Kommunledningskontoret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunledningskontoret"

Transkript

1 Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eva Hallberg Resultat: Överskott på 1,6 miljoner kronor. Måluppfyllelse: Nämndens mål kommer att vara uppfyllda till mandatperiodens slut. Vid utgången av 2013 har flera delmål uppfyllts och övriga mål är delvis uppnådda. Nämndens delmål Långsiktigt hållbart Eslöv Samordna folkhälsoarbetet, bland annat genom Rådet för hälsa och trygghet och genom att sammanställa lokala välfärdsbokslut där nämndernas verksamheter beskrivs. Välfärdsbokslut årligen i samband med årsredovisning. Arbetet med ett socialt hållbart Eslöv resulterar i minst två förebyggande och förvaltningsöverskridande projekt i syfte att förbättra folkhälsan. Mäts genom olika medborgarundersökningar. Välfärdsbokslutet för 2013 redovisas våren Under året har åtta förvaltningsöverskridande välfärdsprojekt påbörjats och några är genomförda. Analys av de avslutade projekten är inte klar än. Utveckla säkerhetsarbetet och samverkan med externa aktörer för att skapa ett tryggare Eslöv. Löpande Örat mot marken möten och förbättrade resultat i form av tidiga indikationer och förbättrad samverkan. Rutiner för systematiskt brandskyddsarbete implementeras i hela kommunen. Personlarm tillgängligt för medarbetare som utsätts för hot och våldssituationer. Kommunövergripande risk- och sårbarhetsanalyser varje år. Mäts genom ökad trygghet i kommunen via medborgarundersökningar samt minskad åverkan på egendom. Örat mot marken fortsätter och personlarm finns tillgängliga för alla medarbetare som behöver dem. Det systematiska brandskyddet håller på att implementeras och risk- och sårbarhetsanalyser kommer att utvecklas vidare Polisens trygghetsmätning visar att den upplevda tryggheten hos medborgarna ökat. Eslövs kommun förärades under 2013 med utmärkelsen årets säkerhetskommun av säkerhetsföretagens branschorganisation. Fortsätta arbeta för att chefer och medarbetare har tillgång till målinriktad kompetensutveckling, såsom ledarutbildningar. En uppgraderad katalog med sökbara utbildningar som riktar sig till samtliga arbetsledare ska finnas tillgänglig. Att intranätet hålls En kompetenutvecklingskatalog är under uppbyggnad.

2 löpande uppdaterat. Ökad kompetens hos personalen. Chefernas kompetens mäts genom årliga medarbetarenkäten och IiP certifieringen Medarbetarenkät för kommunensanställda är genomförd under hösten. Analysen av denna är inte färdigställd. Förra årets medarbetarenkät har följts upp på tre ledarforum under 2013, med tema av de identifierade förbättringsområdena. Fortsätta arbeta systematiskt för en god arbetsmiljö och sätta fokus på hälsa för alla medarbetare Förbättrad arbetsmiljö och medarbetarhälsa samt erbjuda utbildningar inom området. Mäts genom olika undersökningar bl.a. medarbetarenkät och hälsotalen. Ny IiP certifiering kommer genomföras Eslövs kommun har arbetat systematiskt med arbetsmiljöfrågorna under Personalavdelningen har i samarbete med företagshälsovården tillhandahållit två arbetsmiljöutbildningar för chefer och skyddsombud. Varje förvaltning har genomfört en årlig uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet i syfte att finna utvecklingsområden att arbeta vidare med för att förbättra arbetsmiljön. (Analys av helheten kommer att sammanställas.) Hälsotalen har försämrats något sedan förgående år. Personalavdelningen har inlett ett arbete med att ta reda på om det finns yrkesgrupper som är mer utsatta än andra i syfte förbättra medarbetarhälsan. Minskad pappersanvändning genom att utveckla digitala kommunikationslösningar.. Fakturahantering blir huvudsakligen digital under 2013, e-lön väljs av minst 90 % av de anställda 2014, e-handel införs 2014 omfattande de stora inköpsvolymerna och förberedelse av e-arkiv. Lönerapporteringen skall bli pappersfri under 2013 (Lön 2.0) Införandet av digital fakturahantering är påbörjad, kommer vara igång E-lön erbjuds alla anställda. Av de anställda är det endast 6 % som valt e-lön. E-handel kommer inte att införas under mandatperioden. Lön 2.0 är igångsatt och beräknas vara fullt genomförd sommaren Verka för social hållbarhet inom besöksnäringen 1)Genom stöttning av lokala företag och därmed möjlig-göra konkurrenskraftighet. 2) Dra nytta av uppkomna erfarenheter i Leaderprojekten. Detta är gjort genom Leaderprojekt Mittskåne och Lundaland.

3 Mångfald Delvis uppnått Fortsätta arbeta för jämställda och rättvisa löner, bland annat med hjälp av Lönevågen och tydliga lönekriterier. Framtagande av lönekriterier som är tydliga och som utgår från verksamhetens uppdrag och behov Lönevågen genomförs årligen och används som underlag inför löneöversynerna. I analysen framkom inte löneskillnader beroende av kön. Arbetet med nya lönekriterier är igångsatt och överläggningar med arbetstagarorganisationerna inledda och beräknas vara klart mars/april Genom nytänkande och kompetensbaserad rekrytering fortsätta att arbeta för att bryta den könssegregerade arbetsmarknaden samtidigt som vi slår vakt om den framtida kompetensförsörjningen. Riktlinjer för rekrytering tas fram och kommuniceras i organisationen. Utbildningar i kompetensbaserad rekrytering tillhandahålls. Eslövs kommun har under 2013 tagit fram nya rutiner för rekrytering som började gälla den 1 november. Rutinerna för rekrytering har kommunicerats till kommunens chefer i olika sammanhang, bland annat genom personalavdelningens frukostmöte för chefer. Utbildning i kompetensbaserad rekrytering kommer att planeras in. Stödja och samordna arbetet med att hitta olika möjligheter för att erbjuda alla anställda heltidstjänst. Åtgärder vidtas i hela kommunen för att öka antalet heltidstjänster. Antalet heltidstjänster bland tillsvidareanställda ska vid utgången av 2013 uppnått 75 % och 100 % vid utgången av Målet ej uppfyllt Mandatperiodens mål är vid utgången av 2013 uppnådd till 70 %. Skapa förutsättningar för en god hälsa för alla kommunens invånare Genom våra kommunala verksamheter och genom positiv information om kommunens verksamheter inom området. Mäts dels i välfärdsbokslutet och genom medborgarundersökningar. Välfärdsbokslutet för 2013 kommer att redovisas under våren Medarbetarenkät för kommunens anställda är genomförd 2013, analys är inte färdigställd. Men visar på att personalen i stort trivs bra på jobbet och känner en stolthet över sitt arbete. Bo och verka i Eslöv Vidareutveckla den aktiva näringslivspolitik som kommunen bedriver i samarbete med företagen. Genomföra minst 50 företagsbesök under året, genomföra en näringslivsdag under året. Både genomförandet av minst 50 företagsbesök och genomförande av näringslivsdag är uppnådda.

4 Färdigställa Källebergsplanen, ha startat planprogram för nästa industriområde (Östra Asmundtorp) Ha medverkat till en förbättrad skyltning kring infarterna, bland annat genom att annonsera att vi har ledig industrimark. En bredbandspolicy tas fram för hela kommunen. Mäts genom att Eslöv årligen ökar i olika näringslivsrankning av kommuner. Färdigställandet av Källebergsplanen är ej uppnådd. Frågan har övertagits av Miljö och Samhällsbyggnad tillsvidare. Planprogram för nästa industriområde är påbörjad, beställning är lagd till Miljö och Samhällsbyggnad, som äger frågan tillsvidare. Arbetet med att förbättra skyltningen kring infarterna är påbörjad men genomförande av ändrade skyltning är inte gjord. Bredbansstrategi är fastställd i fullmäktige. Ökad näringslivsrankning visar inte på någon ökning. Men det beror på faktorer som vi själva inte kan påverka t.ex. hur stor andel som konkurrensutsätts. Aktivt delta i det regionala arbetet kring ESS och tillvarata kommunens intressen. Förslag till strategi delges nämnderna för synpunkter under våren 2013 och en strategi för hela kommunen antas inför sommaren Vi skall aktivt marknadsföra Eslövs kommuns markberedskap i Markregister Syd Målet delvis uppnått Någon strategi har inte delgivits nämnderna. Någon strategi för hela kommunen är inte antagen. Detta med anledning av det ekonomiska läget i Europa. Aktiv marknadsföring av Eslövs kommuns markberedskap i Markregister Syd är gjord. Ta initiativ i den fysiska planeringen och byggandet av det framtida Eslöv och verka för att samtliga förvaltningar aktivt bidrar i planfrågor med hänsyn till boende, verksamma och miljö Ha genomfört aktualitetsförklaring av de gällande översiktsplanerna i kommunen och definierat vilka områden som skall ses över, ha startat en markanvisningstävling för ett nytt hotell i Eslöv, ha startat ett exploateringsprojekt på stadsdelen Långåkra i Västra Eslöv, ha bjudit in intressenter till ett projekt kring hållbart boende. Samtliga förvaltningar ska löpande vara delaktiga i översiktsplaneringen. Syftet är att förbättra framförhållningen på behovet av utbyggnad av den kommunala servicen. Målet delvis uppnått Målet genomförande av aktualitetsförklaring gällande översiktsplanen i kommunen är påbörjad. Remissomgång har gjorts men ärendet har inte redovisats för kommunstyrelsen eller fullmäktige, det sker under våren När det gäller markanvisningstävlingen inväntas detaljplan för Sallius. Exploateringsprojektet på stadsdelen Långåkra kommer komma igång tidigast Arbetet med att samtliga förvaltningar ska vara delaktiga i översiktsplanen är delvis uppnådda och arbetet kommer fortlöpa under Verka för ökad omsättning i besöksnäringen Genom stöttning av lokala företag och därmed möjliggöra konkurrens-kraftighet. Dra nytta av uppkomna erfarenheter i Leaderprojekten Kunskapen hos företagen genom Leaderprojekt har ökat.

