Björskogsgatan Markanvisning för bostäder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Björskogsgatan Markanvisning för bostäder"

Transkript

1 Datum Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset Västerås Björskogsgatan Markanvisning för bostäder

2 VÄSTERÅS STAD 2 (9) Inbjudan På uppdrag av Fastighetsnämnden bjuder Västerås Stad in till markanvisning för bostadsbebyggelse på Björskogsgatan, Malmaberg. Marknadens aktörer inbjuds att inkomma med förslag på bostadsbebyggelse och tänkbar exploatering, samt anbud. Markanvisningen avser jämförelseförfarande. Ert förslag med handlingar och anbud ska vara Västerås Stads Fastighetskontor tillhanda senast Markanvisningens innehåll och syfte I detta program anges: Beskrivning av området Förutsättningar, som förslagen ska uppfylla. Utvärderingskriterier Villkor för överlåtelse/upplåtelse och genomförande. Programmet innehåller även viss praktisk information gällande underlag och om hur, samt i vilken form förslaget bör inlämnas. Syftet med förfrågan om markanvisning är att få in intressanta förslag för fortsatt bostadsplanering. Markanvisningsförfrågan görs på uppdrag av fastighetsnämnden som vidare fattar beslut om att teckna markanvisningsavtal med byggherre. Utvärdering och bedömning av inlämnade förslag genomförs av tjänstemän inom fastighetskontoret och stadsbyggnadsförvaltningen. Efter att anbudstiden har gått ut kommer Västerås stad att utvärdera de anbud som kommit in. Slutligen beslutar fastighetsnämnden vilken byggherre som får markanvisning. Staden förbehåller sig fri prövningsrätt och har även rätt att förkasta samtliga anbud utan ersättningsskyldighet. Endast de förslag som uppfyller samtliga förutsättningar kommer att jämföras avseende anbud. Anbud som inte uppfyller Stadens krav och förutsättningar kommer inte att beaktas. Beskrivning av området Läge Markanvisningsområdet Markanvisningsområdet ligger inom stadsdelen Malmaberg. Malmaberg ligger ca fyra kilometer från Västerås centrum, med närhet till bland annat Centrallassarettet. Markanvisningsområdet omfattar del av fastigheten Västerås 3:12 och del av fastigheten Fortstmästaren 1. På Västerås 3:12 har tidigare funnits arbetsbodar, vilka förvaltades av Fastighetskontoret, Västerås Stad. Bodarna revs hösten Ingen befintlig bebyggelse finns inom markanvisningsområdet.

3 VÄSTERÅS STAD 3 (9) Intilliggande bebyggelse Stadsdelen Malmaberg utgörs till största delen av bostadsbebyggelse. Det finns en stor variation gällande den befintliga bebyggelsen inom stadsdelen. Flera tidsepoker finns representerade samt många olika hustyper och olika upplåtelseformer. Inom den närmsta bebyggelsen är upplåtelseformerna jämnt fördelade mellan hyresrätt och bostadsrätt, men inom hela stadsdelen Malmaberg är det större andel bostadsrätter. Fördelningen av upplåtelseformer för bostäder inom hela stadsdelen är 35 % hyresrätter, 51% bostadsrätter samt 14% äganderätt. Förutsättningar för markanvisningen Grundkriterier för markanvisning Förutsättningarna för markanvisningen är kriterier som ska uppfyllas. För att erhålla markanvisning måste byggherrar uppfylla vissa grundkriterier. Om byggherren inte är känd sedan tidigare ska följande kunna redovisas: Företagets eller föreningens organisation och historik samt projektorganisation Kontaktpersoner och firmatecknare Ekonomisk status/finansiering Affärsidé (byggande, fastighetsutveckling, förvaltning) Referensobjekt- genomförda och pågående Staden bedömer om företaget har den kompetens och stabilitet som krävs för att kunna genomföra projektet. Anbud ska lämnas enligt anvisningar i detta program samt inom anbudstiden. Upplåtelseform Sociala bostäder Lägenheterna som uppförs inom markanvisningsområdet får upplåtas med valfri upplåtelseform. Hyresrätter I det fall hyresrätter uppförs ska Staden ges möjlighet att hyra det antal lägenheter som motsvarar 5% av lägenheterna i detta bostadsprojekt. Lägenheterna avses hyras för sociala ändamål, dessa lägenheter ska vara fullt tillgängliga. När projektet har kommit så långt att en hyra och övriga villkor för uthyrningen kan presenteras för Staden, ska Staden ges möjlighet att acceptera eller förkasta erbjudandet. Först när Staden accepterat erbjudandet har Staden förbundit sig att hyra lägenheterna. Bostadsrätter och ägarlägenheter I det fall bostadsrätter eller ägarlägenheter uppförs ska Staden ges möjlighet att köpa det antal lägenheter som motsvarar 5% av lägenheterna i detta bostadsprojekt. Lägenheterna avses nyttjas för sociala ändamål, dessa lägenheter ska vara fullt tillgängliga.

