Totalt medelvärde per område

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Totalt medelvärde per område"

Transkript

1 Politikerenkät Syfte och metod Kommunens styr- och ledningssystem har utvärderats med metoden kommunkompassen. Resultatet av utvärderingen har lett till ett kvalitetsarbete inom flera utvecklingsområden. Syftet med enkäten är att mäta tjänstekvaliteten på de beslutsunderlag och kontakter som sker mellan politiker och kommunens tjänstemän. Enkäten innehåller frågor om tjänstemännens pålitlighet, tillgänglighet, engagemang, kompetens, tillmötesgående, trovärdighet och kommunikation. Svarsalternativen är en fyragradig skala från Instämmer ej till Instämmer helt. Enkäten skickades ut strax före jul 0, med påminnelser den 9 och januari 0. Därefter skickades även ut ett brev till ordförande i respektive nämnd om en vädjan att de skulle påminna om enkäten. Enkäten skickades ut till samtliga politiker som sitter i någon nämnd i Piteå kommun, både ordinarie ledamöter och ersättare, totalt 5 stycken. Totalt besvarade 8 stycken enkäten, vilket ger en svarsfrekvens på 5 procent. Av de ordinarie ledamöterna besvarade 67 stycken enkäten, vilket ger en svarsfrekvensen på 6 procent. Resultat Totalt medelvärde per område 0 Totalt medelvärde för hela enkäten är således,96. Resultatet är generellt sett jämnt, och medelvärdena ligger mellan,9 och, på de flesta områden och frågor. De två områden som avviker är frågorna om tjänstemännens tillmötesgående (,) och frågorna om tjänstemännens kompetens (,67). Det finns små skillnader totalt sett såväl mellan män och kvinnor, som om politikern sitter sin första mandatperiod eller om politikern varit förtroendevald en längre tid. I rapporten lyfts skillnader som är större än 0, i medelvärde. Generellt är medelvärdet något lägre för de som varit förtroendevalda mer än en mandatperiod, och oppositionen ger något lägre medelvärde än majoriteten.

2 Kompetens Totalt för området är medelvärdet,67. Delfrågorna till området kompetens handlade om; tjänstemännens kompetens, beslutsunderlagen samt konsekvensbeskrivningar. Lägst medelvärde fick frågan om beslutsunderlagen redovisar tillräckligt med alternativ att ta ställning till när beslut ska fattas, totalt,7. Vilket är det lägsta värdet totalt i undersökningen. De som är minst nöjda är politiker som tillhör oppositionen samt de som varit förtroendevalda mer än en mandatperiod. Kompetens Majoritet Opposition Totalt Kommunens tjänstemän har den kompetens som behövs för att ge mig de underlag jag efterfrågar,,75,00 Beslutsunderlagen är lätta att förstå,6,6,6 Beslutsunderlagen redovisar tillräckligt med alternativ att ta ställning till när beslut ska fattas,65,5,7 Kommunens tjänstemän gör tydliga konsekvensbeskrivningar i beslutsunderlag,67,7,57 Kompetens Första mandatperioden Suttit mer än en mandatperiod Totalt Kommunens tjänstemän har den kompetens som behövs för att ge mig de underlag jag efterfrågar,,9,00 Beslutsunderlagen är lätta att förstå,67,58,6 Beslutsunderlagen redovisar tillräckligt med alternativ att ta ställning till när beslut ska fattas,68,6,7 Kommunens tjänstemän gör tydliga konsekvensbeskrivningar i beslutsunderlag,59,56,57 Om jag inte förstår kan ju det bero på mig själv. Tydliga konsekvensbeskrivningar och omvärldsanalyser, men ibland ack så ledande. Svårt att bedöma efter så kort tid Jag tycker generellt att vi har duktiga tjänstemän Beslutsunderlagen borde komma lite tidigare för att få ett så bra beslut som möjligt. Kanske sorteras alternativ bort under processen... för jag upplever att det bara finns ett eller i bästa fall två alternativ till beslut. Ofta som det saknas konsekvensbeskrivningar. Om man vet vad man ska fråga och för att få komplett beslutsunderlag så får man det men annars får man det underlag som underlättar för tjänstemannen att få de beslut han vill ha.

