Håkan Olsson (S) 48 för Madeleine Landin. Håkan Olsson (S), 40-47, Maher Wawieh (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Håkan Olsson (S) 48 för Madeleine Landin. Håkan Olsson (S), 40-47, Maher Wawieh (S)"

Transkript

1 1 (22) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 18 april 2018 kl 18:30-21:05 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Madeleine Landin (S), jäv 48 Krister Nilsson (C) Peter Persson (S) Jörgen Johnsson (M) Pia Trollehjelm (SD) Ingegärd Berglund (KD) Tjänstgörande ersättare Ersättare Håkan Olsson (S) 48 för Madeleine Landin Håkan Olsson (S), 40-47, Maher Wawieh (S) Urban Berglund (KD) Kennet Jansson (MP) Övriga närvarande Justerare Förvaltningschef Carina Leffler Verksamhetschef Åsa Malmström Verksamhetschef Karolin Molen Verksamhetschef Ellen Claesdotter Pettersson Kvalitetschef Lina Kenthsdotter Persson Ekonom Per Sandell Personalföreträdare Ann-Marie Larsson Denise Berendji Justeringens plats och tid Kommunhuset, Underskrifter Sekreterare Frida Jönsson Paragrafer Ordförande Ann-Sofie Fridehjelm Justerare Denise Berendji ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Anslaget är uppsatt Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset Underskrift Frida Jönsson

2 2 (22)

3 3 (22) Ärendelista 40 Dnr Upprop Dnr Fastställande av dagordning Dnr Val av justerare Dnr Information om kvalitetsrapportering Dnr Ekonomisk månadsuppföljning Dnr Begäran om tilläggsanslag budget Dnr Matsal Brogårda Dnr Lokalbehov förskola och skola Dnr Utvecklingsdagar förskola Dnr Organisation HVB Dnr Elevhälsa avtal Dnr Redovisning av delegationsbeslut Dnr Information om verksamheten... 22

4 4 (22) 40 Dnr Upprop Nämndssekreterare genomför upprop och finner att det är 11 tjänstgörande ledamöter närvarande. s beslut fastställer att mötet har 11 tjänstgörande ledamöter närvarande.

5 5 (22) 41 Dnr Fastställande av dagordning Föreligger förslag på dagordning daterad s beslut fastställer föreslagen dagordning.

6 6 (22) 42 Dnr Val av justerare Till att justera mötets protokoll föreslås Denise Berendji (S). s beslut beslutar att utse Denise Berendji (S) till att justera dagens protokoll.

7 7 (22) 43 Dnr Information om kvalitetsrapportering 2018 Verksamhetschef Karolin Molen informerar om prognosen för måluppfyllelse och kunskapsutveckling vt Analysen visar följande utvecklingsområden; Simundervisning, högre lärarbehörighet i matematik, idrott och musik, normkritisk pedagogik och förhållningssätt, kultur kring lärande och undervisning, arbetssätt och arbetsmetoder som gynnar båda kön, tillgänglig lärmiljö för alla, utökad verktygslåda för pedagogerna, insatser som främjar närvaro, möjlighet till flexibel resursfördelning och daglig fysisk aktivitet. s beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott tackar för informationen.

8 8 (22) 44 Dnr Ekonomisk månadsuppföljning 2018 Den ekonomiska månadsuppföljningen till och med februari visar att barnoch utbildningsförvaltningen går mot ett underskott på -8,8 mnkr. pga av volymförändringar i slutet av år 2017 efter att ramarna bestämdes. Verksamheten för Ensamkommande går mot ett underskott på i dagsläget - 6,4 mnkr. Stora volymförändringar på kort tid har kraftigt förändrat förutsättningarna för verksamheten. Anpassning till volymförändringar, lokaler, samverkan med andra förvaltningar samt arbetsbristprocessen är kritiska faktorer för att minska det prognosticerade underskottet. Även skolan riskerar ett underskott pga. av osäkerhet runt bidraget som rör välfärdsmiljarderna Verksamheten i förvaltningen är mycket effektiv, vilket alla nyckeltal och jämförelser visar på. En stor del av verksamheten i förskola och skola finansieras av statsbidrag med krav som kommunen behöver uppfylla. Flera av dessa krav innebär att kommunen inte kan sänka kostnaderna för förskola och skola ytterligare. De ökande kostnaderna är som vi visat volymbaserade. Tillsammans med läget på för- och grundskolan motiverar det ett äskande av tilläggsbelopp från kommunfullmäktige motsvarande de 8,8 miljoner som presenterats tidigare. Processen kring ensamkommande får visa om det går att komma tillrätta med det befarande underskottet på - 6,4 miljoner kronor som prognosticeras i dagsläget. Besked kring välfärdsmiljarderna, de kvarvarande 4 miljoner kronorna, inväntas under april månad Sammantaget finns risk för ett mycket stort underskott på Barn- och utbildningsförvaltningen under Baserat på anledningarna till detta och förutsättningarna för ytterligare effektiviseringar är förvaltningens förslag till beslut är att nämnden går fram med ett tilläggsäskande i samband med T1. Storleken på äskandet preciseras till T1. Beslutsunderlag Ekonomi 2018 till AU Barn- och Utbildningsförvaltningens förslag till beslut Den ekonomiska månadsuppföljningen till och med februari visar att barnoch utbildningsförvaltningen går mot ett underskott på -8,8 mnkr. pga. av volymförändringar i slutet av år 2017 efter att ramarna bestämdes. Utöver det tillkommer ett befarat underskott i verksamheten för ensamkommande på dagsläget -6.4 mnkr.

9 9 (22) Barn och utbildningsförvaltningen föreslår nämnden att gå fram med ett tilläggsäskande i samband med T1. Storleken på äskandet preciseras till T1. s arbetsutskotts beslut Den ekonomiska månadsuppföljningen till och med februari visar att barnoch utbildningsförvaltningen går mot ett underskott på -8,8 mnkr. pga. av volymförändringar i slutet av år 2017 efter att ramarna bestämdes. Utöver det tillkommer ett befarat underskott i verksamheten för ensamkommande på dagsläget -6.4 mnkr. Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår nämnden att gå fram med ett tilläggsäskande i samband med T1. Storleken på äskandet preciseras till T1. s beslut Den ekonomiska månadsuppföljningen till och med februari visar att barnoch utbildningsförvaltningen går mot ett underskott på -8,8 mnkr. pga. av volymförändringar i slutet av år 2017 efter att ramarna bestämdes. Utöver det tillkommer ett befarat underskott i verksamheten för ensamkommande på dagsläget -6.4 mnkr. Barn och utbildningsnämnden beslutar att gå fram med ett tilläggsäskande i samband med T1. Storleken på äskandet preciseras till T1.

10 10 (22) 45 Dnr Begäran om tilläggsanslag budget 2018 Prognosen i ekonomisk månadsuppföljning till och med februari 2018 visar att barn och utbildningsförvaltningen redan nu kan se att förvaltningen riskerar ett stort underskott i budget Uträkningar visar att kostnader för institutionsplaceringar och familjehem, interna och externa, kommer att överskrida budget. Förklaringen är volymökningar under slutet av 2017 efter att ramarna sattes. Utöver det tillkommer ett befarat underskott i verksamheten för ensamkommande. Uppföljningar och utredningar visar på en mycket effektiv verksamhet på utbildningssidan. Villkorade statsbidrag innebär att det skulle bli mycket stora ekonomiska konsekvenser för verksamheten vid ytterligare omfördelningar av resurser mellan utbildning och Socialtjänst barn, unga och familj. För att skapa förutsättningar för en budget i balansför barn- och utbildningsförvaltningen begär barn- och utbildningsnämnden ett tilläggsanslag till barn och utbildningsförvaltningen i samband med T1. Beslutsunderlag Ekonomi 2018 till AU Barn- och Utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn och utbildningsförvaltningen föreslår barn- och utbildningsnämnden att hos kommunfullmäktige begära ett tilläggsanslag till barn och utbildningsförvaltningens budget 2017 i samband med Tertialrapport 1. s arbetsutskotts beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår barn- och utbildningsnämnden att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag om tilläggsanslag i samband med Tertialrapport 1. s beslut beslutar att ge förvaltningen i uppdrag att ta fram ett beslutsunderlag om tilläggsanslag i samband med Tertialrapport 1. Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Ekonomiavdelningen

11 11 (22) 46 Dnr Matsal Brogårda Det behöver köpas in möbler till matsalen på nya Brogårdaskolan. Detta eftersom matsalen ingår i ett separat projekt om ombyggnad av kök och matsal på Brogårdaskolan. Kostnaden förväntas bli kr. Beslutsunderlag Brogårdaskolan Matsal-D Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn och utbildningsförvaltningen föreslår barn och utbildningsnämnden att godkänna en omprioritering av redan beslutade investeringsmedel inom nämndens verksamhet för att täcka kostnaderna för möbler till matsalen på nya Brogårdaskolan. s arbetsutskotts beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår barn och utbildningsnämnden att godkänna en omprioritering av redan beslutade investeringsmedel inom nämndens verksamhet för att täcka kostnaderna för möbler till matsalen på nya Brogårdaskolan. s beslut Barn och utbildningsnämnden beslutar att godkänna en omprioritering av redan beslutade investeringsmedel inom nämndens verksamhet för att täcka kostnaderna för möbler till matsalen på nya Brogårdaskolan.

12 12 (22) 47 Dnr Lokalbehov förskola och skola Det finns ett stort behov av fler lokaler till för- och grundskoleverksamheten i Bjuvs kommun. För att lösa lokalfrågan finns ett nära samarbete mellan barn och utbildningsförvaltningen och samhällsbyggnadsförvaltningen. Befolkningsprognoserna visar en fortsatt ökning av för- och grundskolebarn i kommunen. Behovet av lokaler är störst i Ekeby och Bjuv, för att sedan följas av ett växande behov i Billesholm. Lokalutredning för Ekeby förskola och skola Samhällsbyggnadsförvaltningen har gjort utredning kring utbyggnad av Ekeby skola som länge varit för trång. Det senaste året har elevantalet ökat ytterligare, cirka 100 elever har tillkommit vilket gör att skolan nu är i akutbehov av fler lokaler. Inför höstterminen 2018 saknas två klassrum. Enligt prognosen kommer det att behövas ytterligare två klassrum för varje kommande läsår. Utöver platsbristen på skolan stängdes Valleberga förskola under december 2017, vilket gör att även förskoleverksamheten är i behov av fler lokaler i Ekeby. I lokalutredningen för Ekeby skola presenteras ett förslag om att bygga en ny skolbyggnad på ca 3000 kvm med nya klassrum och övriga tillhörande lokaler. Utöver detta föreslås en tillbyggnad på enplansbyggnaden för årskurs 1-3. För att lösa den akuta platsbristen på skolan kommer en modul med fyra klassrum placeras ovanpå befintlig modul. Förslaget om utbyggnad av Ekeby skola frigör lokaler i skolans södra del, intill förskolorna Trolldungen och Äventyret, som då kan fungera som en ny förskola. För att lösa det akuta behovet av förskoleplatser kommer ett klassrum på Ekeby skola att frigöras till förmån för förskoleverksamheten under 2018/2019. Lokalfrågan i Bjuv, förskoleverksamhet I skrivelsen om utbyggnad av förskolor har barn- och utbildningsnämnden skickat vidare behovet om 5 nya avdelningar i Bjuv. Samhällsbyggnadsförvaltingen och Barn och utbildningsförvaltningen har tillsammans tagit fram ett förslag om att lösa lokalfrågan i Bjuv med att placera moduler vid Bofiknen. Modulerna rymmer två nya avdelningar som kommer att tillhöra Brogårda förskola. För att lösa hanteringen av mat föreslås att även en modulbyggnad för kök monteras tillsammans med de två nya avdelningarna. Planering av tillhörande utemiljö är igång. Utöver

13 13 (22) detta kommer planeringen med en ny förskola på Brogårdaområdet att tas upp igen med syftet att verksamheten på Bofinken ska flytta tillbaka när den nya förskolan står klar. För att lösa den prognostiserade ökade efterfrågan på förskoleplatser i Bjuv pågår en utredning kring placering och utformning för ytterligare en förskola. Lokalfrågan Billesholm, Jens Billeskolan Samhällsbyggnadsförvaltningen kommer att starta den beslutade lokalutredningen kring Jens Bille skolan under hösten Kostnader Nedan finns kostnaderna för de lösningar som presenterats ovan. Hyrestiden är beräknad på 3 år. Bofinken Hyra för moduler för två avdelningar plus ett mottagningskök uppskattas till 1150 tkr/år. I kostnaden ingår montage och demontering. Dessutom driftkostnader. Kostnaden är uppskattad och kan justeras. Kostnader för utemiljön beräknas uppnå kr. Pengarna kommer att gå till ytterligare lekutrustning samt asfaltsvägar till cykling etc. Ekeby Hyra för moduler för fyra klassrum, placerade uppepå befintliga moduler uppskattas till 1135 tkr/år. I denna kostnad ingår montage och demontering. Dessutom driftkostnader. Kostnaden är uppskattad och kan justeras när alla kostnader är klara. Beslutsunderlag Nybyggnadskarta Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår nämnden att godkänna de förslag till lösningar för platsbristen som idag råder i Ekeby och i Bjuv, begära hyreskompensation för innevarande år (ca 1 mnkr), utökad ram till budget 2019 motsvarande den hyra som senare fastställs samt att hos Kommunstyrelsen äska kr till utemiljön vid Bofinken. s arbetsutskotts beslut s arbetsutskott föreslår nämnden att godkänna de förslag till lösningar för platsbristen som idag råder i Ekeby och i Bjuv, begära hyreskompensation för innevarande år (ca 1 mnkr), utökad ram till budget 2019 motsvarande den hyra som senare fastställs samt att hos Kommunstyrelsen äska kr till utemiljön vid Bofinken.

14 14 (22) s beslut godkänner de förslag till lösningar för platsbristen som idag råder i Ekeby och i Bjuv, begära hyreskompensation för innevarande år (ca 1 mnkr), utökad ram till budget 2019 motsvarande den hyra som senare fastställs samt att hos Kommunstyrelsen äska kr till utemiljön vid Bofinken. Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Tekniska utskottet Ekonomiavdelningen

15 15 (22) 48 Dnr Utvecklingsdagar förskola Förskolan är sedan 2010 en skolform som ska bedriva undervisning vilket tydligt stärker förskolans roll som det första steget i utbildningssystemet. Utbildningen ska enligt skollagen vila på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. I läroplanen för förskolan, LpFö 98 reviderad 2010 infördes nya krav på uppföljning, utvärdering och utveckling av verksamheten. Det förstärkta pedagogiska uppdraget kräver mer tid för dokumentation, reflektion och planering. Barn och utbildningsförvaltningen har sett över möjligheten för kommunens förskolor att uppfylla uppdraget enligt läroplanen. Det vi kan konstatera är att tiden för kompetensutveckling, utvärdering, uppföljning och planering inte ryms inom de utvecklingsdagar som verksamheterna har idag. Konsekvensen av detta blir att det inte ges möjlighet att ha ett fungerande systematiskt kvalitetsarbete. Förskolorna ges inte heller förutsättningar för att ha ett gemensamt utvecklingsarbete mellan förskolorna inom ett förskoleområde eller på ett kommunövergripande plan. Barn och utbildningsförvaltningen anser att antalet utvecklingsdagar för kommunens förskolor bör utökas från fyra till åtta dagar per år. Utökat antal utvecklingsdagar skulle å ena sidan ge verksamhetschef och förskolechefer möjlighet att strukturera utvecklingsarbetet på en kommunövergripande nivå och bidra till ett ökat kollegialt lärande. Det skulle även ge bättre förutsättningar för förskolorna att följa upp den egna verksamheten och analysera resultaten i förhållande till styrdokument, kommunala mål och till förskolornas egna mål. Fler utvecklingsdagar blir ett sätt för kommunen att kvalitetssäkra verksamheterna ytterligare och samtidigt öka likvärdigheten mellan kommunens förskolor. Vårdnadshavare som är i behov av omsorg under utvecklingsdagarna ska erbjudas detta. Beslutsunderlag Utöka utvecklingsdagar förskola Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn och utbildningsförvaltningen föreslår nämnden besluta att utöka antalet utvecklingsdagar för kommunens förskolor från fyra till åtta dagar per år. För att ge möjlighet för förskolorna att arbeta med pedagogisk utveckling och systematiskt kvalitetsarbete samt bidra till ökad likvärdigheten mellan och inom kommunens förskolor.

16 16 (22) s arbetsutskotts beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår nämnden besluta att utöka antalet utvecklingsdagar för kommunens förskolor från fyra till åtta dagar per år. För att ge möjlighet för förskolorna att arbeta med pedagogisk utveckling och systematiskt kvalitetsarbete samt bidra till ökad likvärdighet mellan och inom kommunens förskolor. Jäv Madeleine Landin anmäler jäv och deltar inte i ärendet. Tillägg föreslår att förslag till beslut kompletteras med Förändringen kommer att gälla från och med läsåret 2018/2019 och kommer att tas inom ramen för ordinarie budget. Yrkanden Bertil Olsson (M) yrkar avslag på arbetsutskottets förslag till beslut. Pia Trollehjelm (SD) yrkar bifall till Bertil Olssons (M) förslag till beslut. Propositionsordning Ordförande ställer proposition på Bertil Olssons (M) yrkande och arbetsutskottets förslag till beslut med nämndens tillägg och finner att nämnden beslutar enligt arbetsutskottets förslag till beslut med nämndens tillägg. s beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår nämnden besluta att utöka antalet utvecklingsdagar för kommunens förskolor från fyra till åtta dagar per år. Förändringen kommer att gälla från och med läsåret 2018/2019 och kommer att tas inom ramen för ordinarie budget. För att ge möjlighet för förskolorna att arbeta med pedagogisk utveckling och systematiskt kvalitetsarbete samt bidra till ökad likvärdighet mellan och inom kommunens förskolor. Reservation Bertil Olsson (M) och Jörgen Johnsson (M) reserverar sig till förmån för eget yrkande. Pia Trollehjelm (SD) reserverar sig till förmån för Bertil Olssons (M) yrkande.

17 17 (22) 49 Dnr Organisation HVB Barn och utbildningsförvaltningen har tagit fram en ekonomisk och organisatorisk prognos för HVB- och stödboendeenheten inom verksamheten Socialtjänst barn, unga, familj. Prognosen visar att volymerna för ensamkommande har minskat snabbt vilket medför konsekvenserna att förvaltningen "på övertid" står med en onödigt stor och därmed kostsam organisation för HVB och Stödboende. Ett boende för HVB och stödboendeplacerade ungdomar bedöms tillräckligt och organisationen behöver förändras i denna riktning såväl vad gäller bemanning som lokaler. Förvaltningen anser att verksamheten bör flytta från Rosentorp snarast möjligt, oavsett den uppsägning som löper året ut. En kritisk fråga för att komma vidare mot önskat läge är att ungdomar som är redo för eget boende behöver erbjudas detta samt att ansvaret för dessa ungdomar överflyttas till Arbete och Tillväxt. Därmed frigörs platser på Flamman så att ungdomar från Rosentorp då kan flyttas dit. Beslutsunderlag HVB- och Stödboendeenheten prognos 2018 Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut För att kommunen som helhet ska kunna balansera kostnader och intäkter avseende ensamkommande ungdomar upp till 20 år föreslår Barn- och utbildningsförvaltningen nämnden att besluta att minska HVB- och Stödboendeverksamheten i samtliga delar som är möjligt i relation till aktuella och prognosticerade volymer. Samt att fortsätta samverka med Avdelningen för Arbete och Tillväxt och tydliggöra behovet av boendelösningar för gruppen år och övergången till Arbete och Tillväxts ansvarsområde. s arbetsutskotts beslut För att kommunen som helhet ska kunna balansera kostnader och intäkter avseende ensamkommande ungdomar upp till 20 år föreslår Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott att nämnden beslutar att minska HVBoch Stödboendeverksamheten i samtliga delar som är möjligt i relation till aktuella och prognosticerade volymer. Samt att fortsätta samverka med Avdelningen för Arbete och Tillväxt och tydliggöra behovet av boendelösningar för gruppen år och övergången till Arbete och Tillväxts ansvarsområde.

18 18 (22) s beslut För att kommunen som helhet ska kunna balansera kostnader och intäkter avseende ensamkommande ungdomar upp till 20 år beslutar barn- och utbildningsnämnden att minska HVB- och Stödboendeverksamheten i samtliga delar som är möjligt i relation till aktuella och prognosticerade volymer. Samt att fortsätta samverka med Avdelningen för Arbete och Tillväxt och tydliggöra behovet av boendelösningar för gruppen år och övergången till Arbete och Tillväxts ansvarsområde. Beslutet skickas till Kommunstyrelsen Avdelningen för Arbete och Tillväxt

19 19 (22) 50 Dnr Elevhälsa avtal Enligt Överenskommelse om förvaltningsövergripande samverkan kring unga år i Bjuvs kommun (160406) mellan barn och utbildningsnämnden (BUN) och kommunstyrelsens utskott Arbete och Tillväxt fastslås att Futurum ska köpa elevhälsotjänster av BUN i form av skolsköterska, psykolog och specialpedagog. Skolsköterska arbetar efter elevhälsans metodbok och ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Verksamhetschef för elevhälsan ansvarar för patientsäkerhetsarbete för skolsköterskans insats. Rektor för futurum leder elevhälsoteamets arbete och ansvarar för att systematiskt kvalitetsarbete utförs enligt skollag och läroplanen, Gy För eleverna i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan ska det finnas elevhälsa. Elevhälsan ska omfatta medicinska, psykologiska, psykosociala och specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst vara förebyggande och hälsofrämjande. Elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. 2 kap. skollagen (2010:800) Antal elever i grundskolan i Bjuvs kommun har ökat de senaste åren. Elever i grundskolan står inför stora hälsoutmaningar. En stark medicinsk och psykologisk insats på våra grundskolor är av största vikt för att kunna undanröja hinder för måluppfyllelse hos våra elever. År 2019 flyttar särskolan, F-6, i Bjuvs kommun till Brogårdaskolan. Detta innebär utökat antal elever för skolsköterska och psykolog som arbetar på Brogårdaskolan, närvaro i ytterligare ett elevhälsoteam för särskola samt arbete med att planera, genomföra och utvärdera hälsofrämjande, förebyggande och åtgärdande arbete för eleverna i särskolan. Eleverna i särskolan har rätt till utökade hälsokontroller hos skolskolsköterska och skolläkare. Anpassningar av samtliga insatser från såväl skolsköterska, skolläkare och psykolog behöver göras utifrån elevernas funktionsnedsättning. Sammantaget gör det ökande elevantalet i grundskolan och ett ökat behov av elevhälsa i grundsärskolan att det inte längre kommer att finnas utrymme att sälja elevhälsotjänster till Futurum. Barn- och utbildningsförvaltningens förslag till beslut Barn och utbildningsförvaltningen föreslår nämnden besluta att Elevhälsan inom barn och utbildningsförvaltningen från och med upphör att sälja elevhälsotjänster till Futurum. Detta utifrån utökade behov av medicinsk och psykologisk insats i grundskola och grundsärskola.

20 20 (22) s arbetsutskotts beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott föreslår nämnden besluta att Elevhälsan inom barn och utbildningsförvaltningen från och med upphör att sälja elevhälsotjänster till Futurum. Detta utifrån utökade behov av medicinsk och psykologisk insats i grundskola och grundsärskola. s beslut Barn och utbildningsnämnden beslutar att Elevhälsan inom barn och utbildningsförvaltningen från och med upphör att sälja elevhälsotjänster till Futurum. Detta utifrån utökade behov av medicinsk och psykologisk insats i grundskola och grundsärskola. Beslutet skickas till: Kommunstyrelsen

21 21 (22) 51 Dnr Redovisning av delegationsbeslut 2018 har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän i enlighet med barn- och utbildningsnämndens delegationsordning. Dessa beslut ska redovisas till barn- och utbildningsnämnden. Redovisningen innebär inte att barn- och utbildningsnämnden omprövar eller fastställer delegationsbesluten. Däremot får barn- och utbildningsnämnden återta lämnad delegation eller föregripa ett beslut i ett enskilt ärende av den som fått beslutanderätten genom att själv ta över ärendet och fatta beslut. Beslut om Regelbunden tillsyn av pedagogisk verksamhet 28/18 Yttranden 29/18 s beslut godkänner redovisningen av de delegationsbeslut som förtecknats i protokoll 18 april

22 22 (22) 52 Dnr Information om verksamheten Kvalitetschef Lina Kenthsdotter Persson informerar nämnden om avslutade ärende hos skolinspektionen samt om den pågående kvalitetsundersökningen som just nu görs till elever och vårdnadshavare på kommunens skolor. Vidare informerar barn- och utbildningsförvaltningens verksamhetschefer nämnden om ett pågående arbetet med projektet Elevhälsobaserad modell med tidiga insatser för psykisk hälsa. Kommunen är en av tio kommuner i Sverige som har fått möjlighet att delta i projektet som ägs av SKL. Verksamhetscheferna ser tydliga kopplingar till förvaltningens pågående arbete med GIRFEC. Verksamhetschef Åsa Malmström informerar nämnden om det vite som tilldelats kommunen angående livsmedelshantering på ett av kommunens HVB-boende. s beslut Barn och utbildningsnämndens arbetsutskott tackar för informationen.

Madeleine Landin (S) Ingegärd Berglund (KD) Urban Berglund (KD)

Madeleine Landin (S) Ingegärd Berglund (KD) Urban Berglund (KD) 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 22 augusti 2018 kl 18:30-21:20 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30.

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. 1 (15) Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Mickael Persson (S) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 19 september 2018 kl 18:30-20.15 Beslutande Caroline Wegner (S), Ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

Håkan Olsson (S) ersätter Denise Berendji (S) Madeleine Landin (S) ersätter Mickael Persson (S) Andrej Schönbäck (M) Maher Wawieh (S)

Håkan Olsson (S) ersätter Denise Berendji (S) Madeleine Landin (S) ersätter Mickael Persson (S) Andrej Schönbäck (M) Maher Wawieh (S) 1 (15) Plats och tid Blosset, måndagen den 11 juni 2018 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Bertil

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30. Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke Johnsson (S)

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30. Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke Johnsson (S) 1 (20) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 november 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00

Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Mickael Persson (S) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Krister Nilsson

Läs mer

Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson (S)

Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson (S) 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 24 januari 2018 kl 18:30-19:50 Beslutande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson

Läs mer

Micael Ohlsson (S) Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S)

Micael Ohlsson (S) Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S) 1 (18) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 21 mars 2018 kl 18:30-20:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 10 oktober 2018 kl 18:30-20:30. Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S)

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 10 oktober 2018 kl 18:30-20:30. Maher Wawieh (S) Madeleine Landin (S) 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 10 oktober 2018 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Stefan Svalö (S) 63-72 Håkan Olsson (S) Krister Nilsson

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson (C), 1:e vice

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Sten Claesson (SD)

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 25 januari 2017 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen klockan 18.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise

Läs mer

Anita Blixt (L) för Madeleine Landin (S)

Anita Blixt (L) för Madeleine Landin (S) 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 24 april 2019 kl 18:30-21:00 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Stefan Svalö (S) Håkan Olsson (S) Krister Nilsson

Läs mer

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) kl 18:40-20:30 Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD)

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) kl 18:40-20:30 Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 september 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 9 Sida 1 av 9 Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014 kl. 18.30-20.30 Förskolan Äventyret, Ekeby Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson (S) ordförande Annika

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (12) Plats och tid Futurum, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15.30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Peter Persson (S) Denise Berendji (S) Jörgen Johnsson (M) Niels Madsen (M) Pia Trollehjelm (SD) Madeleine Landin (S)

Peter Persson (S) Denise Berendji (S) Jörgen Johnsson (M) Niels Madsen (M) Pia Trollehjelm (SD) Madeleine Landin (S) 1 (21) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 21 februari 2018 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 augusti kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Håkan Olsson (S) Kenneth Bolinder (S) 8-11 Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Kennet Jansson (MP) Bernt Drube (SD)

Håkan Olsson (S) Kenneth Bolinder (S) 8-11 Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Kennet Jansson (MP) Bernt Drube (SD) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 mars 2016 kl 18:30-20:15 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 11 Sida 1 av 11 Tid och plats Onsdagen den 18 februari kl. 18:00-21:00 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 21 januari kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (11) Plats och tid Blosset, onsdagen den 28 februari 2018 kl 13:30-15.30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 18:30-19:50 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 18:30-19:50 Beslutande 1 (22) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 18:30-19:50 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson (C), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande 1 (15) Plats och tid Beslutande Futurum, onsdagen den 17 augusti 2016 kl 13:30-15.45 Ajö Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD)

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 12 Sida 1 av 12 Tid och plats Onsdagen den 18 mars kl. 18.30-20.45 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande 1 (12) Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 23 april 2014 kl. 18.45-20.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S)

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S) 1 (10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 30 maj 2018 kl 08:30-11:45 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Sven-Ingvar Blixt (L) Ninnie Lindell

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 13 november 2013 kl. 18.35-20.00 Beslutande ledamöter Almliden, Bjuv Bo Blixt (S), ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-17:40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-02-11 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 11 februari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (14) Plats och tid Söderåsens Golfklubb, onsdagen den 24 maj 2017 kl 09:00-12.00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Ersättare Bert Roos (S) Nils Nilsson

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD), 1:e vice ordförande Terhi Laine (S) Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD), 1:e vice ordförande Terhi Laine (S) Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) 1 (12) Plats och tid Solgatan 5 J, Bjuv, onsdagen den 20 mars 2019 kl 13:30-15:00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD), 1:e vice ordförande Terhi Laine (S) Mikael Henrysson (SD)

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT NÄRVARANDE Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Pia Möller (M) (ordförande) Britt-Marie Kahl (M) Louise Stjernquist (L) (vice ordförande) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Torbjörn Brorsson (M) Lennart

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl 1 (10) 2017-05-30 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl. 13.00 13.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Malin

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 1(13) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 1(13) Plats och tid Rörö Skola, klockan 16.00 18.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Ingvar Svensson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-10-11 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Elisabeth Nordin (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 18.30-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Blosset, onsdagen den 30 maj 2018 kl 13:30-16.00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (8) Plats och tid Blosset, onsdagen den 23 mars 2016 kl 13:30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2013-06-12 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 12 juni kl. 9.00 13.30 med ajournering kl 11.22 11.53. Bodil Hansen

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S)

Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson (S) Plats och tid Kommunhuset, lokal Tryggö Kungshamn, kl. 08.00-09.00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagare Justerare Susanne Aronsson DeKinnaird (M), ordförande Jeanette Loy (M) Annica Erlandsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 29 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 30 Statusrapport 2018/4006 5 31 Månadsuppföljning 2018 2018/4044 6-7 32 Gallringsbeslut 2018/4051 8-9

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.20 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Sara Hansson (S), tjänstgörande ers. Katrine Mattsson

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (12) Plats och tid Blosset, onsdagen den 24 januari 2018 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.30 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (17) Plats och tid Gruesalen, tisdagen den 21 mars 2017 kl 13:30:15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Irena Alm (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit Johansson (M),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, torsdagen den 13 september 2018 kl 14:00-15:05 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Liselott Ljung (S), 1:e vice ordförande Kai Christiansen (S) Alf Persson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1(16) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3 kl.08.30 10.05.. Beslutande ledamöter Thomas Näsholm (S) ordf. Jon Björkman (V) Siw Sachs (S) Inga-Britt Andersson (C) Anna Strandh Proos (M) Ej beslutande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615. Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se

2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615. Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Teddy Söderberg - ax067 E-post: teddy.soderberg@vasteras.se 2013-02-26 Dnr: 2013/530-BaUN-615 Kopia till Uppdrag att föreslå organisation för elevhälsoarbetet och särskola Förslag

Läs mer

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten.

BESLUT Utbildningsnämnden antar utbildningsförvaltningens förslag om upplägg av fadderverksamheten. 1(6) KS-rummet, kommunhuset, kl. 18:00 20:14 74-85 Angela Fasth (M) Siv Kindholm (L) Michael Jonasson (S) Jörgen Olsen (M) Rita Paparizou (M) Anders Midby (KD) Daniel Dellenmark (S) Carolina Eklöf (S)

Läs mer