Kommundelsträff i Gråbo

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommundelsträff i Gråbo"

Transkript

1 LERUM400, v 1.0, MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Per-Arne Larsson Sektorchef Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Lekstorps IF Tid: 17 maj 2011, kl Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige, KS = Kommunstyrelsen, MBN = Miljö- och byggnadsnämnden, SB = Sektor samhällsbyggnad, LÄ = Sektor lärande, IFO = Sektor individ- och familjeomsorg, IS = Sektor infrasupport Deltagare: Fullmäktiges presidium Birger Rosén (m) KF, ordförande René Jerryd (s) KF, 2:e vice ordförande Kommunstyrelsen Anna-Lena Holberg KS, ordförande Finn Söderpalm KS, 1:e vice ordförande Dennis Jeryd KS, 2.e vice ordförande Tjänstemän Anette Johannesson IFO, sektorschef Per Sahlin SB, sektorschef Elisabeth Westin LÄ, sektorschef Fredrik Zeybrant LÄ, sektorschef Åsa Hüffmeier SB, planarkitekt Eric Roos SB, enhetschef Per-Arne Larsson IS, sektorschef Mötesdeltagare Sekreterare Cirka 75 närvarande Per-Arne Larsson Ordförande Birger Rosén Justerare Christer Santesson

2 MINNESANTECKNINGAR 2 (6) 1. Mötets öppnande Kommunfullmäktiges ordförande Birger Rosén hälsar alla välkomna till kommundelsträffen. Avsikten med mötet är att föra en dialog med medborgarna och ta del av synpunkter. Tillfälle ges att redovisa aktuella projekt i Gråbo samt att informera om vad som utförts i kommundelen sedan förra träffen. Värd för träffen är kommunfullmäktiges presidium. 2. Dagordning Mötets öppnande Dagordning Justering av protokoll Presentation av planerade och pågående projekt i Gråbo Föranmälda frågor Nya frågor vid mötet Övrigt Avslutning 3. Justering av protokoll Mötet valde Christer Santesson att jämte ordföranden justera minnesanteckningarna, som efter justeringen kommer att läggas ut på kommunens hemsida. 4. Presentation av planerade och pågående projekt i Gråbo Kommunfullmäktiges ordförande Birger Rosén intervjuade kommunstyrelsens ordförande Anna-Lena Holberg, sektorcheferna Anette Johannesson IFO, Elisabeth Westin och Fredrik Zeybrant LÄ samt Per Sahlin SB och även processledare Christian Mattson om de projekt som är planerade eller pågående i Gråbo. Anna-Lena redogjorde för hur kommunstyrelsen arbetat med att utveckla Gråbo centrum. En utveckling som startade med den negativa händelsen när delar av Hjällsnässkolan brann ned till idag där en ny skola börjat byggas, och Röselidsskolan byggs om. Ny bebyggelse planeras i anslutning till torgen och en aktivitetspark planeras i anslutning till nuvarande Hjällsnässkolan. Elisabeth Westin och Fredrik Zeybrant fick frågor om entreprenöriellt lärande och i december 2011 kommer eleverna att få välja skola. Fredrik och Elisabeth berättade också skolorna kommer att få olika profiler och att de äldre eleverna kommer att få undervisning på samtliga skolor.

3 MINNESANTECKNINGAR 3 (6) Christian Mattson fick frågor om Pilot Gråbo och berättade att ett samarbete med studenter från Chalmers är planerat. En slutrapport från deras studie kommer att presenteras i slutet av Anette Johannesson fick redogöra för sina erfarenheter som projektägare och de samordningsvinster man uppnått genom att driva utvecklingsarbetet i projektform istället för inom ordinarie verksamheter. 5. Föranmälda frågor Lise Augutsson hade i förväg skickat in följande fråga: Var kommer fritidsgården att hamna när Hjällsnässkolan rivs? Det är mycket viktigt för Gråbos ungdomar att den även i fortsättningen blir centralt placerad. Hamnar den i paviljongen blir det omöjligt att ha disco i lokalen. Tjänstemän från förvaltningen svarade att Fritidsgården kommer att placeras så centralt som möjligt. Strävan är att den inryms i den nya sporthallen efter Arbete pågår att hitta lämplig lokal som kan användas fram till dess att den nya sporthallen är klar. Liv Karlsson hade i förväg skickat in följande frågor: Är det förenligt med kommunala bestämmelser att låta namnfrågor bestämmas av ett jippo av detta slag. (kommuninvånarna har uppmanats att lämna in förslag på namn på samtliga skolor i Gråbo.) Kommunstyrelsens ordförande Anna-Lena Hollberg svarade att man valt att gå ut med en uppmaning till kommuninvånarna att komma med förslag på namn eftersom man är angelägen om ta till sig invånarnas åsikter. Förslagen som kommer in överlämnas till namnberedningen som kommer att arbeta fram ett förslag på namn för samtliga tre skolor i Gråbo. Idén med "namntävling" var ett sätt att visa att det kommer att bli en nystart för samtliga skolor i Gråbo. Efter Kommundelsträffen har namnberedning arbetat med frågan och föreslår att kommunstyrelsen beslutar att Röselidsskolan och Lekstorpsskolan får behålla sina namn samt att den nya skolan som håller på att byggas ska heta Ljungviksskolan. Kommunstyrelsen fattar beslut om namnen på sitt sammanträde den 22 juni. Det är ytterst angeläget att de luftburna kraftledningarna som skär genom Gråbo grävs ned under marknivå. Per Sahlin svarade att Svenska kraftnät inte är intresserade av att gräva ned ledningarna och det finns inget stöd i Miljöbalken som kommunen kan använda sig av för att tvinga fram en

4 MINNESANTECKNINGAR 4 (6) lösning. Enligt preliminära beräkningar kommer det att kosta ca 300 miljoner kronor att gräva ned ledningarna vilket Svenska kraftnät ställt sig avvisande till. Kommunen kommer att ta ytterligare kontakter med Svenska kraftnät för att undersöka om det finns någon möjlighet att påverka den låsta situation som uppstått. 6. Nya frågor vid mötet Vad händer med torget om nuvarande fastighetsägare inte är intresserade av att utveckla torget? Finn Söderpalm svarade att kommunen tar över torgytan och parkeringsplatserna. Fastighetsägaren har skrivit under ett avtal som innebär att de tar kostnader för planarbete men att kommunen kan inte tvinga fastighetsägaren att bygga om eller att bygga nya fastigheter. Synpunkter framkom angående parkeringsytan som inte bör minska eftersom det troligtvis påverkar handeln negativt. Per Sahlin svarade att det pågår en utredning om hur detta ska hanteras. Hänsyn måste även tas till pendelparkerare och Sektor samhällsbyggnad studerar olika platser för att på bästa sätt tillmötesgå de önskemål som finns. Vad händer med Cirkustomten? Det lämnades en redogörelse om planerna för den så kallade "Cirkustomten" där det ska byggas ett äldreboende som ska omfatta drygt 50 platser. Det kommer att uppföras under 2013 och innehålla platser för demenssjuka personer. När ska banvallen Gråbo - Sjövik asfalteras? Tidpunkt inte fastställd. Delen Göteborgs kommungräns - Gråbo kommer att asfalteras under 2011 och resterande del troligen under Beror på när ner VA-ledningar mellan Annekärr och Björboholm kan grävas ned. Just nu finns inget investeringsbeslut för VAledningarna och VA-ledningarna bör grävas ned innan asfaltering sker för att det inte ska uppstå onödiga kostnader. Finns det planer på att bygga en rondell i korsningen Stenkullenvägen och Olstorpsvägen? Någon typ av trafikanordning är planerad här. Finns med i förvaltningens förslag till investeringsplaner för utbyggnad inom tre år. Gång- och cykelväg från Gråbo centrum till St Lundby kyrka? Finn Söderpalm svarade att kontakt är etablerad mellan kyrkan och kommunen men några konkreta planer inte finns i dagsläget.

5 MINNESANTECKNINGAR 5 (6) Vad har hänt med förslaget om belyst Gång- och cykelväg mellan nya skolan och Olstorp? Per Sahlin svarade att programarbete har påbörjats som kommer att utreda detta. Hur klaras finansieringen av den höga turtätheten med buss till och från Göteborg vid högtrafik? Per Sahlin svarade att Västtrafik anpassar turtätheten utifrån hur linjerna utnyttjas. Trängselskatterna kommer att påverka bussåkandet positivt. Västtrafik försöker med de satsningar som görs att bygga ut kollektivtrafiken och bussarna kommer vara viktiga för att nå målet att 40% åker kollektivt. Hur länge klarar väg 190 den ökande trafikvolymen? Per Sahlin svarade att väg 190 är Trafikverkets ansvar. Kan Lerums kommun påverka Trafikverket att underhålla vägen mellan Gråbo och Stenkullen på ett bättre sätt än vad som sker idag? Eric Roos svarade att Lerums kommun har en kontinuerlig dialog med Trafikverket om underhållet på de vägar som Trafikverket ansvar för. Kan man tänka sig en förlängning av GC från Stenkullen - Gråbo till Idrottsplatsen vid Lekstorp? Det är möjligt och det finns med i förvaltningens förslag till investeringsplaner för utbyggnad inom tre år. Varför kan vi inte åka med sms-biljett inom Lerums kommun? Kan kommunen påverka så att det blir så? Per Sahlin svarade att kommunen försöker påverka Västtrafik att införa detta. Ytterligare synpunkter framkom om kvalitet på Västtrafiks bussar, hela, rena, säkerhetsbälte, Internet osv. vilket resulterade i att Västtrafik och Trafikverket kommer att bjudas in till nästa kommundelsträff i Gråbo Tomtmark längs Brattåsvägen med nedblåsta träd. Vad gör kommunen? Enligt uppgift på mötet vill fastighetsägaren bygga hus men fått nej av kommunen. Det finns ett beviljat bygglov från i år för en av fastigheterna längs Brattåsvägen och ett inkommet ärende om bygglov för ytterligare en av fastigheterna. Det senare kommer att behandlas av Miljö - och byggnadsnämnden eftersom det kräver ett beslut från nämnden om att upphäva detaljplanen eller besluta om avvikelse från detaljplanen. Hur kommer Parasollen att utvecklas? Anette Johannesson svarade att det finns en motion som belyser möjligheterna och att sektor vård- och omsorg arbetar på ett yttrande som kommer att lämnas till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

6 MINNESANTECKNINGAR 6 (6) 7. Övrigt Nästa kommundelsträff i Gråbo bör vara i en större lokal än Lekstorps IF klubbstuga eftersom alla inte fick plats att sitta. 8. Mingel Kommundelsträffen avslutas med att de närvarande gavs möjlighet att dröja kvar och mingla. 9. Avslutning Ordföranden tackar de församlade för visat intresse och avslutar mötet.

Kommundelsträff i Floda

Kommundelsträff i Floda LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Administrativa enheten Marcus Starcke Kommunsekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Floda Lokal: Floda Lada Tid: onsdagen den 22 augusti,

Läs mer

Kommundelsträff i Sjövik

Kommundelsträff i Sjövik MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Sjövik Lokal: Sjövikslokalen Tid: 21 november 2007, kl 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Tingshuset Tid: 5 maj 2010, kl. 18.30-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s)

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s) 1(6) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Flöda Lokal: Missionskyrkan Tid: 25 november 2009, kl. 19.30-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige, KS = Kommunstyrelsen,

Läs mer

Birger Rosén (M) Ingvar Ringhage (C) Kent Lunden (S)

Birger Rosén (M) Ingvar Ringhage (C) Kent Lunden (S) MINNESANTECKNINGAR 1(9) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Flöda Lokal: Alléskolan Tid: 28 oktober 2010, kl. 19.00-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige,

Läs mer

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s)

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s) MINNESANTECKNINGAR 1(9) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Lekstorps IF Tid: 25 februari 2009, kl. 18.30-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige,

Läs mer

Kommundelsträff i Gråbo kl , Röselidsskolan

Kommundelsträff i Gråbo kl , Röselidsskolan MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Infrasupport Andreas Benkel Utvecklingssekreterare 0302-52 10 08 andreas.benkel@lerum.se Kommundelsträff i Gråbo kl. 18.00, Röselidsskolan 1. Mötets öppnande Kommunfullmäktiges

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Dan Björk, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(8) Vår 2015 Datum och tid 2015-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Folkets hus, Nol Klas Karlsson, Ordförande Rose-Marie Fihn, 1:e vice ordförande Monica Samuelsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen MINNESANTECKNINGAR 1(5 ) Ortsutvecklingsmöte i Hålanda Datum och tid: Onsdagen den 25 april 2012, klockan 19:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Hålanda bygdegård, Hålanda Ordförande Boel

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2012-04-02, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Ingalill Andersson, 1:e vice ordförande Ulrika Johansson

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Mats-Erik Augustsson Sekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Torpskolans aula Tid: 9 mars 2011, kl.

Läs mer

Kommundelsträff i Gråbo

Kommundelsträff i Gråbo LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Elin Hallberg Utvecklingssekreterare 0302-52 10 08 0705-61 92 72 elin.hallberg@lerum.se Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Röselidsskolans

Läs mer

Kommundelsträff i Stenkullen

Kommundelsträff i Stenkullen MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Stenkullen Den 2 april klockan 19:00-21:00 i Hedegården Förkortningar: KF= Kommunfullmäktige,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-30, kl. 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel Mörner,

Läs mer

Kommundelsträff i Sjövik

Kommundelsträff i Sjövik LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (9) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Sjövik Lokal: Sjövikslokalen Tid: 26 november 2008, kl.

Läs mer

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2010-03-22 11 (18) Plats och tid Björken, samlingssalen, Tierps köping Kl. 15.00-17.00 Beslutande Se sid. 12 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Håkan Ståhlberg Justeringens plats

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Torpskolans samlingssal Tid: 13 februari, kl 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Kommundelsträff i Floda - Tollered

Kommundelsträff i Floda - Tollered MINNESANTECKNINGAR 1 (8) 2011-11-24 Infrasupport Juridiska enheten Samuel Kaufman Kommunsekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Floda - Tollered Den 24 november klockan 18:00-21:00 i Floda lada Förkortningar:

Läs mer

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda MINNESANTECKNINGAR 1 (6) 2012-09-19 Lärande Lärande Centralt Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda Tid: 19 september 2012, kl 18.00 Plats:

Läs mer

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16 ! 1 (! 5) Datum 2013-04-16 Minnesanteckningar Medskapandegruppen i Gråbo Närvarande Christer Santesson, Jan Kuuse och Hans Hellberg, Mattias Algotsson, Frida Vikström, Mikael Tilly, Irene Johansson, Solvig

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster.

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-09, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna gäster Surte församlingshem, Surte. Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande.

Läs mer

Serviceutskottet. Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45

Serviceutskottet. Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Serviceutskottet Plats och tid: Beslutande: Lilla Rådhussalen, Rådhuset Kl 14:00-16:00 Rast kl 14:30-14:45 Sven-Olof Ask (M), ordförande Jessica Bredenberg (S), vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Öjersbogården, 13.15 14.50 Beslutande Övriga närvarande Eva Hölke (S) ordförande Christer Wallin (S) vice ordförande Fredrik Johansson (V) Mattias Björlestrand

Läs mer

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande 1 MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Surte 1(3 ) Datum och tid: 2011-04-10 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Glasbruksmuséet i Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Starrkärr/Kilanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-20, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Starrkärrs bygdegård, Starrkärr

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(9) Höst 2014 Datum och tid 2014-10-15, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Folkets hus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Monica Samuelsson,

Läs mer

Kallelse. Kommunfullmäktige

Kallelse. Kommunfullmäktige Kallelse Kommunfullmäktige Torsdagen den 14 juni 2018 Datum 2018-06-14 Kallelse/Kungörelse Kommunfullmäktige i Ragunda kommun sammanträder torsdagen den 14 juni 2018, kl. 17.00, Anders Olofskolan, Hammarstrand.

Läs mer

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända LERUM1001, vp2.3, 2014-04-22 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (10) Samhällsbyggnad Margareta Hallander Verksamhetschef samhällsplanering 0302-52 12 22 072-235 03 00 margareta.hallander@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse

Läs mer

Onsdagen den 12 november kl.14.00

Onsdagen den 12 november kl.14.00 1(4) Plats och tid Plenisalen, 13.00-13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Tjänstemän Se närvarolista sidan 2 Övriga Se

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013. Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40. Västerlanda bygdegård.

MINNESANTECKNINGAR. Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013. Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40. Västerlanda bygdegård. MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013 Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40 Plats Västerlanda bygdegård Moderator Maria Wramsten Willmar Medverkande från kommunen Antal besökare

Läs mer

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda

Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda MINNESANTECKNINGAR 1 (8) Lärande Lärande Centralt Minnesanteckningar från dialogmöte om organisationsförändringar inom förskola och grundskola i Floda Tid: 12 september 2012, kl 18.00 Plats: Centralskolans

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Surte

Ortsutvecklingsmöte i Surte MINNESANTECKNINGAR 1(8) Datum och tid 2012-11-08, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Peter Landgren Äldreomsorgsnämnden Ulla-Maj Persson Elsa Eckergren Kjell Hugosson

Läs mer

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium

Revisionen. Protokoll Mötets öppnande och utseende av justerare. 2 Föregående mötes minnesanteckningar. 3 Dialog med Kf:s presidium Sida 1/5 Protokoll 2017-03-29 Sammanträdesrum Bladet, kl. 9.00 12.30 Närvarande: Revisorer Arne Nordqvist, ordförande Harriet Johansen Mikael Hellman Johan Holgersson, vice ordförande Övriga Alf Wahlgren,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Våren 2017 Datum och tid 2017-04-18, 19:00-21.10 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande (frånvarande)

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande Jan-Åke Lindberg Lars-Ove

Läs mer

2015-03-31. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2015-03-31. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-31 96 Medborgarförslag om utökning av kollektivtrafik till och från orter utanför Falkenbergs centralort

Läs mer

Ordförande hälsar de närvarande välkomna och förklarar sammanträdet öppnat. Att jämte ordförande justera dagens protokoll utses Per Gunnar Persson.

Ordförande hälsar de närvarande välkomna och förklarar sammanträdet öppnat. Att jämte ordförande justera dagens protokoll utses Per Gunnar Persson. PROTOKOLL Datum 2016-08-26 Revisorerna Version, 1,0 1 (5) Sammanträde Plats Ahllöfsrummet, Rådhuset Arboga Tid Fredag den 26 augusti 2016, kl. 08.00-12.00 Närvarande Jan-Erik Isaksson, ordförande Per Gunnar

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE Kommunfullmäktige Datum 2017-02-09 Kallelse och föredragningslista Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Plats och tid för sammanträde: Kommunledningskontoret torsdag 9 februari 2017, 18:00 Ärenden:

Läs mer

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2007-04-24 1(4) Tid 19.00 21.30 Plats Närvarande Presidium: Skepplanda Bibliotek Anette Sernlo, (s) ordförande Kent Carlsson, (s) 2:e vice ordförande Sekreterare: Inbjudna: Antal övriga mötesdeltagare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

Frida Nilsson (C) (ordförande) Marianne Bonnevier (MP) Pär Johnson (L) Alexandra Lundell (S) Veronica Berling (L) 1-5

Frida Nilsson (C) (ordförande) Marianne Bonnevier (MP) Pär Johnson (L) Alexandra Lundell (S) Veronica Berling (L) 1-5 Sammanträdesdatum Plats och tid Sara Videbecksrummet, stadshuset kl. 08:15-12:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Frida Nilsson (C) (ordförande) Marianne Bonnevier (MP) Pär Johnson (L) Alexandra

Läs mer

Se nästa sida. Se nästa sida.

Se nästa sida. Se nästa sida. PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, kl. 19.00 19.25 BESLUTANDE Se nästa sida. ÖVRIGA Se nästa sida. JUSTERING PLATS OCH TID Kommunhuset 2018-09-26 PARAGRAFER 109-117 UNDERSKRIFTER

Läs mer

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar

fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar PROTOKOLL fört vid Årsmöte i Stureby Villaägareförening upa, tissdagen den 23 april 2013, kl 19.00 Plats: Sturebyskolans aula Närvarande: 53 medlemmar inkl styrelsen 15 icke medlemmar Föredragningslista

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Ungdomsparlamentet 2007-05-03

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Ungdomsparlamentet 2007-05-03 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 1 Val av mötesordförande och justerare Hampus Lindholm väljs till ordförande för dagens sammanträde i ungdomsparlamentet. Angelina Nilsson och Kajsa Andersson väljs

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-05-04 Kommunfullmäktige Sammanträder 12 maj 2015 klockan 18 i Fullmäktigesalen, stadshuset, Kungsbacka 1. Val av justerare och tid för justering Heinrich Kaufmann

