HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013"

Transkript

1 HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR KULTURVETENSKAPER DATUM: VERSION: AVSÄNDARE: Thomas Bossius KONTAKTPERSON: Thomas Bossius

2 FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå Institutionen för kulturvetenskaper har med sina sju huvudområden stor bredd på sin forskning. Det finns dock många kopplingar såväl metodologiskt som teoretiskt mellan forskare från de olika disciplinerna, och ofta sammanfaller även forskningsområdena. Med utgångspunkt i dessa kopplingar och överlappningar av intresseområden har vi under 2012 enats om fem forskningsprofilområden: Dans- och musikkulturer, Genus kultur och politik, Kulturarv bild och berättelse, Kulturvetenskaplig medieforskning samt Staden kultur och demokrati. Ett sjätte område med arbetsnamnet Visuella kulturer är under uppbyggnad. I vår handlingsplan för perioden knyter vi en rad strategiska satsningar till dessa profilområden. Vårt mål med dessa satsningar är att skapa en större dynamik i vår forskning, att fördjupa och bredda samarbetet inom institutionen, att stimulera och utveckla de nationella, nordiska och internationella nätverken, att stärka vår ställning internationellt, att skapa starkare forskningsansökningar och att använda fakultetsmedlen för forskning på ett effektivare och mera genomtänkt sätt. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra De nyligen formulerade forskningsprofilområdena ska vidareutvecklas. För varje område utses en profilområdeskoordinator med tid avsatt inom anställningen för uppdraget och ett väldefinierat uppdragsinnehåll. Institutionens publiceringsstrategier ska ses över i relation till dels de bibliometriska principer som styr delar av vår medelstilldelning, dels de ökande kraven på Open Access-publicering. Ett halvdagsseminarium kring publiceringsstrategier bör anordnas så snart som möjligt. Institutionen ska göra strategiska satsningar för att underlätta och uppmuntra produktion och publicering av texter på engelska i ledande tidskrifter och på internationella förlag. I satsningarna ingår medel för tid till skrivande, intern granskning, extern språkgranskning samt vid behov tryckbidrag. Potentiella kandidater för inbjudan av internationella gästforskare ska inventeras och en långsiktig plan för sådana inbjudningar upprättas, med hänsyn till tillgängliga finansieringsmöjligheter. En flerårig plan ska upprättas för utlysning av medel för projektplanering (utarbetande av ansökningar om externa forskningsmedel) respektive för meritering för docentkompetens eller ansökan om befordran till professor. Procedurer ska utarbetas för säkerställande av bättre framförhållning i den enskilde lärarens tjänstgöringsplanering för att möjliggöra effektivare användning av tid för forskning inom anställning (koncentration till vissa tidsperioder), både vad gäller den forskningstid som fördelas som del av institutionens ordinarie forskningsuppdrag och den tid som fördelas efter särskild utlysning och ansökan. Möjligheterna till och ändamålsenliga procedurer för en prestationsbaserad fördelning av individuell forskningstid bör utredas. 2 (13)

3 Vårt mål för 2013 detta vill vi uppnå Samtliga profilområden ska ha kommit igång med sin seminarieverksamhet. Samtliga profilområden ska ha påbörjat planeringen av ett internationellt symposium eller kollokvium. Inventeringen av möjligheter till extern forskningssamverkan för vart och ett av profilområdena ska vara påbörjad. En inventering av potentiella kandidater för inbjudan av internationella gästforskare och skapandet av en långsiktig plan för sådana inbjudningar ska vara påbörjade. En flerårig plan för utlysning av medel för projektplanering (utarbetande av ansökningar om externa forskningsmedel) ska vara skapad. Arbetet med att utveckla procedurer för säkerställande av bättre framförhållning i den enskilde lärarens tjänstgöringsplanering för att möjliggöra effektivare användning av tid för forskning inom anställning ska vara påbörjat. Styrdokument för internationell publicering ska vara klara. Vår verksamhetsplan för 2013 så tänker vi göra en riktad satsning påbörjas gällande meritering och projektplanering bland annat genom att medel avsätts för lärares meritering, kompetensutveckling, forskning och forskningsresor, utvecklande av forskningsplaner, sökande av forskningsanslag och postdoktjänster, samt deltagande i konferenser. profilområdeskoordinatorer tillsätts liksom medel för den löpande verksamheten inom respektive profilområde. Koordinatorerna ansvarar för att verksamheten kommer igång tidigt riktade satsningar görs för att stimulera och öka antalet publikationer, främst internationella, genom att skapa profilområdes- och institutionsgemensamma publikationsstrategier, och genom att skjuta till institutionsmedel för språkgranskning och publiceringsbidrag. ett halvdagsseminarium kring publiceringsstrategier hålls senast hösten inom profilområdena görs aktiva satsningar på att skapa nationella, nordiska och internationella nätverk och forskningssamarbeten genom att bjuda in forskare inom området till seminarier och symposier, och genom att besöka internationella konferenser och publicera forskningsresultat på engelska. 3 (13)

4 Så följer vi upp och återkopplar Verksamheten 2013 följs kontinuerligt upp och utvärderas av prefekt och viceprefekt för forskning. Återkoppling sker på ett seniorforskarseminarium i november. Där diskuteras också eventuella åtgärder eller förändringar inför verksamhetsplanen (13)

5 UTBILDNING SOM FÖRNYAR Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå Institutionen för kulturvetenskaper har en bred och omfattande utbildningsverksamhet. Inom institutionen samverkar ämnen som av tradition är grundade i tanken på det livslånga lärandet med ämnen med stark förankring i samverkan med omgivande samhället. I samklang med Vision 2020 vill vi fortsättningsvis värna om den mångfald i kursutbud och den heterogenitet i studentgruppen som ämnena tillsammans bidrar till, och utveckla ämnesöverskridande kurser och program i denna riktning. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra Utbildning på grund- och avancerad nivå Pedagogisk excellens organisera en intern seminarieserie på temat högskolepedagogisk utveckling med bas i den egna verksamheten prioritera lärares pedagogiska och vetenskapliga meritering genom inrättandet av bland annat ett docent- och professorsprogram undersöka möjligheten att använda adjungerade lärare i de program vid institutionen som arbetar tydligt med samverkan (KULTUR, kandidatprogram och Gendering Practices) Internationell profil för att underlätta lärares mobilitet ska rutiner för detta skapas och våra avtal ses över Både bredd och spets utveckla kurser på avancerad nivå i nära kontakt med institutionens forskningsprofiler och de gästprofessorer som finns knutna till institutionen aktivt arbeta med breddad rekrytering, och ta utgångspunkt i de ämnen som attraherar en heterogen studentgrupp 5 (13)

6 Både program och fristående kurser erbjuda ett brett utbud av fristående kurser och dra lärdom av kursstrukturerna i de ämnen som attraherar en heterogen studentgrupp utveckla modeller för att integrera programkurser och fristående kurser, särskilt på avancerad nivå och över ämnesgränserna för att stärka de små och utsatta grundutbildningarna i barn- och ungdomskultur, etnologi och kulturstudier ska vi slå samman dem till en gemensam grundutbildning möjligheten att skapa fler program på avancerad nivå ska undersökas Bildning och livslångt lärande utveckla modeller för att möjliggöra ett bildningsperspektiv i alla utbildningar, och dra lärdom av kursstrukturerna i de ämnen som attraherar en heterogen studentgrupp se över möjligheterna att ge uppdragskurser och vidareutbildningskurser på avancerad nivå som svarar mot behov i kommun, region och landsting skapa en långsiktighet för utvecklandet av uppdragskurser och vidareutbildningskurser på ett sådant sätt att det vitaliserar och fördjupar det befintliga kursutbudet. Kvalitetsdriven utbildning arbeta systematiskt med kvalitetssäkring genom uppföljning av kursvärderingar årsvis utveckla ett systematiskt arbete med mentorer och alumner för kontinuerlig samverkan med arbetsmarknaden Vårt mål för 2013 detta vill vi uppnå Docent- och professorsprogrammet för meritering för docentkompetens eller ansökan om befordran till professor ska ha startat. Diskussioner om nya program på avancerad nivå ska ha startat 6 (13)

