Årsbokslut Plan- och byggnadsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsbokslut 2013. Plan- och byggnadsnämnden"

Transkript

1 Årsbokslut Plan- och byggnadsnämnden

2 Innehållsförteckning 1 Verksamhet Året som gått Uppföljning av uppdrag Måluppföljning Hållbar personalförsörjning Uppföljning av Intern kontroll Uppföljning energiplanen Effektiv användning av energi Effektiva transporter med låg klimatbelastning Följetal Plan- och byggnadsnämndens verksamhetsmått Personal Viktiga händelser Ekonomi Driftredovisning Investeringsredovisning Disposition av ackumulerat resultat... 9 Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 2(10)

3 1 Verksamhet 1.1 Året som gått Under har ny energirådgivare anställts. För att få ordning på nämndens arkiv har kontoret haft stöd av en arkivarie som från 2014 kommer att vara anställd som både arkivarie och antikvarie. Den vakanta stadsarkitekttjänsten har blivit tillsatt under hösten. Ny kundmottagning har inrättats där vi kan ta emot våra kunder på ett professionellt sätt. Några större bygglov för verksamheter har lämnats liksom för flerbostadshus i framförallt Kinna. 1.2 Uppföljning av uppdrag Uppföljning av uppdrag Huvudverksamhet / Uppdraget uppfyllt Helt I hög grad Delvis I låg grad Inte alls Bygglov och detaljplaner X Bygglov och detaljplaner Bygg och miljökontoret ett helhetsansvar för översiktsplanering, exploatering, detaljplanering, bygglov och miljöfrågor. Det är få medarbetare inom varje delfunktion, men genom att arbeta inom samma förvaltning finns förutsättningar för nära samarbete och att kompetenserna tillsammans når längre. Under året har detaljplaner och bygglov gett förutsättningar för nybyggnad av bostäder och verksamheter framförallt i Kinna. Antalet levererade bygglov inom 10 veckor har förbättrats under året. Början av präglades av stor sjukfrånvaro som sedan minskade kraftigt. Detta har delvis påverkat antalet levererade bygglov. Utslaget på helår klarades 73 % av byggloven inom 10 veckor. Första kvartalet klarades 63 %, andra 56 %, tredje 87 % och fjärde 91 % inom 10 veckor. Plan och byggnadsnämnden gör bedömningen att målet har uppfyllts i hög grad. När det gäller detaljplaner upplever nämnden att man till hög grad uppfyller målen. Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 3(10)

4 2 Måluppföljning 2.1 Hållbar personalförsörjning Flexibla arbetstider med rätt till heltid och möjlighet till deltid Indikatorer Beslutad av Mål Alla anställda ska kunna få önskad sysselsättningsgrad Kommunfu llmäktige 100 % 100 % 100 % 100 % Samtliga medarbetare har erhållit den sysselsättningsgrad de önskat. Friska medarbetare Indikatorer Beslutad av Mål Sjukfrånvaron ska uppgå till högst 4 procent. Kommunfu llmäktige 7,2 % 6,2 % 6 % högst 4 % Sjukfrånvaron ska uppgå till högst 4 procent. Början av präglades av stor sjukfrånvaro. I januari var sjukfrånvaron 15 % för att sjunka till ingen sjukfrånvaro under augusti. Eftersom enheten har så få medarbetare påverkar en enda sjukfrånvaro statistiken markant. et bygger på 11 månader. Slutligt utfall kompletteras när lönekörningen är körd den 22 januari Systematisk kompetensutveckling Indikatorer Beslutad av Mål Alla tillsvidareanställda ska ha en plan för sin kompetensutveckling Kommunfu llmäktige 100 % 100 % 100 % 100 % Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 4(10)

5 3 Uppföljning av Intern kontroll Plan- och byggnadsnämndens interna kontroll görs inom framför allt 9 områden: Attest: 10 stycken slumpmässiga stickprov har gjorts av personalredogöraren på beslutsattesteringar. Samtliga stickprov var ok. Delegation: Nämndsekreteraren har granskat 10 stickprov och konstaterat att BMK har delegation i samtliga ärenden som granskats och att rätt delegat har fattat beslut. Delegationsbeslut: Förvaltningschefen har slumpmässigt gjort en kontroll av 10 ärenden vilken visar att besluten är väl motiverade, har tydligt angivna lagstöd. Nämndbeslut: Förvaltningschefen har slumpmässigt gjort en kontroll av 10 ärenden vilken visar att nämndbesluten har tjänsteskrivelse, är väl motiverade, har lagstöd samt att negativa beslut är kommunicerade Prioriteringar: Förvaltningschefen har kontrollerat att nämndens prioriteringar i huvudsak har kunnat följas. Uppföljning av ekonomi: Enhetschefen har löpande under året tillsammans med ekonom och ekonomiassistent kontrollerat och stämt av ekonomin mot budget. Månadsredovisningen har dragits för Plan- och byggnadsnämnden vid varje sammanträde, Medarbetarsamtal: Samtliga medarbetare har under året haft ett medarbetarsamtal/utvecklingssamtal med enhetschef. Bemötande: Enhetschefen har granskat samtliga inkomna enkätsvar vilket är 34 stycken av över 200 utskickade. Sjukfrånvaro: Sjukfrånvaron följs kontinuerligt under året. I början av låg den på 15% men har sedan sjunkit till ingen sjukfrånvaro under augusti. I medeltal är dock sjukfrånvaron något hög. Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 5(10)

6 4 Uppföljning energiplanen 4.1 Effektiv användning av energi Åtgärder Beskrivning Kommentar Åtgärd 39 Energiinformation till industrin (PBN) Eftersom kommunen inte har någon rådighet över utvecklingen inom industrin är åtgärden att industrin kan erbjudas t.ex. gemensamma kurser med kommunen, energiseminarier, före-tagsbesök med energi och miljö i fokus, kurser i miljödiplomering. Informationen kan kombin-eras med de insatser som energirådgivningen numera har möjlighet att göra inom industrin. ÅTGÄRD 39: Ingen förändring från 2012 under. Råd har endast kunnat lämnas vid förfrågan. Ingen aktiv informationsinsats har genomförts. 4.2 Effektiva transporter med låg klimatbelastning Åtgärder Beskrivning Kommentar Åtgärd 34 Transporter och uppvärmning vid etablering av nya områden (PBN) Åtgärd 42 Utredning Anläggningar för grovsopor (PBN) Vid all nyetablering skall möjligheterna till kollektivtrafik samt cykel- och gångtrafik särskilt beaktas. Detta gäller möjligheterna till uppvärmningsformer som skall ligga i linje med strategins övriga målsättningar. För att minimera privatbilskörning i samband med avlämnandet av grovsopor skall antalet anläggningar och deras placering utredas. ÅTGÄRD 34: Vid all översikts- och detaljplanläggning tas hänsyn till möjligheten till kollektivtrafikresande samt till gång- och cykeltrafik. Ett mål den nya översiktsplanen är att ny bebyggelse helst ska kunna anslutas till befintligt fjärrvärmenät. Möjligheten att styra uppvärmningsformer i nya områden är begränsad. Energirådgivaren kan dock ge tips om olika uppvärmningsformer. ÅTGÄRD 42: Någon utredning har ännu inte påbörjats. Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 6(10)

7 5 Följetal 5.1 Plan- och byggnadsnämndens verksamhetsmått Följetal Villatomter, antal sålda Beviljade bygglov totalt, antal nybyggnation lägenheter, antal nybyggnation småhus, antal Positiva förhandsbesked, antal Detaljplaner 3 Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 7(10)

8 6 Personal 6.1 Viktiga händelser Under året har flera betydelsefulla händelser skett som har att göra med plan- och byggnadsnämndens ordinarie plan- och bygglovverksamhet. Efter ett år med stor personalomsättning, sjukskrivningar och ännu ej implementerade stödsystem har verksamhetens effektivitet under ökat avsevärt. Digitalisering av äldre bygglovsbeslut har återupptagits och kommer att avslutas i början av Det kommer att effektivisera och underlätta handläggningen av bygglov avsevärt. Verksamheten har fått viktiga tillskott med dels en ny energirådgivare med uppdrag att hjälpa kommuninnevånarna med råd om hur man bor och lever mer energismart, dels en arkivarie med uppdrag att se över plan- och bygglovarkivet. Ett större arbete pågår med att göra samtliga ärenden och handlingar tillgängliga och sökbara digital, vilket innebär en förbättring både i den interna handläggning och för enskilda fastighetsägare och bygglovsökanden som vill ta del av äldre plan- och bygglovbeslut. Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 8(10)

9 7 Ekonomi 7.1 Driftredovisning Nämnd (belopp i tkr) Budget Budgetavv ikelse Intäkter Personalkostnader Övriga kostnader Nettokostnader Fördelning på huvudverksamhet, netto Kommentar Driftredovisning Plan- och byggnadsnämnden redovisar en positiv budgetavvikelse på 907 tkr. Intäkter: avvikelse tkr Under året har nämnden sålt interna tjänster som inte var budgeterade. Detta bidrar till den positiva avvikelsen. Dessutom är intäkterna på bygglovsverksamheten och planverksamheten högre än budget. Vad gäller intäkterna på bygglovsverksamheten så har nämnden under året haft 7 stycken stora ärenden som totalt har genererat 740 tkr. Personalkostnader: avvikelse 875 tkr Under året har nämnden haft vakanta tjänster, tjänstledigheter och sjukskrivningar. Därav de lägre personalkostnaderna. Övriga kostnader: avvikelse tkr Den främsta orsaken till ökningen av övriga kostnader är att nämnden har anlitat konsulter för att klara verksamheten. Nämnden har även anlitat konsulter för att digitalisera gamla bygglovshandlingar. 7.2 Investeringsredovisning Investeringsprojekt Investeringsbudget Investeringsutfall Budgetavvikelse Summa Kommentar Investeringsredovisning Plan- och byggnadsnämnden har ingen investeringsbudget. 7.3 Disposition av ackumulerat resultat Plan- och byggnadsnämnden redovisar i år en positiv budgetavvikelse på 907 tkr. Nämnden har sedan tidigare ett ackumulerat underskott på 628 tkr. Under förutsättning att nämnden får behålla årets resultat kommer nämnden ha ett ackumulerat resultat på tkr. Nämndens önskemål är att kunna utnyttja det ackumulerade resultatet enligt följande: A) 90 tkr till inköp av ipads B) 180 tkr till scanning av arkivhandlingar Under beslutades att plan- och byggnadsnämnden skulle vara försöksnämnd med ökad digital ärendehantering inför nämndmöten. Inköp av ipads för totalt 90 tkr kunde dock inte ske som planerat under december, då dessa var slut hos den leverantör som kommunen Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 9(10)

10 upphandlat. Inköpet kommer därför att genomföras under år Plan- och byggnadsnämnden har blivit offererat att för 300 tkr få scannat resterande bygglovärenden från perioden som ännu inte finns digitalt tillgängliga i aktuellt ärendehanteringssystem. På grund av fokus på annat effektiviseringsarbete inom bygglovshandläggningen har detta arbete inte kunnat prioriteras under. Plan- och byggnadsnämnden begär därför att få disponera 270 tkr av ackumulerade resultat. Plan- och byggnadsnämnden, Årsbokslut 10(10)

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Miljönämnden 1 Miljönämnden Brukar/medborgarperspektiv Under 2010 har en riskbaserad tillsyn av hälsoskyddsverksamheter inletts i projektform för att 2011 utökas till alla

Läs mer

Årsrapport Plan- och byggnadsnämnden 2015

Årsrapport Plan- och byggnadsnämnden 2015 Årsrapport Plan- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Uppföljning av uppdrag... 3 1.2 Viktiga och intressanta händelser - Året som gått... 3 1.3 Verksamhetsberättelse... 4 2 Måluppföljning...

Läs mer

Årsrapport 2014. Samrehabnämnden 2014

Årsrapport 2014. Samrehabnämnden 2014 Årsrapport Samrehabnämnden Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Uppföljning av uppdrag... 3 1.2 Könsuppdelad statistik... 3 1.3 Internationellt arbete... 3 2 Måluppföljning... 4 2.1 Trygghet vid

Läs mer

Delårsrapport augusti Plan- och byggnadsnämnden

Delårsrapport augusti Plan- och byggnadsnämnden Delårsrapport augusti Plan- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Uppföljning av uppdrag... 3 1.2 Viktiga och intressanta händelser... 4 2 Måluppföljning... 5 2.1 I Mark ska barn

Läs mer

TERTIALRAPPPORT 2010 FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN. Förvaltningschefen redovisar en ekonomisk tertialrapport med utfall t o m april 2010.

TERTIALRAPPPORT 2010 FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN. Förvaltningschefen redovisar en ekonomisk tertialrapport med utfall t o m april 2010. 5 2.2 TERTIALRAPPPORT 2010 FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Förvaltningschefen redovisar en ekonomisk tertialrapport med utfall t o m april 2010. Rapporten visar på en positiv budgetavvikelse för nämndens

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Plan- och byggnadsnämnden

ÅRSREDOVISNING. Plan- och byggnadsnämnden ÅRSREDOVISNING 2009 Plan- och byggnadsnämnden 1 Plan- och byggnadsnämnden Verksamhet Uppföljning av uppdrag Huvudverksamhet: Bygglov och detaljplaner Grunduppdrag Plan- och byggnadsnämnden ska svara för

Läs mer

Årsrapport Överförmyndarnämnden

Årsrapport Överförmyndarnämnden Årsrapport 2016 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Uppföljning av uppdrag... 3 1.2 Viktiga och intressanta händelser... 3 2 Måluppföljning... 4 2.1 I Mark ska vi vara en kreativ

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos februari 2017 Samhällsbyggnadsnämnden Godkänd av samhällsbyggnadsnämnden 2017-03-22 Väsentliga händelser Arbetet med att implementera den nya organisationen på samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Omfattning 60 Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13.30 13.50 Beslutande Övriga närvarande Lars-Åke Åkesson (M) Pontus Johansson (C) Lennart

Läs mer

Delårsrapport augusti Plan- och byggnadsnämnden Delår

Delårsrapport augusti Plan- och byggnadsnämnden Delår Delårsrapport augusti 2018 Plan- och byggnadsnämnden Delår 2 2018 Innehållsförteckning 1 Viktiga och intressanta händelser ur ett medborgar/brukarperspektiv... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Uppföljning av grunduppdrag...

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden 10. Månadsuppföljning okt 2018 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning 2018 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse

Läs mer

Kvartalsrapport mars och prognos ett Miljö- och hälsoskyddsnämnd

Kvartalsrapport mars och prognos ett Miljö- och hälsoskyddsnämnd Kvartalsrapport mars och prognos ett 2017 Miljö- och hälsoskyddsnämnd Innehållsförteckning 1 Periodens resultat... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Investeringsredovisning... 3 2 Viktiga händelser i verksamheten...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl.

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Miljönämnden Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Omfattning: 25 Plats och tid: Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13:00-16:15 Beslutande: Bengt Ferm (M) Ragnar Nilsson (C) Thomas Larsson (MP) Elise Arnell

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 Miljö och Byggnämnden Verksamheten har 2013 genomgått ett antal utmaningar där den största varit fortsatt personalomsättning med rekrytering och nyanställningar inklusive utbildning

Läs mer

Delårsrapport Tertial Miljö- och byggnadsnämnden

Delårsrapport Tertial Miljö- och byggnadsnämnden Delårsrapport Tertial 2 2014 Miljö- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning 1 Ekonomisk uppföljning... 3 2 Målstyrning (enbart prognosvarnade handlingsplaner visas)... 5 2.1 Ansvarsfull ekonomisk politik...

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos September 2017 Samhällsbyggnadsnämnden Godkänd av samhällsbyggnadsnämnden 2017-10-18 1 Väsentliga händelser År 2017 har börjat precis som det slutade 2016, det är fortsatt

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet... 6 Hälsotal - total sjukfrånvaro...

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Sep 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Sep 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 5 Avtalstrohet...

Läs mer

Budgetunderlag Plan- och byggnadsnämnden

Budgetunderlag Plan- och byggnadsnämnden Budgetunderlag 2018-2021 Plan- och byggnadsnämnden Innehållsförteckning 1 Omvärldsanalys... 3 1.1 Bygglov och detaljplaner... 3 2 Verksamhetsutveckling... 5 3 Grunduppdrag... 6 3.1 Bygglov och detaljplaner...

Läs mer

Dnr 46/ Budget Fastställd av förbundsdirektionen den 17 oktober 2012,

Dnr 46/ Budget Fastställd av förbundsdirektionen den 17 oktober 2012, Dnr 46/2012-041 Budget 2013 Fastställd av förbundsdirektionen den 17 oktober 2012, 98 2012-10-05 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Direktionen... 5 Central

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos Mars 2018 Samhällsbyggnadsnämnden Godkänd av samhällsbyggnadsnämnden 2018-04-25 1 Väsentliga händelser År 2018 har börjat precis som det slutade 2017 med en fortsatt hög

Läs mer

Årsrapport. Plan- och byggnadsnämnden 2018

Årsrapport. Plan- och byggnadsnämnden 2018 Årsrapport Plan- och byggnadsnämnden 2018 Innehållsförteckning 1 Viktiga och intressanta händelser ur ett medborgar/brukarperspektiv... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Uppföljning av grunduppdrag... 4 2.2 Följetal...

Läs mer

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016 Datum: -08-18 Handläggare: Dan Sjöholm Direktnr: 6616 Beteckning: SN.045 Månadsuppföljning ekonomi per juli Socialförvaltningen totalt (%) Prognos Avvikelse prognos/ budget Verksamhetens intäkter 235 986

Läs mer

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial behandlad på Servicenämndens sammanträde

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial behandlad på Servicenämndens sammanträde Dnr SN -00063 Tertial 1 Servicenämnden Tertial 1 behandlad på Servicenämndens sammanträde -05-15 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Ekologisk

Läs mer

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden

Dnr SN Tertial Servicenämnden. Tertial 2 behandlad av. Servicenämnden Dnr SN -00108 1.2.4.1 Tertial 2 Servicenämnden Tertial 2 behandlad av Servicenämnden -09-19 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Ekologisk hållbarhet

Läs mer

BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN Delårsrapport 2013-08-31 Prognos 2013

BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN Delårsrapport 2013-08-31 Prognos 2013 BYGG- OCH MILJÖNÄMNDEN Delårsrapport 2013-08-31 Prognos 2013 BYGG- OCH MILJÖNÄMND Politisk organisation Ordförande: Sven Edström (s) Vice ordförande: Mona Eriksson (s) Verksamhet Mandatfördelningen i bygg-

Läs mer

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01

Dnr 26/2014-041. Budget 2015. Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Dnr 26/2014-041 Budget 2015 Fastställd av förbundsdirektionen den 15 oktober 2014, 89 2014-10-01 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Förbundsdirektionen...

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos Maj 2018 Samhällsbyggnadsnämnden Godkänd av samhällsbyggnadsnämnden 2018-06-20 1 Väsentliga händelser Under årets första månader har fokus huvudsakligen varit på implementering

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Månadsrapport oktober

Månadsrapport oktober Månadsrapport oktober Socialnämnden Okt Innehållsförteckning 1 Verksamhetsresultat... 3 2 Ekonomiskt resultat... 4 2.1 Ekonomisk tabell... 5 3 Investeringar... 6 3.1 Investeringstabell... 6 4 Åtgärdsplan...

Läs mer

RÄDDNINGSNÄMNDEN BOKSLUT 2009 ÅRSANALYS. Viktiga förändringar

RÄDDNINGSNÄMNDEN BOKSLUT 2009 ÅRSANALYS. Viktiga förändringar RÄDDNINGSNÄMNDEN BOKSLUT 2009 ÅRSANALYS Viktiga förändringar Året har fortsatt att präglas av den nya lagen, Lagen om skydd mot olyckor. Inom det förebyggande arbetet bedrivs arbetet enligt tillsynsmodellen

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen per augusti och överlämnar den till Kommunstyrelsen.

Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen per augusti och överlämnar den till Kommunstyrelsen. Tjänsteutlåtande 2018-09-12 Kaspar Fritz Miljö- och hälsoskyddschef 08-124 57 100 Miljönämnden Verksamhetsredovisning augusti 2018 Dnr MOV.2018.405 Förslag till beslut Miljönämnden godkänner verksamhetsredovisningen

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Nybro kommun Okt 2014 Månadsrapport Ekonomi och Personal Nybro kommun Okt 2014 Innehållsförteckning Ekonomi... 3 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet...

Läs mer

Budgetuppföljning 1:a tertialet 2017

Budgetuppföljning 1:a tertialet 2017 Ekonomiavdelningen Bo Lindström Budgetuppföljning 1:a tertialet 2017 - med helårsprognos Kommunstyrelsen ska vid två tillfällen per år (april och augusti) avge en prognos till kommunfullmäktige på det

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

BYGGNÄMNDEN BUDGET 2008 MED PLAN FÖR 2009-2011

BYGGNÄMNDEN BUDGET 2008 MED PLAN FÖR 2009-2011 261 BYGGNÄMNDEN BUDGET MED PLAN FÖR - Inledning/Sammanfattning Tids- och arbetsmässigt har detaljplanearbetet tidigare varit den klart tyngsta delen för byggnämndens politiker. Överföringen av ansvaret

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Ekonomisk uppföljning per april 2015

Kultur- och fritidsnämnden Ekonomisk uppföljning per april 2015 Kultur- och fritidsnämnden Ekonomisk uppföljning per april 2015 Verksamhet Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för biblioteken (ej Södermöre), Ung i Kalmar bestående av ungdomshus och fritidsgårdar (ej

Läs mer

Bräcke och Ånge bygg- och miljönämnd. Förslag till

Bräcke och Ånge bygg- och miljönämnd. Förslag till Bräcke och Ånge bygg- och miljönämnd Förslag till Delårsbokslut 31 augusti 2018 Bokslutsprognos 2018 1 BRÄCKE OCH ÅNGE BYGG- OCH MILJÖNÄMND Ordförande: Peter Edling (l) Vice ordförande: Per-Anders Andersson

Läs mer

Lägesrapport april Socialnämnd

Lägesrapport april Socialnämnd Lägesrapport april 2019 Socialnämnd 1 Innehållsförteckning 1 Verksamhetsuppföljning... 3 1.1 Nuläge... 3 1.2 Framtid... 3 1.3 Vad behövs för att klara framtiden... 4 2 Ekonomisk uppföljning i Mnkr... 5

Läs mer

Månadsuppföljning och prognos

Månadsuppföljning och prognos Månadsuppföljning och prognos Juli 2018 Samhällsbyggnadsnämnden 1 Väsentliga händelser Under årets första månader har fokus huvudsakligen varit på implementering av verksamhetsmålen för 2018, rekrytering

Läs mer

Kvartalsrapport september och prognos 4 2013. Tekniska nämnden

Kvartalsrapport september och prognos 4 2013. Tekniska nämnden Kvartalsrapport september och prognos 4 2013 Tekniska nämnden Innehållsförteckning 1 Teknisk nämnd... 3 1.1 Periodens resultat... 3 1.2 Viktiga händelser i verksamheten... 4 1.3 Prognos med ekonomiskt

Läs mer

Kvartalsrapport mars med prognos

Kvartalsrapport mars med prognos Kvartalsrapport mars med prognos 2 2014 Kultur- och fritidsnämnd 2014-04-15 KFN 2014/0041 Ärende Utbildnings- och kulturkontoret överlämnar kvartalsrapport mars med prognos 2 2014, dnr KFN 2014/0041. Enligt

Läs mer

Månadsrapport september 2015

Månadsrapport september 2015 Månadsrapport september 215 Befolkning Staden växer kraftigt. Redan per sista augusti är ökningen över 1 2 personer. Arbetsmarknad Arbetslösheten har ökat något de senaste veckorna. Positivt är dock att

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Ordförande: Peter Melinder Förvaltningschef: Ingela Lundqvist Vårt uppdrag Vi arbetar med Miljö- och hälsoskydd Naturvård Fysisk planering, bygglov och kartor Gator,

Läs mer

Månadsrapport september

Månadsrapport september Månadsrapport september Socialnämnden Sep Innehållsförteckning 1 Verksamhetsresultat... 3 2 Ekonomiskt resultat... 4 2.1 Ekonomisk tabell... 5 3 Investeringar... 6 3.1 Investeringstabell... 6 4 Åtgärdsplan...

Läs mer

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015

Tertialrapport Ekonomi och Personal. Omsorgsnämnd Apr 2015 Tertialrapport Ekonomi och Personal Omsorgsnämnd Apr 2015 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Administrativt stöd Fastställd av kommunstyrelsen 2013-03-11 INNEHÅLL SEKTORN FÖR ADMINISTRATIVT STÖD 2 POLITISKT FASTSTÄLLDA MÅL 2 BEDÖMNING AV MÅLUPPFYLLELSE MED PILAR 2 SAMMANSTÄLLNING

Läs mer

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Tjänsteskrivelse 2017-02 - 14 Handläggare Maria Blomqvist Controllerenheten Diarienummer 2017ÖFN/0008 Överförmyndarnämnden V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Förslag till beslut V erksamhetsberättelse

Läs mer

Tertial Revisorskollegiet

Tertial Revisorskollegiet Tertial 2 Revisorskollegiet Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 3 Intern kontroll... 3 3.1 Kontrollmoment som följs upp under första halvåret...

Läs mer

Tertial Förskolenämnden

Tertial Förskolenämnden Tertial 2 Förskolenämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Strategiska målområden - indikatorer och uppdrag... 3 2.1 Vi tar gemensamt ansvar för barn och unga... 3 2.2 Ekologisk hållbarhet lokalt

Läs mer

Budgetunderlag Äldreomsorgsnämnden

Budgetunderlag Äldreomsorgsnämnden Budgetunderlag 2018 2021 Äldreomsorgsnämnden Innehållsförteckning 1 Omvärldsanalys... 3 1.1 Äldreomsorgsnämndens verksamhet... 3 2 Verksamhetsutveckling... 6 3 Grunduppdrag... 7 3.1 Vård och omsorg om

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2010 Samrehabnämnden 1 Samrehabnämnden Brukar/medborgarperspektiv Grunduppdrag Samrehabnämnden ska bedriva rehabilitering och habilitering avseende arbetsterapi, sjukgymnastik och

Läs mer

l)mark Delårsrapport augusti 2017 Överförmyndarnämnden

l)mark Delårsrapport augusti 2017 Överförmyndarnämnden l)mark Delårsrapport augusti 217 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Uppföljning av uppdrag...................................................................... 3 1.2 Viktiga

Läs mer

Delårsbokslut Kommunledningsstab

Delårsbokslut Kommunledningsstab Delårsbokslut 2018 Kommunledningsstab Delårsbokslut 2018 2(8) Innehållsförteckning Viktiga händelser...4 Ekonomikontor...4 Kommunledningskontor...4 Personalkontor...4 Ekonomiskt utfall/finansiell analys...4

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Kommunstyrelse Feb 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Kommunstyrelse Feb 2016 Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Ekonomi... 4 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning...

Läs mer

Årsrapport. Valnämnden 2018

Årsrapport. Valnämnden 2018 Årsrapport Valnämnden 2018 Innehållsförteckning 1 Viktiga och intressanta händelser ur ett medborgar/brukarperspektiv... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Uppföljning av grunduppdrag... 4 2.2 Följetal... 4 3 Måluppföljning...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Bygg- och miljöförvaltningen, Kungsgatan 6, , kl. 12:00. Kennet Johansson (SD), justerare

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Bygg- och miljöförvaltningen, Kungsgatan 6, , kl. 12:00. Kennet Johansson (SD), justerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Nämnd Tisdagen den 25 juni 2019 Plats och tid Kungsgatan 6, Grupprum Ek, kl. 09:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Paragrafer 41-45 Kennet Johansson (SD) Bygg-

Läs mer

1 September

1 September September 2019 2019 1 1 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 39 till 162 728 vilket är 1 694 fler jämfört med årsskiftet. För september månad görs nu en helårsprognos och det är små förändringar

Läs mer

Delårsrapport miljönämnden

Delårsrapport miljönämnden Ärende 7 Miljökontoret Rapport 2018-05-17 Delårsrapport miljönämnden T1 per 30 april 2018 Marie Martna Verksamhetscontroller Miljökontoret Telefon (direkt): 08 52301315 E-post: marie.martna@sodertalje.se

Läs mer

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden

Vårbokslut Miljöskyddsnämnden Vårbokslut Miljöskyddsnämnden -05-07 Vårbokslut, Ansvarsenhet 40-41 Anvisning Nuläge Verksamhet Huvudsaklig verksamhet Miljöskyddsnämnden har antagit en tillsyns- och verksamhetsplan för. Planen följs

Läs mer

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042

Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 2015 Dnr BUN15/5-042 215-4-2 Johannes Pålsson Chef produktion barn och utbildning Johannes.Palsson@ekero.se Verksamhetsredovisning, Produktionsområde Barn och Utbildning per mars 215 Dnr BUN15/5-42 Sammanfattning Produktionsområdet

Läs mer

Periodrapport OKTOBER

Periodrapport OKTOBER Periodrapport OKTOBER 2013 l Resultat januari oktober -102 mnkr (219 mnkr) l Nettokostnadsökning 3,0 % (2,7 %) l Skatter och statsbidrag 2,3 % (3,3 %) l Helårsprognos -190 mnkr (136 mnkr) Omvärldsanalys

Läs mer

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning

Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Bilaga 2 Regler och riktlinjer för budget och uppföljning Stadsbyggnadskontoret ska bedriva sin verksamhet på ett sådant sätt att kontoret bidrar till uppfyllelsen av de mål som fastställts i kommunfullmäktiges

Läs mer

Årsrapport Överförmyndarnämnden 2015

Årsrapport Överförmyndarnämnden 2015 Årsrapport Överförmyndarnämnden 1 Verksamhet 1.1 Uppföljning av uppdrag Kommunfullmäktige har fastställt grunduppdrag för varje nämnd/styrelse. Dessa följs upp utifrån hur nämnden/styrelsen bedömer att

Läs mer

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN

MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN DELÅRSRAPPORT PER AUGUSTI 2010 MILJÖ- OCH BYGGLOVSNÄMNDEN INNEHÅLL ANSVARSOMRÅDE 1 KOMMENTAR TILL UPPFÖLJNING PER AUGUSTI 1 Periodens resultat (tkr), bilaga 1 1 Viktiga händelser 2 Uppföljning av mål och

Läs mer

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder.

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder. Dnr Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska

Läs mer

Delårsrapport augusti Överförmyndarnämnden Delår

Delårsrapport augusti Överförmyndarnämnden Delår Delårsrapport augusti 2018 Överförmyndarnämnden Delår 2 2018 Innehållsförteckning 1 Viktiga och intressanta händelser ur ett medborgar/brukarperspektiv... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Uppföljning av grunduppdrag...

Läs mer

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012 Teknisk nämnd Innehållsförteckning 1 Verksamheten till och med september... 3 2 Det ekonomiska utfallet till och med september... 4 2.1 Åtgärder med anledning

Läs mer

Granskning av budgetförutsättningarna för Service- och tekniknämnden

Granskning av budgetförutsättningarna för Service- och tekniknämnden Revisionsrapport Granskning av budgetförutsättningarna för Service- och tekniknämnden Katrineholms kommun 31 mars 2009 Matti Leskelä Innehållsförteckning 1 Bakgrund och syfte...3 2 Metod...3 3 Sammanfattande

Läs mer

Innehåll sid 2(8)

Innehåll sid 2(8) Miljö- och bygglovsnämnden Förslag till MÅL och BUDGET 2014 2013-04-17 sid 2(8) Innehåll INLEDNING... 3 ANSVARSOMRÅDE... 3 VERKSAMHETSBESKRIVNING... 3 INRIKTNINGSMÅL, EFFEKTMÅL, PLANERAD PRODUKTION, NYCKELTAL

Läs mer

Miljökontoret Miljönämnden

Miljökontoret Miljönämnden Miljökontoret Miljönämnden Delårsbokslut per 3 april 21 Södertälje kommun, delårsbokslut april 21 för miljönämnden Sammanfattning Ekonomi Miljönämnden har per den 3 april tilldelats en budgetram om 991

Läs mer

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration

Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration Verksamhetsområde Centrum för arbete och integration 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 1 per 30 april 2017...3 1 Viktiga händelser...3 2 Uppföljning och analys...3 Blomstrande näringsliv...3 Arbetslösheten

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Ekonomisk prognos efter oktober 2017

Ekonomisk prognos efter oktober 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom -10-12 SKDN /0046 0480-45 29 02 Södermöre kommundelsnämnd Ekonomisk prognos efter oktober Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Bygg- och tekniknämnden, skatt

Verksamhetsberättelse 2014 Bygg- och tekniknämnden, skatt Verksamhetsberättelse 2014 en, skatt en ansvarar för driften av verksamheterna hamn, gator samt parker och ska se till att Nyköping har ett funktionellt gatuoch vägsystem. Välskötta gator, vackra parkmiljöer,

Läs mer

Kvartalsrapport mars och prognos 1 2015. Kultur- och fritidsnämnd

Kvartalsrapport mars och prognos 1 2015. Kultur- och fritidsnämnd Kvartalsrapport mars och prognos 1 2015 Kultur- och fritidsnämnd Innehållsförteckning 1 Periodens resultat... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Investeringsredovisning... 4 2 Viktiga händelser i verksamheten...

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2010 Datum -04-16 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari mars 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-mar jan-feb Prognos helår Budget jan-dec 2009 Intäkter 101 851

Läs mer

Verksamhetsplan Miljö- och hälsoskyddsnämnd

Verksamhetsplan Miljö- och hälsoskyddsnämnd Verksamhetsplan 2019 Miljö- och hälsoskyddsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Nämndens ansvar och uppgifter...3 3 Nämndens utvecklingsområden...3 4 Mål...4 4.1 Hög attraktivitet...4 4.2 Stor

Läs mer

Årsredovisning 2011. Teknisk verksamhet - skattefinansierad

Årsredovisning 2011. Teknisk verksamhet - skattefinansierad Årsredovisning 2011 Teknisk verksamhet - skattefinansierad Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning...3 Årets händelser...3 Mål och måluppfyllelse...4 Ekonomi...4 Framtid...5 Kommentarer till

Läs mer

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018

KS/2018: Ekonomiavdelningen. Handläggare Per Malmquist Tel Kommunstyrelsen. Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Handläggare Per Malmquist Tel. 0152-293 48 Kommunstyrelsen Kommunens månadsrapport per oktober 2018 Driftredovisning Driftredovisningen omfattar ekonomiskt utfall för aktuell uppföljningsperiod samt helårsprognos.

Läs mer

1 Delårsrapport 2, 2013

1 Delårsrapport 2, 2013 D A T U M 2013-10-11 1 Delårsrapport 2, 2013 Diarienummer: Dokument: Handläggare: DU-UPP13-150 DU-UPP13-150-1 Åsa Torvaldsson Ärendegång Mötesdatum Ärendenr 1 DU-nämndens upphandlingsutskott 2013-10-18

Läs mer

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed

Revisionsrapport. Delårsrapport Smedjebackens kommun. Oktober Robert Heed Revisionsrapport Delårsrapport 2009 Smedjebackens kommun Oktober 2009 Robert Heed Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...2 2 Inledning...3 2.1 Bakgrund...3 2.2 Syfte, revisionsfråga och avgränsning...3

Läs mer

BUDGETUPPFÖLJNING. Budgetuppföljning 2015-03-31. Bygg- och miljönämnden

BUDGETUPPFÖLJNING. Budgetuppföljning 2015-03-31. Bygg- och miljönämnden Budgetuppföljning -03-31 Bygg- och miljönämnden 0 Innehållsförteckning Bygg- och miljönämnden mars... 2 Beskrivning av verksamheten... 2 Viktiga händelser under året... 2 Utveckling av verksamhetens möjligheter/risker...

Läs mer

Bygglovshantering. Krokoms kommun. Revisionsrapport. Datum Maj-Britt Åkerström Certifierad kommunal revisor

Bygglovshantering. Krokoms kommun. Revisionsrapport. Datum Maj-Britt Åkerström Certifierad kommunal revisor Bygglovshantering Krokoms kommun Revisionsrapport Datum 11-03-09 Maj-Britt Åkerström Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 SAMMANFATTNING MED REVISIONELL BEÖDMNING... 3 2 INLEDNING... 4 2.1

Läs mer

Bygg- och miljönämndens verksamhetsplan 2015

Bygg- och miljönämndens verksamhetsplan 2015 Bygg- och miljönämndens verksamhetsplan 2015 2 Innehållsförteckning Kommunfullmäktiges uppdrag till nämnden Verksamhetsplanens funktion Mål och uppdrag Nämndens uppdrag till förvaltningen Nämndens uppdrag

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Dnr 24/ Budget Fastställd av förbundsdirektionen den 19 oktober 2017,

Dnr 24/ Budget Fastställd av förbundsdirektionen den 19 oktober 2017, Dnr 24/2017-041 Budget 2018 Fastställd av förbundsdirektionen den 19 oktober 2017, 105 2017-10-11 Innehåll 1 Förbundets uppdrag och verksamhet 5 1.1 Uppdrag... 5 1.2 Verksamhet... 5 Förbundsdirektionen...

Läs mer

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Uppföljning av bostadsplanering och byggande TERTIAL 1 2017 1 SKÖVDE VÄXER! Första tertialen* under 2017 har startat i högt tempo. Månaderna januari-april har inneburit mycket arbete

Läs mer

Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017

Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom 2017-03-03 SKDN 2017/0046 0480-452902 Ekonomiskt utfall och prognos efter februari 2017 Förslag till beslut beslutar att lägga rapporten

Läs mer

Delårsuppföljning augusti 2016

Delårsuppföljning augusti 2016 Handläggare Datum Maria Engblom -09-08 0480-45 29 02 Delårsuppföljning augusti ÅRET SOM GÅTT Södermöre kommundelsnämnd beslutade den 17 februari att ge omsorgsförvaltningen i Kalmar fullt mandat och ansvar

Läs mer

Lönenämnd VÄSTMANLAND- DALARNA LÖNENÄMND DELÅRSBOKSLUT Godkänt av Lönenämnden

Lönenämnd VÄSTMANLAND- DALARNA LÖNENÄMND DELÅRSBOKSLUT Godkänt av Lönenämnden VÄSTMANLAND- DALARNA LÖNENÄMND 2016-08-31 Godkänt av Lönenämnden 160923 Den gemensamma lönenämnden för kommunerna Fagersta, Avesta, Hedemora, Norberg och Skinnskatteberg (FAHNS) har i uppdrag att utföra

Läs mer

Bygg- och miljönämnden

Bygg- och miljönämnden Bygg- och miljönämnden Ordförande: Annika Eklund Ansvarig tjänsteman: Göran Hansson Ekonomiskt utfall nettokostnader Verksamhet Bokslut 2017 Budget 2018 Bokslut 2018 Avvikelse Bygg-och miljönämnden 5 723,9

Läs mer

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Uppföljning av bostadsplanering och byggande ÅRSRAPPORT 2017 1 SUMMERING AV 2017 Byggnationsmässigt har 2017 på många sätt varit ett rekordår. Med 427 färdigställa bostäder passerar

Läs mer

Skolförvaltningen - Uppföljning

Skolförvaltningen - Uppföljning 1(4) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen 2012-05-02 RS120097 Anders Hallberg, ekonomichef 0730-377955 Regionstyrelsen Skolförvaltningen - Uppföljning 1 2012 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning Delårsrapport 2 per 31 augusti 2017... 3 1 Viktiga händelser... 3 2 Uppföljning och analys... 4 Strategiskt målområde Medborgarfokus - varje Tyresöbo i centrum... 4 Tyresöborna är

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden

Budgetuppföljningsprognos BUP , V ård - och omsorgsnämnden Tjänsteskrive 2017-10 - 24 Handläggare Anki Ekeblad Controllerenheten Diarienummer 2016VON/0130 Vård - och omsorgsnämnden Budgetuppföljnings BUP 3 2017, V ård - och omsorgsnämnden Förslag till beslut Vård

Läs mer