Läs mer

Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening

Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening Protokoll årsmöte Tjärnö Samhällsförening Tid och plats: Söndag den 2 oktober, kl: 13-15 Församlingshemmet Tjärnö Närvarande: 57 personer. Ordförande Anna-Karin Ring öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

Läs mer

Ärendeförteckning 41-51

Ärendeförteckning 41-51 Minnesanteckningar Kommunrevisionen Ärendeförteckning 41-51 41 Mötet öppnas 42 Justeringsperson 43 Fastställa dagordningen 44 Inkomna/avsända handlingar 45 Minnesanteckningar 2017-02-24 46 Revisionens

Läs mer

, KOMMUNSTYRFI Sf r:(,f!valtningen Kommunfullmäktige Åstorps kommun

, KOMMUNSTYRFI Sf r:(,f!valtningen Kommunfullmäktige Åstorps kommun ÄRENDE 7 Avsägelse,----- -- - -. - -- ----- ÅSTOHPS h:.ummun KOMMUNSTYRFI Sf r:(,f!valtningen 2019-09- 2 5 --.--- D12,?r /JO/ Diarieplan. ÅSTORPS KOMMUN Medborgarl

Läs mer

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE

UaFS Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Blad 1 ARBETSORDNING FÖR UNGDOMSFULLMÄKTIGE Kommunfullmäktige den 12 november 2003, 137 med ändring den 9 mars 2005, 48, med ändring den 13 februari 2008, 36 och med ändring 14 april 2010, 70 Uddevalla

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid: 08:30 11:45 Plats: Skeppet Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Sofia Westergren (M), vice ordförande Lisbeth Svensson (L) Olof Lundberg (S) Lena

Läs mer

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) 2016-10-07 Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée

Läs mer

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Hörby, Christian Kruse Tisdagen den 20 maj 2014 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 19 november 2014

Socialnämnden 19 november 2014 Socialnämnden Socialnämnden 19 november 2014 Sid Justering... 3 207 Förslag om Återkallande av beslut om upphandling av drift och ägande av ett särskilt boende... 4 Socialnämnden 2014-11-19 1 Tid Kl. 15:30-15:45

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala pensionärsrådet (10) Nr Kommunala pensionärsrådet 2008-09-24 1(10) Plats och tid Konferensrummet på Bergs, Kyrkogatan 5, Mellerud, klockan 09.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) 24-30 Torsten Ström

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Sammanfattning Under 2014 har FILKs huvudsakliga arbete handlat om dialog och debatt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Öjersbogården, 13.00-14.00 ande Övriga närvarande Christer Wallin (S), ordförande Fredrik Johansson (V) Ingrid Filipsson (DiN) Mattias Björlestrand (C) Kibbe Larsson

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse

KOMMUNFULLMÄKTIGE Kallelse Tid: Tisdag 2019-05-21 klockan 18:30 Plats: Lärcenter Justerare: Tid för justering: Fredag 2019-05-24 klockan 15:00 Gruppmöten: Enligt separat kallelse Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande

Läs mer

, 19:00-21:20. Hålanda bygdegård, Hålanda. Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1 :e vice ordförande Orjan Claesson, 2:e vice ordförande

, 19:00-21:20. Hålanda bygdegård, Hålanda. Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1 :e vice ordförande Orjan Claesson, 2:e vice ordförande MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte: Hålanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-29, 19:00-21:20 1(7) ALE -:-. Plats Hålanda bygdegård, Hålanda Presidium Sekreterare Anders Rollings, ordförande Lars Kopp,

Läs mer

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND

ÄLVSJÖ STADSDELSNÄMND 2015-04-16 PENSIONÄRSRÅDET Sammanträdestid 2015-04-16, kl. 13.30-15.00 Plats Älvsjö förvaltningshus Älvsjö stationsgata 21 Närvarande Ordförande Christer Bentzer SPF Ledamöter Hans-Erik Kristersson PRO

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(7)

MINNESANTECKNINGAR 1(7) MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid 2012-10-11, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus Lennart Dahl, ordförande Ingalill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel Mörner, 2:e vice

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kommunfullmäktige 2012-01-26 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(22) Plats och tid Kil Arena, torsdag 26 januari 2012, kl. 17.00 Föredragningslista Ärende 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Surte

Ortsutvecklingsmöte i Surte en MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2013-04-09, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte Glasbruksmuseum, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Gun-Britt

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Arbetsmarknadsenhetens lokaler, Oskarsgatan 9, Grästorp, kl 13.00 15.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C)

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken

LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA. TID Kl 15:00-17:00 Stora salen, Kulturhuset Kåken LOKALA PENSIONÄRSRÅDET ÖRGRYTE-HÄRLANDA TID Kl 15:00-17:00 PLATS Stora salen, Kulturhuset Kåken LEDAMÖTER Monica Påhlsson SPF Bengt Carlsson PRO Hasse Kimmevik PRO Ulf Atlestam RPG Alf Sahlström SPRF ERSÄTTARE

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset. Ärende Beteckning Förslag

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE. Kommunfullmäktige. Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset. Ärende Beteckning Förslag KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2014-11-03 Kommunfullmäktige Sammanträde 11 november klockan 18 i fullmäktigesalen, stadshuset Ärende Beteckning Förslag 1. Val av justerare och tid för justering Lars

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) KS/2015:341 KS/2015:354 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2015-09-30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 6 oktober 2015 klockan 8.30 i Kungsbackarummet 1. Val av justerare Lisa Andersson (M) 2. Nyttjanderättsavtal pendelparkering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

PLATS OCH TID Mellanfryken, tisdag 16 april 2013, kl. 15.00-16.30 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Mellanfryken, tisdag 16 april 2013, kl. 15.00-16.30 BESLUTANDE PLATS OCH TID Mellanfryken, tisdag 16 april 2013, kl. 15.00-16.30 ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Leif Askeröd (C), Ordförande Björn Tholén (M), Vice ordförande Thomas Grönberg (S) Eilert Carlsson (S) Kenneth

Läs mer

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S)

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sammanträdestid 09.00-10.00 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Conni

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare

Monica Göransson, kyrkoherde Britt Friman, sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(5) Plats och tid Kyrkans gård-lockörn. Beslutande Andreas Svanström Greger Ulleryd Bengt Carlsson Wester som ersätter Kjell Hjalmarsson Conny Jonsson Lars-Olof

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum 2014-03-27. Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 ÄRENDE DNR TEKNISKA NÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-27 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 27 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR - Val av justerare samt dag och tid för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Uppföljning av granskning avseende hemvård

Uppföljning av granskning avseende hemvård Revisions-PM Uppföljning av granskning avseende hemvård Christina Widerstrand Cert. kommunal revisor oktober 2012 Svalövs kommuns revisorer Uppföljning av granskning avseende hemvård Innehållsförteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Pilot Gråbo - upplägg av arbetet och en första tidplan

Pilot Gråbo - upplägg av arbetet och en första tidplan TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Kommunledningen Christian Mattson Processledare 0768 684913 christian.mattson@lerum.se Kommunstyrelsen Pilot Gråbo - upplägg av arbetet och en första tidplan Förvaltningen har uppdraget

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-12-06 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ulf Andersson (s) ordförande Staffan Starringer (s) 1:e vice ordförande Evert Eklind (map) 2:e vice

Läs mer

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud

2014-04-24. Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30. Mayvor Lundberg, ägarombud Bolagsstämmoprotokoll Blad 1 (15) 1/2014 Plats och tid Beslutande Sjögatan 28, sammanträdesrum A319 Torsdagen den 24 april kl 13.15-13.30 Mayvor Lundberg, ägarombud Övriga deltagare Patrik Renfors, ordförande

Läs mer

Reglemente för kommundelsstämmor

Reglemente för kommundelsstämmor STENUNGSUNDS KOMMUN Reglemente för kommundelsstämmor Typ av dokument Reglemente Dokumentägare Kansliet Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Tills vidare Beslutsdatum KF 2006-04-24, 74 Framtagen

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Kommunala Pensionärsrådet 2015-05-18 SAMMANTRÄDESTOKOLL Sida 1(5) 2015-05-18 Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 10.00 11.45 Beslutande Kommunstyrelsen Margareta Lövgren Lisa Dahlberg Äldreomsorgsnämnden Ulla Maj Persson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 80-86

Sammanträdesprotokoll 80-86 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) 2016-09-27 Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 80-86 Sammanträdesdatum 27 september 2016 Plats och tid Stadshuset, A 587, kl 08:30 10:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-03-21, kl. 08:00-13:15 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer