Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling"

Transkript

1 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling Datum: Onsdagen den 28 mars 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Siv Andersson, Genarp Sven-Erik Sahlée, Genarp Arne Olsson, Genarp Gunnar Jönsson, Genarp Kent Petersson, Genarp Per Sköld, Genarp Ulrika Dagård, projektledare Fokus Genarp, Kommunkontoret Lund Tommy Bengtsson, samhällsstrateg extern finansiering Kommunkontoret Lund Björn Abelsson, styrgrupp Fokus Genarp Lund Karin Nilsson, styrgrupp Fokus Genarp Lund Hanna Gunnarsson, styrgrupp Fokus Genarp Lund Genomgång av långsiktiga åtgärder 1. Förslag om att Lunds kommun tillsammans med Genarpsborna ska arbeta fram ett planprogram för utveckling av Genarps centrum. Genom planprogrammet finns det möjlighet att nå följande målområden i arbetsgruppens handlingsplan. 1. Hyresrätter, bostäder, servicecentrum, 55+ boende 2. Fräschare, mer välkomnande centrum: belysning/skötsel 3. Samlingslokaler 4. Förnyelse av centrum. Styrgruppen för Fokus Genarp ska besluta om arbetsgruppens förslag till att ett planprogram ska arbetas fram för de centrala delarna av Genarp. Förslaget ska lämnas vidare till stadsbyggnadskontoret och byggnadsnämnden för beslut. Björn Abelsson har redan förberett stadsbyggnadskontoret på frågan och målsättningen är att arbetet med ett planprogram för Genarp ska sättas igång under Stadbyggnadskontoret ska även arrangera en så kallad byggherre dialog under 2018 med byggbolag som är intresserade av att bygga i de östra tätorterna utanför Lund.

2 2(5) Kortsiktiga åtgärder Följande kortsiktiga åtgärder ska genomföras eller har genomförts i Genarps under Belysningsåtgärder i Centrumparken. Kommer att vara på plats hösten Belysning i Blomstergården. Arbetsgruppen behöver inte söka några projektmedel eftersom åtgärden finansieras av kommunen. Tekniska förvaltningar har planterat blomsterlökar i Genarp i Centrumparken (övriga platser är Blüchers park, infarten Gödeslövsvägen och längs kyrkogårdsmuren). Bänkarna runt fontänen i Centrumparken har renoverats. Toalett kommer att placeras vid Ekvallen. Färdig under Renovering och upprustning av lekplats i Blüchers park. Färdigt under Arbetet med att återetablera bankomaten i Genarp pågår. Diskussioner pågår med företaget Bankomat AB. Siv Andersson lyfter frågan om att en uppfräschning behövs utanför Medborkontorets gamla lokal. Till exempel skulle det vara lämpligt att ta bort pergolan och att huset där bankomaten tidigare fanns antingen rustas upp eller rivs. Ulrika lämnar vidare frågan om uppfräschning utanför f.d. Medborghuset till Kent Ratcovich på planavdelningen. Huset där bankomaten tidigare fanns är privatägt och ägaren har lämnat in en beställning av ändring av detaljplanen till stadsbyggnadskontoret. En detaljplan är färdig och ska beslutas. Medborgarhuset som mötesplats i Genarp Vid senaste mötet med arbetsgruppen arbetade gruppen fram ett antal förslag avseende förbättringsåtgärder för Medborgarhuset i Genarp. Se nedan: 1. Allmän uppfräschning av Medborgarhuset behövs både invändigt och utvändigt. En underhållsplan för fastigheten önskas. 2. Fasaden behöver målas och putsas upp. 3. Köket behöver byggas om och byggas till med större kapacitet. Gäller även porslin och redskap. Det behövs en inventering av vilka redskap som finns i köket idag. 4. Ny och mer välkomnande entré behövs. Som det är idag är det svårt att få en uppfattning om vilken verksamhet som finns i lokalen. Utomhusmiljön behöver fräschas upp genom växter och belysning.

3 3(5) 5. För att knyta ihop Medborgarhuset tillsammans med parken är det lämpligt med en utgång/entré från den stora salen. Ett trädäck på utsidan mot parken som hänger ihop med den nya entrén hade skapat möjlighet att flytta ut verksamhet utanför huset, samt även skapat möjlighet till att människor och besökare kan sitta ute. På så sätt utvecklas en mötesplats som både hänger ihop ut- och invändigt. 6. Utemiljön kring Medborgarhuset behöver utvecklas generellt. Förslag på servicestation för cyklar vid Medborgarhuset. Likaså en informationstavla med samlad information om Genarps naturområden. 7. För att få ett samband mellan Medborgarhuset, parken och naturreservatet Risen: 1. En tydlig ingång mot Risen från parken. 2. Bättre skyltat ute vid vägen så att besökare hittar till Risen. 8. Ventilationen i lokalen är undermålig och väsnas. Oljudet hörs främst i den stora salen. 9. Det finns brister i den tekniska utrustningen för ljud och bild i den stora salen. Annika, verksamhetschef på biblioteket, ska ta fram en enkel och manual. Problemet är att det är många personer som använder utrustningen och det är lätt att dra ut sladdar och ändra inställningar. 10. Nya gardiner, belysning och färg kan hjälpa till att göra den stora salen mer attraktiv och på så sätt öka uthyrningsfrekvensen av salen. 11. Scenen i stora salen är en säkerhetsrisk. Den lutar så att folk har fallit omkull. 12. Foajé- och garderobsutrymmen behöver ses över. Idag blir det trångt att hänga av sig ytterkläder vid större möten. En allmän uppfräschning av toaletter behövs. 13. Medborgarhusets faciliteter behöver marknadsföras för att kunna hyra ut den stora salen till privatpersoner. Biblioteket ska försöka sprida informationen om uthyrningsmöjligheter i sina kanaler, samt i den interna facebookgruppen för Genarp. Genarps byalag ska försöka sprida informationen via sina kanaler. Eventuellt kan även möjligheten till att ta in catering vid möten i Medborgarhuset marknadsföras. 16 föreningar i Genarp har också skrivit till kommunstyrelsen och påpekat underhållsbehov och förslag till förbättringar för Medborgarhuset. Detta för att Medborgarhuset ska kunna fungera som en modern och tillgänglig lokal för Genarpsbor och föreningar. Bland annat har följande tagits upp i skrivelsen: 1. Köksutrustningen och tekniken i möteslokalerna är dåligt underhållna. 2. Tidigare dyr hyreskostnad för föreningar och privatpersoner. Hyran har nu nästan halverats och det behöver marknadsföras till Genarpsborna så att de blir medvetna om den nya och lägre hyreskostnaden. 3. Lokalerna används och hyrs ut i för liten utsträckning.

4 4(5) 4. Marknadsföring av Medborgarhuset för att attrahera nya hyresgäster, samt för att profilera Medborgarhuset som mötesplats för Genarpsborna. 5. Det finns ingen koppling mellan Medborgarhuset, parken bakom huset och Risens naturreservat. 6. Huset behöver moderniseras i sin funktion och sitt utseende. Husets ritningar behöver ses över för att undersöka om det finns utrymme för förnyelse. Exempelvis en mindre anonym entré. Tisdagen den 10 april mellan kl :00 i Medborgarhuset Genarp ska Siv Andersson, Gunnar Jönsson, Kent Petersson och Per Sköld från arbetsgruppen träffa Elin Gustafsson, ordförande för kultur- och fritidsnämnden och Johan Lambreus Mattsson, ordförande för servicenämnden. Syftet med mötet är att förträdarena för arbetsgruppen ska presentera sina och föreningarnas åtgärdsförslag för Medborgarhuset. Björn Abelsson och Camilla Neptune medverkar från styrgruppen Fokus Genarp. Utvecklingsprojekt i Genarp Parallellt med Fokus Genarp pågår ett utvecklingsprojekt avseende att ta fram projektidéer för utvecklingsprojekt i tätorterna utanför Lund. Projektidéerna ska kunna finansieras med hjälp av externa medel från till exempel Leader Lundaland, Landsbygdsprogrammet, med flera. Inbjudan att delta har skickats till alla hushåll i Genarp och möten har genomförts den 13 februari och 27 februari. Tommy Bengtsson presenterar projektidéer som ha lämnats från mötena i Genarp. Följande projektidéer har lämnats från Fokus Genarp: Cykelväg från Genarp till Kyrkheddinge, anslutning mellan kyrkan och ån vid reningsverket. Program: Landsbygdsprogrammet, investeringsstöd. Status: Staffanstorps kommun är intresserade och samtal förs med Lund. Arbetsgruppen Kommunikation och infrastruktur har lämnat idén och ska eventuellt arbeta vidare på en projektansökan längre fram. Belysning av Centrumparken. Program: Tekniska förvaltningen. Status: Är på gång. Tekniska förvaltningen ska finansiera belysningsåtgärder i Centrumparken. Ska vara färdigt hösten Arbetsgruppen Bostäder och centrumutveckling har arbetat med förslaget. Terrass vid medborgarhuset. Program: Landsbygdsprogrammet, Obs förändrade finansieringskrav. Status: Länsstyrelsen tycker att det är en intressant idé som är möjlig att finansiera inom Landsbygdsprogrammet. Finansieringskraven har dock förändrats och nu är max sökbart belopp 450,000 kr (67,5%) som ska mötas upp av annan offentlig finansiering på 135,000 kr (22,5%) och privat på kr (10 %).

5 5(5) Arbetsguppen Bostäder och centrumutveckling arbetar med frågan och ska ha ett möte med bland andra Leader Lundaland för att söka projektmedel. Presentation av arbetsgruppens arbete den 14 maj Måndagen den 14 maj mellan kl. 18:00 21:00 samlas alla arbetsgrupper som har jobbat i Fokus Genarp hösten 2017 och våren Syftet med mötet är att alla grupper ska presentera sitt arbete under 20 minuter. Per Sköld presenterar arbetsgruppen Bostäder och centrumutvecklings arbete. Varje arbetsgupp har cirka 20 minuter för sin presentation. Arbetsgruppens fortsatta arbete efter Fokus Genarp Frågan kring hur arbetsgruppernas arbete inom Fokus Genarp ska tas upp under mötet den 14 maj. Ett återsamlingsmöte för arbetsgrupperna ska arrangeras i november Övriga frågor Projekt Fokus Genarp kommer att redovisas genom en slutrapport, samt genom att arbetsgrupperna och styrgruppen medverkar under Genarpsdagarna. Nästa möte: Måndagen den 14 maj kl. 18:00 21:00 Medborgarhuset i Genarp. Möte den 10 april kl :00 i Medborgarhuset Genarp, om Medborgarhusets framtid. Företrädare för arbetsgruppen medverkar. Protokollförare: Ulrika Dagård

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling Datum: Onsdagen den 24 januari 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Siv Andersson, Genarp

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy

Läs mer

Minnesanteckningar Arbetsgruppen för bostäder och centrumutveckling

Minnesanteckningar Arbetsgruppen för bostäder och centrumutveckling Minnesanteckningar Arbetsgruppen för bostäder och centrumutveckling 171120 Deltagare: Representanter från Genarp Per Sköld, Genarp Christofer Algotsson, Genarp Fredrik Persson, Genarp Ingemar Svantesson,

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Förvaltning/Nämnd Kommunkontoret 1(6) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: torsdagen den 16 november 2017 Tid: Kl. 18:00 21:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari Närvarande: Eva-Lena Jönsson, Bodil Nilsson, Helena Truedsson, Lena Wetterskog- Sjöstedt, Ylva

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars Närvarande: Bodil Nilsson, Ylva Cole, Anna-Pia Fällmark,, Helene Hansson, Gunnar Jönsson, Franca Smith,

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (5) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:15 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Fokus Genarp. Slutrapport. Gödelöv. med omnejd. Björnstorp. med omnejd. Genarps tätort. Lyngby. Häckeberga. med omnejd. med omnejd

Fokus Genarp. Slutrapport. Gödelöv. med omnejd. Björnstorp. med omnejd. Genarps tätort. Lyngby. Häckeberga. med omnejd. med omnejd Slutrapport Fokus Genarp Gödelöv med omnejd Björnstorp med omnejd Häckeberga med omnejd Lyngby med omnejd Genarps tätort Lunds kommun 2018-06-15 Omslagsbild: Häckebergasjön Fotografi: Eva Marie Johnsson

Läs mer

Slutrapport Fokus Genarp

Slutrapport Fokus Genarp Slutrapport Fokus Genarp Gödelöv med omnejd Björnstorp med omnejd Häckeberga med omnejd Lyngby med omnejd Genarps tätort Lunds kommun 2018-08-15 Omslagsbild: Häckebergasjön Innehåll Förord...4 Fokus Genarp...5

Läs mer

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Arbetsgrupp Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 11:15 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, processledare,

Läs mer

Genomfo rda a tga rder

Genomfo rda a tga rder Genomfo rda a tga rder 2014-03-04 (Efter beslut i styrgrupp) Föreningar har möjlighet att använda skolans lokaler utanför skoltid Beskrivning: Det finns nu möjlighet för föreningar och andra aktörer att

Läs mer

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Arbetsgrupp Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 10:45 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, processledare,

Läs mer

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja?

Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? 1 [6] Referens Charlotte Rydberg Fittja dialogforum - Hur vill du ha din nya park i Fittja? Dag och tid Tisdag 21 februari kl.18-20 Plats Närvarande Fittjaskolans matsal Politiker Adnan Issa (S), vice

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer

12 Augusti Nu ligger skolans framtid i dina händer. Välkommen! Sponsorer 12 Augusti 2013 Nu ligger skolans framtid i dina händer. Sponsorer Välkommen! Dagordning 12 Augusti 2013 Michael Hansson (Ordförande) välkomnar. Summering av vad som pågått under året som gått fram tills

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (7) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138 Planutskott 2013-06-13 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-06-20 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Genomfo rda a tga rder

Genomfo rda a tga rder Genomfo rda a tga rder 2014-03-04 (Efter beslut i styrgrupp) Föreningar har möjlighet att använda skolans lokaler utanför skoltid Beskrivning: Det finns nu möjlighet för föreningar och andra aktörer att

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 juni 2018 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Alexander Wallin (M) Byggnadsnämnden Ann-Christin

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl

Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Bangatan 10 A i Lund Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 15.00 17.40 Ledamöter Ann-Margreth Olsson (s) Kommunstyrelsen

Läs mer

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Vår ref: Susann Gustafson Turist och landsbygdsutvecklare Datum: 2013 04 22 Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Tid: torsdagen den 18 april, klockan 18.30 Plats: Rådde gård, Länghem Närvarande: Dalstorps

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, tisdag den 9 december 2014 kl. 14.30-16.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista

Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Nominering - Årets Landsbygdsprojekt Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Landsbygdsprojekt. Namn på förslaget: Vandringsturism i Vindelfjällen Journalnummer: 2010-1118 Namn på länsstyrelse

Läs mer

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Ann-Christine Selander Anne Kammenhed. Carolina Nordbeck

LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Ann-Christine Selander Anne Kammenhed. Carolina Nordbeck LUNDS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Tid: Klockan 18.00 20.50 Plats: : s lokaler, Annegården, Lund Omfattning: 63 72 Närvarande: Ann-Christin Fast Ann-Christine Selander Anne Kammenhed Bengt Bengtsson Camilla Neptune

Läs mer

Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr

Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Dnr Mötesordning Godkänt dokument - Ronnie Kristola, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, 2014-10-22, Dnr 2013-02707 1. Presentation av deltagare 2. Planeringsförutsättningar 3. Planprocessen 4. Beskrivning av

Läs mer

Nominering - Årets Leader Med checklista

Nominering - Årets Leader Med checklista Nominering - Årets Leader Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: Brandstad Filmbyn Journalnummer: SJV 2009-5635 Namn på LAG grupp som nominerar: LAG Ystad-Österlenregionen

Läs mer

Kommundelsträff i Floda

Kommundelsträff i Floda LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Administrativa enheten Marcus Starcke Kommunsekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Floda Lokal: Floda Lada Tid: onsdagen den 22 augusti,

Läs mer

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl

HSOs lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid s lokaler på Skansvägen 5, Lund Tisdagen den 5 december 2017 kl. 18.00 21.00 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF Lundabygden Ann-Christine

Läs mer

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Synpunkter och förslag till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Från öppet hus 24 september 2015 Så här tycker boende i Eriksberg om utvecklingen av området sammanfattning från öppet hus 24 september

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL. (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL. (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ 2010-05-06 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL. (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN Plats: Nissaforsskolan Tid: Tisdagen den 4 maj 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Erik Petré, Häradsallmänningarnas förbund, Christian Rimpi, Jokkmokks allmänning, Malin Sahlin, Naturskyddsföreningen. Erik Sollander, Carl Appelqvist

Erik Petré, Häradsallmänningarnas förbund, Christian Rimpi, Jokkmokks allmänning, Malin Sahlin, Naturskyddsföreningen. Erik Sollander, Carl Appelqvist MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum 2017-03-23 Diarienr 2017/824 Tid: 2017-03-16 Plats: Deltagare: WTC, Stockholm Ordf: Dan Rydberg Skogsstyrelsen, Tommy Nilsson Sveaskog, Linda Eriksson Skogsindustrierna, Karin

Läs mer

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen

Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen PROTOKOLL 1(5) Datum och tid Torsdag 21 januari 2019, kl 18.00-19.45 Plats Närvarande Övriga närvarande Förhinder Kultur och fritidskontoret, Carlmarks väg 4, Älvängen Dean Kerr Gunilla Wallengren Hans

Läs mer

Kent Carlsson, (s) ordförande Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Kent Carlsson, (s) ordförande Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2010-10-13 1 (4) Tid 19.00 20.45 Plats Närvarande Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Skepplanda Bibliotek Kent Carlsson, (s) ordförande Marie Greger, Tekniska förvaltningen Lone Dockered, primärområdeschef

Läs mer

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade.

Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Ett blomstrande Rosenlund ENKÄTSUNDERSÖKNING 15 företag tillfrågades, 16 personer svarade. Under 2012-2014 har Göteborg stad blivit beviljade ett EU-projekt Ett blomstrande Rosenlund för att Göteborgs

Läs mer

GRUPP 1 Benita Nau Eriksson Kerstin Lindvall Lena Eriksson Johan Eriksson Egon Olejak Maria Larsson Katrin Georges Jan Olsson

GRUPP 1 Benita Nau Eriksson Kerstin Lindvall Lena Eriksson Johan Eriksson Egon Olejak Maria Larsson Katrin Georges Jan Olsson Kv Datum: 2016-04-25 måndagsgruppen och 2016-04-27 onsdagsgruppen Plats: Visningslägenheten på Merkuriusvägen 1, Lidingö Närvarande: Johanna Lisskar Hanna Eriksson Lena Törnvall Tagehus Rotpartner Rotpartner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-03-16 48 (53) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, måndagen den 16 mars 2009, kl 10.00-14.20 Beslutande Viking Jonsson (S), ordf Camilla Anglemark (S) Björn Blid (S) Björn Andersson (M) Olov Osmark

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-06-20 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 9:00-11:15 Beslutande Lars-Erik Wollmér (S), ordförande Carl-Olof Landgren (S) Lars Johnson (M) Sven Sonesson

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Mötesanteckningar Vinningarådet. Välkomna Kjell Hedvall hälsade välkomna.

Mötesanteckningar Vinningarådet. Välkomna Kjell Hedvall hälsade välkomna. Datum:2015-02-04 Sidan 1 av 5 Mötesanteckningar Vinningarådet Tid och plats Vinninga 2015-02-04 Deltagare Se bifogad deltagarlista, 24 personer från Vinninga Från kommunen: Kjell Hedvall, Bertil Jonsson,

Läs mer

dags för fräschare garage och modernare gård

dags för fräschare garage och modernare gård Rissneleden 17 95 dags för fräschare garage och modernare gård Vi jobbar med förnyelsen patricia persson projektsamordnare Håller i kontakten med hyresgästerna under arbetet med förnyelsen. caroline cerbach

Läs mer

Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan 18.00 20.15

Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan 18.00 20.15 Kommunkontoret Sammanträdesprotokoll 1 (5) Utvecklingsavdelningen +46-46-35 57 48 Kommunala Studentrådet susanna.hansson@lund.se Plats och tid: Sessionssalen, Stadshuset tisdagen den 24 maj 2011, klockan

Läs mer

Dialogmöte. Lenhovda 2014 05 26

Dialogmöte. Lenhovda 2014 05 26 2014-06-24 Dialogmöte Lenhovda 2014 05 26 1. Välkomna Presentation av deltagare: PO Ekelund, kommunchef Magda Gyllenfjell, ny projektledare Annie Öhman, planerare/utvecklare Jimmi Olsson, näringslivsutvecklare

Läs mer

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2017/0002

Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Stadshusets sessionssal. 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget Dnr KS 2017/0002 Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista 1 (42) Kommunstyrelsen 2017-11-01 Tid 15.00 Plats Stadshusets sessionssal Följande ärende ska behandlas: 1. Kommunkontorets information om ekonomi och budget

Läs mer

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt 1 (8) Plats och tid 4:anHuset kl 16:00-17:40 Paragrafer 60-63 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 130 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. KS 2015-163 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA

SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA SAMMANSTÄLLNING MEDBORGARDIALOG - KNIVSTA 2018-05-31 1 AFFISCHERNA 2018-05-31 2 ORDMOLN ALLA KOMMENTARER 3 RESULTAT AV BILDER SMÅSTAD 4 RESULTAT DIALOG: Vi har sorterat och kategoriserat alla kommentarer

Läs mer

Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog

Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog 1 [5] Referens Charlotte Rydberg Fittja dialogforum Det smakar gott med dialog Dag och tid Lördag 16 september, kl. 16-18 Plats Närvarande Mångkulturellt centrum (i samband med Allmändalen) Politiker Pia

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG Ärende: Datum/plats: Närvarande: Årsmöte 2015-03-18 Missionskyrkan Mona Tulokas Carlsson Sara Friberg Tobias Andersson Björn Dahlin Björn Jernström Samt ca

Läs mer

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete 6 november 2013 Dnr KS 190/2013 Strategisk planering Mirja Thårlin Kommunstyrelsen Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete Det reviderade utvecklingsprogrammet för Västerhaninge

Läs mer

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163

Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 138 Föreningslån till Fegens bygdegårdsförening. (AU 130) KS 2015-163 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets

Läs mer

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder)

Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ide lista (konkreta fo rslag pa a tga rder) Ej beslutade åtgärder, prioriteringar från höstmötet 2017. Övriga idéer är inte rangordnade. Förskola och skola Större skola, större matsal och bättre underhåll

Läs mer

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ

Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ Fastställt av kommunstyrelsen 31 augusti 2016, 118 HANDLINGSPLAN CENTRALA LAXÅ 1 Handlingsplan För att följa upp utvecklingsplanen för Centrala Laxå, har vi utvecklat en handlingsplan. Syftet med handlingsplanen

Läs mer

Sammanställning. Resultat av workshop genomförd

Sammanställning. Resultat av workshop genomförd Sammanställning Resultat av workshop genomförd 2014-10-22 Förslag gällande utveckling av Sjötorp som besöksort Förslag poäng Övernattning Utökade bäddplatser 0 Total summa 0 Kulturmiljö Bevara den genuina

Läs mer

Styrgruppsmöte överenskommelsen

Styrgruppsmöte överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (8) Styrgruppsmöte överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:45 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden

PLANUPPDRAG. Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås. Byggnadsnämnden 2013-06-04 Dnr 2011/111-BN-213 Lovisa Gustavsson Tel 021-39 00 00 Byggnadsnämnden Detaljplan för Björnögården, Norra Björnö 1:1, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan Fastighetskontoret har från Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, kommunkontoret

Läs mer

Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun

Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun MINNESANTECKNINGAR Beredningsuppdrag Trygg och säker kommun Beredning: Beredning för samhällsutveckling Uppdrag: Trygg och säker kommun Tid: 27 september 2016 kl. 13:30-16:00 Plats: Stadshuset, Grå Närvarande:

Läs mer

Byastämma i Degeberga

Byastämma i Degeberga Minnesanteckningar Kommunledningskontoret 2013-11-21 Hanna Nicander Byastämma i Degeberga Plats: Tingshuset i Degeberga Tid: 2013-11-21, kl. 18:30-20:45. Deltagande politiker: Pierre Månsson (FP), Heléne

Läs mer

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2013-03-05 Adelöv Framtidsgrupp Datum 2013-03-05 Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Adelövs skola Ingemar Karlsson Kjell Persson Uno Ljungberg Eva Engström Kristina Karlsson Gunilla Jansson

Läs mer

Äldres boende. En handlingsplan för att möta äldres skiftande bostadsbehov

Äldres boende. En handlingsplan för att möta äldres skiftande bostadsbehov Äldres boende En handlingsplan för att möta äldres skiftande bostadsbehov Äldres boende 1. Öka kunskapen 2. Öka normaliseringen 3. Ökad tillgänglighet 4. Öka antalet mellanboenden 1:1 Utveckla behovsanalysen

Läs mer

Sundbyholm. ett område i utveckling

Sundbyholm. ett område i utveckling Sundbyholm ett område i utveckling Åtgärder för Sundbyholmsområdet 28 januari 2010 beslutade kommunfullmäktige om en åtgärdsplan för Sundbyholmsområdet. En arbetsgrupp har sedan 2007 arbetat för utveckling

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S)

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S) Sida 1 av 5 Tid och plats 22 maj 2018 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande, tjg ordförande på mötet Jörgen Svensson Mats Erik Nilsson

Läs mer

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02

Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 2013-04-03 Synpunkter Lenhovda Sammanställning av synpunkter inkomna vid vandring i Lenhovda 2013 04 02 TILLGÄNGLIGHET Trottoarerna i centrum är inte tillgänglighetsanpassade vilket gör det svårt för äldre

Läs mer

Politisk planeringsberedning (PPB)

Politisk planeringsberedning (PPB) Politisk planeringsberedning Tomas Carvonen, planeringsansvarig Tomas.carvonen@ostragoinge.se Tel: 044-775 60 18 Mobil: 0709-53 60 19 Sida 1 av 5 Mötesanteckningar Politisk planeringsberedning (PPB) Plats:

Läs mer

Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22

Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22 Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22 Närvaro: Lars Axelsson, Magnus Sandberg, Jan Österberg, Jan Johansson, Max Lundgren, Annelie Feuk, Ulf Klasa, Helén Toivonen, Tomas Karlsson, Besök; Tabita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Protokoll föreningsstämma

Protokoll föreningsstämma 2012-05- 18 Protokoll föreningsstämma 2012-05-09 1. Mötets öppnande Mötet öppnades den 9:e maj klockan 19:04 2. Val av ordförande vid stämman Jens Schou valdes till ordförande för stämman. 3. Val av sekreterare

Läs mer

Plats och tid KVS kl. 14.00 15.45. Ledamöter:

Plats och tid KVS kl. 14.00 15.45. Ledamöter: Plats och tid KVS kl. 14.00 15.45 Ledamöter: Jan-Olof Sewring, ordföranden ledamot socialnämnden Mikael von Krassow, ledamot socialnämnden Greta Lemminge, ledamot PRO Maj-Britt Wallin, ledamot PRO Elfriede

Läs mer

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018

Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Kortversion av samrådsförslag Planprogram för Södra Ryd oktober 2018 Södra Ryds framtid i dina händer Södra Ryd är Skövdes största stadsdel och byggdes ut på 70-talet. Stadsdelen var en del av miljonprogrammet

Läs mer

... Jacob Normark ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden

... Jacob Normark ANSLAG/BEVIS Partille Bygg- och miljönämnden 1 KS-rummet, kommunhuset, kl. 16:00 17:20 Plats och tid 41-47 Paragrafer Hadar Kronberg (M) Kerstin Nilsson (S) Per Carlsson (L) Jakob Normark (KD) Arne Karyd (MP) Katarina Lindström (V) Björn Wolff (SD)

Läs mer

Referensgrupp möte 2010:1

Referensgrupp möte 2010:1 Kallade: Roger Fredriksson, Karin Steen, Lise-Lotte Boldt, Håkan Wedlund, Folke Göransson, Gunnar Lennermo,, och Maj-Liz Hedendahl Närvarande: Karin Steen, Lise-Lotte Boldt, Håkan Wedlund, Jonas Wedebrand,

Läs mer

Social hållbarhet i fysisk planering i Göteborg

Social hållbarhet i fysisk planering i Göteborg Hållbar stad öppen för världen Social hållbarhet i fysisk planering i Göteborg Verktyg och processer kopplade till mål Ulrika Lundquist och Jessica Andersson 20190903 Globalt 1 kap1 : syftar till att

Läs mer

Projekt Graningeskolan

Projekt Graningeskolan Förstudie Projekt Graningeskolan Projektnummer: 11-017-030 1/5 Index 1. Bakgrund... 3 2. Förstudien... 3 3. Målsättningar & Resultat... 3 4. Mätbara resultat... 4 5. Kostnader... 4 6. Slutsatser... 4 7.

Läs mer

informationsmöte NATUR

informationsmöte NATUR Arbetsgrupp Uppströms Sommen informationsmöte NATUR Onsdag 11 december kl. 18 Kommunhuset, Stora sammanträdesrummet Trots arbete med att minska vår klimatpåverkan står det klart att klimatförändringarna

Läs mer

Nominering Årets Leader

Nominering Årets Leader Nominering Årets Leader Härmed nomineras följande förslag till Årets Leader. Namn på förslaget: 321:an Journalnummer: 20093696 Kontaktperson, (namn, telefonnummer och epostadress) i det nominerade förslaget:

Läs mer

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut

Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Utlåtande 2015:81 RI+VIII (Dnr 112-937/2015) Micasa Fastigheter i Stockholm AB:s renovering av Vintertullens äldreboende, kv. Hamnvakten 7 Genomförandebeslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

VÄLKOMNA. Deltagare Thomas Hvitfeldt, Ytterman Projekt AB Kjell Inggårde, Relleco AB. Christer Johansson, Deloitte

VÄLKOMNA. Deltagare Thomas Hvitfeldt, Ytterman Projekt AB Kjell Inggårde, Relleco AB. Christer Johansson, Deloitte VÄLKOMNA Deltagare Thomas Hvitfeldt, Ytterman Projekt AB Kjell Inggårde, Relleco AB Christer Johansson, Deloitte Vi i styrelsen som tillsammans med Thomas och Christer arbetat med att förslaget är Marie

Läs mer

torsdagen den 6 november 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 6 november 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 6 november 2008 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare: Pernilla Ardhe, tfn 046/35 63 39, e-post:

Läs mer

Verksamhet Folkparkens framtid apr.13 apr.14

Verksamhet Folkparkens framtid apr.13 apr.14 Verksamhet Folkparkens framtid apr.13 apr.14 1. 9/4. Årsmöte Folkparkens framtid på Petersgården Kl.19.00. Föredrag av Patrik Grahn: Parken som hälsovård. Kl. 20.30. Årsmöte Folkparkens framtid med val

Läs mer

onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal.

onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 4 mars 2015 kl. 15:00 i Stadshusests sessionssal. Ordförande Sekreterare Anders Almgren Gunnar Jönsson tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

m Britt Nyberg Utdragsbestyrkan

m Britt Nyberg Utdragsbestyrkan 2016-04-04 pensionärsråd Motala Sidal Plats och tid Kommunhuset, KS-salen Måndagen den 4 april 2016, kl. 08.30-12.00. Beslutande Jangunnar Hjalmarsson S Ordf. Caroline Unéus M KS Anne-Lie Liljedahl S SN

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA

FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA FJÄLLE S SAMFÄLLIGHETSFÖRE I G I JÄRFÄLLA Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma den 23 mars 2010. 1 Mötets öppnande. Ordförande Magnus Bergsten hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2 Fråga om

Läs mer

Nominering - Årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - Årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - Årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: s entertainmentcenter Journalnummer: 2011-4719 Namn på

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Gunnar Jönsson, tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

2 Dagordningen fastställs Dagordningen godkänns.

2 Dagordningen fastställs Dagordningen godkänns. Råd för funktionshinderfrågor vid fastighetsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden PROTOKOLL 3/2016 2016-04-04 Tid Måndagen den 4 april 2016 kl 13.00 15.00 Plats Sessionssal B, Tekniska Nämndhuset Justerat

Läs mer

Uppdrag om att fortsätta arbetet med utveckling av Hagalund utifrån Utvecklingsstrategin för Hagalund

Uppdrag om att fortsätta arbetet med utveckling av Hagalund utifrån Utvecklingsstrategin för Hagalund SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen 2015-02-05 SID 1 (7) KS/2013:357 TJÄNSTESKRIVELSE Uppdrag om att fortsätta arbetet med utveckling av Hagalund utifrån Utvecklingsstrategin för Hagalund Sammanfattning

Läs mer

tisdagen den 2 juni 2009 kl i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Följande ärenden kommer att behandlas:

tisdagen den 2 juni 2009 kl i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Följande ärenden kommer att behandlas: Kommunstyrelsen Kallelse/föredragningslista 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen tisdagen den 2 juni 2009 kl. 13.00 i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Ordförande: Mats Helmfrid

Läs mer

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning

Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Julmyra Horse Center framtidens hästhållning Hagar vid Julmyra Horse Center. Projektägare: Julmyras vänner, ideell förening Projektledare: Carin Barrsäter Kommun: Heby Dnr: 81 Jnr: 2011 2137 Projekttid:

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med Nätverket av Bygderåd 150107 på Järnvägshotellet i Flen

Minnesanteckningar från möte med Nätverket av Bygderåd 150107 på Järnvägshotellet i Flen Minnesanteckningar från möte med Nätverket av Bygderåd 150107 på Järnvägshotellet i Flen Närvarande: Yvonne Nilsson Gauffin Flens Hembygdsförening, Krister Karlsson och Mats Frankenberg Vadsbro-Blacksta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2014-08-27 1(12) Tid och plats Onsdagen den 27 augusti 2014, klockan 18.00 20.00 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Velija Redjepagic, vice ordförande Julia Nordling,

Läs mer

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund

Protokoll L02-2011. LAG Terra et Mare 30 maj 2011. Tid: 16.00-18.40. Stenungsögården, Stenungsund L02-2011 Protokoll LAG Terra et Mare 30 maj 2011 Tid: 16.00-18.40 Plats: Stenungsögården, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag (ordf.) Lars Strömberg Gösta Andersson Bert Olsson Tomas Börgesson Rolf Andersson

Läs mer

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag

Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag 2018-11-09 Projektplan för Checklistor i NikITa Uppdrag Länsrådsgrupp 6 har gett i uppdrag åt Miljönätverket att driva Miljösamverkan Sverige. Inför 2018 års verksamhetsplanering kom ett förslag från Camilla

Läs mer

STYRELSEMÖTE

STYRELSEMÖTE Föreningen Buas Framtid STYRELSEMÖTE 2013-06-11 PROTOKOLL 06/2013 Tid och plats: tisdagen 11 juni kl. 18.00 Hamnkontoret Närvarande: Kenneth Löfgren (ordförande) Ingela Armbro Inga-Lill Stenman Torgny

Läs mer

Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets

Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2015-03-17 Vår referens Katarina Dettmark Controller katarina.dettmark@malmo.se Tjänsteskrivelse Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets

Läs mer

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl

Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl Kommunala funktionshinderrådet Sammanträdesdatum sid. 1 Plats och tid Synskadades riksförbund (SRF), Tordönsvägen 4 I i Lund Tisdagen den 14 februari 2017 kl. 18.00 20.50 Ledamöter Ann-Christin Fast SRF

Läs mer

KS SU PROTOKOLL

KS SU PROTOKOLL KS SU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Rådhuset, Rådhussalen, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer