Kommundelsträff i Gråbo kl , Röselidsskolan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommundelsträff i Gråbo kl , Röselidsskolan"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Infrasupport Andreas Benkel Utvecklingssekreterare andreas.benkel@lerum.se Kommundelsträff i Gråbo kl , Röselidsskolan 1. Mötets öppnande Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid hälsade alla välkomna och berättade kort om agendan för kvällen. 2. Information om planprocessen för Gråbo centrum Jonas Loiske från planenheten på sektor samhällsbyggnad informerade om hur planprocessen för Gråbo centrum ligger till. Om planen går igenom kan byggnation påbörjas i slutet av 2014 och i samband med detta tar kommunen även över torgytan. Eventuella överklaganden kan försena processen. 3. Tidslinje över händelseutvecklingen i Gråbo Kommunalråden Anna-Lena Holberg och Dennis Jeryd gjorde några nedslag i en tidslinje som kommunen tagit fram över händelseutvecklingen i Gråbo senaste åren. De blickade även framåt mot kommande händelser och hur Gråbo som pilot ska bidra till att förverkliga kommunens vision om att vara Sveriges ledande miljökommun Medskapandegruppen i Gråbo Christer Santesson, ordförande i Medskapandegruppen i Gråbo, presenterade gruppen, dess syfte och sammansättning. Medskapandegruppen är öppen för nya medlemmar och kreativa krafter som vill bidra till Gråbos utveckling tillsammans med kommunen. Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid ställde frågan till församlingen om Medskapandegruppen, med sina ambitioner om ökad representativitet, anses ha mandat att företräda Gråboborna i samverkansprojekten med kommunen. Mötesdeltagarna svarade enhälligt ja på denna fråga. LERUM2000, v2.1, Inspiratör 1 Mia Börjesson, arkitekt Arkitekten Mia Börjesson höll ett föredrag med titeln Tillfälligheter idéer om temporär användning. Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr Lerums kommun Bagges Torg (vx) Pg Lerum (fax) lerums.kommun@lerum.se Bg

2 MINNESANTECKNINGAR 2 (5) 6. Inspiratör 2 Niklas Wennberg, Stadsjord Grundaren av Stadsjord, Niklas Wennberg, höll ett föredrag med titeln Urban produktion av livsmedel och hopp! - vad kan man göra med stans fulytor?. 7. Workshop om rivningstomten efter gamla Hjällsnässkolan Kommunens utvecklingssekreterare ledde en workshop kring hur rivningstomten i centrala Gråbo kan användas i väntan på byggnation. Alla deltagare fick lämna in förslag och idéer och diskutera idéerna i grupper under ett så kallat open space. Utvecklingssekreterarna redogjorde efter gruppdiskussionerna för vilka idéer som lämnats in och vilka som skrivit upp sig som kontaktpersoner. Idéerna och framtida initiativ gällande rivningstomten förvaltas av medskapandegruppen i Gråbo som kommer boka in ett möte snarast för ett första ställningstagande om projektstart. Medskapandegruppen ska sedan försöka återkoppla till listade kontaktpersoner inom tre veckor. 8. Frågestund med kommunfullmäktiges presidium och närvarande tjänstemän Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid tog upp anteckningarna från föregående kommundelsträff i Gråbo som ägde rum Samtliga mötespunkter och frågeställningar från detta möte är åtgärdade/besvarade/hanterade. Enda avvikelsen är att Västtrafik inte medverkar på dagens aktuella kommundelsträff vilket var ett önskemål från Möjlighet har dock funnits att delta vid ett annonserat möte med Västtrafik i Lerum tidigare i år. Frågor och synpunkter (samt information från förvaltningen) 1. Ett önskemål har inkommit från en 9-årig skolelev om att placera vägbulor vid Röselidsskolan. Mer specifikt efterfrågas: två bulor förbi dagis och en eller två i backen samt att stolparna kommer tillbaks mot bostadsområdet med A-nycklar Svar: Eric Roos från teknisk service på sektor samhällsbyggnad tar frågan vidare tillsammans med trafikingenjörerna. Eric Roos informerade samtidigt om den smartphoneapp för felanmälan som nu lanserats för iphone och Android. Den heter Felanmälan Lerum och kan användas i de flesta felanmälningssituationer. Möjlighet finns att ta ett foto på det aktuella felet med GPS-markering. Med anledning av appen undrar en frågeställare hur de ska gå tillväga som inte har tillgång till den nya tekniken.