5 Medborgarfokus och bemötande Utveckla dialogen med medborgarna genom olika sätt att kommunicera. Medborgarna och företagen ska uppleva en förenklad kommunikation med kommunen, hemsidan utvecklas så att fler tjänster kan hanteras direkt via medborgarkontor och via e- tjänster, vilket mäts via olika undersökningar. Marknadsföringen av kommunen ska förbättras. Mäts genom befolkningsutvecklingen och olika mätningar. Företagslotsen är igång (företagen ska uppleva en förenklad kommunikation) Mätning/medborgarundersökning om hur medborgarna bland annat upplever kommunikationen med kommunen kommer att genomföras våren Under året har en dialogaktivitet genomförts med unga medborgare och politiker. Under säkerhetsmässan på Karidal genomfördes dialog med äldre. En översyn av processen för kommunens synpunktshantering har genomförts. Hela Eslöv ska prata startar hösten 2013 och kommer att pågå under 2014 som är ett projekt som syftar till att vi ska förbättra servicen och dialogen för medborgarna. Arbeta för att alla förvaltningar utökar samarbetet kring barn- och ungdomsverksamheter. Följa upp barns och ungdomars levnadsvillkor. Mäts i olika undersökningar och välfärdsbokslutet Ett antal projekt som bygger på Folkhälsoenkäten Barn och Unga har initierats inom ramen för den sociala investeringsbudgeten I alla beslut och åtgärder som rör barn utgå ifrån barnets bästa samt rätten till delaktighet och likabehandling i enlighet med barnkonventionen. I alla beslut och åtgärder som rör barn inom kommunen ska utgångspunkten vara barnets bästa samt rätten till delaktighet och likabehandling, vilket ska framgå av alla beslut. Målet delvis uppnått En grupp barnrättsstrateger har utbildats och ett pilotprojekt inom ett skolområda inleddes under hösten En implementeringsstrategi för att garantera ett barnperspektiv vid alla beslut skapades under hösten Arbetet pågår.

6 God ekonomisk hushållning Samordna samtliga nämnders och utskotts mål för ekonomisk hushållning. Medverka till förbättrat resursnyttjande genom ökad inköps- och betalningskontroll. Elevernas resultat i grundskolan ska förbättras. Vid behov ska stöd från andra verksamheter i kommunen ges till grundskolan. Avtals-och fakturakontroll, rådgivning, uppföljning och stöd. Mål uppfyllt Elevernas resultat i grundskolan har förbättrats. Kommunen har genomfört LOU utbildningar för företagare. Inköpsrådgivning, avtals- och fakturakontroller genomförs löpande. Rådgivning och stöd har gjorts i samband med kommunens upphandling. Driftredovisning (miljoner kronor) Bokslut Bokslut Bokslut Budget Intäkter 30,0 22,6 23,9 19,9 Kostnader -106,8-100,8-100,1-97,7 Driftnetto -76,8-78,2-76,2-77,8 Budgetavvikelse -0,1-0,8 1,6 Investeringsredovisning netto (miljoner kronor) Projekt Total budget Redovisat Budget Redovisat Avvikelse t.o.m Lön 2.0-1,6-1,0-1,0-1,0 0, Elektroniskfakturahantering -0,5-0,3-0,5-0,2 0, Beslutsstödssystem -0,2 0,0-0,2 0,0 0, Platina -0,5-0,1 0, Marieholmsbanan -45,0-0,1-44,9 0,0 44,9 Summa -47,3-1,4-47,1-1,4 45,7 Verksamhetsmått Redovisat Redovisat Redovisat Antal diarieförda handlingar Antal diarieförda ärenden Antal beslut i kommunfullmäktige

7 Ekonomi och verksamhet Kommunledningskontoret visar ett överskott på 1,6 miljoner kronor. Främsta anledningen är ökade intäkter. Intäkterna för kommunens arrendeavtal har blivit högre än budget. Intäkterna för tolkförmedling samt interna intäkter har avvikit positivt mot budget. Samtidigt har kommunledningskontoret haft högre kapitalkostnader och kostnader inom Samhällsplanering för bland annat drift av flygfältet som blivit högre än budget. De externa projekt som bedrivits under året har inte varit med i Kommunfullmäktiges antagna budget. Utfallet av de externa projekten påverkar inte resultatet, utan resulterar i avvikelser på kostnads- och intäktssidan mot budget. Eslövs kommun bedriver tillsammans med sin partnerkommun Lugazi, i Uganda, ett projekt med ekonomiskt stöd från Swedish International Centre for Local Democracy. Projektet startade under 2013 och kommer pågå under tre år. Projektet syftar till att stärka den lokala demokratin i Lugazi. Detta görs dels genom att hjälpa till med organisation av avfallshantering, men även utbildning av befolkning i avfallsortering och stötta Lugazis lärare som ska utbilda alla barn i miljötänkande. Projektet fortskrider och beräknas överträffa de mål som är uppsatta för treårsperioden. Besöksnäringen har under året varit projektägare för det externa Leaderprojektet Destination MittSkåne. Målet med projektet är att ta tillvara och utveckla Eslöv, Höör och Hörby till en intressant turistdestination. Besöksnäringen deltar även i Leaderprojektet LundaLand, ett projekt där landsbygden i södra Eslöv, Lund, Staffanstorp, Kävlinge och Lomma ingår. Målet är att göra området och alla dess kvalitéer tydliga och mer kända både inom och utanför området. Arbetet med rekreationsområdet Laddran, i Marieholm, har resulterat i en damm och gångstigar. Under 2014 kommer möblering av området att ske. Projektet finansieras till största del av statliga bidrag och kommer att avslutas under Eslövs kommun förärades under 2013 utmärkelsen Årets säkerhetskommun av säkerhetsföretagens branschorganisation. Detta visar att kommunen håller en hög standard på det arbete som initieras och följs upp av kommunledningskontorets säkerhetsverksamhet där Örat mot Marken är en viktig komponent. På årets näringslivsdag deltog fler än 70 företag i företagsmässan på Stora torg. Både företagsmässan och seminarierna var väl besökta. Dagen avslutades med galakväll där priser och stipendium delades ut. Både kostnaderna och intäkterna blev högre än budget. Näringslivsdagen visade totalt sätt ett överskott. Arbetet med sociala investeringsfonden är igång. Under året har åtta projekt beviljats ur den sociala investeringsfonden. Projektens syfte är att verka för minskade skillnader i hälsa. Den sociala investeringsbudgeten har upprättats för att kunna täcka tröskelkostnader, öka förvaltningsövergripande samverkan och för att ta tillvara goda idéer ute på förvaltningarna.

8 Kommunledningskontoret har beviljats medel ur den sociala investeringsfonden för projektet Hela Eslöv ska prata. Projektet genomförs tillsammans med Kultur och Fritid samt Miljö och Samhällsbyggnad. Syftet med detta projekt är att förbättra servicen och dialogen för medborgarna. Projektet startade september Under hösten genomfördes utbildningar, studiebesök, jobbskuggning och kunskapsutbyte med de personer som ingår i projektgruppen. Det genomfördes också en medborgardialog på Säkerhetsmässan där målgruppen var äldre. Projektet kommer fortlöpa till december Under året har en rad investeringar genomförts. I kommunens ärendehanteringssystem, Platina, har ny modul installerats för att uppfylla kraven i rutiner för hantering av externa avtal. Inom investeringen elektronisk fakturahantering har arbetet under året möjliggjort att kommunen under 2014 kommer kunna ta emot fakturor elektroniskt. I projektet Lön 2.0 har arbetet under året inriktats på att introducera fler av kommunens verksamheter i BeSched. BeSched är ett verksamhetsystem som underlättar bland annat schemaläggning, bemanning, lönerapportering och uppföljning av personalkostnader. Systemet säkerställer att ersättningar enligt avtal verkställs. Största delen av kommunens verksamheter använder idag BeSched. Under våren 2014 kommer system eller motsvarande självservicesystem vara infört inom i stort sett alla kommunens verksamheter. Investeringsprojektet Lön 2.0 kommer slutföras under Inga investeringar inom beslutstödsystem och Marieholmsbanan är gjorda under 2013.

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Ordförande: Johan Andersson Förvaltningschef: Eva Hallberg Resultat: Överskott på 0,6 miljoner kronor Måluppfyllelse: De flesta av målen är uppfyllda. Nämndens delmål Långsiktigt

Läs mer

Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret

Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen, Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eje Ringborn Vårt uppdrag Vi svarar för Kommunledningskontoret svarar för att Kommunfullmäktiges och Kommunstyrelsens

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eva Hallberg Uppdrag Svarar för Beredning och verkställande av kommunfullmäktiges, kommunstyrelsens, kommunstyrelsens arbetsutskotts, arbetsgivarutskottets,

Läs mer

Översikt samtliga nämnders mål i Eslövs kommun, mandatperiod 2011-2014. Prioriterade mål Nämnd Mål

Översikt samtliga nämnders mål i Eslövs kommun, mandatperiod 2011-2014. Prioriterade mål Nämnd Mål Översikt samtliga nämnders mål i Eslövs kommun, mandatperiod 2011-2014 Prioriterade mål Nämnd Mål God ekonomisk hushållning AoF Sänka kostnaderna för försörjningsstödet. BoF Alla elever ska kunna läsa

Läs mer

Kommunstyrelsen/Kommunledningskontoret. Årsredovisning 2011 för Kommunstyrelsen/Kommunledningskontoret. Kommunledningskontorets delmål

Kommunstyrelsen/Kommunledningskontoret. Årsredovisning 2011 för Kommunstyrelsen/Kommunledningskontoret. Kommunledningskontorets delmål Kommunstyrelsen/Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eje Ringborn Årsredovisning 2011 för Kommunstyrelsen/Kommunledningskontoret Kommunledningskontorets delmål Långsiktigt

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Ordförande: Cecilia Lind Förvaltningschef: Eva Hallberg Ekonomi och verksamhet Prognos och analys av driftutfall Kommunledningskontoret prognostiserar ett underskott på 0,4 miljoner.

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern

Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Antagen av kommunfullmäktige Antagen av: Kommunstyrelsen 130/2019 2019-06-17 Dokumentnamn: Personalpolicy för Örnsköldsviks kommunkoncern Ärendebeteckning:

Läs mer

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg,

STRATEGI. Dokumentansvarig Monica Högberg, Dokumentansvarig Monica Högberg, 0485-470 11 monica.hogberg@morbylanga.se Handbok Personal STRATEGI Beslutande Kommunstyrelsens 257 2015-11-03 Giltighetstid 2015-2019 1(6) Dnr 2015/000275-003 Beteckning

Läs mer

Beslutsunderlag Beräknade kostnader för Överförmyndarnämnden Tillägg som nämnden har att ta ställning till.

Beslutsunderlag Beräknade kostnader för Överförmyndarnämnden Tillägg som nämnden har att ta ställning till. E S LÖ VS KO M v Sammanträdesprotoked Sida 8 (18) 2013-09-04 7013-09- 18 39 C517-N, 000,00i ( udget 2014, plan 2015-2016 Ärendebeskrivning Enligt budgetprocessen har att senast den20 september lämna sitt

Läs mer

Personalpolitiskt Program

Personalpolitiskt Program Personalpolitiskt Program Landskrona kommuns personalpolitiska målsättning Kommunens personalpolitik är ett strategiskt medel för att kunna ge kommunens invånare omvårdnad, utbildning och övrig samhällsservice

Läs mer

Medarbetar- och ledarskapsprogram

Medarbetar- och ledarskapsprogram Medarbetar- och ledarskapsprogram Antagen av kommunfullmäktige 2018-01-29 Ansvarig förvaltning: Kommunledningskontoret Ansvarig tjänsteman: Personalchef Innehåll Välkommen till Vaggeryds kommun... 3 Vision

Läs mer

Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2015-2018 Vårt uppdrag - vårt ansvar I ekokommunen Eslöv ansvarar Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för energi- och klimatarbete samt att tillgängliggöra och

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Alvesta kommun

Jämställdhets- och mångfaldsplan för Alvesta kommun Antagen: KF 185 2015-12-15 Jämställdhets- och mångfaldsplan för Alvesta kommun 2016-2018 Inledning Alvesta kommun ska bedriva ett aktivt jämställdhets- och mångfaldsarbete som utgår från den grundläggande

Läs mer

Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017

Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017 Plan för jämställdhet och mångfald 2015-2017 Innehållsförteckning Inledning... 2 Mål och åtgärder 2015-2017... 4 Arbetsförhållanden...4 Underlätta förvärvsarbete och föräldraskap...5 Trakasserier och sexuella

Läs mer

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET

Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 KULTURVERKSAMHET Delårsrapport 2018 Driftredovisning Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse Fg helår Kulturverksamhet

Läs mer

Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser

Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser Dnr BTN13/65 RIKTLINJE Riktlinje för gestaltning av kommunens allmänna platser i stadskärnan, hamnen och övriga strategiska platser Antagen av Bygg- och tekniknämnden 2015-12-15 Dnr BTN13/65 2/6 Innehållsförteckning

Läs mer

Vision 2030 Burlövs kommun

Vision 2030 Burlövs kommun Vision 2030 Burlövs kommun Den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur. Målorden för Burlövs kommun är: Trygg & nära, Grön & skön, Liv & rörelse Alla som bor och vistas i Burlövs

Läs mer

Nämndens årsredovisning 2017

Nämndens årsredovisning 2017 Nämndens årsredovisning 2018-01-15 Nämndens årsredovisning Nämnden för Valnämnd www.kungsbacka.se Innehållsförteckning 1 Året som gått... 3 1.1 Sammanfattande analys... 3 1.2 Årets resultat... 3 1.3 Viktiga

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

Mål för Servicenämnden för perioden 2011-2014

Mål för Servicenämnden för perioden 2011-2014 ESLÖVS KOMMUN Service och Teknik Kurt Strömberg SOT.2011.0087 2011-05-02 Dnr 1( () 0.11 Ink 2011 Servicenämnden Mål för Servicenämnden för perioden 2011-2014 Ärendebeskrivning Servicenämnden skall under

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun

Mål för mandatperioden 2011 2014. Vård och Omsorg. Eslövs kommun Mål för mandatperioden 2011 2014 Vård och Omsorg Eslövs kommun Verksamhetsidé Vård och Omsorg ska arbeta för att skapa goda levnadsförhållanden för de kommuninvånare som har behov av vård och omsorg, och

Läs mer

Delårsbokslut Kommunledningsstab

Delårsbokslut Kommunledningsstab Delårsbokslut 2018 Kommunledningsstab Delårsbokslut 2018 2(8) Innehållsförteckning Viktiga händelser...4 Ekonomikontor...4 Kommunledningskontor...4 Personalkontor...4 Ekonomiskt utfall/finansiell analys...4

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy

Arbetsmiljöpolicy. Arbetsmiljöpolicy Arbetsmiljöpolicy Innehållsförteckning Kommunens målsättning 3 Definition av begreppet arbetsmiljö 3 Regelverk 3 Delegation 4 Systematiskt arbetsmiljöarbete undersöka, åtgärda och följa upp 4 Samverkan

Läs mer

PLAN FÖR LIKA BEHANDLING

PLAN FÖR LIKA BEHANDLING PLAN FÖR LIKA BEHANDLING PLAN FÖR LIKA BEHANDLING MÅL Haninge kommun är en jämlik kommun där medarbetarnas olikheter betraktas som en tillgång i den dagliga verksamheten och bidrar till ökad tillgänglighet

Läs mer

Personalpolitiskt program för Söderköpings kommun Antaget av Kommunfullmäktige

Personalpolitiskt program för Söderköpings kommun Antaget av Kommunfullmäktige Personalpolitiskt program för Söderköpings kommun 2015-2020 Antaget av Kommunfullmäktige 2015-05-12 1. Programmets roll i styrkedjan Kommunfullmäktige har fastställt hur kommunens styrkedja ska fungera.

Läs mer

Personalpolitiskt program 2009

Personalpolitiskt program 2009 Personalpolitiskt program 2009 Antaget av kommunfullmäktige 2009-02-25 8 2 PERSONALPOLITISKT PROGRAM I VÅRGÅRDA KOMMUN Vårgårda kommuns personalpolitiska program är ett övergripande idé- och styrdokument

Läs mer

Kommunstyrelsens inriktnings- och effektmål 2015

Kommunstyrelsens inriktnings- och effektmål 2015 Kommunstyrelsens inriktnings- och effektmål Nämnd/styrelse: Kommunstyrelsen År: Förvaltning/bolag: Kommunstyrelsens förvaltning Kommun- Inriktningsmål Effektmål gemensamt mål Nr. Önskvärt resultat: Nuläge

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen Stockholms stad Sekt: idrottsförvaltningen Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen INLEDNING Sektion 37 inom Vision Stockholmsavdelningen verkar för att öka medlemmarnas själv- och medbestämmande

