Styrelsen för Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen (avd 170) får härmed avlämna följande redovisning för verksamhetsåret 2016.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Styrelsen för Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen (avd 170) får härmed avlämna följande redovisning för verksamhetsåret 2016."

Transkript

1 Årsberättelse Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen 2016

2 Styrelsen för Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen (avd 170) får härmed avlämna följande redovisning för verksamhetsåret Vision:s avdelningsstyrelse har under 2016 har haft följande sammansättning: Ordförande Gunvi Dahlström Vice ordförande Birgitta Sellman Kassör Pernilla Darth Sekreterare Annelie Ericsson Vice sekreterare Birgitta Wikström Studieorganisatör Gunvi Dahlström Vice studieorganisatör Birgitta Sellman Ombudsledare Birgitta Sellman Vice ombudsledare Gunvi Dahlström Övriga ledamöter Ingela Dahlström Regionkommitté Gunvi Dahlström och Birgitta Sellman. Elisabeth Lisa Nyström, suppleant. Hälso- och sjukvårdskommitté Gunvi Dahlström och Birgitta Sellman Regional utvecklingskommitté Gunvi Dahlström och Birgitta Sellman Medlemsmöten Styrelsen Arbetsmiljö Gunvi Dahlström Idé och rekryteringsgrupp Pernilla Darth och Birgitta Wikström tillsammans med styrelsen Chefsföreträdare Birgitta Sellman och Gunvi Dahlström Revisorer Lilian Mårtensson och Barbro Molander ordinarie. Mona Lindberg suppleant. Under året har 11 protokollförda styrelsemöte hållits. Vision Region Jämtland Härjedalen har cirka 435 medlemmar (per den 31 december 2016) Protokoll finns från: , , (årsmöte ) konstituerande , , , , , , , och

3 Under 2016 så har vi arbetat med förhandlingar, arbetsmiljöfrågor, personärenden, rekrytering av chefer, ombudsluncher. Vad gäller årets löneöversyn så har man följt tidsschemat inom de flesta områdena. Men man har inte på alla områden följt de rutiner som gäller med bl a stora brister inom vissa områden vad gäller att använda individbedömningsformuläret som grund för samtalet och bedömningen. Där kommer vi att kräva att alla chefer går igenom individbedömningsformuläret på APT så att alla medarbetare vet vad som gäller vid lönesättningen detta blir då mer tydligt och att även cheferna ska använda detta underlag vid individbedömningssamtalet. Snittet blev 2,0 % och lönen betalades ut i april. I år var arbetsgivarens satsning på strukturella åtgärder (sjukgymnaster, sjuksköterskor, BMA/röntgen ssk, arbetsterapeuter, psykologer)- bidra till att återställa struktur. Prioriterade grupper, kuratorer, enhetschefer, handläggare personal och prioriterade grupper utifrån marknad/läge. Arbetsgivaren har påbörjat ett förbättringsarbete med löneprocessen. Förbättring av årshjulet, tidigarelägga processen, alla löneförberedande samtal ska vara genomförda under okt-dec, resultatsamtal ska ske under feb-mars. Träff med våra nyutbildade ombud/skyddsombud i april som resulterade i att vi ska ha återkommande träffar 2-4 gånger per år för att kunna informera/följa upp hur det är ute i verksamheterna. Planerat en PEP-dag tillsammans med centret i Sundsvall som tyvärr blev inställd men vi tar nya tag början på Detta år har vi förlängt våra styrelsemöten för att kunna jobba effektivare och finnas mera ute i verksamheterna, arbeta med arbetsmiljöfrågor mm. Arbetstidsmodell gällande Visions medlemmar på akuten. Uppsägning av SOLO-avtalet som varit gällande inom tandvården, detta avtal slutar att gälla under våren 2017 och detta berör personal på FTV Frösön, Campus och på FTV Krokom. Förhandlingar gällande anställningsvillkor. Vi har under 2016 deltagit i många risk- och konsekvensanalyser gällande organisationsförändringar inom Regionen. Bl a journal på nätet, Cook-chill, robotkirurgi, stödfunktion sjukresor, Saba Cloud, specialist vård Campus Representation i styrgruppen för det nya Servicecenter som ska införas under Intervjuer vid chefstillsättningar inom hela Regionen.

4 Semesterdagsväxling under 2016 har cirka 90 medarbetare inom Regionen nyttjat möjligheten till semesterdagsväxling varav 31 är medlemmar i Vision. Vi har fått signaler om att det är svårt att få ta del av denna möjlighet för vissa yrkesgrupper inom Regionen. Varje medlem har rätt att söka och beslutet ska tas utifrån möjligheten för just den enskilde medlemmen och givetvis 0 sparade semesterdagar och att det inte behövs någon vikarie under dessa dagar. Vi har lyft frågan i både Regionkommittén och Hälso- och sjukvårdsförvaltningen varje individ ska om möjligt kunna att ta del av detta och att beslutet ska tas individuellt. Önskan från styrelsen För att 2017 år ska bli så bra som möjligt så tar vi i styrelsen tacksamt emot tips och förslag på vad ni skulle vilja att vi arbetar med under 2017! Du som medlem kanske brinner för något extra ta då kontakt med oss i styrelsen så kan vi kanske hjälpa dig att få möjlighet till att driva något projekt eller bara vara delaktig vid någon ex-vis föreläsning, kul i facket aktivitet. eller kanske driva en intresseförhandling eller något som just Du brinner för. Avslutningsvis vill jag säga ett stort TACK till alla våra medlemmar för visat engagemang och ett stort tack till vår arbetsgivare att vi har ett bra samarbete vi är dock inte alltid överens Tack för förtroendet som ordförande för året 2016! Gunvi Dahlström Ordförande Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen

5 Arbetsgivaren har under början av 2016 anordnat utbildning för medicinska sekreterare inom vårdens juridik, mycket uppskattat av våra medlemmar, utbildningen riktade sig till alla medicinska sekreterare i Region Jämtland Härjedalen. Det var cirka 130 personer som genomförde denna utbildning! Utbildningen var en del av en generell kompetensutvecklingsplan för medicinska sekreterare. Utbildningen hölls av Pernilla Wikström Pehrson, chefsjurist Örebro Kommun. Den 24 februari samlade vi våra medlemmar (cirka 45) till årsmöte på Clarion med god mat och ordförandeskapet hölls av Sven-Erik Trulsson som sitter med i Förbundsstyrelsen i Vision. (protokoll finns i Visions mejl-konf) Den 5 april bjöd vi in till föreläsning med Görhan Hellström Och annars är allt bra? om klockan kalendern, karriären och kroppen där samlade vi drygt 140 medlemmar från vår avdelning tillsammans med Vision i Östersunds kommun och Vision Jämtkraft. Den 24 maj var det dags för Landstingskonferens Umeå. Bra och givande dagar där vi bl a fick föreläsningar om Vård på distans och glesbygdsmedicin av Malte Hedman från Storuman. Effektiv vård av Göran Steirnstedt. Mångfald av Jan- Olof Madelene. Konsten att skapa högpresterande kultur - föreläsare Manuel. Miniseminarier om bl a IT-stress, Fair Trade, medarbetardriven innovation och hälsa och friskvård.

6 Under sommar-semesterperioden så har alla huvudskyddsombud inom de olika fackförbunden i Region Jämtland Härjedalen deltagit i arbetsplatsbesök tillsammans med arbetsgivaren på avdelningar, mottagningar och hälsocentraler i Regionen för att få en uppfattning om hur arbetsmiljön är under sommar-semesterperioden. (finns att läsa mera om detta i artikeln i ÖP ) Rundvandring på sjukhuset. Roger Bergebo, Vårdförbundet, Annica Sörensdotter, personalchef, Gunvi Dahlström, Vision och Tomas Ålander Kommunal frågar sig fram om hur väl vården fungerar i sommartider. Den 7 september bjöd vi in tillsammans med Visions kommunavdelning till en föreläsning på Clarion med Elinor Torp, journalist på tidningen Dagens Arbete som skrivit boken: Jag orkar inte mer när jobbet skadar själen. 29 september var det dags för Förbundsmöte i Malmö. Visions förbundsmöte ägde rum den 29 september till 2 oktober i Malmö. Inledningstal av kommunals ordförande, Tobias Baudin Månaden innan förbundsmötet så samlas Visions förtroendevalda i sina respektive regionen till förmöte och där diskuterar och förbereder vi alla drygt 100 motioner som skickats in av förbundets medlemmar. Det kan vara allt från gratis kaffe på arbetsplatsen till strategiska frågor om hur förbundet ska arbeta och driva frågor för våra medlemmar. Jag som ordförande åkte som representant för vår avdelning på förbundsmötet. Besök bl a från fackförbund från England, USA och Finland där man berättade om sitt fackliga arbete och deras ständiga kamp för en sjyst arbetsmiljö för sina medlemmar.

7 Nya Förbundsstyrelsen - Vision Förbundsordförande: Veronika Magnusson, 1:a vice ord: Ove Jansson, 2:e vice ordf: Michael Karlsson. Ledarmot: Bengt-Anders Alvenes (Jämtkraft) Niclas Borg, Dalia Eid, Monika Göl, Katarina Holmqvist, Lars-Åke Josefsson, Hans-Görgen Kronqvist, Maria Lindeberg, Anna Nilsson. På förbundsmötet lanserades Visions nya låt Ingen maskin som framfördes live på avslutningskvällen av Vanja Lo.

8 Den 13 oktober bjöd vi in våra medlemmar tillsammans med Visions kommunavdelning till en informationsträff gällande Visions försäkringar i Förenade Liv/Folksam som hölls av Hans Ebenfelt. Bra deltagande, 41 medlemmar från vår avdelning kom och lyssnade på denna information. Efter informationen fanns det möjlighet till att anmäla sig för personlig rådgivning. I slutet av oktober månad släppte Vision en rapport gällande sjukrivningar och den 15 november fick vi in en debattartikel i Länstidningen Vision - Så blir färre sjukskrivna tillsammans med Vision inom kommunen och Jämtkraft. (Publicerad i LT ) Vision: Så blir färre sjukskrivna Nyligen presenterade Vision en studie som visar att sjukskrivningarna i Jämtlands kommuner och Region Jämtland Härjedalen kostar 333 miljoner kronor per år. Om sjukfrånvaron i Jämtlands län sänktes till samma nivå som i de kommuner och landsting med bäst resultat i landet, skulle kostnaderna minska med 108 miljoner kronor. Vision har 12 konkreta förslag för hur vi kan nå det målet. Finns att läsa på Visions hemsida ( Den 23 november var det dags för årets budgetmöte/medlemsmöte då vi samlade drygt 120 medlemmar och vi avslutade mötet med filmen, Kvinnan på tåget Den 1 december hade vi besök av vår förbundsordförande Veronica Magnusson. Hon gjorde ett besök i vår region och träffade ombuden och chefer. Gjorde även arbetsplatsbesök inom Kommunen på teknisk förvaltning.

