Åretsdag med Årsmöte, middag och underhållning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Åretsdag med Årsmöte, middag och underhållning"

Transkript

1 Åretsdag med Årsmöte, middag och underhållning, Årsmöteshandlingar lördag den 14:e oktober 2017 Vårdförbundet avdelning Gävleborg

2 Föredragningslista Sammanträde: Årsmöte Vårdförbundet Gävleborg Tid: lördag den 14:e oktober 2017 Plats: Clarion hotell Winn, N Slottsgatan 6, Gävle 1 Mötet öppnas 2 Prövning att mötet kallats i behörig ordning 3 Val av mötespresidium a) mötesordförande b) mötessekreterare, två stycken 4 Val av två personer att jämte ordföranden justera mötesprotokoll 5 Val av två personer som rösträknare 6 Godkännande av föredragningslistan och mötesordningen 7 Inkomna motioner 8 Verksamheten, året som gått och året som kommer 9 Fastställande av styrelsearvoden, se bilaga 1 10 Fastställande av antal ledamöter i styrelsen inklusive ordförande och vice ordförande 11 Val av ordförande för kommande mandatperiod, bilaga 2 12 Val av vice ordförande för kommande mandatperiod, bilaga 2 13 Val av styrelseledamöter för kommande mandatperiod, bilaga 2 14 Val av kongressombud, bilaga 3 a) Val av kongressombud för den kommande mandatperioden b) Val av kongressombudsersättare för den kommande mandatperioden samt inträdesordning 15 Fastställande av antal ledamöter i valberedning, bilaga 4 16 Val av valberedare för kommande mandatperiod, bilaga 5 17 Stipendieutdelning 18 Behandling av övriga väckta frågor 19 Avtackning avgående styrelseledamöter 20 Mötet avslutas 2 (14)

3 Årsmöte 2017 Bilaga 1 Förslag till årsmötet 2017, arvoden Årsmötet 2017 behöver fatta beslut hur arvode ska fördelas inom styrelsen. Detta handlar om icke kongressbeslutad arvodering. Beloppet som kan fördelas är maximalt 1,5 prisbasbelopp. Prisbasbeloppet för 2017 är kr. Styrelsens förslag till fördelning av arvode för 2018 Ordförande Vice ordförande Styrelseledamot 35% av 1,5 prisbasbelopp 12% av 1,5 prisbasbelopp 7,5% av 1,5 prisbasbelopp 3 (14)

4 Årsmöte 2017 Bilaga 2 Valberedningens förslag till styrelse kommande mandatperiod Valberedningens förslag Ordförande: Anna Bergström Ytterligare nominerade Ordförande: Annette Sköld - återtagit nominering Vice ordförande: Ritva Fridell Vice ordförande: Annette Sköld Ledamot: Lilian Hultin Susanne Falk Frida Sund Suzanne Jansson Annette Sköld Karin Molin Christina Norling Ledamot: Monika Nilsson - återtagit nominering Annika Hemlin - återtagit nominering Maria Blom - återtagit nominering 4 (14)

5 Jag är Anna Bergström, legitimerad sjuksköterska med min tjänst på AVA Gävle sjukhus. Jag har idag förtroendet som avdelningsordförande för Vårdförbundet Gävleborg. Jag har efter noga övervägande tackat ja till nominering, för samma post nästkommande mandatperiod. Jag är en person som gillar att leda, är driftig och öppen för förnyelse samt har mycket idéer. Jag är också bra på att se helheten och vad olika agerande kan få för konsekvenser vilket är bra i många situationer i det fackliga arbetet. Jag brinner för den enskilda medlemmen och dennes rättigheter, jag tycker om att kunna göra skillnad till det bättre för personen framför mig. Om fem år tror jag att Vårdförbundet fortfarande kommer att driva många av de frågor som vi gör idag, allt från villkorsfrågor till yrkesfrågor. Vi kommer fortsatt ha arbetsmiljö och löneutveckling som prioriterade områden, förutsättningar har säker förbättrats något men troligen inte tillräckligt. Jag önskade att jag kunde säga att det inte var så men tyvärr tar förändringen av dessa områden tid, mycket tid samt kraft och uthållighet. Vårdförbundet kommer att ha samma eller kanske ännu mer behov av engagemang för att diva dessa frågor i rätt riktning. Vi får aldrig glömma att det är vi tillsammans som gör skillnad inte du eller jag. Lite mer om vem jag är, jag fick i uppdrag då jag nyligen gick en personligutvecklingskurs att ta reda på hur tio personer ur min bekantskapskrets skulle beskriva mig med sex ord. Jag valde att fråga både fackligakollegor, min motpart arbetsgivare samt vänner i min privata omgivning och jag blev förvånad över hur lika alla uppfattade mig. Samtidigt så borde det då också finnas en trovärdighet i det? De sex ord som starkast genomsyrade beskrivningarna var: o Konstruktiv Ofta en positiv ingång i frågor och vill finna lösningar på ett engagerat sätt. o Engagerad - Viljan att sätta sig in i det svåra. o Ostrukturerad i det praktiska - Vägs dock upp av god initiativförmåga och lösningsfokusering. o Diplomatisk - Tar in åsikter från omgivningen och har viljan att höra vad andra säger. o Prestigelös Hög integritet och håller fast vid ståndpunkter och ifrågasätter så länge det behövs men kan lika gärna erkänna när någon annan har rätt. o Vältalig Har lätt att uttrycker sig så andra vill lyssna och gör det gärna om möjlighet ges. Jag är mycket glad att personer i min omgivning uppfattar mig så här och att det är egenskaper som jag har, själv skulle jag se dessa som goda egenskaper hos en avdelningsordförande? Så med det sagt säger jag här med att jag gärna leder och driver Vårdförbundet avdelning Gävleborgs arbete under kommande mandat period, självklart tillsammans med en engagerad och drivande styrelse och anställda. Om du som medlem har frågor är du välkommen att kontakta mig på telefon alternativt via mail anna.bergstrom@vardforbundet.se 5 (14)

6 Jag heter Ritva Fridell och är sedan 2 år styrelseledamot i Vårdförbundet avdelning Gävleborg. Jag är legitimerad Biomedicinsk analytiker och har min tjänst på Laboratoriemedicin Mikrobiologen Gävle sjukhus. Mitt fackliga intresse har jag haft hela mitt liv men det är de senaste 9 åren som jag arbetat mer aktivt med uppgiften, först som förtroendevald på min arbetsplats och sedan som styrelseledamot i Vårdförbundet avd Gävleborg. När jag blev tillfrågad om att bli nominerad till uppdraget som vice ordförande funderade jag länge om jag skulle acceptera nomineringen och efter diskussion med några av mina kollegor insåg jag att uppdraget skulle passa mig. De frågor som jag brinner för är bland annat professionernas utveckling med tydliga karriärvägar, tex specialistjänster och då även för biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor. Lönefrågan är också väldigt viktig och den är starkt sammankopplad med hälsosamma arbetstider. En annan fråga som jag brinner för är utbildningen av förtroendevalda, det är viktigt att de förtroendevalda får en bra grund för uppdraget. Den viktigaste utmaningen jag ser under kommande mandatperiod övertyga arbetsgivaren om värdet av våra professioner, vi måste höja vår livslön. Det skulle vara en utmaning att jobba parallellt med arbetstiderna och lönefrågan. Som person är jag strukturerad, jag tycker om ordning och reda. Jag är rak och tydlig med vad jag vill ha sagt och lyssnar även på omgivningen. Jag är lugn och saklig och har en pedagogisk förmåga som gör att folk lyssnar på vad jag har att säga. Jag tror att uppdraget som vice ordförande skulle passa mig och jag tror att jag skulle komplettera en avdelningsstyrelse med mina egenskaper. Om du som medlem har frågor, kan du kontakta mig här ritva.fridell@vardforbundet.se +46(0) (14)

7 Presentation av Annette Sköld nominerad Jag vill gärna fortsätta med att jobba vidare att driva Vårdförbundets politik framåt. Jag gillar att påverka och hjälpa medlemmar som behöver Vårdförbundets hjälp. Jag brinner för att medlemmar ska få hälsosamma arbetstider och en bra arbetsmiljö. Jag vill att vi ska bli fler medlemmar och förtroendevalda. Så att vi alla tillsammans kan kämpa för att få en bra arbetsmiljö och att vi värderas och får den lön vi är värda. Bra villkor innebär att personalen stannar kvar på arbetsplatserna. Den viktigaste utmaningen framöver tror jag blir att behålla personal, få dem som stannar att kämpa tillsammans med oss. Ju fler vi blir desto starkare blir vi. En annan viktig utmaning är att rekrytera nya förtroendevalda, samt att de som redan är förtroendevald orkar ha sitt uppdrag kvar. Vi alla tillsammans måste hjälpas åt för att få bra villkor. Sen 1 ½ år tillbaka är jag tjänstledig från min tjänst i Gävle på anestesikliniken som anestesi sjuksköterska. Jag arbetar f n 100 % med fackligt arbete och trivs väldigt bra. Jag har arbetat hos regionen sen 1975, inom mestadels akutkirurgi, akuten, uppvakning, intensivvård och anestesin. Jag kommer från Hälsingland men bor sedan 1984 i Gävle med min sambo. Barnen är utflugna sen länge. Jag heter Susanne Falk och bor i Gävle. Jag är operationssjuksköterska och har min anställning på centraloperation i Gävle där jag arbetat i 25 år. Sedan hösten 2012 har jag varit fackligt förtroendevald på min arbetsplats. Hösten 2016 fick jag frågan om jag var intresserad av att arbeta som förtroendevald med facklig tid 45 %. Detta uppdrag tackade jag ja till och påbörjade uppdraget hösten Uppdraget hos Vårdförbundet har varit intressant och lärorikt. Det har fått mig att bli mer intresserad av att arbeta med Vårdförbundet frågor både ur det politiska fältet och med villkorsfrågorna nära medlemmarna. Jag är nominerad till styrelseledamot. Efter att arbetat på facklig tid några månader, har jag fått mer insikt vad det innebär att vara styrelseledamot och efter ett noga övervägande tackade jag ja till att bli nominerad. 7 (14)

8 De frågor jag brinner för är löner, löneutveckling, arbetsmiljö, patientsäkerhet och hållbart arbetsliv. Jag vill tillsammans med medlemmar och förtroendevalda driva de här frågorna. Den viktigaste utmaningen som jag ser under nästa mandatperiod är löneutvecklingen och arbetsmiljön. Jag vill påverka arbetsgivaren att inse att det är hög tid att få till en löneutveckling inom vården och därmed arbete för jämnställda löner på arbetsmarknaden. Jag vill få arbetsgivaren att förstå att löneutveckling, kompetens, god bemanning och patientsäkerhet hör ihop. Om du som medlem har frågor så kan du skriva till mig eller ringa på telefonnummer Jag är Lilian Hultin, legitimerad sjuksköterska och har en specialistutbildning i Intensivvård/Narkos. Min tjänst har jag på Intensivvårdavdelning Gävle sjukhus. Idag har jag ett förtroendeuppdrag som ledamot i styrelse Gävleborg. Efter noga övervägande har jag tackat ja till nomineringen, för samma post nästkommande mandatperiod. Jag är en person som är öppen för förnyelser och är driftig samt har många idéer. Vill utveckla styrelsen Gävleborg tillsammans med de andra styrelseledamöterna. Tycker om öppenhet och rak kommunikation. Det jag brinner för är att förtroendevalda får en bra utbildning och att medlemmarna ska få en bättre förståelse för vad fackligt arbete är, varför Vårdförbundet behövs. Det som också är viktigt att man har rätt lön för det arbete man gör. Hälsosam arbetsmiljö och arbetstider är något som vi behöver jobba mer för i framtiden. Rätt bemanningskvot är något jag tycker att vi behöver se över i framtiden för att vi ska orka jobba när vi är på arbetsplatsen. Hur har jag utvecklat mig under denna mandatperiod. Jag har gått en pedagogisk ledarutbildning för att kunna hålla i förtroendevalds utbildning. Jobbar med medlemsrekrytering och studentrekrytering som är för mig väldigt simulerande och utvecklande. Tycker om att jobba ihop med förtroendevalda i olika frågor. Lite mer om mig själv. Jag är gift, har tre barn samt fem barnbarn och bor i Gävle. Mitt stora fritidsintresse är hästar och har en egen häst som jag rider dressyr på. Familjen har en viktig roll i mitt liv så därför har jag varit aktiv i föreningslivet och tycker det är stimulerande samt utvecklande att träffa nya människor Om du vill nå mig har jag mail adress Lilian.Hultin@vardforbundet.se Telefon (14)

