MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12)"

Transkript

1 Nr 4 Kommunala ungdomsrådet (12) Tid och plats Onsdagen den 27 augusti 2014, klockan i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Velija Redjepagic, vice ordförande Julia Nordling, vice sekreterare Anton Johansson, ledamot Sharif Hasani, ledamot Övriga närvarande Övriga Glenn Nordling, folkhälsosamordnare Sabina Esp, fritidsledare Adam Baltaji Fredrik Söyland Enis Fejzulovic Christoffer Lindqvist Utses att justera Ersättare Emma Johansson Justeringens plats och tid Ungdomshuset Stinsen den 5 september 2014, klockan Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare... Julia Nordling Ordförande... Velija Redjepagic Justerande... Emma Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala ungdomsrådet Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Ingrid Engqvist

2 Kommunala ungdomsrådet Innehållsförteckning 23 Förra mötets protokoll 3 24 Uppföljning Summerbreak Ekonomisk lägesrapport 5 26 Hösten Årsmöte 15 oktober 7 28 Miljö- och hälsoråd 8 september 8 29 Skaterampen 9 30 Skateboards för utlåning Trafiksäkerhet till och från Stinsen Utbildnings- och lära känna varandra dag Valet

3 Kommunala ungdomsrådet Förra mötets protokoll Ungdomsrådet beslutar att godkänna förra mötets protokoll. Ungdomsrådet går igenom förra mötets protokoll.

4 Kommunala ungdomsrådet Uppföljning Summerbreak 2014 Ungdomsrådet beslutar att hålla frågan vid liv fram till dess att det är dags att sätta igång med planeringen av Summerbreak Ungdomsrådet diskuterar vad som var bra respektive mindre bra med skolavslutningen Det positiva var att det var besöksrekord för detta arrangemang, med 182 besökande ungdomar. Organisatoriskt sett flöt allt på bra och utan större missöden. Satsningen på liveakter upplevdes som bra, liksom kringaktiviteterna. Möjligtvis hade det varit bättre om alla liveband uppträtt utomhus på stora scenen, eftersom väldigt få valde att gå in för att lyssna. Rådet diskuterade också vikten av att hela tiden utveckla och förnya arrangemanget, för att behålla intresset bland ungdomarna. Ett förslag som lyftes var att förutom de rent fysiska aktiviteterna också ha med lite kluriga aktiviteter som kräver lite tankeverksamhet, typ frågesport, tipspromenad och femkamp innehållande båda delar.

5 Kommunala ungdomsrådet Ekonomisk lägesrapport Ungdomsrådet godkänner redovisningen. Folkhälsosamordnaren redovisar det ekonomiska läget och informerar om hur mycket pengar ungdomsrådet respektive nöjesgruppen har kvar att förfoga över Ungdomsrådet hade Nöjesgruppen hade kronor kronor Trots att satsningen på skolavslutningen krävt ganska stora ekonomiska resurser bedömer rådet att de kvarvarande pengarna räcker för att finansiera höstens arbete.

6 Kommunala ungdomsrådet Hösten 2014 Ungdomsrådet beslutar att införa diskussionsgrupper de månader då det inte är sammanträde samt att börja fundera på ett upplägg gällande inbjudan av politiker. Ungdomsrådet diskuterar var fokus ska ligga under hösten. Sedan rådet startade har stort fokus legat på frågor som rört ungdomshuset Stinsen. Inte lika många frågor har berört ungdomars situation i Mellerud i övrigt. Rådet är enigt om att fler frågor av denna art bör lyftas i framtiden. Ett förslag som lyfts är att införa diskussionsgrupper den månad då det inte är sammanträde, för att på så sätt skapa underlag och bereda aktuella ärenden till rådet. Rådet upplever att politikerna fortfarande är dåliga på att ta kontakt med rådet i frågor som rör ungdomar i kommunen. Marknadsföring är viktigt och rådet är helt enigt om att arbeta för att bli bättre på detta. Rådet måste synas och höras mer både bland ungdomar och vuxna, så att alla vet att det finns ett ungdomsråd i kommunen. Ett förslag som lyfts är att bjuda in politiker till ett diskussionsmöte på Ungdomshuset Stinsen. Eventuellt bör detta ske efter valet.

7 Kommunala ungdomsrådet Årsmöte 15 oktober Ungdomsrådet beslutar att flytta nästa sammanträde från den 15 oktober till den 22 oktober Eftersom folkhälsosamordnaren är på tjänsteresa den 15 oktober vill rådet flytta datum för mötet. Förslag på nytt datum är 22 oktober. Folkhälsosamordnaren påpekar också vikten av att informera alla andra ungdomar i kommunen om årsmötet så att de ungdomar som vill vara med att påverka inte missar det.

8 Kommunala ungdomsrådet Miljö- och hälsoråd 8 september Ungdomsrådet beslutar att Julia Nordling, Emma Johansson och Anton Johansson ska delta vid miljö- och hälsorådets sammanträde den 8 september. Vid tidigare sammanträden med miljö- och hälsorådet har representanter från ungdomsrådet medverkat, för att presentera sitt arbete och diskutera med de politiker och tjänstemän som sitter i miljö- och hälsorådet. Folkhälsosamordnaren frågar ungdomsrådet vilka som är villiga att medverka den 8 september. Rådet utser Julia Nordling, Emma Johansson och Anton Johansson.

9 Kommunala ungdomsrådet Skaterampen Ungdomsrådet beslutar att skriva ett medborgarförslag och att fritidsledare Sabina Esp ska handleda gruppen som skriver. Ett ärende som kommit in till ungdomsrådet är frågan om möjligheten att anlägga en skatepark i kommunen. Det är många ungdomar som åker skateboard i Mellerud och i många andra kommuner finns det skateparker där ungdomar kan åka. I Mellerud finns det en ramp vid ungdomshuset och den är välbesökt, men upplevs för liten när det är många som åker. Rådet diskuterar hur ärendet kan hanteras och ger som förslag att ett medborgarförslag kan skrivas och lämnas in till kommunen.

10 Kommunala ungdomsrådet Skateboards för utlåning Ungdomsrådet beslutar att köpa in tre stycken skateboards men tillhörande skyddsutrustning för utlåning, till en kostnad på max kronor. Ett förslag som kommit in till ungdomsrådet handlar om att ungdomshuset Stinsen köper in tre stycken skateboards med tillhörande skyddsutrustning för utlåning till besökare som inte har en egen skateboard men som vill prova på hur det är att åka. Ett prisförlag finns framtaget vilket skulle innebära en kostnad på cirka kronor. Rådet diskuterar möjligheten till finansiering och om detta är en kostnad som ungdomsrådet kan och vill bevilja medel till. Det är också viktigt att få till ett fungerande lånesystem samt att de ungdomar som redan åker skateboard är villiga att ställa upp och visa de som inte har åkt tidigare hur man gör.

11 Kommunala ungdomsrådet Trafiksäkerhet till och från Stinsen Ungdomsrådet beslutar att skriva ett medborgarförslag till Melleruds kommun och ger folkhälsosamordnare Glenn Nordling och ungdomsrådets sekreterare Karolina Wessman i uppdrag att handleda gruppen som skriver. Ungdomsrådets sekreterare Karolina Wessman, ej närvarande vid dagens möte, har inkommit med ett ärende som hon tycker borde behandlas i ungdomsrådet. Frågan handlar om trafiksäkerheten på Järnvägsgatan till och från resecentrum. Alla som går eller cyklar för att pendla eller för att besöka ungdomshuset Stinsen, måste befinna sig på en av Melleruds farligaste gator. Frågan är om det är Melleruds kommun eller trafikverket som ansvarar för gatan. Rådet diskuterar ärendet och ett förslag som lyfts är att författa en skrivelse till kommunen, för att göra dem medvetna om problemet. Alternativt kan ett medborgarförslag skrivas med förslag om att anlägga en gång- och cykelväg för att göra gatan mer trafiksäker.

12 Kommunala ungdomsrådet Utbildnings- och lära känna varandradag Ungdomsrådet beslutar att arbeta med ärendet fram till nästa sammanträde den 22 oktober. Ungdomsrådets ordförande, ej närvarande vid dagens möte, har inkommit med ett förslag om att arrangera en dag ihop med elevråden. Det är viktigt att ungdomsrådet marknadsför sig och bjuder in till samarbete. Rådet diskuterar möjligheten att arrangera en sådan dag och ser i första hand elevråden på Rådaskolan och gymnasiet som målgrupp. Det kan bli svårt att blanda alla elevråd med tanke på ålderskillnaden på eleverna. När det gäller elevråden i de lägre årskurserna kanske gymnasiets Barn- och fritidsprogram vill vara med och arrangera en dag. Förslag lyfts om att försöka arrangera en dag i november när alla skolor hunnit organisera sina elevråd och kommit igång med sitt arbete.

13 Kommunala ungdomsrådet Valet 2014 Ungdomsrådet beslutar att ge fritidsledare Sabina Esp i uppdrag att undersöka möjligheten att samarbeta med Rådaskolan i ärendet. I september är det val och fritidsledare Sabina Esp lyfter frågan om att arrangera en valvaka på ungdomshuset Stinsen den 14 september. En överenskommelse är redan gjord med Rådaskolan om att de ska få tillgång till Stinsen, för att hålla valvaka med övernattning. Rådet lyfter frågan om att eventuellt hänga på och att göra något tillsammans med Rådaskolan, så att de som vanligtvis besöker Stinsen och är intresserade av valet också får chans att vara med.

14 Kommunala ungdomsrådet Mellerudsmässan oktober 2014 Ungdomsrådet beslutar att vara med och dela monter med ungdomshuset Stinsen. I oktober är det dags för Mellerudsmässa och ungdomsrådet diskuterar frågan om medverkan. Ungdomshuset Stinsen kommer att vara med och eftersom ungdomsrådet har sin bas i ungdomshuset skulle det vara möjligt att dela monter med resten av ungdomshuset.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 3 Kommunala ungdomsrådet 2014-05-14 1(7) Tid och plats Onsdagen den 14 maj 2014, klockan 18.00 19.30 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Elvira Olsson, ordförande Velija Redjepagic, vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2014-03-26 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2014-03-26 1(7) Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2014-03-26 1(7) Tid och plats Onsdagen den 26 mars 2014, klockan 18.00 19.30 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Elvira Olsson, ordförande Velija Redjepagic, vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2014-01-15 1(13) Tid och plats Onsdagen den 15 januari 2014, klockan 18.00 20.00 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Elvira Olsson, ordförande Karolina Hultman, sekreterare Julia

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (10) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2013-09-11 1(10) Tid och plats Onsdagen den 11 september 2013, klockan 18.00 19.30 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Anton Ek, ordförande Elvira Olsson, ledamot Julia

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2012-03-14 1(6) Plats och tid Beslutande Stinsen klockan 17.30 19.00 Albin Jansson Anton Ek Annie Hedlund Elvira Olsson Carolina Wessman Övriga deltagande Glenn Nordling, folkhälsosamordnare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2017-03-20 1(9) Tid och plats Måndagen den 20 mars 2017, klockan 18.00 20.30, på Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Elvira Olsson, sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2017-01-23 1(9) Tid och plats Måndagen den 23 januari 2017, klockan 18.00 20.30, på Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Elvira Olsson, sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (10) Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2016-04-25 1(10) Tid och plats Måndagen den 25 april 2016, klockan 18.00 20.00, på Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Elvira Olsson, sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2017-09-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 september 2017, klockan 10.30 12.00 Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre Skansen, vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 3 Kommunala ungdomsrådet 2017-05-29 1(7) Tid och plats Måndagen den 29 maj 2017, klockan 10.30 12.00 Bolstadsrummet, kommunhuset Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Hyra Qukiqaj, ledamot

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2012-04-16 1(8) Stinsen klockan 17.00 19.00

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2012-04-16 1(8) Stinsen klockan 17.00 19.00 Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2012-04-16 1(8) Plats och tid Beslutande Stinsen klockan 17.00 19.00 Albin Jansson Emma Doverhäll Annie Hedlund Övriga deltagande Glenn Nordling, folkhälsosamordnare Erdin Pirqe,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 6 Kommunala ungdomsrådet 2017-12-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 december 2017, klockan 10.30 12.00 i kommuncafeterian i kommunkontoret Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2016-12-12 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 december 2016, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Kenneth Gustavsson (C) Hälso- och sjukvårdsnämnden Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Sammanträdesdatum Miljö- och hälsorådet sida 1(9) i Bolstadsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Sammanträdesdatum Miljö- och hälsorådet sida 1(9) i Bolstadsrummet Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2018-12-10 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 december 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Nr 5 Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Plats och tid Ungdomshuset Stinsen, måndagen den 12 december 2012, klockan 18.00 19.30 Beslutande Anton Ek Agnes Palm Julia Nordling Övriga deltagande Karolina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2013-05-13 1(7) Tid och plats Måndagen den 13 maj 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8) Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013, klockan 13.00 15.00, i Bolstadsrummet. Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2018-02-26 1(10) Tid och plats Måndagen den 26 februari 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Kenneth Gustavsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2018-05-14 1(10) Tid och plats Måndagen den 14 maj 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (11) Kulturbruket på Dal

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (11) Kulturbruket på Dal Nr 1 (11) Kulturbruket på Dal 2016-10-18 Plats och tid Beslutande Rådaskolans konferensrum, Mellerud Tisdag 18 oktober 2016 kl 17,00 19,00 Helena Rung ordförande Britt-Marie Callh vice ordförande Marisol

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2011-09-12 1(10) Plats och Ungdomshuset Stinsen, måndagen den 12 september 2011, sammanträdestid klockan 13.00 16.30 Beslutande Robert Svensson (C) Stig Andersson (HSN) Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2016-02-22 1(10) Tid och plats Måndagen den 22 februari 2016, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2016-05-16 1(9) Tid och plats Måndagen den 16 maj 2016, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2014-02-24 1(12) Tid och plats Måndagen den 24 februari 2014, klockan 13.00 16.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Tid och plats Måndagen den 9 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2012-05-28 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 maj 2012, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Rune Stenén (M) KUN Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2016-09-12 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 september 2016, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 23. Kommunstyrelsens arbetsutskott (32) Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-12-05 1(32) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 5 december 2006, klockan 08.30-12.15, 13.05-16.30 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (12) Nr Kulturbruket på Dal 2008-12-10 1(12) Plats och tid Beslutande Kulturbruket på Dal, sal N 111, Dahlstiernska gymnasiet, Parkgatan 8, Mellerud klockan 16,15 18,45 Helena Rung, ordf Britt-Marie Callh,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (8) Kulturbruket på Dal

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (8) Kulturbruket på Dal Nr 1 (8) Kulturbruket på Dal 2015-09-02 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Rådaskolans personalrum, Mellerud Onsdag 2 september kl 17,00 19,00 Helena Rung ordförande Britt-Marie Callh vice

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (7) Kulturbruket på Dal

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (7) Kulturbruket på Dal Nr 1 (7) Kulturbruket på Dal 2018-09-12 Plats och tid Beslutande Rådaskolans personalrum, Mellerud Onsdag 12 september 2018 kl 17,00 19,00 Jan-Olof Ternstedt, ordförande Britt-Marie Callh, vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2018-09-10 1(8) Tid och plats Måndagen den 10 september 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Bidragsbelopp 2017... 4 3 Ansökan om verksamhetsbidrag 2017 Habo Mullsjö Musikkår... 5 4 om investeringsbidrag 2017... 6 5 Åldersgräns vid fritidsgården...

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2010-05-20 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2010-05-20 1(14) Nr Kulturbruket på Dal 2010-05-20 1(14) Plats och tid Beslutande Kulturbruket på Dal, sal N 111, Dahlstiernska gymnasiet, Parkgatan 8, Mellerud klockan 17,00 19,00 Britt-Marie Calle, vice ordf. David Almqvist

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott (15) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-11-04 1(15) Tid och plats Tisdagen den 4 november 2014, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

, kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Li Merander Ordförande Arvid Persson Justerare Alejna Pllava

, kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Li Merander Ordförande Arvid Persson Justerare Alejna Pllava Ungdomsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Beslutande 16:30, FORUM Örkelljunga Arvid Persson, Helena Lantz, Alejna Pllava, Krzysztof Muszanski, Ville Gustavsson, Elin Andersson Övriga närvarande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-08-20 Sammanträdesdag Innehåll 68 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 69 Anmälan av delegationsbeslut... 82 70 om

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (12) Nr 5 2012-04-12 1(12) Plats och tid Mötesplats Vänersborg, Vänerparken 5 fredagen den 12 april 2012, klockan 17:00 19:00 ande Tove Af Geijerstam (Kommunerna) Peter Larsson (Arbetsförmedlingen) Kenneth

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

2MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2014-05-20 1(12)

2MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2014-05-20 1(12) 2MELLERUDS KOMMUN Nr Kulturbruket på Dal 2014-05-20 1(12) Plats och tid Personalrummet Rådaskolan, Mellerud Tisdag 20 maj 2014, kl 17,00 19,00 Beslutande Helena Rung, ordför Britt-Marie Callh vice ordför

Läs mer

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande Minnesanteckningar 2012-05-14 1(9) Plats och tid Dynamiken Bollegården, måndagen 14 maj 2012 kl 17.30-19.50 Ordförande Beslutande Roland Andersson (C), ordförande Roland Andersson (C) Eivor Carlsson (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2006-05-18 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal 2006-05-18 1(10) Nr Kulturbruket på Dal 2006-05-18 1(10) Plats och tid Beslutande Kulturbruket på Dal, Musiksalen, Parkgatan 8, Mellerud klockan 16.15 18.30 Per-Göran Asp ordf Stig Tisell v ordf David Almqvist Britt-Marie

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (13) Diarienummer ÖFN 2016/0006 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (7) Nr 2 Valnämnden 2014-05-06 1(7) Tid och plats Tisdagen den 6 maj 2014, klockan 19.30 20.10, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Lennart Karlsson, ordf. (C) Reine Dahlman, v ordf. (S) Karin Johansson KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2013-05-21 1(15) Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan. Tommy Cedervall (fp) ordförande. Ingrid Fredriksson Folkhälsorådet 2013-05-21 1(15) Plats och tid Sågen, Ängelholmsgatan 9, Klippan Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) 1:e vice

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Plats och tid Melleruds kommun, Dalslandsrummet, måndagen den 1 december 2008, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Gunnar

Läs mer

Patrik Andersson (KOSA)

Patrik Andersson (KOSA) Socialnämnden 2018-11-16 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Birgitta Floresjö (C) Johan Elfsberg (C) Johanna Hallin (C) Barbro

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 15 september kl 14.00 17.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Trudensson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset Ungdomsrådet 1(13) Plats och tid Beslutande 17:30, VIP-rummet, FORUM Örkelljunga Annie Berg, Cajsa Torkelsson, Krzysztof Muszanski, Elin Andersson, Viola Peskhu Övriga närvarande Li Merander, Evelina Hansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Nybble Bygdegård, kl 15.00-16.40 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Bjarne Olsson (s), vice ordf Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kulturbruket på Dal (11) Nr Kulturbruket på Dal 2012-01-23 1(11) Plats och tid Beslutande Sal N 111, vån 1, Dahlstiernska gymnasiet Måndag 23 januari 2012, kl 17.00 Helena Rung, ordförande Britt-Marie Callh, vice ordförande David

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2014-03-27 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens ungdomsråd 2014-03-27 1 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Val av justerare 2 Aktuella ungdomsfrågor 3 Ungdomsmottagning, inbjudan 4 Dialogdag 2014, planering 5 Remiss ungdomsstrategi 6 Läromedel på

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S)

Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Gemensam nämnd för vuxenutbildning i Leksand- Rättvik Plats och tid Alléskolan, 13:30 ande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), Helena Back (C), Henrietta Vedberg (M), Ingrid Rönnblad (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll 2012-02-16 Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Tid och plats Örkelljunga kulturhus, Bringéussalen 2012-02-16, kl. 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenneth Jacobsson (M) - förste vice ordförande Arne Silfvergren

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S)

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Flygeln, Kl. 14.00-15.05 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) Ersättare

Läs mer

Kommunhuset, onsdagen den 21 december 2016, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunhuset, onsdagen den 21 december 2016, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PVIOSBY ~KOMMUN 1(5) Plats och tid Beslutande Kommunhuset klockan 09.30-10.15 Marika Bjerstedt Hansen(S), ordförande Niklas Larsson (C), vice ordförande Arne Gustavsson (S), tjänstgör för Daniel Landin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2017-12-11 1(10) Tid och plats Måndagen den 11 december 2017, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Kenneth Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll PROTOKOLL 2 Plats och tid Gamla tingshuset,, kl. 16.30-18.00 Paragrafer 13 19 Beslutande Övriga deltagare Enligt tjänstgöringslista Eva Zetterström Blixth Justering Underskrifter Sofie Bergman

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium Sida 1/5 Protokoll 2017-03-29 Sammanträdesrum Bladet, kl. 9.00 12.30 Närvarande: Revisorer Arne Nordqvist, ordförande Harriet Johansen Mikael Hellman Johan Holgersson, vice ordförande Övriga Alf Wahlgren,

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars Granth (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11 december 2013, klockan 16.00 17.30 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Annika Westling (V), Lars

Läs mer

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö

Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Folkhälsoberedningen Tid 2017-09-07 11:15-12:10 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Michael Öberg (MP), ordförande Henrietta Serrate (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (8) Kulturbruket på Dal

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (8) Kulturbruket på Dal Nr 1 (8) Kulturbruket på Dal 2015-03-23 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Rådaskolans personalrum, Mellerud Måndag 23 mars kl 17,00 19,00 Britt-Marie Callh mötesordförande Stefan Jeansson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden

Sammanträdesdatum Valnämnden Plats och tid Kindla, kommunhuset, kl. 10-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Ingrid Åberg (KD), ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer