Verksamhets berättelse 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhets berättelse 2009"

Transkript

1 Verksamhets berättelse 2009

2 VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2009 Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret ÖLRF, Distriktet, har efter bästa förmåga följt verksamhetsplanen med strävan att väl tillgodose våra klubbars intressen. Styrelsearbetet har letts av ordförande Lena Gävert och styrelseledamöter har varit Mia Borg, Cecilia Brage, Gun Ehnvik, Hans Janson, Annica Kårelius och Ingrid Widner. Suppleanter under 2009 var Siân James-Lindström, Lotta Roslund och Margareta Jinnestrand. Distriktet har två anställda, Bengt Nilsson som arbetar deltid som konsulent med ansvar också för information, ekonomi och olika projekt och verksamhetsuppdrag under året. Annica Harfeldt arbetar halvtid som kanslist med ansvar för bland annat klubbkontakter och kursadministration. Styrelsen har under året haft 6 ordinarie sammanträden KLUBBAR I DISTRIKTET Totalt fanns vid årets slut 42 aktiva klubbar med cirka enskilda medlemmar. Klubbarnas önskemål är det som i första hand styr inriktningen på distriktets verksamhet och verksamhetsplanen redovisad vid årsmötet har varit vägledande för verksamheten. Det goda samarbetet med ridsportens huvudsponsor Agria har fortsatt och gett ökade och förbättrade utbildnings- och träningsmöjligheter under året. UTBILDNING Föreläsningar, kurser, clinics och olika träffar har givits i takt med klubbarnas önskemål. Många aktiviteter sker i distriktets regi, utbildning för instruktörer, funktionärer, domare, föreningsansvariga och ungdomsledarkurser. Den största delen av utbildningen i distriktet sker i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Dels i direkta samarrangemang och dels i ännu större omfattning direkt på klubbnivå. Via SISU fi ck 25 av våra 42 klubbar utbildning inom ridsport, totalt 5360 utbildningstimmar, 36 föreläsningar och 8 kulturarrangemang genomfördes under året. Totalt deltog 6397 personer varav nästan 15% var män/pojkar. LEDAR- OCH ORGANISATIONSUT- VECKLING Under 2009 slutfördes en stor satsning på ledarutveckling tillsammans med SISU. Totalt 80-talet ledare från 17 föreningar deltog i ett antal föreläsningar, kurser och aktiviteter. De allra fl esta, 65 stycken, deltog också i den studieresa som gjordes till Equitana, Essen, Tyskland. Ledarprojektet blev mycket uppskattat och har skapat bra aktiviteter och utveckling i de klubbar som deltog.

3 IDROTTSLYFTET Som stöd till utbildning och ökad verksamhet i klubbarna har medel i form av pengar från Idrottslyftet kommit klubbarna tillgodo. Även här har vi stor nytta av SISU som i vårt distrikt hjälper klubbarna med detta. HANDIKAPP I länet har vi en förhållandevis bra utbildning och verksamhet för handikappridning. Ett fl ertal klubbar har HK-verksamhet med Örebro FK i topp som har en stark och lång tradition för detta. Under året har vi genomfört utbildning för ledare av handikappridning. DUS Distriktets Ungdomssektion, är ett eget organ som tar vara på ungdomarnas intressen. Med egen styrelse och verksamhet genomför man under året olika aktiviteter. DUS är också representerade i distriktets styrelse och i verksamheter, och vid sammansättning av kommittéer och sektioner försöker vi integrera ungdomar på ett naturligt sätt. ULK:are sisu utbildning BESÖK / SÄKERHET / RIDSKOLA Under 2008 och 2009 har alla ridskolor i distriktet fått besök av Besöksgruppen. Vid besöken har dels avstämning av förbundets krav på fungerande ridskoleanläggningar gjorts och dels har säkerheten för såväl hästar som människor satts i fokus. Idag är det få av länets ridskolor som har den skyltmärkning som är möjlig, några kan få märkningen direkt, några behöver göra vissa åtgärder för att uppnå grundkraven och ytterligare någon kan behöva större åtgärder och insatser för att kunna få skyltmärkning. GRENAR - TÄVLING Träning och tävling är hörnstenar i såväl klubbarnas som distriktets verksamhet. Ryttare är ju idrottare och har oftast tävlingsmomentet, på många olika nivåer, som mål. I distriktets tävlingsverksamhet fi nns hoppning, dressyr, fälttävlan, körning och distans med aktiva utövare. Även handikapptävling fi nns på agendan i några av klubbarna. Hoppning är traditionellt den största grenen i distriktet om vi räknar antal utövare/starter. Totalt i alla grenar och på alla nivåer gjordes under 2009 cirka starter inom distriktet. Detta är en liten ökning från 2008 med cirka 500 starter.

4 Räknar vi arrangemang i de olika grenarna, både ponny och häst så är dressyren och hoppningen lika stora med totalt vardera 55 tävlingsarrangemang. Fälttävlan samlade 6 tävlingstillfällen, distansen 2 och för körning fanns en tävling i distriktet under året som gick. Strävan har varit att få fl er regionala och nationella tävlingsarrangemang och framförallt för de regionala har en ökning skett. Antal tävlingsarrangemang 2009 Tävlingar Häst 2009 Lokal Regional Nationell S:a Dressyr Hoppning Fälttävlan Körning 1 1 Distans 2 2 Summa Tävlingar Ponny 2009 Lokal Regional Nationell S:a Dressyr Hoppning Fälttävlan 2 2 Körning Distans 2 2 Summa Totalt Från 2009 fi nns utsedda kommittéer för de olika tävlingsgrenarna och respektive gren har större möjlighet och mandat att planera och genomföra aktiviteter och tävlingar. TALANG TILL TOPP Satsningen på talangfulla ryttare har fortsatt under året. Nu fi nns såväl dressyr som hoppning med i satsningen. Målsättningen är att stärka gemenskapen mellan ryttare från olika klubbar. Att ge ungdomarna en bredare kunskap och insikt i olika ämnen inom hästsektorn. Att ge en ökad ridförståelse och visa på sambanden mellan god ridning och hållbara tävlingsframgångar. Att utbilda ungdomarna till att ta hand om både sig själva och sina hästar på ett proffsigt sätt så att de i framtiden blir framgångsrika i sin sportutövning och kan vara goda ambassadörer för länet och hästsporten. Deltagarna ges en unik möjlighet att under ett år fördjupa och bredda sina kunskaper, knyta nya kontakter och ingå i ett nätverk som om det förvaltas rätt, kan leda till framgång i sporten på lång sikt. Utvärderingar och uppföljningar visar att mål i projektet har uppnåtts och en fortsättning kommer under 2010.

5 HEMSIDA Örebrodistriktets hemsida har en stor och väsentlig roll för kommunikationen med våra klubbar och klubbarnas medlemmar. Sidan har många besökare, både stadigt återkommande och många både nya och unika besök. Vid de mätningar som SvRF gör över besökarstatistiken så ligger Örebrodistriktets sidor mycket högt upp i mätningarna. Exempelvis under perioden augusti - september 2009 kom Örebrodistriktet på en andraplats vad gäller totala antalet sidvisningar. Före Örebro fanns bara Skåne som är tre gånger så stort i antal klubbar och medlemmar. Efter Örebro fanns Småland och Stockholm på tredje och fjärde plats. För september hade Skåne besök, Örebro 8.358, Stockholm och Småland besökare. På hemsidan som är vårt offi ciella organ kommer alla kursinbjudningar, tävlingspropositioner och tävlingsresultat. Här fi nns uppgifter om lagtävlingar, bestämmelser och dokument. Vill du exempelvis veta vilka som blev distriktsmästare fi nns det på EKONOMI Under 2008 ökade omsättningen med över 20% jämfört med året innan. För 2009 kunde vi bibehålla samma nivå, och omsättningen blev ca :-. Verksamheten gav ett litet överskott för året på cirka 6.600:-. Enligt verksamhetsplanen skall vi ha en verksamhet som ger positivt resultat vilket skett även 2009, men vi skall heller inte samla pengar på hög utan försöka optimera resursanvändningen till nytta för länets ridklubbar. Intäkterna har inte genomgått några drastiska förändringar. Bidragen från förbundet och från Örebro Läns Idrottsförbund är i ungefär samma omfattning som tidigare och svarar för ca 19% av omsättningen. Andra stora delar av intäkterna är medlemsavgifter, kursintäkter, tävlingsintäkter, projektintäkter och 10-kronan. Flera av dessa är också direkt kopplade till motsvarande kostnader för tävlingar, projekt och kurskostnader. Inte heller på kostnadssidan har det skett några större eller oväntade förändringar. De enskilt största kostnadsposterna är kurskostnader, tävlingskostnader och olika projektkostnader. 10-KRONAN Tävlingsavgifterna, 10-kronan, som kommer från ryttare som tävlar i distriktet är ett bra tillskott till den totala verksamheten. 10-kronan, från såväl våra egna som alla gästande ryttare, täcker del av de normala kostnader för all tävlingsadministration. 10-kronan har också hjälpt till att delfi nansiera talangprojekten i hoppning och dressyr. Likaså har tävlingsfunktionärs- och domare/banbyggarutbildningar genomförts med stöd av 10-kronan. RESULTAT- OCH BALANS Resultat- och balansräkning för 2009 fi nns på nästa sida och visar årets överskott om 6.591:- och att Skulder och Eget kapital uppgår till :- kr.

6 Resultat- och Balansräkning 2009 Resultaträkning Medlemsavgifter Övr. stöd/bidrag Kursintäkter Bidrag från ÖLIF Förbundsbidrag Tävlingsintäkter :an, Tävlingsavgifter Gröna Kort Sponsor/Annonser Projektintäkter Talangprojekt Övr. ersätt, intäkter Summa intäkter Kurskost./utbildning Tävlingsomkostnader Verksamhetskostnader Ledarutbildning Grönt Kort Projektverksamhet Resultaträkning Talangprojekt Personal inkl soc. avg Lokalhyra Kontor o Datautrustning Förbrukningsmaterial SAF/HAO Service Telefon Internetkostnader Porto Styrelse, möten, resor Omkost, Repr, Uppvakt Kundförluster Facklitt, tidningar Övriga kostnader Övriga fi nansiella kost Ränteintäkter Summa kostnader Beräknat resultat Balansräkning Kassa Bank Arbetskonto Kundfordringar Interimsfordringar Summa tillgångar Leverantörskulder Upplupna sem. löner Upplupna soc. avgifter Soc semesterlöneskuld Interimsskulder Personalens källskatt Skattekonto Förskottsbetalningar Balanserat kapital Beräknat resultat Skulder o eget kapital För Örebro Läns Ridsportförbund Örebro den 24/ Lena Gävert Mia Borg Hans Jansson Annica Kårelius Cecilia Brage Gun Ehnvik Ingrid Widner

7 Resultat distriktstävlingar DISTRIKTSMÄSTARE 2009 Hoppning Ponny Kat B Amanda Torstensson, Tazmania, Kumla RK Kat C Isabella Lusth, Hespereus Eagle, Wittvångs HS Kat D Emelie Stenström, Yankiebard, Ryttarkam. Kumla Hoppning Juniorer Peder Zeiloth, Cartier, Kumla RK Seniorer Emelie Lundholm, Greyline, Kumla RK Dressyr ponny Kat B+C Ingrid Skoog, Scopo Philiac, Karlskoga RT Kat D Linn Ingvarsson, Breave Heart, Karlskoga RT Dressyr Juniorer Ebba Reinholdsson, Vandolein, Karlskoga RK Seniorer Lina Gustavsson Hägg, Maranello, Karlskoga RK Ridskole DM Dressyr Ponny Lisa Palmér, Sputnik, Örebro FK Häst Matilda Wiewegg och Hèléne von Horn Ljungdahl (Likaplacerade 1:or, båda från Örebro FK) Fälttävlan Ponny Hanna Bergström, West Side Fred, Örebrotraktens RF Fälttävlan Juniorer Hedvig Wik, Bookmaker, Örebro FK Seniorer Ulrica Egeryd, Up and Go, Örebro FK Distans Josefi n Svensson, William ox, Nerikes Distans RK Körning Barbro Holm, (Groom Björn Holm), Dinky Toy, Qvinnersta HSF Distriktsmästare i Körning 2009 är Barbro Holm och groomen Björn Holm med ridponnyn Dinky Toy. LAGTÄVLINGAR INOM DISTRIKTET Segrande lag i de olika serierna Dressyr Ponny div 3 Ponny div 2 Häst div 3 Häst div 2 Hoppning Ponny div 3 Ponny div 2 Häst div 2½ Karlskoga RK Wittvångs HS Blå Bergens RF Örebro Fälttrittklubb Wittvångs HS Wittvångs HS Glanshammarsryttarna

8 Verksamhetsberättelse 2009 Örebro Läns Ridsportförbund Box ÖREBRO Telefon

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhets berättelse för 2010 Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010. Ändamålet är att främja och utveckla

Läs mer

VERK SAM HETS BERÄT TELSE

VERK SAM HETS BERÄT TELSE VERK SAM HETS BERÄT TELSE 1 2012 ÖREBRO LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2012 verksamheten Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed lämna berättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Styrelsen. Utbildning DUS. Verksamhets- och förvaltningsberättelse. första priset.

Styrelsen. Utbildning DUS. Verksamhets- och förvaltningsberättelse. första priset. Verksamhetsberättelse 2014 - första priset. Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2014 Annat exempel är Hästkampen som genomfördes i samarbete med Kvinnerstaskolan med kesbergs Hästsportförenings

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2013 1 Styrelsen har under verksamhetsåret haft nio protokollförda möten. Verksamhets- och förvaltningsberättelse Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed lämna berättelse

Läs mer

Verksamhets- och förvaltningsberättelse

Verksamhets- och förvaltningsberättelse 1 2011 Verksamhets- och förvaltningsberättelse 2 Styrelsen Styrelsearbetet har letts av ordförande Hans Jansson och styrelseledamöterna Gun Ehnvik, Per Willén, Lina Östlund-Lagerström, Annica Kårelius,

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015 STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Årsmöte den 18 mars 2015 HÄLSNING FRÅN ORDFÖRANDEN 2014 ÄNNU ETT HÄNDELSERIKT ÅR Vårt förbund står på en stabil grund med en omfattande verksamhet Den ideella föreningen

Läs mer

Att vara ett brett stöd för länets ridklubbar och forma verksamheten efter medlemsföreningarnas önskemål och behov.

Att vara ett brett stöd för länets ridklubbar och forma verksamheten efter medlemsföreningarnas önskemål och behov. Dalarnas Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Distriktens roll/distriktens idé (från basutbud för distrikten) Att vara samarbetsorganisation för klubbarna i sitt distrikt. Att ta till vara klubbarnas intresse

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan DS, TS, RUS, FUS och DUS Distriktens roll / Distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 2012 B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING ANSVARSOMRÅDE Ordförande Christina Svensson press/media Vice ordförande Kristina Printzlow grenledare hoppning Ledamöter och

Läs mer

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund

Årsredovisning. Smålands Ridsportförbund Årsredovisning för Smålands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2013 Smålands Ridsportförbund 1(7) Styrelsen för Smålands Ridsportförbund får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland 2010 Upprättad 2010-01-21 Vad händer under året 2010 Allmänt Tävlingssektionen består under 2010 av Ordförande Grenledare Hoppnng häst Grenledare Hoppning

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 14 februari 2016, kl 13.00 Dagordning

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 DS, TS, RUS och DUS Distriktens roll/distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet Verksamhetsplan 2019 Så här arbetar Södermanlands Ridsportförbund Södermanlands Ridsportförbund (SöRF) är en ideell förening och ska arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2014

Verksamhetsplan Budget 2014 Verksamhetsplan Budget 2014 Postadress: c/o Zone System, Box 806 931 28 Skellefteå Besöksadress: Hyvelgatan 15 Telefon:0910-72 68 80 E-post: distrikt@vasterbotten.ridsport.se Västerbottens Ridsportförbund

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund

Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund 2018 Anki Almlöf Verksamhetsberättelse 2018 STYRELSEN Styrelsearbetet har letts av ordförande Per Willén, styrelseledamöterna Elisabeth Jaeger, Maria Jeppson,

Läs mer

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ IDROTTSLYFTET Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ Har ni en kul idé för er ridklubb? Vi vill att så många som möjligt ska rida så länge som möjligt gärna hela livet! Hur ser det ut på er ridklubb? Har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Stadgeenligt innehåll, med bl a val till Distriktsstyrelsen och fastställande

Läs mer

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg.

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Närvarande: Helen Larsson, Yvonne Johansson, Ingela Lindgren, Jeanette Sande, Karin Nylander, Glenn J Unger, Ulrika

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

ÅRSREDOVISNING Stockholms Handbollförbund

ÅRSREDOVISNING Stockholms Handbollförbund ÅRSREDOVISNING 2017-05-01-2018-04-30 Stockholms Handbollförbund Årsredovisningen omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5-6 ÅRSREDOVISNING FÖR Stockholms

Läs mer

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017

Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Stockholm klätterklubbs årsmöte 2017 Dagordning vid årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Nattfari Islandshästförening Verksamhetsåret 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsen har bestått av: Ordinarie Ledamöter: Ordförande: Vice ordförande Kassör: Sekreterare: Suppleanter: Ulrika Fröding Jeanette Englund

Läs mer

Klicka här för att ändra format på bakgrundsrubriken

Klicka här för att ändra format på bakgrundsrubriken Klicka här för att ändra format Klicka här för att ändra format på Mål och vision Nivå Västmanlands två Ridsportförbund 2011-01-18 Nivå fyra Fastställd av distriktsstyrelsen 11 1 Klicka här för Innehåll

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31

Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Verksamhetsberättelse för Dalarnas Judoförbund 2014-01-01 13-31 Anslutna föreningar I Dalarnas Judoförbund finns 10 stycken klubbar anslutna till Dalarnas Judoförbund, och över 650 medlemmar. Borlänge

Läs mer

Årsredovisning. Swedish Eventing

Årsredovisning. Swedish Eventing Årsredovisning för Swedish Eventing 802495-1363 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Swedish Eventing, med säte i Örebro, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Ekonomisk berättelse 2017

Ekonomisk berättelse 2017 Ekonomisk berättelse 2017 Innehållsförteckning Resultatrapport...3 Balansrapport...5 Budget 2018...6 Ekonomisk berättelse för år 2017 Resultatrapport Rörelsens intäkter Nettoomsättning Medlemsavgifter

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

ÅRSBOKSLUT. Friluftsfrämjandet Region Öst Org. nr Räkenskapsåret

ÅRSBOKSLUT. Friluftsfrämjandet Region Öst Org. nr Räkenskapsåret ÅRSBOKSLUT Org. nr. Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 2 (6) FÖRSLAG TILL DISPOSITION AV ÅRETS RESULTAT Styrelsen föreslår att resultatet disponeras enligt följande: Balanserat ingående kapital 3360610

Läs mer

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Tack till alla medverkande! Bakgrund: Med anledning av den rådande situationen i Västerbottens Ridsportförbund, där tävlingsorganisation för närvarande

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte på Högbo Ridklubb, Sandviken 2011.03.26 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

Svenska Klätterförbundet

Svenska Klätterförbundet Organisationsnummer 889202-3063 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017 Styrelsen för Svenska Klätterförbundet avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sid Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag efter att ha haft diskussioner om kompetens, geografisk spridning etc. hos de ledamöter

Läs mer

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Vision Med hästen i centrum är Bromma Ridklubb en förebild vad gäller engagemang, klubbanda och kunskap. Verksamhetsidé Bromma Ridklubb är en ideell förening

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2017

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2017 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2017 Under 2016 har hela idrotten gjort en översyn av Idrottslyftet för att se hur vi kan göra det ännu. Under den nästkommande perioden som sträcker sig 2017 2019 kommer Idrottslyftet

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte hos Bollnäs Ridsällskap 2012.03.24 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2018-2019 Innehållsförteckning Ridsporten i samhället och framtida utveckling Så här arbetar Svenska Ridsportförbundet Övergripande mål Strategiska områden, inriktningsmål

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb (TGPK) i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 12 februari 2017, kl 13.00

Läs mer

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål

Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål 1 Solna Fältrittklubb värdegrund, vision och mål Från och med 2010 bedrivs Solna Fältrittklubbs verksamhet utifrån en fastslagen värdegrund och vision, och med tydliga och konkreta mål. Värdegrunden, visionen

Läs mer

Ekonomisk berättelse 2018

Ekonomisk berättelse 2018 Ekonomisk berättelse 2018 Innehållsförteckning Resultatrapport...3 Balansrapport...5 Budget och utfall...6 Ekonomisk berättelse för år 2018 Resultatrapport Rörelsens intäkter Nettoomsättning Medlemsavgifter

Läs mer

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003

Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Verksamhetsplan PCS Racing Club 2003 Styrelsen för Porsche Racing Club förelägger årsmötet följande förslag till verksamhetsplan för verksamhetsåret 2003. Tävlingar och andra aktiviteter Feb 26 Michelin

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret

ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP Räkenskapsåret ÅRSREDOVISNING för HYLLIE FÖRETAGSGRUPP 846502-7772 Räkenskapsåret 2015.01.01 2015.12.31 Hyllie Företagsgrupp Ideell Förening Org nr 846502-7772 Förenklat årsbokslut för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31

Läs mer

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31

Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 ÅRSREDOVISNING FÖR KARLSTADS RIDKLUBB räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 Styrelsen för Karlstads ridklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2009-01-01--2009-12-31 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Årsredovisning. Svenska Gång- & Vandrarförbundet

Årsredovisning. Svenska Gång- & Vandrarförbundet Årsredovisning för Svenska Gång- & Vandrarförbundet 802001-3051 Räkenskapsåret 2017 1 (8) Styrelsen för Svenska Gång- & Vandrarförbundet får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND

BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND BLEKINGE BOWLINGFÖRBUND VERKSAMHETSBERÄTTELSE MED EKONOMISK REDOVISNING VERKSAMHETSÅRET 2008-2009 Styrelsens sammansättning. Ordförande Patric Kalnins Karlskrona BK Utbildningsansvar (avgick 2009-01-01)

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsporten i Stockholms län med kvalité, för alla hela livet. Vilket innebär:

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (6) Styrelsen för Swedish Eventing får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2013

Verksamhetsplan Budget 2013 Verksamhetsplan Budget 2013 Postadress: c/o Zone System, Box 806 931 28 Skellefteå Besöksadress: Hyvelgatan 15 Telefon:0910-72 68 80 E-post: distrikt@vasterbotten.ridsport.se Västerbottens Ridsportförbund

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen 2015 STYRELSEN Styrelsearbetet har letts av ordförande Christina Krönert-Lindh och styrelseledamöterna Elisabeth Jaeger, Maria Jeppson, Anders Karlsson, Fia Krügel,

Läs mer

BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING BÖRJA TÄVLA FÖR RYTTARE OCH KUSKAR MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING BÖRJA TÄVLA! Det här häftet är en vägledning för personer med funktionsnedsättning som vill börja tävla. Tävla kan man göra på olika nivåer och

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten.

Höstsäsongen inleddes på numera sedvanligt sätt med en träff för funktionärer och respektive med enkel buffé och samvaro samt information om hösten. 1 Täby Seniorbridge Verksamhetsberättelse för året 2013 Styrelsens redogörelse för året lämnas nedan. Styrelse, revisorer och valberedning. På årsmötet 11 mars 2013 omvaldes Ulla Eriksson som ordförande.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING för. Svenska Orienteringsförbundet Årsredovisningen omfattar:

ÅRSREDOVISNING för. Svenska Orienteringsförbundet Årsredovisningen omfattar: ÅRSREDOVISNING 2007-01-01 -- 2007-12-31 för Årsredovisningen omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 6 Sid 2 (9) ÅRSREDOVISNING FÖR SVENSKA ORIENTERINGSFÖRBUNDET

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

Hallands Ridsportförbund

Hallands Ridsportförbund Årsredovisning för Hallands Ridsportförbund Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Hallands Ridsportförbund 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Hallands Ridsportförbund, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2017

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2017 Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2017 DS, TS, RUS, PS och DUS Distriktens roll/distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

Inbjudan antagningsridprov och Bautbildningen

Inbjudan antagningsridprov och Bautbildningen Inbjudan antagningsridprov och Bautbildningen Ridledarutbildning 2019 För att vara behörig sökande till Ridledarkursen måste du under året fylla minst 18 år, ha genomfört godkänt ridprov samt vid kursstart

Läs mer

Matfors Ryttarförening

Matfors Ryttarförening Mål och visionsarbete 2017 Matfors Ryttarförening...den lilla ridklubben med stort hjärta som ger utrymme och utveckling åt alla Vår vision Matfors Ryttarförening skall vara förstahandsvalet för alla ridsportintresserade

Läs mer

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare.

Strategi 2024 WE. Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Strategi 2024 WE Allmänt: Få in WE på Strömsholms och Flyinges utbildningar. Ge en introduktion till blivande ridlärare. Grupp1 : Anna N, Ulrika P, Gabriella P, Malin B, Åsa T, Ingela H Delmål för 2016/2017

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund

Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund 2016 Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund Örebro Läns Ridsportförbund STYRELSEN Styrelsearbetet har letts av ordförande Christina Krönert-Lindh och styrelseledamöterna Elisabeth Jaeger, Maria

Läs mer

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT

FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F Å r s m ö t e 2 0 1 8 Sida 1 2018-05-13 FÖRENKLAT ÅRSBOKSLUT 170501-180430 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE F ö r v a l t n i n g s b e r ä t t e l s e N I B F

Läs mer

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte Att vara samarbetsorganisation för föreningarna i distriktet. Att ta till vara föreningarnas intresse i samhället inom

Läs mer

Frånvarande: Pia Steisjö, Lina Jansson, Jannica Krafft, Jeanette Sande, David Hoff

Frånvarande: Pia Steisjö, Lina Jansson, Jannica Krafft, Jeanette Sande, David Hoff Protokoll fört vid Tävlingssektionens möte 2 april 2012 i Varberg. Närvarande: Glenn J Unger, Annika Hedman, Claes Angersjö, Eva Karlberg, Yvonne Johansson, Helen Larsson, Fia Hanssen, A-C Cadier, Ulrika

Läs mer

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum

Villaägarna Kronoberg. Årsmöte mars 2015, Smålands Museum Villaägarna Kronoberg Årsmöte 2015 17 mars 2015, Smålands Museum Agenda 19.00 Årsmöte 19.45 Paus med förtäring 20.00 "Vad betyder Riksbankens minusränta för mig? Föredrag av Kjell-Åke Carlsson, Länsförsäkring

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014

Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Östsvenska Volleybollförbundet Org nr Verksamhetsberättelse med årsredovisning 2014 Östsvenska Volleybollförbundet VERKSAMHET 2014... 2 ORGANISATION OCH STYRELSEARBETE... 3 UTBILDNING... 4 UNGDOMSVERKSAMHET...

Läs mer

Svenska Ridsportförbundet

Svenska Ridsportförbundet Svenska Ridsportförbundet SvRF idag Svenska Ridsportförbundet har till uppgift att främja ridningen, körningen och ridsporten i alla dess grenar samt därtill anknuten verksamhet nationellt och internationellt.

Läs mer

Sköndals IK Räkenskapsåret Sköndals IK, Org. nr: Resultaträkning Not Intäkter

Sköndals IK Räkenskapsåret Sköndals IK, Org. nr: Resultaträkning Not Intäkter Sköndals IK Resultaträkning Not 2015-2016 2014-2015 Intäkter Medlemsavgifter 200 480 142 856 Gåvor och bidrag 1 580 891 871 701 Verksamhetsintäkter 2 432 675 1 249 144 Försäljningsintäkter 3 77 955 155

Läs mer

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007

Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Verksamhetsberättelse PCS Racing 2007 Styrelsen i PCS Racing avger härmed föreningens trettonde verksamhetsberättelse för tiden 1 januari 31 december, 2007. Klubbens målsättning är att bedriva klubbracing

Läs mer

Distriktsmästerskap Dalarna Regler

Distriktsmästerskap Dalarna Regler Distriktsmästerskap Dalarna Regler DM-regler 2016 1 Gemensamma regler alla discipliner 1. Distriktsmästerskap ska årligen hållas inom distriktet. Om detta ej är möjligt får DM avgöras på närliggande tävlingsplats

Läs mer

Stockholms Läns Ridsportförbund

Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund STOCKHOLMS LÄN 1 av Svenska Ridsportförbundets 19 distrikt 118 föreningar (+2 under anslutning) Föreningar i 24 av 26 kommuner i Stockholms Län ~27 500 medlemmar i föreningarna

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Verksamhets- och Förvaltningsberättelse 2008

Verksamhets- och Förvaltningsberättelse 2008 Verksamhets- och Förvaltningsberättelse 2008 Verksamhetsplan 2009 1 Fyra hörnstenar för ett väl fungerande distrikt Demokrati Kompetens Resurser Samarbete/samordning Distriktens roll / Distriktens idé

Läs mer

Välkomna till SHRFs årsmöte 2016

Välkomna till SHRFs årsmöte 2016 Välkomna till SHRFs årsmöte 2016 Januari Februari Mars Mars April April Maj Maj Maj Juli Juli Juli Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti September September Oktober Oktober December December

Läs mer

Styrelsen för Umekawa budokai avger härmed följande årsredovisning.

Styrelsen för Umekawa budokai avger härmed följande årsredovisning. Årsbokslut för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för Umekawa budokai avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Noter 5

Läs mer

MÄLARENS VATTENVÅRDSFÖRBUND. Bilaga X

MÄLARENS VATTENVÅRDSFÖRBUND. Bilaga X 1 Mälarens vattenvårdsförbunds verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Mälarens vattenvårdsförbund får härmed avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011. Styrelse och funktionärer

Läs mer

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund

Verksamhetsplan Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Västerbottens Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 en efter föreningarnas föreningarna möjlighet Västerbottens att Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte vara samarbetsorganisation för

Läs mer

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312.

Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Styrelsen Protokoll Protokoll 11/12 Extra Ordinarie möte med styrelsen i Västerbottens Ridsportförbund Tid: 10 januari 2013 klockan 19.00 08-5000 5000 Kod: 590312. Plats: Ledamöter: Anmäld förhindrad:

Läs mer

Föreningen HOPP Stockholm

Föreningen HOPP Stockholm Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01 2012-12-31 Styrelsen för föreningen HOPP Stockholm avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR HRF DISTRIKTET I VÄSTERNORRLAND 2012 Styrelse och ombudsförteckning. Styrelsen Jan-Olav Lindberg tom 120514 Stig-Axel Nilsson, Kassör, Sekr. Siv Fotmeijer-Jovanovic, Vice Ordf.

Läs mer

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014

Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Datum 2014-08-29 ~~ ~, Antal sidor REGIONFÖRBUNDET JÖNKÖPINGS LÄN 1(2) Delårsrapport 1 januari - 30 juni 2014 Kommentarer till det ekonomiska utfallet Det ekonomiska utfallet för det första halvåret 2014

Läs mer

Styrelsen för Umekawa budokai avger härmed följande årsredovisning.

Styrelsen för Umekawa budokai avger härmed följande årsredovisning. Årsbokslut för räkenskapsåret 2013-01-01 2013-12-31 Styrelsen för Umekawa budokai avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Noter 5

Läs mer

Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING

Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING 2 Talangutvecklingsplan juni 2012 Talangutvecklingsplan juni 2012 3 Talangutvecklingsmodell Modellen är i dagsläget en pyramid uppdelad i fem olika nivåer. Inom varje

Läs mer

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst

Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr Version Ändringar från 2009 markeras med rött. Häst Regler för Bohuscupen och DivII, samt Div I dressyr 2010 Version 100125 Ändringar från 2009 markeras med rött Häst Göteborgs och Bohusläns Ridsportförbund 415 82 Göteborg 031-726 61 21 ridsport.goteborg@vsif.o.se

Läs mer