Detaljplanen består av en plankarta Dp med bestämmelser samt denna planbeskrivning och en genomförandebeskrivning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplanen består av en plankarta Dp med bestämmelser samt denna planbeskrivning och en genomförandebeskrivning."

Transkript

1 PLANBESKRIVNING 1 (7) Ytterstadsavdelningen Dp Maria Pettersson Tfn Laga kraft Detaljplan för del av kv Paternoster m m, i stadsdelen Hammarbyhöjden i Stockholm Dp HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta Dp med bestämmelser samt denna planbeskrivning och en genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Planen syfte är att möjliggöra uppförande av ny bostadsbebyggelse. Ca 40 lägenheter avsedda för seniorboende kan inrymmas i planförslaget. All boendeparkering ordnas i garage under mark. Gård för gemensam utevistelse planeras öster om bostadshuset. PLANDATA Planområdet utgörs av fastigheterna Paternoster 1 och 3 samt ca 80 kvm av fastigheten Paternoster 2. En mindre del av Hammarbyhöjden 1:1, som dels är markremsan utmed Garagevägen, dels är parkmarken i planens södra del, ingår också. Planområdet gränsar i söder till Nytorpsskolan, i väster till Garagevägen, i norr till Paternostervägen samt i öster till fastigheten Paternoster 2. Det omfattar ca 0,4 ha. Fastigheten Paternoster 1 är kvartersmark och planlagd för garageändamål, vilken aldrig har tagits i anspråk. Fastigheten Paternoster 2 är kvartersmark avsedd för bostäder och handel. Fastigheten Paternoster 3 är också kvartersmark, avsedd för allmän anläggning. På fastigheten står en elnätstation. Berörda delar av Hammarbyhöjden 1:1 är gatu- eller parkmark. All mark inom planområdet ägs av Stockholms stad och har av exploateringsnämnden anvisats till Seniorgården AB. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Detaljplanen ersätter inom sina gränser gällande detaljplan Pl 3656, fastställd år Gällande detaljplaner anger garageändamål för fastigheten Paternoster 1 samt allmän anläggning för fastigheten Paternoster 3. Den berörda delen av Hammarbyhöjden 1:1 är planlagd som parkmark.

2 2 (7) S-Dp I stadens översiktsplan Öp99, antagen av kommunfullmäktige 1999, är Hammarbyhöjden angivet som tät stadsbebyggelse, en stadsdel med övervägande flerbostadshus. Förslaget överensstämmer med intentionerna i översiktsplanen. FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Befintliga förhållanden Planområdet utgörs inom kv Paternoster av en aldrig utnyttjad garagetomt som vuxit igen med lövsly samt en elnätstation. Närmast gatan är det en smal remsa parkmark. Omgivande bostadsbebyggelse är trevånings putsade lamellhus från 50-talet som saknar hiss och är illa anpassade för äldres behov. Öster om planområdet ligger Nytorpsskolan. I angränsande byggnad, på fastigheten Paternoster 2, utgörs bottenvåningen i den norra delen av lokaler och övriga två våningar av bostäder. I den södra delen av byggnaden är det två bostadsvåningar. Fastigheten har sin parkering i ett suterrängplan med infart från baksidan, gränsande till planområdet. På fastigheten Paternoster 3 står en elnätstation. Nya bostäder är under uppförande i kvarteren Arholma, Almagrundet och Östergarn, på andra sidan Garagevägen. Eftersom området ligger vid en befintlig gata är en utbyggnad tekniskt och ekonomiskt förmånlig. Området berör inte någon övergripande grönstruktur, inte heller kulturhistoriskt värdefull miljö. På Garagevägen passerar enligt trafikkontorets räkningar ca 7000 fordon per vardagsdygn och på Åstorpsringen ca fordon per vardagsdygn. Paternostervägen antas ha högst fordon per dygn (räkning saknas). Gällande detaljplan för SL:s område, Dp 87075, fastställd 1990, innehåller en bestämmelse om högsta bullernivåer från verksamheterna inom kvarteret i enlighet med kommunfullmäktiges beslut och naturvårdsverkets riktlinjer för externt industribuller. Verksamheten får inte vara störande för omgivningen. Bullernivån vid tomtgränsen får inte överstiga 55 db(a) dagtid kl , 50 db(a) kvällstid kl samt sön- och helgdag kl och 45 db(a) nattetid kl Värdena avser ekvivalent ljudnivå. Förslag till förändringar Projektet avser nybyggnad av ett flerbostadshus. Planförslaget innebär att ett femvåningshus innehållande ca 40 lägenheter kan uppföras mot Garagevägen. Fastighetsgränsen kommer att justeras något i väster mot Garagevägen, i norr mot Paternostervägen samt mot söder där ny fastighet bildas för en flyttad elnätstation. Den nya byggnaden utformas så att den passar ihop med den omgivande äldre bebyggelsen. Fasaderna är slätputsade och har en taklutning som känns igen från omgivande hus.

3 3 (7) S-Dp För att ge de boende i angränsande bostadshus möjlighet att anordna lek- och rekreationsytor på egen mark, föreslås att en del av den obebyggda grönytan på Paternoster 1 förs över till Paternoster 2. Ny bostadsbyggelse Det fem våningar höga huset i tre sammanlänkade huskroppar ansluter i planform till närliggande äldre bebyggelse. En förgårdsmark skapas mot Garagevägen. Mot öster och den tysta gårdssidan är huset varierat med utskjutande byggnadsdelar och rymliga balkonger som är möjliga att inglasa. Det är även möjligt att placera balkonger på fasad mot Garagevägen och västersolen. Uteplatser finns på gårdssidan på den upphöjda terrassen, som under sig rymmer garaget. Entréerna ligger mot Garagevägen och markeras med utskjutande entréhall och ljusa uppglasade trapphus. Första boendeplanet är förhöjt ett halvplan. Glasade entrépartier och inramning av trä ger ett välkomnande intryck. Fasaderna är slätputsade i ljusa kulörer. Taket beläggs med betongpannor. Fönstren är av trä med utsida av lackad aluminium och med en låg fönsterbröstning. Balkongfronter utföres delvis genomsiktliga för att möjliggöra fri utsikt för sittande. Parkering All parkering sker inom kvartermark. Parkering för ca 44 bilar finns i garage under bostadshuset, en halvvåning ner. Infart sker från Garagevägen. Tillgänglighet Angöring sker från Garagevägen. Samtliga bostadsentréer nås med bil. Angöringsavstånd är mindre än 10 meter. Entréerna ligger i samma nivå som angöringsplatsen. Gångvägar till entréerna uppfyller stadens krav på utformning och belysning. Sophantering Bebyggelsen ska planeras så att källsortering av sopor möjliggörs. Om det är tekniskt möjligt föreslås avfallshantering för hushållssopor ske med nedgrävda sopbehållare nära Garagevägen, behållare som lyfts med kran för att tömmas i sopbilen. Om det inte är möjligt att få plats med nedgrävda behållare på grund av befintliga ledningar, får en annan lösning sökas. Teknisk försörjning Teknisk försörjning finns idag i anslutning till planområdet. Anslutning sker till befintliga ledningar. En utbyggnad av den kommunala försörjningen behövs inte med anledning av den nya bebyggelsen. Elnätstation Den befintliga elnätstationen på fastigheten Paternoster 3 flyttas. En ny elnätstation byggs ca 12 meter österut, där ny fastighet bildas.

4 4 (7) S-Dp BEHOVSBEDÖMNING Enligt Förordning om ändring i förordningen (1998:905) om miljökonsekvensbeskrivningar, SFS 2005:356", (bilaga 2 och 4) har stadsbyggnadskontoret gjort en behovsbedömning av planprojektet. Planförslaget innebär att nya bostadshus byggs utmed Garagevägen, invid korsningen med Paternostervägen. Husen har genomgående lägenheter. Parkering sker i garage under husen. Planområdet gränsar på andra sidan Garagevägen till SL:s verkstäder i Blåsut. Åtgärderna medför inte skyldighet att göra anmälan eller begära tillstånd enligt 9 kap miljöbalken. Den nya bebyggelsen är inte heller av sådan art som anges i 5 kap 18 3 st plan- och bygglagen. Vad gäller frågan om bedömning utifrån människors hälsa kan kontoret konstatera att gällande detaljplan för SL:s område, Dp fastställd 1990, har en bestämmelse om störningsskydd. Stadsbyggnadskontoret bedömer att en miljöbedömning och därmed en miljökonsekvensbeskrivning enligt bestämmelserna i miljöbalken 6 kap11 eller PBL 5 kap 18 inte behöver göras då planens genomförande inte förväntas medföra betydande miljöpåverkan. En miljökonsekvensbeskrivning enligt miljöbalken behöver därför inte upprättas. KONSEKVENSER FÖR MILJÖN Planförslaget berör huvudsakliggen kvartersmark och endast en mindre del allmän platsmark. Planförslaget ansluter till befintlig service, infrastruktur och kommunikationer Buller Enligt miljöförvaltningens bedömning utgör trafikbuller en väsentlig miljöfråga att belysa och beakta i detaljplaneringen. I Stockholm har sedan lång tid tillämpats avsteg från fastställda riktvärden för buller, Stockholmsmodellen. Grundidén är att hälften av boningsrummen i samtliga lägenheter skall ha tillgång till en tyst sida med betydligt lägre nivåer än 55 db(a) (avstegsfall A) eller en tyst sida med högst 55 db(a) utanför fönster (avstegsfall B). Planområdet påverkas av vägtrafikbuller från Garagevägen, Sofielundsvägen, Åstorpsringen och Nynäsvägen samt buller från tunnelbanan. En bullerutredning gjord av Bernström akustik HB tar hänsyn till buller från ovan nämnda källor. Hänsyn har också tagits till buller från SL:s bangård och verkstäder, liksom till pågående och planerad nybyggnad inom kv. Åstorp. Följande avsteg från fastställda riktvärden för buller förutsätts gälla: Bostäder utformas så att minst hälften av boningsrummen i varje lägenhet får högst 55 db(a) ekvivalent ljudnivå utanför fönster. Minst en balkong/uteplats till varje bostad eller en gemensam uteplats i anslutning till bostäderna skall utföras eller placeras så att de utsätts för högst 55 db(a) ekvivalent ljudnivå eller högst 70 db(a) maximal ljudnivå Bostäder skall utföras så att ekvivalent ljudnivå i boningsrum inte överstiger 30 db(a) och maximal ljudnivå inte överstiger 45 db(a) mellan kl

5 5 (7) S-Dp Beräkningarna visar att riktvärdena är uppfyllda. Minst hälften av bostadsrummen i varje lägenhet är orienterade mot den tysta sidan. Varje lägenhet har också balkong mot den tysta sidan. Riktvärden för inomhusbuller bedöms möjliga att uppnå med hjälp av bullerdämpande fasader. Högsta tillåtna bullernivåer har säkerställts genom planbestämmelser. Tidigare ljudmätningar på SL:s bangård och verkstäder visar att ljudnivån vid de nya bostäderna inte kommer att överstiga ovanstående riktvärden. Bebyggelsen kommer inte att öka bullerbelastningen i området när det gäller trafikbuller. Den nya bebyggelsen kommer att avskärma trafikbuller för den öster om liggande bostadsbebyggelsen. Mark och rekreation Exploateringen berör inte någon övergripande grönstruktur, och dess påverkan på rekreations- och landskapsvärden kan anses försumbar. Det stora rekreationsområdet Nytorps gärde, som ligger ca 200 meter från planområdet och som leder vidare österut mot Nackareservatet, påverkas inte alls. Alla träd är inmätta. Planförslaget innebär att ca 10 uppvuxna träd kan sparas. Flertalet av träden som fälls är aspar. Skydd under byggtiden för de träd som ska sparas regleras i exploateringsöverenskommelsen. När marken görs i ordning som bostadsgård, bör nya träd planteras. Dagvattenhantering Dagvatten ska i första hand omhändertas på tomtmark. Är det inte möjligt eller lämpligt att infiltrera, får dagvattnet efter fördröjning enligt VA-huvudmannens anvisningar avledas från fastigheten. Luftföroreningar Den trafikökning som projektet kan medföra, bedöms inte medverka till att miljökvalitetsnormen för partiklar överskrids. Det föreligger inte heller någon risk för överskridande av miljökvalitetsnormens gränsvärde för kvävedioxid. Planens genomförandetid går ut 5 år efter det att planen vunnit laga kraft. MEDVERKANDE Förslaget har utarbetats av Seniorgården och AW arkitekter i samarbete med stadsbyggnadskontoret. Detaljplanen har upprättats inom planavdelningen av Maria Pettersson. Från Exploateringskontoret har Maria Tingström medverkat. Arne Fredlund avdelningschef Maria Pettersson planarkitekt

6 6 (7) S-Dp Fasad mot Garagevägen med balkonger Fasad mot Garagevägen utan balkonger Entréparti med glas och trä Fasad mot öster och gården

7 7 (7) S-Dp Vy från söder, gavelfasad befintligt hus Situationsplan

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning SOLNA STAD Enkelt planförfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft 2011-02-15 P11/2 Per Anders Olsson 2011-01-04 SBN/2010:807 Plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för kv. Marielund inom

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-11 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Förslag Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planen består av plankarta med

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder m m i kvarteret Tobaksmonopolet 3 i Strockholm.

Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder m m i kvarteret Tobaksmonopolet 3 i Strockholm. 2016-05-25 1/7 NCC Boende AB Kv Tobaksmonopolet 3, Stockholm Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder m m i kvarteret Tobaksmonopolet

Läs mer

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET c1( t STADSBYGGNADS KONTORET _+_ T Ag. Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 8-58 269 6 PLANBESKRIVNING 1 () 29-11-13 Dp 26-171-5 Enkelt förfarande Detaljplan för fastigheten Gladan i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-03 S-Dp 2009-17043-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Förslag Detaljplan för fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm S-Dp 2009-17043-54

Läs mer

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2012-01-03 Dp 2008-02230-54 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm Dp 2008-02230-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft:

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft: PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2012-06-20 Dp 2011-07312-54 Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Laga kraft: 2013-06-13 Detaljplan för fastigheten Staren 18 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2011-07312-54

Läs mer

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53):

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53): 2008-04-27 1/7 Seniorgården AB Kv Porträttet, Tyresö strand Beräkning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av vägtrafikbuller med hänsyn till planerad nybyggnad av seniorbostäder inom

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

UPPRÄTTAD AV. Tabell 1. Riktvärde för trafikbuller enligt SFS 2015:216 vid nybyggnation av bostäder.

UPPRÄTTAD AV. Tabell 1. Riktvärde för trafikbuller enligt SFS 2015:216 vid nybyggnation av bostäder. PM UPPDRAG Solängen, Töcksfors komplettering Uppdrag UPPRÄTTAD AV Olof Öhlund. tel. 073-0764512 e-post: olof.ohlund@sweco.se Detta PM är en komplettering till en tidigare utförd trafikbullerutredning 1.

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Lövdungen 2 i Huddinge kommun

Lövdungen 2 i Huddinge kommun MiljöInvest AB Bullerutredning Lövdungen 2 i Huddinge kommun Reviderad 2018-02-10 MILJÖINVEST AB Adress: Telefon: Post Järnbrogatan 1, 602 24 Norrköping Växel 011-18 02 20 Internet www.miljoinvest.se Direkt

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, vid Kv Snöfallet i stadsdelen Björkhagen i Stockholm, S-Dp

Detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, vid Kv Snöfallet i stadsdelen Björkhagen i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANBESKRIVNING PLANAVDELNINGEN Susanna Stenfelt 2011-11-17 Tfn 08-508 261 42 1(100) Detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, vid Kv Snöfallet i stadsdelen Björkhagen i Stockholm, S-Dp

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-09766-54 Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Detaljplan för fastigheten Figaro 3 i stadsdelen Kälvesta i Stockholm Dp 2010-09766-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning

Bernström akustik. JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller /12 Rev Inledning 2013-06-06 1/12 JM AB Kv Uttern, Norrtälje Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Uttern i Norrtälje kommun. Förslaget

Läs mer

/6. Enligt trafikflödesmätning i juni 2013 har Skulptörvägen knappt 1200 fordon per dygn. Denna lägre siffra har använts i beräkningen.

/6. Enligt trafikflödesmätning i juni 2013 har Skulptörvägen knappt 1200 fordon per dygn. Denna lägre siffra har använts i beräkningen. 2013-11-11 1/6 AB Borätt Kv Bysten 1, Johanneshov Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Bysten 1, Skulptörvägen, Johanneshov.

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Detaljplaneförslaget för Grindstolpen 1, Tyresö, Rev C Uppdragsgivare: Svanberg och Sjögren Bygg AB Referens: Kent Sjögren Vårt referensnummer: 14069-1 Antal sidor + bilagor: 10 +

Läs mer

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332 1(12) 2012-04-11 KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03 Uppdragsnummer: 231332 Uppdragsansvarig: Brita Lanfelt Handläggare Kvalitetsgranskning Brita Lanfelt

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Beräkningen grundas på planskisser från beställaren.

Beräkningen grundas på planskisser från beställaren. 2018-10-19 1/5 Ruthström & Larsson Bygg AB Järnvägen 2 & 3 m fl, Visby Beräkning av trafikbuller 1 Allmänt Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder m m inom kvarteret Järnvägen

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus. PLANBESKRIVNING 1(5) Planavdelningen 2010-10-01 Dp 2010-03063-54 Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2010-03063-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

2012-12-11. STADSVILLOR VIKSJÖ, JÄRFÄLLA KOMMUN Trafikbullerutredning avseende nya bostäder. R03 Rev 01 2013-04-05. Uppdragsnummer: 230620

2012-12-11. STADSVILLOR VIKSJÖ, JÄRFÄLLA KOMMUN Trafikbullerutredning avseende nya bostäder. R03 Rev 01 2013-04-05. Uppdragsnummer: 230620 1(11) 2012-12-11 STADSVILLOR VIKSJÖ, JÄRFÄLLA KOMMUN Trafikbullerutredning avseende nya bostäder R03 Rev 01 2013-04-05 Uppdragsnummer: 230620 Uppdragsansvarig: Brita Lanfelt Handläggare Kvalitetsgranskning

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Stadsbyggnadskontoret Önskemålet 7 m.fl. Önskemålet 7 m.fl. 2017-04-06 Rapportförfattare: Bakgrund och syfte Jönköpings kommun arbetar med att ta fram en ny detaljplan för kvarteret Önskemålet 7 m.fl.

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 Förslag Detaljplan för del av fastigheten Ålsten 1:1 (Äppelviken/Smedslättens Tennisklubb) i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för BOGESUND 1:230 m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 5 juli 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Antagandehandling December 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsutlåtande Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Rapport 10662-11101800.doc Antal sidor: 10 Bilagor: 01-06 Uppdragsansvarig Magnus Ingvarsson Jönköping 2011-10-19

Läs mer

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län

Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser för fastigheten Kolmilan 5 inom Obbola i Umeå kommun, Västerbottens län Tillägg till planbeskrivning samrådshandling Sida 1 av 7 Diarienummer: BN-2014/00386 Datum: 2015-11-25 Handläggare: Sandra Thomée Ändring av stadsplan 2480K-P O A1/4, genom tillägg till planbestämmelser

Läs mer

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

/12 Rev Revidering anges kursivt. Avser komplettering med plan 1.

/12 Rev Revidering anges kursivt. Avser komplettering med plan 1. 2013-01-16 1/12 PEAB / KF Fastigheter, Spånga Översiktlig beräkning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas översiktlig beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder m m inom kvarteret Ferdinand

Läs mer

Bernström akustik. Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller /14 Rev

Bernström akustik. Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller /14 Rev 2013-06-03 1/14 Järntorget Herrhagsvägen / Lingvägen Redovisning av trafikbuller 1 Sammanfattning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av studentlägenheter vid Herrhagsvägen / Lingvägen,

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Papagi Holding AB Referens: Jacob Haas Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 9 + 12 Rapportdatum: 2015-05-11 Revidering: A Handläggande akustiker Ansvarig akustiker

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (8) Ytterstadsavdelningen S-Dp Bengt Andrén Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (8) Ytterstadsavdelningen S-Dp Bengt Andrén Tfn PLANBESKRIVNING 1 (8) Ytterstadsavdelningen 2006-03-22 S-Dp 2004-06694-54 Bengt Andrén Tfn 508 272 32 Förslag Detaljplan för Firman 1 m m i stadsdelen Råcksta i Stockholm S-Dp 2004-06694-54 HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Torsken 3

Detaljplan för del av Torsken 3 SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen 2012-11-22 SBN/2011:220 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Torsken 3 inom stadsdelen Bergshamra, upprättad i november 2012 Handlingar Utöver

Läs mer

DETALJPLAN FÖR KULLEN 1 o 2, HELENELUND. Laga kraft Dnr 2013/0364 KS.203 Nr 647

DETALJPLAN FÖR KULLEN 1 o 2, HELENELUND. Laga kraft Dnr 2013/0364 KS.203 Nr 647 DETALJPLAN FÖR KULLEN 1 o 2, HELENELUND Laga kraft 2014-05-21 Dnr 2013/0364 KS.203 Nr 647 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

10885 Kv Flodhästen, Kalmar Trafikbullerutredning

10885 Kv Flodhästen, Kalmar Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv Flodhästen, Kalmar Rapport -12032300.doc Antal sidor: 10 Bilagor: 10 Uppdragsansvarig Jönköping 2012-03-26 g:\kontakt\dokument\\-12032300.doc Soundcon AB

Läs mer

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby Uppdrag: 552771 Rapport: 552771 A Datum: 2010-03-16 Antal sidor: 6 Bilagor: 552771 A01 Gripsvall, Täby Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Täby kommun Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-11-10 Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-01-10 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård,

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-11-25 Normalt planförfarande Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN

Läs mer

PLANDATA Planområdet omfattar del av Skärholmen 2:1. Planområdet är ca 4 ha stort. Marken inom planområdet ägs av staden.

PLANDATA Planområdet omfattar del av Skärholmen 2:1. Planområdet är ca 4 ha stort. Marken inom planområdet ägs av staden. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2013-02-01 Dp 2008-02230-54 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Laga kraft: 2014-03-26 Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm Dp 2008-02230-54

Läs mer

PLANBESKRIVNING. del av Alunda centrum gällande fastigheterna Marma 1:41 och 1:67. i Östhammars kommun, Uppsala län

PLANBESKRIVNING. del av Alunda centrum gällande fastigheterna Marma 1:41 och 1:67. i Östhammars kommun, Uppsala län Dnr 2011SBN2279 1 (8) Samhällsbyggnadsförvaltningen Mustafa Smajic PLANBESKRIVNING 4.42 del av Alunda centrum gällande fastigheterna Marma 1:41 och 1:67 i Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad den 16

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen S-Dp Niklas Zetterberg Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen S-Dp Niklas Zetterberg Tfn PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen 2010-06-11 S-Dp 2007-38224-54 Niklas Zetterberg Tfn 08-508 27 335 Förslag Detaljplan för delar av fastigheterna Vinsta 4:1 m fl, Blåeldsvägen i stadsdelen Hässelby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv. Nejlikan, Borås Rapport -11101100.doc Antal sidor: 9 Bilagor: 01 10 Uppdragsansvarig Jönköping g:\kontakt\dokument\\-11101100.doc Soundcon AB Järnvägsgatan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning

Antagandehandling. Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning DIARIENR SBN 2012-001482 1 (8) Antagandehandling Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Planområdet markerat i orange färg. Tillägg till

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning station Uppdragsgivare: Seniorgården AB Referens: Ebba Sääw årt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 7 + 14 Rapportdatum: 2013-11-28 Projektansvarig Kvalitetsansvarig Henrik Anréus

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Kv Städet 3:3, Brillinge, Uppsala Uppdragsgivare: Archus Arkitekter AB Referens: Maria Lagergren Antal sidor + bilagor: 8 + 6 Rapportdatum: 2015-03-20 Handläggande akustiker Ansvarig

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för NÖDINGE-STOMMEN 1:321 Ale kommun, Västra Götalands län Planområdet Enkelt planförfarande 2010-04-09, just 2010-05-12 Diarienummer: MBN 0235/09 PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Inledning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5)

DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) ANTAGANDEHANDLING 218 DETALJPLAN FÖR ARLÖV 21:226, BURLÖVS KOMMUN, SKÅNE LÄN 1 (ENKELT PLANFÖRFARANDE) (5) PLANBESKRIVNING HANDLING PLANENS SYFTE, HUVUDDRAG Till planen hör förutom denna beskrivning följande

Läs mer

Hammarvägen på Näset, Göteborg

Hammarvägen på Näset, Göteborg Göteborgs Stad Hammarvägen på Näset, Göteborg Trafikbullerutredning Källa: Eniro.se 2018-02-07 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Konsult: Uppdragsledare: Teknikansvarig: Handläggare: Göteborgs

Läs mer

RAPPORT Tollare - bullerutredning

RAPPORT Tollare - bullerutredning RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Upprättad av: Lisa Granå RAPPORT - bullerutredning 2009-10-05 Kund Oskar Kurasz NCC Boende Konsult WSP Akustik Box 92093 120 07 Stockholm Besök: Lumaparksvägen 7 Tel:

Läs mer

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län

Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Detaljplan för Kv DOMHERREN m fl i Ulricehamn Ulricehamns kommun Västra Götalands län Enkelt planförfarande enl 5 kap 28 PBL Upprättad den 10 januari 2006 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-03-14 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen

Läs mer

Bernström akustik. PEAB Bostad AB Kv Månstenen, Solberga Redovisning av trafikbuller /12. 1 Sammanfattning

Bernström akustik. PEAB Bostad AB Kv Månstenen, Solberga Redovisning av trafikbuller /12. 1 Sammanfattning 2012-09-19 1/12 PEAB Bostad AB Kv Månstenen, Solberga Redovisning av trafikbuller 1 Sammanfattning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder inom kvarteret Månstenen, Solberga,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

/34. Detaljplan för Grammet 1 m m i stadsdelarna Riksby och Åkeslund, S-Dp Redovisning av trafikbuller

/34. Detaljplan för Grammet 1 m m i stadsdelarna Riksby och Åkeslund, S-Dp Redovisning av trafikbuller 2013-06-24 1/34 Detaljplan för Grammet 1 m m i stadsdelarna Riksby och Åkeslund, S-Dp 2011-1809 Redovisning av trafikbuller 1 Inledning På uppdrag av JM AB redovisas nedan beräkning av trafikbuller för

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Fjällnäset 15, Humblegatan 20 i Sundbybergs stad

Detaljplan för del av fastigheten Fjällnäset 15, Humblegatan 20 i Sundbybergs stad SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN 2006-01-31 Charlotte Richardsson DNR 292/2004-214 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Fjällnäset 15, Humblegatan 20 i Sundbybergs stad Handlingar

Läs mer

BULLER Tydligare och generösare regler om undantag från riktvärden för buller från väg- och spårtrafik samt flyg

BULLER Tydligare och generösare regler om undantag från riktvärden för buller från väg- och spårtrafik samt flyg BULLER 1. 2. En ökad samordning av planoch bygglagen och miljöbalken En ändring i plan- och bygglagen som motsvarar miljöbalkens krav Tillsyn enligt miljöbalken som utgår från den bedömning som Tydligare

Läs mer

Bernström akustik. PEAB Exploatering AB Ulriksdal, detaljplan 3 Kompletterande redovisning av trafikbuller /21 Rev B.

Bernström akustik. PEAB Exploatering AB Ulriksdal, detaljplan 3 Kompletterande redovisning av trafikbuller /21 Rev B. 2011-06-08 1/21 PEAB Exploatering AB Ulriksdal, detaljplan 3 Kompletterande redovisning av trafikbuller 1 Inledning Beräkning av trafikbuller för detaljplan 3 har tidigare redovisats i Bernström Akustik

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN 2007-10-10 ANTAGANDEHANDLING Antagen 2007-12-13 Laga kraft 2008-01-10 DETALJPLAN FÖR DEL AV HISSMOBÖLE 2:334 M FL KROKOMS INDUSTRIOMRÅDE KROKOM, KROKOMS KOMMUN PLANBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Arholma 2 i stadsdelen Hammarbyhöjden cirka 280 lgh

Startpromemoria för planläggning av Arholma 2 i stadsdelen Hammarbyhöjden cirka 280 lgh STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-10-02 Handläggare: Mattias Olsson Tfn 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Arholma 2 i stadsdelen

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Kv Rudboda Uppdragsgivare: SKB Referens: Johan Jarding Rapportnummer: -1 Antal sidor + bilagor: 10 + 16 Rapportdatum: 2016-07-14 Handläggande akustiker Kvalitetsgranskad

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun

Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Källa: Eniro Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Kvarteret Malmen och Charles Hill i Varberg, Varbergs kommun Beställare: Varbergs kommun 432 80 Varberg Beställarens representant:

Läs mer

/16 Rev Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53):

/16 Rev Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53): 2012-02-21 1/16 Seniorgården AB Strandvik, Gustavsberg Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för nybyggnad av bostäder vid Strandvik. Revidering 2012-03-17 avser

Läs mer

RAPPORT. Kv. Snickeriet, Oskarshamn Bullerutredning för kv. Rödhaken 2013-01-17. Upprättad av: Elin Delvéus

RAPPORT. Kv. Snickeriet, Oskarshamn Bullerutredning för kv. Rödhaken 2013-01-17. Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Kv. Snickeriet, Oskarshamn 2013-01-17 Upprättad av: Elin Delvéus RAPPORT Kv. Snickeriet, Oskarshamn Kund Oskarshamns kommun Håkan Johansson Konsult WSP Samhällsbyggnad Box 34 371 21 Karlskrona

Läs mer

Kv Betongblandaren Bullerutredning från vägtrafik

Kv Betongblandaren Bullerutredning från vägtrafik Bullerutredning från vägtrafik Bullerutredning från vägtrafik Uppdragsgivare: Brunnberg & Forshed arkitektkontor AB Referens: Marianne Ocklind Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 10 + 14 Rapportdatum:

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning

10678 Vingpennan 1, Jönköping Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10678 Vingpennan 1, Jönköping Rapport 10678-13121900.doc Antal sidor: 9 Bilagor: 01 06 Uppdragsansvarig Jönköping 2013-12-20 k:\lime easy\dokument\10678\10678-13121900.doc

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Dp Bjurhovda 3:24 i Västerås

Dp Bjurhovda 3:24 i Västerås 748479 RAPPORT A Handläggare Kaj Erik Piippo Tel +46 10 505 60 69 Mobil +46 (0)73 027 70 49 Fax +46 10 505 11 83 kaj.piippo@afconsult.com Datum 2018-03-01 PEAB Bostad AB Emelie Segendorff Uppdragsnr 748479

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning och genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning och genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(6) Planavdelningen 2009-03-09 Dp 2006-22037-54 Anders Berg Tfn 08-508 27 316 Detaljplan för Vallgossen 13 mm (Stockholms sjukhem) i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp 2006-22037-54

Läs mer