4 VÄSTERÅS STAD 4 (9) När projektet har kommit så långt att en köpeskilling och övriga villkor kan presenteras för Staden, ska Staden ges möjlighet att acceptera eller förkasta erbjudandet. Först när Staden accepterat erbjudandet har Staden förbundit sig att köpa lägenheterna. Samverkansavtal Den byggherre som erhåller markanvisning för bostäder i form av hyresrätter ska ha eller sluta samverkansavtal med Västerås stad angående tilldelning av lägenheter för det kommunala bostadssociala behovet. Mer information om Samverkansavtal finns i bilaga 5 och 6. Angöring och trafik Angöring till markanvisningsområdet ska ske från Svarvargatan. Staden har för avsikt att Svarvargatan ska förlängas och öppnas mot Björskogsgatan. Detta ska bekostas av Staden och belastar inte Byggherren. Befintligt gång- och cykelstråk inom markanvisningsområdet behöver inte behållas/får utgå. Vändplan utgår. Parkering Stadens parkeringsriktlinjer ska följas. Gällande parkeringsriktlinjer inom staden är från Inom staden pågår arbete med ett nytt parkeringsprogram och nya parkeringsriktlinjer, vilka finns som remissutgåva. Samtliga dokument är bilagda som underlag till denna markanvisning. Parkering för både bil och cykel ska lösas inom fastigheten. Det innefattar även handikapparkering, vilken måste vara belägen inom 25 meter från bostadsentrén. Parkeringsplatser inom området ska lokaliseras på ett sådant sätt att de inte får dominera stadsbilden. Om markparkering väljs ska parkeringsytan delas upp. Gemensamhetsyta Gemensamhetsyta för lek och samvaro ska ordnas på fastighetsmark. Begränsning av Bebyggelse Höjd på ny bebyggelse får inte vara högre än bebyggelsen på den angränsande fastigheten Dvärgbjörken 1 som har högsta byggnadshöjd 24 meter. Detta med anledning av restriktioner från flyget.

5 VÄSTERÅS STAD 5 (9) Träd i området I det norra hörnet av området, mot grannfastigheten Dvärgbjörken 1 finns en träddunge. I tre av tallarna finns förekomst av lav som tyder på insekter som kan ha skyddsvärde och de tre tallarna ska därför bevaras. Ytterligare inventering planeras under Träden som ska bevaras är markerade på grundkartan (bilaga 2). Bild: Värdefulla tallar i träddunge Buller Byggherren ska förhålla sig till gällande regler avseende bullernivåer för bostadsbebyggelse. Nya bullerriktvärden som gäller från och med 1 juni 2015 får användas. Nedan återfinns en länk till Stadens bullerkartläggning: Solstudier På grund av det begränsade markanvisningsområdet ska solstudier visa att föreslagen husplacering och våningsantal är lämpligt med tanke på -solljus på uteplatsen på gården. -dagsljus i lägenheterna. Utvärderingskriterier för markanvisningen Följande kriterier ligger till grund för bedömningen av förslagen. I ett första steg går utvärderingsgruppen igenom om det inkomna förslaget uppfyller grundkriterierna för markanvisning. I ett andra steg går utvärderingsgruppen igenom de förslag som uppfyller grundkriterierna, för att utvärdera om det inkomna förslaget uppfyller förutsättningarna för markanvisning. De förslag som uppfyller grundkriterierna och förutsättningarna för markanvisning utvärderas sedan utifrån inkomna anbud.

