Höstmöte 29 november Bråvikens Golfklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Höstmöte 29 november Bråvikens Golfklubb"

Transkript

1 Höstmöte 29 november Bråvikens Golfklubb

2

3 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

4 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

5 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

6 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt NT & FÖ 30/10 & 31/10 Mail 2/11 Post 2/11 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

7 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

8 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

9 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

10 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

11 Allmän information om utvecklingen de senaste åren Prognos 2012, prel budget 2013, investeringsbudget mm

12

13 Förändringar under de senaste åren - En klubb i ständig utveckling och förbättring!

14 Rörelseresultat (tkr)

15 - Löst leasingavtalen, äger våra maskiner

16 - Leasingkostnader (tkr)

17 - Bergvärme installerat - Först i klubbhuset - Sedan även i Golfhuset med tillhörande maskinhall - Energikostnaden har halverats i och med installationen

18 - Nya medlemskapsformer - Fler vardagsmedlemmar - Korthålsmedlemmar - 9-hålsmedlemmar

19 - Banförmän: Per Hertzman & Carola Bladström

20 -Utbildning av personal: Carola Bladström Per Hertzman Therese Malmgren Jörgen Johansson Krister Gustavsson GUB + VUB => HGU GUB + VUB => HGU GUB + VUB => HGU GUB => VUB GUB => VUB GUB = Grundutbildning Banpersonal VUB = Vidareutbildning Banpersonal HGU = Högre greenkeeper utbildning Samtliga är på väg mot nästa utbildningssteg. Målet är att alla ska ha optimal utbildning för sina arbetsuppgifter.

21 -Utbildning av personal: Mats Johansson utbildad ingenjör => diverse specialutbildningar Torsten Gedda fortgående utbildning

22 -Utbildning av personal: Jan Monier Åsa Monier GTU + HTU M5* + VTU GTU + HTU M5* + VTU * M5 är högsta nivån på pros som rankas från M0 till M5 GTU = Grundläggande Tränarutbildning HTU = Högre Tränarutbildning VTU = Vidare Tränarutbildning Fredrik Klintestam GUA => HUA HUA = Högre utbildning inom Administration

23 - Golfbilsuthyrningsutbildning, krav - Ökat antal bilar för att kunna möta efterfrågan och hålla ett lågt pris i servicen till våra medlemmar

24 - Ekonomisystem, extern ekonomihantering för bättre kontroll och effektivitet - Budgetuppföljning varje månad - Månadsrapporter från de olika arbetsområdena - Veckomöten för all anställd personal - Personalen delaktig i driften - Skapat rutiner för olika arbetsmoment - Upprättat ett anläggningsregister

25 - Ändrade inköpsrutiner har sänkt kostnaderna väsentligt, få och samarbetsvilliga leverantörer - Våra leverantörer är även samarbetspartners och sponsorer

26 - Banlayout, pågående formgivning och förbättring av banan och närliggande spelytor - Klippning av kullar på fairways och planerade formade ruffar - Foregreenerna ska vara lika breda - Semiruffarna ska vara lika breda

27 - Greenerna är jämnare, fastare och snabbare

28 - Nya teekulor - Nya teeskyltar - Daglig skötsel av teer för jämnare spelyta och bättre gräsväxt

29 - Inköp av turboblås - Borttagning av löv för att minska risk för angrepp på vårt fina gräs - För att kunna blåsa sand vid dressning - För att kunna blåsa bort gräs vid större klippningar - För att förbättra finishen på t ex våra vägar - Trimningsarbeten för ökad finish och helhetsintryck

30 - Vassklippning med mycket bra resultat

31 - Diken, dräneringar och vattenstyrande åtgärder för att öka spelbarheten och hindra översvämningsskador - Nya fördämningar och förstärkningar av gamla fördämningar

32 - Utbildning om skötsel av träd med hjälp av skogsmästare Johan Ringborg och jägmästare Peter Schärnell

33 - Nya broar på banan samt uppsnyggade brofästen, t ex bron till rangen - Vår medlem Bengt Rickmar påtalade den stora rasrisken som fanns och det påtvingade en ombyggnad

34 - Nya broar på banan samt uppsnyggade brofästen.

35 - Asfalteringar

36 - Ny väg från green på hål gul 9, Hjärtats väg

37 - Vallen mot Djurövägen, första delen i att skapa en mer levande ängsdel av banan

38 - Förbättringsåtgärder enligt långsiktig plan där målet är att ta fram mer närhet till Bråviken - Öppna upp för luft och sol för greener och teer - Arbetet sker med ideella krafter och anställda allt under ledning av klubbens personal

39 - Städdagar - Hålvärdar

40 - Nya golv i duscharna i omklädningsrummen - Fler skåp i vagnboden

41 - Golfhuset, verkstad, reception, shop, kansli under samma tak

42 - Sandfickor för att minska spill och effektivisera hanteringen

43 - Greenfeeboden, öppen dygnet runt

44 - Tak över hyrbilar - Tak vid hål röd 1

45 - Husvagnsparkeringen, tolv platser med tillgång till el, vatten och grillplats

46 - Uthyrningsrum, fem rum totalt bäddar

47 - Golfstudio

48 - Medlemmar snyggar upp runt restaurangen - Omläggning av hela terrassen och områdena runt klubbhuset

49 - Flytt av kiosken till backen vid restaurangen för att förbättra servicen med en kiosk efter nio hål för alla som spelar

50 - Yrkesskolans byggprogram, plåtprogram och måleriprogram har bidragit till många av de förändringar som skett

51 - Toaletter på banan med soldrivna fläktar - Översyn och städning tre gånger om dagen under säsong - Miljöriktig tömning - Jämn slingfördelning, dvs hur ofta de olika kombinationerna spelas samt att man passerar kiosken efter nio hål

52 - Gubbaro. Ett mycket bra arbete av våra oldboys att färdigställa huset vid gul 1:s tee.

53 - Öppettiderna har blivit längre i kansli och reception. Förr Måndag Fredag 08:00 16:00 Lunchstängt 12:00 13:00 Lördag Söndag 08:00 13:00 ej vid tävling och inte alla helger NU Måndag Fredag 08:00 19:00 Lördag Söndag 08:00 16:00

54 - Fredrik, marknadsansvarig har jobbat flitigt med att hitta nya sätt att locka kunder på

55 - Upplev Golf i Norrköping - Turistsatsning tillsammans med Norrköpings Kommun och nio av stadens hotell - Med gemensam marknadsföring på riksnivå i tidningar och webben samt road show besök i flera andra städer

56 - Sobrano, en del av samarbetet mellan Bråvikens GK, Norrköpings GK och Söderköpings GK

57 - Sponsorresor till Sands GK, Barsebäcks G & CC och Ekerums G & CC

58 - VW Söderbergs Ladies Masters

59 - Golfvecka - Hösttouren - Fler juniortourtävlingar - Fler företagsevent

60 - Gratis knattegolf (Golfkul) med utbildade ledare

61 - Golfident, elektronisk scoresystem där vi gratis har fått prova det under hela 2012 med idel positiva omdömen - Vi har nyligen förhandlat fram ytterligare ett gratis testår!

62 - Två stycken hjärtstartare, samt utbildning av personalen och ideella för hantering av dem

63

64 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter höstmötet hålls ett klubbmöte med information, tillfälle till frågor samt utdelning av KM-priser.

65 Budget 2013 (Belopp i tkr) INTÄKTER Prognos 2012 Prel Budget 2013 Årsavgifter Städavgift Greenfee Tävlingar Reklam/Sponsring/Företagsgolf Idrott Uthyrning Arrenden Bidrag/Cimax Övrigt 20 0 Summa intäkter

66 Budget 2013 (Belopp i tkr) KOSTNADER Prognos 2012 Prel Budget 2013 Personalkostnader Drift/Underhåll banan Drift/Underhåll byggnad Maskinkostnader leasing Administration SGF/ÖGF Arrende Tävlingar Idrott Medlemskostnader Reklam/Annonser/Sponsorer Försäkringar Övrigt Summa kostnader

67 Budget 2013 (Belopp i tkr) Prognos 2012 Prel Budget 2013 Summa intäkter Summa kostnader Resultat före avskrivningar Avskrivningar Resultat före finansiella poster Ränteintäkter Räntekostnader Resultat efter finansiella poster

68 Investeringsbudget 2013 Nya golfmattor 50 Tee-områden korthålsbana 100 Tee-kulor, skyltar etc 100 Maskiner, banan 300 Dräneringar & bevattning 200 Restaurangen 250 Summa 1000

69 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter mötet finns tillfälle till en frågestund.

