PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 13 november 2013 kl Beslutande ledamöter Almliden, Bjuv Bo Blixt (S), ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Ann-Sofie Fridehjelm (S) Bertil Olsson (M) Jörgen Johnsson (M) Margit Johansson (M) Krister Nilsson (C) Bo Åstrand (SD) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande ersättare Johan Ahlberg (S) Ersättare Tjänstemän Anita Blixt (FP) Niels Madsen (M) Ingegärd Berglund (KD) Kennet Jansson (MP) Carina Leffler, förvaltningschef Ulrika Malmberg, sekreterare Lisbeth Davidsson, enhetschef 41 Övriga närvarande Justering Justerare Ann-Marie Larsson, personalrepresentant Johan Ahlberg (S) Tid och plats Måndagen den 18 november 2013 kl Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerare. Ulrika Malmberg. Bo Blixt (S).. Johan Ahlberg (S)

2 Barn- och utbildningsnämnden Sida 2 av 10 Sida 2 av 10 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Datum när Anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Datum när Anslaget tas ned Barn- och utbildningsförvaltningen, Mejerigatan 3, Bjuv Underskrift Helena Eriksson

3 Barn- och utbildningsnämnden Sida 3 av 10 Sida 3 av 10 BUN 41 Utveckling av fritidsgårdsverksamheten i Bjuvs kommun Sammanfattning En meningsfull fritid innebär för de flesta ungdomar en rik tillgång på aktiviteter och variation. Det behöver hända roliga saker och man vill vara en del av en större eller mindre gemenskap, få vara med, påverka och engagera sig. I Bjuvs kommun finns idag bland annat biblioteken, föreningslivet, musikverksamheter av olika slag, ungdomsfullmäktige och diverse projekt med aktiviteter som riktar sig till ungdomar. En meningsfull fritid kan också handla om trygghet och mer riktade insatser där exempelvis socialtjänsten, Futurum och Elevhälsan har stora kunskaper. I Bjuvs kommun finns fritidsgårdsverksamhet i tre lokaler med varierande besöksfrekvens. Kostnaden för denna verksamhet uppgår till ca 3500tkr: Lokalkostnad ca 1000 tkr. Lokalvård ca 250 tkr. Personalkostnad 2250 tkr. Barn och utbildningsförvaltningen har ett stort prognostiserat underskott 2013 och ett uppdrag att vidta kraftfulla åtgärder för att minska det strukturella underskottet och nå en budget i balans inför Förvaltningen uppmanas att se över alla kostnader, inklusive personal. I detta uppdrag ligger också att se över verksamheten för att hitta förslag på utveckling och förbättring. Målbild för fritidsgårdsverksamheten i Bjuvs kommun: En fritidsverksamhet som får ett utökat uppdrag att arbeta med att många olika aktörer i kommunen och generera mervärde på flera plan. Ett levande och pulserande nav där samarbetet mellan föreningsliv och andra aktörer gör att ungdomar i Bjuvs kommun har en rik tillgång till olika aktiviteter. Ett medvetet arbete med delaktighet för att skapa aktiviteter som ungdomar frågar efter eller själva vill vara med och skapa. Ungdomsfullmäktige är exempel på en sådan kanal som kan utvecklas ytterligare. En virtuell fritidsgård där alla kan se vad som är på gång, där man kan kommunicera och höra till. Ett utökat samarbete med socialtjänsten, ÖVC mm för att skapa forum och sammanhang för ungdomar som behöver extra insatser och stöd på sin fritid.

4 Barn- och utbildningsnämnden Sida 4 av 10 Sida 4 av 10 Fler lokaler tillgängliga och öppna än idag där verksamheten utvecklas till att omfatta fler aktörer, vilket även innebär ett bättre utnyttjande av de lokaler som redan finns i kommunens regi. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Arbetsutskottet Yrkanden Kjell-Åke Johnsson (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag Bertil Olsson (M) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag Bo Åstrand (SD) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag Barn- och utbildningsnämnden uppdrar åt förvaltningen att utveckla verksamheten för barn och ungdomar till att omfatta en virtuell fritidsgård och ett utökat samarbete med föreningar och organisationer som riktar sig till barn och ungdomar, att anställa en ansvarig chef för att leda utvecklingsarbetet samt att effektivisera verksamheten med 1000 tkr.

5 Barn- och utbildningsnämnden Sida 5 av 10 Sida 5 av 10 BUN 42 Budgetuppföljning per Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens prognos för utfallet 2013 är sammantaget ett underskott på 7,6 mkr. Det är en förbättring på 1,8 mkr i jämförelse med den förra prognosen som lämnades i oktober, då det samlade underskottet beräknades till -9,4 mkr. Förbättringen förklaras av följande faktorer: lägre personalkostnader än väntat i oktober (0,7 mkr) korrigering av prognosen för skolskjutskostnader i grundskolan (0,3 mkr) korrigering av prognosen för externa tilläggsbelopp (0,65 mkr) korrigering av prognosen för interkommunal ersättning i obligatorisk särskola (0,4 mkr). I början av september meddelades dom från Förvaltningsrätten i Malmö avseende 2012 års grundbelopp i grundskolan, vilket hade överklagats av Forsärlans miljöskola. Rätten upphäver beslutet om grundbelopp och återförvisar målet till barn- och utbildningsnämnden för ny handläggning och nytt beslut med tydligare redovisning av beräkningen av grundbeloppen. Nämnden måste alltså fatta ett nytt beslut om grundbeloppet år 2012, vilket kan medföra ökade kostnader som måste bokföras på Någon hänsyn har inte tagits till eventuellt ökade kostnader i den här rapporten, då handläggningen inte är avslutad. Beslutsunderlag Rapport ekonomisk uppföljning per Barn- och utbildningsnämnden godkänner budgetuppföljning med prognos per

6 Barn- och utbildningsnämnden Sida 6 av 10 Sida 6 av 10 BUN 43 Läsårsindelning för 2014/2015 ELEVERNAS LÄSÅR Höstterminen 2014 Start må 18 augusti Avslutning fr 19 december 85 dgr Vårterminen 2015 Start tors 8 januari Avslutning tors 11 juni 97 dgr Lovdagar Höstlov må 27 oktober - fr 31 oktober (v 44) Februarilov må 16 februari - fr 20 februari (v 8) Påsklov må 30 mars - to 2 april (v 14) Lovdag fr 15 maj (v 20) Tillkommer fyra rörliga lovdagar. -4 dgr 178 dgr ARBETSTIDER FÖR SKOLPERSONAL Höstterminen Kompetensutveckling må 11 augusti fr 15 augusti 5 dgr Kompetensutveckling må 27 oktober - on 29 oktober 3 dgr Vårterminen Kompetensutveckling ons 7 januari 1 dgr Kompetensutveckling fre 12 juni tis 16 juni 3 dgr Kompetensutveckling fyra rörliga dagar 4 dgr 16 dgr Barn- och utbildningsnämnden godkänner läsårsindelning för 2014/2015.

7 Barn- och utbildningsnämnden Sida 7 av 10 Sida 7 av 10 BUN 44 Förslag till sammanträdestider för barn- och utbildningsnämnden och arbetsutskottet Arbetsutskott Barn- och utbildningsnämnden Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Må kl On kl Beslutsunderlag Arbetsutskottet Barn- och utbildningsnämnden godkänner förslag till sammanträdestider enligt ovan.

8 Barn- och utbildningsnämnden Sida 8 av 10 Sida 8 av 10 BUN 45 Barn- och elevombud i Bjuvs kommun Sammanfattning I Bjuvs kommun finns ett systematiskt arbete för att främja likabehandling och för att förebygga och åtgärda alla former av trakasserier och kränkande behandling. Våra verksamheter ska präglas av förtroendefulla och öppna relationer mellan medarbetare och barn/elever och det är i den miljön som arbetet för alla barn och elevers trygghet främst formas. För att ytterligare stärka barn och elevers rätt enligt skollagen kap 3, 5-6 föreslår förvaltningen att en tjänst som Barn och elevombud inrättas som en del av chefsuppdraget för elevhälsan. Uppdraget som barn och elevombud innebär att alltid ta barnets/elevens perspektiv och att tillförsäkra barn och elever deras rättigheter. Inrättandet av en sådan tjänst ligger också i linje med kommunens barn- och ungdomsplan som tar sin utgångspunkt i FN:s konvention om barnets rättigheter. Avgränsningar: Barn och elevombud är en funktion som aktiveras när det ordinarie arbetet enligt kap 3, 5-6 inte räcker till. Det kan handla om situationer där det finns behov av ytterligare kompetens eller när samarbetet mellan hem och skola av något skäl har blivit för oöverstigligt. Både föräldrar, barn/elever och personal från verksamheten ska kunna vända sig till Bjuvs Barn och elevombud för stöd och rådgivning. I likhet med övrig personal inom våra förskolor och skolor har Barn och elevombudet tystnadsplikt och anmälningsplikt enligt socialtjänstens bestämmelser. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Arbetsutskottet Barn- och utbildningsnämnden godkänner förvaltningens planering att som en del av chefsuppdraget för elevhälsan inrätta en tjänst som Barn och elevombud i Bjuvs kommun.

9 Barn- och utbildningsnämnden Sida 9 av 10 Sida 9 av 10 BUN 46 Ramöverenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Skånes kommuner gällande personer med psykisk funktionsnedsättning samt barn och ungdomar som har eller riskerar att utveckla psykisk ohälsa Sammanfattning Sedan den 1 januari 2010 är landsting och kommun genom likalydande bestämmelser i Hälso- och sjukvårdslagen, HSL (8 a ) och i Socialtjänstlagen, SoL (5 kap 8 a ) skyldig att ha överenskommelser om samarbetet när det gäller personer med psykisk funktionsnedsättning Syftet med ramöverenskommelsen är att slå fast parternas gemensamma avsikt att bedriva och utveckla samverkan/samarbete mellan kommuner och regionala verksamheter, som vänder sig till målgruppen. Denna samverkan ska leda till att personer som tillhör målgruppen: får stöd till återhämtning från psykiatrisk sjukdom får möjlighet till rehabilitering/ habilitering utifrån individuella förutsättningar får möjlighet att leva som andra och att vara delaktiga i samhället får tillgång till tidiga insatser på rätt nivå Kommunförbundet Skånes styrelse fattade beslut om Ramöverenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Skånes kommuner gällande personer med psykisk funktionsnedsättning samt barn och ungdom som har eller riskerar att utveckla psykisk ohälsa och rekommenderar kommunerna att politiskt anta denna. Beslutsunderlag Ramöverenskommelse om samverkan Region Skåne och Skånes kommuner gällande personer med psykisk funktionsnedsättning samt barn och ungdomar som har eller riskerar att utveckla psykisk ohälsa, daterad Tjänsteskrivelse daterad Barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige att anta Ramöverenskommelse om samverkan mellan Region Skåne och Skånes kommuner gällande personer med psykisk funktionsnedsättning samt barn och ungdom som har eller riskerar att utveckla psykisk ohälsa. Beslutet expedieras till: Kommunfullmäktige

10 Barn- och utbildningsnämnden Sida 10 av 10 Sida 10 av 10 BUN 47 Information 1. Ny förskola i Ekeby - Lägesrapport

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 9 Sida 1 av 9 Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014 kl. 18.30-20.30 Förskolan Äventyret, Ekeby Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson (S) ordförande Annika

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 14 augusti 2013 kl. 18.45-20.30 Almliden, Bjuv Beslutande ledamöter Kjell-Åke Johnsson, ordförande Annika B Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-03-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 mars 2014 kl. 18.30-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013 kl. 18.45-21.00 Almliden, Bjuv Beslutande Ledamöter Bo Blixt (S),ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Annika B Andersson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-04-23 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 23 april 2014 kl. 18.45-20.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-06-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 8 Sida 1 av 8 Tid och plats Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 18.45-19.30 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 21 januari kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 10 Sida 1 av 10 Tid och plats Onsdagen den 22 april kl. 18.30-21.00 Varagårdsskolans samlingssal, S. Storgatan 21, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-08-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 19 augusti kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 16 november 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 11 Sida 1 av 11 Tid och plats Onsdagen den 18 februari kl. 18:00-21:00 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

PROTOKOLL 2014-02-19 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2014-02-19 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 9 Sida 1 av 9 Tid och plats Onsdagen den 19 februari 2014 kl. 18.30-20.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande ledamöter Bo Blixt (S), ordförande Margit Johansson

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD)

Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen klockan 18.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise

Läs mer

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Sten Claesson (SD)

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 25 januari 2017 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-06-17 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 7 Sida 1 av 7 Tid och plats Onsdagen den 17 juni kl. 18.30-21.15 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S) ordförande Caroline

Läs mer

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S)

Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson (S) Krister Nilsson (C) Anita Blixt (FP) Peter Persson (S) 1 (10) Plats och tid Onsdagen den 20 januari 2016 kl 18:30-20:40 Beslutande Ledamöter Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Jörgen Johnsson (M) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Jörgen Bernebring

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30.

Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. 1 (15) Plats och tid Jens Billeskolan, Billesholm, onsdagen den 20 september 2017 kl 18:30-21:30. Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Mickael Persson (S) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) kl 18:40-20:30 Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD)

Håkan Olsson (S) Niels Madsen (M) kl 18:40-20:30 Kenneth Bolinder (S) Ronina Jacobsson (S) Agneta Isakovic (S) Ingegärd Berglund (KD) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 september 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C)

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30 20.30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL 2015-03-18 Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 12 Sida 1 av 12 Tid och plats Onsdagen den 18 mars kl. 18.30-20.45 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

PROTOKOLL 2015-05-20. Blosset, Almliden 15.00 16:30

PROTOKOLL 2015-05-20. Blosset, Almliden 15.00 16:30 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 15.00 16:30 Christer Landin (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden. Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande 1 (12) Plats och tid Bjuvs familjecentral, onsdagen den 13 april 2016 kl 18:30-20:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00

Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 23 augusti 2017 kl 18:30-21:00 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Mickael Persson (S) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Krister Nilsson

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kenneth Bolinder (S)

Kenneth Bolinder (S) 2013-11-20 Sida 1 (av 15) Tid 2013-11-20, kl 19.00-19.40 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (12) Plats och tid Futurum, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15.30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (15) Plats och tid Futurum, onsdagen den 20 september 2017 kl 13:30-15.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

PROTOKOLL 2015-03-25. Blosset, Almliden 13.30-15.30

PROTOKOLL 2015-03-25. Blosset, Almliden 13.30-15.30 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 13.30-15.30 Christer Landin (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare Övriga

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande 1 (15) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, onsdagen den 26 juni 2019 kl 17:55-19:35 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson

Läs mer

Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson (S)

Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson (S) 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 24 januari 2018 kl 18:30-19:50 Beslutande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Denise Berendji (S) Micael Ohlsson (S) Håkan Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens utskott för arbete och tillväxt. Plats och tid Beslutande 1 (15) Plats och tid Beslutande Futurum, onsdagen den 17 augusti 2016 kl 13:30-15.45 Ajö Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD)

Läs mer

Madeleine Landin (S) Ingegärd Berglund (KD) Urban Berglund (KD)

Madeleine Landin (S) Ingegärd Berglund (KD) Urban Berglund (KD) 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 22 augusti 2018 kl 18:30-21:20 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-09-17. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-09-17. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/12 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Agnetha Persson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (14) Plats och tid Söderåsens Golfklubb, onsdagen den 24 maj 2017 kl 09:00-12.00 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Ersättare Bert Roos (S) Nils Nilsson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson ( C) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-10-23 Sida 1 (av 19) Tid 2013-10-23, kl 18.00-18.30, 19.00-20.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Blosset, Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran

Läs mer

PROTOKOLL Blosset, Almliden

PROTOKOLL Blosset, Almliden 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 13.30-15.00 Christer Landin (S), ordförande Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (8) Plats och tid Blosset, onsdagen den 23 mars 2016 kl 13:30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.45 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30. Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke Johnsson (S)

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30. Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke Johnsson (S) 1 (20) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 12 december 2018 kl 18:30 Beslutande Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Krister Nilsson (C) Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Anita Blixt (L) Kjell-Åke

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande 1 (17) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, tisdagen den 28 maj 2019 kl 18:30-21:20 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Stefan Svalö (S) 63-72 Håkan Olsson (S) Krister Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (11) Plats och tid Silen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 16.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (11) Plats och tid Blosset, onsdagen den 28 februari 2018 kl 13:30-15.30 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

PROTOKOLL AME Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S)

PROTOKOLL AME Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S) 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstegörande ersättare AME 13.30 15.00 Christer Landin (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Anders Månsson (S) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

PROTOKOLL 2015-11-18. Blosset, Almliden 13.30 15.45

PROTOKOLL 2015-11-18. Blosset, Almliden 13.30 15.45 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 13.30 15.45 Christer Landin (S), ordförande Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.50 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

PROTOKOLL Mejerigatan 1, Gruesalen Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Mejerigatan 1, Gruesalen Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(15) Plats och tid Mejerigatan 1, Gruesalen 13.30 15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Christer Landin (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Kjell Åker Johnsson (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 10 april kl. 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18)

Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Bildningsnämnden 2014-06-16 1(18) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00-16.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Eva Sjöberg (C)

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden BUN 2018/ Malin Norrman. Barn- och utbildningsnämnden Protokoll 1 (8) Sammanträdesdatum Diarienummer Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-03 BUN 2018/0092-600 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tingssalen, Tingshuset, kl 08.30 10.15 Ledamöter Se nästa

Läs mer

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. Sandra Larsson. Åsa Ekblad (M) Lena Axelsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (8) Se nästa sida. Sandra Larsson. Åsa Ekblad (M) Lena Axelsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (8) Plats och tid Akka, kommunhuset i Skurup, 2019-04-23, kl. 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Anders Grundberg, förvaltningschef Sandra Larsson, sekreterare Ulrika Fridh,

Läs mer

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande

Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande 1 (14) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 27 februari 2019 kl 18:30-20:25 Beslutande Kenneth Bolinder (S), Ordförande Bo Blixt (S) Håkan Olsson (S) Madeleine Landin (S) Krister Nilsson (C), 1:e vice

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 24 april 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Maria

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott

Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott Datum: 2019-04-04 Tid: 08:45-09:00 Plats: Lokal Bolmen, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Roland Gustbée (M) (ordförande) Eva Johnsson (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) 1 (12) Plats och tid Solhemmet, Ekeby, kl 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Gun Törnkvist (M) Bea Lundh

Läs mer

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C)

Barbro Olausson (L), Peter Åkesson (MP), Lars Gustavsson (KD) och Annelie Carlsson (C) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 18 maj 2016, klockan 16.00-18.10. Beslutande Mikael Peterson (S) ordförande, Gunilla Wolinder (L), Joel Petersson

Läs mer

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef

Agneta Hansemark, Nämndsekreterare Gunn Toverud Ståhl, Förvaltningsekonom May Bjerklund, Verksamhetschef 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.25 Beslutande Övriga närvarande Daniel Markstedt, Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Ulla-Britt Svensson (S) Chriztian Hansson (S) Rolf Emanuelsson (C) Marita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2013-04-24, kl 0900-1020 Beslutande Anne Niska, S Owe Pekkari, S Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN

vvvvv ~ Hässleholms kommun BEHANDLADEÄRENDEN vvvvv ~ BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN 46 Avsägelse av uppdrag som ordförande i barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott, representant i Samverkansavtal för gymnasieskolan i Skåne Nordost

Läs mer