9 Jag heter Suzanne Jansson och bor i Bergvik utanför Söderhamn. Jag är legitimerad sjuksköterska och jobbar på Bollnäs sjukhus avd 4 med inriktning stroke samt allmän medicin. Styrelseledamot sedan strejken 2008 då jag kom med i styrelsen i en tid som blev väldigt omtumlande, lärorik och intressant. Min inriktning nu är som regionaltskyddsombud (RSO) för våra privata medlemmar där mitt största focus ligger, har idag fackligtid på 40% samt i verksamheten 60%. Vårt län har otroligt många privata arbetsplatser där våra yrkesgrupper finns, det är där som jag lägger mitt största focus. Allas vår utmaning framöver är att vi ska bli fler medlemmar samt behålla de vi har. Viktigt då är att vi alla tar emot studenter/kommande kollegor i våra yrken så att vi tillsammans kan växa. Arbetsmiljön ute på våra arbetsplatser är många gånger så pressad att vi på många ställen ser att man som legitimerad slutar jobba inom yrket, man orkar inte med. En stor utmaning är att få förtroendevalda på många fler arbetsplatser, vi har sett att det är där som vi har störst möjlighet att påverka tillsammans. Mitt uppdrag är då att vara bollplank för den förtroendevalde i dennes arbete. Privat är jag gift, 3 barn mellan 28 och 6 år, samt 1 barnbarn. Är föreningsmänniska och är verksam inom hyresgästföreningen kommunalt samt regionalt, bestående av Uppland, Västmanland samt Gävleborg. Mina kontaktuppgifter är: suzanne.jansson@vardforbundet.se (14)

10 Jag heter Karin Molin och kommer ifrån Bollnäs. Jag arbetar som anestesisjuksköterska på operation Bollnäs Sjukhus som drivs av Aleris. Detta innebär att jag har en privat arbetsgivare vilket innebär ganska stora skillnader i det fackliga uppdraget mot arbetsgivaren än att vara anställd av regionen som jag var tidigare. Jag har ett långt fackligt engagemang inom olika fackliga frågor och har funnits med i styrelsen i 10 år. Jag är nominerad som styrelseledamot i avd Gävleborg. Villkorsfrågor, försäkringar och pensioner är frågor som jag brinner extra för. Utmaningen kommande mandat period handlar mycket om att försöka förbättra vår arbetsmiljö som på många arbetsplatser är mycket ansträngd pga kompetens bristen på sjuksköterskor. Vill ni komma i kontakt med mig maila mig karin.molin@vardforbundet.se Jag heter Christina Norling och är leg sjuksköterska med vidareutbildning inom anestesi samt distriktssköterska. Jag har arbetat hela mitt liv inom sjukvården, mest inom akutsjukvården och ambulanssjukvården men är nu anställd som distriktssköterska inom primärvården på Södertull din hälsocentral. Jag har haft ett uppdrag som ledamot i styrelsen i avdelning Gävleborg sedan Jag är tjänstledig och arbetar 100 % fackligt och har tackat ja till att bli nominerad för en mandatperiod till. Jag trivs bra med mitt fackliga uppdrag och de frågor som jag brinner för är att hjälpa enskilda medlemmar med deras rättigheter för att de skall ha en bra arbetsmiljö samt även att arbeta för att lönerna skall bli mer attraktiva så det blir lättare att rekrytera nya medarbetare. De utmaningar som jag ser under kommande mandatperiod är att fortsätta driva Vårdförbundet framåt samt värva flera medlemmar och förtroendevalda för att tillsammans kunna arbeta för dessa frågor. Privat så är jag gift och har två vuxna barn och bor i Ockelbo. Ett av mina fritidsintressen är hästar och ridning. Om nu vill fråga mig något så kan ni ringa eller maila christina.norling@vardforbundet.se 10 (14)

11 Jag heter Frida Sund och arbetar som sjuksköterska på hjärtavd./hia Hudiksvalls sjukhus sedan examen i januari Jag har varit fackligt intresserad ända sedan studietiden och har nu varit förtroendevald tillsammans med en kollega i snart 2 år. Det har varit intressant och utvecklande, och jag lär mig ständigt nya saker om rollen som facklig representant. När jag tillfrågades om nominering till avdelningsstyrelsen blev jag väldigt hedrad och glad, men jag blev också tvungen att rannsaka mig själv som relativt ny i det fackliga arbetet. Efter lite betänketid landade jag dock i en vilja att ta mig an en ny utmaning och en tro på att mina personliga egenskaper och mitt engagemang skulle komma till god nytta i en styrelse, så nu är jag här! Jag ser det som en av våra viktigaste frågor att skapa karriärvägar med rimlig löneutveckling för våra medlemmar. Det har gjorts mycket bra för nyutexaminerade de senaste åren, och nu gäller det att fortsätta arbeta för att även behålla och utveckla kompetensen i verksamheterna. Det är inte rimligt att så många sjuksköterskor väljer att lämna sina yrken efter bara ett par år! Betalda specialistutbildningar, tydliga lönekriterier och möjlighet till fortlöpande kompetensutveckling är viktiga delar. Arbetsmiljöfrågor engagerar mig, och jag tror även att vi måste våga komma med nya idéer kring våra arbetstider för att lösa bemanningsfrågan. Det är också viktigt för förbundets demokratiska funktion att vi fortsätter rekrytera medlemmar, och att vi finns tillgängliga för dem. Jag tror att jag har blivit nominerad för att jag kan formulera problem och delta i diskussioner på ett diplomatiskt sätt, samtidigt som jag är tydlig med min ståndpunkt. Jag gillar att analysera situationer och arbeta systematiskt för att hitta lösningar, och jag gillar att möta människor. Jag har tidigare erfarenhet av styrelsearbete från föreningslivet, och skulle tycka det vore otroligt roligt och hedrande att ta sig an uppdraget som styrelseledamot i Vårdförbundet Gävleborg. Jag nås på eller frida.sund@gmail.com 11 (14)

12 Årsmöte 2017 Bilaga 3 Valberedningens förslag till kongressombud kommande mandatperiod Valberedningens förslag Kongressombud 6 stycken Anna Bergström Ritva Fridell Frida Sund Lilian Hultin Susanne Falk Susanne Jansson Valberedningens förslag till ersättare kongressombud samt inträdesordning kommande mandatperiod Valberedningens förslag Ersättare kongressombud 5 stycken Annette Sköld Karin Molin Christina Norling Elin Stål Linda Lundström Frisk 12 (14)

13 Årsmöte 2017 Bilaga 4 Förslag till årsmötet 2017, antal ledamöter i valberedningen Årsmötet 2017 behöver fatta beslut om hur många ledamöter valberedningen ska bestå av kommande mandatperiod. Mandatperioden är från årsmötet 2017 till årsmötet 2021, alltså 4 år. Det är möjligt för medlemmar att lämna andra förslag än nedanstående, så länge som förslagen håller sig inom vad stadgan säger. Om flera förslag finns ställs olika förslag mot varandra på årsmötet 19 september. Antal ledamöter i den valberedning som ska väljas på årsmötet 2017 Enligt stadgan ska valberedningen bestå av 4-10 ledamöter. Styrelsen föreslår att antalet ska vara 6. Styrelsen lämnar följande motivering till förslaget: De senaste åren har valberedningen varierat i antal. Några har hoppat av uppdraget och då kan extra årsmöten behöva hållas för att valberedningen ska fungera och uppfylla kravet i stadgan på antal ledamöter. Arbetet i valberedningen är helt ideellt. Med en grupp på 6 personer finns det möjlighet att hantera eventuella avhopp under mandatperioden. En större grupp ledamöter ger en bredare diskussion inför viktiga beslut, flera synpunkter och infallsvinklar kommer fram. Med en större grupp ledamöter blir valberedningen också mindre sårbar och kan sprida kunskap och kompetens på flera individer. Den nuvarande valberedningen tillstyrker förslaget om 6 ledamöter. 13 (14)

14 Årsmöte 2017 Bilaga 5 Nominerade till uppdraget som valberedare Karin Berglund Maria Blom Erica Kaptens Linus Moberg Kristina Nilsson Irene Strandqvist 14 (14)

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar Avdelning Södermanland Söndag 24 september kl.18:00 Pelles Lusthus, Nyköping Förslag till föredragningslista årsmöte 2017 1. Mötets öppnande 2. Prövning att mötet utlysts

Läs mer

Vårdförbundet. Årsmöteshandlingar. Avdelning Södermanland Torsdagen 3 oktober kl Hotell Best Western Statt, Katrineholm

Vårdförbundet. Årsmöteshandlingar. Avdelning Södermanland Torsdagen 3 oktober kl Hotell Best Western Statt, Katrineholm Vårdförbundet Årsmöteshandlingar Avdelning Södermanland Torsdagen 3 oktober kl. 18.00 Hotell Best Western Statt, Katrineholm Förslag till föredragningslista årsmöte 2019 1. Mötets öppnande 2. Prövning

Läs mer

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar Avdelning Södermanland onsdag 3 oktober kl.18.00 Best Western Plaza Hotel, Eskilstuna Förslag till föredragningslista årsmöte 2018 1. Mötets öppnande 2. Prövning att mötet

Läs mer

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Onsdagen den 9 oktober kl

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Onsdagen den 9 oktober kl Årsmöte 2019 Vårdförbundet avdelning Stockholm Onsdagen den 9 oktober kl. 16.30 20.30 på Norra Latin, Drottninggatan 71 B Avprickning kl. 16.30, mingel och buffé kl. 17.00 Mötet pågår mellan kl. 18.00

Läs mer

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar

VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar VÅRDFÖRBUNDET Årsmöteshandlingar Avdelning Södermanland Onsdag 28 september 2016 kl. 18.00 Hedenlunda Slott, Flen Förslag till föredragningslista årsmöte 2016 1 Årsmötets öppnande 2 Årsmötets sammankallande

Läs mer

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet!

Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Delta i valet av förtroendevald En självklar rättighet! Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk process som

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare A. Bergström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare A. Bergström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2019-01-21 1 A. Bergström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 3 4. Goda exempel...

Läs mer

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Torsdagen den 4 oktober kl på Norra Latin, Drottninggatan 71b

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Torsdagen den 4 oktober kl på Norra Latin, Drottninggatan 71b Årsmöte 2018 Vårdförbundet avdelning Stockholm Torsdagen den 4 oktober kl. 17.00 20.30 på Norra Latin, Drottninggatan 71b Avprickning, mingel och buffé kl. 17.00 Mötet pågår mellan kl. 18.00 19.30 Underhållning

Läs mer

Årsmöte Årsmöteshandlingar

Årsmöte Årsmöteshandlingar Årsmöte 2017 - Årsmöteshandlingar Vårdförbundet avdelning Västra Götaland Lördag 14 oktober 2017, Bohusgården Nordens Väg 6 Uddevalla Årsmöte 2017, Vårdförbundet Avdelning Västra Götaland 1 (10) Föredragningslista

Läs mer

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället.

den professionella identiteten och förändra värderingen av yrket i samhället. Redo för framtiden Grattis, snart tar du examen och lämnar livet som student för att arbeta i ditt nya yrke. Du har ett spännande arbetsliv framför dig inom ett fantastiskt yrke som är självständigt, ansvarsfullt

Läs mer

Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn

Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn Välkommen till avdelningsråd December 2018, Ronneby Brunn 2018-12-05 1 Dagens innehåll Vad gör vi här? Nationellt i Vårdförbundet och omvärlden Summering av året 2019 tänk och mötesplan 12.15 LUNCH 13.00

Läs mer

Stadgar antagna vid kongressen 2014

Stadgar antagna vid kongressen 2014 Stadgar antagna vid kongressen 2014 1. Vårdförbundets grundläggande värderingar och ändamål Vårdförbundet är ett yrkesförbund som tillvaratar medlemmarnas fackliga intressen och utvecklingen av professionerna.

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Gävleborg 1 Anna Bergström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Gävleborg 1 Anna Bergström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-04 2016-04-07 Gävleborg 1 Anna Bergström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 5 4.

Läs mer

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015.

Demokratihandboken. Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar. Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. Demokratihandboken Förbundsvalberedning och avdelningsvalberedningar Beslutad av förbundsstyrelsen i april 2015. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inledning... 3 Så ser förbundsstyrelsens och avdelningsstyrelsens

Läs mer

Årsmöte 2018 Årsmöteshandlingar

Årsmöte 2018 Årsmöteshandlingar Årsmöte 2018 Årsmöteshandlingar Vårdförbundet avdelning Västra Götaland Fredag 5 oktober 2018, Scandic Crown, Polhemsplatsen 3, Göteborg Föredragningslista Förslag till beslut 1. Årsmötet öppnas 2. Prövning

Läs mer

Delegeringsordning Vårdförbundet Avdelning Gävleborg

Delegeringsordning Vårdförbundet Avdelning Gävleborg Delegeringsordning Vårdförbundet Avdelning Gävleborg. Delegeringar för Vårdförbundet Avdelning Gävleborg Avdelningens styrelse fastställer delegeringsordning för avdelningens verksamhet. Delegeringsordning

Läs mer

Götene Rune Kjernald

Götene Rune Kjernald Götene 2017-11-09 Rune Kjernald DISPOSITION Dagens och morgondagens SPF Seniorer Vad vill SPF Seniorerna uppnå, lokalt centralt Valberedningens uppdrag? Att vara förtroendevald i en seniorförening Valberedningen

Läs mer

Ledamot i avdelningsstyrelse

Ledamot i avdelningsstyrelse Ledamot i avdelningsstyrelse Inledning Du som är avdelningsstyrelseledamot är en idéburen ledare och demokratiskt vald av medlemmar vid ett årsmöte. Tillsammans med de andra i styrelsen leder, samordnar

Läs mer

Demokratihandbok. Augusti Version 8. Del 4. Medlem. Skillnaden i förhållande till version 7:

Demokratihandbok. Augusti Version 8. Del 4. Medlem. Skillnaden i förhållande till version 7: Demokratihandbok Augusti 2016 - Version 8 Skillnaden i förhållande till version 7: Förbundsstyrelsen har, efter beslut vid mötet 7-9 juni gjort en uppföljning av de lokala årsmötena och som en konsekvens

Läs mer

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter

Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter Punkt 12 Medlemsberättelser Medlemmar i Vårdförbundet 6 personligheter 12. Medlemsberättelser Kongress 2011 1 (7) Lena, Sjuksköterska öppenvård Jobbet är utvecklande men stressigt. Den viktigaste orsaken

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge

Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Uppdragsbeskrivning för avdelning Blekinge Styrelseuppdraget innebär: Styrelsen är avdelningens politiska och verkställande ledning och ansvarar för verksamheten mellan årsmötena och att verksamheten bedrivs

Läs mer

ÅRSMÖTE Årsmöteshandlingar 13 oktober 2016 Vårdförbundet Dalarna

ÅRSMÖTE Årsmöteshandlingar 13 oktober 2016 Vårdförbundet Dalarna ÅRSMÖTE Årsmöteshandlingar 13 oktober 2016 Vårdförbundet Dalarna Sida 1 av 11 Varmt Välkommen på avdelning Dalarnas Årsmöte den 13 oktober 2016! Program/hålltider Klockan 17:00-18:00 Årsmöte 18:00-19:00

Läs mer

DELEGERINGSORDNING. Vårdförbundet Avdelning Gävleborg

DELEGERINGSORDNING. Vårdförbundet Avdelning Gävleborg DELEGERINGSORDNING Vårdförbundet Avdelning Gävleborg Antagen av styrelsen den 15 december 2015 Skapad den Senast ändrad den Författare 2015-11-19 2015-12-17 Vinita Thyberg Förbundsombudsman Delegeringsordning

Läs mer

Protokoll Juriduska föreningen

Protokoll Juriduska föreningen Juriduska föreningen Årsstämma 2013 Juridiska Föreningen Årsstämma 2013 Datum: 6/12 2013 Tid: 16:30 Plats: A210 Kallade: Juridiska föreningens medlemmar. Bilaga Föredragare Formalia 1. Mötets öppnande

Läs mer

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska

Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar till specialistsjuksköterska TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2017-01-04 RS160616 Regionkontoret HR-avdelningen Jennie Tingblad HR-strateg Regionstyrelsens arbetsutskott Utbildningsanställningar för sjuksköterskor som studerar

Läs mer

Val av förtroendevald på arbetsplatsen

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet! Valet av förtroendevald på arbetsplats ska vara en demokratisk process och den/de som ska företräda gruppen

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

Vision Göteborg, Valutskottet

Vision Göteborg, Valutskottet Hej medlem! Till Vision Göteborgs Klubbar F.v.b. till medlemmar inom respektive område Det är återigen dags för nominering av personer till Vision Göteborgs avdelningsstyrelse, även revisorer och ledamöter

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar

Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar ST inom Sveriges Domstolar Så här går det till att välja förtroendevalda till uppdrag inom ST inom Sveriges Domstolar För att tydliggöra hur valen i vår fackliga organisation går till på olika nivåer och

Läs mer

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet

Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet VÅRDFÖRBUNDET Samtal om framtiden mot ny vision för Vårdförbundet Förslag på frågor för dialog med medlemmar Hej förtroendevald! I Vårdförbundet arbetar vi tillsammans för att påverka hur våra yrken, vården

Läs mer

Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns. Verksamhetsinriktning för 2012. kopplat till. kongressens strategier 2011 2014. Budget 2012

Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns. Verksamhetsinriktning för 2012. kopplat till. kongressens strategier 2011 2014. Budget 2012 Vårdförbundet, avdelning Kalmar läns Verksamhetsinriktning för 2012 kopplat till kongressens strategier 2011 2014 Budget 2012 1 Vi väcker en genusdebatt om värderingen av välfärdens kunskapsområden Omvärldsspaning

Läs mer

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet!

Val av förtroendevald på arbetsplatsen Delta i valet av förtroendevald en självklar rättighet! Avdelning Östergötland Sid 1 (6) Val av förtroendevald på arbetsplatsen Möten mellan medlemmar är en viktig del av Vårdförbundets organisation. Som medlem med stort inflytande medverkar du i en demokratisk

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare. 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2014-12-29 2015-01-12 Södermanland 1 Ulla Jordán Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 1 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 4 4.

Läs mer

Demokratihandbok. Version Del 4. Medlem UPPDATERINGSDATUM

Demokratihandbok. Version Del 4. Medlem UPPDATERINGSDATUM Demokratihandbok Version 6.2-2015 Del 4 Medlem 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3. Medlem... 3 3.1 Rätt till medlemskap... 3 3.2 Medlems inträde och tillhörighet... 5 3.3 Medlems rättigheter... 6 3.4 Medlems åtaganden...

Läs mer

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK:s stadga Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK DIK är facket för akademiker som arbetar eller studerar inom kultur, medier och kommunikation. Förbundet driver lön- och arbetsrättsliga frågor

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

Vårdförbundet avdelning Blekinge

Vårdförbundet avdelning Blekinge Vårdförbundet avdelning Blekinge Verksamhetsberättelse 20140101-20140507 Ledning och organisation Avdelningsstyrelse Avdelningsordförande Vice ordförande Styrelseledamot Styrelseledamot Styrelseledamot

Läs mer

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö

Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Handledning för valberedning Bostadsrättsföreningen BRF Nyängen i Vendelsö Valberedningens uppgift Enligt bostadsrättsföreningen stadgar skall årsstämman välja en valberedning med uppgift att förbereda

Läs mer

Grundutbildning för förtroendevalda.

Grundutbildning för förtroendevalda. förtroendevalda. Nyvalda förtroendevalda Styrelseledamöter 3 + 3 + 2 dagar (8 dagar) Antal deltagare: ca 20 Ge kunskap som vägledning i vårt gemensamma uppdrag, utveckla och stärka yrket samt främja den

Läs mer

Guide till medlemsrekrytering

Guide till medlemsrekrytering Guide till medlemsrekrytering Vi är många medlemmar i Vårdförbundet idag, men vi kunde vara fler! Ju fler medlemmar vi är desto större möjlighet har vi att påverka och föra fram våra åsikter kring såväl

Läs mer

Dags för årets viktigaste möte

Dags för årets viktigaste möte DAGS FÖR ÅRSMÖTE 2 Dags för årets viktigaste möte Varje år senast 28 februari ska årets viktigaste möte för klubben hållas på arbetsplatsen. På årsmötet får medlemmarna möjlighet att påverka och besluta

Läs mer

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun

Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun l 2014-04-01 Policy om Ett hållbart arbetsliv Till dig som medarbetare/chef i Falkenbergs kommun Inledning: Du som medarbetare/chef är kommunens viktigaste resurs, tillsammans växer vi för en hållbar framtid!

Läs mer

ENGAGERA DIG FÖRTROENDEVALD I SVERIGES FARMACEUTER SÅ FUNKAR DET

ENGAGERA DIG FÖRTROENDEVALD I SVERIGES FARMACEUTER SÅ FUNKAR DET ENGAGERA DIG FÖRTROENDEVALD I SVERIGES FARMACEUTER SÅ FUNKAR DET VI ÄR EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL Vi är ett förbund för farmaceuterna hela Sveriges läkemedelsexperter. Vi tar plats, ställer krav och skapar

Läs mer

Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården!

Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården! Hög tid för jämställda och hälsosamma villkor i vården! Avtalsrörelse 2019 Det här vill Vårdförbundet med avtalsrörelsen 2019 Vårdförbundet förhandlar just nu om det centrala kollektivavtalet med Sveriges

Läs mer

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN Det här är en policy för dig som arbetar i Höganäs kommun eller som funderar på att söka arbete i Höganäs kommun. Den är en vägledning i vad vi står för och vad vi vill

Läs mer

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje.

Vi är Vision. mål och hjärtefrågor. Förutsättningar för chefs och ledarskap. Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje. Beslut, förbundsmötet 2016 Vi är Vision mål och hjärtefrågor Förutsättningar för chefs och ledarskap Hållbart arbetsliv mer arbetsglädje Löner och villkor Framtidens arbetsliv Fair Union Vi är Vision är

Läs mer

Lönesamtalet. Att tänka på

Lönesamtalet. Att tänka på Lönesamtalet Att tänka på Bakgrund Sedan slutet av 1980-talet är individuell lönesättning Vårdförbundets lönestrategi. Individuell lönesättning och utvecklingssamtal stämmer bättre med vår syn på kunskap

Läs mer

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv

Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Kommunal och Vision tillsammans för ett bättre arbetsliv Annelie Nordström, förbundsordförande Kommunal: Tanken med det här samarbetsavtalet är att vi tillsammans kan nå bättre resultat för våra medlemmar

Läs mer

Kunskapens krona. Förslag till lönepolitiskt program. Motions- och propositionsdialogen

Kunskapens krona. Förslag till lönepolitiskt program. Motions- och propositionsdialogen Proposition Kunskapens krona. Förslag till lönepolitiskt program Motions- och propositionsdialogen Föreliggande dokument är ett utkast avsett att ge förbundsstyrelsen möjligheten att inför kongressen kunna

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Öst 94:e årsmöte söndagen den 9 mars 2014 Närvarande: Cirka 40 representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och kansli. Mötets öppnande Ordförande Gärmund

Läs mer

Kongress mot Vision 2018 för Hälsa och Helhet

Kongress mot Vision 2018 för Hälsa och Helhet Kongress 2011..mot Vision 2018 för Hälsa och Helhet Vår vision 2018 för hälsa och helhet Introduktion Vision för hälsa och helhet Samtal vid borden; Presentation ; Vem är jag? Reflektion kring Visionen

Läs mer

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala

Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset. Vårdförbundet Avdelning Uppsala Arbetsmiljöenkät, Akademiska Sjukhuset Vårdförbundet Avdelning Uppsala Akademiska - ett stort sjukhus, med stora problem Vårdförbundets arbetsmiljöenkät visar att pressen på Akademiska Sjukhusets sjuksköterskor

Läs mer

Vårdförbundet Årsmöteshandlingar Avdelning Västra Götaland Lördag 8 oktober 2016 kl Bohusgården Nordens väg 6, Uddevalla

Vårdförbundet Årsmöteshandlingar Avdelning Västra Götaland Lördag 8 oktober 2016 kl Bohusgården Nordens väg 6, Uddevalla Vårdförbundet Årsmöteshandlingar Avdelning Västra Götaland Lördag 8 oktober 2016 kl. 9.00 Bohusgården Nordens väg 6, Uddevalla Föredragningslista Förslag till beslut 1. Årsmötet öppnas 2. Prövning att

Läs mer

Vi är Vision! Juni 2016

Vi är Vision! Juni 2016 Vi är Vision! Juni 2016 2 Inledning Under några år har vi tillsammans byggt Vision och vi har varit framgångsrika. Allt fler väljer att bli medlemmar i Vision. Vi växer för varje dag som går. Bilden och

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Västmanland Jani` Stjernström

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Västmanland Jani` Stjernström Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2019-01-17 Västmanland Jani` Stjernström Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Måluppföljning... 3 3. Effekt... 7

Läs mer

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND

GÄVLEBORGS RIDSPORTFÖRBUND ÅRSMÖTESPROTOKOLL för Gävleborgs Ridsportförbunds årsmöte hos Bollnäs Ridsällskap 2012.03.24 1. Mötet öppnas Distriktsordförande Eva Myrgren hälsar välkommen och förklarar mötet öppnat. Från Svenska Ridsportförbundet

Läs mer

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning...

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning... Årsrapport VÅRDFÖRBUNDET Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2018-01-19 Jämtland 1 Roger Bergebo Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning......1... 2 2.1 Hälsa och

Läs mer

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014

Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne. Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Socialdemokraterna i Region Skåne tillsammans med Kommunal avdelning Skåne Personalpolitik för Region Skåne 2010-2014 Vår personal, verksamhetens viktigaste resurs Medarbetarna i Region Skåne gör varje

Läs mer

15 Yttrande över motion 2018:33 av Jonas Lindberg (V) om betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom samtliga områden HSN

15 Yttrande över motion 2018:33 av Jonas Lindberg (V) om betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom samtliga områden HSN 15 Yttrande över motion 2018:33 av Jonas Lindberg (V) om betald vidareutbildning till specialistsjuksköterska inom samtliga områden HSN 2018-1480 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-1480

Läs mer

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Lördagen den 7 oktober kl på Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98

Årsmöte Vårdförbundet avdelning Stockholm. Lördagen den 7 oktober kl på Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98 Årsmöte 2017 Vårdförbundet avdelning Stockholm Lördagen den 7 oktober kl. 13.30 20.30 på Clarion Hotel Stockholm, Ringvägen 98 Avprickning kl. 13.00 Mötet pågår mellan kl. 13.30 18.00 Middag och underhållning

Läs mer

Rapport med redovisning av enkät kring arbetsklimat, ledning och samarbete i Vårdförbundet Skåne.

Rapport med redovisning av enkät kring arbetsklimat, ledning och samarbete i Vårdförbundet Skåne. ARBETSMATERIAL 20170801 Rapport med redovisning av enkät kring arbetsklimat, ledning och samarbete i Vårdförbundet Skåne. Inledning och bakgrund Årsmötet i avdelning Skåne beslutade 17 september 2016 med

Läs mer

I propositionen till kongressen 2014 beskrevs:

I propositionen till kongressen 2014 beskrevs: Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö antogs av kongressen 2011 med stort och brett engagemang. Idén om en hälsosam vårdmiljö samlade och ersatte då tidigare program och idéer inom området hälsosam

Läs mer

Årsmötet öppnades den 7/9 med val av avdelningsstyrelse och valberedning via webbröstning.

Årsmötet öppnades den 7/9 med val av avdelningsstyrelse och valberedning via webbröstning. Föredragningslista Årsmötet öppnades den 7/9 med val av avdelningsstyrelse och valberedning via webbröstning. Förslag till beslut 1. Årsmötet återupptas 2. Prövning att mötet kallats i behörig - att mötet

Läs mer

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Vänsterpartiet Värmland Karlstad den 16 december 2015 Till Partiföreningarna Distriktets valberedning och revisorer Landstingsgruppen Länets riksdags- och partistyrelseledamöter

Läs mer

Årsmöte Avd. Östergötland

Årsmöte Avd. Östergötland Årsmöte Avd. Östergötland 27 september 2018 Program och årsmöteshandlingar 1 Program 15.30 Välkomstfika med smörgås och kaffe/te 16.00 Inspirerande karriärföredrag om olika sätt att göra karriär i våra

Läs mer

Vår organisation. Kongress 2014. Hur ska vi jobba framöver?

Vår organisation. Kongress 2014. Hur ska vi jobba framöver? 1 Vår organisation Kongress 2014 2 Hur ska vi jobba framöver? Fackliga studier. Information och opinionsbildning. Kultur. Medlemsförsäkringar. Ekonomi och avgiftsfrågor. Medlemsutveckling. Klubbar, avdelningar

Läs mer

Instruktioner för Erikshjälpens valberedningar

Instruktioner för Erikshjälpens valberedningar 1(6) ESH-styrelsen 27 januari Erikshjälpens 1. INLEDNING Ett samordnat valberedningsarbete och ett strategiskt rekryteringsarbete till våra olika förtroendevalda poster är en av Erikshjälpens viktiga framtidsfrågor.

Läs mer

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen.

PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. PROTOKOLL fört vid Gymnastikförbundet Stockholms 89:e årsmöte söndagen den 29 mars 2009 på Carlshälls Gård, Långholmen. Närvarande: Ett 30-tal representanter från föreningar, styrelsen, kommittéer och

Läs mer

Praktisk information om nomineringsprocessen

Praktisk information om nomineringsprocessen Praktisk information om nomineringsprocessen s vision är att det på varje gymnasieskola i Sverige ska finnas en framgångsrik elevkår som genom att tillvarata deras akademiska, ekonomiska, rättsliga och

Läs mer

Personalpolitiskt program. Motala kommun

Personalpolitiskt program. Motala kommun Personalpolitiskt program Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 12/KS0167 Datum: 2013-10-21 Paragraf: KF 90 Reviderande instans: Datum: Gäller från: 2013-10-21 Diarienummer: Paragraf:

Läs mer

Vision Göteborg, Valutskottet

Vision Göteborg, Valutskottet Till Vision Göteborgs Klubbar F.v.b. till medlemmar inom respektive område Hej medlem! Det är återigen dags för nominering av personer till Vision Göteborgs avdelningsstyrelse (även revisorer och ledamöter

Läs mer

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. Protokoll representantskap 2014 1 Mötets öppnande Tillförordnad ordförande, Susanne Rosander, öppnar mötet och hälsar alla välkomna. 2 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att röstlängden fastställas

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 16 mars 2013 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom Riksförbundet

Läs mer

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Innehåll

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Stadgar för RFSL Sundsvall

Stadgar för RFSL Sundsvall Sidan 1 av 6 Stadgar för RFSL Sundsvall Dessa avdelningsstadgar antogs av RFSL:s kongress 140502-0504. Avdelningsstadgarna gäller för alla avdelningar samt dess verksamheter och ska gälla för alla föreningar

Läs mer

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE

RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE RIKTLINJER FÖR STYRELSENS ARBETE Dessa riktlinjer ges ut av Distriktssköterskeföreningen i Sverige (DSF) som hjälpmedel för styrelsearbetet i de lokala distriktssköterskeföreningarna. Riktlinjerna uppdateras

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Kongressprotokoll 5 maj 27 28 september 2011 Medlemsundersökning 2011 - tabellbilaga

Kongressprotokoll 5 maj 27 28 september 2011 Medlemsundersökning 2011 - tabellbilaga Kongressprotokoll maj september Medlemsundersökning - tabellbilaga ( Bilaga. Medlemsundersökning antal (%) antal (%) Biomedicinsk analytiker antal (%) Röntgen sjuksköterska antal (%) antal (%) Anställning

Läs mer

Medlemsmöte - Humanitas

Medlemsmöte - Humanitas Medlemsmöte - Humanitas Datum/Tid: 2016-04-12 16.30 Plats: E604 Kallade: Humanitas medlemmar Inledning 1. Mötets öppnande och behöriga utlysande 2. Val av mötespresidium Förslag till mötesordförande: Rickard

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma

Förslag till val av stämmoordförande. Valberedningen föreslår stämman att välja Ann-Christin Appelgren till mötesordförande för årsstämma Punkt 3: val av stämmoordförande Förslag till val av stämmoordförande Varje föreningsstämma kräver en ordförande, denna kan väljas internt eller externt. Förslag: val av stämmoordförande Ann-Christin Appelgren

Läs mer

Demokratihandbok. Del 4. Innehållsförteckning. 3. Medlem... 2

Demokratihandbok. Del 4. Innehållsförteckning. 3. Medlem... 2 Demokratihandbok Del 4 Innehållsförteckning 3. Medlem... 2 3.1 Rätt till medlemskap... 2 3.2 Medlems inträde och tillhörighet... 4 3.3 Medlems rättigheter... 5 3.4 Medlems åtaganden... 7 3.5 Medlemsavgift...

Läs mer

Stadgar RFSL Stockholm

Stadgar RFSL Stockholm Stadgar RFSL Stockholm 1 Föreningens namn 1.1 Föreningens namn är RFSL Stockholm 2 Tillhörighet Reviderade vid årsmöte 2015-03-24 2.1 RFSL Stockholm är en ideell förening och en avdelning inom RFSL - Riksförbundet

Läs mer

valberedningen Tips till i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012.

valberedningen Tips till i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012. 1 Tips till valberedningen i Reumatikerförening och Reumatikerdistrikt Antagna av förbundsstyrelsen den 15 juni 2012. Tidigare Riktlinjer för valberedning utgår. 2 Inledning Valberedningen är viktig i

Läs mer

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen

Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen Arbetsordning för Valberedningar inom Hyresgästföreningen 2 (26) Inledning En förening blir inte bättre än sina ledare. Valberedningen har en nyckelroll i valen av framtidens ledare. Att hitta rätt personer

Läs mer

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt.

Personer och organisationer som inte kan eller vill bli medlemmar i partiets organisation kan bli stödmedlemmar. Stödmedlemmar saknar rösträtt. Stadgar 1 Namn Partiets namn är Vägvalet. 2 Säte Partiets säte är Göteborg. 3 Syfte och värderingar Vägvalets mål och syfte är att driva politik där demokratin utgår från medborgarna och speglar deras

Läs mer

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Helheten Kan ni ställa er bakom den föreslagna politiken? Medlemstilltal Balans mellan arbetsmiljö och vårdmiljö Saknas någon politik? Vilken? Övriga medskick

Läs mer

Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland

Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland 1(6) Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland Medbestämmandeavtal 2002 har här, av parterna gemensamt, utvecklats utifrån FAS 05. 1. Utgångspunkter för samverkan Medbestämmandelagen (MBL), arbetsmiljölagen

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare.

Vice ordförande, ersätter ordföranden som sammankallande eller förhandlare. LOKAL AKADEMIKERFÖRENING - FÖRTROENDEVALD Att ha ett uppdrag som förtroendevald innebär att du fått medlemmarnas förtroende att företräda dem på arbetsplatsen. Din viktigaste uppgift är därför att ta tillvara

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2015 B Avseende dubbelt ordförandeskap Motionärer: Petra Höglund, Krystyna Öbom, Tina Niinisalo, Bengt Franzino och Ashraf Nasseri Representantskap 2014 beslutade om att

Läs mer

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö

Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö 2 En hälsosam vårdmiljö är en god arbetsmiljö där hälsa samt god och säker vård uppnås. Vårdförbundets idé om en hälsosam vårdmiljö Idén om en hälsosam vårdmiljö

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

Regionråd 2015 Handlingar Nomineringar Motioner

Regionråd 2015 Handlingar Nomineringar Motioner Regionråd 2015 Handlingar Nomineringar Motioner 23-24 april Aronsborg, Bålsta Regionrådets årsmöte den 23 april 2015 Förslag till dagordning 1. Mötets öppnande 2. Upprop 3. Närvarorätt och yttranderätt

Läs mer