70 Årsavgifter Förslag Avgifter Förändring Förmånsmedlem Delbetalande Junior Junior hålsmedlem Hyresmedlem Non resident Korthål, Norrköping Korthål, övriga Knattemedlem Sponsor special Studerande Vardagsmedlem Aktiv/tillf korthål

71 Årsavgift för städning Från och med 2013 föreslår styrelsen att en städavgift på 100 kronor debiteras i samband med faktureringen av årsavgiften. Styrelsen hoppas att detta innebär ett stort deltagande på våra städdagar. De medlemmar som deltar på någon av de utlysta städdagarna kommer att få städavgiften återbetald eller kan byta den mot en vardagsgreenfee värde 380 kronor. Städavgiften gäller medlemskategorierna: * Förmånsmedlem * Delbetalande förmånmedlem * Junior år * 9-hålsmedlem * Hyresmedlem * Non-resident * Studerande * Vardagsmedlem

72 Styrelsen föreslår nedanstående betalningsvillkor gällande årsavgifterna och föreslår höstmötet 2012 att anta dessa regler. Årsavgiften skall erläggas senast angiven förfallodag Vid dröjsmål utsändes kravbrev. Om två krav måste sändas ut, debiteras en påminnelseavgift om 100 kronor Dröjsmålsränta debiteras vid försenad betalning Erhålles ej betalning inom 20 dagar efter andrakrav lämnas fordran till inkasso, varvid inkassobyråns kostnader tillkommer

73 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter mötet finns tillfälle till en frågestund.

74 Valberedningens förslag till styrelse för 2013 Ordförande Jan Åberg omval 1 år Styrelseledamot Mathias Johansson omval - val på två år Johan Linder omval Christer Liedgren nyval Kenth Flygare nyval Suppleant Henrik Nordgren nyval 1 år Bengt Tholf nyval 1 år Thed Simonsson, Susanne Luup och Lotta Selevik innehar mandat för ytterligare 1 år. Lena Wass och Per Olofsson har avböjt omval.

75 Valberedningen 2012 Ordförande Ledamöter Tomas Lidstedt Tommy Nilsson Ryde Fröberg

76 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt 4. Fastställande av föredragningslista 5. Val av ordförande och sekreterare för mötet 6. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden skall justera mötesprotokollet 7. Fastställande av medlemsavgifter 8. Fastställande av antalet styrelseledamöter och suppleanter 9. Val av: a. Klubbens ordförande, tillika ordförande i styrelsen, för en tid av ett (1) år b. Halva antalet övriga ledamöter i styrelsen för en tid av två (2) år c. 1-3 suppleanter i styrelsen med för dem fastställd turordning för en tid av ett (1) år d. 3 ledamöter i valberedningen för en tid av ett (1) år, av vilka en skall utses till ordförande e. Ombud till GDF-möte 10. Behandling av styrelsens förslag och i rätt tid inkomna motioner 11. Övriga frågor 12. Mötets avslutande Efter mötet finns tillfälle till en frågestund.

77 Klubbmöte

78 Info om köp av banan Info Frågor

79 KM Segrare Herrar Damer H 21 H 22 H 35 H 45 H 55 H 65 H 75 D 22 D 35 KM hcp Foursome Foursome hcp William Monier Viktoria Westerberg William Monier Martin Andersson Daniel Johansson Kenneth Sirenlid Mikael Markstedt Leif Öhlund Ryde Fröberg Victoria Pettersson Petra Henriksson William Monier Kennet Sirenlid & Micael Hallgren Annie Bergström & Olof Johansson

80

Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00

Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00 Hållpunkter Höstmöte 28 november 18:30-21:00 Introduktion Medlemsundersökningen Presentation av ny restaurangentreprenör Höstmöte Prisutdelning årets Hole in One Utdelning Stipendium Oscar Mellqvist minne

Läs mer

Budgetmöte 28 oktober 2017

Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Budgetmöte 28 oktober 2017 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand

HaningeStrand GK. Höstmöte Glädje Engagemang Öppenhet. Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand HaningeStrand GK Höstmöte 2018 Höstmöte torsdagen den 22 november 2018 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand Innehållsförteckning Kallelse... 2 Föredragningslista... 2 Förslag till HaningeStrand Golfklubbs

Läs mer

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb

Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb ! Kallelse till Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 23 november 2015 klockan 18.30 Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda!1 ! Höstmöte i Torslanda Golfklubb Måndag den 23 november 2015 klockan

Läs mer

Budgetmöte 22 oktober 2016

Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Budgetmöte 22 oktober 2016 Dagordning 1. Ordförandens punkt och öppnande av budgetmötet 2. Val av ordförande och sekreterare 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet

Läs mer

Kallelse till höststämma den Plats: Klubbhuset kl 15,00

Kallelse till höststämma den Plats: Klubbhuset kl 15,00 Välkomna! Kallelse till höststämma den 3-11-2018 Plats: Klubbhuset kl 15,00 1. Fastställelse av röstlängd för stämman. 2. Fråga om stämman har behörigen utlysts. 3. Fastställelse av föredragningslista.

Läs mer

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE. Golfrestaurangen klockan 19:00. 28 november. Gävle Golfklubb Vi börjar med ett föredrag om modern banskötsel av bankonsulent Mikael "Bobban" Frisk. Därefter prisutdelningar KM och vandringspris. 28 november HÖSTMÖTE 2013 Golfrestaurangen klockan 19:00 Gävle Golfklubb

Läs mer

Höstmöte Välkomna!

Höstmöte Välkomna! Höstmöte 2016 Välkomna! Dagordning Höstmöte 2016-11-09 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet utlysts på rätt sätt. 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 4. Val av två protokolljusterare,

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 9 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 9 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 29 NOVEMBER 2016 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla. Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1(5) Tomelilla Golfklubb Höstmöte Tisdagen den 22 november 2016 Kl 1900 i klubbhuset i Tomelilla Närvarande: personer Kenth Bergström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1 1. Fastställande

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet 2016-04-26 Härmed kallas Viksjö Golfklubbs medlemmar till allmänt möte (vårmöte) i klubbhuset tisdagen den 26 april 2016 kl. 19.00. Föredragningslista

Läs mer

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand.

Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. ÅRSMÖTE Höstmöte torsdagen den 23 november 2017 Kl. 19:00 i Klubbhuset, HaningeStrand. Välkomna! 1 Innehåll Höstårsmöte 2017 Kallelse och föredragningslista Sid 3 Förslag till verksamhetsplan för 2018

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R

H Ö S T M Ö T E 2 8 N OV E M B E R HÖSTMÖTE 28 N OV E MBE R 201 7 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

VÄLKOMNA TILL. Årsmöte

VÄLKOMNA TILL. Årsmöte VÄLKOMNA TILL Årsmöte 2017.10.25 Inledning med en röst som vill berätta om framtiden 2017-10-25 2 Inledning med en röst som vill berätta om framtiden Länken till rösten 2017-10-25 3 Vad tänker du, jag,

Läs mer

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet

VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet VIKSJÖ GOLFKLUBB Kallelse och möteshandlingar till vårmötet 2017-04-26 Härmed kallas Viksjö Golfklubbs medlemmar till allmänt möte (vårmöte) i klubbhuset onsdagen den 26 april 2017 kl. 19.00. Föredragningslista

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016

Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Verksamhetsplan för Jönåkers GK 2016 Övergripande mål Jönåkers golfklubb skall karaktäriseras av familjekänsla med personlig och bra service och vi skall ha en kvalitetsbana med ambitioner för ett långt

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2010 1(14)

Höstmöteshandlingar 2010 1(14) Höstmöteshandlingar 2010 1(14) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 25 NOVEMBER 2010 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i klubbhusrestaurangen.

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 2(10) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2018-11-17 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Välkommen till Årsmöte 2016

Välkommen till Årsmöte 2016 Välkommen till Årsmöte 2016 Onsdag den 20 juli kl. 18.00 har vi årsmöte på Mjölkeröds Golfklubb, i Tältet. Styrelsen önskar att så många medlemmar som möjligt kommer till detta möte där resultatet för

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2015 Art: Årsmöte Umeå Golfklubb Tid: 2015-03-13, kl. 1800 Plats: Tegs Församlingsgård 1 Mötets öppnande Ordförande i Umeå Golfklubb, Ted Samuelsson, förklarade mötet öppnat och hälsade

Läs mer

Budgetmöte 19 oktober 2013

Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Budgetmöte 19 oktober 2013 Dagordning 1. Ordförande öppnar mötet 2. Ordförandens punkt 3. Upprop och fastställande av dagordning för mötet 4. Fråga om mötet har behörigen utlysts

Läs mer

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN!

HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! HÖSTMÖTE 2014 VÄLKOMMEN! Gräppås 2011-2014 Gräppås Golfklubb Vi vill vara den vänliga klubben för alla som vill spela golf och trivas i en avslappnad naturskön miljö Idé - inriktning - kännetecken Verksamhetsidé

Läs mer

Ordföranden har ordet.

Ordföranden har ordet. Ordföranden har ordet. När dessa rader skrivs i mitten av april, är vi just i färd med att öppna Skogsbanan för spel på ordinarie greener. Samtidigt spelas US Masters på Augusta-banan. Därmed känns det

Läs mer

Öjestrand :e säsongen - Klubbchef Banan genomgång av Erik Strandqvist Enkät medlemmar Junior Vision 50/50 Anna-Karin Olsson ÖGC allmänt

Öjestrand :e säsongen - Klubbchef Banan genomgång av Erik Strandqvist Enkät medlemmar Junior Vision 50/50 Anna-Karin Olsson ÖGC allmänt Höstmöte 2017 Öjestrand 2017 8:e säsongen - Klubbchef Banan genomgång av Erik Strandqvist Enkät medlemmar Junior Vision 50/50 Anna-Karin Olsson ÖGC allmänt Junior 2017 Skandia Riksfinal Dalsjö GK P13:

Läs mer

Välkommen till extra årsmöte!

Välkommen till extra årsmöte! Välkommen till extra årsmöte! Dagordning vid extra årsmöte i Skellefteå Golfklubb 2015-12-01 1. Mötets öppnande. 2. Upprop och fastställande av röstlängd. 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Kallelse till Vårmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 27:e mars 2017 klockan Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda

Kallelse till Vårmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 27:e mars 2017 klockan Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda Kallelse till Vårmöte i Torslanda Golfklubb Måndag 27:e mars 2017 klockan 18.30 Kulturhuset Vingen Amhults Torg 7, Torslanda Föredragningslista 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd för mötet.

Läs mer

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3.

Dagordning Sotenäs GK Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Välkomna! Dagordning Sotenäs GK 2018-04-28 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av Ordförande och Sekreterare

Läs mer

Tid: Tisdag 25/11 Plats: Elite Hotel Knaust

Tid: Tisdag 25/11 Plats: Elite Hotel Knaust HÖSTMÖTE 2014 Tid: Tisdag 25/11 Plats: Elite Hotel Knaust ORDFÖRANDE HAR ORDET Hallo Öjen golfare, Nu har vi precis avslutat en kanonsäsong, med lysande förutsättningar för oss golfare.2014 var säsongen

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden ska justera mötesprotokollet.

5. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare, som jämte ordföranden ska justera mötesprotokollet. KALLELSE till Extra medlemsmöte i Forsgårdens Golfklubb Plats: Elof Lindälvs Gymnasium Aulan Tid: Tisdag den 8 februari 2011 kl. 19.00 Styrelsen i Forsgårdens Golfklubb kallar härmed till Extra medlemsmöte

Läs mer

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01

Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 Handlingar till årsmötet Björnhults GK 2014-03-01 INNEHÅLL sida Kallelse och dagordning 2 Verksamhetsberättelser 2013 4 Resultaträkning 2013 6 Balansräkning 2013 7 Förslag verksamhetsplaner 2014 8 Budgetförslag

Läs mer

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1

Huvudstadens GK Protokoll höstmöte Sida 1 Sida 1 Protokoll: HGK årsmöte höst 2014 Plats: Lindö golfanläggning Tidpunkt: 2014-12-08 19.00 21.25 Deltagare: 46 röstberättande medlemmar inklusive styrelsen. Ordförande Stefan Thorberg hälsade alla

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 8 mars 2015 Kl. 14.00 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi får nyttja

Läs mer

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Sölvesborgs golfklubb. 836200-8867 Räkenskapsåret Årsredovisning för Sölvesborgs golfklubb 836200-8867 Räkenskapsåret 2013 Verksamhetsberättelse Styrelsen 2013 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ture Svensson ordförande, Gunnar Lundahl vice ordförande,

Läs mer

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val.

Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Ny avgiftsmodell inför 2013 du måste göra ett aktivt val. Nynäshamns Golfklubb, Körunda 2012-09-10 Medlem i Nynäshamns GK, Inför säsongen 2013 införs en ny modell gällande årsavgifterna för medlemskap

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank.

Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Protokoll fört vid årsmöte för Ullared Flädje GK, söndag den 17 februari 2013 Kl. 14.30 i Falkenbergs Sparbank. Ordförande Joakim Sjögren hälsade alla välkomna, tackade Falkenbergs Sparbank för att vi

Läs mer

Årsmöte/Höstmöte Upsala Golfklubb 2014-10-27 AGENDA

Årsmöte/Höstmöte Upsala Golfklubb 2014-10-27 AGENDA AGENDA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av föredragningslista. 4. Val av ordförande samt sekreterare för mötet. 5. Val av två

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2009 1(19)

Höstmöteshandlingar 2009 1(19) Höstmöteshandlingar 2009 1(19) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 26 NOVEMBER 2009 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i Bromma Gymnasium.

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Falkenberg Strandbad Tid: 2015-11-30 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har utlysts på rätt

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016

Västergötlands Golfförbund Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016 Sida 1(7) Höstårsmöteshandlingar 19 november 2016 Sida 2(7) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2016-11-19 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Årsmöte Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet behörigen utlysts. 4. Fastställande av föredragningslistan.

Årsmöte Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet behörigen utlysts. 4. Fastställande av föredragningslistan. Årsmöte 2017 Årsmöte 2017 1. Mötet öppnas. 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om mötet behörigen utlysts. 4. Fastställande av föredragningslistan. Föredragningslista 1. Mötet öppnas och parentation

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23

HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB. Kronholmen 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB Kronholmen 2013-11-23 EN UTMANING ÄR ATT KLARA BALANSGÅNGEN MELLAN ATT FÖLJA MED I SIN TID OCH VARA SIN GRUNDIDÉ TROGEN 2013-11-23 HÖSTÅRSMÖTE VISBY GOLFKLUBB 2 Kronholmen Golf

Läs mer

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt.

1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var närvarande samt fyra genom fullmakt. PROTOKOLL från Upsala Golfklubbs årsmöte 2012-10-22. Plats: Katedralsskolans aula, Uppsala. 1. Det beslutades att röstlängden fastställdes genom avprickning av mötesdeltagarna i entrén. 116 medlemmar var

Läs mer

Tack för all hjälp under årets två första städdagar!

Tack för all hjälp under årets två första städdagar! Tack för all hjälp under årets två första städdagar! Under lördagen och söndagen hade vi årets första städdagar. Det var 228 medlemmar här de båda dagarna, de flesta var här under lördagen då strax över

Läs mer

Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte

Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte Sundsvalls Golfklubbs Höstmöte 2017 12 04 Prisutdelning Innan höstmötet öppnades, inleddes kvällen med prisutdelning till vinnare och stipendiater av: KM Argentinapokalen Kay von Schultz Sundsvalls Golfklubbs

Läs mer

RÄTTVIKS GOLFKLUBB. Föredragningslista vid Rättviks Golfklubbs årsmöte

RÄTTVIKS GOLFKLUBB. Föredragningslista vid Rättviks Golfklubbs årsmöte RÄTTVIKS GOLFKLUBB Styrelsen för Rättviks Golfklubb kallar till årsmöte lördagen den 14 februari 2015 kl 15.00 på Kansliets konferensvåning. Årsmötet inleds med prisutdelning för årets golfare. Vi hoppas

Läs mer

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB

HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB HÖSTMÖTE FÖR FALKENBERGS GOLFKLUBB Plats: Samlingssalen på Falkenbergs Sparbank Tid: 2013-11-25 klockan 18.30 FÖREDRAGNINGSLISTA FÖR HÖSTMÖTET 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Fråga om mötet har

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN

ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN ÅRSMÖTESHANDLINGAR VÄLKOMMEN TILL HÖSTÅRSMÖTE 2013 LÖRDAGEN DEN 23 NOVEMBER KL.10:00 I KLUBBHUSET PÅ KRONHOLMEN visbygk.com INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖREDRAGNINGSLISTA VERKSAMHETSPLANER RESULTATBUDGET VALBEREDNINGENS

Läs mer

ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET

ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2010 VERKSAMHETSÅRET 20090501-20100430 Söndagen den 4 juli 2009 kl 14.00 (registrering från 13.00) Ankarskolans matsal, Träslövsläge DAGORDNING 1 Mötets öppnande

Läs mer

RÄTTVIKS GOLFKLUBB. Föredragningslista vid Rättviks Golfklubbs årsmöte 2014-02-08

RÄTTVIKS GOLFKLUBB. Föredragningslista vid Rättviks Golfklubbs årsmöte 2014-02-08 RÄTTVIKS GOLFKLUBB Styrelsen för Rättviks Golfklubb kallar till årsmöte lördagen den 8 februari 2014 kl 15.00 på Kansliets konferensvåning. Årsmötet inleds med prisutdelning för årets golfare. Vi hoppas

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2013-01-24 0.1 Styrelsemöte 13:01 Datum 2013-01-24 18.00-19.25 Plats Närvarande Kiruna, Softcenter Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Anna Wester Pia Kyrö Peder

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening

Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening Protokoll fört vid årsmöte i Hässleholms Hästsportförening 2012-02-26 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Eva Nyström. 2 Val av ordförande för mötet Eva Nyström valdes till att leda mötet. 3

Läs mer

Härmed kallas du till årsmöte 2018 för Tjörns GK

Härmed kallas du till årsmöte 2018 för Tjörns GK Härmed kallas du till årsmöte 2018 för Tjörns GK Tidpunkt: Lördag 28 april kl. 10.00 Plats: Klubbhuset Kallelse, föredragningslista, verksamhetsberättelse och årsredovisning bifogas. Alla handlingar kommer

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Eva Thörngren

Läs mer

Björkhagens Golfklubb

Björkhagens Golfklubb Björkhagens Golfklubb Protokoll från årsmötet den 30 mars 2009 Före årsmötet utdelades årsmötet THK pris till Victor Bogestedt som utnämts till årets bästa spelare under året. 1. Upprop och fastställande

Läs mer

STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB

STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB STADGAR FÖR LAMCO NIMBA BUCHANAN GOLF CLUB I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G * ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål 2 Beslutande organ 3 Verksamhet 4 Tävlingsform 5 Arrangemanget Liberian Open 6 Vandringspris

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Höstmötet HaningeStrand

Höstmötet HaningeStrand Höstmötet 2015 1 En golfsäsong Ett år Årsplan Varför? 2 Nyår En golfsäsong Ett år Årsplan Höstmöte Stämma Upptaktskonferens Kommittéer Höstmöte Kommittéer Konferens Plan nästa år Budget nästa år Avgifter

Läs mer

Höstmöte 22 november 2018 kl Lokal: Göteborgs Golf Klubb

Höstmöte 22 november 2018 kl Lokal: Göteborgs Golf Klubb Medlemsinformation nr 4 Göteborgs Golf Klubb Höstmöte 22 november 2018 kl.19.00 Lokal: Göteborgs Golf Klubb 1 Välkommen till Höstmötet 22 november Nu lägger vi snart hela golfsäsongen 2018 på hyllan och

Läs mer

ÅSUNDSHOLM Golf & Country Club HÖSTÅRSMÖTESHANDLINGAR. 9 december 2012 kl på Åsundsholm. Organisationsnummer:

ÅSUNDSHOLM Golf & Country Club HÖSTÅRSMÖTESHANDLINGAR. 9 december 2012 kl på Åsundsholm. Organisationsnummer: ÅSUNDSHOLM Golf & Country Club HÖSTÅRSMÖTESHANDLINGAR 9 december 2012 kl.16.00 på Åsundsholm Organisationsnummer: 866001-3452 1 Datum: Söndagen den 9 december 2012 Tid: Kl 16:00 Plats: Åsundsholm Kallelse

Läs mer

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1

Asociación Hispano-Nórdica de NERJA. Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl Kallelse med dagordning sida 1 Asociación Hispano-Nórdica de NERJA Dokumentation inför Årsmötet i AHN Nerja 18 februari 2013, kl 18.00 Innehållsförteckning Kallelse med dagordning sida 1 Föregående årsmötesprotokoll sida 2 3 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

Höstmöte kl: Plats: Restaurangen. Välkomna!

Höstmöte kl: Plats: Restaurangen. Välkomna! Höstmöte 2015-11-05 kl: 19.00 Plats: Restaurangen Välkomna! Höstmöte 2015 KALLELSE TILL HÖSTMÖTE I ALVESTA GOLFKLUBB Innan det utlysta mötet börjar, kommer representanter från styrelsen och klubbchefatt

Läs mer

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Fråga om mötets utlysande. 4. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

Höstmöte den 29 november Styrelsen för Nacka Golfklubb

Höstmöte den 29 november Styrelsen för Nacka Golfklubb 1 Höstmöte den 29 november 2017 Styrelsen för Nacka Golfklubb o Förslag till verksamhetsplan o Förslag till budget o Förslag till avgifter 2018 2 Nacka Golfklubb Förslag till Verksamhetsplan för år 2018

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 90:e årsmöte söndagen den 22 mars 2010 Närvarande: Ett 35-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Birgitta

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017

Prel. VERKSAMHETSPLAN KANSLI/SHOP 2017 KANSLI/SHOP 2017 Jörgen Carlsson som klubbchef svarar för samordning och ledning för den dagliga driften av klubben. Verksamheten vid kansliet är att ge service till bl.a. klubbens medlemmar, greenfeegäster,

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 217 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

SK Beduinerna. Årsmötesprotokoll 2009. Fredagen den 6 februari 2009 kl. 18.00

SK Beduinerna. Årsmötesprotokoll 2009. Fredagen den 6 februari 2009 kl. 18.00 SK Beduinerna Årsmötesprotokoll 2009 Fredagen den 6 februari 2009 kl. 18.00 1. 28 medlemmar närvarande se bilaga 1. 2. Till mötes ordförande valdes Peter Gudbrand. Till mötes sekreterare valdes Dennis

Läs mer

Protokoll fört vid HaningeStrand GK: s 17:e årsmöte måndagen den 21 mars kl 1900 i Quality hotell Winn, Rudsjöterassen 3, Haninge

Protokoll fört vid HaningeStrand GK: s 17:e årsmöte måndagen den 21 mars kl 1900 i Quality hotell Winn, Rudsjöterassen 3, Haninge Protokoll fört vid HaningeStrand GK: s 17:e årsmöte måndagen den 21 mars kl 1900 i Quality hotell Winn, Rudsjöterassen 3, Haninge Hans-Ola Jonsson hälsade välkommen och gav en kort tillbakablick över säsongen.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Höganäs Golfklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Höganäs Golfklubb Protokoll fört vid årsmöte med Höganäs Golfklubb 2016-11-16 Ola Sandberg öppnade mötet, som hölls i Höganäs Bollklubbs lokal, Friluftsvägen 7 i Lerberget och hälsade 41 medlemmar välkomna. 1. Fastställande

Läs mer

HÖSTMÖTE Gävle Golfklubb

HÖSTMÖTE Gävle Golfklubb Vi börjar med prisutdelningar KM och vandringspris. HÖSTMÖTE Gävle Golfklubb 23 november 2016 Bo Lindesalen Konserthuset klockan 19:00 Dagordning 1. Öppnande av mötet 2. Fastställande av röstlängd för

Läs mer

Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÅRSREDOVISNING 1 (7) Styrelsen för Gagnefs Golfklubb avger härmed årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Verksamhetens art och inriktning Under denna säsong har

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat. Protokoll från Sandvikens Segelsällskaps årsmöte 2018 Datum: 19 februari, 2018 Tid: 19.00 21.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till

Läs mer

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30

Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum Tid Mötesstart 18:30 Dagordning Plats Älesvägen 2 Datum 2018-02-15 Tid Mötesstart 18:30 Strandtorp GK 2018-02-15 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt 4 Fastställande av

Läs mer

Protokoll för Årsmöte Loftahammars Golfklubb 2009

Protokoll för Årsmöte Loftahammars Golfklubb 2009 Protokoll för Årsmöte Loftahammars Golfklubb 2009 Ordförande hälsade drygt 60 årsmötsdeltagare välkomna till Loftahammars Golfklubbs i Loftahammars Bygdegård den 2:a maj 2009 1. Val av ordförande till

Läs mer

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00.

Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. Dagordning Västerås kennelklubbs årsmöte 11 februari 2015, 19.00. 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet 3. Styrelsens anmälan om sekreterare för mötet 4. Justering av röstlängd 5. Val

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5

H Ö S T M Ö T E 3 0 N OV E M B E R 2 0 1 5 HÖSTMÖTE 30 N OV E MBE R 201 5 Sida 2 FÖREDRAGNINGSLISTA 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har behörigen utlysts. 3. Fastställande av Föredragningslista. 4. Val av ordförande

Läs mer

Året som gått! En liten resumé från säsongen 2017

Året som gått! En liten resumé från säsongen 2017 -BLADET Året som gått! En liten resumé från säsongen 2017 Kallelse till Mora GKs årsmöte 27 november i Klubbhuset 18.30 Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Styrelsen har under året haft 12 möten. Har bestått

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening.

Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Gåsö Samfällighetsförening Protokoll sidan 1 717903-4512 2010-07-18 Protokoll fört vid ordinarie årsstämma för Gåsö Samfällighetsförening. Plats: Gåsö Kapell, Gåsö, Lysekil Tid: Söndagen den 18 juli 2010

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb

Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Kallelse till årsmöte i Föreningen Täby Golfklubb Tid: måndag den 11 januari 2016 klockan 19:00 Plats: Såstaholm Konferens i Täby Dagordning Inledning Prisutdelningar Mötesförhandlingar 1 Mötet öppnas

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma år 2013. Frösakull Ängar ekonomisk förening

Ordinarie föreningsstämma år 2013. Frösakull Ängar ekonomisk förening Ordinarie föreningsstämma år 2013 Frösakull Ängar ekonomisk förening Dagordning 1. Stämmans öppnande. 2. Godkännande av dagordning. 3. Val av stämmoordförande. 4. Anmälan av stämmoordförandens val av protokollförare.

Läs mer

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid.

Ordföranden hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. Till justeringsman valdes Sven-Åke Runelid. PROTOKOLL nr 2015-04, fört vid möte med styrelsen för FORSBACKA GOLFKLUBB Torsdagen den 9 april 2015 kl. 18.30 Lokal: Forsbacka Golfklubb Närvarande: Ordinarie: Sten G Svenhage Sven-Åke Runelid Rolf G

Läs mer

Välkommen till Årsmöte 2017

Välkommen till Årsmöte 2017 Välkommen till Årsmöte 2017 Måndagen den 17 juli kl. 18.00 har vi årsmöte på Mjölkeröds Golfklubb, i Tältet. Styrelsen önskar att så många medlemmar som möjligt kommer till detta möte där resultatet för

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(14) Mjölkeröds Golfklubb Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 5 - balansräkning 6 - noter

Läs mer

www.brastadgolfcenter.nu/golfklubb Ordinarie årsmöte, Brastad GK Plats: Stångenäs AIS klubbstuga Datum 2009-02-14 Tid: 13:00 Förslag till dagordning 1 Öppnande 2 Fastställande av röstlängd 3 Fastställande

Läs mer

Förvaltningsberättelse 2017

Förvaltningsberättelse 2017 1 (10) Kils Golfklubb Förvaltningsberättelse 2017 Förslag till vinstdisposition Från föregående år 2 296 916 Årets vinst 210 316 Totalt disponibelt eget kapital 2 507 232 Styrelsen föreslår att: 2 507

Läs mer