7 Vår verksamhetsplan för 2013 så tänker vi göra Utvärdera de avtal för utbyte som redan finns vid institutionen utifrån tanken att de bör främja hela institutionens utbildningsverksamhet. Alla som är behöriga att ingå i Docent- och professorsprogrammet ska senast januari 2013 vara definierade och ha tydliga planer för sina respektive befordringsvägar. Medel för väl definierade åtgärder under året ingår i den allmänna satsningen på meritering etc. Åtgärderna planeras in och görs synliga i de individuella tjänstgöringsplanerna och i timbanken. Avsätta medel för planering av utbildningar på grund och avancerad nivå. Arrangera planeringsdagar för den nya grundutbildningen samt planera för planeringsdagar för program på avancerad nivå. Så följer vi upp och återkopplar Viceprefekt för grund- och avancerad nivå och prefekt följer upp och utvärderar verksamheten. Återkoppling sker på ett storlärarmöte i november 2013 där eventuella åtgärder och förändringar inför 2014 års verksamhetsplan diskuteras. Forskarutbildning Informationen om utbildningen på forskarnivå ska ses över och uppdateras i förhållande till ändringar i GU:s övergripande regelverk för forskarstudier ( Doktorandreglerna ) och i fakultetens regelverk. All information ska göras tillgänglig på institutionens webbplats på både svenska och engelska. Inför nästa utlysning av utbildningsplatser på forskarnivå ska institutionsgemensamma procedurer för beredning av antagningsärenden utvecklas med sikte på att säkerställa såväl kvalitet i antagningsproceduren som rättssäkerhet för de sökande. Underlaget för institutionsgemensamma kurser på forskarnivå (eventuellt även erbjudna på avancerad nivå) ska inventeras med sikte på att anordna minst en sådan kurs per år. Därvid ska övervägas att ge detta kursutbud på engelska. Möjligheterna att erbjuda doktoranderna vägledning för karriärplanering ska inventeras. Sådan karriärplaneringsvägledning kan ha formen av riktade seminarier kring utformning av konferenspapers, externa stipendieansökningar, postdokansökningar etc. 7 (13)

8 Möjligheterna att erbjuda doktoranderna kortare eller längre utlandsvistelser under utbildningens lopp ska undersökas. Existerande internationella nätverk ska inventeras med sikte på användning i detta sammanhang, liksom även för eventuell rekrytering av internationella biträdande handledare. I sammanhanget ska även möjliga källor till finansiering av sådan utlandsvistelse inventeras. Nuläget vad gäller genomgången handledarutbildning ska inventeras för samtliga nuvarande och blivande handledare i forskarutbildningen, och de som ännu inte genomgått sådan utbildning ska uppmuntras att göra detta (inom ramen för tid avsatt för kompetensutveckling). Vårt mål för 2013 detta vill vi uppnå Arbetet med att se över och uppdatera informationen om utbildningen på forskarnivå ska vara klar och ha gjorts tillgänglig på institutionens webbplats på både svenska och engelska. Nya utbildningsplatser på forskarnivå utlyses i mars Institutionsgemensamma procedurer för beredning av antagningsärenden utvecklas och beslutas innan dess. Alla disputerade tillsvidareanställda lärare ska ha påbörjat eller ansökt om plats i handledarutbildningen. Inventeringen av underlaget för institutionsgemensamma kurser på forskarnivå, möjligheterna att erbjuda doktoranderna vägledning för karriärplanering och möjligheterna att erbjuda doktoranderna kortare eller längre utlandsvistelser under utbildningens lopp ska vara genomförda under Vår verksamhetsplan för 2013 så tänker vi göra Medel för tre utbildningsplatser på forskarnivå avsätts. Tid för beredning av antagningsärendena avsätts i samtliga disputerade tillsvidareanställda lärares tjänstgöringsplaner. Så följer vi upp och återkopplar Viceprefekten för forskarutbildning ansvarar för att de nya rutinerna utvärderas och tas upp till diskussion i handledarkollegiet. Eventuella förändringar görs och beslutas årligen. 8 (13)

9 Lärarutbildning Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå Vårt mål är att Institutionen för kulturvetenskapers medverkan i kurser inom lärarutbildningen vid Göteborgs universitet år 2020 kännetecknas av hög vetenskaplig kvalitet med pedagogisk excellens och forskningsanknuten utbildning. Det vill säga att vårt mål är att arbeta för att Institutionen för kulturvetenskaper blir en för lärarutbildningen attraktiv och sammanhållen/ komplett akademisk miljö. Parallellt med medverkan i det ordinarie lärarprogrammet kommer riktade satsningar att göras för att utveckla fortbildnings- och specialiseringskurser. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra Vetenskaplig kvalitet skall företrädesvis säkras genom att stimulera utvecklingen av goda pedagogiska miljöer genom att arbeta aktivt för att integrera Institutionen för kulturvetenskapers pågående forskning i lärarutbildningskurser genom att arbeta systematiskt med kvalitetssäkring genom uppföljning av kursvärderingar såväl som kollegiala granskningar Pedagogisk excellens genom KIL (kompetensutveckling inom lärarutbildningen) arbeta för en fortgående pedagogisk kompetensutveckling för lärare som verkar inom lärarutbildningskurser genom att delta i Institutionen för kulturvetenskapers interna seminarieserie på temat högskolepedagogisk utveckling Riktade satsningar för att möta efterfrågad kunskap från LUN/Skolverksamheten verka genom att utveckla fortbildnings- och specialiseringskurser kommer att initieras genom att - i samverkan - utveckla fakultets- och institutionsöverskridande kurser riktade mot såväl blivande som verksamma lärare 9 (13)

10 SAMVERKAN SOM UTVECKLAR Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå Vårt mål är att Institutionen för kulturvetenskaper ska bli en aktiv och ansvarstagande samhällsaktör som utvecklar kunskap samt sprider sina forskningsresultat genom samverkan med det omgivande samhället. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra Forskning Vidareutveckla kreativa och gränsöverskridande mötesplatser i syfte att skapa en dialog mellan forskare myndigheter, organisationer och allmänheten. Sträva efter att samverka med myndigheter och organisationer i forskningsansökningar, i forskningen och i forskningsspridning för att på så vis stärka en samverkansdialog som ger en ökad plattform för kunskapsbildning och kunskapsspridning. Verka för att forskare ska delta i samhällsdebatten genom att både lyfta fram dem som gör det och skapa kunnande om hur man kan göra det. Utbildning Använda alumner för att förstärka kontakten med arbetsmarknaden. Vidareutveckla de praktikkurser vi har och fördjupa kontakterna med praktikplatserna för att nå ytterligare kunskap om situationen på dessa. Skapa medvetenhet om kulturvetares kompetenser genom praktikplatser. Undersöka möjligheten att öka antalet adjungerade lärare från omgivande samhälle, exempelvis museer, tidskrifter och myndigheter. Verka för samverkansdoktorander med exempelvis museer och myndigheter som Diskrimineringsombudsmannen, Sida osv. Uppdragsutbildning Under perioden ska beslut tas om hur stor satsningen på uppdragsutbildning ska vara. Frågor som måste diskuteras är om den ska bli ytterligare ett ben för institutionen att stå på och växa igenom, eller om den ska vara en mindre biverksamhet. Vad kräver en satsning i form av ökad personal? Hur håller man akademisk nivå på dessa utbildningar? 10 (13)

11 Administration och organisation Under 2013 utlyses på institutionen ett uppdrag som samverkansansvarig. Innehavaren av detta uppdrag får som sitt ansvar att bygga upp en fungerande organisation kring samverkan. Samverkansarbete ska vara meriterande För rekrytering till ledningsuppdrag ska utförda samverkansuppdrag värderas. Vårt mål för 2013 detta vill vi uppnå En samverkansansvarig ska vara tillsatt Arbetet med att skapa en genomtänkt organisation av samverkansuppdraget ska vara påbörjat Vår verksamhetsplan för 2013 så tänker vi göra Under våren 2013 utlyses och tillsätts en ansvarig för samverkan På personaldagarna i oktober 2013 presenteras ett förslag på upplägg och organisation gällande samverkan Så följer vi upp och återkopplar Ansvarig för samverkan rapporterar till ledningsgruppen senast december (13)

12 ARBETSMILJÖ SOM INSPIRERAR Vårt mål för perioden detta vill vi uppnå I rapporten från GU:s arbetsmiljöundersökning 2011 visade resultatet för vår institutions del på en rad problematiska områden. Mycket av detta är åtgärdat, men vårt mål för perioden är att genom ett väl genomtänkt arbetsmiljö- och likabehandlingsarbete göra institutionen för kulturvetenskaper till en stimulerande arbetsplats, där alla oavsett personalkategori känner att de ges möjlighet att utvecklas. Vår handlingsplan för perioden så tänker vi göra Under våren 2013 utarbetar vi en ny och grundligt omarbetad policy och handlingsplan för likabehandlings- och jämställdhetsarbetet på institutionen. Vi ska också vidareutveckla samarbetet mellan likabehandlingsombud, arbetsmiljöombud och prefekt för att därigenom skapa ett mera medvetet och reflexivt arbetsmiljö- och likabehandlingsarbete. Vi ska göra egna årliga arbetsmiljöundersökningar för att för det första följa upp resultatet i GU:s treåriga undersökningar och för det andra - och framförallt - för att mera aktivt kunna följa upp och vidta åtgärder mot de brister som framkommer. Vi ska på ett mera genomgripande sätt än tidigare skaffa en överblick över den enskilde medarbetarens arbetssituation för att motverka överbelastning och ensidighet, och istället kunna skapa en situation som är mångsidig och ger utrymme för kompetensutveckling på alla de områden som ryms inom tjänsten. Vi ska göra riktade insatser för kompetensutveckling för alla personalkategorier och utarbeta bättre rutiner för att möjliggöra vidareutbildning och internationella utbyten för såväl lärare som administratörer. Vårt mål för 2013 detta vill vi uppnå Den nya policyn och handlingsplanen för likabehandling och jämställdhet, liksom de nya rutinerna för samarbetet mellan likabehandlingsombud, arbetsmiljöombud och prefekt, ska vara färdigställda och tagna i bruk. En första egen arbetsmiljöundersökning ska vara genomförd, utvärderad och uppföljd. Arbetet med att skapa nya rutiner för att på ett mera genomgripande sätt få överblick och kunna påverka den enskilde medarbetarens situation ska vara påbörjat. Arbetet med att skapa nya rutiner för kompetensutveckling ska vara påbörjat. 12 (13)

