Fritids- och kulturförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fritids- och kulturförvaltningen"

Transkript

1 Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum Referens Göran Nyström Er Referens Vår referens Kulturnämndens ledamöter och ersättare Kallelse Kulturnämnden kallas till sammanträde Dag Onsdagen den 25:e maj 2011 Tid Plats Landskrona museum, Filmsalen Gruppmöten Treklövern 25/5 17:00 Filmsalen S den 24/5 18:30 partiexpeditionen, Eriksgatan Sd den 25/5 17:00 Café Nell Walden Dagordning Upprop 1) Mötets öppnande 2) Upprop och val av justeringsman 3) Rapport Myt & Fakta projektet 4) Rapport om förslag till Kulturhus 5) Rapport om förvaltningens deltagande i projekt kring kreativa och kulturella näringar - KKN 6) Ekonomisk rapport efter 1:a tertial 2011 bilaga 7) Svar på remiss om förslag till Konst- och kulturskola bilaga 8) Beslut om projektprioritering under jubileumsåret 9) Beslut om verksamhetsbidrag till kulturföreningar - bilaga 10) Ansökan om bidrag för Spoken Word bilaga 11) Tillsättande av tjänst på stadsbiblioteket bilaga 12) Revidering av delegationsordning - bilaga 13) Delegationsbeslut bilaga delas på sammanträde Bifogas protokoll från sammanträde Förhinder att deltaga vid sammanträdet anmäls till Carita Hermansson senast på eller carita.hermansson@landskrona.se Gunlög Stenfelt Ordförande Landskrona stad Stadshuset Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn Fax fritidochkultur@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

2 Landskrona stad Nämndernas verksamhetsberättelse tertial Kulturnämnd

3 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning Ekonomi Verksamhetsredovisning Redovisning av måluppfyllelse Sammanställning över nämndens driftprojekt... Fel! Bokmärket är inte definierat. 6 Förvaltningschefens redovisning av produktivitetsåtgärder Förslag till beslut... 8 Kulturnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse tertial (8)

4 1 Sammanfattning Fullmäktige har gett fritids- och kulturförvaltningen och stadsbyggnadsförvaltningen ett uppdrag att ta fram förslag på utformning av ett Kulturhus för digital teknik. Ett förslag förväntas bli beslutat under juni månad i de båda berörda nämnderna, för att därefter gå vidare till Kommunfullmäktige. Bio Maxim har fått en efterträdare i Biohuset Maxim som utrustat anläggningen med digital projektor och nya stolar. Ett avtal om bidragsstöd har tecknats på en nivå av maximalt 150 tkr årligen. För 2011 har ett bidrag på 100 tkr utbetalats, som ej finns budgeterat. Tycho Brahe minnena har svårt att nå budget under de senaste åren. Budgeten har förutsatt att mycket av evrksamheten bedrivits ptill lägsta möjliga kostnad, vilket i längden inte är hållbart. Statens fastighetsverk har kontaktats för att parterna skall nå fram till en överenskommelse om hur anläggningen kan drivas med bibehållen målsättning om att den skall attrahera ett stort antal besökare. Med de satsningar som görs i infrastrukturen för resor till Ven, så kommer en fortsatt stor besöksmängd turister att vara angelägen. Tkr 2 Ekonomi 2.1 Resultaträkning Redovisat 30/4 Budget 30/4 Avvikelse 30/4 Prognos 2011 Budget 2011 Avvikelse 2011 Intäkter Kostnader Avskrivningar Internränta Nettokostnader Driftsredovisning Nettokostnad per verksamhet Verksamhet, tkr Redovisat 30/4 Budget 30/4 Avvikelse 30/4 Prognos 2011 Budget 2011 Avvikelse 2011 Politisk verksamhet Stöd till kulturella föreningar Museum Konst Programverksamh Avd för verksamhetsstöd Tycho Braheminnena Stadsbibliotek Biblioteksfilialer Kulturnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse tertial (8)

5 Gemensam verksamhet Nettokostnader Politisk verksamhet Kostnaderna i samband med politisk verksamhet har överstigit planerad budget något, men eftersom de kostnaderna huvudsakligen består av arvode till nämnden och möteskostnader, kommer budgeten att hållas utan större avvikelser. Stöd till kulturella föreningar Studieförbunds- och föreningsbidrag betalas två gånger under året. Den andra delen av bidragen kommer att betalas ut under juni månad. Bidragets storlek baseras på redovisad verksamhetsomfattning föregående period. Vid beräkning av bidrag tas hänsyn till föreningens totala ekonomi, stöd från andra organisationer samt mått av egenfinansiering vid till exempel arrangemang. Museum Museum följer budgeten enligt planer. Avvikelse berör delvis, på städkostnaderna för två månader, som inte är fakturerade av seriviceavdelningen, och delvis på avvikelser i personalkostnader (sjukskrivningar och semesterersättning), men också att en del av verksamheten är planerade att starta senare under året. Konsthallen Konsthallen visar idag ett litet överskött som berör på personalkostnader, men inga större avvikelser kan konstateras. Även på Konsthallen kommer verksamheten att intensifieras under våren och sommaren. Programverksamhet Nyrekryteringen av scenmästare och tekniker är endast till hälften avklarat och därför visas ett litet överskött på teatern. Tills vidare löser vi personalsituationen med timanställningar. Verksamhetsstöd Plantan följer budgeten inom ramarna utan större avvikelser. Nu startar vår- och sommarverksamhet med skateskola ledd av våra nyutbildade ungdomsledare och cirkusskolan som leds av Cirkus Aero. Sommaren avslutas med kollo för pysselbarnen på temat "uppvisningssporter". Tycho Braheminnena Tycho Brahe museum visar en avvikelse jämfört med budgeten beroende på att säsongen startat under april månad, men antal besökare och intäkter förväntas öka under nästa kvartal. På grund av uteblivet bygglov för orangerie i Café Tycho Brahes trädgård kommer hyresintäkterna att bli lägre än budgeterat och orsaka ett underskott. Stadsbiblioteket Stadsbiblioteket visar idag ett överskott som beror på att budget till biblioteksmedier samt helårsprenumeration på tidningar och tidskrifter inte har använts under första kvartalen, men kommer att användas under året. Vidare är det städkostnader för två månader som inte är fakturerade av seriviceavdelningen, men kommer att faktureras. Avvikelsen beror även på att biblioteket har fått statsbidrag för projektet Spoken Word. Projektet är inte avslutat. Hyra för sex i stället för fyra månader har fakturerats till Turistbyrån. Kulturnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse tertial (8)

6 Biblioteksfilialer Biblioteksfilialer, följer budgeten inom ramarna utan större avvikelser. Gemensamverksamhet Verksamheten pågår enligt planering och budget följer utfallet med mindre avvikelser. 2.3 Investeringsredovisning Investeringsprojekt Redovisat 30/4 Prognos 2011 Budget 2011 Avvikelse 2011 Kn, Teaterteknik Kn, Datorförnyelse Kn, TB-minnena samlingsal/servering Kn, Att kunna flyga - Arbetets stad Kn, Teater och Plantan trådlösa mikrofoner Kn, Biblioteksinventarier Kn, RFID-Radio Frequency Identification Summa Alla investeringsprojekt följer planer förutom projektet inom Teatern och Plantan, Teaterteknik och trådlösa mikrofoner. Anskaffningen av trådlösa mikrofoner och ett nytt ljusbord har kostat mer än planerat. Tyvärr har det planerats fler inköp i samband med förnyelse av teatertekniken så att kostnaderna kommer att överstiga planer med ytterligare 90 tusen kronor. Investeringen i ett orangerie i Cafe Tycho Brahes trägård blir fördröjt varför hela asnlaget ej kommer att förbrukas. 3 Verksamhetsredovisning 3.1 Årets verksamhet Årets verksamhet pågår enligt plan. Några händelser som på ett avgörande sätt ändrat förutsättningarna för budgeten kan ännu inte spåras Museum Året startade med en utställning av 2010 års Lewenhaupts stipendiat Johan Bävman, som ställde ut sina starka bilder av albinos. Ett välbesökt föredrag kring ämnet kompletterade utställningen. Årets första månader koncentrerades på konst och konsthantverk. Ungt konstnärsskap i utställningen "Scratch my name on your arm with a fountain pen" presenterades av 7 konstnärer med olika uttryck. I utställningen "Material Matters" visade några elever på masternivå från HDK sina verk i gränslandet mellan konsthantverk och konst. Den 6 april startade en delredovisning av förvaltningens Myt och Sanning projekt. I detta projektet har de vanligaste myterna om Landskrona samlats in, för att sedan ställas mot fakta och statistik. Redovisningen sker under 6 veckor, och består av satirteckningar av Hans Lindström och faktaredovisning. Samtidigt presenterar Hans Lindström delar av sina arbeten som satirtecknare i en separat utställning på museet. Kulturnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse tertial (8)

7 Programverksamheten i anslutning till utställnignarna har förekommit i samma utsträckning som tidigare år. Påskstöket hade i år ett grönt tema, och det sedvanliga barnpysslet blandades med visning av bl.a. maskkompost, bevarande av gamla frösorter samt några av våra invandrade påskseder. Ateljé Nell, öppen skapande verkstad för banrfamiljer, lockar varje söndag mellan 10 och 30 besökare. Den museipedagogiska verksamheten har under perioden arbetat bl.a. med program som "Måla i kolonin" och "Människor som vi". "Barn för hundra år sedan", som vänder sig till förskola - åk.2, handlar om barn i stan och på landet med mycket hands-on aktiviteter. Projektet Utsikter, ett projekt mellan Helsingborg och Landskrona, som syftar till att hjälpa barnen att förbättra sina studieresultat, fortskrider. Landskronaklassernas besök på museet är nu avklarade för detta läsåret. En utställning kommer upp under maj månad. Museets café genomgick en renovering under slutet av förra året, och kunde i början av 2011 öppna med förnyade krafter. En liten utställning med "Landskronabilder från 1970-talet" drar besökare till Minnesbanken. Ett underliggande syfte med utställningen är att uppmana landskronaborna att lämna in eget material Konsthall Säsongen startade på konsthallen med en jurybedömd salong. Det är den andra i ordningen och denna gång handlade det om fotografi - "Vår Fotosalong". Ansökningar togs denna gång emot både från Skåne och Själland. Det var 72 anmälda bidrag, varav 22 valdes ut av juryn. Ca. 40% av bidragen från danska fotografer. Många besökare från Danmark och många besökare som aldrig tidigare besökt konsthallen kom för att se utställningen. Konstfilmsvisningarna fortsatte under utställningsperioden. Filmer företrädelsevis med med fotografi som tema. Under påsken visades den årliga samlingsutställningen i samband med Konstrundan. Nordvästra Skånes Konstnärsförbund fyllde hallen med ca. 150 konstnärers verk. Publiksiffrorna nådde inte upp i tidigare års nivåer, men arrangemanget drar mycket besökare och uppmärksamhet till Landskrona och kulturinstitutionerna Verksamhetsstöd Teatern: Nyrekryteringen av scenmästare och tekniker är till hälften avklarat. Scenmästare/vaktmästaretjänsten är tillsatt sedan mitten av mars. För tjänsten som tekniker förlorade vi vår kandidat i sista sekund. Vi valde då att först installera scenmnästaren och sedan gå ut med nytt rekryteringsförfarande till hösten. Tills vidare löser vi personalsituationen med timanställningar. Plantan: Arbetet på Plantan har till stor del handlat om igångsättning av állaktivitetshuset på Gullstrand. Kostnaderna har kunnat hållas nere under våren men nu startar vår sommarverksamhet som kommer att kräva resurser. Skateskola ledd av våra nyutbildade ungdomsledare och cirkusskola som leds av Cirkus Aero. Sommaren avslutas med kollo för pysselbarnen på temat "uppvisningssporter". Kulturnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse tertial (8)

8 3.1.4 Tycho Braheminnena Tycho Braheminnena med museum och andra aktiviteter öppnade den 16 april. En ny platschef har anställts. Bokningsläget vad gäller besökande grupper som beställt guidning ser positivt ut i förhållande till föregående år. För att stärka lönsamheten för Café Tycho Brahe planerades utbyggnad med ett orangerie i trägården, som möjliggör att cafeet kan ta större grupper än vad de kan idag. Bygglovsprocessen på framförallt Länsstyrelsen har dragit ut så långt i tiden att projektet ej kan realiseras i år. Detta kommer att innebära en minskad hyresintäkt för Möjligheten till att utveckla besöksnäringen på Ven och därmed också för Tycho Brahe minnena genom ett Leader-projekt utreds för närvarande Biblioteket 2011 har möjligheterna till kreativt deltagande ökat genom fler verkstäder för barn, "Efter stängning" för unga och vuxna och "Spoken word" för unga. Skrivarläger hålls som vanligt i juni månad. SFI-klasser med analfabeter besöker nu regelbundet biblioteket. En metod har utvecklats just för deras introduktion till biblioteket. Samarbetet kring det gemensamma biblioteksdatasystemet i Nordvästra Skåne har nu kommit så långt att upphandling av systemet är klar och leverantör utsedd: Axiell Nordic AB. Beräknad start för den gemensamma katalogen: 1 mars Framtid Nämnd och förvaltning arbetar nu framförallt med följande utvecklingsprojekt: * Ny Kulturplan - arbetet påbörjas till hösten * Förslag om byggande av ett Kulturhus för digital teknik som en utbyggnad av teatern. * Handlingsplan för stimulans av Kulturella, Kreativa Näringar - KKN. * Skapande av ett nätverk med regelbundna träffar för kommunens kulturaktiva (professionella och ideella). * Utredning om ett samhällscenter för Karlslund med biblioteksfilialen som bas. * Utveckling av program- och aktivitetsutbudet på biblioteken, museet och konsthallen. 3.3 Personal Stadsantikvarietjänsten har från 1/5 förts över från Stadsbyggnadsförvaltningen till Fritids- och kulturförvaltningen med placering på Landskrona museum. För 2011 regleras kostnaden med fakturering mellan förvaltningarna. För perioden efter 2012 har en anmälan om ramjustering lämnats in till budgetberedningen. En tjänst har dragits in inom den tekniska verksamheten på museum och teater. Övriga vakanta tjänster har tillsatts. En kombinationstjänst för Tycho Brahe museet och Landskrona museum med ansvar för publikarbete och vardaglig ledning av Tycho Brahemuseet. Kulturnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse tertial (8)

9 4 Redovisning av måluppfyllelse 4.1 Skola för kunskap med arbetsro Nämndsmål Mål Indikatorer Prognostiserad måluppfyllelse Alla barn ska ha besökt bibliotek under sin skoltid Antal organiserade klassbesök ska vara minst 75 Delvis uppnått Erbjuda skrivarverksamheter Antal skrivaraktiviteter Ej uppnått Ca 50 klassbesök efter 4 månader. Skrivarläger hålls i juni månad. 4.2 Den arbetande staden Nämndsmål Mål Indikatorer Prognostiserad måluppfyllelse Ta emot praktikanter Kultur- och hälsostigar Antalet praktikanter ska minst uppgå till samma nivå som fjolåret En ny ledsträckning varje år under Uppnått Uppnått 5 Förvaltningschefens redovisning av produktivitetsåtgärder Biblioteksverksamheten deltar i ett samverkansprojekt med övriga nordvästskånska kommuner som syftar till att införa en gemensam databas och gemensam hemsida för samtliga bibliotek. Samarbetet har påbörjats och beräknas vara implementerat under nästa år. Denna samverkan medför fördelar genom delade kostnader för dessa funktioner. Samordning har även gjorts inom förvaltningens vaktmästerifunktion och teatertekniken genom sammanslagning av tjänster i samband med pensionering och vakanser. 6 Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta: att ansöka om tilläggsanslag för driftsbidrag till Biohuset Landskrona med 100 tkr samt att i övrigt godkänna rapporten Kulturnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse tertial (8)

10 Fritids- och kulturförvaltningen 1(2) Datum Handläggare Göran Nyström Er Referens Vår Referens Kulturnämnden Svar på remiss över motion om Konst- och kulturskola för alla Ärendebeskrivning Leif Olin, Bo Fridh, Jonas Esbjörnsson och Marie Nielsen (samtliga s) har i Kommunfullmäktige lagt en motion om inrättande av en Konst- och kulturskola för alla. Motionen innehåller dels ett förslag om konst- och kulturundervisning inom den obligatoriska skoldagen samt en frivillig verksamhet efter skoldagens slut. Övervägande Utveckling av individens emotionella, konstnärliga och fysiska/motoriska förmåga har stor betydelse för såväl den intellektuella utvecklingen som för barnets sociala utveckling. Oron för att eleverna inte når tillräckliga resultat inom de teoretiska ämnena, har gjort att undervisningens kreativa och fysiska ämnen fått stå tillbaka när timplanen skall fyllas. Diskussionen om kulturens och idrottens roll i skolan har ofta påvisat detta. När Kulturskolan bildades 1990 fanns de tankar som beskrivs i motionen. Då var ambitionen att kulturämnen skulle bli ett större och mer naturligt inslag i skoldagen. Ett system med kompanjonlärare infördes, men som dock inte fått det genomslag som var tänkt beroende på otillräckliga resurser. Under några år bedrev Kulturnämnden i samverkan med BUN och Cirkus Cirkör ett projekt kring nycirkus. Denna konstform sammanfogar och utvecklar på ett utmärkt sätt de kreativa och motoriska färdigheterna. Ett återupptagande av de ambitionerna hade kunnat vara en profilverksamhet för Landskrona. Sedan ett och ett halvt år bedriver Landskrona idrottsföreningars samorganisation (LISA) en verksamhet efter skoltid i främst olika idrotter. Det har dock visat sig att dans är en av de allra mest eftertraktade aktiviteterna av såväl pojkar som flickor. City-Idrotts stora genomslag visar att behovet av en frivillig verksamhet efter skoltid i idrott och kulturella aktiviteter är angelägen. Detta gäller naturligtvis särskilt i bostadsområden där inte föräldrarna har samma motivation och ekonomiska förmåga att ge sina barn det stöd som gör att de söker sig till föreningslivet eller Kulturskolan. Landskrona stad Stadshuset Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn Fax fritidochkultur@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

11 2(2) Motionärernas förslag om att konst- och kulturämnen skall ges större plats inom den obligatoriska skoldagen, är ett ställningstagande som kräver insikt i läroplans- och skolstyrningsfrågor och bör besvaras av den för detta ansvariga nämnden. Motionärernas påpekande att en väl utvecklad verksamhet enligt motionens intentioner sannolikt skulle påverka Landskronas attraktivitet som inflyttningsort är säkert riktig, eftersom det är en ambition som långt ifrån finns överallt. Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta att instämma i motionärernas syn om att en frivillig verksamhet inom kreativa ämnen efter skoltid är angelägen. Göran Nyström Förvaltningschef

12

13

14

15

16

17 Fritids- och kulturförvaltningen 1(2) Datum Handläggare Er Referens Vår Referens Emeli Zeilon 059/ Kulturnämnden Verksamhetsbidrag till kulturföreningar föreningar har ansökt om verksamhetsbidrag för kulturföreningar. Divertimento har inte lämnat in ansökan i år, Chorus Puella sökte inte bidrag förra året men gör det i år. Tre föreningar som tidigare inte har fått bidrag har sökt: Öresundsteaterns Vänner, Konstnärsföreningen Paletten och Kulturlaboratoriet. Verksamheten i föreningarna. Föreningslivet bland kulturföreningar i Landskrona är mycket aktiv och med mycket spridd verksamhet. Staden har aktiva körer och musikgrupper som både verkar i program de själva anordnar liksom de engageras av arrangörer av olika slag. Historia utforskas på olika sätt och ställs ut, spännande gästartister bjuds in till konserter och hembygdsföreningarna sköter om och håller sina gårdar öppna för allmänheten. Det är roligt att se att Landskronas föreningar gör uppskattade gästspel även utanför stadens gränser och utomlands och gärna tar del av andras verksamheter genom utbyten. Föreningar lägger många timmar av ideellt arbete för att verksamheten ska fortgå och uppmärksammas. Sammanlagt har de sökande föreningarna genomfört 185 arrangemang med en publik på över personer enligt de uppgifter som lämnats i ansökningarna. Kulturföreningarna engagerade totalt 2507 medlemmar under Föreningarna uppger antalet medlemmar under 25 år till totalt 171 ungdomar. Kulturföreningarna lockar inte så många yngre deltagare med undantag för Chorus Puella, hembygdsföreningar och Hvens kulturförening som till viss del har verksamhet som riktar sig till yngre deltagare och publik. Arrangemangen som kulturföreningarna medverkade i hade en publik på personer (arrangemang som flera föreningar medverkar vid räknas en gång). Mest aktiva med offentlig verksamhet har körerna varit och de föreningar som har en inriktning mot att arrangera kulturprogram samt hembygdsföreningarna med egna lokaler med varierade öppettider. Drogpolicy Sedan 2010 ska föreningarna ha en drogpolicy. Alla sökande föreningarna, utom Paletten och Verdandi, har lämnat in drogpolicys godkända av respektive förening. Landskrona stad Stadshuset Landskrona Besöksadress Slottsgatan Tfn Fax emeli.zeilon@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

18 2(2) Nya föreningar Föreningar som inte tidigare erhållit bidrag är Öresundsteaterns vänner, Konstnärsföreningen Paletten, och Kulturlaboratoriet. Av dessa föreslås Kulturlaboratoriet erhålla bidrag för att förankra sin verksamhet. De har sedan en tid arrangerat och engagerat sig i nyskapande arrangemang såsom Strecket, utomhusbio och lördagscaféer. Av de föreningar som ansökt om verksamhetsbidrag föreslås tre inte få verksamhetsbidrag. Verdandi får sedan tidigare verksamhetsbidrag som idéburen förening av Fritidsnämnden och bör inte få bidrag från två nämnder. Öresundsteaterns Vänner förslås inte få verksamhetsbidrag. Den egna verksamheten, utöver att stödja Öresundsteatern, är inte tillräckligt omfattande och föreningens medlemmar tycks inte ha inte betalt in sina medlemsavgifter. Konstnärsföreningen Paletten är en förening där medlemmarna (12 st) hyr gemensamma lokaler som ateljé för eget skapande. Lokalen har sin begränsning i antalet medlemmar och föreningen kan inte anses som en kulturförening öppen för alla. Föreningarna har ansökt om totalt kronor. Budgeten för verksamhetsbidrag är kr. Om föreningarna ska utveckla sin verksamhet, vilket många av dem visar ambitioner till och för att kunna bibehålla sin verksamhet kan betydligt större belopp behövas i en del fall. Därför är det ett önskemål att budgeten för kulturstöd kan höjas på sikt. För att bibehålla den nivå på bidrag som föreningarna fått och samtidigt ge möjlighet för utveckling genom att stödja nya föreningar måste bidragspotten utökas. Av årets tre nya föreningar förslås en förening ges verksamhetsbidrag, Kulturlaboratoriet. Det innebär en ökning enligt förslaget på 8000 kronor. Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås att öka bidragspotten till verksamhetsbidrag med 8000 kronor. att besluta om verksamhetsbidrag till Landskronas kulturföreningar enligt bilagt förslag. FRITIDS- OCH KULTURFÖRVALTNINGEN Kulturstöd Emeli Zeilon Kultursekreterare Landskrona stad Stadshuset Landskrona Besöksadress Slottsgatan Tfn Fax emeli.zeilon@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

19 Verksamhetsbidrag Kulturföreningar 2011 Kulturföreningar Antal Antal Antal Antal Drogpolicy bidrag 2009 Bidrag 2010 Sökt 2011 Förslag 2011 medlem 10 under 25 år arrangemang* publik Divertimento x Landskrona Stadsmusikkår x Öresundsvarvets Manskör x L.A.S. Manskör x Glumslövs Folkdansgille x Kören Aquarello x ** Chorus Puella x ej uppgett ** Lekstugan Verdandi ej uppgett Harlekin ej uppgett x L:a bygdens släktforskning x ej uppgett 3000 Hvens Hembygdsförening x Rönnebergs Härads Hembygdsför x Landskrona Trädgårdssällskap x Varvshistoriska föreningen i L.a x Borstahusens Museiförening x Hvens Kulturförening x Landskrona Kammarmusikförening x Jazzhouse Landskrona x Öresundsteaterns vänner 93 2 ej uppgett x Paletten Kulturlaboratoriet x Totalt Totalt inkl Valborg och Nationaldag * Exkl Valborg och Nationaldag där flera föreningar medverkar. ** exkl publik på Dockplats, Malmö och Sjung gung i Lund. *** antal arrangemang och publik inkl Valborg och Nationaldagen. Budget Bidrag enl fördelning Underskott -8000

20 Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum Handläggare M Rydhagen Er Referens Vår Referens Till kulturnämnden Landskrona Spoken word Våren 2011 har stadsbiblioteket och ungdomshuset Plantan haft ett projekt i grundskole- och gymnasieklasser som syftar till att öka intresset för berättelsen hos unga människor. Projektet har finansierats av Kulturrådet. Vi har använt oss av den berättande poesin/spoken word, en form av korta berättelser/poesi som kan talas eller sjungas. Ambitionen är att skapa en livskraftig estradpoesi i Landskrona. Matiss Silins har haft workshop i 9 klasser i grundskolans åk 8 och 9 och gymnasieskolans åk 1. Efter fyra workshop/klass framträdde 20 unga med sina texter på teatern inför sina klasskamrater och speciellt inbjudna gäster. Både texter och framförande visar att det finns ett underlag för att skapa en grupp som självständigt kan arbeta och framträda med sina texter. Ytterligare en workshop kommer att hållas med de mest intresserade ungdomarna tillsammans med Matiss Silins. För att göra det möjligt för denna grupp ungdomar att fortsätta och bli självständiga i sitt utövande vill stadsbiblioteket och Plantan ge dem support ytterligare en termin. De workshop eller skrivartillfällen som planeras för hösten 2011 kommer att hållas utanför skoltid och precis som under våren leda fram till offentliga framträdanden. Vi söker medel till ledare för workshop under hösten och till ett avslutningsevenemang där deltagarna kan göra sina framträdanden tillsammans med en etablerad artist. Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta att bevilja kr till en fortsättning av projektet Spoken word hösten Fritids- och kulturförvaltningen Margareta Rydhagen Bibliotekschef Landskrona stad Fritids- och kulturförvaltningen Landskrona Besöksadress Regeringsgatan 13 Tfn Fax margareta.rydhagen@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

21 Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum Handläggare Göran Nyström Er Referens Vår Referens Kulturnämnden Anställning av assistent vid stadsbiblioteket Stadsbiblioteket har under drygt en femårsperiod haft en person sysselsatt på rehabiliterande praktik. Praktikplatsen har inte inneburit någon kostnad för förvaltningen. Arbetsförmedlingen vill nu ändra praktiken till en så kallad trygghetsanställning. För förvaltningen innebär detta en årskostnad på cirka kronor. Kulturnämnden föreslås godkänna anställningen under dessa villkor Göran Nyström Förvaltningschef Fritid och kultur Landskrona stad Stadshuset Landskrona Besöksadress Drottninggatan 7 Tfn Goran.nystrom@landskrona.se Bankgiro Postgiro Org.nr

22 DELEGATIONSORDNING FÖR LANDSKRONA KULTURNÄMND Reviderad Nummer Ärende Delegat Kommentar 1 2 Upphandling inom budget överstigande 150 kkr för enskilt objekt Förtroendevalds och kulturchefs deltagande i kurser och konferenser Fc Of Övrig upphandling i enlighet med ansvar i fastställd budget 3 Beslut om uppvaktningar i Kulturnämndens Of namn 4 Fastställande av plan för utställningar och programverksamhet vid museum, bibliotek och konsthall Avdc 5 Uthyrning av konsthall Ki 6 Beslut om startbidrag och extra bidrag till Vc föreningar 7 Besvarande av remisser från Mc Stadsbyggnadsnämnden i ärenden som bedöms vara av "icke principiell" karaktär. 8 Tecknande av hyresavtal Ac 9 Utlåning av konst Ki 10 Mottagande av gåvor och donationer till museet Mc till ett värde understigande 250 kkr 11 Uthyrning av teatern Vc 12 Beslut om avdelningschefs deltagande i kurser och konferenser Fc Om det finns risk för driftskostnad utöver ram, skall mottagande föras till nämnden för beslut

23 Nummer Ärende Delegat Kommentar 13 Beslut om ersättning till enskild pga uppkommen skada vid någon av förvaltningens anläggningar Ac 14 Rekvisition av bidrag från statlig institution, Ac Region Skåne eller motsvarande 15 Beslut i ärenden som är så brådskande att nämndens avgörande inte kan avvaktas Of 16 Kostnader för förvaltningschefens representation Of och resor 17 Beslut om att ansöka om externa bidrag Fc 18 Utdelning av medel från Oswald A Olssons fond Ki 19 Utdelning av medel från Valborg Nilssons fond Vc 20 Ställningstagande till utlämning av handlingar Ac Ekonomiska beslut dock ej överstigande 250 kkr Förkortningar: Ac = Administrativ chef Avdc= Avdelningschef Bc = Bibliotekschef Fc = Förvaltningschef Ki = Konstintendent Mc = Museichef Of = Ordföranden Vc = Verksamhetsstödschef

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

Fritids- och kulturförvaltningen

Fritids- och kulturförvaltningen Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum 2011-01-11 Referens Göran Nyström Er Referens Vår referens Kulturnämndens ledamöter och ersättare Kallelse Kulturnämnden kallas till sammanträde Dag Onsdagen

Läs mer

Fritids- och kulturförvaltningen

Fritids- och kulturförvaltningen Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum 2013-05-02 Referens Göran Nyström Er Referens Vår referens Kulturnämndens ledamöter och ersättare Kulturnämnden kallas till sammanträde Dag Onsdagen den 15:e

Läs mer

Kallelse Fritidsnämndens sammanträde

Kallelse Fritidsnämndens sammanträde Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum 2011-05-09 Handläggare Göran Nyström Er Referens Vår Referens Fritidsnämndens ledamöter och ersättare Kallelse Fritidsnämndens sammanträde Dag Onsdagen den 18

Läs mer

Fritids- och kulturförvaltningen

Fritids- och kulturförvaltningen Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum 2012-06-04 Referens Göran Nyström Er Referens Vår referens Kulturnämndens ledamöter och ersättare OBS Ny lokal för sammanträdet!! Kulturnämnden kallas till sammanträde

Läs mer

Fritids- och kulturförvaltningen

Fritids- och kulturförvaltningen Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum 2011-04-19 Referens Göran Nyström Er Referens Vår referens Kulturnämndens ledamöter och ersättare Kallelse Kulturnämnden kallas till sammanträde Dag Onsdagen

Läs mer

Kulturplan för grundskolan

Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan Kulturplan för grundskolan- Norrtälje kommun Planen upprättad av samordnaren för Skapande skola/förskola på Kultur- och fritidskontoret 2019.Planen för kultur i skolan revideras

Läs mer

Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008.

Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008. 53(67) 2008-08-27 2008.82 44 Ekonomisk rapport, januari-maj 2008 Kulturnämnden godkänner rapport för perioden januari maj 2008. Per den 31 maj är 42,4 % redovisat av intäktsbudgeten, 30,7 % av kostnadsbudgeten

Läs mer

Datum Underhåll av konstverk i Region Skånes konstsamling

Datum Underhåll av konstverk i Region Skånes konstsamling DAGORDNING Datum 2015-04-02 1 (7) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2015-04-16 kl. 09.30 Plats: Kävlinge bibliotek, Kvarngatan 17, Kävlinge

Läs mer

2009 09-08 Göran N. Protokoll från 090603 samt inbjudan till arbetsmiljöutbildning bifogas.

2009 09-08 Göran N. Protokoll från 090603 samt inbjudan till arbetsmiljöutbildning bifogas. Fritidsnämnden 1(1) Datum Handläggare 2009 09-08 Göran N Fritidsnämndens ledamöter och ersättare Kallelse Fritidsnämndens sammanträde Dag Onsdagen den 16 september 2009 Tid 18.00 Plats Aktivitetshuset

Läs mer

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren KULTURVERKSAMHET

Budget 2019 samt plan för ekonomin åren KULTURVERKSAMHET Budget 2019 samt plan för ekonomin åren 2020-2021 KULTURVERKSAMHET Innehållsförteckning VERKSAMHETERNA... 3 Driftbudget... 3 Verksamhetsbeskrivning... 3 Förändringar i verksamheten... 3 Framtid... 3 Mål...

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-01-28 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-02-05 kl. 09.00 Plats: Arkitektskolan, Sölvegatan 24, Lund 1. Val

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4)

Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars 2018 (KFN18/4) Sammanträdesprotokoll -04-26 Kultur- och fritidsnämnden 24 Kultur- och fritidsnämnden verksamhetsredovisning per mars (KFN18/4) Beslut Verksamhetsredovisning per mars godkänns och överlämnas till kommunstyrelsen.

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-01 1 (5) Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente för kultur- och fritidsnämnden. Reglementet

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Beslutad av kultur- och fritidsnämnden 27 april 2017. Aktualiseras av nämnden i samband med varje ny mandatperiod. Allmänt om delegering av beslutanderätt

Läs mer

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3)

Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Sammanträdesprotokoll 2019-05-08 Kultur- och fritidsnämnden 21 Verksamhetsredovisning per mars 2019 (KFN19/3) Beslut 1. Kultur och fritidsnämnden godkänner verksamhetsredovisningen per 31 mars 2019 och

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året.

Utvecklingsarbetet inom verksamheterna följer verksamhetsplanen. Prognosen är att samtliga strategier kommer genomföras under året. 2019-04-16 Annika Magnusson Utvecklingsledare Kultur och fritid annika.magnusson@ekero.se - Verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr KFN19/3-022 Sammanfattning Det ekonomiska utfallet för perioden visar

Läs mer

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur

Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå. www.skelleftea.se/kultur Bidragsnormer kulturföreningar och kulturarrangemang i Skellefteå www.skelleftea.se/kultur Foto på framsidan från föreställningen Dans i novembermörkret. Fotograf: Patrick Degerman (2013) Kulturnämndens

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Kulturnämnden godkänner ekonomisk rapport för perioden januari - maj 2007.

Kulturnämnden godkänner ekonomisk rapport för perioden januari - maj 2007. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 76 (91) 2007-08-29 2007.89 70 Ekonomisk rapport, januari - maj 2007 Kulturnämnden godkänner ekonomisk rapport för perioden januari - maj 2007. Per den 31 maj är 49,8% redovisat av

Läs mer

Verksamhetsplan för Kulturnämnden

Verksamhetsplan för Kulturnämnden Verksamhetsplan 1 (8) Datum 2014-09-01 KN Dnr. 2014/74 Verksamhetsplan för Kulturnämnden Inledning Kulturnämndens uppdrag är att driva kommunens stora kulturinstitutioner som Biblioteken, Kulturskolan,

Läs mer

Information om Föreningsbidrag och stipendier

Information om Föreningsbidrag och stipendier VK300S v1.0 040416, Bidragsfolder uppdat. 2015 Information om Föreningsbidrag och stipendier Uppdaterad VT2015 2 (18) Innehållsförteckning Normer för kommunala bidrag till ungdomsorganisationer...3-4 Administrationsbidrag.....5

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd

Nämnd- och bolagsplan 2015. Kulturnämnd Kulturnämnd Innehållsförteckning Ledning... 3 Förutsättningar för verksamhetsåret... 4 Mål och mått... 6 Budget... 9 Bilagor... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 (9) Ledning Förvaltning: Ordförande:

Läs mer

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson 1 (5) Förslag till ny Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Senast reviderad av kultur- och fritidsnämnden i mars 2013 Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente

Läs mer

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden

Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kn 8 Den 2019-02-07 8 Dnr 2019/00001 Revidering av delegationsordning för kulturnämnden Kulturnämndens beslut Delegationsordning för

Läs mer

Ekonomisk prognos Kulturnämnden

Ekonomisk prognos Kulturnämnden Ekonomisk prognos 2019 Kulturnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Analys av avvikelse i förhållande till nämndens driftbudget...4 Analys

Läs mer

Kulturnämnden kallas till sammanträde

Kulturnämnden kallas till sammanträde Fritids- och kulturförvaltningen 1(1) Datum Handläggare 2008-10-25 Elisabeth A Kulturnämnden Kallelse Kulturnämnden kallas till sammanträde Dag Tisdagen den 2 december 2008 Tid 18.00 Plats Museet, filmsalen

Läs mer

Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen. Kommunstyrelsen kallas att sammanträda

Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen. Kommunstyrelsen kallas att sammanträda Stadsledningskontoret Juridiska avdelningen 1(5) Datum Handläggare 2010-03-04 Pia Tygård Kommunstyrelsen Kallelse Kommunstyrelsen kallas att sammanträda Dag Torsdagen den 11 mars 2010 Tid Klockan 10.00

Läs mer

Bidrag till föreningar inom kultursektorn

Bidrag till föreningar inom kultursektorn Bidrag till föreningar inom kultursektorn Stenungsunds kommun Med kulturföreningar åsyftas de föreningar som bedriver verksamhet inom områdena konst, slöjd, foto, film media, teater, litteratur, musik,

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar

Bidragsregler för kulturföreningar Bidragsregler för kulturföreningar Gäller från 080101 Regler för bidrag till kulturföreningar m fl i Partille kommun Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att Partille kommun

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar.

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar. Information Föreningar som uppfyller Strängnäs kommuns bidragspolicy (http://www.strangnas.se/globalassets/upload/ kommun-och-politik/forfattningssamling/ovriga-styrdokument/policys/bidragspolicy-i-strangnas-kommun.pdf)

Läs mer

Kulturplan Kronoberg 2011

Kulturplan Kronoberg 2011 2011-03-14 Kulturplan Kronoberg 2011 Nulägesbeskrivning och utvecklingsområden Kommun Kulturnämnd: Nej, annat: Kommunstyrelsen Kvinnor: 3 antal Män: 8 antal 11 sammanlagt Kulturplan/ kulturstrategi: Antagen

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö

Ärende Beteckning Sidnummer. 2. Namnbyte till Kulturskola BUN/2013:16 610 34 3. Ansökan om skolskjuts till Sakura skola i Malmö Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-14 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-08-20 kl. 19:00 Kl. Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 18/19 PM Sida 1 (5) 2018-08-23 Skapande skola för läsåret 18/19 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2016-10-26 1 (5) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2016-11-04 kl. 10.00 Plats: Helsingborgs stadsbibliotek, Bollbrogatan

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm

Datum Protokoll från kulturnämndens sammanträde. Tid: kl Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm PROTOKOLL 28 36 Datum 2018-06-13 1 (5) Protokoll från kulturnämndens sammanträde Tid: 2018-06-13 kl. 09.50-12.45 Plats: Hässleholm kulturhus, Järnvägsgatan 23, Hässleholm Beslutande Maria Ward (S), ordförande

Läs mer

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun

Handlingsplan avseende Skapande skola år i Gislaveds kommun 2017-02-01 1 [5] Handlingsplan avseende Skapande skola år 2017-2018 i Gislaveds kommun Gislaveds kommuns handlingsplan har sin utgångspunkt i läroplanen och barn- och utbildningsförvaltningens strategi,

Läs mer

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18

Information om det statliga bidraget Skapande skola för läsåret 17/18 PM Sida 1 (5) 2017-11-16 Skapande skola för läsåret 17/18 Den här informationen riktar sig endast till pedagoger inom Stockholms stads kommunala grundskolor samt kulturaktörer som samverkar med dessa.

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGERINGSORDNING. Reviderad

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGERINGSORDNING. Reviderad KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGERINGSORDNING Reviderad 2016-11-03 Delegering Det är de förtroendevalda som har det politiska ansvaret för kommunens verksamhet. Beslut enligt Kommunallagen kan endast

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-21 KN /354 Handläggare: Monica Lagergren Bodil Lundqvist Kulturnämndens månadsrapport för oktober Ärendebeskrivning I föreliggande

Läs mer

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGERINGSORDNING. Reviderad

KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGERINGSORDNING. Reviderad KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS DELEGERINGSORDNING Reviderad 2018-04-04 Delegering Det är de förtroendevalda som har det politiska ansvaret för kommunens verksamhet. Beslut enligt Kommunallagen kan endast

Läs mer

Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag

Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag KU 2 BESLUTSFÖRSLAG Svar på motion av Andreas Bäckman (SD) och Björn Qvarnström (SD): Att införa en skol/ näring/ föreningslivsdag samt implementera Bunkeflomodellen i kommunens skolor Kommunstyrelsen

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2016

Verksamhets- berättelse 2016 Verksamhets- berättelse 2016 Biblioteket Verksamhetsberättelse för biblioteket 2016 1. Verksamhetsområde Folkbiblioteket i Kopparberg och skolbiblioteket vid Kyrkbacksskolan lånar ut fack- och skönlitteratur,

Läs mer

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden Kultur- och bildningsförvaltningen Sammanträde 2015-12-08 Sida 1 (9) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2015-12-08 Kl 9.00-17.00 Plats: Tjärnkraften, Klöverstigen 10 C Borlänge Dessa

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013

Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Avdelningen för förskola och fritid Sida 1 (5) 2013-10-22 Riktlinjer för föreningsbidrag Fastställda av Farsta stadsdelsnämnd den 19 nov 2013 Bakgrund Farsta stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till

Läs mer

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18. BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL AMMANTRÄDESPROTOKOLL KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdag Sid 2005-01-18 BEHANDLADE ÄRENDEN Sammanträdesdag 2011-05-24 48 Ekonomisk rapport januari mars 2011 49 Ekonomisk rapport januari april 2011 50 Budgetuppföljning

Läs mer

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl

Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Bollmoravallen och Utvecklingsförvaltningen, sal 4 111, 1½ tr, Bollmora Gårdsväg 12, Tyresö Måndagen den 27 augusti 2007, kl 19.00-21.10 39 Konstgräsplan B på

Läs mer

Fastställda av kultur- och fritidsnämnden att gälla från och med den 29 september 2018

Fastställda av kultur- och fritidsnämnden att gälla från och med den 29 september 2018 Dokumentnamn: Delegationsbestämmelser för kultur- och Sida: 1 DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR ÖSTERSUNDS KULTUR- OCH FRITIDSNÄMND Fastställda av kultur- och att gälla från och med den 29 september 2018 Kultur-

Läs mer

Delegationsordning för kulturoch tekniknämnden

Delegationsordning för kulturoch tekniknämnden Beslutsdatum Paragraf Dnr Ändring 2015-06-25 74 2015.11 (Tillägg: 13.4) 2016-02-11 10 2015.11 (Rev. 13.1 & 13.3) 2017-08-31 91 17KOT65 (Tillägg 1.10 samt rev. 13.2) Delegationsordning för kulturoch tekniknämnden

Läs mer

Fördelning av kultur- och utvecklingsstöd till det fria kulturlivet från 2013

Fördelning av kultur- och utvecklingsstöd till det fria kulturlivet från 2013 KULTURFÖRVALTNINGEN KULTURSTRATEGISKA ST ABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-10-29 Handläggare: Monica Christensen Luotsinen Nadja Åhlström Kerstin Gustafsson Robert Brodén Christoffer Reichenberg Andersson

Läs mer

Fastställda av kultur- och fritidsnämnden att gälla från och med den 2 juni 2016

Fastställda av kultur- och fritidsnämnden att gälla från och med den 2 juni 2016 Dokumentnamn: Delegationsbestämmelser för kultur- och Sida: 1 DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR ÖSTERSUNDS KULTUR- OCH FRITIDSNÄMND Fastställda av kultur- och att gälla från och med den 2 juni 2016 Kultur- och

Läs mer

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar.

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar. Information Föreningar som uppfyller Strängnäs kommuns bidragspolicy (https://www.strangnas.se/ download/18.59b33d7c1655b09e0752cf1d/1538550568501/bidragspolicy%20i%20str%c3%a4ngn%c3%a4s %20kommun.pdf)

Läs mer

3. ärenden som rör myndighetsutövning mot enskilda, om de är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt,

3. ärenden som rör myndighetsutövning mot enskilda, om de är av principiell beskaffenhet eller annars av större vikt, 1 (2) 2011-01-11 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Axel Christensson 08-523 020 50 axel.christensson@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Delegationsordning för kultur-

Läs mer

Delegations- och verkställighetsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun

Delegations- och verkställighetsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun DELEGATIONS- OCH VERKSTÄLLIGHETSORDNING Delegations- och verkställighetsordning för kultur- och fritidsnämnden i Norrköpings kommun Diarienummer KFN 2015/0002 Fastställd av kultur- och fritidsnämnden 2015-01-28.

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Kultur- och fritidsvaneundersökning. Landskrona stad

Kultur- och fritidsvaneundersökning. Landskrona stad Kultur- och fritidsvaneundersökning Landskrona stad Fritids- och kulturförvaltningen 2009 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattande resultat...3-4 Jämförelse med andra kommuner...4 Sammanfattande

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Kulturbidrag Kultur- och fritidsnämnden beviljar bidrag till föreningar och organisationer som bedriver en regelbunden kulturverksamhet inom exempelvis teater, dans, musik, bild och form, film och media,

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2014-2015 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation 40 år den 16 oktober 2014 MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap

Läs mer

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig

Kommunstyrelsen. Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan Kommunkontoret, Handlingskraftig Kallelse / Inbjudan 1(6) Beslutsinstans: Kommunstyrelsen Datum och tid: Onsdagen den 25 mars 2015 klockan 8.15 Plats: Kommunkontoret, Handlingskraftig Kommunstyrelsens sammanträden är offentliga/öppna

Läs mer

1 (8) Årsanalys Kulturnämnden. Datum KFN 2019/75. Årsanalys Kulturnämnden 2018

1 (8) Årsanalys Kulturnämnden. Datum KFN 2019/75. Årsanalys Kulturnämnden 2018 Årsanalys 2018 1 (8) Kulturnämnden Datum 2019-02-11 KFN 2019/75 Årsanalys 2018 Kulturnämnden 2018 2 (8) 1 Verksamhetsbeskrivning I detta avsnitt ges en kort beskrivning av nämndens verksamhet, uppdrag

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Kommunbidragsfördelning Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta

Tjänsteskrivelse. Kommunbidragsfördelning Förslag till beslut Kulturnämnden föreslås besluta Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (4) Datum 2015-10-05 Vår referens Anne Mattsson Ekonomichef Anne.mattsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Kommunbidragsfördelning 2016 Sammanfattning Kommunfullmäktige har i

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Kulturprogram för barn och ungdom Kulturprogram för barn och ungdom 1 Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 16 oktober 2003 Reviderad den:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Verksamhetsplan & Budget

Verksamhetsplan & Budget Verksamhetsplan & Budget 2013 Malmö Idrottsföreningars Samorganisation MISO Idrott åt alla MISO stöder Idrottens värdegrund och dess fyra grundpelare Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas

Läs mer

Bokslut 2018 KULTURVERKSAMHET

Bokslut 2018 KULTURVERKSAMHET Bokslut 2018 KULTURVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 KULTUR OCH FRITID - Kommuninvånarna ska uppleva bibehållen

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista Tomelilla kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Onsdagen den 1 mars 2017 kl. 13.00 Plats: Äppelkriget Kallelse med föredragningslista Ärenden Diarienr Sidnr

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

VERKSAMHETSMÅTT DR1 2014 STADSBIBLIOTEKET. Malmö Stad Bilaga 3 KULTURNÄMND

VERKSAMHETSMÅTT DR1 2014 STADSBIBLIOTEKET. Malmö Stad Bilaga 3 KULTURNÄMND KULTURNÄMND STADSBIBLIOTEKET Budget Budget Budget Utfall Utfall Utfall Prognos 2014 2014 2014 Jan-april Jan-april Jan-april 2014 Antal öppettimmar per vecka: Kvinnor Män Kvinnor Män Stadsbiblioteket 66,5

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen

Tjänsteskrivelse. Utvärdering av fritidsexpressen Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (5) Datum 2014-12-08 Vår referens Anna Jönsson Föreningssekreterare anna.38.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utvärdering av fritidsexpressen FRI-2014-1480 Sammanfattning

Läs mer

Idrotts- och fritidsnämndens delegationsordning

Idrotts- och fritidsnämndens delegationsordning Idrotts- och fritidsnämndens delegationsordning POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS Rudsjöterrassen 2 TELEFON 08-606 70 00 E-POST kulturfritid@haninge.se Dokumenttyp Dokumentnamn Beslutat datum Gäller

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Utfallsprognos 1 2015

Utfallsprognos 1 2015 Utfallsprognos 1 2015 Kulturnämnden Foto: Johanna Rylander/Malmö Museer Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Uppföljning av ekonomin... 4 2.1 Prognos... 4 2.2 Investeringsram... 5 Kulturnämnden,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

Delegeringsregler för kulturnämnden

Delegeringsregler för kulturnämnden www.hassleholm.se S Delegeringsregler för kulturnämnden Reglemente Se bilaga. Diarienummer: KN 2016.07 Fastställt den: 2016-01-27 10 Fastställt av: Kulturnämnden För revidering ansvarar: Kulturnämnden

Läs mer

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-02-28 29 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-02-14 10 Kn 27 Kn au 8 Kulturpriset/kulturstipendium Au 070214, 8 Kulturpris och kulturstipendium har legat stilla på 15 000 kr vardera sedan

Läs mer

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun

Bidragsregler för kulturföreningar i Tjörns kommun KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN sregler för kulturföreningar i Tjörns kommun Antagna av kultur- och fritidsnämnden 2012-02-06, 5 Allmänna förutsättningar Kultur- och fritidsnämndens målsättning är att

Läs mer

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden

Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden Kallelse till sammanträde med kultur- och fritidsnämnden 2012-06-07 Tid: Torsdagen den 14 juni 2012 kl. 19.00 Plats: Kommunhuset, sammanträdesrummet, Trosa Gruppmöte: Kontakta Gerty Fexler-Höjer (TR) för

Läs mer

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter Protokoll 2014-01-22 Sida 1 (av 20) Tid 2014-01-22, kl 19.00-20.10 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

Kultur- och demokratinämndens delegationsordning

Kultur- och demokratinämndens delegationsordning Kultur- och demokratinämndens delegationsordning POSTADRESS 136 81 Haninge BESÖKSADRESS Rudsjöterrassen 2 TELEFON 08-606 70 00 E-POST kulturfritid@haninge.se Dokumenttyp Dokumentnamn Beslutat datum Gäller

Läs mer

Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD)

Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD) Utlåtande 2017:112 RIV (Dnr 106-1450/2016) Meningsfull fritid Motion (2016:103) av Per Ossmer m.fl. (alla SD) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:103) av Per

Läs mer

Ärende Beteckning Sidnr. 1. Uppföljningsrapport 2-2012 KFN/2012:28 2 2. Yttrande över motion av Britt Sonesson (M) angående skyltning Möllegården

Ärende Beteckning Sidnr. 1. Uppföljningsrapport 2-2012 KFN/2012:28 2 2. Yttrande över motion av Britt Sonesson (M) angående skyltning Möllegården Kultur och fritidsnämnden 2012-08-07 Plats: Skärfläckan Tid: 2012-08-13 kl. 19:00 Kl.18:00 Gruppmöten Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Hans-Åke Mårtensson Ordförande Agneta Jakobsson

Läs mer

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. KFUM KIOSK - Ansökan om verksamhetsbidrag FRI-FRN

Fritidsförvaltningen 1 (4) BESLUTSFÖRSLAG Vår re fer ens. Bo Sjöström. KFUM KIOSK - Ansökan om verksamhetsbidrag FRI-FRN Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (4) Datum 2013-01-17 Vår re fer ens Bo Sjöström BESLUTSFÖRSLAG KFUM KIOSK - Ansökan om verksamhetsbidrag FRI-FRN-2012-02628 Sammanfattning KFUM KIOSK har ansökt om verksamhetsbidrag

Läs mer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer

Sekreterare. Ärende Beteckning Sidnummer Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-02 Plats: Lilla Sess Tid: 2014-06-09 kl. 19.00 Kl. 18.00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Kallelse. Fritidsnämnden. 2009 09-25 Göran N. Fritidsnämndens ledamöter och ersättare. Fritidsnämndens sammanträde

Kallelse. Fritidsnämnden. 2009 09-25 Göran N. Fritidsnämndens ledamöter och ersättare. Fritidsnämndens sammanträde Fritidsnämnden 1(1) Datum Handläggare 2009 09-25 Göran N Fritidsnämndens ledamöter och ersättare Kallelse Fritidsnämndens sammanträde Dag Onsdagen den 14 oktober 2009 Tid 18.00 Plats Stadshuset sal 601

Läs mer

Strategisk handlingsplan för Skapande skola i Ystads kommun

Strategisk handlingsplan för Skapande skola i Ystads kommun Strategisk handlingsplan för Skapande skola i Ystads kommun 2017-2019 Ystads utbildningsverksamheter vilar på tre ben: det digitala benet, kultur samt utepedagogik. I arbetet med att möjliggöra högre måluppfyllelse

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

Detaljbudget 2014 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2014 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(6) Detaljbudget 2014 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Göteborgs botaniska trädgård bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess

Läs mer

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning

Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret en sammanfattning Skol- och kulturkontoret Skellefteå kommun har en väl utbyggd förskola och skola med hög kvalitet och ett rikt och varierande kulturutbud. Två nämnder; barn-

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12 KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-11.05 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Lars Sällström (s) Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning

Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning Dokumenttyp Dokumentnamn Beslutat datum Gäller från datum Styrdokument Kultur- och fritidsnämndens delegationsordning 2018-06-20 2018-07-01 Beslutat av Ansvarig

Läs mer