3 MINNESANTECKNINGAR 3 (5) Svar: Det går fortfarande utmärkt att felanmäla via kommunens medborgarkontor KomIn personligen, per telefon eller e-post. 2. En frågeställare undrar när en läckande ventil som felanmälts för cirka fyra veckor sedan kommer att åtgärdas. Svar: Eric Roos tar emot information om exakt placering och återkopplar sedan. 3. En frågeställare undrar varför Gråbo tillåts ha Lerums fulaste rondell. Personen anser denna vara en skam för kommunen och Gråbo. Svar: Den aktuella rondellen tillhör Vägverket och kommunen kan fortsätta föra en dialog med dem utifrån invånarnas synpunkter. 4. En person efterfrågar åtgärder vid badplatsen vid Hjällsnäsviken som lider av att det är långgrunt och skuggigt. En av följderna är att badgäster använder båtbryggorna istället och i några fall har även båtar sänkts. Följaktligen efterfrågas en riktig badbrygga på platsen. Ytterligare en person understryker behovet av att glesa ut skogen vid platsen, träd behöver tas bort för att inte skugga badplatsen. Idag är det exempelvis inte så inbjudande att cykla dit med barn. Svar: Kommunalrådet Anna-Lena Holberg har från kommunstyrelsens sida inget svar om detta nu men tar vidare frågan. Eric Roos uppmuntrar till fortsatt dialog även mellan kommuninvånare och medskapandegruppen gentemot Vägverket och andra aktörer. Flera samverkande krafter ger ofta gott resultat. 5. En person lyfter frågan om kraftledningsnätet och de nya dragningar som Svenska Kraftnät planerar. Deras förslag upplevs som en katastrof och riskerar att sänka hela Gråbo som samhälle. Det är oroväckande hur kortsiktigt och strikt ekonomiskt man resonerat. Personen undrar ärendets status är och hur kommunen agerar i frågan. Svar: Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid informerade om att kommunstyrelsen tillsammans med Ale kommun har agerat i frågan och starkt motsatt sig Svenska Kraftnäts förslag. Anna-Lena Holberg betonade att det finns en politisk enighet i ståndpunkt och att man är rörande överens med de röster som hörts som höjts bland medborgarna. Elledingarna bör grävas ner, läggas i befintligt nät eller utanför tätorten. Länsstyrelsens har dömt ut förslaget vilket stärker kommunens position. En skrivelse har också ställts till infrastrukturministern Anna-Karin Hatt med en inbjudan till lokal dialog. Faktum dock att Svenska Kraftnät kan köra över kommuner och att Lerums kommun till slut fick ge med sig i en dylik förhandling gällande Stenkullen för några år sedan.

4 MINNESANTECKNINGAR 4 (5) 6. En person påpekar att Bygdegårdens städning och underhåll blir sämre år för år och ett exempel är dålig lukt. Då det är en kommunal fastighet bör detta förbättras avsevärt. Svar: Förvaltningen noterar synpunkten och ska undersöka situationen närmare. 7. En fråga lyfts om Parasollens framtid i kombination med Lundbygården. Det finns starka önskemål om att få behålla restaurangen. Samtidigt påpekas att den ursprungliga tanken var att Parasollen skulle vara så mycket mer. Annonseringen om Parasollen som restaurang och träffpunkt måste utökas. Svar: Kommunstyrelsen har slagit fast att Parasollen är en viktig träffpunkt i Gråbo. Det är dock tveksamt om maten som serveras där ska tillverkas på plats eller om det ska fungera som ett mottagarkök. Faktum är att priserna har varit oerhört låga vilket inte är hållbart. Marknadsmässiga priser är ofrånkomligt framöver. Kommunstyrelsen fortsätter diskutera detta, bland annat med fokus på den sociala aspekten. 8. En person undrar om det finns planer på en rondell vid framfarten mot Olstorp. Tvära inbromsningar och andra trafikproblem göra platsen farlig. Svar: Pierre Bolvede från sektor samhällsbyggnad svarar att en ny trafiklösning på denna plats det ingår i framtida investeringsplaner, bland annat krävs detta för fortsatt bebyggelse. Det är inte säkert att det blir en rondell men någon typ av korsning som fyller syftet. 9. En person lyfter torgfrågan och undrar vad kommunen kan göra för att sätta press på fastighetsägaren fram till dess att detaljplanen vunnit laga kraft. Svar: Pierre Bolvede håller med om att torgfrågan är viktig och att mycket behöver åtgärdas. Kommunen kan inte agera mot ägaren nu utan inväntar övertagande av torgytan i samband med detaljplanens antagande. I det skedet är förhoppningen att torgets utformning ska arbeta fram i samverkan och dialog med medborgare och medskapandegruppen. 10. En synpunkt kommer upp om att en ful lyktstolpe som står nära skulpturen vid torget, dans i solglitter, borde tas bort och att skulpturen i sig bör putsas upp. Svar: Eric Ross meddelar att man vid en runda samma vecka noterat behovet att putsa skulpturen men inte sett lyktstolpen i fråga. Man ska titta vidare på möjligheterna att ta bort eller flytta denna.

5 MINNESANTECKNINGAR 5 (5) 11. Någon påpekar att ett flertal stenplattor på torget är trasiga och utgör fara för allmänheten. Frågan är vem som tar ansvar för olyckor. Borde inte kommunen kunna göra åtgärder på torget bara av detta skäl, även om man inte äger det? Det finns också papperskorgar som är trasiga och knappt håller ihop. Som miljökommun borde Lerum kunna agera kraftigare redan nu, kanske genom en deal om åtgärder redan innan övertagandet. Diskussionen uppges ha pågått i 15 år utan förbättring. Svar: Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid, svarar att det är ägaren till torget, Fastpartner, som bär fullt ansvar och att kommunens plan är att fullt ut omarbeta torget i samband med en ny detaljplan och övertagande. 12. Medskapandegruppens ordförande Christer Santesson framförde ett önskemål om att två kommundelsträffar ska hållas årligen i Gråbo, en per termin. Åtminstone under den fas Medskapandegruppen är inne i nu. Svar: Kommunfullmäktiges presidium noterar detta önskemål. 9. Frågestund med kommunfullmäktiges presidium och närvarande tjänstemän Kommunfullmäktiges ordförande Ingvar Frid tackade alla deltagare medverkande och förklarade kommundelsträffen avslutad.

Kommundelsträff i Gråbo

Kommundelsträff i Gråbo LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Per-Arne Larsson Sektorchef 0302-52 15 59 Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Lekstorps IF Tid: 17 maj 2011, kl. 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Kommundelsträff i Gråbo

Kommundelsträff i Gråbo LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Elin Hallberg Utvecklingssekreterare 0302-52 10 08 0705-61 92 72 elin.hallberg@lerum.se Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Röselidsskolans

Läs mer

Kommundelsträff i Floda

Kommundelsträff i Floda LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Administrativa enheten Marcus Starcke Kommunsekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Floda Lokal: Floda Lada Tid: onsdagen den 22 augusti,

Läs mer

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) 2016-10-07 Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée

Läs mer

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16

Minnesanteckningar. Medskapandegruppen i Gråbo 2013-04-16 ! 1 (! 5) Datum 2013-04-16 Minnesanteckningar Medskapandegruppen i Gråbo Närvarande Christer Santesson, Jan Kuuse och Hans Hellberg, Mattias Algotsson, Frida Vikström, Mikael Tilly, Irene Johansson, Solvig

Läs mer

Utvärdering av medskapande i Gråbo

Utvärdering av medskapande i Gråbo RAPPORT 1 (6) Förvaltningsledningen Christian Mattson Processledare Utvärdering av medskapande i Gråbo Gråbo är pilot i visionsarbetet i Lerums kommun. Kommunstyrelsens mål för Pilot Gråbo uttrycker att

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL. (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ

MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL. (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ 2010-05-06 MINNESANTECKNINGAR FRÅN SAMRÅDSMÖTE FÖR FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR NISSAFORS 1:155 M.FL. (STRANDUDDEN) I GNOSJÖ KOMMUN Plats: Nissaforsskolan Tid: Tisdagen den 4 maj 2010 kl. 18:00-19:15 Närvarande:

Läs mer

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s)

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s) 1(6) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Flöda Lokal: Missionskyrkan Tid: 25 november 2009, kl. 19.30-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige, KS = Kommunstyrelsen,

Läs mer

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s)

Birger Rosén (m) Ingvar Ringhage (c) Kent Lunden (s) MINNESANTECKNINGAR 1(9) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Gråbo Lokal: Lekstorps IF Tid: 25 februari 2009, kl. 18.30-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2012-04-02, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Ingalill Andersson, 1:e vice ordförande Ulrika Johansson

Läs mer

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända

Tjänsteskrivelse om beslut om förvaltningens fortsatta arbete med lokalisering av bostäder för nyanlända LERUM1001, vp2.3, 2014-04-22 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (10) Samhällsbyggnad Margareta Hallander Verksamhetschef samhällsplanering 0302-52 12 22 072-235 03 00 margareta.hallander@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (7) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Tingshuset Tid: 5 maj 2010, kl. 18.30-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Kommundelsträff i Lerum

Kommundelsträff i Lerum LERUM400, v 1.0, 2007-04-18 MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Mats-Erik Augustsson Sekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Lerum Lokal: Torpskolans aula Tid: 9 mars 2011, kl.

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(8) Vår 2015 Datum och tid 2015-04-15, 19:00-21:00 Plats Presidium Folkets hus, Nol Klas Karlsson, Ordförande Rose-Marie Fihn, 1:e vice ordförande Monica Samuelsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Beredningsrapport om stigar och vandringsleder i Lerums kommun

Beredningsrapport om stigar och vandringsleder i Lerums kommun 1 (6) Datum 2016-05-14 Beredningsrapport om stigar och vandringsleder i Lerums kommun Rapport från KF beredningen, klimat, miljö och naturvård Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr 212000-1447

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (4) Datum 2019-01-18 Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid 2019-01-30, kl. 09:00-16:00 Plats Björken, kommunhuset Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr 212000-1447

Läs mer

Datum Ordförande Lennart Wassenius (C) beslutar med stöd från övriga i presidiet att lägga till ärendena på dagordningen.

Datum Ordförande Lennart Wassenius (C) beslutar med stöd från övriga i presidiet att lägga till ärendena på dagordningen. MÖTESANTECKNINGAR 1 (7) Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 13 januari, klockan 09.00 14.40 Plats: Björken Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée Jeryd

Läs mer

Kommundelsträff i Sjövik

Kommundelsträff i Sjövik MINNESANTECKNINGAR 1 (6) Infrasupport Juridiska enheten Gunnar Andermo Kommunsekreterare 0302-521950 Kommundelsträff i Sjövik Lokal: Sjövikslokalen Tid: 21 november 2007, kl 19.00-21.00 Förkortningar:

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Våren 2018 Datum och tid 2018-04-24, 19:00-21.15 Plats Musiksal rum 106, Ale Kulturrum, Nödinge Presidium Sven Pettersson, ordförande (S) Maj Holmström,