13 Vår verksamhetsplan för 2013 så tänker vi göra Likabehandlingsombud, arbetsmiljöombud och prefekt skapar en ny policy och handlingsplan för arbetsmiljön och likabehandling. Den nya policyn och planen presenteras på ett personalmöte. En enkät för att undersöka arbetsmiljön skapas, och en första undersökning genomförs. Resultatet av undersökningen presenteras och diskuteras på personaldagarna. Så följer vi upp och återkopplar Likabehandlingsombud, arbetsmiljöombud och prefekt ansvarar för att arbetsmiljö- och likabehandlingspolicy och handlingsplan följs upp och utvärderas. 13 (13)

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Psykologiska institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Psykologiska institutionen DATUM: 2014-11-27 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1178 Institutionen för svenska språket DATUM: 2018-11-29 BESLUTAD AV: Karin Helgesson KONTAKTPERSON: Karin Helgesson FORSKNING

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16. Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: BESLUTAD AV: Birgit Karlsson

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16. Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: BESLUTAD AV: Birgit Karlsson HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015/16 Institutionen för Ekonomi och Samhälle DATUM: 150910 BESLUTAD AV: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål för

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Humanistiska fakulteten

Humanistiska fakulteten HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Humanistiska fakulteten DATUM: Förslag 2015-10-13 BESLUTAD AV: Humanistiska fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margareta Hallberg FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2013-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-06 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Marie Demker och

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-12 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Birger Simonson, Malin Broberg och

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KOST- OCH IDROTTSVETENSKAP DATUM: 2014-11-20 AVSÄNDARE: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen

Dnr 2015/4. Verksamhetsplan Institutionen för nordiska språk. Fastställd av institutionsstyrelsen Dnr 2015/4 Verksamhetsplan 2015 Institutionen för nordiska språk Fastställd av institutionsstyrelsen 2015-02-25 Innehållsförteckning Bakgrund och förutsättningar 3 Utbildning på grundnivå och avancerad

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 INST FÖR EKONOMI OCH SAMHÄLLE DATUM: 130823 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2016-10-17 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt Proprefekt Peter Korp Viceprefekt Christel Larsson

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

Psykologiska Institutionen

Psykologiska Institutionen HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Psykologiska Institutionen DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Kompetensförsörjning sker i syfte

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2015-11-27 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam KONTAKTPERSON: Anna Engkvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och strategier enligt

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2013-12-10 FASTSTÄLLD AV: Ulla Mauritzson, prefekt, Mona Lundin, proprefekt, Elisabeth Mellgren,

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2015-10-29 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN

HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2014/15 HANDELSHÖGSKOLAN DATUM: 2014-09-15 VERSION: Ekonomi och Samhälle AVSÄNDARE: Birgit Karlsson KONTAKTPERSON: Birgit Karlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden

HISTFILFAK 2016/108. Mål och strategier. Historisk-filosofiska fakulteten. Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden HISTFILFAK 2016/108 Fastställda av Historisk-filosofiska fakultetsnämnden 2016-12-20 Innehållsförteckning Inledning 3 Utbildning 3 Mål 3 Strategier 3 Forskning 4 Mål 4 Strategier 5 Arbetsmiljö och samverkan

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER DATUM: 2014-12-10 AVSÄNDARE: Institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Psykologiska institutionen

Psykologiska institutionen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019 Dnr V 2018/703 Psykologiska institutionen DATUM: 2018-10-30 BESLUTAD AV: Jesper Lundgren, prefekt KONTAKTPERSON: Jesper Lundgren FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Lärarutbildningsnämnden DATUM: 2014-10-29 BESLUTAD AV: Lärarutbildningsnämnden KONTAKTPERSON: Klas Ternblad, nämndsekreterare FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016-2018 & VERKSAMHETSPLAN 2016 INSTITUTIONEN FÖR ODONTOLOGI DATUM: 2016-03-01 AV: Prefekt Annika Ekestubbe och proprefekt Agneta Robertson i samarbete med professor Mats Jontell tillika

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 fakulteten DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2017-12-05 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2013-11- 06 Fastställt av Fakultetsstyrelsen 6 november. KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Ingrid.Elam@konst.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1011 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-11 BESLUTAD AV: Samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Malin

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN HANDLINGSPLAN 2015-2017 & VERKSAMHETSPLAN 2015 INSTITUTIONEN FÖR KLINISKA VETENSKAPER, SAHLGRENSKA AKADEMIN 2015-01-30, version 1 DATUM: 2015-02-05 AVSÄNDARE & KONTAKTPERSON: Prefekt, Professor Ian Milsom

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014.

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014. Jan Lif Prefekt FUS 1 / 7 2012-05-21 Institutionsstyrelsen Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli 2012 30 juni 2014. Allmänt En

Läs mer

Universitetsledningen

Universitetsledningen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Universitetsledningen DATUM: 2016-09-05 BESLUTAD AV: Rektor 2016-09-05 KONTAKTPERSON: Ingela.Elofsson@gu.se Dnr V 2016/526 FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-11-28 Gällande, fastställd av Konstnärliga fakultetsstyrelsen AVSÄNDARE: Ingrid Elam KONTAKTPERSON: Ingrid Elam Denna

Läs mer

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap

Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap Dnr: ST 2013/281-1.1 Strategi för fakulteten för hälsooch livsvetenskap 2013-2015 Beslutat av Fakultetsstyrelsen för hälso- och livsvetenskap Gäller från 2013-10-24 Beslutat av: Beslutsdatum: 2013-1024

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010 INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= och visioner Strategiplan 2007-2010 och visioner Strategiplan 2007-2010 1. Inledning Vår vision Verksamheten vid Institutionen för mat, hälsa och miljö, MHM,

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN HANDLINGSPLAN 2013-2015 & VERKSAMHETSPLAN 2013 SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN DATUM: 2012-12-03 AVSÄNDARE: Samhällsvetenskapliga fakulteten Birger Simonson, Marie Demker, Karin Fogelberg KONTAKTPERSON:

Läs mer

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Forskningsnämnden Dnr: 2012-114-77 Fastställda: 2012-02-07 Reviderat 2014-03-18 Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Bedömningskriterierna syftar till att säkerställa kvalitet och

Läs mer

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning

Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/1174 Centrum för utbildningsvetenskap och lärarforskning DATUM: 2018-12-06 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, dekan Utbildningsvetenskaplig

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2016 Dnr 2015/ HANDLINGSPLAN 2016-2018 & VERKSAMHETSPLAN 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK DATUM: 2015-10- 19 UTARBETAD AV: Mona Arfs, prefekt viceprefekter och studierektorer arbetsmiljöombuden

Läs mer

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen

IT-fakulteten HANDLINGSPLAN , VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS Dnr V 2018/703 DATUM: BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 IT-fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: IT-fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Margaretha Jansson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2014-11-26 BESLUTAD AV: Fredrika Lagergren Wahlin, prefekt KONTAKTPERSON: Fredrika Lagergren Wahlin, Anna Engkvist

Läs mer

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2013/903 IT-STRATEGI 2014 2020 VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor IT-enheten Beslutsdatum 2014-01-20 Giltighetstid

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-02-15 KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål är

Läs mer

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik

Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik 1 (6) 2017-11-06 Verksamhetsplan 2018, Institutionen för lingvistik Planen är antagen av IS vid Institutionen för lingvistik 2017-12-12 Inledning Institutionen för lingvistiks verksamhetsplan är utformad

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANADE DATUM: 2013-12-23 AVSÄNDARE: Mona Lundin, Elisabeth Mellgren, Sonja Sheridan och Ulla Mauritzson KONTAKTPERSON:

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Utbildningsvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 DATUM: 2016-10-26 DIARIENUMMER: V 2016/526 BESLUTAD AV: Åke Ingerman, ordförande, Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen ake.ingerman@gu.se KONTAKTPERSON: Mats

Läs mer

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet

UFV 2007/1478. Mål och strategier för Uppsala universitet UFV 2007/1478 Mål och strategier för Uppsala universitet Fastställda av konsistoriet den 22 april 2008 Innehållsförteckning Förord 3 Uppsala universitet 4 Ett universitet för framstående forskning 5 Ett

Läs mer

Institutionen för svenska språket

Institutionen för svenska språket HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för svenska språket DATUM: 2016-11-28 BESLUTAD AV: Lena Rogström Dnr: V 2016/923 FORSKNING SOM PÅVERKAR Under den kommande treårsperioden har vi för

Läs mer

Strategisk plan

Strategisk plan 1 (7) -04-26 Beslutad på IS -06-08 Strategisk plan -2018 A. Lägesbeskrivning En av tidigare strategisk plan (2013-2015) visar att vi de tre senaste åren arbetat med fortsatt integration inom institutionen,

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Institutionen för kulturvård DATUM: 2014-11-07 BESLUTAD AV: Institutionsrådet, Kulturvård KONTAKTPERSON: Bosse Lagerqvist FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål och

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Naturvetenskaplig fakultet DATUM: 2014-10-30 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekanus FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA

STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA STRATEGISK PLAN STOCKHOLMS KONSTNÄRLIGA HÖGSKOLA 2016 2019 VISION Stockholms konstnärliga universitet skapar genom sin unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning möjligheter för framtidens

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2019-01-15 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål

Läs mer

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016

Mål och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland 2013-2016 UFV 2011/1998 och strategier för Uppsala universitet - Campus Gotland Fastställd av konsistoriet 2013-06-03 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 2 Förord 3 Uppsala universitet Campus Gotland 3 Ett

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS)

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik och specialpedagogik (IPS) HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/678 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för pedagogik och specialpedagogik Publicerad http://www.ips.gu.se/om-ips/likabehandling/ Beslutsfattare Gäller

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakulteten

Samhällsvetenskapliga fakulteten UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2016 Samhällsvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-01-13 BESLUTAD AV: [Klicka här för att ange text] KONTAKTPERSON: Karin Feuk FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision 2020 Vårt mål

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR

BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR BILAGA RISKANALYS 2019 FORSKNING SOM PÅVERKAR Generationsskifte i forskningsverksamheten samt ökande obalans mellan verksamhetsgrenarna (rekrytering för att täcka behov i utbildningsuppdraget har under

Läs mer

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet

Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet Pedagogisk plan för Linnéuniversitetet 2015-2020 Pedagogik av högsta kvalitet Utveckling av den universitetspedagogiska verksamheten är en viktig strategisk fråga för Linnéuniversitetet. Verksamheten ska

Läs mer

Institutionen för historiska studier

Institutionen för historiska studier HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för historiska studier DATUM: 24 november 2016 BESLUTAD AV: Prefekt och IR KONTAKTPERSON: Helène Whittaker FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Ann-Sofie Axelsson, Akademichef Fastställd:

Ann-Sofie Axelsson, Akademichef Fastställd: för utbildning och forskning vid Inledning :s vision, mål och strategi för utbildning och forskning (hädanefter benämnd VMS-A3 ) beskriver vision och mål för akademins kärnverksamhet utbildning och forskning

Läs mer

HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK OCH SPECIALPEDAGOGIK DATUM: 2013-12- 12 AVSÄNDARE: Mona Arfs, prefekt Marianne Lundgren, pro- prefekt, viceprefekt för utbildning

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 Institutionen för socialt arbete DATUM: 141127 BESLUTAD AV: Prefekt Elisabeth Olin KONTAKTPERSON: Administrativ chef Jimmy Rudelius FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

Diarienummer STYR 2014/973

Diarienummer STYR 2014/973 Diarienummer STYR 2014/973 Naturvetenskapliga fakulteten Vid befordran till en anställning som professor vid naturvetenskapliga fakulteten tillämpas högskoleförordningen (SFS 2010:1064, inledande text)

Läs mer

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning

Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden Inledning Verksamhetsplan för Humanistiska fakultetsnämnden 2016 2017 Inledning I denna verksamhetsplan presenteras kortfattat mål och åtgärder för Humanistiska fakulteten vid Stockholms universitet. Planen utgår

Läs mer

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET

Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga. vetenskapsområdet UPPSALA UNIVERSITET UPPSALA UNIVERSITET TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för befordran av biträdande universitetslektor till universitetslektor vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Dessa riktlinjer tillämpas vid befordran

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Gemensamma förvaltningen DATUM: 2015-10-30 BESLUTAD AV: Universitetsdirektören KONTAKTPERSON: Johan Johansson GEMENSAMMA FÖRVALTNINGEN Mål 1 för 2016 2018

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2017-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. KONTAKTPERSON: Fredrik Engström, prefekt.

Läs mer

HANDLINGS- OCH VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGS- OCH VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGS- OCH VERKSAMHETSPLAN 2014 STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN DATUM: 2013-11-28 VERSION: AVSÄNDARE: Statsvetenskapliga institutionen KONTAKTPERSON: Fredrika Lagergren Wahlin Statsvetenskapliga institutionen

Läs mer

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent

Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent STYRDOKUMENT 1 / 6 dnr P2012/178 Anvisningar för ansökan om antagning som oavlönad docent Publicerad: http://www.hum.gu.se/om-fakulteten/styrdokument/ Beslutsfattare: Humanistiska fakultetsstyrelsens lärarförslagsnämnd

Läs mer

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014

Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Diarienr: V 2014/195 Verksamhetsplan för konstnärliga fakultetskansliet 2014 Konstnärliga fakultetskansliets verksamhetsidé fastställdes av fakultetsstyrelsen 18 september 2013, där fastställs de grundläggande

Läs mer

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande DATUM: 2015-11-09 BESLUTAD AV: Ulla Mauritzson, prefekt KONTAKTPERSON: ulla.mauritzson@ped.gu.se

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan

Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan Statsvetenskapliga institutionen Göteborgs universitet Arbetsmiljöplan 2014-2016 Organisation och prioriteringar Statsvetenskapliga institutionens arbetsmiljöplan styrs av Göteborgs universitets arbetsmiljöpolicy.

Läs mer

Policy för Internationalisering Medicinska fakulteten vid Lunds universitet

Policy för Internationalisering Medicinska fakulteten vid Lunds universitet 1 Dnr M2009/2125 Internationella styrgruppen Policy för Internationalisering Medicinska fakulteten vid Lunds universitet Modern medicinsk vetenskap är beroende av ny teknologi, ökat informationsutbyte

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN 2019 2020, VERKSAMHETSPLAN 2019, RISKANALYS 2019 Dnr V 2018/703 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2018-10-24 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Martin Wiik Johansson FORSKNING

Läs mer

Handlingsplan för samverkan

Handlingsplan för samverkan UTBVET 2017/296 Handlingsplan för samverkan Fakulteten för utbildningsvetenskaper Fastställd av Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper 2017-06-01 Innehållsförteckning Inledning 3 Definition och avgränsning

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 UNIVERSITETSBIBLIOTEKET DATUM: 2013-11-07 FASTSTÄLLD AV: Överbibliotekarie Margareta Hemmed KONTAKTPERSON: Kanslichef Håkan Carlsson FORSKNING SOM PÅVERKAR

Läs mer

JMG, institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOM-institutet

JMG, institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOM-institutet HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 JMG, institutionen för journalistik, medier och kommunikation, inkl SOM-institutet DATUM: 161201 BESLUTAD AV: Ulla Sätereie, prefekt KONTAKTPERSON: ulla.satereie@jmg.gu.se

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN DATUM: Dnr V 2017/703. BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Handelshögskolan DATUM: 2017-10-26 Dnr V 2017/703 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Fortsatt

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 HANDLINGSPLAN 2015 2017 OCH VERKSAMHETSPLAN 2015 JMG, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation UTARBETAD AV: Ulla Sätereie, prefekt Monika Djerf-Pierre, proprefekt, ansvarig för forskning

Läs mer

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse

Handelshögskolan HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN Dnr V 2016/526 DATUM: BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Handelshögskolan Dnr V 2016/526 DATUM: 2016-10-27 BESLUTAD AV: Handelshögskolans fakultetsstyrelse KONTAKTPERSON: Catharina Tillman FORSKNING SOM PÅVERKAR Handlingsplan

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/820 Allmän studieplan för doktorsexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

Personalstrategisk plan för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Personalstrategisk plan för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet 2008-04-01 Dnr EHL 2008/46 Styrelsen Personalstrategisk plan för Ekonomihögskolan vid Lunds universitet 2008-2012 Personalstrategiplanen bygger på följande dokument: Strategisk plan för Lunds universitet

Läs mer

Strategisk plan för Språk- och litteraturcentrum

Strategisk plan för Språk- och litteraturcentrum Strategisk plan för Språk- och litteraturcentrum 2015 2017 Språk- och litteraturcentrums (SOLs) strategiska plan är en fördjupning och konkretisering av de planer som tagits fram av Lunds universitet (LU)

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2017

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2017 HANDLINGSPLAN 2017-2019 & VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR ODONTOLOGI DATUM: 2017-01-01 AV: Prefekt Annika Ekestubbe och proprefekt Agneta Robertson i samarbete med professor Mats Jontell tillika

Läs mer