6 VÄSTERÅS STAD 6 (9) Anbud Pris för flerbostadshus ska anges i kr/m 2 (ljus) BTA. Det är den uppskattade totala köpeskillingen i inlämnade förslag som utvärderas. Därför ska inlämnade förslag innehålla uppgift om antal BTA. Det markanvisningsavtal som kommer att tecknas med den byggherre som inlämnat vinnande förslag kommer dock att ange kr/m 2 BTA och köpeskilling ska erläggas enligt byggrätt i kommande detaljplan. I det fall två eller flera anbud prismässigt är likvärdiga kommer förslagen bedömas utifrån byggherrens lösningar av övriga förutsättningar. Staden kan inte garantera ett visst antal byggrätter. Byggherren måste därför acceptera en avvikelse utifrån byggrätter från förslag till utfallet i detaljplan. Köpeskillingens fastställande ska baseras på verkligt utfall i detaljplanen utifrån byggrätter(ljus BTA). Priser enligt anbud uppräknas med KPI. Anbud som inkommer anses vara anpassade till augusti månad Uppräkning kommer att ske med KPI. Tomträtt Om området bebyggs med hyresrätter erbjuder staden upplåtelse med tomträtt som alternativ till köp. Tomträttsavtal tecknas då med staden med angivet pris som avgäldsunderlag och med för tidpunkten beslutad avgäldsränta. Idag är avgäldsräntan 3,25%. Sidoavtal till tomträttsavtalet tecknas i vilket avgälden nedsätts med 90% under första året och med 70% under andra året. Detaljplan och utredningar Detaljplan För området gäller två olika detaljplaner. I detaljplan från 1953 pekas området ut som allmän plats (park). I detaljplanen från 2007 är ändamålet för fastigheten Fostmästaren 1 bostäder och förskola. Stadsbyggnadsförvaltningen har fått planuppdrag att upprätta en ny detaljplan. Byggherrens förslag kommer att ligga till grund för upprättande av ny detaljplan. Planarbetet ska ske i samverkan, där byggherren tillsammans med staden aktivt deltar i detaljplanearbetet genom att medverka i projektgruppen. Byggherren är medveten om och accepterar att förslaget kan komma att förändras under planarbetet. Staden initierar och bekostar detaljplanen. Utredningar under detaljplanen Byggherren tar fram och bekostar de eventuella utredningar som kan komma att krävas för projektets genomförande. Kostnaden för utredningar under detaljplanearbetet fördelas enligt nedanstående principer:

7 VÄSTERÅS STAD 7 (9) Staden ansvarar för och bekostar utredningar som är en förutsättning för att utröna markens lämplighet för byggnation samt utredningar som avser allmän platsmark t.ex. miljökonsekvensbeskrivning, trafikutredning, naturinventering, översiktlig geoteknik, arkeologi och markmiljö. Byggherren ansvarar för och bekostar utredningar och underlag som är kopplade till föreslagen husbyggnation och berör kommande kvartersmark t.ex. solstudier, bullerutredning, parkeringsutredning, geoteknik för husbyggnation, dagvattenutredning samt underlagsskisser. Arkeologi Inga kända fornlämningar finns inom området. Geoteknik Jordarterna inom markanvisningsområdet består av morän, lera och berg. Geoteknisk undersökning fordras och bekostas av byggherren. Radonsäker grundläggning förutsätts. Buller Byggherren ska förhålla sig till gällande regler avseende bullernivåer för bostadsbebyggelse. Nedan återfinns en länk till Stadens bullerkartläggning: Villkor för överlåtelse/ upplåtelse och genomförande Markanvisningsavtal Genomförandeavtal Fastighetsbildning Befintliga anläggningar Markanvisningsavtal kommer att upprättas med option att förvärva markområdet alternativt option för framtida tomträttsupplåtelse. För att reglera marköverlåtelse/markupplåtelse och andra genomförandefrågor kommer ett genomförandeavtal att upprättas i samband med detaljplanens framtagande. Fastighetsbildning av exploateringsfastighet och överlåtelse/upplåtelse kommer att ske efter undertecknade av avtal samt att detaljplanen har vunnit laga kraft. Staden ansöker och bekostar avstyckning av en exploateringsfastighet för försäljning/upplåtelse till byggherre. Övrig fastighetsbildning bekostas av byggherren. Markområdet överlåts/upplåts i befintligt skick. Befintligt gång- och cykelstråk inom markanvisningsområdet behöver inte bibehållas. Byggherren ansvarar och bekostar rivning av befintliga anläggningar så som gång- och cykelväg, belysning etc.

8 VÄSTERÅS STAD 8 (9) Gator och grönytor etc. Anslutningsavgifter Staden har för avsikt att Svarvargatan ska förlängas och öppnas mot Björskogsgatan. Detta bekostas av Staden och kommer ej belasta Byggherren. Samtliga anslutningskostnader bekostas av byggherren. Energieffektivt byggande När staden bygger i egen regi sker det enligt stadens definition av lågenergihus, som är beslutad i kommunfullmäktige och uppdateras i takt med teknikutvecklingen. Staden förbereder även ett arbete med att certifiera sin nybyggnation enligt Miljöbyggnad Silver. Stadens önskemål är att byggherren delar denna målsättning. Utbyggnad av området Lån När detaljplanen vunnit laga kraft förutsätts byggherren påbörja byggnation omgående. Staden tar ut skälig ränta utifrån markvärdet från det att detaljplanen vunnit laga kraft. Staden bidrar inte med några lån. Underlag och Bilagor Som underlag till detta program finns följande material: 1. Grundkarta med markanvisningsområde i dwg-format, skala 1:1 000 (koordinatsystem Sweref 99; version Autodesk 2011 OBS får ej förändras) 2. Grundkarta med markanvisningsområde i pdf-format, A3 skala 1: Västerås stads parkeringsriktlinjer, gällande riktlinjer från Remissutgåva av nytt parkeringsprogram och nya parkeringsriktlinjer för Västerås Stad 5. Information om Samverkansavtal 6. Information om Samverkansavtal Redovisning av förslag För identifiering ska alla handlingar vara märkta med företagets firma. Material att lämna in Illustrationsplan i skala 1:500 (dwg- och pdf-format) samt komplettera med övriga handlingar (i pdf-format och papper i A3) som ni finner lämpliga för beskrivning av ert förslag. För en rättvis bedömning behöver ni lämna in följande material: Situationsplan Förslag på ny bebyggelse; hustyper, volymer. Förslagsvis genom enkla skisser och volymer, gärna i gråskala och volymer illustrerade enbart med vita klossar. Då utvärdering inte görs av gestaltning av byggnaderna söker vi inte detaljerade illustrationer med fasadmaterial etc.

9 VÄSTERÅS STAD 9 (9) Utformning och placering av gemensamhetsyta för lek och samvaro Parkeringslösningar Solstudier som visar byggnationens lämplighet på platsen I förslaget ska även redovisas: o Antal m 2 BTA o Antal lägenheter o Lägenhetstorlekar o Antal parkeringsplatser o Pris i kr/ljus BTA o Upplåtelseform Tidplan Ert förslag med handlingar och anbud ska vara Västerås Stads Fastighetskontor tillhanda senast klockan 16:00. Efter anbudstidens slut sker en intern utvärdering av inlämnade förslag. Markanvisningsbeslut i Fastighetsnämnden 15 oktober Asikten är att påbörj Avsikten är att påbörja detaljplanearbetet under hösten Kontakt och frågor Länkar till de handlingar som utgör underlag för markanvisningen finns på Västerås stads webb, Alla kontakter och frågor som berör markanvisningen ställs skriftligen via Västerås stads webb. Inkomna frågor av allmänt intresse samt Stadens svar kommer att publiceras på Varje byggherre som deltar i markanvisningen ska hålla sig uppdaterad med information som uppdateras på hemsidan. Inlämning Förslagshandlingarna ska vara Västerås Stads Fastighetskontor tillhanda senast: Fredagen den 4 september 2015 klockan 16:00. Alla kuvert och mail ska märkas Markanvisning Björskogsgatan. Postadress: Västerås Stad Stadshusentrén Fastighetskontoret VÄSTERÅS fastighetskontoret@vasteras.se

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

Skiljebo Markanvisning för bostäder

Skiljebo Markanvisning för bostäder Datum 2017-06-29 Västerås Stad Teknik- och Fastighetsförvaltningen Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Skiljebo Markanvisning för bostäder VÄSTERÅS STAD 2 (10) Inbjudan På uppdrag av Fastighetsnämnden

Läs mer

Stenåldern 3 på Bjurhovda

Stenåldern 3 på Bjurhovda Datum 1 (4) Stenåldern 3 på Bjurhovda Markanvisning Intresseanmälan Västerås Stad söker en byggaktör för nybyggnation av radhus eller likvärdig småskalig bebyggelse på fastigheten Stenåldern 3 på Bjurhovda.

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun

Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning inom Ljura 1:1 (Ljurafältet) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande

Läs mer

1 (6) Datum Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset Västerås MARKANVISNING. Stomnätet, Västra Skälby

1 (6) Datum Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset Västerås   MARKANVISNING. Stomnätet, Västra Skälby 1 (6) Datum 2016 05 20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se MARKANVISNING Stomnätet, Västra Skälby VÄSTERÅS STAD 2 (6) Inbjudan Västerås stad bjuder in till markanvisning

Läs mer

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee

Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Markanvisning för bostäder på del av Hjältsgård 6:1 i Skee Inbjudan Strömstads kommun inbjuder till inlämnande av anbud avseende förvärv av kvartersmark, av del av fastigheten Hjältsgård 6:1 i Skee, för

Läs mer

Markanvisningspolicy Antagen av kommunfullmäktige xx xx 2016

Markanvisningspolicy Antagen av kommunfullmäktige xx xx 2016 Markanvisningspolicy Antagen av kommunfullmäktige xx xx 2016 Innehållsförteckning Vad är en markanvisning? 3 Markanvisning för bostäder 3 Markanvisning för verksamheter 4 Hur gör jag för att få en markanvisning?

Läs mer

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2014-05-22 Marktilldelning av Rotflyet 1 (Rambodal) i Norrköpings kommun Inbjudan till markanvisning för bostadsbebyggelse genom anbudsförfarande. Denna handling liksom tillhörande delar

Läs mer

Markanvisningspolicy. för bostadsmark

Markanvisningspolicy. för bostadsmark Markanvisningspolicy för bostadsmark INNEHÅLLSFÖRTECKNING Planering för dagens och morgondagens västeråsare 3 Vad innebär markanvisning? 4 Hur gör jag för att få en markanvisning? 5 Ansökan om markanvisning

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning Riktlinjer för markanvisning Beslutade av kommunfullmäktige 2 februari 2017 Innehållsförteckning Vad är en markanvisning? 3 Markanvisning för bostäder 3 Markanvisning för verksamheter 4 Hur gör jag för

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum

Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Hanna Andersson 08-508 264 57 hanna.e.andersson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder invid Kärrtorpsvägen i Kärrtorps centrum Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

Markanvisningstävling. Älvdansen

Markanvisningstävling. Älvdansen Markanvisningstävling Älvdansen 2 (10) Inbjudan Enköpings kommun bjuder in till markanvisning för bostadsbebyggelse inom Älvdansen. Marknadens aktörer är välkomna att skicka in anbud och intresseanmälan

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista.

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Lars Svensson Avdelningen för projektutveckling 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Exploateringskontoret bjuder härmed in till att

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo 2015-05-06 Tjänsteskrivelse Dnr VM 15/25 Dnr TN-2015-00290-251 Kontor Samhällsbyggnadskontoret Handläggare Martin Ivarsson martin.ivarsson@sodertalje.se Tekniska nämnden Optionsavtal för bostadsbebyggelse

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

Småkvarter, Sundsstrand

Småkvarter, Sundsstrand Småkvarter, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för fyra småkvarter i Sundsstrand. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga ett antal småkvarter inom det nya bostadsområdet

Läs mer

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering

Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Markanvisning Råå, Fregatten Helsingborgs stad, mark- och exploatering Inbjudan Nu bjuder Helsingborgs stad, genom enheten för mark och exploatering, in exploatörer att göra en intresseanmälan för tilldelning

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Innehåll Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal 3 Markanvisning generellt 5 Markanvisning vid

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

TIDIG MARKRESVERVATION

TIDIG MARKRESVERVATION 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och SSM Fastigheter AB (org.nr. 556947-1203), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 6 nedan träffats

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter inom kvarteret Sigridstorp, Eskilsminne. Vi ställer oss

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Ödåkra. Vi ställer oss även positiva till att exempelvis

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Markanvisning Tängsta

Markanvisning Tängsta Markanvisning Tängsta Inbjudan till att delta om tilldelning av markanvisning för bostäder på Tängsta 1:1, Stigtomta Nyköpings kommun inbjuder härmed till att delta om tilldelning av markanvisning för

Läs mer

Exploateringsavdelningen Rolf Lundholm Telefon E-post:

Exploateringsavdelningen Rolf Lundholm Telefon E-post: Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-12-14 Diarienummer 1867/10 Exploateringsavdelningen Rolf Lundholm Telefon 031-368 12 01 E-post: rolf.lundholm@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och tomträttsavtal

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov DNR E2013-513-01611 Anna Savås 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås

Genomförandeavtal och köpekontrakt med Robert Dicksons stiftelse avseende del av detaljplan för bostäder vid Flatås Park inom stadsdelen Flatås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-08-31 Diarienummer 0651/05 Exploateringsavdelningen Emma Eliasson Telefon 031-368 10 70 E-post: emma.eliasson@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal och köpekontrakt

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning SENIORBOENDE Handlingar ska vara Nynäshamns kommun tillhanda senast 2019-06-24 klockan 17.00 Inbjudan Ni inbjuds härmed till att delta i en av Nynäshamns kommun utlysta markanvisningstävling för ett seniorboende

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt Dnr Sida 1 (7) 2015-12-15 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Läs mer

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1

Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge 60:1 2018-09-25 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/828-251 Projekt 9436 Kommunstyrelsen Avtal om tidig markreservation för uppförande av bostäder och handel inom Sarvträsk, Orminge För del av fastigheten Orminge

Läs mer

Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg

Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg Objektbeskrivning - Försäljning av fastigheten Bo 1:1070 Verksamhetsområde Prästkragens väg 2019-05-03 Daniel Jakobsson Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Förutsättningar... 4 3 Anbudsprocessen...

Läs mer

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1

Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 2016-08-18 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/328 Kommunstyrelsen Markanvisning av fastigheten Orminge 45:1, Nybackakvarteret, anbudsområde 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås fatta följande beslut.

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved.

Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Katarina Johansson 08-508 264 20 Katarina.i.johansson@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Snösätra i Rågsved. Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet

Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Markanvisning Fixfabriken kvarter 5 Fastighetskontoret Illustration: Okidoki Arkitekter Inbjudan Markanvisningstävling Kvarter 5, Fixfabriksområdet Den 19 september 2019 öppnar markanvisningstävlingen

Läs mer

Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider

Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider Teknik- och fastighetsförvaltningen 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Lundin, Isabelle 021-391277 isabelle.lundin@vasteras.se Innehållsförteckning

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika.

MARKANVISNINGSAVTAL. Området utgör stadsutvecklingsprojektet del av kvarteret Orren i centrala Ludvika. Mellan Ludvika kommun, genom samhällsbyggnadsnämnden, ( Kommunen ), och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), ( Bolaget ), har nedan träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Nedan benämnt Markanvisningsavtalet

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Solhem 16:1 invid Antons Backe i Solhem till Byggnads AB Abacus.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Solhem 16:1 invid Antons Backe i Solhem till Byggnads AB Abacus. Anna Savås Ytterstad Telefon: 08-508 265 27 anna.savas@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-06-12 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Solhem 16:1 invid Antons Backe i Solhem

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Hässelby Strand till JM AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Hässelby Strand till JM AB Dnr Sida 1 (8) 2016-08-19 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-09-22 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Hässelby Strand till

Läs mer

Riktlinje Markanvisning

Riktlinje Markanvisning Kommunfullmäktige Ärendenr: KS 2018/206 Fastställd: KF 2018-11-26 Reviderad: - FÖRFATTNINGSSAMLING Riktlinje Markanvisning 2/7 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Vad är en markanvisning?...

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT

MARKANVISNINGSAVTAL KONCEPT 1 (6) Mellan Oskarshamns kommun genom dess kommunfullmäktige, nedan kallad Kommunen, och [Företagsnamn] (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 9 nedan träffats

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Sida 1 (6) 2016-06-15 Handläggare Johan Rapping 08-508 266 98 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen

Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Jonas Norberg 08-508 264 81 jonas.n.norberg@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Måbärsstigen Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse inom del

Läs mer

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:17 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-11-27 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge

Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge 2016-02-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/713-251 Kommunstyrelsen Markanvisning genom anbudstävling i stadsbyggnadsprojektet Nybackakvarteret, Orminge Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING

MARKANVISNINGSAVTAL MARKANVISNING 1 (5) Mellan Stockholms kommun genom dess exploateringsnämnd, nedan kallad Staden, och Bolaget AB (org.nr. [xxxxxx-xxxx]), nedan kallat Bolaget, har under förutsättning som anges i 8 nedan träffats följande

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter vid Mariehällsvägen, inom Mariastaden. Vi ställer oss även

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning Riktlinjer för markanvisning Antagen av kommunfullmäktige 2019-05-23, 81 Innehållsförteckning Bakgrund och syfte... 3 Markanvisning i olika skeden... 3 Allmänna villkor för markanvisning i tidiga skeden...

Läs mer

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand

Markanvisningsprogram. Lövudden. Härnösand Markanvisningsprogram Lövudden Härnösand Lövudden På Lövudden, Strandängsvägen, i Härnösand finns ett bostadsområde i en attraktiv miljö, nära hav, stad och natur till salu. Härnösands kommun bjuder in

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING TRYGGHETSBOENDE KV. SOLNEDGÅNGEN och KV. SKYMNINGEN, Hovshaga centrum VÄXJÖ KOMMUN 1 2 Innehåll INBJUDAN... 4 Tävlingsprocessen... 4 OM HOVSHAGA CENTRUM... 5 KVARTER

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN

MARKANVISNINGSAVTAL MÄSSAN DETTA ÄR ETT UTKAST TILL MARKANVISNINGSAVTAL. FÖRÄNDRINGAR KAN KOMMA ATT SKE DÅ DET FAKTISKA AVTALET TAS FRAM MELLAN KOMMUNEN OCH BOLAGET. 1 Parter Sollentuna kommun (org.nr. 212000-0134), nedan kallad

Läs mer

"Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling"

Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling Dnr. 0958/12 Markanvisningsutlysning September 2013 "Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling" Bostäder i Stora Höga/Getskär, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning 1.

Läs mer

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK 2011-03-08 PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK för grupphus/flerbostadshus i Lugnvik - Brittsbo och Torvalla - Ängsmon Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. En ny arena ska byggas

Läs mer

Inbjudan anbudsförfarande

Inbjudan anbudsförfarande Inbjudan anbudsförfarande - Hälsinggårdsskolan Inbjudan Falun kommun inbjuder härmed till ett anbudsförfarande för att förvärva och uppföra bostäder inom det som tidigare var Hälsinggårdsskolan i Falun.

Läs mer

Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av fastigheten Västerås 2:70, vid Käringbacken i Västerås

Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av fastigheten Västerås 2:70, vid Käringbacken i Västerås Teknik- och fastighetsförvaltningen Sofia Uppsäll Epost: sofia.uppsall@vasteras.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-04-12 Fastighetsnämnden 1 (5) Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2014-03-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun.

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1 Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. 1(10) Inbjudan till markanvisningstävling för byggrätter på Sädgåsen

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markanvisningar och hur byggherrar som vill delta i markanvisningar ska göra i sin kontakt med Eslövs kommun. Avser endast försäljning

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder invid Drömsögatan i Akalla

Markanvisningstävling för bostäder invid Drömsögatan i Akalla Karl Gylje Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder invid Drömsögatan i Akalla Exploateringskontoret bjuder in till lämnande av

Läs mer

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text.

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. www.kristianstad.se/markanvisning Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. 1 Innehåll Markanvisning Lingenäs bostadsområde...

Läs mer

INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40

INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40 INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40 Luleå kommun avser att sälja delar av fastigheten Notviken 4:40 i anslutning till Hyvelgränd och Stickvägen. Syftet är att bygga prisvärda bostadsrätter för

Läs mer

Markanvisning för bostäder och skola inom fastigheten Reykjavik 1 i Kista till Kommanditbolaget Reykjavik 1

Markanvisning för bostäder och skola inom fastigheten Reykjavik 1 i Kista till Kommanditbolaget Reykjavik 1 Dnr Sida 1 (8) 2019-04-29 Handläggare Kristian Ekbom 08-508 266 19 Till Exploateringsnämnden 2019-05-23 Markanvisning för bostäder och skola inom fastigheten Reykjavik 1 i Kista till Kommanditbolaget Reykjavik

Läs mer

Stockholm stads markanvisningspolicy Mex-dagarna november 2013 2013-11-13

Stockholm stads markanvisningspolicy Mex-dagarna november 2013 2013-11-13 Stockholm stads markanvisningspolicy Mex-dagarna november 2013 Varför markanvisningspolicy? Kommunens vilja med sitt markinnehav. Transparenta, klara och entydiga regler för markanvisningar. Bidrar till

Läs mer

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl.

Bostäder och förskola på Kvarnhöjden, Kyrkeby 4:1 m.fl. Samrådshandling 2013-04-19 Rev: Dnr: 0072/06 Plannummer: Mark och Exploateringsenheten Andreas Wingfors Telefon: 0303-73 26 65 Mail: andreas.wingfors@stenungsund.se DETALJPLAN för Bostäder och förskola

Läs mer

Markanvisning - grupphusbebyggelse. Persiljan 3 i Höörs kommun

Markanvisning - grupphusbebyggelse. Persiljan 3 i Höörs kommun Markanvisning - grupphusbebyggelse Persiljan 3 i Höörs kommun Inledning Detta program vänder sig till dig som vill bygga flerbostadshus och förvärva en av kommunens fastigheter på vårt nya utbyggnadsområde

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Sida 1/10 Beslutad av: Kommunfullmäktige, 2018-03-06 Ansvarig förvaltning: Samhällsbyggnadskontoret, Kommunstyrelsens förvaltning Kontakt: Kungsbacka

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET

FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET FASTIGHETSKONTORET EXPLOATERINGSKONTORET 2010-05-20 Kontaktperson fastighetskontoret Peter Dahlberg Utvecklingsavdelningen Telefon: 08-508 270 23 peter.dahlberg@fsk.stockholm.se Kontaktperson exploateringskontoret

Läs mer

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Entré till det nya bostadsområdet Hällalund Foto: Motala kommun Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Hällalund 2016-01-14

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Detta markanvisningsavtal tecknas för att reglera samarbetet kring en överlåtelse och exploatering av Fastigheten. 2013-11-12 Sida 1 av 5 Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och Einar Mattsson Projekt AB, org nr 556628-1920, nedan kallad Exploatören, har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

Markanvisningstävling för Björnen 4 & Muraren 10

Markanvisningstävling för Björnen 4 & Muraren 10 MARKANVISNING 1(11) Datum 2017-02-16 Markanvisningstävling för Björnen 4 & Muraren 10 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar...

Läs mer

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund Fastighetskontoret Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan Bakgrund Området Södra Viktoriagatan ligger i Vasastaden, i en mycket central del av Göteborg. Det är en blandad stadsdel med nära

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun.

Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell fastighet på Norra Stationsområdet, Stockholm kommun. Jörgen Palm Stora Projekt Telefon: 08-508 263 04 jorgen.palm@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-08-26 Överenskommelse om exploatering med NCC Property Development avseende uppförande av kommersiell

Läs mer