Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund"

Transkript

1 2016 Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund Örebro Läns Ridsportförbund

2 STYRELSEN Styrelsearbetet har letts av ordförande Christina Krönert-Lindh och styrelseledamöterna Elisabeth Jaeger, Maria Jeppson, Anders Karlsson, Fia Krügel, Per Willén och Bertil Carlson. Suppleanter har under året varit Hans Jansson, Emma Lindblom och Viktor Berggren. Styrelsen har under verksamhetsåret haft 10 protokollförda möten. Under året har distriktet haft två anställda. Annica Harfeldt, halvtid som kanslist fram till 31 Mars 2016 och Emma Wretefelt som verksamhetsledare på 75 %. DUS Distriktets ungdomssektion har 2016 varit vilande. Men det innebär inte att vi inte har haft verksamhet ULK gänget 2016 för våra unga. Träffar, utbildning och möten riktat specifikt till våra ungdomar har varit följande: ULK utbildning under jan-mars med 19 deltagare från 4 olika föreningar. I maj anordnade vi en ungdomsdag i Lindesberg vi fikade, jobbade med materialet trygg i stallet och spelade kubb, det var 13 stycken deltagare med på träffen från 4 olika föreningar. Vi anordnade finalen i Vi i stallet där deltog 4 lag. Vinnare av Vi i stallet är Örebro Fältrittklubb. Vi har haft 3 stycken ungdomar från Örebro Fältrittklubb som deltog på DUS konferensen i september. Hästensdag arrangerades med hjälp av våra unga i distriktet och vi har haft en US dag i december där Malin Gustavsson och Inspelet föreläste. Malin föreläste om social medier och Inspelet om allas rätt att vara med. UTBILDNING Vi har genomfört kurser och utbildningar för dressyrdomare, hoppdomare, banbyggare, domarsekreterare, instruktörer, tränare och lagledare. Instruktör och tränarfortbildningar med Eva Karin Oscarsson, Maria Gretzer och Björn Carlsson. Vi har startat upp ridlärarfrukostträffar. Vi har haft utbildningar och föreläsningar om styrelsearbete, föreningskunskap, tävlingsarrangemang, equipe kurs och basutbildningen. Vi har haft clinic för både Kristian Von Krusenstierna, Maria Gretzer och Björn Carlsson. Vi har med sammarbetsregionen haft ett inspirationskonvent om ridsportens utmaning och möjligheter i Vänersborg. Vi hade 22 deltagare med från Örebro distriktet. Vi tillsammans med sammarbetsregionen ingår i ett pilotprojekt från Svenska ridsportförbundet. Vi ska under ett år se hur vi kan hitta lösningar för sammarbeten i regionerna. I vår region ingår Västergötlands län, Göteborg- Bohuslän och Värmland.

3 IDROTTSLYFTET Distriktets idrottslyft har 2016 gått till följande: Konceptet 3 bra kvällar och kommunprojektet. Föreläsare till 3 bra kvällar har varit följande: Maria Hagman Eriksson Distansryttare och amatör jockey som delade med sig hur hon tränar distanshästar och galopphästar. Johan Plate Mentalträning Axel Wallman från Mälaren hästklinik Hästfriskvård Totalt anmälda till alla 3 bra kvällar har varit 60 stycken men det har tyvärr bara kommit runt stycken på varje kväll. Kommunprojektet är ett projekt där vi jobbar med anläggningsfrågan i Örebro län. Vi ingår dels i en hästnäringsgrupp tillsammans med LRF häst och Hästnäringens nationella stiftelse (HNS). Mycket av utbildning i distriktet sker i samarbete med SISU Idrottsutbildarna. Dels i direkta samarrangemang och dels i stor omfattning direkt på klubbnivå. I distriktet har föreningarna genomfört 3900 SISU utbildningstimmar, 19 föreningar haft SISU verksamhet. Örebro Fältrittklubb har haft flest utbildningstimmar med 1267 timmar. SISU utbildningstimmar på föreningsnivå År Timmar Örebro Läns Ridsportförbund har genomfört 498 utbildningstimmar med SISU Vi har mer än fördubblat våra SISU timmar under 2016 jämfört med Örebro Läns Ridsportförbunds SISU timmar År Timmar Vi har även ökat utbildningen i egen regi som genererar mer poäng till bidraget vi får från Örebro läns idrottsförbund. BESÖKSVERKSAMHET Besöksgruppernas uppdrag är att bedöma om anläggningen är säkert utformad för häst och människa och att den verksamhet som drivs på föreningen är i riktlinje med Svenska Ridsportförbundet. Besöksverksamheten finns också till för att kunna stötta våra föreningar i frågor som berör anläggningar har vi besökt 9 av våra 11 ridskolor. I vår besöksgrupp ingår Emma Wretefelt och Bertil Carlson. KOMMUNIKATION Kommunikationen med våra medlemmar är viktig och distriktets hemsida är det viktigaste mediet. Sidan har fortsatt många besökare. Hemsidan är också vårt officiella organ och här finns kursinbjudningar, uppgifter om möten och annan information. Vi finns också på Facebook och Instagram. Direktkontakt vid möten, kurser och liknande är våra bästa kontaktytor. Vår strävan är att besöka fler klubbar i deras verksamhet och 2016 har vi varit ute mer bland våra föreningar dels genom besöksverksamheten och genom att våra föreningar har tagit mer hjälp av oss i olika frågeställningar, startat i gång US eller andra projekt. Detta är något vi ser som mycket positivt. FÖRENINGAR OCH MEDLEMAR 2016 har vi 39 föreningar som var anslutna till Örebro Läns Ridsportförbund. Jämfört med 2015 är det en förening mindre och det är Frövi- Fellingsbros Ridklubb som har lagt ner. Vi har 3448 medlemmar 2016, är det en ökning på 127 medlemmar. Den största föreningen är Örebro Fältrittklubb som har 1044 medlemmar, den minsta föreningen är Klacka-Ryttarnas Ridklubb som har 9 medlemmar.

4 RIDSKOLA Vi har 11 ridskolor som är anslutna till Örebro Läns Ridsportförbund. De ridskolor som är ansluta är följande: Örebro Fältrittklubb Gyttorp Ridklubb Föreningen Linde Ridskola Folkatorp Ridsportsällskap Karlskoga Ridklubb Hallsbergs Ridklubb GlanshammarsRyttarna Hidinge Ryttarförening Rosendahls Ryttarförening Lindetraktens Hästsportförening Närkesbergs Hästsportförening 6 stycken är föreningsdrivna och 5 stycken har ett samarbete med en privat ridskola. Örebro Fältrittklubb är den största ridskolan med ca 800 uppsittningar i veckan. Det har genomförts 115 tävlingsdagar i Örebro distriktet uppdelat på 91 tävlingar. 40 av dessa tävlingar är för ponny och 51 på häst. Det har varit uppdelat på 35 hopptävlingar, 48 dressyrtävlingar, 4 distanstävlingar, 2 fälttävlan, 1 körning och 1 tävling för parasportryttare. Det har genomförts en internationell fälttävlan på Segersjö, en nationell ponnydressyr hos Ryttarkamraterna Kumla, en nationell hopptävling för häst med finalen i div 1 hos Kumla Ridklubb. Örebro Fältrittklubb har haft en nationell dressyr för häst och en nationell dressyr för parasportryttare. Fjordkuskarna har genomfört SM för fjordingar i både hoppning och dressyr. Vi har 656 licensierade ryttare i distriktet och det är en ökning med 46 stycken. År Licenser På våra ridskolor görs det 2048 uppsittningar i veckan, 1636 stycken av dessa uppsittningar är av barn och unga under 26 år. Det är 33 stycken anställda på våra ridskolor och de har tillsammans 56 ridskolehästar och 123ridskoleponnyer. TÄVLINGAR 2016 har det gjorts 7403 starter i distriktet, det är en minsking med 884 starter. Detta är något vi är mycket oroliga över och vi tror dels att det sjunkande antalet starter har med att vi inte har de anläggningar i Örebro län idag som en modern tävlingsryttare efterfrågar. Vi jobbar med anläggningsfrågan både genom att stötta föreningarna, olika politikerträffar och möten med politiker och andra aktörer i Örebro län. LAGTÄVLING De serier som har arrangeras i distriktet och tillsammans med andra distrikt är: Div 3 hopp och dressyr, ponny och häst Div 2 hopp och dressyr, ponny och häst Div 1 hopp och dressyr, ponny och häst Elitallsvenska hopp, ponny och häst Placerade föreningar i lagtävlingarna har varit följande; Div 3 ponnyhoppning 1. Ryttarkamarterna Kumla 2. Örebro Ryttarteam 3. Viby Rid och Körsällskap. Totalt var det 12 lag anmälda

5 Div 3 hästhoppning 1. GlanshammarsRyttarna 2. Örebro Fältrittklubb 3. Dyltabruks Ryttarförening Totalt var det 5 lag anmälda Div 3 ponnydressyr 1. Karlskoga Hästsportklubb 2. Gyttorps Ridklubb 3. Kumla Ridklubb Totalt var det 6 lag anmälda Div 3 hästdressyr 1. Ryttarkamraterna Kumla 2. Örebro Fältrittklubb 3. Örebro Ryttarteam Totalt var det 11 lag anmälda Div 2 ponnyhoppning 1. Viby Rid och Körsällskap 2. Örebro Ryttarteam 3. Ryttarkamarterna Kumla Totalt var det 3 lag anmälda Div 1 hästhoppning Vi har haft 2 föreningar med i Div 1 och det är Kumla Ridklubb och Loviseholms Sporthästklubb Div 1 hästdressyr i samarrangemang med Dalarnas Ridsportförbund och Värmlands Ridsportförbund. 1. Örebro Ryttarteam 2. Ryttarkamraterna Kumla 3. Storfors RK- Karlskoga HSK Från Örebro distriktet deltog också Örebro Fältrittklubb. Elitallsvenskan ponnyhoppning Örebro Ryttarteam har haft lag med i Elitallsvenskan hoppning för ponny, tyvärr räckte det inte till semifinal. Ny tag nästa år! Elitallsvenskan hästhoppning Loviseholms SHK slutade på en 4 plats i Lag SM under Falsterbo Horse Show i somras. Div 2 hästhoppning 1. Örebro Fältrittklubb 2. Holmstorps Ryttarförening 3. GlanhammarsRyttarna Totalt var det 3 lag anmälda Div 2 ponnydressyr 1. Karlskoga Hästsportklubb 2. Viby Rid och Körsällskap 3. Gyttorp Ridklubb Totalt var det 5 lag anmälda Div 2 hästdressyr 1. Örebro Fältrittklubb 2. Örebro Ryttarteam 3. Askersunds Ridklubb Totalt var det 4 laganmälda Div 1 ponnyhoppning i samarrangemang med Värmlands Ridsportförbund 1. Örebro Ryttarteam 2. Ryttarkamraterna Kumla 3. Fryksdalens Ryttarsällskap Viby Rid och Körsällskap och Kumla Ridklubb deltog också.

6 DISTRIKTSMÄSTARE 2016 DM medaljörer Distans 1. Camilla Nilsson Sokrates Nerikes Distansryttarklubb 2. Vicktoria Hellsing Strong Beer Axbergs Ryttarteam DM medaljörer fälttävlan 1. Emma Tingsby Zinobi Karlskoga HSK 2. Saga Malmén - Claughaun Burkie Örebro Fältrittklubb 3. Lisa Kjellström - Make My Day Ryttarkamraterna Kumla DM medaljörer hoppning Häst junior: 1. Therese Olausen - Catoberlina Kumla RK 2. Nova Strömberg- Castello Kumla RK 3. Ebba Nilsson - Treasure Ryttarkamraterna Kumla Häst Senior: 1. Emelie Karlberg- De Vleut Loviseholms SHK 2. Emelie Stenström- Compagne Ryttarkamraterna Kumla 3. Andrea Westling- Cornette NG Kumla RK B-Ponny 1. Cornelia Wallenborg- Aril Örebro RT 2. Jonna Svahlin- Bränntomts Creamy Kumla RK DM medaljörer dressyr Seniorer 1. Maria Lindh - Saladin Örebro RT 2. Wilma Martinsson - Surprise Gold Ryttarkamraterna Kumla 3. Mia Vedlund - Sabene Örebro FK Juniorer 1. Eila Käck - Betty Bop Örebro RT 2. My Lathi Johanssen - Empress Örebro RT 3. Elin Angergård - Ed Hardy Örebro RT D- Ponny 1. Wilma Martinsson - Farina Ryttarkamraterna Kumla 2. Amanda Hellman - My Dusty Wind Örebro RT 3. Saga Malmén - Claughaun Burkie Örebro FK C- ponny 1. Emilia Svensson - Royalty Karlskoga HSK B- ponny 1. Tilda Lundstedt -Ängens Sea Rocket Viby R&KS 2. Cesilia Lundberg - Ängaby Viktor Ryttarkamarterna Kumla C-ponny 1. Cornelia Wallenborg- Kulltorp Hampus Örebro RT 2. Natalie Pettersson- Aberystwyth Sarah Örebro RT 3. Miranda Åkersson- Celtic Glashouse Mist Ryttarkamraterna Kumla D ponny 1. Elin Ärlegård- Madame Mollie Kumla RK 2. Moa Råslind- Sandra s Mystic Suprice Örebro FK 3. Julia Pålsson- Miclas Cross Exam Loviseholms SHK Camilla Nilsson och Vicktoria Hellsing

7 EKONOMI Omsättningen 2016 har varit något större än 2015 År Omsättning De större intäktskällor vi har är: Utbildning kr Medlemsavgifter kr Bidrag kr Intäkter för ULK kr 10 kr kr Idrottslyftet kr Utbildning Medlemsavgifter Bidrag ULK 10 kr idrottslyftet Kostnaderna har varit något lägre 2016 än 2015 År Kostnader Personalkostnaden har 2016 varit kr Kostnad för utbildning kr Kostnad ULK kr exklusive lönekostnader Övriga externa kostnader kr ÖREBRO LÄNS TALANGSATSNING Vi har under hösten 2016 startat upp en ryttarutveckling på nivå 2, distrikts nivå. Vi har 12 stycken ryttare som är med i projektet och det är fördelat på 4 hoppryttare, 1 fälttävlan och 7 dressyrryttare. De har ett fullspäckat program som innehåller uppsutten träning för Pia Fälth B- tränare i Fysträning för talanger dressyr och Stina Lillje B- tränare i hoppning. De har avsutten utbildning i både fysträning och kostutbildning, mentalträning, etik och moral, teori om ridningens grunder, clinic mm. Projektet avslutas i juni 2017 och målet är att ryttarna ska få en bra grund att stå på och kan söka vidare till Svenska Ridsportförbundets nivå 3. HÄSTENSDAG 2016 genomförde vi hästensdag tillsammans med Örebro Fältrittklubbs ungdomssektion Sporren. Vi visade de 3 OS grenarna dressyr, hoppning och fälttävlan. Örebro- Lindes ponnytravskola visade upp ponnytravet och monteridning. Westernföreningen visade upp reining. Före showen var det ponnyridning och ponnykörning som var mycket uppskattat. En uppskattad dag med ca 200 besökande. Personalkostnad Utbildning ULK Övriga kostnader

8 RYTTARUTVECKLING NIVÅ 3 Vi har 2 stycken ryttare med i Svenska Ridsportförbundets ryttarutveckling på nivå 3, det är Maria Lindh Örebro Ryttarteam och Elin Angergård Örebro Ryttarteam Vi har ett flertal länsbaserade ryttare som har tävlat framgångsrikt under året på SM nivå och internationellt. Vinnarna var följande: Prestation häst: Sara Henriksson Nerikes Distansryttarklubb Prestation ponny: Cornelia Wallenborg Örebro Ryttarteam Årets förening: Viby Rid och Körsällskap Årets ledare: Maj- Karin Ahlberg HÄSTSPORTGALAN Den 6 feb 2016 bjöd vi in tillsammans med SWB Örebro till galakväll och stallkläderna byttes ut mot partykläder. DM medaljörer ponny Vi var 170 gäster på galan och våra DM medaljörer för 2015 fick sina medaljer, vi hyllade våra ryttare, föreningar och ledare för Årets förening Viby Rid och Körsällskap

9

10

Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund

Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund Verksamhetsberättelse Örebro Läns Ridsportförbund 2018 Anki Almlöf Verksamhetsberättelse 2018 STYRELSEN Styrelsearbetet har letts av ordförande Per Willén, styrelseledamöterna Elisabeth Jaeger, Maria Jeppson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen 2015 STYRELSEN Styrelsearbetet har letts av ordförande Christina Krönert-Lindh och styrelseledamöterna Elisabeth Jaeger, Maria Jeppson, Anders Karlsson, Fia Krügel,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2013 1 Styrelsen har under verksamhetsåret haft nio protokollförda möten. Verksamhets- och förvaltningsberättelse Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed lämna berättelse

Läs mer

Styrelsen. Utbildning DUS. Verksamhets- och förvaltningsberättelse. första priset.

Styrelsen. Utbildning DUS. Verksamhets- och förvaltningsberättelse. första priset. Verksamhetsberättelse 2014 - första priset. Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2014 Annat exempel är Hästkampen som genomfördes i samarbete med Kvinnerstaskolan med kesbergs Hästsportförenings

Läs mer

VERK SAM HETS BERÄT TELSE

VERK SAM HETS BERÄT TELSE VERK SAM HETS BERÄT TELSE 1 2012 ÖREBRO LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2012 verksamheten Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed lämna berättelse för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhets- och förvaltningsberättelse

Verksamhets- och förvaltningsberättelse 1 2011 Verksamhets- och förvaltningsberättelse 2 Styrelsen Styrelsearbetet har letts av ordförande Hans Jansson och styrelseledamöterna Gun Ehnvik, Per Willén, Lina Östlund-Lagerström, Annica Kårelius,

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2010 Verksamhets berättelse för 2010 Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010. Ändamålet är att främja och utveckla

Läs mer

Verksamhetsberättelse TS 2018

Verksamhetsberättelse TS 2018 Bilaga 1 Verksamhetsberättelse TS 2018 Tävlingssektionen har under 2016 anordnat 16 stycken tävlingar och fyra Pay and Jump. Vi har haft 3 547 starter fördelat på 2 444 starter i hoppning och 1 103 starter

Läs mer

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet.

Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Det som står näst på tur för klubben är så klart årsmötet. --Medlemsblad 1, Januari 2019-- Hej! Då var det dags för 2019 års första medlemsblad. Medlemsbladet har gått ut var tredje månad under ett års tid och jag hoppas det är något ni uppskattat. För mig blir

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 VERKSAMHETSPLAN 2019 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Gävleborgs Ridsportförbundet (GRF) är en ideell förening, och skall arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet med SvRFs ändamål. Gävleborgs Ridsportförbund

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Verksamhets berättelse 2009

Verksamhets berättelse 2009 Verksamhets berättelse 2009 VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2009 Styrelsen för Örebro Läns Ridsportförbund får härmed avge verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2009. ÖLRF, Distriktet, har efter bästa förmåga

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2014

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2014 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2014 Sida 1 av 8 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018

VERKSAMHETSPLAN 2018 VERKSAMHETSPLAN 2018 1 För organisationsledarna (förtroendevalda) Distriktsårsmöte Träff för utbildningsansvariga Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt fastställande av avgifter Genomförs

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2017

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2017 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2017 Under 2016 har hela idrotten gjort en översyn av Idrottslyftet för att se hur vi kan göra det ännu. Under den nästkommande perioden som sträcker sig 2017 2019 kommer Idrottslyftet

Läs mer

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012

B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 2012 B L E K I N G E R I D S P O RTFÖR B U ND 2012 STYRELSENS SAMMANSÄTTNING ANSVARSOMRÅDE Ordförande Christina Svensson press/media Vice ordförande Kristina Printzlow grenledare hoppning Ledamöter och

Läs mer

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07

Förslag till årsmötet 2014 2014-03-07 Personinformation Distriktsstyrelsen Foto: Mittsvenska Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola.

Läs mer

Gösta Andersson, Ragnvald Bäckström, Charlie Lindqvist och Christer Eriksson

Gösta Andersson, Ragnvald Bäckström, Charlie Lindqvist och Christer Eriksson VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Allmän information Medlemsantal Kvinnor Män 7-12 år 94 5 13-20 år 95 1 21-40 år 64 8 40 > 49 12 302 26 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Övriga ledamöter Suppleanter Mikael

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 VÄRMLANDS UNGDOMSSEKTIONSSTYRELSE VÄRMLANDS UNGDOMSSEKTIONSSTYRELSE Styrelsen har år 2015 bestått av nio personer från olika klubbar i Värmland: Ordförande: Elin Fridlund Vice ordförande: Lisa Värnefors

Läs mer

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning

Förslag till årsmötet 2013 2013-03-11. Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Information från Mittsvenska Ridsportförbundets valberedning Valberedningen har nu kommit fram till sitt förslag efter att ha haft diskussioner om kompetens, geografisk spridning etc. hos de ledamöter

Läs mer

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ IDROTTSLYFTET Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ Har ni en kul idé för er ridklubb? Vi vill att så många som möjligt ska rida så länge som möjligt gärna hela livet! Hur ser det ut på er ridklubb? Har

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan 2019 DS, TS, RUS och DUS Distriktens roll/distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte I kraft av ideella föreningar utvecklar vi ridsporten i Stockholms län med kvalité, för alla hela livet. Vilket innebär:

Läs mer

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och

Vision: Skånes Ridsportförbund skall vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och Vision: vara Svenska Ridsportförbundets mest ledande Distrikt i alla discipliner både vad gäller tävlingsarrangörer och tävlingsutövare. Vi skall ligga i framkant i vår utbildningsverksamhet och verka

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015

VERKSAMHETSPLAN 2015 VERKSAMHETSPLAN 2015 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Stadgeenligt innehåll, med bl a val till Distriktsstyrelsen och fastställande

Läs mer

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg.

