Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beslutande Johan Persson (S) ordförande"

Transkript

1 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT Tid Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) Monica Bengtsson Per-Olof Jonsson Sekreterare Anette Mellström Justerat Johan Persson ordförande Birgitta Elfström Anslaget på kommunens anslagstavla den 2 juni 2010

2 Kommunstyrelsens arbetsutskott Information om IT-enhetens verksamhet IT-chef Magnus Garp informerar om IT-enhetens verksamhet. Arbetsutskottet fattar inte något beslut med anledning av informationen. 98 Arbetet med kommunens översiktsplan (dnr KS 2007/ ) Staffan Lindholm, Pär Hansson, Anna Ekman och Annica Fonseca, kommunledningskontoret, lämnar en lägesrapport om arbetet med att ta fram en ny översiktsplan. Översiktsplanen beräknas skickas ut på samråd under hösten. Arbetsutskottet fattar inte något beslut med anledning av informationen. 99 Ändrade bestämmelser om ersättning till Kalmar kommuns förtroendevalda (dnr KS 2010/ ) Handlingar Arvodeskommitténs skrivelse den 21 april Arvodeskommittén har, med anledning av genomförd omorganisation i Kalmar kommun, föreslagit förändringar i bestämmelser om ersättning till Kalmar kommuns förtroendevalda. För att markera och stärka kommunfullmäktiges roll som kommunens högsta beslutande organ föreslår arvodeskommittén ett delat arvode för gruppmöte och fullmäktigesammanträdet. Förändringarna innebär motsvarande kostnad och finansiering som idag. Arvodeskommittén består av företrädare för samtliga partier som finns representerade i kommunfullmäktige i Kalmar (S, V, MP, C, M, FP, KD och SD). Med undantag för miljöpartiet står samtliga företrädare bakom förslaget. Anne Redin redogör för arvodeskommitténs förslag.

3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunfullmäktige beslutar: - Arvode för servicenämnden ordförande 40 % tjänstgöringsgrad kronor vice ordförande 24 % tjänstgöringsgrad kronor - 2:e vice ordförande i barn- och ungdomsnämnden, omsorgsnämnden samt samhällsbyggnadsnämnden får sänkt tjänstgöringsgrad från 20 till 15 %. - Idag betalas inte något arvode för kommunfullmäktigesammanträde. Förslaget innebär att arvodet delas mellan kommunfullmäktige och möte med partigrupp inför kommunfullmäktige. - För sammanträde med kommunfullmäktige betalas därför till ledamöter ett halvt grundarvode per sammanträde. Sammanträdesarvodet påverkas inte av hur länge sammanträdet pågår eller om den förtroendevalde under samma dygn får ytterligare ett grundarvode för annat sammanträde. Den som skulle ha arbetat vid tidpunkten för sammanträdet och då skulle ha haft inkomst av tjänst har dessutom rätt till ersättning för förlorad arbetsförtjänst. Den förtroendevalde ska genom intyg kunna styrka löneavdrag. - För möte med partigrupp inför kommunfullmäktiges sammanträde föreslås reglerna blir likalydande som för kommunfullmäktige i ovanstående punkt. - I övrigt föreslås arvodesbestämmelserna vara oförändrade. De nya bestämmelserna ska träda i kraft den 1 januari Förslaget är finansierat och innebär en oförändrad kostnad jämfört med idag. 100 Cykelbuss på Ölandsbron - cykelfärja mellan Kalmar och Färjestaden (dnr KS 2010/ och KS 2010/ ) Handlingar Trafikverkets förslag till avtal den 7 maj Ola Johanssons och Thomas Davidssons skrivelse den 4 maj Den nuvarande cykelbussen kom till i samband med att f.d. Vägverket gjorde om Ölandsbron till en fyrfältig väg och därmed förbjöd cyklar på bron. Den har sedan successivt utvecklats och antalet resenärer har stigit. Enligt Trafikverket ingår det dock inte i deras uppdrag att driva verksamheter liknande cykelbussen. Trafikverket har därför tagit initiativ till ett förslag till avtal med Borgholm, Kalmar och Mörbylånga kommuner om att cykelbussen ska ingå som en del av den ordinarie kollektivtrafiken. Arbetsutskottet beslutade den 23 mars 2010 att inte ställa sig bakom förslaget till avtal. Trafikverket har härefter redovisat ett reviderat förslag till avtal som gäller enbart för år Mörbylånga kommun har beslutat att godkänna detta avtal.

4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Vidare har företrädare för Trafikverket och berörda kommuner diskuterat alternativa lösningar. Ett alternativ som undersökts är möjligheterna att införa cykelfärja mellan Kalmar och Färjestaden. Med hänsyn tagen till den korta handläggningstiden samt ekonomi- och upphandlingsregler har förutsättningarna för att driva ett sådant försök under 2010 bedömts saknas. Ola Johansson och Thomas Davidsson föreslår dock att Kalmar Kommunbolag AB/Destination Kalmar och näringslivsenheten ska få i uppdrag att i samverkan med Ölandskommunerna, Trafikverket och övriga möjliga samarbetspartners utreda möjligheterna för en cykelfärja säsongen 2011 och framåt. Lars Bergström redovisar det reviderade förslaget till avtal som bl.a. innebär en försöksverksamhet med cykelbuss som en del av den ordinarie kollektivtrafiken under Under överläggningen redovisas följande förslag: 1. Birgitta Elfström (S) och Johan Persson (S) föreslår att arbetsutskottet ska bifalla Trafikverkets förslag till avtal om cykelbuss under Bertil Dahl (V), Anders Andersson (C) och Inger Hilmansson (FP) föreslår att arbetsutskottet ska avslå Trafikverkets förslag till avtal om cykelbuss under Efter att överläggningen avslutats frågar ordföranden om arbetsutskottet vill bifalla eller avslå Trafikverkets förslag till avtal. Han finner att arbetsutskottet avslår Trafikverkets förslag till avtal. Härefter beslutar arbetsutskottet i enlighet med Ola Johanssons och Thomas Davidssons förslag att utreda möjligheterna för en cykelfärja säsongen 2011 och framåt. 1. Arbetsutskottet avslår förslaget till avtal mellan kommunen, Trafikverket, KLT, Mörbylånga och Borgholms kommuner om att på försök under 2010 införa cykelbuss på Ölandsbron som en del av den ordinarie kollektivtrafiken. 2. Kalmar Kommunbolag AB/Destination Kalmar och näringslivsenheten får i uppdrag att i samverkan med Ölandskommunerna, Trafikverket och övriga möjliga samarbetspartners utreda möjligheterna för en cykelfärja säsongen 2011 och framåt. Uppdraget ska redovisas senast januari 2011 och lägesrapport senast november Reservation Johan Persson (S) och Birgitta Elfström (S) reserverar sig mot arbetsutskottets beslut under punkten 1 och anför följande:

