Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur"

Transkript

1 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: Onsdagen den 4 april 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Karin Berg Genarp Tommy Petersson Genarp Thomas Wallegren Genarp Gunnar Jönsson Genarp Maria Carping Trafik, tekniska förvaltningen, Lunds kommun Ulrika Dagård Projektledare, Lunds kommun Elsa Kristersson Förtroendevald, styrgrupp Fokus Genarp Parkeringsavgifter i Genarp Magnus Simon boende i Genarp har hört av sig avseende att Lunds kommunala parkeringsbolag ska införa parkeringsavgifter utanför skolorna i Genarp och utanför idrottshallen. Frågan har inte tidigare varit uppe för diskussion i arbetsgruppen eller i Fokus Genarp. Förmodligen för att frågan har blivit aktuell just nu. Maria Carping kollar upp vad anledningen är till LKP:s beslut och Magnus Simon inbjuds till att delta i gruppen för att driva frågan kring parkeringsavgifter. Målbilden som gruppen arbetar utifrån Kollektivtrafik i Genarp som möjliggör boende i Genarp kombinerat med arbete, studier och nyttjande av sjukvård och service i närområdet. Cykelinfrastruktur till omgivande samhällen. Busstrafiken till och från Genarp Arbetsgruppen diskuterar resultatet från senaste mötet med Kirsten Wretstrand Skånetrafiken onsdagen den 7 mars. Ett nytt möte med Skånetrafiken är inplanerat torsdagen den 3 maj mellan kl Tommy, Karin och Thomas medverkar från arbetsgruppen. Hållplatser på vägen mellan Genarp och Esarp. Svårt för resenärer att kliva av och på för det saknas vägren. Maria Carping, Lunds kommun kontaktar Trafikverket och inleder en dialog med dem. Arbetsgruppen kontaktar även Trafikverket för att diskutera hållplatslägena. Mia C kontaktar Thomas Wallengren för att få uppgifter om var på sträckan hållplatserna finns.

2 2(5) Skånetrafiken och Trafikverket har varit ute på plats och undersökt sträckan. Hållplatslägena behöver flyttas för att av- och påstigning ska kunna ske på ett säkert sätt. Skånetrafiken har beställt åtgärden av entreprenören. Maria C återkommer till gruppen när hon får återkoppling om att arbetet sätts igång. Maria Carping, Lunds kommun undersöker hur busshållplatsen i centrala Genarp fungerar efter flytten och ombyggnaden, eftersom den upplevs som otrygg. Maria har undersökt frågan. Busshållplatsen flyttades för att den skulle kunna anpassas till funktionshindrade. Att flytta och ändra hållplatsens läge i dagsläget är inte aktuellt. Gruppen Bostäder och centrumutveckling har drivit frågan om att ett nytt planprogram för Genarps centrala delar ska arbetas fram. Förslaget om ett planprogram ska lämnas vidare till Lunds stadsbyggnadskontor. Tekniska förvaltningen avvaktar frågan med att flytta busshållplatsen tills att planprogrammet är på plats. År 2024 ska Burlöv bli ny knutpunkt för tåg och buss avseende resor från och till Malmö. År 2024 är Burlövs station klar och det finns då 4-spår för tåg. Vid den tidpunkten är förslaget att busslinje 172 ska förbättras med direktbuss från Genarp till Burlöv och med byte i Burlöv till tåg. Dock kommer Kirsten att se över möjligheten att förbättra linje 172 fram till nästa omläggning av tidtabellen Ett möjligt alternativ är att busslinje 172 från Genarp till Malmö kan gå via väg 11 och även med möjlighet till 30 minuters trafik. Vid mötet med Skånetrafiken framkom det att busstrafiken för Genarp nyligen är upphandlad. Eftersom upphandlingen sträcker sig ett antal år framåt är det svårt att genomföra några genomgripande förändringar. Dock ska Skånetrafiken se över möjligheten att genomföra förändringar avseende linje 172 inför omläggning av tidtabellen för Se ovan. Kirsten Wretstrand, Skånetrafiken kollar upp det faktum att resenärer är tvungen att lämna personnummer när de beställer ersättningstaxi för busslinje 162. Det ska inte vara nödvändigt att behöva lämna personnummer. Kirsten Wretstrand, Skånetrafiken undersöker vad som gäller för bussbyte i Staffanstorp när till exempel bussen är sen från Lund. Kan busschaufförer på olika linjer vänta in varandra? Kan man som resenär be busschaufförer att kontakta chaufförer från andra linjer för att be dem vänta in en annan linje Kirsten Wretstrand, Skånetrafiken undersöker hur ofta förseningar inträffar mellan linje 166 och 172. Detta för att veta hur ofta det händer att resenärer till Genarp får vänta i Staffanstorp.

3 3(5) Kirsten Wretstrand, Skånetrafiken undersöker resande statistik för att undersöka andra möjliga förbättringar av trafiken till Genarp. Till exempel fler bussar över Dalby till Lund, en linje Genarp via Staffanstorp Industrigatan till Lund. Vid nästa möte med Skånetrafiken återkommer Kirsten med svar på ovanstående punkter. Kirsten Wretstrand, Skånetrafiken bedömer att det finns underlag för bra förbindelser till/från Genarp antingen via Staffanstorp eller via Dalby. Inte båda vägarna. Skånetrafiken har upphandlat busstrafiken till/från Genarp till 2026 så inga stora förändringar är möjliga innan dess. Arbetsgruppen Kommunikation och infrastruktur, Fokus Genarp kan hjälpa till med informationsspridning/marknadsföring av förbättringar i busstrafiken. För att påverka Skånetrafiken och busstrafiken till och från Genarp ska arbetsgruppen ta kontakt med Region Skånes kollektivtrafiknämnd och bjuda in dem till nästa möte med Skånetrafiken den 3 maj. Om dagen inte passar, ska ett annat möte med representanter från nämnden försöka att arrangeras. Cykelled från Genarp till Lund

4 4(5) Gruppen har tidigare prioriterat att arbeta vidare med utvecklandet av följande cykelled, se bild ovan, rödmarkerad linje. Detta för att utveckla möjligheten att cykla mellan Genarp och Lund. Förslaget är gruppens eget och går inte i linje med Region Skånes som har ett förslag att prioritera cykelväg mellan Genarp och Dalby i sin nya Cykelvägsplan för Gruppen ska arbeta vidare med sitt förslag genom att kontkata markägare längs sträckan och försöka att göra en sammanställning av förslaget. Förslaget ska sedan presenteras för tekniska förvaltningen Lunds kommun, region Skåne och Trafikverket. Fler Genarpsbor behöver engagera sig i arbetet med cykelleden. Karin och Tommy ska försöka att få flera att delta i gruppen. Eventuellt är det möjligt att slå sig ihop med övriga arbetsgrupper inom Fokus Genarp såsom Kultur, fritid och natur och Bostäder och centrumutveckling. Utvecklingsprojekt i Genarp Parallellt med Fokus Genarp pågår ett utvecklingsprojekt avseende att ta fram projektidéer för utvecklingsprojekt i tätorterna utanför Lund. Projektidéerna ska kunna finansieras med hjälp av externa medel från till exempel Leader Lundaland, Landsbygdsprogrammet, med flera. Inbjudan att delta har skickats till alla hushåll i Genarp och möten har genomförts den 13 februari och 27 februari. Följande projektidéer har lämnats från Fokus Genarp: Cykelväg från Genarp till Kyrkheddinge, anslutning mellan kyrkan och ån vid reningsverket. Program: Landsbygdsprogrammet, investeringsstöd. Status: Staffanstorps kommun är intresserade och samtal förs med Lund. Arbetsgruppen Kommunikation och infrastruktur har lämnat idén och ska eventuellt arbeta vidare på en projektansökan längre fram. Belysning av Centrumparken. Program: Tekniska förvaltningen. Status: Är på gång. Tekniska förvaltningen ska finansiera belysningsåtgärder i Centrumparken. Ska vara färdigt hösten Arbetsgruppen Bostäder och centrumutveckling har arbetat med förslaget. Terrass vid medborgarhuset. Program: Landsbygdsprogrammet, Obs förändrade finansieringskrav. Status: Länsstyrelsen tycker att det är en intressant idé som är möjlig att finansiera inom Landsbygdsprogrammet. Finansieringskraven har dock förändrats och nu är max sökbart belopp 450,000 kr (67,5%) som ska mötas upp av annan offentlig finansiering på 135,000 kr (22,5%) och privat på kr (10 %).

5 5(5) Arbetsguppen Bostäder och centrumutveckling arbetar med frågan och ska ha ett möte med bland andra Leader Lundaland för att söka projektmedel. Gång- och cykeltrafikutredning Genarp Maria C på trafikavdelningen, tekniska förvaltningen för en dialog med Trafikverket med utgångspunkt från gång- och cykeltrafikutredningen som gjordes i Genarp hösten Maria återkopplar till gruppen om hur det vidare arbetet utvecklar sig. Genvägen Genarp Gunnar Jönsson lyfter frågan om Genvägen (tidigare Kamrergatan) i Genarp. Enligt detaljplanen som Lunds kommunfullmäktige fattade beslut om 2006 ska ett antal åtgärder genomföras. Se bifogad bilaga. Maria Carping har kollat upp frågan och kommunen arbetar utifrån beslutet som kommunfullmäktige tog 2006 avseende byte av väghållaransvar. Möte med alla arbetsgrupper Måndagen den 14 maj mellan kl. 18:00 21:00 samlas alla arbetsgrupper som har jobbat i Fokus Genarp hösten 2017 och våren Syftet med mötet är att alla grupper ska presentera sitt arbete under 20 minuter. Karin och Tommy presenterar arbetsgruppen Kommunikation och infrastukturs arbete. Varje arbetsgupp har cirka 20 minuter för att presentera sitt arbete. Hur arbetar vi vidare? Det är svårt att få Genarpsbor att engagera sig i gruppen. Frågor kring kommunikation och infrastruktur är komplexa med flera aktörer inbladade såsom Lunds kommun, Region Skåne och Trafikverket. Åtgärderna som gruppen arbetar med är långsiktiga och det kan ta flera år innan ett resultat finns på plats. För att få fler Genarpsbor att engagera sig i gruppens arbete kan gruppen slå sig ihop med andra arbetsgrupper inom Fokus Genarp. Eller så kan gruppens arbete fortsätta att drivas genom befintliga föreningar i Genarp, till exempel Byalaget eller Kulturföreningen. Arbetsgruppen tar kontakt med Genarps Byalag för att diskutera frågan. Frågan kring hur arbetsgruppernas arbete inom Fokus Genarp ska fortsätta ska också tas upp under mötet den 14 maj. Ett återsamlingsmöte för arbetsgrupperna ska arrangeras i november Nästa möte: måndagen den 14 maj kl i Medborgarhuset i Genarp. Samtliga arbetsgrupper presenterar resultatet av sitt arbete. Protokollförare: Ulrika Dagård

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Förvaltning/Nämnd Kommunkontoret 1(6) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Kommunikation och infrastruktur Datum: torsdagen den 16 november 2017 Tid: Kl. 18:00 21:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling Datum: Onsdagen den 28 mars 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Siv Andersson, Genarp Sven-Erik

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Bostäder och centrumutveckling Datum: Onsdagen den 24 januari 2018 Tid: Kl. 18:00 20:00 Lokal: Medborgarhuset, Genarp Närvarande: Siv Andersson, Genarp

Läs mer

Fokus Genarp. Slutrapport. Gödelöv. med omnejd. Björnstorp. med omnejd. Genarps tätort. Lyngby. Häckeberga. med omnejd. med omnejd

Fokus Genarp. Slutrapport. Gödelöv. med omnejd. Björnstorp. med omnejd. Genarps tätort. Lyngby. Häckeberga. med omnejd. med omnejd Slutrapport Fokus Genarp Gödelöv med omnejd Björnstorp med omnejd Häckeberga med omnejd Lyngby med omnejd Genarps tätort Lunds kommun 2018-06-15 Omslagsbild: Häckebergasjön Fotografi: Eva Marie Johnsson

Läs mer

Slutrapport Fokus Genarp

Slutrapport Fokus Genarp Slutrapport Fokus Genarp Gödelöv med omnejd Björnstorp med omnejd Häckeberga med omnejd Lyngby med omnejd Genarps tätort Lunds kommun 2018-08-15 Omslagsbild: Häckebergasjön Innehåll Förord...4 Fokus Genarp...5

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 22 januari Närvarande: Eva-Lena Jönsson, Bodil Nilsson, Helena Truedsson, Lena Wetterskog- Sjöstedt, Ylva

Läs mer

Skånetrafiken. Under remisstiden har 8 yttranden inkommit vilka sammanfattas nedan och numreras 1-8.

Skånetrafiken. Under remisstiden har 8 yttranden inkommit vilka sammanfattas nedan och numreras 1-8. Till: Från: 2011-03-25 Trafikverket Box 543 291 25 Kristianstad Besöksadress: Björkhemsv. 17 Telefon: 0771-921 921 www.trafikverket.se diariet.kristianstad@trafikverket.se Helena Niordson Investering distrikt

Läs mer

Lundaförslag Cykelväg Genarp - Kyrkheddinge

Lundaförslag Cykelväg Genarp - Kyrkheddinge Tekniska förvaltningen Gatu- och trafikavdelningen 1(6) Hanna Zakrisson 046-359 47 84 hanna.zakrisson@lund.se Tekniska nämnden Lundaförslag Cykelväg Genarp - Kyrkheddinge Dnr TN 2019/0321 Sammanfattning

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2015-01-13 Ewa Rosén Regional utveckling 0451-288511 Kollektivtrafikmyndigheten Ewa.rosen@skanetrafiken.se Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under

Läs mer

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Arbetsgrupp Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 11:15 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, processledare,

Läs mer

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 26 januari 2017

Tilläggslista. Kommunfullmäktiges sammanträde den 26 januari 2017 Tilläggslista Kommunfullmäktiges sammanträde den 26 januari 2017 Inkomna frågor Inkommen fråga från Gunnar Brådvik (L) ställd till kultur- och fritidsnämndens ordförande Elin Gustafsson (S) angående biblioteket

Läs mer

Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun

Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun FÖRFATTNING 4.6.3 Antagna av kommunfullmäktige 18/06 Färdtjänstbestämmelser i Staffanstorps kommun Färdtjänsten erbjuder möjlighet att resa för den som på grund av någon funktionsnedsättning ej kan anlita

Läs mer

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen

Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Arbetsgrupp Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Arbetsgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 10:45 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, processledare,

Läs mer

Motion om att återupprätta goda förutsättningar för arbets- och pendlingsresor

Motion om att återupprätta goda förutsättningar för arbets- och pendlingsresor TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2018-10-11 KLK 2018/476 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Kommunfullmäktige Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Motion om att återupprätta goda

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) 2018-10-11 KLK 2018/476 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Kommunfullmäktige Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Minnesanteckningar Arbetsgruppen för bostäder och centrumutveckling

Minnesanteckningar Arbetsgruppen för bostäder och centrumutveckling Minnesanteckningar Arbetsgruppen för bostäder och centrumutveckling 171120 Deltagare: Representanter från Genarp Per Sköld, Genarp Christofer Algotsson, Genarp Fredrik Persson, Genarp Ingemar Svantesson,

Läs mer

Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun

Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun 1 Riktlinjer för färdtjänst Staffanstorps kommun Färdtjänsten är en ersättning för kollektivtrafikens bussar och betraktas som en transportfråga. Samåkning skall ske såvida inte särskilda skäl till ensamåkning

Läs mer

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018

Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars 2018 1(5) Fokus Genarp minnesanteckningar arbetsgrupp Välkomnande av nyinflyttade och nyanlända den 26 mars Närvarande: Bodil Nilsson, Ylva Cole, Anna-Pia Fällmark,, Helene Hansson, Gunnar Jönsson, Franca Smith,

Läs mer

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida. 6. Informationsärenden 138 Planutskott 2013-06-13 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-06-20 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011

Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011 Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011 Resvaneundersökning kommunanställda hösten 2011 I det följande kommer du att få frågor kring dels de resor du gör i tjänsten och dels kring dina resor till

Läs mer

Lundalänken en genväg för kollektivtrafiken

Lundalänken en genväg för kollektivtrafiken Lundalänken en genväg för kollektivtrafiken 109 000 invånare i kommunen (12:a i landet efter folkmängd) tillväxt i befolkning ca 1% per år tillväxt i arbetsplatser ca 2% per år (5 nya jobb varje arbetsdag)

Läs mer

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås

Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Organ Plats Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafikmyndigheten, Ängsgärdsgatan 12, Västerås Tidpunkt Måndagen den 14 maj 2018, klockan 9.00 Ledamöter Ersättare Tommy Levinsson (S),

Läs mer

Motion (M) om busstrafiken i södra Kalmar

Motion (M) om busstrafiken i södra Kalmar TJÄNSTESKRIVELSE Datum Ärendebeteckning 2014-04-08 KS 2013/0658 Kommunfullmäktige Motion (M) om busstrafiken i södra Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar att kommunledningskontorets yttrande

Läs mer

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne

Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Beredningen för tillväxt och hälsa Sydöstra Skåne Elna Henriksson Sekreterare 044-309-30-60 elna.henriksson@skane.se Datum 2008-05-07 1 (5) Sammanställning av beredningens dialog kring framtidens kollektivtrafik

Läs mer

Regional infrastruktur Skånes Tekniska chefer, 6 oktober 2017

Regional infrastruktur Skånes Tekniska chefer, 6 oktober 2017 Regional infrastruktur Skånes Tekniska chefer, 6 oktober 2017 Kerstin Åklundh, Infrastrukturstrateg, Region Skåne Region Skånes RTI-plan 2018-2029 Regional medfinansiering av infrastruktur 4,3 mdr. Budget

Läs mer

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken

Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl Plats: Eklundavägen, lokal Asken 1 (5) Protokoll Specifikt samverkansråd för Infrastruktur och trafik Tid: 8 april kl. 09.30-11.30 Plats: Eklundavägen, lokal Asken Vid protokollet Sekreterare: Justerat den: Ordförande: Mats Gunnarsson

Läs mer

MalmöLundregionen - fakta

MalmöLundregionen - fakta MalmöLundregionen - fakta MalmöLundregionen är ett strategiskt samarbete mellan Burlöv, Eslöv, Höör, Kävlinge, Lomma, Lund, Malmö, Staffanstorp, Svedala, Trelleborg och Vellinge. Halva Skånes befolkning

Läs mer

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande Kommersiell kollektivtrafik i Skåne Ett samlat erbjudande Oktober 2013 Tillsammans för en växande kollektivtrafik Det ska vara grönt, lönt och skönt att åka kollektivt i Skåne. Alla goda krafter måste

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, kommunkontoret

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2014-11-14 Ewa Rosén 0451-288511 Ewa.rosen@skanetrafiken.se Regionala tillväxtnämnden Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2015 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under år 2016 löper ett antal

Läs mer

Regler för sjukresor i Skåne FRÅN DEN 1 JANUARI 2004

Regler för sjukresor i Skåne FRÅN DEN 1 JANUARI 2004 Beställningscentralerna Behöver du anlita taxifordon för din sjukresa, måste du alltid beställa denna genom beställningscentralen i ditt distrikt: Bor du i (kommun): Burlöv, Lomma, Lund, Kävlinge, Staffanstorp,

Läs mer

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2016 beslutsunderlag

Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2016 beslutsunderlag Beslutsunderlag 2015-12-09 Ewa Rosén 0451-288511 Ewa.rosen@skanetrafiken.se Regionala utvecklingsnämnden Trafikplikt inför upphandling busstrafik 2016 beslutsunderlag 1. Bakgrund Under år 2017 löper trafikavtal

Läs mer

Bakgrund. Göteborg växer 2035 beräknas: det bo ytterligare människor i Göteborg regionen ha växt med 1,5 miljoner invånare

Bakgrund. Göteborg växer 2035 beräknas: det bo ytterligare människor i Göteborg regionen ha växt med 1,5 miljoner invånare 2014-07-01 Bakgrund Göteborg växer 2035 beräknas: det bo ytterligare 150 000 människor i Göteborg regionen ha växt med 1,5 miljoner invånare Älvstaden - ca 4,6 milj m² - 25 000 bostäder - 45 000 arbetsplatser

Läs mer

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?.

Totalt svarade 43 personer på enkäten. Hur ofta reser du kollektivt? Pendlar du till någon annan ort än din bostadsort?. Medborgarsamråd, Tierps kommun, UL och Region Uppsala 2017-01-30 Här följer en sammanfattning av information från UL, frågor och synpunkter som togs upp på medborgarsamrådet samt frågor och synpunkter

Läs mer

Styrgruppsmöte överenskommelsen

Styrgruppsmöte överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (8) Styrgruppsmöte överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:45 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (5) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:15 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

REMISSYTTRANDE 1 LTV Västerås stad

REMISSYTTRANDE 1 LTV Västerås stad REMISSYTTRANDE 1 Datum 2014 02 26 Vår beteckning LTV 131122 Västerås stad Yttrande över remiss Trafikplan 2026 strategidel Västerås stad har överlämnat remissen Trafikplan 2026 strategidel till Landstinget

Läs mer

Västlänken. En pulsåder för det moderna Göteborg

Västlänken. En pulsåder för det moderna Göteborg Västlänken En pulsåder för det moderna Göteborg HÅLLBAR STAD ÖPPEN FÖR VÄRLDEN 2 Morgondagens Göteborg Regionen beräknas växa med en och en halv miljon invånare till 2035 Enligt prognoser är vi år 2035

Läs mer

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418

Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Vår ref: Susann Gustafson Turist och landsbygdsutvecklare Datum: 2013 04 22 Minnesanteckningar kommunbygderåd 130418 Tid: torsdagen den 18 april, klockan 18.30 Plats: Rådde gård, Länghem Närvarande: Dalstorps

Läs mer

Lundalänken en genväg för kollektivtrafiken

Lundalänken en genväg för kollektivtrafiken Lundalänken en genväg för kollektivtrafiken 105 000 invånare i kommunen (12:a i landet efter folkmängd) tillväxt i befolkning ca 1% per år tillväxt i arbetsplatser ca 2% per år (5 nya jobb varje arbetsdag)

Läs mer

NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING SKOLSKJUTS 2000

NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING SKOLSKJUTS 2000 NTF SKÅNES MARKNADSUNDERSÖKNING SKOLSKJUTS 2000 Cecilia Mallard Augusti 2000 1. BAKGRUND Hösten 1999 genomförde NTF Skåne en undersökning i tio kommuner vad gäller säkerheten i samband med skolskjutsar.

Läs mer

Skånetrafiken. Det självklara valet för dig som reser i Skåne

Skånetrafiken. Det självklara valet för dig som reser i Skåne Skånetrafiken Det självklara valet för dig som reser i Skåne Allt började 1999 Två skånska län blir ett Flygande start för Skånetrafiken Vilka vi är och vad vi gör En förvaltning inom Region Skåne Driva

Läs mer

Strategi för kollektivtrafiken i Region Skåne

Strategi för kollektivtrafiken i Region Skåne Strategi för kollektivtrafiken i Region Skåne Therese Kropp, Ledningsstrateg Skånetrafiken therese.kropp@skanetrafiken.se 0451-288502 Det går inte riktigt att trampa gasen i botten på samma sätt Skånetrafiken

Läs mer

Bostadsplanering och kollektivtrafikförsörjning. Tema-PM inom Strukturbild Blekinge

Bostadsplanering och kollektivtrafikförsörjning. Tema-PM inom Strukturbild Blekinge Bostadsplanering och kollektivtrafikförsörjning Tema-PM inom Strukturbild Blekinge April 2019 Hur hänger det ihop? Samhällsplanering och samhällsutveckling är idag komplexa frågor med många olika aktörer

Läs mer

Uppföljning av färdtjänstavtalet

Uppföljning av färdtjänstavtalet Karin Jacobsen Åsa Enrot MINNESANTECKNINGAR Uppföljning av färdtjänstavtalet Tid Fredag den 20 april 2012 kl 9.00-10.30 Plats Närvarande SL, Färdtjänsten Karin Jacobsen, KSL Åsa Enrot, Färdtjänstavdelningen

Läs mer

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018

En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 Hur vill du resa i Sigtuna kommun? En sammanställning av dialogmötet 9 januari 2018 www.sigtuna.se Dialogmöte 9 januari 2018 Den 9 januari 2018 bjöd Sigtuna kommun in till ett dialogmöte för att diskutera

Läs mer

Agenda för mötet och uppkomna frågor kopplat till respektive avsnitt

Agenda för mötet och uppkomna frågor kopplat till respektive avsnitt Minnesanteckningar informationsmöte Översiktsplan 2030 2015-10-15 Deltagande tjänstemän: Åsa Ratcovich - Samhällsbyggnadschef, Caroline Kroeker Planarkitekt, Lotta Berséus Kommunikatör Deltagande politiker:

Läs mer

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande Kommersiell kollektivtrafik i Skåne Ett samlat erbjudande Kommersiellt erbjudande Region Skåne riktar detta erbjudande till trafikföretag som vill bedriva kommersiell regional kollektivtrafik i Skåne enligt

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Alafors

Ortsutvecklingsmöte i Alafors MINNESANTECKNINGAR 1(5) Ortsutvecklingsmöte: Alafors Höst 2015 Datum och tid 2015-10-22, 19:00-21:30 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Antal övriga mötesdeltagare Medborgarhuset, Alafors Catharina Eliasson,

Läs mer

Bilaga 1; Bakgrund Innehåll

Bilaga 1; Bakgrund Innehåll Bilaga 1; Bakgrund Innehåll KOMMUNEN... 2 BEFINTLIGA G/C-VÄGAR... 2 ÖRESUND SOM CYKELREGION... 3 CENTRALORTEN... 4 BEFINTLIGA G/C-VÄGAR... 4 BRISTER... 5 MARKNADSFÖRING... 6 HISTORISKT ARV... 6 UNDERSÖKNINGAR...

Läs mer

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö

Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö BYASTÄMMA NORRA STRÖ 1(6) 2013-10-24 Linda Bengtsson 044-137682 linda.bengtsson@kristianstad.se Minnesanteckningar Byastämma i Norra Strö Kommunens representanter: Politiker: Sven Nilsson (C) och Anders

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Uddevalla. Kollektivtrafik

Uddevalla. Kollektivtrafik 2016-05-17 Uddevalla Kollektivtrafik Från Trafikförsörjningsprogram till kundffrrån trafikförsörjningsprogram till kund Dialog om kollektivtrafikens utveckling Steg 1: Övergripande utvecklingsplan & Affärsutvecklings

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) kl Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) 2010-02-10 Tekniska nämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhuset Esarp torsdagen den 10 februari 2011 kl 13.00-15.30 Beslutande Bertil Persson (M) Pia Jönsson (S) Berit Lagergren

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden ORDFÖRANDEBESLUT Datum 2012-07-09 Dnr 1 (1) Kollektivtrafiknämnden Svar till Malmö Stad med anledning av motion om att förbättra kollektivtrafiken i Limhamn Bunkeflo Ordförandens

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Johan Gomér Enhetschef 0451-29 89 79 johan.gomer@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-29 Dnr 1500318 1 (6) Kollektivtrafiknämnden Avsiktsförklaring Malmö med koppling Sverigeförhandlingen

Läs mer

Så här reser du sjukresa i Skåne

Så här reser du sjukresa i Skåne 1 Så här reser du sjukresa i Skåne 2 Skånetrafikens ansvar Skånetrafiken är en förvaltning inom Region Skåne och ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne. Skånetrafiken ansvarar också för sjukresor i Region

Läs mer

Uppsala Spårväg. för en framtida hållbar kollektivtrafik

Uppsala Spårväg. för en framtida hållbar kollektivtrafik Uppsala Spårväg för en framtida hållbar kollektivtrafik Uppsala växer Uppsala växer och är en av Europas mest expansiva regioner. År 2050 förväntas vi bli 340 000 invånare. Vi ser positivt på denna utveckling.

Läs mer

111 Information om Byggstart Skåne

111 Information om Byggstart Skåne PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-04-25 1 (1) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2015/184 111 Information om Byggstart Skåne Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott tackar för informationen.

Läs mer

Analys och förslag till förändring och upprustning av hållplatser längs väg 600 (gamla Europaväg 4) Uppsala- Björklinge

Analys och förslag till förändring och upprustning av hållplatser längs väg 600 (gamla Europaväg 4) Uppsala- Björklinge 2015-02-19 Dnr KTF2015-0044 Samhälle och trafik Lena Hübsch Tfn 073-866 59 62 E-post lena.hubsch@ul.se Analys och förslag till förändring och upprustning av hållplatser längs väg 600 (gamla Europaväg 4)

Läs mer

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010

Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Hur upplever föräldrar och barn skolskjutsen i Norrköping? Enkätundersökning oktober 2010 Rapport upprättad av Nathalie Randeniye, Manpower student, januari 2011 2 Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Genomförandeavtal gällande Helsingborgsexpressen på linje 1

Genomförandeavtal gällande Helsingborgsexpressen på linje 1 Sida 1 (5) UTKAST 2015-12-08 Genomförandeavtal gällande Helsingborgsexpressen på linje 1 1 Parter och avtalets syfte Detta avtal har upprättats mellan Helsingborgs kommun (nedan benämnt Staden) och Region

Läs mer

Österåkers Kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL trafiken 2015/2016

Österåkers Kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL trafiken 2015/2016 Tjänsteutlåtande 0 Österåke Samhällsbyggnadsförvaltningen Till Kommunstyrelsen Datum 2015-03-09 Dnr KS 2015/0088 Österåkers Kommuns remissvar inför trafikförändringar i SL trafiken 2015/2016 Sammanfattning

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Planutskott Sammanträdesdatum 2013-06-20 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 9:00-11:15 Beslutande Lars-Erik Wollmér (S), ordförande Carl-Olof Landgren (S) Lars Johnson (M) Sven Sonesson

Läs mer

MalmöExpressen -Sveriges bästa stadsbusslinje! Hur når vi dit?

MalmöExpressen -Sveriges bästa stadsbusslinje! Hur når vi dit? MalmöExpressen -Sveriges bästa stadsbusslinje! Hur når vi dit? 2014-06-12 Björn Wedeby, Skånetrafiken COMPANY LOGO, (white on transparent background) MalmöExpressen Sveriges bästa stadsbusslinje Den gemensamma

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun

MINNESANTECKNINGAR. Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun 2017-12-18 MINNESANTECKNINGAR Samrådsmöte för Översiktsplan 2018, Svedala kommun Plats och tid: Naverlönnsskolan i Svedala kl.18:30-20:30 den 23 nov. NÄRVARANDE: Medborgare: Ca 80 st (MB) Förtroendevald:

Läs mer

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista

Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Nominering - Årets Integrationssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag till Årets Integrationssatsning på Landsbygden. Namn på förslaget: Det mångkulturella samhället Journalnummer: 2010-68

Läs mer

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing

Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing MINNESANTECKNINGAR Robert Hagström robert.hagstrom@vargarda.se Minnesanteckningar från medborgardialog om Miljöstrategi samt elevhearing Medborgardialog Medborgardialogen genomföres den 4 november i hus.

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-14:30. Paragrafer 8-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-14:30. Paragrafer 8-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Kommunhuset Torup 2016-03-23, kl 13:30-14:30 Paragrafer 8-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson

Läs mer

Regional superbuss - samverkansutmaningar för att utveckla regional kollektivtrafik

Regional superbuss - samverkansutmaningar för att utveckla regional kollektivtrafik Regional superbuss - samverkansutmaningar för att utveckla regional kollektivtrafik Lund 2016-10-19 Fredrik Pettersson K2/LTH Trafik & Väg Vad är regional superbuss? Ett koncept inte en buss! 1 miljard

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Stadstrafikforum GMP. Minnesanteckningar

Stadstrafikforum GMP. Minnesanteckningar Stadstrafikforum GMP Måndag den 6 november kl 13 hos VGR Medverkande Ulrika Frick, VGR Lena Malm, VGR Johan Nyhus, Göteborg Henrik Munck, Göteborg Axel Josefson, Göteborg Hans Bergfelt, Mölndal Stefan

Läs mer

BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: HÅLLPLATSLÄGEN VID NYA VÄSTERBROPLAN 24 MAJ 2012

BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: HÅLLPLATSLÄGEN VID NYA VÄSTERBROPLAN 24 MAJ 2012 BILAGA TILLHÖRANDE TRAFIKPLAN MARIEBERG: HÅLLPLATSLÄGEN VID NYA VÄSTERBROPLAN 2 MAJ 202 Denna bilaga redovisar utredning om olika kombinationer av hållplatslägen vid Västerbroplan. Det valda alternativet

Läs mer

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare

Peter Melinder (M) ersättare Catharina Malmborg (M) ersättare Daniel Rhodin (FP) ersättare Sida 1 (8) Plats och tid Sammanträdesplats, klockan 14.00-16.30 Beslutande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tjg ers. för T Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M)

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: KR-trafik Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

ARBETSGÅNG BYALAG. Sammanställd av Cecilia Sjödén

ARBETSGÅNG BYALAG. Sammanställd av Cecilia Sjödén ARBETSGÅNG BYALAG Sammanställd av Cecilia Sjödén Tips för att komma igång Prata med folk! Kontakta kommunen! Bilda förening! Värva medlemmar! Sök projektstöd! Fiberföreningen hur gör man? Bestäm område,

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-03-06 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring för Malmöpendeln

Läs mer

Tidsschema. Cirka kl kort sammanfattning och kvällen avslutas

Tidsschema. Cirka kl kort sammanfattning och kvällen avslutas Välkomna! Tidsschema Välkomna! Information Omgång 1 klockan 18.30-18.40 Omgång 2 klockan 18.40-18.50 Omgång 3 klockan 18.55-19.05 Omgång 4 klockan 19.05-19.15 Omgång 5 klockan 19.15-19.25 Cirka kl 19.25

Läs mer

E-förslag om fria kollektivtrafikresor för 70+ Ärende 24 KS 2018/365

E-förslag om fria kollektivtrafikresor för 70+ Ärende 24 KS 2018/365 E-förslag om fria kollektivtrafikresor för 70+ Ärende 24 KS 2018/365 Sida 238 av 263 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-10-16 Dnr: KS 2018/365 Kommunstyrelsen E-förslag - Fria kollektivtrafikresor för 70+ Förslag

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

En ny generation järnväg. Åtgärdsvalsstudierna Jönköping-Malmö Linköping-Borås. Juliana Pyron Magnus Alm. TMALL 0141 Presentation v 1.

En ny generation järnväg. Åtgärdsvalsstudierna Jönköping-Malmö Linköping-Borås. Juliana Pyron Magnus Alm. TMALL 0141 Presentation v 1. En ny generation järnväg Åtgärdsvalsstudierna Jönköping-Malmö Linköping-Borås TMALL 0141 Presentation v 1.0 Juliana Pyron Magnus Alm Samspelet och ansvarsförhållandet mellan Trafikverket och Sverigeförhandlingen

Läs mer

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län

Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tjänsteställe, handläggare Datum Beteckning Regional utveckling, Utbildning och arbetsmarknad, Lena Uvhagen 2018-02-08 Protokoll Regionalt styrgruppsmöte VO-College Örebro län Tid: Fredag den 2/2 kl. 13.00-16.00

Läs mer

Rapportering från ungdomstinget frågor aktuella för kommunstyrelsen

Rapportering från ungdomstinget frågor aktuella för kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse VARMDO KOMMUN 2015-04-14 Handläggare Jenny Lönngren Kultur- och utbildningssektorn Diarienummer 15KS/275 Kommunstyrelsen Rapportering från ungdomstinget 2014- frågor aktuella för kommunstyrelsen

Läs mer

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag:

Kundundersökning mars 2013. Trafikslag: Operatör: Trafikslag: Sträcka: Veolia AB Buss Innehållsförteckning Bakgrund och syfte Sid 3 Metodbeskrivning Sid 4 Klassificering av indexnivåer Sid 5 Drivkraftsanalys och prioriteringslista Sid 6-8 Sammanfattning

Läs mer

till dig som ska åka regionbuss till skolan Ht 2009

till dig som ska åka regionbuss till skolan Ht 2009 till dig som ska åka regionbuss till skolan HT 2009 Strövelstorp Kattarp Hasslarp Klippan Vedby en Hjälmshult Allerum Maria kviken Ödåkra Ramlösa Rydebäck Ventrafiken Ålabodarna Påarp Bårslöv Gantofta

Läs mer

Regler för sjukresor med tillhörande taxa

Regler för sjukresor med tillhörande taxa Regler för sjukresor med tillhörande taxa Gäller för Region Skåne från och med 2009-05 - 01 1. Regler för sjukresor I lagen om resekostnadsersättning vid sjukresor (SFS 1991:419) regleras när reseersättning

Läs mer

Skånes färdplan för biogas

Skånes färdplan för biogas Skånes färdplan för biogas med litet LOVA-nytt Gösta Regnéll, Miljöavdelningen - Fiske och vattenvård, efter ett material från Helena Nilsson, Landsbygd - miljö Biogas i Skåne Länet med mest biogasanläggningar

Läs mer

Svar på skrivelse från (S) om upprustning och modernisering av Gullmarsplan

Svar på skrivelse från (S) om upprustning och modernisering av Gullmarsplan 1(5) Strategisk Utveckling Handläggare Jens Plambeck +4686861651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-09-12 Trafiknämnden 2014-09-23, punkt 30 Diarienummer Svar på skrivelse från (S) om upprustning

Läs mer

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal.

Fas tre i projektet kommer att omfatta själva genomförandet av projektet och förutsätter lagakraftvunna detaljplaner och godkända avtal. Tjänsteutlåtande Projektledare 2014-03-04 Anne-Sophie Arbegard 08-590 976 29 Dnr: Anne-Sophie.Arbegard@upplandsvasby.se KS/2011:239 Kommunstyrelsen Arbetsupplägg för projektet Väsby Entré och projektbudget

Läs mer

PÅGATÅG NORDOST 2009

PÅGATÅG NORDOST 2009 Älmhult Markaryd Vittsjö Osby Killeberg Bjärnum Hästveda Perstorp Tyringe Sösdala Vinslöv Önnestad Kristianstad Fjälkinge Bromölla Sölvesborg Tjörnarp Höör NIO KOMMUNER I SAMVERKAN BROMÖLLA HÄSSLEHOLM

Läs mer

Minnesanteckningar, Referenskommitté Planeringssamverkan, Kollektivtrafikens hus, 2015-04-20

Minnesanteckningar, Referenskommitté Planeringssamverkan, Kollektivtrafikens hus, 2015-04-20 Minnesanteckningar, Referenskommitté Planeringssamverkan, Kollektivtrafikens hus, 2015-04-20 Deltagare Magnus Andersson, Skånetrafiken Wille Jansson Samtrafiken Ingrid Grönlund Samtrafiken Anna Jernse,

Läs mer

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet

Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Regional kollektivtrafikmyndighet Datum 2018-01-17 Diarienummer 180149 Landstingsfullmäktige Överenskommelse inför beslut om allmän trafikplikt för Öresundstågssystemet Förslag

Läs mer

Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter

Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter BEGREPP OCH METODER FÖR DEN ÅRLIGA RAPPORTEN Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter 1 Bakgrund De regionala kollektivtrafikmyndigheterna

Läs mer

Kundundersökning mars Operatör: Norrtåg Trafikslag: Tåg Sträcka: T35 Umeå-Sundsvall

Kundundersökning mars Operatör: Norrtåg Trafikslag: Tåg Sträcka: T35 Umeå-Sundsvall Kundundersökning mars Operatör: Norrtåg Trafikslag: Tåg Sträcka: T Umeå-Sundsvall Innehållsförteckning Bakgrund och syfte s. Metodbeskrivning s. Klassificering av indexnivåer s. Prioriteringsanalys s.

Läs mer

Vi saknar konkreta åtgärder inom flera områden:

Vi saknar konkreta åtgärder inom flera områden: 1 Infrastrukturminister Anna Johansson Näringsdepartementet Regeringskansliet 103 33 Stockholm Det krävs krafttag för att säkerställa ett öppet och fungerande Skåne Region Skåne har höga målsättningar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG

MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG MÖTESPROTOKOLL ÅRSMÖTE VÄSTRA BODARNE BYALAG Ärende: Datum/plats: Närvarande: Årsmöte 2015-03-18 Missionskyrkan Mona Tulokas Carlsson Sara Friberg Tobias Andersson Björn Dahlin Björn Jernström Samt ca

Läs mer

Information om projekt Riksväg 50/66, genomfart Ludvika, Bergslagsdiagonalen, Ludvika kommun

Information om projekt Riksväg 50/66, genomfart Ludvika, Bergslagsdiagonalen, Ludvika kommun Information om projekt Riksväg 50/66, genomfart Ludvika, Bergslagsdiagonalen, Ludvika kommun Informationsblad, juni 2014 Trafikverket och Ludvika kommun vill informera er om att beslut fattats om att genomföra

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 12 juni 2018 kl. 08:30-12.20 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer