Markanvisning för del av fastigheten Almby 11:202 (Almbysmén)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Markanvisning för del av fastigheten Almby 11:202 (Almbysmén)"

Transkript

1 Markanvisning för del av fastigheten Almby 11:202 (Almbysmén) Örebro kommun Stadsbyggnad orebro.se Stadsbyggnadshus 1 Åbylundsgatan 8A, stadsbyggnad@orebro.se Servicecenter Fax

2 Markanvisning Örebro kommun är nu redo att anvisa del av fastigheten Almby 11: 202 vid Vallgatan strax norr om Örebro universitet till er som är intresserade av att utveckla fastigheten med bostäder och förskoleverksamhet. I detta dokument beskrivs markanvisningsprocessen och de genomförandeambitioner som inkomna intresseanmälningar kommer bedömas utifrån. Urval och bedömning Urval av intresseanmälningar görs av en tjänstemannagrupp och beslut fattas av ansvariga politiker från Örebro kommun. Urvalet kommer baseras på följande aspekter som finns beskrivna under rubriken Genomförandeambitioner : Gestaltning Funktioner Parkering och angöring Hållbarhet Genomförbarhet Örebro kommun har fri prövningsrätt av inkomna intresseanmälningar. Om kommunen så önskar ska byggaktörerna ge kommunen möjlighet att hyra/köpa en mindre andel lägenheter för socialt boende. Kommunen uppmuntrar till projekt med överkomliga hyresnivåer. Prissättning Mark för flerbostadshus prissätts enligt den maximala byggrätt som gällande detaljplan tillåter uttryckt i kvadratmeter BTA (bruttoarea) byggrätt. Kvadratmeterpriset styrs av kommunens zonindelning för prissättning av bostadsmark samt vilken upplåtelseform som planeras. Den aktuella fastigheten ligger inom zon 2 vilket innebär, enligt 2018 års prisnivå, kr/kvm BTA byggrätt för bostadsrätter och kr/kvm BTA byggrätt för hyresrätter. Markpriser för förskolor följer samma beräkningsmodell som för flerbostadshus med upplåtelseformen hyresrätt. Den maximala bruttoarean (BTA) byggrätt för fastigheten beräknas utifrån största byggnadsarea i kvadratmeter ovan mark samt antal våningar. För den aktuella fastigheten är den största tillåtna byggnadsarean ovan mark kvm. Plankartan reglerar en byggnadshöjd och nockhöjd som motsvarar 5 våningar. Detta ger alltså kvm BTA byggrätt (1500 x 5). Priset per kvm BTA räknas upp årligen med faktorprisindex för flerbostadshus. 2 (9)

3 Process och tidplan för markanvisning Markanvisning Markanvisning av fastigheten kommer att inledas i maj 2018 och byggaktören väljs ut efter sommaren Byggaktören har då en förstudie framför sig där den ska ta fram ett förslag på den angivna fastigheten. Under tiden har kommunen fortlöpande kontakt med byggaktören för att kunna guida vidare i processen. Efter förstudien är det dags för reservation. I reservationsavtalet förbinder sig Örebro kommun att sälja marken till aktören, under förutsättning att kraven uppfylls under reservationstiden. Förstudier Förstudien är tidsbegränsad mellan sex till nio månader. Under förstudietiden förväntas följande av byggaktören: Presentera ett förslag på vad och hur man avser bebygga området. Förslaget måste rymmas inom gällande detaljplan. Hålla tidplanen. Presentera följande handlingar och material: situationsplan, gårdsmiljö, fasadritningar, vy-/perspektivbilder. Reservationsavtal Reservationsavtalet är tidsbegränsat till sex till nio månader. I avtalet förbinder sig Örebro kommun att sälja marken till byggaktören, under förutsättning att följande krav uppfylls: Att ansöka om och beviljas bygglov för projektet i enlighet med det förslag till byggnation som framtagits under förstudien och som godkänts av Örebro kommun. Att det faktiska bygget har påbörjats. För reservationen betalas 10 procent av det slutliga försäljningspriset per år. Reservationsavgiften räknas av mot priset, om köpeavtalet skrivs inom 3 (9)

4 reservationstiden. Avgiften betalas inte tillbaka om det inte skulle gå att träffa någon slutlig överenskommelse inom reservationstiden. Uppfylls kraven inom reservationstiden, tas steget till ett slutligt köpekontrakt. Köpekontrakt/Köpebrev Det är först när det slutliga köpekontraktet skrivits, som resterande köpeskilling erläggs. Efter det kan fastighetsöverlåtelsen lagfaras och det är möjligt att inteckna fastigheten. Intresseanmälan Intresseanmälan görs genom formulär som finns bifogat i slutet av detta dokument. Intresseanmälan ska innefatta en illustrativ bilaga som beskriver det huvudsakliga innehållet och tankarna som ni är intresserade av att utveckla fastigheten med. Bilagan ska omfatta max 15 sidor och ska i första hand skickas in digitalt tillsammans med formuläret. I bilagan ska följande ingå: En beskrivning i text och bild av koncept och huvudsakliga tankar för en utveckling av fastigheten som innefattar bostäder och en förskoleverksamhet med motiveringar, kopplat till de punkter som finns beskrivna under rubriken Genomförandeambitioner. Referensexempel som bidrar till att förklara de huvudsakliga tankarna i projektet och hur det är tänkt att gestaltas. Referensexemplen kan både bestå av egna projekt eller projekt som andra genomfört, specificera vilka projekt som ni själva har genomfört om sådana inkluderas. Det är viktigt att referensexemplen knyts till det som föreslås i anmälan på ett konkret sätt. Situationsplan som i stora drag illustrerar föreslagen bebyggelse, utemiljöer och relation till omgivning. En beskrivning av hur angöring och parkering är tänkt att lösas på fastigheten. Preliminära illustrationer i form av exempelvis enkla perspektiv, fasader, elevationer eller liknande som bidrar till att belysa de huvudsakliga tankarna. Intresseanmälan ska vara inkommen tillsammans med bilagor senast den 30 september Intresseanmälan görs i första hand via vår e-tjänst som nås via Frågor besvaras av: Agnes Levin, Exploateringsingenjör, , agnes.levin@orebro.se Niklas Gustafsson, Planarkitekt, , niklas.gustafsson@orebro.se 4 (9)

5 Förutsättningar Fakta Fastigheten Almby 11:202 är belägen strax norr om Örebro universitet vid korsningen Universitetsgatan/Fakultetsgatan/Vallgatan. På fastigheten fanns tidigare bebyggelse tillhörande en mindre verkstadsindustri som revs i samband med detaljplanens framtagande. Det anvisade området är ca m2 stort. Området som anvisas inkluderar inte en ca 1 meter bred remsa kvartersmark mot Universitetsgatan planlagd som prickmark. Detta för att tillgodose ett ev. framtida behov av gång- och cykelbana på Universitetsgatans norra sida. Fastigheten Almby 11: 202 ägs av Örebro kommun. Fastigheten är obebyggd med undantag för en mindre transformatorstation på dess västra sida mot Vallgatan. Transformatorstationen kan flyttas till ett annat läge inom fastigheten vid behov i samband med genomförande. Exploatören står för kostnader kopplade till flytten. Planförutsättningar Området som markanvisningen avser omfattas av Detaljplan för del av fastigheten Almby 11:202 och 11:16 (1880-P934) från Den anvisade fastigheten är planlagd för bostadsändamål (B) och skoländamål (S) Den västra byggrätten möjliggör även för uppförandet av ny transformatorstation (E). På den västra byggrätten tillåts utöver bostäder även handel och annan ickestörande verksamhet. Kommunen ser att förskoleverksamhet på fastigheten är en förutsättning och att intresseanmälan bör redovisa en lösning som innefattar en förskola. Planbeskrivningen anger att syftet med planen är att möjliggöra för studentbostäder, detta med anledning av fastighetens närhet till universitetsområdet och behovet av studentbostäder. Kommunen ser därför positivt på lösningar som innefattar bostäder riktade till unga och studenter, och kommer att beakta detta i bedömningen av inkomna intresseanmälningar. Byggrätter Fastigheten är uppdelad i två byggrätter. Den västra byggrätten är planlagd för bostadsändamål och tillåter även handel och annan icke-störande verksamhet. Byggrätten är reglerad till max 1000 m2 byggnadsarea ovan mark. 5 (9)

6 Den östra byggrätten är planlagd för bostads- och skoländamål, byggrätten är reglerad till max 500 m2 byggnadsarea ovan mark. Båda byggrätterna är reglerad till en höjd på 16 meters byggnadshöjd och 18 meters nockhöjd. Ytor för komplementbyggnader (kryssmark) finns även på fastighetens norra och östra sidor. Komplementbyggnadernas höjd är reglerad till max 6 meters byggnadshöjd på den västra delen och max 3 meters byggnadshöjd på den östra. Utdrag ur plankarta för anvisat område Naturmiljö På fastigheten finns ett bevarandevärt ekträd som skyddas i plankartan och behöver beaktas vid utformning av ny bebyggelse. Avtal om vite för skador på trädet under byggnationstiden kommer tecknas i samband med reservationsavtal. Även träd på fastighetens östra sida har identifierats som bevaransvärda. Plankartan innefattar en bestämmelse om att marklov krävs för fällning av träd 6 (9)

7 med en stamdiameter större än 0,3 meter 1,3 meter ovan mark. Ett förstärkt stråk mellan Vallgatan och grönområde öster om markanvisningsområdet planeras norr om området på yta planlagd som NATUR. Angöring Huvudsaklig angöring till fastigheten är tänkt att ske från Vallgatan i väster. Detaljplanen reglerar utfartsförbud mot korsningen Vallgatan Universitetsgatan. Hämtning och lämning kopplat till skolverksamhet ska lösas inom fastigheten. Viss angöring av exempelvis transporter kan även vara tillåten att ske från Universitetsgatan på den sträcka där detaljplanen inte reglerar utfartsförbud. Parkering Parkeringsbehovet för motortrafik är i huvudsak tänkt att lösas på yta för komplementbyggnader (kryssmark) vid fastighetens norra sida. Parkeringsbehovet prövas i bygglovsskedet och dimensioneras utifrån Örebro kommuns gällande parkeringsnorm. P-normens bedömning av parkeringsbehovet är flexibel och kan påverkas av införandet av olika behovsreducerande mobilitetslösningar, exempelvis bilpoolslösningar. Bedömningen av parkeringsbehovet är även mindre för smålägenheter (med en maximal bostadsarea på 35 m2). Parkeringsbehovet för cykel bedöms utifrån Örebro kommuns p-norm och ska lösas på fastigheten. Buller Fastigheten är utsatt för vägbuller från Universitetsgatan och Vallgatan. Plankartan innefattar en bestämmelse om att minst hälften av bostadsrummen i varje bostad ska vara vänd mot en ljuddämpad sida med max 50 dba ekvivalentnivå och 70 dba maximalnivå vid fasad. Varje bostad ska även ha tillgång till en uteplats med bullernivåer på max 50 dba ekvivalentnivå och 70 dba ekvivalentnivå. Plankartans bullerbestämmelser bör särskilt beaktas vid lösningar som innefattar mindre, enkelsidiga lägenheter. Dagvatten Plankartan innefattar en bestämmelse om dagvattenhantering. Bygglovsansökan behöver innefatta en redogörelse för dagvattenhanteringen som uppfyller de krav som anges i plankartan. 7 (9)

8 Genomförandeambitioner Anvisning av fastigheten kommer att ske utifrån ett antal kriterier som listas här nedan. Samtliga förslag måste även överensstämma med detaljplanens bestämmelser enligt ovan. Kommunen ser att förskoleverksamhet på fastigheten är en förutsättning och att intresseanmälan bör redovisa en lösning som innefattar en förskola. Gestaltning I bedömning av de inkomna intresseanmälningarna kommer stor vikt läggas på gestaltningen. Gestaltningen innefattar den kvalitativa dimensionen rörande utformningen av byggnader, utemiljöer och platser. Detta innefattar aspekter såsom hur husvolymer är disponerade och placerade i relation till varandra, hur material och uttryck på ytor har valts och hur olika funktioner är tänkta att hänga ihop. Frågor som kommer att vara viktiga i bedömningen av gestaltning är bland annat: De bärande idéerna för bebyggelsens utformning i form av dess volymer, placering, utformning och materialval. Bebyggelsens förhållande till omkringliggande gaturum, med hänsyn till bland annat placering av byggnadskroppar, entréer och utformning av bebyggelse mot gata. Bebyggelsens förhållande till omkringliggande bebyggelse och miljöer, särskilt med hänsyn till omkringliggande natur och planerat stråk norr om fastigheten. Gårdsmiljöernas utformning och disponering. Hur gårdsmiljöer och bebyggelse är tänkta att relatera till varandra och till det skyddade trädet på fastigheten. Hur förskolgården är utformad. Hur parkeringslösningar är utformade i relation till gårdsmiljöerna. Funktioner Bostäder för unga och studenter Närheten till universitetet gör att kommunen ser positivt på förslag som kan visa på en lösning med bostäder som är riktade till unga och studenter. Kommunen är även positiv till alternativa boendetyper i form av exempelvis kollektivboenden. Förskola Kommunen vill se en lösning som innefattar en förskoleverksamhet inom den östra byggrätten. Förskolan bör integreras i bottenvåning med bostäder ovanpå 8 (9)

9 för att nyttja hela byggrätten. Intresseanmälan bör redovisa ett koncept och en motivering för hur förskolan och dess gårdsmiljöer ska utformas. Skolgården bör innefatta en friyta på minst 30 m2. Förslaget bör även beakta och redovisa hur transporter till och från skolan är tänkt att ske. Lokaler för verksamhet i bottenplan Kommunen ser att fastighetens hörnlägesplacering i anslutning till universitetet och med närhet till kollektivtrafik medför att den kan utgöra ett lämpligt läge för verksamheter i bottenplan med handel eller liknande verksamheter. Parkering och angöring Örebro kommun arbetar för att öka andelen hållbara resor i kommunen och minska bilanvändandet. Kommunen ser positivt på effektiva lösningar på parkering och angöring som möjliggör större gårds- och friytor och som uppmuntrar till ett samnyttjande av motorfordon. Kommunen är också positiv till lösningar som förenklar resor med hållbara färdmedel såsom cykel och kollektivtrafik. Hållbarhet Örebro kommun har som målsättning att sträva efter att skapa ett mer hållbart samhälle ur ett ekologisk, socialt och ekonomiskt perspektiv. I sina stadsbyggnadsprocesser arbetar kommunen exempelvis för ekologisk hållbarhet i form av energieffektivare byggnader, minskade utsläppen i byggprocessen genom byggande i trä och andra klimatsmarta material och förstärkta ekosystemtjänster. Kommunen arbetar bland annat för social hållbarhet genom åtgärder riktade mot svagare grupper i samhället och genom att sträva efter att skapa bostäder med lägre hyror som är tillgängliga för fler Kommunen ser gärna att intresseanmälan innefattar ett hållbarhetstänk och en konkret redovisning för hur utvecklingen av fastigheten är tänkt att bidra till en hållbar utveckling. Genomförbarhet Inkomna intresseanmälningar kommer även att utvärderas utifrån en övergripande bedömning av deras genomförbarhet. 9 (9)

Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun

Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun Markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 i Örebro kommun Örebro kommun inbjuder till markanvisning av fastigheterna Fallskärmen 3 och 7 till er som är intresserade att vara med och utveckla fastigheterna

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Riktlinjer för markanvisning Örebro kommun 2017-04-13 Sam 228/2017 orebro.se 2 RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING RIKTLINJER Säkerställer ett riktigt agerande

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning PROGRAM POLICY STRATEGI HANDLINGSPLAN RIKTLINJER Riktlinjer för markanvisning Örebro kommun 2014-11-25 Sam 807/2014 orebro.se 2 RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING RIKTLINJER Säkerställer ett riktigt agerande

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Markanvisning för Norra Ormesta. - inbjudan till förstudie för att skapa en brygga mellan stad och land Foto: Torbjörn Arvidsson orebro.

Markanvisning för Norra Ormesta. - inbjudan till förstudie för att skapa en brygga mellan stad och land Foto: Torbjörn Arvidsson orebro. MARKANVISNING NORRA ORMESTA 1 Markanvisning för Norra Ormesta - inbjudan till förstudie för att skapa en brygga mellan stad och land 2017-10-04 Foto: Torbjörn Arvidsson orebro.se Dokumentansvarig på tjänstemannanivå:

Läs mer

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering

Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Markanvisning Pålsjö, Senderödsvägen 2017 Helsingborgs stad, enheten för mark- och exploatering Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2

Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Markanvisning för bostäder, kontor, handel, parkering mm vid Gamlestads torg etapp 2 Område och bakgrund Gamlestaden är ett av de viktigaste stadsutvecklingsområdena i Göteborg just nu. Den nya kollektivtrafikknutpunkten

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till

Markanvisning. för byggnation av bostäder i Habo tätort. Intresseanmälan till Diarienummer KS 14/141 Intresseanmälan till Markanvisning för byggnation av bostäder i Habo tätort Frist för anmälan 2018-10-19 habokommun.se/kommunens-planarbete/markanvisning Inbjudan till intresseanmälan

Läs mer

Bygg bostäder på Läroverksvallen!

Bygg bostäder på Läroverksvallen! Bygg bostäder på Läroverksvallen! Inbjudan till markanvisning av del av fastigheten Borlänge Hagalund 1:1 Borlänge kommun inbjuder härmed till försäljning genom anbud av del av fastigheten Borlänge Hagalund

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten

Markanvisningstävling. Kv. Diamanten Markanvisningstävling Kv. Diamanten Allmänt om kv. Diamanten Kvarteret Diamanten ligger centralt beläget i Falköping, söder om korsningen mellan Ållebergsvägen och Petter Ryttings väg. Avståndet till Stora

Läs mer

Kvarter 3, Sundsstrand

Kvarter 3, Sundsstrand Kvarter 3, Sundsstrand Inbjudan till markanvisning för kvarter 3, Sundsstrand, Uddevalla kommun. Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att bebygga det tredje och sista kvarteret

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING Bollebygds kommun bjuder in till markanvisning för 7 småhustomter i populära Tyftet, som ligger i naturskön miljö i norra delen av Bollebygds tätort. Vi söker byggaktörer som

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun. Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning. Bildkälla: Infovisare Mörbylånga kommun Ändring av detaljplan för Björnhovda 3:15 m.fl. - Tillägg till planbeskrivning Bildkälla: Infovisare Mörbylånga 1 (2) Innehåll Förutsättningar 3 Bakgrund 3 Tillägg till detaljplanen 3 Planprocessen 3 Planens

Läs mer

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1

Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Inbjudan till anbudstävling för fastigheterna Slipern 1 och Tendern 1 Täby kyrkby Täby kommun Mark för flerbostadshus (totalt ca tio lägenheter) Flygfoto över del av Täby kyrkby 2012-02-15 Försäljningsprospekt

Läs mer

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl.

Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. DANDERYDS KOMMUN Tjänsteutlåtande 1 (7) kommunstyrelsen Markanvisning Gropen, Danderyd 3:95 m.fl. Ärende Kommunstyrelsen beslutade 2016-01-11 4 att ge byggnadsnämnden i uppdrag att utarbeta ett förslag

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder och förskola vid Guldhedsgatan

Markanvisning för studentbostäder och förskola vid Guldhedsgatan Fastighetskontoret Markanvisning för studentbostäder och förskola vid Guldhedsgatan Bakgrund Området Området är beläget intill Guldhedsgatan i stadsdelen Guldheden ca 2,3 km från Göteborgs centrum, 1,8

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning Säters kommun. Antagen av KF , 107 SÄTERS KOMMUN

Riktlinjer för markanvisning Säters kommun. Antagen av KF , 107 SÄTERS KOMMUN Riktlinjer för markanvisning Säters kommun Antagen av KF 2017-09-21, 107 SÄTERS KOMMUN Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Innehåll... 1 Bakgrund... 1 Definition markansvisning... 1 Markupplåtelse

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN

Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING. Tomt för förskola. Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Inbjudan till MARKANVISNINGSTÄVLING Tomt för förskola Åkerkullan 8, Öjaby VÄXJÖ KOMMUN Innehåll Inbjudan... 3 Tävlingsprocessen... 3 Om Åkerkullan 8... 4 Förutsättningar... 5 Underlag... 6 Redovisning...

Läs mer

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten

Markreservation för bostäder vid Grönås inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-10-23 diarienummer 4275/17 Strategiska avdelningen Joel Blomgren telefon 031-368 12 12 e-post: joel.blomgren@fastighet.goteborg.se Markreservation för bostäder

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2017:192. Område. Kv Hackspetten 7. Väster Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2018-02-05 Dnr: 2017:192 Område Kv Hackspetten 7 Väster Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter inom kvarteret Sigridstorp, Eskilsminne. Vi ställer oss

Läs mer

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan. Bakgrund Fastighetskontoret Markanvisning för byggemenskap vid Södra Viktoriagatan Bakgrund Området Södra Viktoriagatan ligger i Vasastaden, i en mycket central del av Göteborg. Det är en blandad stadsdel med nära

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun.

ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1. Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. ESLÖVS KOMMUN INBJUDER TILL MARKANVISNINGSTÄVLING FÖR JOHNSONS MINNE, SÄDGÅSEN 1 Tävlingsprogram för Johnsons minne, Eslövs kommun. 1(10) Inbjudan till markanvisningstävling för byggrätter på Sädgåsen

Läs mer

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg

UTKAST!! Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25. Varbergs kommun, nedan kallad kommunen Varberg Markanvisningsavtal - del av Österby 1:24 och Falkenbäck 25 Parter Varbergs kommun, nedan kallad kommunen 212000-1249 432 80 Varberg AB, nedan kallad exploatören 1. Bakgrund, syfte och omfattning Avtalet

Läs mer

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck.

Nu bjuder vi in till en markanvisning för fastigheten Kolbäcks-Vallby 1:89 (också benämnd som Myran) i centrala Kolbäck. Hallstahammar är kommunen som gått från 15000 invånare till knappt 16000 invånare inom loppet av åtta år. Kommunens attraktiva läge som boendeort med bra skolor och äldreomsorg tillsammans med en långsiktig

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4

Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 1 Inbjudan till intresseanmälan för markanvisning - byggnation inom del av Tor 4 Period för anmälan: 2017-12-11-2018-01-19 2 Området till vänster, källa: Google maps.se Inbjudan till intresseanmälan för

Läs mer

Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad

Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad Intresseanmälan för prekvalificering Helsingborgs stad Maria station etapp 2, 2018 Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom enheten för mark- och exploatering byggherrar att göra intresseanmälan för

Läs mer

Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet

Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE Intresseanmälan Markanvisning på Norrlandet Gävles nya kustnära boende! Gävles nya kustnära boende! Inledning Läget Gävle kommun inbjuder till intresseanmälan för nytt småhusområde

Läs mer

Ansökan om markanvisning

Ansökan om markanvisning Ansökan om markanvisning Formuläret kan du fylla i på skärmen, spara och bifoga pdf:en i din ansökan om markanvisning i tjänsten Ansökan om markanvisning (www.goteborg.se/planochbyggprojekt) Markanvisning

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov

Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov DNR E2013-513-01611 Anna Savås 08-508 265 27 anna.savas@stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder i Nockebyhov Exploateringskontorer bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Stenåldern 3 på Bjurhovda

Stenåldern 3 på Bjurhovda Datum 1 (4) Stenåldern 3 på Bjurhovda Markanvisning Intresseanmälan Västerås Stad söker en byggaktör för nybyggnation av radhus eller likvärdig småskalig bebyggelse på fastigheten Stenåldern 3 på Bjurhovda.

Läs mer

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge

2013-08-20. Inbjudan till markanvisning Studentbostäder vid Solskensvägen i Tullinge 2013-08-20 att skapa en varierad stadsdel i samklang med den omgivande naturen. Anbudsgivare med den bästa projektidén får markanvisning och möjlighet att köpa alternativt disponera den blivande tomten

Läs mer

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Lidköping vid Vänern MARKANVISNING SJÖLUNDA ÄNG SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Sidan 2 av 5 Lidköping vid Vänern, Stan växer och vi behöver fler bostäder. Ge oss ert förslag! Sidan 3 av 5 BESKRIVNING AV OMRÅDET

Läs mer

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD

Inbjudan till MARKANVISNING. KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD Inbjudan till MARKANVISNING KV. SKÄRVET, västra delen VÄXJÖ STAD INNEHÅLL BAKGRUND 3 MÅLSÄTTNING FÖR OMRÅDETS INNEHÅLL 5 GESTALTNINGSPRINCIPER 6 FÖRUTSÄTTNINGAR 6 MARKANVISNING 7 KONTAKT 9 BAKGRUND Bäckaslöv

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2014-08-19 KS 2012/0379 50126 Kommunstyrelsen Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen Förslag till

Läs mer

Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh

Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2016-12-27 B 2016-000483 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Björknäs 1:560, Värmdövägen 640 Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus, 4 lgh Förslag till beslut 1. Bygglov

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL

Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx. RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Antagen av kommunfullmäktige 2015-mm-dd xxx RIKTLINJER för MARKANVISNING och EXPLOATERINGSAVTAL Innehåll Riktlinjer för markanvisning och exploateringsavtal 3 Markanvisning generellt 5 Markanvisning vid

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga.

Markanvisningstävling för bostäder vid kv Månstenen i Solberga. MARKANVISNINGSTÄVLING E2010-513-00077 Per-Bruno Wisth / Annika Norberg 08-508 263 10, 08-508 27126 perbruno.wisth@expl.stockholm.se annika.norberg@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid

Läs mer

Planbesked för fastigheten Tranan 4

Planbesked för fastigheten Tranan 4 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare 2017-09-04 KS 2017/0704 Kommunstyrelsens planutskott Planbesked för fastigheten Tranan 4 Förslag till beslut Kommunstyrelsens planutskott beslutar att detaljplanearbete ska

Läs mer

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker

Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Inbjudan till Markanvisning av Exploateringsområdet Stenen, Tvååker Varbergs kommun Inbjudan samt tävlingsprogram Varbergs kommun inbjuder till markanvisningstävling för uppförande av flerbostadshus och

Läs mer

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma 2006-12-08 Prospekt Markanvisning i Ullstämma Underlag för intresseanmälan rörande exploatering för bostadsändamål i Ullstämma Linköpings kommun Teknik och Samhällsbyggnad Drottninggatan 45 581 81 Linköping

Läs mer

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken

Inbjudan till markanvisning. med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Inbjudan till markanvisning med jämförelseförfarande beträffande utökning av kv. Bromsen vid Vattentornsparken Information om fastigheten Bromsen 9 ÖVERSIKTSKARTA Fastigheten Bromsen 9 ligger i direkt

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park

Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park Fastighetskontoret Markanvisning för bostäder vid Kvibergs park Bakgrund Området Aktuellt område för markanvisning ligger utmed Gärdsåsgatan mellan Gärdsås och Utby ca 7 kilometer från Göteborgs centrum.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund

Fastighetskontoret. Markreservation för bostäder vid Välen park. Bakgrund Fastighetskontoret Markreservation för bostäder vid Välen park Bakgrund Området Aktuellt område för markreservation ligger utmed Näsetvägen och Reningsverksgatan ca 1 km från Frölunda torg. Området ligger

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheten Masten 11, Pålsjö Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med ändringen av detaljplanen är att möjliggöra fler lägenheter på fastigheten

Läs mer

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked

Planbesked Dnr: 2016:314. Tahe 1:102. Tahe, Jönköpings kommun. Underlag för Planbesked Planbesked 2017-02-07 Dnr: 2016:314 Tahe 1:102 Tahe, Jönköpings kommun Underlag för Planbesked Planbesked Den som vill göra en åtgärd som kan innebära att en detaljplan behöver antas, upphävas eller förändras

Läs mer

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen LAGA KRAFTHANDLING Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen Hanviken

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Handläggare Björn Strimfors Upprättad 1(12) 0480-45 00 53 Tillägg till PLANBESKRIVNING Samrådshandling Detaljplan för del av Varvsholmen 1, Norra Kajen m.m. på Varvsholmen, Kalmar kommun Planenheten Adress

Läs mer

BACKEBÖL 1:283 (ERIKSVIKSVÄGEN 40) Ansökan om bygglov för nybyggnad av två stycken flerbostadshus och ett parhus, 8 lgh

BACKEBÖL 1:283 (ERIKSVIKSVÄGEN 40) Ansökan om bygglov för nybyggnad av två stycken flerbostadshus och ett parhus, 8 lgh 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-05-17 B 2017-000163 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden BACKEBÖL 1:283 (ERIKSVIKSVÄGEN 40) Ansökan om bygglov för nybyggnad av två stycken flerbostadshus och ett parhus, 8 lgh Förslag

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark- och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Ödåkra. Vi ställer oss även positiva till att exempelvis

Läs mer

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III

Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Inbjudan till intresseanmälan Junkaremålens strand III Byggnation på del av fastigheten Junkaremålen 2:1 i Tranås kommun Tranås kommun - 573 82 Tranås - vxl: 0140-68100 - tranaskommun@tranas.se - www.tranas.se

Läs mer

Riktlinjer för markanvisning

Riktlinjer för markanvisning Riktlinjer för markanvisning Ronneby kommun Antagen av KF 2016-06-16 265 Bakgrund Enligt lag (SFS 2014:899) ska alla kommuner, så länge de genomför markanvisningar, anta riktlinjer för dem. Riktlinjerna

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-08-20 1(8) Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja två fastigheter,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen

Markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen Fastighetskontoret Markanvisning för bostäder vid Önneredsvägen Bakgrund Området och utveckling av området Aktuellt område för markanvisning ligger utmed Önneredsvägen i sydvästra Göteborg, en km väster

Läs mer

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK

PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK 2011-03-08 PM ANGÅENDE ÖSTERSUNDS KOMMUNS FÖRSÄLJNING AV MARK för grupphus/flerbostadshus i Lugnvik - Brittsbo och Torvalla - Ängsmon Östersunds kommun är inne i en expansiv fas. En ny arena ska byggas

Läs mer

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Filip Olofsson SBN/2008:153

SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Filip Olofsson SBN/2008:153 SOLNA STAD Tjänsteskrivelse 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Filip Olofsson 2008-08-18 SBN/2008:153 Järva 4:11, Gustav III:s boulevard Förslag till beslut i Stadsbyggnadsnämnden Sammanfattning JM AB ansöker

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh

Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Handläggare Datum Ärendebeteckning Elin Hellström 2018-05-21 2018-0409 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Månstenen 5 Sökande: Kalmarhem AB Ärende: Nybyggnad av flerbostadshus, 203 lgh Förslag

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Anna Steinwandt 0455-06 PLAN 09/ 05-0-6 Datum Detaljplan för GÄNGLETORP 5:0 M FL., KARLSKRONA KOMMUN, BLEKINGE LÄN Granskningshandling 05-0-6 KONSEKVENSER

Läs mer

Grupphus på Björkebacken. Inbjudan till intresseförfrågan Sektor samhällsbyggnad, enhet Mark- och exploatering

Grupphus på Björkebacken. Inbjudan till intresseförfrågan Sektor samhällsbyggnad, enhet Mark- och exploatering Grupphus på Björkebacken 2019-01-10 Sektor samhällsbyggnad, enhet Mark- och exploatering Innehållsförteckning 1 Allmän orientering... 3 1.1 Orientering om objektet... 3 1.2 Orientering om projektet och

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Markanvisning avseende detaljplan för del av Ullstämma 5:8 med flera, etapp 1.

Markanvisning avseende detaljplan för del av Ullstämma 5:8 med flera, etapp 1. Tjänsteskrivelse 1 (5) Plankontoret Bill Eriksson 2017-10-02 Dnr SBN 2017-714 Samhällsbyggnadsnämnden Markanvisning avseende detaljplan för del av Ullstämma 5:8 med flera, etapp 1. Förslag till beslut

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo

Försäljning av mark för parhus i Brittsbo 2015-01-28 Försäljning av mark för parhus i Brittsbo Sida 1 av 6 Attraktiva Brittsbo Östersunds kommun har planlagt Brittsbo i syfte att kunna erbjuda invånarna bostadsbyggande i ett attraktivt naturskönt

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast

NOLBY 38:17. Anbudsförfrågan. Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås. Inlämnas senast NOLBY 38:17 Markanvisning för mindre bostäder i centrala Alingsås Inlämnas senast 2016-11-27 Anbudsförfrågan Anbudsförfrågan Alingsås kommun bjuder härmed in till markanvisning genom anbud för uppförande

Läs mer

TILLÄGG TILL RAMAVTAL FÖR ÄLTA CENTRUM

TILLÄGG TILL RAMAVTAL FÖR ÄLTA CENTRUM 1 Mellan Nacka kommun, org.nr 212000-0167, genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Kommunen, och Wallenstam AB, adress 401 84 Göteborg, org. Nr 556072-1523, nedan kallad Wallenstam, träffas följande TILLÄGG

Läs mer

Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och murar.

Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och murar. 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-01-16 B 2016-000967 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sicklaön 40:17 Ektorpsvägen Ansökan om bygglov för nybyggnad av flerbostadshus med 207 lägenheter, parkeringsplatser och

Läs mer

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen

Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2015-09-21 KS 2013/0480 50126 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal för del av fastigheten Forellen 1, Malmen Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan

Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-02-10 1(6) Program för markanvisningsprocess; Påskagänget III, Ängsladan Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja ca 20 000 m 2 mark, planlagd

Läs mer

Markreservation samt ansökan om planbesked för bostäder vid Hammarkroken inom stadsdelen Hjällbo

Markreservation samt ansökan om planbesked för bostäder vid Hammarkroken inom stadsdelen Hjällbo Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-11-26 Diarienummer 4903/18 Handläggare Anton Lindström Telefon: 031-368 11 74 E-post: anton.lindstrom@fastighet.goteborg.se Markreservation samt ansökan

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling

SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för. Rälla 1:17 Järnnian. Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING. Antagandehandling SAMHÄLLSBYGGNAD Ändring av detaljplan för Borgholms kommun PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2016-12-01 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 6 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista.

Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Lars Svensson Avdelningen för projektutveckling 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Markanvisningstävling för bostäder vid Kista Gård i Kista. Exploateringskontoret bjuder härmed in till att

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text.

Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. www.kristianstad.se/markanvisning Intresseanmälan markanvisning Lingenäs bostadsområde Kristianstads kommun Klicka eller tryck här för att ange text. 1 Innehåll Markanvisning Lingenäs bostadsområde...

Läs mer

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22

Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Förslag till detaljplan för Fiskmåsen 19, samt del av Norrviken 2:22 Norrviken Sollentuna kommun Samråds-/Underrättelsehandling Syfte Syftet med planarbetet är att möjliggöra att Pensionat Norrviken byggs

Läs mer

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB

Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB 12:1 12:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE 12:3 Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-11-20 1/2 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal del av Bresshammar 1:1 JW Bostad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN RIKTLINJER FÖR MARKANVISNINGAR I NORRTÄLJE KOMMUN Kommunstyrelsekontoret, Samhällsbyggnad, Mark och exploatering Förslag 2017-05-02 Eva Källander Mark- och exploateringschef Norrtälje kommun växer Norrtälje

Läs mer

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80

Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 MARKANVISNING 1(8) Datum 2018-09-12 Markanvisningstävling för del av Vanneberga 2:80 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 2 3. Köpeavtalets förutsättningar... 6 4. Anbudets

Läs mer

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset

Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen 3 / Hammarvägen 8, inom stadsdelen Näset 2015-05-19 Diarienummer: 0457/14 Hans Ander Telefon: 031-368 15 79 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Förprövning avseende planläggning för flerbostadshus på fastigheten Näset 51:53, Norra Breviksvägen

Läs mer

INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40

INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40 INBJUDAN MARKANVISNING DEL AV NOTVIKEN 4:40 Luleå kommun avser att sälja delar av fastigheten Notviken 4:40 i anslutning till Hyvelgränd och Stickvägen. Syftet är att bygga prisvärda bostadsrätter för

Läs mer

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning

Utvärdering. Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen. Tilldelning, motivering och bedömning Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Tilldelning, motivering och bedömning 1(6) Markanvisning Pålsjö 1:1, Senderödsvägen Utvärdering Bakgrund Helsingborg stad bjöd genom enheten för mark

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-11-03 DNR: 14BMN24 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun,

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN PÅL IBB 21 M FL NORR, HELSINGBORGS STAD 1(6) Dnr 860/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Wallenstam AB SYFTE Planändringen är föranledd av planansökan inkommen 13 maj 2013. Syftet är att

Läs mer