Läs mer

Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet

Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet Politiskt program för personer med funktionsnedsättning Lättläst version Beredningen för samhällets omsorger Antaget av kommunfullmäktige 2012-02-23 Alla foton kommer

Läs mer

Tjänsteskrivelse om planbesked för Drängsered 1:1

Tjänsteskrivelse om planbesked för Drängsered 1:1 LERUM1001, vp2.3, 2014-04-22 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Samhällsbyggnad Planenheten Ann-Christin Wellander Planchef 0302-52 11 38 ann-christin.wellander@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse om planbesked

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(9) Höst 2014 Datum och tid 2014-10-15, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Folkets hus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Monica Samuelsson,

Läs mer

Medborgardialog om resecentrum i Lerums Kommun

Medborgardialog om resecentrum i Lerums Kommun 1 (5) Infrasupport Stab Anna Säfsten Utvecklingssekreterare 0302-52 14 99, 0768-86 34 56 anna.safsten@lerum.se DNR KS10.302-1 Medborgardialog om resecentrum i Lerums Kommun Visions- och utvecklingsnämnden

Läs mer

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen

Hålanda bygdegård, Hålanda. Ordförande Boel Holgersson 1:a vice ordförande Mariam Hagberg 2:a vice ordförande Wimar Sundeén Sundeen MINNESANTECKNINGAR 1(5 ) Ortsutvecklingsmöte i Hålanda Datum och tid: Onsdagen den 25 april 2012, klockan 19:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Hålanda bygdegård, Hålanda Ordförande Boel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (7) Sida 1 (7) Plats och tid Sandbackaskolan, matsalen, klockan 18.30 20.00 Sekreterare Kajsa Danesjö Paragraf 1-4 Ordförande Thomas Alpner (M) Justerande Rune Hasslöf Deltagande politiker Victoria Dahlqvist

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Surte

Ortsutvecklingsmöte i Surte MINNESANTECKNINGAR 1(8) Datum och tid 2012-11-08, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte församlingshem, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Jan-Åke Lindberg

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I TIDERSRUM DEN 12 APRIL 2010.

MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I TIDERSRUM DEN 12 APRIL 2010. MINNESANTECKNINGAR FRÅN MEDBORGARTRÄFF I TIDERSRUM DEN 12 APRIL 2010. Datum: 2010-04-12 Tid: 19.00 20.50 Plats: Hembygdsgården, Tidersrum Deltagare: 14 Kommunalrådet Anders Ljung hälsar välkommen till

Läs mer

Tjänsteskrivelse om upphandling av bostäder

Tjänsteskrivelse om upphandling av bostäder TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Ekonomi Ekonomienheten Maria Egerlund Fletcher Upphandlingsjurist maria.egerlund.fletcher@lerum.se Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse om upphandling av bostäder Förslag till beslut

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Våren 2017 Datum och tid 2017-04-18, 19:00-21.10 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande (frånvarande)

Läs mer

Birger Rosén (M) Ingvar Ringhage (C) Kent Lunden (S)

Birger Rosén (M) Ingvar Ringhage (C) Kent Lunden (S) MINNESANTECKNINGAR 1(9) Infrasupport Joakim Sebring Utvecklingssekreterare 0302-52 15 97 Kommundelsträff i Flöda Lokal: Alléskolan Tid: 28 oktober 2010, kl. 19.00-21.00 Förkortningar: KF = Kommunfullmäktige,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Dan Björk, ordförande Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande

Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1 vice ordförande Chatarina Engström, 2 vice ordförande 1 MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Surte 1(3 ) Datum och tid: 2011-04-10 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Glasbruksmuséet i Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin 1

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013. Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40. Västerlanda bygdegård.

MINNESANTECKNINGAR. Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013. Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40. Västerlanda bygdegård. MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Västerlanda Våren 2013 Datum och tid 2013-10-17 kl. 19.00-20.40 Plats Västerlanda bygdegård Moderator Maria Wramsten Willmar Medverkande från kommunen Antal besökare

Läs mer

Carina Janson. Ca 75 personer

Carina Janson. Ca 75 personer MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2014-10-16 kl. 19:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Musikrummet, Ale kulturrum, Nödinge Lennarth Nilsson, ordförande Sven Pettersson, 1:e vice ordförande Maj

Läs mer

Ca.70 person. Ordförande Anitha Kristiansson hälsar alla välkomna och presenterar kvällens program.

Ca.70 person. Ordförande Anitha Kristiansson hälsar alla välkomna och presenterar kvällens program. Datum och tid 2014-04-22, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Aroseniusskolan,Älvängen Anitha Kristiansson, ordförande Ingvar Arvidsson, 1:e vice ordförande Lars-Gunnar Wallin, 2:e vice ordförande

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Surte

Ortsutvecklingsmöte i Surte en MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2013-04-09, 19:00-21:00 Plats Presidium Surte Glasbruksmuseum, Surte Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande Sekreterare Inbjudna Gun-Britt

Läs mer

Bohus Servicehus. Carl Anton Mattsson, Bana Väg i Väst, projektledare för etapp Bohus - Nödinge Ida Mattsson, Bana Väg i Väst, informatör

