Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar för demokratiberedningen"

Transkript

1 Minnesanteckningar 1 (5) Datum: Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl Ordförande: Berit Martinsson Ledamöter: Bert Egnell (M), Edite Järpehag (KD), Gudrun Skoog (MP), Jonny Persson (S), Lennart Bodling (SD), Per- Åke Andersson (V) och Solveig Axelsson (C) Koordinator: Carina Olofsson Lars Louthander fritidschef 1:e vice ordförande Ann-Britt Johansson (FP), Minnesanteckningar för demokratiberedningen 1. Föregående minnesanteckningar Gudrun Skoog (MP) noterar att hon är antecknad som deltagar vid mötet men hon var inte med. Inga övriga synpunkter framförs angående minnesanteckningarna från mötet 25 september. Deltagarförteckningen ska rättas till och därefter läggs minnesanteckningarna till handlingarna. 2. Uppdrag om mångfald Dialog med ideella föreningar Demokratiberedningen genomförde i november 2014 en dialog med representanter från ideella föreningar. Beredningen har börjat planera för en uppföljande dialog under hösten Lars Louthander, fritidschef, deltar för att tillsammans med beredningen planera dialogen. Beredningen har beslutat att dialogen ska genomföras torsdag 12 november klockan 18:30. Beredningen går igenom förslagen till inbjudan, frågeställningar och skrivelse med diskussionsunderlag om socialt ansvar. Beredningen ser att några uppgifter behöver korrigeras i inbjudan. Ledamöterna vill också att den kompletteras med uppgift om att fika kommer att serveras under dialogen samt att det betonas ytterligare att föreningarna är viktiga i arbetet med att ta ett socialt ansvar. Postadress Finspångs kommun, Finspång Besöksadress Bergslagsvägen Tfn Fax E-post kommun@finspang.se Webbplats

2 2 (5) Beredningen beslutar Carina och Lars får i uppdrag att göra de förändringar i underlaget som beredningen har framfört och att därefter skicka ut inbjudan till föreningarna samt annonsera om dialogen. 3. Beslut om demokratistipendium 2015 Demokratiberedningen ansvarar för att utse mottagare av Finspångs kommuns demokratistipendium. Demokratistipendiet är på kronor och riktar sig till individer och/eller organisationer som på olika sätt arbetar med projekt som stödjer och utvecklar demokratiska perspektiv. Stipendiat, som kan vara enskild person, förening eller grupp av människor ska ha anknytning till Finspångs kommun. Årets demokratistipendium har annonserats ut och sista ansökningsdag var 22 september. En nominering har kommit in. Förslaget till mottagare av demokratistipendium är Hjälpsamma Finspångare. Beredningen går igenom det inlämnade förslaget och Per-Åke informerar om organisationen. Beredningen beslutar Demokratiberedningen beslutar att utse organisationen Hjälpsamma Finspångare till stipendiat för Finspångs kommuns demokratistipendium 2015, med motiveringen: Hjälpsamma Finspångare bär upp viktiga värden i denna tid när katastrofer tvingar människor på flykt från krig och förtryck tusentals mil över land och vatten under svåra umbäranden. Att värna människors rätt till att söka asyl, att barn har rätt till skydd till liv och lem under barnkonventionen, att människor har lika rätt och värde, att bygga förtroende och samförstånd mellan kulturer samt det civila initiativet att bistå samhället i att klara en stor på-frestning, detta är Hjälpsamma Finspångare i ett nötskal. Hjälpsamma Finspångare representerar en lång, genuint svensk tradition av solidaritet som inte känner gränser. Att människors rättigheter värnas är grundläggande i ett demokratiskt samhälle varför Hjälpsamma Finspångares arbete förtjänar Finspångs kommuns demokratistipendium Demokratiberedningen beslutar att stipendiet delas ut i samband med kommunfullmäktige den 25 november Berit får i uppdrag att bjuda in representant för organisationen Hjälpsamma Finspångare till stipendieutdelning 25 november samt att förbereda check och blommor till utdelningen.

3 3 (5) 4. Rapport från nätverk för att utveckla medborgardialog Berit och Per-Åke deltar i Sveriges kommuner och landstings (SKL:s) nätverk för förtroendevalda som vill utveckla medborgardialogen. Carina deltar i motsvarande nätverk för tjänstemän. Den andra nätverksträffen för den här mandatperioden genomfördes i september Temat för den senaste nätverksträffen var Samhällets omdaning, utmaningar och behov av medborgardialog. Under dagen genomfördes en workshop med Hans Abrahamsson, Freds och konfliktforskare, Globala studier, Göteborgs Universitet. Programmet innehöll tre punkter: Samhällets omdaning, utmaningar och behov av medborgardialog Hur hanterar vi de utmaningar kommuner, landsting och regioner står inför Hur gå från ord till handling Det är möjligt att på internet ta del av tidigare föreläsningar på motsvarande tema med Hans Abrahamsson. Här nedanför är länkar till inspelningar från 2013 hos SKL. Del 1: Del 2: 5. E-utbildning inom medborgardialog Sveriges kommuner och landsting, modul 5: Byggstenar för din organisation E-utbildning medborgardialog är en webbaserad utbildning från Sveriges kommuner och landsting. Utbildningen riktar sig till förtroendevalda och tjänstemän i kommer och landsting som vill vara med och utveckla arbetet med medborgardialog. Den ger grundkunskaper i hur vi kan skapa system, struktur och kultur för medborgardialog som en del i styrningen. Utbildningen består av fem korta moduler som visar både nyttan med medborgardialog samt hur vi skapar goda förutsättningar för ett lyckat resultat. Beredningen går igenom den femte och sista modulen med temat Byggstenar för Utifrån modulen föreslår beredningen att den checklista som har presenterats tas fram som ett underlag till beredningen. Den kan också spridas till övriga beredningar. Länk till e-utbildningen på SKL:s webbplats:

4 4 (5) 6. Tips, idéer och goda exempel Attack 22 oktober på skola i Trollhättan Utifrån omvärldsbevakning lyfter ledamöterna upp och diskuterar knivdådet mot lärare och elever på en skola i Trollhättan den 22 oktober. Ledamöterna lyfter fram sin roll för att värna det öppna samhället och att skapa trygghet i samhället. Det är viktigt att inte blåsa upp rädslor och att lyfta fram möjligheter och framtidshopp. Det är viktigt att se alla barn och ungdomar och att kunna fånga upp de som på olika sätt är utsatta. Beredningen tar upp att fokus bör riktas på de frågor som kommunen har mandat för att påverka, till exempel hur det ser ut med elevstöd i skolorna. Formerna för utdelning av demokratistipendium Med anledning av beslut om stipendiat för Finspångs kommuns demokratistipendium lyfter Berit en idé om att stipendiet framöver kan delas ut i samband med till exempel nationaldagsfirande för att ge mer uppmärksamhet. Sveriges Radios toleransprojekt Per-Åke tipsar om Sveriges Radios sändning om ett Toleransprojekt. Kvällsmackan i Sonstorp Edite lyfter fram ett samarbete mellan Missionskyrkans och fotbollsföreningen i Sonstorp som kallas för Kvällsmackan. Invånarna bjuds in till samtal med syfte att stärka samverkan och att rekrytera fler deltagare. Alla som kommer till kvällen uppmanas att ta med en gäst så att fler ska få veta att den här aktiviteten pågår. 7. Övriga frågor Hälsning till Ann-Britt Johansson Beredningen vill skicka en gemensam hälsning till Ann-Britt som är sjukskriven. Berit tar på sig att skicka en blomsterhälsning. Utse tillfällig representant för oppositionspartierna till de gemensamma beredningsträffarna Ann-Britt är i egenskap av beredningens vice ordförande representant för oppositionspartierna i de gemensamma beredningsträffarna. Oppositionspartierna behöver utse en tillfällig representant under tiden som Ann-Britt är sjukskriven. Nästa gemensamma beredningsträff är den 7 december.

5 5 (5) Uppföljning angående förslag om medborgardialog i arbetet med program för tillgänglighet Per-Åke följer upp frågan om medborgardialog i arbetet med program för tillgänglighet. Vid mötet i juni beslutade beredningen beslutar att ge Berit i uppdrag att till socialrådet Ulrika Jeansson föreslå att medborgardialoger genomförs i arbetet med programmet för tillgänglighet. Berit informerade vid föregående möte att Ulrika har lämnat ett svar att arbetsgruppen bedömer att medborgardialog inte är användbart i översynen av programmet för tillgänglighet. Berit har fått information om att tjänstemännen har i uppdrag att påbörja arbetet med programmet och att återkomma i frågan när arbetet har kommit igång. Per-Åke betonar att det är viktigt att få ge synpunkter kring idéen om medborgardialog för att betona att det omfattar mer än den fysiska miljön. 8. Nästa möte Nästa möte är 23 november klockan Kansli- och kommunikationsavdelningen Carina Olofsson Koordinator

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (6) Datum: 2015-04-22 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Mäseln kommunhuset, kl. 13.00-14.45 Ordförande: Berit Martinsson 1:e vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2018-02-27 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.15 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

3. Särskilda uppdraget om mångfald

3. Särskilda uppdraget om mångfald Mötesanteckningar 1 (5) Datum: 2018-04-24 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skuten kommunhuset, kl. 13.00 15.00 Ordförande: Berit Martinsson (S) Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-08-29 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.45 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-05-16 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 14.30 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

Minnesanteckningar för demokratiberedningen

Minnesanteckningar för demokratiberedningen Minnesanteckningar 1 (5) Datum: 2016-06-13 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Frånvarande: Demokratiberedningen Sammanträdesrum Skiren kommunhuset, kl. 13.00 15.00 Ordförande: Berit Martinsson Vice ordförande:

Läs mer

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl.

4 TIERPS KOMMUN. -,.93-AA4S)ArD. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Demokratiberedningen (7) Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 4 TIERPS 2016-04-14 1 (7) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-17:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-11 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Justeringens

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2018-09-27 1 (9) Plats och tid B-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 14:00 16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Sara Sjödal Paragrafer 11-15 Justeringens plats och

Läs mer

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05

Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Minnesanteckningar 1 (2) Datum 2012-11-05 Demokratiberedningen Minnesanteckningar från Demokratiberedningens möte 2012-11-05 Deltagare: Björn Johansson (MP), Dag Bergentoft (M), Lotta Johnsson-Fornarve

Läs mer

Lärandeberedningen

Lärandeberedningen Minnesanteckningar 1 (3) Datum: 2017-06-01 Grupp: Tid och plats: Deltagare: Lärandeberedningen Kl 13-15 i Bleken Jan-Anders Thornell (C), Rune Larsson (M), Monica Brodén (MP), Maria Malmberg, koordinator

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V)

Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordf. Jelena Zivkovic (M) Catrin Björk (MP) Joakim Larsson (SD) Andreas Vestin (V) Tid och plats 14 februari 2019, kl. 09:00-10.30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 6-11 Utses att justera Catrin Björk ande Ledamöter ande ersättare Lars Svensk (KD), Ordförande Tomas Delgado Pinto

Läs mer

Inbjudan till nätverk för förtroendevalda för utveckling av medborgardialoger (RS/146/2015)

Inbjudan till nätverk för förtroendevalda för utveckling av medborgardialoger (RS/146/2015) Tjänsteskrivelse 1(1) Regionstyrelsen Samordningskansliet 2015-01-19 Charlotte Funseth Tfn: 063-14 75 51 E-post: charlotte.funseth@regionjh.se Inbjudan till nätverk för förtroendevalda för utveckling av

Läs mer

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum

Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige Protokoll 1 (15) Plats och tid: Sessionssalen, den 17 oktober 2018, kl. 16:00-17:00 Beslutande: Berit Martinsson (S) Ulrika Jeansson (S) Patrik Karlsson (S) Jonny Persson (S) Riitta Leiviskä-Widlund

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar 2(5) Innehåll 1 Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar i Hällefors, dnr KS 14/00142... 3 1.1 1 De fasta beredningarnas uppgifter... 3 1.2 2 Val

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Yxningen, kommunhuset Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lennart Haraldsson, (S), ordförande Bo Hasselblad, (M), Ann Hemmingsson

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00

Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Kommunhuset, A-salen, Tierp kl. 09:00 11:00 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M)

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Demokrati- och mångfaldsberedningen

Demokrati- och mångfaldsberedningen Datum: Tisdagen den 23 februari 2016 Tid: kl 18.00-21.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 2 mars 2016, klockan 18.00 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Julia Färjhage

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Val- och demokratinämnden 1 (10) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Sessionssalen, Rådhuset kl. 13:15 16.30 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordf. S Runo Nilsson KD Sonja Shirwani M Håkan Hammar, 4 del

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2008-01-02 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 19 december 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-25 1 (9) ANSLAG/BEVIS 2013-03-25 1 (9) Plats Kommunhuset, rum 212, våning 2. Tid Måndagen den 25 mars, kl. 13.00 14:30 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson

Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00. Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö. Margareta Samuelsson 1 (5) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Justerat 2010-09-14 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Kronobergsrummet,

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (8) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (8) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Lättläst version av Överenskommelsen

Lättläst version av Överenskommelsen Lättläst version av Överenskommelsen Överenskommelsen Överenskommelsen handlar om hur regeringen, de idéburna organisationerna inom det sociala området och Sveriges kommuner och landsting ska förhålla

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Cafeterian, Högbergsskolan kl. 11.00-14.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars-Peter Hållstrand Paragrafer 41-44 Justeringens plats och tid Tisdag 23 januari,

Läs mer

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG 2017-01-19 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Linda Wallberg Justeringens plats och

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00- Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Lars Peter Hållstrand Paragrafer 14-21 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl

Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl Café Tuvan och B-salen, kommunhuset Tierp kl. 14.00-16.00 Lars-Peter Hållstrand (S) ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Barbro Jurell (FP) Joakim Larsson (SD) Bengt Jansson

Läs mer

Program för samspelet mellan kommunen och civilsamhället

Program för samspelet mellan kommunen och civilsamhället Program för samspelet mellan kommunen och civilsamhället Ks/2016:428 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Program för samspelet mellan kommunen och civilsamhället Fastställt av

Läs mer

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på

Dnr 2017/ Barn och utbildningsnämndens beslut , 40 att införa lovskola. Kommunstyrelsens beslut , 212 med svar på SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-06-18 27 (28) Kf Anmälningar Dnr 2017/344 109 Barn och utbildningsnämndens beslut 2018 04 24, 40 att införa lovskola. Dnr 2017/372 109 Kommunstyrelsens beslut

Läs mer

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen

Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN. Protokoll. Sammanträde med Samordningsförbundet Göteborg Hisingen 1 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN LÄNSARBETSNÄMNDEN REGIONEN Protokoll Dnr 0003/06 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med Samordningsförbundet

Läs mer

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning

Sammanträdesdatum Regionfullmäktiges demokratiberedning 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Eken, Eklundavägen 1, Örebro Tid: 09.00-11.30 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ --

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ -- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:00, med ajournering kl. 9:15-9:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens invånare

Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens invånare PM Tyresö kommun 2016-04-25 1 (6) Rebecca Berlin Diarienummer 2016/KS 0112 003 Beredningen för medborgardialog och mångfald Minnesanteckningar från möte med arbetsgruppen för dialog med samtliga av kommunens

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 1 (5) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum 429, 2014-11-14, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Frånvarande: Eva Kullenberg (FP) Rune Malmborg (KD) Sven-Erik Paulsson (SD) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Erik

Läs mer

PROJEKTPLAN VISION FÖR STENUNGSUND

PROJEKTPLAN VISION FÖR STENUNGSUND STENUNGSUNDS KOMMUN PROJEKTPLAN VISION FÖR STENUNGSUND Typ av dokument Projektplan Dokumentägare T.f. Projektberedning för vision för Stenungsund Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Beslutsdatum

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande

Demokratiberedningen. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 18.30 20.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Leif Hägg (M) ordf Gunnar Bengtsson (S) 1:e v ordf Fredrik Jönsson (C) 2:e vice ordf Bedrija

Läs mer

Biblioteket, Vänersborg

Biblioteket, Vänersborg 2009-02-05 1 (11) Plats Biblioteket, Vänersborg Tid Torsdagen den 5 februari 2009, kl. 15.00 17.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista,

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08 :30-10:45 Alf Gillberg (S), Ordförande Lisbeth Estrada Perez (S) Salah Abuarisheh (V) Anna Tora Huss (MP) Annelie Högberg (S) 2 David

Läs mer

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog

Riktlinjer för en utvecklad invånardialog SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLLSUTDRAG Kommunfullmäktige 2014-10-14 232 Dnr KS 2014-000480 101 Riktlinjer för en utvecklad invånardialog Sammanfattning Skellefteå kommun har arbetat med invånardialoger under

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (9) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (9) Plats: Sammanträdeslokalen Linden, Eklundavägen, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45

Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00. Carolina Israelsson (Handläggare) 42 Peter Alsbjer (Chef regionbibliotek) 45 Plats och tid Asken, Eklundavägen 2, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel Lindblom (V) (vice ordförande) Håkan Söderman (M) (2:e vice ordförande) Fredrik

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Protokoll 1 (14) Se nästa sida.

Protokoll 1 (14) Se nästa sida. Protokoll 1 (14) Plats och tid Biblioteket Skurup, 2019-04-02, kl. 18.00 20.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Gun Andersson, sekreterare Maria Christensen, bibliotekschef Ann-Charlotte Oredsson-Holm,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55

Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl. 17.00-18.55 Lars-Peter Hållstrand (S), ordförande Catarina Deremar (C), 1:e vice ordförande Ulrika Löfgren (S) Håkan Thomsson (MP) Per Bergsten (M) Joakim Larsson (SD)

Läs mer

Riktlinjer och principer för medborgardialog

Riktlinjer och principer för medborgardialog riktlinjer Riktlinjer och principer för medborgardialog Fastställd av kommunfullmäktige den 10 juni 2014 67 Tierps kommun 815 80 TIERP i Telefon: 0293-21 80 00 i www.tierp.se 1 Riktlinjer och principer

Läs mer

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson

PROTOKOLL. Zeus konferensrum, Centrallasarettet Växjö. Hillevi Andersson 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-06-02 2014-05-22 FoUB 2/2014 FoU-beredningen Tid Torsdagen den 22 maj 2014 kl. 13 15.30 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sida 1 (10) Sida 1 (10) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (5) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 17 oktober 2018, kl. 18:30 Plats: Stora scenen Ålderspresident: Jan Stefanson (KD) Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00

Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00 1 (7) Plats och tid: Stadshuset, Sammanträdesrum BLÅ, 2011-11-11, kl. 08:30-12:00 Närvarande: Eva Kullenberg (FP) Nils-Göran Gisslén (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Åsa Larsson (S) Carina Stenman (KD)

Läs mer

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24

Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Kommunikationsplan för projekt Medborgardialog 2012 i Gislaveds kommun 2011-11-24 Projekt Medborgardialog 2012 Inledning Det finns ett generellt behov av att öka medborgardialogen i Sverige och så även

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Riktlinjer och principer för medborgardialog i Tierps kommun

Riktlinjer och principer för medborgardialog i Tierps kommun Riktlinjer och principer för medborgardialog i Tierps kommun Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Dokumentets giltighet och beslut Dokumentnamn: Riktlinjer och principer för medborgardialog

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:35 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Stefan Kudryk (V) Övriga Denise Olsson

Läs mer

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige

Program för medborgardialog Mandatperioden Fastställt av kommunfullmäktige Program för medborgardialog Mandatperioden 2014 2018 Fastställt av kommunfullmäktige 2016-01-28 Tyresö kommun / 2015-12-14 2 (14) Tyresö kommun / 2015-08-12 3 (14) Innehållsförteckning 1 Medborgarnas delaktighet

Läs mer

Demokrati- och mångfaldsberedningen

Demokrati- och mångfaldsberedningen Datum: Tisdagen den 17 maj 2016 Tid: Kl 18.00-20.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 2 juni, klockan 14.30 Paragrafer: 10-17 Utses att justera: Fredrik Hermansson

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (5) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:15 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Tjänsteutlåtande. Uppföljning av Sollentuna Pedagogpris - grundskolan. Förslag till beslut. Sammanfattning. Kontorets synpunkter

Tjänsteutlåtande. Uppföljning av Sollentuna Pedagogpris - grundskolan. Förslag till beslut. Sammanfattning. Kontorets synpunkter Tjänsteutlåtande Gabriella Signäs 2011-03-22 Sidan 1 av 2 Dnr 2011/8 BUN.149 Barn och ungdomsnämnden Uppföljning av Sollentuna Pedagogpris - grundskolan Förslag till beslut Barn- och utbildningskontoret

Läs mer

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete

Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete 2012-02-14 Vårt Skellefteå handlingsplan för kommunens demokratiarbete Innehåll Sida 1 Inledning 3 2 Demokratiberedningens uppdrag 3 3 Mål och syfte 3 4 Åtgärder och aktiviteter 2012 4 4.1 Utvecklad medborgardialog

Läs mer

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 Plats: Arbetsförmedlingen Karlstad Närvarande: Susanne Linde Husbom

Läs mer

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:...

Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista. Sekreterare:... Pirjo Öster. Justerare:... 1 (5) Datum: fredag 16 mars 2018 Tid: 1000-1200 Plats: Beslutande: Helgumsrummet kommunhuset i Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Närvarande: Pirjo Öster Socialt ansvarig samordnare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Utses att justera Inger Wenneberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039

Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Minnesanteckningar 1 (5) Demokratiberedningen Sekretariatet Handläggare Datum Diarienummer Tanja Eklund 2015-10-07 LK/150039 Plats Scandic Winn, kl. 09.00 15.00 Närvarande Malin Berglund (M), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (9) Sida 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Fästningsholmen, plan 4, stadshuset klockan 13:00-16:00 ande Matilda Jansson (L) Ordförande Camilla Haag (S) Erika Sjöblom (S) Fredrik Gullbrantz (S) Fredrik Schandorff

Läs mer

Arbetsordning för Partsgemensamt forum 2018

Arbetsordning för Partsgemensamt forum 2018 1 (8) FÖRSLAG Datum 2018-01-10 Arbetsordning för Partsgemensamt forum 2018 Partsgemensamt forums uppdrag I propositionen (2009/10:55) om en politik för det civila samhället finns följande direktiv om Partsgemensamt

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige

Årsredovisning facknämnder Kommunfullmäktige Årsredovisning facknämnder 2015 Kommunfullmäktige Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nämndens verksamhet 1... 3 2.1 Resultat... 3 2.2 Budgetavvikelse... 4 2.3 Verksamhetsanalys... 4 Kommunfullmäktige,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

O\P Ås. Joelsson TIERPS KOMMUN. Medborgarummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 09:00-10:45. Lasse Karlsson

O\P Ås. Joelsson TIERPS KOMMUN. Medborgarummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 09:00-10:45. Lasse Karlsson 2015-01-23 1 (10) Plats och tid Medborgarummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 09:00-10:45 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-5 Utses att justera Lasse Karlsson Justeringens plats

Läs mer

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde

Kommunfullmäktige kallar till sammanträde KUNGÖRELSE 1 (6) kallar till sammanträde Tid: onsdagen den 17 oktober 2018, kl 18:30 Plats: Stora scenen Ålderspresident: Jan Stefanson (KD) Sekreterare: Andrea Andersson Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) 2016-10-07 Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (6) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Stensalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00 12.00 Närvarande Ej närvarande Ulrika Dagård, kommunkontoret

Läs mer

Ca_ TIERPS ULL KOMMUN. A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl :40. Sara Sjödal. Kommunhuset, Tierps Köping, 13 mars

Ca_ TIERPS ULL KOMMUN. A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl :40. Sara Sjödal. Kommunhuset, Tierps Köping, 13 mars SAM MANTRÄDESPROTOKOLL 2017-03-08 Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:40 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 7-13 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Medborgarbudget. 2. Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutar att avsätta 2 mnkr från investeringsbudgeten till pilotprojektet medborgarbudget.

Medborgarbudget. 2. Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutar att avsätta 2 mnkr från investeringsbudgeten till pilotprojektet medborgarbudget. Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.6.-456-2016 Sida 1 (9) Reviderat 2017-03-27 Handläggare Sandra Wetterstrand 08-508 033 79 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00

Kommunfullmäktige. Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Kungörelse / Kallelse 1(5) 2014-04-01 Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Datum och tid: Onsdagen den 9 april 2014 klockan 19.00 Plats: Furåsen Stigsvägen 2 Färgelanda Besök: VD Valbohem AB Ärenden: Ärende

Läs mer

Utmaningar på bostadsmarknaden

Utmaningar på bostadsmarknaden ) 1 (5) Handläggare Datum Kikki Liljeblad 20140116 Samhällsplanerare 072-247 13 56 Utmaningar på bostadsmarknaden Bostadsplanering är en komplex fråga. Många faktorer påverkar och kommunen har bara rådighet

Läs mer

Organisationsutskottet

Organisationsutskottet Organisationsutskottet Tid 2015-10-27 13:00-14:12 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö RosMarie Jönsson Neckö (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP)

Sammanträdesdatum 2015-01-07 Sida 1 (14) Jon Forsärla, (MP) 2015-01-07 Sida 1 (14) Plats och tid KS-salen, 13:15-15:15 Beslutat Bo Akterin, (M) Ordförande Anders Karlsson, (S) Vice ordförande Jon Forsärla, (MP) Ledamot Lars Karlsson, (S) Ledamot Ingegerd Polbring,

Läs mer

Ingridh Anderén (M) (vice ordförande) Kjell Richardsson (S) Erik Classon (M) Monika Svensson (SD) Kommunhuset, :00.

Ingridh Anderén (M) (vice ordförande) Kjell Richardsson (S) Erik Classon (M) Monika Svensson (SD) Kommunhuset, :00. Sida 1 av 6 Plats och tid Molnet, kommunhuset kl. 16:00-16:15 Ledamöter Jonas Ahlgren (S) (ordförande) Ingridh Anderén (M) (vice ordförande) Kjell Richardsson (S) Erik Classon (M) Monika Svensson (SD)

Läs mer

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet

Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet Valberedningens information Stipendium ansökan Inbjudan till Årsmötet 2015 Inför VSF:s årsmöte 2015... VALBEREDNINGEN INFORMERAR Kandidatnominering inför Västergötlands Skidförbunds årsmöte 2015 Västergötlands

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida.

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg, 38

Läs mer

2. Motion (DEX): Skapa en medborgarpanel. 1. Tjänsteskrivelse Svar på motion (DEX) om medborgarpanel. Ärendet i korthet. Anteckning.

2. Motion (DEX): Skapa en medborgarpanel. 1. Tjänsteskrivelse Svar på motion (DEX) om medborgarpanel. Ärendet i korthet. Anteckning. Anteckning Jaana Tilles (S) deltar ej i beslutet. Ärendet i korthet I en motion väckt zor3-og-25 av demoex föreslås att medborgarpanel införs i kommunen för att höja de förtroendevaldas kunskaper om invånarnas

Läs mer

Slutrapport för 2015 Demokratiberedningen

Slutrapport för 2015 Demokratiberedningen Slutrapport för 2015 Demokratiberedningen Robertsfors Kommun 2015 Innehåll 1.0 Slutrapport Demokratiberedningen 2014... 3 1.1 Demokratiberedningens uppdrag... 3 1.2 Revisionens rapport 2014... 3 1.3 Uppgifter

Läs mer

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00

Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Plats och tid Studiebesök på Arkivcentrum, Nikolaigatan 3, Örebro kl. 09:00-12:00 Tjänstgörande ledamöter Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Torgny Larsson (S) (ordförande) Gunnel

Läs mer

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG

Underskrifter Paragrafer 7-12. Marie Jesson. Pia Wårdsäter. Marianne Pettersson BEVIS OM ANSLAG 2011-05-10 8 Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl 13:00-16:00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Pia Wårdsäter (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Urban Blomster

Läs mer

Protokoll 1 (11) Se nästa sida.

Protokoll 1 (11) Se nästa sida. Protokoll 1 (11) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-08-13, kl. 17.30 Se nästa sida. Övriga närvarande Christian Björkqvist, kanslichef, t o m 29 Gun Andersson, Sekreterare

Läs mer

Handbok för fullmäktiges beredningar

Handbok för fullmäktiges beredningar Handbok för fullmäktiges beredningar Antaget av kommunfullmäktige 2014-08-27 162 Handbok för fullmäktiges beredningar Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

Politisk organisation

Politisk organisation Politisk organisation Beslutad av kommunfullmäktige 2014-11-26 244 Politisk organisation Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats: www.finspang.se

Läs mer