Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad"

Transkript

1 Plats och tid Länsmansgården, Sunne, kl Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark (M) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Övriga närvarande JanÅke Hermansson, kommundirektör, ej 124 Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Göran Bryntesson, sekreterare Ola Nilsson, IT-chef, 118 Erik Larsson, IT-chef, Sunne kommun, 118 Kristina Lundberg, landsbygdsutvecklare, Sunne kommun, 118 Justerare Gert Raiml Justeringens plats och tid Kommunledningsstabens kansli, Arvika den 7 maj 2012 Paragrafer Underskrifter Sekreterare Göran Bryntesson Ordförande Claes Pettersson Justerare Gert Raiml ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Arvika kommun, Kommunledningsutskottet Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsstabens kansli, Ö:a Esplanaden 5, Arvika Underskrift Marika Olsson

2 KLU 118 Information utbyggnad IT-fiber, Sunne kommun Erik Larsson, IT-chef, och Kristina Lundberg, landsbygdsutvecklare i Sunne kommun ger muntlig information om utbyggnad av IT-fiber i Sunne kommun. Utskottets beslut Kommunledningsutskottet tar del av informationen och lägger den till handlingarna.

3 KLU 119 Dnr KS 2011/ Motion om förbättring av cykelvägar, Christer Bylund (M) Christer Bylund (M) föreslår i en motion att en arbetsgrupp tillsätts med uppgift att lägga fram förslag till cykelplan för Arvika kommun. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att ett politiskt beslutat uppdrag finns till Kommunledningsstaben att ta fram en plan som visar hur befintliga cykelbanor kan bindas samman i ett mer heltäckande nät. Christer Bylunds motion den 22 november Kommunfullmäktiges protokoll den 28 november 2011, 203. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 10 april Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige konstatera att ett politiskt beslutat uppdrag finns till Kommunledningsstaben att ta fram en plan som visar hur befintliga cykelbanor kan bindas samman i ett mer heltäckande nät. Trafikverket har påbörjat arbetet med en regional cykelplan i samarbete med kommunen. Motionen anses härmed besvarad.

4 KLU 120 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om upprustning av Myravallen I ett medborgarförslag föreslås att Myravallen utvecklas vintertid med belysning, bredare pulkabacke och grill. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att vintertid spolas planen till isbana och i anslutning till denna kan bord och bänkar och en grillplats anordnas. Den slänt där pulkaåkning i dag förekommer är ganska brant och inte anpassad för ändamålet. Om området ska utvecklas krävs fysiska åtgärder i backen. Någon plan för detta finns inte i nuläget. Medborgarförslag den 13 februari Kommunfullmäktiges protokoll den 27 februari 2012, 41. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 10 april Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige konstatera att vintertid spolas planen till isbana och i anslutning till denna kan bord och bänkar samt en grillplats anordnas. Den slänt där pulkaåkning förekommer är ganska brant och medför vissa risker för de som åker. Om slänten skulle utvecklas till en säkrare anläggning krävs vissa markarbeten. Någon plan för att utveckla området till en kommunal anläggning för pulkaåkning finns inte i nuläget.

5 KLU 121 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om vinterlekpark I ett medborgarförslag föreslås att Myravallen utvecklas vintertid till en vinterlekpark med grillplatser mm. Kommunledningsstaben skriver i yttrande att vintertid spolas planen till isbana och i anslutning till denna kan bord och bänkar och en grillplats anordnas. Den slänt där pulkaåkning i dag förekommer är ganska brant och inte anpassad för ändamålet. Om området ska utvecklas krävs fysiska åtgärder i backen. Någon plan för detta finns inte i nuläget. Medborgarförslag den 30 januari Kommunfullmäktiges protokoll den 30 januari 2012, 19. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 10 april Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige konstatera att vintertid spolas planen till isbana och i anslutning till denna kan bord och bänkar samt en grillplats anordnas. Den slänt där pulkaåkning förekommer är ganska brant och medför vissa risker för de som åker. Om slänten skulle utvecklas till en säkrare anläggning krävs vissa markarbeten. Någon plan för att utveckla området till en kommunal anläggning för pulkaåkning finns inte i nuläget.

6 KLU 122 Dnr KS 2012/ Medborgarförslag om förbud mot hundar i Arvika centrum I ett medborgarförslag föreslås att kommunen inför förbud mot hundar i Arvika centrum. Myndighetsstaben skriver i yttrande att det i de lokala ordningsföreskrifterna föreskrivs att hundar ska hållas kopplade och att föroreningar efter hundar ska plockas upp på offentlig plats inom detaljplanelagda områden. Av miljöbalken framgår att kommunala föreskrifter som meddelas till skydd mot olägenheter för människors hälsa inte får medföra onödigt tvång för allmänheten eller annan obefogad inskränkning i den enskildes frihet. Nuvarande reglering i de lokala föreskrifterna för Arvika kommun angående hundhållning bör vara tillräckliga. Medborgarförslag den 16 mars Kommunfullmäktiges protokoll den 26 mars 2012, 76. Myndighetsstabens tjänsteskrivelse den 18 april Utskottets förslag till föreslår Kommunfullmäktige konstatera att det i de lokala ordningsföreskrifterna föreskrivs att hundar ska hållas kopplade och att föroreningar efter hundar ska plockas upp på offentlig plats inom detaljplanelagda områden. Av miljöbalken framgår att kommunala föreskrifter som meddelas till skydd mot olägenheter för människors hälsa inte får medföra onödigt tvång för allmänheten eller annan obefogad inskränkning i den enskildes frihet. Nuvarande reglering i de lokala föreskrifterna för Arvika kommun angående hundhållning bör vara tillräckliga.

7 KLU 123 Dnr KS 2012/ Förslag till nya föreskrifter om vägvisningsplan för riksvägar och länsvägar i nummergruppen , remiss Transportstyrelsen (TSV ) Transportstyrelsen ger Arvika kommun möjlighet att avge yttrande över nya föreskrifter om vägvisning för riksvägar och länsvägar. Den 1 februari 2011 beslutade regeringen vilka vägar som ska vara riksvägar. Det beslut som berör Värmland avser Europaväg 16 Gävle Torsby kommun. Som en följd av detta beslut ser Transportstyrelsen över vägvisningsplanen vilket bland annat avser vägmärkning. Åtgärder vad avser vägvisning kommer att gälla från och med den 1 augusti Transportstyrelsens remiss den 12 april Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 18 april Utskottets förslag till Arvika kommun framhäver att riksväg 61 och E 18 är de gränsöverskridande leder genom Värmland som har den mesta trafiken och som har stor betydelse för näringslivet. Det är angeläget att få tillstånd investeringar i bättre infrastruktur längs dessa vägar där trafiken är mångfalt större. Att ytterligare skapa investeringsutrymme för en ny europaväg med högre prestanda är en utmaning för den nationella nivån.

8 KLU 124 Dnr KS 2011/ Anslag från kommuner till FoU Välfärd Värmland FoU Välfärd Värmland ansöker från kommunerna om medel motsvarande 4 kr per invånare och år för att fortsatt bedriva kunskapsbaserad utveckling inom socialtjänstens verksamhet. FoU Värmland är Värmlandskommunernas FoU-enhet inom välfärdsområdet. Huvudmän för verksamheten är samtliga kommuner i länet, Karlstads Universitet och Landstinget i Värmland. Landstinget har beslutat att inte bidra ekonomiskt men att verka för att resurser tillförs FoU för att stödja dess verksamhet i de delar som ligger inom landstingets intresseområde. Styrelsen för FoU Välfärd Värmland föreslår två ändringar i avtalet. Den ena är att förlängningen av avtalet var tredje år ändras till att avtalet löper tills vidare till någon part säger upp det. Den andra är att anslaget årligen höjs enligt gällande konsumentprisindex. Kommunerna åtar sig att använda FoU som en resurs, att tillskjuta medel motsvarande 4 kr per invånare och år samt delta med fyra representanter i styrelsen för FoU. FoU Välfärd Värmlands skrivelse den 5 mars Kommunförvaltningens tjänsteskrivelse den 11 april Utskottets förslag till Arvika kommun bidrar med 4 kr per invånare och år till FoU Välfärd Värmland. Avtalet ändras så att det löper tills vidare tills någon part säger upp det samt att anslaget årligen höjs enligt gällande konsumentprisindex. Kostnaden belastar befintlig budget Jäv Kommundirektören deltar inte i handläggningen i detta ärende på grund av jäv.

9 KLU 125 Dnr KS 2012/ Ansökan om bidrag, Ideella föreningen Hamnfestivalen Ideella föreningen Hamnfestivalen ansöker om ett bidrag om kronor till årets upplaga av Hamnfestival för främlingsvänlighet. Den är planerad till lördagen den 16 juni och är ett arrangemang som vänder sig till alla åldrar och pågår klockan Föreningen söker bidrag från och samarbete med studieförbund, föreningar, kyrkor och företag. I yttrande föreslår Kommunledningsstaben att ett bidrag om kronor beviljas. Ideella föreningen Hamnfestivalens ansökan den 27 februari Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 18 april Utskottets beslut Kommunledningsutskottet beviljar ett bidrag om kronor. Åtgärden finansieras av konto Kulturella arrangemang. Förvaltningen ges i uppdrag att tillsammans med arrangören av Hamnfestivalen diskutera möjligheter till utveckling av festivalen i framtiden. Utdrag till Ideella föreningen Hamnfestivalen Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Bitr bibliotekschefen

10 KLU 126 Dnr KS 2012/ Ansökan om bidrag, Bildskolan Pilen Bildskolan Pilen ansöker om kr i bidrag till kulturprojekt Så kan det låta. Bildskolan Pilen har tillsammans med andra aktörer kring kvarteret Pilens innergård tagit initiativ till att tillsammans utveckla mötesplatser och skapande aktiviteter kring innergården. Med kulturprojektet Så kan det låta vill Bildskolan Pilen lyfta fram innergårdens möjligheter och bjuda in till Bildskolans verksamhet. I yttrande föreslår Kommunledningsstaben att ett bidrag om kronor beviljas. Bildskolan Pilens ansökan den 18 april Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 18 april Utskottets beslut Kommunledningsutskottet beviljar ett bidrag om kronor. Åtgärden finansieras av konto Särskilt ungdomsstöd, verksamhet 307. Utdrag till Bildskolan Pilen Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Kulturutvecklaren

11 KLU 127 Dnr KS 2012/ Scenen i stadsparken riktlinjer för upplåtelse Som en del av Arvikas hundraårsfirande byggdes en scen i stadsparken. Syftet är att ge möjlighet till publika arrangemang på en scen i centrala Arvika. Så skedde också i stor omfattning under Då scenen är belägen på kommunens mark och därmed också är kommunens egendom är det nödvändigt att riktlinjer fastställs för under vilka förutsättningar scenen upplåts. Kommunförvaltningen har upprättat ett förslag till riktlinjer. Kommunförvaltningens tjänsteskrivelse den 19 april Utskottets beslut Arvika kommun upplåter scenen i stadsparken till organisationer eller enskilda för publika arrangemang under förutsättning att arrangemangen är av sådan karaktär att de ej står i strid med vår ordningsstadga, ej är kommersiella, att ljudnivån är sådan att olägenhet ej uppstår och att programmet ej har diskriminerande budskap eller på annat sätt väcker anstöt. Beslut om upplåtelse av stadsparkens scen fattas av turistchefen. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen Turistchefen

12 KLU 128 Dnr KS 2010/ Utställning av arbetsplan för väg 61 Kalleviken-Gate, remiss Trafikverket Trafikverket Väst har upprättat ett förslag till arbetsplan för ombyggnad av befintlig väg till mötesfri landsväg delen väg 61 Kalleviken-Gate. Projektets syfte och mål är att främst förbättra trafiksäkerheten samt att förbättra tillgängligheten för samtliga trafikanter. Arbetsplanen med miljökonsekvensbeskrivning hålls tillgänglig för granskning fram till den 14 maj Vägförslagets referenshastighet är 100 km/h. Sträckan kommer att få slänterna justerade till 1:4 alternativt kommer räcke att sättas upp för att uppnå standarden för den nya hastigheten. Viltstängsel kommer att sättas upp längs skogssträckor med uppehåll för korsningar och anslutningar. Korsningen med väg 677 och 874 vid Furtan föreslås byggas om. Den föreslås att rätas upp för att förbättra synbarheten för trafik som närmar sig korsningen på anslutande vägar. Ett påkörningsfält från väg 677 mot Karlstad föreslås. Här föreslås även utbyggnad av en GC-port under väg 61 norr om korsningen. Sträckan berör tolv stycken busshållplatser på sex stycken olika ställen. Några av dessa busshållplatser är nya. Allmänt ska busshållplatserna tillgänglighetsanpassas. Från korsningen mot Långvakshultet till Sönna planeras en kort sträcka gång- och cykelväg med slitlager grus. Denna kommer att binda ihop ett möjligt cykelnät från Västra Furtan och Edane till Arvika, där för övrigt befintliga vägar används. Denna gc-väg ryms inom den kalkylerade totalkostnaden för projektet men ingår däremot inte i fastställebeslutet och kommer inte att driftas och skötas av Trafikverket. forts

13 KLU 128 forts Trafikverkets Arbetsplan den 11 april Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 25 april Utskottets förslag till I stort har kommunen inte någon erinran mot förslaget om arbetsplan för ombyggnad av befintlig väg till mötesfri landsväg delen väg 61 Kalleviken-Gate. Arvika kommun välkomnar att produktion av vägsträckan, om planeringen håller, påbörjas i september i år. För den del av projektet som berör gc-väg och tunnel under riksväg 61 uppmanas Trafikverket att söka samverkan med någon part för driftdelen.

14 KLU 129 Dnr KS 2012/ Stängning av centrala staden nattetid Det är stora olägenheter för boende vad det gäller bilar som nattetid kör runt och spelar musik på hög volym. Efter samråd med polis och räddningstjänst har Kommunledningsstaben idéer om att utöka området som omfattar nattförbudet. En förändring av de lokala trafikföreskrifterna enligt ovanstående ger polisen laglig möjlighet till ingripande vilket Kommunledningsstaben bedömer kan ge avsedd effekt. Kommunledningsstabens tjänsteskrivelse den 2 maj Utskottets förslag till Arvika kommun utökar stängningen att gälla enligt särskild karta med yttre gränser: Fältgatan, Karlstadvägen, Fallängsvägen, Volvo CE och Spårgatan. Stängningen gäller på försök fram till och med den 31 augusti Förvaltningen ges i uppdrag att i samråd med polisen göra en utvärdering av avstängningens effekter.

15 KLU 130 Dnr KS 2010/ Utvärdering av isbana på Arvika torg Kommunledningsutskottet beslutade den 3 oktober 2011, 215, att ge Kommunledningsstaben i uppdrag att utvärdera isbanans användning och placering efter säsongen Kommunledningsstaben har följt användningen och nyttjandet under säsongen samt upprättat en utvärdering. Kommunledningsstabens utvärdering den 2 maj Utskottets beslut Kommunledningsutskottet tar del av utvärdering av isbanan på Arvika torg. Isbanan läggs tills vidare i malpåse i avvaktan på förnyad diskussion. Utdrag till Bitr kommundirektören Utvecklingschefen

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Anna Wikstrand, utvecklingschef Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Axelson (v)

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.20 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Skive, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Sten Fransson

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 117 Anna Wikstrand, utvecklingschef 121 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-09-02 223 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Peter Söderström (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.40 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.15-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S), ej 25 och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, Räddningstjänstens lokaler, Arvika, kl. 13.15-15.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande, ej 115 Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne

Anna Wikstrand, bitr kommundirektör Cecilia Lundqvist Hahne, sekreterare Mattias Thorängen, bisittande sekreterare. Cecilia Lundqvist Hahne Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 10.30 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 13.15-16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-08-19 213 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.25 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2012-11-27 362 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.15 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Margareta Asserwall (S), ersättare för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-09-07 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Kim Hedengård (V), ersättare

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00

Gunnar Tidemand, kommundirektör Henrik Ludvigsson, utredningssekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef, kl 10.00-11.00 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) Mona Smedman

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör

Annika Eriksson, kommunsekreterare Gunnar Tidemand, kommundirektör JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.30 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) kl 08.30-11.30 Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen.

Mikael Jareke, kommundirektör Anna Wikstrand, bitr. kommundirektör Mattias Thorängen, sekreterare. Mattias Thorängen. Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.00 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 11.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.45, 13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare Sigbrith Martinsson, ekonomichef 132 Anna Wikstrand, utvecklingschef 143 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger kl 08.30 11.30 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Anders Söderström (s), ersätter

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare ANSLAG/BEVIS. Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Mona

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V), ej 116 Jan

Läs mer

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C)

Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Gösta Frödin (FP) Mona Smedman (C) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 11.55 Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet

ANSLAG/BEVIS Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-01-21 37 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet

ARVIKA KOMMUN, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen klockan 08 30-11 00 Beslutande Aina Wåhlund ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Claes Pettersson (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-05-27 181 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 79 Plats och tid Hillringsberg, REC Scamnodule AB kl 0830-1200 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.10 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare för Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunledningsutskottet 2013-04-29 153 Plats och tid Frykenstrand, Sunne, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-18 68 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.40, 13.00-14.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Anders Söderström (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-04-20 28 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.40 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V) Jan Wettmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-10-08 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan Wettmark (m) Uno Eriksson (m) (c) Gösta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.15 Peter Söderström (S), ordförande Aina Wåhlund (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Allmänna utskottet 2007-11-05 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 08.30-12.00 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersätter Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-12-09 119 Plats och tid Beslutande Ledamöter Olssons Brygga kl.13.00-15.00 Inger Hjerpe, ordförande (S) Nils-Gunnar Andersson (S) Torgny Danielsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.00 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-05-13 167 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 08.30 10.35 Peter Söderström, (S) ordförande Aina Wåhlund, (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund, vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 14.00-16.50 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall (S) Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-03-04 80 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S)

Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Plats och tid Beslutande Arvika Näringslivscentrum, sammanträdesrum Sadelmakarn kl. 18.30 19.00 Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Lars-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Samhällsbyggnad, miljö och service 2010-11-11 108 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Inger Hjerpe, ordförande (S) Elisabeth Hjalmarsson (S) ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gerd Karlsson (S), ersättare

Läs mer

Arvika kommun, Allmänna utskottet

Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Anders Söderström (S), ersättare för Sten Fransson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-02-04 54 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Söderström (S), ersättare för Claes Pettersson (S) Sten Fransson

Läs mer

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 10.35 11.50 2013-04-09 14 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Aina Wåhlund, ledamot Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-04-15 136 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.25 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-02-21 10 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund (M) Harry Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-10.35 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.05 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot Anna Åkesson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot Anna Åkesson, sekreterare Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-10.10 2011-09-20 116 Beslutande Ledamöter Lisa Levin, ordförande (ersättare för ordförande Anders Söderström) Göran Andersson, ledamot Aina Wåhlund, ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Inger Hjerpe (S) Claes Axelson (V) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-11-13 96 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-28 53

ARVIKA FJÄRRVÄRME AB. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2012-08-28 53 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 9.45-11.05 2012-08-28 53 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Göran Andersson, ledamot Aina

Läs mer

Kommunledningsstabens kansli

Kommunledningsstabens kansli Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Ylöjärvi, kl. 08.30-11.30 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Anders Söderström (s), ersättare för Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, måndagen den 29 november 2010, kl 14.00-15.55. Beslutande Ledamöter Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunledningsutskottet 2013-03-18 96 Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-11.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S), ordförande Peter Söderström (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset kl 8.30-12.00, 13.00-15.45 Beslutande Ledamöter Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Jan Wettmark (M) Sten Fransson (S) Margareta Asserwall

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Gerd Karlsson, ordförande, (S), 88-89 Kenneth Wåhlund, ordförande, (S), 87, ej 88-89 Arne Andersson (S), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2010-03-18 30 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande (S) Kerstin Svensson (S) Peter Jouensuu (M) Hans Forssell (S) Maria Rönnehäll

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 8.30 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson, Ordförande (S) Aina Wåhlund, Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, Östra Esplanaden 5, Arvika, kl. 14.00 17.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Peter Söderström, Ordförande (S) Aina Wåhlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2013-06-19 45 Plats och tid ANC, kl 8.30 16.00 Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, Arvika onsdagen den 4 september, kl 13.00-17.20 Aina Wåhlund Ordförande (S) Lisbeth Öjstrand

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

ARVIKA KOMMUNSAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad

ARVIKA KOMMUNSAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 08.30-11.20 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes Axelson (v) Jan Wettmark (m) Uno

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, kommundirektör Malin Skärskog, administrativ chef, 6 Anna Åkesson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, kommundirektör Malin Skärskog, administrativ chef, 6 Anna Åkesson, sekreterare Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl 8.00-10.30 2014-02-25 6 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Göran Andersson, ledamot, 4-13 Aina Wåhlund, ledamot Jonny

Läs mer