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2009-2011 Överförmyndarnämnden Inledning 3 Verksamhetsidé 4 Verksamhet 5 Nöjda medborgare 5 Bra kvalitet 5 Medarbetare 6 Trygg, säker och utvecklande arbetsmiljö 6 Delaktighet och inflytande

Läs mer

Kommunfullmäktiges vision och mål Antagna den 26 november Habo den hållbara kommunen för hela livet

Kommunfullmäktiges vision och mål Antagna den 26 november Habo den hållbara kommunen för hela livet Kommunfullmäktiges vision och mål 2016-2019. Antagna den 26 november 2015 108 Habo den hållbara kommunen för hela livet I Habo kommun ska alla få plats och känna sig välkomna oavsett ålder, etniskt ursprung,

Läs mer

Jämställdhetsplan

Jämställdhetsplan Jämställdhetsplan 2015-2017 Tyresö kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare för såväl kvinnor som män. Alla individer ska ges lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter oavsett kön. Det ska finnas

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2016

Granskning av delårsrapport 2016 Granskningsrapport Anna Carlénius Revisionskonsult Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2016 Pajala kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB

Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicy för Samhall AB Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs genom riktlinjer, förhållningssätt,

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy. Inledning

Arbetsmiljöpolicy. Inledning 2014-07-17 1(6) Antagen i kommunfullmäktige 83 2013-08-22 Ansvarig Personalenheten Inledning I det här dokumentet presenteras den kommunövergripande policyn samt en kortfattad presentation av de underliggande

Läs mer

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Ordförande: Peter Melinder Förvaltningschef: Ingela Lundqvist Vårt uppdrag Vi arbetar med Miljö- och hälsoskydd Naturvård Fysisk planering, bygglov och kartor Gator,

Läs mer

Bokslut 2017 KULTURVERKSAMHET

Bokslut 2017 KULTURVERKSAMHET Bokslut 2017 KULTURVERKSAMHET Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 4 Mål och måluppfyllelse...

Läs mer

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren

Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren HANDLINGSPLAN 2017-12-18 Dokument nr: MK 2017/xxx 1(8) Kommunledningskontoret Personalenheten Handlingsplan för hur andelen medarbetare som arbetar heltid ska öka åren 2018-2021 Varför handlingsplan om

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och mångfald 2013-2014

Handlingsplan för jämställdhet och mångfald 2013-2014 Handlingsplan för jämställdhet och mångfald 2013-2014 Antagen av Kommunstyrelsen 2013-09-04, KS/2013:377 Innehållsförteckning Inledning... 3 Diskrimineringsgrunderna... 3 Mål och aktiva åtgärder... 3 Arbetsförhållanden...

Läs mer

Presentation av verksamhetsplan KS Kommunledningsförvaltningen

Presentation av verksamhetsplan KS Kommunledningsförvaltningen Presentation av verksamhetsplan 2017-2019 KS Kommunledningsförvaltningen 3,6 % Hur gick det 2015? Överskott på 4,3 Mkr Lägre personalkostnader p g a vakanta tjänster, lägre kostnader för rehabåtgärder

Läs mer

Beteckning Förslag. 1. Val av justerare och tid för justering Emil Erdelius (MP) Ersättare Stefan Jägnert (SD) Digital justering

Beteckning Förslag. 1. Val av justerare och tid för justering Emil Erdelius (MP) Ersättare Stefan Jägnert (SD) Digital justering KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-01-25 Valnämnd Sammanträde 1 februari klockan 17:00 Särörummet, stadshuset Ärende Beteckning Förslag 1. Val av justerare och tid för justering Emil Erdelius (MP) Ersättare

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör...

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör... VISION och strategisk plan grunden till varför vi gör det vi gör... VISION Tranemo kommun är vårt naturskön naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Chefspolicy för Smedjebackens kommun Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 3 Den 2019-02-18 3 Dnr 2019/00027 Chefspolicy för Smedjebackens kommun s beslut Chefspolicy version 2019-02-05 för Smedjebackens kommun

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Inledning Det kommunala uppdraget formas genom att politiken gör en tolkning av medborgarnas behov och omsätter sin tolkning till prioriteringar i mål- och budgetprocessen. Beslut

Läs mer

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen

Medarbetarpolicy för Samhall AB. Beslutad av styrelsen Medarbetarpolicy för Samhall AB Beslutad av styrelsen 2016-12-15 Medarbetarpolicyn beskriver hur det ska vara att arbeta i Samhall och vad som förväntas av medarbetare och chefer i företaget. Arbetet styrs

Läs mer

Kom igång med Vår arbetsmiljö

Kom igång med Vår arbetsmiljö Kom igång med Vår arbetsmiljö Vår arbetsmiljö är ett verktyg från Suntarbetsliv som involverar medarbetarna i undersökningen av arbetsmiljön. Undersökningsmetoden beaktar såväl risk- som friskfaktorer.

Läs mer

Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald

Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald Främjandeplan för likabehandling, jämställdhet och mångfald 2019-01-01 Box 53 Besöksadress: Telefon: E-mail: Hemsida: 243 21 Höör Södergatan 28 0413-280 00 kommun@hoor.se www.hoor.se 1 Innehåll Innehåll...

Läs mer

Jämställdhetsplan för Eslövs kommun 2010-2013. Under perioden 2010-2013 gäller följande:

Jämställdhetsplan för Eslövs kommun 2010-2013. Under perioden 2010-2013 gäller följande: Jämställdhetsplan för Eslövs kommun 2010-2013 Denna plan är ett stöd och ett verktyg för ökad jämställdhet. Planen är främst avsedd för arbetsledare och medarbetare i organisationen och den förtydligar

Läs mer

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 2010 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För andra året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsstyrelsen

Verksamhetsplan Näringslivsstyrelsen Verksamhetsplan 2010-2012 Fastställd 2009-11-26 33 Inledning 3 Verksamhetsidé 4 Planeringsförutsättningar 5 Samhällsutveckling 6 Ett hållbart växande samhälle 6 Trygg och trivsam kommun 7 Medborgarnas

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik 1 Personalpolitisk handlingsplan attraktiv arbetsgivare Ronneby kommun står för stora utmaningar i framtiden. Omvärlden förändras, våra förutsättningar påverkas av många

Läs mer

Handlingsplan näringslivsfunktionen 2019

Handlingsplan näringslivsfunktionen 2019 Handlingsplan näringslivsfunktionen 2019 *Våra invånare trivs och är stolta över sin plats *Våra invånare är delaktiga genom information och öppen dialog *Våra invånare har ett livslångt lärande *Vår kommun

Läs mer

Personalpolicy för Växjö kommun

Personalpolicy för Växjö kommun Styrande dokument Senast ändrad 2015-03-17 Personalpolicy för Växjö kommun Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Personalkontoret Dokumentnamn Personalpolicy för Växjö kommun Fastställd/Upprättad

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Granskning av Malmö stads kvalitetssystem. Resultat av enkät till samtliga förvaltningar, december 2006

Granskning av Malmö stads kvalitetssystem. Resultat av enkät till samtliga förvaltningar, december 2006 Granskning av Malmö stads kvalitetssystem Resultat av enkät till samtliga förvaltningar, december 2006 Granskningens genomförande Enkät till samtliga förvaltningschefer Frågor inom fyra områden: 1. Demokratisk

Läs mer

Bokslut 2018 FRITIDSVERKSAMHET

Bokslut 2018 FRITIDSVERKSAMHET Bokslut 2018 FRITIDSVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 KULTUR OCH FRITID - Kommuninvånarna ska uppleva

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy 2012

Arbetsmiljöpolicy 2012 Arbetsmiljöpolicy 2012 Fastställd av: Kommunfullmäktige Datum: 20120613 Ansvarig för revidering: Kommunstyrelseförvaltningen Ansvarig tjänsteman: Diarienummer: KS 14-172 >Policy Program Plan Riktlinje

Läs mer

Täby kommun Din arbetsgivare

Täby kommun Din arbetsgivare Täby kommun Din arbetsgivare 1 4 Ledar- och medarbetarskapspolicy 6 KOMPETENSPOLICY 8 Hälsofrämjande policy Täby kommun en arbetsgivare i ständig utveckling att arbeta i täby kommun 10 Lönepolicy Antagen

Läs mer

Ronneby kommuns personalpolitik

Ronneby kommuns personalpolitik Ronneby kommuns personalpolitik Bakgrund Att arbeta i Ronneby kommun är ett välfärdsarbete. Vårt främsta uppdrag är att ge god service till våra medborgare. Det är därför en viktig samhällsfråga att kommunen

Läs mer

Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen 78 %.

Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen 78 %. Emma Nilsson 0413-622 61 2014-01-13 Medarbetarenkät Vård och Omsorg 2013 Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen

Läs mer

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv

Kommunalt handlingsprogram för Eslöv Kommunalt handlingsprogram för Eslöv 2011 2014 Vi tar ansvar En ekonomi i balans är förutsättningen för att driva en politik för Eslöv. Vi tar ansvar för att den kommunala organisationen ständigt utvecklas,

Läs mer

Likabehandlingsplan 2015-2017

Likabehandlingsplan 2015-2017 Antagen ks 227/2014 Sida 1(5) Kommunledningskontoret Anna Olsson anna.olsson@osby.se Likabehandlingsplan 2015-2017 Likabehandlingsplanen beskriver och ger struktur åt likabehandlingsarbetet i kommunens

Läs mer

Förslag till bolagsbildning för besöksnäringen i Mittskåne

Förslag till bolagsbildning för besöksnäringen i Mittskåne KS.2013.0554 2013-12-17 Teresa Andersson 0418-628 22 Kommunstyrelsen Förslag till bolagsbildning för besöksnäringen i Mittskåne Ärendebeskrivning Turismen är en basindustri i Sverige med potential att

Läs mer

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick

Lars Lindkvist (S) Claus-Göran Wodlin (M) ledamot. mellanskåne Diabetesföreningen Eslöv. Paavo Frick Sammanträdesprotokoll Sida 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Albert Sahlin, klockan 14:00-16:30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Lars Lindkvist (S) ledamot Claus-Göran

Läs mer

Barn- och familjenämnden

Barn- och familjenämnden Barn- och familjenämnden Ordförande: David Westlund Förvaltningschef: Kerstin Melén -Gyllensten Övergripande budgetmål för Barn- och familjenämnden Alla elever i Eslövs kommun ska ha behörighet till ett

Läs mer

Mål och inriktning för Regionservice 2016

Mål och inriktning för Regionservice 2016 1(7) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionservice 2015-11-04 DNRGS Driftnämnden för Regionservice Mål och inriktning för Regionservice 2016 Förslag till beslut Driftnämnden beslutar om mål och inriktning

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Verksamhetsplan folkhälsonämnden 2015

Verksamhetsplan folkhälsonämnden 2015 Tjänsteskrivelse Handläggare: Ulrika Lundgren FHN 2014.0110 Folkhälsonämnden Verksamhetsplan folkhälsonämnden Sammanfattning Inom ramen för Mål och Budget och de mätningar som sker utifrån fullmäktiges

Läs mer

Jämställdhets- och mångfaldsplan 2015-2017 Jämställdhets- och mångfaldsplan 2015-2017 Hässleholms kommuns värdegrund Medborgaren i fokus Med respekt för individen Kvalitet som syns Hässleholms kommuns

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 31 mars 2015 kl. 8:00-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 24-28 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

Uppdragsplan. Kommunstyrelsens uppdragsplan KS 2017/1600. Fastställd av kommunstyrelsen den 5 februari 2018.

Uppdragsplan. Kommunstyrelsens uppdragsplan KS 2017/1600. Fastställd av kommunstyrelsen den 5 februari 2018. Uppdragsplan 2018-02-05 Kommunstyrelsens uppdragsplan 2018 KS 2017/1600 Fastställd av kommunstyrelsen den 5 februari 2018. Uppdragsplanen vänder sig till kommunstyrelsens kontor och översiktsplaneringen

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Valdemarsviks kommun år

Kompetensförsörjningsstrategi för Valdemarsviks kommun år Kompetensförsörjningsstrategi för Valdemarsviks kommun år 2019-2021 Innehållsförteckning 1. Bakgrund...3 1.1.Kompetensförsörjningsstrategi...3 2.Analys av nuläge...3 2.1.Avgränsning...4 3.Roll och ansvarsfördelning...4

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Strategi Program Plan Policy >>Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för likabehandling

Strategi Program Plan Policy >>Riktlinjer Regler. Lysekils kommuns. Riktlinjer för likabehandling Strategi Program Plan Policy >>Riktlinjer Regler Lysekils kommuns Riktlinjer för likabehandling Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: 2017-12-14, 175 För revidering ansvarar: För ev. uppföljning och

Läs mer

Uppföljning av omorganisation på kommunledningskontoret

Uppföljning av omorganisation på kommunledningskontoret 2015-03-19 Eva Åström RAPPORT Uppföljning av omorganisation på kommunledningskontoret Bakgrund I budget 2014 framgår att en satsning skulle göras för att öka tillväxten i kommunen genom en samlad strategi.

Läs mer

Bokslut 2018 KULTURVERKSAMHET

Bokslut 2018 KULTURVERKSAMHET Bokslut 2018 KULTURVERKSAMHET Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Driftredovisning... 3 1.2 Årets händelser... 3 1.3 Mål och måluppfyllelse... 3 KULTUR OCH FRITID - Kommuninvånarna ska uppleva bibehållen

Läs mer

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18

Uppdragsplan 2014. För Barn- och ungdomsnämnden. BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Uppdragsplan 2014 För Barn- och ungdomsnämnden BUN 2013/1809 Antagen av Barn- och ungdomsnämnden 2013-12-18 Kunskapens Norrköping Kunskapsstaden Norrköping ansvarar för barns, ungdomars och vuxnas skolgång.

Läs mer

Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige

Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige Tillsammans lyfter vi Kumla kommun! Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige 2014-06-18 Du och jag är Kumla kommun! Kumla kommun har en vision med målet att bli 25 000 invånare år 2025!

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. För arbetsgivaren: För arbetstagarna: Ovriga närvarande: PROTOKOLL 1(2)

ESLÖVS KOMMUN. För arbetsgivaren: För arbetstagarna: Ovriga närvarande: PROTOKOLL 1(2) PROTOKOLL 1(2) 2014-01-14 Förvaltningsövergripande samverkansgrupp Plats och tid Närvarande Stadshuset kl. 13.00 För arbetsgivaren: Eva Hallberg Ordförande För arbetstagarna: Yvonne Hansen Göran Tilly

Läs mer

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015

Fördelning av medel för demokrati- och utvecklingsarbete 2015 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-27 Handläggare Monica Slama Telefon: 08-508 23 092 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Information. Så fungerar samverkan på olika nivåer. Enköpings kommun

Information. Så fungerar samverkan på olika nivåer. Enköpings kommun Information Så fungerar samverkan på olika nivåer Enköpings kommun Foto IBL Innehåll Inledning 5 Detta är samverkansavtalet 6 CSG central samverkansgrupp 8 FSG förvaltningens samverkansgrupp 10 SG enhetens

Läs mer

haninge kommuns styrmodell en handledning

haninge kommuns styrmodell en handledning haninge kommuns styrmodell en handledning Haninge kommuns styrmodell Styrmodellen ska bidra till fullmäktiges mål om god ekonomisk hushållning genom att strukturen för styrning blir begriplig och distinkt.

Läs mer

Policy för medborgardialog för Ängelholms kommun

Policy för medborgardialog för Ängelholms kommun Policy för medborgardialog för Ängelholms kommun 2017-2019 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Policy Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Uppdrag Svarar för Gymnasieutbildning Gymnasiesärskola Uppföljningsansvar för ungdomar Gymnasial

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Kommunledningskontoret Ordförande: Johan Andersson Förvaltningschef: Eva Hallberg Uppdrag Kommunstyrelsen är Eslövs högsta verkställande organ och har ett övergripande ansvar för utvecklingen av den kommunala

Läs mer

DNR: HSNV DNR:

DNR: HSNV DNR: DNR: HSNV 2016-00064 DNR: Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Östergatan 1 Vänersborg Telefon: 010-441 00 00 Webbplats: www.vgregion.se E-post: post@vgregion.se Postadress: Regionens

Läs mer