5 Kommunstyrelsens arbetsutskott Under flera år Trafikverket erbjudit cykelbuss över Ölandsbron. Inför detta år har man fört resonemang med KLT och berörda kommuner med syfte att låta denna tjänst bli en del av kollektivtrafiken. Detta för att kunna öka kapaciteten. Anledningen till att Trafikverket inte själva hanterar frågan är att verket enligt lag inte får tillhandahålla kollektivtrafik. Förslaget var första gången uppe för behandling i mars månad och då avstyrktes förfrågan från Trafikverket. Detta dels på grund av avgiften och dels på grund av att avtalet som då sträckte sig över flera år var oklart på en del punkter. Efter detta beslut i både Kalmar och Mörbylånga möttes Trafikverket och berörda arbetsutskott, dvs Kalmar, Mörbylånga och Borgholm. Vid detta möte enades vi om att ta fram ett avtal som enbart rörde denna sommar och samtidigt belysa frågan om färja över sundet. När en snabbutredning kring en färja visade sig ogenomförbart på så kort varsel återkom frågan om cykelbuss till berörda arbetsutskott. Mörbylånga sa ja och Kalmar nej. Det avtal som KSAU i Kalmar sa nej till rörde bara denna sommar och innehöll inga kostnader för Kalmar kommun. Trafikverket har under denna process varit tydliga med att det inte kommer bli någon cykelbuss om inte kommunerna medverkar genom att göra en beställning till KLT. Ölandsbron är visserligen Trafikverkets ansvar men det finns ingen skyldighet att anordna cykelbuss. Vid mötet med KSAU beslutade en majoritet att ändå säga nej. Det med hänvisning till principer om att kommuner inte ska befatta sig med sådant som åligger staten. Vi som i denna situation försökte hitta en pragmatisk och framkomlig väg tycker resonemanget är märkligt. Särskilt som Kalmar kommun i andra sammanhang har sagt ja till att medverka i sådant som är statliga angelägenheter. Vi tänker då närmast på medfinansieringen som möjliggör förbifart Rinkabyholm. Den princip som nu tycks råda är att det är okej för Kalmar kommun att delta i statliga angelägenheter om det kostar kommunen resurser. Innebär det däremot inga kostnader så säger majoriteten i Kalmar kommuns arbetsutskott av principskäl nej. Under tiden som principer istället för pragmatism får råda så får pendlare och besökare snällt ställa cykeln och ta bilen över bron. Nu sätter vi vårt hopp till att Mörbylångas pragmatiska politiker över blockgränserna kan hitta en lösning som innebär en ensidig beställning till KLT. Därmed kan cykelbussen rulla även sommaren 2010, trots majoriteten i Kalmar kommuns arbetsutskott. Mot denna bakgrund reserverar vi oss mot beslutet att säga nej till avtal om cykelbuss för sommaren 2010.

6 Kommunstyrelsens arbetsutskott Kalmar kommuns historia (dnr KS 2010/ ) Handlingar Kommunchef Roland Karlssons skrivelse den 29 april Kalmar kommun bildades 1971 genom sammanläggning av Kalmar Stad och Ryssby, Läckeby, Ljungbyholm, Södermöre och Mortorp kommuner. Under 2010 har därför Kalmar kommun verkat i fyrtio år. Kalmars tidigare historia är dokumenterad bl.a. genom Kalmar Stads Historia. För att dokumentera Kalmar kommuns utveckling under åren har Lars Malmborg, som haft en mycket aktiv roll i kommunens utveckling under dessa 40 år, tillfrågats om att ansvara för en sådan dokumentation. Inriktningen på dokumentationen ska i första hand vara näringslivets utveckling, universitetets framväxt och Kalmar kommuns organisatoriska utveckling. Ett färdigt manuskript ska vara klart i december Kommunfullmäktiges presidium föreslås fungera som styrgrupp under arbetet. Arbetsutskottet beslutar att anlita Lars Malmborg för att skriva Kalmar kommuns historia Ett färdigt manuskript ska vara klart i december För uppdraget utbetalas ett konsultarvode på kronor. Kostnaden täcks inom kommunledningskontorets konsultanslag för Motion (M): Spontanidrott i fokus (dnr KS 2007/ ) Handlingar Motion från Kajsa Hedin (M) den 12 februari Kultur- och fritidsförvaltningens skrivelse den 2 april Utdrag ur kultur- och fritidsnämndens protokoll den 15 april Kajsa Hedin (M) har i sin motion föreslagit att inventera och synliggöra spontanidrottsplatser i Kalmar. Kultur- och fritidsförvaltningen har yttrat sig och föreslår följande som svar på motionen: Kultur- och fritidsnämnden har sedan 2008 haft som mål att förutsättningarna för barns och ungdomars möjligheter till fysiska aktiviteter ska öka. Handlingsplanen för arbetet handlar om att ge ökad möjlighet för nyttjande av näridrottsplatser för spontanidrott.

7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Förvaltningen har en ansvarig handläggare utsedd för arbetet. Handläggaren har samarbetet med bland annat samhällsbyggnadskontoret vid inventering och kartläggning av möjliga när- och spontanidrottsplatser. Information om arbetet har redovisats på både presidie- och nämndsmöte. Det fortsatta arbetet ska föras i dialog med barn och unga i respektive område för att höra deras tankar och önskemål om sin näridrottsplats. Kultur- och fritidsnämnden har tillstyrkt förslaget till svar. Arbetsutskottet föreslår att kommunfullmäktige ska besluta: Kommunfullmäktige antar kultur- och fritidsförvaltningens förslag som kommunens svar på motionen. Motionen ska därmed anses besvarad. 103 Medborgarförslag om att bygga en medeltida stadsdel (Jakriborg) (dnr KS 2009/ ) Handlingar Görel Marnes medborgarförslag den 4 augusti Kommunledningskontorets skrivelse den 26 mars Görel Marne har lämnat in ett medborgarförslag om att det ska byggas en medeltida stadsdel i Kalmar, i likhet med stadsdelen Jakriborg som ligger utanför Lund. Kommunledningskontoret har yttrat sig över förslaget. Av yttrandet framgår att kommunen inte har för avsikt att planera ett område som Jakriborg. Arbetsutskottet beslutade den 13 april 2010 att återremittera ärendet för att förtydliga svaret. Någon komplettering av ärendet har dock inte skett. Arbetsutskottet föreslår att kommunstyrelsen beslutar: Kommunstyrelsen besvarar medborgarförslaget genom att hänvisa till kommunledningskontorets yttrande. Det innebär att det inte är aktuellt att planera ett område som Jakriborg.

8 Kommunstyrelsens arbetsutskott Yttrande över Kalmarsundsregionens Renhållares skrivelse om utträde ur Avfall Sverige (dnr KS 2010/ ) Handlingar Kalmarsundsregionens Renhållares skrivelse den 15 mars 2010 inklusive utdrag från förbundsfullmäktiges protokoll den 12 februari Kommunledningskontorets skrivelse den 4 maj Kalmarsundsregionens Renhållare (KSRR) är idag medlem i branschorganisationen Avfall Sverige. KSRR upplever att Avfall Sverige inte alltid företräder förbundet/kommunernas sak och har därför väckt frågan om utträde ur organisationen Avfall Sverige. Innan beslut i frågan fattas vill KSRR ge medlemskommunerna tillfälle att yttra sig. Kommunledningskontoret föreslår att KSRR bör stanna kvar som medlem i Avfall Sverige för att kunna påverka organisationen inifrån. Under överläggningen föreslår Anders Andersson (C) att arbetsutskottet ska bifalla kommunledningskontorets förslag. Arbetsutskottet uttalar att KSRR bör stanna kvar som medlem i Avfall Sverige för att kunna påverka organisationen inifrån. 105 Rätt att närvara på arbetsutskottets sammanträden Arbetsutskottet beslutar att Per-Olof Jonsson (M) under 2010 har rätt att närvara på arbetsutskottets sammanträden och få sammanträdesarvode då Malin Petersson (M) är frånvarande p.g.a. föräldraledighet. 106 Inbjudan att söka statsbidrag 2010 för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksförebyggande insatser (dnr KS 2010/ ) Handlingar Skrivelse från Länsstyrelsen i Kalmar län den 29 mars Riksdagen har beslutat om en rad olika satsningar, som på olika sätt berör missbruksområdet samt det alkohol- och narkotikaförebyggande arbetet. Regeringen har beslutat om statsbidrag till länsstyrelserna med totalt 75 miljoner kronor under 2010 till alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksförebyggande insatser. Länsstyrelsen i Kalmar län har erhållit kronor för 2010 och syftet är att medlen ska användas till förebyggande åtgärder i kommunerna. Länsstyrelsen har därför bjudit in länets kommuner att ansöka om att ta del av dessa medel.

9 Kommunstyrelsens arbetsutskott Arbetsutskottet godkänner att Kalmar kommun ansöker om bidrag för alkohol-, narkotika-, dopnings- och tobaksförebyggande insatser. 107 Anmälningsärenden För kännedom anmäls: a) Regeringens skrivelse Dialog om samhällets värdegrund (Skr 2009/10:106) b) Sveriges Kommuner och Landstings rapport Räkna räkna ranka rapport om att mäta företagsklimatet i kommunerna

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131

Övriga när- Jonas Löhnn (mp) ersättare , varande 131 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-05-13 117 Tid 8.30-11.20 Plats Stadshuset Omfattning 124-131 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 februari, 2012 kl. 8:30 9:50 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 24 30 ande Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson

Läs mer

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson

Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens. Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Malin Petersson KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2010-11-01 Tid 15:45-15:47 Plats Sal Kalmarflundran, Brofästet Hotell och konferens Omfattning 171-172 Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga närvarande Jonas Löhnn (MP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-24 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 151-155 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-03 29 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 30-34 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-09-15 158 Tid 9.00-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 175-178 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande. Övriga närvarande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-10-12 Tid 8.30 10.00 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 184-189 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S)

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-18 129 Tid 8.30-9.25 Plats Stadshuset Omfattning 144-149 ande Malin Petersson (M) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande

Beslutande Malin Petersson (M) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-20 Tid 8.30 9.35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 77-83 ande Malin Petersson (M) ordförande Bertil Dahl (V) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats Stadshuset, KS-salen PROTOKOLL. Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40. Omfattning Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 21 augusti 2012 kl. 8:30-9:40 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 89-93 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande. Bertil Dahl. Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-09-18 179 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 178-185 ande Göran Häggfors (m) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2010-02-16. Tid 8.30 8.55. IT-enhetens sammanträdesrum. Omfattning 28-32 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-16 Tid 8.30 8.55 Plats IT-enhetens sammanträdesrum Omfattning 28-32 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar

Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2015-10-20 KS 2013/0458 Motion från Anna Thore (MP): Försök med nolltaxa i lokal busstrafik på lördagar Förslag till beslut avslår motionen från Anna

Läs mer

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson

Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson. Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare varande Monica Bengtsson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-02-23 Tid 8.30 9.15 Plats Sammanträdesrummet Magistern Omfattning 33-38 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-01-23 15 Tid 8.30-9.50 Plats Stadshuset Omfattning 15-19 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande

Beslutande Johan Persson (S) ordförande KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-08-25 134 Tid 8.30-9.55 Plats Stadshuset Omfattning 150-158 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-10-03 199 Tid 8.30-9.40 Plats Stadshuset Omfattning 201-207 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 14 maj 2013 kl. 8:30 10:45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 51-56 ande Anders Andersson (C) Anette Lingmerth (S) Tara Braem (MP) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-21 37 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 40-45 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2006-06-30. Tid 14.00 14.25. Omfattning 149-153. Beslutande Johan Persson (s) ordförande.

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2006-06-30. Tid 14.00 14.25. Omfattning 149-153. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-30 146 Tid 14.00 14.25 Plats Stadshuset Omfattning 149-153 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 25 augusti 2015 kl. 8:30-9:50 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 58-62 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-22 94 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 99-106 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 september 2018 kl. 8:30-8:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 83-86 ande Ingemar Einarsson (C) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-06-19 145 Tid 8.30-10.15 Plats Stadshuset Omfattning 140-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 8:30-9:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 19-23 ande Anders Andersson (C) ordförande, 19-20, 22-23 Christina Fosnes (M) ordförande, 21 Johan Persson (S) Dzenita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 92-96 ande Anders Andersson (C) ordförande Christina Fosnes (M) vice ordförande Johan

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-03-06 51 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 53-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Övriga när- Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-04-13 Tid 8.30 9.10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 71-76 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 september 2015 kl. 8:30-9:20 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-70 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Birgitta Elfström (s) Inger Hilmansson (fp) 53-57 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-04 46 Tid 8.30-10.10 Plats Stadshuset Omfattning 50-57 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Bertil Dahl (v)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-30 211 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 210-215 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017.

Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens protokoll den 23 augusti 2017, 154. Samhällsbyggnadskontorets skrivelse den 23 augusti 2017. UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2017-09-19 Kommunstyrelsens arbetsutskott 106 Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Skapa fler ställplatser för husbilar! Dnr KS 2017/0567 Handlingar Utdrag ur samhällsbyggnadsnämndens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL Tid Omfattning 75-86 78 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-05-26 Tid 10.00-11.50 Plats Stadshuset Omfattning 75-86 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Ingvar Nilsson (S) Mona Jeansson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2011-01-25 Tid Kl. 08.30 10.15 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 11-20 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) vice

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(8) Tid Måndagen den 29 februari 2016 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 21-23 ande Anders Andersson (C) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson (FP)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-03-10 34 Tid 8.30-12.10 Plats Stadshuset Omfattning 35-40 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2012 kl. 8:00-9:10 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 57-63 ande Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2008-08-22. Tid 11.00-12.20. Omfattning 147 167 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-08-22 Tid 11.00-12.20 Plats Stadshuset Omfattning 147 Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Mona Jeansson (s) Steve

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 18 augusti 2015 kl. 8:30-9:40 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 54-57 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-08 85 Tid 8.30-9.10 Plats Stadshuset Omfattning 89-93 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-10-15 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 8:30-8:55 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 110-111 Beslutande Anders Andersson (C) Per-Olof

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 september 2017 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 104-108 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl (V) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-17 Tid 8.30 8.45 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 142-150 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna

Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kalin 2013-04-24 KS 2012/0776 Kommunstyrelsen Medborgarförslag om gratis busskort för årskurserna 6-9 i Smedby Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-25 67 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 71-78 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT 2009-06-16. Tid 8.30-10.25. Omfattning 118-128 KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2009-06-16 110 Tid 8.30-10.25 Plats Stadshuset Omfattning 118-128 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-08-28 168 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 164-172 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40)

Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till kommunledningskontoret (tfn 45 00 40) 1(11) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 24 november 2014 kl. 13:00 Plats Kalmarsalen, Glasverandan, Skeppsbrogatan Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand till

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-09-30 189 Tid 8.30-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 192-199 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Anders Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 december 2013 kl. 8:30-9:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 134-137 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen

Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2015-01-30 KS 2013/0228 50044 Kommunfullmäktige Motion från Inger Hilmansson (FP) om att investera i barnen Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen

Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-09-16 KS 2013/0415 Kommunfullmäktige Motion från Patricia Vildanfors (MP) om bättre framkomlighet för gående och cyklister på Kvarnholmen Förslag

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga när- Jonas Löhnn (MP) ersättare varande Inger Hilmansson (FP) ersättare

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Övriga när- Jonas Löhnn (MP) ersättare varande Inger Hilmansson (FP) ersättare KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-03-30 Tid 8.30 9.25 Plats Sammanträdesrummet Magistern Omfattning 60-70 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-04-18 80 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 87-93 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström (s) 192-195 Jonas Löhnn (mp) 196-197. Anders Andersson KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-10-02 192 Tid 8.30-10.20 Plats Stadshuset Omfattning 192-197 ande Johan Persson (s) ordförande Bertil Dahl (v) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande

Läs mer

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Jonas Löhnn (mp)

Beslutande Kjell Henriksson (s) ordförande. Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) Jonas Löhnn (mp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-02-28 44 Tid 8.30-10.00 Plats Stadshuset Omfattning 46-55 ande Kjell Henriksson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström. Bertil Dahl (v) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-08-15 160 Tid 8.30-8.45 Plats Stadshuset Omfattning 164-168 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 december 2017 kl. 8:30 10:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 149-153 ande Ingemar Einarsson (C), ordförande Christina Fosnes (M), vice ordförande

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson. Inger Hilmansson (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-10-28 213 Tid 8.30 10.45 Plats Stadshuset Omfattning 215-225 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 8:30-9:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 2-7 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens

Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens 1(7) Kommunfullmäktige Tid Måndagen den 26 januari 2015 kl. 11:00 Plats Stora Konferenssalen, Brofästet Hotell & Konferens Förhinder att närvara meddelas i första hand till respektive parti, i andra hand

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD)

Lars Holmberg (V) Jessica Rydell (MP) Monica Bengtsson (KD) 1 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-01-12 Tid 10.00 11.25 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 1-15 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta Elfström

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Bengt Sundström (fp) Bengt-Olof Roos (kd) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-06-20 141 Tid 8.30-9.45 Plats Stadshuset Omfattning 142-148 ande Johan Persson (s) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan)

Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) 121 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2008-05-27 Tid 10.00-11.10 Plats Sammanträdeslokalen Magistern (f.d. Handelsskolan) Omfattning 106-123 ande Johan Persson (s) ordförande Göran

Läs mer

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP)

Beslutande Johan Persson (S) ordförande. Bertil Dahl (V) Anders Andersson (C) Inger Hilmansson (FP) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2010-08-31 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 156-165 ande Johan Persson (S) ordförande Birgitta Elfström (S) Bertil

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 november 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 97-101 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-01-30 20 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 20-28 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 29 april 2014 kl. 8:30-9:35 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 52-55 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth

Läs mer

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt

Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt UTDRAG 1 (4) Sammanträdesdatum 2013-11-27 Kommunstyrelsens personaldelegation 33 Motion från Miljöpartiet (MP) om bättre villkor för småbarnsföräldrar att engagera sig politiskt Dnr KS 2013/0543 Handlingar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 20 augusti 2013 kl. 8:30 10:25 Plats KS-salen Omfattning 79-84 ande Anders Andersson (C) Per-Olof Jonsson (M) Johan Persson (S) Anette Lingmerth (S) Tara

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-08-05 152 Tid 8.30 9.30 Plats Stadshuset Omfattning 161-167 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten

Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Gunilla Svensson 2013-01-15 SFN 2013/0021 0480-450 513 Servicenämnden Motion Jonas Lövgren (M) - Ang uppsamling av avrinnande regnvatten Förslag till

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 27 maj 2014 kl. 10:00-11:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 38-44 ande Mattias Adolfson (S) Per-Olof Jonsson (M) Anders Andersson (C) Johan Persson (S)

Läs mer

Bakgrund Thoralf Alfsson (SD) har lämnat en motion angående Kalmar kommuns vindkraftverk.

Bakgrund Thoralf Alfsson (SD) har lämnat en motion angående Kalmar kommuns vindkraftverk. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-21 69 Motion från Thoralf Alfsson (SD) - angående Kalmar kommuns vindkraftverk. Dnr SFN 2017/0153 Handlingar Förvaltningens skrivelse 2017-06-08. Motion från Thoralf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Kommunhälsan, f.d. Posthuset. Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-01 73 Tid 8.30-10.00 Plats Kommunhälsan, f.d. Posthuset Omfattning 79-88 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors

Läs mer

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar

Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2014-12-22 KS 2014/0424 Kommunfullmäktige Motion från Birgitta Nordlöw (FP) om sällskapsdjur på äldreboende i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8:00-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 24-28 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för innovation i Kalmar

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för innovation i Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Mari Nilsson 2018-04-25 KS 2017/0981 Tel: 0480-45 01 31 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 23 maj 2017 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 61-63 Beslutande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 januari 2017 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-5 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE. Valteknisk samverkan vid val till kommunala nämnder och styrelser m m i Kalmar kommun för mandatperioden

ÖVERENSKOMMELSE. Valteknisk samverkan vid val till kommunala nämnder och styrelser m m i Kalmar kommun för mandatperioden ÖVERENSKOMMELSE Mellan Socialdemokraterna i Kalmar, Vänsterpartiet i Kalmar och Miljöpartiet i Kalmar har följande överenskommelse om samverkan under mandatperioden 2011 2014 träffats: Överenskommelsen

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Drogpolitiskt program

Drogpolitiskt program TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-05-25 KS 2016/0279 Kommunfullmäktige Drogpolitiskt program 2016-2020 Förslag till beslut Kommunfullmäktige antar förslag till Drogpolitiskt program

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 26 januari 2016 kl. 8:00-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 5-12 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande. Göran Häggfors. Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-04-29 103 Tid 8.30-9.30 Plats Stadshuset Omfattning 107-120 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2016-10-26 KS 2015/1051 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L): Förebygg fallolyckor hos våra äldre Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-11-20 KS 2018/1106 0480-450 028 Kommunfullmäktige Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL 2009-11-23. Tid 10.00-12.30. Sammanträdeslokalen Magistern. Omfattning 168-179 198 KALMAR KOMMUN KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdag 2009-11-23 Tid 10.00-12.30 Plats Sammanträdeslokalen Magistern Omfattning 168-179 ande Johan Persson (S) ordförande Malin Petersson (M) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 16 juni 2015 kl. 8:30-9:35 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-53 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer