MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (13)"

Transkript

1 Nr 1 Kommunala ungdomsrådet (13) Tid och plats Onsdagen den 15 januari 2014, klockan i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Elvira Olsson, ordförande Karolina Hultman, sekreterare Julia Nordling, vice sekreterare Anton Johansson, ledamot Nikolaj Drewitz, ledamot Övriga närvarande Övriga Glenn Nordling, folkhälsosamordnare Sabina Esp, fritidsledare Emma Johansson Petter Olsson, representant Kaosföreningen Utses att justera Anton Johansson Justeringens plats och tid Ungdomshuset Stinsen den 24 januari 2014, klockan Justerade paragrafer 1-11 Underskrifter Sekreterare... Glenn Nordling Ordförande... Elvira Olsson Justerande... Anton Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala ungdomsrådet Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Ingrid Engqvist

2 Kommunala ungdomsrådet Innehållsförteckning 1 Vad är egentligen ett ungdomsråd? 3 2 Hur vill/kan vi använda oss av ungdomsrådet? 4 3 Ekonomi Ungdomsrådets mål Sammanträden Lördagsöppet 8 7 Nya hyresgäster i huset 9 8 Torstenssonhusen 10 9 Kulturplaneterna Skolskjutsarna Kaosfestivalen

3 Kommunala ungdomsrådet Vad är egentligen ett ungdomsråd? Ungdomsrådet beslutar att ansöka om medlemskap i Sveriges ungdomsråd. Elvira Olsson och Emma Johansson utses att delta på miljö- och hälsorådets sammanträde den 24 februari Folkhälsosamordnaren informerar om Sveriges ungdomsråd, som är en samarbetsoch intresseorganisation för landets lokala och regionala ungdomsråd. Deras främsta uppgift är att hjälpa sina medlemmar i sitt arbete för en bättre och roligare vardag. Sveriges ungdomsråd bistår med stöd till kommuner i form av information i utformandet av strukturer för möjliggörandet av mer reell delaktighet för unga, samt utbildningar och föreläsningar. De har idag cirka 50 aktiva medlemsföreningar runt om i hela landet, som alla driver sin egen verksamhet. Sveriges Ungdomsråd har satt upp kriterier som krävs för att ett ungdomsråd ska räknas som just ett ungdomsråd och ungdomsrådet i Melleruds kommun uppfyller dessa. Enligt Sveriges ungdomsråd så arbetar några ungdomsråd i landet enbart med politiska frågor medan andra arangerar större evenemang för ungdomar. Det är möjligt för ungdomsrådet i Melleruds kommun att söka medlemskap i Sveriges ungdomsråd. Kostnaden för detta är 500 kr per år. Folkhälsosamordnaren informerar om Miljö- och hälsorådet och att ungdomsrådet tidigare deltagit på dessa sammanträden med två representanter. Tanken är att detta uppdrag ska cirkulera så att alla i ungdomsrådet får delta. Rådet anser att åtminstone Elvira Olsson borde delta nästa gång, för att presentera sig som ny ordförande och berätta mer om vad vi gör i ungdomsrådet.

4 Kommunala ungdomsrådet Hur vill/kan vi använda oss av ungdomsrådet? Ungdomsrådet beslutar att under 2014 arbeta med både praktiskt arbete och direkt politiskt påverkansarbete, men med ett större fokus på det sistnämnda. Den verksamhet som landets ungdomsråd gör varierar mycket från kommun till kommun. De jobbar med de saker som de själva väljer att jobba med, utifrån vad de anser är problemen på deras ort eller i deras kommun. De bestämmer själva vilka projekt som de ska driva, och hur detta arbete ska gå till. De flesta ungdomsråd bedriver både kulturell, ekonomisk, social och politisk verksamhet och de jobbar med allt från antirasism till att bygga skateboard ramper. Det kan handla om att fixa fester och evenemang, att arrangera skidresor, eller att driva caféer. Det kan handla om att driva politiska frågor om billigare kollektivtrafik och fler sommarjobb. Bara ungdomsrådens intressen och energi sätter gränserna. Det finns exempel på ungdomsråd som huvudsakligen arbetar politiskt, t.ex. som remissinstans i kommunen. Men vanligast är att ungdomsrådens verksamhet består av en blandning av praktiskt arbete och direkt politiskt påverkansarbete. Det finns tre sätt som ungdomsråd beskriver sin huvuduppgift på, att representera unga/föra fram ungas röst, att arbeta för en meningsfull fritid och att påverka politiken utifrån ett ungdomsperspektiv. Ungdomsrådet diskuterar frågan och är enigt om att arbeta både politiskt och göra saker för ungdomar, men är också av den åsikten att de politiska frågorna inte har fått så stort utrymme i tidigare arbete. Större delen av ungdomsrådets arbete och budget har gått till att arrangera evenemang.

5 Kommunala ungdomsrådet Ekonomi 2014 Ungdomsrådet tackar för informationen och beslutar att möjligheten om att söka pengar från rådet ska finnas kvar under Folkhälsosamordnaren informerar att ungdomsrådet i Melleruds kommun har kronor att använda under 2014 och det är viktigt att dessa medel disponeras på ett ändamålsenligt sätt. Folkhälsosamordnaren fungerar som kassör och redovisar löpande det ekonomiska läget för rådet. Tidigare har det varit möjligt för ungdomar och andra externa aktörer att ansöka om medel från rådet, för att till exempel anordna aktiviteter för och med ungdomar i kommunen. Rådet diskuterar detta och anser att det ska vara möjligt också i fortsättningen.

6 Kommunala ungdomsrådet Ungdomsrådets mål 2014 Ungdomsrådet beslutar att målet för 2014 ska bestå av att bli ännu bättre på att marknadsföra rådets arbete hos andra ungdomar, vuxna och inte minst politiker och tjänstemän i kommunen. Som en del i detta ska en Facebook skapas. Rådet beslutar också att trycka upp T-shirts till styrelsemedlemmarna, dela ut flyers, bjuda in till workshops och arrangera en elevrådsuppstart på hösten. Julia Nordling och Elvira Olsson får i uppdrag att försöka hitta lämpliga tröjor. Folkhälsosamordnaren informerar om kommunens övergripande mål och rådet diskuterar dessa, med speciellt intresse för målet om att prioritera barnfamiljer och unga. Målet om att prioritera barnfamiljer och ungdomar är ett mål som ungdomsrådet ser ligga också inom sitt arbetsområde. Folkhälsosamordnaren har utifrån detta mål i uppdrag att arrangera en utbildningsdag i ämnet FN:s Barnkonvention för politiker och tjänstemän i kommunen. Syftet med utbildningsdagen är att öka kunskapen om FN:s Barnkonvention i Melleruds kommun. Rådet anser att detta är ett ypperligt tillfälle att också presentera projektet Ung & Aktiv i Europa som ungdomar i Mellerud deltagit i. Ungdomarna kan berätta om projektet och det är också ett bra sätt att få en chans att nå ut till politikerna.

7 Kommunala ungdomsrådet Sammanträden 2014 Ärendet föranleder inget beslut. Ungdomsrådet anser att det är viktigt att alla representanter är uppdaterade på de datum som rådet ska sammanträda. Rådet uppdaterar därför varandra angående datumen för sammanträden 2014 Följande datum är beslutade vid årsmötet i oktober 2013: 15 januari 26 mars 14 maj 27 augusti 15 oktober (årsmöte) 17 december

8 Kommunala ungdomsrådet Lördagsöppet Ungdomsrådet beslutar att marknadsföra lördagsöppet så att alla ungdomar vet om att de kan besöka ungdomshuset också på lördagar. Fritidsledaren informerar om hur planerna ser ut framöver när det gäller lördagsöppet. Det medborgarförslag som ungdomsrådet tidigare lämnat till kommunen har blivit godkänt och resulterat i att Stinsen kommer att vara öppet på lördagar under en försöksperiod på tre månader med start i januari. Faller försöket väl ut med många ungdomar som besöker ungdomshuset så kan vi eventuellt fortsätta ha öppet på lördagar. Detta möjliggörs tack vare frivilliga vuxna som anmält intresse av att hjälpa till. De gör det tillsammans med ordinarie personal och ungdomar från nöjesgruppen och ungdomsrådet.