9 Nationella nätverk Visions nationella yrkesnätverk består av tandvårdsnätverk, tolknätverk och medicinska sekreterarnätverket och detta är ett forum där företrädare för de olika yrkesgrupperna träffas och utbyter erfarenheter och driver viktiga frågor. Deltagarna i nätverket är utsedda av den lokala avdelningen inom Vision. Nätverket fungerar som en viktig kommunikationskanal och är en resurs i det lokala arbetet. På en del håll i landet har även lokala nätverk bildats. Frågor som ofta är på dagordningen är utbildning, arbetsmiljö, rekrytering, jämställdhet och löneutveckling. Protokoll och information finns att läsa på Visions hemsida. ( Tandvårdsnätverket, vår representant är Ingela Dahlström som till vardags arbetar som tandsköterska på Folktandvården Campus. Hon sitter även med i vår styrelse. Tolknärverket, ingen representation från vår avdelning. Medicinska sekreterarnätverket, vår representant där är Gunvi Dahlström som på 20 % arbetar som medicinsk sekreterare på Frösö hälsocentral. Regionala RIM Region Mitt Rådet för integration och etnisk mångfald Annelie Gharibeh är vår representant från Region Mitt. Annelie arbetar idag på Resursenheten för vuxenhabilitering. Slutar sitt uppdrag i Regionala RIM Ordförandenätverket Gunvi Dahlström. Samordningsgruppen Gunvi Dahlström. Det finns en samordningsgrupp inom varje region i Vision, som fungerar som länken mellan tjänstemän och förtroendevalda i regionen. Gruppen ger stöd till centret och agerar bollplank åt verksamhetschefen. Gruppen kan också ha en representant i den regionala konfliktkommittén. Jag som ordförande sitter med i denna Samordningsgrupp som representant för Jämtland/Härjedalen (HÖK/Pactaområdet). På Regionkonferensen i november 2016 blev jag omvald att representera Region Mitt ytterligare 2 år.

10 Valutskottets verksamhetsberättelse. Valutskottet har under året arbetat vidare med regelbundna träffar. Vi har vid några tillfällen träffat styrelsen för avstämning och diskussion. Vi har även träffat styrelsen vid något tillfälle för informationsutbyte. Östersund Susanne Olofsson Ulla Jönsson Berit Olsson Akutmottagningen Storsjögläntan Hälsocentralen Lit Kurser, konferenser, utbildningar mm under 2016 JANUARI: 19/1 Träff för alla ordförande i Region Mitt, Sundsvall, Gunvi Dahlström 27-28/1 Ombudsutbildning med Annika Sundin och Lasse Svensson, 11 ombud från vår avdelning. FEBRUARI: 2-3/2 Landstings/Region Ordförandeträff Stockholm, Gunvi Dahlström 23/2 Samordningsgrupp Region Mitt, Gunvi Dahlström 24/2 Årsmöte på Clarion, ordförande för mötet var Sven-Erik Trulsson MARS: 1/3 Konstituerande, Styrelsen 8/3 Bio den 8 mars på "Kvinnodagen" visades Suffragette APRIL: 5/4 Föreläsning Görhan Hellström, Hörsalen 6-7/4 Huvudskyddsombudsutbildning Stockholm, Gunvi Dahlström 13/4 Träff för nyutbildade ombud/skyddsombud 21-22/4 Medicinska sekreterarnätverket Stockholm, Gunvi Dahlström 28-29/4 Tandvårdsnätverket Stockholm, Ingela Dahlström

11 MAJ: 18/5 Samordningsgrupp Sundsvall, Gunvi Dahlström 19/5 Chefsdag i Sundsvall, Gunvi Dahlström, Birgitta Sellman 24-26/5 Landstingskonferans Umeå, Gunvi Dahlström, Birgitta Sellman, Pernilla Darth, Annelie Ericsson och Birgitta Wikström JUNI: 8/6 Hök Sundsvall, Gunvi Dahlström, Birgitta Sellman, Pernilla Darth SEPTEMBER: 13/9 Samordningsgrupp Region Mitt, Bollnäs, Gunvi Dahlström 14-15/9 Förmöte Bollnäs, Gunvi Dahlström, Birgitta Sellman 22/9 Verksamhetsplaneringsinspiration med Anders Lundin som inspiratör. Gunvi Dahlström, Birgitta Sellman och Pernilla Darth. 28/9 Ordförandeträff Region/landsting Malmö, Gunvi Dahlström 28/9 2/10 Förbundsmöte Malmö, Gunvi Dahlström OKTOBER: 12-13/10 Medicinska sekreterarnätverket Stockholm, Gunvi Dahlström 17-18/10 Landstings/Region Ordförandeträff Stockholm, Gunvi Dahlström NOVEMBER: 1/11 HÖK/Pacta forumträff Sundsvall Gunvi Dahlström och Birgitta Sellman 17/11 Samordningsgrupp Region Mitt, Gunvi Dahlström 17-18/11 Regionkonferens Sundsvall Gunvi Dahlström, Pernilla Darth och Birgitta Sellman. 23/11 Budgetmöte/ Medlemsmöte och Bio Kvinnan på tåget cirka 120 st DECEMBER: 1/12 Besök av Förbundsordförande Veronika Magnusson, Gunvi Dahlström 5/12 möte med arbetsgruppen inom ordförarnätverket. VGR, Stockholm, Region Kronoberg och Region Jämtland Härjedalen. Gunvi Dahlström

12 Gunvi Dahlström Ordförande Birgitta Sellman Vice ordförande Pernilla Darth Kassör Annelie Ericsson Sekreterare Ingela Dahlström Ledamot Birgitta Wikström Ledamot Mot nya mål och framgångar

Styrelsen för Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen (avd 170) får härmed avlämna följande redovisning för verksamhetsåret 2015.

Styrelsen för Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen (avd 170) får härmed avlämna följande redovisning för verksamhetsåret 2015. Styrelsen för Vision Regionavdelningen Jämtland Härjedalen (avd 170) får härmed avlämna följande redovisning för verksamhetsåret 2015. Vision:s avdelningsstyrelse har under 2015 har haft följande sammansättning:

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Landstingsavdelningen 170 Jämtland

Verksamhetsberättelse. Landstingsavdelningen 170 Jämtland Verksamhetsberättelse 2014 Landstingsavdelningen 170 Jämtland Styrelsen för Jämtlands läns landstings tjänstemannaförening, avdelning 170, får härmed avlämna följande redovisning för verksamhetsåret 2014.

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2017

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2017 Verksamhetsberättelse sektion SUS 2017 Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård. Styrelsen har under verksamhetsåret 2017 haft följande sammansättning: Ordinarie

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion

Verksamhetsberättelse sektion Verksamhetsberättelse sektion 06 2016 Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård förutom vårdcentralerna inom division 5, medlemmarna inom förvaltning Sund som

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 Förslag till dagordning för Årsmöte 2016 1. Årsmötets öppnande 2. Frågan om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val

Läs mer

Plats och tid: Parlatoriet kl Beslutande:

Plats och tid: Parlatoriet kl Beslutande: [Skriv text] Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(6) Plats och tid: Parlatoriet 2012-03-14 kl. 14.00-16.45 Beslutande: Anmält förhinder: Anne-Sofie Koivisto Jan Viinikainen Susanne Hägglund Berith

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Vision 2015 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013 002 Lundaavdelningen 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013 Till grund för Lundaavdelningens verksamhetsplanering finns förbundsmötets beslut och avdelningsstyrelsens tolkning av dessa. På

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2016 Alingsåsavdelningen Vision 2016 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2017 grundar sig i rapporten Vi är Vision och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2016 beslutade om. Vi har

Läs mer

Förhandlingsverksamheten

Förhandlingsverksamheten Förhandlingsverksamheten Avtalsförhandlingarna sköter Ledarna centralt. Det så kallade Ledaravtalet har fortfarande diskuterats och ifrågasatts om det fungerar som det var tänkt ute bland våra medlemmar.

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2015

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2015 Förslag till dagordning för Årsmöte 2015 1. Årsmötets öppnande 2. Frågan om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018 Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018, Sektion SUS Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård. Styrelsen har under verksamhetsåret 2018 haft följande sammansättning:

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta

Verksamhetsberättelse för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Gnesta lokalavdelning 2015-02-17 Verksamhetsberättelse 2015-01-01 2015-12-31 för Lärarförbundets lokalavdelning i Gnesta Styrelsen (ordförande) (studieorganisatör) Karin Gustavsson-Rydberg (sekreterare)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Vision Västerås Avdelning 065 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Innehållsförteckning Fakta om året som gått...2 Beskrivning av genomförd verksamhet...3 Året som gått...3 Arbetsmiljö...4 Medlemsaktiviteter...5

Läs mer

Hemsida: http://vision-soderhamn.se/

Hemsida: http://vision-soderhamn.se/ Mailadress: vision@soderhamn.se Hemsida: http://vision-soderhamn.se/ INLEDNING Året 2012 har som tidigare år varit ett ganska intensivt år, både lokalt och centralt. Det har varit en hel del enskilda förhandlingar.

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 Medlemsmöte 4 november 2015 på SF Visions framtidsidé är ett arbetsliv där alla får plats och behövs, som ger möjlighet till gemenskap och utveckling! Vision kommunavdelningen i Jönköping

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsplan 2017 Alingsåsavdelningen Alingsåsavdelningen Visions framtidsidé är ett arbetsliv där alla får plats och behövs, ett arbetsliv som ger möjlighet till gemenskap och utveckling Du tjänar på ett schyst arbetsliv Du ska utvecklas

Läs mer

Vision Region Östergötland, Storgatan 8 i Linköping. Cecilia Holtström adj ledamot Abdinur Abdi Farah Jama adj ledamot

Vision Region Östergötland, Storgatan 8 i Linköping. Cecilia Holtström adj ledamot Abdinur Abdi Farah Jama adj ledamot Region Östergötland Avdelningsstyrelse 2016-12-20 109-125 Sammanträdesplats Vision Region Östergötland, Storgatan 8 i Linköping. Närvarande Lotta Dahl ordförande Ann Johansson Ingegerd Törnqvist Camilla

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Lerumsavdelningen 1 Avdelningsstyrelsens sammansättning i Lerum 2017 Birgitta Landahl Ordförande, representant i FSG, samt SSG inom sektor Stöd och omsorg och VSG FHS, löneförhandlare,

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen Stockholms stad Sekt: idrottsförvaltningen Verksamhetsplan 2017 sektion 37 idrottsförvaltningen INLEDNING Sektion 37 inom Vision Stockholmsavdelningen verkar för att öka medlemmarnas själv- och medbestämmande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016

VERKSAMHETSPLAN 2016 VERKSAMHETSPLAN 2016 INRIKTNING AV VISIONS VERKSAMHET fastställd av förbundsmötet 2014 Vision driver rätten till kollektivavtal som medel för ett starkt inflytande över villkoren för våra medlemmar. Vision

Läs mer

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande:

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande: [Skriv text] SKTF avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(7) Plats och tid: Kursgården 2011-03-15 kl. 16.00 Beslutande: Representant från valberedningen: Anmält förhinder: Anders Flygare Håkan Siggemo Helen

Läs mer

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12

ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen. Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 ST inom arbetsförmedlingen Karlstadssektionen Sammanfattning av styrelsemöte för ST inom Arbetsförmedlingen Karlstadsektionen 2010-05-12 Plats: Arbetsförmedlingen Karlstad Närvarande: Susanne Linde Husbom

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 Sektion 15 Landstingsavdelningen i Stockholm 2018-02-06 Sektion 15 har medlemmar vid Hälso- och sjukvårdsförvaltningen (HSF), Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF), Patientnämndens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 20140114 Sidan 1 av 5 'Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2013 Sammanfattning av verksamhetsåret Året började med att den nya styrelsen, på uppdrag av årsmötet, organiserade ett extramöte

Läs mer

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande:

Plats och tid: Kursgården kl Beslutande: [Skriv text] SKTF avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(5) Plats och tid: Kursgården 2011-05-16 kl. 15.30 Beslutande: Anne-Sofie Koivisto Anders Flygare Hans Fernström Helen Lundbäck Irene Sikku Annica Lindgren

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef. Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672

Gladare måndagar. För dig som chef. Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 72672 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2015

Verksamhetsberättelse för år 2015 Verksamhetsberättelse för år 2015 Vision Trelleborg 007 Verksamhetsåret 2015-01-01-2015-12-31 Styrelsen Styrelsen har under år 2015 bestått av: Sanja Culjak, Ordförande Pia Caräng, Vice ordförande Martin

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2019

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2019 VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065 Förslag till dagordning för Årsmöte 2019 1. Årsmötets öppnande 2. Frågan om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2015 002 Lundaavdelningen 1(6) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2015 Till grund för Lundaavdelningens verksamhetsplanering finns förbundsmötets beslut och avdelningsstyrelsens tolkning av dessa. På

Läs mer

Utskottsindelning på förmöten motioner och rapporter Gul markering = föreslås till direktbehandling av samtliga förmöten - 33 st

Utskottsindelning på förmöten motioner och rapporter Gul markering = föreslås till direktbehandling av samtliga förmöten - 33 st Datum: 2018-09-19 Förbundsmötet 2018 Utskottsindelning och motioner efter en tänkt direktbehandling Totalt föreslog respektive förmöte att mellan 46-50 motioner skulle kunna direktbehandlas. Efter en analys

Läs mer

Bli förtroendevald! Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering av förtroendevalda.

Bli förtroendevald! Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering av förtroendevalda. Västra Skaraborg IF Metall ska aktivt arbeta med att rekrytera fler kvinnor till fackliga uppdrag i hela organisationen. Valberedningen har ett särskilt ansvar att beakta jämställdhetsperspektivet i nyrekrytering

Läs mer

Vision Södertäljeavdelningen. Verksamhetsplan 2017

Vision Södertäljeavdelningen. Verksamhetsplan 2017 Vision Södertäljeavdelningen Verksamhetsplan 2017 Södertälje en del av världen I Södertälje kan vi verkligen känna av att vi är en del av världen på så många sätt. Södertälje har tagit ett stort ansvar

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2016 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2016 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet

Läs mer

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning...

Årsrapport. Årsrapport. Innehåll. Jämtland Roger Bergebo. 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning... Årsrapport VÅRDFÖRBUNDET Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2018-01-19 Jämtland 1 Roger Bergebo Årsrapport Innehåll 1. Sammanfattning 2. Måluppföljning......1... 2 2.1 Hälsa och

Läs mer

Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar

Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar 2016-04-27 Avdelning 229 Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar Delegationsordning (Sidorna 41-54 i STs stadgar) Sektionsstyrelsen (Sidorna 55-65 i STs stadgar) Vid eventuella oklarheter ska avdelningsstyrelsen

Läs mer

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet Malmöavdelningen ETTAN nr 2/16 Ordförande har ordet Visions Malmö avdelning var i Stockholm den 4-5/4 tillsammans med Vision avdelningarna från Stockholm och Göteborg för att träffa ordförande Veronica

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår

Förbundsstyrelsen föreslår Förbundsmötet 2014 Utskott nummer 3 Sekreterare: Anneli Hagberg 2014-09-27 Sida 1 Motion med förslag Motion nr 21: 30 procent i våra styrelser under 35 år Motionär: Motionärer: Landstingsavdelningen Värmland,

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2015 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING Vår verksamhetsplan för 2015 grundar sig i rapporten Vi bygger Vision nu tar vi nästa steg! och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2014 beslutade om. Vi

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012 Vision INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision är en del av Vision Stockholms Stad som är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2017 Styrelsen Ordinarie ledamöter Maj-Lis Lindberg Ordförande Eva Hildeblom Darrell Förste vice ordförande, chefsombud Sofie Andersson Andra vice ordförande, kassör, arbetsmiljögrupp

Läs mer

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län

Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län Stadgar Vision avdelning 200 Region Örebro län STADGAR Vision avd. 200 Region Örebro län ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Vision avd. 200 är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Region Örebro län.

Läs mer

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting

Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting Stadgar Vision avd 200 Örebro läns landsting STADGAR Vision landstingsavd 200 Bilaga A ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Mom 1. Örebro läns landstingsavdelning är en lokal förening för tjänstemän anställda hos Örebro

Läs mer

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501

Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 Gladare måndagar. För dig som chef Erbjudande till dig som är chef, just nu kan du prova oss utan kostnad i tre månader.* Sms:a Vision till 71501 *Om du är under 30 betalar du endast 100 kr för hela första

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE VISION AVDELNING REGION HALLAND

VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE VISION AVDELNING REGION HALLAND VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE VISION AVDELNING Torsdagen den 28 mars kl 18:00 På Campus Varberg, C-huset sal B130, Otto Torellsgata 16 Program Kl 18:00 19:00 Vi intar en buffé med måltidsdryck, kaffe och kaka

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Jämtland 1 Roger Bergebo

Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare Jämtland 1 Roger Bergebo IL RDFÖRBUNDET Årsrapport Skapat den Senast ändrad den Avdelning Version Författare 2016-01-12 2017-01-19 Jämtland 1 Roger Bergebo Årsrapport Innehåll Innehåll 1 1. Sammanfattning 2 2. Måluppföljning 2

Läs mer

Centrala arvoden i Vision

Centrala arvoden i Vision Förbundsmöte 2018 juni 2018 Rapport Centrala arvoden i Vision 1 Förbundsstyrelsens yttrande med anledning av utredningen om centrala arvoden i Vision Bakgrund Förbundsmötet 2016 beslutade om att en utredning

Läs mer

Ekonomin är enligt budget. Balans- (bilaga 1) och resultatrapport (bilaga 2) bifogas protokollet.

Ekonomin är enligt budget. Balans- (bilaga 1) och resultatrapport (bilaga 2) bifogas protokollet. Karlstad Protokoll Styrelsemöte Karlstad den 22 februari 2018 Närvarande: Katarina Carlsson, Farid Sajadi, Nina Angeleni, Jonny Näsmyr, Esteri Nilsson, Kerrin Petty Nilsson, Liselott Johansson, Anna Nilsson

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson. Mikael Svedberg Carina Burman Maria Holmberg Britt-Inger Westin FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Rita Carlsson Elin Vesterlund Mikael Svedberg Carina Burman Britt-Inger

Läs mer

Region Stockholm Utbildningskatalog 2014

Region Stockholm Utbildningskatalog 2014 Region Stockholm Utbildningskatalog 2014 Innehållsförteckning Välkommen! Mitt jobb & min karriär Utbildning för Vision-ombud Skyddsombudsutbildning Att anmäla sig till en utbildning Visions center i Stockholms

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsplan 2015 Alingsåsavdelningen Verksamhetsplan 2015 Alingsåsavdelningen Vi fortsätter bygga Vision och nu tar vi nästa steg Förbundsmötet 2012 var Visions första förbundsmöte. Då gick vi från att vara en ny version av SKTF till att

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Beslut: Dagordningen godkändes, med de tilläggspunkter som kommit in.

Beslut: Dagordningen godkändes, med de tilläggspunkter som kommit in. Karlstad Protokoll Styrelsemöte Karlstad den 15 juni 2018 Närvarande: Nina Angeleni, Esteri Nilsson, Katarina Carlsson, Liselott Johansson, Anna Nilsson Niklas Jensen, Jonny Näsmyr Frånvarande: Kerrin

Läs mer

Nätverksträff för medicinska sekreterare Visionshuset i Stockholm.

Nätverksträff för medicinska sekreterare Visionshuset i Stockholm. Nätverksträff för medicinska sekreterare 2016-10-12--13 Dag 1 Landet runt med Tidningen Vision Visionshuset i Stockholm. De tre frågorna från Tidningen Vision gicks igenom och besvarades av de olika landstingen

Läs mer

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare

Protokoll 1(7) Personalpolitiska utskottet 2014-12-18. kl 13.00-16.05. Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande Tjänstgörande ersättare Protokoll 1(7) Organ Personalpolitiska utskottet Plats och tid Landstingshuset, hus 3 konferensrummet plan 2, den 18 december 2014 kl 13.00-16.05 Beslutande Bengt Bergqvist (S) Anna Hildebrand (MP) Ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2016

Verksamhetsberättelse för år 2016 Inom Tillväxtverket Verksamhetsberättelse för år 2016 Årsmöte Avdelning ST inom Tillväxtverket, hade sitt årsmöte den 17 februari 2016. Vid mötet deltog 28 medlemmar i Arjeplog, Luleå, Östersund, Örebro,

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår

Förbundsstyrelsen föreslår Förbundsmötet 2014 Utskott nummer 10 Sekreterare: Hedwig Frost 2014-09-27 Sida 1 Motion med förslag Motion nr 91. Bidrag kompetensutbildning Motionär: Medicinska sekreterares nätverk (Else- Marie Banner,

Läs mer

Vi lägger ut information om vad som händer i avdelningen på Facebook, som ett komplement till medlemstidningen Ettan.

Vi lägger ut information om vad som händer i avdelningen på Facebook, som ett komplement till medlemstidningen Ettan. nr 1/ 2016 Malmöavdelningen I det här numret: Ordförande har ordet 2 Lönerevision 2016 3 Jämställdhetsdagarna 4-6 Nu är vintern snart över! Jämställdhetsdagarna 2016 Följ oss på Facebook! Vi lägger ut

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Frösön VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013, del 1 Styrelsen för SPF Frösön får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2013. STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA Ordförande Ingrid Borgström Vice ordförande

Läs mer

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening

LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening LO-Facken i Kristianstads Socialdemokratiska Förening Årsberättelse 2014 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av dagordning 3. Val av 2 st justeringsmän tillika rösträknare 4. Val av ordförande till

Läs mer

Dnr 2014/4 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg Halland. Protokoll nr 4. konstitueringsmöte 140408-10 Plats: Hotel Grand Borås

Dnr 2014/4 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg Halland. Protokoll nr 4. konstitueringsmöte 140408-10 Plats: Hotel Grand Borås Protokoll nr 4 konstitueringsmöte 140408-10 Plats: Hotel Grand Borås Ordförande Anders Wikström Af Bygg/Fackexp Vice ordförande Lotta Andersson Af Bygg, förhinder Kassör Christina Vari Af Hylte Sekreterare

Läs mer

Protokoll från konstituerande styrelsemöte den 2009-04-02

Protokoll från konstituerande styrelsemöte den 2009-04-02 Protokoll från konstituerande styrelsemöte den 2009-04-02 Närvarande Styrelseledamöter Ersättare Frånvarande Ulrika Borre 1 Val av sekreterare och justerare Ulrika väljs till mötets sekreterare. Sandra

Läs mer

Vision Verksamhetsidé

Vision Verksamhetsidé Vision Verksamhetsidé Målsättning Vision Kustflottans Officersförening (Kfl OF) skall vara det självklara valet av organisation som företräder samtlig personal vid sjöstridsförbanden samt värnar om dess

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse SKPF:s avdelning 29 i Degerfors år 2016 Den 14 juni på resan till Södermanland stannade vi och tittade på Stora Sundby Slott Dagordning vid årsmöte med SKPF avd. 29 Degerfors. Onsdag

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2018

Verksamhetsberättelse 2018 Verksamhetsberättelse 2018 1 Inledning Funktionsrätt Norrbotten består av 41 länstäckande medlemsföreningar. Det är partipolitiskt och religiöst obundet. Genom Funktionsrätt arbetar medlemsförbunden tillsammans

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat.

1. Mötets öppnande Ordförande, Anders Wikström, hälsar alla välkomna och förklarar mötet på Af Halmstad för öppnat. Protokoll nr 6 sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-08-22 Plats: AF Halmstad Ordförande Anders Wikström Fackexp Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg(förhindrad) Kassör Oscar Vilotti Fackexp (förhindrad)

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014 JÄGAREFÖRBUNDET SIGTUNA JAKTVÅRDSKRETS PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014 1) Olov Söderman välkomnade medlemmarna öppnande årets årsmötet 2) Röstlängd justerades och 20st medlemmar räknades 3) Årsmötesfunktionärer

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (5) 2013-01-11 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Fredag 11januari2013, klockan 15:30-17:00. Mötet ajourneras 15:00-15:15, 15:55-16:00, 16:23-16:25. Plats Guldsmeden plan

Läs mer

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland

- 1 - (6) Landstingets PK N:v Götaland - 1 - (6) FÖRT VID SVENSKA SJUKVÅRDSANSTÄLLDAS IDROTTSFÖRBUNDS FÖRBUNDSMÖTE 2012, SOM GENOMFÖRDES DEN 7 SEPTEMBER KL.17.30 PÅ BEST WESTERN HOTELL JÄGERSRO I MALMÖ. 1 15 1 MÖTETS ÖPPNANDE Förbundsordförande

Läs mer

Årsberättelse 2014. Antal medlemmar Lokalavdelningen har under året haft 158 medlemmar samt 44 pensionärsmedlemmar.

Årsberättelse 2014. Antal medlemmar Lokalavdelningen har under året haft 158 medlemmar samt 44 pensionärsmedlemmar. Årsberättelse 2014 ORGANISATION Antal medlemmar Lokalavdelningen har under året haft 158 medlemmar samt 44 pensionärsmedlemmar. Styrelsen: Liisa Karlsson Siv Arnström Yvonne Töyrylä Ordförande. Förhandlare.

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår. med tillägget

Förbundsstyrelsen föreslår. med tillägget Förbundsmötet 2016 Utskott nummer 7 Sekreterare: Maria Wilhelms Sida 1 Motion med förslag Motion 56. E-utbildning i Mångfald Motionärer: Saime Civas, Ola Tellner, Vision Stockholms stad att Vision skapar

Läs mer

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(7) Kirunaavdelning

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(7) Kirunaavdelning Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(7) Plats och tid: Parlatoriet 15.00 ande: Frånvarande: Anne-Sofie Koivisto Berith Fredriksson Johan Ruokamo Marcela Lagerwall (på facklig utb) Carina Pejok Susanne

Läs mer

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5)

FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) FULLMÄKTIGE PROTOKOLL 1(5) Årsmöte Datum: 24 februari 2015 Tid: 19.00 20.30 Plats: Brf Vårvindens festlokal, Vårvädersvägen 6 B Närvarande: 16 områden, 23 röstberättigade 1 Mötets öppnande Ordföranden

Läs mer

Minnesanteckningar Fö rmö te Nörr (Skelleftea )13-14 september 2016

Minnesanteckningar Fö rmö te Nörr (Skelleftea )13-14 september 2016 Minnesanteckningar Fö rmö te Nörr (Skelleftea )13-14 september 2016 Välkommen och inledning Annica Berg-Flemström (Verksamhetschef på Visions center i Luleå) Annica hälsar välkommen och går igenom praktisk

Läs mer

Riktlinjer. Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar

Riktlinjer. Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar Riktlinjer Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar 1 FÖRORD Medarbetarsamtal, lönesamtal och arbetsplatsträffar är olika forum för dialog mellan arbetsgivaren och medarbetare. Genom en dialog

Läs mer

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(4) Kirunaavdelning

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(4) Kirunaavdelning Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(4) Plats och tid: Päronsalen 15.00 16.00 Beslutande: Anne-Sofie Koivisto Ulla Sydberg Marcela Lagerwall Carina Pejok Karlström Linnéa Rehnblom Mats Walfridsson

Läs mer

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog 2 Visions lönepolitik Du ska ha en bra lön, med god löneutveckling. Individuell lönesättning, där lönen ska spegla vad du gör och vad du kan. Du ska kunna påverka

Läs mer

Verksamhetsplan. Medlemsmöte, 13 november 2014 Ombord på M/S Nya Skärgården

Verksamhetsplan. Medlemsmöte, 13 november 2014 Ombord på M/S Nya Skärgården Verksamhetsplan 2015 Medlemsmöte, 13 november 2014 Ombord på M/S Nya Skärgården Visions framtidsidé är ett arbetsliv där alla får plats och behövs, om ger möjlighet till gemenskap och utveckling! Vision-kommunavdelningen

Läs mer

Beslut: Föregående protokoll godkändes och lades till handlingarna.

Beslut: Föregående protokoll godkändes och lades till handlingarna. Karlstad Protokoll Styrelsemöte Karlstad den 25 januari 2019 Närvarande: Nina Angeleni, Esteri Nilsson, Katarina Carlsson, Niklas Jensen, Jonny Näsmyr, Ann Eklöf Frånvarande: Mötets öppnande Val av ordförande

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för SENS - Sociala ekonomins nätverk Skaraborg avger härmed följande verksamhetsberättelse för år 2017. Styrelse Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Ledamot

Läs mer

Tfn 0480-(4)5 02 20, Fax 0480-(4)5 02 25, November 2014

Tfn 0480-(4)5 02 20, Fax 0480-(4)5 02 25, November 2014 VISIONS-Nytt Vision kommunavdelning Kalmar, Skeppsbrogatan 55, Box 819, 391 28 Kalmar Ansvarig utgivare: Maj-Lis Lindberg Redaktör: Agneta Berg e-post agneta.berg@kalmar.se Tfn 0480-(4)5 02 20, Fax 0480-(4)5

Läs mer

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog

Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Lönepeppen Råd och stöd inför din lönedialog Syfte Denna träff är en del av Visions stöd till er medlemmar för att ni ska få tips och råd inför era lönesamtal. Så att du är förberedd inför ditt lönesamtal.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Sektion 51 - tekniska 20 februari 2015 Författare: Carina Eriksson 1 Verksamhetsberättelse 2014 Sektion 51-tekniska INLEDNING Verksamhetsåret 2014 har för sektionen handlat om

Läs mer

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2018 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/1940/2018)

Verksamhetsberättelse - Årsbokslut 2018 Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd (RS/1940/2018) 2018 Region Jämtland Härjedalens Version: 1 2(7) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av 1. 2018-12-04 Nyutgåva Region Jämtland Härjedalens pensionärsråd 3(7) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

juni 2014 Förbundsmöte 2014 Visions värdegrund

juni 2014 Förbundsmöte 2014 Visions värdegrund juni 2014 Förbundsmöte 2014 Visions värdegrund Inledning och bakgrund Förbundsmötet i Norrköping 2012 beslutade att se över värdegrunden och presentera förslag till värdegrund för Vision på förbundsmötet

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2008 var 120 (116) stycken medlemmar. Vi har fått 14 nya medlemmar

Läs mer

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD

Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 LÄNETS HANDIKAPPRÅD Årsbokslut LHR 2013 2(8) ÄNDRINGSFÖRTECKNING Version Datum Ändring Beslutat av Datum 1. Nyutgåva Årsbokslut LHR 2013 3(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE...

Läs mer

Kalendarium 2014 Visions center i Sundsvall

Kalendarium 2014 Visions center i Sundsvall Maria Hägglund Visions center i Sundsvall Sida 1 Kalendarium 2014 Visions center i Sundsvall Lila = Utbildningsgruppens utbildningar 2014 eller central aktivitet Januari Chefsträff arbetsmiljö 9 januari,

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. I detta nummer: Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 1 2016 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Repskapsledamöter har obligatorisk närvaro. M eddela förhind er på vision.avdelning@skane.se

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår. att arbeta offensivt för att utveckla tillämpningen av det individuella lönesystemet för dessa yrkeskategorier.

Förbundsstyrelsen föreslår. att arbeta offensivt för att utveckla tillämpningen av det individuella lönesystemet för dessa yrkeskategorier. Förbundsmötet 2014 Utskott nummer 9 Sekreterare: Karl Lundberg Sida 1 Motion med förslag Motion nr 81. Bättre ingångslön och löneökning för tandsköterskor och administrativ personal inom vården Motionär:

Läs mer

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda

Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda Protokoll styrelsemöte 2013-04-23 Plats: Borlänge, Blå rummet Tid: 10.00-15.00 Lämnat återbud: Helena, Lennart, Herman, Joakim och Linda 1) Mötets öppnande Mikke förklarar mötet öppnat 2) Närvarande Staffan,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 hrf VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR2014 Styrelsen för HÖRSELSKADADES DISTRIKT I VÄSTERBOTTENS LÄNfår härmed lämna följande verksamhetsberättelse. Hörselskadades distrikt i Västerbottens

Läs mer