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Närvarande: Helen Larsson, Yvonne Johansson, Ingela Lindgren, Jeanette Sande, Karin Nylander, Glenn J Unger, Ulrika

Läs mer

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag

Örebro fältrittklubb. Verksamhet och uppdrag Örebro fältrittklubb Verksamhet och uppdrag Antagen 14 december 2011 Reviderad februari 2013 Örebro fältrittklubb Örebro fältrittklubb bildades 1917 efter ett initiativ från främst militärt håll. Klubben

Läs mer

Frånvarande: Pia Steisjö, Lina Jansson, Jannica Krafft, Jeanette Sande, David Hoff

Frånvarande: Pia Steisjö, Lina Jansson, Jannica Krafft, Jeanette Sande, David Hoff Protokoll fört vid Tävlingssektionens möte 2 april 2012 i Varberg. Närvarande: Glenn J Unger, Annika Hedman, Claes Angersjö, Eva Karlberg, Yvonne Johansson, Helen Larsson, Fia Hanssen, A-C Cadier, Ulrika

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Styrelsens sammansättning för Ölands Ryttare Förening ÖRF under verksamhetsåret: Ida Petersson Ordförande, Avgick 7/12 Emma Arvidsson - Vice Ordförande, Ordförande från 7/12 Julia Richardsson Sekreterare

Läs mer

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014

Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Från tävlingskonferensen Lövånger 13 november 2014 Tack till alla medverkande! Bakgrund: Med anledning av den rådande situationen i Västerbottens Ridsportförbund, där tävlingsorganisation för närvarande

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2015

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2015 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2015 Sida 1 av 9 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

Stockholms Läns Ridsportförbund

Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund STOCKHOLMS LÄN 1 av Svenska Ridsportförbundets 19 distrikt 118 föreningar (+2 under anslutning) Föreningar i 24 av 26 kommuner i Stockholms Län ~27 500 medlemmar i föreningarna

Läs mer

Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING

Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING Ridsportens plan för TALANGUTVECKLING 2 Talangutvecklingsplan juni 2012 Talangutvecklingsplan juni 2012 3 Talangutvecklingsmodell Modellen är i dagsläget en pyramid uppdelad i fem olika nivåer. Inom varje

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017

VERKSAMHETSPLAN 2017 VERKSAMHETSPLAN 2017 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Kvartal 1 Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna samt

Läs mer

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation

Förslag till årsmötet 2015 Personinformation Distriktsstyrelsen Kristina Girhagen, Sollefteå. Egen företagare inom hästnäringen. Driver Björklunden och är sedan förra året ägare och ridskolechef på Sollefteå Ridskola. Har suttit med i Mittsvenska

Läs mer

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar.

DUS ordnar träffar och aktiviteter för ungdomar som är aktiva inom distriktens klubbar. VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR DISTRIKTETS UNGDOMSSEKTION 2010 DUS STYRELSEN 2010 UPPDRAG OCH VERKSAMHET Ordförande Vice ordf. Sekreterare Vice sekr. Kassör Övriga ledamöter Karolina Peterson Louise Bergström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015 VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsplan 2015 1 Innehållsförteckning 3 Ordförande har ordet 4 Styrelsen 5 Verksamhetsplan 2014 med avstämning 6 Nedslag i verksamheten 8

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2016

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2016 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2016 Sida 1 av 9 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad

Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland Upprättad Verksamhetsplan för tävlingssektionen i Västergötland 2010 Upprättad 2010-01-21 Vad händer under året 2010 Allmänt Tävlingssektionen består under 2010 av Ordförande Grenledare Hoppnng häst Grenledare Hoppning

Läs mer

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr

Talangutveckling. Examensarbete Pernilla Bjuhr Talangutveckling Examensarbete 2014-2015 Pernilla Bjuhr Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1Syfte... 1 2. Upplägg med Östgötateamet... 2 2.1Kriterier för att vara med i Östgötateamet fälttävlan...

Läs mer

Mantorpsryttarnas Verksamhetsberättelse 2013

Mantorpsryttarnas Verksamhetsberättelse 2013 Mantorpsryttarnas Verksamhetsberättelse 2013 Vid årets slut hade vi 188 medlemmar. Styrelsen: Styrelsen har under året haft följande sammansättning: Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamöter: Anders Forsberg

Läs mer

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015

STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND. Årsmöte den 18 mars 2015 STOCKHOLMS LÄNS RIDSPORTFÖRBUND Årsmöte den 18 mars 2015 HÄLSNING FRÅN ORDFÖRANDEN 2014 ÄNNU ETT HÄNDELSERIKT ÅR Vårt förbund står på en stabil grund med en omfattande verksamhet Den ideella föreningen

Läs mer

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap

Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november. Täby Ryttarsällskap Lag-SM 2017 ponnydressyr 2-5 november Täby Ryttarsällskap Välkomna till lag-sm i ponnydressyr 2017! Varmt välkommen till Täby Ryttarsällskap och årets lag-sm i dressyr för ponny den 2-5 november. Vi ser

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion

Verksamhetsberättelse 2012. Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion Verksamhetsberättelse 2012 Värmlands Ridsportförbunds Ungdomssektion 2012 har varit ett händelserikt år med några nyförvärv i DUS styrelse, många aktiviteter och inspirerande träffar/utbyten. Nedan följer

Läs mer

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2017

Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2017 Årsberättelse för Alleby Ridklubb Verksamhetsåret 2017 Sida 1 av 10 1. Klubben Alleby Ridklubb är en ideell förening som är medlem i Svenska Ridsportförbundet. Klubben är belägen i Torslanda, Göteborgs

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 1 Möten och konferenser, för föreningsstyrelse och sektioner Aktivitet Program, innehåll Målgrupp Distriktsårsmöte Med bl a val till Distriktsstyrelsen och sektionerna (nytt för i

Läs mer

Verksamhetsberättelse för. Mariefreds Ridklubb

Verksamhetsberättelse för. Mariefreds Ridklubb Verksamhetsberättelse för Mariefreds Ridklubb 2011 Styrelsen för Mariefreds ridklubb avger härmed verksamhetsberättelse för räkenskapsåret 2011.01.01 2011.12.31 Styrelsens sammansättning Ordförande Sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK

Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Protokoll fört vid TS-möte den 18 januari 2016 på Halmstad FK Närvarande: Sverker Magnuson, Eva Karlberg, Hanna Johansson, Yvonne Johansson, Claes Angersjö och Tomas Boman Ej närvarande: Kerstin Collin,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2016 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb (TGPK) i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 12 februari 2017, kl 13.00

Läs mer

Nyby Torshälla Ridklubb

Nyby Torshälla Ridklubb En framgångsrik förebild inom ridsporten Måldokument Nyby Torshälla Ridklubb Nyby Torshälla Ridklubb Måldokument NTRKs verksamhetsidé NTRK ska vara en framgångsrik förebild för alla inom ridsporten. Alla,

Läs mer

Boka den 28 januari 2017

Boka den 28 januari 2017 Nyhetsbrev Västmanlands ridsportgala Boka den 28 januari 2017 Västmanlands första ridsportgala går av stapeln den 28 januari 2017! Denna kväll får ni inte missa! Boka in galan i er kalender redan nu! Platsen

Läs mer

Välkomna till SHRFs årsmöte 2016

Välkomna till SHRFs årsmöte 2016 Välkomna till SHRFs årsmöte 2016 Januari Februari Mars Mars April April Maj Maj Maj Juli Juli Juli Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti Augusti September September Oktober Oktober December December

Läs mer

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan

Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan Västergötlands Ridsportförbund Verksamhetsinriktning med ekonomisk plan DS, TS, RUS, FUS och DUS Distriktens roll / Distriktens idé Närhet till medlemmarna (föreningarna) dvs. lokalkännedom är en viktig

Läs mer

Annika Hillström. Måndag kväll den 14:e mars Anmälda föreningar Alingsås RS

Annika Hillström. Måndag kväll den 14:e mars Anmälda föreningar Alingsås RS Anmälda föreningar Alingsås RS Bollebygds RK Essunga RF För. Gäseneryttarna Falbygdens HSF Floby Ryttare Götene RK Grevagårdens RF Herrljunga RK Hjo HSK Mölltorps RS Susanne Andersson Nathalie Ivestig

Läs mer

Att vara ett brett stöd för länets ridklubbar och forma verksamheten efter medlemsföreningarnas önskemål och behov.

Att vara ett brett stöd för länets ridklubbar och forma verksamheten efter medlemsföreningarnas önskemål och behov. Dalarnas Ridsportförbund Verksamhetsplan 2017 Distriktens roll/distriktens idé (från basutbud för distrikten) Att vara samarbetsorganisation för klubbarna i sitt distrikt. Att ta till vara klubbarnas intresse

Läs mer

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet

Dessa verksamheter skall genomsyra kärnverksamheterna: Värdegrunden Barnrättsperspektivet God hästhållning Säkerhet Verksamhetsplan 2019 Så här arbetar Södermanlands Ridsportförbund Södermanlands Ridsportförbund (SöRF) är en ideell förening och ska arbeta som Svenska Ridsportförbundets (SvRF) regionala organ i enlighet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Hallands Ridsportsförbunds Ungdomssektion. Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 Verksamhetsberättelse Hallands Ridsportförbund - Ungdomssektionen 2011 1 Mål för verksamheten: Samverka med klubbarnas ungdomssektioner, dels genom personlig kontakt och vid stormöten, ordförande konferenser,

Läs mer

--Medlemsblad 5, November

--Medlemsblad 5, November --Medlemsblad 5, November 2018-- Hej! Så var det dags för ett nytt medlemsblad. Hoppas alla har en bra och förhoppningsvis inte en för blöt höst! Tävlingssäsongen har gått mot sitt slut och klubben har

Läs mer

Föredragningslista vid Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte lördagen den 21 mars 2015 på Gävle Ponnyklubb.

Föredragningslista vid Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte lördagen den 21 mars 2015 på Gävle Ponnyklubb. VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 2014 Föredragningslista vid Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte lördagen den 21 mars 2015 på Gävle Ponnyklubb. 1. Mötet öppnas. 2. Val av ordförande för mötet. 3. Anmälan av styrelsens

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2013-2015 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 PRODUKTPORTFÖLJ 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL

Läs mer

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma

Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län År/tidsperiod 2015 Gemensamma Allmänna bestämmelser för Distriktsmästerskap i Stockholms Län Gemensamma Deltagare i DM måste tävla för klubb som är ansluten till Stockholms bestämmelser Läns Ridsportförbund StRF. DM och -DM arrangeras

Läs mer

Antal starter Värmland

Antal starter Värmland Verksamhetsberättelse 7 Tävlingssektionen, Värmlands Ridsportförbund Tävlingssektionen har under 7 bestått av Ordförande Maria Dahl Ledamöter Magnus Nyman Ann-Louise Axelsson Ingela Axelsson Johannah Steen

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte

Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse 2015 och kallelse till årsmöte 1 Kallelse Härmed kallas du till årsmöte för Täby galopps ponnyklubb i klubbrummet på Stall Lilla Rörby Söndagen den 14 februari 2016, kl 13.00 Dagordning

Läs mer

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014

Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Verksamhetsplan Bromma Ridklubb (BRK) 2014 Vision Med hästen i centrum är Bromma Ridklubb en förebild vad gäller engagemang, klubbanda och kunskap. Verksamhetsidé Bromma Ridklubb är en ideell förening

Läs mer

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ

IDROTTSLYFTET. Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ IDROTTSLYFTET Nu är det dags att söka! SENAST 5 MAJ Har ni en kul idé för er ridklubb? Vi vill att så många som möjligt ska rida så länge som möjligt gärna hela livet! Hur ser det ut på er ridklubb? Har

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND. Distriktsmästerskap 2010 Regler

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND. Distriktsmästerskap 2010 Regler VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Distriktsmästerskap 2010 Regler Gemensamma regler alla discipliner 1. Tävlingar om distriktsmästerskap ska årligen hållas inom distriktet. Om detta ej är möjligt får DM avgöras

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte

VERKSAMHETSPLAN. Jönköpings fältrittklubb. Årsmöte 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Jönköpings fältrittklubb Årsmöte 2019-02-28 2 Vision Få en god ordning på ekonomin, skapa en ridskola med mycket hög kvalitet, en konkurrenskraftig och välskött anläggning och tävlingar

Läs mer

Karlshamns Ridklubb Verksamhetsberättelse 2017

Karlshamns Ridklubb Verksamhetsberättelse 2017 Karlshamns Ridklubb Verksamhetsberättelse 2017 1 Fakta för Karlshamns Ridklubb 2017 Antal medlemmar: 496 Antal besökare/dag: cirka 100 Antal anställda: 6 Antal ridande på ridskolan: 150 Antal ridlektioner/vecka:

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda

Februari Repkurs dressyr Kerstin Tell och Pia Lundmark. Mars Ridinstruktörskurs Magdalena, Malin och Linda VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Allmän information Medlemsantal Kvinnor Män 0-6 år 7 3 7-12 år 60 7 13-20 år 95 6 21-40 år 67 13 40 > 50 26 279 55 Styrelsen Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Övriga

Läs mer

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Ämne: Mötesordförande: Ordförande: Ridhus Chef: Årsmöte Borås Fältrittklubb Pia Kilbo Nanette Espinasse Sara Eriksson Datum: 2016-02-28 Plats: Borås Fältrittklubb,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-01-01 2014-12-31 Styrelsen i Norrköpingsortens Ryttarförening avger härmed följande berättelse över arbetet i föreningen under 2014 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande:

Läs mer

R I D S P O R T S AT S N I N G

R I D S P O R T S AT S N I N G Young Riders Academy RIDSPORTS AT SNI NG 2013 Young Riders Academy Young Riders Academy ger unga ryttartalanger en unik chans till utvecklingsmöjligheter inom hoppning eller dressyr på ett såväl sportsligt

Läs mer

RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR

RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR Del 3 i Örebro Fältrittklubbs jubileumsserie 2017 RIDNING MED RYTTARE MED FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR 1960 Ridningen med ryttare med funktionsnedsättningar startar i Örebro Fältrittklubb som en av de första

Läs mer

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016

IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 IDROTTSLYFTETS FÖRENINGSSTÖD 2016 Föreningen har möjlighet att söka stöd både till fria satsningar och färdiga paket. Nedan följer exempel på projekt som faller inom ramen för Idrottslyftet 2016 som förhoppningsvis

Läs mer

Start 10:00:00 Ankomsttid Intid Diff. Km/tim Ack. km/tim Puls Ridtid Uttid Vtg 1 11:51:58 11:55:13 00:03:15 15,6 15, :55:13 12:25:13

Start 10:00:00 Ankomsttid Intid Diff. Km/tim Ack. km/tim Puls Ridtid Uttid Vtg 1 11:51:58 11:55:13 00:03:15 15,6 15, :55:13 12:25:13 Ryttarrapport söndag den juni 0 Klass T0 km, ATG klassen. DM Närke, Västmanland ingår i klassen Pulsgräns: 0 slag/min Distans: 0 km Vtg efter 0 km (obl. vila 0 min) Linnea Ruste MZ Walidah Moajiza Rönningens

Läs mer

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund

Verksamhetsplan Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Stockholms Läns Ridsportförbund Verksamhetsidé/Syfte Att vara samarbetsorganisation för föreningarna i distriktet. Att ta till vara föreningarnas intresse i samhället inom

Läs mer

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012

Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Verksamhetsberättelse Distriktungdomssektionen 2012 Innehållsförteckning Ordförande har ordet 3 DUS STYRELSEN 2012 4 SAMMANTRÄDEN UNDER ÅRET 4 DUS VERKSAMHET UNDER 2012 5 DUS årsmöte 5 US-campen 5 Vi i

Läs mer

Hallands Distriktets Ungdomssektion DUS Verksamhetsberättelse 2010. Verksamhetsberättelse, Hallands Ridsportförbund, Ungdomssektionen 2010

Hallands Distriktets Ungdomssektion DUS Verksamhetsberättelse 2010. Verksamhetsberättelse, Hallands Ridsportförbund, Ungdomssektionen 2010 Hallands Distriktets Ungdomssektion DUS Verksamhetsberättelse 2010 Mål för verksamheten: Samverka med klubbarnas ungdomssektioner, dels genom personlig kontakt och vid stormöten, ordförande konferenser,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF

Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF Verksamhetsberättelse för Mälardalens Distansryttarförening MDRF 2013-01-01-2013-12-31 Prisbordet till Romfarsritten som vi tackar våra sponsorer för. 1(5) Mälardalens distansrytarförening Enköping Uppland

Läs mer

Inbjudan antagningsridprov och Bautbildningen

Inbjudan antagningsridprov och Bautbildningen Inbjudan antagningsridprov och Bautbildningen Ridledarutbildning 2019 För att vara behörig sökande till Ridledarkursen måste du under året fylla minst 18 år, ha genomfört godkänt ridprov samt vid kursstart

Läs mer

Vecka Datum Dagar Klubb Status Gren Hästtyp Anteckningar v Färgelanda Ridklubb Nat/Reg/Lok Dre P Fel datum

Vecka Datum Dagar Klubb Status Gren Hästtyp Anteckningar v Färgelanda Ridklubb Nat/Reg/Lok Dre P Fel datum Vecka Datum Dagar Klubb Status Gren Hästtyp Anteckningar v1 2018-01-01 2 Färgelanda Ridklubb Nat/Reg/Lok Dre P Fel datum v4 2018-01-27 2 Alingsås Ryttarsällskap Reg/Lok Hop H v4 2018-01-28 1 Borås Fältrittklubb

Läs mer

Antal starter Värmland

Antal starter Värmland Verksamhetsberättelse 18 Tävlingssektionen, Värmlands Ridsportförbund Tävlingssektionen har under 18 bestått av Ordförande Maria Dahl Ledamöter Magnus Nyman Christine Hveem Ingela Axelsson Johannah Steen

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för HALLSTA RIDKLUBB. Verksamhetsåret 2015

Verksamhetsberättelse för HALLSTA RIDKLUBB. Verksamhetsåret 2015 Verksamhetsberättelse för HALLSTA RIDKLUBB Verksamhetsåret 2015 STYRELSE STYRELSENS SAMMANSÄTTNING Vice ordförande Sekreterare Kassör /webbansvarig Ungdomssektionen Ersättare/Sponsoransvarig Ersättare/Sponsoransvarig

Läs mer

Välkommen till Ryttarutveckling steg 2

Välkommen till Ryttarutveckling steg 2 Välkommen till Ryttarutveckling steg 2 Välkommen till Ryttarutveckling steg 2! Vi är glada att du valt att delta i detta projekt och vi är övertygade om att du kommer att få med dig massor. Men hur bra

Läs mer

UNGDOMSVERKSAMHETEN. Representation Ungdomsrepresentant i Distriktsstyrelsen har varit Anna Clevesjö och personlig suppleant Sara Blomgren.

UNGDOMSVERKSAMHETEN. Representation Ungdomsrepresentant i Distriktsstyrelsen har varit Anna Clevesjö och personlig suppleant Sara Blomgren. Stockholms Läns Ridsportförbund Ungdomssektion Verksamhetsberättelse 2009 UNGDOMSVERKSAMHETEN Mål: Stockholms Läns Ridsportförbund ska stimulera ungdomar till att vilja bli ledare inom ridsporten samt

Läs mer

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING

POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING POLICY SKOGSLOTTENS RYTTARFÖRENING Gröna tråden Historik Skogslottens Ryttarförening är Norrköpings största och Sveriges femte största ridklubb. Vi har hela 500 medlemmar i veckan som rider lektioner hos

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte hos Bollnäs Ridsällskap 2012.03.24 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL. Text

RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL. Text RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL Text RIDSPORTENS UTVECKLINGSMODELL EN UTVECKLANDE OCH INKLUDERANDE BARN OCH UNGDOMSIDROTT SOM BAS FÖR LIVSLÅNGT INTRESSE OCH ELITSATSNING FÖR DE SOM VILL. REFLEKTIONER.. Har

Läs mer

Att arbeta med statistik

Att arbeta med statistik Denna manual är en av fyra som arbetats fram under projektet Regionala forum för hästsektorn - Regionala lärprojekt. Manualen ska underlätta arbetet med att stärka sektorn regionalt. Regionala forum för

Läs mer

Verksamhetsplan Budget 2014

Verksamhetsplan Budget 2014 Verksamhetsplan Budget 2014 Postadress: c/o Zone System, Box 806 931 28 Skellefteå Besöksadress: Hyvelgatan 15 Telefon:0910-72 68 80 E-post: distrikt@vasterbotten.ridsport.se Västerbottens Ridsportförbund

Läs mer

Lomma Ridklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

Lomma Ridklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 Lomma Ridklubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Lomma Ridklubb redovisar 2015, för tredje året i följd, ett positivt resultat i verksamheten. Resultatet visar ett överskott på 221 000 kr vilket är 25 000 under

Läs mer

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA

UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA UPPLANDS-BRO RYTTARFÖRENING EN PLATS FÖR ALLA AFFÄRSPLAN 2015-2018 1 VISION 3 2 VÄRDEGRUND 3 3 VERKSAMHETSBESKRIVING 3 3.1 UTBUD 3 3.2 SÄKERHET 4 3.3 GOD HÄSTHÅLLNING 4 3.4 UTBILDNING 4 3.5 PERSONAL 4

Läs mer

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND

VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND VÄSTERGÖTLANDS RIDSPORTFÖRBUND Informationsblad och inbjudan till Körmöte i Vartofta den 20/10 2012 Efter bollracet. Här med inbjuds alla kuskar och groomar till en höst träff där vi tackar för året som

Läs mer