Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)"

Transkript

1 152 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag Tid Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Mona Jeansson (s) Steve Sjögren (s) Kjell Axelsson (s) Christina Magnusson (s) Bertil Dahl (v) Jonas Löhnn (mp) Per-Olof Jonsson (m) Jonas Lövgren (m) Kajsa Hedin (m) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) Bengt-Olof Roos (kd) Ersättare Jussi Gröhn (s) Cecilia Strömberg (s) Jessica Rydell (mp) Anita Wollin (c) Anna-Britt Wejdsten (fp) Övriga närvarande Roland Karlsson Ann-Sofie Dejke Ingvar Johansson Ann-Mari Nilsson Christina Karlberg Julia Servenius Jan G Nilsson

2 Kommunstyrelsen Hans Johansson Michael Gelebo 133 Björn Carlswärd Eva Jansson Sekreterare Ingvar Johansson Justerat Johan Persson ordförande Jonas Löhnn Anslaget på kommunens anslagstavla den 19 augusti 2008

3 Kommunstyrelsen Borgen för KIFAB i Kalmar AB för lån för tillbyggnad av Muttern 12 på Berga industriområde (dnr KS 2008/ ) Handlingar * KIFAB i Kalmar AB:s skrivelse den 4 augusti * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 5 augusti 2008, 161. Trelleborg Rubore AB bedriver sin verksamhet, som främst fokuserar på att framställa avancerade belagda material för dämpning av ljud och vibrationer, på fastigheten Muttern 12 på Berga industriområde. Verksamheten har utvecklats kraftigt och företaget har beslutat att investera i ytterligare en ny produktionslina. Det kommunägda bolaget KIFAB i Kalmar AB har beslutat att genomföra en tillbyggnad av fabriksbyggnaden. KIFAB har begärt att kommunen ska godkänna en sådan investering och teckna borgen för bolaget för lån på högst 45 miljoner kronor. Arbetsutskottet har tillstyrkt KIFAB:s förslag. 1. Kommunfullmäktige godkänner att KIFAB i Kalmar AB gör en tillbyggnad av fabriksbyggnaden på Muttern 12 på Berga industriområde enligt bolagets skrivelse den 4 augusti Kommunstyrelsen får teckna borgen för KIFAB i Kalmar AB för lån på högst 45 miljoner kronor i svensk valuta för tillbyggnad av Muttern 12 på Berga industriområde. För borgensåtagandet gäller att bolaget ska betala de avgifter och uppfylla de övriga villkor som anges i kommunens riktlinjer för borgensåtaganden och övriga ansvarsförbindelser. 134 Utökad budgetram för bidrag till föreningsägda anläggningar - investeringsbidrag till Kalmar Hästsportklubb för uppförande av ridanläggning i Smedby (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Kalmar Hästsportklubbs skrivelse den 17 juni * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 24 juni 2008, 157.

4 Kommunstyrelsen * Utdrag ur kultur- och fritidsnämndens protokoll den 17 juni 2008, 36. * Kultur- och fritidsnämndens skrivelse den 18 juni * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 5 augusti 2008, 162. Kalmar Hästsportklubbs nuvarande ridanläggning ligger intill avfallsanläggningen vid Videmossen. Sedan 1999 har klubben haft en dialog med kommunen för att hitta en annan plats för sin verksamhet. Från början var avsikten att kommunen skulle bygga den nya anläggningen, men det visade sig att kostnaden för att uppföra en sådan skulle bli betydligt högre än budgeterat. Hästsportklubben fick därför i uppdrag att redovisa ett förslag till ett bygge i egen regi med kommunalt bidrag på 16,5 miljoner kronor (= det belopp som finns i kommunens investeringsbudget). Kalmar Hästsportklubb har den 17 juni redovisat ett förslag till ett bygge i klubbens regi och har samtidigt begärt att få kommunalt bidrag på 16,5 miljoner kronor till en ny ridanläggning på fastigheten Tingby 4:1 i Smedby. Kultur- och fritidsnämnden har tillstyrkt att kommunfullmäktige omvandlar beslutad investering i ny ridanläggning till ett bidrag i driftbudgeten och flyttar anslaget från fastighetskontoret (kommunstyrelsen) till kultur- och fritidsnämnden. Kommunfullmäktige beslutar att utöka driftbudgetramen för kultur- och fritidsnämnden med 16,5 miljoner kronor för bidrag till föreningsägda anläggningar (investeringsbidrag till Kalmar Hästsportklubb för uppförande av ridanläggning i Smedby). Samtidigt ska 16,5 miljoner kronor omdisponeras från anslag i investeringsbudgeten för kommunstyrelsen/fastighets- och inköpskontoret. Ett investeringsbidrag från kommunen förutsätter ett konstruktivt samarbete mellan Hästsportklubben och Gymnasieförbundet/ Ingelstorpskolan. Det är inte möjligt att använda skattepengar för att bygga upp parallella verksamheter på nära avstånd från varandra.

5 Kommunstyrelsen Detaljplan för Rockneby 3:5 m.fl. fastigheter vid Dragsviken (dnr KS 2006/ ) Handlingar * Förslag till detaljplan den 18 juni * Samhällsbyggnadskontorets utlåtande den 3 juni * Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 18 juni 2008, 155. Samhällsbyggnadsnämnden har föreslagit att kommunfullmäktige ska anta nämndens förslag till detaljplan för Rockneby 3:5 m.fl. fastigheter vid Dragsviken. Syftet med detaljplanen är att tillskapa stora tomter, på cirka kvm, med stora villor i en till två våningar samt tillhörande komplementbyggnader. Bebyggelsen ska delas upp i två områden och placeras i harmoni med befintliga höjder och strövstigar. Kommunfullmäktige antar samhällsbyggnadsnämndens förslag till detaljplan för Rockneby 3:5 m.fl. fastigheter vid Dragsviken. 136 Nya gatunamn (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Stadsingenjörens skrivelse den 7 augusti Kommunstyrelsen beslutade den 27 maj att godkänna ett förslag till kriterier för namnsättning av gatunamn efter nu levande personer. En särskild grupp med representanter för kommunen, näringsliv, kultur och idrott har därefter tagit fram ett förslag till två nya gatunamn: Gizella Pallays gata och Ciddens väg. De ska lokaliseras till Kalmar tätort respektive Läckeby. Överläggning Johan Persson (s) föreslår att kommunstyrelsen ska bifalla förslaget till nya gatunamn: Gizella Pallays gata och Ciddens väg.

6 Kommunstyrelsen Bengt-Olof Roos (kd) föreslår att kommunstyrelsen ska avslå förslaget till nya gatunamn. Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill bifalla eller avslå förslaget till nya gatunamn. Han finner att kommunstyrelsen bifaller förslaget. Kommunstyrelsen bifaller förslaget om att de nya gatorna ska ha namnen Gizella Pallays gata och Ciddens väg. Stadsingenjören får i uppdrag att återkomma med förslag till lokalisering av gatunamnen när lämpliga gator byggts ut. Reservation Bengt-Olof Roos (kd) reserverar sig mot kommunstyrelsens beslut och anför följande: I enlighet med tidigare reservationer i ärendet anser jag det fortfarande av flera skäl vara mindre lämpligt att dela ut gatunamn till nu levande personer. Ska det ske bör de vara lättstavade och lätta att uppfatta, vilket inte är fallet med Gizella Pallays gata. Jag vill också reservera mig mot tillvägagångssättet att först dela ut högtidligen gatunamnen till berörda personer vid stadsfesten och först därefter få oss att fatta beslut enligt majoritetens vilja i kommunstyrelsen. Det är inte respektfullt mot demokratin. 137 Partimotion (kd): Införande av vårdnadsbidrag i vår kommun (dnr KS 2007/ ) Handlingar * Partimotion (kd) den 27 mars * Barn- och ungdomsförvaltningens skrivelse den 3 april * Utdrag ur barn- och ungdomsnämndens protokoll den 16 april 2008, 30. * Utdrag ur Södermöre kommundelsnämnds protokoll den 29 april 2008, 58.

7 Kommunstyrelsen * Cirkulär 08:36 från Sveriges Kommuner och Landsting: Kommunalt vårdnadsbidrag. * Utdrag ur kommunfullmäktiges protokoll den 16 juni 2008, 118. * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 5 augusti 2008, 164. Kristdemokraterna föreslår i sin partimotion att kommunstyrelsen ska få i uppdrag att analysera vilka förberedelser som behövs och återkomma till kommunfullmäktige med förslag som syftar till införande av kommunalt vårdnadsbidrag i vår kommun. Barn- och ungdomsförvaltningen har i ett yttrande över motionen behandlat frågan om ett kommunalt vårdnadsbidrag främst ur ett kommunalekonomiskt och administrativt perspektiv. En slutsats i yttrandet är att införandet av ett sådant bidrag innebär stora ekonomiska konsekvenser för Kalmar kommun. Barn- och ungdomsnämnden och Södermöre kommundelsnämnd föreslår att kommunfullmäktige ska avslå förslaget i partimotionen (kd) om införande av ett kommunalt vårdnadsbidrag i Kalmar kommun. Även kommunstyrelsen har avstyrkt förslaget i partimotionen (kd). Kommunfullmäktige beslutade den 16 juni 2008 att återremittera ärendet till kommunstyrelsen. Arbetsutskottet har därefter den 5 augusti vidhållit sitt tidigare förslag till beslut, dvs. att kommunfullmäktige ska avslå förslaget i partimotionen (kd) om Införande av vårdnadsbidrag i vår kommun. Överläggning Under överläggningen redovisas följande förslag och protokollsanteckningar: 1. Birgitta Elfström (s), Bertil Dahl (v), Jonas Löhnn (mp) och Christina Magnusson (s) föreslår att kommunstyrelsen ska avstyrka förslaget i partimotionen (kd) om Införande av vårdnadsbidrag i vår kommun. 2. Bengt-Olof Roos (kd), Kajsa Hedin (m) och Jonas Lövgren (m) föreslår att kommunstyrelsen ska tillstyrka förslaget i partimotionen (kd) om Införande av vårdnadsbidrag i vår kommun.

8 Kommunstyrelsen Bertil Dahl (v) och Jonas Löhnn (mp) redovisar följande protokollsanteckningar: - Bertil Dahl (v) uttalar att han ställer sig bakom den protokollsanteckning som företrädarna för (v) i barn- och ungdomsnämnden redovisat på nämndens sammanträde den 16 april Jonas Löhnn (mp) uttalar att han ställer sig bakom den protokollsanteckning som företrädarna för (mp) i barn- och ungdomsnämnden redovisat på nämndens sammanträde den 16 april Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om kommunstyrelsen vill tillstyrka eller avstyrka förslaget i partimotionen (kd) om Införande av vårdnadsbidrag i vår kommun. Han finner att kommunstyrelsen avstyrker detta förslag. Kommunfullmäktige avslår förslaget i partimotionen (kd) om Införande av vårdnadsbidrag i vår kommun. Reservation Företrädarna för (m), (c), (fp) och (kd) reserverar sig mot kommunstyrelsens förslag till beslut. De reserverar sig till förmån för förslaget i partimotionen (kd) om Införande av vårdnadsbidrag i vår kommun. I sin reservation anför de: Vid fullmäktige i juni 2008 återremitterades ärendet p.g.a. att barnchecklista saknades. Kommunen har förbundit sig att vid alla beslut som berör barn ska barnens bästa enligt artikel 3 i FN:s barnkonvention vara gällande. För att kunna ge ett barnperspektiv i frågor som berör barn har en barnchecklista antagits och ska användas i alla frågor som berör barn. Frågan om vårdnadsbidrag berör i allra högsta grad barn. När nu majoriteten väljer att, trots fullmäktiges återremiss, bortse från att belysa frågan utifrån barnens bästa sätter man sig över tidigare beslut och väljer en ny princip, att barnchecklista ska bara användas i ärenden där man redan vet att majoritetens vilja överensstämmer med barnens bästa. I andra fall gör man som man vill ändå. Ännu ett fall där demokratin i kommunen sätts ur spel.

9 Kommunstyrelsen Utvärdering av kompetensutveckling avseende barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (dnr KS 2002/ ) Handlingar * Kommunledningskontorets m.fl. rapport den 5 juni I samverkan mellan kommunala förvaltningar och landstinget presenterades under 2000 rapporten Att inte falla mellan stolarna. I denna rapport ansågs det angeläget att gemensamt åtgärda behovet av kompetensutveckling för personal som på olika sätt kommer i kontakt med barn och ungdomar som riskerar att falla mellan olika förvaltningars ansvarsområden och framförallt barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Särskilda pengar har därefter anvisats för en satsning på gemensam kompetensutveckling. En arbetsgrupp har i juni 2008 redovisat en rapport om de synpunkter som kommunala förvaltningar, gymnasieförbundet och landstinget har på satsningen. Vidare konstateras i rapporten att det finns ett behov av att fortsättningsvis upprätthålla en kontinuerlig fortbildning inom ämnesområdet. Kommunstyrelsen godkänner rapporten. 139 Kommungemensam ISO-certifiering (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Kommunledningskontorets skrivelse den 29 maj * Kommunledningskontorets skrivelse den 5 juni * Utdrag ur arbetsutskottets protokoll den 10 juni 2008, 150. Hittills har varje förvaltning som certifierat sig enligt ISO 9001 för kvalitet och ISO för miljö byggt upp sin egna handböcker och anlitat det certifieringsbolag som de funnit lämpligast. Kommunledningskontoret föreslår att i fortsättningen ska arbetet

10 Kommunstyrelsen med verksamhetsledningssystem samordnas. Istället för egna certifikat ska det finnas ett gemensamt certifikat för kvalitet och ett för miljö för hela Kalmar kommun. Arbetsutskottet har den 10 juni tillstyrkt kommunledningskontorets förslag. Kalmar kommuns förvaltningar ska ha ett gemensamt certifikat för ISO 9001 och ISO Kommunledningskontoret får i uppdrag att i samverkan med övriga förvaltningar arbeta vidare mot ett gemensamt certifikat. 140 Yttrande över delbetänkandena En ny instansordning för mål enligt Plan- och bygglagen och Miljödomstolarna - domkretsar, lokalisering och handläggningsregler (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Sammanfattning av delbetänkandena från Miljöprocessutredningen. * Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 18 juni 2008, 150. * Samhällsbyggnadskontorets yttrande den 3 juli * Samhällsbyggnadsnämndens beslut den 8 juli Kalmar kommun har fått tillfälle att lämna synpunkter till Miljödepartementet på två delbetänkanden från Miljöprocessutredningen. Med anledning av detta har samhällsbyggnadsnämnden redovisat ett förslag till yttrande. Kommunstyrelsen beslutar - enligt samhällsbyggnadsnämndens förslag - att överlämna följande yttrande till Miljödepartementet: Kalmar kommun har inte något att erinra mot föreslagen ändring av instansordning för överprövning av beslut enligt plan- och bygglagen. Det förutsätts att domstolarna tilldelas de resurser och

11 Kommunstyrelsen den kompetens som krävs för att motsvara ambitionen att förenkla och göra processen snabbare. Kalmar kommun instämmer i Boverkets påpekande att prövningen måste ge utrymme för att beakta detaljplanebesluts sammansatta karaktär av myndighetsutövning och politiska ställningstaganden. 141 Taxa för tillsyn enligt strålskyddslagen (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 28 maj * Förslag till taxa för samhällsbyggnadsnämndens tillsyn enligt strålskyddslagen. * Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 18 juni 2008, 151. Sedan den 1 augusti 2007 har ansvaret för tillsyn enligt strålskyddslagen av solarieverksamhet övergått från Statens Strålskyddsinstitut till kommunerna. Samhällsbyggnadsnämnden har redovisat ett förslag till taxa för sin tillsyn av verksamheten. Kommunfullmäktige bifaller samhällsbyggnadsnämndens förslag till taxa för tillsyn enligt strålskyddslagen. Taxan ska gälla fr.o.m. månadsskiftet efter det att kommunfullmäktiges beslut vunnit laga kraft. 142 Taxa för undersökning och åtgärder enligt lagen om internationella hot mot människors hälsa (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 28 maj * Förslag till taxa för undersökning och åtgärder enligt lagen om internationella hot mot människors hälsa.

12 Kommunstyrelsen * Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 18 juni 2008, 152. Samhällsbyggnadsnämnden har enligt karantänslagen svarat för vissa åtgärder, bl.a. att utfärda s.k. råttsaneringsbevis. Nämnden har då kunnat ta betalt för sina kostnader enligt en taxa fastställd av Socialstyrelsen. Karantänslagen upphävdes i juli 2007 och samtidigt infördes lagen om internationella hot mot människors hälsa. Det finns dock inte längre någon taxa fastställd av Socialstyrelsen. Istället har samhällsbyggnadsnämnden redovisat ett förslag till taxa för undersökning och åtgärder enligt den nya lagen. Kommunfullmäktige bifaller samhällsbyggnadsnämndens förslag till taxa för undersökning och åtgärder enligt lagen om internationella hot mot människors hälsa. Taxan ska gälla fr.o.m. månadsskiftet efter det att kommunfullmäktiges beslut vunnit laga kraft. 143 Valdistriktsindelning vid val till Europaparlamentet 2009 (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Länsstyrelsens skrivelse den 7 april * Kommunledningskontorets skrivelse den 5 juni * Valnämndens skrivelse den 30 maj Länsstyrelsen har begärt att kommunfullmäktige tar ställning till frågan om valdistriktsindelning i det kommande valet till Europaparlamentet Både kommunledningskontoret och valnämnden föreslår att det inte ska göras någon ändring av valdistriktsindelningen. Det innebär att kommunen även vid kommande val 2009 ska vara indelad i 38 valdistrikt.

13 Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige föreslår att länsstyrelsen ska besluta att kommunen vid kommande val 2009 ska vara indelad i 38 valdistrikt enligt kommunledningskontorets och valnämndens förslag. Detta innebär att valdistriktsindelningen ska vara oförändrad i förhållande till 2006 års allmänna val. 144 Årsarvoden till ordföranden och vice ordföranden i styrelsen för Destination Kalmar AB (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Utdrag ur personaldelegationens protokoll den 19 juni 2008, 33. Kommunfullmäktige beslutade den 18 juni 2007 att uppdra åt personaldelegationen att redovisa förslag till årsarvoden till ordföranden och vice ordföranden i styrelsen för Destination Kalmar AB. Personaldelegationen har nu redovisat ett sådant förslag. Kommunfullmäktige beslutar att komplettera 6 i Bestämmelser om ersättning till Kalmar kommuns förtroendevalda med följande årsarvoden: Destination Kalmar AB Sysselsättningsgrad Årsarvode Ordförande 15 % kronor Vice ordförande 9 % kronor 145 Gästfrihet vid ungdoms-em i Modern femkamp (dnr KS 2008/ ) Handlingar * Skrivelse den 18 juni 2008 från Aline Sales, Kalmar Modern Femkamp. * Kommunledningskontorets skrivelse den 3 juli 2008.

14 Kommunstyrelsen Kalmar Modern Femkamp arrangerade den juli ungdoms- EM i Modern femkamp. Arrangören har ansökt om ett gästfrihetsbidrag till en middag i samband med tävlingarna. Kalmar kommun bidrar med högst kronor till en middag i samband med ungdoms-em i Modern femkamp den juli Kostnaden ska täckas ur anslaget för gästfrihet. 146 Delegationsbeslut och anmälningsärenden Följande protokoll, beslut och ärenden anmäls: a) Arbetsutskottets protokoll den 10 och 24 juni 2008 b) Personaldelegationens protokoll den 22 april och 19 juni 2008 c) Anmälan om delegationsbeslut: - Borgen för Kalmarhem AB för lån på 50 miljoner kronor hos Kommuninvest (dnr KS 2008/ ) - Borgen för Stiftelsen Birgittagården för lån på kronor hos Swedbank (omplacering av borgenslån) (dnr KS 2008/ ) - Gästfrihet vid vänortsbesök från Panevezys och besök av amerikanskt folkdanslag (dnr KS 2008/351 och 2008/ ) - Kommunledningskontorets anmälan den 24 juli 2008 om delegationsbeslut om kommunal förköpsrätt och hyresnämndsprövning, nr 1-276/2007 och 1-134/2008 (dnr KS 2008/ ) - Kommunledningskontorets anmälan den 24 juli 2008 om delegationsbeslut om ändringar i kommunens markinnehav, nr (dnr KS 2008/ )

15 Kommunstyrelsen Yttranden över ansökningar om tillstånd till allmän kameraövervakning (Optiker Tottie, Baronens Parfym och Media Markt Kalmar TV Hifi Elektro AB) (dnr KS 2008/374, 2008/335 och 2008/ ) - Yttrande över ansökan om att polishuset i kvarteret Flodhästen ska förklaras som skyddsobjekt (dnr KS 2008/ ) - Kommunen har avstått från att yttra sig över delbetänkandet Lättare att samverka - förslag om förändringar i samtjänstlagen (dnr KS 2008/ ) d) Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting: Fusion mellan Arbetsgivarförbundet Pacta och KFS e) Uppföljning av kommunens placering av pensionspengar i Kalmar Läns Pensionskapitalförvaltning AB - redovisning den 31 maj 2008 (dnr KS 2008/ )

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-08-05 152 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 161-167 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 121 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-27 Tid 10.00-11.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 106-123 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86 78 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-26 Tid 10.00-11.50 Plats Stadshuset Omfattning 75-86 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Ingvar Nilsson (S) Mona Jeansson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-30 211 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 210-215 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 203 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-10-06 Tid 10.00-11.45 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 164-176 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-04 46 Tid 8.30-10.10 Plats Stadshuset Omfattning 50-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-08 85 Tid 8.30-9.10 Plats Stadshuset Omfattning 89-93 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-08-17. Tid 10.00 12.00. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 102-117

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-08-17. Tid 10.00 12.00. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 102-117 108 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-08-17 Tid 10.00 12.00 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 102-117 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Mona

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-18 129 Tid 8.30-9.25 Plats Stadshuset Omfattning 144-149 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-03-06 51 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 53-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147 167 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-22 Tid 11.00-12.20 Plats Stadshuset Omfattning 147 Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Mona Jeansson (s) Steve

Läs mer

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Anna-Britt Wejdsten (FP) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD)

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Anna-Britt Wejdsten (FP) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD) 31 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-03-09 Tid 10.00 11.50 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 29-40 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-25 134 Tid 8.30-9.55 Plats Stadshuset Omfattning 150-158 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-10-03 199 Tid 8.30-9.40 Plats Stadshuset Omfattning 201-207 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-22 94 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 99-106 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-01-23 15 Tid 8.30-9.50 Plats Stadshuset Omfattning 15-19 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD)

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-12 Tid 10.00 11.25 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 1-15 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-25 67 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 71-78 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-05-04. Tid 10.30-11.50. Omfattning 61-74

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-05-04. Tid 10.30-11.50. Omfattning 61-74 65 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-04 Tid 10.30-11.50 Plats Länsmuseet Omfattning 61-74 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Mona

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-09-15 158 Tid 9.00-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 175-178 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-01-30 20 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 20-28 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-10-20 KS 2013/0458 Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar Förslag till beslut avslår motionen från Anna

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-06-19 145 Tid 8.30-10.15 Plats Stadshuset Omfattning 140-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-04-18 80 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 87-93 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-01-14 Tid 10.00-13.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 1-22 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-09-18 179 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 178-185 ande Göran Häggfors (m) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 89-93 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens KALMAR KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-25 Tid 17.00-20.40 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Omfattning 126-139 Beslutande Roger Kaliff (s) ordförande Nils

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-16 Tid 8.30 8.55 Plats IT-enhetens sammanträdesrum Omfattning 28-32 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-03 29 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 30-34 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Jonas Löhnn (mp)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Jonas Löhnn (mp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-28 44 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 46-55 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 167 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-08-13 Tid 10.00 12.15 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 148-167 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2006-06-30. Tid 14.00 14.25. Omfattning 149-153. Beslutande Johan Persson (s) ordförande.

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2006-06-30. Tid 14.00 14.25. Omfattning 149-153. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-30 146 Tid 14.00 14.25 Plats Stadshuset Omfattning 149-153 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Ingvar Nilsson (S) Cecilia Strömberg (S) Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Ingemar Einarsson (C) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD)

Ingvar Nilsson (S) Cecilia Strömberg (S) Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Ingemar Einarsson (C) Kerstin Edvinsson (M) Folke Fagerlund (KD) 150 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-10-05 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 133-142 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-29 103 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 107-120 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179 198 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-11-23 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 168-179 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-08-15 160 Tid 8.30-8.45 Plats Stadshuset Omfattning 164-168 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 42 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-03-06 Tid 14.00-16.15 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 39-56 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta

Läs mer

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-01 73 Tid 8.30-10.00 Plats Kommunhälsan, f.d. Posthuset Omfattning 79-88 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-10-12 Tid 8.30 10.00 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 184-189 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-01-15 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 1-24 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta

Läs mer

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-30 KS 2013/0228 50044 Kommunfullmäktige Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-10 34 Tid 8.30-12.10 Plats Stadshuset Omfattning 35-40 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 231 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-11-05 Tid 10.00-12.45 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 204-223 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-10-28 213 Tid 8.30 10.45 Plats Stadshuset Omfattning 215-225 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-23 Tid 8.30 9.15 Plats Sammanträdesrummet Magistern Omfattning 33-38 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-24 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 151-155 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 100 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-05 Tid 10.00 11.50 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 89-105 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-09-30 189 Tid 8.30-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 192-199 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-17 Tid 8.30 8.45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 142-150 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2011-01-11 Tid Kl. 10.00 11.40 Plats Sammanträdeslokal Magistern Omfattning 1-17 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) 1:e vice ordförande

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-06-16 110 Tid 8.30-10.25 Plats Stadshuset Omfattning 118-128 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-02 192 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 192-197 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-31 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 156-165 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 november 2018 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 107-112 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 92-96 ande Anders Andersson (C) ordförande Christina Fosnes (M) vice ordförande Johan

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 24 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-02-04 Tid 10.00-11.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 23-35 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-04-25 86 Tid 8.00-11.30 Plats Stadshuset Omfattning 94-102 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 21-23 ande Anders Andersson (C) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Gunilla Svensson 2013-01-15 SFN 2013/0021 0480-450 513 Servicenämnden Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Förslag till

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 8:00-8:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 122-124 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 229 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-11-07 Tid 10.00-13.00 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 206-227 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Anita Wollin (c) Ingemar Einarsson (c) David Westin (fp) Jonas Lövgren (m)

Anita Wollin (c) Ingemar Einarsson (c) David Westin (fp) Jonas Lövgren (m) 197 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-09-04 Tid 10.00 11.00 Plats Stadshuset Omfattning 173-188 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Christina

Läs mer

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt UTDRAG 1 (4) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Kommunstyrelsens personaldelegation 33 Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt Dnr KS 2013/0543 Handlingar

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 75 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-04-07 Tid 10.00 12.25 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 65-88 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(8) Tid Måndagen den 29 februari 2016 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens. Omfattning 80-94

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens. Omfattning 80-94 KALMAR KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-06-15 Tid 10.00-16.10 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Omfattning 80-94 ande Roger Kaliff (S) ordförande Marianne

Läs mer

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen

1. Information om systematisk uppföljning av upphandlade ramavtal Föredragande: Björn Hedbäck, serviceförvaltningen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 25 november 2014 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om systematisk

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 27 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2007-02-05 Tid 10.00 12.00 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 25-51 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-01-16 Tid 14.00-16.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 1-20 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-05-11 Tid 8.30 10.25 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 97-107 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga när- Jonas Löhnn (MP) ersättare varande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga när- Jonas Löhnn (MP) ersättare varande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-03-30 Tid 8.30 9.25 Plats Sammanträdesrummet Magistern Omfattning 60-70 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-08-28 168 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 164-172 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens KALMAR KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLL Sammanträdesdag 2006-06-19 Tid 10.00 21.40 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Omfattning 129-143 Beslutande Roger Kaliff (s) ordförande Iréne

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 26 januari 2015 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen

Ajournering för gruppmöten (ca 10:00) 3. Svar på granskningsrapport om kommunstyrelsens uppsiktsplikt Beslutsnivå: Kommunstyrelsen 1(7) Kommunstyrelsen Tid Tisdagen den 12 januari 2016 kl. 8:00 Plats Sammanträdesrum Magistern Enligt uppdrag Jonas Sverkén Föredragningslista Val av protokollsjusterare 1. Information om samverkansavtalet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsen Sid nr Kommunstyrelsen 2008-06-16 Ärendelista Sid nr Justering...3 479 Mål och resursplan för 2009 med plan för ekonomin 2010-2011...4 480 Korrigering av tidigare beslut: Ansvar för elit- och evenemangsarenor

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 augusti 2013 kl. 8:30 10:25 Plats KS-salen Omfattning 79-84 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Tara

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-10-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 8:30-8:55 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 110-111 Beslutande Anders Andersson (C) Per-Olof

Läs mer