MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (13)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)"

Transkript

1 Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin Larsson (KD) Kultur- och utbildningsnämnden Anders Ågerup Inger Andersson Margareta Jonsson Christina Larsson Jan-Åke Revelj Sofia Rost Veronica Mellander Inger Petersson FUB HRF RMR PSO SRF MTF RBU MDF Tjänstemän Anders Asklund, socialchef Anette Karlsson, sektorchef Stöd och service Övriga Utses att justera Justerare Sofia Rost Justeringens plats och tid Medborgarkontoret den 27 november 2015 Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare... Anette Karlsson Ordförande Michael Melby Justerande Sofia Rost ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunala handikapprådet Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift... Gunilla Andersson

2 Innehållsförteckning 34 Föregående mötesprotokoll 35 Verksamhetsuppföljning och budget 36 Funktionshinderområdenas presentation 37 Kopplingen HSN och KHR 38 Utbildning för kommunala handikapprådet 39 Rapport från ritningsgranskarrådet, film om tillgänglighet 40 Samhällsbyggnadsförvaltningsfrågor 41 Kommunala handikapprådets reglemente 42 Information från Stöd och service 43 Information om nytt äldreboende 44 Övriga frågor

3 34 Föregående mötesprotokoll 26, Sofia Rost berättar att det har blivit enklare att få El-rullstol från förra veckan enligt det nya hjälpmedelsavtalet. 29, Parkeringen vid posten kan användas som handikapparkering men ska då vara sju meter lång. Handikapptoaletten på Biografen är klar. 30 Anteckningarna från ritningsgranskarrådet var inte bifogade i föregående protokoll. Se länk Efter genomgång läggs protokollet till handlingarna.

4 35 Verksamhetsuppföljning och budget Anders Asklund Socialchef presenterar sig för mötesdeltagarna. Socialtjänsten redovisar ett underskott på drygt 7 miljoner. Det är myndighetsenheten som står för en del av underskottet och hemvården står för den andra delen av underskottet. Det är en viss underbudgetering inom socialtjänsten som Anders hoppas kommer justeras inför budget Anders ger en nulägesbeskrivning av läget kring ensamkommande flyktingbarn. Vi har under de senaste veckorna tagit emot 3-4 barn/vecka. Vi har nu 66 ensamkommande flyktingbarn under socialtjänsten. Verksamheten expanderar och läget är ansträngt. När barnen finns i kommunen så är det Socialtjänstens ansvar. Tommy berättar att beredskapen i Sverige har ökat under den sista tiden för att samordna insatserna för flyktingar. Trycket på kommunerna är hårt för mottagande av ensamkommande barn. Vi vet inte om det öppnar ett nytt flyktingboende i Mellerud. Tommy berättar om läget i samhället i stort. Integrationen är viktig och vi hoppas att några nyanlända bor kvar och vill arbeta här. Kommunen skulle inte klara sig utan föreningarna som gör ett bra jobb. Tommy är orolig för personal och resurserna som ska räcka till för alla medborgare. 30,7 miljoner har vi fått för att lägga på välfärden. Michael betonar att välfärden fungerar men att det är ansträngt inom stödfunktionerna. Sofia frågar om ensamkommande barn har fått permanent uppehållstillstånd, svaret är nej det är asyl. Får de hjälp med sin psykiska hälsa? Anders svarar att det är regionens ansvar. Tommy säger att det är 30 % som kan tänkas hamna i posttraumatisk stress om inte kommunerna klarar av att hjälpa till med insatser i tid som primärvård och skolsköterskor. Sofia berättar att ABF och funktionshindergruppen har samarbete över gränserna. Se bilaga 1.

5 36 Funktionshinderområdenas presentation RBU- Föreningen är på sparlåga och det behövs fler medlemmar. MTF- Sofia berättar att ABF och funktionshindergruppen har samarbete över gränserna. Se bilaga 1. RMR- Har gjort ett informationsblad som delas ut på mötet. SRF- Har haft musikafton i fredags. Julbord är planerat i Trollhättan den 9 december. Föreningen ska gå ihop med Bohuslän. PSO- Kommer att närvara i Etage-huset på Överby med information om sitt arbete som kommer att läggas ut på hemn under VG-regionen. På torsdagarna finns PSO med på ABF. MDF- 23 november är det pysselkväll och luciafirande planeras. Funktionshindergruppen fortsätter med tillgänglighet och även ta emot våra nyanlända. FUB- 18 november är sista musikcafé för i år och nästa vecka är sista curlingen, som firar 30 år. Dans på Åttersrud lördag den 21 november. Fest på Templargården den 28 november. Lisebergsresa planeras den 6 december. HRF- Inger berättar att det har varit hörsel- och tinnitusdagar. Ca 100 personer från hela Dalsland träffade audionomer och lyssnade på Catrine Forsberg på torsdagen. På fredagen fick alla åttondeklassare och esteter föreläsningar om hörsel och tinnitus. Eleverna var nöjda. Miljö- och hälsorådet var medarrangör. Öppet hus på torsdag, nästa torsdag är sista gången för hörseltest och den 3 december är det avslutning med gröt och skinksmörgås. Michael berättar att intresseföreningarnas foldrar och tidningar får sitta uppe på biblioteket i ett speciellt ställ. Vänd er till Lennart på biblioteket. Inger Petersson poängterar att tillgängligheten inte är bra idag. Lennart har sagt att den ska få plats i läshörnan.

6 37 Kopplingen HSN och KHR Glenn Nordling folkhälsosamordnare är inbjuden för att prata om kopplingen mellan KHR och HSN. Hälsosjukvårdsnämnden (HSN) har två representanter som sitter med i miljö och hälsorådet. Det bör finnas en koppling mellan KHR och miljö och hälsorådet för att prioritera områden. Beslutet tas i Miljö och hälsorådet om vad som ska prioriteras under nästkommande år. Vi måste samarbeta för att få med de frågor som rör även funktionshinderområdet. Kommunen måste samverka med föreningarna för att använda sig av dem bättre. Bjuda in Glenn två gånger per år till KHR för kommunikation om jämlik hälsa. Under miljö och hälsorådet den 7 december kl: bjuds Sofia Rost in som representant KHR.

7 38 Utbildning för kommunala handikapprådet Anette Karlsson har varit i kontakt med Marie Hav Lundqvist som skrivit boken Med rullstol i grönsakshissen och Lena Mellbladh som jobbar med tillgänglighetsfrågor i Borås stad. Vi bokar en föreläsning den 14 januari kl: på Kulturbruket. Inbjudan kommer i ett separat utskick.

8 39 Rapport från ritningsgranskarrådet, film om tillgänglighet Tittade på filmer om tillgänglighet KSAU och Kommunledningsgruppen får förslag om att filmerna visas där, Tommy Johansson och Anders Asklund tar med sig detta önskemål. Michael Mellby har haft möte med ritningsgranskarrådet, byggnadsnämndens presidie och bygglovshandläggare, om vikten av kommunikation i ett så tidigt skede som möjligt och för att få synpunkterna att hänga med hela vägen till färdigställande av byggnationen. Detta är en förutsättning för att få bäst effekt och för att synpunkterna ska tas i anspråk redan i upphandlingsskedet. Ritningsgranskarrådet har haft möte och det ligger som bilaga 2.

9 40 Samhällsbyggnadsförvaltningsfrågor Tillgänglighetspromenad är planerad till 25 november och då kommer Patrik Tellander att företräda Samhällsbyggnad. Magnus Olsson kontaktar Johan Udd som kontaktar Sunnanå hamnkrog. Lekplatsen vid Indiankullen ska åtgärdas med tillgänglighet under Utegymmet vid Rådahallen kommer att byggas och då kommer det även bli en lekplats i anslutning till den. Inger Andersson har kontakt med Patrik Tellander angående tillgänglighet. Tillgängligheten lever lite vid n av och det behöver åtgärdas, förslag på checklista som ska gås igenom innan upphandlingen/planeringen. Det behöver byggas rutiner om tillgänglighet. Badplatsen i Strömersvik ska vara handikappanpassad under Det vore önskvärt att ritningsgranskarrådet gör ett besök innan säsongen börjar. Finns förslag på badrullstol och omklädningsrum. Sofia Rost vidarebefordrar en artikel, här kommer en länk till artikeln. Kulturbrukets har fått en avdelande ledstång i entrén där dörröppnare ska placeras. Belysning från storgatan och runt Ängenäs kommer att åtgärdas under Länsstyrelsens tillsyn se bilaga 3.

10 41 Kommunala handikapprådets reglemente Socialförvaltningens ledningsgrupp skriver ett underlag till socialnämnden i december. Beslut om reglementet tas i Kommunfullmäktige.

11 42 Information från Stöd och service Samverkan kring fritidssysselsättning med föreningslivet. Stöd och service vill samverka med föreningar för att göra det möjligt för personer med funktionsnedsättning att delta i föreningslivet. Annelie Törnros Enhetschef Stöd och service kommer tillsammans med Glenn Nordling folkhälsosamordnare att titta på detta och bjuda in föreningar för samverkan. Melleruds Kommun är med som testgrupp av nationell brukarenkät inom funktionshinderområdet. Se länk nedan. karundersokningnationell.6608.html Lotsen som är en daglig sysselsättning för personer med psykisk ohälsa flyttar till nya lokaler på snickargatan under början av Den ska göras tillgänglig för personer som åker rullstol. Daglig verksamhet enligt LSS 9 punkt 10 ska arbeta för en meningsfull sysselsättning i nära samverkan med arbetsmarknaden, försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Vi kommer att jobba mer med detta under Badet på fredagar kommer att upphöra från 2016 som en daglig verksamhet och kommer ligga som fritidssysselsättning.

12 43 Information om nytt äldreboende Sölvie redovisar planeringen av ett nytt äldreboende i Melleruds Kommun. Melleruds kommun vill satsa på utemiljön i det nya äldreboendet. Det blev två förslag som politikerna ska ta ställning till. Sölvie och Ingmar har varit ute och träffat de flesta partigrupper Alternativ 1 Ny byggnation och då lägger vi ner Kroppefjällshemmet. Bygger på Ängenäs med möjlighet till en bra utemiljö. Alternativ 2 Tillbyggnad av fagerlidshemmet och Kroppefjällshemmet. Arbetsgruppen föreslår en ny investering och alternativ 1. Bergs kommer att användas för rehab, hemsjukvård och hemvård. Älvan kommer att göras om till lägenheter. Inriktningsbeslut kommer att tas i början av december. Eventuell byggstart 2017 om det blir ett beslut. Synpunkter måste komma in före 27 november och lämnas till Sölvie Linder.

13 44 Övriga frågor Handboken för förskrivning av hjälpmedel har tillämpats på ett sämre sätt. Bör följas upp vid nästa möte. Nästa möte är , , ,

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15)

Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Kommunala handikapprådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats onsdagen den 16 september 2015, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (15) MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum sida Kommunala handikapprådet 2016-03-23 1(15) Tid och plats Onsdagen den 23 mars 2016, klockan 13.00 16.00 på Stöd och service Österrådaplan

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2008-09-24 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Sammanträdesdatum Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Nr xx Kommunala handikapprådet 2013-09-18 1(12) Tid och plats Onsdagen den 18 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala funktionshinderrådet (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala funktionshinderrådet (14) Nr xx Kommunala funktionshinderrådet 2016-09-28 1(14) Tid och plats Onsdagen den 28 september 2016, klockan 13.00 16.00, i Telaris Österrådaplan Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Eva Pärsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind

Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret. Ingela Lind Socialnämnden 2014-05-27 1(12) Tid och plats Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet, kommunkontoret Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Nr 1 Miljö- och hälsorådet 2011-02-28 1(6) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 28 februari 2011, klockan 13.00-16.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) SN Stig Andersson (kd) HSN Tjänstgörande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (12) Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Inger Andersson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (12) Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Inger Andersson Nr xx Kommunala handikapprådet 2015-03-25 1(12) Tid och plats Onsdagen den 25 mars 2015, klockan 13.00 16, i Stöd och service Österrådaplan Telaris. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14) Nr xx Kommunala handikapprådet 2015-05-20 1(14) Tid och plats onsdagen den 20 maj 2015, klockan 13.00-16.00, i Telaris österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Ann-Christin

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala funktionshinderrådet (17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala funktionshinderrådet (17) Nr xx Kommunala funktionshinderrådet 2016-11-23 1(17) Tid och plats Onsdagen den 23 november 2016, klockan 13.00 16.00, i sammanträdesrum Telaris Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (14)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet (14) Nr xx Kommunala handikapprådet 2016-05-25 1(14) Tid och plats Onsdagen den 25 maj 2016, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan

Kommunala handikapprådet (14) Onsdagen den 15 maj 2013, klockan , på Österrådaplan Kommunala handikapprådet 2013-05-15 1(14) Tid och plats Onsdagen den 15 maj 2013, klockan 13.00 16.00, på Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Robert Svensson (C) Linda Jansson

Läs mer

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8

Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4. Information från socialnämnden 5. Sammanträdestider för 2011 8 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Handikappsamverkans representation till handikapprådet 4 Information från socialnämnden 5 Tillgänglighetspriset

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (14) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2007-09-26 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 10.30 14.30 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) John Wärngren

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-10-06. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl.

Vansbro kommun. Kommunala Handikapprådet Protokoll 2014-10-06. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 6 oktober 2014 kl. 13:00-14:50 Nall Lasse Andersson, S, ordfo rande Torsten Larsson, Kd, ersätter Per-Anders Westhed Anna-Lisa Rossäng, RMR Tommy Jansson, FUB

Läs mer

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp) 1(10) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 14.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Grästorp, kl 13.00 16.35 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) Närvaro/Frånvaro N/F

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Eva Pärsson (M) Michael Melby Nr 2 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-01-22 1(19) Tid och plats Tisdagen den 22 januari 2013, klockan 08.30 12.10, 13.00 16.00 i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Johnny

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2013-09-09 1(10) Tid och plats Måndagen den 9 september 2013, klockan 13.00 16.00, i Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Robert Svensson, ordf. (C) Kommunstyrelsen Tjänstgörande

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson

Kommunala handikapprådet (11) Anders Ågerup Gun-Lis Wärngren Göran Emanuelsson Kommunala handikapprådet 2014-11-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 november 2014, klockan 13.00 16.00, Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO)

Jenny Magnusson, sekr. Stöd & Process Emma Rauf-Otworowski, sekr. Stöd & Process. Ulla Andersson (HSO) Kommunala handikapprådet 2014-05-27 1 Plats och tid ande Messingen, Dahlén Tisdagen den 27 maj 2014, klockan 13:00-15.00 Ledamöter: Maria Fälth (KD) ordf. Kristina Klempt (FP) Lena Kanström (M) Bengt-Erik

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande...

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande... Plats och tid Enåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Helena Brink (C), ordförande Johan Zahn, DHR Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF John Bertil

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6 2014-02-06 1(8) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Magnus Hedman Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-09-25 1 (12) 2008-09-25 1 (12) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1. Kl 13.30 16.00 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor,

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Melleruds kommunkontor, Nr Kommunala pensionärsrådet 2014-05-21 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, sammanträdestid klockan 09:00 12:00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Sven-Olof Skoogh (PRO-Skållerud) Ingrid

Läs mer

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2016-02-11 1. Elof Jonsson (C) KS Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2016-02-11 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 11 februari 2016, klockan 08.30-12.30 Beslutande Övriga deltagande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx Nr xx Kommunala funktionshinderrådet 2017-03-22 1(15) Tid och plats Onsdagen den 22 mars 2017, klockan 13.00 16.00, på Telaris. Österrådaplan. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson Nr Kommunala handikapprådet 2010-11-17 1(11) Plats och tid Rådahallen klockan 11.00 15.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Robert Svensson (c) Barbro Gustavsson Evert Magnusson (HSN) (HSN) John Wärngren (FUB)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Nr 8 AB Melleruds Bolagshus 2011-11-02 1(7) Plats och Melleruds kommunkontor, onsdagen den 2 november 2011 sammanträdestid klockan 08.30 10.55 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2011-02-17 1 Plats och tid Tullbackagården, 2011-02-17 kl: 17.30-19.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11

Mia Nilsson, Sekreterare Eva Österlind, Informatör, 11 Sammanträdesprotokoll 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lena Kandergård (S) Kjell

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2016-02-17. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-17 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Presentation av ny miljöstrateg... 5 4 Allergikommittén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 2007-12-11 Plats och tid Scandic Hotell Luleå, 2007-12-11, kl 13.15 15.40 Beslutande Enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Enligt bifogad närvarolista

Läs mer

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) ersättare för Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) ersättare för Tommy Glader (S) Sofia Andersson (S) 1(17) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 12.15 Beslutande Bertil Börjeson (HEL), ordförande Kristina Wang (HEL) Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) ersättare

Läs mer

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00

2010-02-18 SN dnr 10:8/700 2010:74. Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid IFO/Omvårdnadsförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, Stora Björn, 2010-02-18 klockan 13.00 17.00 ande ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Nr 5 Kommunala ungdomsrådet 2012-12-12 1(9) Plats och tid Ungdomshuset Stinsen, måndagen den 12 december 2012, klockan 18.00 19.30 Beslutande Anton Ek Agnes Palm Julia Nordling Övriga deltagande Karolina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 03. Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Nr 03 Kultur- och utbildningsnämnden 2015-03-25 1(12) Tid och plats onsdagen den 25 mars 2015, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Sarah Isgren, vice ordf.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13) Nr Kommunala handikapprådet 2006-04-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet, 3 april 2006 klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Per-Axel Andersson

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-05-21 11 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.10 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 14-23 Inger Höij. Ordförande...

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 14-23 Inger Höij. Ordförande... Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15 - Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist, DHR Jörgen Brink, FUB Lars Steen PSO Otto Forsberg, HRF John Bertil Eriksson,

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:2, kl 17:00-20:00 ande Ebba Östlin (s), ordförande Urban Eriksson (SRF) Anna-Maria Engqvist (s) Eva-Britt Olsson (Astma och Allergi)

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Rådet för funktionshinderfrågor 2011-12-01 1 [5] Plats och tid: Kommunhuset, Lilla Tjörnsalen 17.30 19.30 Beslutande: Thomas Jakobsson M (SBN) Inger Bergstam M

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Nr 10 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-06-07 1(15) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 7 juni 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken,

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f.

Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Sven-Olof Skoogh. Evert Magnusson (PRO) Marja Jansson Elin Martinson. Sölvie Linder, t.f. Kommunala pensionärsrådet 2015-09-16 1(15) Tid och plats Onsdagen den 16 september 2015, klockan 09.00 12.00, i konferensrummet, Myndighetsenheten Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Sven-Olof

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-01-21 kl. 08:30-13.15. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08:30-13.15 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 2013-04-17 1(6) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 17 april 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Tomas Sjöberg, sekreterare Lena

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C

Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson, C 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 19 november kl 14.00-15.20 Beslutande Ledamöter Jessica Danielsson, FP, ordf Maj-Britt Hedefur, KD Margareta Nilsson, M Maurice Leroy, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl.

Vansbro kommun. Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-12-22. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 22 december 2014 kl. 13:00-14:50 Per-Anders Westhed, ordförande Nall Lasse Andersson, S Lars Forsberg, Dala-Järn/Nås PRO Hans Björn, Vansbro PRO Lars Johansson,

Läs mer

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-10.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18

Kommunala Pensionärsrådet Protokoll 2014-08-18 Kommunala Pensionärsrådet Protokoll !t. HEDEMORA 1 (12) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 08.30-11.00 Ledamöter Per Jansson, omsorgsnämnden, ordförande Eva-Lena Angskog-Koivisto,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet (13) Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan Nr Kommunala handikapprådet 2006-09-18 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson (HSN) Birger

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 27 augusti 2015, kl. 13:00-16:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 27 augusti 2015, kl. 13:00-16:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (16) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdagen den 27 augusti 2015, kl. 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bernt Nordgren, ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Tid kl 08.15--10.30 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret måndagen den 3 mars Justerade

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-03-02 1(10) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Kl. 13.00 15.00, Letälvsgårdens samlingssal Mauri Sukuvaara (V) ordförande Per-Olow Linder, (V) Lotta Nordahl Reimers (V) Ole Skelkjär DHR Rauni Isoniemi

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret.

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret. Kommunala pensionärsrådet 2015-11-18 1(19) Tid och plats Onsdag den 18 november 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-31 1 [5] Plats och tid: Hemma hos Gunnemar, Tångeröd 17.30 Beslutande: Gunnemar Olsson FP Thomas Jakobsson

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 10-19

Underskrifter Paragrafer 10-19 Protokoll - Kommunala handikapprådet Sida 1 av 5 Tid och plats 20 maj 2014 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Patric Åberg (M) ordförande Tommy Aspegren (FP), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Socialnämnden 2014-11-05 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Gunilla Ingemyr (C), ordförande Mirja Lundström (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Handikappomsorgsförvaltningen, Säterdalen, torsdagen den 16 juni 2011 kl 14.00-15.30 Marie Frestadius HO ordförande Kerstin Alm, Hjärt/lung Eva

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 22. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Nr 22 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-11-21 1(24) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 21 november 2006, klockan 08.30-12.10, 12.50-18.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Nr 3 Miljö- och hälsorådet 2008-12-01 1(9) Plats och tid Melleruds kommun, Dalslandsrummet, måndagen den 1 december 2008, klockan 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) KS Daniel Jensen (kd) SN Gunnar

Läs mer

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C

Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson, C Maurice Leroy, C 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 29 oktober kl 14.00-15.40 Beslutande Ledamöter Birger Pettersson-Wiik, S, ordf Kerstin Andersson, KD Maj-Britt Hedefur, KD Annika Holmstrand, C Esbjörn Andersson,

Läs mer

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz.

Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz. ItU Grästorps kommun 4V 201 5-08-1 1 Sidan 1 av 16 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 13.00 16.45 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (1\4) Madelene

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-05-30 1 (16) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, onsdagen den 30 maj 2012, Kl 09.00 11.45 Beslutande Bo Åberg, ordförande Pernilla Lestander, kommunstyrelsens representant

Läs mer

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset.

Ann-Sofie Birgersson. Utses att justera. Bevis Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i förvaltningshuset. Sammanträdesdatum 36 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro)

Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården. Rosa-Lill Karlsson (pro) Gun Bodén (pro) Tid och plats Torsdagen den 14 maj, kl. 17.00 19.20 i Dynamiken, Bollegården Ärenden 14-20 Ordförande Beslutande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden Kommunstyrelsen Övriga närvarande Pensionärsorg. Omsorgsnämnden

Läs mer

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 2015-12-16 1(8) Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Göran Dahl,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer