1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden"

Transkript

1 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:a vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M) och Margareta Carlsson (V). Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S) och Per-Anders Lundin (M). Ersättare: Camilla Hansén (MP). Övriga närvarande: Marcus Philipson, Ingrid Steen, Per-Erik Fransson, Åsa Martinsson och Elisabeth Berglund, samt under paragraf 18 Katarina Waldenborg, patientsäkerhetscontroller inom Örebro läns landsting.

2 2 (9) 11 Att jämte ordförande justera dagens protokoll utses Margareta Carlsson (V) med Ingegärd Öhlin (M) som ersättare. 12 Anmäls protokoll från Patientnämndens sammanträde den 12 februari Protokollsjustering Protokoll från föregående sammanträde a t t lägga protokoll från sammanträde den 12 februari 2014 till handlingarna. 13 Inspektionen för vård och omsorg (IVO) föreslog under år 2013 att vissa patientnämndsärenden som inkommit till myndigheten skulle överlämnas till Patientnämnderna. Vid sammanträde den 12 februari 2014 uppdrogs till Patientnämndens kansli att tillsammans med presidiet upprätta och avsända en skrivelse till Socialdepartementet, med kopia till IVO och Statskontoret, samt att återrapportering skulle göras till nämnden. Skrivelsen har upprättats och insänts till Socialdepartementet. Aktuella frågor Vid sammanträde den 12 december 2013 ( 41/2013) behandlades förslag till skrivelse med frågor riktade till hälso- och sjukvårdsdirektören, dels angående åtgärder för att utveckla vårdens förmåga att förstå, kommunicera och samarbeta med personer från andra kulturer, dels vilka åtgärder som vidtas för att förbättra vårdkedjorna. Svar har nu lämnats med en beskrivning av hur man på olika sätt arbetar för att förbättra kommunikationen med patienter från andra kulturer och hur man arbetar för att förbättra vårdkedjorna. En faktor som underlättar detta arbete är att landstinget sedan årsskiftet 2013/2014 organiseras i en hälso- och sjukvårdsförvaltning, vilket ger möjligheter till en tydligare ledning och styrning av verksamheten. c) Inbjudan till Patientens dag den 13 maj 2014 har inför sammanträdet utsänts till ledamöterna. d) Inbjudan till Nationella patientsäkerhetskonferensen september 2014 har utsänts till ledamöterna. Program för dagarna utkom nyligen och utdelas vid dagens sammanträde. Anniette Lindvall och Ingegärd Öhlin anmäler intresse att delta vid konferensen.

3 3 (9) e) Inbjudan till Seniorfestivalen den 4 oktober 2014 har utsänts till ledamöterna. Punkterna 3 f) och 3 g) återfinns separat som paragraferna 14 respektive 15. h) Landstingsfullmäktige har ålagt samtliga nämnder och styrelser att diskutera och ta fram förslag till utveckling av barnfrågorna inom sina respektive verksamhetsområden inför verksamhetsplan 2015 senast den 1 juni Vid sammanträdet utdelas skriftlig information om vad Patientnämnden hittills gjort som anknyter till detta uppdrag. Ordförande efterfrågar förslag från ledamöterna på hur Patientnämnden kan arbeta för att uppfylla det Landstingsfullmäktige ålagt nämnden. Flera förslag lämnas om hur information om Patientnämnden kan spridas till barn och unga. i) Muntlig information lämnas från kansliet genom Marcus Philipson enligt följande: - Från och med detta sammanträde närvarar inte alla tjänstemän vid nämndens sammanträden. Två tjänstemän bemannar kansliet för att upprätthålla servicenivån gentemot allmänheten. - Processbeskrivning över nämndadministrationen upprättas och beräknas vara färdig för presentation under maj månad. Processbeskrivningen görs i syfte att klargöra alla arbetsuppgifter och för att underlätta vid eventuell frånvaro. - En stödpersonshandbok tas fram genom en arbetsgrupp under det nationella nätverket för patientnämndskanslierna. Per-Erik Fransson ingår i arbetsgruppen och Marcus Philipson ingår i en styrgrupp för arbetsuppgiften. Syftet är att få ett mer enhetligt arbetssätt i stödpersonsarbetet. - Primärvården har låtit trycka upp ett särskilt kort med plats för kortfattad information till patienten om överenskommelser, läkemedel med mera. - Kansliet har deltagit med informationsbord vid Wilandersalen när Psykiatrin har haft två öppna föreläsningar, den tredje äger rum i maj. - Patientnämnden kommer att stå för en öppen föreläsning i Wilandersalen i november där två av tjänstemännen medverkar. - En ny grafisk profil för regionen håller på att tas fram. Marcus Philipson ingår i en arbetsgrupp som har lämnat synpunkter på arbetet, som beräknas vara klart i slutet av maj. - Regionkonferens för tjänstemän äger rum den 8-9 maj på Gotland. Från kansliet deltar tre tjänstemän. - En uppföljning av kansliets återföring av ärenden till hälso- och sjukvården ska göras under hösten Louise Lindsmyr är huvudansvarig för denna. - En uppföljning kommer att göras av 2012 års enkät till patienter med frågor om hur man uppfattat handläggningen vid Patientnämndens kansli.

4 4 (9) - Riksrevisionen har inlett en huvudstudie om patientsäkerhet. - Media har haft ett intresse för patientsäkerhetsfrågor under senare tid. Dagens Samhälle, Dagens Medicin, NA och PRO-tidningen har haft eller kommer att ha artiklar. - På fråga angående arbetsbelastningen inom kansliet ges svaret att mängden ärenden har ökat över tid och att kansliet har en ambition att utföra uppgifter som ligger utanför det vanliga arbetet. En handläggare är sjukskriven 25 procent. Förutsättningarna att hinna med arbetet bedöms ändå som goda på grund av hög bemanning i förhållande till övriga patientnämndskanslier. - Patientnämndens reglemente har reviderats för att anpassas till den nya regionorganisationen och ny lagstiftning. En samordning av reglementen inom regionen görs av Landstingsfullmäktige. a t t avstå från att delta vid Patientens dag den 13 maj 2014, a t t utse Anniette Lindvall och Ingegärd Öhlin att delta vid Nationell patientsäkerhetskonferens september 2014, a t t uppdra till kansliet att upprätta ett schema över närvaro/arbetspass vid Seniorfestivalen den 4 oktober 2014 och utsända till ledamöterna, a t t schemat fastställs vid sammanträdet den 11 juni 2014, a t t uppdra till presidiet och kansliet att sammanställa ledamöternas förslag till hur barnperspektivet kan beaktas i Patientnämndens verksamhet och inlämna dessa senast den 1 juni 2014 och a t t lägga övrig information till handlingarna. 16 Förteckning över pågående stödpersonsförordnanden per 26 mars 2014 har utsänts till nämnden inför sammanträdet och kommenteras av Per-Erik Fransson. Stödpersonsverksamheten Övrig information lämnas enligt följande: - Information om frivilligarbete gavs i USÖ:s galleria den 23 april. - Den årliga stödpersonskonferensen i Båsenberga äger rum den maj och anordnas i år av Sörmlands läns stödpersonshandläggare. Årets tema är missbruk. Åtta stödpersoner deltar från Örebro läns stödpersonsverksamhet. Till hösten kommer man att göra ett studiebesök på Säters sjukhus.

5 5 (9) a t t lägga lämnad information till handlingarna. 17 Ledamöterna redogör för de iakttagelser som har gjorts i utsänd ärendeförteckning och följande noteras: Patientärenden Universitetssjukhuset i Örebro: - riskfylld behandling av patient - långa väntetider för att få magnetröntgen - administrativa brister Primärvård: - administrativa brister - brister avseende information och kommunikation kring patienten - brister i läkemedelshanteringen - misstänkt diskriminering - patient nekades få tid hos läkare - bristfällig kunskap om regler för transport av patienter - dåligt bemötande av patient - bristande sekretess Örebro läns landsting: - administrativa brister Anmäls ärendeförteckning med resuméer av avslutade ärenden. c) Nämnden önskade vid sammanträde 31 oktober 2013 få kännedom om ärenden där patienter fått nervskador i samband med nedsövning och uppdrog åt kansliet att göra en sammanställning av sådana ärenden. En sammanställning har upprättats över samtliga ärenden inkomna under en dryg fyraårsperiod, där nervskador har påtalats. De tio ärenden som har noterats uppvisar inte någon samlad bild av patienternas nervskador. a t t uppdra till kansliet att till sammanträdet den 10 september 2014 inhämta och redovisa uppgifter om hur frekvent magnetröntgen och annan medicinteknisk apparatur inom vården används och om de eventuellt står oanvända på grund av personalbrist,

6 6 (9) a t t lägga ärendeförteckning med avslutade ärenden som bilaga till protokollet och a t t i övrigt lägga lämnad information till handlingarna. 18 Patientsäkerhetscontroller Katarina Waldenborg har inbjudits för att informera om sina arbetsuppgifter och hur man beaktar patientsäkerhetsfrågorna inom landstinget. Information från patientsäkerhetscontroller Katarina Waldenborg redogör för sina huvudsakliga arbetsuppgifter som innefattar arbete med kvalitetsfrågor, deltagande i olika projekt för att stärka patientsäkerheten, uppföljnings- och analysarbete avseende riskmedvetenhet och avvikelser och insamling av statistik. I patientcontrollerrollen ingår även uppdrag på nationell nivå, t ex Nationell patientenkät och NDR, ett nationellt diabetesregister. Katarina Waldenborg utgår i sin presentation från ett bildspel som kommer att sändas till ledamöterna. Ordförande tackar Katarina Waldenborg för värdefull information. a t t lägga lämnad information till handlingarna. 19 Ekonomisk rapport per mars månad 2014 har utsänts inför sammanträdet. Meddelanden/rapporter Muntlig rapport lämnas genom Elisabeth Hammar från träffar med ordförande i nämnderna för Folkhälsa, Somatisk specialistsjukvård, Psykiatri, habilitering och hjälpmedel samt Primärvård och folktandvård. Träffarna äger rum en gång per år och diskussionerna utgår från Patientnämndens verksamhetsberättelse och verksamhetsplanering. c) Muntlig rapport lämnas genom Ulf Rådesjö från informationstillfälle om Patientnämndens verksamhet i samband med hockeymatch den 17 februari i Karlskoga. d) Muntlig information lämnas genom Elisabeth Hammar från regional ordförandeträff 17 mars med deltagare från Patientnämnderna i Uppsala, Sörmland, Östergötland, Västmanland och Örebro län.

7 7 (9) e) Muntlig information lämnas genom Ulf Rådesjö från träff med revisionens presidium den 20 mars. f) Muntlig information lämnas genom Elisabeth Hammar, Margareta Carlsson, Ingrid Steen och Elisabeth Berglund från konferensen Jämlik vård på lika villkor den 21 mars i Stockholm. g) Muntlig information lämnas genom Pell Uno Larsson från konferensen Jämställdhet folkhälsa äldre och funktionsnedsatta kvinnor och män den 28 mars. h) Muntlig information lämnas genom Anniette Lindvall från möte med Värmlands läns Patientnämnds presidium den 7 april. a t t lägga lämnad information till handlingarna. 20 Meddelas att nästa sammanträde med Patientnämnden äger rum onsdagen den 11 juni Inbjuden gäst till detta sammanträde är Maria Palmetun Ekbäck, ordförande i Läkemedelskommittén inom Örebro läns landsting. Nästa sammanträde Inför sammanträdet utsänds per e-post de frågor som utgjorde utgångspunkten inför önskemålet om att inbjuda ordförande i Läkemedelskommittén, samt de frågor som underhand aktualiserats rörande läkemedelshantering. 21 Övriga frågor Utdelas sammanställning om huruvida information ges om Patientnämnden på kommunernas hemsidor. Övriga frågor Ordförande redogör för presidiets diskussioner om vilka gäster som bör inbjudas till Patientnämndens sammanträden under hösten 2014, med utgångspunkt från de förslag som nämnden gav vid sammanträdet 12 februari ( 10).

8 8 (9) Föreslagna gäster är dels verksamhetschef för Akutkliniken på USÖ tillsammans med chef för ambulansverksamheten och dels läkarprogrammets prefekt. Förslag ges även på gäster som kan inbjudas till senare sammanträden; lämplig person som kan informera om barnperspektivet, patientsäkerhetsstrateg; lämplig person som kan informera om hur Örebro läns landsting agerar för att vara en attraktiv arbetsgivare samt anmälningsläkare och företrädare för psykiatrin med anledning av att 58 personer begick självmord i vårt län förra året. c) Ordförande efterfrågar intresse för att ge information till allmänheten i samband med loppmarknader i Golfhallen i Örebro respektive Pingstkyrkan i Karlskoga. Dagar som reserveras för informationsinsatsen i Golfhallen är 11 oktober, 18 oktober och 25 oktober. Ledamöterna uppmanas att anmäla möjlig närvaro till kansliet. Patientnämnden har även intentionen att ge information vid loppmarknad i Pingstkyrkan i Karlskoga. a t t uppdra till kansliet att tillsammans med presidiet formulera förslag till skrivelse, riktad till länets kommuner, med information om Patientnämndens uppdrag och att skolhälsovård/elevhälsa numera ingår och att detta kan noteras på respektive kommuns hemsida med länk till Patientnämnden, a t t uppdra till kansliet att inbjuda föreslagna gäster till höstens sammanträden och a t t sammanställa schema över ledamöternas närvaro i Golfhallen i Örebro. Ordförande förklarar sammanträdet avslutat och tackar samtliga för visat intresse. Utdelas Örebro läns landstings Landstingsfakta 2014.

9 9 (9) Örebro 25 april 2014 Vid protokollet Elisabeth Berglund Sekreterare Justeras den / 2014 Justeras den / 2014 Elisabeth Hammar (S) Ordförande Margareta Carlsson (V) Justerare

Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) och Elisabeth Jonsson (C), under paragraferna samt 42

Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) och Elisabeth Jonsson (C), under paragraferna samt 42 1 (7) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall, 2:a vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd

Läs mer

Ersättare: Pell-Uno Larsson (S), Sölve Persson (S), Per Anders Lundin (M) under paragraferna samt Gunbritt Lindén Parsmo (KD).

Ersättare: Pell-Uno Larsson (S), Sölve Persson (S), Per Anders Lundin (M) under paragraferna samt Gunbritt Lindén Parsmo (KD). 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:a vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M),

Läs mer

1 (7) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (7) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (7) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S) under paragraferna 41

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden 2013-06-13

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden 2013-06-13 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S), Ingegärd Öhlin (M), Margareta Carlsson (V) och Gunilla Högberg (FP).

Läs mer

Ersättare: Per Anders Lundin (M) under paragraferna och 46, Sölve Persson (S) och Camilla Hansén (MP).

Ersättare: Per Anders Lundin (M) under paragraferna och 46, Sölve Persson (S) och Camilla Hansén (MP). 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:a vice ordförande, Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M), Gunn Carlsson (S),

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Margareta Ahlm (S), Gunbritt Lindén Parsmo (KD)

Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Margareta Ahlm (S), Gunbritt Lindén Parsmo (KD) 1 (7) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Anniette Lindvall, 2:a vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Margareta Carlsson (V) (paragraferna 46-52) och Gunilla Högberg (FP). Tjänstgörande

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 1 (9) PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 2 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Margareta

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 1 (8) PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 2 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Agneta Wästbjörk (M), Margareta Carlsson (V)

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M)

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (10) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Ingegärd Öhlin (M), Agneta Wästbjörk (M),

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Sölve Persson (S) och Per Anders Lundin (M)

1 (10) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Sölve Persson (S) och Per Anders Lundin (M) 1 Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S) 10-15, Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M) och Margareta Carlsson (V). Tjänstgörande

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), under paragraferna 1-4 och 6, Elisabeth Jonsson (C) under paragraferna 5 och 7-9

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), under paragraferna 1-4 och 6, Elisabeth Jonsson (C) under paragraferna 5 och 7-9 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M),

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-09-06

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-09-06 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S) under paragraferna 28

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-02-09

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-02-09 1 (10) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S) under paragraferna 1

Läs mer

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg Plats och tid Linden kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Ulla Berg (S) (ordförande) Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL Nr: 2 Datum: 2015-04-17 Protokoll 2 (20) Vid protokollet Elisabeth Berglund Sekreterare Justerat den Ulla Berg (S) Ordförande Alf Rosberg (M) Justerare Bevis Justeringen tillkännagiven

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) under paragraferna

1 (10) PROTOKOLL. Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) under paragraferna 1 Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M), Gunilla Högberg (FP) under paragraferna 46-50 och Margareta Carlsson

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Georg Barsom (FP) under paragraferna 41 samt och Elisabeth Jonsson (C).

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Georg Barsom (FP) under paragraferna 41 samt och Elisabeth Jonsson (C). 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, paragraferna 37 40 samt 42, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Patientnämnden PROTOKOLL

Patientnämnden PROTOKOLL Patientnämnden PROTOKOLL 2018-05-31 PN 26 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser PN 27 Rapport stödpersonsverksamheten PN 28 Rapport från kansliet PN 29 Ekonomi PN 30 Patientsäkerhetskonferensen:

Läs mer

Sammanställning av patientnämndernas statistik till IVO 2014

Sammanställning av patientnämndernas statistik till IVO 2014 Bilaga 1 Sammanställning av patientnämndernas statistik till IVO 2014 Uppdraget och material Enligt lag (1998:1656) om patientnämndsverksamhet m.m. ska nämnderna senast den sista februari varje år lämna

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Patientnämndens beslut 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs.

Patientnämndens beslut 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs. PROTOKOLL 23 Organ Plats Patientnämnden Silvergruvan, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 11 december 2017 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli 1(7) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2019 2020 för patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Tanken med denna verksamhetsplan är att den ska skapa fokus och riktning för de två kommande

Läs mer

Patientnämnden. Region Östergötland

Patientnämnden. Region Östergötland Patientnämnden Patientnämnden Enligt lag om patientnämndsverksamhet m.m. (1998:1656) ska varje landsting/region och kommun ha en eller flera patientnämnder med uppgift att stödja och hjälpa patienter.

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Patientnämndens kansli. Verksamhetsplan 2014. Patientnämnden och Patientnämndens kansli 13OLLPN1166-1

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Patientnämndens kansli. Verksamhetsplan 2014. Patientnämnden och Patientnämndens kansli 13OLLPN1166-1 ÖREBRO LÄNS LANDSTING Patientnämndens kansli Verksamhetsplan 2014 Patientnämnden och Patientnämndens kansli 13OLLPN1166-1 Uppdrag och styrdokument Patientnämnden och dess kansli har ett tydligt och avgränsat

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S) 2013-12-10 1 (7) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2013-12-10 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Inger Ros (S) Vice ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) 2014-03-04 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2014-03-04 Tid: 14.30 15.50 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Inger Ros (S) Vice ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-06-02 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli 1(8) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2017 2018 patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Den bärande tanken med en verksamhetsplan är att skapa fokus och riktning för kommande år.

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU=

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU= Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.35 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30

PROTOKOLL. Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2012-10-05 Patientnämnden Tid Torsdagen den 27 september 2012, kl. 09.00-12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

2014-06-25. Månadsbrev nr 6

2014-06-25. Månadsbrev nr 6 2014-06-25 Månadsbrev nr 6 Patientnämndens sammanträde inleddes med en lägesrapport från sjukhusets VD Stefan Jacobson. Därefter informerade chefläkare Åsa Hammar om det pågående patientsäkerhets- och

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.30, Löparen, landstingshuset Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Hélène Carlsson, (V) ledamot Olle Hjertqvist, (S) ledamot Gunnar Westling, (MP)

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 5 Organ Plats Patientnämnden Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 16 april 2018 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 10.00-13.00, Hotell Skansen, Färjestaden, Öland Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Ulrika Lindh, (C) ledamot Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson,

Läs mer

54 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat.

54 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat. PROTOKOLL 13 Organ Plats Patientnämnden Bubbholmen, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Torsdagen den 11 juni 2015 klockan 13:30-15:00 Ledamöter Anna Maria Romlid (V), Ordförande Johanna Skottman (S), 1:e

Läs mer

1 Verksamhetsberättelse Sammanfattning

1 Verksamhetsberättelse Sammanfattning 2016-01-20 Patientnämnden Annika Lundgren, Carina Rissvik, Ingrid Sivermo 1 Verksamhetsberättelse 2015 2 Sammanfattning I januari infördes den nya patientlagen som syftar till att stärka och tydliggöra

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-06-18 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 juni 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Schaktet Peter Högberg, (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Magnus Gustafsson, (M) ledamot Olle Hjertqvist, (S) ledamot Per

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Patientnämndens verksamhetsberättelse

Patientnämndens verksamhetsberättelse Patientnämndens verksamhetsberättelse 2016 1 Verksamhetsberättelse 2016 2 Sammanfattning Under året har Region Kronoberg fattat ett formellt beslut om att arbeta mot en mer personcentrerad vård vilket

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.30, Löparen, Regionhuset i Kalmar Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson, (L) ledamot Linda Emma Kotanen,

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) Staffan Sjödén (M) Margareta Cantell (C)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) Staffan Sjödén (M) Margareta Cantell (C) 2014-12-09 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2014-12-09 Tid: 14.30 16.45 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Grupprum Grön, Hus B, Borgen, Frösön, 09.00-15.00 Beslutande Catarina Raswill-Antán Gudrun Olsson Kjell Carlsson Jan-Erik Eriksson Ordförande Vice ordförande Övriga deltagande Inger

Läs mer

Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Patientnämnden Tid 2015-09-21 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf

Läs mer

Bokslut 2014. Patientnämnden

Bokslut 2014. Patientnämnden Bokslut 2014 Patientnämnden Sammanfattning VERKSAMHET OCH RESULTAT Patientnämnden ska utifrån synpunkter och klagomål stödja och hjälpa enskilda patienter och bidra till kvalitetsutveckling och hög patientsäkerhet

Läs mer

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande 2015-02-03 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2015-02-03 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hantverkargatan 45, Landstingshuset Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Eleonor Eriksson (S) Vice ordf Pia Helleday

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Landstingets ledningskontor, registrator

Landstingets ledningskontor, registrator funktionshinderfrågor 2016-06-07 1 (17) Plats och tid Landstingets konferenscentrum i Uppsala, 2016-06-07, kl. 09.00-12.00 ande Övriga deltagande Tarja Onegård (MP) ordf Inga Alm (C) 2:e vice ordf Erzsebét

Läs mer

Halmstadsnämnden 58 68

Halmstadsnämnden 58 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-24 Halmstadsnämnden 58 68 Tid: Onsdag 24 augusti 2011, kl. 09:00 15:15 Plats: Sammanträdesrummet Borgsalen, Regionens Hus, Södra vägen, Halmstad Ledamöter Christina

Läs mer

Svar på förfrågan från socialdepartementet angående patientmaktsutredningen

Svar på förfrågan från socialdepartementet angående patientmaktsutredningen Förvaltningschef Staffan Blom PaN 2013-03-12 P 8 Dnr A1302-00047-30 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-02-27 Svar på förfrågan från socialdepartementet angående patientmaktsutredningen Ärendet Patientnämnden har mottagit

Läs mer

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15

Landstingets kansli 2009-09-02 VU 5/09 Uppdragsavdelningen, Margareta Samuelsson Justerat 2009-09-15 1 (6) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2009-09-15 Vuxenutskottet Tid Onsdagen den 2 september 2009 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Patientnämnden Datum: 2017-11-16 Tid: 09:00-14:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Marie-Louise Hilmersson (C) Susanne

Läs mer

Överlämnande av statistik för 2013 till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och Socialstyrelsen

Överlämnande av statistik för 2013 till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och Socialstyrelsen Förvaltningschef: Staffan Blom 1 (1) PaN 2014-03-04- P 12 ANMÄLAN 2014-02-18 PaN A1402-00053-55 Överlämnande av statistik för 2013 till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och Socialstyrelsen Ärendet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Lokal Schaktet, Landstingshuset Peter Högberg. (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Hélène Carlsson, (V) ledamot Olle Hjertqvist,

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-06-21 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Torsdagen den 9 juni 2011 kl. 09.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

PROTOKOLL Tid 1 februari Närvård Härnösand. Plats NÄRVARANDE

PROTOKOLL Tid 1 februari Närvård Härnösand. Plats NÄRVARANDE Patientnämnden Etiska nämnden 2017 02 01 2017 2A 1(12 Tid 1 februari 2017 Plats Närvård Härnösand NÄRVARANDE Ledamöter: Elisabeth Unander (S) Lennart Johansson (V) Zeth Olsson (S) Elsy Lidblom (S) Bo-Anders

Läs mer

Protokoll Dnr: 0005/09

Protokoll Dnr: 0005/09 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Protokoll Dnr: 0005/09 SAMMANTRÄDES ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-29 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 23 april kl. 9.00 10.30 Plats Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala

Jenny Gavelin (FP) Den 13 november kl på landstingets ledningskontor, Uppsala Beredningen för barn och unga 2015-11-09 1 (13) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-11-09, kl. 09.00 10.00 Beslutande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande (tjänstgörande ordförande) Jenny

Läs mer

Regionens hus, Vidöstern

Regionens hus, Vidöstern Patientnämnden Tid 2015-12-10 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens hus, Vidöstern Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf Sällryd (KD) (vice

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 2017-03-27 FÖREDRAGNINGSLISTA Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl. 9.00-13.00 Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 1 Information från överviktsenheten 2 Öppnade av mötet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Lilla Sessionssalen, landstingshuset Frösön, kl 09.00-17.30 Beslutande Ann-Marie Johansson (s) Anna Gundersson (s) Annelie Bengtsson (m) Björn Karlsson (s) Alf Lundin (v) Stefan Wikén

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2017-02-16 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning

Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Regionens revisorer Region Östergötland Arbetsordning Antagen av regionens revisorer 2015-01-27 Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 2 Ordförandes roll och arbetssätt... 2 3 Informell arbetsuppdelning

Läs mer

Reglemente för Patientnämnden

Reglemente för Patientnämnden Reglemente för Patientnämnden Fastställt av landstingsfullmäktige 2010-06-01, 127 Senast reviderat av landstingsfullmäktige 2015-02-17, 22 Allmän del Arbetsformer Dessa bestämmelser gäller även för nämnds

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-04-29 2014-04-16 PAN 2/2014 Patientnämnden Tid Onsdagen den 16 april kl. 9 12.10 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av. Patientnämnden. Norrbottens läns landsting. Datum Mars Jan-Erik Wuolo

Revisionsrapport. Granskning av. Patientnämnden. Norrbottens läns landsting. Datum Mars Jan-Erik Wuolo Revisionsrapport Granskning av Patientnämnden Norrbottens läns landsting Datum Mars 2005 Namn Jan-Erik Wuolo 1 Innehållsförteckning 1. Uppdrag, revisionsfråga och metod...3 2. Patientnämndens ansvarsområde...3

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 14.00 15.50 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Kerstin Bergström Persson (s),

Läs mer

Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14: Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad

Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14: Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2007-11-22 Patientnämnden 37-44 Tid: Torsdagen den 22 november 2007, kl 14:00 16.10 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015.

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-04-20 ~~ landslinget BlEKINGE Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. 109 Godkännande av föredragningslista

Läs mer

Tillgänglig och anpassad information inom landstinget. Carin Bergman, kommunikatör

Tillgänglig och anpassad information inom landstinget. Carin Bergman, kommunikatör Tillgänglig och anpassad information inom landstinget 20151029 Carin Bergman, kommunikatör Agenda Vad menar vi med tillgänglig respektive anpassad information? Hur jobbar vi med tillgänglig och anpassad

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Årlig granskning av Patientnämnden - Etiska nämnden Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Årlig granskning av Patientnämnden - Etiska nämnden Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Årlig granskning av Patientnämnden - Etiska nämnden 2015 Revisionspromemoria LANDSTINGETS REVISORER 2016-04-08 16REV20 2(7) Sammanfattning Granskningen visar att Patientnämnden - Etiska nämnden har arbetat

Läs mer

Konfererensrum ZEUS, CLV

Konfererensrum ZEUS, CLV Patientnämnden Tid 2015-06-08 09:00-11:45 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Konfererensrum ZEUS, CLV Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf Sällryd (KD) (vice

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Patientnämnden Datum: 2019-05-16 Tid: 09:00-12:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Anna Zelvin (KD) (ordförande) Michael Sjöö (S) (vice ordförande) Iréne Bladh (M) Jan Lorentzson (SD) Marie-Louise Hilmersson

Läs mer

Kungsbackanämnden 41-49

Kungsbackanämnden 41-49 Protokoll Sammanträdesdatum 2008-06-02 Kungsbackanämnden 41-49 Tid: Måndag 2 juni 2008 kl 13:00-15:45 Plats: Sammanträdesrummet Tjolöholm, Kungsbacka Närsjukhus Närvarande: Margareta Ödman (m) Maud Lanne

Läs mer

Regionens kansli. Kerstin Kindstrand (MP) Susanne Diesner (L) Christina Lindqvist (KD) Ingrid Sivermo Sekreterare Annika Lundgren Carina Rissvik

Regionens kansli. Kerstin Kindstrand (MP) Susanne Diesner (L) Christina Lindqvist (KD) Ingrid Sivermo Sekreterare Annika Lundgren Carina Rissvik Patientnämnden Tid 2016-04-21 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Årlig granskning Patientnämnd-Etisk nämnd. Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Årlig granskning Patientnämnd-Etisk nämnd. Revisionspromemoria. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Årlig granskning Patientnämnd-Etisk nämnd Revisionspromemoria LANDSTINGETS REVISORER 2014-04-09 14REV46 2(7) Sammanfattning Vår bedömning är att Patientnämnd-Etisk nämnds verksamhet har bedrivits på ett

Läs mer

61 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat.

61 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat. PROTOKOLL 14 Organ Plats Patientnämnden Lovö, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 4 september 2017 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013 Nämnden för somatisk specialistsjukvård ÖREBRO LÄNS LANDSTING Ev Namn 1. Inledning Under året har nämnden för somatisk specialistsjukvård haft åtta sammanträden. Nämnden har

Läs mer

Hans Liljeberg /cf 2016-12-16 Lokal Hälso- och sjukvårdsberedning för Falun Mötesplan 2017 Sammanträde Lokal Onsdag 22 februari Kullan, plan 2 Onsdag 31 maj Kullan, plan 2 Tisdag 19 september Kullan, plan

Läs mer

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-08 1 (14) Plats och tid Psykiatrins hus/akademiska sjukhuset, ingång 10, Uppsala, 2014-04-08, kl. 14.00-17.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-11-24 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Jan Lorentzon (SD) Susanne Borgström (V)

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsberedningen

Hälso- och sjukvårdsberedningen 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2011-12-19 Hälso- och sjukvårdsberedningen Tid Onsdagen den 7 december 2011 kl. 12.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden Innehåll De sex sjukvårdsregionerna Grunden för Samverkansnämnderna s ledamöter, ersättare och tjänstepersoner s roll och uppgifter Samverkansavtal för Västra Sjukvårdsregionen och Utomlänsvård inom tandvården

Läs mer