Bohus Servicehus. Carl Anton Mattsson, Bana Väg i Väst, projektledare för etapp Bohus - Nödinge Ida Mattsson, Bana Väg i Väst, informatör MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i BOHUS 1( ) Datum och tid: 2008-10-20, klockan 19:00 20:15 Plats: Närvarande: Presidium Bohus Servicehus Ordförande Rolf Engström 2:e vice ordförande Lisa Forsberg

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Nol Höst 2015 Datum och tid 2015-10-14, 19:00-21:45 Plats Presidium Nols Folkets hus, Nol Klas,Karlsson, ordförande Rose-Marie Fihn, 1:e vice ordförande Sekreterare

Läs mer

Den 1 november Bakgrund. Vad blir bättre med detta system för er del? 1 (11)

Den 1 november Bakgrund. Vad blir bättre med detta system för er del? 1 (11) 1 (11) 2015-11-01 Samhällsbyggnad Kommunens verksamhetslokaler Cristoffer Hjert 0302-52 20 30 cristoffer.hjert@lerum.se Den 1 november 2015 startade Kommunens verksamhetslokaler (KVL) arbetet med att införa

Läs mer

Energikrav och optionsmöjligheter vid nybyggnation av bostäder och lokaler i Lerums kommun

Energikrav och optionsmöjligheter vid nybyggnation av bostäder och lokaler i Lerums kommun Augusti 2013 vers 3. 1 (6) Samhällsbyggnad Bygglovsenheten Peter Rosengren Energi- och klimatrådgivare 0302-52 12 23 0761-29 53 21 peter.rosengren@lerum.se Energikrav och optionsmöjligheter vid nybyggnation

Läs mer

REFERAT EXTRA KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2014-05-06

REFERAT EXTRA KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2014-05-06 1 REFERAT EXTRA KOMMUNDELSSTÄMMA I MÖLNLYCKE 2014-05-06 Den extra kommundelsstämman i Mölnlycke hade temat vägar och trafik med fokus på övertagande av enskilda vägar i Gärdesområdet. Drygt 70 personer

Läs mer

Grums bangårdsåtgärder

Grums bangårdsåtgärder SAMRÅDSREDOGÖRELSE Grums bangårdsåtgärder Grums kommun, Värmlands län Järnvägsplan, 2019-04-24 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket Postadress: Hamntorget, 652 26 Karlstad E-post: investeringsprojekt@trafikverket.se

Läs mer

, 19:00-21:20. Hålanda bygdegård, Hålanda. Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1 :e vice ordförande Orjan Claesson, 2:e vice ordförande

, 19:00-21:20. Hålanda bygdegård, Hålanda. Anders Rollings, ordförande Lars Kopp, 1 :e vice ordförande Orjan Claesson, 2:e vice ordförande MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte: Hålanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-29, 19:00-21:20 1(7) ALE -:-. Plats Hålanda bygdegård, Hålanda Presidium Sekreterare Anders Rollings, ordförande Lars Kopp,

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(7)

MINNESANTECKNINGAR 1(7) MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid 2012-10-11, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus Lennart Dahl, ordförande Ingalill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel Mörner, 2:e vice

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-30, kl. 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel Mörner,

Läs mer

Skepplanda bygdegård. Sven Rydén (AD), ordförande Maria Bergérus (V), 1:e vice ordförande ej närvarande Klas Nordh (FP), 2:e vice ordförande

Skepplanda bygdegård. Sven Rydén (AD), ordförande Maria Bergérus (V), 1:e vice ordförande ej närvarande Klas Nordh (FP), 2:e vice ordförande 2012-04-17 Dnr Tid 19:00-22:00 Plats Närvarande: Presidium: Inbjudna: Skepplanda bygdegård Sven Rydén (AD), ordförande Maria Bergérus (V), 1:e vice ordförande ej närvarande Klas Nordh (FP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-04-26 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 19.00-21.05 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Pilot Gråbo - upplägg av arbetet och en första tidplan

Pilot Gråbo - upplägg av arbetet och en första tidplan TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Kommunledningen Christian Mattson Processledare 0768 684913 christian.mattson@lerum.se Kommunstyrelsen Pilot Gråbo - upplägg av arbetet och en första tidplan Förvaltningen har uppdraget

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Nissafors, kl 19.00-20.30 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nol

Ortsutvecklingsmöte i Nol MINNESANTECKNINGAR 1(6) Datum och tid 2013-04, 19:00-21:00 Plats Presidium Nols Folketshus, Nol Rose-Marie Fihn, ordförande Ingmarie Torstensson, vice ordförande Christer Holgersson, 2:e vice ordförande

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun 2017-12-18 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsskolan i Svedala kl.18:30-20:30 den 23 nov. NÄRVARANDE: Medborgare: Ca 80 st (MB) Förtroendevald:

Läs mer

Årsplan 2015 med uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar

Årsplan 2015 med uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar med uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar 2015-02-26 Kommunfullmäktiges presidium KS15.206-1 Innehåll 1 Beredningen för kultur, fritid och folkhälsa 5 2 Beredningen för kultur, fritid och folkhälsa

Läs mer

Energinivåer och optionsmöjligheter vid nybyggnation av bostäder och lokaler i Lerums kommun

Energinivåer och optionsmöjligheter vid nybyggnation av bostäder och lokaler i Lerums kommun 1 (6) Samhällsbyggnad Bygglovsenheten Energinivåer och optionsmöjligheter vid nybyggnation av bostäder och lokaler i Lerums kommun Lerums kommun har sedan 2004/2005 ställt energikrav utöver Boverkets normer

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2015-10-26 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson Ledamöter:

Läs mer

Dokumentation av Dialog om Framtidens Näringslivsklimat i Lerums kommun, den 19 maj 2011 i Tingshuset

Dokumentation av Dialog om Framtidens Näringslivsklimat i Lerums kommun, den 19 maj 2011 i Tingshuset 1 (7) Infrasupport Juridiska enheten Andreas Benkel Utvecklingssekreterare 0302-52 10 08, 070-561 92 72 andreas.benkel@lerum.se Dokumentation av Dialog om Framtidens Näringslivsklimat i Lerums kommun,

Läs mer

Minnesanteckningar: Informationsmöte i Nissafors

Minnesanteckningar: Informationsmöte i Nissafors Minnesanteckningar: Informationsmöte i Nissafors Tid och plats: Församlingshemmet, 2011-02-15 kl 19 20,30 Deltagare: Arne Ottosson, Markus Kauppinen, Björn Jonasson, Nicklas Huuva, Alexander Josefsson,

Läs mer

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna

Birgit Karlsson Ulla Ahlsén Sigrid Gumpert Carl-Erik Wikström 20 Åke T Carlestam Leif Nilsson. Socialförvaltningens stab, Vallentuna Pensionärsrådet 2003-11-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Augustendal och Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 25 november 2003 kl. 14.00 16.00 Gunnel Orselius-Dahl

Läs mer

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-01-12 Projektnummer: 150308 Trafikverket Postadress: Box 110, 541

Läs mer

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN

DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Grand Hotel, Lund den 12 september 2012 DOKUMENTATION FRÅN OPEN SPACE-KONFERENSEN Arrangör: Forum Idéburna organisationer med social inriktning Sveriges Kommuner och Landsting Processledning och dokumentation:

Läs mer

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten

Ärende 1 Genomgång av senaste anteckningar och möten ARIKTEKTLEDNINGSGRUP PEN 10 FEBRUARI 2011 SIDAN 1 AV 5 GÖTEBORG MINNESANTECKNINGAR Närvarande: Ordf. Joakim Svärdström, länssamordnare Västkom Karl Andersson, IT-samordnare Fyrbodal Jonas Blixt, IT-samordnare

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07

KALLELSE. Justerande:... Pensionärsrådet 2004-09-07 Pensionärsrådet 2004-09-07 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna tisdagen den 7 september 2004 kl. 14.00. Hemvårdschef Karin Peters

Läs mer

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster.

Inledande presentation: Ordförande Börje Ohlsson hälsade välkommen och presenterade presidiet och inbjudna gäster. MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-10-09, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna gäster Surte församlingshem, Surte. Börje Ohlsson, ordförande Stina-Kajsa Melin, 1:e vice ordförande.

Läs mer

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16

STADSBYGGNADSKONTORET. Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 STADSBYGGNADSKONTORET Program för Aspudden och Midsommarkransen Sammanställning från tidigt dialogmöte på Konstfack 2012-04-16 Bildcollage från kvällen Kvällen, som hade temat Du får snart fler grannar,

Läs mer

2. Föregående mötesprotokoll Minnesanteckningar från föregående möte finns utlagt på Ale kommuns webbplats

2. Föregående mötesprotokoll Minnesanteckningar från föregående möte finns utlagt på Ale kommuns webbplats MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i XXX 1( ) Datum och tid: 2011-10-25 kl. 19:00 21:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill

Läs mer

Minnesanteckningar från informationsmöte i Nissafors 2014-02-18

Minnesanteckningar från informationsmöte i Nissafors 2014-02-18 Minnesanteckningar från informationsmöte i Nissafors 2014-02-18 Kommunstyrelsen har bjudit in kommuninvånare i Nissafors med omnejd till en informationsträff. Mötet äger rum i Nissafors församlingshem

Läs mer

Ca.70 person. Ordförande Jarl Karlsson hälsar alla välkomna och presenterar kvällens program.

Ca.70 person. Ordförande Jarl Karlsson hälsar alla välkomna och presenterar kvällens program. Datum och tid 2015-04-23, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Aroseniusskolan, Älvängen Jarl Karlsson, ordförande Elena Fridfelt, 1:e vice ordförande Ingrid Inhammar, 2:e vice ordförande Monica

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15.30 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Södergatan 16 A, konferensrum Vänersborg Justerare Ing-Marie Lagher

Läs mer

Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet Politiskt program för personer med funktionsnedsättning

Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet Politiskt program för personer med funktionsnedsättning Tillgänglighet, Bemötande, Delaktighet Politiskt program för personer med funktionsnedsättning Beredningen för samhällets omsorger Antaget av kommunfullmäktige 2012-02-23 Alla foton kommer från Shutterstock.com

Läs mer

Föreställ dig Svalövs kommun 2040

Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Summering av workshops med elever Bakgrund I november 2016 fattade kommunfullmäktige beslut om att en vision för Svalövs kommun skulle tas fram. Visionen ska ligga till

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Vår 2016

MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Vår 2016 MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Nödinge Vår 2016 Datum och tid 2016-04-05, 19:00-21:30 Plats Presidium Nödinge Ale kulturrum Ordförande Sven Pettersson 1:a vice ordförande Maj Holmström Sekreterare

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Onsdagen 18 april 2007 kl

MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus. Tid Onsdagen 18 april 2007 kl 2007-05-18 1 (5) Tid Onsdagen 18 april 2007 kl. 19.00 21.00 Plats Närvarande Presidium: Bohus Servicehus Rolf Engström, ordförande Stina Kajsa Melin, 2:e vice ordförande Sekreterare: Inbjudna: Lena Selander

Läs mer

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN

Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen LERUMS KOMMUN, VÄSTRA GÖTALANDS LÄN KS12.1082 Ändring av detaljplan för del av Byggnadsplan LB5, del Stenkullen Redogörelse för samråd Sektor samhällsbyggnad Planenheten 2013-03-11 2 Innehåll Hur samrådet har genomförts 4 Inkomna synpunkter

Läs mer

MEDDELANDE OM ANTAGANDE AV ÖVERSIKTSPLAN FÖR ÖCKERÖ KOMMUN

MEDDELANDE OM ANTAGANDE AV ÖVERSIKTSPLAN FÖR ÖCKERÖ KOMMUN Datum: 2018-06-27 Diarienummer: SB 0353/13 1/2 MEDDELANDE OM ANTAGANDE AV ÖVERSIKTSPLAN FÖR ÖCKERÖ KOMMUN UPPDRAG FRÅN KOMMUNFULLMÄKTIGE Öckerö kommunfullmäktige beslutade 2018-06-14 (KF 41) att anta översiktsplan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-27 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Missionshuset, Åsenhöga, kl 19.00-20.50 Beslutande Övriga deltagande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge

Ortsutvecklingsmöte i Nödinge MINNESANTECKNINGAR 1(6) Ortsutvecklingsmöte: Bohus Vår 2018 Datum och tid 2018-10-23, 19:00-21:05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Ale Kulturrum, Teatern, Nödinge Sven Pettersson, ordförande (S) Maj

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr

Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2019-02-13 Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Tid 2019-02-20, kl. 13:00-17:00 Plats Eken Postadress Besöksadress Telefon/fax Webb/e-post Org.nr 212000-1447 Lerums

Läs mer

Varför behövs en handbok? Dialogforum vem gör vad? Vem behöver handboken? Vad är dialogforum? Ordföranden. Ledamöterna

Varför behövs en handbok? Dialogforum vem gör vad? Vem behöver handboken? Vad är dialogforum? Ordföranden. Ledamöterna r ö f k o handb m u r o f g dialo 1 Varför behövs en handbok? Med hjälp av handboken blir du bättre på att genomföra dialoger i dialogforum. Handboken ger dig kunskap om hur du kan arbeta på ett systematiskt

Läs mer

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING

HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING HAGFORS KOMMUNFULLMÄKTIGE ARBETSORDNING Antagen av Hagfors kommuns fullmäktige 1999-01-26 4 Senast ändrad av Hagfors kommuns fullmäktige 2014-12-15 105 INLEDNING Hagfors kommun ska aktivt arbeta för att

Läs mer

Socialdemokraternas vision för Hjärup

Socialdemokraternas vision för Hjärup Socialdemokraternas vision för Hjärup 1 Pierre Sjöström, kandidat till fullmäktige och uppdraget som kommunstyrelsens ordförande Hjärup är den tätort som växer mest i vår kommun. Expansionen innebär utmaningar,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum

Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Verksamhetsberättelse 2014 Föräldrar i Lerums Kommun, FILK Presenterat vid årsmötet 27 april 2015, Tingshuset i Lerum Sammanfattning Under 2014 har FILKs huvudsakliga arbete handlat om dialog och debatt

Läs mer

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman

Datum 2013-10-23. 1. Inledning och välkomnande Carina Zachau hälsade välkomna till byastämman MÖTESANTECKNINGAR Datum 2013-10-23 Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Peter Andreasson, 0435-55350 peter.andreasson@orkelljunga.se Byastämma Eket Plats Eket Datum 2013-10-23, kl 19.00 21.10 Politiker

Läs mer

Skepplanda Bibliotek. Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Skepplanda Bibliotek. Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2008-10-22 1(4) Tid: 19.00 21.15 Plats: Skepplanda Bibliotek Närvarande: Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Antal övriga mötesdeltagare: Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande

Läs mer

2015-10-14, 19:00-21:45. Klas.Karlsson, ordförande Rese-Marie Fihn, 1 :e vice ordförande

2015-10-14, 19:00-21:45. Klas.Karlsson, ordförande Rese-Marie Fihn, 1 :e vice ordförande MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte: Nol Höst2015 Datum och tid Plats 2015-10-14, 19:00-21:45 Nols Folkets hus, Nol 1(5) ALE t...,.._. Presidium Klas.Karlsson, ordförande Rese-Marie Fihn, 1 :e vice

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy

Läs mer

Årsplan 2014 Uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar

Årsplan 2014 Uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar Uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar 2013-12-11 Kommunfullmäktiges presidium KS13.1069 Innehåll Inledning 5 1 Uppföljning av målen i Vilja och mål ur ett medborgarperspektiv 6 2 Framtidsbild 2018

Läs mer

Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel Mörner, 2:e vice ordförande

Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill Andersson, 1:e vice ordförande Daniel Mörner, 2:e vice ordförande 1( ) MINNESANTECKNINGAR Ortsutvecklingsmöte i Bohus Datum och tid: 2012-04-03 kl. 19:00 21:00 Plats: Närvarande: Presidium Sekreterare Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Inga-Lill Andersson,

Läs mer

Eskilsby. 12 december 2018

Eskilsby. 12 december 2018 Eskilsby 12 december 2018 Kommundelsdialog 19:00-19:10 Per Vorberg hälsar välkomna 19:10-19:30 Vad är en översiktsplan? Fika 19:30 20:40 Workshop - Orten med ord: Övning 1: Vad karaktäriserar din ort?

Läs mer

Landvetter. 18 december 2018

Landvetter. 18 december 2018 Landvetter 18 december 2018 Kommundelsdialog 19:00-19:10 Per Vorberg hälsar välkomna 19:10-19:30 Vad är en översiktsplan? Fika 19:30 20:40 Workshop - Orten med ord: Övning 1: Vad karaktäriserar din ort?

Läs mer

2011-10-24 1(6) Datum: Torsdagen den 13 oktober 2011, kl. 09:30-12.00 Plats: PTS lokaler, Valhallavägen 117

2011-10-24 1(6) Datum: Torsdagen den 13 oktober 2011, kl. 09:30-12.00 Plats: PTS lokaler, Valhallavägen 117 9 Datum Vår referens Sida 2011-10-24 1(6) Minnesanteckningar från Nummerforum Datum: Torsdagen den 13 oktober 2011, kl. 09:30-12.00 Plats: PTS lokaler, Valhallavägen 117 Bilaga 1 Framtida telefoninummerplanen

Läs mer

Ordförande: Rolf Engström (FiA) Förste vice ordförande: Ann Lundgren (S) Andre vice ordförande: Åke Johansson (L) Mattias Leufkens (Sektor ATO)

Ordförande: Rolf Engström (FiA) Förste vice ordförande: Ann Lundgren (S) Andre vice ordförande: Åke Johansson (L) Mattias Leufkens (Sektor ATO) MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Surte Vår 2019 Datum och tid 2019-05-08, 19:00-21:00 Plats Presidium Församlingshemmet, Surte Ordförande: Rolf Engström (FiA) Förste vice ordförande: Ann Lundgren

Läs mer

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun

Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun 2013-10-03 MINNESANTECKNINGAR Medborgarmöte Förslag till Hastighetsplan för Bara, Klågerup och Holmeja i Svedala kommun Plats och tid: Klågerupskolans matsal, kl.18:30-21:00 Närvarande: Åhörare: 25-talet

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(7) Datum och tid, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Thor Eliasson, 1:e vice ordförande Åke Niklasson, 2:e vice ordförande Jan-Åke Lindberg Lars-Ove

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Hösten 2017 Datum och tid 2017-10-05 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson, ordförande Thomas Olesen, 1:e

Läs mer

Demokratiberedningen 27 mars 2013

Demokratiberedningen 27 mars 2013 1 (2) Datum 2013-03-27 Kommunstyrelseförvaltningen Niklas Thelin 0155-381 22 072-212 78 20 niklas.thelin@oxelosund.se Demokratiberedningen 27 mars 2013 Närvarande Catharina Fredriksson Bo Höglander Mattias

Läs mer

Kommunfullmäktige 11 juni

Kommunfullmäktige 11 juni KOMMUNFULLMÄKTIGE PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 11 juni 2013 33 Paragraf Diarienummer KS-2013/705.173 Sociala insatsgrupper - bordläggning av svar på interpellation ställd av Emil

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda

Ortsutvecklingsmöte i Starrkärr/Kilanda MINNESANTECKNINGAR 1(4) Ortsutvecklingsmöte: Starrkärr/Kilanda Höst 2015 Datum och tid 2015-10-20, 19:00-21:00 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Starrkärrs bygdegård, Starrkärr

Läs mer

Val av representanter till cykelråd i Uppsala kommun

Val av representanter till cykelråd i Uppsala kommun 3 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Oscar Forss Fritz Daniel Datum 2017-05-19 Diarienummer GSN-2017-0109 Gatu- och samhällsmiljönämnden Val av representanter till cykelråd i Uppsala kommun Förslag

Läs mer

Vision centrumutveckling

Vision centrumutveckling Vision centrumutveckling Habo kommun Antagandehandling 2013-11-28 1. Bakgrund Bostadsförsörjningsplan blir en centrumutvecklingsplan År 2010 beslutade kommunstyrelsen i Habo att kommunen skulle ta fram

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda

Ortsutvecklingsmöte i Skepplanda MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2014-04-15, 19:00-22:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Skepplanda Bygdegård Sven Rydén (AD), ordförande Jonny Sundling (V), 1:e vice

Läs mer

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby Hässleholms kommun, Skåne län Plan- och miljöbeskrivning, 2017-03-24 Trafikverket Postadress: Box 543, 291 25 Skåne

Läs mer