Kommundelsträff i Floda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommundelsträff i Floda"

Transkript

1 LERUM400, v 1.0, MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Administrativa enheten Marcus Starcke Kommunsekreterare Kommundelsträff i Floda Lokal: Floda Lada Tid: onsdagen den 22 augusti, kl Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige, KS = Kommunstyrelsen, MBN = Miljö- och byggnadsnämnden, SB = Sektor Samhällsbyggnad, LÄR = Sektor Lärande, IS = Sektor infrasupport Deltagare: Fullmäktiges presidium Ingvar Frid (FP) KF, ordförande Renée Jeryd (S) KF, 2:e vice ordförande Övriga politiker Anna-Lena Holberg (M) KS, ordförande Svante Karlsson (M) KS, 1:e vice ordförande Dennis Jeryd (S) KS, 2:e vice ordförande Tjänstemän Maria Sigroth Sektorchef, SB Per Sahlin Sektorchef, SB Jakob Rydén Enhetschef, administrativa enheten Elin Elebring Utvecklingssekreterare Marcus Starcke Kommunsekreterare Mötesdeltagare Cirka 70 närvarande

2 MINNESANTECKNINGAR 2 (7) Sekreterare Marcus Starcke Ordförande Ingvar Frid Justerare Bosse Hellström

3 MINNESANTECKNINGAR 3 (7) 1. Mötets öppnande Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid hälsar alla välkomna till kommundelsträffen. Avsikten med mötet är att föra en dialog med medborgarna och ta del av synpunkter. Tillfälle ges att redovisa aktuella projekt i Floda samt att informera om vad som utförts i kommundelen sedan förra träffen. Värd för träffen är kommunfullmäktiges presidium. 2. Dagordning Tidslinje Arkitekterna presenterar förslaget för nya Floda centrum Kommunen informerar om det fortsatta arbetet BID Föranmälda frågor Nya frågor under mötet 3. Justering av protokoll Mötet väljer Bosse Hellström att jämte ordföranden justera minnesanteckningarna, som efter justeringen kommer att läggas ut på kommunens hemsida. 4. Tidslinje Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid presenterar en tidslinje över utvecklingen i Floda. Tidslinjen tar sin utgångspunkt i översiktsplan 2000 och innehåller ett par viktiga händelser fram till Exempel är program som har tagits fram i samarbete med bland annat boende, företagare, föreningsaktiva och barn i Floda. Andra viktiga händelser är revideringen av översiktsplanen 2008, kommunfullmäktiges beslut att använda culture planning i samhällsplaneringen samt bildandet av Bussiness Improvement District (BID).

4 MINNESANTECKNINGAR 4 (7) År 2012 beslutade kommunstyrelsen i Lerum att en arkitekttävling om utformningen av centrala Floda skulle utlysas. En jury bestående av politiker, tjänstemän och arkitekter bedömde förslagen och de inkomna synpunkter som inkommit i samband med utställning av förslagen. Juryn beslutade att första- och andrapristagaren skulle kombinera sina förslag. Det har gjorts i samspel med sektor samhällsbyggnad. 5. Arkitekterna presenterar förslaget för Nya Floda centrum Arkitekterna Martin Arfalk från MANDAWORKS och Patrick Verhoeven från HOSPER presenterar förslaget för Nya Floda Centrum. Förslaget är en kombination av första- och andrapristagarens bidrag i arkitekttävlingen. 6. Kommunens fortsatta arbete Maria Sigroth, sektorchef samhällsbyggnad, berättar om det fortsatta arbetet med Floda Centrum. Hon berättar bland annat att kommunen under hösten 2013 kommer att ta fram övergripande underlag till de detaljplaner som ska gå igång de närmsta åren. Fokus kommer att ligga på att möjliggöra byggnation av bostäder och att stimulera centrumutvecklingen. Sektorn kommer också att undersöka möjligheterna att så snabbt som möjligt komma igång med Blå Torget. Andra insatser i närtid är anläggandet av en lekpark/mötesplats i anslutning till Säteriparken. Kommunens landskapsarkitekt har påbörjat arbetet. Det fortsatta arbetet bedrivs med kommunstyrelsens arbetsutskott som styrgrupp. 7. BID Handlingsplan för 2013 Marianne Serling och Ingemar Hjelm från Floda föreningen BID (Bussiness in development) berättar om sitt arbete. Föreningen är en lokal samverkansgrupp som arebtar för Floda centrums utveckling. BID:s vision är att genom nära samverkan mellan partnerna och de övriga aktörerna tillsammans stärka och utveckla Floda som en attraktiv kultur-, hälsa- och mat- samt mötesplats i Floda vilket också bidrar till kommunens och regionens positiva utveckling. Föreningen finansieras av kommunen, näringsidkare och fastighetsägare i Floda. De bidrar vardera med fyrahundratusen per år.

5 MINNESANTECKNINGAR 5 (7) 8. Föranmälda frågor Vad händer i frågan om återvinningsplats? Förpackningsindustrin har ansvar för att bygga och underhålla återvinningsstationer. Anledningen till att en ny återvinningsstation inte har kommit till vid i Floda är att förpackningsindustrin i sina förhandlingar med Statoil ännu inte har löst markfrågan. 9. Nya frågor vid mötet Hur kommer kommunens övriga verksamheter att involveras i det fortsatta interna arbetet? När en detaljplan tas fram tillfrågas alla berörda. Utöver medborgare tillfrågas också exempelvis skol- och omsorgsverksamheten om vad de har för synpunkter. Kommer det att byggas bostadsrätter i Floda centrum eller bara hyresrätter? Det är fastighets- och markägarna som bestämmer om det ska vara hyres- eller bostadsrätter i de fastigheter som byggs. Vad gäller Herrgårdsbacken, som kommunen äger, har förvaltningen fått i uppdrag av kommunstyrelsen att titta på en blandning av hyresrätter och bostadsrätter. Inriktningen är att andelen hyresrätter ska vara mellan trettio och femtio procent. Kommunstyrelsens ordförande, Anna-Lena Holberg (M), berättar att kommunstyrelsen vill ha blandad bebyggelse, men att det är oklart hur det kommer att bli i slutändan. Kommer det att finnas en pulkabacke i den planerade pulkabacken? Ett önskemål! Det är ännu för tidigt för att säga hur lekparken kommer att utformas. Höjden på backen i Säterparken medger det däremot. Det är dessutom en vacker plats där det kan bli en trevlig backe. När kommer det att finnas nya fastigheter på plats? Kommunstyrelsen har fattat beslut om att ändra inriktning och samtal har påbörjats med Förbo (fastighetsbolag som ägs gemensamt av Lerum, Härryda, Mölndal och Kungälv). Inom ramen för förarbetet tittar sektorn på hur många lägenheter som kan få plats och på hur Förbos bedömning ser ut.

6 MINNESANTECKNINGAR 6 (7) Byggandet kan troligen påbörjas om 1-1,5 år. Hur arbetar kommunen specifikt in hållbarhetstanken i arbetet med Floda? Hur kommer kommunen att prioritera när det kommer till skapandet av lokala jobb? Kommunstyrelsens arbetsutskott har gett sektor samhällsbyggnad i uppdrag att komma tillbaka med marktilldelningskriterier. I arbetet med dessa kriterier står kommunens vision i fokus. Inom ramen för hållbarhetsperspektivet finns även andra delar än miljö, såsom exempelvis social mångfald. Sektor samhällsbyggnad kommer att väva in detta i förslaget som kommunstyrelsen får fatta beslut om. Det finns också en möjlighet att i exploateringsavtalet ge olika ekonomiska morötter. Exploatören skulle t ex kunna få en bonus om den använder goda material. I lagen om offentlig upphandling (LOU) finns regler för när och hur en upphandling ska ske. I lagen står bland annat att kommunen som upphandlade inte får ställa krav på att arbetstillfällena ska skapas på den lokala arbetsmarknaden. Kommunstyrelsens ordförande berättar att kommunen fokuserar på att skapa lokala jobb genom att stimulera näringslivet. Kommunen ska bli miljöledande i landet, har kommunen några konkreta åtgärder? Kommunstyrelsen ordförande berättar att visionen präglar kommunens arbete. Hon berättar att flera åtgärder vidtas. Exempelvis får den som bygger energisnålt en lägre bygglovsavgift. Kommunen serverar också ekologisk mat i skolmatsalarna En mötesdeltagare tipsar om att kommunen kan lära av arbetet med Hallunda i Stockholm. Kommer det att vara fortsatt fjärrvärme? Kommunen berättar att det är för tidigt att uttala sig om detta ännu. Fjärrvärme är ett alternativ som kommunen ser som positivt i framför allt tätorter där ledningarna inte behöver vara så långa. Det är inte alltid optimalt i alla boendeformer. Vad som är lämpligast för Floda får avgöra.

7 MINNESANTECKNINGAR 7 (7) När kommer arbetet att påbörjas? Detaljplanen kan i vara klar under Då kan byggnadsarbetet påbörjas under Det är viktigt att utvecklingen av Floda får lov att ta tid. Då kan många synpunkter tas i beaktande. Hur kommer en finansiering ske av mötesplatser/allmänna platser? Är arbetet med allmänna platser en fråga för kommunen? Finns det någon finansieringsindikation för exempelvis Blå Torget? Kommunens ansvar är att planera och att samhällsbyggnationen är ett arbete som bedrivs av flera olika aktörer. Kommunstyrelsens ordförande berättar att det finns både stora stora och små åtgärder. I det inledande arbetet tas avstamp i de små och mindre kostsamma åtgärder som kan genomföras för att förbättra den sociala trivseln i Floda centrum. 10. Mingel Kommundelsträffen avslutas med att de närvarande ges möjlighet att dröja kvar, mingla och ställa frågor till närvarande politiker. 11. Avslutning Ordföranden tackar de församlade för visat intresse och avslutar mötet.

Kommundelsträff i Gråbo

Kommundelsträff i Gråbo LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Per-Arne Larsson Sektorchef 0302-52 15 59 Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Lekstorps IF Tid: 17 maj 2011, kl. 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s)

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s) 1(6) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Flöda Lokal: Missionskyrkan Tid: 25 november 2009, kl. 19.30-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige, KS = Kommunstyrelsen,

Läs mer

Birger Rosén (M) Ingvar Ringhage (C) Kent Lunden (S)

Birger Rosén (M) Ingvar Ringhage (C) Kent Lunden (S) MINNESANTECKNINGAR 1(9) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Flöda Lokal: Alléskolan Tid: 28 oktober 2010, kl. 19.00-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige,

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Tingshuset Tid: 5 maj 2010, kl. 18.30-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Kommundelsträff i Sjövik

Kommundelsträff i Sjövik MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Sjövik Lokal: Sjövikslokalen Tid: 21 november 2007, kl 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Sammanfattning Under 2014 har FILKs huvudsakliga arbete handlat om dialog och debatt

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Mats-Erik Augustsson Sekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Torpskolans aula Tid: 9 mars 2011, kl.

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren 2018 Datum och tid 2018-04-24, 19:00-21.15 Plats Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge Presidium Sven Pettersson, ordförande (S) Maj Holmström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Beslut om närvarorätt

Beslut om närvarorätt Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Torsö klockan 8.00 12.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101 kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ulrika Frick (MP) (ordförande) Gabriela Nilsson (M) (vice ordförande) Gun Kristiansson (S) Kajsa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-03-21, kl. 08:00-13:15 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Årsplan 2015 med uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar

Årsplan 2015 med uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar med uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar 2015-02-26 Kommunfullmäktiges presidium KS15.206-1 Innehåll 1 Beredningen för kultur, fritid och folkhälsa 5 2 Beredningen för kultur, fritid och folkhälsa

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2012-04-02, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Ingalill Andersson, 1:e vice ordförande Ulrika Johansson

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(8) Vår 2015 Datum och tid 2015-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Folkets hus, Nol Klas Karlsson, Ordförande Rose-Marie Fihn, 1:e vice ordförande Monica Samuelsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommundelsträff i Gråbo kl , Röselidsskolan

Kommundelsträff i Gråbo kl , Röselidsskolan MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Infrasupport Andreas Benkel Utvecklingssekreterare 0302-52 10 08 andreas.benkel@lerum.se Kommundelsträff i Gråbo kl. 18.00, Röselidsskolan 1. Mötets öppnande Kommunfullmäktiges

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Sida 1 Kommunstyrelsen PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Forum, kl. 16:30 Beslutande Peter Wretlund (S), Ordförande Eva-Marie Hansson (M) 1:e vice ordförande Lena Granath (V) 2:e vice ordförande Thina Andersson (S) Tommy Skoog

Läs mer

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen MINNESANTECKNINGAR 1(5 ) Ortsutvecklingsmöte i Hålanda Datum och tid: Onsdagen den 25 april 2012, klockan 19:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Hålanda bygdegård, Hålanda Ordförande Boel

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-24, kl. 08:00-10:38 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Anders Widesjö (M) Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden Ulla-Maj Persson Elsa Eckergren Kjell Hugosson

Läs mer

Bostadsförsörjningsstrategi för Nyköpings kommun

Bostadsförsörjningsstrategi för Nyköpings kommun Dnr KK15/547 STRATEGI Bostadsförsörjningsstrategi för Nyköpings kommun Del 3 - Handlingsplan Antagen av kommunfullmäktige 2016-12-13 Dnr KK15/547 2/8 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 ns genomförande...

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommundelsträff i Gråbo

Kommundelsträff i Gråbo LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Elin Hallberg Utvecklingssekreterare 0302-52 10 08 0705-61 92 72 elin.hallberg@lerum.se Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Röselidsskolans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Närvarande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Kl. 09:00 onsdagen den 20 mars 2019, Håbo Marknads AB, Bålsta Agneta Hägglund (S), 1:e vice ordförande Sven-Eric Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommundelsträff i Sjövik

Kommundelsträff i Sjövik LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (9) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Sjövik Lokal: Sjövikslokalen Tid: 26 november 2008, kl.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens näringslivsutskott Plats och tid Floda kl. 13:00-15:45 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ulrika Frick (MP) (ordförande) Gabriela Nilsson (M) (vice ordförande) Gun Kristiansson (S) Kajsa Hamnén (M) Peter

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten

Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten KS 08.596 Detaljplan för del av Dergården 1:58 m. fl. Bagges Torg, Solkatten, Triangeltomten Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Samrådshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten 2010-09-03

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Torpskolans samlingssal Tid: 13 februari, kl 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun

Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Protokoll 2013-04-09 1(6) Styrgruppen för Arbetsmarknad, tisdagen den 9 april, 2013, ACTUS, Alingsås kommun Ledamöter Maria Rydén, Göteborg (M), Ordförande Dennis Jeryd, Lerum (S), Vice Ordförande Jan

Läs mer

Gamla Byn AB extra bolagsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00 10:15 den 12 december 2018

Gamla Byn AB extra bolagsstämma Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00 10:15 den 12 december 2018 Sida 1 Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00 10:15 den 12 december 2018 ande Karin Perers Övriga deltagande Anders Friberg, ordförande Laila Borger, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16 ! 1 (! 5) Datum 2013-04-16 Minnesanteckningar Medskapandegruppen i Gråbo Närvarande Christer Santesson, Jan Kuuse och Hans Hellberg, Mattias Algotsson, Frida Vikström, Mikael Tilly, Irene Johansson, Solvig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) 2016-10-07 Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée

Läs mer

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg

VÄXTKRAFT EMMABODA. Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda. KF 15 december. Fotograf Anette Odelberg VÄXTKRAFT EMMABODA Fotograf Anette Odelberg Näringslivsprogram för ett företagsammare Emmaboda 2009 KF 15 december VÄXTKRAFT EMMABODA! ETT NÄRINGSLIVSPROGRAM FÖR ETT FÖRETAGSAMMARE EMMABODA. Ett väl fungerande

Läs mer

Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet

Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet Politiskt program för personer med funktionsnedsättning Lättläst version Beredningen för samhällets omsorger Antaget av kommunfullmäktige 2012-02-23 Alla foton kommer

Läs mer

Kommundelsträff i Stenkullen

Kommundelsträff i Stenkullen MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Stenkullen Den 2 april klockan 19:00-21:00 i Hedegården Förkortningar: KF= Kommunfullmäktige,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-25, kl. 08:00-08:58 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 09:00-10:15 ande ledamöter Marie Östh Karlsson (S), ordförande Hans Bergfelt (M), vice ordförande Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP)

Läs mer

Vision centrumutveckling

Vision centrumutveckling Vision centrumutveckling Habo kommun Antagandehandling 2013-11-28 1. Bakgrund Bostadsförsörjningsplan blir en centrumutvecklingsplan År 2010 beslutade kommunstyrelsen i Habo att kommunen skulle ta fram

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun

Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun KS 10.80 Detaljplan för del av fastigheten Torp 2:80 Bostäder vid Torpskolan Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Samrådshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten 2010-09-03 Innehåll

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Kommundelsträff i Floda - Tollered

Kommundelsträff i Floda - Tollered MINNESANTECKNINGAR 1 (8) 2011-11-24 Infrasupport Juridiska enheten Samuel Kaufman Kommunsekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Floda - Tollered Den 24 november klockan 18:00-21:00 i Floda lada Förkortningar:

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-73 ande Jonas Lövgren (M) ordförande Ingemar Einarsson (C) 67-68 Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Per Nordenstam, kommundirektör Lars-Erik Sandhgren, Håbo Marknads AB, 3-7 Sara Widströmer, kommunsekreterare. Susanne Noren, Håbo Företagare

Per Nordenstam, kommundirektör Lars-Erik Sandhgren, Håbo Marknads AB, 3-7 Sara Widströmer, kommunsekreterare. Susanne Noren, Håbo Företagare Tid och plats Kl. 09:00 torsdagen den 21 september 2017, Skoklosterrummet, Kommunhuse t, Bålsta Närvarande Ledamöter Carina Lund (M), Ordfårande Agneta Hägglund (S), l :e vice ordfårande Birgitta Persson,

Läs mer

Mark- och boendeprogrammet

Mark- och boendeprogrammet Mark- och boendeprogrammet Hur bygger vi i Helsingborg? Staden vi vill bygga År 2035 ska Helsingborg vara en skapande, pulserande, global, gemensam och balanserad stad för både människor och företag. För

Läs mer

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande

SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD. Uppföljning av bostadsplanering och byggande SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Uppföljning av bostadsplanering och byggande TERTIAL 2 2018 1 Bygglovansökningar Beviljade bygglov Omfattning av byggloven Tertial 2 2016 Tertial 2 2017 Tertial 2 2018 17 bygglov

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter)

Kungörelse Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Revisorerna informerar om sitt uppdrag (tidsåtgång cirka 15 minuter) 1(23) 2011-09-05 Kommunförvaltningen Kommunsekreterare Kristina Larsen Tfn 040-42 5151 Sammanträdesdatum Plats Vellinge kommunhus, Fullmäktigesalen (Måkläppen) Tid 19:00 Revisorerna informerar om sitt

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

Policy för exploateringsavtal Utgör kommunens riktlinjer för exploateringsavtal enligt lag

Policy för exploateringsavtal Utgör kommunens riktlinjer för exploateringsavtal enligt lag 2017-04-19 5(6) Policy för exploateringsavtal Utgör kommunens riktlinjer för exploateringsavtal enligt lag Antagen av kommunfullmäktige 2017 Antagen av: Kommunfullmäktige Dokumentägare: Tillväxtchef Ersätter

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (13) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, måndagen den 29 februari 2016 kl 13:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-11-14 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Bertil Nilsson (m), ordförande Åke Hallemyr (kd), ersätter

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-30, kl. 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel Mörner,

Läs mer

Startar ett projekt för mångfald, ökad integration och mot främlingsfientlighet m.m.

Startar ett projekt för mångfald, ökad integration och mot främlingsfientlighet m.m. Beslutsparagraf 2010-08- 30 112 Samhällsbyggnadsnämnden 2011-08- 29 104 KS0260/10 Motion från Peter Rosengren och Minna Ljungberg (MP) om projekt för mångfald, ökad integration och mot främlingsfientlighet

Läs mer

KALLELSE Kommunfullmäktige

KALLELSE Kommunfullmäktige KALLELSE kallas härmed till sammanträde onsdagen 2012-06-13 kl. 19.00 på Älvkullen, Älvgatan i Höör Höör 2012-06-04 Ellinor Dahlgren Ordförande /Benny Nilsson FÖREDRAGNINGSLISTA vid kommunfullmäktiges

Läs mer

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c)

Beslutande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl (v) Anders Andersson (c) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2008-03-25 67 Tid 8.30-10.30 Plats Stadshuset Omfattning 71-78 ande Johan Persson (s) ordförande Göran Häggfors (m) Birgitta Elfström

Läs mer

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF

RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL. Antagen av KF RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av KF 2017-09-13 67 RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING... 4 1.1 Syfte...4 1.2 Utgångspunkt för exploateringsavtal...4 2. RIKTLINJER

Läs mer

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande 1 MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Surte 1(3 ) Datum och tid: 2011-04-10 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Glasbruksmuséet i Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Surte

Ortsutvecklingsmöte i Surte MINNESANTECKNINGAR 1(8) Datum och tid 2012-11-08, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal 1 Riktlinjer för exploateringsavtal Antagna av kommunfullmäktige 2019-05-23, 82 Ersätter tidigare antagna riktlinjer om exploateringsavtal 2015-05-18, 82 1 2 Innehållsförteckning Riktlinjer för exploateringsavtal

Läs mer

Beslutsunderlag Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse den 26 februari 2018, rev 10 april 2018 Marköverlåtelseavtal.

Beslutsunderlag Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse den 26 februari 2018, rev 10 april 2018 Marköverlåtelseavtal. KF Ärende 8 Marköverlåtelseavtal mellan Karlskoga kommun och Innobo Produktion AB avseende avtal om bebyggelse inom del av fastigheterna Bregården 2:48, Orren 2, 3, 4, 5, 6 och 7 Protokollsutdrag Sammanträdesdatum

Läs mer

Dokumentation från överenskommelsedialog 30/9 2010

Dokumentation från överenskommelsedialog 30/9 2010 Dokumentation från överenskommelsedialog 30/9 2010 Arrangör: Sociala samverkansrådet Moderator: Ingrid Bexell Hulthén Text och foto: Malin Helldner Bakgrund I mars 2010 bildades ett samverkansråd i Göteborg.

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Bostadsbyggnadsprogram Bostadsbyggnadsprogram 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås program

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ÖVERLÅTELSE AV KOMMUNALÄGD MARK OCH EXPLOATERINGSAVTAL I SKURUPS KOMMUN

RIKTLINJER FÖR ÖVERLÅTELSE AV KOMMUNALÄGD MARK OCH EXPLOATERINGSAVTAL I SKURUPS KOMMUN RIKTLINJER FÖR ÖVERLÅTELSE AV KOMMUNALÄGD MARK OCH EXPLOATERINGSAVTAL I SKURUPS KOMMUN Revidering fastställd av kommunfullmäktige 2019-06-17 185 Ansvarig Exploateringsingenjör Styrdokument Gäller fr.o.m.

Läs mer

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Göran Hellström (L) Morgan Forsberg (KD) Janne Jansson (S) Sture Pettersson (S)

Anette Karlsson (M) Björn Fagerlund (M) Henrik Karlsson (M) Göran Hellström (L) Morgan Forsberg (KD) Janne Jansson (S) Sture Pettersson (S) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl 14.00 14.45 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Rune Skogsberg (C) 1:e vice ordförande Ida Ekeroth (S) 2:e vice ordförande Anette

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper

Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper Dnr: 11-16.012 Styrelseärende 2 Förslag till ledamöter i GRs styrgrupper 2011-2014 GRs valberedning har fått uppdraget att till förbundsstyrelsen föreslå ledamöter i GRs styrgrupper för arbetsmarknad,

Läs mer

PROCESSEN FÖR ANTAGANDE AV DETALJPLANER

PROCESSEN FÖR ANTAGANDE AV DETALJPLANER Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument PROCESSEN FÖR ANTAGANDE AV DETALJPLANER ANTAGET AV: Kommunfullmäktige DATUM: 2016-04-28, 75 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING: Samhällsbyggnadschef

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för exploateringsavtal Dokumenttyp Riktlinjer Gäller för Kommunstyrelsens verksamheter Fastställd av Kommunfullmäktige 96.2017 Dokumentansvarig Mark och Exploateringsansvarig Diarienummer KS

Läs mer

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s)

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s) MINNESANTECKNINGAR 1(9) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Lekstorps IF Tid: 25 februari 2009, kl. 18.30-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Protokoll 1 (5) Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan

Protokoll 1 (5) Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan Protokoll 1 (5) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, tisdagen den 9 oktober 2018, klockan 10.10 10.16 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman, 1:e vice ordförande (NE) Ingvar Smedlund, 2:e vice

Läs mer

1(8) Dnr: Venus, Sirius och. Mars. Datum: Datum och beslut: Text

1(8) Dnr: Venus, Sirius och. Mars. Datum: Datum och beslut: Text 1(8) Dnr: Mars. Venus, Sirius och Datum: 2015-02-17 Datum och beslut: Text Inledning... 4 1.1 Bakgrund... 4 1.2 Verksamhetens övergripande mål och strategier... 4 2 Beställare... 5 3 Mål... 5 3.1 Effektmål...

Läs mer

Förbundsfullmäktige 2015-01-07

Förbundsfullmäktige 2015-01-07 1 (11) Tid och plats Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18.00 18.25, Gårda Brandstation ande Ledamöter Göteborg Ingrid Andreae (S) Tord Karlsson (S) Henrik Munck (MP) Kristina Bergman Alme (FP) Ann Karlsson

Läs mer

Ca.70 person. Ordförande Anitha Kristiansson hälsar alla välkomna och presenterar kvällens program.

Ca.70 person. Ordförande Anitha Kristiansson hälsar alla välkomna och presenterar kvällens program. Datum och tid 2014-04-22, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Aroseniusskolan,Älvängen Anitha Kristiansson, ordförande Ingvar Arvidsson, 1:e vice ordförande Lars-Gunnar Wallin, 2:e vice ordförande

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem

Ortsutvecklingsmöte i Alvhem MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2015-04-23 klockan 19:00 Plats Presidium Klubbstugan, Gläntevi Peter Ohlsson, ordförande Vakant, 1:e vice ordförande Willy Kölborg, 2:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 21 februari 2014, kl. 14.00-15.00, på Burgården Konferens, Skånegatan, Göteborg

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 21 februari 2014, kl. 14.00-15.00, på Burgården Konferens, Skånegatan, Göteborg från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 21 februari 2014, kl. 14.00-15.00, på Burgården Konferens, Skånegatan, Göteborg Ledamöter Jonas Ransgård (M), Göteborg ordf Johan Nyhus (S), Göteborg Patrik Karlsson

Läs mer

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända LERUM1001, vp2.3, 2014-04-22 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (10) Samhällsbyggnad Margareta Hallander Verksamhetschef samhällsplanering 0302-52 12 22 072-235 03 00 margareta.hallander@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse

Läs mer

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med förbundsstyrelsen från sammanträde med förbundsstyrelsen Tid: Fredag 27 mars 2015, kl. 13.30-14.12 Plats: Burgården konferens, Göteborg Ledamöter Paula Örn (S), Ale, ordf Johan Nyhus (S), Göteborg Stefan Svensson (M), Partille

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

Samhällsutvecklingsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Samhällsutvecklingsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsutvecklingsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 2018-11-05 143 Motion 2018:05 från Peter Evansson (S) Reservera plats för en stadspark i centrumplaneringen SUN-2018/522 Beslut Samhällsutvecklingsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 september 2006, klockan 17.00 18.10 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Per Holm (kd) Björn Eriksson (s) Kerstin Cederström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2018-06-07 133 KS 77/18 Avsiktsförklaring gällande Mölndals stads närvaro i Industrikärnan, Forsåker Beslut Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK KF 2015-01-29 6 Blad 1(6) RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK Med markanvisning avses en överenskommelse mellan kommunen och en byggherre som ger byggherren ensamrätt att under

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun

Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Riktlinjer för exploateringsavtal i Mjölby kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-12-20 143 Namn:Hanna Hammarlund Datum: 2016-11-02 Kommunstyrelsens förvaltning Utgångspunkter I Mjölby kommun tecknas

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg

Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller Annika Hellberg Barn- och ungdomsnämnden 2006-12-19 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Hjämstaskolans matsal tisdagen den 19 december kl.19.00 Utvecklingsledare Eva Lod Nämndsekreterare Tomas Anderson Controller

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde 2010-03-03

Information från kommunstyrelsens sammanträde 2010-03-03 ) 1 (5) Presskontakt: Nina Gregoriusson, informatör Båstads kommun, 0431-777 20, 070 858 77 20 PRESSMEDDELANDE 2010-03-05 Information från kommunstyrelsens sammanträde 2010-03-03 Komplettering till informationen

Läs mer