spridas fritt, i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Denna handbok skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Handboken får spridas fritt, i

Läs mer

MRM NYA TIDER KRÄVER NYA LÖSNINGAR FÖR ATT NÅ NYA MEDLEMMAR

MRM NYA TIDER KRÄVER NYA LÖSNINGAR FÖR ATT NÅ NYA MEDLEMMAR MRM NYA TIDER KRÄVER NYA LÖSNINGAR FÖR ATT NÅ NYA MEDLEMMAR 2 MRM - ETT MEDLEMSSYSTEM FÖR MEDLEMMARNA Som medlem och konsument ställer man allt högre krav på vad man får för sina pengar eller medlemsavgifter.

Läs mer

Engagera dina kunder. Öka och optimera dina Affärer online. Leverera kraftfulla kundupplevelser i flera kanaler från en gemensam plattform.

Engagera dina kunder. Öka och optimera dina Affärer online. Leverera kraftfulla kundupplevelser i flera kanaler från en gemensam plattform. Engagera dina kunder. Öka och optimera dina Affärer online. Leverera kraftfulla kundupplevelser i flera kanaler från en gemensam plattform. En plattform för hela din digitala värld För att vinna kunder

Läs mer

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum

Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Offertförfrågan för ny webbplats svenskscenkonst.se samt socialt forum Inledning Vi ska utveckla en ny webbplats på www.svenskscenkonst.se. Vårt mål är att ha en ny webbplats färdig att användas fullt

Läs mer

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN

DÄCKDATA DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN DÄCKDATA FULL KONTROLL PÅ DÄCKHOTELLET PRISLISTOR & LEVERANTÖRER ALLTID ONLINE TIDBOKNING VIA INTERNET SMS-TJÄNST DET LEDANDE SYSTEMET FÖR DÄCKBRANSCHEN VÄLKOMMEN! Sedan jag startade Compilator för snart

Läs mer

TIME. Sju fördelar med TIME

TIME. Sju fördelar med TIME TIME du enkelt din version till att passa nya förhållanden. Du behöver alltså inte betala för mer än du behöver. Med TIME blir tidrapporteringen en rutin som alla snabbt kan lära sig att använda och uppskatta.

Läs mer

ebson Split Screen Boka lätt Boka rätt! Bokningssystem för Restaurang & Konferens Ebson Split Screen

ebson Split Screen Boka lätt Boka rätt! Bokningssystem för Restaurang & Konferens Ebson Split Screen Bokningssystem för Restaurang & Konferens Ebson Split Screen ebson Split Screen Boka lätt Boka rätt! Vallgatan 19 411 18 Göteborg Orgnr: 969680-5036 Tel: 031-360 76 75 Mail: info@ebson.se Web: www.ebson.se

Läs mer

2 BRANSCHKUNSKAP VI KAN KONFIGURATION

2 BRANSCHKUNSKAP VI KAN KONFIGURATION trimit konfigurator 2 BRANSCHKUNSKAP VI KAN KONFIGURATION av produkter BRANSCHKUNSKAP 3 Citatet ovan är känns säkert bekant trots dess motstridiga budskap. Ditt företag är kanske inte berört av allt ovan

Läs mer

Aastra Solidus ecare multimediekontaktcenter kundservice när den är som bäst

Aastra Solidus ecare multimediekontaktcenter kundservice när den är som bäst Aastra Solidus ecare multimediekontaktcenter kundservice när den är som bäst Multimediekontaktcenter kundservice när den är som bäst Aastra Solidus ecare I dagens hårda konkurrens är det oerhört viktigt

Läs mer