BAKGRUND, SYFTE OCH FÖRUTSÄTTNINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BAKGRUND, SYFTE OCH FÖRUTSÄTTNINGAR"

Transkript

1

2 BAKGRUND, SYFTE OCH FÖRUTSÄTTNINGAR Orienteringskarta med planområdet markerad med röd kantlinje och resecentrum markerat med en cirkel. I stadsdelen Börjetull i Uppsala pågår en planläggning för en omvandling av stadsdelen till en modern och funktionsblandad stadsdel. Inom området planeras ett stort antal nya bostadskvarter med sammanlagt cirka 1550 lägenheter, intill en ny kvarterspark centralt i området, samt gränsande mot de rekreationsstråk som planeras att rustas upp kring Fyrisån och Librobäcken. I området planeras även markbyten som möjliggör en sammanhållen satsning på både bostäder och på Galdermas företagsanläggningar vid Seminariegatan. De aktuella kvarteren är belägna i den västra delen av planområdet mellan Seminariegatan och Librobäcken. De bedöms sammanlagt rymma ca 300 bostäder i flerbostadshus med inslag av lokaler i bottenvåning mot gatan samt en förskola om två avdelningar. Inom kvarteren vill I-hus tillsammans med Uppsala kommun inbjuda till en dialogprocess där vi under hösten 2017 diskuterar både markpris och kvaliteter som är viktiga för platsen. Metoden syftar till att ge en process för gemensamt kunskapsutbyte, kreativitet och värdeutveckling för att kunna landa i de bästa möjliga förslagen för platsen. Tävlingsmomentet sker i dessa diskussioner parallellt med fyra till fem byggherrar, se vidare dialogprocess för hur urval sker. Efter genomförd process och utvärdering avser kommunen att gå vidare genom att optionsavtal tecknas mellan AB Uppsala kommuns Industrihus och de vinnande bolagen. Marken inom de två kvarteren kommer att tilldelas till två till tre olika aktörer. Optionerna gäller kommande förvärv av kvarter A/del av kvarter A och/eller kvarter B för uppförande av bostadsbebyggelse i enlighet med de vinnande förslagen. Köpeavtal ska tecknas så snart som möjligt efter det att detaljplanen har vunnit laga kraft. Vinnande bolag förväntas ansöka om bygglov parallellt med antagandet av detaljplanen för att möjliggöra tidigast möjliga byggstart.

3 Förutsättningar Ett detaljplaneförslag har tagits fram för området och skickades ut på samråd Detaljplaneförslaget finns under samrådstiden tillgängligt på Uppsala kommuns hemsida: Detaljplanen innehåller förslag och illustrationer av planerna för ny bebyggelse i området. Observera att för tävlingskvarteren är plankartans bestämmelser och de illustrationer som finns återgivna i planhandlingen inte att betrakta som ett färdigt förslag utan ska ses som ett exempel på hur området kan bebyggas. Kvarter A (Librobäck 7:4 och 7:5), som tidigare ingått i Librobäcks företagsområde, ägs av Uppsala kommun genom det kommunala bolaget AB Uppsala kommuns Industrihus. Kvarter B (del av Librobäck 13:4) ägs idag av Galderma men kommer efter ett markbyte att övergå till AB Uppsala kommuns Industrihus. Kommande optionsavtal för kvarter B kommer att villkoras med att markbytet mellan AB Uppsala kommuns Industrihus och Galderma blir av. Bostadsbebyggelsen ska möta befintliga gator, kommande förlängning av Seminariegatan mot Börjegatan samt kommande förlängning av Vallongatan som blir en viktig koppling mot det grönområde som ställs i ordning kring Librobäcken och dess förlängning mot Fyrisån. Kvarteren ska utvecklas för bostäder men också inrymma en förskola om minst två avdelningar. Uppsala kommuns och de blivande byggherrarnas satsningar ger goda förutsättningar för en fungerande stadsstruktur med närservice, kollektivtrafik, gator och parker. Då kvarteret blir ett exponerat område vid en av Uppsalas entréer ställs höga krav på de arkitektoniska kvalitéerna, där de nya bostäderna ska bidra till att skapa mervärde i området och till staden. Marken bedöms kunna bereda totalt cirka 300 bostäder samt en förskola. Som byggherre kan du välja att anmäla ditt intresse på egen hand alternativt i samarbete med ett annat företag. Beräknad tidplan för detaljplaneläggningen är att ett antagande av detaljplanen kan ske under hösten Tidplanen förutsätter att detaljplanen inte överklagas.

4 Illustration över kvartersstrukturen i planområdet. De aktuella kvarteren är markerade med rosa kantlinje.

5 PREKVALIFICERING INTRESSEANMÄLAN Du som är byggherre är välkommen att lämna intresseanmälan gällande nyproduktion av bostäder på det aktuella området. Via intresseanmälan godkänner ni den process som presenteras nedan och som kommer att ske i dialog med Uppsala kommun och I-hus. I intresseanmälan ska följande information redovisas: o Namn på företaget eller på företagen om det är fler byggherrar som samarbetar om kvarteret samt namn på firmatecknare. o Företagets/företagens organisation och historik (max en A4 per företag) o Ekonomisk status/kapacitet, Skatteverkets blankett (SKV 4820) ifylld av Skatteverket högst tre månader gammal, samt föregående års årsredovisning godkänd av revisor. o Affärsidé t.ex. byggande, fastighetsutveckling, förvaltning, (max en A4 per företag). o Byggherrens eller byggherrarnas gemensamma arkitekt och eventuella andra konsulter för utvecklingen av projektet. o Referens om fyra projekt med bostäder per deltagande byggherre. Referensprojekten ska vara relevanta för det aktuella projektet, ha en hög arkitektionisk kvalitet samt vara under uppförande eller färdigproducerade (max en A4 per projekt). Det är önskvärt med referensprojekt där byggherren och arkitekten samarbetat tidigare. o Namn på de personer som kommer att ingå i den gemensamma projektgruppen och vid möten med kommunen i samband med kommande dialogprocess (byggherrens och arkitektens/konsultens representanter) o Ett indikativt markpris uttryckt i kr/kvm BTA ovan mark för bostäder respektive för de lokaler som förutsätts utvecklas i delar av kvarterets bottenvåning. Anmälan skickas till markfastighet@uppsala.se senast den 29 september Anmälan ska märkas med Bostäder, Librobäck 7:4, 7:5 och del av 13:4 Urval inför dialogprocessen/bedömning av intresseanmälan I steg 1 kommer Uppsala kommun och I-hus inledningsvis att bilda sig en uppfattning kring betalningsviljan för marken utifrån inlämnade indikativa markpris för bostäder respektive för lokaler och förskola. Den i anbuden indikerade betalningsviljan kommer att utgöra grunden för vilka anbud som granskas närmare. Uppsala kommun och I-hus förbehåller sig rätten att förkasta anbud som väsentligt avviker från övriga inlämnade anbud eller som av andra orsaker inte bedöms som skäliga eller rimliga. De anbud som bäst bedöms återspegla ett marknadsvärde för marken väljs ut för närmare granskning.

6 I steg 2 sker en bedömning av företagens genomförandeförmåga utifrån i anbudet redovisade fakta samt tidigare genomförda projekt och deras bäring på de aktuella bostadskvarteren. De ekonomiska förutsättningarna granskas genom inlämnad årsredovisning samt information från Skatteverket. Genom referensprojekten görs en bedömning av byggherrarnas ambitionsnivå, kompetens och genomförandeförmåga. Uppsala kommun och I-hus förbehåller sig rätten att själva bedöma aktörernas genomförandeförmåga utifrån inlämnat material. Som ett resultat av granskningen väljs fyra till fem aktörer ut som bjuds in till parallella dialogprocesser med kommunen. Urvalet ska vara klart i mitten av oktober, varpå dialogprocessen kan inledas. Tidplan 29 september - Inlämning intresseanmälan 13 okt - Besked om kvalificering till dialogprocess 18 okt - 12 dec Dialogprocess för utformning av förslag och slutligt anbud. 10 jan - Slutinlämning Januari 2018 Beslut om vinnare. Februari 2018 Optionsavtal tecknas. Eventuell vidarebearbetning av förslaget och anpassning av detaljplanens granskningshandling påbörjas våren 2018 antagen detaljplan väntas hösten 2018.

7 DIALOGPROCESSEN ANBUD När urvalet är genomfört startas det mer intensiva arbetet där vi genom dialogförfarande vill utveckla området tillsammans med de aktörer som valts ut. De projekt som utvecklas genom dialogprocessen bedöms samtliga utifrån arkitektonisk kvalitet och social-, ekologiskoch ekonomisk hållbarhet. Dialogförfarandet är en process som är till för att minimera osäkerhetsparametrarna för både köpare och säljare. Varje avstämningsmöte är del i dialogen där varje aktör ska kunna presentera och visa sina tankar och idéer för projektområdet. Dialogprocessen beskrivs nedan och den sker parallellt med respektive aktör. Startmöten sker i mitten av oktober där projektgrupperna (byggherre + arkitekt) diskuterar förutsättningar tillsammans med representanter från Uppsala kommun och I- hus. Vid startmötet ska projektgruppen presentera ett första idékoncept eller vision för kvarteren. Efter startmötena ska projektgrupperna skissa upp ett första förslag över både område A och B. Ett första avstämningsmöte sker i början av november där förslagen diskuteras utifrån volymer, kvartersstrukturer, inspirationsbilder, kopplingar mellan bostäder och park, mötet med gator och omgivande kvarter, levande bottenvåningar samt projektgruppernas vision för platsen. På avstämningsmötet görs en första avstämning av indikerat markpris för bostadsbyggrätten. Säljaren förväntar sig att varje aktör har en genomarbetad produktionskalkyl inför mötet som tar hänsyn till de ändringar som görs. Uppsala kommun, I-hus och byggherrarna ska utifrån markpriset diskutera kostnadsdrivande parametrar. Efter avstämning 1 ska projektgruppen bakom respektive utformningsförslag revidera och fördjupa sina studier av projektet och platsen, där teamet ska arbeta in I-hus och Uppsala kommuns synpunkter samt egna idéer. Vid avstämning 2 i första veckan av december ska de vidareutvecklade förslagen presenteras och diskuteras, efter den fördjupning som gjorts från föregående avstämningsmöten. Teamen ska vid detta möte presentera fasader, sektioner och förslag till lägenhetsstorlekar. Otydligheter eller kvarvarande frågeställningar diskuteras och ett uppdaterat markpris för bostadsbyggrätten i kr/ BTA ovan mark presenteras. Säljaren förväntar sig att varje aktör har en genomarbetad produktionskalkyl inför mötet som tar hänsyn till de ändringar som görs. Parterna ska utifrån markpriset fortsatt diskutera kostnadsdrivande parametrar. Efter avstämning 2 ska projektgrupperna arbeta in de synpunkter som framkommit samt paketera sina anbud och göra de ändringar de anser är lämpliga. Inlämnade anbud förväntas ha hög arkitektonisk kvalitet och vara framtagna med omsorg om helhet och detaljer. Anbuden ska vara inlämnade senast den 10 januari 2018.

8 LEVERANS-SLUTANBUD-URVAL Efter dialogprocess och slutinlämning görs en bedömning av inkomna anbud och projektförslag. Dessa kommer att utvärderas utifrån ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet där arkitektonisk kvalitet och angivet markpris är tungt vägande parametrar. Vinnarna meddelas i slutet av januari månad. Leverans Förslaget ska redovisas på svenska och presenteras på fyra planscher i A1 format monterat på KAPAskiva. Anbudet lämnas in på separat A4. Förslaget ska även i sin helhet vara inlämnat i digitalt format för A3 utskrift. Vid slutleverans av inlämnat anbud ska förslaget för de aktuella kvarteren presenteras och redovisas med beskrivningar i text och illustrationsmaterial. Förslaget ska visa de bärande idéerna och lösningar för gestaltning, utformning, funktioner och innehåll. Det förväntas vara framtaget med omsorg om såväl helhet som detaljer. Förslaget ska presenteras i en typplan 1:200, situationsplan 1:500, sektionsritningar och fasadritningar 1:200. Kvarteren ska även redovisas i en mer detaljerad illustrationsplan där angöring, parkering, avfallshantering, stråk, gemensamma uteplatser samt ett soldiagram ska ingå. Minst tre perspektiv ska presenteras, varav en ska illustrera bostadskvarteret i förhållande till Uppsalas entré sett från Börjegatan/Librovallen, en illustration ska visa förslaget sett från korsningen Börjegatan/Seminariegatan och ett från korsningen Seminariegatan/Vallongatan. Optionsavtal Efter genomförd utvärdering ska förslagen upp för beslut i AB Uppsala kommuns Industrihus styrelse för beslut om option. Därefter kan ett optionsavtal tecknas. Köpeavtal tecknas efter det att detaljplanen vunnit laga kraft och tillträde samt erläggande av köpeskillingen väntas därefter kunna ske inom kort. Vinnande bolag förväntas ansöka om bygglov parallellt med antagandet av detaljplanen för att möjliggöra tidigast möjliga byggstart. De kvalitéer som aktören lyfter upp i slutinlämningen ska säkerställas i samband med bygglovet. Markförsäljning Markförsäljningen ska ske inom kort efter lagakraftvunnen detaljplan. Medverkan i projektet I intresseanmälan ska anges vilka personer som förväntas medverka i projektet under dialogprocessen med kommunen. För att uppnå en god samarbetsprocess inför projektets genomförande är det Uppsala kommuns och I-hus förväntan att vinnande byggherre/byggherrar sörjer för bästa möjliga personkontinuitet i samband med att det vinnande förslaget efter dialogprocessen utvecklas fram till ett bygglov. Bedömningsgruppen består av representanter från AB Uppsala kommuns Industrihus samt från stadsbyggnadsförvaltningen genom mark- och exploateringsavdelningen och plan- och byggavdelningen. Extern expertis och /eller andra kompetenser inom Uppsala kommun kommer att anlitas vid behov inom ramen för bedömningsarbetet i dialogprocessens olika skeden.

9 För projektet finns en styrgrupp bestående av Ulf Häggbom, VD I-hus (ordf), Peter Hesselgren, fastighetschef I-hus, Claes Larsson, stadsarkitekt, Uppsala kommun samt Elisabet Jonsson, plan- och byggchef på Uppsala kommun. Representanter för bedömningsgrupp eller styrgrupp kommer i samband med den slutliga bedömningen att redovisa projekten och bedömningsarbetet för en politisk referensgrupp med representanter från kommunstyrelsen, planoch byggnadsnämnden samt styrelsen för AB Uppsala kommuns Industrihus. Bedömningsgruppens arbete redovisas i styrgruppen som beslutar vilka projekt och bolag som ska föreslås erhålla option på respektive område. Beslut om option fattas av styrelsen för AB Uppsala kommuns Industrihus. Kontakt och frågor Alla kontakter och frågor som berör utvecklingen ställs skriftligen via mail till följande kontaktpersoner: Peter Hesselgren, I-hus, epost: peter.hesselgren@ihus.nu eller till Matilda Svahn, Stadsbyggnadsförvaltningen, e-post: matilda.svahn@uppsala.se Välkommen med din anmälan till markfastighet@uppsala.se senast den 29 september 2017.

Intresseförfrågan dialogförfarande bostadsutveckling vid Brantingskolan och Skomakarparken

Intresseförfrågan dialogförfarande bostadsutveckling vid Brantingskolan och Skomakarparken Ett samarbete mellan Intresseförfrågan dialogförfarande bostadsutveckling vid Brantingskolan och Skomakarparken Uppsala kommun Skolfastigheter AB och Uppsala kommun bjuder härmed in till dialogförfarande

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING FÖR DEL AV KVARTERET ORREN, LUDVIKA

INBJUDAN TILL MARKANVISNING FÖR DEL AV KVARTERET ORREN, LUDVIKA INBJUDAN TILL MARKANVISNING FÖR DEL AV KVARTERET ORREN, LUDVIKA Observera att tiden för markanvisningen har förskjutits och svarstiden för inkommande av intresseanmälan för hela eller del av kvarteret

Läs mer

INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ

INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ INTRESSEFÖRFRÅGAN BOSTADSUTVECKLING, HAGA UMEÅ Nu finns möjligheten att vara med och anmäla ert intresse att utveckla bostadsområdet inom kvarteret Guldskrinet, Haga, Umeå. INBJUDAN I stadsdelen Haga i

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

Intresseanmälan inför fastighetsförsäljning

Intresseanmälan inför fastighetsförsäljning Intresseanmälan inför fastighetsförsäljning med tillhörande hyreskontrakt för äldreboende, förskola och idrottshall i Södra källtorp Västerås Stad bjuder härmed in långsiktiga aktörer till att anmäla intresse

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

IIntresseanmälan av drift och ett eventuellt

IIntresseanmälan av drift och ett eventuellt IIntresseanmälan av drift och ett eventuellt ägande av Kristiansborgsbadet i Västerås Västerås stad bjuder härmed in långsiktiga aktörer till att anmäla intresse för att driva framtidens friskvårds- och

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta

Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta MARKANVISNINGSPROGRAM Datum: Markanvisning via anbud för bostäder i kvarteret Mjölner, Stuvsta 2 (8) inbjuder exploatörer till markanvisning av kvarteret Mjölner. Kommunen vill hitta en köpare till fastigheten

Läs mer

Markanvisningstävling. Älvdansen

Markanvisningstävling. Älvdansen Markanvisningstävling Älvdansen 2 (10) Inbjudan Enköpings kommun bjuder in till markanvisning för bostadsbebyggelse inom Älvdansen. Marknadens aktörer är välkomna att skicka in anbud och intresseanmälan

Läs mer

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling

Valsjöskogen. Inbjudan till anbudstävling Valsjöskogen Inbjudan till anbudstävling Prospekt avseende försäljning av mark för uppförande av bostäder i Valsjöskogen i Åkersberga, Österåkers Kommun Innehåll INBJUDAN... 3 BAKGRUND... 3 ANBUDSOMRÅDET...

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

Projektmål. Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande:

Projektmål. Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande: TORPARÄNGEN Projektmål Torparängen skall efter genomförandet innehålla följande: Kännetecknas av en hög miljömässig ambition. En tät, varierad bostadsbebyggelse där 50% ska utgöras av småhus Framtidens

Läs mer

Beslut om granskning för detaljplan för Norra Tyresö Centrum, etapp 2

Beslut om granskning för detaljplan för Norra Tyresö Centrum, etapp 2 TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2017-04-11 1 (5) Christina Bolinder planarkitekt Diarienummer 2015KSM0290 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Beslut om granskning för detaljplan för Norra Tyresö Centrum,

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Datum TRELLEBORG VÄXER MED ÖVRE OCH STADSPARKSKVARTEREN PROJEKTBESKRIVNING OCH INTRESSEANMÄLAN

Datum TRELLEBORG VÄXER MED ÖVRE OCH STADSPARKSKVARTEREN PROJEKTBESKRIVNING OCH INTRESSEANMÄLAN 1 (7) Datum 2018-09-04 TRELLEBORG VÄXER MED ÖVRE OCH STADSPARKSKVARTEREN PROJEKTBESKRIVNING OCH INTRESSEANMÄLAN Tekniska förvaltningen Besöksadress Algatan 13 Fakturaadress E-post trelleborgs.kommun@trelleborg.se

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y

M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y STADSBYGGNADSKONTORET M A R K F Ö R S Ä L J N I N G S P O L I C Y för Täby kommuns och Täby Fastighets AB:s obebyggda markinnehav Antagen av kommunstyrelsen i Täby kommun och Täby Fastighets AB:s styrelse

Läs mer

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Inbjudan Strömstads kommun inbjuder till inlämnande av anbud avseende förvärv av kvartersmark, av del av fastigheten Hjältsgård 6:1 i Skee, för

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488

Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Kommunstyrelsens arbetsutskott 145 Utdrag ur PROTOKOLL OJUSTERAT 2015-09-07 Markanvisningsavtal mellan Knivsta Kommun och Magnolia Bostad AB, avseende del av Ängby 1:1 KS-2015/488 Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-02-10 1(6) Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja ca 20 000 m 2 mark, planlagd

Läs mer

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden

Förslag till beslut. Till Exploateringsnämnden Rebecca Westring Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 12 rebecca.westring@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Årsta 1:1och Ätten

Läs mer

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun

Markanvisningstävling. Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II. Karlskrona kommun Markanvisningstävling Grupphusbebyggelse VÄSTRA GÄRDE II Karlskrona kommun 2015-09-01 INBJUDAN FÖRUTSÄTTNINGAR Gällande detaljplan Tävlingsområde Beskrivning av området Kvarteren Mark och vegetation Geotekniska

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer. Brita Christiansen PBN

Handläggare Datum Diarienummer. Brita Christiansen PBN 3 STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Brita Christiansen 2017-11-06 PBN 2017 2441 Plan- och byggnadsnämnden Tjänsteskrivelse Planbesked för Luthagen 13:1, kvarteret Seminariet Förslag

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar

Riktlinjer för kommunala markanvisningar Riktlinjer för kommunala markanvisningar Framtagen av: Antagen av kommunfullmäktige: 2017-04-12 54 Innehåll... 3 Lag om riktlinjer för kommunala markanvisningar... 3 Syfte... 3 Handläggningsrutiner och

Läs mer

Övre och Stadsparkskvarteren

Övre och Stadsparkskvarteren Övre och Stadsparkskvarteren Agenda Kommundirektören hälsar välkomna Planprogram och samrådsförslag detaljplan för Övre och Stadsparkskvarteren Hållbarhetsprojekt Övre Markanvisningsindikatorer Markanvisning

Läs mer

Planbesked för Librobäck 13:1 m.fl. inom nordvästra staden

Planbesked för Librobäck 13:1 m.fl. inom nordvästra staden KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Datum Diarienummer Brita Christiansen 2014-04-28 PBN 2014-577 Plan- och byggnadsnämnden Tjänsteskrivelse Planbesked för Librobäck 13:1 m.fl. inom nordvästra

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:17 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-11-27 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning 2014-04-11 SID 1/7 Inbjudan till markanvisning Åby ängar etapp 1, kvarter 2 och 8 Vallentuna IP Vallentuna centrum Vallentunasjön Med det goda småstadslivet i en nära och högt värderad natur- och kulturbygd

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-10-23 diarienummer 4275/17 Strategiska avdelningen Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markreservation för bostäder

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

1 (6) Datum Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset Västerås MARKANVISNING. Stomnätet, Västra Skälby

1 (6) Datum Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset Västerås   MARKANVISNING. Stomnätet, Västra Skälby 1 (6) Datum 2016 05 20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se MARKANVISNING Stomnätet, Västra Skälby VÄSTERÅS STAD 2 (6) Inbjudan Västerås stad bjuder in till markanvisning

Läs mer

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund

Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Beatrice Berglund Välkommen att delta i markanvisningstävling för projekt Norrberget! Områdets förutsättningar Fantastiskt läge i Vaxholm nära stadskärna och havet! Planområdet omfattar cirka 26 000 kvm mark Området ingår

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Markanvisning Fixfabriken kvarter 5 Fastighetskontoret Illustration: Okidoki Arkitekter Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Den 19 september 2019 öppnar markanvisningstävlingen

Läs mer

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015

Bygg i Norrköping. Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Bygg i Norrköping Information om bostadsobjekt för marktilldelning 2015 Var med och skapa Norrköping! Byggkranarna syns över stadens hustak. När den här broschyren går i tryck pågår byggnation av drygt

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling

Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling Rosenlundsparken Bostadshus i park Prekvalificering för projekttävling Sida 2 av 2 Inbjuden projekttävling om bostadshus i park TÄVLINGEN AB Stockholmshem inbjuder till prekvalificering avseende projekttävling

Läs mer

Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet

Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet Gävles nya kustnära boende! Gävles nya kustnära boende! Inledning Läget Gävle kommun inbjuder till intresseanmälan för nytt småhusområde

Läs mer

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande delar

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN DETTA ÄR ETT UTKAST TILL MARKANVISNINGSAVTAL. FÖRÄNDRINGAR KAN KOMMA ATT SKE DÅ DET FAKTISKA AVTALET TAS FRAM MELLAN KOMMUNEN OCH BOLAGET. 1 Parter Sollentuna kommun (org.nr. 212000-0134), nedan kallad

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-08-20 1(8) Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja två fastigheter,

Läs mer

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun

Detaljplan för kv Munken, del av, Uppsala kommun KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Datum Diarienummer Brita Christiansen 2012-01-30 2012/20181-1 fd diarienummer: PLA 11/20039-1 Tjänsteskrivelse Planbesked Plan- och byggnadsnämnden Detaljplan

Läs mer

Program för markanvisningstävling

Program för markanvisningstävling G RA 16 D I B 20 RT ARS E NA 1 M M Ä L ST 3 NA SE HANINGES NYA STADSDEL VEGA Program för markanvisningstävling Tillsammans fortsätter vi framtidsbygget! Innehållsförteckning Inbjudan till markanvisningstävling...

Läs mer

Anbudstävling för Prästviken.

Anbudstävling för Prästviken. Stockholm 29 mars 2016 Anbudstävling för Prästviken. Prästlönetillgångar i Stockholms stift bjuder härmed in till lämnandet av anbud på mark för bostadsbebyggelse med lokaler inom ett markområde öster

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2016-10-07 Handläggare Caroline Svärd 08-508 266 22 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheterna Mariehäll 1:10 och

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Täby kyrkby Täby kommun Mark för flerbostadshus (totalt ca tio lägenheter) Flygfoto över del av Täby kyrkby 2012-02-15 Försäljningsprospekt

Läs mer

Markanvisningar Stavlund etapp 1

Markanvisningar Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2016-04-07 1/2 Handläggare Jörgen Altin Tel. 0152-293 03 Kommunstyrelsen Markanvisningar Stavlund etapp 1 Förslag

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder, projekt Valla Södra på Årstafältet

Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder, projekt Valla Södra på Årstafältet 1 Styrelseärende Styrelsen 2018-03-15 Ärende 6 Handläggare: Allan Leveau Telefon: 08-508 371 50 Karin Ståhl Telefon: 08-508 371 28 Till styrelsen Inriktningsbeslut gällande nyproduktion av bostäder, projekt

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Område och bakgrund Gamlestaden är ett av de viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg just nu. Den nya kollektivtrafikknutpunkten

Läs mer

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Bild: Tomter avsedda för ny byggnation Prospekt Markanvisning i norra Motala Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Motala kommun Samhällsbyggnadssenheten

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning Riktlinjer för markanvisning Ronneby kommun Antagen av KF 2016-06-16 265 Bakgrund Enligt lag (SFS 2014:899) ska alla kommuner, så länge de genomför markanvisningar, anta riktlinjer för dem. Riktlinjerna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna?

Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna? Cirkus Lorensberg Frågor och svar Uppdaterat 2016-04-13 Fråga 1 Jag söker gällande detaljplan för Cirkus Lorensberg ( lorensberg 706:32 ). Har du möjlighet att skicka länk/bifoga denna? Svar fråga 1 De

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10 1(8) Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 5 2017-08-30 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Inbjudan anbudsförfarande

Inbjudan anbudsförfarande Inbjudan anbudsförfarande - Hälsinggårdsskolan Inbjudan Falun kommun inbjuder härmed till ett anbudsförfarande för att förvärva och uppföra bostäder inom det som tidigare var Hälsinggårdsskolan i Falun.

Läs mer

Frågor och svar markanvisningen Skeppsbron ref FNC01/17

Frågor och svar markanvisningen Skeppsbron ref FNC01/17 Frågor och svar markanvisningen Skeppsbron ref FNC01/17 Fråga 1 - Referensprojekt Jag önskar ett förtydligande när det gäller punkt 4.4 Utformning av och innehåll i ansökan, stycket om referensprojekt.

Läs mer

Politik för ökat byggande

Politik för ökat byggande Byggandet i Uppsala Politik för ökat byggande Politisk vilja, politisk samsyn och tydliga mål Aktiv markpolitik för ökad konkurrens, kvalitet och byggtakt Större grepp för ökat tempo Beredskap att vända

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD Inbjudan till MARKANVISNING KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD INNEHÅLL BAKGRUND 3 MÅLSÄTTNING FÖR OMRÅDETS INNEHÅLL 5 GESTALTNINGSPRINCIPER 6 FÖRUTSÄTTNINGAR 6 MARKANVISNING 7 KONTAKT 9 BAKGRUND Bäckaslöv

Läs mer

Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2018-07-17 Marktilldelning av fastigheten Norrköping Östra Eneby 1:191 (Svärtinge) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna

Läs mer

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 1 av 5 Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 2 av 5 1. TÄVLINGEN Burlövs kommun inbjuder

Läs mer

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde, PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare: Datum: Diarienummer: Veronica Sjögren 2014-01-15 PBN 2013-342 Detaljplan för Librobäck 13:1, ändring genom tillägg av gällande stadsplan för del av Librobäcks industriområde,

Läs mer

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag

Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag 2017-08-01 KS-2017/1400 1 (5) HANDLÄGGARE Enqvist, Maud 08-535 313 74 Maud.Enqvist@huddinge.se Kommunstyrelsen Detaljplan för Fabriken Förrådet i Storängen - beslut om planuppdrag Förslag till beslut Kommunstyrelsens

Läs mer

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Inbjudan Nu bjuder Helsingborgs stad, genom enheten för mark och exploatering, in exploatörer att göra en intresseanmälan för tilldelning

Läs mer

Godkännande av markanvisningsavtal gällande del av fastigheterna Tälje 3:1 och Pråmen 1 i Norrtälje Hamn

Godkännande av markanvisningsavtal gällande del av fastigheterna Tälje 3:1 och Pråmen 1 i Norrtälje Hamn TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Matilda Johansson, Exploateringsingenjör Telefon: 0176-716 34 E-post: matilda.johansson2@norrtalje.se Dnr: 2016-0969 Till Kommunfullmäktige Godkännande av markanvisningsavtal

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge 2016-02-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/713-251 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN

MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR BOSTÄDER OCH UTÅTRIKTADE VERKSAMHETER INOM BRÄDHOLMEN ETAPP 1 - INRE HAMNEN Oskarshamns kommun bjuder härmed in till lämnandet av anbud på mark för bostadsbebyggelse och verksamheter

Läs mer

Tävlingsinstruktioner

Tävlingsinstruktioner Exploateringskontoret Sida 1 (5) 2015-12-17 Tävlingsinstruktioner Inledning I ansökan skickas ett till tre referensprojekt in enligt anvisningarna i detta dokument. Referensprojekten utvärderas och poängsätts

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

Riktlinjer för kommunal markanvisning i Oxelösunds kommun

Riktlinjer för kommunal markanvisning i Oxelösunds kommun markanvisning i Oxelösunds (framtagen enligt SFS 2014:899) Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinjer Kommunstyrelsen Dokumentansvarig Förvaring Dnr Mark- och exploateringsstrateg KS.2015.134

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Inger Elonsson 2003-04-19 Tfn 508 275 72 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för del av fastigheten Burmanstorp 1 i stadsdelen Farsta

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK KF 2015-01-29 6 Blad 1(6) RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING OCH FÖRSÄLJNING AV KOMMUNENS MARK Med markanvisning avses en överenskommelse mellan kommunen och en byggherre som ger byggherren ensamrätt att under

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Stadshagen Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 6 Sida 1 av 5 2017-08-30 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text.

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. www.kristianstad.se/markanvisning Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. 1 Innehåll Markanvisning Lingenäs bostadsområde...

Läs mer

Björskogsgatan Markanvisning för bostäder

Björskogsgatan Markanvisning för bostäder Datum 2015-05-21 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Björskogsgatan Markanvisning för bostäder VÄSTERÅS STAD 2 (9) Inbjudan På uppdrag av Fastighetsnämnden bjuder

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

Planuppdrag för Norra Tyresö Centrum, etapp 2 - vårdcentral, bostäder, förskola samt kultur- och kunskapscenter

Planuppdrag för Norra Tyresö Centrum, etapp 2 - vårdcentral, bostäder, förskola samt kultur- och kunskapscenter START-PM Tyresö kommun 2015-04-10 1 (3) Sara Kopparberg Stadsbyggnadschef Diarienummer 2015KSM0290 Miljö- och samhällsbyggnadsutskottet Planuppdrag för Norra Tyresö Centrum, etapp 2 - vårdcentral, bostäder,

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby Missiv 1(2) Kommunstyrelsens förvaltning Datum Diarienummer 2016-10-20 KS/2015:236 Handläggare Hanna Hammarlund Tfn 0142-851 34 Kommunstyrelsen Försäljning av kvarteret Bålet inom Svartå strand i Mjölby

Läs mer