9 Kommunala ungdomsrådet Nya hyresgäster i huset Ärendet föranleder inget beslut. Fritidsledaren informerar om verksamheten för ensamkommande flyktingbarn som söker en ny samlingslokal. Diskussioner förs i frågan om de kan få tillgång till några av de tomma rummen på andra våningen. Rådet diskuterar frågan och anser att det är positivt om vi lyckas få med också dessa ungdomar i ungdomshusets verksamhet.

10 Kommunala ungdomsrådet Torstenssonhusen Ungdomsrådet beslutar att ge folkhälsosamordnaren i uppdrag att undersöka möjligheten att ungdomar får lämna synpunkter i ärendet. Melleruds kommun har köpt området med fastigheter som kallas Torstenssonhusen. Området ska byggas om och någon eller några längor ska behållas medan resten av husen ska rivas. En arkitekt har anlitats för att planera vad det ska bli och hur det ska se ut. Rådet tycker att också ungdomar i kommunen borde få ha en åsikt om detta. Rådet anser att de eventuellt ska skriva ett brev till politikerna och fråga om de kommer att hämta in synpunkter från ungdomar.

11 Kommunala ungdomsrådet Kulturplaneterna Ärendet föranleder inget beslut. Fritidsledaren och ordföranden i rådet informerar om Kulturplaneterna som Melleruds kommun tänker arrangera sommaren Syftet med Kulturplaneterna är att barn och unga, med särskilt fokus på de som lever i socioekonomisk utsatthet, ska få tillgång till meningsfulla och utvecklande kreativa aktiviteter under skolloven. Aktiviteter där de stärks och uppmuntras att aktivt delta i kulturlivet och göra sina röster hörda. Under 2013 genomfördes Kulturplaneterna i 13 kommuner i Västra Götaland, bl.a. i Åmål, Bengtsfors och Dals-Ed. I Mellerud har diskussioner förts tidigare gällande att försöka bedriva någon typ av lovverksamhet, för barn och unga i ett brett perspektiv, men det har då inte funnits tillräckligt med personella resurser. Nu försöker vi med fokus på samverkan se om viljan och möjligheten finns att med gemensamma krafter dra igång detta sommaren Varför fokus ligger på kultur handlar bl.a. om att det är något som de flesta barn och unga kan delta i, deltagarna ges möjlighet till kreativt skapande vilket stärker självkänslan, och barn som lever i socioekonomisk utsatthet har ofta begränsade möjligheter att ta del av kulturutbudet i övrigt. Rädda Barnen finns med som stöd i arbetet med Kulturplaneterna i form av processledare och inspiratörer. Stödet kan se olika stöd beroende på vad som behövs. Det kan t.ex. handla om utbildningsdagar och nätverksträffar med andra kommuner.

12 Kommunala ungdomsrådet Skolskjutsarna Ungdomsrådet beslutar att ta upp frågan vid miljö- och hälsorådets sammanträde den 24 februari. Rådet diskuterar problemet med hur svårt vissa elever har att ta sig till bussen. Ofta är det långt att gå till bussen, det är mörkt, inte plogat och trafik som innebär bilar som många gånger håller en allt för hög hastighet. Det nya avtalet har också medfört att bussarna inte kör samma väg som de gjorde tidigare, vilket drabbar många ungdomar. Ett konkret exempel diskuteras i rådet där en av representanterna mer än en gång varit tvungen att hoppa ner i ett dike för att undvika att bli påkörd av en bil. Ungdomsrådet ställer sig frågande till varför det inte går att lösa problem av detta slag. En säker skolväg borde ju vara en självklarhet för alla elever i kommunen.

13 Kommunala ungdomsrådet Kaosfestivalen 2014 Ungdomsrådet beslutar att undersöka intresset hos andra ungdomar att vara med i arbetet med festivalen i form av ett s.k. street team. Petter Olsson från Kaosföreningen informerar om festivalen som kommer att hållas i Mellerud i augusti Föreningen har önskemål om att ungdomar vill vara med i arbetet med festivalen i form av ett sk. street team, det vill säga ett team som hjälper till att marknadsföra festivalen. Det kan handla om att sätta upp affischer, dela ut flyers, dela inlägg via sociala medier och att prata för festivalen. I utbyte mot detta får deltagarna en inträdesbiljett. Ungefär ett tiotal ungdomar behövs för detta ändamål. Petter kommer att kontakta rådet igen för att komma vidare i arbetet.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2014-03-26 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2014-03-26 1(7) Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2014-03-26 1(7) Tid och plats Onsdagen den 26 mars 2014, klockan 18.00 19.30 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Elvira Olsson, ordförande Velija Redjepagic, vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 3 Kommunala ungdomsrådet 2014-05-14 1(7) Tid och plats Onsdagen den 14 maj 2014, klockan 18.00 19.30 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Elvira Olsson, ordförande Velija Redjepagic, vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (12) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2014-08-27 1(12) Tid och plats Onsdagen den 27 augusti 2014, klockan 18.00 20.00 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Velija Redjepagic, vice ordförande Julia Nordling,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2013-01-16 1(9) Tid och plats Beslutande Ledamöter Onsdagen den 16 januari 2013, klockan 18.00 19.00, i Ungdomshuset Stinsen Anton Ek Elvira Olsson Julia Nordling Övriga närvarande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (10) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2013-09-11 1(10) Tid och plats Onsdagen den 11 september 2013, klockan 18.00 19.30 i Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Anton Ek, ordförande Elvira Olsson, ledamot Julia

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (6) Stinsen klockan Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2012-03-14 1(6) Plats och tid Beslutande Stinsen klockan 17.30 19.00 Albin Jansson Anton Ek Annie Hedlund Elvira Olsson Carolina Wessman Övriga deltagande Glenn Nordling, folkhälsosamordnare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 1 Kommunala ungdomsrådet 2017-01-23 1(9) Tid och plats Måndagen den 23 januari 2017, klockan 18.00 20.30, på Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Elvira Olsson, sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (9) Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2017-03-20 1(9) Tid och plats Måndagen den 20 mars 2017, klockan 18.00 20.30, på Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Elvira Olsson, sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 4 Kommunala ungdomsrådet 2017-09-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 september 2017, klockan 10.30 12.00 Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre Skansen, vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet (10) Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2016-04-25 1(10) Tid och plats Måndagen den 25 april 2016, klockan 18.00 20.00, på Ungdomshuset Stinsen Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Elvira Olsson, sekreterare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 6. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 6 Kommunala ungdomsrådet 2017-12-11 1(7) Tid och plats Måndagen den 11 december 2017, klockan 10.30 12.00 i kommuncafeterian i kommunkontoret Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Sindre

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Nr 5 Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Plats och tid Ungdomshuset Stinsen, måndagen den 12 december 2012, klockan 18.00 19.30 Beslutande Anton Ek Agnes Palm Julia Nordling Övriga deltagande Karolina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2015-09-07 1(10) Tid och plats Måndagen den 7 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Michael Melby

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Sammanträdesdatum Miljö- och hälsorådet sida 1(9) i Bolstadsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4 Sammanträdesdatum Miljö- och hälsorådet sida 1(9) i Bolstadsrummet Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2018-12-10 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 december 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2016-12-12 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 december 2016, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Kenneth Gustavsson (C) Hälso- och sjukvårdsnämnden Anette

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2012-04-16 1(8) Stinsen klockan 17.00 19.00

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunala ungdomsrådet 2012-04-16 1(8) Stinsen klockan 17.00 19.00 Nr 2 Kommunala ungdomsrådet 2012-04-16 1(8) Plats och tid Beslutande Stinsen klockan 17.00 19.00 Albin Jansson Emma Doverhäll Annie Hedlund Övriga deltagande Glenn Nordling, folkhälsosamordnare Erdin Pirqe,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunala ungdomsrådet (7) Nr 3 Kommunala ungdomsrådet 2017-05-29 1(7) Tid och plats Måndagen den 29 maj 2017, klockan 10.30 12.00 Bolstadsrummet, kommunhuset Beslutande Ledamöter Karolina H Wessman, ordförande Hyra Qukiqaj, ledamot

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (7) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2013-05-13 1(7) Tid och plats Måndagen den 13 maj 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2014-02-24 1(12) Tid och plats Måndagen den 24 februari 2014, klockan 13.00 16.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2013-02-25 1(8) Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013, klockan 13.00 15.00, i Bolstadsrummet. Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Daniel Jensen

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2018-05-14 1(10) Tid och plats Måndagen den 14 maj 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2016-05-16 1(9) Tid och plats Måndagen den 16 maj 2016, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2018-02-26 1(10) Tid och plats Måndagen den 26 februari 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Kenneth Gustavsson

Läs mer

, kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Li Merander Ordförande Arvid Persson Justerare Alejna Pllava

, kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Li Merander Ordförande Arvid Persson Justerare Alejna Pllava Ungdomsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Beslutande 16:30, FORUM Örkelljunga Arvid Persson, Helena Lantz, Alejna Pllava, Krzysztof Muszanski, Ville Gustavsson, Elin Andersson Övriga närvarande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2010-02-22 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 22 februari 2010, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Harald Ericsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud)

Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Ingrid Hermansson (SPF-Mellerud) Kommunala pensionärsrådet 2014-11-19 1(15) Tid och plats Onsdagen den 19 november 2014, klockan 09.00 12.00, i Bolstadrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Sven-Olof Skoogh (PRO) Evert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2011-09-12 1(10) Plats och Ungdomshuset Stinsen, måndagen den 12 september 2011, sammanträdestid klockan 13.00 16.30 Beslutande Robert Svensson (C) Stig Andersson (HSN) Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2012-05-28 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 maj 2012, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Rune Stenén (M) KUN Tjänstgörande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2016-02-22 1(10) Tid och plats Måndagen den 22 februari 2016, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2016-09-12 1(9) Tid och plats Måndagen den 12 september 2016, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1

Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Kommundelsråd Tenhult 2012-01-26 1 Sammanträdesdatum Västerhäll i Tenhult, klockan 18.30-21.00 Beslutande Anders Eriksson (M) Bengt Fischer (C) Danuta Bäckman (KD) Hans-Erik Andersson (S) Tomny Lindqvist

Läs mer

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15

org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 org. nr. 22 20 00-1917 2006-11-14 Sid 1 av 12 Plats och tid Torparummet, kommunkontoret, Tranemo kl 09.00-11.15 Beslutande Alva Hjärth, ordförande Kerstin Berggren-Nilsson, vice ordförande Birgitta Wichne

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf

Gunnar Håkansson (MP), ordförande Solveig Ekström-Persson (S), vice ordf Lars Bergwall (C), 2:e v ordf Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (13) Diarienummer ÖFN 2016/0006 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.45 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2018-09-10 1(8) Tid och plats Måndagen den 10 september 2018, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Anette Ternstedt

Läs mer

Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista)

Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) 1(9) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC Arvika kl 09.30-12.30 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Bengt Nilsson (KD) Arne Persson (Hela Edas Lista) Övriga närvarande Anna Bryntesson, kommunsekreterare

Läs mer

Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista. Anita Walfridsson. Aneby kommunhus, 2015-05-11

Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista. Anita Walfridsson. Aneby kommunhus, 2015-05-11 Råd i frågor om funktionsnedsättning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2015-04-07 1-8, bilaga 1 Plats och tid Bibliotekets sammanträdeslokal, 14:00 16.00 ande Övriga deltagande Se bifogad närvarolista

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/8 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Miljö- och hälsorådet (10) Nr 4 Miljö- och hälsorådet 2017-12-11 1(10) Tid och plats Måndagen den 11 december 2017, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Kenneth Gustavsson

Läs mer

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset

Li Merander, Evelina Hansson kommunhuset Ungdomsrådet 1(13) Plats och tid Beslutande 17:30, VIP-rummet, FORUM Örkelljunga Annie Berg, Cajsa Torkelsson, Krzysztof Muszanski, Elin Andersson, Viola Peskhu Övriga närvarande Li Merander, Evelina Hansson

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Björn Johansson, Närpolis Svalöv Jenny Kristinsson, behandlingsassistent 9 Karolina Larsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS Rådet för folkhälso- och brottsförebyggande arbete 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Lokal Roten kl. 14.00 16.30 Beslutande Agnetha Persson (C) vice ordförande Anneli Persson (S) Marcus Zadenius (FP) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Ylöjärvi, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Rolf Nyhrén (PRO) Ulf Nilsson (SPF) Gerd-Else

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (7) Nr 2 Valnämnden 2014-05-06 1(7) Tid och plats Tisdagen den 6 maj 2014, klockan 19.30 20.10, i Tingshuset Beslutande Ledamöter Lennart Karlsson, ordf. (C) Reine Dahlman, v ordf. (S) Karin Johansson KD)

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (7) Nr 5 2009-10-22 1(7) Plats och tid Holmängen Arbetslivsinriktad Rehabilitering, Vänersborg, torsdagen den 22 oktober 2009, klockan 12.00 16.30 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Rådet för funktionshindrade och pensionärer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rådet för funktionshindrade och pensionärer 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv kl. 14.00 Beslutande Inga-Lill Ranström Bror-Yngve Persson Göte Hilding Bengt Zander Ingrid Hildingsson Sven Håkansson

Läs mer

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden LJUNGBY Sammanträdesprotokoll 2017-10-24 14(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 130 Ks2017/0309 103 Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16)

SAMORDNINGSFÖRBUNDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5 VÄNERSBORG/MELLERUD Sammanträdesdatum sida (16) Nr 5 2009-11-25 1(16) Plats och tid Arena, Vänersborg, onsdagen den 1 oktober 2009, klockan 09.00 12.00 ande Lennart Niklasson (Kommunerna) Johan Ekstedt (Arbetsförmedlingen) Kenneth Borgmalm (Västra Götalandsregionen)

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Inger Andersson Nr Kommunala handikapprådet 2010-05-19 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet

Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Högsby kommun Protokoll 1(9) Pensionärsrådet Sammanträdesdatum 2014-09-19 Plats och tid Kvillgården, fredagen den 19 september 2014 kl 09.00-12.00 Närvarande Ingbritt Loberg, ordförande Bror Josefsson

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning FOLKHÄLSORÅDET Sammanträdesdatum 2015-06-02 Sida 1 Innehållsförteckning Sida Fastställande av dagordning 3 Uppföljning utbildningsdag Folkhälsa är politik 4 Arbetsområde folkhälsa, 2015 2018 5 Barnkonventionen

Läs mer

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V)

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V) Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sagorummet Charlottenberg 13-15 Beslutande Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Plats och tid Melleruds kommun, Dalslandsrummet, måndagen den 1 december 2008, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Gunnar

Läs mer

Li Merander, Åsa Johnsson. Mötet var även öppet för åhörare , kommunhuset

Li Merander, Åsa Johnsson. Mötet var även öppet för åhörare , kommunhuset Ungdomsrådet 1(12) Plats och tid Beslutande 17:30, Sparbanken Boken Blackbox, FORUM Örkelljunga Ida Svensson, Arvid Persson, Casper Rosenlöf, Krzysztof Muszanski, Cajsa Torkelsson, Viola Peskhu Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1(21) Ungdomsrådet Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL 1(21) Ungdomsrådet Sammanträdesdatum: PROTOKOLL 1(21) Plats och tid ande Sal 105, Kulturrum Oliver Andersson Elin Eriksson Almida Andréasson Josefine Johansson Mohammad Raad Jara Raad Johannes Sandberg Ella Skantz Vanessa Hval Agnes Persson

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.15 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (11)

Sammanträdesprotokoll 1 (11) Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Skive, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Laila Andersson (PRO) Stig Nordling (PRO) Birgitta

Läs mer

Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Cajsa Torkelsson Ordförande

Kommunhuset. Underskrifter Sekreterare Paragrafer: Cajsa Torkelsson Ordförande Ungdomsrådet 1(11) Plats och tid Beslutande 16:00, VIP-rummet, FORUM Örkelljunga Annie Berg, Cajsa Torkelsson, Elin Andersson, Krzysztof Muszanski, Evelina Hansson Övriga närvarande Li Merander Justerare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (8) Helena Hultman-Karlsson (C) för vakant Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-09-28 1(8) Tid och plats onsdagen den 28 september 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Ungdomsfullmäktige, Köpings kommun. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ungdomsfullmäktige, Köpings kommun. Datum för anslags nedtagande

Ungdomsfullmäktige, Köpings kommun. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ungdomsfullmäktige, Köpings kommun. Datum för anslags nedtagande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Organ Ungdomsfullmäktige, Plats och tid Rådhuset, klockan 16.00 Beslutande Malin Forsman Anton Dumke Emmeline Padee Jennifer Ulfves Oliver Andersson Shirin Khalil Viktor Moreus

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Nr 03 Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Tid och plats onsdagen den 25 mars 2015, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Sarah Isgren, vice ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Karin Johansson Monica Björndahl Mari - Ann Edmark

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Karin Johansson Monica Björndahl Mari - Ann Edmark Nr Valnämnden 2011-03-29 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 29 mars 2011, klockan 17.30 19.00 Beslutande Lennart Karlsson (c) Reine Dahlman (s) Karin Johansson (kd) Monica Björndahl

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (11) Kulturbruket på Dal

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr Sammanträdesdatum sida 1 (11) Kulturbruket på Dal Nr 1 (11) Kulturbruket på Dal 2016-10-18 Plats och tid Beslutande Rådaskolans konferensrum, Mellerud Tisdag 18 oktober 2016 kl 17,00 19,00 Helena Rung ordförande Britt-Marie Callh vice ordförande Marisol

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

Socialnämnden Anna-Karin Olsson, socialchef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Socialnämnden Anna-Karin Olsson, socialchef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. o Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-10.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Gotthardsdotter-Wikström (C) Jessica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7) Barn- och ungdomsutskottet 2012-10-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Samordningsförbundet Norra Dalsland Samordningsförbundet Norra Dalsland SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum 20110124 Plats och tid Beslutade Bengtsfors 9.00-12.30 samt 13.30-16.00 LLG Ordf. Björn Smith Försäkringskassan Vice ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet Nr 1 Valnämnden 2018-02-12 1(14) Tid och plats Måndagen den 12 februari 2018, klockan 17.30 18.40, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Reine Dahlman (S) Johnny Stücken (S) Lennart Karlsson, ordf. (C)

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Kent Palm. Bo S. Carlén, samordnare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Kent Palm. Bo S. Carlén, samordnare Nr Valnämnden 2010-05-18 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 18 maj 2010, klockan 18.00 18.45 Beslutande Kerstin Stefansson (c) Ulla Danielsson (m) Reine Dahlman (s) Kent Palm (v)

Läs mer

Ann-Cathrin Granbäck, sekreterare

Ann-Cathrin Granbäck, sekreterare 1(6) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3 kl.07.45 08.00. Beslutande ledamöter Susanne Viklund (S) Ordf. Jenny Westerlund (S) Magnus Svensson (C) Lennart Johansson (V) Johanna Sjöblom (M) Ej

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 30 augusti 2012 kl. 14.00-16.15 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Inrättande av ungdomsråd

Inrättande av ungdomsråd BROMMA STADSDELSFÖRVALTNING SO C IA LTJÄN ST O C H F RI TID TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-01- 20 SDN 2012-02-09 Handläggare: Solveig Blid Telefon: 08-508 06 158 Till Bromma stadsdelsnämnd Förvaltningens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL IT-nämnden IT-nämnden 2018-10-18 1 Plats och tid Kommunhuset i Töreboda, Blå rummet, torsdagen den 18 oktober 2018. Klockan 8.30 10.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Bengt Nilsson (KD)

Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Bengt Nilsson (KD) 1(8) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika kl. 09.00-10.30 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Bengt Nilsson (KD) Övriga närvarande Marie Claesson, överförmyndarhandläggare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOL Plats och tid Rådhus Skåne, Kristianstad, kl. 08.30-12.30 1 (1) ande Göran Sevebrant, ordförande Göran Wagermark Gunnar Svensson Lisbeth Göranson Rose-Marie Olin Fredrik Berndt Övriga

Läs mer

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande

2012-05-14. Roland Andersson (C), ordförande Minnesanteckningar 2012-05-14 1(9) Plats och tid Dynamiken Bollegården, måndagen 14 maj 2012 kl 17.30-19.50 Ordförande Beslutande Roland Andersson (C), ordförande Roland Andersson (C) Eivor Carlsson (KD)

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 08.30 15.00 Beslutande Svante Classon (C) Jens Persson (S) Stina Månsson (M) Carina Torpenberg (M) Michael Ruud (M) Krister Önnermalm

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer