KVALITETSREDOVISNING Höredaskolan 2012/2013 Eksjö kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KVALITETSREDOVISNING Höredaskolan 2012/2013 Eksjö kommun"

Transkript

1 KVALITETSREDOVISNING Höredaskolan 2012/2013 Eksjö kommun Systematiskt kvalitetsarbete En arbetsprocess som gör kvalitet och likvärdighet synlig och där utgångspunkten alltid är densamma, att identifiera utvecklingsområden för ökad måluppfyllelse i förhållande till de nationella målen. Allmänna råd Systematiskt kvalitetsarbete - för skolväsendet.

2 2012/2013 2(14) 1. Rektorns sammanfattande analys och bedömning av hur väl verksamheten når de nationella målen och styrkortsmålen. 1.1 Vad har påverkat årets resultat? Rektorsbyte samt personalbyten har påverkat årets resultat, då det alltid tar lite tid att arbeta ihop sig med nya parter. I januari när jag kom till skolan blev det kaotiskt i en klass som fick nya pedagoger vid samma tidpunkt. Arbetsmiljön var inte acceptabel för varken elever eller personal, men med hjälp av resurser från sektorn och tydliga ramar för klassen är det idag betydligt lugnare. Vi hoppas på ännu bättre resultat under nästa läsår då arbetet med att skapa goda relationer fortsätter. 1.2 Vad har bidragit till en hög måluppfyllelse? Pedagogerna på skolan är duktiga att sätta in tidiga insatser för barn i behov och kontinuerligt följa upp åtgärderna. Regelbundna diagnoser och uppföljningar gör att vi tidigt hittar elever med behov. Mycket samtal i undervisningen där eleverna får berätta, beskriva och resonera med egna ord har gett resultat. Tydlig strukturerad undervisning och relationsskapande. Att skriva sig till läsning har gett positiva resultat i årskurs ett. 1.3 Vilka hinder och svårigheter har påverkat måluppfyllelsen? Lärarbyte i årskurs tre mitt i nationella prov perioden tror vi medförde ett något sämre resultat då det är svårt att instruera elever på rätt nivå när relationer saknas. Flera elever har svårt att skriva längre texter då de formar bokstäver fel, mer tid till bokstavsformning i tidiga åldrar behövs. Ett antal kränkningar är anmälda till huvudman, vilket säkert får de utsatta eleverna att prestera mindre. 1.4 Förslag till förbättringsåtgärder Försöka ta in en känd lärare för eleverna då viktiga prov ska genomföras. Både förskoleklass och årskurs ett ska delta i projektet att skriva sig till läsning i år. Det är i framtiden viktigt att avsätta tid till att forma bokstäverna rätt då eleverna genomfört den första delen av att skriva sig till läsning. Enligt Erica Lövgren bör det sker i årskurs två. Arbeta med likabehandling med hjälp av föreläsningar av Håkan Wetterö. 1.5 Rektorns reflektioner utifrån sitt ansvar Jag behöver skapa mer tid för sambedömning på skolan för att underlätta arbetet för pedagogerna samt sprida kunskap om hur bedömning ska göras och vilken typ av uppgifter vi behöver träna eleverna på. Regelbundna möten med fritids och förskoleklass ska planeras in i nästa kalendarium för att underlätta kommunikationen oss emellan. Gemensamma möten för förskoleklass och fritids ska också planeras in för att förbättra samarbetet.

3 2012/2013 3(14) 1 Förutsättningar- statistik- 15 okt 2012 Uppgifterna bygger på det som är inskickat till SCB, våra ekonomiska bokslut och rektors uppgifter kring sin organisation. Antal elever Total Budget i tkr Resultat Utfall Undervisn ingsresurs i tkr Undervisn ingsresurs /elev Verksamhetsår Lärartäthet * Läromedel i tkr Läromedel/ elev , , * Specialpedagogisk kompetens och nyttjande inom skolans egna resurser (ej SPT) Extra Tilldelning centrala resurser Verksamhetsår Specialpedagog Undervisning % Specialpedagog Utredning Specialpedagog Utveckling Undervisning i tal och språk Special lärare % Analys av förutsättningar och resultat Hur har årets organisation och förutsättningar påverkat skolans måluppfyllelse? I januari utbröt en kaotisk situation som skapade otrygga elever och pedagoger vilket säkert har påverkat årets resultat. Ny rektor och nya pedagoger kom i det här fallet samtidigt, vilket skapade oro. Arbetsmiljön var inte acceptabel för varken elever eller personal, men med hjälp av resurser från sektorn och förändringar i form av tydliga ramar är det idag betydligt lugnare. Kan du genom att förändra organisationen förbättra måluppfyllelsen? Beskriv hur Hitta möte platser för fritid och förskoleklass, för att förbättra kommunikation och samarbete. Hitta fler forum för mig och förskoleklass att diskutera pedagogik samma gäller fritids. Vi ska under nästa läsår också fortbilda oss i likabehandlingsarbete med Håkan Wetterö för att minska kränkningar och mobbning på skolan, men också för att få en samsyn. Förslag på administrativa beslut, inom givna budgetramar, som skulle höja kvalitén. Ändra min tjänst till två renodlade tjänster som förskolechef och rektor. Mycket av min tid går åt till dubbelarbete. Alla mina verksamheter ska ha arbetsplaner, likabehandlingsplaner etc. Även om en enhet är mindre så behövs det tid till alla former av möten t.ex. APT, EHT etc.

4 2012/2013 4(14) 3. Kommungemensam uppföljning och utvärdering 3.1 Kunskapsuppföljning Årskurs 2 Resultat och analys DLS Diagnostiska läs-skrivprov (DLS) är ett material för kartläggning och/eller av enskilda elevers färdigheter i läsning. Syftet med DLS läsförståelse är att få en uppfattning om elevens allmänna förmåga att läsa och förstå skönlitterära texter. 1-3 på DLS läsförståelse innebär att eleven ligger under genomsnittsvärdet, 4-6 ligger inom genomsnittsvärdet och 7-9 över genomsnittet Medelvärde Furulundsskolan 16 elever ,1 Grevhagsskolan 42 elever ,0 Hultskolan 7 elever ,1 Höredaskolan 13 elever ,1 Ingatorpsskolan 10 elever ,6 Linnéskolan 23 elever ,0 Norrtullskolan 44 elever ,8 Summa 155 elever ,5 7,7% 3,9% 7,7% 7,7% 29,0% 10,3% 10,3% 9,0% 14,2% Analys av resultatet Vad har varit framgångsrikt i undervisningen? Mycket samtal om texters innehåll, budskap, bilder. Återkoppling till barnens egna erfarenheter. Gemensamma läroböcker av två svårighetsgrader med gemensam genomgång 1 gång i veckan. Upprepad läsning sedan åk 1 (läxläsning). Tidiga satsningar med hjälp av speciallärare. Diagnoser/tester. Lugnt tempo i läseboken. Vilket stöd har getts till elever med stanine 1-2? Vi har inga elever med det resultatet. Vilka svårigheter har uppmärksammats i testsituationen som har påverkat resultatet? Lärdomar som man tar med sig i sin egen undervisning och som man vill sprida till andra. Mycket samtal om texters innehåll, budskap, bilder. Återkoppling till barnens egna erfarenheter. Gemensamma läroböcker av två svårighetsgrader med gemensam genomgång 1 gång i veckan.

5 2012/2013 5(14) Upprepad läsning sedan åk 1 (läxläsning). Tidiga satsningar med hjälp av speciallärare. Diagnoser/tester. Lugnt tempo i läseboken. Simkunnighet Antal elever Antal simkunniga* Ej simkunniga *Simmar 25 m Analys av resultatet Årskurs 3 Resultat ämnesprov åk 3, matematik Angivet i antal elever som uppnått kravnivån för ämnesprov prov i matematik mätning av längd Proportionella samband, matematiska likheter, huvudräkning A: Gruppuppgift: Geometriska objekt, B. Skriftliga räknemetoder i addition och subtraktion C. Enkla bråk, uppdelning av tal D. Geometriska begrepp E. Taluppfattning, huvudräkning addition och multiplikation F. Enkla problem G. Mäta och uppskatta tid, uppskatta area Antal elever som skrivit provet A B C D E F G Analys av resultatet på ämnesprov i matematik Lärarbyte mitt under provperioden. Instruktioner kan ha getts på ett annat sätt än vad eleverna var vana vid. Vad har varit framgångsrikt i din undervisning för att eleverna har nått målen/hög måluppfyllelse? Eftersom jag kom in som vikarie i slutet av terminen kan jag inte göra en rättvis bedömning. Det som dock gjordes, var att eleverna fick göra så många som möjligt av de gamla nationella proven som fanns att tillgå. Det var omöjligt för mig att avgöra innan, vad som behövdes i undervisningen för att eleverna skulle nå målen/hög måluppfyllelse. Vilka moment/förmågor hade eleverna behövt träna mer på? På gruppnivå syntes det mycket tydligt att gruppen behöver öva på B som handlar om skriftliga räknemetoder i addition med betoning på subtraktion. F enkla problem var det många som inte klarade i gruppen. Några av eleverna behöver även öva på de geometriska begreppen. Under sista delen av terminen har eleverna fått möjlighet att öva detta. Det jag upplevde då var att många är osäkra på hur de ska göra uppställningar. Vad kan du utveckla i din undervisning för att ge eleverna ännu bättre förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? Mitt vikariat tar slut vid terminsavslutningen men till dess arbetar vi vidare med skriftliga metoder, enkla problem och subtraktion. Till hösten bör detta återupptas.

6 2012/2013 6(14) Träna på att skriftligt redovisa sina tankegångar. Följa upp varje elevs utveckling oftare. Resultat ämnesprov åk 3, svenska Angivet i antal elever som uppnått kravnivån för ämnesprov prov i svenska A: Tala B. Läsuppgift, Berättande text C. Läsuppgift, Faktatext D. Elevens högläsning E. Elevens textsamtal F. Skrivuppgift, berättande text G: Stavning interpunktion H. Skrivuppgift, faktatext Antal elever som skrivit provet A B C D E F G H Analys av resultatet på ämnesprov i svenska Lärarbyte under provperioden medförde att det blev lång tid mellan vissa prov som enligt instruktionen skulle ske tätt inpå varandra. Det var första gången den nya läraren genomförde ÄP. Vad har varit framgångsrikt i din undervisning för att eleverna har nått målen/hög måluppfyllelse? God läsundervisning, uppföljning av elevernas utveckling. Bra samarbete med föräldrarna kring bland annat läxläsningen. Vilka moment/förmågor hade eleverna behövt träna mer på? Skrivandet faktatexter. Utveckla genreskrivandet. Skriva mer. Visa goda exempel. Alla har inte skrivflyt bokstäver formas bakvänt. Eleven som ej klarade högläsningsprovet har hela tiden trott att det var viktigare att läsa med flyt. De som skrev har jag svårt att bedöma eftersom jag inte har deras prov eller provresultat här. Vad kan du utveckla i din undervisning för att ge eleverna ännu bättre förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? Ta det lugnt och göra det grundligt.

7 2012/2013 7(14) Resultat och analys av resultat (klarar kunskapskraven) i samtliga ämnen i åk 3. Antal elever som undervisats i ämnet Ämne Antal elever som når målen i kunskapskraven för åk 3 16 Bild Idrott och hälsa Musik Slöjd Svenska Matematik NO SO 14 Analys av resultatet Resultat ämnesprov åk 6 matematik Angivet i antal elever som uppnått kravnivån för ämnesprov prov i matematik Provet har varit indelat i 5 delprov men redovisas här som ett sammanlagt provbetyg från samtliga delprov. A Muntlig uppgift i grupp B Skriftlig uppgift, med miniräknare C Skriftlig uppgift, med miniräknare D Skriftlig uppgift utan miniräknare E Skriftlig uppgift med miniräknare Antal elever som skrivit provet Sammanlagt Provbetyg E D C B A Analys av resultatet på ämnesprov i matematik Vad har varit framgångsrikt i din undervisning för att eleverna har nått målen/hög måluppfyllelse? En tydlig och strukturerad undervisning. Ständigt återkommande feedback genom t ex rättning av maböcker, där jag också försöker ge hjälp för att komma vidare och inte släppa igenom ofullständiga lösningar. Mycket matteprat för att förklara och förtydliga och där också elever tränas att sätta ord på och förklara olika lösningsmetoder. Några elever har fått stöd i matematik under Elevens val-tid, alltså utöver ordinarie undervisning i matematik. Dessa elever kunde då få stöd att utveckla den grundläggande matematiken. Vilka moment/förmågor hade eleverna behövt träna mer på? Beskriva och berätta med ord föra muntligt matematiskt resonemang. Använda de riktiga begreppen. Vad kan du utveckla i din undervisning för att ge eleverna ännu bättre förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? Skapa förutsättningar för att eleverna ska träna att beskriva och resonera muntligt och skriftligt.

8 2012/2013 8(14) Resultat ämnesprov åk 6, svenska Angivet i antal. A. Tala, samtal och redogörelse B1. Läsförståelse, berättande text B2. Läsförståelse, sakprosa C1. Skrivuppgift, berättande C2 Skrivuppgift, beskrivande och förklarande text Antal elever som skrivit provet Betyg delprov A Betyg delprov B 1 och B2 Betyg delprov C1 och C2 Provbetyg F E D C B A F E D C B A F E D C B A F E D C B A Analys av resultatet på ämnesprov i svenska Vad har varit framgångsrikt i din undervisning för att eleverna har nått målen/hög måluppfyllelse? Vi har tränat läsförståelse och olika strategier för fördjupad läsförståelse på ett mer medvetet sätt. Vi har skrivit texter inom olika genrer, bearbetat och förbättrat. Studerat andras texter, bedömt dessa och gjort förbättringar. Jobbade medvetet med läsförståelsestrategier i åk 5 (enligt Lena Franzén) klasslärare och speciallärare arbetade tillsammans. Några elever fick sedan enskild undervisning i någon period. Arbetat med genreskrivande. Vilka moment/förmågor hade eleverna behövt träna mer på? Några elever saknar fortfarande skrivflyt - det tar emot att skriva. Viktigt att ta tag i detta tidigt. Koppla ihop skrivandet i svenska mer med fler ämnen. Vad kan du utveckla i din undervisning för att ge eleverna ännu bättre förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? De hade behövt ännu mer träning i att föra komplexa resonemang, se samband och se händelser och frågor ur olika perspektiv. Resultat av ämnesprov åk 6, engelska A. Tala/samtala B. Läsa och förstå/lyssna och förstå C. Skriftlig uppgift Antal elever som skrivit provet Betyg delprov A Betyg delprov B Betyg delprov C provbetyg F E D C B A F E D C B A F E D C B A F E D C B A Analys av resultatet på ämnesprov i engelska Vad har varit framgångsrikt i din undervisning för att eleverna har nått målen/hög måluppfyllelse?

9 2012/2013 9(14) Pratat/Samtalat mycket engelska i par och mindre grupper men även använt engelska under hela lektionerna. Tränat på att ställa frågor. Fört dialog med eleverna kring läxläsning och vad som är svårt. Vilka moment/förmågor hade eleverna behövt träna mer på? Några elever borde ha fått mer undervisning på sin nivå. Önskvärt med texter på olika nivåer. Glappet mellan de som kan mycket och har svårt har blivit större. Har proven blivit svårare? Vad kan du utveckla i din undervisning för att ge eleverna ännu bättre förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? Individualisera mer. Följa kunskapsutvecklingen hos varje elev genom läxförhör, diagnoser Lära eleverna studieteknik. Resultat och analys av kemi ämne där ämnesprov har genomförts. A. Använda kunskaper i kemi för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle. B. Genomföra systematiska undersökningar i kemi. C. Använda kemins begrepp i beskrivningar och förklaringar av, samt resonemang kring, fysikaliska samband i naturen och samhället. Antal elever som skrivit provet Provbetyg 17 F E D C B A Analys av resultatet på ämnesprov i No ämne: Vad har varit framgångsrikt i din undervisning för att eleverna har nått målen/hög måluppfyllelse? Vid årsskiftet skedde ett lärarbyte, vilket gör det svårt att göra en analys på så kort tid. Många elever har varit intresserade och tyckt att No-ämnena har varit roliga. Vilka moment/förmågor hade eleverna behövt träna mer på? Vissa elever har hoppat över många öppna frågor men ändå nått betyg D. Vad kan du utveckla i din undervisning för att ge eleverna ännu bättre förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? Tänka på att koppla experiment till större, verkliga sammanhang. Resultat och analys av SO ämne där ämnesprov har genomförts. A Skriftlig uppgift B Skriftlig uppgift Antal elever som skrivit provet Deltagit delprov A Deltagit delprov B Provbetyg F E D C B A Analys av resultatet på ämnesprov i SO ämne:

10 2012/ (14) Vad har varit framgångsrikt i din undervisning för att eleverna har nått målen/hög måluppfyllelse? Höga förväntningar. Vilka moment/förmågor hade eleverna behövt träna mer på? Tränat mer på att resonera, se samband, se ur olika perspektiv. Har haft svårt att hitta bra uppgifter och frågeställningar har nog tolkat förmågor och kunskapskrav svårare än vad det behöver vara (enligt ÄP). Vissa har nog inte orkat skriva så mycket och skulle nog klarat mer muntligt. Träna mer på att skriva utförligt. Vad kan du utveckla i din undervisning för att ge eleverna ännu bättre förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? Låta eleverna titta på olika elevexempel Betygsstatistik i åk 6 Betygsstatistik alla ämnen se bilaga 1 Genomsnittligt meritvärde Höredaskolan Eksjö kommun Pojkar Flickor Totalt Alla avvikelser (högt/lågt) kommenteras extra Två elever F i engelska: Dessa har fått stödundervisning i engelska under åk 5 och 6. Bland annat har Help-materialet använts, förförståelse till veckans text, översättning, träning av ord och fraser, muntliga övningar. En del av stödet gavs utöver ordinarie lektioner. Detta stöd fick också tre andra elever som sedan nådde betyg E. Viktigt med fortsatt stöd. Många elever har E i fysik. Lärarbyte mellan åk 4 och 5 samt vid årsskiftet 12/13. Betygen från höstterminen ändrades inte nämnvärt. I övrigt tycker vi att det är en normal spridning av betyg i de olika ämnena. Analys av ämnesprov /betygsättning ht-12 och vt-13. Skolverkets prov stämmer överlag överens med lärarnas egna bedömningar, med reservation för matematik där några elever nådde högre resultat än förväntat. Genom ämnesprovens resultat höjdes en del betyg. På höstterminen sattes lägre betyg då man var osäker. Simkunnigheten Antal elever Antal simkunniga* Ej simkunniga * Eleven kan simma 200 m varav 50 meter i ryggläge Analys av resultatet

11 2012/ (14) 3.2 Resultat och analys av Lgr 11 i praktiken Resultat och analys av enkäten Givande att träffas årskursvis i kommunen, utbyte av erfarenheter Vi använder i större utsträckning ett gemensamt språk. Bedömning och betyg behöver fortsatt diskuteras mellan skolorna för att nå samsyn. På skolan behöver bli bättre på att använda själv- och kamratbedömning. Vi ska försöka hitta ett avprickningsmaterial att använda på skolan hela vägen F-6. Vi behöver sambedöma ämnesproven i större utsträckning, ett lärande för alla och ett sätt att utveckla undervisningen. 3.3 Uppföljning av nationella mål Sammanfattande bedömning: Våra starka sidor är: Tidigt upptäcka elever i behov av särskilt stöd och sätta in åtgärder, där av kan många elever använda det svenska språket i tal och skrift. Vår undervisning i matematik har utvecklats de senaste. Vi använder ett lågaffektivt bemötande. Mål som vi vill utveckla: Att varje elev visar respekt för och omsorg om såväl närmiljön som miljön i ett vidare perspektiv. Att varje elev utvecklar förmågan att själv bedöma sina resultat och ställa egen och andras bedömning i relation till de egna arbetsprestationerna och förutsättningarna Förslag till åtgärder: I skolans värdegrundsarbete nästa läsår kommer ett fokusområde vara att varje elev visar respekt för och omsorg om såväl närmiljön som miljön Resultat och analys av skriva sig till läsning Förskoleklass Resultat Förskoleklassen i Höreda har i år inte deltagit i det här projektet, men vi kommer att vara med till hösten. Åk 1 Resultat 1. Är det några elever som har haft större nytta av att inte skriva själva? De som har haft större nytta av att skriva på datorn, är de som har finmotoriska svårigheter. Har man svårt med ljudsegmentering får man svårigheter med läsutvecklingen. Vi kan inte säga om elever med resultat under 12 i Fonolek har haft lättare att knäcka läskoden. Vi har inte följt upp tidigare klassers Fonolek i maj år 1.

12 2012/ (14) 2. Om man jämför de elever som har haft under 12 poäng på Fonolek vid höstterminens start med tidigare grupper man haft, där eleverna har haft under 12 poäng. Märks det någon skillnad vid vilken tidpunkt eleverna har knäckt sin läskod? Det är svårt att säga om elever med resultat under 12 i Fonolek har haft lättare att knäcka läskoden efter att ha deltagit i projektet Skriva sig till läsning. Vi har inte följt upp tidigare klassers Fonolek i maj årskurs 1. Resultat fonolek: Antal rätt Segment initialt syntes 18 rätt 7 st rätt 4 st 3x6,1x5 2x6,2x5 3x6,1x5 16 rätt 3 st 6, 5, 4 4, 5, 6 3x6 15 rätt 1 st Antal rätt FK maj Dec år 1 Maj år 1 18 rätt 3 st 7 st 7 st 17 rätt 2 st 4 st 4 st 16 rätt 3 st 2 st 3 st 15 rätt 0 1 st 1 st 14 rätt 2 st 1 st 12 rätt 3 st 11 rätt 1 st 6 rätt 1 st 3. Har eleverna haft lättare för att knäcka läskoden när man har arbetat med projektet Att skriva sig till läsning? Vi tycker att eleverna har kommit längre i sin läsutveckling. Av femton elever är det endast en elev som inte har knäckt läskoden. Två elever har inte nått målen för årskurs ett i god läsutveckling. 4. Har eleverna kommit längre i sin läs-och skrivutveckling än om man jämför grupper som inte haft daglig tillgång till dator eller Ipad? Jag tycker att eleverna har kommit längre i sin läsutveckling. Av femton elever är det endast en elev som inte har knäckt läskoden. Två elever har inte nått målen för årskurs ett i god läsutveckling. Analys av resultat 1. Beskriv kortfattat i vilken omfattning och hur du har arbetat med skriva sig till läsning i undervisningen. Vi har jobbat cirka tre tillfällen varje vecka med att skriva ord, meningar och texter på datorerna. Vi började med att skriva ord från veckans bokstav. Vi klippte ur dem och klistrade in dem i en bokstavsbok. Efter höstterminen gick vi över till att skriva meningar med orden istället. Vi har skrivet faktatexter om djur. Dessa har vi samlat i pärmen och nu har vi satt ihop alla till var sin faktabok som vi har spiralbundet. Vi har skrivet och berättat om lov och saker som hela klassen har gjort. Dessa berättelser har jag nästan alltid satt ihop till en klassbok. Vi har även haft skrivtimme, då en del skrivet egna sagor, medans andra har fått ideer av mig. Ett antal barn har velat skriva fritt. Vi har parallellt projektet arbetat med traditionell läsundervisning två gånger i veckan samt upprepad läsning som läsläxa. Bokstavsinlärning med hjälp av Fonomix-munnar. 2. Har projektet påverkat elevernas läs- och skrivutveckling? Ja, vi tycker att projektet har påverkat elevernas läs- och skrivutveckling positivt.

13 2012/ (14) 3. Vad har varit framgångsrikt i projektet skriva sig till läsning som bidragit till att elevernas läs- och skrivutveckling nått en högre måluppfyllelse? Framgångsrikt har varit att barnen snabbare skriver längre texter, eftersom de slipper att forma bokstäver. Barnen får skrivvana, stavar mer rätt, har mellanrum mellan orden och skriver med korrekta meningar. Jag har även haft stor nytta av extra programmen. Barnen har framför allt gillat att spela Matematik i Måneby. Egna slutsatser: Jag tycker att barnen har kommit igång bättre att skriva berättelser och att läsa. De bärbara datorer har underlättat för barn med finmotoriska svårigheter och vi har upplevt att de tagit till sig undervisningen bättre. 4. Vilka hinder och svårigheter har du stött på med datorer/ipads i undervisningen som hindrat en högre måluppfyllelse. Hinder har varit när skrivaren inte fungerat som den ska. Även saker som att det i början var kul att dra ut hörlurarna så alla kunde höra vad datorn sa. 5. Vad kan du utveckla i din undervisning med datorer/ipads för att ge eleverna förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt i förhållande till de ämnesprov målen? Tankar jag har som man kan utveckla är följande: -Att koppla talsyntesen och lyssna på det man själv skrivit. - Öka motivation genom att ha naturliga mottagare till det barnen skriver; tex brev hem och till andra släkt och vänner, insändare, politiker, de man varit på studiebesök hos mfl - Lägga ut elevernas arbeten på klassens/skolans hemsida. - Skriva loggbok på datorn som man sparar: planeringar/utvärderingar - Skapa egna ordlistor 6. Vilka eventuella tekniska svårigheter bör lösas för att projektet ska blir mer framgångsrikt? Tekniska svårigheter som om man löser dem, gör projektet mer framgångsrikt: Smidigare om barnen inte behöver välja färg på text och bakgrund. Bra om det inte finns för många storlekar på text att välja på. Egna slutsatser: Jag tycker att barnen har kommit igång bättre att skriva berättelser och att läsa, men jag vet inte om det har hjälpt dem som har läs och skrivsvårigheter mer. Däremot anser jag att bärbara datorer underlättar för barn med finmotoriska svårigheter och detta gör att de mår bättre och tar till sig undervisningen bättre. Vi har arbetat parallellt med traditionell läsundervisning två gånger i veckan samt upprepad läsning som läsläxa. Bokstavsinlärning med hjälp av Fonomix-munnar.

14 2012/ (14) 4. Skolans egna prioriterade mål 4.1 Eleverna ska ges inflytande över arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll. Resultat I de lägre åldrarna styr pedagogerna mer men exempel på inflytande kan vara att välja djur att forska om. Dessutom är pedagogerna lyhörda för elevernas intressen för att skapa motivation. Mer inflytande ges ju äldre de blir, t ex får eleverna ibland inflytande över innehåll och slutuppgift när Lpp presenteras. Analys Olika klasser är olika mogna för att ha inflytande och kan behöva mer eller mindre styrning. Vi behöver bli bättre på att utvärdera Lpp med eleverna och använda utvärderingen vid planering av nästa område. 4.2 Vi vidareutvecklar värdegrundsarbetet på skolan. Resultat Värdegrundsbroschyren har reviderats och en plan för Elevhälsoarbetet gjorts. Analys Vi behöver fortsätta utveckla värdegrundsarbetet. T ex utveckla rastverksamheten, sociala mål på hela skolan. 4.3 Pedagogerna dokumenterar kontinuerligt elevernas kunskapsutveckling. Resultat Vi har en utvecklingspärm för varje elev. Den används i olika utsträckning och på olika sätt. Analys Vi behöver diskutera vidare kring hur pärmen används och kring bedömning överhuvudtaget. Även IUP behöver diskuteras. 4.4 Hur upplevs arbetsbelastningen för er pedagoger nu. Resultat Tung vårtermin för klasslärare i åk 6 ÄP, betygsättning. Det blir inte mycket tid över för ordinarie undervisning. ÄP känns ändå meningsfulla att göra. Analys Mer sambedömning när det gäller vissa prov och uppgifter. Se det som utveckling av undervisning och bedömning och för att skapa en samsyn på hela skolan.

KVALITETSREDOVISNING Prästängsskolan 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Prästängsskolan 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Prästängsskolan 2012/2013 Eksjö kommun Systematiskt kvalitetsarbete En arbetsprocess som gör kvalitet och likvärdighet synlig och där utgångspunkten alltid är densamma, att identifiera

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Tintin, Höredaskolan. 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Tintin, Höredaskolan. 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Tintin, Höredaskolan 2012/2013 Eksjö kommun 2(5) 1. Rektorns sammanfattande analys och bedömning av hur väl verksamheten når de nationella målen och styrkortsmålen. 1.1

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Grevhagsskolan 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Grevhagsskolan 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Grevhagsskolan 2012/2013 Eksjö kommun Systematiskt kvalitetsarbete En arbetsprocess som gör kvalitet och likvärdighet synlig och där utgångspunkten alltid är densamma, att identifiera

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Vargen, Hults skola. 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Vargen, Hults skola. 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Vargen, Hults skola 2012/2013 Eksjö kommun 2(6) 1. Rektorns sammanfattande analys och bedömning av hur väl verksamheten når de nationella målen och styrkortsmålen. 1.1

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kommunens läsmål åk 2

Kommunens läsmål åk 2 Kommunens läsmål åk 2 Måluppfyllese av läskunnighet pojkar flickor totalt Svenska som modersmål 84 % 92 % 88 % Annat modersmål än 64 % 85 % 74 % svenska Samtliga elever 82 % 91 % 86 % Resultat av delproven

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN Bilaga 2 Barn och Familj 2009-09-21. UTDRAG ur inlämnade analyser av resultat nationella ämnesproven skolår 3 våren 2009.

ESLÖVS KOMMUN Bilaga 2 Barn och Familj 2009-09-21. UTDRAG ur inlämnade analyser av resultat nationella ämnesproven skolår 3 våren 2009. ESLÖVS KOMMUN Bilaga 2 Barn och Familj 2009-09-21 UTDRAG ur inlämnade analyser av resultat nationella ämnesproven skolår 3 våren 2009 Västra skolan Resultat på de nationella ämnesproven skolår 3 Eftersom

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013

Kvalitetsredovisning. Ramkvilla skola. Läsåret 2012-2013 Kvalitetsredovisning Läsåret 2012-2013 Ort och datum: Vetlanda kommun 2013-09-16 Sara Carlsson Rektor Innehåll 1. Grundskolan...... 2 1.1 av kunskapsresultat......2 1.2 Områden som ska åtgärdas.......5

Läs mer

Inriktning Kommun Kommunkod

Inriktning Kommun Kommunkod Skolblad avseende Rudolf Steinerskolan Göteborg Tallhöjdsgatan 1 474 GÖTEBORG Tel Fax wwwsteinerskolanse Huvudman Fristående Inriktning Kommun Kommunkod Waldorf Göteborg 1480 Skolform Grundskola Skolenhetskod

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR slutversion 1. Kunskaper Kartläggningen i förskoleklass vårterminen visar i svenska ett mycket positivt resultat i språkutvecklingsarbetet. Även kartläggningen i matematik visar också ett positiv resultat,

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 67,7 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 67,7 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik Skolblad avseende Kyrkbyns skola Skolgatan 4 79430 ORSA Tel Fax www.orsa.se Huvudman Kommunal Kommun Kommunkod Orsa 2034 Skolform Grundskola Skolenhetskod 203400201 Skolid 03945 Skolbladet presenterar

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Skolblad avseende Grämestaskolan. Faktaruta. Grämesta 271 87293 LUNDE Tel Fax Skolenhetskod 76249351. Kommunen. http://www.kramfors.

Skolblad avseende Grämestaskolan. Faktaruta. Grämesta 271 87293 LUNDE Tel Fax Skolenhetskod 76249351. Kommunen. http://www.kramfors. Skolblad avseende Grämestaskolan Grämesta 271 87293 LUNDE Tel Fax Huvudman Kommunal Kommun Kramfors Kommunkod 2282 Skolform Grundskola Skolenhetskod 76249351 http://www.kramfors.se Skolbladet presenterar

Läs mer

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2017/18

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2017/18 Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2017/18 Diarienummer: 2018:1619, 2018:1620, 2018:1621 Dnr: 2018:1619, 2018:1620, 2018:1621 1 (25) Sammanfattning... 2 Inledning... 3 Om de nationella

Läs mer

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 71,6 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 71,6 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik Skolblad avseende Brovägen 31405 KINNARED Tel Fax www.hylte.se/kinnared Huvudman Kommunal Kommun Kommunkod Hylte 1315 Skolform Grundskola Skolkod 131501401 Skolid 02357 Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 71,6 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 71,6 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik Skolblad avseende Hågadalsskolan Granitvägen 14 C 752 UPPSALA Tel Fax www.hagadalsskolan.uppsala.se Huvudman Kommunal Kommun Kommunkod Uppsala 0380 Skolform Grundskola Skolkod 038000403 Skolid 00789 Skolbladet

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Resultat nationella ämnesprov årskurs 3 läsåret 2009/2010

Resultat nationella ämnesprov årskurs 3 läsåret 2009/2010 Bilaga 1 RAPPORT 2010-09-10 Resultat nationella ämnesprov årskurs läsåret 2009/2010 Det är andra året som nationella prov genomförs i årskurs. 1. Matematik Av eleverna i årskurs är det 88,0 % som sammantaget

Läs mer

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 71,6 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik

Kommun Kommunkod. Riket - i grundskolan totalt. Riket - andel (%) i ämnet matematik. 71,6 - antal som deltagit i samtliga delprov i ämnet matematik Skolblad avseende Torups skola Bosgårdsvägen 12 341 TORUP Tel Fax wwwhyltese/torup Huvudman Kommunal Kommun Kommunkod Hylte 1315 Skolform Grundskola Skolkod 1315001 Skolid 02355 Skolbladet presenterar

Läs mer

Kommun Kommunkod Skolform

Kommun Kommunkod Skolform Skolblad avseende Bjärehovskolan Lingvägen 17 23734 BJÄRRED Tel Fax http://wwwlommase/bjerehov Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Skolform Lomma 1262 Grundskola Skolkod 126200503 Skolid 02061 Nedan presenteras

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Skolblad avseende Unnaryds skola. Faktaruta. Norra vägen UNNARYD Tel Fax. Hylte Kommunen. Kommunkod. Skolenhetskod

Skolblad avseende Unnaryds skola. Faktaruta. Norra vägen UNNARYD Tel Fax. Hylte Kommunen. Kommunkod. Skolenhetskod Skolblad avseende Unnaryds skola Norra vägen 22 31083 UNNARYD Tel Fax Huvudman Kommunal Kommun Kommunkod Hylte 15 Skolform Grundskola Skolenhetskod 28921911 http://www.hylte.se/unnaryd Skolbladet presenterar

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Grundskolans resultat

Grundskolans resultat Grundskolans resultat Innehåll: Resultat Falkenberg och riket över tid: Meritvärde, elever som når mål i alla ämnen, nationella prov, behöriga till gymnasiet. Sid 2 7. Resultat Falkenberg 2011: Meritvärde,

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-09-12 Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan Kvalitetsanalys Dalstorpskolan Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 11 Arbete i verksamheten... 13 Övriga mål enligt

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Bergetskolan Gillevägen 1 79433 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 44551665 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Lokal pedagogisk planering Läsåret 2014-2015

Lokal pedagogisk planering Läsåret 2014-2015 Lokal pedagogisk planering Läsåret 2014-2015 Kurs: Engelska årskurs 6 Tidsperiod: Vårterminen 2015 vecka 3-16 Skola: Nordalsskolan, Klass: 6A, 6B och 6C Lärare: Kickie Nilsson Teveborg Kursen kommer att

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola

Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola 2015-09-13 Kunskap, utveckling och lärande Ankarsrums skola Beskrivning av resultat Hur blev det? Hur ser resultaten ut på din skola, enkäter, måluppfyllelse, nationella prov övrigt? Bedömning av elevens

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Rimforsa skola. läsåret 12/13

Kvalitetsredovisning. Rimforsa skola. läsåret 12/13 Kvalitetsredovisning Rimforsa skola läsåret 12/13 Till grund för redovisningen ligger personalens utvärderingar av verksamheten och skolans planer, elevernas trivselenkäter, resultaten från nationella

Läs mer

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2015/16

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2015/16 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 0 (18) Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2015/16 I den här promemorian beskrivs s statistik om resultaten från de nationella proven

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 10 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Kvistbergsskolan Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning 2015 2016 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade i Norrsätra grundskola. Åk 1-3 i L-huset och åk 4-6 i M-huset. En lärare

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 217/218 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Papegojan Ingatorpsskolan. 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Papegojan Ingatorpsskolan. 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Fritidshemmet Papegojan Ingatorpsskolan 2012/2013 Eksjö kommun 2(6) 1. Rektorns sammanfattande analys och bedömning av hur väl verksamheten når de nationella målen och styrkortsmålen.

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen 2013-04-25 Stockholms kommun Rektorn vid Sofia skola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Sofia skola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm,

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Linnéskolan 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Linnéskolan 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Linnéskolan 2012/2013 Eksjö kommun Systematiskt kvalitetsarbete En arbetsprocess som gör kvalitet och likvärdighet synlig och där utgångspunkten alltid är densamma, att identifiera

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Bergetskolan Gillevägen 1 79433 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 44551665 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Ämnesprov i årskurs 3

Ämnesprov i årskurs 3 Utbildningsstatistik Reviderad 1 (8) Ämnesprov i årskurs 3 Ämnesproven i matematik, svenska och svenska som andraspråk i årskurs 3 genomförs i slutet av årskursen och är obligatoriska att använda. 1 Resultat

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING FRIDASROSKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING FRIDASROSKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Generellt sett ser vi att eleverna nått goda resultat. Nästan alla elever i årskurs 1 har nått kommunens läsmål. Dock är resultatet något sämre för årets ettor än för förra årets trots den

Läs mer

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2016/17

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2016/17 Enheten för förskole- och grundskolestatistik 2017-11-30 1 (19) Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2016/17 I den här promemorian beskrivs s statistik om resultaten från de nationella

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Uppsala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Årstaskolan F-5 i Uppsala kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080 00, E-post: skolinspektionen.umea@skolinspektionen.se

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Norrtullskolan 2012/2013 Eksjö kommun

KVALITETSREDOVISNING Norrtullskolan 2012/2013 Eksjö kommun KVALITETSREDOVISNING Norrtullskolan 2012/2013 Eksjö kommun Systematiskt kvalitetsarbete En arbetsprocess som gör kvalitet och likvärdighet synlig och där utgångspunkten alltid är densamma, att identifiera

Läs mer

För mer information kontakta: Monica Vesterlund Olsson kvalitetsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen telefon eller

För mer information kontakta: Monica Vesterlund Olsson kvalitetsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen telefon eller För mer information kontakta: Monica Vesterlund Olsson kvalitetsstrateg på barn- och utbildningsförvaltningen telefon 08-706 82 17 eller monica.vesterlund.olsson@sundbyberg.se Fokus på måluppfyllelse grundskolan

Läs mer

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2014/15

Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2014/15 nheten för utbildningsstatistik 1 (20) Resultat på nationella prov i årskurs 3, 6 och 9, läsåret 2014/15 I den här promemorian beskrivs s statistik om resultaten från de nationella proven i grundskolan.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta

Systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan 4-6 Sjötofta Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Grundskolan 4-6 Sjötofta Innehåll 1 Anvisningar 3 2 Resultat 4 2.1 Kunskaper Utbildningsresultat... 4 2.1.1 Har i nuläget förväntade kunskaper för kunskapskravet

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Linnéskolan 2013/2014. Systematiskt kvalitetsarbete

KVALITETSREDOVISNING Linnéskolan 2013/2014. Systematiskt kvalitetsarbete KVALITETSREDOVISNING Linnéskolan 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete En arbetsprocess gör kvalitet och likvärdighet synlig och där utgångspunkten alltid är densamma, att identifiera utvecklingråden

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10013 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Magelungsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Magelungsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson

Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Ing-Marie Jonsson Barn- och utbildning Nykroppa skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014 2015 Rektor Ing-Marie Jonsson Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 1.1 Mål... 3 1.2 Måluppfyllelse...

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för

Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Kvalitetsredovisning 2010/2011 för Åbyggeby skola och fritidshem Kerstin Norlin biträdande rektor 1. Inledning Verksamheten har bedrivits med 70 barn i åldrarna 6-10 år, fördelade i förskoleklass upp till

Läs mer

Kunskapsuppföljning Barn- och ungdomsförvaltningen 2014

Kunskapsuppföljning Barn- och ungdomsförvaltningen 2014 Datum: 140322 Handläggare: Rachel Törnell Direktnr: 0322-61 70 67 Kunskapsuppföljning Barn- och ungdomsförvaltningen 2014 Nytt betygssystem I och med att ett nytt betygssystem har införts i svensk skola

Läs mer

Nationella prov i grundskolan våren 2012

Nationella prov i grundskolan våren 2012 23 januari 2013 1 (35) Nationella prov i grundskolan våren 2012 I denna promemoria beskrivs s statistik om nationella prov i grundskolan våren 2012. Provresultat redovisas för årskurserna 3, 6 och 9. Våren

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-13 Grundskolan fskl-6 Rektor 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och effekter av dessa som genomförts för

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av målstyrning.

Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Revisionsrapport Granskning av målstyrning. Nämnden för Bildning, Fritid och Kultur Härjedalens Kommun 23 januari 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Granskningsresultat... 3 3. Bedömning

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Resultatredovisning grundskola 268,6 92,3 95,6. Betyg, behörighet och nationella prov. Meritvärde årskurs 9, genomsnitt 17 ämnen

Resultatredovisning grundskola 268,6 92,3 95,6. Betyg, behörighet och nationella prov. Meritvärde årskurs 9, genomsnitt 17 ämnen Meritvärde årskurs 9, genomsnitt 17 ämnen Pojkar 262,9 275,7 Flickor Flickor 268,6 Pojkar 91,3 95,3 228,7 Uppnådda kunskapskrav årskurs 9, andel elever, alla ämnen 93,2 92,3 75,6 84,4 95,6 96,0 Flickor

Läs mer

Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan

Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING 2013-08-13 DNR BUN 2013.183 JONAS BERKOW SID 1/1 JONAS.BERKOW@VALLENTUNA.SE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Rapport resultat grundskolan Förslag

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stureskolan period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för Stureskolan period 1 (juli-sept), läsåret 2014-10-30 Kvalitetsarbete för Stureskolan period 1 (juli-sept), läsåret 2014-2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2015-2016 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Typ av huvudman. Stiftelsen Hannaskolan Konfessionell Örebro 1880 Grundskola Inriktning Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Typ av huvudman. Stiftelsen Hannaskolan Konfessionell Örebro 1880 Grundskola Inriktning Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Hannaskolan Egnahemsgatan 2 70347 ÖREBRO Tel http://wwwhannaskolannu Typ av huvudman Huvudman Inriktning Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Enskild Stiftelsen Hannaskolan Konfessionell

Läs mer

Barn- och utbildning Maria Sjödahl Nilsson. Strandvägsskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret

Barn- och utbildning Maria Sjödahl Nilsson. Strandvägsskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret Barn- och utbildning Maria Sjödahl Nilsson Strandvägsskolan Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2017-2018 Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3 Mål... 3 Måluppfyllelse... 3 Åk.3... 3 Nationella prov i svenska

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Tvåspråkighetssatsning Manillaskolan ~^

Tvåspråkighetssatsning Manillaskolan ~^ VCc ^j^\ Tvåspråkighetssatsning Manillaskolan ~^ Specialpedagogiska skolmyndigheten Definition Tvåspråkighet: Funktionell tvåspråkighet innebär att kunna använda båda språken för att kommunicera med omvärlden,

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Maria Sjödahl Nilsson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Maria Sjödahl Nilsson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3

Läs mer

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015

KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 KVALITETSUPPFÖLJNING TJÄRNÖ SKOLA årskurs 1 6 LÄSÅRET 2014/2015 15/11/19 Förutsättningar som i stor utsträckning påverkat resultat 2014/2015 Eleverna har generellt bra kunskaper och är intresserade av

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Kärna skola Kärnavägen 8 44270 KÄRNA Tel http://wwwkungalvse Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Kungälv Kungälv 1482 Grundskola 77589196 Skolbladet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Datum 2013-09-05 1 (11) Kvalitetsanalys för Sickla skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 enhet Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Alsike skola Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Verksamhetsuppdrag 2018 Förskolan Björkenäs

Verksamhetsuppdrag 2018 Förskolan Björkenäs Handläggare Datum Katarina Sandberg 2017-11-08 0480-45 30 03 Verksamhetsuppdrag 2018 Förskolan Björkenäs Inom de områden där enheterna inte har fått tilldelat ett enhetsmål ska resultaten ligga kvar på

Läs mer

Riktlinjer för stöd till elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi

Riktlinjer för stöd till elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi Riktlinjer för stöd till elever med läs- och skrivsvårigheter/dyslexi Läsförmåga är en nyckel för inkludering både i skolan och i samhället. Att kunna läsa är elevens viktigaste redskap för att lyckas

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Bergaskolan Gamla Landsvägen 16 19630 KUNGSÄNGEN Tel http://wwwupplands-brose/barn-och-utbildning/barn-ochunga-6-16-ar/kommunala-skolor/bergaskolanhtml Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Smedby skola Ryttargatan 275 19471 UPPLANDS VÄSBY Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Upplands Väsby 04 Grundskola 36789655 http://wwwupplandsvasbyse/smedbynavet

Läs mer

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Klockarhagsskolan Klockarvägen 6 71234 HÄLLEFORS Tel http://wwwhelleforsse Typ av huvudman Huvudman Lägeskommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Hällefors Hällefors 1863 Grundskola

Läs mer