3 Trovärdighet Frågeområdet trovärdighet handlar om förtroende och uppriktighet, totalt medelvärde är,9. Oppositionen ger något lägre medelvärde än majoriteten. Positivt är att ingen har svarat Instämmer ej på frågan Jag har förtroende för kommunens tjänstemän. Trovärdighet Majoriteten Opposition Totalt 0 Jag har förtroende för Kommunens tjänstemän Kommunens tjänstemän agerar alltid uppriktigt Svårt att bedöma Intressena kan komma i konflikt ibland Jag har mött tjänstemän som inte inger förtroende men de flesta är mycket bra Jag har inte haft så mycket med tjänstemännen att göra. "Uppriktigt"? Mycket, mycket märkligt. Ett ganska tomt värdeord som betyder mycket olika saker utifrån person och situation. Finns det inget relevantare att fråga om? Kom ihåg: Jag har varit med länge och är luttrad. Kommunikation Totalt medelvärde för frågeområdet kommunikation är,95. På frågan Kommunens tjänstemän lyssnar till vad jag har att säga är medelvärdet,89 och på frågan Kommunens tjänstemän förklarar på ett sätt som är begripligt/lättförståeligt för mig är medelvärdet,0. Det är också den fråga där skillnad mellan könen är störst, männen ger medelvärdet, 9, medan kvinnorna ger medelvärdet,.

4 Pålitlighet Totalt medelvärde för frågeområdet pålitlighet är,99. De politiker som tillhör oppositionen samt de som varit valda mer än en mandatperiod är något mindre nöjda. På frågan om kommunens tjänstemän inger förtroende i sitt arbete ger männen något lägre värde än kvinnorna, i övrigt är skillnader mellan könen små. Kommunens tjänstemän... Första mandatperiod Fler än en mandatperiod Totalt 0...besvarar frågor från nämnden/styrelsen i rätt tid...agerar utifrån beslut och signaler som nämnden/styrelsen ger...inger förtroende i sitt arbete Svårt att bedöma efter så kort tid, har bara suttit år Inte helt enkelt att svara på. Kommunens tjänstemän är ju individer. Och då ska man försöka sig på ett snitt i all hast Ser något olika ut mellan förvaltningarna Tillgänglighet Frågorna om tillgänglighet handlar om tjänstemännen är tillgängliga samt om de tar sig tid att hjälpa. Totalt medelvärde är,5. Skillnader är små såväl mellan kön, partitillhörighet och hur många mandatperioder politikern varit förtroendevald. Positivt är att ingen anger Instämmer ej på frågan Kommunens tjänstemän tar sig alltid tid att hjälpa mig när jag behöver det, medan stycken svarar Instämmer helt. Kommunens tjänstemän tar sig alltid tid att hjälpa mig när jag behöver det Hög service nivå! Jag har ingen direkt erfarenhet av att försöka ha nått dem mellan mötena så jag kan egentligen inte svara på den här frågan. Svårt att bedöma efter så kort tid. Vissa kan vara svår att få tag i och sekreteraren vet inte var de är Svårt att få kontakt ibland eftersom mötesfrekvensen är hög inom kommunen.

5 Kommunens tjänstemän tar sig alltid tid att hjälpa mig när jag behöver det - inte varit aktuellt Engagemang Frågan om kommunens tjänstemän har ett gott engagemang ger ett medelvärde på,8. Oppositionen ger ett något lägre värde. Även här är det ingen som svarar Instämmer ej. Kommunens tjänstemän har ett gott engagemang I den nämnd jag sitter kan jag bara säga Instämmer helt. Svårt att bedöma efter så kort tid Engagemanget varierar men de flesta har ett gott och några har ett mindre gott engagemang Tillmötesgående Är det frågeområde som får högsta totala medelvärdet,,. De som varit förtroendevalda mer än en mandatperiod ger något lägre medelvärde. Kommunens tjänstemän har ett trevligt bemötande är den fråga som får högst medelvärde av samtliga frågor,,. Av de som besvarat enkäten är det 55 procent som svarar Instämmer helt och ingen har svarat Instämmer ej. Kommunens tjänstemän har ett trevligt bemötande 0% Instämmer ej 5% Instämmer delvis Instämmer i hög grad 0% Instämmer helt 55% Kommunens tjänstemän visar respekt gentemot mig är den fråga som får näst högst värde av samtliga frågor,,. 5

6 Kommunens tjänstemän visar respekt gentemot mig 0% Instämmer ej 0% Instämmer delvis Instämmer i hög grad % Instämmer helt 9% Är det något övrigt du vill lyfta fram? Jag har svårt att kombinera uppdraget med mitt uppdrag som facklig förtroendevald i mitt jobb, sammanträdena ligger ofta fel i förhållande till det uppdraget. Kommer eventuellt att vara tvungen att sluta mitt politiska uppdrag De som är ersättare i en nämnd blir verkligen åsidosatta och blir ej insatta i verksamheten då de inte närvarar på sammanträdena. De få gånger de får vara med genom det så kallade "rullande inkallad adjungerad ersättare" hjälper inte. De flesta kommuner inklusive Luleå kallar alltid både ordinarie ledamöter och ersättare till sammanträden. Båda med arvode och ersättning för förlorad inkomst m.m. För att öka demokratin skulle det vara bra med politiska sekreterare som kan hjälpa gruppledarna och övriga politiker. Norrbotten är ett av få ställen i landet som inte har politiska sekreterare. Att jag som ny i en nämnd möts med respekt och förståelse trots mina bristande kunskaper är för mig tecken på ett mycket bra bemötande av kommunens tjänstemän/kvinnor. Jag har bara positiva upplevelser efter mina kontakter med kommunens tjänstemän, det framgår också av mina svar på frågorna. Inte så lätt att sätta sig in i allt inom KPR för en nybörjare. Mestadels positivt. Tror att kommunen bör satsa mer på sina ledare generellt. Jag anser att tjänstemännen SKALL meddela de i växeln var de befinner sig och när de kommer tillbaka om de är ute och inte slira på det. Det är bristande respekt mot växeln och framförallt kommunmedborgarna att växeln inte vet var en tjänsteman är eller när denne kommer tillbaks. Man kan ju tro att de maskar på arbetet och det vill vi ju inte. Jag vill veta om alla tjänstemän trivs på sitt arbete eller om det finns dom som bara tycker det är en dag på jobbet och hellre skulle vilja göra något annat. Man bör vara kunnig i verksamheten för att kunna ställa rätt frågor så att man få ett bra beslutsunderlag och då är det lättare att göra bra beslut. Jag är orolig över att den nya organisationen framöver kommer att flytta makt från politiker till tjänstemän (i första hand kommunchefen) samt till kommunstyrelsen. Ur demokratisk- och kanske även ur rättsäkerhetssynvinkel är detta förkastligt. 6

7 Synpunkter på undersökningen Eftersom detta är första gången det genomfördes en enkätundersökning bland samtliga politiker som sitter i någon nämnd/styrelse så bad vi om synpunkter på undersökningen. Dessa synpunkter kommer att analyseras och tas i beaktan om det beslutas att göra ytterligare undersökningar. Framtiden Under våren 0 inleds en utbildningssatsning kring kommunens ärendehandbok samt hur man skriver tjänsteskrivelser i kommunens ärendehanteringssystem. I ett första led är det kommunledningsförvaltningens handläggare som utbildas, framgent kommer även övriga förvaltningars handläggare ha möjlighet att gå denna utbildning. Denna utbildningsinsats kommer troligtvis leda till att tjänsteskrivelserna utformas med det innehåll som behövs för att politiken ska kunna ta beslut i berörd fråga. Kommunens ärendehandbok beskriver också vad som ska framgå i en tjänsteskrivelse, att det är viktigt att exempelvis kostnadsberäkningar och förväntade effekter framgår för att underlätta politikens ställningstaganden. Ärendehandboken kan alla handläggare komma åt via kommunens intranät under rubriken styrning och ledning. 7

ENKÖPINGS KOMMUN Demokratibarometern EN KARTLÄGGNING AV HUR FÖRTROENDEVALDA OCH MEDBORGARE UPPLEVER DEN LOKALA DEMOKRATIN.

ENKÖPINGS KOMMUN Demokratibarometern EN KARTLÄGGNING AV HUR FÖRTROENDEVALDA OCH MEDBORGARE UPPLEVER DEN LOKALA DEMOKRATIN. ENKÖPINGS KOMMUN 2016 Demokratibarometern EN KARTLÄGGNING AV HUR FÖRTROENDEVALDA OCH MEDBORGARE UPPLEVER DEN LOKALA DEMOKRATIN Enköping 1 Enköping 2 Innehåll Demokratibarometern... 4 Så här genomförs Demokratibarometern...

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Bräckeskolan ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den gemensamma

Läs mer

ÄRENDEHANTERINGSPROJEKTET 2011-06-01 2012-03-31

ÄRENDEHANTERINGSPROJEKTET 2011-06-01 2012-03-31 ÄRENDEHANTERINGSPROJEKTET 2011-06-01 2012-03-31 Ärendehanteringsprojektet 2011-01-01 infördes en ny organisation i kommunen för såväl politiker som tjänstemän. Det innebär bland annat att samtliga kommunsekreterare

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Magra skola ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Älvegårdens skola F-2 ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Sollebrunns skola ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Ängabo skola ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Lendahlsskolan ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Kullingsbergsskolan ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Nolbyskolan ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Hemsjö kyrkskola ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första

Läs mer

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun

LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014. Karlstads kommun LMU, Ledar- och medarbetarbetarundersökning 2014 Karlstads kommun Genomförd av CMA Research AB Mars 2014 Fakta om undersökningen Syfte Metod Att utveckla styrning, ledning och ge de förtroendevalda bra

Läs mer

Regeringen tillsatte 2014 en demokratiutredning med två övergripande syften:

Regeringen tillsatte 2014 en demokratiutredning med två övergripande syften: Vi lever i ett demokratiskt samhälle. Sverige har ett av världens högsta valdeltaganden och en stor del av befolkningen har ett starkt förtroende för landets demokratiska institutioner. I olika undersökningar

Läs mer

Övergripande granskning Sammanställning till kommunfullmäktige

Övergripande granskning Sammanställning till kommunfullmäktige Övergripande granskning Sammanställning till KPMG AB 6 november 2015 Antal sidor: 7 Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Sammanfattande bedömning 1 2. Bakgrund 2 3. Syfte 2 4. Avgränsning 3 5. Metod 3 6. Resultat

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING 2012

BRUKARUNDERSÖKNING 2012 BRUKARUNDERSÖKNING 2012 SOCIAL- OCH ARBETSMARKNAD Innehåll Brukarundersökning 2012... 3 Bemötande och tillgänglighet... 3 Resultat handläggare AME... 4 Resultat tabell... 4 Resultat Handledare AME... 6

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Lexbyskolan ÅK8. Skolrapport

Regiongemensam elevenkät Lexbyskolan ÅK8. Skolrapport Lexbyskolan ÅK8 Skolrapport Regiongemensam elevenkät 2016 Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Björndammens skola ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Tynneredsskolan ÅK8 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Nya Påvelundsskolan 2 ÅK8 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Flatåsskolan 1 ÅK5 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Ingaredsskolan ÅK5 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Gymnasieakademin GY2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Göteborgs Tekniska College GY2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Ängabo skola ÅK5 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Socialförvaltningen i Örebro kommun. Brukarundersökning. Bemötande våren 2012. Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare

Socialförvaltningen i Örebro kommun. Brukarundersökning. Bemötande våren 2012. Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare Socialförvaltningen i Örebro kommun Brukarundersökning Bemötande våren 2012 Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 Redovisning av frågor

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Bräckegymnasiet GY-IM Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Brukarundersökning 2013 Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Syfte mäta utifrån brukarperspektivet i styrkortet Brukarna/kunderna upplever att de får

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Angeredsgymnasiet GY-IM Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 SKF Tekniska gymnasium GY2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Stadsskogenskolan ÅK5 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första

Läs mer

För varje redovisning finns jämförelse fråga för fråga med Stockholm som helhet.

För varje redovisning finns jämförelse fråga för fråga med Stockholm som helhet. Enkät i fritidshem Undersökning genomförd våren 2012 i fritidshem Stockholm Sjuling 6 Södermalmsskolan Rapporten innehåller resultaten för ditt fritidshem. Resultaten är uppdelade efter de olika frågeområdena;

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 otorbr tekniska gymnasium GY2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar

Läs mer

Rapport: Greppa Näringen Rådgivarundersökning 2013 Kvantitativ del

Rapport: Greppa Näringen Rådgivarundersökning 2013 Kvantitativ del Rapport: Greppa Näringen Rådgivarundersökning 2013 Kvantitativ del 2013-07-03 Fredrik Askhem Markör Marknad och Kommunikation AB Bakgrund Teknisk beskrivning och om rapporten Greppa Näringen har låtit

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Angeredsgymnasiet GY2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Undersökning genomförd våren 2011 i förskoleklass Stockholm Stad Ekensbergsskolan Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de olika frågeområdena;

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Noltorpsskolan ÅK5 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 L Engströms Gymnasium GY2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Lendahlsskolan ÅK5 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången som Härryda deltar i den

Läs mer

Rapport Helsingborg stad Förskole- och skolundersökning. CMA Research AB Ågatan 31 Rimbogatan Linköping Stockholm

Rapport Helsingborg stad Förskole- och skolundersökning. CMA Research AB Ågatan 31 Rimbogatan Linköping Stockholm CMA Research AB Sid 1 (30) Helsingborg stad Förskole- och skolundersökning Rapport 2015 CMA Research AB Ågatan 31 Rimbogatan 8 582 22 Linköping 114 32 Stockholm Organisationsnummer: 556525-4256 CMA Research

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016 Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 6 Här är en kortfattad presentation av arbetsmarknads- och socialförvaltningens kund- och brukarundersökning,

Läs mer

Utvärdering Politiska Organisationen. Inför KS

Utvärdering Politiska Organisationen. Inför KS Utvärdering Politiska Organisationen Inför KS 2014-03-11 1 Förutsättningar och instruktioner Organisationsdokumentet från 2009 hade inte mätbara mål (övergripande mål) och Uppföljningsmekanism var inte

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2019/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2019-01-03 SN 2019/00080401 0480-453891 Socialnämnden Medarbetarenkät 2018 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är:

Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: Nöjdhet hos brukare med Arvika kommun som assistentanordnare 1. Jag som fyller i enkäten är: 2. Jag kan bestämma hur jag vill bli hjälpt 3. Personalen kommer på överenskommen tid 4. Jag får information

Läs mer

Kund-/brukarundersökning 2007, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2007 Bygglov Arvidsjaurs kommun

Kund-/brukarundersökning 2007, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2007 Bygglov Arvidsjaurs kommun 1(6) Utvärdering Kund-/brukarundersökning 200 Bygglov Arvidsjaurs kommun 200-0-0 Sara Lindgren, Arvidsjaurs Kommun 2(6) Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun Arvidsjaurs miljö- och byggenhet

Läs mer

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 Enkätundersökning riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 SYFTE... 3 UTFORMNING AV ENKÄTEN... 3 ÅRETS UNDERLAG... 4 MÅLVÄRDET... 4 RESULTAT

Läs mer

www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av nämndernas och styrelsens beredningsprocesser Hans Gåsste Sandvikens kommun Juli 2015

www.pwc.se Revisionsrapport Granskning av nämndernas och styrelsens beredningsprocesser Hans Gåsste Sandvikens kommun Juli 2015 www.pwc.se Revisionsrapport Hans Gåsste Juli 2015 Granskning av nämndernas och styrelsens beredningsprocesser Sandvikens kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattande bedömning... 1 2. Inledning... 2 2.1.

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Sigrid Rudebecks gymnasium GY2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år

Läs mer

Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112

Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112 Sida 1 av 4 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Siobhán Górny Datum KS-2015/112 Vik. kommunsekreterare 2014-03-12 Kommunstyrelsen Arbetssätt för kommunstyrelsens arbetsutskott KS-2015/112 Förslag

Läs mer

Medarbetarenkäten 2012 Kalmar kommun Södermöreskolan

Medarbetarenkäten 2012 Kalmar kommun Södermöreskolan Medarbetarenkäten 2012 Kalmar kommun Södermöreskolan Antal svar: 30 Antal medarbetare: 47 Svarsfrekvens: 63,8% Innehållsförteckning Sida Läsanvisning 1 Sammanfattning 2 Bakgrund och syfte 2 Svarsfrekvens

Läs mer

Enkät i förskoleklass

Enkät i förskoleklass Enkät i förskoleklass Undersökning genomförd våren 2012 i förskoleklass Stockholm f-klass Sjuling 6 Södermalm Södermalmsskolan Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade

Läs mer

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 2014. 2014-06-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare

Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 2014. 2014-06-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare Kundundersökning för Ljungby kommun miljö-och byggförvaltning 14 14-6-16 Lisa Eriksson, studentmedarbetare 1. Inledning Under våren 14 har Ljungby kommuns miljö- och byggförvaltning genomfört en servicemätning

Läs mer

För varje redovisning finns jämförelse fråga för fråga med Stockholm som helhet.

För varje redovisning finns jämförelse fråga för fråga med Stockholm som helhet. Enkät i fritidshem Undersökning genomförd våren 2011 i fritidshem Stockholm Stad Vasastans Montessoriskola Rapporten innehåller resultaten för ditt fritidshem. Resultaten är uppdelade efter de olika frågeområdena;

Läs mer

Brukarenkät hemtjänsten 2011

Brukarenkät hemtjänsten 2011 Rapport 0-0-0 (5) Handläggare Johan Norbelie Planeringssamordnare 0-5 90 johan.norbelie@bollebygd.se Brukarenkät hemtjänsten 0 Omsorgsförvaltningen i Bollebygd genomför varje år en enkätundersökning bland

Läs mer

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs.

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs. Enkät i grundskolan Undersökning genomförd våren 2011 i åk 2, 5 och 8 Stockholm åk 5 Vasastans Montessoriskola åk 5 Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de

Läs mer

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs.

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs. Enkät i grundskolan Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2, 5 och 8 Stockholm åk 8 Fyrling 2 Södermalm Södermalmsskolan åk 8 Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade

Läs mer

REGLEMENTE. Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare

REGLEMENTE. Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare REGLEMENTE Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare REGLEMENTE 2 1 Sammanfattning: I Håbo kommun finns ett kommunalråd och ett oppositionsråd samt gruppledare för respektive

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Hällesåkersskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla

Läs mer

Här redovisar vi en kort sammanfattning av resultatet. Har du frågor om undersökningen?

Här redovisar vi en kort sammanfattning av resultatet. Har du frågor om undersökningen? MEDARBETARBAROMETERN RESULTAT 2014 Hej! I slutet av år 2014 fick alla våra medarbetare med månadslön möjlighet att fylla i den årliga medarbetarenkäten. Syftet med undersökningen är att man anonymt ska

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 GR åk2 GR-rapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen

Läs mer

Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende

Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende sida () Brukarundersökningar Hemtjänst och särskilt boende sida () Bakgrund Att genomföra brukarundersökningar för att följa upp brukares upplevda kvalitet av verksamheten är en del av socialförvaltningens

Läs mer

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs.

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs. Enkät i grundskolan Undersökning genomförd våren 2012 i åk 2, 5 och 8 Stockholm åk 2 Sjuling 6 Södermalm Södermalmsskolan Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 Backegårdsskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Taubeskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla kommuners

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 Sandeklevsskolan 1 åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 Gärdsmosseskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Eklandaskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Brattåsskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Sinntorpsskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Katrinebergsskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar

Läs mer

Ansvarsutövande: Miljönämnden Sundsvalls kommun

Ansvarsutövande: Miljönämnden Sundsvalls kommun www.pwc.se Revisionsrapport Anders Haglund Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Ansvarsutövande: Miljönämnden Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga...

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 Gamlestadsskolan LM åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma

Läs mer

Reglemente - Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare

Reglemente - Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare Reglemente - Uppdragsbeskrivning för kommunalråd, oppositionsråd och gruppledare Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Dokumentets giltighet och beslut Dokumentnamn: Reglemente

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar

Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar 2(5) Innehåll 1 Arbetsordning för kommunfullmäktiges beredningar i Hällefors, dnr KS 14/00142... 3 1.1 1 De fasta beredningarnas uppgifter... 3 1.2 2 Val

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 Parkskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 Lundenskolan åk2 Skolrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Göteborg GY2 Endast kommunala gymnasieskolor Kommunrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner.

Läs mer

Deltagarantalet är fortsatt högt, 82%. En minskning jämfört med tidigare år, men väntat då digitaliseringen behöver tid för etablering.

Deltagarantalet är fortsatt högt, 82%. En minskning jämfört med tidigare år, men väntat då digitaliseringen behöver tid för etablering. MEDARBETARBAROMETERN RESULTAT 2017 Hagfors kommun når sitt hittills högsta betyg i årets mätning sedan starten 2012! Samtliga sammanslagna medelvärden i undersökningen redovisas genom ett MMI, motiverad

Läs mer

Granskning av nämndernas beredningsrutiner

Granskning av nämndernas beredningsrutiner Revisionsrapport Granskning av nämndernas beredningsrutiner Marks kommun 2010-06-23 Hans Gåsste Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 1.1 Uppdrag och syfte... 3 1.2 Revisionsfråga... 3 1.3 Kontrollmål...

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Eklandaskolan ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Brukarundersökning individ- och familjeomsorgen perioden september t.o.m november 2012.

Brukarundersökning individ- och familjeomsorgen perioden september t.o.m november 2012. SMEDJEBACKENS KOMMUN 2013-02-04 Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Familje- och utbildningsnämnden Brukarundersökning

Läs mer

Rapport enkätresultat 2016 Gymnasieskola

Rapport enkätresultat 2016 Gymnasieskola Rapport enkätresultat 2016 Gymnasieskola Bakgrund och syfte Enkätundersökningen är en del av det kvalitetsarbete som pågår i kommunen genom olika former av uppföljningar. Inom den gemensamma gymnasieregionen

Läs mer

Regler för Demokratiberedningen

Regler för Demokratiberedningen Regler för Demokratiberedningen Antagen av Kommunfullmäktige 2018-11-21 146 Innehållsförteckning INLEDNING... 1 DEMOKRATIBEREDNINGENS VERKSAMHETSOMRÅDE... 1 INITIATIVRÄTT... 1 ANTAL LEDAMÖTER OCH ERSÄTTARE...

Läs mer

Kommunstyrelsen. Ärende 29

Kommunstyrelsen. Ärende 29 Kommunstyrelsen Ärende 29 Turism, information och administration Anna Bryntesson, 0571-28106 anna.bryntesson@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-11-27 1(2) Revidering av instruktion för kommunfullmäktiges

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Regiongemensam elevenkät 2017 Lilla Edet åk2 Kommunrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma

Läs mer

Medarbetarenkät för Stockholms stad 2012

Medarbetarenkät för Stockholms stad 2012 Medarbetarenkät för Stockholms stad 2012 Stadens medarbetarenkät genomfördes under september månad. Den omfattade drygt 34 000 medarbetare på samtliga förvaltningar och bolag och besvarades av 77 procent

Läs mer

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning

Båstads kommuns. meda rbeta rund ersök ning 2010. en sammanfattning Båstads kommuns meda rbeta rund ersök ning 2010 en sammanfattning Varför en medarbetarundersökning? För andra året har Båstads kommun genomfört en medarbetarundersökning i syfte att kartlägga vad kommunens

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stödboende Sodermalm Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Kvalitet- och beställarenheten Carolina Day, verksamhetsutvecklare Helena Bertilsson, verksamhetsutvecklare Innehållsförteckning

Läs mer

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs.

För varje klassredovisning finns jämförelse fråga för fråga med skolan och Stockholm som helhet inom respektive årskurs. Enkät i grundskolan Undersökning genomförd våren 2013 i åk 2, 5 och 8 Stockholm åk 5 Björnbodaskolan Rapporten innehåller resultaten för din klass/skola. Resultaten är uppdelade efter de olika frågeområdena;

Läs mer

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd

Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Enkätundersökning ekonomiskt bistånd Stadsövergripande resultat 2014 stockholm.se 2 Enkätundersökning ekonomiskt bistånd 2014 Publikationsnummer: Dnr:dnr ISBN: Utgivningsdatum: Utgivare: Kontaktperson:

Läs mer

AB Familjebostäder Övergripande rapport

AB Familjebostäder Övergripande rapport AB Familjebostäder Övergripande rapport Medarbetarenkät AB Familjebostäder Medarbetarenkät Medarbetarenkät ett verktyg för att utveckla verksamheten I denna rapport finner du förvaltningens/bolagets resultat

Läs mer

Växjö kommun. Medarbetarundersökning 2014. Genomförd av CMA Research AB. November 2014

Växjö kommun. Medarbetarundersökning 2014. Genomförd av CMA Research AB. November 2014 Växjö kommun Medarbetarundersökning 2014 Genomförd av CMA Research AB November 2014 Läsanvisning och innehållsförteckning I denna rapport redovisas resultatet från medarbetarundersökningen 2014. För varje

Läs mer

Verksamhetsutövare tycker till om miljötillsynen. Arvidsjaur hösten Miljö- och byggenheten Annika Lidström

Verksamhetsutövare tycker till om miljötillsynen. Arvidsjaur hösten Miljö- och byggenheten Annika Lidström Verksamhetsutövare tycker till om miljötillsynen Arvidsjaur hösten 2008 Miljö- och byggenheten Annika Lidström Inledning Miljö- och byggenheten har genomfört en enkätundersökning bland verksamhetsutövarna

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2017

Regiongemensam elevenkät 2017 Göteborg åk2 Kommunrapport Bakgrund Om undersökningen En regiongemensam elevenkät har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. Den gemensamma undersökningen omfattar alla kommuners

Läs mer

Kundundersökning i Området för särskilt stöd

Kundundersökning i Området för särskilt stöd Kundundersökning i Området för särskilt stöd Inledning Inom Området för särskilt stöd (OSS) startade redan hösten 2004 ett arbete med att tydliggöra vad som är kvalitet i vårt arbete med er med utvecklingsstörning

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2016/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid SN 2016/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Cecilia Frid 2016-11-29 SN 2016/07320401 0480-450000 Socialnämnden Medarbetarenkät 2016 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med anledning

Läs mer

Ansvarsutövande: Barn- och utbildningsnämnden Sundsvalls kommun

Ansvarsutövande: Barn- och utbildningsnämnden Sundsvalls kommun www.pwc.se Revisionsrapport Anders Haglund Cert. kommunal revisor Johan Lidström Revisor Ansvarsutövande: Barn- och utbildningsnämnden Sundsvalls kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare

Regiongemensam elevenkät 2016 Vårdnadshavare Vårdnadshavare Alingsås Årskurs 8 Kommunrapport Om undersökningen Undersökningen har genomförts som en webbenkät. Vårdnadshavare har fått tillgång till länken via hemskickat brev (Kungälv), e-post från

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2016

Regiongemensam elevenkät 2016 Regiongemensam elevenkät 2016 Toltorpsskolan ÅK2 Skolrapport Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten har genomförts sedan 2011 och innefattar samtliga GR:s medlemskommuner. I år är första gången

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 2015

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 2015 Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 15 Här är en kortfattad presentation av arbetsmarknads- och socialförvaltningens kund- och brukarundersökning (enkäter) 15. Undersökningen genomfördes

Läs mer