Ersättare: Per Anders Lundin (M) under paragraferna och 46, Sölve Persson (S) och Camilla Hansén (MP).

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ersättare: Per Anders Lundin (M) under paragraferna och 46, Sölve Persson (S) och Camilla Hansén (MP)."

Transkript

1 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:a vice ordförande, Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M), Gunn Carlsson (S), Gunilla Högberg (FP) och Margareta Carlsson (V). Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S) Ersättare: Per Anders Lundin (M) under paragraferna och 46, Sölve Persson (S) och Camilla Hansén (MP). Övriga närvarande: Marcus Philipson, Ingrid Steen, Åsa Martinsson, Louise Lollo Lindsmyr och Elisabeth Berglund.

2 2 (8) Ordförande Elisabeth Hammar hälsar samtliga välkomna och förklarar mötet öppnat. Utsänd dagordning kompletteras med punkterna 3 e) och 3 f), samt med ytterligare tre delpunkter under punkt 7, rapporter från Bemötandekonferens 1 oktober, från IVO-dagen den 16 oktober och från regional ordförandekonferens den 16 oktober. 41 Att jämte ordförande justera dagens protokoll utses Ulf Rådesjö (S) med Anniette Lindvall (M) som ersättare. 42 Anmäls protokoll från Patientnämndens sammanträde den 10 september Informeras om att Margareta Carlsson och Gunilla Högberg hade förhinder att delta i Bemötandekonferensen den 1 oktober (paragraf 34 g). På fråga från ordförande meddelas att information om Patientnämnden till studerande på läkarprogrammet har genomförts (paragraf 34 h). Protokollsjustering Protokoll från föregående sammanträde a t t lägga protokoll från sammanträde den 10 september 2014 till handlingarna. 43 Aktuella frågor a) Utdelas rapporten Utvärdering av återföring av patientärenden till vården. Marcus Philipson och Louise Lollo Lindsmyr går igenom rapportens delar med hjälp av ett bildspel. Sammanfattningsvis kan konstateras att återföringen av patientärendena har fått en positiv respons av mottagarna och att kansliet kommer att fortsätta utveckla kontakterna med vården. Aktuella frågor Vid efterföljande diskussion föreslår Pell Uno Larsson att delar av materialet används vid framtida utbildning. Förslaget kommer att beaktas i kansliets arbete med utbildningsmaterial. b) Utökad information lämnas beträffande ärende 13OLLPN571; ansvarig personal, bland annat medicinskt ansvarig sjuksköterska och läkare från vårdcentralen har varit insatta i ärendet och var delaktiga i lämnade svar. Anmälningsläkare på USÖ har också tagit del av ärendet.

3 3 (8) På aktuellt vård- och omsorgsboende gjordes under våren 2014 en kvalitetsuppföljning, där man konstaterade att det fanns förbättringsområden. Förbättringsområdena överensstämmer med utpekade områden i de svar som lämnades från vården i ärendet. Kvalitetsuppföljningen behandlades av Örebro kommuns Vård- och omsorgsnämnd öster. Patientnämnden önskar få veta huruvida planerade åtgärder för förbättring har genomförts. Patientnämnden önskar även få uppföljande information om hur aktuell anmälningsläkare såg på ärendet. c) Utdelas preliminär tidsplan för sammanträden under år En gemensam träff mellan avgående och tillträdande ledamöter i Patientnämnden kommer att äga rum den 8 december klockan Nya ledamöter i Patientnämnden kommer att få kallelse snarast möjligt efter att de har utsetts vid Landstingsfullmäktiges sammanträde november. Camilla Hansén föreslår att respektive parti informeras om den gemensamma träffen så att det finns möjlighet att vidareföra informationen till nominerade ledamöter. d) Muntlig information lämnas från kansliet genom Marcus Philipson: - Ett möte med ansvariga för ärendehanteringssystemet Platina har ägt rum för att diskutera konstaterade problemområden. - Ambitionen att genomföra en uppföljning av nöjdheten hos patienter som haft ärenden hos Patientnämnden kan troligen inte uppfyllas under I regeringens särskilda utredning om klagomålshanteringen kommer s k fokusgrupper med patienter från Stockholm, Göteborg och Örebro att utgöra en del av faktagrunderna. Kansliet har lämnat förslag på patienter som kan ingå i fokusgruppen och ett urval av dessa har utsetts av utredaren. Ett möte med patienterna kommer att äga rum i Örebro den 23 oktober. - Statskontorets slutrapport angående klagomålshantering har nu utkommit. Slutrapportens innehåll är ungefär detsamma som i ursprunglig skrivelse, dvs. att patientnämnderna bör ta över en del av IVO:s arbetsuppgifter. Frågan har nu överflyttats till den särskilt tillsatta utredaren. - Informeras om att IVO under hösten 2014 avser att genomföra ett pilotförsök med en upplysningstjänst dit personer som vill klaga på vården kan vända sig. Försöket genomförs inom ramen för det uppdrag som regeringen gett IVO, att utveckla och förtydliga den service man ger personer som vill klaga på vården. - Klagomålsutredningens delrapport med förslag till organisation av klagomålshanteringen presenteras den 1 mars 2015 och en slutrapport kommer, efter remiss, att presenteras den 31 december 2015.

4 4 (8) - Utdelas kopia på det brev som utsändes i juni 2014 via Marie Gustafsson (enhetschef för Social välfärd vid Regionförbundet Örebro) till kommunernas socialchefer angående information om Patientnämnden på kommunernas hemsidor. (Frågan behandlades vid nämndens sammanträde 25 april 2014, paragraf 21.) Kansliet bevakar för att se eventuellt resultat i november. e) Utdelas inbjudan till Diamantendagen 26 november 2014 klockan i Wilandersalen. Patientnämnden är delaktig i utvecklings- och kvalitetsarbetet Diamanten genom Marcus Philipson, som är med i arrangörsgruppen och genom Louise Lollo Lindsmyr, som är med i juryn som bedömer inlämnade förslag. f) Utdelas handling Synpunkter och klagomål rörande sjukresor, med sammanfattning av de problem som patienter har påtalat och sammanfattning av hittills inkomna svar från Länstrafiken. a t t uppdra till kansliet att inhämta uppgifter om åtgärder för förbättring av kommunikation och dokumentation vid vård- och omsorgsboende i Örebro kommun, samt inhämta uppgifter om åsikter från aktuell anmälningsläkare i ärende 13OLLPN571, a t t uppdra till kansliet att förbereda gemensamt möte mellan avgående och tillträdande ledamöter i Patientnämnden den 8 december 2014, med beaktande av förslaget att lämna tidig information om mötet till partierna, a t t anmäla Elisabeth Hammar, Gunilla Högberg och Pell Uno Larsson till Diamantendagen den 26 november 2014, a t t uppdra till ordförande i Patientnämnden och chefen för patientnämndens kansli att för kännedom tillskriva Nämnden för trafik, miljö och service rörande de problem med sjukresor som inrapporterats av patienter a t t uppdra till kansliet att bevaka frågan inför omorganisation av sjukreseorganisationen kommande år och a t t lägga övrig information till handlingarna.

5 5 (8) 44 a) Förteckning över pågående stödpersonsförordnanden per 29 september 2014 har utsänts till nämnden inför sammanträdet och kommenteras av Ingrid Steen. b) Övrig information beträffande stödpersonsverksamheten är att stödpersonerna enligt tradition kommer att inbjudas till julbord i början av december och att planering av stödpersonskonferens på Båsenberga under våren 2015 pågår. Ordförande framför att det är lärorikt och positivt om ett par av Patientnämndens ledamöter har möjlighet att närvara vid den årliga stödpersonskonferensen, och uttrycker förhoppningen att kommande nämnd delar denna uppfattning. Under mandatperioden kommer då alla ordinarie ledamöter att ha haft möjligheten att delta vid ett tillfälle. a t t lägga lämnad information till handlingarna. Stödpersonsverksamheten 45 a) Ledamöterna redogör för sina iakttagelser i utsänd ärendeförteckning och följande brister noteras: Patientärenden Universitetssjukhuset i Örebro: - brister rörande hygienregler och information till patienten - bristande rörande administrativa rutiner (kallelse till återbesök) - bristande information rörande omläggningsmaterial - bristande samordning av patientströmmar (överföring av patient från ett sjukhus till ett annat) - brister angående önskemål om specialkost för patient Karlskoga lasarett: - brister i behandling av cancerpatient medförande att patienten sökte vård i annat landsting Lindesbergs lasarett: - brister rörande ansvar för patient - brister avseende bemötande av patient Primärvården: - patienten skadades vid behandling av sjukgymnast - brister rörande läkemedel (biverkningar respektive onödig förskrivning av alltför stor förpackning)

6 6 (8) - sjukgymnast var närgången mot patienten - brister rörande möjligheter att boka om läkarbesök - bristande administrativa rutiner (ej läst inkommen post) - brister rörande bemötande av patienter Psykiatri: - brister rörande behandling - bristande dialog med förälder till patient Habilitering och hjälpmedel: - brister rörande intern information Privat vårdcentral - patientens smärtproblematik förvärrades av sjukgymnastbehandling b) Anmäls ärendeförteckning med resuméer av avslutade ärenden. a t t lägga ärendeförteckning med avslutade ärenden som bilaga till protokollet och a t t i övrigt lägga lämnad information till handlingarna. 46 Ewa-Lena Sjöberg, verksamhetschef för USÖ:s akutklinik, och Tonny Bodin, ambulanschef, har inbjudits till Patientnämndens sammanträde för att informera om akutverksamheten. Ewa-Lena Sjöberg och Tonny Bodin beskriver nuläget för Akutmottagningen och ambulansverksamheten, samt besvarar de frågor från nämndens ledamöter som i förväg förmedlats till dem. Information från Akutkliniken och ambulansverksamheten vid USÖ Ordförande tackar Ewa-Lena Sjöberg och Tonny Bodin för informationen. 47 a) Ekonomisk rapport per september månad 2014 har sänts till ledamöterna inför sammanträdet och kommenteras av Marcus Philipson. Meddelanden/rapporter b) Muntlig information från Nationell Patientsäkerhetskonferens i Älvsjö den september lämnas genom Elisabeth Hammar, Ingegärd Öhlin och Louise Lollo Lindsmyr.

7 7 (8) c) Muntlig information från Patientnämndernas tjänstemannakonferens i Stockholm den 30 september och 1 oktober lämnas genom Marcus Philipson. d) Muntlig information från Bemötandekonferens i Örebro den 1 oktober lämnas genom Pell Uno Larsson och Elisabeth Hammar. e) Muntlig information från Anhörigdagen i Örebro den 2 oktober lämnas genom Ingegärd Öhlin och Elisabeth Berglund. f) Muntlig information från Seniorfestivalens finaldag i Örebro den 4 oktober lämnas genom Camilla Hansén, Margareta Carlsson, Elisabeth Hammar, Pell Uno Larsson och Marcus Philipson. g) Muntlig information från Anhörig- och äldredagen i Karlskoga den 8 oktober lämnas genom Agneta Wästbjörk och Ulf Rådesjö. h) Muntlig information från (H)järnkolls avslutnings- och framtidskonferens i Örebro den 10 oktober lämnas genom Elisabeth Berglund. i) Muntlig information från mässan Leva hela livet i Askersund den 11 oktober lämnas genom Gunilla Högberg. j) Muntlig information från Golfhallens loppmarknad i Örebro den 11 oktober lämnas genom Pell Uno Larsson. k) Muntlig information från Tandvårdsforum i Stockholm den 14 oktober lämnas genom Åsa Martinsson. Kopior på bilder från IVO:s presentation av tandvårdsärenden utdelas till ledamöterna. l) Muntlig information från ordförandekonferens i Västerås den 16 oktober lämnas genom Elisabeth Hammar. m) Muntlig information lämnas från IVO-dagen den 16 oktober i Örebro genom Pell Uno Larsson och Louise Lollo Lindsmyr.

8 8 (8) a t t lägga lämnad information till handlingarna. 48 Meddelas att nästa sammanträde med Patientnämnden äger rum torsdagen den 11 december Inbjuden gäst till detta sammanträde är biträdande psykiatridirektör Erik Sjöberg och Yvonne Danielsson, verksamhetschef för psykiatrisk akut- och heldygnsvård. 40 Inga övriga frågor anmäls. Nästa sammanträde Övriga frågor Ordförande förklarar sammanträdet avslutat och tackar samtliga för visat intresse. Örebro 22 oktober 2014 Vid protokollet Elisabeth Berglund Sekreterare Justeras den / 2014 Justeras den / 2014 Elisabeth Hammar (S) Ordförande Ulf Rådesjö (S) Justerare

Ersättare: Pell-Uno Larsson (S), Sölve Persson (S), Per Anders Lundin (M) under paragraferna samt Gunbritt Lindén Parsmo (KD).

Ersättare: Pell-Uno Larsson (S), Sölve Persson (S), Per Anders Lundin (M) under paragraferna samt Gunbritt Lindén Parsmo (KD). 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:a vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M),

Läs mer

Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) och Elisabeth Jonsson (C), under paragraferna samt 42

Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) och Elisabeth Jonsson (C), under paragraferna samt 42 1 (7) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall, 2:a vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 1 (8) PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 2 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström

Läs mer

1 (7) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (7) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (7) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S) under paragraferna 41

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden 2013-06-13

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden 2013-06-13 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S), Ingegärd Öhlin (M), Margareta Carlsson (V) och Gunilla Högberg (FP).

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:a vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M)

Läs mer

Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Margareta Ahlm (S), Gunbritt Lindén Parsmo (KD)

Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Margareta Ahlm (S), Gunbritt Lindén Parsmo (KD) 1 (7) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Anniette Lindvall, 2:a vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Margareta Carlsson (V) (paragraferna 46-52) och Gunilla Högberg (FP). Tjänstgörande

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 1 (9) PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL 2 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Margareta

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Agneta Wästbjörk (M), Margareta Carlsson (V)

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (8) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (8) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M)

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Sölve Persson (S) och Per Anders Lundin (M)

1 (10) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), Sölve Persson (S) och Per Anders Lundin (M) 1 Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S) 10-15, Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M) och Margareta Carlsson (V). Tjänstgörande

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden 1 (10) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Ingegärd Öhlin (M), Agneta Wästbjörk (M),

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-09-06

1 (9) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-09-06 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S) under paragraferna 28

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), under paragraferna 1-4 och 6, Elisabeth Jonsson (C) under paragraferna 5 och 7-9

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Pell Uno Larsson (S), under paragraferna 1-4 och 6, Elisabeth Jonsson (C) under paragraferna 5 och 7-9 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunnel Hedström (S), Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M),

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-02-09

1 (10) PROTOKOLL. Patientnämnden 2012-02-09 1 (10) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström (S) under paragraferna 1

Läs mer

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL

PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL PATIENTNÄMNDEN PROTOKOLL Nr: 2 Datum: 2015-04-17 Protokoll 2 (20) Vid protokollet Elisabeth Berglund Sekreterare Justerat den Ulla Berg (S) Ordförande Alf Rosberg (M) Justerare Bevis Justeringen tillkännagiven

Läs mer

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg

Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson (V) Birgitta Borg Plats och tid Linden kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Ulla Berg (S) (ordförande) Carina Riberg (MP) (vice ordförande) 3-5 Alf Rosberg (M) (2:e vice ordförande) Sölve Persson (S) Margareta Carlsson

Läs mer

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Georg Barsom (FP) under paragraferna 41 samt och Elisabeth Jonsson (C).

1 (9) PROTOKOLL. Tjänstgörande ersättare: Georg Barsom (FP) under paragraferna 41 samt och Elisabeth Jonsson (C). 1 (9) Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Anniette Lindvall (M), 2:e vice ordförande, paragraferna 37 40 samt 42, Gunn Carlsson (S), Gunnel Hedström

Läs mer

1 (10) PROTOKOLL. Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) under paragraferna

1 (10) PROTOKOLL. Närvarande ersättare: Camilla Hansén (MP) under paragraferna 1 Närvarande ledamöter: Elisabeth Hammar (S), ordförande, Ulf Rådesjö (S), vice ordförande, Agneta Wästbjörk (M), Ingegärd Öhlin (M), Gunilla Högberg (FP) under paragraferna 46-50 och Margareta Carlsson

Läs mer

54 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat.

54 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat. PROTOKOLL 13 Organ Plats Patientnämnden Bubbholmen, Landstingshuset, Västerås Tidpunkt Torsdagen den 11 juni 2015 klockan 13:30-15:00 Ledamöter Anna Maria Romlid (V), Ordförande Johanna Skottman (S), 1:e

Läs mer

Patientnämndens beslut 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs.

Patientnämndens beslut 1. Den preliminära föredragningslistan fastställs. PROTOKOLL 23 Organ Plats Patientnämnden Silvergruvan, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 11 december 2017 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) Staffan Sjödén (M) Margareta Cantell (C)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) Staffan Sjödén (M) Margareta Cantell (C) 2014-12-09 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2014-12-09 Tid: 14.30 16.45 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S)

Läs mer

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning.

18 Föregående protokoll Anmäls att patientnämndens protokoll från sammanträdet justerats i föreskriven ordning. PROTOKOLL 5 Organ Plats Patientnämnden Mälaren, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 16 april 2018 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Lokal Schaktet, Landstingshuset Peter Högberg. (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Hélène Carlsson, (V) ledamot Olle Hjertqvist,

Läs mer

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping

Protokoll Patient- och förtroendenämnden Birgit Jacobsson 2003-10-08 Sekreterare. Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Sammanträdesplats Sammanträdesrummet Sessionssalen, Landstingshuset, Linköping Ledamöter Margareta Isacsson (s) ordförande Inger Persson (m) vice ordförande Britt-Marie Asp (s) Jan-Erik Johansson (s) Solveig

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-08 Patientnämnden 13-21 Tid: Torsdagen den 8 april 2010, kl. 14:00-16:50 Plats: Sammanträdesrum Kattegatt, Länssjukhuset i Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) 2014-03-04 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2014-03-04 Tid: 14.30 15.50 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Inger Ros (S) Vice ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-03 Patientnämnden 22-30 Tid: Torsdagen den 3 juni 2010, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

61 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat.

61 Föregående protokoll Patientnämndens protokoll från sammanträdet anmäls justerat. PROTOKOLL 14 Organ Plats Patientnämnden Lovö, Regionhuset, Västerås Tidpunkt Måndagen den 4 september 2017 Ledamöter Ersättare Övriga Anna Maria Romlid (V), Ordförande Rigmor Åkesson (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40. Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-03 Patientnämnden 50-58 Tid: Torsdagen den 3 december 2009, kl. 14:00-16:40 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet protokoll

Kommunala pensionärsrådet protokoll Datum: måndagen den 5 mars 2018 Tid: 13:00-14.55 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredagen den 9 mars Paragrafer: 1-7 Utses att justera: Dick Bergström (SPF Seniorerna Lilla Edetbygden) Underskrifter:

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.30, Löparen, landstingshuset Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Hélène Carlsson, (V) ledamot Olle Hjertqvist, (S) ledamot Gunnar Westling, (MP)

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande. Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Margareta Cantell (C) Eleonor Eriksson (S) 2013-12-10 1 (7) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2013-12-10 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Inger Ros (S) Vice ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss

Läs mer

Regionens kansli. Kerstin Kindstrand (MP) Susanne Diesner (L) Christina Lindqvist (KD) Ingrid Sivermo Sekreterare Annika Lundgren Carina Rissvik

Regionens kansli. Kerstin Kindstrand (MP) Susanne Diesner (L) Christina Lindqvist (KD) Ingrid Sivermo Sekreterare Annika Lundgren Carina Rissvik Patientnämnden Tid 2016-04-21 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29

Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-04-24 Primärvårdsnämnden i Varberg 15-29 Tid: Måndag 24 april 2006 kl 15:00-16:30 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (kd)

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-06-02 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande)

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli

Patientnämnden. Protokoll Datum: Regionens kansli Patientnämnden Tid 2016-11-24 09:00-15:00 Plats ande ledamöter Regionens kansli Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Jan Lorentzon (SD) Susanne Borgström (V)

Läs mer

Regionens hus, Vidöstern

Regionens hus, Vidöstern Patientnämnden Tid 2015-12-10 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Regionens hus, Vidöstern Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf Sällryd (KD) (vice

Läs mer

Patientnämnden PROTOKOLL

Patientnämnden PROTOKOLL Patientnämnden PROTOKOLL 2018-05-31 PN 26 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser PN 27 Rapport stödpersonsverksamheten PN 28 Rapport från kansliet PN 29 Ekonomi PN 30 Patientsäkerhetskonferensen:

Läs mer

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare

Patientnämnden. Tid: :00-13:30. Plats: Regionens kansli. Ordförande... Justerare Patientnämnden Tid: 2017-09-28 09:00-13:30 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Susanne Borgström (V) Gullvi Andersson (MP)

Läs mer

Patientnämnden PROTOKOLL

Patientnämnden PROTOKOLL Patientnämnden PROTOKOLL 2019-02-07 PN 1 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser PN 2 Rapport stödpersonsverksamheten PN 3 Versamhetsberättelse 2018 PN 4 Rapport från kansliet PN 5

Läs mer

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat

Inger Jonsson Emilia Blomqvist. Kia Carlsson. Ersätter Kerstin Weimer (FP) Övriga deltagare Marie Holm Sherman Ledningsstab Sekretariat Sammanträdets plats och tid Landstingshuset, plan 2, Dr Prag. Kyrkgatan 12, Östersund Partigrupp Alliansen: Plan 3, Syster Agnes, klockan 8.00-15.50 Beslutande Anna Gundersson Judith Hult Alvi Berglund

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig

Lättlästa sidor. Om du blir sjuk eller behöver råd. Vi ringer till dig Lättlästa sidor Om du blir sjuk eller behöver råd Ring din vårdcentral Är du sjuk eller har skadat dig eller vill fråga någon om råd? Då kan du ringa din vårdcentral. Telefon-rådgivning Öppet dygnet runt.

Läs mer

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg

Patientnämnden 1-8. Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25. Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-02-14 Patientnämnden 1-8 Tid: Torsdagen den 14 februari 2008, kl 13:00-14:25 Plats: Hotel Strandbaden, Falkenberg Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande

Hantverkargatan 45, Landstingshuset. Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande 2015-02-03 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2015-02-03 Tid: 14.30 16.30 Plats: Hantverkargatan 45, Landstingshuset Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Eleonor Eriksson (S) Vice ordf Pia Helleday

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 10.00-13.00, Hotell Skansen, Färjestaden, Öland Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Ulrika Lindh, (C) ledamot Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson,

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.30, Löparen, Regionhuset i Kalmar Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson, (L) ledamot Linda Emma Kotanen,

Läs mer

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 20 maj kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-05-05 1 (17) Plats och tid Hälsa och habiliterings ledningskontor, Uppsala, 2014-05-05, kl. 09.00-12.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande Magnus Ahlqvist

Läs mer

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd

Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling LSF Kansli Möte med landstingsstyrelsens pensionärsråd Datum Torsdagen den 5 december 2013 Tid 13.00-14.45 Plats Landstingshuset, Hantverkargatan

Läs mer

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 KALLELSE 2019-02-21 1 (19) Plats och tid Mejerigatan 4 Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 Kallade ledamöter För kännedom Margareta Johansson (KD), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 25 oktober 2007, kl 14.00-17.00 Plats: GR-Huset, rum 135 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg,

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU=

PROTOKOLL. Datum: OMMVJNOJMU= Tid och plats för sammanträdet Beslutande Landstingshuset, Hus 2, plan 2, Dr Prag Kl. 09.00 16.35 Ann-Marie Johansson (S) Anna Gundersson (S) Björn Karlsson (S) Alvi Berglund (S) Berit Johansson (C) Yngve

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo

Läs mer

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00

Patientnämnden. Plats: Regionens kansli. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-14:00 Patientnämnden Datum: 2017-11-16 Tid: 09:00-14:00 Plats: Regionens kansli Ledamöter Bo Dalesjö (S) (ordförande) Anna Zelvin (KD) (vice ordförande) Mats Johnsson (M) Marie-Louise Hilmersson (C) Susanne

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015.

Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. Landstingsstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 2015-04-20 ~~ landslinget BlEKINGE Ärendeförteckning över landstingsstyrelsens arbetsutskott den 20 april2015. 109 Godkännande av föredragningslista

Läs mer

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V)

Jenny Gavelin (FP) Den 23 september kl på landstingets ledningskontor, Uppsala. Jeannette Escanilla (V) Beredningen för barn och unga 2015-09-17 1 (16) Plats och tid Konferenscentrum i Uppsala, 2015-09-17, kl. 14.00 16.00 ande Jeannette Escanilla (V) ordförande Christina Lundh (S) 1:e vice ordförande Jenny

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Schaktet Peter Högberg, (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Magnus Gustafsson, (M) ledamot Olle Hjertqvist, (S) ledamot Per

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 14.00 15.50 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Kerstin Bergström Persson (s),

Läs mer

Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö

Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Patientnämnden Tid 2015-09-21 09:00-12:00 Plats ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Vidöstern, regionhuset, Nygatan 20, Växjö Bo Dalesjö (S) (ordförande) Rolf

Läs mer

Lennart Hobring (PRO) Kerstin Karlsson (PRO) Inger Könberg (PRO) Bo Sandholm (SKPF)

Lennart Hobring (PRO) Kerstin Karlsson (PRO) Inger Könberg (PRO) Bo Sandholm (SKPF) Plats och tid Regionens hus. Hus 2 plan 2 lokal Dr Prag och röntgen kl. 09:00-12:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Åke Mörtsell (M) (Ordförande) Emanuel

Läs mer

fastställa utsänd preliiiiinär föredragningslista.

fastställa utsänd preliiiiinär föredragningslista. Organ Patientnämnden Plats Berghamra, ingång 43 Tidpunkt Torsdagen den 15 december 201 1 Ledamöter Ersättare Övriga Dan Karlsson (V), Ordförande Inga-Britt Helgesson (S) Agneta Lambeit Meuller (MP), ersättare

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sammanträdesdatum kl 09.30 11.30 Plats Närvarande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström

Läs mer

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ.

Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Sidan 1 av 5 Sammanträdesdatum kl 09.30 11.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Konferensrum 1, Kliniskt forskningscentrum, M-Huset, USÖ. Mårten Blomquist (s), ordförande Kerstin Bergström Persson

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden KALLELSE 2006-08-15 Tid: Torsdag 2006-08-24 kl 14.30 Plats: Konferensrum, plan 5, Skånehuset, Kristianstad Kallade: Ewa Pihl Krabbe ledamot (s) ordförande Anna-Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl

PROTOKOLL. Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-12-14 Patientnämnden Tid Onsdagen den 12 december, 2012 kl. 13.00 16.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Sessionssalen,

Läs mer

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-10-30 Elin Gottfridsson Närvårdsstrateg Tfn 018-611 30 15 E-post elin.gottfridsson@lul.se Beredningen för äldre och funktionsnedsatta Kallelse till sammanträde med beredningen för äldre och funktionsnedsatta

Läs mer

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD)

Susanne Lundberg (KD) Den 19 maj kl på landstingets ledningskontor. Jeannette Escanilla (V) Susanne Lundberg (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Beredningen för barn och unga 2015-05-07 1 (14) Plats och tid Hälsoäventyret i Uppsala, 2015-05-07, kl. 13.00 17.00 Beslutande Jeannette Escanilla (V) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) 1 (5) Plats och tid Hälsocentralen, Strömsund. Beslutande Övriga deltagande Nina Fållbäck Svensson (v) Anne Marie Johansson (s) Christer Åkerlind (s) Bo Danielsson (v) Kjell Nilsson (v) Birgitta Franzon

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M), ordförande Gunnar Bengtsson (S), 1:e vice ordförande Fredrik Jönsson (C),

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Landstingets pensionärsråd Vid protokollet. Mikael Johansson Sekreterare. Justerat den 1 (6) Sammanträdesdatum 1 (6) Vid protokollet Mikael Johansson Sekreterare Justerat den Åke Eriksson Ordförande Ulf Grell Justerare 2 (6) Närvarande ledamöter Kerstin Karlsson (S) Sven-Olof Reinholdsson (S) Sten Lang (MP) Christina

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2012-06-18 Patientnämnden Tid Onsdagen den 13 juni 2012 kl. 09.00-12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Patientnämnden. - När patienten inte är nöjd med vården

Patientnämnden. - När patienten inte är nöjd med vården Patientnämnden - När patienten inte är nöjd med vården PATIENTNÄMNDEN Oberoende instans för utredning av problem i vården Patientnämnden ska utifrån synpunkter och klagomål stödja och hjälpa enskilda patienter

Läs mer

Patientnämnden ett stöd för dig som är patient. Carina Liljesand ordförande, patientnämnden Göteborg

Patientnämnden ett stöd för dig som är patient. Carina Liljesand ordförande, patientnämnden Göteborg Patientnämnden ett stöd för dig som är patient Carina Liljesand ordförande, patientnämnden Göteborg Patientnämndens uppdrag Lag (1998:1656) om patientnämndsverksamhet m.m. Utifrån synpunkter och klagomål

Läs mer

1'rGotland. ~ Region. Patientnämnden PROTOKOLL PN 34 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser

1'rGotland. ~ Region. Patientnämnden PROTOKOLL PN 34 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser 1'rGotland Patientnämnden PROTOKOLL 2018-09-13 PN 34 Rapport klagomålsärenden: Aktuell statistik och iakttagelser PN 35 Rapport stödpersonsverksamheten PN 36 Delår 2 PN 37 Rapport från kansliet PN 38 Information:

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnd öster

Vård- och omsorgsnämnd öster Protokoll Vö 275/2014 Vård- och omsorgsnämnd öster Datum: 2014-09-18 Klockan: 14:00-16:50 Plats: Dojan, Ringgatan 32 Närvarande ledamöter Marie Brorson (S), ordförande Urban Svensson (KD), vice ordförande

Läs mer

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220

Sjukhusutskottet 2011-10-28 LK/110220 LK/ccc PROTOKOLL 1 (5) Plats Beslutande I tjänsten Justering Barn- och ungdomspsykiatrin, Lagergrensgatan 3 i Karlstad, konferensrummet Glaskupan kl.09.00-12.30 Elisabeth Kihlström, (KD), ordförande Christina

Läs mer

Revisorerna 659 674 2006-01-24. Tid: 2006-01-24 Plats: Skånehuset, Kristianstad

Revisorerna 659 674 2006-01-24. Tid: 2006-01-24 Plats: Skånehuset, Kristianstad REGION SKÅNE PROTOKOLL Revisorerna 659 674 2006-01-24 Tid: 2006-01-24 Plats: Skånehuset, Kristianstad Beslutande: Kent Ericson, ordförande Cay Kallin, vice ordförande Arne Alfredsson Anders Arenhag David

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå

Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå 20/38 Plats Nordkalotten Hotell och konferens, Luleå Beslutande Övriga deltagare Bill Nilsson, (s), Älvsbyn, Margareta Bladfors, (s), Luleå Henning Åhman, (s) Arvidsjaur Marlene Haara, (s), Haparanda Rita

Läs mer

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum

Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 81-93 Tid: 2003-09-30 kl. 09:00 12:15 Plats: Närvarande: Ledamöter: Tjänstgörande ersättare Vårdcentral Vallås, Vallås Centrum Stefan Bengtsson,

Läs mer

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99

Presidium Nämnd för Folkhälsa och sjukvård 88-99 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Närvarande: Maria Frisks tjänsterum, Regionens hus ande: Maria Frisk (KD), ordförande Helena Stålhammar (C) Marcus Eskdahl (S) Övriga: Annmargreth Kvarnefors, utvecklingsledare

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Alnarp Tid kl. 18.30-19.40 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50

PROTOKOLL. Datum: 2007-08-22. Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Tid och plats för sammanträdet Beslutande Hotell Winn, Umeå den 22 augusti 2007 kl 13.00-16.50 Ann-Marie Johansson Anna Gundersson Annelie Bengtsson Siw Lundkvist Alf Lundin Stefan Wikén Yngve Hamberg

Läs mer

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan patientnämnden och patientnämndens kansli 1(8) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2017 2018 patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Den bärande tanken med en verksamhetsplan är att skapa fokus och riktning för kommande år.

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Fredagen 17 september 2004, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 135 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Carola Granell (s), Stenungsund Ingegerd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-04-29 2014-04-16 PAN 2/2014 Patientnämnden Tid Onsdagen den 16 april kl. 9 12.10 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli,

Läs mer

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Socialnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING Socialnämnden 2007-04-11 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 99 Delgivning av protokoll...2 100 Delegationsbeslut...3 101 Information från personliga ombud PO-teamet...4 102 Avvikelserapporter...5 103 Fastställande av

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0005/07 SAMMANTRÄDETS Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467)

Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Sida 1(6) Protokoll styrelsemöte i AB Stokab (556475-6467) Dag 2008-05-19 kl 15.00 Plats Närvarande: Ordförande och vice ordförande Övriga ledamöter eller som ledamot tjänstgörande suppleant Suppleanter

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli

Verksamhetsplan för patientnämnden och patientnämndens kansli 1(7) Förvaltningsnamn Avsändare Verksamhetsplan 2019 2020 för patientnämnden och patientnämndens kansli Inledning Tanken med denna verksamhetsplan är att den ska skapa fokus och riktning för de två kommande

Läs mer